Δεσποτικές αναπηρίες και υβρεολόγιο κατά Σόιμπλε

Μια απάντηση στο φιλοχρυσαυγίτη Αμβρόσιο

lask14mar15

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ενώ οι λογογράφοι του κ.Τσίπρα ανακαλύπτουν με ασυγχώρητη καθυστέρηση και με λάθος κατεύθυνση την ‘επί του όρους ομιλία’, για να στηλιτεύσουν την υποτιθέμενη δυτική υποκρισία, η ιθαγενής Αριστερά δεν μπορεί να βγάλει από το δικό της μάτι το δοκάρι των κρατικοδίαιτων και αφορολόγητων σκανδαλοποιών ρασεμπόρων που κρύβει στον κόρφο της. Θριαμβολόγησε το φιλοχρυσαυγίτικο «Αγιορείτικο βήμα»  (9/3): «Νέα στήριξη Αμβρόσιου σε ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο με νταϊλίκια θα υποχωρήσουν η άκαρδη Μέρκελ και ο κομπλεξικός Σόιμπλε…Πολλές φορές, καθώς βλέπουμε από την οθόνη της τηλεοράσεως την Πρόεδρο (σ.Λ. εννοεί πρωθυπουργό) της Γερμανίας, σκεφθήκαμε πόσο σκληρή, πόσο άκαρδη πρέπει να είναι αυτή η γυναίκα! Η όψη του προσώπου της δείχνει μια δυσπερίγραπτη σκληρότητα! Το βλέμμα της είναι βλοσυρό! Το πρόσωπό της αγέλαστο! Πόσο δυστυχείς άραγε θα πρέπει να είναι ο άνδρας της και τα παιδιά της (σ.Λ.: Η κα Μέρκελ είναι άτεκνη). Η εν γένει έκφρασή της είναι επιθετική!… Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύεται και από τον κ. Σώϋμπλε, τον κομπλεξικό Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, η έκφραση του προσώπου του οποίου φανερώνει επίσης όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!».

Προσπαθώντας να εξηγήσω την απίστευτη δεσποτική κακότητα του έμμισθου κρατικού υπάλληλου που στρέφεται κατά ανάπηρων (χωρίς να τον αποδοκιμάζει ο προϊστάμενός του υπουργός ούτε ο αποδέκτης των κολακειών του πρωθυπουργός), όχι πρωτοφανή, παλιότερα δεσπότες είχαν εκδηλωθεί κατά των τυφλών (ο θαυμαζόμενος από την Αριστερά χουντικός αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, τύραννος του οίκου τυφλων Καλλιθέας), σχετικά πρόσφατα κατά του Χόκινγκ (ο πρώην φιλοχρυσαυγίτης και οικοδεσπότης στα Θεοφάνεια του κ.Τσίπρα Χρίστος Μεντζελόπουλος: «..απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του..»), καταφεύγω στον δρα Θάνο Ασκητή: «…οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι παρουσιάζουν σημαντικά μικρότερο ποσοστό κατάθλιψης, φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με το γεγονός ότι τα άτομα αυτά είναι πιο ικανοποιημένα από τη ζωή τους και αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που αναδεικνύουν την ισχυρή συσχέτιση μεταξύ κατάθλιψης και στεφανιαίας νόσου της καρδίας (έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια) που εκδόθηκαν το Σεπτέμβριο του 2008 (Litchman JH, et al.) από την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (AmericanHeartAssociation) και που υποστηρίχθηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Ψυχιατρικής (AmericanPsychiatricAssociation), γίνεται αντιληπτό πως διατηρώντας μια ενεργή σεξουαλική ζωή, ο άνδρας οχυρώνεται απέναντι στην κατάθλιψη, ψυχική ασθένεια που όπως περισσότερες από 60 προοδευτικές μελέτες, οι οποίες έλαβαν χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, συσχετίζουν με την πρόγνωση στεφανιαίας νόσου».

Στους «κομπλεξικούς», ανέραστους ή κρυφά ή διαστροφικά ικανοποιούμενους μητροπολίτες, νομίζω πως «η έκφραση του προσώπου τους φανερώνει όλο το μίσος, που τρέφουν εναντίον όλων, όσων κατά καλή τους τύχη» δεν κατάντησαν να γίνουν καλόγεροι και έχουν ομαλή και νόμιμη σεξουαλική ζωή.

