Πέτρο Γαϊτάνο, μας έλειψες…

Αμνοεριφίων Λόγος

ro8apr15c

This entry was posted in Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

6 Responses to Πέτρο Γαϊτάνο, μας έλειψες…

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  του αρέσει ο τσαμπουκάς της χρεισοίς αβγύς

  Η ιστορική τριπλή απονομή που έγινε στον Πέτρο Γαϊτάνο στις 10 Απριλίου 2009, στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου – Μητρόπολη Γλυφάδας, για τις χρυσές πωλήσεις πάνω από 30.000 δίσκων των άλμπουμ ΄΄ Ώρα ενάτη ΄΄ & ΄΄ Τα θεία πάθη ΄΄ και τις συνολικές πωλήσεις των δίσκων του καλλιτέχνη έως τότε, που πέρασαν το μισό εκατομμύριο δίσκους ( 500.000 ) !!!!

  Ο σπουδαίος ερμηνευτής παραλαμβάνει τους χρυσούς δίσκους από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο, τον αείμνηστο δάσκαλό του Μανώλη Χατζημάρκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

  Η απονομή έγινε πριν τη συναυλία που έδωσε ο καλλιτέχνης πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα με ύμνους των Παθών, ενώ την παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι εντός και εκτός του Ιερού ναού.

  Μια ιστορική στιγμή σε σχέση με ένα σπάνιο καλλιτέχνη και τον αρχηγό της ελλαδικής εκκλησίας, μια απονομή που επικύρωσε την αγάπη και τον θαυμασμό εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων στην έκφραση και τις ερμηνείες του κορυφαίου ψαλμωδού!

 2. Ο/Η Frixos λέει:

  Ο θαυμασμος του για τους ντοπιους ναζι ειναι μονο μια απο τις πλευρες του πολυπλευρου ταπεραμεντου του!
  Αυτος ο αγιος ο αμαρτωλος με τις βαριες τις σκεψεις αναλυει στο iefimerida γιατι η ομοφυλοφιλια ειναι αμαρτια (πλημεληματικου χαρακτηρα) και πως «η εγκράτεια και η παρθενία είναι ζηλευτά στοιχεία που μέσα στους αιώνες είναι σημαίες προς τη σωτηρία της ψυχής μας»,
  ανεξαρτητως αν στο τελος κερδιζει παντα η αγαπη, γιατι οπως λεει και η μεγαλη Ριτα
  «Αν ειναι η αγαπη αμαρτια ….. τοτε ειμαι αμαρτωλη που σε αγαπω».
  Αυτα και αλλα πολλα στο
  http://www.iefimerida.gr/news/200691/o-petros-gaitanos-mila-gia-tin-omofylofilia-kai-gia-einai-amartia#ixzz3Wppt8VJW

 3. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  http://www.makeleio.gr/?p=318181

  Έχει γίνει ΧΑΜΟΣ – ΣΑΛΟΣ από τις δηλώσεις του Πέτρου Γαϊτάνου περί…ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ!!

  10/04/2015

  Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις στα social media με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Πέτρου Γαϊτάνου… Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε τα συναισθήματά του στο άκουσμα των απόψεων του Μητροπολίτη Άνθιμου για τους gay και πήρε θέση στο ερώτημα αν είναι αμαρτία να είσαι ομοφυλόφιλος σύμφωνα με την Εκκλησία.

  «Δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα από όσο γνωρίζω. Πιθανόν, ο Παναγιότατος το ανέφερε αυτό για να δείξει πώς ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είναι μια αμαρτία, όπως οτιδήποτε γήινο είναι αμαρτία. Οτιδήποτε μας κάνει να εξαρτόμαστε από τη γη είναι αμαρτία. Αμαρτία με την έννοια της αστοχίας, όχι με την έννοια ότι θα μας κάψει ο Θεός. Αυτό είναι λάθος!», ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Γαϊτάνος.

  Ενώ στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι μπορεί ένας άνθρωπος να έχει σχέση με του ιδίου φύλου. «Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έχουμε όμως σημεία αναφοράς και αυτά έχουν βαθμίδες. Τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο. Μπορεί ένας άνθρωπος να έχει μια σχέση με έναν άνθρωπο του ιδίου φύλου, αλλά είναι άλλο πράγμα ένας άνθρωπος να το κάνει αυτό μέσα από μία λαγνεία, πορνεία και μέσα από μια αίσθηση που ρίχνει πάρα πολύ την ηθική του, σκανδαλίζει τους άλλους και καταστρέφει τη ζωή του. Το πιο σημαντικό… καταστρέφεται η σχέση του με τον Θεό και η σωτηρία της ψυχής του. Άρα ότι έχει σχέση με τη γη, σε κλίμακες πάντα, πρέπει να το μετριάζουμε και να το αποφεύγουμε το δυνατόν».

  Κλείνοντας ο Πέτρος Γαϊτάνος, έκανε την επίμαχη δήλωση που άναψε φωτιές στα social media. «Ξέρουμε από τους ιερούς κανόνες ότι η σχέση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου είναι αμαρτία. Είναι αμαρτία δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε. Όπως επίσης είναι αμαρτία ένας άντρας και μια γυναίκα να συνάπτει σχέσεις πριν από τον γάμο. Αν σκεφτούμε ότι η εγκράτεια και η παρθενία είναι ζηλευτά στοιχεία που μέσα στους αιώνες είναι σημαίες προς τη σωτηρία της ψυχής μας -αυτός είναι ο στόχος της ζωής μας- δεν πρέπει να βάζουμε μία τάξη σε όλα αυτά; Άρα θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσο επιθετικοί και αφοριστικοί με τον τρόπο έκφρασης των ανθρώπων και ειδικά όταν αυτός δεν είναι παράνομος. Άρα δύο άνθρωποι που μπορεί να έχουν μια ωραία σχέση, ακόμα και ομοφυλοφιλική, γνωρίζοντας ότι είναι αμαρτία και δεν σκανδαλίζουν τους άλλους, είναι θέμα δικό τους. Έχω δει πολύ πιο ωραία ζευγάρια ομοφυλόφιλα από ότι ετεροφυλόφιλα».

