Θα γίνει γρήγορα η δίκη της ‘Χ.Α.’;

Παλινωδίες της Αριστεράς

Ο κατηγορούμενος Καρλ Μπραντ καταθέτει στη Δίκη των γιατρών. Νυρεμβέργη-1947

Ο κατηγορούμενος Καρλ Μπραντ καταθέτει στη Δίκη των γιατρών. Νυρεμβέργη-1947

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Την ώρα που ώδινεν όρος και έτεκεν μυν, την ώρα που η τρόικα έγινε, κατά τα ανδρεοπαπανδρεϊκά τεχνουργήματα, «θεσμοί» (θυμηθείτε: «οι βάσεις του θανάτου φεύγουν», παραμένοντας), τώρα που με αποξηραμένες τράπεζες και με περισσότερο φευγάτο χρήμα προσγειωθήκαμε σε οικονομικά τενάγη πιο πίσω και από την προεκλογική συνοριακή γραμμή, τώρα που το σαράκι της παρατεινόμενης αβεβαιότητας ροκανίζει ύπουλα την Οικονομία, κάποιος πρέπει να θυμηθεί πως το ανθρωποβόρο χιτλερικό τέρας που χρόνια τώρα ταϊζόταν στα υπόγεια του σκοτεινού πύργου όλων των κρατικών εξουσιών και παραεξουσιών και εξορμούσε τις νύχτες τρώγοντας σάρκες δυστυχισμένων αποδιοπομπαίων και που τώρα αιμοδοτείται από την ορθόδοξη ρωσική Μαφία, πρέπει επιτέλους να αποκεφαλιστεί, αν μη τι άλλο, γιατί η δεδομένη καλή πρόθεση αυτής της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πιο αδύναμους, δεν θα ωφελήσει σε τίποτα μέσα σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης, όταν τα πιο ανταγωνιστικά ένστικτα της αυτοσυντήρησης αναδυθούν από το σκοτεινό βυθό του συλλογικού υποσυνείδητου.

Στη νέα, ευλογημένη με την ευχή του Αρχιεπισκόπου, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΕΛ, μέσα από «Το μετεκλογικό μασκάρεμα των εθνολαϊκιστών, je suis ΣΥΡΙΖΑ» («Ο Ιός»-«Εφ,τ.Συντακτών», 21.2), ακόμη και η Χ.Α. αντέδρασε «θετικά», κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία (Δ.Ψαρράς-‘Εφ.τ.Συντακτών’, 12.2.: ‘Η «αριστερή» στροφή της Χ.Α.’)  ή και αναζητώντας υπαρκτά σημεία επαφής, όπως προκύπτει από τη στάση της απέναντι στην πολιτική Κοτζιά («Αποδέχεται τη στρατηγική Κοτζιά υπέρ της Ρωσίας και η Χ. Α.»-parapolitika.com, 2.8).

Μέχρι τώρα ο Σύριζα μέσω πολύ προβεβλημένων στελεχών του, δηλαδή των:

ΓλέζουΖωής Κωνσταντοπούλου, (και εδώΝ.ΒούτσηΗλία Νικολόπουλου (συνταγματολόγου), Αλέξη Μητρόπουλου,  αλλά και συλλογικά «στήριξε» με κάποιο τρόπο τη Χ.Α, ακόμη και με δήλωση του Τσίπρα για τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, όταν δεν προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης.

Αν αναλύσουμε τις παραπάνω εκδηλώσεις, θα βρούμε τη συλλογική άρνηση συναίνεσης στη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για διακοπή της καταβολής της βουλευτικής αποζημίωσης των προφυλακισμένων…

 • ή την ιταμή απαίτηση να χρηματοδοτείται από τους χρεοκοπημένους φορολογούμενους η δράση τους με την πρόφαση του δήθεν τεκμήριου αθωότητας (ξεχνώντας πως μια ναζιστική οργάνωση είναι εξ ορισμού εγκληματική της χείριστης μορφής και πως η Δικαιοσύνη με τη σιωπηλή ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους δίκαζε)
 • ή το πονηρό εφεύρημα της πολιτικής μόνο και όχι και της ποινικής αντιμετώπισης μιας καθαρά και απροκάλυπτα εγκληματικής οργάνωσης, που συχνά έχει εγκληματίσει μέρα μεσημέρι
 • ή την προκλητική δικαιολογία πως η Χ.Α. δεν είναι κλασσικό ναζιστικό κόμμα.

Κατά ένα μέρος αυτές οι εξαιρετικά εξεζητημένες «ευαισθησίες» και κρίσεις, πρέπει να αποδοθούν στη νοσηρή καχυποψία των παλιών Κομμουνιστών (πόσοι τέτοιοι όμως υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ;) πως κάποια στιγμή η αστική Δημοκρατία θα στραφεί στα καλά καθούμενα δικαστικά και εναντίον τους. Σε ένα άλλο μέρος οφείλονται σε προσωπικά  ψηφοθηρικά  κίνητρα μερικών «πατριωτών» της Αριστεράς, που θεωρούν πως μπορούν να αλιεύσουν, ατομικά, ψήφους και από τα βαλτοτόπια της Ακροδεξιάς. Το κίνητρο όμως των υπολοίπων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συλλογική κεφαλαιοποίηση της διαπιστωμένης και δημοσκοπικά ώσμωσης ψήφων μεταξύ του κόμματός τους και της Χ.Α. (εκδηλώθηκε και στο β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών) και οι διαρροές από τη ΝΔ προς τους Νεοναζί, για να εξασφαλιστεί η πρωτιά του κόμματός τους, έστω με το λυμφατικό 36,5%, που μπόρεσαν να πιάσουν σε πρωτοφανείς ευνοϊκές συνθήκες κατάρρευσης της προηγούμενης διακυβέρνησης και που απέδωσε την προαναγγελμένη «συμμαχία με το Διάβολο», χάρις στον καλπονοθευτικό νόμο Παυλόπουλου, κι ας κορόιδευε συνειδητά ο απερίγραπτος Γλέζος πως θα επέστρεφαν τις 50 έδρες.

Ο νεαρός Ελληνο-αιγύπτιος που δέχθηκε επίθεση με αλυσίδες από ομάδα ακροδεξιών, χάνοντας το μάτι του (φωτ. Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες)

Ο νεαρός Ελληνο-αιγύπτιος που δέχθηκε επίθεση με αλυσίδες από ομάδα ακροδεξιών, χάνοντας το μάτι του (φωτ. Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες)

Θέλω να πιστεύω πως η δίκη θα γίνει σύντομα, αν ο Νάρκισσος τετραγωνίσει μέχρι τη Δευτέρα τον κύκλο και η χώρα διαβεί αβρόχοις ποσίν το βαθύ χαντάκι που άνοιξε με την Ε.Ε, γιατί άσχετα με τις ανομολογητες επιθυμίες της τυχάρπαστης ηγεσίας και ενός μέρους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται από τη Χ.Α. ή από τη «λαϊκή Δεξιά» και άσχετα με τις επιθυμίες των ακροδεξιών συμμάχων ΑΝΕΞΕΛ που έχουν σκαρφαλώσει στο Κούγκι του καραγκιόζη, η μεγάλη πλειοψηφία των κομματικών στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασιστικά αντιφασιστική.

