Αλέξιος, περί Ρήγα Φεραίου, Καραμανλή και Παπανδρέου

…Λαϊκισμός, ανοησία και τυχοδιωκτισμός

Στη Μόσχα, στη Μόσχα

Στη Μόσχα, στη Μόσχα

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ούτε στην ‘Αυγή’, ούτε στο tvxs ούτε στο ‘Κουτί της Πανδώρας’, ούτε στο left.gr βρίσκω την είδηση για τα ινδάλματα του Αλ. Τσίπρα, όπως τα απαρίθμησε στο Ιtar Tass (7.4), ξεχνώντας πως παλιότερα θαύμαζε και το Μάο. Μια εκ πρώτης όψεως μεγαλειώδη ανοησία ενός συνονθυλεύματος προσώπων, που λες και βγήκε από συνέντευξη υποψήφιας ‘μις Ελλάς’ στην κριτική επιτροπή των καλλιστείων, που δασκαλεμένη από τον ατζέντη της μιλάει για τις προσωπικότητες που θαυμάζει. Το ηρωϊκό 1821, με μελετημένη ελεγχόμενη δόση Διαφωτισμού (Ρήγας, όχι Κοραής), η Εθνική Αντίσταση και η μετά το 1974 πελατειακή Δημοκρατία, επιστρατεύονται μακιαβελικά, για να συσπειρώσουν, με όπλα το πατριωτικό συναίσθημα, τη νοσταλγία ενός χαμένου Παραδείσου και την ελπίδα, το λαϊκό κόσμο και των τριών πολιτικών παρατάξεων. Σίγουρα πρέπει να ανέβει ο μισθός του άγνωστου λογογράφου-υποβολέα, είτε είναι εκ (πολυάριθμων ήδη) συγγενών διορισθείς είτε εκ φίλων. Αυτή η δημαγωγική σαχλαμάρα, είναι μια προκλητική περιφρόνηση για τους πολίτες αυτής της χώρας, όχι τόσο γιατί θα τον πιστέψουν, όσο γιατί οφείλουν να τον πιστέψουν εκβιαστικά, αφού αυτός είναι η μόνη ελπίδα:

«ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ITAR TASS. Αλ. Τσίπρας: Πρότυπά μου Ρήγας Φεραίος, Στέφανος Σαράφης, Αρης Βελουχιώτης, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου!…».
Πως λένε όμως αυτήν τη δημοσιογραφική αποσιώπηση; Να δημοσιεύει ολόκληρη τη συνέντευξη μια αστική οικονομική εφημερίδα και όχι τα αριστερά ΜΜΕ και μάλιστα στο πιο δημοσιογραφικά ζουμερό της σημείο; Αυτολογοκρισία από φόβο μη χλευαστεί από το νοήμον κοινό ο ηγέτης, κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, σταλινισμό, ή απλό δημοσιογραφικό ατύχημα, που οφείλεται σε άγνωστη σε εμένα αιτία;
Δεν μπορώ να μην επισημάνω και την κατάληξη της ίδιας (ή λίγές ημέρες παλιότερης;) συνέντευξης, όπως τη βρήκα και στην ‘Αυγή’ (31.3), με ένα πολιτικά πολύ επικίνδυνο, διπλωματικά ανεπίτρεπτο, αλλά και ανθρώπινα άπρεπο δημόσιο κάρφωμα στο Τass, μπορεί και συκοφαντία, των εταίρων της Ελλάδας, από τον πρωθυπουργό, με αναφορά του σε εξ ορισμού απόρρητη συζήτηση που είχε με τους ευρωπαίους ομολόγους του: «.. τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι κατά την πρώτη του συμμετοχή σε Σύνοδο Κορυφής στην ΕΕ απευθύνθηκε στους ομολόγους του και τους ρώτησε: ‘Πείτε μου, πώς φαντάζεστε τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη; Την φαντάζεστε με τη Ρωσία στην απέναντι πλευρά ή με τη Ρωσία σε διαδικασία διαλόγου και αλληλοκατανόησης;’. ‘Δεν πήρα απάντηση από πολλούς’ είπε ο πρωθυπουργός,..», μπερδεύοντας το ρόλο του με το ρόλο του μαρτυριάρη νεολαίου που καρφώνει στον κομματικό υπεύθυνο τους αιρετικούς συντρόφους του.
Ανακοινώθηκε πως ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πατριάρχη της πολύ σκληρής και ιστορικά υπόλογης τσαρικής Εκκλησίας, διώκτη της ομοφυλοφιλίας (αν και ο κλήρος του ταλανίζεται από σχετικά σκάνδαλα, ακόμη και από παιδεραστία), εχθρό κάθε ετερόδοξου Ρώσου, διώκτη κάθε τολμηρού καλλιτέχνη, κάθε αιρετικής ή δυτικότροπης φωνής. Αυτή η κίνηση δεν είναι συνηθισμένη για Ευρωπαίο ηγέτη, ούτε σύμφωνη με τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, που παλιότερα υποστήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ήδη πως «..κοινές είναι οι ρίζες των δύο χωρών και των λαών μας, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη θρησκεία (sic). Αυτό δεν μπορούμε να το υποτιμήσουμε….». Αναρωτιέμαι επίσης, προς τι η έστω και διακριτική συμμετοχή της συντρόφου του πρωθυπουργού, πολλώ μάλλον που τα «συζυγικά» του ευσεβή Ρώσου προέδρου, δεν είναι απόλυτα τακτοποιημένα. Μας έχουν ευτυχώς συνηθίσει οι σύζυγοι-πλην κάποιας ευσεβούς αεροσυνοδού-των πρωθυπουργών μας σε διακριτικότερες συμπεριφορές και νομίζω πως η κα Τσίπρα, που παλιότερα είχε συνοδεύσει το σύζυγό της και στην περιοδεία του στην επαναστατημένη Ν.Αμερική, θα μπορούσε να πεταχτεί στη Μόσχα, όπως έκανε και στο Παρίσι, με δικά της έξοδα. Ελπίζω πως ο πρωθυπουργός θα βρεί χρόνο να συναντηθεί και με τους οικείους του δολοφονημένου (από αγνώστους) ηγετικού στελέχους της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ (αλλά όχι και με τον παλιό γνώριμο του κ.Κοτζιά και του Ματθαιόπουλου, «τραντισιοναλιστή»-πιο κομψά δεν μπορώ να τον πω-Ντούγκιν). Ο Νεμτσόφ είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας, ανεξιχνίαστων πολιτικών δολοφονιών στην Αγία Ρωσία, μια πρωτόγονη «Δημοκρατία» που γοητεύει κάθε ικέτη του μαφιόζικου και αρπακτικού καπιταλισμού της, τον κ.Κοτζιά και (ανάλογα τη σαιζόν) και τον κ.Καμμένο, όταν ο τελευταίος δεν μοιράζει ανεξερεύνητα πετρέλαια στην Ουάσιγκτον. Ελπίζω πάντως πως η λίστα των Ρωμιών θαυμαστών του καθεστώτος Πούτιν, θα τελειώνει με τον κ.Λαφαζάνη (που δυστυχώς η πολύχρονη πείρα του δεν έχει ακόμη δώσει το χρώμα της ούτε στα μαλλιά του), με τον όσιο Εφραίμ και με τους Χρυσαυγίτες θιασώτες του.

ΥΓ
Φοβάμαι πως με τις συνεχείς οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ.Τσίπρα και με τις αβάσταχτης ελαφρότητας δηλώσεις του, νομιμοποιείται για τα καλά στον πολύ κόσμο και μάλιστα με αριστερή βούλα πια, το δικαίωμα του μπουρδολογείν και η νοοτροπία πως είναι ‘μαγκιά και περηφάνεια’ το να λέει η κυβέρνηση ψέματα και να είναι ασυνεπής, ιδιαίτερα στην ήδη πολύ ευεπίφορη σε αυτά νεολαία μας, με συνέπειες καταστροφικές για το μέλλον. Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, η υποκρισία; Το πόσο εκτιμά ο κ.Τσίπρας τον Ανδρέα Παπανδρέου το έδειξε χρησιμοποιώντας το όνομά του απαξιωτικά, «Ολαντρέου», προσβάλλοντας ταυτόχρονα μέσα στην πατρίδα του και τον νεοκλεγμένο Γάλλο πρόεδρο.

