Ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς στη Λακωνία

Να απαιτήσει δικαστική διερεύνηση ενδεχόμενης τοπικής ιερής ναζιστικής εκλογικής βίας και νοθείας

Φωτ. Από το ‘Έθνος’, δεύτερος από αριστερά ο Σπάρτης.

Φωτ. Από το ‘Έθνος’, δεύτερος από αριστερά ο Σπάρτης.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Πολύ βαριά αποστολή ανέθεσε η Ιστορία στο Σταύρο Αραχωβίτη, πρώτο βουλευτή που εξέλεξε η Αριστερά στη Λακωνία. Έχει ένα πολύ συγκεκριμένο βαρύ χρέος να ξεπληρώσει, αλλιώς η λακωνική γη που χάρισε στην Αριστερά  και στην πατρίδα μας το Γιάννη Ρίτσο, το Νικηφόρο Βρεττάκο και τον Κώστα Παρορίτη, θα τον πει τρέσα και ρίψασπι. Στο γνωστό βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία της Χ.Α. και αποκαλύφθηκε πριν 15 μήνες, ο φυρερίσκος κομπάζει για τη στενή σχέση της Χ.Α. με πέντε επισκόπους: «Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν…. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. ….» (‘ΕΘΝΟΣ’, 13/12/2013). Η πλειοψηφία των ισχυρισμών του φυρερίσκου για τους υπόλοιπους μητροπολίτες που κατονόμασε, επαληθεύονται από τα γεγονότα, άλλοι μένουν αναπόδεικτοι, αφού δεν τους διερεύνησε κανείς. Ενδεικτικά επισημαίνω την (από τις πέντε) περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο οποίος έχει αποκαλυφθεί: «Συμφωνώ με τη Χρυσή Αυγή στο να διωχθούν οι παράνομοι αλλοδαποί» (koolnews.gr, 22.9.2013).

Τι απάντησε ο δεσπότης: «..ο κ. Ευστάθιος υπογράμμισε πως στην Σπάρτη ‘δεν υπάρχει γηροκομείο που να είναι υπό τον έλεγχο της Μητρόπολης’. Εξέφρασε παράλληλα τον ‘πόνο ψυχής’ του για τις αβάσιμες και ανυπόστατες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του αρχηγού της ΧΑ.  (Newsdesk ΣΚΑΪ, 13/12/2013  20:59).

Εφτά αυτονόητες παρατηρήσεις, μερικές από τις οποίες έχουμε ήδη επισημάνει:

Α. Ο φύρερ δεν ανέφερε γηροκομείο της Σπάρτης, όπως προσποιήθηκε ότι άκουσε ο δεσπότης. Η Μητρόπολή του διαθέτει και άλλα γηροκομεία, στα οποία μπορούσε κάλλιστα να αναφερόταν ο Μιχαλολιάκος.

Β. Παρ’όλο που το γηροκομείο Σπάρτης δεν ανήκει εδώ και χρόνια στη Μητρόπολη και παρά το σάλο, η Μητρόπολη δεν μπήκε στον κόπο να ανασκευάσει τη διαφήμιση που της γίνεται στο φερώνυμό της λήμμα στη Wikipedia, όπου συνεχίζεται και της πιστώνεται με ξένα κόλλυβα το κρατικό ίδρυμα: «Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης»: «Ιδρύματα: …Γηροκομείο Σπάρτης, Γηροκομείο Νεαπόλεως, Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Μολάων, Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Έλικας…».

Γ. Ο δεσπότης αντί να απαιτήσει την, έτσι κι αλλιώς υποχρεωτική, ταχύτατη δικαστική έρευνα που θα αποδείκνυε την αθωότητά του, θα στήριζε την ‘εξωθεν καλή μαρτυρία’ του και θα σταματούσε το βαρύ σκανδαλισμό (‘ουαί…δι’ού το σκάνδαλον έρχεται’), απάντησε στο χιτλερικό «συκοφάντη» του με προκλητική ευγένεια, δεν επιτέθηκε στο φυρερίσκο, ούτε καν τον κάλεσε να ανακαλέσει, ούτε κατήγγειλε με την ευκαιρία τη Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση, αλλά μίλησε γι’αυτήν με προκλητικά ουδέτερο τρόπο, σαν να πρόκειται για κανονικό πολιτικό κόμμα. «Εγώ και κατά το παρελθόν και εύχομαι και κατά το μέλλον, και παρακαλώ το Θεό να μου στηρίζει αυτή την πεποίθηση, ουδέποτε σε διεργασίες πολιτικές και κομματικές και προεκλογικές έχω λάβει μέρος» (iefimerida.gr 13.12.2013). Να σημειωθεί πως λίγο αργότερα η Χ.Α.   μπλέχτηκε και στη Λακωνία σε «διεργασίες πολιτικές», με τη γνωστή υποθεση της δολοφονίας δυο νέων («ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ‘ΝΥΧΤΑ’. Εγκλημα στη Μάνη: Ντόπα, body building, ακροδεξιά και ‘φουσκωτοί’ με εγκληματικές τάσεις», ΗΜΕΡΗΣΙΑ-24/8/2014), αλλά και με κρούσμα τοπικής παιδεραστίας-βιασμού που αποκάλυψε άθελά του ο βουλευτής Λαγός: «Χ.Α. Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί, καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ», jailgoldendawn.comm, 5.10.2014).

Με την ευκαιρία θυμίζω πως υπόδικος για παιδοφιλία είναι και ο αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης πανοσιολογιότατος Φώτιος Μ., τ.εφημέριος του Τσεραμιού Σπάρτης και πνευματικό τέκνο του Καλλίνικου, τ.Πειραιώς.

Δ. Στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης γίνεται αντισημιτική προπαγάνδα. Την επισήμανε, με αφορμή το βίντεο, και ο Ηλ.Κανέλλης, μιλώντας αυστηρά για το μητροπολίτη (‘ΤΑ ΝΕΑ’ 16/12/2013, «Νίκων ο αντισημίτης… Περιηγούμενος τα παλαιά κείμενά του που υπάρχουν

lask21mar15b

στο Διαδίκτυο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι, ιδεολογικώς τουλάχιστον, η συγγένεια με τον ιδεολογικό λόγο της Χρυσής Αυγής είναι φανερή…… Ο αγοραφοβικός αυτός αναδελφισμός εύκολα μετατρέπεται σε λανθάνοντα αντισημιτισμό, που παρεισφρέει φυσικότατα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης, όπου ο προστάτης της πόλης Αγ.Νίκων περιγράφεται σαν μεσαιωνικός Χάινριχ Χίμλερ…». Κανονικά ο δεσπότης έπρεπε να είχε θορυβηθεί, αλλά ξέροντας ότι έχει εξασφαλίσει την Ομερτά, ακόμη και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει: «Όσιος Νίκων ο ‘Μετανοείτε’, 24/11/2014. Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων». Αναρωτιέμαι γιατί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του δεν καλούν επίσημα τη Μητρόπολη να εξηγηθεί και να ανασκευάσει αυτήν την ναζιστικής αντίληψης ασχήμια; Φοβούνται, συναλλάσσονται, ασκούν μικροπολιτική ή απλά έχουν ελαστική ηθική συνείδηση; Θα φιλοτιμηθεί να απαντήσει κάποιος ή περιφρονούν τους ενοχλητικούς πολίτες που θέτουν ερωτήματα;

