Η Κωνσταντοπούλου θέλει τη Χ.Α. στη Βουλή;

Απίστευτο! -Δεν αντιλαμβάνεται τη διάκριση των εξουσιών;

ro19feb15

Η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων σε παλαιότερη δράση υπό τα βλέμματα ιερών εικόνων, απ’ όπου απουσίαζε η μορφή του Αγίου Παστίτσιου

 

Αφορμή το εάν θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες

«Φωτιές» άναψε στη Βουλή πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Αιφνιδιαστική εμπλοκή σημειώθηκε στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την απορριπτική απόφαση του εισαγγελέως σχετικά με την χορήγηση άδειας στους 6 προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να παραστούν στην αποψινή ψηφοφορία.

Η συζήτηση διακόπηκε προκειμένου να συνεννοηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για αύριο, Τετάρτη, καθώς όπως ανέφερε, ομόφωνα το προεδρείο αποφάσισε ότι η απόφαση του εισαγγελέως δεν είναι επαρκώς δικαιολογημένη.

Η αναφορά αυτή της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι δημιουργείται με την απόφαση αυτή ένα κακό προηγούμενο, «ανοίγει η κερκόπορτα» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και ότι η ΝΔ δεν θα το κάνει δεκτό.

«Μολονότι έχει διαβιβαστεί η πρόσκληση για τους βουλευτές κρατούμενους για να συμμετάσχουν στην σημερινή διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε χωρίς όμως κάποια αιτιολογία που μπορεί να γίνει δεκτή από τη Βουλή», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία καθώς ταλαιπωρείται κατά ανεπίτρεπτο τρόπο, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι αύριο έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορεί να βρίσκεται στη Βουλή.
[…]
«Η Βουλή βάσει του συντάγματος λειτουργεί με τους 300 και όχι με τους 294. Δεν μπορεί ένας χαμηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να μας καταταλαιπωρεί», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
[…]
«Η σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να επηρεάζεται από άλλες λειτουργίες του πολιτεύματος. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκούσια απουσία» αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Προέκυψε ότι μολονότι έχει διαβιβαστεί πρόσκληση στους βουλευτές που είναι κρατούμενοι προσωρινώς, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, η Εισαγγελική Αρχή δεν έδωσε άδεια, χωρίς κάποια ειδική αιτιολογία, η οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη Βουλή.
[…]
Σημειωτέον ότι οι αντιδράσεις των βουλευτών είναι εντονότατες, ακόμη και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές, άλλωστε, σημείωναν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου επί της ουσίας δικαιώνει την επιχειρηματολογία της ΧΑ, ενώ, εάν επικρατήσει αυτή η λογική θα μπλοκάρεται κάθε λειτουργία του Κοινοβουλίου μέχρι παίρνουν άδεια οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν, όμως, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση της Ζωής Κωνταντοπούλου «κραυγαλέα αντιθεσμική».

«Θέλετε να υπαγορεύσετε την πολιτική σας βούληση στον εισαγγελέα. Παραβιάζετε τη διάκριση των εξουσιών, εκβιάζετε τη δικαιοσύνη, είστε εκλεγμένη και με τη δική μας ψήφο. Να ανακαλέσετε αυτά που είπα και να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Θέλετε να επηρεάσετε τη δικαστική κρίση ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής» σημείωσε σε έντονο ύφος ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

[in.gr]

ΥΓ:
Ο μαοϊκός (ΚΟΕ) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας δεν έχει πρόβλημα να είναι συνδαιτυμόνας με το Χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργο Γαλέο σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου στις 15 Φεβρουαρίου 2015

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

36 Responses to Η Κωνσταντοπούλου θέλει τη Χ.Α. στη Βουλή;

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Από αριστερά προς τα δεξιά: Γαλέος, Μαρίνος, Κωστούρος, Κοδέλας, Ανδριανός, Γαβρήλος, Γραμματικόπουλος

 2. Ο/Η elisabmichael λέει:

  Εγώ βλέπω κάποια μορφή διπολικής διαταραχής, για ρωτήστε κανένα ψυχίατρο.

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://xryshaygh.com/enimerosi/view/zwh-kwnstantopoulou-h-boulh-prepei-na-leitourgei-me-300-bouleutes-binteo
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή πρέπει να λειτουργεί με 300 βουλευτές!
  Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τιμώντας τον θεσμό και την θέση της ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση και λήψη απόφασης για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς κατά παράβαση του Συντάγματος και δίχως καμία αιτιολογία η εισαγγελέας φυλακών Κορυδαλλού δεν έδωσε άδεια στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στην Ολομέλεια.

  Παρόλο που η Βουλή είχε στείλει προσκλήσεις στους παρανόμως εγκλείστους βουλευτές να παρερευθούν στην σημερινή Ολομέλεια, η εισαγγελέας φυλακών του Κορυδαλλού κατέλυσε για ακόμη μια φορά το Πολίτευμα, στερώντας αναιτιολόγητα την εν λόγω άδεια.

  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου δεν γίνεται ένας χαμηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να γίνεται ρυθμιστής του Πολιτεύματος και να στερεί από νομίμως εκλεγμένους βουλευτές το δικαίωμα να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Στο ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει η ξεδιαντροπιά.

   • Ο/Η Antifa2 λέει:

    Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015
    ΣΥΡΙΖΑ: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεροακροδεξιάς

    Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Δημητράς

    Δημοσιεύθηκε στο blog

    http://booksjournal.gr/slideshow/item/900

    Από αριστερά προς τα δεξιά: πρώτος ο Γαλέος, τέταρτος ο Κοδέλας.

    Πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που δηλώνει αριστερό να πολιτεύεται, σε πολλές περιπτώσεις, σε αγαστή σύμπνοια με την πιο μισαλλόδοξη Ακροδεξιά; [TBJ]

    ΣΥΡΙΖΑ:

    υποσχέθηκε καταπολέμηση ομοερωτοφοβίας και λοιπού ρατσισμού – συμμάχησε με ΑΝΕΛ…


    υποσχέθηκε σύμφωνο συμβίωσης για όλους – έκανε Πρόεδρο Δημοκρατίας αυτόν που νομοθέτησε το σύμφωνο μόνο για ετερόφυλα ζευγάρια καταψηφίζοντας τον ανθυποψήφιο που καταδίκασε μέσω ΕΔΔΑ τη διάκριση…


    η κομματική εφημερίδα του Αυγή δημοσιεύει ρατσιστικά μισαλλόδοξα κείμενα/γελοιογραφίες, κατακεραυνώνει τους Εβραίους που την καταγγέλλουν και προβάλλει δηλώσεις του ακροδεξιού NigelFarage στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «αν τα καταφέρουν οι Έλληνας θα τους χειροκροτήσουν όλοι»…


    ο μαοϊκός (ΚΟΕ) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας δεν έχει πρόβλημα να είναι συνδαιτυμόνας με το Χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργο Γαλέο σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου στις 15 Φεβρουαρίου 2015

    ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στην πράξη Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεροακροδεξιάς.

    http://atexnos.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα «αριστερό».
    (…..)

    Έτσι έχουμε φαινόμενα, διά της προσκλήσεως κιόλας του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ προς ψηφοφόρους Χρυσής Αυγής να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ (μεσοδιάστημα 1ης – 2ης Κυριακής τοπικών εκλογών), της αποφάσεως 4(!) Νομαρχιακών Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας τον ακροδεξιό Καρυπίδη, της προσκόλλησης στον ΣΥΡΙΖΑ εθνικολαϊκιστικών ομάδων τύπου ΕΠΑΜ και προσώπων με σαφέστατες ακροδεξιές θέσεις τύπου Άνθιμου, Μπαλτάκου, άλλων μητροπολιτών, μέχρι και τον παρ’ ολίγον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος, γνωστό για τις ακροδεξίες θέσεις του εκπεπρασθείσες στο διαδίκτυο κ. Β. Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυν), της κυβερνητικής συνεργασίας με το κόμμα που κινείται δεξιά της ΝΔ, του δεξιού λαϊκισμου των ΑΝ.ΕΛ, αλλά και οπαδούς του κόμματος, πού όταν εκφέρουν άποψη για κοινωνικά ζητήματα (που δεν αφορούν απαραίτητα την τσέπη τους), νομίζεις, ότι ακούς οπαδό της Χρυσής Αυγής.

    Τι συμβαίνει λοιπόν στη βάση των 2.250.000 ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ;
    Έγιναν όλοι αυτοί «αριστεροί»; Μήπως οι συμμετέχοντες στο «κίνημα των πλατειών» του 2011 με τα «κρεμάλες στους βουλευτές, οι προδότες στο Γουδί», που κατευθύνθηκαν στην ψηφοδόχο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αριστεροί;
    Όχι. Η κύρια μάζα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίως μικροαστικά και μεσαία στρώμματα (πρώην ψηφοφόροι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και επιλέγοντες την Χ.Α το 2012), που πιέστηκαν από την καπιταλιστική κρίση των τελευταίων 6 ετών, απώλεσαν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους και κατήλθαν του βιοτικού επιπέδου, χωρίς ταξική συνείδηση και χωρίς κανέναν ταξικό προσανατολισμό.
    Αυτά τα στρώμματα, που μεταφράζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, αναμένουν πλέον από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα να βελτιώσει το βιοτικό τους επίπεδο διά «παροχών», δηλ. χρημάτων.

    Η κυβέρνηση όμως, κινείται πλέον σταθερά στην τήρηση των προηγουμένων Μνημονίων, εντός των κανόνων που διέπουν την Ευρωζώνη και οι προεκλογικές της εξαγγελίες, έγιναν «ατμός» στο πλαίσιο της αποφυγής της σύγκρουσης με το εξωχώριο κεφάλαιο, βλ.δανειστές του Κράτους και με το εγχώριο κεφάλαιο βλ. συνέχιση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, παραχωρήσεων, καμία αύξηση της φορολογίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

    Σύντομα αυτό το πλήθος, που κατευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ως «θεραπαινίδα» και όχι με κανένα, έστω και ψήγμα ταξικής – ιδεολογικής – πολιτικής αναφοράς, κριτήριο, απογοητευμένο και από την κεντροαριστερή μετά την κεντροδεξιά διαχείρηση της κρίσης, θα αναζητήσει έτερους πολιτικούς χώρους, για να στεγαστεί, οι οποίοι θα του «προσφέρουν» άμεση υπόσχεση ανόδου του βιωτικού του επιπέδου σε συνδυασμό με επίδειξη ισχύος.

    Η επιλογή ειναι η Ακροδεξιά.

    (…..)

   • Ο/Η Red λέει:

    Ξετσιπωσιά, κοροϊδία, πολιτική αλητεία, ότι και να πει κανείς για το συριζα είναι λίγο

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/02/blog-post_385.html

    Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

    Μια χαρούμενη παρέα στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου οι βουλευτές Κοδέλας (ΚΟΕ/ΣΥΡΙΖΑ) και Γαλέος (Χρυσή Αυγή)

    Από αριστερά προς τα δεξιά: Γαλέος, Μαρίνος, Κωστούρος, Κοδέλας, Ανδριανός, Γαβρήλος, Γραμματικόπουλος

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γαλέος στην κοπή της πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου

    Το νέο, βελτιωμένο, πρόσωπο της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε και κτίζει ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαλέος. Η παρουσία του στην κοπή της πίττας του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου και τα πολιτικά μηνύματα που πέρασε στον σύντομο χαιρετισμό του δείχνουν ότι, ο εξ Επιδαύρου βουλευτής, είναι αποφασισμένος και ικανός να σπάσει τον κλοιό απομόνωσης που έχουν επιβάλλει οι συστημικοί κομματικοί μηχανισμοί και συγχρόνως να θέσει τις προσωπικές του δυνατότητες και τις υπηρεσίες του στην διάθεση των παραγωγικά μαχόμενων Ελλήνων.