Η Ελλάδα, η χώρα της ατιμωρησίας των δωσίλογων μετά την ήττα του Χίτλερ, είναι ξανά υπόλογη στα θύματα του Ναζισμού για την προκλητική ανοχή στην εγκληματική δραστηριότητα των Νεοναζί που επέδειξαν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη (με αρμόδιο υπουργό τον Αντώνη Ρουπακιώτη), η Δικαιοσύνη και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας τους στο μερίδιο που του αναλογεί, όχι μόνο μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά σε κάποιο βαθμό και μετά (αθώωση Μπαρμπαρούση, συνεχιζόμενες αβλεψίες κλπ). Η Αστυνομία έχει ισχυρό μερίδιο συνενοχής, γεγονός διαπιστωμένο έγκαιρα και έγκυρα από τον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. σε ώτα μη ακουόντων και η βαρυκοϊα χρεώνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ. Η διατύπωση του κ.Πανούση τώρα, αν και πολύ δειλή, την επιβεβαιώνει: «Αν υπάρχουν θύλακες της Χ.Α. ή οποιασδήποτε ακραίας πολιτικής αντίληψης (sic) ή και θύλακες διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ., παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν. Γιατί, εάν δεν αυτοδιαλυθούν, θα τους διαλύσω». Ο υπουργός βέβαια οφείλει να γνωρίζει πως η Πολιτεία δεν απευθύνεται στα κρατικά όργανα που εγκλημάτισαν με παρακλήσεις ούτε τους αμνηστεύει αν αυτοδιαλύσουν τις συμμορίες τους, αλλά αν κρίνω από τον προαναγγελθέντα διάλογο του υπουργού Δικαιοσύνης με τους κουκουλοφόρους, επί του προκειμένου και αυτή  η κυβέρνηση έχει κάποιο, άλλης υφής, πρόβλημα.

Με όλες αυτές τις γέφυρες προς τη Χ.Α. πάντως και ιδιαίτερα με τη θεατρική πατριωτική ρητορία της περιόδου αυτής, που έδωσε στο πόπολο μια νέα εθνική αφήγηση τραβηγμένη από τα μαλλιά (‘Γλέζος: Όπως νικήσαμε το 1940, θα νικήσουμε και τώρα!»), ακόμη και με ρατσιστικές χυδαιότητες των κυβερνητικών διαδηλωτών σε βάρος των Σόιμπλε-Μέρκελ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε αυτό που κανένα αριστερό κόμμα της Κουτοφραγκιάς δεν θα πετύχαινε,  ύμνους των Αμβρόσιου, Μπαλτάκου, Κουρή και Γιανναρά καθώς και αναγνώριση από τη Λεπέν και το Φάρατζ. Μπορεί όλοι αυτοί να έχουν τις υστεροβουλίες τους ή να υποκρίνονται, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τους έδωσε λαβή να μιλούν έτσι γι’αυτόν. Παράλληλα έχουν μιλήσει και οι μαύροι ψηφοφόροι: «Δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία των πολιτών….Σε ότι αφορά την κομματική προέλευση των ερωτηθέντων, ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση θα έδινε το 60% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, ….και το 48% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ…» (antenna.gr, 10.2).  Αυτό το τερατώδες 60 των εχθρών, σε συνδυασμό μάλιστα με το 48 των φυσικών συμμάχων, ο Λένιν θα τον σχολίαζε με την κλασσική φράση: «Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος». Γιατί βεβαίως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε π.χ. αποκρατικοποίηση της Εκκλησίας, κανείς από τους όψιμους ακροδεξιούς υποστηρικτές του δεν θα τολμούσε να τον στηρίξει.  Όλα αυτά ασφαλώς δημιουργούν μια ατμόσφαιρα, επικίνδυνη σε καιρούς πονηρούς. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει συνεχείς παρά φύσιν δεξιούς ελιγμούς με την ανοχή των μάλλον ασήμαντων βουλευτών της, που τηρούν σιγή ιχθύος, με μοναδική εξαίρεση τις λίγες αντιδράσεις στη γελοία υποψηφιότητα Αβραμόπουλου και στην τελική προεδρική επιλογή πολιτικού ξεπλύματος του κ.Καραμανλή και του πολιτικού του περιβάλλοντος. Είναι πασιφανές πως μια φιλόδοξη κλειστή αρχηγική ομάδα, που ασκεί ανεξέλεγκτα σήμερα τον τυχοδιωκτισμό ως κυβερνητική πολιτική, αναζητά ερείσματα προσωπικής διάσωσης στη σταθερή αξία μερίδας της Δεξιάς, αν τα πράγματα δεν έλθουν όπως τα υπολογίζει.

*

ΥΓ
Στα Ενθέματα της Αυγής:

 • «Βερολίνο 1928: Χίτλερ, ένας «κλόουν» που τον αποθεώνουν τα πλήθη (8 Μαρτίου 2012). ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ», του Ντιέγκο Ριβέρα-μετάφραση: Χ.Κεφαλής
 • «….ο Χίτλερ έκανε το ναζιστικό χαιρετισμό. Αντί για αποδοκιμασίες, το χειροκρότημα γιγαντώθηκε. Ήταν σαφές ότι ο Χίτλερ είχε κερδίσει πολλούς οπαδούς ανάμεσα στους αριστερούς εργαζόμενους. Ο Μίντσενμπεργκ ξαφνικά έγινε χλωμός κι έπιασε το χέρι μου….».

Update

Από την ιστοσελίδα των Νεοναζί ο έπαινος για την κα Κωνσταντοπούλου: «Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τιμώντας τον θεσμό και την θέση της ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση και λήψη απόφασης για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς κατά παράβαση του Συντάγματος και δίχως καμία αιτιολογία η εισαγγελέας φυλακών Κορυδαλλού δεν έδωσε άδεια στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στην Ολομέλεια. Παρόλο που η Βουλή είχε στείλει προσκλήσεις στους παρανόμως εγκλείστους βουλευτές να παρερευθούν στην σημερινή Ολομέλεια, η εισαγγελέας φυλακών του Κορυδαλλού κατέλυσε για ακόμη μια φορά το Πολίτευμα, στερώντας αναιτιολόγητα την εν λόγω άδεια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου δεν γίνεται ένας χαμηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να γίνεται ρυθμιστής του Πολιτεύματος και να στερεί από νομίμως εκλεγμένους βουλευτές το δικαίωμα να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο.
Η σύνθεση του Κοινοβουλίου πρέπει να είναι πλήρης και όλοι οι βουλευτές να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους». (xryshaygh.com/enimerosi/view/zwh-kwnstantopoulou-h-boulh-prepei-na-leitourgei-me-300-bouleutes-binteo#ixzz3ShewwVu8)

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

28 Responses to Θα γίνει γρήγορα η δίκη της ‘Χ.Α.’;

 1. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Άτιμούλικα συριζάκια όλο τσαχπινιές με τους Ναζιάρηδες είσαστε.

 2. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39656

  Γιώργος Καρελιάς

  Οι λέξεις, όσο κι αν τις φτιασιδώνουν, έχουν νόημα. Μόνον ο Όργουελ με το Νewspeak του θα μπορούσε να το αλλάξει τόσο πολύ. Είναι, όντως, οργουελικό να βαφτίζεις την παράταση του Μνημονίου («υφιστάμενη συμφωνία» στο κείμενο) «τέλος των Μνημονίων». Το ίδιο είναι όταν λες ότι «η τρόικα τελείωσε» και ήρθαν «οι θεσμοί», που είναι οι ίδιοι (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

  Ήταν αστείο το θέαμα του Βαρουφάκη να προσπαθεί να εξηγήσει πώς θα ματαιωθούν ή θα ανασταλούν βασικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης (θα δούμε τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ, τις δόσεις, τα δάνεια, τον κατώτατο μισθό κ.ά.) και πώς δεν θα παίρνουμε καμιά δόση, αν δεν ολοκληρώνεται επιτυχώς η αξιολόγηση (ακριβώς ό,τι γινόταν και πριν, δηλαδή). Όσο για το «τέλος της λιτότητας», μου θυμίζει εκείνο το «ήρθε η ώρα της απογείωσης» του Σαμαρά. Όπου να ‘ναι θα ακούσουμε και για «success story» του Τσίπρα.

