Λειτουργία Κυριακής: Μητροπολίτης προς υπεράσπισιν Αγ. Αθανασίας Αιγάλεω

Αφιερώνεται στο συνομιλητή του μητροπολίτη κ. Τσίπρα και στους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας που τρέχουν να πάρουν την ευχή του μητροπολίτη.

ro22mar15a

Ο μητροπολίτης Χρυσής Αυγής, αφορολόγητης μούμιας Βησσαρίωνα και Αθανασίας του Αιγάλεω:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Νικόλαος για την Αθανασία Κρικέτου:
Αδελφοί μου, η Αδ. Αθανασία, είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο δράσεως, όχι μόνο φιλανθρω­πίας, τι; υπομονής! «Εν τη υπο­μονή υμών, είπεν ο Κύριος, κτήσασθε τας ψυχάς υμών.» Ο Θεός της έδωσε δύναμη, επολεμήθηκε πολύ, παρεξηγήθηκε πολύ, άλλ’ ο Θεός που φέρνει τα πάντα και οικοδομεί τα πάντα, την έβγαλε από την περιπέτεια και σήμερα χαίρει της ευλογίας της Εκκλησίας και της ευλογίας τού πληρώμα­τος και της αγάπης πάντων ημών.

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ Η «ΑΓΥΡΤΙΑ»;


»Η Μηχανή του Χρόνου» Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Νικόλαος για την Αθανασία Κρικέτου

6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008:
Ο Σεβ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΩΝ ΦΘΙΩΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΝ «ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ» ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ – ΣΑΜΑΡΗ.

Στην «ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» (Ιούλιος-Αύγουστος 2008, σελ.11) υπάρχει η σχετική δημοσίευση της βράβευσης της γνωστής σε όλους μας «Αγίας» Αθανασίας του Αιγάλεω από τον Σεβ.Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικόλαο.

Ας δούμε τι έλεγε για την «αγία του Αιγάλεω» ο μακαριστός Αρχιμ. Χ.Βασιλόπουλος:

Η Ψευδοαγία του Αιγάλεω

Αυτή είναι, που είναι!
Κατά το 1980 περίπου ο διάβολος παρουσίασε μίαν άλλη οραματίστρια την Αθανασία Κρικέτου. Αύτη ξεγύμνωνε τα στήθη της, που έγραφε δήθεν ο Θεός τις αποκαλύψεις του για τον καθένα. Το σπουδαίο είναι ότι τα γραφόμενα ήταν ανορθόγραφα. Ο Θεός όμως τουλάχιστον ξέρει ορθογραφία!!! Επρόκειτο περί του φαινομένου της δερμογραφίας. Υπάρχουν σώματα με λεπτή επιδερμίδα και, όταν πέραση κανείς επάνω αιχμηρό αντικείμενο, σε λίγο συγκεντρώνεται υποδορίως το αίμα και σχηματίζονται τα γράμματα. Αυτό το εξεμεταλλεύετο. Έλεγε, ότι τα γράμματα τα γράφει η Παναγία.

Μου ανέθεσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών να κάνω ανακρίσεις. Δεν ήθελε επ’ ουδενί λόγο αυτή να τις διενεργήσω εγώ. Πάντως προχώρησα και ανακάλυψα απάτες τρομερές. Έχει και αυτή φτιάξει σύλλογο «Η Παναγία η Φανερωμένη». Φαίνεται όμως ότι έχει όπως λέγεται, και σκοτεινούς υποστηρικτές. Διατηρεί και γηροκομείο, ώστε με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας να την ακόλουθη ο κόσμος.

Αυτή κάποτε παρουσιάστηκε στην Αρχιεπισκοπή και ζήτησε διαζύγιο. Της είπε, δήθεν, η Παναγία να αφήσει το σύζυγο της και να πάρει τον σοφέρ της και όμως αυτή παρουσιάζεται ως Αγία και δέχεται να έχουν την εικόνα της στα εικονοστάσια.

Ας αναφέρουμε και μία μόνον απάτη της.

