Η στροφή κυρίαρχων ΜΜΕ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ κ.α.

ToVima24.1.15Μερικές επισημάνσεις και μόνο…

Εύγλωττα τα 2 πρωτοσέλιδα των κυρίαρχων ναυαρχίδων του ΔΟΛ, ιδιαίτερα αυτό του σημερινού Βήματος όπου φιλοξενεί συνεντεύξεις και των δύο πρωταγωνιστών, η υποβαθμισμένη προβολή του Σαμαρά και η αναβαθμισμένη υπερ-προβολή της συνέντευξης Τσίπρα μέσα σε άκρως «αισιόδοξο» κοκκινωπό, υπερμέγεθες πλαίσιο, δίνει τον τόνο του άμεσου μέλλοντος και της στάσης που θα κρατήσουν κυρίως, έναντι των συμφερόντων τους, τα διογκωμένα δάνειά τους, το μέλλον της ύπαρξής των.

Εμείς από την πλευρά μας, κλείνουμε, προς το παρόν τα μάτια σε όλα αυτά και αναμένουμε.

TaNea23.1.15Αναμένουμε με καλή πίστη τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένουμε συγκεκριμένα μέτρα προς πάταξη της διαφθοράς, τη σταδιακή κατάργηση του πελατειακού κράτους, το διαχωρισμό της Eκκλησίας από το κράτος, την άμεση νομοθετική καθιέρωση της απλής αναλογικής, την άμεση επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, και άλλα πολλά που στην πορεία θα φροντίζουμε να υπενθυμίζουμε προς εσάς, αλλά και προς τη νέα εξουσία, όπως κάναμε με συνέπεια έως τώρα.

Αναμένουμε…

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Η στροφή κυρίαρχων ΜΜΕ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ κ.α.

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  Ο Κουρής είχε προηγηθεί μακράν πρώτος,
  ακολούθησε τώρα κοντά δειλά το φιλοχρυσαυγίτικο makeleio.
  Γιατί αργεί ο Θέμος;
  Η επανάσταση της κωλοτούμπας τους χρειάζεται όλους.

 2. Ο/Η Phoenix λέει:

  Reblogged this on tolmima.

 3. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  Η Κουροφυλλάς έκπαλαι ερωτευμένη με τον Αλέξη.

  http://www.frontpages.gr/d/20141022/504/Kontra-News

 4. Ο/Η kseeath λέει:

  Να πάνε στον αγύριστο μαζί με τα προικιά τους
  http://wp.me/pryYN-1Rj

  • Ο/Η Mimí metallurgico λέει:

   Έγραψες kseeath αυτό που τώρα παίζει

   https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/01/25/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9/

   Τις τελευταίες μέρες το αστικό καθεστώς και τα κόμματά του, περισσότερο προσπαθούν να χωνέψουν το τετελεσμένο, και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα. Το πρώτο θύμα είναι η ΝΔ του Σαμαρά που βλέπει να αποσυσπειρώνεται η βάση της, αφού πλέον ο στόχος της πρωτιάς είναι μια χαμένη υπόθεση. Έτσι οι ακροδεξιοί επαναπατρίζονται στη ΧΑ, ενώ όσοι αισθάνονται ακόμα κεντρώοι μπορούν να ψηφίσουν πιο χαλαρά Βενιζέλο, Ποτάμι, ΓΑΠ, ενώ οι αγανακτισμένοι δεξιοί μπορούν να δώσουν μια ευκαιρία στον Καμένο να συγκρατήσει τον Αλέξη. Το Ποτάμι σε ρόλο λαγού έσωσε σε ένα βαθμό την παρτίδα της κεντροαριστεράς, ενώ το «Κίνημα» του ΓΑΠ, μπορεί αφενός να κόψει μερικούς χιλιάδες ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον να δώσει μια διέξοδο σε όσους συνεχίζουν να αναπολούν το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα και της δεκαετίας του 80. Η διασπορά της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας σε τρία κομματίδια, φαίνεται να κρατάει ένα πυρήνα 12% (όσο περίπου και το 2012) και μια βάση για μια μελλοντική ανασυγκρότηση από τις στάχτες της. Η ΔΗΜΑΡ που φιλοδοξούσε να παίξει κάποιο ρόλο σε αυτές τις ανακατατάξεις είναι πλέον μη ανιχνεύσιμη και δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει πέρα από το να κατεβάσει και επίσημα τα ρολά στις 26 του μηνός, με τα μισά από τα εναπομείναντα στελέχη τους να κατευθυνθούν στις διεργασίες της κεντροαριστεράς ακολουθώντας τον Λυκούδη και οι υπόλοιποι να προσκολληθούν στον ολοένα και πιο προσαρμόσιμο Συριζα.

