Λειτουργία Κυριακής: Προσφoρά, ασημένιο καντήλι Παναγίας μόνο €1.000, προλαβαίνετε!

… και μόνο €50 (ή περισσότερα, ή λιγότερα -θα τα βρούμε) για σοβάτισμα του ναού της Παναγιάς μας.
Ro15jan15

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

7 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Προσφoρά, ασημένιο καντήλι Παναγίας μόνο €1.000, προλαβαίνετε!

 1. Ο/Η από Λακωνία λέει:

  https://skalalakonias.wordpress.com/2014/09/01/ekklisia/
  αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

  αυτόνομη κομμουνιστική παρέμβαση ατόμων στην Σκάλα Λακωνίας

  ένα σχόλιο με αφορμή μια αφίσα της τοπικής εκκλησίας στην Λακωνία

  furdenkommunismus / Σεπτεμβρίου 1, 2014


  οι γάμοι από έρωτα δεν είναι ευλογημένοι, οι γάμοι από προξενειό είναι ευλογημένοι

  Στην προσπάθεια να καταγράψουμε την τοπική πραγματικότητα στην Λακωνία κάνουμε ότι μπορούμε να βρούμε όλα τα κακώς κείμενα, είτε για αυτά ευθύνονται οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής μας, είτε αυτά μας έρχονται από την τοπική εξουσία, όποια μορφή και αν παίρνει αυτή, συμπεριλαμβανομένης και της εκκλησιαστικής. Την αφίσα που βλέπεται την αλιεύσαμε από μια χρήστη του facebook και δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος σχολιασμός. Στην Λακωνία τέτοιες αφίσες όπως η συγκεκριμένη είναι μια ζοφερή καθημερινότητα που συνοδεύεται από μια σειρά πράξεις βίας σε όποια/ον δεν εναρμονίζεται με τις επιλογές του όχλου και της εξουσίας. Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η ετεροκανονικότητα, ο καταναγκασμός, ο ρατσισμός, η ομοφοβία αλλά και η ιδεολογική βία που ασκείται από την θρησκεία, συνοδεύεται με την καταστολή ακόμα και της ετερόφυλης ερωτικής επιθυμίας, πάντα στο όνομα της θλιβερής κανονικότητας. Δεν μπαίνουμε καν στο κόπο να γράψουμε ότι εδώ τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι μονάχα ένα μακρινό σενάριο επιστημονικής φαντασίας από έναν επίσης μακρινό αμαρτωλό κόσμο όπου η Λακωνία θα παραμείνει για πάντα «καθαρή» και προστατευμένη.

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.agioritikosteki.gr/index.php?lang=gr&com=products&id=101
  Προιοντα | Αγειορειτικο κομποσχοινι

  Τιμή: 17.22 €

  50άρι – 17.22100άρι – 34.44

  Άμεσα Διαθέσιμο
  Κωδικός: 50-100
  +++ ++++ ++++ +++++++ +++ +++
  Free monks (Επιχείρηση Μουλατσιώτη)
  http://www.freemonks.gr/index.php?page=com&lang=1&id=33
  Κέρινη εικόνα Παναγίας Γερόντισσας
  Περιγραφή:
  Η Ιερά Μονή μας θέτει σε κυκλοφορία την υπέροχη εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας, από κερί, μαστίχα και λιβάνι, τα παραδοσιακότερα υλικά, με τα οποία ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς έφτιαξε τις πρώτες εικόνες της Παναγίας.
  Η εικόνα της Παναγίας έχει ύψος 40 εκ. Ένα έργο που με αγάπη οι μοναχοί του Τρικόρφου προσφέρουν για το εικονοστάσι του σπιτιού σας, ενώ, χάρις στα υλικά που αποτελείται, ευωδιάζει.

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm

  ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ

  Μια θαυματουργή Ντίσνεϊλαντ

  1. 2.

  Ολοι τον γνωρίζουν ως «μάνατζερ των παπαροκάδων». Τον αδικούν. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νεκτάριου Μουλατσιώτη δεν σταματούν στη μουσική. Στα δυο μοναστήρια του, στο Τρίκορφο Δωρίδας, γίνονται «πράματα και θάματα». Και το πρώτο θαύμα είναι ότι έχει εγκαθιδρυθεί εκεί ένας επίγειος παράδεισος. Φορολογικός παράδεισος, εννοείται.

  (….)