Eξαιρεί προκλητικά τον κύριο υπεύθυνο της χρεοκοπίας, τον Καραμανλή junior από τη στημένη επιτροπή της Βουλής που δήθεν θα ερευνήσει ευθύνες, ενώ έχει ομολογήσει το προφανές φταίξιμο του φίλου του.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Αλέξιος, περί Ρήγα Φεραίου, Καραμανλή και Παπανδρέου

 1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=40477

  Μνημονιακές ελλείψεις ιερέων…
  Γιάννης Παντελάκης

  το επάγγελμα του ιερέα έχει πολλά θετικά, είναι αποδοτικό. Κατ’ αρχήν δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις (μπορεί οι ιερείς να προέρχονται από τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, αλλά δεν ειναι απαραίτητο, αρκεί να είσαι κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), δεν απαιτείται κάποιου είδους δοκιμασία (ΑΣΕΠ), είναι μια μόνιμη θέση και έχει ένα σταθερό μισθό. Μπορεί να έχει και επιπλέον απόδοση βέβαια, όλοι γνωρίζουμε τα δωράκια (αφορολόγητα μάλιστα) που παίρνουν οι ιερείς για ένα μνημόσυνο, ένα τρισάγιο κ.λπ.

  Και φυσικά, οι ιερείς δεν είναι ούτε καθαρίστριες, ούτε καθηγητές, ούτε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που κινδυνεύει από διαθεσιμότητες ή απολύσεις. Το εγγυώνται τα κόμματα που συγκυβέρνησαν (δεν άγγιξαν ποτέ αυτή την κατηγορία), ως φαίνεται το εγγυάται και η σημερινή κυβέρνηση που επικαλείται αριστερό πρόσημο.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=40490
  H Mόσχα και η πανουργία της Ιστορίας
  Γιώργος Καρελιάς

  Ο Τσίπρας πάει στη χειρότερη στιγμή της οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας. Όμως, ελπίδες για να αλλάξει αυτό, μέσω Ρωσίας, δεν υπάρχουν. Η ελληνική οικονομία εξαρτάται κατά 90% από την Ευρώπη. Και αυτό το γνωρίζουν, ασφαλώς, ο Τσίπρας και οι υπουργοί του, που πήγαν στη Μόσχα. Επιμέρους οφέλη από τις καλές σχέσεις με την Ρωσία μπορούν να υπάρξουν, πάντα γινόταν αυτό, ανάλογα με τον βαθμό της προσέγγισης και την επιμέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων.

  Αλλά οι φαντασιώσεις για τη, δήθεν, σπουδαία γεωπολιτική σημασία της σχέσης Ελλάδα-Ρωσίας είναι για τους φαντασιόπληκτους. Ούτε ο Καμμένος τα πιστεύει αυτά. Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και γι’ αυτό έσπευσε να δώσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική «Λόκχιντ» για την πρώτη στρατιωτική παραγγελία της νέας κυβέρνησης. Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και από αυτήν εξαρτάται η οικονομία της. Μέχρι να φύγει, αν και κάτι τέτοιο δεν το λέει καμιά κυβερνητική δύναμη.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=40483
  Η ρώσικη ρουλέτα του Τσίπρα
  Τάκης Καραγιάννης

  Αλλά, ο Τσίπρας έκανε και κάτι άλλο. Άδειασε όλη την Ευρώπη για τις περσινές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία για το ουκρανικό. Επίσης με τρεις αναφορές, είπε πως διαφωνεί με την πολιτική που ακολουθήθηκε, βάζοντας τον εαυτό του -χωρίς κανέναν λόγο- απέναντι στους εταίρους του και αδειάζοντάς τους. Κι αν στην περίπτωση Σουλτς ήθελε να υπερασπιστεί το κύρος και την ακεραιτότητα της χώρας, το δικαίωμα της Αθήνας στην αυτόνομη εξωτερική πολιτική, με αυτό τι ήθελε να κάνει; Τι κέρδισε; Απολύτως τίποτα. Ίσα-ίσα, μάλιστα, άκουσε τον Βλαδίμηρο να του απαντά πως δεν μπορεί να εξαιρέσει την Ελλάδα από τους αποκλεισμούς των αγροτικών προϊόντων. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή.

  Ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του. Κι αποφάσισε να το κάνει λίγες ώρες πριν τελειώσει το Euroworking Group και πριν αποπληρώσει η Αθήνα τις δόσεις στο ΔΝΤ. Επιλέγει τη Ρωσία για το πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός Ευρώπης, μιλά με σπόντες για τις δηλώσεις Σουλτς, απαξιώνει τις συλλογικές αποφάσεις της ΕΕ και ποντάρει όλες τις μάρκες του σε ένα φύλλο που μόνο φερέγγυο δεν έχει αποδείξει πως είναι.

