(Υποψήφιος ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΖΑ) Τότε που ο Ν. Κοτζιάς ήταν γκαουλάιτερ δύο σταλινικών δικτατοριών

EMFILIOS-1

Ποιος έγραψε αυτό το κείμενο; Ο Κουφοντίνας, ο Ξηρός, ο Μαζιώτης ή ο Νίκος Κοτζιάς;

 

«Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Έχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό»
Φαήλος Κρανιδιώτης

«Ο Κοτζιάς έχει δύο ελαττώματα: ελληνοκεντρική ρεαλιστική άποψη και δύσκαμπτη μέση. Αν δε τίς των γνωστών μαλακίων του την έπεφτε για “υπερπατριωτισμό” θα ’πεφτε πολύ γέλιο.»
Φαήλος Κρανιδιώτης

1

«Όμως το ειρηνικό πέρασμα [στον σοσιαλισμό], περιέχει όχι μόνο βία γενικά (μιας και επιβάλλει τη θέληση του λαού πάνω στους εχθρούς του), αλλά μπορεί να περιέχει και ένοπλη βία. Απλώς δεν φτάνει στον πανεθνικό εμφύλιο πόλεμο. Η χρήση των όπλων στην περίπτωση του ειρηνικού περάσματος το πολύ να είναι αποσπασματική, ευκαιριακή και γεωγραφικά περιορισμένη. Ο ειρηνικός δρόμος σημαίνει ότι η αντίδραση “νιώθει τη θηλειά γύρω από το λαιμό της” και υποχωρεί από την εξουσία έστω και αν το κάνει για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της και να οργανώσει πιο καλά την αντεπανάσταση.»

Αυτό είναι το «ειρηνικό πέρασμα» στον σοσιαλισμό. Φανταστείτε πώς εννοεί ο συγγραφέας αυτού του κειμένου το «βίαιο πέρασμα», το «επαναστατικό πέρασμα» στη «δικτατορία του προλεταριάτου» και δι’ αυτής στον σοσιαλισμό, το οποίο πέρασμα, στο σημείο αυτό, δεν θεωρεί απαραίτητο να περιγράψει. Παρακαλούμε, αν κάποιος έχει διαβάσει τόσο ακραίο κείμενο γραμμένο από στέλεχος της επίσημης Αριστεράς μεταπολιτευτικά, και μάλιστα ελάχιστα χρόνια πριν από την πτώση των καθεστώτων του σοβιετικού συνασπισμού, να μας το θέσει υπόψη. Παρακαλούμε όσους αναγνώστες έτυχε να διαβάσουν κάποια προκήρυξη οποιασδήποτε ελληνικής τρομοκρατικής οργάνωσης (από τη «17 Νοέμβρη» έως τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»), αν έπεσε στην αντίληψή τους παρόμοια πρόταση των τρομοκρατών, για την κήρυξη «γεωγραφικά περιορισμένου» εμφυλίου πολέμου, να μας το κάνουν γνωστό.

K1

Ζητούμε, τέλος, να απαντήσουν στο Κουίζ: «Ποιος έγραψε τα παραπάνω κείμενο: Ο Κουφοντίνας, ο Ξηρός, ο Μαζιώτης, ή μήπως ο διαβόητος “Διαφωτιστής” του Προλεταριάτου των δεκαετιών 1970, 1980 και κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 Νίκος Κοτζιάς;».

COVER-1aΓια την ώρα θα ασχοληθούμε με ένα από τα πονήματα του τελευταίου, που είναι και πολυγραφότατος, αφήνοντας έτσι ανεξίτηλα ίχνη των ιδεολογικών του μεταμορφώσεων. Η Πολωνία ήταν η χώρα η οποία ενώ βρισκόταν υπό την «δικτατορία του προλεταριάτου», της επιβλήθηκε και στρατιωτικός νόμος το 1981, έζησε δηλαδή διπλή δικτατορία μέχρι την πτώση του καθεστώτος. Ο Κοτζιάς υπήρξε απολογητής και προπαγανδιστής και των δυο αυτών δικτατοριών στην ίδια χώρα. Στην περίπτωση του τότε κορυφαίου προπαγανδιστή του σταλινικού ΚΚΕ Νίκου Κοτζιά η λέξη «σκληροπυρηνικός» είναι πολύ ήπια για να αποδώσει τον φανατισμό του: ήταν κυριολεκτικώς λυσσόδηκτος. Ανάμεσα σε άλλα βιβλία προπαγάνδας, έγραψε όταν είχαν κατασταλεί βίαια οι εξεγέρσεις στο Γκντανσκ, και το «Η Πολωνία κι εμείς. Διαπιστώσεις και προοπτικές» (Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»). Η βιαιότητα του λόγου του έφθανε στο σημείο να γράφει στο πρόλογό του ότι «…ο αναθεωρητικός-αντικομμουνιστικός τύπος («Αντί», «Αυγή», φυλλάδια αριστεριστών κ.λπ.) εντείνουν την προπαγάνδα τους ενάντια στον υπαρκτό σοσιαλισμό και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Πολωνίας». Με δυο λόγια, ο γκαουλάιτερ της προπαγάνδας δύο ταυτοχρόνως δικτατοριών σε μία χώρα, ο καθ’ έξιν και κατά συρροήν κήρυκας του πιο ακραίου ψεύδους, θεωρούσε «αντικομμουνιστικό τύπο» ακόμη και την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Αυγή»! Κάθε φράση σ’ αυτό το βιβλίο είναι ψέμα, κάθε σελίδα περιέχει λεκτικούς τραμπουκισμούς και ολόκληρο είναι ένα παραλήρημα σταλινικής ψευδολογίας και αναίσχυντης προπαγάνδας.

Τολμούσε να καθυβρίζει διανοούμενους διεθνούς κύρους και αγωνιστές της δημοκρατίας του ύψους ενός Άνταμ Μίχνικ. Η προπαγάνδα τού εν λόγω σταλινικού (που μετά την πτώση των σταλινικών καθεστώτων αναζήτησε καταφύγιο στον Πατριωτισμό), έφτασε στο σημείο, διαστρέφοντας την πραγματικότητα να επαινεί σαν δημοκρατία τη δικτατορία Γιαρουζέλσκι και να συκοφαντεί την Ελληνική Δημοκρατία σαν τρομοκρατική (βλ. κεφάλαιο «Πολωνία – Ελλάδα»):

K48

κλικ για μεγέθυνση

«Αντίθετα, στην Ελλάδα κηρύχνονται οι απεργοί υπό διωγμό – νομικό, ηθικό, πολιτικό, οικονομικό. Στην Πολωνία η αυτοκριτική συνοδεύτηκε από προτάσεις διαλόγου, με την πραγματοποίησή του. Στην Ελλάδα, αρχίζουν οι απολύσεις, οι προσπάθειες δημιουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών, η τρομοκρατία και ο έμπραχτος “διάλογος” με την αποστολή των ΜΑΤ. Στην Πολωνία ο διάλογος καταλήγει στην αποδοχή των αιτημάτων, ακόμα και αυτών που δεν θεωρούνται σωστά» (σ. 85).

Σήμερα, αυτά θέλει να τα εξαφανίσει, όπως και πολλά άλλα από τα έργα του. Να μη μιλά κανείς γι’ αυτά. Όχι όμως γιατί μετάνιωσε. Με συνεργάτη τον Φαήλο Κρανιδιώτη επιχειρεί να φιμώσει την Athens Review of Books. Ο μικρός τυμπανιστής του υπαρκτού σταλινισμού, το αλαλάζον κύμβαλο του σοβιετισμού, επαναλαμβάνω: το αλαλάζον κύμβαλο δυο δικτατοριών στην ίδια χώρα, ο τελάλης του στρατηγού Γιαρουζέλσκι, επιχειρεί να κλείσει δικαστικά την Athens Review of Books. (Μη διανοηθεί κανείς να του θυμίσει ακόμη ούτε τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου ή ότι ήταν πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», ακόμη και τα φλερτ με τον Σαμαρά ή τον Καμμένο. Η υπενθύμιση οποιασδήποτε από τις αναζητήσεις πολιτικής τύχης μπορεί να ερεθίσει το εν λόγω «εθνικό κεφάλαιο» και να τη θεωρήσει… συκοφαντική, όπως θεωρεί συκοφαντία την υπενθύμιση του δυο τουλάχιστον δεκαετιών διάρκειας σταλινικού παρελθόντος του. Αυτός υπηρετεί την ιστορική αναγκαιότητα και σημασία έχουν μόνο οι σκοπιμότητες, ενώ δεοντολογία, κανόνες, ηθική, είναι όλα σχετικά και μηδενίζονται σύμφωνα με τη λογική του σταλινισμού).

