Γράμμα ευσεβή βουλευτή στον πρωθυπουργό

Τσίπρας ο λιτανευτής

Δημήτρη Moor (Δημήτρη Stakhievich Orlov-1883-1946), oρθόδοξος ιερέας οδηγεί τους πιστούς υπό τους ήχους τυμπάνου..

Δημήτρη Moor (Δημήτρη Stakhievich Orlov-1883-1946), oρθόδοξος ιερέας οδηγεί τους πιστούς υπό τους ήχους τυμπάνου..

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Έχουμε επισημάνει την παρουσία του ευλαβικού βουλευτή της «Αριστεράς» στη Λακωνία, ο οποίος τρέχει από την εκλογή του και μετά σε εσπερινούς (Γύθειο) και δοξολογίες (Σπάρτη), με την ίδια άδολη πίστη που ακολουθεί ο αρχηγός του τον Επιτάφιο. Ο βουλευτής μπορεί να έχει λάμψει στο πανελλήνιο με την απουσία του, αλλά τοπικά έχει βρει την Εκκλησία ως την μακαρία οδό της επανεκλογής του, όπως άλλωστε και πολλοί ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το παρόν ασχολείται με την επιστολογραφία:

«Kύριε Πρωθυπουργέ,
Ερμηνεύοντας τα αισθήματα του λακωνικού λαού όπως τα εισέπραξα τις ημέρες αυτές, μετά την επιστροφή σας από το ιδιαίτερα επιτυχημένο ταξίδι σας στη Ρωσία, σας εκφράζω τις βαθύτερες ευχαριστίες όλων των συντοπιτών μου και τις δικές μου προσωπικά. Ευχαριστίες τόσο για τις συμφωνίες σχετικά με τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για τον τόπο μας, τη λακωνική γη, όσο και για τον επαναπατρισμό της εικόνας του Αγ.Νικολάου και του Αγ. Σπυρίδωνος, την οποία έκλεψαν οι ναζί στη διάρκεια της κατοχής από μονή της περιοχής της Σπάρτης….Την 29η Νοεμβρίου 1943, γερμανικός στρατός και στρατιώτες του τάγματος ασφαλείας Σπάρτης εισέβαλαν στην ιερά μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα, λίγο έξω από τη Σπάρτη, και ‘…ὡς λύκοι βαρεῖς ἤρπασαν ὅ,τι ὥραῖον, πολύτιμον, καινούργιο, ἀναγκαῖο καί εὔκολο πρός μεταφοράν των ὑπῆρχε’, όπως περιγράφει σε αναφορά του ο τότε ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Διονύσιος Μινόπετρας…..Σε άλλο σημείο της αναφοράς υπογραμμίζεται ότι: Διά νά ἀριθμήσω ὀνομαστικῶς τά εἴδη, κειμήλια, βιβλιοθήκας ἐπιπλώσεις κλινοσκεπάσματα, κλίνας, καναπέδες, ὑαλικά, σερβίτσια, εἴδι κουζίνας, φαρμακεῖον, καί τόσα ἄλλα, εἶναι ἀδύνατον νά περιγράψω».

Αμέσως μετά ο βουλευτής οδηγείται, με θεία επιφοίτηση, γιατί με τη λογική δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση, στο επιθυμητό συμπέρασμα, που εισάγεται με ένα καθαρευουσιάνικο ρήμα που δείχνει πως γνωρίζει την τέχνη των στοχαστικών προσαρμογών: «Συνάγεται λοιπόν πως το πιθανότερο είναι η εικόνα την οποία σας παρέδωσε ο πρόεδρος Πούτιν να περιλαμβάνεται στα κλεμμένα κειμήλια της μονής».

Το «πιθανότερο» γίνεται βεβαιότατο αμέσως μετά, όπου κάθε αμφιβολία εξανεμίζεται: «Παράκληση, λοιπόν, αλλά και τιμή για όλους τους λάκωνες, θα ήταν να επανατοποθετήσετε εσείς την εικόνα στη θέση της μετά από 70 και πλέον χρόνια που βρίσκεται μακριά από το ‘σπίτι»’της».

+Αμήν Αλέξιε, Γένοιτο!

