Θράσος: η Πρυτανεία θέλει να συνεδριάσει εκεί που ξεκουράζονται «τα παιδιά»!

Παιδική χαρά  «Η Πρώτη Φορά»

ro16apr15

Αμνοεριφίων Λόγος

Ευθύνες και στην πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Αθηνών για το ζήτημα των καταλήψεων επέρριψε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας πως τα μέλη της διοίκησης θα μπορούσαν να συνεδριάσουν σε άλλη αίθουσα για να εκτονωθεί το θέμα με τους καταληψίες.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε με τις φράσεις «αλλάξανε βάρδια» όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έφυγαν από τα πανεπιστήμιο οι καταληψίες για να πανε το Πάσχα για κόκκινα αυγά, όπως είχε πει ο ίδιος τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Κατηγόρησε εμμέσως και την Αστυνομία ότι δεν επενέβη ενώ υπήρχε σχετική εισαγγελική εντολή. «Τι περίμεναν, εντολή του Τσίπρα ή του Φλαμπουράρη;» διερωτήθηκε.

ro16apr15

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Θράσος: η Πρυτανεία θέλει να συνεδριάσει εκεί που ξεκουράζονται «τα παιδιά»!

 1. Ο/Η Για γέλια ή για κλάματα; λέει:

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  Ο μπάρμπας που προσφέρει το εξοχικό του στον τζαμπατζή Τσίπρα και όλη αυτή η παρέα των ιδεοληπτικών φανατικών αριστερών και συμφεροντολόγων ετοιμάζει τη νέα Βάρκιζά τους. Δεκάρα δεν δίνω αν χαθούν, μόνο που θα στείλουν την Ελλάδα στον πάτο, η οικονομία στέγνωσε, δεν κινιέται φύλλο οι τράπεζες άδειασαν, τα λεφτά στα στρώματα, ενώ κάποιοι από δαύτους όλο και κάτι θα έχουν καβατζώσει με τη συνεχή αναβολή της σύγκρουσης με τα «μεγάλα συμφέροντα» (μην τον είδατε τον Παναή) και με άλλες κλασσικές μεθόδους που σκάσανε μύτη, φωνάξανε κάποιοι αλλά τι έγινε, δεν γίνομαι σαφέστερος γιατί σέρνονται και αγωγές. Κερδισμένοι οι «αριστεροί επαναστάτες » με τις καταθέσεις και τους μισθούς στο εξωτερικό.

  http://www.kathimerini.gr/811346/opinion/epikairothta/politikh/poia-aristera-telospantwn-einai-ayth

  Ποια Αριστερά, τελοσπάντων, είναι αυτή;
  Διονύσης Γουσέτης

  Ποια Αριστερά είναι αυτή της οποίας το υπουργείο Παιδείας αναγγέλλει διορισμούς 10.000 ιερέων στην πλάτη των μισθωτών και συνταξιούχων, «καθώς υπάρχουν πολλά κενά»; Ποιες πνευματικά ορφανές μάζες θα ποιμάνουν αυτοί οι ιερείς σε μια χώρα με μειούμενο πληθυσμό, στον οποίο μάλιστα το ποσοστό όσων δηλώνουν θρησκευόμενοι έχει μειωθεί κατά 34% από το 2006; Ποια Αριστερά είναι αυτή, που ο πρωθυπουργός της τον Μάρτιο εγκρίνει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία και τον Απρίλιο τις επικρίνει; Που ο βουλευτής της Δ. Παπαδημούλης διαμαρτυρόταν ότι στην Ιταλία, αντίθετα με εδώ, φορολογήθηκαν τα ακίνητα της καθολικής εκκλησίας που προορίζονται για εμπορική χρήση, αλλά τώρα το ξέχασε;