  Λοιπόν, ψυχρά και χωρίς φιοριτούρες: αυτό που έγινε χτες στις Βρυξέλλες είναι συντριβή για το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιτυχία για την κυβέρνησή του. Είναι συντριβή για τον Τσίπρα των μπαλκονιών και των τηλεοπτικών παραθύρων, αλλά επιτυχία για τον πρωθυπουργό Τσίπρα.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39652

  Γιάννης Παντελάκης

  Εντάξει λοιπόν, το μνημόνιο τέλειωσε, το πρόγραμμα ήρθε, η τρόικα τέλειωσε, οι θεσμοί ήρθαν. Και μετά από αυτά τα επικοινωνιακά αστεία, να πάμε παρακάτω; Η κυβέρνηση πέτυχε πράγματι να μη ληφθούν τώρα, νέα μέτρα λιτότητας και αυτό δεν φαίνεται ότι θα συμβεί για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Ωστόσο, για να μη συμβεί, για να υλοποιηθεί η συμφωνία του Eurogroup, θα πρέπει τη Δευτέρα σε πρώτη φάση και έως το τέλος Απριλίου σε δεύτερη, να πείσει τους δανειστές ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που εννοούν και οι θεσμοί.

  Και αυτό νομίζω είναι το πρώτο κρίσιμο μέρος της συμφωνίας. Τι εννοεί η κυβέρνηση ως μεταρρυθμίσεις (και γι’ αυτό δεν έχουμε γίνει σοφότεροι, οι γενικές αναφορές για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς δεν σημαίνουν πολλά) και τι εννοούν οι δανειστές (αυτό το γνωρίζουμε). Δεν είμαι σίγουρος ότι οι δυο προσεγγίσεις συμπίπτουν.

  Υπάρχει και ένα δεύτερο κρίσιμο μέρος. Δεν θα πρέπει στο τετράμηνο αυτό διάστημα η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα τα οποία θα προκαλούν δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Τι σημαίνει αυτό; Πως από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα αποτελέσματα, ίσο μέγεθος πόρων δηλαδή για τα δημόσια ταμεία. Παραμένει ζητούμενο αν αυτό θα συμβεί.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39658

  Δημήτρης Καμπουράκης

  Και του τα ‘λεγα εγώ πρωί-πρωί Παρασκευής του φίλου μου του Στρατούλη από τηλεοράσεως: «Υπουργέ μου, είσαι σίγουρος ότι οι νόμοι που εξαγγέλλεις πως θα περάσεις τώρα από τη Βουλή, δεν θα θεωρηθούν μονομερείς ενέργειες;» Σίγουρος ήταν ο Δημήτρης, σιγουρότατος. Είχε σθένος και ατσάλινη αποφασιστικότητα. «Έτσι δενότανε τ’ ατσάλι» σκέφτηκα συγκινημένος και πάσχιζα να θυμηθώ τη φάτσα του Νικολάι Οστρόφσκι, για να δω αν έμοιαζε με τον υπουργό αναπληρωτή μας. Κι εγώ που από την πρώτη στιγμή, δίχως να τους έχω ψηφίσει, βγήκα και διατυμπάνισα την πίστη μου στην εθνική διαπραγμάτευση των στρατηγών μου, ένιωσα κάτι παραπάνω από περήφανος. Περήφανος το πρωί, περηφανότατος το βράδυ.

  Καθότι κύριοι, άλλο να σε ελέγχουν οι θεσμοί κι άλλο η τρόικα.

  Σύντροφοι, βάλατε υπογραφή σε επίσημο χαρτί που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Τα ύστερα του κόσμου. Και πως θα πάτε τώρα να διαπραγματευτείτε κούρεμα, όταν αποδέχεστε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, όπως κατηγορούσατε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Τι πράγμα; Δεν υπάρχει πια κούρεμα αλλά μόνο «έξυπνη διευθέτηση του χρέους, με swaps και άλλα χρηματοοικονομικά εργαλεία», όπως εξήγησε ο Βαρουφάκης; Α, εντάξει τότε. Απλώς θυμάμαι ότι πριν έναν μήνα οι Σαμαροβενιζέλοι ήταν οι Νενέκοι που ήθελαν επιμήκυνση για να φορτώσουν το μη βιώσιμο χρέος στα παιδιά μας και οι Τσιπρολαφαζάνηδες ήταν οι μάγκες που το κούρευαν, άλλος 50%, άλλος 60% κι άλλος 70%, ανάλογα με το πώς είχαν ξυπνήσει το πρωί. Ας είναι.

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Δεν έχετε ιδέα πόσο δίκιο έχετε

  http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=262104&artTitle=stirizei_syriza_gia_rosia_kai_idiotikopoiiseis_i_chrysi_avgi

  «Στηρίζει»… ΣΥΡΙΖΑ για Ρωσία και ιδιωτικοποιήσεις η Χρυσή Αυγή!

  «Η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετέχει στις κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ»

  http://www.kathimerini.gr/768344/opinion/epikairothta/politikh/flert-syriza-me-xrysh-aygh
  ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ
  Φλερτ ΣΥΡΙΖΑ με Χρυσή Αυγή
  22.05.2014

  Αυτό το όψιμο «φλερτ» στελεχών (Π. Σκουρλέτης, Γ. Σακελλαρίδης, Αλ. Καλύβης) του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι ενδεικτικό του κυνισμού που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να φτάσει στην εξουσία. Το χειρότερο, δείχνει πόσο ανιστόρητοι είναι, έτοιμοι να επαναλάβουν ιστορικά λάθη του παρελθόντος που στοίχησαν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας ταυτίστηκε χθες με τις απόψεις τους δείχνει ότι όλοι μαζί εκφράζουν κεντρική κομματική γραμμή.

  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egine-kai-auto-mechri-kai-o-glezos-krazei-tous-pseutodhmokrates-tou-antis

  Έγινε και αυτό…Μέχρι και ο Γλέζος έκραξε τους ψευτοδημοκράτες του αντισυνταγματικού τόξου
  Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 – 00:32

  Ένας πολιτικός του χώρου της αριστεράς, ο οποίος δεν θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να θεωρηθεί ως φίλος ή συμπαθών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, ο βουλευτής του Σύριζα Μανώλης Γλέζος, απηυδισμένος από την «υπερδημοκρατία» των απατεώνων του αντισυνταγματικού τόξου κατήγγειλε την αναστολή της χρηματοδότησης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, καταψηφίζοντας την σχετική προσαρμογή του Κανονισμού της Βουλής.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egine-kai-auto-mechri-kai-o-glezos-krazei-tous-pseutodhmokrates-tou-antis#ixzz3SOUZZLBn

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6/135973/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1

  Ο παπάς θείος του Τσίπρα

  Πέμπτη, Φεβρουάριος 19, 2015 – 16:02
  Γέννημα θρέμμα των Τζουμέρκων και κάτοικος Αθαμάνιου (ένα χωριό «κρυμμένο» στα έλατα, σε απόσταση 64 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Αρτας), ένας 94χρονος σήμερα αλλά ακμαιότατος ιερέας γύρισε πίσω τον χρόνο και θυμήθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τότε που ήταν ακόμη ένα «μικρό παιδί, ευγενικό και πρόσχαρο, που πήγαινε και στην εκκλησία»! Οι αναμνήσεις του ιερέα είναι πολλές όχι μόνο γιατί ο τόπος καταγωγής του πρωθυπουργού είναι το Αθαμάνιο, αλλά και γιατί ο ίδιος είναι ο θείος του! Ο πατήρ Δημήτριος Τσίπρας άνοιξε την καρδιά του στη νέα μηναία εφημερίδα «ορθόδοξη Αλήθεια», που κυκλοφόρησε πανελλαδικά χθες, και αναφέρθηκε στον δικό του Αλέξη Τσίπρα.