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39751
  Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «υπόθεση Memorial»
  Τάκης Μίχας

  Στην Ελλάδα επικρατεί η εντύπωση ότι η όποια συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές Πούτιν ισχύει μόνο στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, και ιδίως στο θέμα της Ουκρανίας.

  Η άποψη αυτή είναι λανθασμένη. Όπως θα δείξω παρακάτω, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την στάση των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί επίσης και υποστηρίζει την πολιτική καταπίεσης που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος Πούτιν για να εξουδετερώσει τις φωνές της αντίστασης της κοινωνίας των πολιτών.
  (…..)
  Χαρακτηριστική εδώ είναι η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της δίωξης που αντιμετώπιζαν πέρυσι ορισμένες ΜΚΟ, όπως το γνωστό Memorial από τις ρωσικές αρχές. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις της χώρας, οι δραστηριότητες της οποίας επικεντρώνονται στη διερεύνηση των εγκλημάτων του σταλινισμού.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=40483

  Ο Πούτιν μίλησε για «αποκρατικοποιήσεις που μας ενδιαφέρουν» και για «Ρώσους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα». Λίγα μέτρα δίπλα του, καθόταν ο Λαφαζάνης. Δύσκολο μου κάνει να σκέφτηκε πως αυτό είναι ξεπούλημα, όπως έλεγε σε άλλες περιπτώσεις, έτσι;

  Υ.Γ.2: Μέρα που είναι, ρίξτε μια ματιά στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προ διμήνου.

  http://www.zeit.de/politik/ausland/2015-02/russia-greece-connection-alexander-dugin-konstantin-malofeev-panos-kammeno

  Έχει ονόματα Ελλήνων που έχουν σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες, αλλά και το πώς συνδέεται με όλα αυτά η Κουμουνδούρου.
  http://www.zeit.de/politik/ausland/2015-02/russia-greece-connection-alexander-dugin-konstantin-malofeev-panos-kammeno

  Δημοσιογράφοι, δικηγόροι, επιχειρηματίες καλεσμένοι σε κάστρα για γαμήλιες δεξιώσεις.
  http://www.zeit.de/politik/ausland/2015-02/russia-greece-connection-alexander-dugin-konstantin-malofeev-panos-kammeno/seite-3

  Έχει ψωμί το θέμα. Είναι και το όνομα του Καμμένου μέσα σε αυτά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα κάνει αγωγή όπως έκανε και στον Πετρουλάκη.
  https://cgrozev.files.wordpress.com/2015/01/d181d0bfd0b8d181d0bed0ba_d0bfd0bed181d0bbd0b5d0b4d0bdd0b8d0b9_d0bdd0bed0b2d18bd0b9.pdf

 3. Ο/Η Οφη Σόφη λέει:

  http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%cf%87%ce%b1%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bf-%cf%84%ce%b9-%ce%ad%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%88%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd/ar-AAaBPRb?ocid=iehp

  Χαμός στο διαδίκτυο: Τι έγραψαν για τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

   Χαμός έγινε για άλλη μια φορά στο διαδίκτυο με αφορμή ένα σημαντικό γεγονός. Ετσι και η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν έγινε αντικείμενο σχολίων, άλλων έξυπνων, άλλων ειρωνικών.

  Διαβάστε μερικά:

  A* B**….και του πουλιου το γαλα! * Αλεξης ** Βλαντιμιρ
  Τσίπρας – Πούτιν: Καλή διάθεση, καμιά απόφαση
  Ο σύντροφος @atsipras και η συνοδεία του πήγαν στη Μόσχα για προσκυνηματικό τουρισμό κι όχι για διαβουλεύσεις με τον σύντροφο Πούτιν…
  «Φαύλος κύκλος αδιέξοδων κυρώσεων», είπε ο Τσίπρας για την στάση της ΕΕ. Δεν νομίζω να το πήραν πολύ καλά στις Βρυξέλλες.
  οι μυστικές υπηρεσίες του Κρεμλίνου τρέφουν τεράστια εκτίμηση σε αναρχικούς και τροτσκιστές. Τους γλεντάγανε συχνά…
  Δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τον Πούτιν, ο Τσίπρας. Αν γίνεται να του αφήσει εκεί τον Λαφαζάνη, ζήτησε…
  Αν ο Πούτιν είχε επιλέξει να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο το πιθανότερο είναι να χαρακτηρίζαμε τον Βίνι Τζόουνς «ντελικάτο».
  Τσίπρας:Μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στιςΕλληνορωσικέςΣχέσεις! Όπου πήγε η Ανοιξη μετά ακολούθησε βαθύ σκοτάδι: ΠΧ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!
  Μικρό καλάθι από Ρωσία! Ο #Putin δεν έσπασε το εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα – Θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
  Πόσα δισεκατομμύρια € δανεικά εξασφάλισε ο @atsipras από το σύντροφο Πούτιν; (πάλι τη Μέρκελ θα παρακαλάει ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς)
  τι έγινε ρε παιδιά, ούτε τα ροδάκινα δεν πουλήσαμε;
  Μανούσος Βολουδάκης ‏@MVoloudakis -Περίληψη Μόσχας: Ο Πούτιν προώθησε τον αγωγό που θέλει, ανταγωνιστικό προς τον ΤAP. Εμείς δεν πουλήσαμε ούτε ροδάκινο.
  Αύριο στην Πραβδα. «ΘΡΙΑΜΒΟΣ. (*) Εξαιρούνται τα αγροτικά προϊοντα των κυρώσεων »
  Αν κατάλαβα καλά ζητήθηκε ελληνική χρηματοδότηση για τον Turkish stream, που όμως στην Ελλάδα θα λέγεται ελληνικός αγωγός!!!
  Επίσης βρέθηκε λύση για τα αγροτικά προϊόντα. Θα χρηματοδοτήσουμε τον αγωγό αερίου με ροδάκινα.:Ρ #Putin #Tsipras #Moscow
  Ποσα τελικά μας ζητησε ο Πούτιν; #lol
  Τα σοβαρά τα άφησαν για το τέλος #Tsipras κ # Putin,όπως τη πολιτιστική συνεργασία για τα 1000 χρόνια ρώσικου μοναχισμού στο Άγιον Όρος. :Ρ
  Επιτυχία η Μόσχα. Μας ζήτησε λεφτά ο Πούτιν για τον αγωγό του.

 4. Ο/Η первый раз слева λέει:

  Ombudsman’s probe confirms child abuse in Russian convent – See more at: http://childhub.org/child-protection-news/ombudsmans-probe-confirms-child-abuse-russian-convent#sthash.Ck0z8HHv.dpuf

  RF Genprokuratura to Investigate Media Reports of Child Abuse at St Andrei Bogolubsky Convent in Vladimir » 01 St Andrei Bogolyubsky Convent in Vladimir

  https://02varvara.wordpress.com/2010/10/20/rf-genprokuratura-to-investigate-media-reports-of-child-abuse-at-st-andrei-bogolubsky-convent-in-vladimir/

  Confessor of the St Andrei Bogolyubsky Convent Removed from Active Ministry and the Superior of the Convent Removed from Office because of Abuse Complaints
  https://02varvara.wordpress.com/2010/11/13/confessor-of-the-st-andrei-bogolyubsky-convent-removed-from-active-ministry-and-the-superior-of-the-convent-removed-from-office-because-of-abuse-complaints/

  Priest Linked to FK Zenit Wanted for Suspected Child Sex Abuse
  https://02varvara.wordpress.com/2013/11/06/priest-linked-to-fk-zenit-wanted-for-suspected-child-sex-abuse/

 5. Ο/Η Eυνοικρατία à la syrizel λέει:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113495944

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

  Συγγενείς, φίλοι και αποτυχημένοι πολιτευτές διορίζονται στον κρατικό μηχανισμό

  Ατομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον τοποθετούνται σε θέσεις από τους συγγενείς και φίλους τους, ή από άλλους υπουργούς, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, που παρουσιάζει τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

  Επίσης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, υπάρχουν πολλοί αποτυχόντες πολιτευτές που βρήκαν μια θέση στον κρατικο μηχανισμό. Συγκεκριμένα:

  Ο Κώστας Παπαϊωάννου είναι ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης. Η σύζυγός του, Κλειώ Παπαπανταλέων τοποθετήθηκε σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Τη σύντροφο του τελευταίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, τοποθέτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

  Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. Ο σύντροφος της περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.

  Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έχει τοποθετήσει τον πρώτο εξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, ως σύμβουλό του και του ανέθεσε την πρώτη του αποστολή στο Ιράν. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, έχει ως σύμβουλο τον αδελφό της, Νίκο Κουντουρά.

  Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου, Γιάννη Δραγασάκη.

  Επίσης:
  •Ο κ. Νίκος Καρβούνης τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου). Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Λιμάνι της Αγωνίας» (συνδυασμός του κ. Θεόδωρου Δρίτσα) στον Δήμο Πειραιά, αλλά και υποψήφιος βουλευτής Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Ο ίδιος κατά την ακρόαση του από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής παραδέχτηκε: «Δεν είμαι ο αποτυχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αποτυχών πολιτευτής. Είμαι ένας βλάκας που έχω όνειρα, που έχω πίσω μου μια πολιτεία στον Πειραιά, που έχω δοκιμαστεί σε κοινωνικούς αγώνες και που έχω άποψη για τα κοινά!». Υποδιοικήτρια ορίστηκε η κυρία Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
  •Ο κ. Κίρκος τοποθετήθηκε διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης). Υποδιοικητές τοποθετήθηκαν οι κύριοι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  •Ο κ. Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Β Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης). Υποδιοικητής ορίστηκε ο κ.΄Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και πλέον είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.
  •Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο κ. Νέστορας Αντωνίου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Υποδιοικητής ορίστηκε η κυρία Αγγελική (Αγγέλα Βαγενά), υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
  •Ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων). Υποδιοικητές τοποθετήθηκαν οι κύριοι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.
  •Ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
  •Εξαίρεση αποτέλεσε ο κ. Άγγελος Παπαδόπουλος, διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, που όπως προκύπτει από το βιογραφικό του δεν διαθέτει εμφανείς κομματικές συστάσεις. Ως υποδιοικητής ορίστηκε η κυρία Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια αντιπεριφεριάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της κυρίας Ρένας Δούρου.

  Την περασμένη Παρασκευή εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι προτεινόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη για τα προεδρεία ασφαλιστικών ταμείων.

  Συγκεκριμένα:
  •Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) διορίστηκε ο κ. Θανάσης Καποτάς, πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
  •Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολυμένων (ΕΤΑΑ) ο κ. Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.
  •Πρόεδρος του ΝΑΤ τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Και η λίστα του νεποτισμού δεν τελειώνει εδώ. Εκτός από τους παραπάνω, σε διάφορες θέσεις του κρατικού μηχανισμού έχουν τοποθετηθεί και άλλοι 13 αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου.

  Πρόκειται για τους:
  •Γιάννη Θεωνά, στη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ.
  •Γιάννη Μπασκόζο, στυλοβάτη της «προεδρικής» πλειοψηφίας, στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας.
  •Χρήστο Βερναδάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Επικρατείας.
  •Κώστα Πουλάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών.
  •Απόστολο Αλεξόπουλο, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
  •Γιάννη Τόλιο, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  •Γιάννη Ταφύλλη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  •Ανδρέα Νεφελούδη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εργασίας.
  •Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στη Β Αθηνών, στη θέση του γενικού γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  •Γιώργο Ρωμανιά, ο οποίος τον περασμένο Μάιο δεν κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
  •Θανάση Γιαννόπουλο, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πολιτευτή πλέον των ΑΝΕΛ, στη θέση του διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ.
  •Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση διοικήτριας του ΟΑΕΔ.
  •Φωτεινή Κούβελα, η οποία δεν κατάφερε να εκλεγεί, στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας ισότητας των Φύλων.

  Σε άλλες επιτελικές θέσεις του Δημοσίου βολεύτηκαν τα εξής «κόκκινο-μπλε» στελέχη:
  •Αλέξης Χαρίτσης, συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του γενικού γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομικών.
  •Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του γενικού γραμματέα Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας.
  •Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν … αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στη θέση της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας.
  •Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, τοποθετήθηκε από τον επίσης πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και νυν υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, γενικός γραμματέας του υπουργείου.
  •Τάσος Μαυρόπουλος, υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ, ορίστηκε προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.
  •Μάνος Μανουσάκης, στενός συνεργάτης υπουργού Γιώργου Σταθάκη, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών.
  •Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης , πρώην βουλευτής, αποχώρησε το 2012 από τη ΝΔ για να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ, στη θέση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
  •Αντώνης Παπαδεράκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, ορίστηκε γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
  •Δημήτρης Λιάκος, μέλος της ομάδας που συνέγραψε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