  Ποια αριστερά είναι αυτή που δεν είναι ικανή να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, επιτρέποντας στους Ταλιμπάν να αποκεφαλίζουν αγάλματα και να μουτζουρώνουν δημόσια κτίρια; Που επιτρέπει σε περιθωριακούς να καταλαμβάνουν πρυτανείες πανεπιστημίων, στο όνομα της «ταξικής πάλης»; Που ο νεποτισμός της -μέσα σε 2,5 μήνες μόνον- αναδείχτηκε αντάξιος εκείνου που παλιότερα κατήγγειλε; Που ο υπουργός Οικονομικών της αρέσκεται σε «αντισυμβατικές» ενδυμασίες μέχρι life style φωτογραφίσεις, ενώ είναι ανίκανος να συλλέξει τον ΦΠΑ; Που άλλος υπουργός της αποδεικνύεται τόσο αγράμματος, ώστε να θεωρεί την Πολωνία σύμμαχο του Χίτλερ; Που ανέδειξε Πρόεδρο της Βουλής μια δικηγόρο η οποία υπερασπίστηκε βιαστή τουριστριών με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει αντίδραση ΜΚΟ και παρέμβαση της Γ.Γ. Ισότητας; Ποια Αριστερά είναι αυτή, που εξαγγέλλει την κατάργηση των στρατιών συμβούλων, την ώρα που διορίζει 20 συμβούλους στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης; Που οι υπουργοί της αλληλοαναιρούν ο ένας τον άλλον με αντιφατικές δηλώσεις; Που διορίζει πρόεδρο της ΔΕΗ συνδικαλιστή της διεφθαρμένης ΓΕΝΟΠ, της οποίας ο τ. πρόεδρος είναι υπόδικος για κακούργημα; Που σπαταλάει λεφτά σε εξοπλισμούς χωρίς διαγωνισμό, που χαρίζει χρέη του ΠΑΟΚ, που επενδύει σε ζημιογόνες κρατικές εταιρείες και την ίδια ώρα βάζει «χέρι» στα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων και των ΔΕΚΟ;

  Ποια Αριστερά είναι αυτή που ανέβηκε στην εξουσία με συνθήματα όπως «Όχι στις περικοπές μισθών και συντάξεων», «Οχι στην αύξηση του ΦΠΑ», «Τέρμα στον ΕΝΦΙΑ», «Τέρμα στις απολύσεις», «Τέρμα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», και τώρα ετοιμάζεται να κάνει αυτά που κατήγγελλε, υπό την πίεση της απειλής πληρωμών των μισθών σε… ομόλογα και έχοντας βυθίσει τους πολίτες στην αγωνία του Grexit;

  Δεν είναι άλλη από την Αριστερά της απλοϊκής και επαρχιώτικης υποκρισίας. Το στίγμα της το δίνει ο δηλωμένος άθεος πρωθυπουργός, που ενώ –στο όνομα των αρχών του– ορκίστηκε με πολιτικό όρκο αντί θρησκευτικού, πριν αλέκτωρ λαλήσει φωτογραφιζόταν στον Επιτάφιο ως ευσεβής, με λαμπάδα στο χέρι. Ποιος πιστεύει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ιερό και όσιο, άλλο από το γάντζωμά του στην εξουσία με κάθε κόστος; Μα χάθηκαν, επιτέλους, οι αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ, να βάλουν τις φωνές;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Προσυπογράφω:

   @»Δεν είναι άλλη από την Αριστερά της απλοϊκής και επαρχιώτικης υποκρισίας. Το στίγμα της το δίνει ο δηλωμένος άθεος πρωθυπουργός, που ενώ –στο όνομα των αρχών του– ορκίστηκε με πολιτικό όρκο αντί θρησκευτικού, πριν αλέκτωρ λαλήσει φωτογραφιζόταν στον Επιτάφιο ως ευσεβής, με λαμπάδα στο χέρι. Ποιος πιστεύει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ιερό και όσιο, άλλο από το γάντζωμά του στην εξουσία με κάθε κόστος; Μα χάθηκαν, επιτέλους, οι αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ, να βάλουν τις φωνές;».

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Σε μια σύννομη κοινωνία τέτοια περιστατικά δεν θα ήταν αποδεκτά,πιθανόν δεν θα συνέβαιναν.
  Απο τη μεταπολίτευση-και όχι μόνο-πότε είχαμε σύννομη κοινωνία;
  Γιατί άραγε τα παιδιά αυτά-και άλλα-να σεβαστούν τη νομιμότητα του Σαμαρά ή της Κωνσταντοπούλου;
  Σε ποιον βαθμό αφορά σε αυτά σήμερα και γιατί να υπερασπιστούν την γωνία των δεκάρικων αλλονών;
  Γιατί στ’ αλήθεια;

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ευχαριστήρια επιστολή Τσίπρα προς Ιερώνυμο


  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ- ΤΣΙΠΡΑΣ Α- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο…

   © Provided by έθνος.gr

  Επιστολή με την οποία τον ευχαριστεί «από καρδιάς» για την «πολύ σημαντική αναφορά» του σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου, απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο.

  Στην επιστολή, που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας προτείνει στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασής του.