ΥΓ
Να σημειωθεί πως η Μητρόπολη Σπάρτης αγνοεί και τη ναζιστική λεηλασία και την απαγωγή των εικόνων, στην εκτενή αναφορά της επίσημης ιστοσελίδας της στην πατριωτική συνεισφορά της Μονής, ίσως για να μην στενοχωρηθεί η Χ.Α.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σημειώσω πως υπάρχουν και κηλίδες στα πατριωτικά κλέη της Μονής. Στις 30 Μαρτίου του 1821, οι προεστοί του Μυστρά στέλνουν έγγραφο στον ηγούμενο Μαρτινιανό των Αγ.Τεσσαράκοντα, ζητώντας οικονομική βοήθεια από το μοναστήρι γιατί αλλιώς «χιλιάδες ψυχές» θα χάνονταν. Με νέο εγγραφό τους (2 Μαϊου 1821) αναγκάζονται να τον απειλήσουν πως θα πάρουν τα γρόσσια δια της βίας (Γ.Αναγνωστόπουλου «Κρεββατάδες και Λακεδαίμων», στα «Λακωνικά», Τ. Α΄του 1932).

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Γράμμα ευσεβή βουλευτή στον πρωθυπουργό

 1. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Ω πόσον εκτιμώ η αμαρτωλή τους βουλεφτάς με τον Αlexin του syriza. Να αξιωθώ η ταπεινή να προσκυνήσω τες 2 (δυο) ικόνας (Ειμε εικονολάτρις σας βεβαιώ).

 2. Ο/Η ΣΥΡΙΖΑΥΓΗ λέει:

  Ζήτω η εθνική ορθόδοξη συμμαχία
  ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ-ΑΝΕΛ
  http://www.report24.gr/i-xrisi-avgi-spartis-zita-tin-epistrofi-tis-ikonas.htm

  Η Χρυσή Αυγή Σπάρτης ζητά την επιστροφή της εικόνας

  April 16, 2015 · Σχολιάστε

  00Η Χρυσή Αυγή Σπάρτης απαιτεί την άμεση επιστροφή της εικόνας των Αγίων Νικολάου και Σπυρίδωνος στο μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης όπου και ανήκει..
  Δεν μπορεί ένα τέτοιο κειμήλιο τόσο μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας έστω και αν δωρίστηκε από τον Χριστιανό Ορθόδοξο πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα να παραμένει στα χέρια ενός Άθεου όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατ επανάληψη πως είναι..
  Eίναι αδιανοτήτω μια εικόνα τέτοιας αξίας να έχει την τύχη των γραβατών που έχει δεχθεί σαν δώρα ο Α.Τσίπρας..
  ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Σπάρτης Κατράκης Χρήστος

  • Ο/Η Κάσυ Διάρη, θεούσα λέει:

   http://jailgoldendawn.com/2014/10/05/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7/

   Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί, καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ
   jailgoldendawn / 05/10/2014

   Οι σημερινές αποκαλύψεις του Έθνους περιλαμβάνουν και την ομολογία του Λαγού ότι ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης συγκάλυψε βιασμό ανήλικου κοριτσιού από μέλος της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Σπάρτης.

   Ο γραμματέας για τον οποίο μιλάει ο Λαγός είναι ο Γεώργιος Ορφανάκος. Το πρόσωπο του Ορφανάκου έχει παίξει στα ΜΜΕ όταν αποκαλύφθηκε το βίντεο στο οποίο ο Ρουπακιάς μιλάει στην τοπική της Σπάρτης ως ταμίας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας.

   Ο Ορφανάκος όμως είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τα ΜΜΕ. Το πρωην μέλος της Χρυσής Αυγής Γρηγορία Στραβοκέφαλου, υποψήφια βουλευτής στη Λακωνία, κατήγγειλε σε εκπομπή του Χαρδαβέλα ότι στα γραφεία της Χ.Α. Σπάρτης έφταναν από χρηματοδότες μεγάλα ποσά, τα οποία στη συνέχεια εξαφανίζονταν. Υπεύθυνος διαχείρισης όλων των χρημάτων ήταν ο Ορφανάκος, σύμφωνα με την Στραβοκέφαλου (ακούστε από 29:00 και μετά).

   Στην εκπομπή παρενέβη ο Κασιδιάρης για να καλύψει τον Ορφανάκο, δηλώνοντας ότι η Στραβοκέφαλου δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, το οποίο βέβαια ειναι ψευδές αφού το όνομα της περιλαμβάνεται στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών, όπως ανακηρύχτηκαν από το Πρωτοδικείο.