  • Ο/Η Left λέει:

   Για συγγενείς και φίλους υπερθεματίζω, είναι ντροπή ο διορισμός, για τους πολιτευτές, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, πρώτη φορά κυβέρνηση, μικρός ο αριθμός των στελεχών, πολιτικές οι θέσεις, λίγος ο χρόνος, τι άλλο να γίνει κύριε Βολταίρε,αν σας κατάλαβα καλώς από το θυρεό σας;

  • Ο/Η Po λέει:

   «θα καταργήσουμε το πελατειακό κράτος» – Live!

 6. Ο/Η Frixos λέει:

  Κυριοι Ρ και Λ,
  μην ευτελιζετε την πολιτικη της κυβερνησης, η επισκεψη στη Μοσχα δεν εγινε για να πουλησουμε ροδακινα και σαγκουϊνια αλλα οργανωθηκε για να εκπληρωθει το ταμα μιας ολοκληρης ζωης των βετερανων ΚΝιτων Κοτζια, Λαφαζανη και Βαλαβανη: Να αξιωθουνε μια μερα να καταθεσουνε στεφανι στην Κοκκινη Πλατεια ως υπουργοι!
  Το ΕΑΜ τωρα δικαιωνεται!!!

 7. Ο/Η первый раз слева λέει:

  http://www.themoscowtimes.com/news/article/church-rocked-by-homosexual-scandal/277392.html

  Church Rocked by Homosexual Scandal
  By Andrei Zolotov Jr.

  The Russian Orthodox Church is facing an unprecedented public scandal over homosexuality, with a group of priests from one of Russia’s largest dioceses accusing their bishop of coercing seminarians into sex.

  Such matters have been dealt with quietly by the highly traditional church, which considers homosexual conduct a grave sin. But the priests from Yekaterinburg, in the Ural Mountains, have made their complaints against Bishop Nikon impossible to ignore by airing their grievance in the news media.

  Although the homosexuality of some monks and bishops is an open secret within church circles, church leaders have acted as if homosexuality within the church does not exist. While Western churches have extensively debated the place of homosexuals in the church, discussion of the issue has remained off-limits in Orthodox Christianity.

  http://ncronline.org/blogs/grace-margins/orthodox-church-s-role-russia-s-anti-gay-laws

  The Orthodox Church’s role in Russia’s anti-gay laws
  ..by Jamie Manson | Aug. 14, 2013

  http://www.rferl.org/content/russia-orthodox-church-kurayev-gay-lobby/25225311.html
  Russian Orthodox Deacon Fears Defrocking After Outing Church’s ‘Gay Lobby’

  http://crooksandliars.com/susie-madrak/putins-unholy-alliance-orthodox-churc
  Putin’s Unholy Alliance With Orthodox Church To Persecute Gays

  17 Jan 2011

  http://religiouschildabuse.blogspot.gr/2011/01/russian-orthodox-archbishop-fires-head.html

  Russian Orthodox archbishop fires head of convent and other clergy allegedly involved in child abuse scandal

  IA Novosti – Russia November 13, 2010

  Russian archbishop sacks clergy accused of alleged child abuse in convent

  Moscow – The archbishop of Vladimir and Suzdal fired on Saturday the Mother Superior of St. Bogolyubsky Convent in the central Vladimir Region and other clergymen allegedly involved in a child abuse scandal.

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΑΝΤΗΛΛΑΞΑΝ ΔΩΡΑ

  Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας [εικόνες]

  Πηγή: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/200845/se-thermo-klima-i-synantisi-tsipra-me-ton-patriarhi-moshas-kai-pasis-rosias-eikones#ixzz3WsV8VKwR

 9. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://agrimologos.com/2015/04/10/10-4-15/

  «Το όνειρό μου το στερνό στην Πόλη εγώ να μπω»

  10/04/2015

  Στο Σύνταγμα έλαμψε η λόξα δυο Ελλάδων,
  αριστεράς της μιας, ακροδεξιάς της άλλης.
  Λαός κι αξιωματούχοι κάθε κλάσεως
  συνέρευσαν στο κάλεσμα το εθνικό της παρελάσεως.
  Η Ζωίτσα Επίσημη, μετά ελαίων κλάδων
  στο πέτο του καναρινί παλτού της κι υπό μάλης
  φέρουσα το εγχειρίδιο της καλής Προέδρου,
  αλληθωρούσε από τη ρώμη ευσταλούς εφέδρου.
  Μπροστά της, κάπως σύννους, ο Ωραίος Αλέξιος
  –χωρίς να τον χωρίζουν πια απ’ τον λαό τα κάγκελα–
  αναρωτιόταν μήπως ήταν λίγο αδέξιος
  στον χειρισμό τ………………………….