Εις μίαν εποχή έγραφαν οι εφημερίδες για ένα φως, που παρουσιαζόταν στο Αιγάλεω, και το οποίον προκαλούσε θαυματουργικώς η Κρικέτου. Κατά τις ανακρίσεις που έκανα ένας μηχανικός κατέθεσε το εξής:

Παρακολούθησα την παράκληση και την ομιλία της Κρικέτου. Κατόπιν το ακροατήριο αργά την νύκτα ξεκίνησαν να ανέβουν στο λόφο για να δουν το φως. Πράγματι επήγαν και περίμεναν μπροστά στους βράχους. Εγώ όμως παρηκολούθησα δύο μπράβους της, που με έβαλαν σε υποψία. Όταν έφθασαν στο σημείο εκείνο, αυτοί προχώρησαν πλαγίως στο δάσος. Επήγα και εγώ κοντά τους. Με έδιωξαν. Σε λίγο άρχισε στους βράχους να φαίνεται το φως. Το προκαλούσαν ασφαλώς αυτοί με ηλεκτρικούς φακούς. Οι άνθρωποι προσκυνούσαν το φως. Προσηύχοντο και έλεγαν τροπάρια της Παρακλήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος μεταλαμβάνει την κ.Αθανασία Κρικέτου, γνωστή και ως «Αθανασία του Αιγάλεω».  Άραγε η κ.Αθανασία έχει αποκηρύξει τις πλάνες της;

[ανάρτηση από σχόλιο του Αναγνώστη Λασκαράτου]

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Μητροπολίτης προς υπεράσπισιν Αγ. Αθανασίας Αιγάλεω

 1. Ο/Η Αθανάσιος o διάκος λέει:

  Πολύ καλό αφιέρωμα.
  δείτε συμπληρωματικά και αυτά, την αθώωναν πάντα με το κόλπο της δήθεν βλακείας, αλλά οι βλάκες δεν κάνουν περιουσία

  http://www.mixanitouxronou.gr/agia-tou-egaleo-pou-dikastes-athoosan-logo-omadikis-vlakias/

  Η Αγία του Αιγάλεω, που οι δικαστές αθώωσαν λόγω «ομαδικής βλακείας»

  Στιγμιότυπο από δίκη της «Αγίας Αθανασίας» του Αιγάλεω. Ο αστυνομικός πίσω από την κατηγορουμένη, φαίνεται έτοιμος να κοιμηθεί. Πιθανόν να βαρέθηκε να ακούει για τα «θαύματα» της Αθανασίας. Η «Αγία» βρισκόταν συχνά καθισμένη στο εδώλιο και δικαζόταν για τις πράξεις της. Πάντα όμως αθωωνόταν, είτε λόγω αμφιβολιών, είτε λόγω… βλακείας.

  ….

  Οι καταγγελίες για το ίδρυμα της Μάνδρας και οι δίκες

  Η κατάσταση με την «Αγία» Αθανασία έφτασε στο απροχώρητο, όταν ήρθαν στο φως ,καταγγελίες για τη μεσαιωνική κατάσταση που επικρατούσε στο ίδρυμά της και για το πώς η ίδια εξαπατούσε ηλικιωμένους.

  Το ίδρυμα της Παναγίας της Φανερωμένης, που δημιούργησε έξω από τη Μάνδρα Αττικής, ήταν ουσιαστικά ένα ιδιωτικό γηροκομείο. Για να δεχτεί οποιονδήποτε ηλικιωμένο ως τρόφιμο, του έπαιρνε τη σύνταξή του και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
  Τότε ξεκίνησε ένα μπαράζ από δίκες, που κράτησαν μέχρι το 1987.
  Οι καταγγελίες συγκλόνισαν. Σε μια από τις δίκες, ο επιθεωρητής του υπουργείου Κοινωνικών υπηρεσιών, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «πότιζαν με υπνωτικά τους γέρους και τις γριές, που δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τα κρεβάτια τους. Ήταν ακίνητοι και σκελετωμένοι και περίμεναν τον θάνατο».

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Φθιώτιδος εκτός από απολογητής των χρυσαυγιτών ψηφοφόρων, εκμεταλλευτής του αφορολόγητου σκιάχτρου του πόρνου και αρχαιοκάπηλου αγίου Βησσαρίωνα του θαυματουργού και υποψήφιος κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας της απατεώνισσας Αθανασίας για χάρη της μητρόπολής του υποθέτω, δεν διστάζει να κάνει συνεχείς επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δημόσιες σχέσεις του Τσίπρα μαζί του τις κολακείες τα προσκυνήματα και τις τιμητικές παραστάσεις των 3 τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (μόνο η τέταρτη, η Βάσω Λέβα, δεν τον έχει πλευρίσει).