  Μιλώντας στο πρώτο φύλλο της «ορθόδοξης Αλήθειας», ο π. Δημήτρης Τσίπρας ανέσυρε μνήμες από τις κατά περιόδους επισκέψεις του σημερινού πρωθυπουργού στον τόπο καταγωγής του πατέρα του. «Ηταν ένα πολύ καλό παιδί, ευγενικό και πρόσχαρο. Θυμάμαι πως ερχόταν στο χωριό κατά διαστήματα με τους γονείς του. Μεγάλωσε, στη συνέχεια έκανε τις σπουδές του, σιγά σιγά ανέβηκε, ασχολήθηκε με την πολιτική από τα μικρά του χρόνια και τελικά έφθασε εκεί να γίνει πρωθυπουργός. Ερχόταν κατά αραιά διαστήματα στις διακοπές εδώ στο χωριό, βλεπόμαστε και τα λέγαμε και με τους άλλους κατοίκους του χωριού» είπε ο π. Δημήτριος και πρόσθεσε:

  «Οπως όλα τα παιδιά, έτσι κι αυτός, όταν ήταν μικρός, μερικές φορές ερχόταν και από την εκκλησία, απ’ όσο θυμάμαι. Εχουν περάσει, βέβαια, και τόσα χρόνια».

  Στην ερώτηση για τη συγγενική σχέση του με τον πρωθυπουργό ο γηραιός ιερέας απάντησε: «Τσίπρας αυτός, Τσίπρας κι εγώ. Είναι ανιψιός μου. Ημουν ξάδερφος με τον μακαρίτη τον παππού του. Ο πατέρας του, που τον ήξερα και καλύτερα, ερχόταν κατά διαστήματα και αυτός εδώ στο Αθαμάνιο. Μηχανικός ήταν, είχε δουλέψει και στο εξωτερικό, σπούδασε κι εκείνος και έκανε πράγματα στη ζωή του». Οσο για το πώς υποδέχτηκε η τοπική κοινωνία του Αθαμάνιου Αρτας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ιερέας θυμήθηκε το γλέντι που ετοίμασαν οι κάτοικοι του χωριού το βράδυ των εκλογών: «Σε ένα καφενείο εδώ στο χωριό κάναμε μεγάλη χαρά. Φυσικό ήταν, από εδώ κατάγεται ο πρωθυπουργός, και οι άνθρωποι χάρηκαν πολύ που το χωριό μας έδινε έναν πρωθυπουργό».

  Ο π. Δημήτριος μίλησε και για τον πληθυσμό του χωριού και τη ζωή εκεί: «Είναι αρκετοί οι άνθρωποι που μένουν μόνιμα εδώ, στο Αθαμάνιο θα είναι 150 οικογένειες. Προσπαθούν και αυτοί, όπως και οι άλλοι Ελληνες, να μείνουν όρθιοι μέσα στην κρίση». Σε άλλη ερώτηση για το τι θα ήθελε να ευχηθεί στον σημερινό πρωθυπουργό, ο π. Δημήτριος Τσίπρας απάντησε:

  «Θέλω μέσα από την καρδιά μου να του ευχηθώ να πάει καλά. Αυτά τα οποία εξήγγειλε να αρχίσει να τα εφαρμόζει τώρα για το καλό γενικότερα της χώρας και του κράτους μας. Θα είναι και γι’ αυτόν μια μεγάλη ικανοποίηση αλλά και για εμάς ακόμα περισσότερο».

  «Ερχόταν στο χωριό και τα λέγαμε»

  «Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που κατάφερε να φθάσει τόσο ψηλά και να γίνει πρωθυπουργός. Μέσα από αυτό το γεγονός προβάλλεται και το Αθαμάνιο και γενικά και η Αρτα. Στο χωριό ερχόταν συχνά και τα λέγαμε» τονίζει ο π. Δημήτριος Τσίπρας αναφερόμενος στην ευκαιρία προβολής του χωριού από το γεγονός της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο. Στην ερώτηση για την προσφορά της οικογένειας και του ίδιου του πρωθυπουργού στο χωριό, ο π. Δημήτριος επισημαίνει: «Ο πατέρας του βοήθησε πολύ. Εφτιαχνα τα εκκλησάκια εδώ και μου έδωσε 500.000 δραχμές τότε για να το φτιάξουμε. Αυτό συνέβη περίπου το 1985».
  .

 5. Ο/Η ashetos λέει:

  koutoponiroi psifizoun sociopaths….

 6. Ο/Η Kάσυ Διάρη, φοβάμε τω εδόλοιο λέει:

  http://jailgoldendawn.com/

  ΜΠλημΑθ 65738/2014: η ρητορική της Χρυσής Αυγής προκαλεί διακρίσεις, μίσος, βία και έκνομες συμπεριφορές

  Δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. 65738/2014 απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών της Χρυσής Αυγής και μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης για παραβίαση του ν. 927/1979 (“αντιρατσιστικός νόμος”). Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση: Καταδικάστηκε σε 1 χρονο φυλακή ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής και μέλος της…

  Νόμιμη κρίθηκε η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
  (Κείμενο: Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Έθνος, 17/2/2015) Με ομόφωνη απόφασή της η Ολομέλεια ΣτΕ έκρινε συνταγματική και δικαιολογημένη τη νομοθετική ρύθμιση που προέβλεψε «πάγωμα» της κρατικής χρηματοδότησης εάν ο αρχηγός ή ηγετικά στελέχη κ.λπ. ενός κόμματος διώκονται για αδικήματα που σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις, ενώ 2 δικαστές έθεσαν ζήτημα αντισυνταγματικότητας της υψηλής χρηματοδότησης για…

  Απαίτηση κάθε δημοκράτη: να μην απαντάνε οι νέοι υπουργοί στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής
  Με την αλλαγή της κυβέρνησης, οι νέοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα έρθουν αντιμέτωποι με το ερώτημα που απασχόλησε τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη Βουλή. Είναι γνωστό ότι οι Υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης απαντούσαν στις ερωτήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με πρώτο και γνωστότερο περιστατικό την απάντηση…

  Φωτογραφία: Άγγελος Δριστέλας (Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Vice, 09/02/2015) Στα τέλη του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά το παραπεμπτικό βούλευμα που στέλνει σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης και 52 ακόμη κατηγορούμενους, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το Συμβούλιο Εφετών, με πλειοψηφία 2 προς 1, αποφάσισε ότι στοιχειοθετείται…

  .

 7. Ο/Η Kάσυ Διάρη, αγάποισα Γερμανώ λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

  Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος

  Posted by Κλέων Νεμέας στο 2015/02/19

  [……]
  Οσοι ασχολούνται, λοιπόν, με την Ιστορία αποκλείεται να μην έχουν παρατηρήσει το εξής: Σε κάθε σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, από το 1936 και μετά, πάρα πολύ συχνά, συναντάμε ανθρώπους των οποίων το επώνυμο είναι ίδιο με το επώνυμο κάποιου στελέχους της ναζιστικής συμμορίας. Από την 4η Αυγούστου, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, τη Χούντα, την ακροδεξιά τρομοκρατία της Μεταπολίτευσης, πάντα υπάρχει σε κάθε περίοδο ανωμαλίας, κι από ένας συγγενής σύγχρονου χρυσαβγίτη.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/epeisodia-kai-xrisi-ximikon-stin-amygdaleza

  21 Φεβ. 2015
  Όταν η πορεία έφτασε στα κοντέινερ, τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές.

  Εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και σωματικής βίας καταγγέλλουν μέλη οργανώσεων αλληλέγγυων προς τους μετανάστες που ζουν στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, κατά τη διάρκεια ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου

 9. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1

  Και κωλοτούμπα και αβεβαιότητα

  10 σημεία για τη συμφωνία στο Eurogroup

  Ό,τι ακολουθεί αναδεικνύει ή σχολιάζει σημεία από το κείμενο της συμφωνίας που υπογράφτηκε μετά το Eurogroup της Παρασκευής.