 5. Ο/Η John Stuart Mill λέει:

  http://www.kathimerini.gr/800748/article/epikairothta/politikh/apoyh-epta-my8oi–kai-epta-alh8eies

  Επτά μύθοι και επτά αλήθειες

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ*

  Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συμφωνούν ότι ο αντίκτυπος του Grexit στην Ευρώπη θα είναι μηδαμινός. Μόνο η Ελλάδα καταστρέφεται με Grexit, όχι η Ευρωζώνη.

  Στις 25 Ιανουαρίου έχουμε τη δυνατότητα, καταλαβαίνοντας τις αλήθειες αυτού του άρθρου, να ψηφίσουμε εναντίον του λαϊκισμού και των μύθων του και υπέρ της ανάπτυξης και της ευημερίας της Ελλάδας στην Ευρώπη.

  Μύθος 1: Το ελληνικό κρατικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει να το διαγράψουμε!
  Αλήθεια: Ασφαλώς το χρέος είναι εξυπηρετήσιμο και βιώσιμο, απλώς χρειάζεται ανάπτυξη και όχι πολιτική αβεβαιότητα και λεονταρισμούς. Καμία χώρα δεν αποπληρώνει το χρέος της. Οι χώρες πληρώνουν τους τόκους μόνο. Η Ελλάδα έχει πολύ μικρούς τόκους στα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση (1,82% τον χρόνο που οι λαϊκιστές ονομάζουν «τοκογλυφία»!) και περίοδο χάριτος τόκων 25 ετών στα 60% του χρέους και 13 ετών σε άλλα 20% του χρέους. Αν η Ελλάδα αναπτυχθεί, όπως είχε αρχίσει το 2014 όταν είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, το χρέος, παρότι μεγάλο, θα γίνεται όλο και μικρότερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Η πραγματική λύση στο πρόβλημα του χρέους είναι να επιμηκύνουμε τις λήξεις του στα 70-75 χρόνια. Ετσι η παρούσα αξία θα μειωθεί κατά 50% και οι Ευρωπαίοι δεν θα χρειαστεί να βρουν καινούργια χρήματα από τους φορολογουμένους τους να μας δώσουν.

  Μύθος 2: Μπορούμε να διαγράψουμε όλο ή σημαντικό μέρος του χρέους μας προς τους Ευρωπαίους χωρίς να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ.
  Αλήθεια: Οπως η ελληνική Βουλή δεν θα δεχόταν οι Ελληνες φορολογούμενοι να δωρίσουν στη Φινλανδία ή στην Ολλανδία τα χρήματα που χρωστάνε στην Ελλάδα, έτσι και οι Φινλανδοί, Ολλανδοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα μας χαρίσουν τα 250 δισ. που τους χρωστάμε. Αν προσπαθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει μέρος του χρέους, θα βρεθεί σε μια ιδιαίτερα εχθρική Ευρώπη. Η ΕΚΤ θα διακόψει την υποστήριξη στις ελληνικές τράπεζες (ύψους 65-100 δισ.) και αυτές θα καταρρεύσουν άμεσα. Χωρίς ευρώ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να τυπώσει νέες δραχμές.