Ε. «…ξένος ήμην, καὶ ου συνηγάγετέ με…..εφ’ όσον ουκ εποιήσατε ενί τούτων των ελαχίστων, ουδέ εμοί εποιήσατε…και απελεύσονται ούτοι εις κόλασιν αιώνιον». Ο μητροπολίτης δεν φιλοτιμήθηκε μέχρι σήμερα να καταδικάσει, όπως στοιχειωδώς οφείλει, ούτε τις ρατσιστικές αθλιότητες στις οποίες επιδίδεται μερίδα του ποιμνίου του στη Σκάλα Λακωνίας: «Τους απαγορεύουν να κάτσουν στην πλατεία και στις καφετέριες, τους απαγορεύουν να πάνε στην παραλία για μπάνιο, να πάνε σε ένα κουρείο ή να νοικιάσουν σπίτια. Οι ίδιοι που τους αποκαλούν “βρομιάρηδες”, τους αναγκάζουν να ζουν κατά δεκάδες σε κοτέτσια, σε αποθήκες και ερείπια, ενώ ταυτόχρονα τους ζητάνε να πληρώνουν 50 ευρώ τον μήνα νοίκι γι’ αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής… Στις 8 Ιουλίου 2013, η Χ.Α., παρουσία των βουλευτών Κουκούτση, Μίχου, Λαγού, Κασιδιάρη και Κούζηλου, πραγματοποιούν πορεία «διαμαρτυρίας» για να ‘απελευθερώσουν’, όπως έλεγαν, ‘τη Σκάλα από τους Ρομά και τους λαθρομετανάστες που κάνουν ληστείες’…. Οι μετανάστες κατήγγειλαν επωνύμως αστυνομικούς της περιοχής για άσκηση σωματικής βίας… μέλη της ‘Αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη’, κατακρίνουν…την ηχηρή απουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.» (Εφ.τ.Συντακτών, 09/07/14, Κ.Ζαφειρόπουλος,  «Η Μανωλάδα της Λακωνίας», αναδημοσίευση στο skalalakonias.wordpress.com)

Στ. Ο επιεικής στους νοσταλγούς του Χίτλερ «συκοφάντες» του  κρατικός μητροπολίτης, που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις εντολές του Χριστού να προστατεύει τους φτωχούς ξένους από την αρπακτική και θηριώδη σκληροκαρδία μερίδας του ποιμνίου του,  εφευρίσκει ανύπαρκτα εξωευαγγελικά αμαρτήματα και γίνεται ο ιεροεξεταστής τίμιων ανθρώπων που απαγορεύει τη θρησκευτική κηδεία ενός καλού ενορίτη του, επειδή είχε κάνει πολιτικό γάμο, πικραίνοντας αβάσταχτα την πιστή μητέρα του και σκανδαλίζοντας τους συγχωριανούς του.

Ζ. Παρά την «συκοφάντηση» που υποτίθεται ότι υπέστη ο μητροπολίτης από το φυρερίσκο και η οποία δεν ανακλήθηκε και παρά τα εκατοντάδες ποινικά αδικήματα που είχαν ήδη καταγγελθεί και καταγραφεί επίσημα πως τέλεσαν μέλη  της Χ.Α. τα δυο από αυτά (φόνοι και βιασμός ανήλικης) στη Λακωνία και στην έδρα του, ο δεσπότης έστειλε ένα χρόνο μετά ιερέα στις 25.11. 2014 για να αγιάσει το εγκληματικό ορμητήριο της Σπάρτης (φωτ.2).

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρήκε χρόνο και έσπευσε λίγες μέρες μετά τις εκλογές (2.2) στον εσπερινό της Υπαπαντής στο Γύθειο και που δεν έχει βρει μισή λέξη για να καταδικάσει τις ρατσιστικές αθλιότητητες της Σκάλας, οφείλει να παραβιάσει την ομερτά που η ηγετική ομάδα του κόμματός του (Τσίπρας-Παππάς) έχουν επιβάλλει, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζουν ως «κοινωνική προσφορά» τις αφορολόγητες και ληστρικές ‘φιλανθρωπικές’ δραστηριότητες του παπαδαριού.

lask21mar15cΗ Σπάρτη έχει  δώσει βαρύ φόρο αίματος στο ντόπιο και ξένο Ναζισμό με ομαδική εκτέλεση 118 νέων από τα καλύτερα παιδιά της στο Μονοδένδρι το ’43, που υποδείχθηκαν στους κατακτητές από Έληνες φασίστες. Ήταν μια πραγματική τραγωδία με πολύ συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων και οικογενειών που ακόμη στοιχειώνουν τη μνήμη της λακωνικής γης. Σε μια ευνομούμενη χώρα η Δικαιοσύνη θα είχε αυτεπάγγελτα ερευνήσει την αλήθεια ή μη των πληροφοριών, θα είχε κληθεί σε πρώτο χρόνο οπωσδήποτε ο φύρερ να δώσει εξηγήσεις και αν χρειαζόταν μετά και ο δεσπότης και θα είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Εδώ έπεσε πέπλο γενικής σιγής, παρά τις προφανέστατα μη ικανοποιητικές εξηγήσεις του δεσπότη σε καλόβολους δημοσιογράφους, που δεν του έκαναν ενοχλητικές ερωτήσεις.  Ήδη η Χ.Α. έχει στην ανταρτομάνα Λακωνία το υψηλότερο εκλογικό ποσοστό της από όλη τη χώρα (10.47%). Ευεξήγητο είναι το γεγονός με βάση την τοπική δράση των Γερμανοτσολιάδων, μπορεί όμως να έχει βοηθήσει λιγάκι και η ιερή γκλίτσα του Αρχιτσοπάνη. Θα σηκώσει το γάντι ο κ. Αραχωβίτης,  θα υπερασπιστεί τους αδικημένους που αντιπροσωπεύει, θα τιμήσει την Αριστερά, τις αξίες της, τους αγώνες της, τις θυσίες τόσων αντιφασιστών Λακώνων ανδρών και γυναικών ή θα μας κάνει να ντρεπόμαστε, με μια αιτία ακόμη, γι’αυτό το μόρφωμα της Αριστεράς που συγκυβερνά με μερίδα της Ακροδεξιάς, έχοντας αναδείξει Πρόεδρο της Βουλής μια κυρία που δεν φαίνεται να την ενοχλεί η ναζιστική οργάνωση;

ΥΓ

Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Νισάφι Σπάρτης

26 Νοέμβρη 1943, η εκτέλεση των 118 στο Μονοδέντρι Λακωνίας

Δείτε το σχετικό επεισόδιο της σειράς «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ»

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

37 Responses to Ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς στη Λακωνία

 1. Ο/Η Bill λέει:

  καλά ότι θέλετε λέτε; ο αραχωβίτης κατά Ευστάθιου αυτό και αν είναι ανέκδοτο. αν είναι να ασκηθούν διώξεις αυτές είναι οι μικρότερες. ας εξετάσουν τα οικονομικά του άσυλου ανιάτων και γιατί έκλεισε η θεραπευτική πτέρυγα παρόλες τις επιδοτήσεις. επίσης πως απέκτησαν περιουσία μετά τις εκτελέσεις αρκετοί μεγαλοσχήμονες της Σπάρτης ή σε ποιον ανήκει το μεγαλύτερο τμήμα του προσηλιακού Ταϋγέτου και τότε θα γελάσουμε. για να καταλάβετε τι σημαίνει ιερά Χ.Α. σιγά να μη.

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  Με λαμπρότητα και παρουσία αρκετών πιστών γιόρτασε το Γύθειο, την πολιούχο του, Υπαπαντή του Κυρίου.

  Την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, στο φερώνυμο ναό του Επισκοπείου Μάνης. Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης, κκ Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητρόπολης Μάνης. Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης, αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος.

  Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης,

  ο δήμαρχος Ανατολ. Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γυθείου, κ. Παρασκευάς Αδάμης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

  – See more at: http://www.lakonikostypos.gr/plus/item/115073-to-gytheio-timise-tin-polioyxo-tou-ypapanti-tou-kyriou#sthash.L2YwnGQG.dpuf

 3. Ο/Η Antifa Λακωνίας λέει:

 4. Ο/Η +Μητροπολίτης Σκάρτης+ λέει:

  http://infopress-gr.blogspot.gr/2009/01/blog-post_4813.html
  Ο Πορνό-Αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης

  Ο Φώτης Μακρυστάθης του Σωτηρίου επάγγελμα αρχιμανδρίτης, ο οποίος γεννήθηκε το 1965.

  Είναι από τον Πειραιά και «ιερουργούσε» στη Σπάρτη.

  Παιδάκια 6 μηνών ήταν ανάμεσα στα φρικιαστικές φωτογραφίες.

  Δύο χειρουργοί, δύο αξιωματικοί, δύο ηλεκτρονικοί ανάμεσα στους άλλους εμπλεκόμενους.

  Διατηρεί και ιστοσελίδα στο Geocities Photios GR.

  Δείτε το video για το τι λέει ο προϊστάμενος του πορνό-αρχιμανδρήτη στο site Apela Λακωνία.
  Σκέτη ανατριχίλα οι εγκληματίες!!!

  Σημείωση: Η σελίδα Geocities Photios GR έχει αποσυρθεί όπως και το Video στο Apela Λακωνία.