  4. «Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μία πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου. Οι θεσμοί θα παράσχουν μία πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι ικανοποιητικά κατανοητή …Η λίστα θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και εν συνεχεία θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς έως το τέλος του Απριλίου. Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για την διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την όποια εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και την μεταβίβαση των SMP κερδών του 2014. Και τα δύο και πάλι υπόκεινται σε έγκριση από το Eurogroup». Εδώ είναι το ζουμί: Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα αρχικών μεταρρυθμίσεων «με βάση την τρέχουσα συμφωνία» μέσα σε τρεις μέρες. Οι «θεσμοί» (πρώην τρόικα) θα γνωμοδοτήσουν αν είναι οκ ως βάση. Η κυβέρνηση θα συμπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Οι «θεσμοί» θα ξαναεγκρίνουν. Και αν όλα πάνε οκ, κι εφόσον το Eurogroup επινεύει, τότε θα εκταμιευτεί η επόμενη δανειακή δόση, που μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν την ήθελε. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Απρίλη, για να δούμε ποιες θα είναι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας και, ιδίως, σε ποιους νέους φόρους θα βασιστούν. Επομένως και κωλοτούμπα και αβεβαιότητα.

 10. Ο/Η Βασίλης λέει:

  Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει η δίκη (υπάρχουν και τα βουλεύματα και η παραγραφή), που έπρεπε να έχει γίνει, αλλά ποιο το αποτέλεσμά της. Φανταστείτε τους φιλοσυριζαίους χρυσαυγίτες δόξη και τιμή αθώους. Φανταστείτε το. Ναζιστές με αγωνιστικά ένσημα το καιρό μια κυβέρνησης συνονθύλευμα (που αυτοπροσδιορίζεται επίτηδες ως αριστερή) που ξεπούλησε τα πάντα. Φανταστείτε το.

 11. Ο/Η Κάσυ Διάρη, ιμε αθοα λέει:

  Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
  τεύχος 1851 στις 12 Φεβρουαρίου 2015

  Το Ποντίκι
  Στον αέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής

  Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις ενδέχεται να βρεθούν οι δικαστές της πολύκροτης υπόθεσης σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας μιας σημαντικής παράλειψης στην ογκώδη δικογραφία, αφού έχει παραλειφθεί η κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και υπάρχουν μόνο οι κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

  Το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (με δυο ψήφους υπέρ έναντι ενός κατά) την παραπομπή σε δική ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 69 εκ των συνολικά 83 κατηγορουμένων – συμπεριλαμβανομένης σύσσωμης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής – για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση στην παράνομη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δικάζονται για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και του Πακιστανού μετανάστη Σερχάζ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος τεσσάρων Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τον ξυλοδαρμό των ναυτεργατών – συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Ποντίκι», κατά τη διάρκεια της εξέτασης της εισηγητικής πρόταση του εφέτη εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, που εν τέλει έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο των Εφετών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της οργάνωσης κατηγορούνται μεν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένης οπλοκατοχής, αλλά έχει παραλειφθεί στη δίωξη η κατηγορία της… συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

  Αυτή η παράλειψη στα χέρια των έμπειρων συνηγόρων των κατηγορουμένων μπορεί να «τινάξει στον αέρα» την ακροαματική διαδικασία, βγάζοντας άκυρο το κατηγορητήριο, επισημαίνουν νομικοί κύκλοι που έχουν γνώση της υπόθεσης.

  http://www.topontiki.gr/article/96530/Ston-aera-i-diki-tis-Xrusis-Augis

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Είναι αδίστακτοι στο ΣΥΡΙΖΑ:

   http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_21.html

   14 Φεβρουαρίου 2015
   Ασκήσεις μνήμης: Όταν η Ραχήλ Μακρή «χάιδευε» τον χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Μπούκουρα

   Γιατί η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, στέκεται υπέρ του Στάθη Μπούκουρα; Για ποιο λόγο τον υπερασπίζεται; Μεταξύ των βουλευτών, που ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία δεν ψήφισε υπέρ στην περίπτωση του Στάθη Μπούκουρα.

   Η Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, εξήγησε τους λόγους, που ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα, ενώ κατά τη διάρκεια του δακρύβρεχτου λόγου του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον χειροκρότησαν… Όπως δήλωσε η Ραχήλ Μακρή «Τα αδικήματα που προσάπτουν στον Στάθη Μπούκουρα αφορούν στην κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Δεν μιλά για παράνομη κατοχή».
   «Υπάρχουν και πραγματογνωμοσύνες από ανθρώπους που είναι ειδικοί στα όπλα, μιλούν για νόμιμο όπλο, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματική οργάνωση, γιατί πρόκειται για απλή καραμπίνα που χρησιμοποιείται για κυνηγετικούς λόγους» προσέθεσε η Ραχήλ Μακρή. Δείτε το βίντεο με τη Ραχήλ Μακρή να μιλά για τον Στάθη Μπούκουρα:

 12. Ο/Η Κάσυ Διάρη, όξω η Ε.Ε. λέει:

  Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης:
  Η Ελλάδα να αγωνιστεί πιο σκληρά κατά της φυλετικής βίας και του μίσους

  Η ρητορική μίσους ενάντια στους μετανάστες έχει «λάβει ανησυχητικές διαστάσεις» στην Ελλάδα, όπου οι αρχές πρέπει να αγωνιστούν πιο σκληρά κατά του φαινομένου αυτού, κατά των ομοφοβικών και των αντι-Ρομά διακρίσεων, όπως αναφέρει μια έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη.

  Με την άνοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, η Ελλάδα «έχει βιώσει μια απότομη αύξηση της ρατσιστικής βίας τα τελευταία χρόνια», η οποία έχει δημιουργήσει ένα «κλίμα φυλετικού μίσους και φόβου έναντι του οποίου δεν έχει γίνει τίποτα για πάρα πολύ καιρό» αναφέρουν οι ειδικοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI). «Η ρητορική μίσους συχνά μένει ατιμώρητη και η επίσημη καταδίκη δεν είναι αρκετή» αναφέρει η έκθεση, η οποία καλεί την Αθήνα να αναπτύξει «μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας». Η έκθεση καταγγέλλει τις «τεράστιες διαστάσεις» που έχουν λάβει οι διακρίσεις κατά των γκέι, των λεσβιών και των τρανσέξουαλ, που πέφτουν συνήθως θύματα παρενόχλησης χωρίς να προστατεύονται επαρκώς. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, οι μετανάστες που πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις, φοβούμενοι ότι θα απελαθούν, δημιουργώντας έτσι ένα «γενικό κλίμα ατιμωρησίας». Οι συντάκτες της έκθεσης ανησυχούν από τα επίπεδα της ξενοφοβίας και της βίας κατά των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών, ή το συνεχή διαχωρισμό των παιδιών Ρομά σε ορισμένα σχολεία.

  – See more at: http://left.gr/news/ekthesi-toy-symvoylioy-tis-eyropis-i-ellada-na-agonistei-pio-sklira-kata-tis-fyletikis-vias-kai#sthash.7XVI1Id3.dpuf

 13. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  ο μαοϊκός (ΚΟΕ) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας δεν έχει πρόβλημα να είναι συνδαιτυμόνας με το Χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργο Γαλέο σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου στις 15 Φεβρουαρίου 2015

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/900

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο Κοδέλας είναι σεσημασμένος από το μπλογκ μας για συμμετοχή σε αγιασμούς σχολείων και ιδρυμάτων, σε ενθρονίσεις μητροπολιτών κλπ και σε υποκλίσεις-χειροφιλήματα παπάδων.
   https://roides.wordpress.com/2013/05/31/31may13/
   https://roides.wordpress.com/2012/11/05/5nov12/
   Αντιγράφω από το λινκ που μας δίνετε αγαπητέ ανώνυμε:

   http://booksjournal.gr/slideshow/item/900
   Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 ΣΥΡΙΖΑ: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεροακροδεξιάς
   Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Δημητράς

   Από αριστερά προς τα δεξιά: πρώτος ο Γαλέος, τέταρτος ο Κοδέλας.

   Πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που δηλώνει αριστερό να πολιτεύεται, σε πολλές περιπτώσεις, σε αγαστή σύμπνοια με την πιο μισαλλόδοξη Ακροδεξιά; [TBJ]

   ΣΥΡΙΖΑ:

   υποσχέθηκε καταπολέμηση ομοερωτοφοβίας και λοιπού ρατσισμού – συμμάχησε με ΑΝΕΛ…


   υποσχέθηκε σύμφωνο συμβίωσης για όλους – έκανε Πρόεδρο Δημοκρατίας αυτόν που νομοθέτησε το σύμφωνο μόνο για ετερόφυλα ζευγάρια καταψηφίζοντας τον ανθυποψήφιο που καταδίκασε μέσω ΕΔΔΑ τη διάκριση…


   η κομματική εφημερίδα του Αυγή δημοσιεύει ρατσιστικά μισαλλόδοξα κείμενα/γελοιογραφίες, κατακεραυνώνει τους Εβραίους που την καταγγέλλουν και προβάλλει δηλώσεις του ακροδεξιού NigelFarage στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «αν τα καταφέρουν οι Έλληνας θα τους χειροκροτήσουν όλοι»…


   ο μαοϊκός (ΚΟΕ) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας δεν έχει πρόβλημα να είναι συνδαιτυμόνας με το Χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργο Γαλέο σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου στις 15 Φεβρουαρίου 2015

   ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στην πράξη Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεροακροδεξιάς.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Κωνσταντοπούλου θέλει τη Χ.Α. στη Βουλή;

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231388069

  Αφορμή το εάν θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες

  «Φωτιές» άναψε στη Βουλή πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  Αιφνιδιαστική εμπλοκή σημειώθηκε στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την απορριπτική απόφαση του εισαγγελέως σχετικά με την χορήγηση άδειας στους 6 προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να παραστούν στην αποψινή ψηφοφορία.

  Η συζήτηση διακόπηκε προκειμένου να συνεννοηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

  Σημειώνεται ότι το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.

  Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για αύριο, Τετάρτη, καθώς όπως ανέφερε, ομόφωνα το προεδρείο αποφάσισε ότι η απόφαση του εισαγγελέως δεν είναι επαρκώς δικαιολογημένη.

  Η αναφορά αυτή της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι δημιουργείται με την απόφαση αυτή ένα κακό προηγούμενο, «ανοίγει η κερκόπορτα» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και ότι η ΝΔ δεν θα το κάνει δεκτό.

  «Μολονότι έχει διαβιβαστεί η πρόσκληση για τους βουλευτές κρατούμενους για να συμμετάσχουν στην σημερινή διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε χωρίς όμως κάποια αιτιολογία που μπορεί να γίνει δεκτή από τη Βουλή», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

  Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία καθώς ταλαιπωρείται κατά ανεπίτρεπτο τρόπο, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι αύριο έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορεί να βρίσκεται στη Βουλή.

  ………

  «Η Βουλή βάσει του συντάγματος λειτουργεί με τους 300 και όχι με τους 294. Δεν μπορεί ένας χαμηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να μας καταταλαιπωρεί», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

  ………

  «Η σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να επηρεάζεται από άλλες λειτουργίες του πολιτεύματος. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκούσια απουσία» αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

  «Προέκυψε ότι μολονότι έχει διαβιβαστεί πρόσκληση στους βουλευτές που είναι κρατούμενοι προσωρινώς, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, η Εισαγγελική Αρχή δεν έδωσε άδεια, χωρίς κάποια ειδική αιτιολογία, η οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη Βουλή.

  ……..

  Σημειωτέον ότι οι αντιδράσεις των βουλευτών είναι εντονότατες, ακόμη και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

  Βουλευτές, άλλωστε, σημείωναν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου επί της ουσίας δικαιώνει την επιχειρηματολογία της ΧΑ, ενώ, εάν επικρατήσει αυτή η λογική θα μπλοκάρεται κάθε λειτουργία του Κοινοβουλίου μέχρι παίρνουν άδεια οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

  Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν, όμως, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση της Ζωής Κωνταντοπούλου «κραυγαλέα αντιθεσμική».

  «Θέλετε να υπαγορεύσετε την πολιτική σας βούληση στον εισαγγελέα. Παραβιάζετε τη διάκριση των εξουσιών, εκβιάζετε τη δικαιοσύνη, είστε εκλεγμένη και με τη δική μας ψήφο. Να ανακαλέσετε αυτά που είπα και να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Θέλετε να επηρεάσετε τη δικαστική κρίση ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής» σημείωσε σε έντονο ύφος ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/zwh-kwnstantopoulou-h-boulh-prepei-na-leitourgei-me-300-bouleutes-binteo
  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή πρέπει να λειτουργεί με 300 βουλευτές! ΒΙΝΤΕΟ

  Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τιμώντας τον θεσμό και την θέση της ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση και λήψη απόφασης για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς κατά παράβαση του Συντάγματος και δίχως καμία αιτιολογία η εισαγγελέας φυλακών Κορυδαλλού δεν έδωσε άδεια στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στην Ολομέλεια.
  Παρόλο που η Βουλή είχε στείλει προσκλήσεις στους παρανόμως εγκλείστους βουλευτές να παρερευθούν στην σημερινή Ολομέλεια, η εισαγγελέας φυλακών του Κορυδαλλού κατέλυσε για ακόμη μια φορά το Πολίτευμα, στερώντας αναιτιολόγητα την εν λόγω άδεια.
  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου δεν γίνεται ένας χαμηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να γίνεται ρυθμιστής του Πολιτεύματος και να στερεί από νομίμως εκλεγμένους βουλευτές το δικαίωμα να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο.
  Η σύνθεση του Κοινοβουλίου πρέπει να είναι πλήρης και όλοι οι βουλευτές να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

  • Ο/Η Κάσυ Διάρη-Κωνσταντοπούλου λέει:

   http://www.efsyn.gr/arthro/synepis-sto-lathos-tis-i-zoi

   Συνεπής στο λάθος της η Ζωή

   Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

   Αντα Ψαρρά
   .

   Η τελικά αποτυχημένη προσπάθεια της προέδρου της Βουλής να εξαρτήσει τη νομιμότητα της σύνθεσης του σώματος από την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

   Μπορεί το ζήτημα να διευθετήθηκε προσωρινά, με όλα τα κόμματα –συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ- να αποκρούουν την άποψη της προέδρου, αλλά ο τρόπος που τέθηκε έδωσε ακόμα ένα χέρι βοηθείας στην υπό δικαστική διερεύνηση οργάνωση. Γιατί η άποψη ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές πρέπει να είναι διαρκώς παρόντες στο Κοινοβούλιο ισοδυναμεί με ακύρωση του μέτρου της προφυλάκισης, ειδικά γι’ αυτήν την κατηγορία πολιτών. Και είναι μια έμμεση παραδοχή των υπερασπιστικών τους ισχυρισμών.

   Πρέπει κανείς να αναγνωρίσει ότι παρόμοια αμφισβήτηση για τους πολιτικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει διατυπώσει η κυρία Κωνσταντοπούλου από την περίοδο των πρώτων συλλήψεων. Και είναι γνωστές οι διαφωνίες της –όπως και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- για την αναστολή της χρηματοδότησης της ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και για την άρση της ασυλίας χρυσαυγιτών βουλευτών.

   Κατά συνέπεια δεν είχαμε προχθές μια αντιπαράθεση του προεδρείου της Βουλής με κάποιον «χαμηλόβαθμο εισαγγελέα», κατά τη ρήση Παναγιώταρου. Στην ουσία υπήρξε αμφισβήτηση της ίδιας της δικαστικής διερεύνησης και του παραπεμπτικού βουλεύματος με τις βαρύτατες κατηγορίες που συντάχθηκε έπειτα από πολύμηνες ανακρίσεις στις οποίες συμμετείχαν ανώτατοι δικαστικοί, έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

   Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα πραγματικό δίλημμα. Ως αντιπολίτευση είχε υποχρεωθεί συχνά να αμφισβητεί τον τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά μεταστράφηκε από συνομιλήτρια σε διώκτρια της Χρυσής Αυγής. Αλλά σήμερα δεν έχει το περιθώριο να κάνει το ίδιο λάθος με αντίθετη φορά. Το μόνο που μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι να μας προκύψει κάποιος νέος Μπαλτάκος.