Ο κ.Θανάσης Λενής, θαυμαστής του φονιά Ντερτιλή, υμνητής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α.,  υπήρξε μέλος της χουντικής παρεκκλησιαστικής οργάνωσης ‘Χρυσοπηγή’, ιερέας και αξιωματικός της χουντικής Χωροφυλακής και υμνητής των σαδιστών βασανιστών της.  Δύο όμως ηγετικά στελέχη της ‘Χρυσοπηγής’, οι Αθηνών Χουντόδουλος και Καλλίνικος Πειραιώς, καθώς και ο παρεπιδημών εν κόλποις της σατραπείας Αμβροσίου Βρεσθένης, τ.Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, βρέθηκαν στο επίκεντρο κατηγοριών για πολύ σοβαρά σεξουαλικά αμαρτήματα. Συγκεκριμένα:

Α. «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας»….. Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες (‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, 13/3/2005).

Β. ‘Τhe Guardian’ (Helena Smith-19. 2. 2005):  «Σεξ και απάτη, αλίμονο για την ελληνική Εκκλησία ….. Την περασμένη εβδομάδα , προέκυψαν ισχυρισμοί ότι ο Μητροπολίτης Θεόκλητος της Θεσσαλιώτιδος, ένας κορυφαίος κληρικός , είχε συλληφθεί με την υποψία του εμπορίου ναρκωτικών σε μια επιδρομή της αστυνομίας σε ένα κακόφημο νυχτερινό κέντρο …ο ιερέας φέρεται να διαπλέκεται με τον Σεραφείμ Κ…, τον πρώην γραμματέα του Αρχιεπισκόπου, εμπλεκόμενο σε μια άλλη ανίερη υπόθεση ομοφυλόφιλου σεξ με επίσκοπο».

Γ. «Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, που αφορούν δηλώσεις του αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλου Κωστόπουλου, ο οποίος φέρεται να είπε σε ιδιωτική συζήτηση πως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος, ο θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζητώντας να επέμβουν για την αποκατάσταση της αλήθειας (thebest.gr, 25/11/2010)

Δ. «Παπάς και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μαρκετ (4.3.11). …Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα ‘Κόσμος’.

Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα…»

Ε. «Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έδωσε την Τετάρτη εξηγήσεις για τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Βακράκο, χαρακτηρίζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις τυπικές. Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, ο Αθανάσιος Βακράκος ουδέποτε υπηρέτησε στη μητρόπολη ως εφημέριος. Σχετικά με τη γνωριμία τους, ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε ότι του τον είχε συστήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ το Σεπτέμβριο του 1985, λέγοντάς του ότι του έφερνε φάρμακο από τη Βρετανία…. Τότε του ζήτησε να εγγραφεί στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για να έχει μισθό και ασφαλιστική κάλυψη. …. χωρίς όμως ποτέ να ασκήσει εφημεριακό έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιμανδρίτης εμφανίζεται ως πρόεδρος του συλλόγου «Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, Αρωγής Ασθενών και Απόρων «Ο Αγιος Αθανάσιος» κοινής ωφέλειας και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», ο οποίος διεκδικούσε έκταση 10 στρεμμάτων του αεροδρομίου του Αγρινίου. Δύο δικαστικές αποφάσεις, πρωτοδίκως και στο εφετείο, ακύρωσαν την απόφαση του νυν υπουργού Εθνικής Αμυνας που είχε υπογράψει για την παραχώρηση της έκτασης, όπως έχει αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου Θ.Σώκο, ο Αθανάσιος Βακράκος εμφανίζεται στην κοινωνία του Αγρινίου ως ιδιώτης και φαίνεται ότι κινείται ως άλλος Βαβύλης. Μεταξύ άλλων, καταγγέλεται ότι έχει βγάλει όπλο εναντίον του προέδρου του οργανισμού ύδρευσης στην περιοχή Στρατού, που εμφανίζεται ως έδρα του συλλόγου «Ο Αγιος Αθανάσιος». Ο σύλλογος δεν έχει γραφεία, ούτε κάποια δραστηριότητα στην περιοχή, έχει δηλώσει στην ίδια εφημερίδα ο δήμαρχος Στρατού Δ.Μορτζιάπης. Ενώ ο κ. Βακράκος φέρεται να έχει διοργανώσει εκδρομή με τη συμμετοχή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και εκδήλωση στο Αγρίνιο με κεντρικό ομιλιτή αεροπαγίτη».

