Οι γάμοι του ΣΥΡΙΖΑ

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια

Οι κ.κ. Παππάς (πίσω του η βουλευτίνα Καφαντάρη) και Αμανατίδης του ΣΥΡΙΖΑ, διαχυτικοί με τον ευνοούμενο του κ.Ιερώνυμου, τον 38χρονο μητροπολίτη της κακόφημης επισκοπής Ν.Ιωνίας, τ. αντικανονικό βοηθό επίσκοπο, ως επικεφαλής της πολυάριθμης αντιπροσωπείας του κόμματος στην ενθρόνισή του, με μοναδικό κίνητρο την φτηνή ψηφοθηρία στα θολά νερά και την παροχή εκδούλευσης στον Αρχιεπίσκοπο.

Οι κ.κ. Παππάς (πίσω του η βουλευτίνα Καφαντάρη) και Αμανατίδης του ΣΥΡΙΖΑ, διαχυτικοί με τον ευνοούμενο του κ.Ιερώνυμου, τον 38χρονο μητροπολίτη της κακόφημης επισκοπής Ν.Ιωνίας, τ. αντικανονικό βοηθό επίσκοπο, ως επικεφαλής της πολυάριθμης αντιπροσωπείας του κόμματος στην ενθρόνισή του, με μοναδικό κίνητρο την φτηνή ψηφοθηρία στα θολά νερά και την παροχή εκδούλευσης στον Αρχιεπίσκοπο.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Πριν λίγες ημέρες ο κ.Τάσος Κουράκης, 66χρονος αιώνιος έφηβος με κατάμαυρη κοτσίδα και τολμηρός ποιητής («Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου…», από το αριστούργημα «Ανδρόγυνο»), απέσπασε από τον αντάξιό του σε ήθος και σοβαρότητα Α. Λοβέρδο, την υπόσχεση πως θα αποσυρθεί, παρά και το οικονομικό κόστος,  το παλιό καλό και πρωτοποριακό βιβλίο (από το 2003)  της Ιστορίας της Τέχνης Γ’ Λυκείου (καλό μάθημα επιλογής, πολυτέλεια μιας καλύτερης εποχής), επειδή ο λογοκριτής σχολικών εγχειριδίων βουλευτής και υπεύθυνος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε πως βρήκε την ευκαιρία να δείξει πόσο μοιάζει στους επικριτές του «συνωστισμού» κυνηγούς λέξεων και στον υπουργό και θυμήθηκε ότι χρησιμοποιείται η διατύπωση «μεταφορά» και όχι η «αρπαγή», για να περιγράψει πως τα γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο [Διαβάστε: «Η «ιστορία της τέχνης» (της πολιτικής γελοιότητας)»]

Αυτή η περίεργη συνύπαρξη στυλιστικού αντικομφορμισμού και ριζοσπαστικών απόψεων, με εκδηλώσεις αντιδυτικής εθνικοφροσύνης ή ακόμη και με συμβατική θρησκευτικότητα, δεν είναι ασυνήθιστη στο θίασο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πρόσωπο της βουλευτίνας Γαϊτάνη, συνυπάρχουν η επιμελημένη εμφάνιση «φρικιού» και ο διεθνισμός, με το συγχρωτισμό με το εθνικιστικό παπαδαριό. Από τη μια η μαχητική αντιεθνικίστρια υποστηρίζει τις καλές σχέσεις με την ΠΓΔΜ, το ιστορικό όνομά της κλπ και από την άλλη τρέχει στις υποδοχές του σκληρού εθνικιστή Μακεδονομάχου, δήθεν «οικουμενικού», πατριάρχη «του Γένους» των Ρωμιών Βαρθολομαίου (10.2013), που θέλει, με ολότελα απαράδεκτο εκκλησιολογικά τρόπο, τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», έξω από το σώμα των Ορθοδόξων, για να ικανοποιήσει τον εργοδότη του, την ελληνική κυβέρνηση. Διαβάζω στον ‘Ιό’ της παλιάς ‘Ελευθεροτυπίας’: «…η περιοδεία του κ. Βαρθολομαίου συνοδεύτηκε με μια σειρά καθαρά πολιτικές τοποθετήσεις, με ανιστόρητες αναφορές στο Μακεδονικό και ανέξοδες κορόνες για τους ανίσχυρους γείτονές μας. … Σε μια κίνηση που θύμιζε άλλες εποχές, οι αρχές της πόλης συγκέντρωσαν όλους τους μαθητές στο στάδιο της πόλης για να πάρουν την ευχή του. … Άρχισε να μοιράζει από ένα δολάριο (ναι, χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου!) σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, .. Μια χειρονομία που θα ξένιζε ακόμα κι αν την έκανε το ’50 η Φρειδερίκη στις «παιδουπόλεις» της» (24.9.2005).