   • Ο/Η Lawyer λέει:

    Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

    Με αφορμή την χθεσινή (24/2/2015) εισήγηση του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων για αναβολή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας λόγω του ότι – κατά την κρίση του – δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη η απορριπτική απόφαση του κατά νόμο αρμόδιου εισαγγελέα ώστε να προσέλθουν στο κοινοβούλιο οι έξι κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισημαίνει τα κάτωθι:

    Είναι προφανές ότι η ατιμωρησία απέναντι στη πολύχρονη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έχει δημιουργήσει πρωτοφανείς πολιτειακές δυσλειτουργίες. Είναι επίσης προφανές ότι η ελληνική Βουλή δεν έχει, και ευλόγως, προγενέστερη εμπειρία με μέλη της να διώκονται με βαρύτατα κακουργήματα, κάποια δε εξ αυτών να τελούν υπό προσωρινή κράτηση. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η προσωρινή κράτηση, παράγει τις ίδιες δυσμενείς συνέπειες για κάθε πρόσωπο στο οποίο επιβάλλεται (αυτή τη στιγμή ο αριθμός αυτών των προσώπων είναι περίπου 2.600) όπως άλλωστε επιτάσσει και η αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου

    Ως εκ τούτου, η Βουλή αφενός μεν δεν μπορεί παρά να αποδέχεται αποφάσεις που προέρχονται από τις άλλες λειτουργίες του Πολιτεύματος ή των οργάνων τους, αφετέρου δε οφείλει να σέβεται και να τηρεί ευλαβικά τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Σε κάθε περίπτωση δε, εν προκειμένω, η Βουλή μπορεί νομίμως να συγκροτηθεί σε σώμα, ακόμα και αν δεν χορηγηθεί άδεια σε προσωρινά κρατούμενο βουλευτή. Το Πολίτευμα λειτουργεί και με απουσία κάποιων βουλευτών, δεν λειτουργεί όμως χωρίς τον πυλώνα του, που είναι οι διακριτές εξουσίες

  • Ο/Η Kάσυ Διάρη, νωμωμαθοίς λέει:

   Βόμβα Κωνσταντοπούλου: Θέμα εγκυρότητας νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς την ΧΑ
   In.gr‎

   Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει θέμα με τους νόμους που ψηφίστηκαν χωρίς τους Χρυσαυγίτες
   Newsbeast.gr‎

   Κωνσταντοπούλου: Θέμα εγκυρότητας νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς τη ΧΑ | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
   Tvxs‎

   Σχετικά ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να καταστήσει τη ΧΑ ρυθμιστή

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/paidia-toy-katotatoy-theoy

  Παιδιά του κατώτατου Θεού
  Γιώργος Νικολαΐδης

  Κάπου ανάμεσα στις ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές εδώ και λίγες μέρες η ελληνική κοινωνία έγινε κοινωνός ενός φαινομενικά μικρότερου, παράλληλου δράματος που εκτυλίσσεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας: τη φρίκη του στρατοπέδου των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Ανάμεσα στα άλλα, ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει το γεγονός ότι απροσδιόριστος αριθμός ανηλίκων κρατείται εκεί επί μήνες σε άθλιες συνθήκες. Ρακένδυτα, με πρόχειρα επιδιορθωμένες σαγιονάρες στα πόδια και μακό μέσα στην καρδιά του χειμώνα, δίχως θέρμανση και καθαριότητα, παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από χώρες με εμφύλιο και γενοκτονίες προς τον «Παράδεισο» της Ευρώπης βρέθηκαν πίσω από συρματοπλέγματα σε άθλια μισοκατεστραμμένα κοντέινερ να τρέφονται επί μήνες καθημερινά μόνο με λιγοστό ρύζι ή μισή μερίδα πατάτες χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς πρόσβαση σε εκπαιδευτικές ή άλλες υπηρεσίες που όλες οι διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του παιδιού θεωρούν απαραίτητες για όλους τους ανηλίκους ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας.
  ………………..

 16. Ο/Η ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. λέει:

  https://2310net.wordpress.com/2015/03/06/%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae/

  ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

  06/03/2015 / 2310net

  Σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 και έπειτα άλλαξε δραματικά τον πολιτικό του λόγο. Με επίκληση στην πατρίδα (λέξη που απέφευγαν ως τότε να χρησιμοποιήσουν τα στελέχη του), με αναφορές για μια χώρα υπό (γερμανική ή τροϊκανή) κατοχή και στη συνέχεια με αόριστες, πλην όμως εύπεπτες, συναισθηματικές εκφράσεις (αξιοπρέπεια, προκοπή κτλ.) άλλαξε ριζικά την στόχευσή του. Απευθύνθηκε σε κόσμο που έφευγε μαζικά από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και επέλεξε ένα λεξιλόγιο πιο οικείο σε αυτούς. Καμία προσπάθεια ριζοσπαστικοποίησης του λαού, πράγμα που ήταν εμφανές στην θλιβερή εικόνα των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ σε απεργίες και συγκεντρώσεις. Επέλεξε να κάνει λιγότερο πολιτική και περισσότερο επικοινωνία. Φιλοτέχνησε το προφίλ του και αντί για ιδεολογική σύγκρουση προτίμησε την θεσμική αντιπολίτευση με τους όρους που το έκαναν και οι προηγούμενοι. Έτσι κατάφερε να ψηφιστεί από αριστερούς, δεξιούς, πατριώτες, διεθνιστές, πρώην σοσιαλιστές, πρώην εκσυγχρονιστές ακόμα και από ακροδεξιούς. Ταυτόχρονα σταδιακά εξαφάνιζε οποιαδήποτε σκληρή ρητορική απέναντι στην Χρυσή Αυγή, φτάνοντας μάλιστα και στο άλλο άκρο, να προσπαθήσει να εξαγνίσει τους ψηφοφόρους της ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Είναι περίεργο, αλλά συνέβη: όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε τη λέξη «ακροδεξιά» το έκανε για να περιγράψει την ΝΔ και όχι την Χρυσή Αυγή. Πιθανό να περίμενε ότι πιθανή ενίσχυση ή έστω συγκράτηση των ποσοστών της νεοναζιστικής συμμορίας να έκοβε ψήφους από την ΝΔ και να διευκόλυνε την εκλογική νίκη. Πιθανόν να πιστεύει ότι σήμερα βολεύεται ακόμα περισσότερο καθώς μια εκλογική άνοδος των χρυσαυγιτών θα του εγγυηθεί και μια δεύτερη νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

  Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΧΑ, απευθύνθηκαν στο ίδιο κοινό προσφέροντάς τους μια ελπίδα: στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σκίσει το Μνημόνιο και όλα θα πάνε καλά και στην περίπτωση της ΧΑ ότι θα διώξει τους μετανάστες που μας παίρνουν τη δουλειά και ταυτόχρονα θα βάλει στη θέση τους όποιους φωνάζουν. Και γνωρίζουμε πως οι μικροαστικής συνείδησης νοικοκυραίοι λατρεύουν να τους δίνεις ελπίδα.

  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την επιρροή της χρυσής αυγής και όχι να χαριεντίζεται θεσμικά μαζί της. Άλλωστε η έκρηξη εθνικής υπερηφάνειας με αφορμή τις χειραψίες Βαρουφάκη είχε ως αποτέλεσμα ψηφοφόροι της χρυσής αυγής να συγχαίρουν την κυβέρνηση και να αισθάνονται περήφανοι για αυτήν αναρτώντας στο διαδίκτυο διθυραμβικά σχόλια. Θα μπορούσε να συμβάλει στο άνοιγμα της συζήτησης για το αν είναι νόμιμο (και όχι νομότυπο) πολιτικό κόμμα. Θα μπορούσε να αξιοποιήσει την κυβερνητική εξουσία για να διεθνοποιήσει το πρόβλημα και όχι να προσποιείται πως δεν υπάρχει.