  2 comments:

  http://www.skai.gr/news/greece/article/266916/omologoun-viasmo-koritsiou-se-topiki-organosi-tis-hrusis-augis/#ixzz3V1GiyGcV

  Ομολογούν βιασμό κοριτσιού στην τοπική οργάνωση Σπάρτης της Χρυσής Αυγής…

  http://tvxs.gr/news/ellada/sparti-nekros-o-epidoksos-empristis-emploki-xrysis-aygis
  Σπάρτη: Νεκρός ο επίδοξος βομβιστής – μέλος της Χρυσής Αυγής

  http://www.iefimerida.gr/news/167529/%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-19%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-#ixzz3V1HFAF1v

  Ακροδεξιά σύμβολα, σβάστικες και όπλα είχαν και οι 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας στη Μάνη [εικόνες]

  http://www.apela.gr/article/104392/foties-sti-hrisi-augi-bazei-i-teos-upopsifia-bouleutis-lakonias-grigoria-strabokefalou

  «Φωτιές» στη Χρυσή Αυγή βάζει η τέως υποψήφια βουλευτής Λακωνίας Γρηγορία Στραβοκέφαλου…

  Η κα. Στραβοκέφαλου μεταξύ άλλων κατάγγειλε ότι στα γραφεία της Χ.Α. Σπάρτης έφτασαν από χρηματοδότες πολύ μεγάλα ποσά, τα οποία με κάποιο τρόπο κακοδιαχείρισης, εξαφανίστηκαν, ενώ υπεύθυνος για το τοπικό τμήμα κατά την κα. Στραβοκέφαλου είναι ο κ. Ορφανάκος ο οποίος διαχειριζόταν όλα αυτά τα χρήματα.
  Στην εκπομπή παρενέβη ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είπε ότι την κα. Στραβοκέφαλου δεν την γνωρίζουν στη Χ.Α. και δεν ξέρει αν ήταν ποτέ υποψήφια με τη Χ.Α., κάτι που αυτό διαψεύδεται διότι τουλάχιστον εδώ στη Λακωνία γνωρίζουμε ότι η κα. Στραβοκέφαλου ήταν υποψήφια με τη Χ.Α. στις τελευταίες εκλογές, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών http://ekloges.ypes.gr

  http://tvxs.gr/news/ellada/xrysi-aygi-stinontas-pogkrom-kata-ton-roma
  Χρυσή Αυγή: Στήνοντας πογκρόμ κατά των Ρομά

  Ενδεικτική είναι και η ομιλία του ποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ορφανάκου σε χωριό της Σπάρτης τον Απρίλιο του 2013, η οποία επίσης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της νεοναζιστικής οργάνωσης. Αφού έκανε λόγο για «γύφτους που δουλεύουν ως κατάσκοποι, όπως και οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους» υποστήριξε πως «είναι στο DNA τους η παραβατικότητα και η υποκουλτούρα και δεν μπορούνα να συμμετάσχουν στα κοινωνικά δρώμενα μιας πολιτισμένης κοινωνίας». Χαρακτηρίζοντάς τους «βάρβαρα κτήνη» ανέκραξε «Έξω οι γύφτοι».

 5. Ο/Η Χρυσή Συριζέλ λέει:

  http://www.bankwars.gr/2015/03/%CE%A0-%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF/

  Π.Καμμένος: Νέα επιθετική δήλωση για τους Γερμανούς από τη Μάνη

  18/03/2015

  Σε δηλώσεις του στο apela.gr μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης, ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ανέφερε ότι «και το δάνειο και οι αποζημιώσεις και οι ζημιές που έγιναν στα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό, οι δολοφονίες οι οποίες έγιναν θα πληρωθούν από τους Γερμανούς»

  «Η νίκη θα έρχεται πάντα γιατί όσο δυνατοί κι αν είναι αυτοί που μας πολεμούν, πάντα όταν ξεκινούν τον αγώνα ξεχνούν κάτι, ότι η ελληνική ψυχή δεν νικιέται , δεν γονατίζει, δεν υποστέλλει τις σημαίες. Όσο υπάρχει ένας ζωντανός από εμάς τόσο η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη και τόσο θα νικάμε»

  http://www.stoxos.gr/2015/03/blog-post_158.html
  18/3/15

  ΠΑΛΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΜΟΙΡΑΣΕ Η ΜΑΝΗ… ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ

  Ο βουλευτής Αιτωλοακαρναναίας της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εκπροσώπησε σήμερα τον παρανόμως προφυλακισμένο Αρχηγό του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαο Μιχαλολιάκο στις εορταστικές εκδηλώσεις, καταθέτοντας στεφάνι.

  • Ο/Η Αγία Συριζαυγία λέει:

   http://tvxs.gr/news/paraksena/paralirima-ambrosioy-yper-tsipra

   Παραλήρημα Αμβρόσιου υπέρ Τσίπρα!

   Από τις πρώτες κι’ όλας στιγμές της αναλήψεως των ευθυνών διακυβερνήσεως της πολύπαθης Χώρας μας ο νέος Πρωθυπουργός και οι Συνεργάτες του εφαρμόζουν μια πολιτική, που αποπνέει ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! Φαίνεται πως πέρασε πιά η εποχή των μεγάλων και δουλικών ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ σε ΟΛΑ! Περάσαμε στην εποχή της αντιστάσεως! Στην μανία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, λέγε με Τρόϊκα κλπ, αντιτάσσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια! Η στάση του κ. Τσίπρα μας γεμίζει τα στήθη με υπερηφάνεια!Ἀλλωστε είναι σε όλους γνωστόν, ὀτι οι μεγάλες νίκες στην πορεία του Έθνους μας ποτέ δεν κατακτήθηκαν από τά Μεγάλα ΝΑΙ, αλλά από τα μεγάλα ΟΧΙ! Αθάνατο παραμένει στη μνήμη μας και στην καρδιά μας το «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα και το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά!

   Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή

 6. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Κατάγομαι από τη Λακωνία.
  Όλες μου οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο βουλευτής του συριζα είναι πάρα πολύ μικρός, πιο μικρός και από τον πρωθυπουργό του, μην περιμενετε τίποτα από αυτόν πάνω από εξυπηρετήσεις και «αγώνες» για την εκλογική του αγροτική και δημοσιοϋπαλληλική πελατεία και από κατανυκτική συμμετοχή σε εσπερινούς.
  Όσο για το δεσπότη, διαβάστε:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=32578

  του Γιώργου Καράντζαλη

  Προς τον Σπάρτης Ευστάθιο

  Στις Κροκεές Λακωνίας, στις 6/10/2013, τοπικός παπάς και Μητροπολίτης Σπάρτης αρνήθηκαν την τελετή κηδείας στον Άγη Καράντζαλη, με την αιτιολογία ότι είχε τελέσει πολιτικό γάμο. Λίγο αργότερα, σε μνημόσυνο προσώπου της οικογενείας, ο Μητροπολίτης και ο ιερέας ανέγνωσαν κείμενο με το οποίο χαρακτήριζαν τον Άγη Καράντζαλη «αμαρτωλό». Ο Γιώργος Καράντζαλης, αδερφός του «αμαρτωλού», έγραψε ένα κείμενο στο protagon. Στη συνέχεια έλαβε μια επιστολή από τον Μητροπολίτη Σπάρτης, Ευστάθιο. Σε αυτήν την επιστολή απαντά μέσω του protagon. Η επιστολή του ιεράρχη δεν δημοσιοποιείται καθώς δεν υπάρχει η σχετική άδεια. Όμως το περιεχόμενο της μπορεί να γίνει ευκόλως αντιληπτό.