 4. «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
  Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις»
  (Κ. Καβάφης. Περιμένοντας τούς βαρβάρους.)
  Θά μάς λείψουν οί βάρβαροι…..
  Θά μάς λείψεις βάρβαρε…..
  Μείνε καί εμείς θά σέ θεοποιήσουμε….
  Μείνε βάρβαρε κι εμείς θά σέ προβάλουμε,
  θά σέ συζητήσουμε, κι από τίς σάρκες σου
  θά τραφούμε…..
  Δέν έχουμε άλλη τροφή παρα μόνο τήν εν σήψει σάρκα σου
  καί τό τρελλό μυαλό σου…..
  Κάθε χωριό καί τόν τρελλό του.
  Τώρα τό χωριό μεγάλωσε, επεκτάθηκε στά πέρατα.
  Τώρα πιά τό χωριό δέν υπάρχει και τό δύχτι τού διαδυκτίου καλύπτει τά πάντα. Τά μέσα μαζικής ενήμέρωσης έχουν ανάγκη από τροφή. Από τρελλούς, από πρίγελους από ψώνια. Πουλάνε, κι ο όχλος ηδωνίζεται από τήν παρουσία σου. από τά λεγόμενά σου. Τρελλέ τού χωριού μήν μάς αφήσεις, μήν φύγεις, θά μάς λείψεις. Τί θά γένουμε χωρίς τόν βάρβαρο ηλίθιο τρελλό τού χωριού?
  Βάρβαρε, αποδιοπομπαίε τράγε, αφήνεις καί σέ ξεσκίζουν τά πλήθη, σέ περιγελούν οί δημοσιογράφοι, αλλά στήν ουσία δέν σέ λυπάμαι. Λυπάμαι μόνο γιά τήν κατάντια τής παρακμιακής κοινωνίας που σέ ανυψώνει στό βάρθρο τού περίγελου διότι μέ πρίγελα καί παρακμιακά τρέφεται.
  Είσαι κομμάτι τής βάρβαρης καί παρακμιακής κοινωνίας, είσαι δικό της παιδί γι’ αυτό καί σέ θέλει.
  Βάρβαρε, τρελλέ, ηλίθιε, τού χωριού, τί θά γένουμε χωρίς εσένα?

 5. Ο/Η Σάκις+Πέτρος=Ηλίας λέει:

  http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2012/10/blog-post_180.html

  Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

  Σάκης Ρουβάς: Η επίθεση απο θαυμαστές για την «αδυναμία του» στον Κασιδιάρη

  Μέσα απ αυτή την κρίση βγήκε ο πραγματικός εαυτός όλων μας.Ο εαυτός που κάλυπτε η ευημερία. Τώρα όλοι ξεβρακωνόμαστε. Οπως και μεγάλο μέρος της ….σοου μπιζ….τρομάρα της. Που διάκειται φιλικά στο ναζισμό. Αλλοι το δείχνουν,άλλοι δεν το διαλαλούν αλλά φαίνεται. Η κενότητα του proud to be greek αδέρφια Όταν το βλέπω αυτό το proud to be greek μου γυρνάνε άντερα. Γιατί συνήθως το λένε καλοθρεμμένοι αστέρες που μια δε δίνουν και για την Ελλάδα και για τους Έλληνες.

  http://www.mixanitouxronou.gr/vinteo-opou-chrisoula-diavati-epitithete-ston-saki-rouva-ke-sti-melina-merkouri-enas-sirfetos-apo-star-ke-mimous-echoun-onomasti-ithopii-efthines-ke-sti-melina-gia-tin-katargisi-tis-adias-ton/
  Το βίντεο όπου η Χρυσούλα Διαβάτη επιτίθεται στον Σάκη Ρουβά και στη Μελίνα Μερκούρη! «Ένας συρφετός από σταρ και μίμους έχουν ονομαστεί ηθοποιοί». Ευθύνες και στη Μελίνα για την κατάργηση της άδειας των ηθοποιών

  http://www.sportdog.gr/life/psyxagogia/article/284793/karfose-pali-ton-royba-i-diabati-binteo

  «Κάρφωσε» πάλι τον Ρουβά η Διαβάτη!

  Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε: «Ο καθένας μπορεί να χορεύει να τραγουδάει, ποιος θα τον εμποδίσει; Εγώ θυμάμαι ένα σκυλάκι που είχαμε, που όταν παιζόταν το «Φέρτε μου ένα μαντολίνο, τραγούδαγε κι εκείνο: Φέρτε μου ένα μαντολίνο του Χατζιδάκι. Δεν κρίνεις κανέναν. Ας κάνει ότι θέλει. Αφού ο Θεοδωράκης το δίνει. Όλοι δεν τραγούδησαν; Τι σημασία έχει; Όχι, δεν επεμβαίνω σε αυτά. Αυτά αφορούν άλλους, όχι εμένα. Στον χώρο μου να μην έρθει»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.