   Η Στραβοκέφαλου κατήγγειλε ακόμα ότι μέλη της τοπικής (μαζί και με ανήλικα παιδιά) κυκλοφορούσαν με ξύλινα λοσταρια και επιδείκνυαν “αυταρχική συμπεριφορά”, αρνούμενη να πει περισσότερα. Η τοπική της Σπάρτης έχει πρωταγωνιστήσει σε “κινητοποιήσεις” εναντίον Ρομά, με τον Ορφανάκο να δίνει τον τόνο ενάντια στους “γύφτους” και την “εγκληματικότητα”. Όταν όμως η εγκληματικότητα εκδηλώθηκε μέσα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης με την απεχθή μορφή ενός βιασμού μιας ανήλικης κοπέλας, ο Ορφανάκος όχι μόνο δεν την τιμώρησε αλλά έσπευσε να την επικροτήσει. Και η καταγγελία αυτή δεν γίνεται από κάποια αντιφασιστική συλλογικότητα ή γυναικεία οργάνωση, αλλά από τον ίδιο τον βουλευτη Πειραιά και εξ απορρήτων του “αρχηγού” Γιάννη Λαγό.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο ευσεβής γραμματέας της Χρυσής Αυγής Σπάρτης Χρήστος Κατράκης, που είχε την ίδια φαεινή ιδέα με τον ευσεβή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αραχωβίτη, για μεταφορά στη Σπάρτη, των ιερών εικόνων που δώρισε ο τσάρος στον πρωθυπουργό της πρωτηφορααριστερά, στην παρακάτω φωτογραφία μαζί με το δολοφόνο Ρουπακιά.
   Φαντάζομαι πως στη λιτανεία Τσίπρα, θα συμπροσευχηθεί με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

   http://jailgoldendawn.com/2014/12/01/%CE%B1%CE%B9%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82/

   Αιφνιδιαστική αλλαγή στην ηγεσία της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. στη Σπάρτη

   Ερωτήματα προκαλεί η αιφνίδια αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της στιγματισμένης τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Σπάρτη, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Ε.Τ.» της Κυριακής. Πρόκειται για μία τοπική οργάνωση που αμαυρώθηκε από τις καταγγελίες που αποκαλύφθηκαν πριν από δύο μήνες για βιασμό 13χρονης μέσα στα γραφεία της.

   Η είδηση, που είχε σκάσει σαν βόμβα στην κλειστή κοινωνία της Σπάρτης, έγινε γνωστή ύστερα από δημοσιοποίηση απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας ανάμεσα στον προφυλακισμένο Γιάννη Λαγό και τον γνωστό χρυσαυγίτη Σωτήρη Δεβελέκο.

   «Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική πριν δέκα μέρες για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω ‘γω δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας η οποία έριχνε… στα γραφεία», αναφέρει απόσπασμα από τη συνομιλία που αποτελεί μέρος της δικογραφίας της πολύκροτης υπόθεσης.

   Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, τα γραφεία του κόμματος έβαλαν τότε λουκέτο και ο τότε επικεφαλής τους, Γιώργος Ορφανάκος, ο οποίος στην ίδια συνομιλία φέρεται να λέει για το 13χρονο κορίτσι «ας μην άνοιγε τα πόδια του», χάθηκε από το προσκήνιο. Κανείς, ωστόσο, δεν περίμενε ότι την περασμένη εβδομάδα η Χ.Α. θα ανακοίνωνε ότι η τοπική οργάνωση ανοίγει ξανά με νέο Γραμματέα τον Χρήστο Κατράκη.

   Φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα και στοιχεία της δικογραφίας από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δείχνουν ότι ο Χρήστος Κατράκης ανήκε στον σκληρό πυρήνα του τάγματος εφόδου της Νίκαιας.

 3. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  O μητροπολίτης Κυθήρων Μελέτιος (Γαλανόπουλος) υπήρξε μοναχός της Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα και ιδού τις ήν

  http://e-theologia.blogspot.gr/2012/11/1967-1974_16.html

  Στο ίδιο πνεύμα και το περιοδικό «ΟΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ» της ομώνυμης Μονής του Αγίου Όρους [τεύχος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 1967] αναφέρει πως «Η παρούσα εθνική ημών κυβέρνησις…έσωσεν εκ του χείλους της καταστροφής το Έθνος ημών»[27]. Στις επόμενες σελίδες ο φιλοχουντικός Μητροπολίτης Κυθήρων Μελέτιος πλέκει το εγκώμιο της δικτατορίας «η σημερινή κυβέρνησις διαφέρει των άλλων μέχρι τούδε κυβερνήσεων…έχει ανυψώσει τας ηθικάς αρχάς, διότι πιστεύει σ’ αυτάς…Την Κυριακήν ως καλοί χριστιανοί να εκκλησιάζεσθε, να αγιάζεσθε δια έργων καλών αγάπης, βοηθούντες εις το έργον της Εθνικής Κυβερνήσεως»[28].