    Την Κυριακή το απόγευμα, ο Γιώργος Γαλέος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου προσήλθε και χαιρέτησε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Teresa Rodrigues-ευρωβουλευτής Podemos:
  (Lifo.gr-Σπύρος Στάβερης)
  αποποιήθηκε τα οχτώ χιλιάρικα του ευρωβουλευτή
  και αρκέστηκε σε αυτά της φιλολόγου.
  Ψιλά γράμματα για τους κλέφτες επιδομάτων
  και τους κάθε λογής εδώ ανεπάγγελτους απατεώνες,
  εκπροσώπους κατά κανόνα απατεώνων.
  Απλά μαθήματα Πολιτικής Επιστήμης!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Έδώ συμφωνούμε eklag.
   Τα νέα αρπακτικά που μας προέκυψαν, αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν διανοούνται να ζητήσουν ένα 30% μείωση των πλουσιοπάροχων απολαβών τους, αλλά μερικοί όπως ο Γλέζος κοροϊδεύουν κι από πάνω ζητώντας τάχα μισθό ανειδίκευτου εργάτη.
   Να θυμίσω την αμισθία του Καποδίστρια ή το ράντσο που κοιμόταν ο Πλάστήρας στους Λαφαζάνηδες;

 5. Ο/Η σας βαρέθηκα λέει:

  η πηγή του κακού είναι οι ψηφοφόροι. όσο και να μην θέλετε να το δείτε η αλήθεια είναι μια. οι Έλληνες είναι κατά κανόνα κοπρόσκυλα, τεμπελχανάδες, κομματόσκυλα, κιότιδες και της αρπαχτής. για όποιον διαφωνεί και για να μην το πολυπαιδεύουμε ας εξηγήσει πρώτα τα πάνω από 2.000.000 αυθαίρετα. τίποτα άλλο. οι ελάχιστες εξαιρέσεις τιμιότητας, αξιότητας και περηφάνειας υπάρχουν μόνο για να φωτίζουν τον κανόνα.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ:

  H δίγλωσση κυβέρνηση κοροϊδεύει.
  Ο Βαρουφάκης ομολογεί πως η Εκκλησία δεν φορολογείται όπως πρέπει, αλλά δεν εξηγεί γιατί δεν τη φορολογεί ο ίδιος:

  http://www.lifo.gr/now/world/61450

  25.2.2015 Βαρουφακης στο Charlie hebdo: H φορολόγηση της εκκλησίας και η αφαίμαξη του λαού
  …………………………….
  Στην συνέντευξη και σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η Le Figaro, o Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται και στην φορολόγηση της εκκλησίας. Όπως σημειώνει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία η οποία έχει τεράστια ακίνητη περιουσία δεν φορολογείται όπως θα έπρεπε. ………………….
  _________________________________

  ο Μπαλτάς δεν απέρριψε τη θρασύτατη απαίτηση του Αρχιεπισκόπου Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τις αφορολόγητες «φιλανθρωπικές» επιχειρήσεις της Εκκλησίας και τις προσλήψεις των παπάδων, την ώρα που έχουν απολυθεί χρήσιμοι κρατικοί υπάλληλοι

  http://www.romfea.gr/epikairotita/30319-2015-02-25-11-37-31

  …………………

  Στην πρώτη τους συνάντηση που έγινε σε άριστο κλίμα όπως διαβεβαίωσαν και οι δύο με δηλώσεις τους, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον κ. Μπαλτά να στηρίξει η Πολιτεία τα πεντακόσια ιδρύματα της Εκκλησίας που πραγματοποιούν κοινωνικό έργο, το οποίο άλλωστε είναι και δέσμευση της κυβέρνησης να αναπτύξει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

  Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο στην σχεδόν ωριαία τους συνάντηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών και την εκκλησιαστική εκπαίδευση….
  ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε στον υπουργό το πρόβλημα με τα εφημεριακά κενά στις μητροπόλεις, ιδιαίτερα τις ακριτικές, που έχει προκληθεί από τις ελάχιστες προσλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.topnews.gr/vouleftes-siriza-se-tsipra-itan-proti-ke-teleftea-fora/

  Αρκετή δυσαρέσκεια υπήρχε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Τσίπρα για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ανοιχτά την αντίρρησή τους ενώ άλλοι φαίνεται να του είπαν:

  «Πρόεδρε, για τελευταία φορά το κάνεις αυτό. Άλλη φορά δεν μπορεί και δεν θα το επιτρέψουμε να υπάρξει»

  Αρκετοί μάλιστα ήθελαν το όνομα του Πρ. Παυλόπουλου να τεθεί σε ψηφοφορία εντός του κόμματος. Εντύπωση προκαλεί πάντως και η δήλωση της Ραχήλ Μακρή που αφορά τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση από τον πρωθυπουργό. Η βουλευτής φαίνεται να δήλωσε:

  «Με έδιωξαν από τους ΑΝΕΛ επειδή έλεγα πως ήταν προσωποπαγές το κόμμα και τώρα βλέπω και εδώ πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις»

 8. Ο/Η ανώνυμος λέει:

 9. Ο/Η Po λέει:

  (εύστοχο!)
  Το Placebo ΣΥΡΙΖΑ
  Του Νίκου Δήμου\
  Placebo (από το λατινικό απαρέμφατο placere: ευχαριστείν) είναι το ψευτοφάρμακο. Π. χ. ένα χάπι χωρίς θεραπευτικές ουσίες, από ζάχαρη ή αλεύρι, που δίνεται σε ασθενείς συνήθως για πειραματικούς σκοπούς.

  Το περίεργο είναι πως τα ψευτοφάρμακα αυτά έχουν αποτέλεσμα! Στην μελέτη τους «Το φαινόμενο Placebo» («Ψυχιατρική», 19.2 – 2008) οι πανεπιστημιακοί Χρ. Ανδρέου και Β. Μποζίκας αναφέρουν πως πρόκειται για: «θεραπευτικό μέσο του οποίου η αποτελεσματικότητα είναι αναμφισβήτητη και ωστόσο παραγνωρισμένη, καθολική κι όμως δύσκολα ελεγχόμενη». Και ουσιαστικά αποτελεί απόδειξη για το πόσο το σώμα επηρεάζεται από ψυχολογικές συνθήκες και εντυπώσεις.

  Ένα τέτοιο λοιπόν χάπι έχει μοιράσει στους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά, ενώ δεν άλλαξε τίποτα το ουσιαστικό στην κατάστασή μας, ενώ παρέμεινε και η Τρόικα (μεταβαπτισμένη σε «Θεσμούς») και το Μνημόνιο, που αποκαλείται όμως Συμφωνία, όλοι μας νιώθουμε πολύ καλύτερα.

  «Εικονική θεραπεία» ονομάζουν οι επιστήμονες αυτή τη διαδικασία. Μας μεταφέρει σε έναν εικονικό κόσμο όπου ο Γιάνης δεν φοβάται το θεριό, αλλά το θεριό τον Γιάνη, κι όπου ενώ σχεδόν όλα είναι χειρότερα, εμείς αισθανόμαστε μια χαρά. Όλοι, μέχρι και ο ακραιφνής αντιμνημονιακός Καμμένος.

  Βέβαια, εκτός από το αόρατο χάπι που κατάπιαμε, έπαιξε ρόλο το ότι φτάσαμε πολύ κοντά στο χείλος του γκρεμού, τρομάξαμε πως θα χάσουμε τα πάντα (ακόμα και οι Συριζαίοι την εξουσία) και σκεφθήκαμε πως από το ολότελα, καλή ήταν και η Παναγιώταινα. Η οποία θα μας καταδυναστεύει για τους επόμενους μήνες και θα μας χορέψει στο ταψί.

  Εμείς όμως, χάρις στο συριζαϊκόν Placebo, θα νιώθουμε υπέροχα, ακόμα και όταν θα μας γδέρνουν…

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39700

 10. Ο/Η Mimì metallurgico λέει:

  «8 στους 10 στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δυο είναι αριστεροί».

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=680211

  Μεταξύ των τοποθετήσεων που ξεχώρισαν ήταν αυτή της Μαρίας Κανελλοπουλου, η οποία δήλωσε:
  «κυκλοφορεί ενα ωραίο tweet. 8 στους 10 στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δυο είναι αριστεροί».

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τόση δειλία, υποκρισία και ασυνέπεια;
  Θα κάνει ότι κατηγορούσε;
  Δεν θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή αυτός που κάποτε ζητούσε από τους άλλους 180 ψήφους για τα μνημόνια
  ή όταν τα μνημόνια μετονομάζονται σε συμβόλαια, τα πράγματα αλλάζουν;

  http://tvxs.gr/news/ellada/minyma-tsipra-kai-ta-aristera-oxi-stin-symfonia

  Τετράμηνη ανακωχή, παράλληλη με την «ευρωπαϊκή εκεχειρία», δείχνουν όλοι οι οιωνοί στο ταραγμένο πολιτικό στερέωμα της αριστεράς – μια ανακωχή, όμως, με διαρκή επιφυλακή και με όλες τις δυνάμεις επί ποδός.

  Η ρελάνς του Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ και η ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επί της απόφασης του Eurogroup έβαλε φρένο στα δημόσια πυρά και τις αντιδράσεις για τον «έντιμο συμβιβασμό». Το κλίμα όμως παραμένει εύφλεκτο, πόσο μάλλον αφού ακόμη είναι άγνωστο εάν η συμφωνία θα έλθει τελικά προς ψήφιση ή όχι από την Βουλή.

  Τα οκτώ «όχι» και λευκά που μετρήθηκαν στην άτυπη ψηφοφορία, μαζί με τις αρκετές απουσίες, αφήνουν ανοιχτά ερωτήματα, καίτοι ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να ζητήσει καθαρές θέσεις.

  «Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε θέλω να το πει εδώ», είπε χθες το βράδυ αιφνιδιάζοντας το εσωκομματικό ακροατήριο και οι πληροφορίες από το Μαξίμου λένε πως θα επιμείνει και θα κλιμακώσει την ίδια γραμμή: Θα ζητήσει από άπαντες να αναλάβουν δημοσίως τις ευθύνες τους και να ξεκαθαρίσουν σε ποια πλευρά βρίσκονται.

  Η στάση αυτή κάνει ακόμη πιο δύσκολη οποιαδήποτε διαφοροποίηση σε ενδεχόμενη ψηφοφορία επί της συμφωνίας στη Βουλή, ενώ και οι περισσότερες τοποθετήσεις – παρά τα ερωτήματα και τις ενστάσεις – στην χθεσινή 10ωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δείχνουν ότι υιοθετείται στάση αναμονής και κατευνασμού……………

  • Ο/Η Φίφης λέει:

   τι να φέρει ο ταλαίπωρος;

   http://metarithmisi.gr/%CE%B2%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B5/

   Δια ανατάσεως των χεριών ψήφισαν μεταξύ «ναι», του «κατά» και του «λευκού» οι περίπου 120 βουλευτές που συμμετείχαν στην μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω των αρνητικών τοποθετήσεων πολλών βουλευτών για τη συμφωνία (είχαν ζητήσει το λόγο 140 βουλευτές) ζήτησε να υπάρξει ψηφοφορία.