COVER-2a

Πληροφορούμαστε με μεγάλη ικανοποίηση ότι ο Σύλλογος Νοσταλγών του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και Αποκατάστασης της Ιστορικής Νομοτέλειας θα αναρτήσει στο Διαδίκτυο, αρκετά κεφάλαια από τα δυσεύρετα σήμερα έργα του Ν. Κοτζιά, αλλά και άρθρα που καταδεικνύουν την προσφορά του στο Κίνημα (όποιο κι αν ήταν αυτό κάθε φορά) και ασφαλώς στην Πατρίδα. Μόλις αυτό συμβεί, η Athens Review of Books θα παραθέσει τα λινκ ώστε οι μελετητές των «στοχαστικών προσαρμογών» να έχουν εύκολα πρόσβαση σε αυτά τα πολύτιμα υποπροϊόντα της Ελληνικής Επαναστατικής και Πατριωτικής Σκέψης. Προς το παρόν, θα αναρτήσουμε μερικές απολαυστικές σελίδες από το πόνημα του εν λόγω Κοτζιά «Η Πολωνία κι εμείς».

 

The Athens Review of Books

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

51 Responses to (Υποψήφιος ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΖΑ) Τότε που ο Ν. Κοτζιάς ήταν γκαουλάιτερ δύο σταλινικών δικτατοριών

 1. Ο/Η Phoenix λέει:

  Reblogged this on tolmima.

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί θρησκευτικά;
  Θα το δούμε και αυτό;

  • Ο/Η Εco λέει:

   http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/kammenos-synergasia-me-syriza-me-vash-tis-kokkines-grammes-mas.3259580.html

   Καμμένος: Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις κόκκινες γραμμές μας

   τόνισε όμως ότι θα ήθελε θέση υφυπουργού Θρησκευμάτων για το κόμμα του

   Τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας

   μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τις κόκκινες γραμμές, σε θέματα όπως το μακεδονικό, το θέμα της Θράκης, τα εθνικά θέματα».

   Τάχθηκε τέλος, υπέρ της κατασκευής γηπέδων για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, στις περιοχές που εδρεύουν.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πολιτικός όρκος της κυβέρνησης λοιπόν, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!.
  Πολύ καλό βήμα, έστω και μετά από «εξηγήσεις» στον αρχιεπίσκοπο, που δεν τιμούν το πρωθυπουργικό αξίωμα.
  Αλλά Τσίπρας είναι αυτός, πολύ κατώτερος των περιστάσεων, αλλά πρωτοπόρος στο ζήτημα αυτό και μπράβο του, ειδικά αν συγκριθεί με όλους τους προκατόχους του.

  Ας θυμίσει όμως κάποιος στους θεομπαίχτες της Δεξιάς και του παπαδαριού που θα διαρρήξουν τα ιμάτιά τους, πως ο Χριστός απαγορεύει αυστηρά τον όρκο.
  Το επιβεβαιώνουν και ο αδελφόθεος Ιάκωβος, ο Μ.Βασίλειος, ο Ι.Χρυσόστομος κ.ά.πατέρες της Εκκλησίας.

  Ειδικά ο Ι.Χρυσόστομος είναι πολύ αυστηρός απευθυνόμενος στον ασεβή αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που τον κατηγορεί ότι ενεργεί σαν υβριστής και σαν μεθυσμένος (Ώ της παροινίας!):

  «Συ, ει μηδέν έτερον, αυτό γουν το Βιβλίον αιδέσθητι, ο προτείνεις εις όρκον. Το Ευαγγέλιον, ο μετά χείρας φέρεις και κελεύεις ομνύναι, ανάπτυξον (άνοιξον) και ακούσας τι περί όρκου ο Χριστός εκεί διαλέγεται, φρίξον και απόστηθι. Συ δε τον νόμον τον κωλύοντα ομνύναι, τούτον όρκον ποιείς: Ω της ύβρεως! Ω της παροινίας!»

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Τόσο θράσος;

   Σπυράκη: «Πολύ άσχημα ξεκίνησε»

   Δεν εγκρίνει η ΝΔ την πολιτική ορκωμοσία Τσίπρα

 4. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Πάλι τα ίδια φρούτα;
  Ε και τι θέλεις; Μάνγκο;
  Όχι, Καμμένο.

 5. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Αγαπητέ Ροΐδη, θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως η μητέρα της ιδιοκτήτριας και εκδότριας της Athens Review of Books Μαρίας Βασιλάκη, η αείμνηστη Χαρά Λιουδάκη, ήταν αρραβωνιαστικιά του ήρωα Ναπολέοντα Σουκατζίδη. Το θυμήθηκα βλέποντας τον Τσίπρα να καταθέτει λουλούδια στον Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκεί όπου εκτελέστηκε ο Σουκατζίδης μαζί με άλλους 199 κομμουνιστές.

 6. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(ατακτος) λέει:
 7. Ο/Η Cosco cosco λέει:

  http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/item/218245-enas-grammateas-ipourgikou-simbouliou-eidikos-gia-tis-apokratipoiiseis

  Ενας γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου ειδικός για τις Αποκρατικοποιήσεις
  Ιανουάριος 27, 2015

  Ο Δικηγόρος κ. Σπύρος Σαγιάς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, ειδικεύεται σε θέματα εμπορικού και δημοσίου δικαίου, με έμφαση στις υπηρεσίες νομικού συμβούλου στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, «ιδίως σε ζητήματα δημόσιου οικονομικού δικαίου» (δημόσιες συμβάσεις, δημόσια έργα, συμβάσεις παραχώρησης, επενδυτικά σχέδια).

  Το δικηγορικό του γραφείο λοπόν, στην οδό Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, ειδικεύεται στην διαδικασία των μελετών για τις Αποκρατικοποιήσεις και την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας. Συγκεκριμένα έχει ασχοληθεί με την εκπόνηση μελετών για την παραχώρηση λιμένων, αεροδρομίων καθώς και για τις περίφημες Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.

  Όπως διαβάζουμε στο εταιρικό του site Σαγιάς και Συνεργάτες οι Τομείς Δραστηριότητας του γραφείου είναι: Ακίνητη Περιουσία, Ανταγωνισμός, Δημόσιες Συμβάσεις, Δικαστήρια Διαιτησία, Ενέργεια, Εταιρίες Ιδιωτικοποιήσεις, Λιμένες Μεταφορές, Παραχωρήσεις, Πολεοδομία Περιβάλλον, ΣΔΙΤ, Τουρισμός, Υγεία..

  Στα πιο σημαντικά του έργα περιλαμβάνεται «ο στρατηγικός σχεδιασμός της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού», ενώ πολλοί κάνουν λόγο και για συμβολή του γραφείου του στην αποκρατικοποίηση της Cosco.

  Ο κ. Σπύρος Σαγιάς, ανήκει σε αυτό που ονομάζουμε «σημιτικό περιβάλλον». με επιτυχημένο όνομα στην Αγορά.
  Το θέμα είναι πως θα μπορέσει να ισορροπήσει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων και επανακρατικοποιήσεις.

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Δεν πρόκειται να υπακούσουμε στις εντολές τις Μέρκελ δεν πρόκειται να υπακούσουμε στις εντολές της τρόικας. Θα υπακούσουμε στις εντολές του ελληνικού λαού υπογράμμισε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Ο λαός βρήκε την λευτεριά του». Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή τόνισε ο Μ. Γλέζος και σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας καταλήξουν σε αδιέξοδο αυτοί που θα χάσουν είναι οι Γερμανοί.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.kathimerini.gr/801259/opinion/epikairothta/politikh/to-3an8o-genos-kai-h-wraia-ellas

  ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

  Το Ξανθό Γένος και η ωραία Ελλάς

  …….Προσαρμοσμένος στο πρωτόκολλο, αντιθέτως, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, με γραβάτα, καθότι απευθύνεται σε διπλωμάτες. Η πρώτη, αν δεν κάνω λάθος, κίνηση της νέας κυβέρνησης εξάλλου, ακόμη κι αν δεν του ανήκει, τον αφορά. Πρόκειται για ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού η οποία εκφράζει τη διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της ρωσικής πολιτικής στην Ουκρανία από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ανακοίνωση μας πληροφορεί πως η Ελλάδα δεν συναινεί στην καταδίκη. Επισημαίνει, δε, πως η καταδίκη κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