  Μύθος 3: Η νέα δραχμή δεν είναι κακή λύση. Το ευρώ δεν είναι ταμπού. Αν βγούμε από το ευρώ θα είμαστε καλύτερα όπως στην καλή εποχή της δραχμής.
  Αλήθεια: Η νέα δραχμή είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα των εκλογών! Η έξοδος από το ευρώ θα είναι πλήρης καταστροφή για την Ελλάδα. Καταρχήν η έξοδος από το ευρώ δεν θα μας φέρει στην παλιά ισοτιμία των 341 δραχμών ανά ευρώ. Η πολύ χειρότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μαζί με τις δραματικές συνθήκες του Grexit θα φτιάξει μια βαθιά υποτιμημένη νέα δραχμή με ισοτιμία 1.000 νέες δραχμές ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των αγαθών θα τριπλασιαστούν αμέσως και θα δημιουργηθεί ακραία φτώχεια και κοινωνική αναταραχή. Η κυβέρνηση του Grexit θα τυπώσει πολλές νέες δραχμές για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά της, δημιουργώντας υπερπληθωρισμό, και συνθήκες της δεκαετίας του 1950 χωρίς τις θετικές προοπτικές που υπήρχαν τότε. Το Grexit θα είναι καταστροφή του μεγέθους της Μικρασιατικής καταστροφής και είναι πιθανό να βγάλει την Ελλάδα έξω και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

  Μύθος 4: Οι Ευρωπαίοι δεν θα τολμήσουν να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από το ευρώ γιατί είναι καταστροφικό γι’ αυτούς.
  Αλήθεια: Οι Ευρωπαίοι δούλεψαν για χρόνια για να ελαχιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο του Grexit σε αυτούς. Αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συμφωνούν ότι ο αντίκτυπος του Grexit στην Ευρώπη θα είναι μηδαμινός. Μόνο η Ελλάδα καταστρέφεται με Grexit, όχι η Ευρώπη. Εκβιασμός της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους με την απειλή της αλληλοκαταστροφής μέσω Grexit δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

  Μύθος 5: Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι προστατευμένες από την ΕΚΤ και δεν κινδυνεύουν ό,τι κι αν γίνει στην Ελλάδα.
  Αλήθεια: Λόγω της ακραίας πολιτικής αβεβαιότητας και της σημαντικής πιθανότητας η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και να έχει νόμισμα χαμηλής αξιοπιστίας και αβέβαιης ισοτιμίας και μετατρεψιμότητας, ιδιώτες καταθέτες και επιχειρήσεις έχουν κάνει σημαντικές αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες στον μήνα πριν από τις εκλογές. Αν εκλεγεί η αξιωματική αντιπολίτευση, η τάση αυτή θα ενταθεί. Προς το παρόν, η ΕΚΤ έχει καλύψει την έλλειψη ρευστότητας δίνοντας «κατεπείγουσα βοήθεια ρευστότητας» (ELA) 40 δισ. στις τράπεζες, επιπλέον των 60 δισ. που είχε ήδη δώσει. Ομως η στήριξη αυτή έχει όρο να είναι η Ελλάδα στο μνημόνιο, που τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χ.Α. και ΑΝΕΛ ορκίζονται ότι δεν θα το ανανεώσουν. Χωρίς μνημόνιο, η ΕΚΤ δεν θα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες και δεν θα εγγυάται τις καταθέσεις. Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει τη δυνατότητα να εγγυηθεί της καταθέσεις από μόνη της. Ενας επιπλέον κίνδυνος για τις καταθέσεις είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ τις δεσμεύσει υποχρεωτικά για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του (αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου). Δυστυχώς με τις χρηματαγορές κλεισμένες για την Ελλάδα και τον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Ευρωπαίους, είναι πολύ πιθανόν ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός να είναι η μόνη δυνατή χρηματοδότηση σε ευρώ, και η μόνη άλλη απομένουσα «λύση» να είναι το Grexit.