Να τους χαίρεται ο κ.Τσίπρας τους απερίγραπτους κάθε λογής ευσεβείς ΑΝΕΞΕΛ, σκαρφαλωμένους στο Κούγκι του τυχοδιωκτισμού, της βλακείας και της εθνοκάπηλης υποκρισίας τους, τη μεγαλοπρεπή και επιλεκτικά ευαίσθητη νομομαθή κυρία Κωνσταντοπούλου και τους νέους θαυμαστές της εθνολαϊκιστικής πολιτικής του (Μπαλτάκο, Άνθιμο, Αμβρόσιο και Γιανναρά), που μαζί τους θα κατασχέσει τα έπιπλα του φιλελληνικού, κοσμοπολίτικου, πολιτισμικού θύλακα, του Ινστιτούτου Γκαίτε, τρέποντας τους Γερμανούς (και τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν εκεί και τα σχολειά τους που συντηρεί το γερμανικό κράτος πληρώνοντας 1700 ευρώ για κάθε μαθητή;) σε άτακτη φυγή.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Δεσποτικές αναπηρίες και υβρεολόγιο κατά Σόιμπλε

 1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/33593

  11.11.2012 | 22:43 Ο Βουλευτής του Σύριζα που αποκαλεί τον Σόιμπλε »κουτσό» Από το βήμα της Βουλής η (προσβλητική) κρυάδα της εβδομάδας… ΣΧΟΛΙΑ (44)

  Ο Γιάννης Σταθάς, βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το παρακάτω κάτω απ’ τη μέση επίθεση (μεταμφιεσμένη σε αστείο -χωρίς να γελάει ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος) χτες στη Βουλή

  http://www.lifo.gr/now/politics/19112
  14.11.2012 | 12:32

  Συγγνώμη για το «κουτσός» .

  Ο Γιάννης Σταθάς του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο χαρακτηρισμός για τον Σόιμπλε ήταν ένα λογοπαίγνιο

  ΣΧΟΛΙΑ (19)

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=40023
  του Θωμά Τσάτση

  Διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες

  (………….)

  Τι μπορεί να συμβολίζει η πρωτοβουλία του υπουργείου Άμυνας που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η όλη προώθηση του στόχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα συνδέεται άμεσα και με μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς, τόσο στα σχολεία, όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτό τον σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου».

  Θα τους ζηλεύει ακόμη και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που τόσα χρόνια δίδασκε στις σχολές της Αστυνομίας και δεν κατάφερε να προωθήσει ένα σχέδιο ακροδεξιάς έμπνευσης όπως αυτό.

  Και στον αντίποδα: Για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας; Για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών; Κουβέντα, ούτε μια λέξη.

  Η χώρα βαδίζει με γοργά βήματα προς τη χρεοκοπία, αλλά έχει αξιοπρέπεια. Μπορεί σε λίγο καιρό όλοι οι πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να μην καταναλώνουν πάνω από 300 KW ρεύμα κάθε μήνα – όπως όλοι όσοι ενταχθούν στον υπό ψήφιση νόμο για την ακραία φτώχεια – αλλά θα είναι επιτέλους ίσοι και έχουν έναν εχθρό.

  Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα παίρνουν προκαταβολές και θα εξοφλούνται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που θα αντιστοιχούν σε χαρτιά για να κρατούν σημειώσεις, αλλά δεν θα υπάρχει μνημόνιο. Και όπως πάντα, θα μας φταίνε οι άλλοι. Όχι εμείς πάντως που κάναμε ό,τι μπορούσαμε για πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά εκείνοι δεν μας αφήνουν.

 3. Παράθεμα: ακροδεξιά αντιγερμανική φρενίτιδα | Τσιρκολάνδη

 4. Ο/Η πας παις...πατρινός λέει:

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/315203

  Όταν ο Χρυσαυγίτης Αμβρόσιος, έπαθε τρελό έρωτα με τον Τσίπρα

  ΧΘΕΣ «ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ» με πυρά ενθουσιώδους παραληρήματος υπέρ ΣΥΡΙΖΑ ο πιο απίθανος τύπος. Ο γνωστός φασιστίζων Αμβρόσιος, αυτός ο παπάς καριέρας που σε κάθε κήρυγμα και σε κάθε ανάρτηση στο -ασχολίαστο να μείνει- παρακμιακό του blog, έστεινε βάθρα και ανέβαζε πάνω αυτά τα καλά τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, πάνω από τα κεφάλια των οποίων άνοιγε προστατευτική ομπρέλα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων ανά τη Ελλάδα και κάνοντας την Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την διαπομπευμένη των ΜΜΕ.

  ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗ Πρωθυπουργό τον είπε τον Τσίπρα,…..

  ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ότι αυτός ο παπάς καριέρας, έπαθε μια κρίση έρωτα για τη νέα κυβέρνηση, είτε επειδή με κάτι είναι ανακατεμένος και έχει τους λόγους του να φυλλάγεται, είτε επειδή κάτι προσδοκά και πριν υποβάλλει τα σεβαστά του ιερά αιτήματα, ετοίμασε το έδαφος με έναν τρόπο που φωνάζει από μακριά ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, o οποίος βεβαίως δεν είναι ο μόνος που έκανε κωλοτούμπα με το που μύρισε αλλαγή στο Μαξίμου, αλλά είναι σίγουρα ο μόνος που το έκανε τόσο χοντροκομμένα, σε σημείο που να προκαλεί τον αυθόρμητο και τρανταχτό γέλωτα.