  Από την πρόσφατη σοδειά του:
  Ρατσισμός και διαστροφή της ευαγγελικής διδασκαλίας με το απερίγραπτο εφεύρημα πως ο Χριστός δεν απαγορεύει τον όρκο όταν αυτός δίνεται στις κρατικές αρχές!!!!!
  http://www.romfea.gr/epikairotita/30901-2015-03-21-20-06-25
  Φθιώτιδος: »Μας κοιμίζουν με την αντιρατσιστική καραμέλα»

  21 Μαρτίου 2015
  ………….
  Μιλώντας για τον όρκος αν είναι απόδειξη της πίστης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ανέφερε ότι «Για τον όρκο ειπώθηκαν και εγράφησαν πολλά. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Αγία Γραφή ρητώς τον απαγορεύει στις σχέσεις των ανθρώπων. Δεν απαγορεύει τον όρκο, που δίδεται ενώπιον των Αρχών και ίων εξουσιών προς πίστωση της αληθείας και διαβεβαίωση των αρχών.»

  «Ο όρκος ενώπιον της αρχής είναι βεβαιωτικός και υποσχετικός. Πρωτίστως, δηλώνει ειλικρίνεια προθέσεων, ότι δηλαδή ο ορκιζόμενος θα τηρήσει αυτά που υπόσχεται.
  …………
  «Προσωπικά, με ανησυχεί πολύ η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα με τις οποίες η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει την εισβολή των μεταναστών στη χώρα. Οταν ανάψει και εδώ η φωτιά, ίσως να είναι αργά για τη λήψη μέτρων. Με την αντιρατσιστική καραμέλα μας κοιμίζουν οι ψευτοκουλτουριάρηδες και θα ξυπνήσουμε όταν ανάψουν οι φωτιές της καταστροφής.

 3. Ο/Η μητροπολίτης Νέων Πατρών (Υπάτης) λέει:

  Οι βουλευτές τον κανακεύουν αλλά ο δεσπότης βράχος της αντίδρασης
  Επίθεση κατά Συ.ριζ.α από τον μητροπολίτη στην εκκλησία και από φασίστες στο διαδίκτυο

 4. Ο/Η Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας λέει:

  Δηλαδή κατά τον «« Άγιο »» Πατρατζικίου και Ζητουνίου και Έξαρχο Αυλής των Θαυμάτων ο Θεός έδωσε στην αγύρτισσα υπομονή για να υπομείνει τις αντιδράσεις εκ μέρους της κοινωνίας και της Εκκλησίας που η ίδια προκαλούσε με τις αγυρτείες της. Παράλογο; Δεν απαντά… Παράλληλα με την ανάδειξη νέων βαθυστόχαστων θεολογικών ερμηνειών της πρόνοιας του δικού του Θεού ο Νικόλαος επαναφέρει την αδίκως παρεξηγημένη τακτική της αφέσεως αμαρτιών άμα τη επιδείξει του χρώματος του χρήματος. Η μετάνοια της Αθανασίας θα ήταν ειλικρινής αν η περιουσία που απέκτησε μέσω της συστηματικής εξαπάτησης αγραμμάτων και ηλιθίων επιστρεφόταν στα κοπάδια των λογικών(;) προβάτων που εκμεταλλεύτηκε, χωρίς αυτό να διασκεδάζει τις εντυπώσεις για το αξιόποινο παρελθόν της, και όχι στον μεγαλοτσέλιγκα της Ρούμελης. Πάντως, η ιδιοποίηση του πλούτου της « Αγίας » – αντικειμενικά δικαιούται λιγότερα εισαγωγικά και μικρότερη αμφισβήτηση της αγιοσύνης της γιατί δραστηριοποιήθηκε στο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα εν αντιθέσει με τους κληρονόμους της – συνιστά ομολογουμένως μια συνετή επιχειρηματική κίνηση. Όπως λέει και ο λαός « γύφτος σε γύφτο τα ‘δωσε να μη χαθεί η φάρα ».

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/32921/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%86%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82

  Παπάς-σερίφης στο κέντρο της Αθήνας
  Τρίτη, Οκτώβριος 6, 2009 – 20:20
  «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» από άγριες συμμορίες Τυνησίων και Μαροκινών, επικίνδυνους τοξικομανείς και αδίστακτους έμπορους ναρκωτικών και λευκής σαρκός βρίσκονται ο ιερός ναός του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια και ο ηρωικός της εφημέριος, πατέρας Σεραφείμ Ρίβιος, που έχει σηκώσει ψηλά το λάβαρο της επανάστασης, προκειμένου να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων τον οίκο του Θεού…