  Στροφή στην εξωτερική μας πολιτική; Οι στενές σχέσεις του εγχώριου εθνολαϊκισμού με το Ξανθό Γένος είναι γνωστές. Γνωστές είναι επίσης και οι βαθιές ρίζες της σκέψης του νέου υπουργού Εξωτερικών στα χώματα της ρωσικής σκέψης. Και δεν εννοώ βέβαια τον Ντοστογιέφσκι ή τον Τσέχοφ. Πριν από πολλά χρόνια, όχι και τόσο πολλά εδώ που τα λέμε, ο καθηγητής Κοτζιάς είχε συγγράψει έργο με τίτλο «Η Πολωνία κι εμείς» όπου αναφερόταν στην εξέγερση των Πολωνών και στο πραξικόπημα του στρατηγού Γιαρουζέλσκι. Εκεί «αναλύει με στοιχεία τις ωμές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σ’ αυτήν τη χώρα, τον ρόλο των αντισοσιαλιστικών ομάδων στο εσωτερικό της, και αποδείχνει (sic)» τον αντικομμουνιστικό και αποπροσανατολιστικό ρόλο του αστικού Τύπου. Αυτά βέβαια στο μακρινό 1981, όταν ο ίδιος ήταν στο ΚΚΕ και τα βιβλία του τα εξέδιδε ο εκδοτικός οίκος του κόμματος, «Η Σύγχρονη Εποχή». Εκτοτε βέβαια η Ιστορία έχει τραβήξει δρόμο μακρύ και σκολιό. Λόγω δε των δημοσίων έργων στο Βερολίνο, πήρε μια παρακαμπτήριο από τη μεγάλη λεωφόρο που την οδηγούσε στην αταξική κοινωνία και ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε σύμβουλος και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ. Επειδή δε, ως γνωστόν, οι Ελληνες κομμουνιστές, ακόμη και οι πρώην, είναι περισσότερο δεμένοι με τη Μόσχα και λιγότερο με τον μαρξισμό, ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται σε φωτογραφία στο πλευρό του Αλεξάντερ Ντούγκιν, συμβούλου του προέδρου Πούτιν. Ο κ. Ντούγκιν να θυμίσω ότι όταν είχε έρθει στην Ελλάδα είχε συναντήσει τον κ. Μιχαλολιάκο, τον είχε δε επισκεφθεί στη Μόσχα αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής και συζήτησε μαζί του, εκτός των άλλων, και θέματα πολιτισμού! Τα καθεστώτα αλλάζουν, όμως το γένος παραμένει ξανθό.

  Ειδικά αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου. Και επειδή φαίνεται ότι ο υπουργός των Εξωτερικών το πιστεύει, το 2013 επέλεξε για δικηγόρο τον ελληνοπρεπή Φαήλο Κρανιδιώτη, φίλο του κ. Σαμαρά. Αυτός είπε το περίφημο: «Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Εχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό». Τόσο καθαρό ώστε να καταθέσει αγωγή στο περιοδικό Athens Review of Books και τον εκδότη του, Μανόλη Βασιλάκη, όταν αυτός τον αποκάλεσε «σταλινικό». Ελπίζω να την αποσύρει τώρα που έγινε υπουργός. Αφήστε που θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Λαφαζάνη γιατί θεωρεί το «σταλινικός» συκοφαντικό.

  Συμπέρασμα: Είπαμε πως η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα είναι φιλοευρωπαϊκή, αλλά δεν πρέπει να υπερβάλλουμε κιόλας. Κι αν συνεχίζετε να αναρωτιέστε για το υβριδικό κατασκεύασμα που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στους ΑΝΕΛ, καλά θα κάνετε να ηρεμήσετε. Διότι υπάρχουν και οι δεσμοί του ελληνισμού με το Ξανθό Γένος, το οποίο παραμένει ξανθό. Και όπως είπε ο κ. Κουίκ, η Βουλή θα πάψει να είναι η Βουλή της τρόικας και θα γίνει η Βουλή των Ελλήνων. Μαγειρείον «Η ωραία Ελλάς».

  Έντυπη

 10. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(ατακτος) λέει:

  Φαήλος υπέρ υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ!
  http://www.topontiki.gr/article/94473/Failos-uper-upourgon-tou-SURIZA-Photo

  • Ο/Η Πατριωτικά έπεα λέει:

   Το Ποντίκι Web
   Φαήλος υπέρ υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ! (Photo)

   Ευχάριστη έκπληξη της νέας κυβέρνησης, χαρακτηρίζει τον Νίκο Κοτζιά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Ο γνωστός για τις θέσεις του, φίλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει ότι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών έχει πατριωτικές θέσεις, ενώ τονίζει ότι τον έχει προτείνει για υπουργό και σε κυβέρνηση Σαμαρά.

   «Αγαπητέ Νίκο, ευχές για δύναμη και αποτελεσματικότητα στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.» καταλήγει το κομμάτι του status του κ. Κρανιδιώτη, για τον Νίκο Κοτζιά. Ο Υπουργός Εξωτερικών όμως δεν είναι ο μόνος που άρεσε στον Φαήλο Κρανιδιώτη. Θετική είναι η γνώμη του και για τον κ. Νικολούδη, εξαίρετο εισαγγελικό λειτουργό, όπως λέει ο ίδιος.

 11. Ο/Η Κου κου! Kρα κρα! λέει:

  Νίκος Κοτζιάς, ένας εθνικιστής στο ΥΠΕΞ που συνομιλεί με την Ακροδεξιά της Ρωσίας (όπως και η Χρυσή Αυγή)

  27.1.15

  Ο αμφιλεγόμενος Νίκος Κοτζιάς επιλέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη νευραλγική θέση του υπουργού Εξωτερικών, ένας άνθρωπος με σαφείς αντιευρωπαϊκές θέσεις και περίεργες σχέσεις με συγκεκριμένους ρωσικούς κύκλους.

  Αρχικά, αξίζει κανείς να ξεκινήσει από τη σχέση του με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Φαήλο Κρανιδιώτη. Όπως είχε αποκαλύψει η Παραπολιτική τον Απρίλιο του 2011, ο Νίκος Κοτζιάς είχε επιλέξει τον κ. Κρανιδιώτη ως δικηγόρο του σε αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της Athens Review of Books εξαιτίας ενός άρθρο του Ανδρέα Παππά που τον χαρακτήριζε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού».

  Μάλιστα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει γράψει γι’ αυτόν:

  -Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Έχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό.

  -Ο Κοτζιάς έχει δύο ελαττώματα: ελληνοκεντρική ρεαλιστική άποψη και δύσκαμπτη μέση. Αν δε τίς των γνωστών μαλακίων του την έπεφτε για “υπερπατριωτισμό” θα ’πεφτε πολύ γέλιο.

  Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Κοτζιάς εξηγούσε κάποτε γιατί οι εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο προσπαθούν να πριονίσουν- κατ΄ αυτόν- τον κ. Σαμαρά «διότι θέλουν να εξασφαλίσουν χρόνο και ηρεμία στην πολιτική σκηνή προκειμένου να διασφαλίσουν τη λεηλασία των 50 και άλλων τινών δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση τους κάνει δώρο».

  Ρίξτε μια ματιά σε παλαιότερες απόψεις του υπέρ διαφόρων δικτατοριών ενώ το τελευταίο του βιβλίο έχει τον σαφή τίτλο «Ελλάδα, αποικία χρέους».

  Πρόσφατα, είχε συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και οι σχέσεις του με τη Ρωσία προβληματίζουν. Τον Απρίλιο του 2013 ο Νίκος Κοτζιάς είχε διοργανώσει διάλεξη υπέρ του Αλεξάντρ Ντούγκιν, ενός ακροδεξιού συμβούλου του Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

  Στην εισήγηση του είχε αναφέρει ότι ο Πούτιν έχει με τη μεριά του το λαό(!):

  Έχουμε το φιλοαμερικανικό, φιλελεύθερο, ατλαντικό, μονοπολικό λόμπι, και έχουμε τον Πούτιν προσωπικά με τη δική του πορεία και τους δικούς του ανθρώπους γύρω του οι οποίοι έχουν μια μεγάλη υποστήριξη από τον πληθυσμό. Διότι ο Πούτιν είναι δημοφιλής λόγω των κύριων χαρακτηριστικών των πολιτικών του, τα οποία συμμερίζονται όλοι ή τουλάχιστον η πλειοψηφία. Θα πρέπει να αποκόψουμε από την πλειοψηφία το φιλελεύθερο δίκτυο, το οποίο είναι πολύ δραστήριο σε κάθε περίπτωση, αλλά μέχρι εκεί. Και ο Πούτιν επιλέγοντας μεταξύ της φιλελεύθερης ελίτ και της πλειοψηφίας του απλού ρωσικού πληθυσμού, επέλεξε τον απλόΡώσο άντρα και τη Ρωσίδα γυναίκα. Και αυτό ήταν ένα αποφασιστικό βήμα στη διαδρομή του και για αυτό το λόγο είναι Ευρασιατιστής και υπέρ της πολυπολικότητας και για αυτό παραμένει και θα παραμείνει στην εξουσία για τόσο πολύ καιρό.

