Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού

Οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν το νοσοκομείο το μεσημέρι της Τετάρτης – Εξετάζουν τον τρόπο ένταξης του νοσοκομείου των φυλακών στο ΕΣΥ 

ro3apr15c

Τον τρόπο ένταξης του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ αναζητούν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κρατούμενους.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, μετά την ολοκλήρωση επίσκεψης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού το μεσημέρι της Τετάρτης «σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνώνται όλες οι παράμετροι προκειμένου το νοσοκομείο να ενταχθεί στο ΕΣΥ με στόχο», ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι «η διασφάλιση των παροχών υγείας στα σωφρονιστικά ιδρύματα αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας των δύο υπουργείων για την υλοποίηση του στόχου αυτού, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Βελτιωμένες, αλλά όχι καλές συνθήκες νοσηλείας είδαν οι δύο υπουργοί

Οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν όλους τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα και επιπλέον να μπορούν να συγκρίνουν τι αλλαγές έχουν γίνει –  ο κ. Ξανθός με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο πριν από δύο χρόνια.

Η άμεση διαπίστωση, όπως ανέφεραν, ήταν ότι οι συνθήκες που είχε αποτυπώσει σε επίσκεψή του κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ προ διετίας έχουν ελαφρώς βελτιωθεί. Ωστόσο, η συνολική εικόνα κρίθηκε απαράδεκτη λόγω των τραγικών ελλείψεων και προβλημάτων τόσο σε επίπεδο νοσηλείας όσο και υγιεινής.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν, σε θαλάμους που προορίζονται για οχτώ ασθενείς νοσηλεύονται 15, οι συνθήκες υγιεινής στους θαλάμους, στις τουαλέτες και στα μαγειρεία είναι τριτοκοσμικές και δεν υπάρχει θέρμανση στους κοινόχρηστους χώρους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s