Θέλω να θυμίσω στην χωρίς σταθερές αρχές και πολιτικό θάρρος αριστερίστρια βουλευτίνα, πως Βρετανοί διανοούμενοι (Ρίτσαρντ Ντόκινς, Κρίστοφερ Χίτσενς, κλπ) ζήτησαν (12.4.2010) τη σύλληψη του πάπα Βενέδικτου, προστάτη παιδεραστών κληρικών όπως και ο κ. Βαρθολομαίος (έχουμε εκθέσει πολλές περιπτώσεις που αφορούν δικούς του κληρικούς, οι οποίες ήλθαν στο φως), όταν επισκέφθηκε τη χώρα τους, κι ας μην έχουν δηλώσει αριστεροί επαναστάτες όπως η αφεντιά της.

Όμως οι αντιφάσεις των μικροαστών επαναστατών του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν εδώ: Το 1982 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε με νόμο τον πολιτικό γάμο. Αντιγράφω από ‘ΤΑ ΝΕΑ’ (Ηλ.Κανέλλης 22.3.2014):

«…έγινε μια προσπάθεια προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας προς τα δυτικά ισχύοντα, αλλά κατέληξε πράξη συμβιβασμού με την αντιδρώσα Εκκλησία, πρότυπο της οποίας ήταν η φράση ..: «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Το νομοσχέδιο… Ψηφίστηκε στις 22 Μαρτίου, με την αρνητική ψήφο των βουλευτών της ΝΔ. Ο Νόμος .. .. συνάντησε την αντίδραση της προοδευτικής διανόησης της εποχής. ..το νομοσχέδιο θεωρήθηκε παραχώρηση στην Εκκλησία αφού δεν κηρύχθηκε υποχρεωτικός ο πολιτικός γάμος, ….Ο πολιτικός γάμος για πάρα πολλά χρόνια ήταν ελάχιστα δημοφιλής….Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν στις αρχές του 21ου αιώνα. Προφανώς αυτό, οφειλόταν και στις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που είχαν επέλθει στο μεταξύ λόγω της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο πολιτικός γάμος κέρδιζε συνεχώς έδαφος έναντι του θρησκευτικού. Η ψαλίδα έκλεινε ώσπου, το 2012, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς (51,8% έναντι 48,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Αύγουστος 2013). Η οικονομική κρίση, οι μεικτοί γάμοι και ο εκδυτικισμός της ελληνικής κοινωνίας, βαθμιαία, άλλαξαν τις βεβαιότητες…..».

H πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν φαίνεται ότι θεωρεί πως αυτό το ορμητικό ρεύμα των πολιτικών γάμων πρέπει να ανασχεθεί. Αν οι φτωχοποιημένοι πολίτες παντρεύτηκαν πολιτικά το 2012 με ποσοστό 52%, οι καλοπληρωμένοι νεαροί επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, για να αρέσουν στους ακροδεξιούς μητροπολίτες, παντρεύτηκαν το 2014 θρησκευτικά σε ποσοστό 100%, τρεις στους τρεις, ενώ ο ίδιος ο αρχηγός τους φέρεται, χωρίς να το διαψεύδει, πως ανακοίνωσε ότι θα ξαναπαντρευτεί θρησκευτικά τη γυναίκα του. Είναι χαρακτηριστικό πως το σύνολο σχεδόν των νέων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδιώξει να αποκτήσουν στενές σχέσεις με το δεξιό έως ακροδεξιό τοπικό εκκλησιαστικό κατεστημένο. Όπως έχουμε εκθέσει, κορυφαίος στην προσπάθεια αυτή έχει αναδειχθεί ο μαοϊκός βουλευτής Αργολίδας Κοδέλας, και ακολουθούν ο μαοϊκός βουλευτής Μαγνησίας Μεϊκόπουλος και ο «αναρχικός» βουλευτής Καστοριάς Διαμαντόπουλος. Δυστυχώς οι δυο πρώτοι δεν έχουν παντρευτεί ακόμη και έτσι θα ασχοληθούμε με τον τρίτο και με άλλους δυο, που μόλις εκλέχτηκαν (για κάποιους αυτό σήμανε και την οικονομική τακτοποίηση) και λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές, αποφάσισαν να νοικοκυρευτούν με εγγυητή την Εκκλησία.

Ο προσκυνητής (αμέσως μετά την εκλογή)  του τοπικού μητροπολίτη μπουρδολόγος κ.Διαμαντόπουλος, φανατικός «φίλαθλος», θαμώνας εθνικοθρησκευτικών συνάξεων στη Β.’Ηπειρο (!), υπερασπιστής των γουναράδων της Καστοριάς που βασανίζουν τα δύστυχα μινκ, χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση, κρατάει τα σκήπτρα της υποκρισίας και της αναξιοπρέπειας. Δεν πάει καιρός που δέχθηκε τα καταιγιστικά πυρά, τις ύβρεις και κάθε λογής απαξίωση από δήθεν σκανδαλισμένους κληρικούς για τα αποκριάτικα καραγκιοζιλίκια του, τόσο που το περίτρομο κόμμα του εκόν άκον τον αποδοκίμασε.  Παντρεύτηκε λοιπόν θρησκευτικά στα 27 του Δεκέμβρη για να προλάβει τις εκλογές, σαν δεύτερος Νίκος Κωνσταντόπουλος, που είχε έλθει σε τρίτου θρησκευτικού γάμου κοινωνία ελπίζοντας στην προώθησή του από τον μικρό Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ας ελπίσουμε πως από τα τέλη του μήνα οι παλιοί συνάδελφοί του στη ΔΕΗ δεν θα στερηθούν άλλο την παρουσία του. Θρησκευτικά παντρεύτηκε τον Οκτώβρη και ο απόφοιτος των ΤΕΙ κ.Μπάρκας. Τον προεκλογικό χορό του Ησαϊα είχε εγκαινιάσει το Σεπτέμβρη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λίγο μετά τη διακοπή του επιδόματος ανήλικου τέκνου που έπαιρνε η μητέρα της.