  Αν δεν έχετε χρόνο να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, αρκεί να δείτε τις δυο παρακάτω φωτογραφίες. Η μια είναι από την εκδήλωση του Νίκου Κοτζιά…

  …και η άλλη είναι από το όταν ο συγκεκριμένος κύριος συνάντησε στη Μόσχα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

  Θυμίζω ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής υπέρ της Ρωσίας έχουν εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της Ουκρανίας.

  Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι η ψυχοσύνθεση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας αρκεί από μόνη της για να μας βάλει σε μπελάδες. – See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/nikos-kotzias-o-pio-ethnikistis-ypourgos-eksoterikon-meta-ton-antoni-samara.html#sthash.KtPUCzIw.dpuf

 12. Ο/Η Κάσυ Διάρη, ζήτω ο Πούτιν λέει:

  http://lykavitos.gr/archives/167932
  Η Χρυσή Αυγή συγχαίρει τον Κοτζιά για την στάση του στο θέμα των Ρωσικών κυρώσεων

  Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή τάχθηκε κατά των κυρώσεων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στη Ρωσία και κατά των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

  «Όχι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

  Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την στάση επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα. Επίσης, στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες θεωρούμε ξεπούλημα της Πατρίδος, έχουμε διατυπώσει θέση κατά των ιδιωτικοποίησεων σε ΟΛΠ και ΔΕΗ. Θεωρούμε επίσης σημαντικό ζήτημα την επιστροφή στον Ελληνικό Λαό της λεγόμενης “μικρής ΔΕΗ”».

 13. Ο/Η Κάσυ Διάρη, Ρωσία Ορθοδοξία λέει:

  http://www.parapolitiki.com/2015/01/apodexetai-ti-stratigiki-kotzia-yper-tis-rosias-i-xrysi-aygi.html#sthash.KJdcNmqh.dpuf

  Αποδέχεται τη στρατηγική Κοτζιά υπέρ της Ρωσίας και η Χρυσή Αυγή

  28.1.15

  Μετά τον Φαήλο Κρανιδιώτη, η εντυπωσιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τη Ρωσία βρίσκει σύμφωνη και τη Χρυσή Αυγή.

  Σε σημερινή ανακοίνωση της., η νεοναζιστική οργάνωση αναφέρει:

  Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την στάση επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα.(…)

  Θυμίζω ότι ο Νίκος Κοτζιάς υποδέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς τον φασίστα μέντορα του Πούτιν που στη συνέχεια συνάντησε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Μόσχα ενώ τα δυο κόμματα τήρησαν ίδια στάση απέναντι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

  Τότε, η Παραπολιτική έγραφε:

  Δεν έχω απολύτως καμία προβοκατόρικη διάθεση εξίσωσης ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς με ένα νεοναζιστικό μόρφωμα αλλά μπορούν να μας εξηγήσουν λίγο στην Κουμουνδούρου τι ακριβώς τους συμβαίνει; Ακόμα και ο Μαριάς έκρινε ότι είναι προτιμότερο να επιλέξει το λευκό παρά να καταψηφίσει. Σε τι ακριβώς ελπίζουν από τη Ρωσία του Πούτιν ως αυριανή κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί με την Ευρωζώνη το χρέος της χώρας;

 14. Ο/Η Κάσυ Διάρη, η υπεράσπιση λέει:

  http://www.stoxos.gr/2015/01/blog-post_6999.html

  28/1/15

  ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ: ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΤΟΝ ΚΝΙΤΗ ΥΠ.ΕΞ. ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΥΓΚΙΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!..

  8:36 μ.μ. ΣΤΟΧΟΣ Δεν εχει σχολια

 15. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.parapolitiki.com/2015/01/blog-post_28.html#sthash.U81aLtkD.dpuf

  Ο φασίστας σύμβουλος του Πούτιν μάλλον ήξερε πριν από τους Έλληνες τη στροφή ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Ρωσίας

  Όπως έχει τονίσει από χθες η Παραπολιτική, ο Alexandr Dugin είναι ο φασίστας μέντορας του Βλάντιμιρ Πούτιν που διατηρεί διαύλους τόσο με το νέο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά όσο και με τη Χρυσή Αυγή.

  Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, νομίζω ότι αξίζει να συγκρατήσουμε το παραπάνω tweet του συγκεκριμένου ανθρώπου ο οποίος στις 26 Ιανουαρίου, δηλαδή μια μέρα πριν μάθουμε στην Ελλάδα τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, είχε «μοιραστεί» στο Twitter ρεπορτάζ εφημερίδας από τη Λευκορωσία υπό τον σαφή τίτλο «Η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα επιτρέψει στην Ευρώπη να τιμωρήσει τον Πούτιν».

  Μόνο εγώ πιστεύω ότι έχει ξεκινήσει ένα πολύ χοντρό παιχνίδι;

  4 σχόλια

  Jane Doe • μία μέρα πριν

  Δεν το πιστεύεις μόνο εσύ, σε διαβεβαιώ. Το ζήτημα είναι όμως ότι η ΕΕ δεν θα τους το επιτρέψει. Το ρωσικό/ουκρανικό δεν είναι ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα, βρισκεται στην κορυφή της. ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν όσοι τους έλεγαν επικίνδυνους…

  ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ; • 21 ώρες πριν

  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΩΣΜΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΧΑ-ΣΥΡΙΖΑ ;;;;
  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ;
  ΟΙ ΜΟΛΟΤΩΦ – ΡΙΜΠΕΡΝΤΡΟΠ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ.
  ΜΕΛΑΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
  ΤΟ ΚΙΣΕ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ;
  ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ; ΤΟ AJC;

  pro • 21 ώρες πριν

  Ότι δεν τόλμησαν οι Φαήλοι, θα το υλοποιήσουν οι ημιπαράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους ψεκασμένους συνεταίρους τους. Γενικώς ισχύει ότι «πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτά μου φέρνουν τρόμο».

  δ • 14 ώρες πριν

  Παραπέμπω στην ΟΑΚΚΕ η οποία εδώ και χρόνια τα λέει στις αφίσες της . Προς επιβεβαίωση όποιος θέλει μπορεί να το δει επισκεπτόμενος τον ιστοτόπο της.

 16. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://lykavitos.gr/archives/168054

  Προσκλήθηκε αμέσως στην Μόσχα, ο φίλος του Πούτιν, Κοτζιάς

  Στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναφέρθηκε απόψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προσερχόμενος με καθυστέρηση στην καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν των ξένων ανταποκριτών στη Μόσχα, λόγω έκτακτης συνεργασίας του στο Κρεμλίνο με τον Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

  «Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν βρισκόμουν εκεί πριν από ένα χρόνο και ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ένας ενεργητικός, νέος πολιτικός. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Λαβρόφ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά και τον προσκάλεσε στη Μόσχα.

  Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

  «Ακούμε τις νέες δηλώσεις, που γίνονται στην Αθήνα, τις ακούγαμε και στο παρελθόν και ποτέ δεν θέσαμε υπό αμφιβολία τις παλαιότατες, ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις μας με την Ελλάδα. Γι΄ αυτό και η σημερινή αλλαγή της κυβέρνησης μάς επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας αυτές θα δυναμώσουν, θα αναπτυχθούν και θα αποκτήσουν νέα δυναμική, εάν υπολογίσουμε τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού. Περιμένουν βέβαια την Ελλάδα όχι εύκολες μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την οικονομική ημερήσια διάταξη, όμως θέλω επισήμως να πω ότι η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας κι έτσι θα συνεχίσει».

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/financial-times-sxeseis-kotzia-me-roso-akrodeksio-%E2%80%93-diapseydei-ypeks

  Financial Times: Σχέσεις Κοτζιά με Ρώσο ακροδεξιό – Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

  17:00 | 29 Ιαν. 2015

  Την αντίδραση του υπ. Εξωτερικών προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times που κατηγορεί τον υπουργό Νίκο Κοτζιά για σχέσεις με τον Ρώσο εθνικιστή Αλεξάντρ Ντούγκιν. Με επίσημη ανακοίνωσή του το υπ. Εξωτερικών χαρακτηρίζει ψευδείς και ανυπόστατους του ισχυρισμούς του δημοσιεύματος.