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_15.html

  Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

  Ο λαλίστατος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του μπροστά στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Στο γεύμα που ακολούθησε μετά τις εκδηλώσεις της 13ης Δεκεμβρίου για το ολοκαύτωμα, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την …άδεια από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να αποχωρήσει, αλλά ο Σεβ. δεν τον άφησε με τον τρόπο του, υποδεικνύοντάς του να καθίσει να ακούσει τι έχει να πει. Και «τα άκουσε» για τα καλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού οι γνωστές Αμβροσιανές μπηχτές έδωσαν και πήραν! Οπότε καλά κάνουν και ο Καλαβρύτων και ο Πειραιώς και όποιος άλλος ιεράρχης και ξεσπαθώνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν! Αφού και οι αριστεροί που υποτίθεται πως αμφισβητούν την Εκκλησία, σα μαθητούδια μπροστά τους… Ας μη μιμούνται μετά τους ιεράρχες μας στις …κορώνες. Άλλωστε οι ιεράρχες είναι πιο εξειδικευμένοι σ’ αυτές.

 5. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://agrimologos.com/2015/03/14/14-3-15/

  Η αναπαραγωγή του μίσους με συγγράμματα για πολεμικές αποζημιώσεις που θα συντάσσουν στρατιωτικοί και θα μοιράζονται στα σχολεία…

  14/03/2015 § Σχολιάστε

  Συνέλθετε, αργότερα θα είναι αργά!

 6. Ο/Η lola λέει:

  Μνημείο για τους ψυχαναλυτές του μέλλοντος.

  Η δημοσιογραφία, οι αστοί πολιτικοί και η Οσία διαστροφή…

 7. Ο/Η κλαζομενευς λέει:

  Περαν απο τις γελοιοτητες αμβροσιου…πειτε μας για εσας τι πρεσβευει ο Σοιμπλε κ η Μερκελ;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Να σας πω ευχαρίστως.
   Είναι δυο συντηρητικοί πολιτικοί, εγώ δεν θα τους ψήφιζα ποτέ (θα ψήφιζα τους Πράσινους), που εκφράζουν τον σκληρό πυρήνα ενός ορθολογικού καπιταλισμού.
   Στο ερώτημα αν φέρονται σωστά προς την Ελλάδα, θα απαντούσα πως φέρονται πάρα πολύ καλύτερα από ότι θα φερόντουσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις αν ήταν στη θέση τους.
   Δεν έχω την απαίτηση από αυτό το δίδυμο να ανατρέψει την καπιταλιστική λογική, έχω την απαίτηση από μια ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς να αποφασίσει επιτέλους να νομοθετήσει και μάλιστα κάποια στοιχειώδη εκσυγχρονιστικά θεσμικά μέτρα, να μην λέει ψέματα, να μην ασκεί εθνικιστική δημαγωγία, να μην συνεργάζεται με την ακροδεξιά, να μην δίνει πλάνες υποσχέσεις, να μειώσει δραστικά τις στρατιωτικές δαπάνες, να φορολογήσει δραστικά την Εκκλησία, να καταργήσει σταδιακά τη μισθοδοσία του παπαδαριού, να συλλάβει επιτέλους το μαύρο χρήμα, να πάψει να συγκαλύπτει σκάνδαλα, να βάλει χέρι στους μιντιάρχες, να δημεύσει περιουσίες, να μειώσει τους βουλευτικούς μισθούς, να προωθήσει επενδύσεις και παραγωγικότητα, να κάνει αυτοκριτική, να εμποτίσει την κοινωνία με ένα νέο ήθος.
   Προς το παρόν δεν βλέπω τίποτα, ακούω δημαγωγίες, απειλές, χάιδεμα της Χ.Α. από την Κωνσταντοπούλου, στρατιωτικά φυλλάδια στους μαθητές, συνεχείς συνεντεύξεις και βλέπω τον σταρ Βαρουφάκη να διαφημίζει την προσωπική του ευτυχία.

   • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=40012
    Γιώργος Καρελιάς

    Ολοι αυτοί πώς αισθάνονται, άραγε, όταν βλέπουν αυτήν την ακόρεστη επιδειξιομανία του κ. Βαρουφάκη; Φωτογραφίες ανφάς και προφίλ. Στο τραπέζι με τα εδέσματα, στη βιβλιοθήκη, στο πιάνο, αγκαλιά με τη γυναίκα του στο έδαφος, αγκαλιά στον αέρα, στην Αίγινα, κάτω από την Ακρόπολη (τελευταίο κατόρθωμα οι πόζες για το γαλλικό περιοδικό «Paris Match» εδώ).

   • Ο/Η Po λέει:

    α κ ρ ι β ώ ς.
    (ψιλά γράμματα για τους ντόπιους κ ο μ μ α τ ι κ ο ύ ς αριστερούς που αν τους πας έστω μία κοντρίτσα σε έχουν βάλει στη μαύρη λίστα με τους προδότες της… εργατικής τάξης)

 8. Ο/Η Ερνέστο τσε Τσιπρεάρα λέει:

  θαύματα της ορθοδοξίας επί βασιλείας Αλεξίου τσιπρίανού

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η κυβέρνηση οφείλει να σηκώσει το γάντι.
  Η σιωπή θα ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής.

  http://www.antinews.gr/POLITIKE/poia-kubernitika-stelexi-katigorountai-gia-periergo-ploutismo-/

  Ποια κυβερνητικά στελέχη κατηγορούνται για περίεργο πλουτισμό;

  14/03/2015
  Αναμένουμε απαντήσεις…

  Αυτό που «πούλαγε» περισσότερο η Αριστερά όλα τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση ήταν η… ηθική. Ότι δεν είχε σκάνδαλα όπως οι μεγάλοι, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αν και ειδικά αυτή η Αριστερά του Κολωνακίου δεν είναι και τόσο καθαρή όσο κάποιοι νομίζουν.

  Τώρα όμως είναι κυβέρνηση και θα πρέπει να προσέχει ποιους έχει στους κόλπους της. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ που «ουρλιάζει» και σηκώνει το δάκτυλο κατά πάντων οφείλει να κοιτάξει ποιους μπάζει στο σπίτι του.

  Επειδή, λοιπόν η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται και να είναι τίμια, ρωτάμε τα εξής:

  1. Εμπλέκεται κορυφαίο στέλεχος της παρούσας κυβέρνησης σε σκάνδαλο μέσω στενού συγγενικού του προσώπου; Αληθεύουν ή όχι οι πληροφορίες ότι πιάστηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με τη… γίδα στην πλάτη; Bρέθηκε η αγορά πολυτελούς σκάφους αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ την ίδια στιγμή που το συγγενικό πρόσωπο δήλωνε εισόδημα 1.500 ευρώ το μήνα;

  Tου επιβλήθηκε πρόστιμο τον περασμένο μήνα 500.000 ευρώ που καλείται να το πληρώσει; Είναι πράγματι έτσι τα πράγματα ή όχι;

  2. Είναι αλήθεια επίσης ότι το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε έρευνα στις 31/12/2014, μία ημέρα πριν να υπάρξει παραγραφή για νυν κορυφαίο αξιωματούχο της κυβέρνησης που πιάστηκε να μην μπορεί να εξηγήσει περίεργο πλουτισμό; Λέγεται ότι είναι πολλά τα λεφτά που δεν δηλώθηκαν ποτέ και που δεν κόπηκε καμιά απόδειξη. Είναι ακόμα αλήθεια ότι όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα ο εν λόγω κύριος ενημερώθηκε προσωπικά και αντέδρασε έντονα απειλώντας με φράσεις του τύπου «εγώ τώρα είμαι κυβέρνηση και θα σας σβήσω»;

  Άραγε είναι αλήθεια επίσης ότι το Μαξίμου ξέρει και δε μιλάει;

  Αναμένουμε απαντήσεις…

 10. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  http://manosstefanidis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_13.html