  [28] Σ.Μ.Παπαθ., Η μαύρη βίβλος του Ελληνικού κατηχητισμού, εφ. Χριστιανική, αρ. φ. 56 (17/8/1974) σ. 3.

 4. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  http://www.antinews.gr/POLITIKE/soson-kurie-ton-laon-sou/
  Σώσον Κύριε τον λαόν Σου

  Αυτός ο ξαφνικός «έρωτας» της «Αριστεράς» με τη θρησκεία πράγματι προκαλεί συγκίνηση…

  Με ιδιαίτερη… συγκίνηση διαβάσαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την οποία τον ευχαριστεί για την πρόταση που έκανε ο τελευταίος να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία προς όφελος της χώρας.

  Αυτός ο ξαφνικός «έρωτας» της «Αριστεράς» με τη θρησκεία πράγματι προκαλεί συγκίνηση και ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζουν την Εκκλησία για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

  Ο Ιερώνυμος τη δουλειά του πάει να κάνει η οποία είναι αφενός το πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας να συνεχιστεί και αφετέρου να ξεπαγώσουν ακίνητα που μένουν ανεκμετάλλευτα και τα οποία υπολογίζονται σε περισσότερο από 800. Και μπράβο του που έκανε αυτήν την πρόταση που αποτελεί προφανώς μέρος μιας γενικότερης συμφωνίας με την κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία λέει: «Μη με πειράξεις κι εγώ θα σε βοηθήσω».

  Αλλά μήπως πρέπει να θυμηθούμε κάποια πράγματα που έγιναν στο παρελθόν και μάλιστα στο πολύ πρόσφατο.

  Για παράδειγμα ότι στις 30 Ιουλίου 2013 συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος και οι οποίοι ανακοίνωσαν τη σύσταση εταιρείας 50%-50% του δημοσίου με την Εκκλησία για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Όπως ανακοινώθηκε τότε: Οι δύο πλευρές θα συνδιαχειρίζονται την ακίνητη εκκλησιαστική περιουσία και τα έσοδα θα διατίθενται σε κοινωφελείς σκοπούς και κοινωνικές κρατικές δομές. Το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας θα είναι πενταμελές με την πλειοψηφία στην πλευρά της Εκκλησίας. «Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα και την κοινωνία μας, που απαιτεί λύσεις και απαντήσεις στις βαρύτατες επιπτώσεις της σοβαρότερης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων εξήντα και πλέον ετών, Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, με την Εκκλησία να θέτει ουσιαστικά για μία ακόμη φορά την περιουσία της στη διάθεση της Πολιτείας και του λαού μας», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους.

  Και συμπληρώνουν: «Πρόκειται για κοινωνική σύμπραξη στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο με μοναδικό σκοπό την ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Γι’ αυτό άλλωστε και τα έσοδα που θα προκύπτουν, θα κατευθύνονται από τη μεν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην περαιτέρω στήριξη και επέκταση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, από το δε ελληνικό Δημόσιο, στη διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών του και στην αρωγή των πλέον ευπαθών και αδύναμων συμπολιτών μας».

  Τότε είχαν πέσει όλοι να φάνε την κυβέρνηση και τον Σαμαρά γιατί κάνει deal με την Εκκλησία αντί να την φορολογεί για να σωθεί η χώρα. Τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι μεγαλόσχημοι μιλούσαν για «ιερό real estate» και για «ιερές business» την ώρα που η εκκλησιαστική περιουσία δεν φορολογείται όσο θα έπρεπε. Τότε όλα αυτά ήταν… δεξιά ατζέντα και προσέγγιση της Εκκλησίας για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

  Τώρα που ο Τσίπρας κάνει ακριβώς το ίδιο πώς λέγεται αυτό; Και να θυμίσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση για τις σχέσεις Εκκλησίας – κράτους;

  Ο Τσίπρας λοιπόν από το 2012 μιλούσε για κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εισοδημάτων της Εκκλησίας από ακίνητα και την ευρύτερη φορολογική εξίσωση της Εκκλησίας με κάθε πολίτη της χώρας, την αποσύνδεση των θρησκευτικών θεμάτων από το υπουργείο Παιδείας, την αναγνώριση του δικαιώματος καύσης των νεκρών, τον τερματισμό του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της καθημερινής προσευχής στα σχολεία κ.λπ. Έκτοτε έχουμε ακούσει μεν ότι θα διατεθεί μισό δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών. Για αύξηση των εσόδων από φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, όμως, κανένα νέο.