  Η αυλή των θαυμάτων

  Η οργάνωση ενός παρόμοιου χώρου δεν θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον των πιστών αν δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα «θαύματα». Εδώ ο π. Νεκτάριος είναι μαέστρος. Ολα γύρω του οφείλονται σε «θαύμα». «Ανοιξαν οι ουρανοί και φωτεινές δέσμες φωτός άρχισαν να περιλούζουν το Σταυρό», το 1993 στο μοναστήρι. Αυτό υποτίθεται ότι ήταν θεϊκό σημάδι. Τον Ιούλιο του 1993 επανελήφθη το «θαύμα». Αυτή τη φορά, μάλιστα, το φωτογράφισαν! Το 1994 η εικόνα του Αγίου Νικολάου «μίλησε» στον π. Νεκτάριο. Ο ίδιος Αγιος εμφανίστηκε και σε έναν άλλο φίλο της μονής και του υπέδειξε πού θα πρέπει να γίνει γεώτρηση. Ο π. Νεκτάριος αναφέρει πολλά περιστατικά ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από λευχαιμία, από καρκίνο, από όγκο στον εγκέφαλο κ.ο.κ., χάρη στο αγίασμα ή τους σταυρούς που πουλάει η μονή. Ακόμα και η αεροφωτογράφηση της μονής έγινε δωρεάν χάρη σε «θαύμα». Ενα ελικόπτερο που πήγαινε να φωτογραφήσει γειτονικό ξενοδοχείο ακινητοποιήθηκε πάνω απ’ τη μονή και κινδύνεψε να τσακιστεί. Τότε είχε την έμπνευση ο φωτογράφος να απαθανατίσει τη μονή και, ω του θαύματος, αμέσως όλα τα συστήματα του ελικόπτερου λειτούργησαν κανονικά.

  Αλλά και η ζωή του π. Νεκταρίου είναι σημαδεμένη από θαύματα:

  1. Η μητέρα του ήθελε να κάνει έκτρωση, αλλά την τελευταία στιγμή μετάνιωσε.

  2. Ο ίδιος κινδύνεψε κατά τη γέννησή του αλλά επέζησε.

  3. Τριών χρόνων έπεσε από σκάλα και χτύπησε με το κεφάλι, αλλά τίποτα.

  4. Στα πέντε του προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα, αλλά θεραπεύτηκε εντελώς.

  5. Κατά τη θεμελίωση της μονής το 1991 χτυπήθηκε στο κεφάλι από το σκαπτικό μηχάνημα, αλλά δεν έπαθε τίποτα.

  Μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά τα θαύματα; «Οχι», απαντά ο π. Νεκτάριος, «γράφω για 19 θαύματα στο βιβλίο, αλλά δεν είναι τίποτα. Στην Τήνο γίνονται 19 θαύματα την ημέρα. Στον Αγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη γίνονται 25-30 την ημέρα, έχει τρεις τόμους θαύματα. Ο Αγιος Ραφαήλ στη Μυτιλήνη έχει δέκα τόμους». Του θυμίζουμε ότι στο κήρυγμά του πριν λίγη ώρα κάλεσε τους πιστούς να αγοράσουν τον επίχρυσο ή ολόχρυσο σταυρό του Αγίου Σεραφείμ (αξίας 25.000 και 32.000 δρχ.), με το επιχείρημα ότι, αν και αντίγραφο, είναι «θαυματουργός». Είχε απαριθμήσει διάφορες περιπτώσεις κατοίκων του Τρίκορφου που σώθηκαν από τροχαία, χάρη στο «σταυρό-αντίγραφο». Είχε, μάλιστα, αποφανθεί ότι ο σταυρός αυτός «έχει απoκτήσει την ιδιότητα του Τίμιου Ξύλου»!
  (…..)

  Μια άλλη έμπνευση του πολυπράγμονα ιερωμένου ξένισε όσους τον άκουσαν να την εξαγγέλλει από τηλεοράσεως. Για να πλησιάσουμε, λέει, τους νέους, να ιδρύσουμε και πιτσαρίες της εκκλησίας. Η έκπληξή μας μετριάστηκε όταν διαπιστώσαμε ότι η οικογένεια Μουλατσιώτη είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας εστιατορίων «Mr Pizza». Στην ομώνυμη ΕΠΕ μετέχει με 380 εταιρικά μερίδια ο κ. Ιωάννης Μουλατσιώτης και με 220 η κυρία Παναγιώτα Μουλατσιώτου. Πρόκειται για τον αδελφό και τη μητέρα του Νεκτάριου -κατά κόσμον Γεωργίου- Μουλατσιώτη. Ο κ. Ιωάννης Μουλατσιώτης συμμετέχει ενεργά στα της μονής. Εμφανίζεται ως ο μοναδικός «Μεγάλος Ευεργέτης και Κτήτωρ» της μονής, επειδή δίνει «έως και σήμερα μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανοικοδόμησή της». Η δουλειά με τις πιτσαρίες δεν φαίνεται βέβαια και τόσο αποδοτική. Στον ισολογισμό της 5ης εταιρικής χρήσης που δημοσιεύτηκε το 1998 τα καθαρά κέρδη του Mr Pizza ΕΠΕ μόλις ξεπερνούσαν τα 9.5 εκατ.