  Τι αναφέρει το δημοσίευμα

  Το ρεπορτάζ των FT με τίτλο «Alarm bells ring over SYRIZA’s Russia links» αναφέρει ότι στις Βρυξέλλες έχει προκληθεί ανησυχία για τις σχέσεις του κόμματος με τη Ρωσία. Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για την ουκρανική κρίση κατά τα οποία έχει κατηγορήσει το Κίεβο για κάλυψη νεοναζιστικών στοιχείων και έχει αποκηρύξει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

  «Μία ημέρα μετά την εκλογή του ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε μια χειροβομβίδα με στόχο τις Βρυξέλλες: αρνήθηκε την πρόταση για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας λόγω της κλιμάκωσης της βίας στην Ουκρανία. Το γεγονός ότι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος τον οποίο προσκάλεσε ο κ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα ήταν ο Ρώσος πρέσβης Αντρέβ Μασλόφ ενισχύει τις ανησυχίες τους» γράφει η εφημερίδα.

  Οι FT σημειώνουν στη συνέχεια ότι κι άλλα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις και αναφέρονται συγκεκριμένα στον υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και το νέο υπ. Άμυνας Πάνο Καμμένο που «έχουν αναπτύξει σχέσεις με πρόσωπα πολύ κοντινά στον πυρήνα της κυβέρνησης Πούτιν».

  Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στο Νίκο Κοτζιά πρώην καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς υποστηρίζοντας ότι έχει αναπτύξει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις και έχει επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, «τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο». Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγή συνάδελφο του Νίκου Κοτζιά που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Ρώσος καθηγητής είχε προσκληθεί από τον Νίκο Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

  Όσο για τον Ντούγκιν οι FT υποστηρίζουν ότι έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστου «ζήτησε γενοκτονία για τους Ουκρανούς». Στην εν λόγω παρουσία του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά φέρεται να εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας για την ενότητα Ελλήνων και Ρώσων.

  Για τον Πάνο Καμμένο η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι επίσης συχνός επισκέπτης στη Μόσχα και αναφέρεται σε συναντήσεις του υπ. Άμυνας με Ρώσους αξιωματούχους κατά το πρόσφατο παρελθόν. Η εφημερίδα υποστηρίζει τέλος ότι δεν στάθηκε δυνατό να έχει το σχόλιο των κ.κ. Ντούγκιν, Κοτζιά και Καμμένου.

  Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε και μια φωτογραφία με πηγή το facebook του Anton Shekhovtsov που δηλώνει μπλόγκερ και έχει αναρτήσει άρθρα για τη «σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς της Ρωσίας» στο anton-shekhovtsov.blogspot.gr. «Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (πρώτος από αριστερά) και ο Αλεξάντρ Ντούγκιν (στο κέντρο), 12 Απριλίου 2013, Πειραιάς, Ελλάδα» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας.

  Η απάντηση του υπ. Εξωτερικών

  «Σε άρθρο των Financial Times που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου αναφέρονται ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης σχέσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Ρώσου καθηγητή κ. Αλεξάντρ Ντούγκιν. Στο άρθρο αναφέρεται ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά.

  Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει. Στο άρθρο αναφέρεται ψευδώς ότι ζητήθηκε και δεν παραχωρήθηκε σχετική δήλωση από πλευράς του κ. Κοτζιά.

  Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία από πλευράς των συντακτών του άρθρου επιβάλλει την διασταύρωση και επαλήθευση πριν τη δημοσίευση των ανυπόστατων αυτών πληροφοριών που, αναπαραγόμενες στο διαδίκτυο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργούν αναληθείς και αβάσιμες εντυπώσεις».

 18. Ο/Η Po λέει:

  με τον Κοτζιά… «With professor Nikos Kotzias»

  • Ο/Η Red λέει:

   http://rednotebook.gr/2015/01/pos-meta-tin-eklogiki/
   Πώς μετά την εκλογική χειραφέτηση θα αποφύγουμε μια ιδιότυπη πολιτική ομηρεία, του Δημήτρη Χριστόπουλου

   Υπό την έννοια αυτή, όση δυσφορία και να μου προκαλεί το ότι περιμέναμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να βρεθούμε το 2015 με αυτόν τον υπουργό Άμυνας, μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η διείσδυση και ευδοκίμηση των θέσεών του σε ένα κομμάτι της ίδιας της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η συγκατάβαση απέναντι σε αυτές τις απόψεις από την πλειοψηφία, που δεν τις ασπάζεται μεν, αλλά δεν νοιάζεται και να τις στεγανοποιήσει –ενίοτε δε τις επιβραβεύει κιόλας. Με μια λέξη, για να καταλήξω, το κυρίως ερώτημα είναι αν η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μπορεί να γίνει το τέλειο άλλοθι προκειμένου να παραπεμφθούν στις καλένδες οι ανοιχτοί λογαριασμοί εκδημοκρατισμού και δικαιωματικών ελλειμμάτων που μας έχει κληροδοτήσει η Μεταπολίτευση. Υπάρχουν πρόσωπα της κυβέρνησης που σε βεβαιώνουν πως όχι. Υπάρχουν όμως κι ερωτηματικά.

   Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, σε τελευταία ανάλυση, εδώ υπήρχε και μια ανάγκη που ως ένα βαθμό μας υποχρεώνει να καταπιούμε το πικρόν ποτήριον. Το πρόβλημα είναι οι λοιποί ανεξάρτητοι Έλληνες που περιφέρουν τον «πατριωτισμό» και τις γεωπολιτικές εμμονές τους εδώ και μια εικοσαετία ώσπου, τέλος, βρήκαν την ευκαιρία να τις δοκιμάσουν ως επίσημες πολιτικές του ελληνικού κράτους στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Εκεί είναι η πρώτη δοκιμασία.

   • Ο/Η Po λέει:

    Στο μυαλό μου βρίσκεται;
    αυτό είναι το θέμα για το οποίο έχω τώρα σκοπό να γράψω…
    θα το κάνω συνδυάζοντάς το με κάτι άλλο.

 19. Ο/Η του Ματθαιόπουλου λέει:

  http://www.naftemporiki.gr/story/908143/ypeks-diapseudontai-ta-peri-sxeseon-kotzia-ntougkin

  Στο σχετικό δημοσίευμα των F.T. αναφέρεται ότι «ο κ. Κοτζιάς -πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς- έχει ενστερνιστεί ολοένα και περισσότερο εθνικιστικές θέσεις και έχει αναπτύξει, σε κάποιες επισκέψεις του στη Μόσχα, σχέση με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, έναν Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο».

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ντούγκιν, απηύθυνε τον περασμένο Αύγουστο έκκληση για «γενοκτονία» των Ουκρανών. «Προσκλήθηκε το 2013 από τον κ. Κοτζιά να μιλήσει σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου εκθείασε τον ρόλο του ορθόδοξου χριστιανισμού στο να ενώνει του Έλληνες και τους Ρώσους», συμπληρώνεται.

  http://www.euro2day.gr/ftcom_en/article-ft-en/1298513/alarm-bells-ring-over-syrizas-russian-links.html
  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/a87747de-a713-11e4-b6bd-00144feab7de.html
  Alarm bells ring over Syriza’s Russian links

  Other members of Greece’s new government harbour similar views. Greece’s new foreign minister, Nikos Kotzias and its new defence minister, Panos Kammenos, have both been cultivated by figures close to Mr Putin’s inner ruling circle.

  Mr Kotzias – a former Piraeus university professor – has espoused increasingly nationalist positions, developing a relationship with Alexander Dugin, the Russian nationalist philosopher during several visits to Moscow, according to a colleague who declined to be identified.

  Mr Dugin, who is close to several figures in the Moscow security establishment and last August called for a «genocide» of Ukrainians, was invited by Mr Kotzias to an event at the Piraeus campus in 2013 as speaker of honour, where he extolled the role of Orthodox Christianity in uniting Greeks and Russians.

  The new defence minister, Panos Kammenos has also been a frequent visitor to Moscow. A picture shows him in the Russian capital two weeks ago, meeting the chairman of the Russian Duma’s foreign affairs committee and the deputy chairman of its defence committee.

 20. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=262230&artTitle=financial_times__me_rosous_akrodexious_echoun_scheseis_kotzias_kai_kammenos__

  Financial Times: Με Ρώσους ακροδεξιούς έχουν σχέσεις Κοτζιάς και Καμμένος

  Κατηγορηματική διάψευση από το ΥΠΕΞ

  Financial Times: Με Ρώσους ακροδεξιούς έχουν σχέσεις Κοτζιάς και Καμμένος

  29.01.2015 – 18.26

  Σχέσεις με Ρώσους ακροδεξιούς ισχυρίζονται ότι έχει ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς οι Financial Times σε σημερινό άρθρο τους , ενώ το ίδιο ισχυρίζονται και για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

  Αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα;

  «Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχουν αναπτύξει σχέσεις με πρόσωπα πολύ κοντινά με τον εσωτερικό κύκλο της κυβέρνησης Πούτιν.