  Ανθρωπιστική κρίση και μπαρούφες

  Μάνος Στεφανίδης

  Έκτακτη η φωτογράφηση του κ. Βαρουφάκη και της συζύγου του κα Στράτου για το Paris Match που κυκλοφορεί. Και προπαντός καταλυτικό επιχείρημα υπέρ της Ελληνικής κυβέρνησης ως προς την σοβούσα ανθρωπιστική κρίση της χώρας. Φαντάζομαι ότι θα πείστηκε και ο τελευταίος Λετονός ή Κροάτης διαμαρτυρόμενος ότι κερδίζει λιγότερα από τους Έλληνες εργαζόμενους πως τα πράγματα στη χώρα μας είναι αναποτρέπτως τραγικά. Λίγος Ιησούς σε συνδυασμό με μια κουταλιά λιτού βίου, περισσότερος, αντιμνημονιακός τσαμπουκάς και ναρκισσισμός με την ωραιοπάθεια στο κρεσέντο και να, έχουμε την επιτυχημένη συνταγή μιας μεταμοντέρνας Αριστεράς.
  ΥΓ. Το ότι οι δυνατότητες αντίδρασης της Ελληνικής αριστερής κυβέρνησης είναι περιορισμένες, το ξέρουμε. Αλλά επίσης ξέρουμε ότι η Αριστερά μπορεί, μεν, να μην διαθέτει κυβερνητική εμπειρία, διαθέτει όμως ιδεολογικό οπλοστάσιο και, προπαντός ήθος. Εκτός κι αν από τους Λιάπηδες της δεξιάς περάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε, στους γιάπηδες της αριστεράς. Με δυο λόγια το προσωπικό σόου δεν ταιριάζει στις παρούσες συνθήκες της χώρας αλλά και στην εν γένει αισθητική της Αριστερας όπως την ξέρουμε ως σήμερα.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aπόσπασμα από εξαιρετικά εύστοχο ρεπορτάζ που αξίζει να το διαβάσετε όλο, που απεστάλη από τον φίλο Τ.Κ.:

  http://grpost.blogspot.gr/2015/03/103.html
  Στο Καλντερίμι (Νο 103)

  Η εβδομαδιαία στήλη του grpost, με τα πολιτικά, παραπολιτικά σχόλια, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι, δια χειρός Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

  @ Καλημέρα, καλημέρα, καλώς ήρθατε στην αγαπημένη, πλέον, κυριακάτικη συνήθεια.

  @ Με δυο αποκαλύψεις θα ξεκινήσουμε σήμερα.

  Η πρώτη αφορά το περιεχόμενο της συζήτησης στο πρόσφατο δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο.

  Συζητήθηκαν πολλά θέματα.

  Ποιο ήταν το πιο ουσιαστικό;

  Ο πρωθυπουργός με πολύ διακριτικό τρόπο είπε στον αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνησή του δυσκολεύεται με τα οικονομικά και τον ρώτησε ευθέως αν η εκκλησία μπορεί ν’ αναλάβει μόνη της τη μισθοδοσία του κλήρου.

  Παρ’ ότι δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό επισήμως, λέγεται ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν
  αιφνιδιάστηκε κι απάντησε καταφατικά.

  Έθεσε, όμως, μια προϋπόθεση.

  Να πάρει πίσω η εκκλησία το σύνολο ή μέρος της ακίνητης περιουσίας της, που έχει παραχωρήσει στο κράτος.

  @ Τι απάντησε ο πρωθυπουργός;

  Δεν έγινε γνωστό.

  Η ουσία είναι ότι έστω κι εμμέσως έπεσε στο τραπέζι ο διαχωρισμός κράτους –εκκλησίας κι ότι η εκκλησία θέλει πίσω την περιουσία της για να συνεχίσει τις μπίζνες.

 12. Ο/Η Ιωάννης ο Ιταλός λέει:

  http://www.eyedoll.gr/ngine/article/4716/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7

  Η αλήθεια για την κρίση και τον ΣΥΡΙΖΑ, από μια μικρή αριστερή οργάνωση

  15/03/2015

  Το ΟΑΚΚΕ, η Οργάνωση για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, δίνει μια διαφορετική ερμηνεία στην κρίση που περνά η Ελλάδα, ερμηνεύοντας εντελώς διαφορετικά τις συγκυρίες. Όσο και να συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το κείμενο, οφείλει να παραδεχτεί πως αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα ερμηνεία της κρίσης.

  Η οργάνωση στον παρόν κείμενο (που έγινε και αφισσάκι) δίνει τον τίτλο «ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» και τον υπότιτλο «Ξεσηκώνουν με απάτες μίσος για την Ευρώπη και σαμποτάρουν την παραγωγή για να μας μετατρέψουν σε αποικία της φασιστικής Ρωσίας».

  (……………………..)

  http://www.skai.gr/.VPy2WUKb5A4.facebook
  Καμμένος: Αν η Ευρώπη χτυπήσει την Ελλάδα, στέλνουμε τους μετανάστες Βερολίνο

  «Μεταξύ αυτών των μεταναστών, εάν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης που θα έχει αποφασίσει να χτυπήσει την Ελλάδα», δήλωσε στο εθνικό συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κυβερνητικός εταίρος.

  http://www.kathimerini.gr/807494/opinion/epikairothta/politikh/ayto-8elei
  Αυτό θέλει;