   Από τις πιο έντονες διαφοροποιήσεις ήταν αυτή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία καταψήφισε τη συμφωνία, ενώ ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «λευκό». Η Ραχήλ Μακρή που απουσίαζε από την διαδικασία δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους πως αν συμμετείχε θα ψήφιζε «λευκό».

   Σύμφωνα πάντως με την ηγεσία παρά τις διαφοροποιήσεις υπάρχει «πολιτική συμφωνία» προκειμένου η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει ομόφωνα τη συμφωνία με τους δανειστές αν και εφόσον αυτή έρθει στη Βουλή.

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  Αριστερή ηθική
  Πολιτικό σάλο προκαλεί το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο ακούγεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής που είχε την ευθύνη για την εκλογή των προέδρων των Επιτροπών του σώματος, κ. Μπαλάφας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μην γνωρίζοντας πως το μικρόφωνό του είναι ανοιχτό να καλεί να ψηφίσει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και εν συνεχεία να λέει: «αυτή η βρώμα».

  Μάλιστα, νωρίτερα στο ίδιο βίντεο ακούγεται ο κ. Μπαλάφας απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Δριβελέγκα να του λέει πως ο «παλιός είναι αλλιώς» και πως «θα μπλέξετε».

  Μετά την τεράστια έκταση που πήρε το θέμα, ο κ. Μπαλάφας προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση: «Ένας ατυχής αστεϊσμός μου πήρε μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ. Είναι φίλος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και τέτοιες εκφράσεις σαφώς και δεν τον χαρακτηρίζουν».

 13. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39738
  Νίκος Μπίστης

  Τον ψεύτη ή τον φανατικό;

  Η μεγάλη μας περιπέτεια μόλις αρχίζει. Θα είναι ένα κολασμένο τετράμηνο που καμία επικοινωνιακή αλχημεία δεν μπορεί να το μετατρέψει στην παραδείσια χώρα των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι είπαν ψέμματα μετά γνώσεως, άλλοι μέσα από την ιδεολογική εμμονή μιας συγκεκριμένης Αριστεράς, που ενώ παγκοσμίως ηττήθηκε στην Ελλάδα νομίζει ότι μπορεί να εφαρμόσει τα ανεφάρμοστα. Υπέγραψαν grosso modo αυτά που ο Χαρδούβελης στο περίφημο mail του απλώς απαριθμούσε, έγιναν διεθνώς περίγελος παίζοντας με τις λέξεις, υπέγραψαν ότι θα αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση «χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση», ότι θα πληρώσουν το χρέος, ότι θα αξιολογηθούν όπως ορίζει το τρέχον πρόγραμμα του οποίου ζήτησαν παράταση, ότι θα συνεχίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα πολλά. Δεν εξασφάλισαν τίποτε εκτός από κάποιο χρόνο για να εφαρμόσουν όλα αυτά για τα οποία κουνούσαν το δάκτυλο στους προηγούμενους. Έχουν πλέον μνημόνιο χωρίς χρήματα, δεν έχουν την ασπίδα της προληπτικής γραμμής στήριξης, έχουν μπροστά τους διευρυνόμενο δημοσιονομικό κενό και τη βέβαιη προοπτική ενός τρίτου μνημονίου. Και όλα αυτά τα έχουμε και εμείς.

  Και το λέω αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στον ψεύτη που συνειδητοποιεί ότι τα ψέματα τέλειωσαν και τον φανατικό που νομίζει οτι κτυπώντας στον τοίχο θα ραγίσει ο τοίχος

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4924441&nid=2240425
  Γ. Βαρουφάκης: Ο κόσμος δεν θέλει λεφτά ή δουλειές, θέλει αξιοπρέπεια

  26/2/2015

  http://www.kathimerini.gr/805093/article/oikonomia/epixeirhseis/oi-eisroes-kata8esewn-htan-telika-oi-synta3eis
  Οι εισροές καταθέσεων ήταν τελικά… οι συντάξεις

  Εισροές καταθέσεων 700 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν μετά τη συμφωνία του Eurogroup, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για απόδειξη της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της ηρεμίας.

  Ο ΜΕΝΤΩΡ
  κάνει πως δεν τρέμουν τη συζήτηση στη Βουλή

 15. Ο/Η Eco λέει:

  Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

  06/02/2015

  Την πρώτη της ομιλία ως πρόεδρος της Βουλής έκανε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία άφησε πολλές αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο νομοθετούσε, αλλά και για τον προηγούμενο πρωθυπουργό και την απουσία του από τη Βουλή. Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τη Βουλή ως την πρώτη μεταμνημονιακή!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Η γυναίκα αυτή γίνεται επικίνδυνη όταν προσπαθεί με νομικισμούς να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ανοίγοντας ένα κύκλο αμφισβητήσεων νόμων ψηφισμένων από τη Βουλή, στον οποίο δεν θα την ακολουθήσει κανείς και ταυτόχρονα να φανεί αρεστή στη Χ.Α.
   Το πρόβλημα της εμπιστοσύνης διογκώνεται και άλλο, η οικονομική ζωή έχει παραλύσει, η φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται πια μόνο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους μεγαλοκαταθέτες και ο πρωθυπουργός φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο.
   https://panosz.wordpress.com/2015/03/04/comment-229/

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Εξαιρετική νομομαθής η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ευαισθησίες στα δικαιώματα των Χρυσαυγιτών και των κατηγορούμενων για βιασμό

    http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?13551-Περί-αρνησιδικίας-με-αφορμή-υπόθεση-βιασμού/page3

    17-06-2013, 04:19 PM #29
    Από το φ/β του Παναγιώτη Δημητρά (μπορείτε να βρείτε τους συνδέσμους και τα κείμενα στο ιστολόγιο Ροΐδη Εμμονές εδώ). Για ευκολία, κοκκίνησα αναβολές και καθυστερήσεις που οφείλονται σε ενέργειες της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

    Το ακόλουθο κείμενο αποτελεί τμήμα έκθεσης που υποβλήθηκε στον ΟΗΕ:

    ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ!

    Θύμα Βορειοευρωπαία – Ζωή Κωνσταντοπούλου: συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου (ΣΥ)

    1.16 Μαΐου 2011: Τυπική έναρξη δίκης – διακοπή λόγω παρουσίας ΣΥ σε δίκη Πυρήνων της Φωτιάς
    2.17 Μαΐου 2011: Έναρξη διαδικασίας – διακοπή λόγω ωραρίου
    3.20 Μαΐου 2011: Συνέχιση διαδικασίας μέχρι καταδίκη (ομόφωνη) χωρίς ελαφρυντικά (4-3) Εμμανουήλ Αριστόβουλου – υποβολή από ΣΥ αίτησης εξαίρεσης τριών τακτικών δικαστών, ενός ενόρκου και εισαγγελέα λόγω μεροληψίας επειδή απέρριψαν τα ελαφρυντικά και δεν χορήγησαν αντίγραφο σκεπτικού απόρριψης λόγω μένους εναντίον της ΣΥ επειδή έχει αντιδικία με εφέτη – διακοπή λόγω ωραρίου
    4.26 Μαΐου 2011: Συνεδρίαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εξέταση αίτησης εξαίρεσης – διακοπή λόγω παρουσίας ΣΥ σε δίκη Πυρήνων της Φωτιάς
    5.27 Μαΐου 2011: Υποβολή από ΣΥ αίτησης διόρθωση πρακτικών – διακοπή λόγω ωραρίου
    6.31 Μαΐου 2011: Υποβολή από ΣΥ ενστάσεων αναρμοδιότητες δικαστηρίου (απορρίφθηκε), πρόταξης διόρθωσης πρακτικών (απορρίφθηκε), πλαστότητας πρακτικών – διακοπή λόγω ωραρίου
    7.16 Ιουνίου 2011: Εκδίκηση ένστασης πλαστότητας με καταθέσεις δύο μαρτύρων – διακοπή λόγω παρουσίας ΣΥ σε άλλη δίκη
    8.21 Ιουνίου 2011: Εκδίκηση ένστασης πλαστότητας με καταθέσεις δύο μαρτύρων – διακοπή λόγω παρουσίας ΣΥ σε δίκη Πυρήνων της Φωτιάς
    9.30 Ιουνίου 2011: Εκδίκηση ένστασης πλαστότητας με καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων – διακοπή λόγω ωραρίου
    10.20 Ιουλίου 2011: Απόρριψη ένστασης πλαστότητας – συζήτηση αίτησης εξαίρεσης – διακοπή λόγω ωραρίου
    11.28 Ιουλίου 2011: Απόρριψη αίτησης εξαίρεσης – Υποβολή από ΣΥ δεύτερης αίτησης εξαίρεσης τριών τακτικών δικαστών, ενός ενόρκου και εισαγγελέα ΜΟΕ λόγω μεροληψίας
    12.9 Σεπτεμβρίου 2011: Συνεδρίαση ΜΟΕ με αρχική σύνθεση – διακοπή λόγω αίτησης εξαίρεσης
    13.23 Σεπτεμβρίου 2011: Συνεδρίαση ΜΟΕ με άλλη σύνθεση – διακοπή λόγω συμμετοχής εισαγγελέως σε δίκη Παντείου
    14.10 Οκτωβρίου 2011: Υποβολή από ΣΥ αιτήματος φωνοληψίας για τα πρακτικά (απορρίφθηκε) και ιδιωτικής μαγνητοφώνησης – διακοπή λόγω ωραρίου. Υποβολή από ΣΥ τρίτης (!!) αίτησης εξαίρεσης τριών τακτικών δικαστών, ενός ενόρκου και εισαγγελέα λόγω μεροληψίας
    15.25 Οκτωβρίου 2011: Υποβολή από ΣΥ αιτήματος γνωστοποίησης λόγου συνέχισης δίκης παρά τις στάσεις εργασίας (απορρίφθηκε). Απόρριψη αιτήματος ιδιωτικής μαγνητοφώνησης. Υποβολή από ΣΥ αιτήματος να προσκομιστεί η κύρια δικογραφία (ήταν στο ΜΟΔ για συναφή δίκη και καθαρογραφή απόφασης) – διακοπή για να προσκομιστεί
    16.11 Νοεμβρίου 2011: Υποβολή από ΣΥ ένστασης για μη νόμιμη σύνθεση δικαστηρίου (απορρίφθηκε). Απόρριψη αίτησης εξαίρεσης ενόρκου της 28-7-2011. Εκδίκηση ένστασης εξαίρεσης με καταθέσεις τριών μαρτύρων – διακοπή λόγω ωραρίου
    17.18 Νοεμβρίου 2011: Εκδίκηση ένστασης εξαίρεσης με καταθέσεις δύο μαρτύρων- διακοπή λόγω ωραρίου
    18.22 Νοεμβρίου 2011: Απόρριψη αίτησης εξαίρεσης δικαστών και εισαγγελέα – παραπέμπει αίτηση εξαίρεσης ενόρκου στο ΜΟΕ με την αρχική σύνθεση
    19.2 Δεκεμβρίου 2011: Συνεδρίαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εξέταση αίτησης εξαίρεσης τριών τακτικών δικαστών, ενός ενόρκου και εισαγγελέα – διακοπή λόγω παρουσίας ΣΥ σε άλλο δικαστήριο
    20.5 Δεκεμβρίου 2011: Διακοπή λόγω παρουσίας ΣΥ σε άλλο δικαστήριο
    21.8 Δεκεμβρίου 2011: Απόρριψη διαδικαστικών ενστάσεων που υπέβαλε η ΣΥ
    22.15 Δεκεμβρίου 2011: Απόρριψη διαδικαστικών ενστάσεων που υπέβαλε η ΣΥ και απόρριψη τρίτης αίτησης εξαίρεσης.
    23.20 Δεκεμβρίου 2011: Συνεδρίαση ΜΟΕ με αρχική σύνθεση. Απόρριψη αιτήματος διακοπής λόγω ιατρικών εξετάσεων ΣΥ. Εξέταση αιτήματος ΣΥ για φωνοληψία – διακοπή λόγω συμμετοχής εφέτη σε άλλη δίκη.
    24.17 Ιανουαρίου 2012: Διακοπή λόγω αποχής δικηγόρων.
    25.23 Ιανουαρίου 2012: Υποβολή από ΣΥ τέταρτης (!!) αίτησης εξαίρεσης τριών τακτικών δικαστών, ενός ενόρκου και εισαγγελέα. Διακοπή λόγω ωραρίου.
    26.1 Φεβρουαρίου 2012: Διακοπή λόγω ασθένεια της ΣΥ.
    27.21 Φεβρουαρίου 2012: Διακοπή λόγω αποχής δικηγόρων.
    28.9 Μαρτίου 2012: Απόρριψη έξι προσφυγών ΣΥ επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος ή δεν έγινε δεκτό αίτημα διακοπής. Απόρριψη αιτήματος ΣΥ για φωνοληψία. Διακοπή λόγω ωραρίου.
    29.19 Μαρτίου 2012: Αλλεπάλληλες διακοπές λόγω παρουσίας ΣΥ σε ανακριτή ως συνήγορος Πυρήνων της Φωτιάς και στη συνέχεια φωτοτύπησης σχετικής δικογραφίας. Υποβολή από ΣΥ ένστασης ακυρότητας της διαδικασίας. Συζήτηση επί ενστάσεων. Διακοπή λόγω ωραρίου.
    30.26 Μαρτίου 2012: Απόρριψη ένστασης για ακυρότητα διαδικασίας, προσφυγής για μη τήρηση διαδικασίας, αίτησης για φωνοληψία, τριών αιτήσεων εξαίρεσης ενόρκου, τέταρτης αίτησης εξαίρεσης τριών τακτικών δικαστών, ενός ενόρκου και εισαγγελέα. Επιβολή ποινής κάθειρξης 5 ετών και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για 2 έτη.