  Κύριε Ευστάθιε.
  Σας απευθύνομαι στον πληθυντικό μόνο για λόγους δικής μου ευπρέπειας.
  Η επιστολή σας ήταν για μένα ένα μνημείο εγωπάθειας και ναρκισσισμού, υποτιμητική για τη νοημοσύνη μου και αποκαλυπτική για την ηθική σας στάθμη. Αρχικά σκόπευα να μην ασχοληθώ μαζί σας, αλλά μετά θεώρησα υποχρέωσή μου να σας κάνω γνωστό το τι πιστεύω για σας.
  …………..
  Μου γράφετε ότι πήγατε μόνος (σαν καταδρομέας; ολόκληρο χωριό κανείς δεν σας αντιλήφθηκε;) την επόμενη μέρα της κηδείας στον τάφο του αδερφού μου και κάνατε τρισάγιο. Κακώς. Δεν θα σας το επιτρέπαμε. Ξεπλύνατε τις ενοχές σας και μετά συντάξατε την κατάπτυστη εγκύκλιο σας; Αυτή που με περίσσιο σαδισμό ο παπάς «εκτελεστής» κατόπιν εντολής σας, διάβασε παρουσία της γυναίκας του αδερφού μου, στο μνημόσυνο της μάνας της που είχε πεθάνει δεκαπέντε μέρες πριν. Διαβάστηκε και σε όλες τις ενορίες. Μας χαρακτηρίζατε «υποκριτικό περιβάλλον». Ούτε η τραγικότητα της περίπτωσης δεν ανέστειλε τη βαρβαρότητά σας. Τι «χριστιανικό» σκοπό είχατε;

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://aktines.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9322.html

  30 Ιαν 2014

  Μητροπολίτης Σπάρτης,Ευστάθιος, “ Δεν το χαρακτηρίζουν άδικα Υπουργείο Απαιδείας και Αθεϊας» ”

  ΣΠΑΡΤΗ. «Άστραψε» ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στον εσπερινό για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

  Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον εκκλησιασμό αναφέρθηκε στην εγκύκλιο και τον χαρακτηρισμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών ως Αργία και όχι ως σχολική Εορτή.

  Ο κ Ευστάθιος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν και να συνειδητοποιήσουν την απειλή,«όταν άνθρωποι που λένε ότι αγαπούν την χώρα» αλλοιώνουν παραδόσεις και ιστορία.

  Ο κ Ευστάθιος εξέφρασε την μεγάλη πικρία του για αυτή την εξέλιξη και δικαιολόγησε εκείνους που αποκαλούν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων «Υπουργείο Απαιδείας και Αθρησκείας».
  Απέδωσε την ευθύνη στην ηγεσία του Υπουργείου που είτε εκούσια, είτε ακούσια επιτρέπει τέτοιες αλλαγές.

  Μετά την «αστραπή» Ευστάθιου αναμένεται και «βροντή», αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα αποστείλει

 8. Ο/Η Ο Πάγκαλος στη Σπάρτη λέει:

  O Πάγκαλος μπροστάρης και προγάστωρ στη γιορτή του οσιονίκωνα

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η κομματική εφημερίδα ‘Αυγή’ και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας, υποστηρίζουν επίμονα πως (με κάποιο άγνωστο και μυστηριώδη τρόπο) η Εκκλησία έχει καταδικάσει τη Χ.Α.
  Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί:

  http://www.enikos.gr/politics/199378,H-Xrysh-Aygh-kaiei-thn-Ekklhsia.html

  Η Χρυσή Αυγή «καίει» την Εκκλησία

  Ποικίλες αντιδράσεις και ενόχληση σε εκκλησιαστικούς κύκλους έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση οπτικού υλικού που παρουσιάζει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο να περιγράφει τις απόψεις του για συγκεκριμένους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  Σε ένα από τα δεκάδες βίντεο που κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική από τους υπολογιστές του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και άλλων κατηγορούμενων βουλευτών και τα οποία βρίσκονται πλέον στα χέρια των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, ο προφυλακισμένος Νίκος Μιχαλολιάκος, εμφανίζεται να επικαλείται συγκεκριμένους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατονομάζοντάς τους ως υποστηρικτές, ακόμα και χρηματοδότες του κόμματός του, ενώ σε άλλα σημεία της ομιλίας του σχολιάζει ακόμα και τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2008 που ανέδειξαν τον κ. Ιερώνυμο.

  http://unfollow.com.gr/print/from-issue/7828-ekklisiaxa

  Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, η Εκκλησία και η Χρυσή Αυγή

  Διαβάστε στο UNFOLLOW που κυκλοφορεί: «Η είδηση ότι η Χρυσή Αυγή είχε σχέσεις με επιφανείς μητροπολίτες δεν προκαλεί έκπληξη. Κι αυτό όχι μόνο επειδή «αποχουντοποίηση» στην Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό, με αποτέλεσμα οι πεποιθήσεις πολλών λειτουργών της να ταυτίζονται με αυτές των φασιστικών μορφωμάτων, αλλά και επειδή η ίδια η δράση της ως «προκεχωρημένου φυλακίου του ελληνισμού» ευνοεί τη σύνδεση με την ακροδεξιά.

  http://tvxs.gr/news/biblio/i-ekklisia-i-akrodeksia-anabaptisi-kai-i-xrysi-aygi
  Η Εκκλησία, η ακροδεξιά αναβάπτιση και η Χρυσή Αυγή

  TVXS Βιβλίο

  Το «βαθύ κράτος» στη σημερινή Ελλάδα και η Ακροδεξιά: Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Στρατός, Εκκλησία.

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/melanoxitwnes-stis-ekklisies-pws-i-xrusi-augi-dieisduse-stin-ekklisia
  Μελανοχίτωνες στις Εκκλησίες: Πως η Χρυσή Αυγή διείσδυσε στην Εκκλησία

  Μία από τις δεξαμενές ψήφων της Χρυσής Αυγής είναι και η Εκκλησία, με τα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος να προσπαθούν να βρουν κοινό σημείο επαφής με ορισμένα φιλοχουντικά πρόσωπα τα οποία εντοπίζονται στην Εκκλησία, αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο εσωτερικό του ακροδεξιού κόμματος.

  http://www.kathimerini.gr/33670/opinion/epikairothta/politikh/xrysh-aygh-kai-ekklhsia
  Χρυσή Αυγή και Εκκλησία
  02.04.2013

  Για ποιο λόγο ένας ιεράρχης, όπως ο Πωγωνιανής Ανδρέας, αποκαλεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής «τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά»;

  http://www.biblionet.gr/book/185814/%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE_%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1

  Χρυσή Αυγή και Εκκλησία

  Σταύρος Ζουμπουλάκης

  Το πρώτο από τα κείμενα του μικρού αυτού βιβλίου γράφτηκε τον Μάιο του 2012, την επαύριο της πρώτης μεγάλης εκλογικής επιτυχίας της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο σχετίζεται με τη βίαιη δημόσια εμφάνισή της προς υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, με αφορμή τη θεατρική παράσταση του «Corpus Christi» στην Αθήνα. Η οπτική του κειμένου αυτού, που έχει ως θέμα του τη βλασφημία, ορίζει την οπτική και των άλλων τεσσάρων κειμένων που ακολουθούν: η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, η παγανιστική, αντισημιτική, αντιισλαμική και ό,τι άλλο κακό βάλει ο νους του ανθρώπου, είναι ταυτόχρονα και μια αντιχριστιανική οργάνωση. Την οργάνωση αυτή έχει ως εκ τούτου υποχρέωση, αρχικώς και κυρίως, να την καταγγείλει ρητά και να την αποδοκιμάσει η ίδια η Εκκλησία. Παράλληλα εξηγούνται και οι λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεται να το κάνει.

  Στα έξι αυτά κείμενα πρόσθεσα δύο παλαιότερα για τον Ορθόδοξο αντισημιτισμό και φονταμενταλισμό, γιατί έκρινα ότι το πνευματικό κλίμα που περιγράφουν φωτίζει τους λόγους οι οποίοι εμποδίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία να αποδοκιμάσει δίχως περιφράσεις τη Χρυσή Αυγή.

  https://roides.wordpress.com/2012/04/13/13apr12/

  H Εκκλησία ευλογεί τη σατανιστική ‘Χρυσή Αυγή’
  Nα καθαιρεθούν οι σατανιστές μητροπολίτες και ιερείς

 10. Ο/Η χωριάτης λέει:

  αυτοκίνητο πήρε ο κυρ βουλευτής; θα το πει η κυρα Ζωή η θα το κρατήσει μυστικο;

 11. Ο/Η Ianos λέει:

  «Η Σπάρτη έχει δώσει βαρύ φόρο αίματος στο ντόπιο και ξένο Ναζισμό με ομαδική εκτέλεση 118 νέων από τα καλύτερα παιδιά της στο Μονοδένδρι το ’43, που υποδείχθηκαν στους κατακτητές από Έληνες φασίστες.»
  Οι φασίστες υπέδειξαν στους Ναζί ποιοί έλληνες ήταν εν δυνάμει εχθροί του Μαύρου Φασισμού,
  και ο O ΕΛΑΣ έδωσε την αφορμή για την εκτέλεσή τους, γνωρίζοντας ότι θα εκτελούντο έλληνες που ήταν εν δυνάμει εχθροί του Κόκκινου Φασισμού.
  Ομορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο ΕΛΑΣ χτύπησε, όπως είχε υποχρέωση να κάνει για να διώξει τον αιμοβόρο κατακτητή, δεν ευθύνεται ο ΕΛΑΣ αν τα ναζιστικά κτήνη, Γερμανοί και Έλληνες, δολοφονούσαν για αντίποινα άμαχους.
   Κατάπτυστοι είναι οι Έλληνες φασίστες, οι φυσικοί και πολιτικοί πρόγονοι των χρυσαυγιτών που κατέδωσαν τους 118 πατριώτες οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αριστεροί και ενεργοί δημοκράτες.

   http://www.report24.gr/i-katadotes-twn-germanwn-pou-estilan-ston-thanato-118-sto-monodendri-lakwnias.htm

   Οι καταδότες των γερμανών που έστειλαν στον θάνατο 118 στο Μονοδένδρι Λακωνίας

   ………………

   Όμως οι λογαριασμοί με την Ιστορία δεν κλείνουν ΠΟΤΕ . Τα ερωτήματα για την τραγική τύχη των «118» πολλά:

   
ΕΡΩΤΗΜΑ : Ποιοι συνέταξαν τους καταλόγους και ποιοι κατέδωσαν τους «118» στους Γερμανούς ;
Στις 2 -11 -1945 και 2-12-1945 δημοσιεύτηκαν , αντίστοιχα , στην εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» , οι παρακάτω επιστολές της Λίνας Γ. Γιατράκου που έχασε στο Μονοδέντρι τον άντρα της και τον αδερφό της και της Πότας Βουλούκου που έχασε τον αδερφό της. Ανάμεσα σ’ άλλα καταγγέλλουν απερίφραστα και τα εξής : 
«Αθήνα , 25 Νοέμβρη 1945
Συναγωνιστές
(…) Το χώμα του Μονοδεντριού ποτιζόταν από το αίμα των 118 αγωνιστών . Μέσα σ’ αυτούς είχα τον άντρα μου και τον αδερφό μου . Είμαι περήφανη γι’ αυτό . Οι 118 μάρτυρες ήταν διαλεχτοί της Εθνικής Αντίστασης στον τόπο μας . Γι’ αυτό έξοχα τους ξεχώρισαν μέσα στη νύχτα οι μασκοφορεμένοι προδότες και τους παρέδωσαν στους φασίστες επιδρομείς .
(…) Τι κι αν φέτος , αν αυτή τη μέρα δεν πέσουν άλλοι 118 αγωνιστές στο Μονοδέντρι , αφού όλος σχεδόν ο τίμιος λαός που αγωνίστηκε για τη λευτεριά , χαροπαλεύει κι έγινε παιχνιδάκι στα χέρια προδοτών , που έβγαλαν πια τις μάσκες ;
Πρέπει με κάθε θυσία να σώσουμε τους ήρωές μας από τα νύχια των ντόπιων Γερμανών .(…)

   Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς
   Λίνα Γ. Γιατράκου»

   Και το δεύτερο γράμμα :

   «Αγαπητή Εθνική Δράση

   Τις μέρες αυτές του σπαραγμού και του πόνου μας με αγανάκτηση είδαμε ένα ρυπαρό έντυπο της «Χ» που σαν ν’ απολογείται , προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για τους 118 στους αντάρτες .
Με βδελυγμία αποκρούομε τη συκοφαντία των δολοφόνων της «Χ» , γιατί εμείς είμαστε σε θέση , καλλίτερα από κάθε άλλον , να γνωρίζομε τα περιστατικά , που οδήγησαν στο απόσπασμα τα αγαπημένα μας πρόσωπα .
Στις 25-11-1943 , την προηγούμενη της τραγικής εκτελέσεως , στις 11 το πρωί , ο γερμανός διοικητής της Γκεσταπό Τριπόλεως ταγματάρχης Μπόσελ μας είπε στο γραφείο του όπου πήγαμε μαζί με τη Φιλή Κουτσονικόλη , αφού προηγουμένως πήρε τηλέφωνο το φρουραρχείο Σπάρτης (Τάγμα Ασφαλείας «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ») . Η απάντηση που μας έδωσε ήταν ότι δεν είναι εκεί και να πάμε το απόγευμα στις 5 . Το απόγευμα στις 5 πήγαμε και μας είπε τα εξής : « ΄Εχετε πολλούς εχθρούς . Οι κατηγορίες και οι αποκαλύψεις που μας έδωσε το «Ελληνικό Φρουραρχείο Σπάρτης» (Τάγμα Ασφαλείας «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ») είναι σοβαρές και οι δικοί σας δεν πρόκειται να βγουν . Μην ελπίζετε . Ο αδερφός σας ήταν διαφωτιστής του ΕΑΜ και έκανε περιοδεία στη Βαρβίτσα , Βαμβακού , Αράχωβα και σ’ άλλα χωριά» .
Από τις λεπτομέρειες που μας είπε , είδαμε ότι ήταν καλά πληροφορημένος από τους προδότες της Σπάρτης . ΄Υστερα από παρακλήσεις να μας πει ποιος κατηγορεί τον αδερφό μου έβγαλε ένα μπλοκ και μου έδειξε το όνομα «Ν… Β…». (σ.σ. :Το όνομα αναγράφεται ολόκληρο) .Δε μας μένει καμιά αμφιβολία πως ύστερα από τις εκθέσεις του Φρουραρχείου Σπάρτης η τύχη τους είχε προαποφασισθεί .

   Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς

   Πότα Βουλούκου»
   (ΓΙΑΝΝΗ Χ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ : Η Εθνική Αντίσταση στη Λακωνία !941-1945 , σελ.227-229)

   Η αλήθεια των παραπάνω επιστολών επιβεβαιώνεται , με τρόπο ωμό και κυνικό, επισήμως και από τους ίδιους τους αυτουργούς με το παρακάτω ιταμό έγγραφο:
   «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΤΑΓΜΑ «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

   Σπάρτη 23-11-43
   Αριθμ.Πρωτ.13

   Προς
Την Γερμανικήν Διοίκησιν Σπάρτης

   Ενταύθα

   Κατόπιν προφορικής υμών διαταγής λαμβάνομεν την τιμήν να επιστρέψωμεν συνημμένως την από 22-11-1943 αίτησιν του κ . Δημητρίου Τζιβανοπούλου μεθ’ όλων των συνημμένων και να αναφέρωμεν ότι οι μεν δύο αδελφοί Δημοσθένης και Ιωάννης είναι ενεργά μέλη του ΕΑΜ , διαφωτισταί και ομιληταί του ΕΑΜ , ανήκοντες εις μαχητικάς ομάδας , οι δ’ έτεροι δύο Σωκράτης και Παρασκευάς ανήκουν εις μαχητικής ομάδα του ΕΑΜ-ΕΠΟΝ και ενήργησαν την επίθεσιν κατά της οικίας του αρχηγού Ε.Σ. κ. Λεωνίδα Βρεττάκου ένθα εφονεύθη ο Γεώργιος Καργάκος συνάμα δε εκ της οικίας των εγένετο εξόρμησις της επιθέσεως .
Κατόπιν των ανωτέρω άπαντα τα εν τη αιτήσει του πατρός των Δημητρίου Τζιβανοπούλου είναι ψευδέστατα και οι τέσσεροι υιοί του όχι μόνον δεν πρέπει να απολυθούν εκ των φυλακών Τριπόλεως ένθα κρατούνται , απεναντίας δε απορούμεν πως ούτοι μέχρι σήμερον δεν έχουσι εκτελεσθή .
   Ο Διοικητής
   (υπογραφή)
   Λεωνίδας Βρεττάκος»
   (ΓΙΑΝΝΗ Χ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ- Η Εθνική Αντίσταση στη Λακωνία 1941-1945 , σελ. 420)
   …………………………………..