  Ο κ. Κοτζιάς, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει καταθέσει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις, αναπτύσσοντας επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο, κατά τη διάρκεια πολλών επισκέψεων στην Μόσχα, σύμφωνα με συνάδελφο που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί.

  Ο κ. Ντούγκιν, που έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε «γενοκτονία» για τους Ουκρανούς, είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως επίτιμος ομιλητής, όπου εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ενότητα Ελλήνων και Ρώσων.

  Ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είναι επίσης συχνός επισκέπτης της Μόσχας. Σε φωτογραφία εμφανίζεται στη ρωσική πρωτεύουσα προ δύο εβδομάδων, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας και τον αναπληρωτή αντιπρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας».

  Σε ανακοίνωσή του πάντως ο υπουργός Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα για την πρόσκληση σε Ντούγκιν από τον κ. Κοτζιά, όπως και τα αναφερόμενα σε συνάντηση μαζί του. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

  «Σε άρθρο των Financial Times που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου αναφέρονται ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης σχέσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Ρώσου καθηγητή κ. Αλεξάντρ Ντούγκιν. Στο άρθρο αναφέρεται ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει».

  Στο άρθρο αναφέρεται ψευδώς ότι ζητήθηκε και δεν παραχωρήθηκε σχετική δήλωση από πλευράς του κ. Κοτζιά. Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία από πλευράς των συντακτών του άρθρου επιβάλλει την διασταύρωση και επαλήθευση πριν τη δημοσίευση των ανυπόστατων αυτών πληροφοριών που, αναπαραγόμενες στο διαδίκτυο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργούν αναληθείς και αβάσιμες εντυπώσεις».

  Eιδικά για τον κ. Καμμένο το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει σχέσεις με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχος Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, επικαλούμενο δηλώσεις του ίδιου του Ρώσου δισεκατομμυριούχου. Υπενθυμίζει ακόμα ότι ο Μαλοφέγιεφ τελεί υπό ταξιδιωτικό περιορισμό στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, και το Κίεβο τον έχει επικηρύξει με την κατηγορία της χρηματοδότησης φιλορωσικών αποσχιστικών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

  «Άλλοτε ταξίδευα στην Αθήνα συχνά, πριν τις κυρώσεις» δήλωσε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος στους Financial Times. Ο Μαλοφέγιεφ υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα έχει ζήσει «σε μακροχρόνια σκλαβιά υπό την τρόικα».

  Οι FT επικαλούνται ακόμα δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του εμπάργκο κατά της Ρωσίας, αλλά και ότι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος τον οποίο προσκάλεσε ο κ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο Ρώσος πρέσβης, ενώ υπενθυμίζουν και δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού στο παρελθόν, με τις οποίες ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση του Κιέβου για ανοχή σε «νεοναζιστικά στοιχεία».

 21. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%B7-%CE%BF%CF%83%CF%84-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF

  Το δράμα, οι κωλοτούμπες, τα κάγκελα, η Οστ Πολιτίκ και οι ναζί

  ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗΣ

  ……………

  Η Οστ Πολιτίκ του κ. Κοτζιά…

  Πολλά γράφτηκαν αυτές τις μέρες, γύρω από την επιεικώς περίεργη ρωσική στροφή του κ. Κοτζιά. Και την βλαχοδημαρχέ λογική ότι το «κύρος» μας επιβάλλεται με μικρομέγαλους τσαμπουκάδες, που μάλλον είτε μειδιάματα ή οργή προκαλούν. Υπάρχει άραγε, πράγματι, θέμα αναθεώρησης της πάγιας ευρωπαϊκής εθνικής στρατηγικής των τελευταίων δεκαετιών, που χαλκεύεται εδώ και λίγα χρόνια από την Παΐσια Αριστεροδεξιά; Έχουμε μπλέξει με κάποιον οιονεί πολιτικό ψυχακισμό και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι; Το γυαλισμένο μάτι και τα περίεργα λόγια για ένα τιμονιέρη της εξωτερικής πολιτικής πρέπει τουλάχιστον να μας θορυβήσουν, αφού ήδη διαβάσαμε και το ανησυχητικό «Τότε που ο Ν. Κοτζιάς ήταν γκαουλάιτερ δύο σταλινικών δικτατοριών».

  Και το διαδίκτυο φουντώνει. Και εκβάλλουν πληροφορίες, φωτογραφίες και υλικό, για το πώς σκέφτεται η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ. Αλλά και για τα συχνά ταξίδια του κ. Καμμένου στη Μόσχα… Άρα πάλι κι εδώ είναι μπερδεμένο το θεώρημα του Ανεξυριζαυγιτισμού! Και τι δουλειά μπορεί να έχει ένας Έλληνας υπουργός της «Αριστεράς» με τον ακροδεξιό καθηγητή Ντούγκιν, σύμβουλο του Πούτιν και δημιουργό της «ευρασιατικής» δυναμικής (τύπου Πανρωσισμός), ο οποίος θεωρεί φίλιες δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή; Η Χρυσή Αυγή, άλλωστε, έσπευσε να δείξει διακριτική ευαρέσκεια για αυτή την οστ πολιτίκ του νέου ΥΠΕΞ μας …

  Διαψεύδει ο κ. Κοτζιάς ότι έχει συναντηθεί με τον Ρώσο Ντούγκιν. Διαψεύδει και ότι είναι πραγματικές οι φωτογραφίες του με τον εν λόγω, που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο; Σοβαροί να είμαστε. Η Μόσχα, πάντως, λέει το ρεπορτάζ, είναι ενθουσιασμένη με τη νέα διαφαινόμενη ρωσική στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής…

  Λέει ο Σουλτς: «δεν μπορείς από τη μία να ζητάς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα σου και από την άλλη να εγκαταλείπεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση». Εννοεί ότι διαλέγεις από δύο κόσμους. Την Ε.Ε. ως ενιαίο χώρο δημοκρατίας και ευημερίας, ή τη Ρωσία, όπου άμα λάχει δημοσιογράφοι μπετοναρισμένοι χάνονται στα κρύα σκοτεινά βάθη του Βόλγα.

  Γι’ αυτό μας πήρανε χαμπάρι και οι κουτόφραγκοι. Η «Λιμπέ» η εφημερίδα της αντισυμβατικής Αριστεράς της το ‘κοψε το κοστούμι της καθ’ ημάς «Αριστεράς» του Ανεξυριζαυγιτισμού και βλέπει τον «ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε σύννεφο και τον Καμμένο ψεκασμένο» …
  http://www.iefimerida.gr/news/189000/liberation-o-syriza-pano-se-synnefo-kai-o-kammenos-psekasmenos

 22. Ο/Η Συριζαυγή λέει:

  http://www.kathimerini.gr/801380/opinion/epikairothta/politikh/kotzias-ntoygkin-ee
  ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

  Κοτζιάς, Ντούγκιν, Ε.Ε.

  «​​Πάγια θέση μας, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτή τη στάση επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα». Με αυτόν τον τρόπο η Χ.Α. υιοθέτησε χθες πλήρως τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα. Οταν είχε λάβει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα της επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυξε μετά βδελυγμίας την υποστήριξη. Εκτοτε μεσολάβησαν τα εξής: πρώτον, η σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ, τον άνθρωπο που αναρωτήθηκε αν οι Εβραίοι πληρώνουν φόρους και σκόπευε να υπουργοποιήσει τον Νίκο Νικολόπουλο, γνωστό για το ομοφοβικό τουίτ εναντίον του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού και δεύτερον, η ανάθεση του ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά, συνομιλητή του Αλεξάντερ Ντούγκιν, ιδεολογικού γκουρού του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και -ω του θαύματος- συνδαιτυμόνα της Χ.Α. Σε περσινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Χ.Α. ο Ντούγκιν είχε κάνει λόγο για «δαιμονοποίηση» του φιλοναζιστικού κόμματος και είχε αποφανθεί ότι η Χ.Α. «εκφράζει τα συμφέροντα των Ελλήνων και αυτό είναι πολύ σπουδαίο».