  Έτσι για να μη μας κοροϊδεύουν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου.

  • Ο/Η Po λέει:

   Οι τελευταίες 3 παραγραφοι, είναι η ουσία του τυχοδιωκτισμού της αυτοαποκαλούμενης… αριστεράς Του Κ*λου!

 5. Ο/Η Eίλωτας λέει:

  https://skalalakonias.wordpress.com/2015/04/14/neapoli/
  Ενημέρωση από την Νεάπολη Λακωνίας

  furdenkommunismus / 3 ημέρες ago

  Σύμφωνα με πληροφορίες από συντρόφισσες/ους από την Νεάπολη Λακωνίας, το πρωί της περασμένης Τρίτης 7 Απριλίου 2015, εν όψη των διακοπών του Πάσχα, η αστυνομία της κυβέρνησης της αριστεράς προχώρησε σε μια ακόμα επιχείρηση συλλήψεων τριών εργατών Πακιστανικής καταγωγής. Το περιστατικό αυτό είναι ένα μέσα στα εκατοντάδες που λαμβάνουν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε ολόκληρο τον νομό εδώ και πολλά χρόνια και που έχουν ενταθεί ύστερα από την μεγαλειώδη κινητοποίηση της Πακιστανικής κοινότητας τον περασμένο Ιούλιο. >>>>>>>>>>>>>>>>

  https://skalalakonias.wordpress.com/2015/04/14/neapoli/

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

  http://www.efsyn.gr/arthro/politika-paraskinia-29042015

  ………………………
  «Τα ροζ παιδιά»

  Αλλη μία αφορμή ώστε να ταυτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πελατειακές πρακτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη Βουλή το κυβερνών κόμμα. «Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της. Πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζομένους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», επισήμανε ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης στην Ολομέλεια της Βουλής. «Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να εξοφλεί γραμμάτια», απάντησε ο Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι) και αναρωτήθηκε: «Είχαμε τα «γαλάζια» παιδιά, τώρα έχουμε τα «ροζ»; Αυτή δεν είναι εικόνα κυβέρνησης, είναι εικόνα νηπιαγωγείου».

  Χ.ΙΩ.
  …………………….

  Στέρεο

  Την αρχή είχε κάνει ο Π. Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛΛ.), όταν ανέβηκε στο βήμα με ένα μικρό κασετοφωνάκι. Χθες η Αννα Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ) τον ξεπέρασε. Εβγαλε από την τσάντα της ένα κανονικό στερεοφωνικό, το οποίο έπαιζε ένα CD με δηλώσεις του Π. Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, χωρίς κανείς, ούτε καν ο προεδρεύων Γ. Μπαλάφας, να πει το παραμικρό. Μόλις τελείωσε η αναμετάδοση, η κ. Βαγενά αποχώρησε καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τους υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Βούτση.

  Χ.ΙΩ.
  …………………..

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αραχωβίτης, είναι ένα σπάνιο ταλέντο:

  http://www.notospress.gr/article.php?id=23616
  Ο Αραχωβίτης στη Γερμανία για την ορθοδοξία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα αγροτικά

  “ Εκδήλωση Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Ντύσσελντορφ ”
  14-10-2015 10:51
  ΣΠΑΡΤΗ. Ημερίδα με θέμα «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-χριστιανική άποψη: 70 χρόνια αργότερα» διοργανώθηκε την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, μέλος της οποίας είναι ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος και παρουσίασε την εισήγησή του με τίτλο: «Οι Έλληνες κληρικοί την περίοδο του πολέμου». …Όλα τα πρακτικά των εισηγήσεων που έριξαν φως σε πολλές πλευρές της Ναζιστικής Θηριωδίας αλλά και της Αντίστασης θα εκδοθούν σε έντυπη μορφή μέχρι το τέλος του έτους…».
  (τα περιμένουμε εναγωνίως για να δούμε αν θα αναφερθεί και στο δωσιλογισμό, ή αν θα είναι στη γραμμή Γλέζου, λέμε ψέματα για το καλό του Έθνους).