 12. Θα μου επιτρέψεις, αγαπητέ Λασκαράτε, με αφορμή την δυσώδη αυτή ιστορία με τον Σπάρτης και το γηροκομείο, και αφού έχουμε εντάξει συγκεκριμένη θεματική «ποιοι πληρώνουν τα νοίκια στα γραφεία της συμμορίας», βλ. λ.χ. στην «Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)«, να παραθέσω το λινκ προς το 9ο κεφάλαιο από το βιβλίο του XYZ Contagion, στο οποίο απαριθμούνται όλες οι πηγές χρηματοδότησης της ναζιστικής γκρούπας, όσες έγινε εφικτό να μαθευτούν, εννοώ:

  # Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
  http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευχαριστούμε.
   Εξαιρετικής αξίας ντοκουμέντα, αξίζουν να μελετηθούν και να υπάρχουν στο διαδίκτυο ως αρχεία μιας αισχρής πραγματικότητας.

   Με την ευκαιρία μια σημερινή είδηση από την εγκληματική δράση της συμμορίας την οποία ο μητροπολίτης Σπάρτης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκλαμβάνουν ως κόμμα.

   http://news247.gr/eidiseis/kosmos/People-world/mamantou-mpa-duo-fores-prosfygas-gia-na-ksefugei-apo-ton-efialth-ths-elladas.3368737.html
   Το σκεπτικό μιας απόφασης που θέτει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης

   Η συγκλονιστική ιστορία του Μαμαντού Μπα. Του μοναδικού πρόσφυγα στην Ε.Ε. που κατάφερε να πάρει δεύτερο άσυλο για το Βέλγιο, ενώ ήταν ήδη αναγνωρισμένος πρόσφυγας στην Ελλάδα. Η βία, το ελληνικό μαρτύριο φερόμενων μελών της Χ.Α. και η απόφαση να ξεφύγει από το «ελληνικό όνειρο» (Pics+Vids)

   Μίκα Κοντορούση
   Μάρτιος 21 2015

   Ήρθε στην Ελλάδα το 2007, κυνηγημένος από τον αυταρχικό και ιμάμη πατέρα του, από την υποσαχάρια Γουινέα. Η αίτηση για πολιτικό άσυλο βγήκε θετική και για πέντε συναπτά χρόνια ο Μαμαντού Μπα ζούσε με την φιλοδοξία μιας καλύτερης ζωής στην χώρα μας, που όπως διέδιδε παντού «ήταν σαν δεύτερη πατρίδα του». Ενεργό μέλος της γουινέζικης κοινότητας στην Αθήνα, ακτιβιστής, πάντα στο πλευρό των ανθρώπων ενός «κατώτερου Θεού» και υπάλληλος σε εστιατόριο του κέντρου, ευελπιστούσε σε ένα καλύτερο αύριο, με ισότιμη πρόσβαση στις ελευθερίες και τα δικαιώματα στη χώρα – γενέτειρα της δημοκρατίας και της έννοιας του πολιτικού ασύλου.

   Η συνέχεια στις σελίδες του προσωπικού βιβλίου του Μαμαντού Μπα ωστόσο, θα αποδειχθεί μάλλον εφιαλτική. Το καλοκαίρι του 2013, ο ίδιος σπάει τη σιωπή του και μιλά για πρώτη φορά σε εγχώριο και διεθνή Τύπο για τη δολοφονική ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από μηχανοκίνητα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τη σύλληψή του από την αστυνομία, τις ταπεινωτικές παρενοχλήσεις και τα προσωπικά του βασανιστήρια, αλλά και την ανενόχλητη δράση ενός παρακράτους που φαίνεται να ελέγχει το ίδιο το κράτος. Η συνέχεια; Περισσότερο δραματική. Οι απειλές κατά της ζωής του, αυξήθηκαν. «Ζούσα με κρυμμένο το πρόσωπό μου. Φοβόμουν για τη ζωή μου», έλεγε, έχοντας ακόμη τα σημάδια από τα χτυπήματα με σιδηρολοστό στο μέτωπό του. «Ασ’ τον να πεθάνει», ήταν άλλωστε η κουβέντα που συγκράτησε από τους διώκτες του, οι οποίοι τον κυνήγησαν και τον χτύπησαν χαράματα στην Πειραιώς, ενώ σχολούσε από τη δουλειά του ως λαντζέρης.

   Ήταν τότε που φίλοι και γνωστοί τον παρακινούσαν να φύγει. Και δεν δίστασε να το κάνει, ζητώντας δεύτερη φορά πολιτικό άσυλο στη χώρα του Βελγίου.

   Τον Μάιο του 2014 οι αντίστοιχες βελγικές Αρχές λαμβάνουν την πρωτοφανή και ιστορική ταυτόχρονα νομική απόφαση, αμφισβητώντας ευθέως τη δυνατότητα της χώρας μας να προστατέψει ακόμη και τους νόμιμους πολίτες της και αναγνωρίζουν για 2η φορά το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα στον 40άχρονο Μαμαντού Μπα. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική περίπτωση πρόσφυγα που λαμβάνει άσυλο σε χώρα της Ε.Ε., ενώ έχει ήδη άσυλο σε άλλη χώρα της Ε.Ε.

   Ο Μαμαντού ζει σήμερα στις Βρυξέλλες, συμμετέχει στην «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται», μιλάει δημόσια και αγωνίζεται ενάντια στη ρατσιστική βία και αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας, που δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει το ελληνικό κράτος, παρά το άσυλο που του χορήγησε δικαίως.

   ……………………………….

   Το σκεπτικό μιας απόφασης που θέτει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης
   ………………………………….

 13. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5221234/aysthro-mhnyma-ierwnymoy-gia-th-misthodosia-toy-klhroy/

  Στο νέο βιβλίο του

  Αυστηρό μήνυμα Ιερώνυμου για τη μισθοδοσία του κλήρου

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2015 08:00 |

  Αυστηρό μήνυμα για τη μισθοδοσία του κλήρου στέλνει στην πολιτεία αλλά και προς όλους τους πολιτικούς χώρους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/o-fasismos-den-einai-orimo-froyto-poy-tha-sapisei

  «Ο φασισμός δεν είναι ώριμο φρούτο που θα σαπίσει»

  Συντάκτης: Αντα Ψαρρά
  .
  Μιλήσαμε με τη Λιάνα Κανέλλη………

  ……..Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με αυτή τη δίκη και ανοίγει μεγάλες ευρωπαϊκές πληγές. Δεν ακούσαμε από τον πρωθυπουργό πριν και μετά τις εκλογές τη λέξη «Χρυσή Αυγή» να βγαίνει από το στόμα του απαξιωτικά. Υπάρχει μέσα στο δικαστικό σώμα, ακόμα και στους δικηγόρους -και δεν προσάπτω σε κανέναν ατομική επιστημονική ευθύνη-, μια πολιτική τάση τουλάχιστον ανεκτική απέναντι στη Χρυσή Αυγή που προσομοιάζει με την πολύ σκληρότερη τάση που υπάρχει μέσα στα σώματα ασφαλείας.

  • Τι εξήγηση δίνετε για τη στάση της προέδρου της Βουλής;

  ……Καταφέρνει να κινείται μέχρι στιγμής με μια εύνοια και από τα ΜΜΕ ως άνθρωπος που λειτουργεί τάχα μου δήθεν υπεράνω πολιτικής, από μια κατ’ εξοχήν πολιτική θέση, συντελώντας, κατά την άποψή μου, πολιτικά, στον τυπικό μενγκελισμό που διακρίνει την ανοχή απέναντι σε φασίστες.
  http://www.efsyn.gr/arthro/o-fasismos-den-einai-orimo-froyto-poy-tha-sapisei

 15. Ο/Η μπαρουφιές και λαφαζανιές λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/462845/apokalupsi-gia-ti-shesi-tou-giani-varoufaki-me-akrodexio-ekdoti-sti-gallia/

  Από το δημοσιογράφο Ριχάρδο Σωμερίτη

  «Αποκάλυψη» για τη σχέση του Γιάνη Βαρουφάκη με ακροδεξιό εκδότη στη Γαλλία

  26/03/201515

  Ποιος είναι ο κ. Φρανσουά Γκουλόν;
  Τη σχέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με έναν μυστηριώδη εκδότη στη Γαλλία, αποκαλύπτει σήμερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης.