  Μια πολύ παράδοξη άποψη επικρατεί σήμερα στην κυβέρνηση. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο τρόπος να ενισχυθεί η ελληνική διαπραγματευτική θέση είναι να ξεσηκωθεί μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης εναντίον των ισχυρών εταίρων και δανειστών της χώρας. Θεωρούν ότι έτσι θα εμφανισθεί ισχυρότερη η Ελλάδα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

  Υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα, η τακτική αυτή έχει ανεξέλεγκτες παρενέργειες και εγκλωβίζει τελικά την ίδια την κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην μπορεί να κάνει κανένα χειρισμό, κανένα συμβιβασμό. Το έχουμε ξαναζήσει αυτό στο παρελθόν και είναι καταστροφικό. Είναι πολύ δύσκολο να καταλήξει οιοσδήποτε σε συμφωνία με κάποιον τον οποίο εμφανίζει ως τερατώδη αντίπαλο. Δεύτερο μείζον πρόβλημα, οι εντονότατες αντιδράσεις οι οποίες προκαλούνται στους πολίτες και στους πολιτικούς των χωρών που παίρνουν αποφάσεις οι οποίες μας αφορούν. Και αυτοί, ίσως, οδηγηθούν σε επίδειξη απόλυτα σκληρής στάσης απέναντι στην Ελλάδα, λόγω αντιπαλότητας.

  Η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί ανάμεσα σε μια κοινή γνώμη που δεν θα δέχεται κανένα συμβιβασμό, όσο λογικός και έντιμος κι αν είναι, και σε εταίρους που, επίσης, δεν θα ενδιαφέρονται να καταλήξουν σε συμφωνία παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Αυτό θέλει;

 13. Ο/Η Ιωάννης ο Ιταλός λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=40031

  Αυτή την εβδομάδα οι βαμβακοπαραγωγοί πήγαν να πληρωθούν τις επιδοτήσεις τους. Όμως το δημόσιο στα τέλη Φεβρουαρίου όχι μόνο δεν είχε καταβάλει τη δόση του στην τράπεζα, αλλά η τράπεζα είχε δανείσει το δημόσιο έναντι της επιδότησης από την ΕΕ, που βάσει σύμβασης οφείλει να καταβάλλει. Το site «Θεσσαλική Γη» ανακοίνωνε την Τετάρτη:

  «… Σήμερα το μεσημέρι στάλθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα Πειραιώς για τη πληρωμή συνδεδεμένης βάμβακος. Επομένως αναμένεται από την τράπεζα Πειραιώς η καταβολή χρημάτων στους δικαιούχους παραγωγούς. Αυτή θα γίνει αύριο ή και την Παρασκευή…».

  Σήμερα είναι Σάββατο και οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Διότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε τη λίστα αλλά… το δημόσιο πήρε από την τράπεζα τα χρήματα (250 εκ. ευρώ) που υπήρχαν, διότι έπρεπε να πληρώσει τη δόση. Και όχι μόνο αυτό. Η τράπεζα έχει δώσει ένα δάνειο 2 δισ. στο δημόσιο έναντι των επιδοτήσεων που καταβάλλονται στην τράπεζα – με δόσεις εντός τριμήνου. Στις 28 Φεβρουαρίου, το δημόσιο έπρεπε να καταβάλει στην τράπεζα 200 εκ. ευρώ, έναντι της δόσης του δανείου. Δεν το έκανε. Στη θέση της τράπεζας Πειραιώς, φυσικά, θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη τράπεζα.

  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/blog-post_259.html#.VQViXY7kf-l

  Η προπαγάνδα, η εικονική πραγματικότητα και ο πραγματικός γκρεμός
  Του Σάββα Καλεντερίδη

  Το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πήραν την εξουσία νομίζοντας ότι πριονίζουν το κλαδί της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς να σκεφτούν ότι στο κλαδί εκείνο θα καθόντουσαν οι ίδιοι μετά τις εκλογές που οι ίδιοι προκάλεσαν. Με απλά λόγια, αυτό που έκαναν ως αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας έναν μονοσήμαντο, χαμηλής ποιότητας, λαϊκιστικό και διχαστικό αντιπολιτευτικό και προεκλογικό λόγο, φαλκίδευσε ακόμα και τα πρώτα μετεκλογικά βήματα που θα έκαναν τα δυο προαναφερθέντα κόμματα, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας.
  Έτσι η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία αυτοπαγιδευμένη κυρίως σε δυο τομείς.
  Ο ένας είναι ο εσωτερικός, αφού η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια, που σχεδόν τίποτα από όσα έταξαν στους Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.
  Ο άλλος είναι ο εξωτερικός και αναφερόμαστε στα όσα υπόσχονταν ότι θα πράξουν σε σχέση με το μονομερές κούρεμα του εξωτερικού χρέους, με τις αγορές (θα παίζουμε εμείς το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν), τους δανειστές και την… άκαρδη Ε.Ε.
  Σήμερα, σχεδόν δυο μήνες μετά τις εκλογές, η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με πριν τις εκλογές, ενώ στο εξωτερικό οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικές!