  http://www.laconialive.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC/

  Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Σταύρος Αραχωβίτης

  (παρών και ο κ.Γιακουμάτος)
  http://www.paraskhnio.gr/tin-eylogia-toy-arxiepiskopoy-ierony/

  Την ευλογία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου πήραν Αμανατίδης, Αραχωβίτης και Μιχαηλίδης
  Δημοσιεύθηκε στις 07/05/2015 15:05

  (με κόκκινο μαντηλάκι στην pochette. Σχολή έχει ιδρύσει ο κ.Κατρούγκαλος)

  • Ο/Η Αntifa2 λέει:

   Σταύρος Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ): Εσπερινοί, Άγιες εικόνες Δοξολογίες, ιερά συνέδρια, επισκέψεις σε δεσποτάδες

   https://skalalakonias.wordpress.com/2015/10/23/apotindrasitiseusevouslakonikisaristeras/

   Από τη δράση της ευσεβούς λακωνικής «Αριστεράς».

   Α. (lakonikos.gr, 2.2.2015). «Το Γύθειο τίμησε την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου …. τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, στο φερώνυμο ναό του Επισκοπείου Μάνης… χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης, κκ Χρυσόστομος, … Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης, …Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης,…».
   (notospress.gr, 27.3.2015). «…Ακολούθησε Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας κ. Νικολούδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Σταύρος Αραχωβίτης,…».

   Β. (lakonialive.gr, 15.4.2015). «Επιστολή στον πρωθυπουργό παρέδωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να επανατοποθετήσει ο ίδιος στη βάση της την εικόνα που προ ημερών του δώρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας και για την οποία υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι εκλάπη επί κατοχής από την ιερά μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα: …..Παράκληση, λοιπόν, αλλά και τιμή για όλους τους λάκωνες, θα ήταν να επανατοποθετήσετε εσείς την εικόνα στη θέση της μετά από 70 και πλέον χρόνια που βρίσκεται μακριά από το «σπίτι» της».

   Γ. (Paraskhnio.gr, 7/5/2015). «Την ευλογία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου πήραν Αμανατίδης, Αραχωβίτης και Μιχαηλίδης …. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πρόσφατες δραστηριότητες του οργανισμού μεταξύ των οποίων ήταν η Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και πολιτισμός ως βάση της Ορθόδοξης παράδοσης» στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας, …».
   Δ. (laconialive.gr, 26.5.2015). «Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Σταύρος Αραχωβίτης Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε η νέα ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) το διήμερο 20-21 Μαΐου, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη και τα μέλη κ.κ. Σταύρο Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Μπούρα και Γεράσιμο Γιακουμάτο, βουλευτές της ΝΔ,…».
   Ε. (arxon.gr, 29.9.2015). «H Ιερά Μητρόπολή μας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2015, με την πρέπουσα λαμπρότητα, τα εγκαίνια του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης …Αρχικά τέλεσε τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος …Τα εγκαίνια …συνέπεσαν με την 35η επέτειο της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου ….Ακολούθως ομίλησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, …. Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτη…».

   Στ. (14-10-2015-notospress.gr). «Ο Αραχωβίτης στη Γερμανία για την ορθοδοξία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…Εκδήλωση Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Ντύσσελντορφ ”. ΣΠΑΡΤΗ. Ημερίδα με θέμα «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-χριστιανική άποψη: 70 χρόνια αργότερα» διοργανώθηκε την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, μέλος της οποίας είναι ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος και παρουσίασε την εισήγησή του με τίτλο: ‘Οι Έλληνες κληρικοί την περίοδο του πολέμου’. …Όλα τα πρακτικά των εισηγήσεων που έριξαν φως σε πολλές πλευρές της Ναζιστικής Θηριωδίας αλλά και της Αντίστασης θα εκδοθούν σε έντυπη μορφή μέχρι το τέλος του έτους…».

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ευσέβειά του δεν έσωσε τον βουλευτή Αραχωβίτη. Αυτοί που του έδωσαν την ψήφο τους, πιστεύοντας τα ταξίματά του, του ζητούν τώρα λογαριασμό

 9. Ο/Η Ένας λέει:

  Ο βουλευτής Αραχωβίτης στον Ακάθιστο Ύμνο

  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σπάρτης. Σάββατο, 16 Απρίλιος 2016

  Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Ι.Μ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.