  Τον γενειοφόρο εμπνευστή της «Ευρασίας», μιας αυτοκρατορίας που θα αποτελέσει αντίβαρο στις ΗΠΑ, είχε προσκαλέσει το 2013 ο Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να δώσει μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ας μην είμαστε όμως τόσο δογματικοί όσο ο ίδιος ο νέος ΥΠΕΞ. Μία απλή πρόσκληση για διάλεξη δεν σημαίνει απαραίτητα υιοθέτηση όσων λέει ο ομιλητής. Ούτε τα πλατιά χαμόγελα στη φωτογραφία των δύο ανδρών, πλαισιωμένων από φοιτητές, αποτελούν απαραίτητα τεκμήρια ενοχής. Για να διαλύσει κάθε καλοπροαίρετη αμφιβολία και επιφύλαξη, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπήρξε λαλίστατος προχθές στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου του. «Προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Οποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται… Οποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος», απείλησε χαρακτηριστικά. Το ίδιο βράδυ ανήρτησε το εξίσου διχαστικό τουίτ «Σύστημα εξάρτησης ήδη ενοχλείται από δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Βρίζει ασύστολα. Επιδιώκει με πολυειδή ψεύδη να καλύψει τον ραγιαδισμό του». Μάλιστα. «Ραγιάδες» όσοι αντιλαμβάνονται την ενιαία οικονομική, δημοσιονομική εξωτερική πολιτική ως προϋπόθεση για εμβάθυνση της -ατελούς είναι η αλήθεια-ομοσπονδιοποίησης της Ε.Ε. «Ραγιάδες» όσοι πιστεύουν ότι η μερική, αμοιβαία και ισότιμη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι θεμέλιος λίθος για να προχωρήσει η Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η Ε.Ε. τοποθετείται από τον αρμόδιο υπουργό στην αντίπερα όχθη, οιονεί εχθρός, που θέλει να μας εξαπατήσει και να μας περιφρονήσει. Ανησυχητικά σημάδια για ένα… έθνος, που συχνά βρέθηκε να είναι ανάδελφο, αναζητώντας ερείσματα σε λάθος, πλην πάντα Χ.Ο., συμμάχους.

  • Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

   Δεν τον έχει δει, δεν τον έχει προσκαλέσει, ποιος τον προσκάλεσε στο Παν.Πειραιά;
   Γιατί ο κ.Κοτζιάς είναι δίπλα του στο βίντεο;

   http://www.evrazia.tv/content/geopolitics-and-international-relations-piraias-university

   Geopolitics and International Relations. Piraias University
   Опубликовано: 01:37 01.05.2013
   Geopolitics and International Relations. Lecture of pr. Dugin. Piraias University. Athens, April 2013.

   • Ο/Η Po λέει:

    Ο -όλα τα διαψεύδω- κύριος Κοτζιάς…
    Ελπίζω τα τελευταία γεγονότα της στάσης ΣΥΡΙΖΑ εναντι των δανειστών να γίνονται κατόπιν μίας επωφελούς στρατηγικής, γιατί φοβάμαι ότι αν πρόκειται για απλά παληκαρηλίκια, θα τα πληρώσει αδρά η χώρα και ο λαός της.

    Αναμένουμε, όχι χωρίς αγωνία.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αν η ηγεσία της χώρας δεν πατάει σε κάτι σοβαρό που δεν ξέρουμε, και δεν εννοώ βεβαίως το γενειοφόρο φίλο του κ.Κοτζιά και τους συν αυτώ, είναι θέμα ημερών η κατάρρευση είτε της χώρας είτε της κυβέρνησης, είτε και των δυο.

   • Ο/Η Left and Liberal λέει:

    Τάσος Τέλλογλου

    Δεν διαπραγματεύεσαι δημόσια μπροστά στις κάμερες ό,τι και να θέλεις να πετύχεις. Εκτός αν απευθύνεσαι αποκλειστικά στο εθνικό σου ακροατήριο. Για να διαπραγματευτείς σοβαρά χρειάζεσαι συμμάχους, όπλα και σχέδιο. Η ελληνική κυβέρνηση, ό,τι και να λέει ο κ. Παππάς, δεν έχει να παρουσιάσει το παραμικρό. Σύμμαχοί της είναι μόνο οι ΑΝΕΛ. Οι χώρες του νότου, όπως θα διαπιστώσει με τα αυτιά του ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δεν υποστηρίζουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τον κ. Σόιμπλε, οι κύριοι Μάρτιν Σουλτς και Γερούν Ντάισελμπλουμ ήρθαν στην Αθήνα νιώθοντας την ανάγκη να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να μη «σπάσει» τα μούτρα της. Ο κ. Σόιμπλε, έχοντας «διαβάσει» καλύτερα τη νέα ελληνική κυβέρνηση, θεωρούσε ότι κάθε επαφή μαζί της σε πολιτικό επίπεδο θα της έδινε «απλά θάρρος» να αμφισβητήσει κείμενα που έχουν υπογράψει προηγούμενες κυβερνήσεις και με βάση τα οποία έχουν δοθεί τα δάνεια. Και αυτούς τους απεσταλμένους, οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης τους αντιμετωπίζουν ως εχθρούς.

    Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη άγνοια κινδύνου. Την Πέμπτη λήγει ο ELA του 15νθημέρου. Η Ευρώπη έχει όπλα. Τη ρευστότητα. Μπορεί να πνίξει τη χώρα που με τη σειρά της θα πνίξει την κυβέρνηση, στερώντας της σε χρόνο-ρεκόρ τη νομιμοποίηση της περασμένης Κυριακής.

    Από τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει -εκτός από τον Σόιμπλε και την ΕΕ- να αντιμετωπίσει και την ΕΚΤ. Και την απομόνωσή της. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Βαρουφάκης θα πρέπει στις επαφές τους από τη Δευτέρα να έχουν το μυαλό τους στις ελληνικές τράπεζες. Που τις υπονομεύουν θανάσιμα. Μαζί με τις καταθέσεις που ακόμα βρίσκονται σε αυτές.

 23. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/failos-kai-nikos-kotzias-ena-zeugari-me-proistoria
  Φαήλος και Νίκος Κοτζιάς: ένα ζευγάρι με… προϊστορία
  Οι «συγγενείς» εθνικοπατριωτικές απόψεις, οι συναντήσεις τους στο παρελθόν και η πρόταση που είχε κάνει ο Φαήλος στον Σαμαρά να τον κάνει υπουργό Εξωτερικών

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, αν συνδυασθούν με το υπουργείο Καμμένου και με το σόου Βαρουφάκη.
   Στο ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία του ειδικά, παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά.

 24. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  29 January 2015
  On the statement of the University of Piraeus regarding Kotzias and Dugin

  http://anton-shekhovtsov.blogspot.com/2015/01/on-statement-of-university-of-piraeus.html

 25. Ο/Η everythingispolitics λέει:

  Δυστυχώς και εδώ έγινε ένα άντρο του νεοφιλελευθερισμού. Η θεωρία των 2 άκρων ναζί=κομούνια και οι ρώσοι είναι μόνοι κακοί ως εχθροί της Δύσης είναι η νέα θεωρία της μεταμοντέρνας ακροδεξιάς θέσης (α μαζί με το ΟΑΚΚΕ χα χα)

  Ο πρώτος υπουργός που έθεσε το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων στη μάπα των Γερμανών αλλά για κάποιους το θέμα είναι γιατί «απαγορεύει» την ελευθερία του λόγου ο Κοτζιάς με αγωγή στο athens review για συκοφαντία, από κάποιους πανεπιστημιακούς που έγραψαν συλογική επιστολή εναντίον του. Που αρκετοί από ότι είδα είναι νεοφιλ και κρυπροακροδεξιές ιντελεκτουελ περσόνες. Και πάλι φυσικά κανείς δεν πρέπει να απαγορεύει την ελευθερία του λόγου σε κανένα, αλλά η αγωγή είναι για συκοφαντία καθώς οι νεοφιλ του athens review offshot του νεοφιλ ποταμίσιου athens voice παρουσιάσαν τον Κοτζιά ως θανάσιμο εχθρό της Ευρώπης κάτι που είναι ‘άθλιο ψέμμα και βρωμερή συκοφαντία όντως. Ιδού το κατάπτυστο κείμενο που ομολογούν οι ίδιοι ότι δρουν ως καταδότες σε ξενους χα χα. Που ψεύδη και συκοφαντίες λένε αλλά αυτοί φαίνεται νιώθουν ως απολογητές και δοσίλογοι σε κατακτητές