Το επαναστατημένο αφεντικό τους επίσης, που έχει ξεσαλώσει να επισκέπτεται πατριάρχες, αρχιεπισκόπους, μητροπολίτες, ηγούμενους και ηγουμένισες, να προσεύχεται σε αφορολόγητες κερδοφόρες θρησκευτικές εικόνες, να απελευθερώνει περιστέρια σε αγιασμούς, να συγκαλύπτει ιερά οικονομικά σκάνδαλα, να καλεί την Πολιτεία να αγκαλιάσει (κι άλλο;) τις αφορολόγητες και κερδοφόρες ιερές φιλανθρωπικές φάμπρικες και να υπερασπίζεται ιερές φοροκλοπές, παριστάνει τώρα τη μετανοούσα Μαγδαληνή. Αντιγράφω από το ‘ΒΗΜΑΤΟδότη’ (9.1), αποφεύγοντας για λόγους ευπρέπειας κάθε σχολιασμό: «Ισως να μην έχει πλέον και τόση σημασία μετά τη συνεχή προσέγγιση που κάνει ο κ. Τσίπρας με την Εκκλησία η συνάντηση που είχε τις προάλλες με δύο μητροπολίτες, τους Σιατίστης κ. Παύλο και Δράμας κ. Παύλο, όσο τι ειπώθηκε… Η συζήτηση έμαθα ότι ήταν ουσιαστική και ο κ. Τσίπρας έδειξε πολύ καλά διαβασμένος για όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία, στην Ορθοδοξία και στον Χριστιανισμό, κάτι που εντυπωσίασε τους δύο ιεράρχες. Αλλά μετά άρχισαν οι ερωτήσεις. Για παράδειγμα, τον ρώτησαν εάν σκοπεύει να νυμφευθεί τη σύντροφό του. Η απάντηση που έδωσε αιφνιδίασε τους ιεράρχες: ‘Εγώ θα κρίνω πότε, αλλά δεν θα το κάνω ποτέ προκειμένου να γίνω πρωθυπουργός’ φέρεται ότι τους είπε, όπως ακριβώς μου το μετέφερε ένας συνεργάτης του, που ήταν παρών και που υπενθύμισε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου έλεγε συνήθως στους υποψήφιους βουλευτές ότι θα πρέπει να είναι παντρεμένοι. Αμέσως μετά έγινε και η δεύτερη ερώτηση, δηλαδή γιατί έως τώρα ο κ. Τσίπρας δεν βάφτισε τα παιδιά του. Είπε ότι σέβεται την Εκκλησία και τον ιστορικό της ρόλο, αλλά θα αφήσει τα παιδιά του όταν μεγαλώσουν να αποφασίσουν τα ίδια εάν θέλουν ή όχι να βαπτισθούν. Είπε μάλιστα πως ένας φίλος του βάφτισε το παιδί του σε ηλικία 8 χρόνων επειδή το παιδί το ζήτησε». Να σημειώσω εδώ πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που νιώθει ενοχή σαν αστεφάνωτη μοδίστρα της δεκαετίας του ’50 που συζεί με το φίλο της, διάλεξε για να απολογηθεί για το «αμάρτημά» του τον μητροπολίτη Δράμας (»Η Μονή Βατοπεδίου ανταποδίδει την χολή με μάννα»-10.2.2014), που δήλωσε πως «δεν πρέπει να έρθουν οι άθεοι στην εξουσία», τον παρακαθήμενο του ‘Άρχοντα Κουροπαλάτη’ Μελισσανίδη στην εκδήλωση υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ. Προσωπικά να του προτείνω να τον παντρέψει ένας από τους δέκα εκατομμυριούχους μητροπολίτες, που δειγματοληπτικά τσάκωσε το ΣΔΟΕ (‘Έθνος’, 2/12/2012) και μετά τους ξέχασε, σε αναγνώριση της ομερτά του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιος από τους ευγνωμονούντες τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ δεσποτάδες, που αγόρασαν πολυτελή σπίτια στο Λονδίνο (‘ΤΑ ΝΕΑ’, 24/10/2011), όπου και θα φιλοξενείται στις διακοπές του, σαν κλασσικός τζαμπατζής (Ιασώ, Παξοί) που είναι.