    ΔΙΚΑΣΙΜΕΣ ΓΙΑ 4 ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2005

    Α. ΜΟΔ Αθηνών – πρωτόδικη εκδίκαση 4 και (μετά τη δίκη στις 16/2/07) 3 βιασμών

    1.13 Νοεμβρίου 2006: Αναβολή λόγω παρουσίας ΣΥ σε άλλη δίκη – Θύμα Βορειοευρωπαία παρούσα
    2.16 & 21 & 27 Φεβρουαρίου 2007: Διαχωρισμός δίκης θύματος Βορειοευρωπαίας – καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά σε 5 χρόνια αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα για την έφεση – αναβολή δίκης για άλλες τρεις
    3.2 Ιουλίου 2007: Αναβολή λόγω απουσίας 2 θυμάτων (Dana παρούσα) και 4 μαρτύρων
    4.1 Οκτωβρίου 2008: Αναβολή λόγω απεργίας δικαστικών υπαλλήλων
    5.26 Οκτωβρίου 2009: Αναβολή λόγω ασθένειας κατηγορούμενου – Dana παρούσα.
    6.22 Μαρτίου 2010: Αναβολή λόγω παρουσίας ΣΥ σε δίκη Γρηγορόπουλου – Dana& Natalie παρούσες
    7.26 & 31 Ιανουαρίου 2011: Αναβολή λόγω αποχής δικηγόρων
    8.19 Οκτωβρίου 2011: Αναβολή λόγω απεργίας δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων
    9.15 Ιουνίου 2012: Αναβολή λόγω εκλογών
    10.3 Ιουνίου 2013

    Β. ΜΟΕ Αθηνών (Εκδίκαση έφεσης για βιασμό Βορειοευρωπαίας)
    11.12 Δεκεμβρίου 2008: Αναβολή λόγω ασθένειας κατηγορούμενου και αδυναμίας διακοπής λόγω απουσίας ΣΥ εκτός Ελλάδας κατά τις επόμενες ημέρες. Βορειοευρωπαία παρούσα.
    12.16 Οκτωβρίου 2009: Αναβολή λόγω παρουσίας ΣΥ σε δίκη Μαντούβαλου κτλ.
    13.21 Ιουνίου 2010: Αναβολή λόγω παρουσίας ΣΥ σε δίκη Γρηγορόπουλου
    14.16 Μαΐου 2011 – 26 Μαρτίου 2012 (συνολικά 30 δικάσιμες): Εκδίκαση έφεσης – βλπ. παραπάνω

    Γ. Άρειος Πάγος (εκδίκαση αναίρεσης καταδίκης σε βιασμό Βορειοευρωπαίας)
    15. 8 Φεβρουαρίου 2013

    Βαριέμαι να μετρήσω πόσες φορές πήρε αναβολή η υπόθεση επειδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε άλλες δουλειές. Να παρατηρήσω μόνο ότι τουλάχιστον μία φορά δύο από τις παθούσες ήρθαν στη δίκη και έφυγαν επειδή η δίκη αναβλήθηκε γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε άλλες δουλειές.

    http://www.petraskandalou.com/3153/%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b9/

    Τα παράδοξα που οδηγούν στην «αρνησιδικία» του κατηγορούμενου για βιασμό με Stilnox και τυρόπιτες τον οποίο υπερασπίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου… Νο1
    …………………

    Η δικογραφία που έχει στη διάθεσή του το «VETO» και περιέχει τις μαρτυρικές καταθέσεις των τεσσάρων τουριστριών που φέρονται να βιάστηκαν από τον 54χρονο υπάλληλο Ναυτιλιακού Πρακτορείου προκαλούν σοκ.
    …………………………..

    Σαν να μην έφθανε αυτό όλο αυτό το διάστημα από το φάκελο της δικογραφίας έλειπε η ιατροδικαστική έκθεση της Καναδής συγγραφέα καθώς ενώ η εξέταση έγινε στις 29 Αυγούστου 2005 τελικά η έκθεση συντάχθηκε στις 19 Μαρτίου 2010 και μάλιστα κατόπιν κατεπείγουσας παραγγελίας που έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Ιωάννης Τζαγκουρνής. Αυτό σημαίνει ότι κατά το διάστημα 2006-2009 κανείς από τους λειτουργούς της Θέμιδος που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν έκριναν σκόπιμο να αναζητήσουν ένα έγγραφο που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη διεξαγωγή μιας «δίκαιης δίκης». Κάτι που, σίγουρα, πρέπει να διερευνηθεί».
    ___________________-

    Εδώ μιλάει μια παθούσα:
    http://365attempts.tumblr.com/post/53049041746/day-254-victory

    Day 254: Victory

    by Natalie Karneef

    Some of you know the first part of this story, and some of you don’t, so here it is in very, very short form: in 2005, I was backpacking in Athens, Greece, and I was drugged and raped.

 16. Ο/Η Ζωή Μιχαλολιάκου λέει:

  Πού το πάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή

  Φουρτούνες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Η δήλωση της προέδρου της Βουλής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί ενώ έλειπαν από τη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τάραξε τα νερά.

  Η δήλωσή της, η οποία σίγουρα έχει κάποιο σκεπτικό, αφού κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δημοκρατικό ήθος της προέδρου της Βουλής, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

  Μούδιασε το Μέγαρο Μαξίμου

  Το Μέγαρο Μαξίμου φάνηκε μουδιασμένο μετά τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου. «Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega. Και πρόσθεσε πως η κ. Κωνσταντοπούλου «δεν είπε ότι (οι εν λόγω διατάξεις) είναι άκυρες, αλλά να εξεταστεί η εγκυρότητά τους».

  Με σφιγμένο ύφος απάντησε σε σχετική ερώτηση του ΣΚΑΪ και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. «Θα πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί», δήλωσε, μιλώντας στον Αρη Πορτοσάλτε.

  «Αδειάζει» τη Ζωή και ο βουλευτής Νίκος Φίλης

  Εκ διαμέτρου αντίθετος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τα περί ακυρότητας των μνημονιακών ρυθμίσεων λόγω Χρυσής Αυγής.

  Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Star, είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα ακυρότητας των νόμων επειδή απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τις ψηφοφορίες της Βουλής και ότι ούτε τότε που έγιναν αυτές οι ψηφοφορίες, ούτε τώρα, τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιο θέμα.

  Ερωτηθείς για το αν το θέμα της Χρυσής Αυγής είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης είπε ότι δεν είναι πρωτεύον, αλλά πρέπει να συζητηθεί.

  Μεϊμαράκης για Κωνσταντοπούλου: Μπέρδεψε τον θεσμικό της ρόλο με τον κομματικό

  Κεραυνούς κατά της προέδρου της Βουλής εξαπέλυσε και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή. Η βουλευτής Σερρών, με αφορμή τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί νομιμότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν εν τη απουσία των εγκλείστων βουλευτών της ΧΑμ είπε: «Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής για να ενημερώσει τους βουλευτές της για τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα».

  ΠΑΣΟΚ: Μέσα στα τόσα προβλήματα που έχει ο τόπος, αποκτήσαμε και ένα ακόμη

  Πυρά και από τον Περισσό

  Την έντονη αντίδραση και του ΚΚΕ προκάλεσαν οι νέοι… κανόνες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το modus vivendi εντός του Κοινοβουλίου. Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει πως «οι θέσεις που διατύπωσε η πρόεδρος της Βουλής για το ζήτημα που αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τις ψηφοφορίες στη Βουλή δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και καλλιεργούν ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Οι θέσεις αυτές ευνοούν γενικότερα επικίνδυνους σχεδιασμούς. Η κυβέρνηση να σταματήσει το κρυφτούλι πίσω από τους αποκαλούμενους «ανεξάρτητους θεσμικούς ρόλους» και να τοποθετηθεί καθαρά».

  Και το Ποτάμι αντέδρασε στα λεγόμενα της κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως θεωρεί εαυτήν αρμόδια να αποφασίζει για λογαριασμό του σώματος.

  http://www.iefimerida.gr/news/194626/poy-paei-i-zoi-konstantopoyloy-me-ti-hrysi-aygi#ixzz3TW4KatH1

 17. Ο/Η Zωή Κασιδιάρη λέει:

  «Ναι» από Κωνσταντοπούλου σε πρόταση της ΧΑ για ονομαστική ψηφοφορία

  Πηνελόπη Γκάλιου

  «Ναι» από Κωνσταντοπούλου σε πρόταση της ΧΑ για ονομαστική ψηφοφορία  © Παρέχεται από: ΣΚΑΪ.gr «Ναι» από Κωνσταντοπούλου σε πρόταση της ΧΑ για ονομαστική ψηφοφορία

  Την πρόταση της Χρυσής Αυγής για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ανάσχεση της ανθρωπιστική κρίσης, υιοθέτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

  Αφού ο εισαγγελέας φυλακών δεν έδωσε άδεια στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές να προσέλθουν στη Βουλή και να στηρίξουν το αίτημα του κόμματος για ονομαστική ψηφοφορία, το ακροδεξιό κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 15 υπογραφές για τη διεξαγωγή της ονομαστικής και όπως όλα έδειχναν η ονομαστική δεν θα γινόταν.