  Λίγο δύσκολο να καλυφτούν τα έξοδα των εκατοντάδων εκατομμυρίων που δαπανώνται στη μονή. Μπορεί, βέβαια, να έγινε κι εδώ κάποιο θαύμα, λογιστικό αυτή τη φορά.

  Ελευθεροτυπία, 25/2/2001

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225b.htm
  Το «πιστεύω» του π. Νεκταρίου

  (…)
  Το κείμενο χαρακτηρίζεται από ακραίο αντισημιτισμό και υιοθέτηση όλων των γνωστών συνωμοτικών θεωριών: «Ο Χίτλερ ήταν Εβραίος», «ο Μωάμεθ ήταν Εβραίος», «το έθνος των Εβραίων έχει την κατάρα του Θεού». «Αφού δεν πέτυχε ο Χίτλερ αυτό που ήθελαν οι Εβραίοι, για να μπορούν να να κυβερνούν σε Ανατολή και Δύση, σκέφθηκαν και δημιούργησαν μια νέα αυτοκρατορία, την ΕΟΚ» (σελ. 225). Ο Αντίχριστος είναι η Ενωμένη Ευρώπη: «Διαδίδεται ότι από το κτίριο της ΕΟΚ ίσως κάνει την εμφάνισή του ο φέρων τον αριθμό 666. Θα είναι Εβραίος στην καταγωγή, θα ηγηθεί σαν πρόεδρος της ΕΟΚ και θα μεταπηδήσει στο Ισραήλ» (σελ. 318).

  Ορισμένες θέσεις του φαίνονται άμεσα επηρεασμένες από τις προσωπικές του σχέσεις. Για παράδειγμα, στην έκδοση του 1991 περιλαμβάνεται μια οξύτατη επίθεση στη Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Την βαπτίζουμε όχι Μαργαρίτα, αλλά Τσουκνίδα, για να ανταποκρίνεται το όνομά της με την πραγματικότητα της καρδιάς της». Την ίδια περίοδο ανέπτυσσε ο Μουλατσιώτης σχέσεις με τη Δήμητρα Παπανδρέου. Το αποκαλύπτει κι η ίδια στο βιβλίο της: «Ομολογώ ότι πιστεύω στο ξεμάτιασμα (…) και απ’ αυτή την πίστη μου ξεκίνησε και η σχέση μου με τον πατέρα Νεκτάριο, έναν άξιο ιερωμένο, μαχητή της Ορθοδοξίας και καλό φίλο» («10 χρόνια και 54 μέρες», εκδ. Λιβάνη 1997).

  Φαίνεται ότι τα μάγια είναι ειδικότητα του π. Νεκταρίου. Εχει συντάξει ειδικό κατάλογο με 13 εντολές «Πώς λύνονται τα μάγια». Ειδικεύεται στα μάγια του γάμου και συστήνει στους πιστούς που παντρεύονται να μην έχουν εμπιστοσύνη ούτε στους γονείς τους: «Ενας ξένος ποτέ δεν κάνει μάγια, διότι δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι ευτυχισμένος ή όχι. Πρέπει να προσέχουμε όλους τους γνωστούς μας και τους συγγενείς μας ακόμη και τους γονείς μας αν κατά βάθος δεν ήθελαν τον γάμο μας. Ολα τα ρούχα μας και ό,τι χρησιμοποιήθηκε κατά την ώρα του γάμου μας να έχει κλειδωθεί σ’ ένα δωμάτιο και το κλειδί να το έχουμε εμείς. Κανείς να μην πλησιάσει τα στέφανα και ο,τιδήποτε είχε σχέση με το μυστήριο. Σε κανέναν εμπιστοσύνη» («Γάμος και μαγεία»).
  (….)

  Ελευθεροτυπία, 25/2/2001

 3. Ο/Η Mίμης ο σιδεράς λέει:

  Ταραχή στην Αρχιεπισκοπή: Ο Πανταζής επισκέφθηκε τον Ιερώνυμο
  News247.gr‎ – Πριν από 2 ημέρες
  Ο Λευτέρης Πανταζής στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Πήγε για να λάβει την ευχή του.

 4. Ο/Η Αδελφές ψυχές λέει:

  ΣΆΒΒΑΤΟ, 11 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2009
  Ο Γαϊτάνος το πήρε σκοινί γαϊτάνι!
  Αριστερά η Μπέσσυ Αργυράκη προλογίζει το show που ετοίμασε προς τιμήν του Γαϊτάνου. (Photo από γιγαντο-οθόνη 10/4/2009)

  Δεξιά ο Γαϊτάνος επιδεικνύει το βραβείο που του παρέδωσε ο κ. Ιερώνυμος.

 5. Ο/Η tom λέει:

  Ειστε χαφιεδες και ρουφιανοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s