Περιμένοντας λοιπόν τον προαναγγελθέντα θρησκευτικό γάμο και τα βαφτίσια της μετανοημένης οικογένειας Τσίπρα (όταν τα 8χρονα παιδάκια δασκαλεμένα από το μάθημα των Θρησκευτικών το ζητήσουν), να θυμίσω πως οι πολίτες δεν είναι τόσο θρησκευόμενοι όσο θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κάνει να πιστέψουμε για να δικαιολογήσει την άθλια συντηρητική πολιτική του.  Το 60% τάσσεται υπέρ του χωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος και εντύπωση προκαλεί ότι το 47% των εκκλησιαζομένων τάσσεται υπέρ ενώ κατά, το 44% (Δημοσκόπηση της εταιρείας ‘Public issue’ Γ.ΚΑΡΕΛΙΑΣ-‘ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ’-10/10/2008). Επίσης, «εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στο ερώτημα εάν η Εκκλησία της Ελλάδας θα πρέπει να φορολογηθεί περαιτέρω. Με συντριπτική πλειοψηφία 84% οι πολίτες εμφανίζονται υπέρ της περαιτέρω φορολόγησης της Εκκλησίας έναντι ποσοστού 15,1% που δηλώνει αντίθετο» (Δημοσκόπηση της MRB δημοσίευσε η εφημερίδα REAL NEWS 6.4.2010).

Παρά την εκκωφαντική απουσία κάθε κομματικής ή άλλης οργανωμένης διαφωτιστικής κίνησης για την αποκρατικοποίηση της Εκκλησίας (η καλοπληρωμένη αξιωματική Αριστερά είναι υπόλογη και έκθετη και γι’αυτό) μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της κας Βασιλικής Γεωργιαδου, καθηγήτριας Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο, που βασίζεται σε προγενέστερα από τα παραπάνω συντριπτικά στοιχεία, αποκαλύπτει μια πραγματικότητα που γεννά πολλά ερωτηματικά, για την έτσι κι αλλιώς ηθικά και πολιτικά καταδικαστέα στάση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καμία εκλογική σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί αυτές τις γελοίες, ανήθικες και ατελέσφορες μεταμορφώσεις, που δεν πείθουν κανένα και που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς επιχειρηματολογίας: «Όλοι είναι ίδιοι». («Διευρύνοντας την ορατότητα της Εκκλησίας στη δημόσια σφαίρα-2ο μέρος», fractalart.gr. Η μελέτη της, σε μορφή PDF, υπάρχει και στην ιστοσελίδα του academia.edu)

 «Κατά τη δεκαετία του 2000 σημειώθηκε σημαντική αύξηση των απόψεων που τάσσονται υπέρ του χωρισμού κράτους-Εκκλησίας .. μετά το 2000 εμφανίζονται στις έρευνες κοινής γνώμες οι απόψεις υπέρ του χωρισμού να πλειοψηφούν εκείνων που ήταν εναντίον μιας τέτοιας προοπτικής. Μάλιστα, λίγο αργότερα, στην εκκλησιαστική κρίση του 2005, οι σχετικές υπέρ του χωρισμού γνώμες ήταν απολύτως πλειοψηφικές, σχεδόν με το 60% των ερωτηθέντων κατά την κορύφωση της κρίσης της Εκκλησίας τον Φεβρουάριο του 2005 να εκφράζεται θετικά υπέρ του χωρισμού. Έκτοτε και μέχρι το τέλος της θητείας Χριστοδούλου, (σχεδόν) οι μισοί ερωτηθέντες τοποθετούνταν υπέρ του χωρισμού, ενώ όσοι ήταν εναντίον του χωρισμού δεν ξεπερνούσαν το ένα τρίτο του δείγματος στις έρευνες κοινής γνώμης... οι γνώμες υπέρ του χωρισμού γίνονται πλειοψηφικές σε περιόδους κατά τις οποίες η Ορθόδοξη Εκκλησία συγκρούεται με το κράτος, όπως αυτό συνέβη μετά το 2000 με αφορμή την υπόθεση των ταυτοτήτων (βλ. σχ. Molokotos-Liederman 2007). Εκ του γεγονότος αυτού μπορούμε να υποθέσουμε ότι η κοινωνική αποδοχή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συναρτάται με την αποδοχή εκ μέρους της της θέσης της υπαγωγής της στο κράτος. Όταν η Εκκλησία επιχειρεί να διαρρήξει το ισχύον αυτό πλαίσιο και να κατακτήσει ρόλους περισσότερους από εκείνους που της έχουν αναγνωριστεί, όταν με άλλα λόγια από ένας μη-διαιρετικός θεσμός που υπάγεται στο κράτος η Ορθόδοξη Εκκλησία μετατραπεί σε έναν διαιρετικό θεσμό, που συγκρούεται με το κράτος, τότε ακριβώς βρίσκουν ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία οι απόψεις υπέρ του χωρισμού………

Χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας:

lask20jan15b

Πηγή: Metron Forum, 2000-2008· Metron Analysis (εφ. Έθνος), Απρίλιος 2005. Ένα μέρος των ερωτηθέντων στις συγκεκριμένες έρευνες αυθορμήτως απαντά ότι ‘ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί’ με τον χωρισμό κράτους-Εκκλησίας……» και εδώ κραυγάζει η σιωπή της καλοβολεμένης συστημικής Αριστεράς, που δεν μπαίνει στον κόπο να τους εξηγήσει.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Οι γάμοι του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Τι μεταφορά τι αρπαγή,η ελπίδα έρχεται λέμε!
  Περαστικά!