  Μύθος 6: Το Grexit είναι κινδυνολογία. Δεν θα συμβεί.
  Αλήθεια: Λάθος. Αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το Grexit έχει σημαντική πιθανότητα να συμβεί με τους εξής τρεις τρόπους. Πρώτα, αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να μην πληρώσει το χρέος στους Ευρωπαίους (δες μύθο 2). Ο δεύτερος τρόπος είναι αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά της (αύξηση μισθών και συντάξεων, αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπάλληλων και του κράτους γενικά, αντιστροφή των αποκρατικοποιήσεων) μέσα στο ευρώ απλά και μόνο γιατί δεν θα έχει πρόσβαση σε πιο πολλά ευρώ. Οι Ευρωπαίοι δεν θα δανείσουν χωρίς νέο μνημόνιο, οι αγορές ζητούν απαγορευτικά επιτόκια, και ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός από τις καταθέσεις θυμίζει τη γερμανική κατοχή. Χωρίς ευρώ, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να φύγει από μόνη της από το ευρώ. Ο τρίτος τρόπος είναι το Grexit να γίνει από λάθος. Η διαπραγμάτευση των άπειρων πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες «λάθους» που οδηγεί σε Grexit. Παρατηρώντας τις τιμές που διαμορφώνονται στις χρηματαγορές, ξέρουμε ότι η πιθανότητα του Grexit (και για τους τρεις λόγους) κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Οι τιμές των κρατικών ομόλογων στη δευτερογενή αγορά δείχνουν ότι οι χρηματαγορές δίνουν στο Grexit πιθανότητα 25-30% αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Μύθος 7: Δεν χρειαζόμαστε διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτές πλήττουν τον λαό.
  Αλήθεια: Μέγιστο λάθος. Η ελληνική οικονομία παράγει πολύ λιγότερα από όσο μπορεί, παρότι οι πιο πολλοί Ελληνες εργάζονται σκληρά. Το τεράστιο πελατειακό κράτος τη βαραίνει αφόρητα. Η κρίση έδωσε την ευκαιρία να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές, όπως περιορισμός του κράτους, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μείωση της φορολογίας. Ελάχιστες αλλαγές έγιναν. Η μικρή μείωση του κράτους έγινε με τεράστια πίεση της τρόικας και μεγάλη αντίσταση των ελληνικών κυβερνήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, θέλει γιγάντωση του κράτους. Η ελληνική κοινωνία, βαθιά συντηρητική (με τα αριστερά κόμματα να είναι τα πιο συντηρητικά!), προσπάθησε να μην αλλάξει τίποτα, και προσβλέπει προς ένα νέο μεγαλύτερο πελατειακό κράτος. Χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές, ακόμα κι αν δεν βγούμε από το ευρώ, ακόμα κι αν δεν γίνει εσωτερική στάση πληρωμών, ακόμα κι αν υπάρχουν καταθέσεις στο τέλος Φεβρουαρίου, η ελληνική οικονομία θα σέρνεται πολύ πίσω από την ευρωπαϊκή χωρίς προοπτική βελτίωσης.

  * Ο κ. Ν. Οικονομίδης είναι καθηγητής στο Stern School of Business, NYU.

  Έντυπη

 6. Ο/Η Alexis il truffatore politico λέει:

  Την ευχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

  «Ήρθα να πάρω την ευχή σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ανταλλάσσοντας θερμό ασπασμό. «Η Εκκλησία είναι μητέρα και αγαπάει όλους τους ανθρώπους», είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος υποδεχόμενος τον – όπως όλα μαρτυρούν – επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας. – See more at: http://www.amen.gr/article20406#sthash.RqY0FOqb.dpuf

  3.415
  Όλα τα σχόλια (2)
  Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
  Κορυφαία σχόλια

  Nikos Pitsi πριν από 16 ώρες
  χαχαχαχα εχω πεθανει τα γελια. Τι αλλο θα δουμε ρε φιλε :P

  Απάντηση

  ·
  Γιώργος Γεωργίου πριν από 19 ώρες
  Σε λίγο και Εθνικιστής !!!

  Απάντηση

  ·

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Απίθανα σχόλια στην είδηση της αποκριάτικης επίσκεψης του Alexis στον πατριάρχη Κρήτης αναγνωστών του αγιορείτικου βήματος με αντιπροσωπευτικό iq.
   Κορυφαίο το τελευταίο για τον Μεγαλέξαντρο

   http://www.agioritikovima.gr/arxeio/item/52530-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF
   AΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

   Ο Αλέξης πήγε να πάρει την ευχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης!

   6 Σχόλια

   pyros Spyropoulos • 4 μέρες πριν
   Θελει να μας τρελανει εντελως!!!!!!!!!!!! Αθεος, ανυπαντρος με δυο αβαπτιστα παιδια………τι να πω? Αβυσσος η ψυχη του πολιτικου!

   mariom > Spyros Spyropoulos • 4 μέρες πριν
   φιλε μην κρινεις..ασε ο θεος ειναι μεγαλος,για ολους θα ερθει η στιγμη της κρισης…και για τον ανδρεα παπανδρεου ελεγαν οτι ειναι αθεος αλλα απ΄ολους μεχρι σημερα μετα τον ανδρεα αποδειχθηκε οτι μονο αυτος ηταν κοντα στην εκκλησια αν και δεν το γνωριζαν πολλοι…ασε θα δειξει το μελλον

   Agelioforos Karas • 4 μέρες πριν
   Για να λέμε την αλήθεια την ευχή ζήτησε όχι ευλογία.