  Όμως η κ. Κωνσταντοπούλου κάνοντας χρήση σχετικού άρθρου (72α) του Κανονισμού της Βουλής, έκρινε ότι είναι αναγκαία αυτή η ονομαστική ψηφοφορία και ουσιαστικά την προκάλεσε η ίδια, υιοθετώντας και στηρίζοντας την «αποτυχημένη» πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής.

  Η στάση αυτή της Προέδρου της Βουλής προκάλεσε εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

 18. Ο/Η Ζωή Μιχαλολιάκου λέει:

  Το «καλοστημένο» σχέδιο της Ζωής

  21/05/2015 18:14

  Πως σκοπεύει να γίνει η «αριστερή βασίλισσα» των φτωχών και των αδικημένων

  Είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρήζει… ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Κάποιοι καταφεύγουν στην επιστήμη της ψυχολογίας για να αναλύσουν το φαινόμενο «Ζωή» καθώς κάθε έννοια λογικής εκλείπει από τα περιστατικά στα οποία εμπλέκεται. Θα έλεγε κανείς ότι η Πρόεδρος της Βουλής δρα ανεξέλεγκτα και ορισμένες φορές δεν ελέγχει τα νεύρα της. Είναι η ιδιοσυγκρασία της; Είναι το παρουσιαστικό της που δεν την βοηθάει; Είναι ότι είναι «πορφυρογέννητη» ως κόρη του αιωνίου «προέδρου» κυρ – Νίκου Κωνσταντόπουλου; Είναι κάτι άλλο που διαφεύγει της προσοχής μας και χρειάζεται «ειδικός» για να το βρει;

  Ό,τι κι αν είναι σίγουρα μας… ξεφεύγει κάτι που είναι πολύ πιο σοβαρό από τα όσα γλαφυρά διαβάζουμε και ακούμε για την προσωπικότητα της κ. Κωνσταντοπούλου.

  Όσοι πιστεύουν ότι έχει προσωπική ατζέντα και πλέον αποτελεί «βαρίδι» για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν απόλυτο δίκιο. Όσοι πιστεύουν ότι ο Τσίπρας έχει βάλει ένα αγκάθι στα πλευρά του χωρίς να το έχει καταλάβει έχουν πέσει μέσα.

  Οι κινήσεις της Προέδρου είναι τελικά πιο μελετημένες απ’ ότι πιστεύουμε. Από την εποχή που φώναζε «Βοήθεια» στα κάγκελα της ΕΡΤ με την άλλη… επαναστάτρια Ραχήλ Μακρή, μέχρι την επίθεση κατά των δημοσιογράφων, των αστυνομικών, των βουλευτών και όποιων άλλων βρίσκονται σε απόσταση 10 μέτρων από αυτήν.

  Το χθεσινό επεισόδιο με τον αστυνομικό διευθυντή δεν ήταν τυχαίο. Δεν περνούσε, είδε κόσμο και μπήκε. Η Ζωή σχεδιάζει την κινήσεις της και αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν πάντα και μια κάμερα. Χθες, απλά αυτό που ήθελε να κάνει είναι πάρει μαζί της τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν. Θέλει να δείξει στον ελληνικό λαό ότι μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις και να διαμαρτύρονται ελεύθερα και ότι η Βουλή, την οποία θεωρεί «τσιφλίκι» της, είναι ανοικτή για το καθέναν, από εργαζόμενο μέχρι αντιεξουσιαστή.

  Η παράσταση που είχε δώσει στην ΕΡΤ είχε ακριβώς σκοπό να προσεγγίσει ένα κομμάτι του πληθυσμού που εξεγέρθηκε με το «μαύρο» στη Ραδιοτηλεόραση. Και σίγουρα κέρδισε πολλούς πόντους από τη δημοσιότητα αυτή, όπως και η φίλη της Ραχήλ.

  Η πρωτοβουλία της για τη διαγραφή χρέους, του επονείδιστου όπως συχνά λέει έστω και αν δεν έχει ιδέα από οικονομικά, είναι μέρος της προσωπικής της παράστασης. Για σκεφτείτε πόσοι Έλληνες αισθάνονται «αδικημένοι και κυνηγημένοι» από τους ξένους; Πόσοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το χρέος δεν είναι δικό μας, ότι άλλοι μας το επέβαλαν κι ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να μην το πληρώσουμε, αλλά… άμα λάχει και να το διαγράψουμε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν;

  Όλες της οι κινήσεις έχουν μελετηθεί πολύ καλά. Ακόμη και η επίθεση σε δημοσιογράφους μελετημένη είναι, όπως και το «κατηγορώ» κατά των καναλιών που δεν πληρώνουν, όπως λέει φόρους. Και τέλος, ακόμη και οι επιθέσεις κατά βουλευτών μέσα στη Βουλή ή ο «ξαφνικός έρωτας» με τους Χρυσαυγίτες έχει σκοπό ουσιαστικά τη δημιουργία ενός «λαϊκού στρατού», στα όρια του λαϊκίστικου που θα την ακολουθήσει γιατί η Ζωή θα τους εκφράζει καλύτερα απ’ όλους.

  Και η ώρα αυτή μπορεί να είναι κοντά. Μια ανάλυση του γνωστού δημοσιογράφου Πολ Μέισον αποτυπώνει αυτό που πρόκειται να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, όπως λέει, το πιο πιθανό σενάριο περιλαμβάνει την παραίτηση του Γ. Βαρουφάκη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός “ανέντιμου” συμβιβασμού, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την στήριξή του από το κεντρώο Ποτάμι. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει συμφωνία για την βιωσιμότητα του χρέους καθώς και μία σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν κεντροαριστερό πολιτικό φορέα.

  Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα εμπόδια σπεύδει να προσθέσει ο κ. Μέισον, με πρώτο και σημαντικότερο τη Ζωή Κωσταντοπούλου. Το άρθρο υποστηρίζει ότι η “σπουδαγμένη στη Σορβόνη” πρόεδρος της Βουλής, βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση μέσω της πρωτοβουλίας της για τον έλεγχο του χρέους. Η παραδοχή της πως η σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας είναι “νομικό μας καθήκον”, υποδεικνύει πως υπάρχει περίπτωση το κοινοβούλιο να διαγράψει τμήμα του χρέους κάνοντας το έργο της κυβέρνησης αδύνατο, υποστηρίζει ο Μέισον.

  Αυτό ακριβώς είναι λοιπόν το σχέδιό της Ζωής. Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να επιβιώσει πολιτικά δημιουργώντας ένα κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κάποιος θα πρέπει να μπει μπροστά και να αναλάβει το κομμάτι εκείνο της λαϊκίστικης αριστεράς κι όχι μόνο. Προφανώς οι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο αυτό. Δεν μπορούν να απευθυνθούν σε ένα ευρύ κοινό. Η Ζωή μπορεί να κερδίσει το… αντιμνημονιακό μέτωπο όταν ο Τσίπρας θα γίνει πιο… Μερκελιστής από τους Μερκελιστές. Και η Πρόεδρος της Βουλής περιμένει, ετοιμάζεται και κάνει τις κινήσεις της.

  Τώρα αν είναι ικανή να πετύχει μέχρι τέλους, κανείς δεν το ξέρει. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι «κάτι δεν πάει καλά» με την Πρόεδρο. Όμως να είστε σίγουροι πως ό,τι κάνει η Ζωή έχει στόχο. Και ο στόχος της είναι να γίνει η «αριστερή βασίλισσα» των φτωχών και των αδικημένων. Και να είστε σίγουροι. Θα υπάρξουν πολλοί πρόθυμοι που θα την στηρίξουν… Έχει άλλωστε άκρες και ο μπαμπάς….

 19. Ο/Η Ουρανία Μπουζολιάκου λέει:

  Π. Καμμένος: Αυτή η πατρίδα δεν γονατίζει

  Κυριακή, 24 Μαΐου 2015 18:18

  Τη συμβολή των καταδρομέων εξήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ομιλία του, στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων στο Ηρώο των ΛΟΚ, στο Καβούρι Αττικής.

  Ο κ. Καμμένος σημειώνοντας ότι «έπεσαν για την Ελλάδα που μας ενώνει, υπερασπιζόμενοι το σύστημα αξιών μας, την Ελλάδα που σήμερα δέχεται μία ιδιαίτερα μεγάλη επίθεση από αυτούς που θέλουν την παγκοσμιοποίηση, την κατάρρευση των εθνών – κρατών, τη διάλυση των αξιών, την ισοπέδωση όλων», υπογράμμισε ότι «αυτή η πατρίδα δεν γονατίζει».

  «Ας στρέψουμε, λοιπόν, την σκέψη μας σε όλους τους ήρωές μας, ας τους υποσχεθούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη πατρίδα. Θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας», διαβεβαίωσε.

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα βρεθεί έντιμος βουλευτής στο ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσει;

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1134-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%BD%CF%8E

  Ζωή Κωνσταντοπούλου: δεν ξεχνώ

  Παναγιώτης Δημητράς

  Αποστομώνοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με οδυνηρή υπενθύμιση μιας θλιβερής ιστορίας που και η ίδια θα πρέπει να τη θεωρεί εξίσου θλιβερή.

  6 Ιουνίου 2015

  «ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): Δεν θα συνεχίσω με την κ. Κωνσταντοπούλου. Αλλά έχω να της θυμίσω πολλές ιστορίες -μια άλλη φορά- για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των γυναικών. Λέτε και δεν ξέρουμε την ιστορία του καθενός μέσα σε αυτό το μικρό Κοινοβούλιο. Τέλος πάντων.

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Τι να πείτε;

  ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Εμείς…(Δεν ακούστηκε)

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Τι είναι αυτά;

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): Θέλετε απαντήσεις σε αυτό; Όχι. Ας το αφήσουμε. Δεν θέλει η κ. Κωνσταντοπούλου. Μια άλλη φορά. Όχι σήμερα.

  (Θόρυβος στην Αίθουσα)

  Έχουμε μαζέψει τις ανακοινώσεις από τις γυναικείες οργανώσεις για τη δράση της πριν από μερικά χρόνια -θα τα πούμε τότε- και από μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε αρθρογραφούσαν στην ΑΥΓΗ, γι’ αυτούς που καλύπτουν τους βιαστές. Όμως, θα τα πούμε άλλη φορά αυτά.»