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://fouit.gr/2014/12/27/%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%b3%ce%bb%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b9-%ce%b3%ce%ac%ce%bc%ce%bf%cf%85/

  Ξεκινάει το παραδοσιακό γλέντι γάμου του Β. Διαμαντόπουλου (φωτογραφίες)

  http://www.news123.gr/nea/newsgroup.php/7102670/
  ANAΡΧΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤ@Σ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ… ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ! ΤΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝ’ ΑΥΤΑ;

  27 Δεκεμβρίου 2014

  http://www.matrix24.gr/2014/08/o-diamantopoulos-ke-o-sintonistis/

  Ο Διαμαντόπουλος και ο… «συντονιστής»

  Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του συντονιστή Θρησκευμάτων, Μάκη Λυκόπουλου.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Σημειωτέον ότι ο κ. Λυκόπουλος είχε γίνει γνωστός στο εσωκομματικό στερέωμα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν με δήλωσή του είχε «αδειάσει»… μεγαλοπρεπώς τον βουλευτή Καστοριάς, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, για την επιλογή του τελευταίου να ντυθεί «παπα-Σούρας» στο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού και να προκαλέσει… επιθετικές δηλώσεις από πολλούς μητροπολίτες. Η σύνθεση της συνοδείας του Αλέξη Τσίπρα δεν άφησε ασυγκίνητο τον θιγέντα βουλευτή, που έγραψε σκωπτικά στο facebook: «Το θετικό είναι πως είδαμε τον συντονιστή». Όχι τίποτα άλλο, αλλά έμαθε τώρα και ποιος τον αποδοκίμασε στα ΜΜΕ…

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=259396

  Γιατί η Ιερά Σύνοδος έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παντελεήμονα

  Οι επτά μητροπολίτες, το… απύθμενο αρχείο της Εκκλησίας και η θύελλα των αντιδράσεων

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2009 07:12

  Η στάση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως λένε κληρικοί με πικρόχολη διάθεση, έχουν δύο κοινά με τον κ. Παντελεήμονα. Δεν δηλώνει την ημερομηνία γεννήσεως του στα Δίπτυχα της Εκκλησίας και εναντίον του κ. Κωνσταντίνου έχουν καταγραφεί διάφορες κατηγορίες από τον επί μακρό χρονικό διάστημα οδηγό του αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο ή κάποιον εκκλησιαστικό ανακριτή.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=185247
  Κυριακή με την Πανδώρα

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2007 00:00

  Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.)

  http://www.madata.gr/24/26/10656.html
  17 Δεκεμβρίου 2007 – 23:30

  Σκηνές ροκ κατά τη διάρκεια δίκης κληρικών

  Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

  Το επισκοπικό δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα Κανέλλο Δημητρακόπουλο ποινή αργίας πέντε μηνών και είκοσι ημερών, ενώ στο άκουσμα της απόφασης δεκάδες ενορίτες που είχαν καταφθάσει με πούλμαν έξω από τη μητρόπολη ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δύο ρασοφόρων και απειλώντας ακόμη και με κατάληψη του ναού.

  Κατά την έξοδό του από την Ιερά Μητρόπολη ο καταδικασθείς ιερέας Κανέλλος Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει σε τηλεοπτική εκπομπή εναντίον του μητροπολίτη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλει να μας διώξει από την εκκλησία. Οδηγήθηκα σήμερα εδώ από ένα πείσμα του μητροπολίτη και λυπάμαι για λογαριασμό του. Δεν ξέρω ποιες είναι οι κατηγορίες που με βαραίνουν. Η ποινή που μου επιβλήθηκε θα έπρεπε να επιβληθεί στον μητροπολίτη. Αυτός είναι που εισπράττει χρήματα από τις εκκλησίες, που πάει σε μυστήρια και πληρώνεται χωρίς αποδείξεις, που το αυτοκίνητό του και η βενζίνη είναι με χρήματα των εκκλησιών. Επειδή τα είπα όλα αυτά, έπρεπε να με τιμωρήσουν. Τώρα όμως θα πω κι άλλα, περισσότερα».

  Παρουσία των συγκεντρωμένων πιστών, που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ο πατήρ Κανέλλος δεν δίστασε να προβεί σε μια δήλωση που προκαλεί έκπληξη: «Ηθελα τον μητροπολίτη να είναι εδώ. Αν είχε τον ανδρισμό, που απ’ ό,τι ακούγεται δυστυχώς του λείπει, θα έπρεπε να είναι εδώ» είπε και συμπλήρωσε: «Αν είχε μυαλό στην κεφαλή τοου, θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση παραίτησης λόγω υγείας, για να μην ακούσει αυτά που θα ακούσει εντός των ημερών. Θα καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του».

  Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσαν και οι δηλώσεις του έτερου κληρικού της ενορίας Αγίου Γεωργίου, ο οποίος μίλησε για ταλαιπωρία εξαιτίας της φιλίας του με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσούμας-Κοντόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενας από τους λόγους που υφίσταμαι αυτή την ταλαιπωρία είναι επειδή είμαι φίλος του Αρχιεπισκόπου και κάθε φορά που προσεύχομαι στην εκκλησία κάνω αναφορά στο πρόσωπό του. Αυτό ενοχλεί. Μάλιστα, με πήρε ο ίδιος ο μητροπολίτης τηλέφωνο και μου είπε “να το βουλώσεις και να μην ξαναμιλήσεις για τον Χριστόδουλο. Ο Χριστόδουλος τέλος. Αν θέλεις να μιλήσεις για τον Χριστόδουλο, θα πας στην Αρχιεπισκοπή”».

  Ο ίδιος στις δηλώσεις του ανέφερε πως το καλοκαίρι είχε σταλεί στον μητροπολίτη μια αναφορά για οικονομικές ατασθαλίες και… ροζ καταστάσεις με το σκεπτικό ότι η αναφορά θα πάει στην Ιερά Σύνοδο, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, δεν έγινε, ενώ μας είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα τελευταία μας έστειλε στην ενορία ένα νέο παιδί με μόλις δέκα χρόνια στην ιεροσύνη, τον έκανε προϊστάμενο και πλέον δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Ζητάμε να τον απομακρύνει το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να κάνουμε γιορτές».

  Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα διαβολών αλλά και ανυπόστατων κατηγοριών που σκοπό έχουν να κηλιδώσουν την εκκλησιαστική του πορεία.

  πηγη: espresso

  http://xairete.blogspot.gr/2008/07/blog-post_4789.html

  Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008

  Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

  Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
  του οδηγού του και του εφημερίου
  του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου

  http://www.euaggelistria.com/2013/12/blog-post_26.html

  ……..

  Οι σχέσεις του Τομπούλογλου με την τοπική Εκκλησία, τον κλήρο της αλλά και με λαϊκά μέλη της είναι κάτι παραπάνω από παρεξηγήσιμες.
  ………….

  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9963.html

  Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

  Αναγνώστης κάνει λόγο για «ιερά σιωπή»

  Αφορμή για την επιστολή αυτή στάθηκε η λεκτική αντιπαράθεση που είχα προσφάτως με πρώην Ιερομόναχο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και…
  Φιλαδελφείας που πλέον υπηρετεί σε Ιερά Μητρόπολη της ελληνικής επαρχίας.

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/made-grexit-0

  ♦ Ο μητροπολίτης Δράμας είπε στον Σαμαρά: «Δεν θέλουμε άθεους ηγέτες».

  http://www.naftemporiki.gr/story/725787/parousiastike-to-gipedo-tis-aek

  Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Δράμας είπε απευθυνόμενος στον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ περίμεναν τον σημαιοφόρο και μπήκες μπροστά γιατί έχεις πάθος με αυτό που λέγεται ΑΕΚ και μπορείς να προσφέρεις για να υλοποιηθεί ο στόχος αυτό. Η ΑΕΚ υποστασιάζει τις μνήμες του προσφυγικού ελληνισμού Θα στήσετε ένα μνημείο μνήμης γι’ αυτούς που έφυγαν κι ένα μνημείο γι’ αυτούς που έρχονται».

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=665453

  ΒΗΜΑτοδότης

  Ο χαρακτήρας του Αλέξη Τσίπρα

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2015 05:45
  Ισως να μην έχει πλέον και τόση σημασία μετά τη συνεχή προσέγγιση που κάνει ο κ. Τσίπρας με την Εκκλησία η συνάντηση που είχε τις προάλλες με δύο μητροπολίτες, τους Σινανίου και Σιατίστης κ. Παύλο και Δράμας κ. Παύλο

 5. http://jailgoldendawn.com/2015/01/20/%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae%cf%82-%ce%b1/
  Οι υποψήφιοι-μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής: Μουλάς στην Αττική, Κιτσόπουλος στον Έβρο

  Δύο περιστατικά συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν μεσα στο τελευταίο 24ωρο Στο πρώτο, ο υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Μουλάς μαζί με το νεαρότερο μέλος της οργάνωσης Στέφανο Καράβη συνελήφθησαν να καταστρέφουν πανό αριστερών κομμάτων, φέροντας οπλισμό στο αυτοκίνητό τους. Στο δεύτερο, ο υποψήφιος Έβρου και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Κιτσόπουλος συνελήφθη από λιμενικούς να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Αναδημοσιεύουμε τις σχετικές ειδήσεις:

  Χειροπέδες στο… «θωρηκτό» του Παναγιώταρου

  (Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Έθνος, 20/01/2015)

  Είχε βγει «παγανιά» στο Καματερό για να κατεβάσει τα εκλογικά πανό των αριστερών υποψηφίων. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Μουλάς τον πολιτικό αγώνα της παράταξής του.

  (……………………….)
  Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο

  (Κείμενο: Εθνος, 19/01/2015)

  Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συνελήφθη από λιμενικούς να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Ο Χρήστος Κιτσόπουλος ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θράκη, που είχε κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και διεκδικεί τώρα την είσοδό του στη Βουλή στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, εντοπίστηκε από άντρες του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης να κινείται στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης, στο ύψος του οικισμού Κόμαρος, οδηγώντας ένας ΙΧ με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, στο οποίο ήταν φορτωμένοι δεκάδες σάκοι με μεγάλη ποσότητα οστράκων.

  Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του ποταμού Λίσσου, και οδηγήθηκε για έλεγχο στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, καθώς δεν είχε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα για τα προϊόντα που μετέφερε.

  Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 77 σάκοι με όστρακα συνολικού βάρους 1.361 κιλών (61 σάκοι «αχιβάδα» βάρους 1.049 κιλών, 14 σάκοι «τελλίνα» βάρους 280 κιλών και 2 σάκοι «κυδώνι» βάρους 32 κιλών).

  Τα όστρακα εξετάστηκαν από υπαλλήλους του Τμήματος Κτηνιατρικής Έβρου και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, δεν διέθεταν τα έγγραφα που αποδείκνυαν την προέλευσή τους, δεν διέθεταν σήμανση, ενώ μεταφέρονταν με ακατάλληλο όχημα (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

  Ο 50χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, ενώ τα όστρακα που κατασχέθηκαν θα καταστραφούν.

  Αξίζει να σημειωθεί πως η θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι «κλειστή» αυτή την εποχή για την αλιεία οστράκων, ενώ όταν είναι «ανοικτή» ανήκει στη Β ζώνη καταλληλότητας και έτσι τα αλιεύματα επιβάλλεται να μεταφέρονται στο Κέντρο Καθαρισμού και Αποστολής για εξυγίανση, πριν διατεθούν στην αγορά.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Δεν έπιασε η υπόσχεση Τσίπρα στον Αρχιπαπά Δράμας πως θα παντρευτεί κάποια στιγμή θρησκευτικά
  Τζάμπα ξεφτίλα

  «ΟΧΙ ΣΕ ΑΘΕΟΥΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

 7. Ο/Η του Κουράκη λέει:

  μπλογκ Κουράκη

  http://kourakis.gr/%CE%99%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%BF

  Home › Ιερωτικόν ›

  Ανδρόγυνο

  Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου
  κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου
  όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με
  πλήρωση

  Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με
  Θήτα κεφαλαίο

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ακροδεξιό θράσος:

  http://www.naftemporiki.gr/story/903674/syriza-o-ant-samaras-na-dosei-eksigiseis-gia-tis-emfuliopolemikes-diloseis-boridi

  Βορίδης: « «Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά. Δεν θα νικήσει η αριστερά την επόμενη Κυριακή».

 9. Ο/Η SYRIZA-ND una fatsa λέει:

  Αντί να πολεμάτε το θρησκευτικό γάμο τον στηρίζετε γλειφτρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
  Δεν υπάρχει ρε, οι τράγοι το στήσανε για να μαζεύουν όλο το χαρτί

  http://www.kathimerini.gr/708604/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/symviwsh-kai-ekklhsia

  Συμβίωση και Εκκλησία
  25.03.2008
  Του Παντελη Καλαϊτζιδη /΄ Συντονιστής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και πάρεδρος ε. θ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