   Spyros Spyropoulos > Agelioforos Karas • 4 μέρες πριν
   Τι διαφορα εχει η ευχη απο την ευλογια? Ελεος…….μην προσπαθειτε να δικαιολογησετε εναν εχθρο της Εκκλησιας!

   cris • 4 μέρες πριν
   Σας κοροϊδεύει ασύστολα και εσείς τσιμπάτε !!!

   ornow • 4 μέρες πριν
   Όταν ανέλαβε ο ΠΟΥΤΙΝ τι ήτα… Ο ΜΜέγαςΑΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Η ο ΜΕΕΓΑΣ ΚΚΩΣΤΣΝΤΙΝΟΣ…. Πριν πεθάνει βαπτίστηκε.

 7. Ο/Η Πάνος Ψεκασμένος λέει:

 8. Παράθεμα: Η στροφή κυρίαρχων ΜΜΕ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ κ.α. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επίσκεψη Δρίτσα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ

  Επίσκεψη στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ο Θ. Δρίτσας. Επικοινώνησε επίσης και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
  ________________

  Tι θέλει να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ, πως δήθεν κινδυνεύει η Δημοκρατία;
  Προβλέπονται θεσμικά αυτές οι κινήσεις;
  Γίνονται σε έστω μία χώρα της Ε.Ε;
  Μήπως πρόκειται για φτηνή αλλά και πολύ επικίνδυνη μέθοδο εντυπώσεων;

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  Tριτοκοσμικά πράγματα.
  Παπάδες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση όμως κρίνεται στην Ευρώπη, τα υπόλοιπα είναι του κώλου.

  • Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

   Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Τσίπρα δεν θα ‘θελα να είμαι.
   Αύριο αρχίζουν τα πολύ δύσκολα.
   Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

 11. Ο/Η Kάποιος λέει:

  «Ευρω-τρόμος, θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ»
  H «Bild» σχολιάζει το αποτέλεσμα των exit polls για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

  Η εφημερίδα, εκτιμά ότι μπορεί να σηματοδοτήσει μια κρίση μεγάλου μεγέθους και να έχει δραματική επίδραση σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.

  http://www.bild.de/politik/ausland/alexis-tsipras/gewinnt-der-euro-schreck-die-wahl-39474496.bild.html

  Schicksalswahl in Griechenland

  BILD trifft den „Euro-Schreck“ Alexis Tsipras

  Der Chef der linksradikalen Syriza-Partei ist am Sonntag Favorit und könnte neuer Premier werden

 12. Ο/Η Eco λέει:

  https://panosz.wordpress.com/2015/01/25/comment-195/#comment-255898
  1 Σχολιο
  .

  Ιανουαρίου 25, 2015 at 10:43 μμ

  sissa ben dahir

  Ζητάμε να πάμε πάλι σε εκλογές.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πολιτική νομιμοποίση της κοινωνίας και πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.
  Η πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης του Σύριζα είναι πολύ κατώτερη από αυτήν του Ιουνίου 2012 και αρκετά κατώτερη ακόμα και από αυτήν του 2013, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.
  2012: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ= 48.20% (179 έδρες)
  2013: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ= 41,94% (162 έδρες)
  2015: ΣΥΡΙΖΑ= +-151έδρες.
  Και επιπλέον τον Συριζα δεν τον ψηφισαν τα 2/3 του λαου.
  Σας θυμίζει τίποτα ποιος έλεγε πριν λίγο καιρό ακριβώς αυτά τα επιχειρήματα, από την άλλη μεριά; 🙂 Xo.

 13. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5202443/kammenos-o-laos-anedeikse-mia-nea-politikh-pragmatikothta/

  Βέτο Καμμένου: «Αν μπει το Ποτάμι σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ θα φύγω»

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2015 23:12 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πριν 31′ |

 14. Παράθεμα: Στάχτη και Burberry (γράφοντας απ΄την πρώτη γραμμή τού μετώπου) - memepusher

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s