  «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ της εκδότριας της ARB (προς όσους θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν ότι τον «καταδίδουμε» στους ξένους): Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν είναι ξένος. Είναι Πρόεδρος της πατρίδας μας, ανήκουμε στην ίδια πατρίδα, την Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Ο Μίλος, ο Μίχνικ δεν είναι ξένοι. Στους Μίχνικ, στους Μίλος οφείλει η Ευρώπη αυτό που είναι σήμερα. Ο Κοτζιάς είναι υπονομευτής της δικής μας μεγάλης πατρίδας, της Ευρώπης, είναι εχθρός της ελευθερίας, προπαγανδιστής του αποφώλιου αντιδυτικισμού. Η δική μας Ελλάδα δεν είναι δορυφόρος της Ρωσίας του Πούτιν. Η πατρίδα μας ανήκει στη Δύση. » http://m.athensvoice.gr/index.php?r=site%2Fpage&view=article&id=87026&cat=news

  • Ο/Η Po λέει:

   Δεν είστε υπέρ του ελεύθερου κριτικού λόγου. Καθαρά πράγματα.
   Τα υπόλοιπα που λέτε δεν επαρκούν για να αποκρύψουν αυτό ακριβώς το γεγονός…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Oύτε εγώ ούτε ο κ.Ροϊδης έχουμε υιοθετήσει πουθενά την ακροδεξιά θεωρία των δυο άκρων. Εγώ μάλιστα όταν πρωτοδιατυπώθηκε την αποκάλεσα επανειλημμένα κατάπτυστη
   https://roides.wordpress.com/2013/10/07/7aug13-2/
   ελεεινή
   https://roides.wordpress.com/2013/09/21/21aug13/
   και αισχρή
   https://roides.wordpress.com/2012/11/06/6nov12/
   Την ελευθερία του Τύπου υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ελέγχουν πολιτικά πρόσωπα, αυτήν την ελευθερία που απειλούν οι τυποκτόνοι νόμοι Βενιζέλου, τους οποίους χρησιμοποιούν και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να διαμαρτύρεσθε ούτε εσείς ούτε κάποιος άλλος από την Αριστερά.

   Για το κόλπο των αγωγών μελετήστε τι λέει ο κ.Βαξεβάνης

   http://www.koutipandoras.gr/article/35151/horis-agogi
   ……………………..
   Σε σοβαρές χώρες, η μήνυση, δηλαδή η ποινική διαδικασία, προηγείται της αστικής, της αγωγής. Αν κάποιος δικαιωθεί στα ποινικά δικαστήρια απαιτεί και την αποζημίωσή του. Στην Ελλάδα ισχύει το σχιζοφρενές, κάποιος να έχει δικαιωθεί στο ποινικό δικαστήριο και να καταδικάζεται στο αστικό. Πολλές φορές, ακροβατώντας πάνω σε τεντωμένο σχοινί, οι δικαστές παραβιάζουν το όριο της νομικής προσέγγισης και μπαίνουν σε ρόλο αρχισυντάκτη ενός ρεπορτάζ, αναζητώντας αν έπρεπε να γραφτεί έτσι, πράγμα που ανήκει ως ευθύνη στους δημοσιογράφους. Αλλά όπως και να έχει, σπάνια αδικούνται δημοσιογράφοι σε αγωγές. Η νομολογία που υπάρχει οδηγεί σε απόρριψη των αγωγών, ειδικά όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα. Τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί πως ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να ασκεί έλεγχο και κριτική ή να εκφράζει άποψη και να κάνει αξιολογική κρίση ακόμη και αν αυτή φαίνεται άδικη για το δημόσιο πρόσωπο.
   Η ελευθερία του Τύπου, δεν μπορεί να προσδιορίζεται από την δυσφορία των δημοσίων προσώπων. Η συκοφαντική δυσφήμηση δηλαδή, πρακτικά αποδεικνύεται μόνο όταν χρησιμοποιούνται στοιχεία σε ένα ρεπορτάζ που δεν είναι αληθή. Συνήθως, πρέπει να αποδειχθεί και δόλος.Πάμε τώρα λοιπόν στο τι συμβαίνει. Τα δημόσια πρόσωπα που κατά κόρον πια καταφεύγουν στα δικαστήρια, δεν το κάνουν για να δικαιωθούν όπως λένε. Το κάνουν για να αποφύγουν να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζονται. Ξέρουν ότι είναι χαμένη υπόθεση. Είναι δικαίωμα οποιουδήποτε να καταφεύγει στη Δικαιοσύνη και να χρησιμοποιεί ένδικα μέσα. Πριν από αυτό όμως, ειδικά όταν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο, οφείλει να απαντήσει σε όσα του καταλογίζονται, στα πλαίσια του κοινωνικού ελέγχου που ασκεί ένας δημοσιογράφος. Η ελευθερία του λόγου, η αλήθεια και η διαφάνεια, ούτε μπορούν να συμψηφίζονται ούτε να αντικαθίστανται από μηνύσεις. Συνεπώς, ο κ. Βγενόπουλος, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Εφραίμ, όλοι αυτοί οι οποίοι είναι δημόσια πρόσωπα τα οποία μάλιστα αρέσκονται να εμφανίζονται δημόσια, αλλά περιέργως όχι για να απαντήσουν σε ντοκουμέντα ενός ρεπορτάζ, είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν. Αν θέλουν να κάνουν και αγωγές και μηνύσεις ας το κάνουν, αλλά πρώτα να απαντήσουν.
   …………………………….

   _________

   και μια πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

   Να καταργηθεί άμεσα ο τυποκτόνος νόμος
   05.02.2015

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την αγωγή της κας Γιάννας Αγγελοπούλου εις βάρος συναδέλφων του περιοδικού «UNFOLLOW», από τους οποίους αξιώνεται το ποσό των 800.000 ευρώ, ζητεί για άλλη μια φορά την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81. Ο συγκεκριμένος νόμος παραμένει σε ισχύ από όλες τις τόσο διαφορετικές σε σύνθεση εξουσίες που κυβέρνησαν τη χώρα. Η κατάργησή του είναι επιτακτική ανάγκη και ο μόνος τρόπος να παύσει επιτέλους η βιομηχανία αγωγών που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθεροτυπία και να φιμώσουν τους δημοσιογράφους. Διακηρύσσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας τυποκτόνος νόμος δεν θα τρομάξει τους συναδέλφους ούτε θα τους αποτρέψει από την εκπλήρωση του καθήκοντός τους που είναι η ενημέρωση των πολιτών. Η ΕΣΗΕΑ, όπως πράττει σε κάθε ανάλογη περίπτωση, θα παράσχει νομική συνδρομή στους συναδέλφους του περιοδικού και τονίζουμε ότι θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν όλοι ότι η έκθεση στη δημόσια σφαίρα φέρνει μαζί της και την κριτική για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τη στάση τους.

   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • Ο/Η τουρλουμπούκι λέει:

   http://www.sofokleousin.gr/archives/221151.html

   Ο ξάδελφος Τσίπρας σε μυστική αποστολή στην Τεχεράνη

   Ζητήσαμε από Ιράν να αγοράσει ελληνικό χρέος

   Ο ξάδελφος Τσίπρας σε μυστική αποστολή στην Τεχεράνη

   Τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου η χώρα αυτή να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του ελληνικού χρέους, αποκαλύπτει η στήλη «Στίγμα» των «Νέων».

   Οπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος, «η προσπάθεια απέβη άκαρπη, διότι οι παράγοντες της ιρανικής κυβέρνησης με τους οποίους συναντήθηκε η τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκαν να μπουν σε αυτή την “περιπέτεια”, επικαλούμενοι τις επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος».

   Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε ήδη στην Αθήνα, άπρακτη. Επικεφαλής της ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλος του υπουργού Νίκου Κοτζιά, αλλά προαλείφεται για ειδικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

   Η μετάβαση της υπό τον κ. Τσίπρα ελληνικής αποστολής στην Τεχεράνη έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική, δεδομένων των διεθνών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, σημειώνεται ακόμη στο άρθρο.

   Οπως σχολιάζει, τέλος, ο αρθρογράφος, «εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυτή επιχειρήθηκε ενώ είναι γνωστά όλα τα προηγούμενα και επίσης ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτύχει να μετατρέψουν το Ισραήλ σε στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας στην περιοχή. Επίσης, η επίσκεψη διοργανώθηκε, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ που ηγούνται της πολιτικής των κυρώσεων κατά του Ιράν έχουν σε σημαντικό βαθμό σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια της χώρας μας να ανταπεξέλθει στα προβλήματα με τους “σκληρούς” της Ευρωζώνης».

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

    «το κατοχικό δάνειο και επανορθώσεις είναι πρωτίστως ηθικό θέμα», «παρεξήγηση η κατάσχεση του Γκαίτε», «δεν μας φταίνε για όλα οι ξένοι», «να μην γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε»,

 26. Παράθεμα: «Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 27. Παράθεμα: Οι υπόγειοι ελληνορωσικοί «αγωγοί» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s