  Ο πρωθυπουργός επισημαίνει αναφορικά με την πρωτοβουλία του κ.κ. Ιερώνυμου ότι σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους -όπως υπογραμμίζει- πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν και τη δική του μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά. Τονίζει ακόμα ότι η πρωτοβουλία του, φανερώνει πως η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας, έχει θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων, στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι» και δείχνει ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη.

  Αναλυτικά η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κκ Ιερώνυμο:

  Μακαριότατε,

  Χριστός Ανέστη. Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας.

  Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη Σας σε τηλεοπτικό σταθμό το Μεγάλο Σάββατο και θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύ σημαντική αναφορά Σας σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου. Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά καθώς, όπως Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια.

  Πέρα όμως από το άμεσο υλικό αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία Σας έχει ταυτόχρονα θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων μας. Στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνει, τέλος, ότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας.

  Με την ευκαιρία που μου δίνεται από την παραπάνω αναφορά Σας θα ήθελα να Σας προτείνω την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας.

  Με Σεβασμό και Τιμή

  Ο Πρωθυπουργός

  Αλέξης Τσίπρας

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  από λάθος έσβησα το σχόλιο ενός σχολιαστή.
  Συγνώμη κι αν θέλει το ξανακαταθέτει.

 6. Ο/Η stratos fountoulis λέει:

  κ.κ. Ρο κ Λασκαράτο,
  Παρακαλώ, αν σας είναι δυνατόν, η φονταμενταλιστική, ολοκληρωτική και λογοκριτική αυτή δήλωση του κ. Βούτση, να μην περάσει στο ντούκου: «Το μακρύ σας χέρι στην επικοινωνία και την κατασυκοφάντηση του λαού, των κινημάτων και των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, θα κοπεί από τη ρίζα του…».

  Ευχαριστώ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όποιος κάνει παρέα με τους παπάδες αντιγράφει και το βιβλικό τους ύφος, που παραπέμπει σε απειλές για αιματηρές, ολοκληρωτικές και τελεσίδικες καταδίκες των αμαρτωλών.
   Απερίσκεπτη και γεμάτη μίσος η δήλωση.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=40614
  Το χρήμα που δεν έρχεται
  Γιάννης Παντελάκης

  ……..
  Η είδηση διαψεύστηκε από τους πλέον αρμόδιους, τους ίδιους τους Ρώσους: «Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα, ύψους 3-5 δισ. ευρώ, από τα κέρδη του «ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

  …….

  Μια περιήγηση σε πολλά διαδικτυακά μέσα, δείχνει ότι οι λάτρεις αυτής της θεωρίας άρπαξαν το δημοσίευμα του Spiegel και το έκαναν σημαία. Αυτή τη φορά βέβαια είχαν μεγαλύτερη πειστικότητα στα επιχειρήματά τους, δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιοδικό. Έτσι, άρχισαν τη σπέκουλα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε εκατοντάδες sites και blogs, στα οποία κατακεραύνωναν «τους προδότες που στρέφονται στην Ευρώπη» ενώ η λύση έρχεται από τη Μόσχα.
  Και οι, καφενειακού επιπέδου, θεωρίες απλώθηκαν παντού πάλι μέσα σε λίγες ώρες, με πολλές πιθανότητες ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, ευκολόπιστο και διαθέσιμο να αποδεχτεί οτιδήποτε ακούει ή διαβάζει, να έχει πειστεί για μια ακόμα αβάσιμη θεωρία. Το κομμάτι αυτό, ακόμα και αν άκουσε τη διάψευση, είμαι σίγουρος πως δεν θα την πιστεύει και θα τη θεωρεί προϊόν κάποιας συνωμοσίας πολιτικών, καναλιών, δημοσιογράφων, μασόνων.

  Το μικρό αυτό παράδειγμα, αποτελεί και μια απάντηση νομίζω στην έκπληξη που εξέφρασαν πολλοί όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας της Kapa Research. Αυτή που έλεγε ότι το 62,5% πιστεύει στο μάτι, το 41,4% στα θαύματα, το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων και το 31,8% στη Δευτέρα Παρουσία!
  Μια σημερινή έρευνα θα έδειχνε πόσο μεγάλο είναι και το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν πως η λύση βρίσκεται στη Ρωσία και ενδεχομένως την Κίνα, αλλά μας την κρύβουν.

 8. Παράθεμα: Όπου ‘ΑντιΕξουσιο’-Μπάχαλοι τιμωρούν (και πάλι) πόλη και ανθρώπους | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s