 10. Ο/Η Liberal λέει:

  Ταχύτατη ήταν η ανέλιξη του ξαδέλφου του πρωθυπουργού, του Γεώργιου Τσίπρα ο οποίος από σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αναβαθμίστηκε μέσα σε ένα μήνα σε… γενικό γραμματέα του υπουργείου. Σύμφωνα με το ΦΕΚ που υπογράφηκε πρόσφατα, ο Γιώργος Τσίπρας παύεται από ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών και αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών.

  Προφανώς δεν έχει καμιά… σχέση ο Αλέξης Τσίπρας στην αναβάθμιση του ξαδέλφου. Είχε τα προσόντα μάλλον, κάτι που απέδειξε και με το ταξίδι του στο Ιράν όπου πήγε να πουλήσει ελληνικά ομόλογα.

  Αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Κοτζιάς δεν τον πήγαινε και πολύ και ήθελε να τον ξεφορτωθεί. Αλλά… ξεφόρτωμα δια της αναβαθμίσεως πάει πολύ. Αν σε ένα μήνα από σύμβουλος έγινε γραμματέας του υπουργείου μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε το συγκεκριμένο ΦΕΚ με δόση ειρωνείας: Θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. Γεώργιο Τσίπρα γιατί, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, κατέλαβε επαξίως τη θέση του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

 11. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=40500

  Ο Σουλτς ήρθε με ψευδαισθήσεις για τον νέο πρωθυπουργό στην Αθήνα και πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει ό,τι και ο Μπαρόζο. Γρήγορα διαψεύσθηκε. Το πρόβλημα εδώ ήταν πιο σύνθετο: Ο Τσίπρας «κουβαλούσε» μια κουλτούρα ενός άλλου κόσμου (που ακόμα πιστεύει ότι είναι εφικτός). Ο Σουλτς είπε τότε: «Δεν πρέπει να κάνουμε τον Τσίπρα ήρωα, αλλά ούτε και θύμα». Με απλές κουβέντες, ο Τσίπρας θα έπρεπε να κριθεί από τις δικές του δεσμεύσεις. Αυτές αποτυπώθηκαν στην συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Εκεί υπάρχει μόνο μνημόνιο, έστω και ασαφές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ελληνική κυβέρνηση που μιλούσε για «ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων» δεν ήταν σε θέση να εμφανίσει ένα συνεκτικό, μετρημένο και εφαρμόσιμο παρόμοιο πρόγραμμα.

  Μετά τον Σουλτς, ήρθε ο Γιούνκερ. Όταν τα πράγματα «κόλλησαν», είπε στον Τσίπρα ότι θα μπορούσε να φέρει έναν κατάλογο 15 σημείων και με βάση αυτόν να ξεμπλοκαρισθεί η χρηματοδότηση. Ο Τσίπρας προτίμησε να στείλει 7 από τα σημεία στον Γάλλο πρόεδρο, Ολάντ. Ο Γιούνκερ θεώρησε ότι «τον έπαιζε». Έτσι συνεκλήθη η συνάντηση των 7. Εκεί ο Τσίπρας αντελήφθη εκείνο που είχε αντιληφθεί ο Σαμαράς τον Αύγουστο του 2012: Ή εκπληρώνεις τους όρους και μένεις στο νόμισμα ή φεύγεις. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα κάνουν πίσω οι δανειστές;
  Σημασία δεν έχει το πότε;

  Είναι τρελός ο κ.Φλαμπουράρης;

  http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=u_r1_ximl_g_o1g%3D

  Α. Φλαμπουράρης: οι δανειστές θα κάνουν πίσω στη διαπραγμάτευση, σημασία δεν έχει το πότε αλλά να καταλήξουμε σε συμφωνία.

  Ημερ. Καταχώρησης: Σήμερα 11:09

 13. Παράθεμα: Αλέξιος, περί Ρήγα Φεραίου, Καραμανλή και Παπανδρέου | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s