  (Απόσπασμα από τη συζήτηση στη Βουλή στις 5 Ιουνίου 2015[1])

  Όπως σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν η μόνο επιθετική αναφορά εναντίον της την οποία η λαλίστατη Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν σχολίασε, και ας ήταν η μόνη για την οποία είχε δικαίωμα απάντησης ακόμα και «επί προσωπικού». Τι να απαντήσει όμως; Για να της θυμίσουν πάμπολλα σχετικά κείμενα, όπως τα πέντε βασικά για την υπόθεση αυτή που αναπαράγονται στη συνέχεια;

  H βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να συμψηφίζεται[2]

  Αυγή, 10 Απριλίου 2013

  Της ΣΙΣΣΥΣ ΒΩΒΟΥ

  Σε χθεσινό άρθρο στην «Αυγή», η αγαπητή Ευγενία Λουπάκη θέλησε να υποστηρίξει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη σκληρή μάχη που δίνει, όπως λέει, εξ ονόματος όλων μας, στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

  Αντί όμως να υποστηρίξει απλώς τις αδικίες που, όπως αναφέρει, γίνονται σε βάρος της, εγκαλεί κάποιες γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ γιατί την έχουν καταγγείλει ως συνήγορο βιαστή. Και αναρωτιέται«ποιες και πόσες είναι αυτές οι ‘γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ’ και γιατί θεωρούν ότι μας εκπροσωπούν όλες όσες κινούμαστε στον χώρο αυτό».

  Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: δεν κατήγγειλαν την κυρία Κωνσταντοπούλου «οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μία από τις θεματικές του οργανώσεις, η οποία λειτούργησε συστηματικά για τρία χρόνια και ανέστειλε τη λειτουργία της όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημά της προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι υποψήφια η Ζ.Κ. Ο λόγος της άρνησής μας ήταν ότι ήταν συνήγορος βιαστή για 7 χρόνια ενός βιαστή που είχε 4 καταγγελίες από 4 διαφορετικές τουρίστριες για το 2005, όπου τις γνώριζε στην Πλάκα, τους έλεγε να τις ξεναγήσει, μετά από λίγο τους πρόσφερε μια τυρόπιττα όπου είχε κρύψει μέσα ένα βαρύ υπνωτικό χάπι STILLNOX, μετά τις πήγαινε να πιουν ένα αλκοολούχο ποτό σε μπαράκι (κάτι το οποίο αντενδείκνυται απολύτως με το συγκεκριμένο φάρμακο), στη συνέχεια τις πήγαινε υποβασταζόμενες και τις βίαζε στο ξενοδοχείο, τις παρατούσε αναίσθητες και έφευγε.

  Αυτή είναι η σύντομη περιγραφή της μιας υπόθεσης, που έχει τελεσιδικήσει με 5 χρόνια κάθειρξη του βιαστή, σε βαθμό και εφετείου, και περίπου τα ίδια υπάρχουν στις καταγγελίες των άλλων τριών, για τις οποίες η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα εξαιτίας των βαριών προβλημάτων της ελληνικής δικαιοσύνης, και ταυτόχρονα της απίστευτης αρνησιδικίας της δικηγόρου. Θεωρούσαμε ότι η υπεράσπιση αυτού του βιαστή αντέβαινε προς τους αγώνες που κάναμε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

  Για να επιστρέψουμε στο Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν κάποιες γυναίκες που θέλαμε να αναδεικνύουμε τα δικαιώματα των γυναικών και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάναμε όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη για όσες ενδιαφέρονταν, δημοσιοποιούσαμε πάντα τα ραντεβού για τις συναντήσεις και την πολιτική του συνδιαμορφώναμε με άμεση δημοκρατία των παρουσών. Δεν διακηρύξαμε ποτέ ότι εκπροσωπούσαμε όλες τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, όλες οι θεματικές της εποχής εκείνης επεξεργάζονταν πολιτική και οργάνωναν δράσεις. Και μάλιστα, η συγκεκριμένη θεματική ήταν η πιο συστηματική στη δράση της. Υπάρχουν γυναίκες που θεωρούν ότι τα δικαιώματα των γυναικών και ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι μια δευτερεύουσα αντίθεση μέσα στην καπιταλιστική μας κοινωνία και ποτέ δεν ήρθαν σε καμιά μας εκδήλωση. Γενικά, αφού τίθεται το ερώτημα, δεν ήμασταν πολλές, αλλά κάναμε πολύ σημαντικά πράγματα.

  Επικαλείται την ανάγκη, η Ευγενία, για δίκαιη δίκη όλων των κατηγορουμένων. Κι εμείς γι’ αυτό πασχίζαμε, γι’ αυτό και εξοργιζόμασταν όταν ζήταγε η συγκεκριμένη δικηγόρος του βιαστή τη μία αναβολή μετά την άλλη, και τα χρόνια περνούσαν. Αυτό το θεωρούσαμε αδικία απέναντι στα θύματα του βιασμού, που δεν μπορούσαν να βρουν το δίκιο τους όταν έρχονταν από τις μακρινές τους χώρες, με μεγάλο κόστος. Μάλιστα, είχαμε στείλει ως ΔΓΣ προσωπική επιστολή προς τη συγκεκριμένη δικηγόρο, το 2010, όπου της αναφέραμε την αντίρρησή μας για τη συνηγορία προς τον βιαστή και για την αρνησιδικία. Μας απάντησε με επιστολή της ότι δεν ξέρει ποιο είναι αυτό το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα έλεγε διάφορα ψέματα και δικαιολογίες για τις ενέργειές της. Αυτό όμως δεν της έφθασε, και την επιστολή μας αυτή, παρ’ ότι ήταν προσωπική, την ανέφερε στο δικαστήριο, ως πίεση εναντίον του πελάτη της, και μας κατάγγειλε βάζοντάς τη στα αναγνωστέα έγγραφα. Αυτό ήταν το ήθος της Ζ.Κ. απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ.

  Φυσικά, η λίστα Λαγκάρντ είναι μεγάλο θέμα, αφορά την άρνηση των κυβερνώντων να φορολογήσουν τους πλούσιους, εκτός από όλα τα εγκλήματα που έχουν κάνει εναντίον των λαϊκών τάξεων και που, αν τους επιτρέψει ο λαός, θα συνεχίσουν να κάνουν. Χρειάζεται να αγωνιστούμε μέσα και έξω από τη Βουλή για την αποκάλυψη της διαπλοκής και πρέπει να το κάνουμε με τρόπους πάντα που αρμόζουν στην Αριστερά. Γιατί όμως να συμψηφίζουμε και να λέμε ότι όποια αγωνίζεται εναντίον της λίστας Λαγκάρντ δεν πειράζει να είναι συνήγορος βιαστή; Γιατί και οι δύο αυτές αξίες, δηλαδή η αντίσταση στη διαπλοκή των πολιτικών με το μαύρο και το άσπρο χρήμα και το δικαίωμα των γυναικών να ζουν χωρίς βία ή φόβο βίας ή βιασμού δεν αξίζει εξίσου να υπηρετηθούν;

  Αγαπητή Ευγενία, όταν βίασε και έκαψε ο βιαστής στην Ξάνθη την άτυχη Ζωή Δαλακλίδου, τα Χριστούγεννα, έλεγες πολλά στην εκπομπή σου και δικαίως. Τώρα που οι τέσσερεις τουρίστριες δεν φονεύθηκαν μετά τον βιασμό τους, θέλεις να συγκαλύψεις την αρνησιδικία. Πράγματι, δεν σου πάει.

  Για περισσότερα περί της αρνησιδικίας και της υπόθεσης συνολικότερα, στο http://www.fylosykis.gr. Έχουμε πολλά σχετικά και αναλυτικά δημοσιεύματα.

  * ΗΣίσσυ Βωβούείναι μία από τα στελέχη του πάλαι ποτέ τιμημένου Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ

  Στα μαλακά ο βιαστής με την τυρόπιτα[3]

  Το Μωβ 11 Μαρτίου 2015

  Σήμερα εκδικάστηκε η έφεση του Εμμανουήλ Αριστόβουλου για τον βιασμό τριών τουριστριών το 2005, για την οποία είχε πρωτοδίκως καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη (κατά συγχώνευση), το 2012, δηλαδή με τεράστια καθυστέρηση. Η ποινή του μειώθηκε δυστυχώς στα 10 χρόνια, ενώ τίποτε άλλο δεν άλλαξε. Ευτυχώς και πάλι δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Για την τέταρτη τουρίστρια, η υπόθεση που είχε εκδικαστεί πρώτη και έχει ήδη τελεσιδικήσει, έχει τιμωρηθεί με 5 χρόνια φυλάκιση.

  Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενους τριγύριζε στην Πλάκα, σε πολυσύχναστα μέρη, πλεύριζε νεαρές τουρίστριες και τους έλεγε ότι είναι πιλότος της Air France και λέγεται Αλέξανδρος, ότι λατρεύει την αρχαία Ελλάδα και αν ήθελαν μπορούσε να τις ξεναγήσει. Μετά από λίγη ώρα τους πρόσφερε μια τυρόπιτα μέσα στην οποία έκρυβε επιμελώς ένα δισκίο από το βαρύ υπνωτικό χάπι stillnox και μετά τις οδηγούσε να πιουν ένα ποτό για να έρθουν στο πνεύμα “των θεών”. Το αλκοόλ αντενδείκνυται μετά τη λήψη του χαπιού αυτού, όπως λένε αυστηρά οι οδηγίες. Οι κοπέλες μετά από λίγη ώρα έχαναν την αυτοκυριαρχία τους, πάθαιναν ζαλάδες, και τότε τις οδηγούσε σε παρακείμενα ξενοδοχεία και τις βίαζε. Κάποιες από αυτές τις οδηγούσε αρκετά αργότερα στο μετρό, κάποιες τις παρατούσε στο ξενοδοχείο και έφευγε. Στο ξενοδοχείο δεν έδινε αυτός ταυτότητα, γιατί “την είχε ξεχάσει”, και ζητούσε από την κάθε κοπέλα να δώσει το διαβατήριό της. . Μια από τις τρεις κοπέλες είχε μάλιστα εμφανή σημάδια κακοποίησης.

  Συνελήφθη μετά την τέταρτη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης, μια και η τέταρτη αυτή κοπέλα βρέθηκε από τον ξενοδόχο σε ιδιαίτερα βεβαρημένη κατάσταση, γιατί ήταν μόνο 19 χρονών. Φανταζόμαστε πόσες μπορεί να είχε βιάσει με τον ίδιο τρόπο και δεν έκαναν καταγγελία. Η αστυνομία έβγαλε προσωπικό, έψαξε στα μέρη που είχαν υποδείξει τα θύματα και με τα χαρακτηριστικά που είχαν περιγράψει σύντομα τον συνέλαβε “εν δράσει”. Μετά τη σύλληψή του αναγνωρίστηκε από την τελευταία καταγγέλλουσα, ενώ από τις άλλες τρεις που βρίσκονταν στις μακρινές τους χώρες ποτέ δεν ζητήθηκε αναγνώριση από τις ανακριτικές αρχές, ίσως επειδή είχε ομολογήσει και αυτές τις πράξεις του. Μετα την ομολογία προφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2005.

  Εκ μέρους του κατηγορούμενου, των μαρτύρων και της υπεράσπισής του επαναλήφθηκε το ίδιο κακόγουστο και προσβλητικό για τα θύματα θέατρο του 2012, με παραπλανητικότερο τρόπο: αυτή τη φορά δήλωσε στην αρχή πως αποδέχεται την κατηγορία, στη συνέχεια όμως κατά την απολογία του δήλωσε πως έχει κάνει και ξανακάνει την αυτοκριτική του, αλλά βιαστής δεν είναι. Ναι, τους έβαζε το χάπι για να τις φέρει σε καλή διάθεση, και αυτό ήταν το μόνο λάθος του, αλλά βιασμό δεν έκανε. Επειδή μάλιστα έπαιρνε και αυτό το χάπι το μόνο που μετά μπορούσε να κάνει είναι να τις θωπεύσει αλλά χωρίς να συνουσιαστεί μαζί τους, όπως έλεγε και ξανάλεγε.