  Το σοβαρότερο λάθος της κυβέρνησης ήταν η πίστη (;) ότι οι 18 χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ ήταν υποχρεωμένοι να αποδεχτούν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και όλοι να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στα υπεσχημένα προς τον ελληνικό λαό από το ως άνω δίδυμο.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/apo-paidi-paleyo-me-ton-fovo-mipos-plixo

  Θέμις Μπαζάκα

  Σαν να υπάρχει σχέδιο εξόδου από την Ευρώπη, και δεν μου αρέσει καθόλου

  Φοβάμαι πολύ. Δεν διαφαίνεται ελπίδα, ανάταση για τη γενιά μου, την επόμενη και μεθεπόμενη. Βλέπω τα πράγματα δυσκολότερα από ό,τι έξι μήνες πριν. Σαν να υπάρχει σχέδιο εξόδου από την Ευρώπη. Κι αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Νιώθω περισσότερο πολίτις του κόσμου, παρά Ελληνίδα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν αγαπώ την πατρίδα μου. Ομως, δεν είμαι ο τυπικός Ελληνάρας. Δεν κυνηγάω το κοκορέτσι, αλλά ένα ταξίδι στο Βερολίνο να δω παραστάσεις. Δεν συμμερίζομαι κάποια χύμα χαρακτηριστικά του λαού μας. Κάνω ανακύκλωση, δεν πετάω σκουπίδια, μαλώνω στον δρόμο με όποιον αδειάζει το τασάκι με τα αποτσίγαρα στη μέση του δρόμου, πληρώνω τους φόρους μου, σέβομαι τους νόμους, δεν έχω κλέψει ένα ευρώ. Αν δεν συμμορφωθούμε, όχι κατ’ απαίτηση άλλων αλλά επειδή είναι καλό και ωφέλιμο, τίποτα δεν θ’ αλλάξει.

 15. Ο/Η Ένας λέει:

  Στο φόντο η Ακρόπολη

  https://ftouxelefteria.wordpress.com/2015/03/13/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7/

  Αυτά τα εκατομμύρια πληρώνει ο ελληνικός λαός εδώ και πέντε χρόνια. Και είναι τα εκατομμύρια που υπεξαίρεσαν από το έρημο ελληνικό κράτος (το οποίο διαρκώς υβρίζουν οι νεοφιλελεύθεροι) μια άθλια αστική τάξη και ένα εξίσου άθλιο, τάχα μου αριστερό, πελατειακό σύστημα. Δεν είναι λοιπόν διόλου αταίριαστος αυτός ο έρωτας που φωτογραφίζεται με φόντο την Ακρόπολη. Είναι απλώς η Μεταπολίτευση.
  Αυτά τα εκατομμύρια πληρώνει ο ελληνικός λαός εδώ και πέντε χρόνια. Και είναι τα εκατομμύρια που υπεξαίρεσαν από το έρημο ελληνικό κράτος (το οποίο διαρκώς υβρίζουν οι νεοφιλελεύθεροι) μια άθλια αστική τάξη και ένα εξίσου άθλιο, τάχα μου αριστερό, πελατειακό σύστημα. Δεν είναι λοιπόν διόλου αταίριαστος αυτός ο έρωτας που φωτογραφίζεται με φόντο την Ακρόπολη. Είναι απλώς η Μεταπολίτευση.

  του Κώστα Χατζηαντωνίου

  Δεν θα ήταν προς ψόγον μια ανέμελη φωτογράφηση πολιτικού ανδρός μετά της συμβίας του αν αυτός ο άνδρας δεν τύχαινε να είναι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης και ευρισκομένης σε ανθρωπιστική κρίση χώρας. Και δεν θα ήταν προς ψόγον γιατί είναι όμορφο να χαίρεσαι τη ζωή και δεν είναι αίσθημα ευγενές ο φθόνος. Υπάρχει ωστόσο και κάτι που δεν νομίζω να το πρόσεξαν οι μέχρι χθες οργισμένοι οι οποίοι κατήγγελλαν το καθεστώς που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Και περιέργως, διότι το καθεστώς αυτό δεν είναι άλλο από τη μεταπρατική κρατικοδίαιτη αστική τάξη που αγκαλιά με το πελατειακό κομματικό σύστημα κατέστρεψαν μια χώρα.

  ………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s