  «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βεβηλώσει το σπίτι μου. Θα παλέψω μέχρι τέλους προκειμένου να το παραδώσω στους ενορίτες και τους κατοίκους του κέντρου, που όχι μόνο φοβούνται να έρθουν να εκκλησιαστούν, αλλά ακόμη και να πλησιάσουν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Αν η πολιτεία δεν λάβει δραστικά μέτρα να προστατεύσει τον ναό, θα τον σώσω μόνος μου, έστω κι αν χρειαστεί να πάρω τα όπλα» ανέφερε φανερά αγανακτισμένος στην «Espresso» ο πατέρας Σεραφείμ

  Στα άρματα… μπρος στον αγώνα

  Οι καθημερινές απειλές, οι ένοπλες επιθέσεις και ληστείες, ανάγκασαν τον πατέρα Σεραφείμ καθώς και 198 κατοίκους και επαγγελματίες του κέντρου να καταθέσουν αίτημα στις αρχές Ασφαλείας για άδεια οπλοκατοχής προκειμένου να μπορέσουν να προστατεύσουν μόνοι τους τις ζωές και τις περιουσίες τους.

  Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του κέντρου με «μπροστάρη» τον σύγχρονο Παπαφλέσσα έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες τη δική τους επανάσταση, προκειμένου να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.
  Ο φωτογραφικός φακός της «Espresso» βρέθηκε νωρίς το πρωί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και μέσα σε λίγα λεπτά κατέγραψε εικόνες ντροπής που προκαλούν το κοινό αίσθημα…

  Δεκάδες εξαθλιωμένοι τοξικομανείς περιφέρονται σαν ζόμπι αναζητώντας τη δόση τους. Εμποροι και βαποράκια διασκορπισμένοι σε κάθε γωνιά της πλατείας πωλούν το λευκό θάνατο και ύστερα χάνονται μέσα στα στενά. Ομάδες πάνοπλων αστυνομικών τους κοιτούν, τους προσπερνούν και συνεχίζουν την περιπολία τους. Πίσω τους ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια, λαθρομετανάστες, μέλη συμμοριών και εκδιδόμενες γυναίκες -μεταξύ των οποίων και ανήλικες- που πολλές φορές προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη προσπαθούν να βρουν καταφύγιο ακόμη και μέσα στο ναό. Τουρίστες με βήμα ταχύ και τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια τους κρατούν σφιχτά τις αποσκευές τους και κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας προκειμένου να απομακρυνθούν από την «εμπόλεμη» περιοχή πριν γίνουν αντιληπτοί από τις συμμορίες που ελέγχουν τους δρόμους. Την ίδια στιγμή κάποια «περιθωριακά» στοιχεία πηδούν την περίφραξη που έχει στηθεί γύρω από το ναό για να κρύψουν κλοπιμαία, αλλά και για να ξαπλώσουν για λίγη ώρα στα βρόμικα στρώματα που έχουν εγκαταστήσει.

  «Τα βλέπετε και μόνοι σας. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό το χάλι. Κάθε τόσο καθαρίζουμε την εκκλησία και το επόμενο πρωί αντικρίζουμε την ίδια εικόνα. Χωματερή από σύριγγες, ρούχα, παπούτσια, αποφάγια ακόμη και προφυλακτικά» λέει με πόνο ψυχής ο πατέρας Σεραφείμ και καταλήγει: «Εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι του. Διαφορετικά δεν υπάρχει σωτηρία».

  «Εχω μετατρέψει το ναό σε φρούριο, έχω βάλει λουκέτα παντού, σε πόρτες, παράθυρα, στα παγκάρια, ακόμη και στο ιερό, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Οταν δεν μπαίνουν από την πόρτα, σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές που έχουν στηθεί για την αναστήλωση του ναού και εισβάλουν από τον «ουρανό». Από τον τρούλο της εκκλησίας. Είναι καλύτεροι και από κασκαντέρ αμερικανικής ταινίας. Τίποτα δεν τους σταματά» επισήμανε ο εφημέριος και συνέχισε λέγοντας: «Η εκκλησία έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που αποτελείται από δέκα κάμερες. Αντί να προσεύχομαι κάθομαι και παρακολουθώ τα μόνιτορ για πιθανές «επιδρομές». Δυστυχώς, όμως, ακόμη κι αν ειδοποιήσουμε έγκαιρα την αστυνομία, αυτή έρχεται κατόπιν εορτής. Θέλει περίπου μισή ώρα μέχρι να σου πάρουν τα στοιχεία, να σε ρωτήσουν ακόμη και πού είναι το κέντρο της Αθήνας. Μιλάμε για αστεία και συνάμα τραγική κατάσταση αν σκεφθεί κανείς ότι το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται δυο λεπτά από το ναό».

  ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
  ΦΩΤ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ

 6. Ο/Η της Αθανασίας λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.