  Οι μάρτυρες υπεράσπισής του επαναλάμβαναν πόσο καλός άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης και καλός εργαζόμενος ήταν, και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν την τιμωρία του. Πολύ περισσότερο που η οικογένειά του υποφέρει οικονομικά, γιατί ήταν ο μόνος στυλοβάτης. Επίσης ένας μάρτυρας που μένει στην ίδια πολυκατοικία, ανέφερε ότι ο Αριστόβουλος είχε δύο διαμερίσματα, το ένα εκ των οποίων πούλησε και τα χρήματα μοίρασε στους δικηγόρους.

  Άλλος μάρτυρας, συμμαθητής του και φίλος από τα παιδιά χρόνια, είπε ότι η όλη υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις, γιατί η πρώην δικηγόρος του και σήμερα πρόεδρος της Βουλής κυρία Κωνσταντοπούλου έδινε πολιτικές διαστάσεις στο ζήτημα, και ξέφυγε από τις πράξεις τις οποίες έκανε. Ο ίδιος είπε ότι ο Πρόξενος βορειοευρωπαϊκής χώρας σε άλλη δίκη όπου ήταν παρών για την υποστήριξη της παθούσας συμπατριώτισσάς του, τού είχε πει έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ότι η κοπέλα ήταν αφελής που εμπιστεύθηκε έναν άγνωστό της, υποννοώντας ότι τα ήθελε ή έστω ότι έφταιγε και αυτή. Επίσης κατάγγειλε ξανά τις γυναικείες οργανώσεις που έβγαζαν πανώ έξω από τα δικαστήρια ζητώντας την τιμωρία του. Ζητούσε δίκαια δίκη, και εξανίστατο που οι προσωπικές επαφές του φίλου του ονομάζονται βιασμός. Επίσης εξανίστατο που η αστυνομία συνέλαβε τον κατηγορούμενο, και είπε ότι ο μόνος λόγος που ομολόγησε ήταν ότι η τότε διοικήτρια του αστυνομικού τμήματος του είχε πει ότι έχει αδελφή δημοσιογράφο, και αν δεν ομολογήσει θα τον βγάλει στα κανάλια. Οπότε αυτός θέλοντας να αποφύγει επιπτώσεις στην οικογένειά του, αναγκάστηκε να ομολογήσει. Μετά τα έβαλε και με τον τότε δικηγόρο του κατηγορούμενου που του έδωσε υπόμνημα με ομολογία να καταθέσει στο δικαστή ανακριτή, κάτι που επανέλαβε στο τέλος και ο δικηγόρος υπεράσπισης.

  Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του, απευθυνόμενος προς τους ενόρκους εξήγησε καθαρά τι σημαίνει βιασμός και τι σημαίνει βία, διαβάζοντας τα σχετικά εδάφια των νόμων. Η χορήγηση ουσιών για την αλλοίωση ή απώλεια της βούλησης αναφέρεται ρητά στο νόμο ως βία. Και ζήτησε να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος για κατά συρροήν βιασμούς, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση.

  Ο δικηγόρος του Αριστόβουλου ήταν διορισμένος από το κράτος, λόγω αδυναμίας του να προσλάβει δικηγόρο. Δήλωσε ότι τον επισκέφθηκε στη φυλακή πριν τον αναλάβει και πείστηκε για τις καλές προθέσεις του και την μεταμέλειά του. Δήλωσε επίσης ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να θεωρείται βιαστής, και ότι τα Μέσα τον αποκαλούν “βιαστή με την τυρόπιτα” για να έχουν πωλήσεις φύλλων, γιατί ναι μεν κατηγορείται για τρεις συν έναν βιασμούς, αλλά δεν μπορεί να αποκαλείται κατά συρροήν βιαστής γιατί είναι καλός οικογενειάρχης και όχι δράκος. Πώς μπορεί να θεωρείται ότι έγινε βιασμός όταν οι κοπέλες δεν κατάλαβαν τίποτα; Αφού είχαν απώλεια συνείδησης δεν έπαθαν τίποτα και δεν θυμούνται τίποτα, άρα δεν υπέστησαν βλάβη.

  Το πιο δραματικό στοιχείο της δίκης ήταν ότι η κόρη του βιαστή, που ήταν 9 χρονών όταν πρωτοφυλακίστηκε ο πατέρας της και σήμερα 18, βρισκόταν μέσα στο δικαστήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης, και μάλιστα κατάθεσε υπέρ του, ζητώντας να μην τιμωρηθεί αλλά να γυρίσει στο σπίτι τους για να ξαναενωθεί η οικογένειά τους. Και αυτό, είπε, δεν το ζητώ μόνο για τους οικονομικούς λόγους. Και επανέλαβε ότι όταν τα παιδιά στο σχολείο της και σε άλλες δραστηριότητες έμαθαν για τον πατέρα της υπέστη βλάβη. Ήταν παρούσα, δυστυχώς, σε ολόκληρη την απολογία του πατέρα της, παρούσα στον απόλυτο εξευτελισμό του. Κάποιες φεμινίστριες ήμασταν και σήμερα στο δικαστήριο για την αλληλεγγύη προς τα θύματα και για την γνώση της εξέλιξης της δίκης. Έχουμε συμπαρασταθεί στις μακρινές και άγνωστές μας γυναίκες από το 2010, όταν μάθαμε από γυναίκες της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών από την Αυστραλία για τη δίκη αυτή. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίζεται ως στοιχείο βίας η χορήγηση ουσιών, γιατί δυστυχώς αυτή είναι μια μοντέρνα μέθοδος που επαναλαμβάνεται σε πολλές χώρες. Ζητούσαμε από την αρχή και ζητούμε πάντα από τα δικαστήρια να βοηθούν τα θύματα στην καταγγελία αυτού του κακουργήματος, και να μην τα αποτρέπουν με διάφορες μεθόδους. Στην προκειμένη δίκη ένα μελανό σημείο ήταν η μεγάλη καθυστέρηση. Ένα άλλο ήταν η χαμηλή ποινή «βάσης» για τον κάθε βιασμό, 6 χρόνια σε αυτή τη δίκη και 5 στη δίκη για το βιασμό της βορειοευρωπαίας. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι στο πρωτόδικο ένας από τους τακτικούς δικαστές είχε ζητήσει να είναι 8 χρόνια η βάση, αλλά μειοψήφισε. Αν το σκεπτικό της χαμηλής ποινής βάσης ήταν πως οι γυναίκες δεν αισθάνθηκαν βία λόγω των αναισθητικών ουσιών που τους είχαν χορηγηθεί, αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αντίθετα, θα έπρεπε αυτό να οδηγήσει σε μεγάλη ποινή αφού έτσι αφαιρείτο η δυνατότητα των γυναικών να αντισταθούν και να αποτρέψουν το βιασμό τους Ένα τελευταίο ήταν η μείωση της ποινή κατά 2 χρόνια, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα.

  Την πολιτική αγωγή στήριξε και σήμερα το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με λαμπρή παρουσία δωρεάν της δικηγόρου Ιωάννας Σωφρονά.

  Αναστασία Γκολιομύτη

  Σίσσυ Βωβού

  Θύμα βιασμού σε Κωνσταντοπούλου: «Αντί να είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας»:

  Η Καναδέζα δημοσιογράφος, Νάταλι Κάρνιφ, έστειλε ανοικτή επιστολή στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.[4]

  9 Φεβρουαρίου 2013

  Η Καναδέζα δημοσιογράφος, Νάταλι Κάρνιφ, μέσω ανοικτής επιστολής της στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να πραγματοποιηθεί χωρίς άλλα κολλήματα η δίκη του φερόμενου ως δράστη βιασμού των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών -μία εκ των οποίων είναι και η ίδια- το 2005 και στην οποία υπόθεση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνήγορος υπεράσπισης.

  Η Νάταλι Κάρνιφ, η οποία απευθύνεται επί προσωπικού στην Ελληνίδα πολιτικό, γράφει στην επιστολή της που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά»: «Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να πω στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι αυτό: Φανταστείτε να βρίσκεστε σε μια χώρα όπου δεν γνωρίζετε κανέναν και δεν μιλάτε τη γλώσσα. Φανταστείτε να ξυπνάτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο απότην πρώτη μέρα που επισκεφτήκατε την ξένη αυτή χώρα, καθώς συνειδητοποιείται πως είστε αναίσθητη γιατί ένας άγνωστος σας νάρκωσε με υπνωτικά και δια της βίας διείσδυσε μέσα σας. Φανταστείτε πόσο τρομοκρατημένη και πόσο μόνη θα αισθανόσασταν και πόσο πολύ θα προσευχόσασταν να εμφανιστεί κάποιος να σας βοηθήσει. Κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε μια γυναίκα με δύναμη και μια σημαντική πολιτική φωνή στη χώρα σας.Θα μπορούσατε να έχετε κάνει για να μας βοηθήσετε, όλες τις γυναίκες που πέσαμε θύματα βιασμού. Αντ’ αυτού, κάνατε το αντίθετο. Ποτέ δεν θα το καταλάβω αυτό! Σας προκαλώ να υπερασπιστείτε δημοσίως τις ενέργειές σας. Έχετε το θάρρος;».

  ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ [ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΤΕ…][5]

  7 Φεβρουαρίου 2013

  Ως «Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών» βλέπουμε με θλίψη να συνδέεται το θέμα ενός κατά συρροή βιαστή με τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρ. Εννοούμε τον γνωστό «βιαστή με την τυρόπιτα» που την υπεράσπισή του έχει αναλάβει εδώ και 7 χρόνια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εξελέγη στο μεταξύ βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η αίτηση αναιρέσεως, θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο στις 8 Φεβρουαρίου 2013. Σε απάντηση σχετικού άρθρου των ΝΕΩΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η επίθεση στη βουλεύτρια του Ζωή Κωνσταντοπούλου γίνεται λόγω ενασχόλησής της στη Βουλή με τη λίστα Λαγκάρ.

  Επειδή εμείς αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και συνακόλουθα την καταδίκη των βιαστών, ρωτάμε τον ΣΥΡΙΖΑ αν εγκρίνει την ανάμειξη της βουλεύτριάς του στο συγκεκριμένο θέμα, ως συνηγόρου του βιαστή, η οποία μάλιστα προσπαθεί με στρεψοδικία, αρνησιδικία, κωλυσιεργία να μην καταδικαστεί ο βιαστής, ώστε ως αποτέλεσμα να κουραστούν τα θύματα να ταξιδεύουν από τις μακρινές τους χώρες, υφιστάμενες συν τοις άλλοις και προσωπική οικονομική ζημία. Απευθύνουμε, τέλος, ερώτημα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για την πρόληψη αλλά και τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και ειδικότερα για την τιμωρία των δραστών του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος του βιασμού, εφόσον γίνει κυβέρνηση.

  Απευθύνουμε δημόσια την ερώτηση αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως σκοπεύουμε αναλόγως να κάνουμε και με την απάντηση εφόσον τη λάβουμε.