 17. Ο/Η Liberal λέει:

  Ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε κατηγορηματικά επίσης ότι “η ΝΔ δεν πρόκειται πότε στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένη από εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό.” Υπονόησε επίσης ότι εξελίχθηκε ένα περίεργο παιχνίδι μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

  “Έπαιζαν ένα ρόλο που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει. Όταν ο εκπρόσωπος της ΧΑ ομιλεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της ΝΔ και μόνο, αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τετοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη αυτή τη συζήτηση”, είπε, καταλήγοντας : “Θα περιφρουρήσουμε τη βουλή των Ελλήνων από τέτοια φαινόμενα απαράδεκτα. Νομίζω ότι περάσαμε το μήνυμα ότι είναι η τελευταία φορά.” Δεν απάντησε πάντως στο ερώτημα εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/nikolaos-mihaloliakos-apon

  Ο Ιος

  Νικόλαος Μιχαλολιάκος; Απών!
  Συντάκτης:

  Τάσος Κωστόπουλος, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς
  .
  Ξάφνιασε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής με την ομιλία του την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή. Τέτοια υποστήριξη η κυβέρνηση δεν την έχει εξασφαλίσει ούτε από όλες τις πρώην συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Με γλώσσα κεντρώου ευπατρίδη πολιτικού, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξεκίνησε την αγόρευσή του με ένα πρωτοφανές φιλοκυβερνητικό άνοιγμα: «Είπε ο κ. Τσίπρας, ο κύριος πρωθυπουργός, ότι η χώρα σταματά να είναι μνημονιακή αποικία. Είθε. Αναμένομεν». Και στη συνέχεια ο Μιχαλολιάκος εξύμνησε τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης, πιστώνοντάς την μάλιστα με το γεγονός ότι είχε το θάρρος να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες αναφερόμενος στα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις……………
  …………………………..

  http://www.efsyn.gr/arthro/nikolaos-mihaloliakos-apon

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_27.html

  Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

  ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΤΗΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ ΑΝΟΧΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  Μια ακόμη εθνικιστική παράσταση έδωσαν οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι απόγονοι των γερμανοντυμένων ταγματασφαλιτών, τα δολοφονικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Θεωρώντας τις εκδηλώσεις που συνδέονται με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα προνομιακό χώρο παρέμβασης και αναζητώντας την εκ νέου νομιμοποίηση εν όψει της δίκης της δολοφονικής συμμορίας στις 20 Απριλίου, εκμεταλλεύτηκαν την ανοχή των τοπικών πολιτικών παραγόντων και της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ απόλαυσαν και τη προβολή των τοπικών ΜΜΕ, για να διαδώσουν τις σιχαμένες αντιλήψεις τους.

  Όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι φαντάροι που συμμετείχαν

  Τιμήθηκαν οι ήρωες του Οχυρού Νυμφαίας Κομοτηνής1«Την Κυριακή που μας πέρασε ήταν επέτειος από την πτώση του οχυρού της Νυμφαίας.

  Την εκδήλωση την είχε αναλάβει η 29η Ταξιαρχία Πεζικού, καθώς το συγκεκριμένο οχυρό, το οποίο παραμένει διατηρητέο και σχετικά επανδρωμένο, βρίσκεται υπό την εποπτεία της ταξιαρχίας.

  Στην εκδήλωση τιμής των πεσόντων, βρίσκονταν παρόντες οι ανώτεροι αξιωματικοί της 29ης και 21ης ταξιαρχίας, ένας αξιωματικός της αεροπορίας και λίγοι αξιωματικοί της αστυνομίας. Επίσης βρισκόταν ο διοικητής του Δ σώματος στρατού Ιωσήφ Μαυράκης, από πλευράς κυβέρνησης ο Κουίκ των ΑΝΕΛ, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Χαρίτος.

  Φαντάροι στην εκδήλωση ήμασταν ελάχιστοι, 20-25 άτομα για το άγημα, 3 διαβιβαστές και 3 ΕΠ.ΟΠ.

  Ανάμεσα στον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση, που δεν ξεπερνούσε τα 70-80 άτομα, εμφανίστηκαν και καμιά 15αριά Χρυσαυγίτες με φουλ διακριτικά και ελληνικές σημαίες και έκατσαν μέσα στο πλήθος. Στο τέλος ένας εκπρόσωπός τους έκανε δήλωση σε ένα τοπικό κανάλι-Νίκος Τσουμαρέλης και στήθηκαν μπροστά στο μνημείο ανενόχλητοι βγάζοντας αναμνηστική φώτο.

  Οι φαντάροι που υπήρξαν μάρτυρες της φασιστικής παράστασης, αλλά και αυτοί που ενημερώθηκαν αργότερα το θεώρησαν μεγάλη καφρίλα ΚΥΡΙΩΣ που οι εκπρόσωποι του στρατού και της κυβέρνησης δεν έβγαλαν άχνα για την παρουσία της ΧΑ.

  Περιορίστηκαν σε αστειάκια ότι «η ΧΑ ήρθαν να εορτάσουν τη νίκης των Γερμανών επί των Ελλήνων και άλλα τέτοια». Αρκετοί πίστευαν ότι αυτό πρέπει να μαθευτεί και κάπως να υπάρξει καταγγελία. Κια προχώρησαν στην αποστολή σχετικής επιστολής.

  Υπήρξαν και αρκετοί ΕΠ.ΟΠ που επίσης θεώρησαν καραγκιοζιλίκι αυτή την κατάσταση και κοτάρες όσους δεν έβγαλαν άχνα.

  Την ίδια ημέρα έγινε εκδήλωση στον Εχίνο. Για παρόμοιο λόγο. Και ο Εχίνος είναι υπό την εποπτεία της 29ης Ταξιαρχίας. Εκεί δεν εμφανίστηκε η ΧΑ».

  Εμείς θεωρούμε ότι απαιτείται η παρέμβαση του ΓΕΣ και καλούμε ανοικτά το Υπουργείο Άμυνας να πάρει ανοικτά θέση. Τα προκλητικά και επικίνδυνα γεγονότα στα οποία αναδεικνύεται η ανοχή ή ακόμη και η συνεργασία της νέας πολιτικής ηγεσίας του Π.Καμμένου, προς τους ακραίους εθνικιστικούς και φασιστικούς κύκλους, με χαρακτηριστικό επεισόδιο αυτό των ΟΥΚάδων με τα παράνομα εθνικιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πολλαπλασιάζονται και προκαλούν ανησυχία……….

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ενώ η δίκη της ΧΑ αναβλήθηκε σήμερα για δεύτερη φορά:

  http://www.902.gr/eidisi/politiki/66754/i-kyvernisi-proskalese-kai-ti-hrysi-aygi-sto-symvoylio-exoterikis-politikis

  Η κυβέρνηση προσκάλεσε και τη Χρυσή Αυγή στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
  Δημοσίευση: Δευ, 04/05/2015 – 23:21

  Με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα του υπόδικου Χρ. Παππά, συγκλήθηκε σήμερα το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στην πρώτη συνεδρίασή του επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

  Για την απόφασή του να καλέσει τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς επικαλέστηκε το γεγονός ότι το Προεδρείο της Βουλής ομόφωνα καλεί σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη Χρυσή Αυγή και «αντίστοιχα, ένας θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως το ΕΣΕΠ, οφείλει να καλεί αυτούς που καλούνται στη Βουλή».

  Πρόκειται για άλλη μια πράξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στοχεύει στην προσπάθεια αποκάθαρσης της εικόνας των νεοναζί, ώστε να παίξουν το δικό τους ρόλο στις παραπέρα διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

 21. Παράθεμα: Κοτζιάς, Κωνσταντοπούλου σε νέες περιπέτειες με τη Χ.Α. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.