  Γράφει συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος:

  Μια παράδοξη ακροδεξιά επιλογή του κ. Βαρουφάκη…

  Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης ήθελε εκδότη στη Γαλλία και ταυτόχρονα άνθρωπο για να αναλάβει τα της «επικοινωνίας» του. Φαίνεται ότι τον βρήκε. Σύμφωνα με το Κανάρ Ανσαινέ, πρόκειται για τον κ. Φρανσουά Γκουλόν. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον υπουργό «μας» σε αυτόν καλούνται να απευθυνθούν και έτσι έγινε με το γνωστό ρεπορτάζ (φωτογραφικό κυρίως) του Παρί-Ματς.

  «Ήθελα, εξηγησε ο κ. Γκουλόν, να δείξω ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι επικινδυνος κομμουνιστής με ένα μαχαίρι στα δόντια».

  http://kartesios.com/?p=185972

  ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ

 16. Παράθεμα: Ένα ερώτημα για το ΚΚΕ και την κα Λιάννα Κανέλλη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 17. Παράθεμα: Ένα ερώτημα για το ΚΚΕ και την κα Λιάννα Κανέλλη | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

 18. Παράθεμα: Ένα ερώτημα για το ΚΚΕ και την κα Λιάννα Κανέλλη | grassrootreuter

 19. Παράθεμα: Γράμμα ευσεβή βουλευτή στον πρωθυπουργό | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://skalalakonias.wordpress.com/2015/09/02/grafeiaxa/

  Για τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Σκάλα

  furdenkommunismus / 24 ώρες ago

  Τις τελευταίες μέρες έγινε κάτι που εκτιμούσαμε από καιρό. Τα ναζιστικά βοθρολύματα της χρυσής αυγής επιχειρούν να ανοίξουν γραφεία στην Σκάλα Λακωνίας. H πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή δεν ανακοινώνει αιφνιδιαστικά το άνοιγμα των γραφείων της. Αυτό για όποια/ον έχει στοιχειώδη αίσθηση της πραγματικότητας είναι σοβαρό.

  Η εξήγηση είναι απλή. Όταν σε μια περιοχή με έντονο το ρατσιστικό ένστικτο αλλά και σε πιο ευρεία κλίμακα, όταν οι θιασώτες της αστικής δημοκρατίας έχουν ως διαχρονικό δομικό στοιχείο επιβίωσης την καταστολή όσων αντιστέκονται στον αυταρχισμό και την υιοθέτηση, κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους, της ρατσιστικής ρητορικής και πολίτικων κοινωνικής περιθωριοποίησης τότε ο δρόμος για τον νεοναζισμό είναι ανοιχτός. Ακόμα και έτσι, όμως, το γεγονός των προετοιμασιών για το άνοιγμα της νεοναζιστικής φωλιάς, για εμάς είναι ύβρις.

  Με την αποφυλάκιση της αφρόκρεμας του ελληνικού νεοναζισμού,οι φασίστες ξανασηκώνουν κεφάλι. Τα γραφεία αυτά δεν είναι παρά ένα παρακλάδι από το ολέθριο δέντρο του φασισμού που με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την γενικευμένη αντιφασιστική αδράνεια που κυριαρχεί, κυρίως σε μαζικό επίπεδο, δείχνει να ανασυγκροτείται.

  Δεν είχαμε αμφιβολίες για την πορεία του εγχώριου νεοναζισμού. Όταν κοινωνικά και δικαστικά νομιμοποιούνται, όλα τα αντισημιτικά παραληρήματα κατά των Εβραίων, οι θιασώτες της ιστορικής αναθεώρησης του Ολοκαυτώματος επιβραβεύονται ποικιλοτρόπως όπως και οι εκφραστές και διαμορφωτές της κυρίαρχης συνείδησης και εθνικής ιδεολογίας. Ο Μίκης Θεοδωράκης και Στέλιος Καζαντζίδης, δηλωμένοι αντισημίτες, αποθεώνονται, οι σημερινοί μητροπολίτες νοσταλγούν και δοξάζουν τον όσιο Νίκων για τα αντισημιτικά του πογκρόμ στην Σπάρτη. Ο Παναγιωταρος αποκαλεί δημόσια μετανάστες και τους Ρομα «κατσαρίδες που λυμαίνονται τον τόπο», εισπράττοντας από κοινωνική αδιαφορία έως επιβράβευση. Για αυτούς τους λόγους η άνοδος της πιο εγκληματικής κοσμοθεωρίας είναι βέβαιη. Καλούμαστε να παλέψουμε όπως μπορούμε με τα αντιφασιστικά μας ένστικτα σε εγρήγορση, με αγώνα στο δρόμο και κινηματικές διαδικασίες, να εμποδίσουμε την αναζωπύρωση του ναζισμού. Είναι θεμελιώδης σημασίας για το μέλλον των μεταναστών και των ρομά της περιοχής πρωτίστως, και ύστερα σε όποια/ον αντιστέκεται στον πιο μαύρο εχθρό της ανθρώπινης υπόστασης.

  500.000 Έλληνες ψηφοφόροι έδωσαν την δυνατότητα σε ένα οργανωμένο, από κάθε άποψη (κυρίως στρατιωτική), νεοναζιστικό κόμμα να μπει στη βουλή, αποποινικοποιώντας συνειδησιακά, πλήρως, τον νεοναζισμό και κακοποιώντας βάναυσα την μνήμη των μαρτύρων του Ολοκαυτώματος. Ο φασισμός είναι μεν πολιτικό κίνημα που εξυπηρετεί, ανεπίσημα, το κεφάλαιο και κάθε ολιγαρχία (και αυτό μας το απέδειξε η ΧΑ περίτρανα με τις επιθέσεις της σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12/9.2013, επίθεση υπέρ των εφοπλιστών http://www.topontiki.gr/article/137664/proklitikos-xana-o-lagos-oi-lakedes-toy-pame-kai-toy-kke-tha-exafanistoyn-apo-ti-zoni αλλά και με τις θέσεις εργασίας υπό άθλιες συνθήκες και με στέρηση στοιχειωδών ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων που «βρήκε» σε Έλληνες πολίτες). Επίσημα, όμως, εκφράζει την «αγανάκτηση» του μικροαστισμού, αλλά είναι παράλληλα και μια χαρακτηριστική ψυχική δομή του ίδιου.

  Παρόλα αυτά οι φασίστες τι τελευταίες μέρες στην Σκάλα Λακωνίας πήραν το μήνυμα τους, ότι η παρουσία τους ακόμα και εδώ δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Με μεγάλη μας έκπληξη την επόμενη μέρα που οι φασίστες άνοιξαν γραφεία, δέχτηκαν επίθεση από άγνωστους σε μας αντιφασίστες με μπογιές που στόλισαν την είσοδο. Οι αντιφασίστες είχαν υπογραφή αναρχικό αλφάδι. Παρ όλες τις πιθανές διαφορές που μας χωρίζουν, χαιρετίζουμε θερμά την δράση τους. Ας γίνει μάθημα στα ναζιστικά βοθρολύματα ότι δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι πουθενά. Μπράβο λοιπόν σε αυτούς που έκαναν την συγκεκριμένη δράση και ελπίζουμε να είναι μια νέα αρχή σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στους φασίστες της περιοχής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μετανάστες, οι μειονότητες και ευρύτερα κομμάτια της εργατικής τάξης βρίσκονται στο στόχαστρο. Οφείλουμε να κάνουμε συνεχές αγώνα ενάντια στην λήθη που επιχειρεί να κυριαρχήσει υπό πολλές μορφές και σε πολλά επίπεδα. Η συγκρότηση και οργάνωση του μισανθρωπισμού δεν θα γίνει αποδεχτός και θα μας βρει απέναντί του. Είναι ίσως σήμερα πιο επιτακτικό από ποτέ να ξανακοιτάξουμε με προσοχή γεγονότα. Είναι κοινός εχθρός όλων: μεταναστών, Ρομα, lgbtq+, αντιφασισ(ρι)ων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης ευρέως και μάλιστα αποδεδειγμένα.

  Από την πλευρά μας εμείς κάνουμε το βήμα και καλούμε, κάθε ομάδα, άτομο, συλλογικότητα και φορέα της περιοχής, παρ όλες τις μεγάλες διαφορές που μας χωρίζουν (και πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να μείνουν στην άκρη) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλουν σε ένα ευρύ μέτωπο αντιφασιστικής δράσης και να μπουν φραγμός στα σχέδια του νεοναζιστικού βόθρου της χα στην Σκάλα. Πρέπει έστω και τώρα να αναλάβουμε μαζικές πρωτοβουλίες και να ενημερώσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, να μην αφήσουμε σπιθαμή γης για τους εχθρούς της ανθρωπότητας.

  αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη Σεπτέμβρης 2015

 21. Παράθεμα: Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 22. Παράθεμα: Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

 23. Παράθεμα: Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης | grassrootreuter

 24. Ο/Η Λάκων λακωνικός λέει:

  Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Αραχωβίτης είναι θεούσος

  http://www.paraskhnio.gr/tin-eylogia-toy-arxiepiskopoy-ierony/
  07/05/2015 15:05

  Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε η Ελληνική αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής, Ιωάννη Αμανατίδη, αν. Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ και βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, τους Σταύρο Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας,

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιδού ο αριστερός βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης (πρώτος εξ αριστερών με το κόκκινο συμπλεγματικό ρινόμακτρο-pochette), που κάνει πως δεν ξέρει για τις σχέσεις της Mητρόπολης με τους χιτλερικούς, για τον αντισημιτισμό της, για το δράμα των Πακιστανών στη Σκάλα, είναι όμως μέλος της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Ορθοδοξία!!!

  https://skalalakonias.wordpress.com/2015/10/23/apotindrasitiseusevouslakonikisaristeras/

  Από τη δράση της ευσεβούς λακωνικής «Αριστεράς».

  ………………….

  Α. (lakonikos.gr, 2.2.2015). «Το Γύθειο τίμησε την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου …. τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, στο φερώνυμο ναό του Επισκοπείου Μάνης… χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης, κκ Χρυσόστομος, … Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης, …Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης,…».
  (notospress.gr, 27.3.2015). «…Ακολούθησε Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας κ. Νικολούδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Σταύρος Αραχωβίτης,…».

  Β. (lakonialive.gr, 15.4.2015). «Επιστολή στον πρωθυπουργό παρέδωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να επανατοποθετήσει ο ίδιος στη βάση της την εικόνα που προ ημερών του δώρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας και για την οποία υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι εκλάπη επί κατοχής από την ιερά μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα: …..Παράκληση, λοιπόν, αλλά και τιμή για όλους τους λάκωνες, θα ήταν να επανατοποθετήσετε εσείς την εικόνα στη θέση της μετά από 70 και πλέον χρόνια που βρίσκεται μακριά από το «σπίτι» της».

  Γ. (Paraskhnio.gr, 7/5/2015). «Την ευλογία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου πήραν Αμανατίδης, Αραχωβίτης και Μιχαηλίδης …. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πρόσφατες δραστηριότητες του οργανισμού μεταξύ των οποίων ήταν η Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και πολιτισμός ως βάση της Ορθόδοξης παράδοσης» στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας, …».
  Δ. (laconialive.gr, 26.5.2015). «Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Σταύρος Αραχωβίτης Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε η νέα ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) το διήμερο 20-21 Μαΐου, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη και τα μέλη κ.κ. Σταύρο Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Μπούρα και Γεράσιμο Γιακουμάτο, βουλευτές της ΝΔ,…».
  Ε. (arxon.gr, 29.9.2015). «H Ιερά Μητρόπολή μας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2015, με την πρέπουσα λαμπρότητα, τα εγκαίνια του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης …Αρχικά τέλεσε τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος …Τα εγκαίνια …συνέπεσαν με την 35η επέτειο της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου ….Ακολούθως ομίλησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, …. Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτη…».

  Στ. (14-10-2015-notospress.gr). «Ο Αραχωβίτης στη Γερμανία για την ορθοδοξία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…Εκδήλωση Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Ντύσσελντορφ ”. ΣΠΑΡΤΗ. Ημερίδα με θέμα «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-χριστιανική άποψη: 70 χρόνια αργότερα» διοργανώθηκε την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, μέλος της οποίας είναι ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος και παρουσίασε την εισήγησή του με τίτλο: ‘Οι Έλληνες κληρικοί την περίοδο του πολέμου’. …Όλα τα πρακτικά των εισηγήσεων που έριξαν φως σε πολλές πλευρές της Ναζιστικής Θηριωδίας αλλά και της Αντίστασης θα εκδοθούν σε έντυπη μορφή μέχρι το τέλος του έτους…». Τα περιμένουμε εναγωνίως για να δούμε αν θα γίνεται αναφορά και στο δωσιλογισμό μερίδας του ανώτερου κλήρου, στο σκληρό και άδικο διωγμό από την Εκκλησία των αντιστασιακών κληρικών και στην αδιάφορη στάση στην Κατοχή που έδειξε μεγάλη μερίδα της Ιεραρχίας, που συνέχισε να καλοπερνά.

 26. Ο/Η Ένας λέει:

  https://skalalakonias.wordpress.com/2015/09/14/grafeiaxa-2/

  Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης

  Το Συμβούλιο Εφετών επέβαλε στον Ηλία Κασιδιάρη αυστηρούς περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και τη μη συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια πλην του ελληνικού Κοινοβουλίου. Στις 4.9. το Συμβούλιο ήρε την απαγόρευση και έτσι ο Κασιδιάρης συμμετείχε ως ομιλητής στον αγιασμό, από δυο ιερείς (φωτ.) της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, των γραφείων της Χ.Α. στη Σκάλα Λακωνίας. Σχετικό (φιλικό) ρεπορτάζ και βίντεο με τους δυο ρασοφόρους κρατικούς υπαλλήλους, μπορείτε να δείτε εδώ.
  http://www.antonionews.gr/?p=77475

 27. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.notospress.gr/article.php?id=23722

  Εκδήλωση προς τιμήν του Μεταξά στη Σκάλα

  23-10-2015 13:12
  ΣΚΑΛΑ. Εκδήλωση προς τιμήν του Ιωάννη Μεταξά διοργανώνεται από τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας και τον εκδοτικό οίκο Αδούλωτη Μάνη στη Σκάλα την Τρίτη 27/10, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

  Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας:

  Κεντρικός ομιλητής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

  Θα μιλήσουν επίσης: ο βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Λαγός, ο πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας, ιατρός Γιώργος Λουκάκος και ο εκδότης και πολιτευτής Γιώργος Δημακόγιαννης.

 28. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=186611

  Αντωνιάδου Μαρία

  Οι καταγγελίες και οι διαψεύσεις

  Το μεγάλο παζάρι για τον νέο Αρχιεπίσκοπο

  Κορυφώνεται η μάχη μεταξύ των διεκδικητών. Οι Μητροπολίτες Σπάρτης και Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν επισήμως, μέσω του «Βήματος», την υποψηφιότητά τους

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2008 00:00
  Οι καταγγελίες για εκβιασμούς από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο κατά του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου προκάλεσαν θύελλα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 29. Ο/Η Red Spartan λέει:

  Σπάρτη: Αγρότες εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Επεισόδιο με τον βουλευτή Αραχωβίτη

  06/02/2016

  Σπάρτη: Αγρότες εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Επεισόδιο με τον βουλευτή Αραχωβίτη

  «Αλλα μας έλεγες και άλλα κάνεις τώρα» φώναξαν οι αγρότες στο βουλευτή – Δείτε το βίντεο – Εξελίξεις για τους αγρότες μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα προαναγγέλλει ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης
  Ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, σήμερα στις 10.30 το πρωί, αντιλαμβανόμενοι ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, βρίσκεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη και συναντάται με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, έφυγαν από το μπλόκο και πήγαν και εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας την συνάντηση.

  Εκεί οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στο βουλευτή επισημαίνοντάς του πως ήταν μαζί τους κι άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι άλλη είναι σήμερα η στάση του, ενώ τον κάλεσαν σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή. «Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα» φώναζε ένας αγρότης στο βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε, «δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας», σε έναν έντονο χαρακτηριστικό διάλογο.

 30. Παράθεμα: 21η Απριλίου 2017: Στη Σκάλα της Λακωνίας η αντιφασιστική μνήμη αφέθηκε να πολεμά μόνη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 31. Παράθεμα: 21η Απριλίου 2017: Στη Σκάλα της Λακωνίας η αντιφασιστική μνήμη αφέθηκε να πολεμά μόνη | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s