  Ζωή με τον βιασμό επί οκτώ χρόνια! [6]

  Εφιάλτης δίχως τέλος για τέσσερις αλλοδαπές που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στη χώρα μας από τον ίδιο δράστη. Οι δίκες «σέρνονται» για επτά χρόνια, εξαιτίας των συνεχών αναβολών, κυρίως μετά από αιτήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνηγόρου του κατηγορουμένου. Δύο από τα θύματα μιλούν στα «ΝΕΑ» και μια σύντροφος της συνηγόρου την καταγγέλλει για αγνόηση δεοντολογίας.

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

  Τα Νέα 2 Φεβρουαρίου 2013

  [link διαγράμματος][7]

  Η Αυστραλέζα Ντάνα Μαρί Σέιντ είναι μία από τις τέσσερις τουρίστριες που σύρονται εδώ και επτά χρόνια στα ελληνικά δικαστήρια επειδή έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα. Και για τις τέσσερις περιπτώσεις στη θέση του κατηγορουμένου βρίσκεται ο ίδιος άνδρας.

  Η υπόθεση της Ντάνα δεν έχει ακόμα δικαστεί. Έπειτα από ένα μπαράζ αναβολών και ένα επαναλαμβανόμενο πέρα-δώθε μεταξύ Αυστραλίας και της χώρας μας, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στα «ΝΕΑ» για την εμπειρία της με την ελληνική Δικαιοσύνη λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

  Η επτάχρονη οδύσσεια της Ντάνα στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των συνήθων αναβολών – αποχών των δικηγόρων ή των δικαστών, ή και λόγω εκλογών. Η καθυστέρηση οφείλεται ως επί το πλείστον στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης -και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύεται σε διπλανή στήλη. «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται», αναφέρει η κ. Βωβού.

  Στην ίδια υπόθεση ο Εμ. Αρ. (σ.σ.: τα πλήρη στοιχεία του δεν δημοσιεύονται, παρά την καταδίκη του στο Εφετείο, καθώς η υπόθεσή του εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο) κατηγορείται επιπλέον και για τον βιασμό της καναδέζας δημοσιογράφου Νάταλι Κάρνιφ καθώς και ακόμα μίας Αυστραλέζας. Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος έχει κάνει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της καταδίκης του από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο σε πέντε χρόνια κάθειρξη και δύο χρόνια αναστολή πολιτικών δικαιωμάτων για μία ακόμη υπόθεση. Τον βιασμό μιας Βορειοευρωπαίας. Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 8 Φεβρουαρίου.

  Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς της Ντάνα, της Νάταλι, της άλλης Αυστραλέζας και της Βορειοευρωπαίας έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου. Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.

  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.

  Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τη συνήγορο υποβλήθηκαν επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων. Επίσης έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος. Όλα απορρίφθηκαν.

  «Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις πώς νιώθεις αφού τελείς υπό διαρκή αναμονή, ενώ συνεχώς διαψεύδεται η ελπίδα ότι ΑΥΤΗ τη φορά η υπόθεση θα κλείσει. Είναι εξαντλητικό και τρομακτικό να σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και πιθανόν να συνεχίζει τη δράση του. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο ελληνικό δικαστικό σύστημα που να το αποτρέψει αυτό. Και όσο τραβάει σε μάκρος η υπόθεση τόσο πιο ασφαλής θα νιώθει ο κατηγορούμενος ότι πιθανόν δεν θα τιμωρηθεί και για άλλες ενέργειες τέτοιου είδους», γράφει στο ηλεκτρονικό μήνυμα με τις απαντήσεις της προς «ΤΑ ΝΕΑ».

  «Είναι σαν να μην υπάρχει από την πλευρά του ελληνικού δικαστικού συστήματος σεβασμός για τα θύματα σεξουαλικής βίας ή την προάσπιση της δικαιοσύνης γενικότερα. Από την άλλη, δεν εκπλήσσομαι, ιδιαίτερα με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες αλλά και με αυτά που είδα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκα», δηλώνει στα «ΝΕΑ» η Νάταλι Κάρνιφ, η υπόθεση βιασμού της οποίας εκδικάζεται μαζί με αυτήν της Ντάνα.

  Και συμπληρώνει: «Σίγουρα δεν ειδικεύομαι στο νομικό σύστημα της χώρας μου, όμως γνωρίζω ότι όταν κάποιος καλείται να συμμετάσχει σε μια δίκη ως μάρτυρας, αντιμετωπίζεται με πολύ περισσότερο σεβασμό. Ρίχνω το φταίξιμο στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, που επιτρέπει αυτή η υπόθεση να συνεχίζεται εσαεί. Βέβαια, και πάλι, λόγω των τεράστιων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή την περίοδο, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι αυτή η υπόθεση είναι τόσο σημαντική όσο, για παράδειγμα, η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων ενός ολόκληρου έθνους».

  «Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε με τίποτα στην Αυστραλία. Στην πατρίδα μου εργαζόμουν στο σωφρονιστικό σύστημα, όπου μεταξύ άλλων είχα ασχοληθεί και με ανθρώπους που είχαν τελέσει σεξουαλικά εγκλήματα. Μπορώ με κατηγορηματικό τρόπο να πω ότι αυτή η καθυστέρηση δεν θα γινόταν ανεκτή, ανεξαρτήτως της κοινωνικής θέσης του κατηγορουμένου. Ο πλούτος και η εξουσία κάποιου θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα αλλά όχι την πρόοδο της εκδίκασης της υπόθεσης», επισημαίνει η Ντάνα.

  «ΑΔΥΝΑΜΙΑ».

  «Μπορεί το ελληνικό δικαστικό σύστημα να είναι αρκετά πολύπλοκο και να μου προκαλεί σύγχυση, αλλά αυτός που θεωρώ πραγματικά υπεύθυνο είναι ο δικαστής, από την άποψη ότι είναι εκείνος που λαμβάνει την τελική απόφαση. Κατά κάποιον τρόπο φαίνεται να υπάρχει μια αδυναμία σε αυτό το επίπεδο, σαν να μην είναι κανένας πρόθυμος να λάβει μια απόφαση. Και πάλι, κατανοώ ότι η Ελλάδα αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει καταστάσεις που είναι πολύ σημαντικές, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από επτά χρόνια» καταλήγει.

  Μια οδυνηρή διαδικασία[8]

  «Οδυνηρές εμπειρίες… Το να πρέπει να κάθομαι στην ίδια σειρά με τον κατηγορούμενο για τον βιασμό μου. Να τον βλέπω να περιπλανάται στην αίθουσα του δικαστηρίου χαμογελώντας και δίνοντας χειραψίες με όλους του «επισήμους». Να περιμένω έναν διερμηνέα που δεν παρουσιάζεται τελικά και έτσι να μην έχω ιδέα για το τι λέγεται και τι γίνεται. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, η πλέον αξέχαστη και επίπονη εμπειρία για μένα ήταν τον Ιούλιο του 2007, όταν ο κατηγορούμενος με πλησίασε έξω από την αίθουσα. Μόλις είχε αναβληθεί η δίκη. Μου έτεινε το χέρι του για χειραψία και είπε: «Ντάνα Μαρί, λυπάμαι». Δεν δέχθηκα. Χαμήλωσα το κεφάλι και απάντησα: «Σε παρακαλώ, φύγε». Αυτή η ανάμνηση θα ζει μέσα μου για πάντα».

  Παράβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων[9]

  Τις αναβολές και τις συνεχείς καθυστερήσεις κατήγγειλε τον Ιούνιο του 2010 το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Σε δελτίο Τύπου τονιζόταν πως η αναβολή για τρίτη φορά ενός πρωτόδικα καταδικασμένου για βιασμό αποτελεί παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παράλληλα σημείωσε την παραβίαση του κώδικα πολιτικής δικονομίας που επιβάλλει «εύλογη διάρκεια» του χρόνου εκδίκασης μιας υπόθεσης ως προϋπόθεση για μια δίκαιη δίκη, ενώ δικαιολογεί έως και δύο αναβολές της δίκης. «Κάθε άλλη απαγορεύεται», αναφέρεται στον κώδικα.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, η τρίτη αναβολή δόθηκε γιατί η διαδικασία δεν μπορούσε να αρχίσει πριν από τις 14.30 της 21ης Ιουνίου 2010 λόγω εκδίκασης άλλης υπόθεσης, αλλά ούτε μετά τις 22 Ιουνίου, αφού η συνήγορος του κατηγορουμένου Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ήταν απασχολημένη ως συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

  Καταγγελίες για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις έγιναν στις 13 Ιουνίου 2012 και από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Η γενική γραμματέας Μαρία Στρατηγάκη μεταξύ των άλλων εξέφρασε «τη συμπαράστασή της στα θύματα αυτής της ακραίας μορφής βίας, οι οποίες συνεχίζουν να υποβάλλονται σε μια επίπονη και τραυματική διαδικασία». Δύο ημέρες μετά δόθηκε νέα αναβολή, λόγω εκλογών αυτή τη φορά.

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

  Ένα κακούργημα που παραμένει ατιμώρητο[10]

  Της Σίσσυς Βωβού

  Δυστυχώς, η κοινωνία μας εξεγείρεται και οργίζεται μόνο όταν έχουμε βιασμό συνοδευόμενο από φόνο, όπως έγινε με το τραγικό συμβάν της Ξάνθης, ενώ ακόμα σήμερα κοινωνία και δημόσιες Αρχές είναι ελαστικές στο θέμα του συνήθους και καθημερινού βιασμού, που όμως είναι ένα κακούργημα που τραυματίζει τις γυναίκες που τον υφίστανται για όλη τους τη ζωή.

  Ζητούμε τιμωρία των βιαστών και για την προκειμένη υπόθεση του κατά συρροήν βιαστή Εμ. Αρ. ελπίζουμε ο Άρειος Πάγος να δικάσει με σεβασμό σε μια 19χρονη κοπέλα που ήρθε στη χώρα μας για τουρισμό και υπέστη αυτό το κακούργημα. Όσο για την πρωτοφανή αρνησιδικία και κωλυσιεργία της υπεράσπισής του, που οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης ποινής, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται.

  Δυστυχώς, η δίκη για τα άλλα τρία θύματά του δεν έχει αρχίσει ακόμα, έπειτα από οκτώ χρόνια, λόγω συνεχών αναβολών και ευελπιστούμε να αρχίσει τον Ιούνιο που έχει οριστεί και να μη δοθεί άλλη αναβολή.

  Η Σίσσυ Βωβού είναι μέλος της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ

  Δείτε επίσης τη γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου – Τα Νέα 19 Νοεμβρίου 2013) [11]

  [1] http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/syne20150605ap.doc

  [2]http://www.avgi.gr/article/184776/h-bia-kata-ton-gunaikon-den-mporei-na-sumpsifizetai

  [3]http://tomov.gr/2015/03/12/στα-μαλακά-ο-βιαστής-με-την-τυρόπιτα/

  [4]http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/551307/Thyma-biasmoy-se-Konstantopoyloy-%C2%ABAnti-na-eisai-mazi-mas-eisai-enantion-mas%C2%BB.aspx

  [5]http://feministikiprotovoulia.wordpress.com/2013/02/07/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/

  [6]http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4787001

  [7]http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/napdf/13947541_%CE%A7%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9F%20%CE%92%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5.pdf

  [8]http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4787004

  [9]http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4787002

  [10]http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4787003

  [11]https://www.facebook.com/558467064200187/photos/a.558696934177200.1073741828.558467064200187/642037245843168/?type=1&fref=nf

  + blog

  Παναγιώτης Δημητράς

  Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

 21. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.