  Σε αντίθεση με τα όσα ανιστορικά διατείνονται οι φωνασκούντες στα τηλεπαράθυρα κληρικοί και θεολόγοι, για δέκα σχεδόν αιώνες ο γάμος και τα σχετικά με τη νομοθεσία του ανήκαν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας («πολιτικός γάμος»). Η υποχρεωτική ιερολογία του γάμου ξεκινάει μόλις το 893 μ. Χ. από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό, ενώ και αυτή ακόμη η απλή νομική κατοχύρωση της εκκλησιαστικής ιερολογίας του γάμου (που ώς το τέλος του 9ου μ.Χ. αιώνα δεν είναι πλήρως διαμορφωμένη) αρχίζει από την εποχή του Ιουστινιανού και μετά. Την ίδια περίοδο έχουμε νόμιμες (κατά την πολιτεία) μορφές εκτός γάμου συμβίωσης (παλλακεία), με τις οποίες αν και η Εκκλησία διαφωνούσε, από λεπτότητα έναντι του νόμου (και των εμπλεκόμενων προσώπων;) και εφαρμόζοντας την εκκλησιαστική αρχή της οικονομίας, φαίνεται εξωτερικά να τις ανεχόταν. Οσο ο γάμος ήταν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κρατικής αρχής, η εκκλησιαστική ευλογία του δεν είχε κανένα σχεδόν τελετουργικό περιεχόμενο, και οι σύζυγοι ενυμφεύοντο κατά την ευχαριστιακή σύναξη, όπως διαβάζουμε για παράδειγμα στις συγγραφές του αγίου Ιγνατίου Αντιοχείας (2ος μ.Χ. αι.). Οταν, όμως, η Εκκλησία απέκτησε νομικές/κοσμικές αρμοδιότητες επί του γάμου, μειώθηκε σημαντικά, αν δεν τέθηκε πλήρως στο περιθώριο, ο εκκλησιολογικός και μυσταγωγικός του χαρακτήρας, και επικράτησε ο κοινωνικός κομφορμισμός.
  Υπό το φως των ανωτέρω, και δεδομένου ότι σκοπός και πρωταρχική αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι ο γάμος καθ’ εαυτόν και η οικογένεια, αλλά η σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου, θεωρούμε ότι η εκ μέρους της πολιτείας προσπάθεια νομικής ρύθμισης της ελεύθερης συμβίωσης επιλύει ορισμένα σοβαρά προβλήματα, και μπορεί ενδεχομένως να λειτουργήσει «φιλάνθρωπα» για όσους συνήθως οι συντηρητικοί θρησκευόμενοι θεωρούν «αμαρτωλούς» και «απολωλότες»: τα ετερόφυλα ζευγάρια που συζούν ελεύθερα και τους ομοφυλόφιλους. Υπάρχουν σοβαρά νομικά, κοινωνικά αλλά και ανθρώπινα προβλήματα που ανακύπτουν από τις συμβιώσεις αυτές, τα οποία μια υπεύθυνη πολιτεία που ασκεί τα δικαιώματά της στο πεδίο της δικής της δικαιοδοσίας, και που παράλληλα σέβεται τη θρησκευτική ετερότητα και ελευθερία καθώς και τις προσωπικές επιλογές των πολιτών της δεν μπορεί να αγνοεί. Μπροστά στα ίδια αυτά προβλήματα και μια ποιμαντικά ευαίσθητη Εκκλησία δεν μπορεί να κλείνει υποκριτικά τα μάτια και να εκδίδει απλώς καταδικαστικούς φετβάδες. Θα ήταν λάθος, εξάλλου, να αρνηθεί η Εκκλησία ότι ακόμη και από αυτές τις θεωρούμενες «αμαρτωλές» σχέσεις δεν απουσιάζει εντελώς η αγάπη: «Το γαρ πάντη άμοιρον του αγαθού ούτε ον, ούτε εν τοις ούσι», μας θυμίζει ο Διονύσιος Αρεοπαγίτης.
  Με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου η πολιτεία έρχεται να ρυθμίσει νομικά μια πραγματικότητα που όλοι πλέον, πλην των ακραίων συντηρητικών, γνωρίζουν ότι υφίσταται. Καλό θα ήταν, βέβαια, να λάβει παράλληλα η πολιτεία μέτρα ενίσχυσης του θεσμού του γάμου και της οικογένειας και να μην προβάλλει την προτεινόμενη λύση ως πρότυπο κοινωνικής συμβίωσης. Η Εκκλησία, από τη σκοπιά της, ευχής έργον θα ήταν να αποφύγει τις εύκολες φωνασκίες και τις ανέξοδες (και υποκριτικές) ηθικές καταδίκες. Καθήκον της δεν είναι να αναμιγνύεται συνεχώς σε ζητήματα που είναι αρμοδιότητα της πολιτείας ούτε να σπεύσει να υποκαταστήσει την κρίση του Θεού.
  Πιστεύουμε, όμως, ότι η εκ μέρους της Εκκλησίας υιοθέτηση μιας τέτοιας στάσης δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) να αποδεχτεί η Εκκλησία πως τα νομικά και συμβολαιογραφικά ζητήματα που άπτονται του γάμου είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της πολιτείας, κρατώντας για τον εαυτό της τη μυστηριακή, μυσταγωγική και πνευματική διάστασή του, και ξεπερνώντας την παιδική ασθένεια που την κάνει να νομίζει ότι μπορεί να είναι «Νύμφη Χριστού» και «μυσταγωγός της σωτηρίας» αλλά ταυτοχρόνως και ληξίαρχος του κράτους! β) να ξαναβρεί όλη την ποικιλία στάσεων και απόψεων που διέκριναν τη στάση της αρχαίας Εκκλησίας σε παρόμοια προβλήματα• να αναγνωρίσει ότι το μυστήριο του γάμου ξεκινάει από την ίδια τη συνάντηση του άνδρα και της γυναίκας (και όχι απλώς από την ιερολογία) και να επανατοποθετήσει θεολογικά το ζήτημα της σεξουαλικότητας, επαναπροσεγγίζοντας με πιο θετικό τρόπο την πρόκληση μιας θεολογίας της ηδονής και της τρυφερότητας, μακριά από την μονομέρεια της θεώρησης του γάμου αποκλειστικά υπό το πρίσμα της τεκνοποιίας• γ) να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με την κατήχηση και το στοιχειώδη θεολογικό καταρτισμό των μελών της, αναγνωρίζοντας ταυτοχρόνως την πραγματικότητα της ανοιχτής κοινωνίας και ξεπερνώντας τις εθναρχικές της χίμαιρες και την αναχρονιστική καθήλωσή της στο παρελθόν.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 09/04/2008

  Ανάλυση στα γεγονότα

  Το σύμφωνο συμβίωσης και η Εκκλησία

  Του ΚΩΣΤΑ Ε. ΜΠΕΗ

  Στην ιουδαϊκή παράδοση, η μητέρα του γαμπρού τον στεφάνωνε εν μέσω συγγενών και φίλων, δίχως ιεροτελεστία, επακολουθούσε δε ευωχία οίνου. Οι πλούσιοι είχαν πλήθος συζύγων και παλλακίδων. Η πορνεία απαγορευόταν μόνο για τις Ισραηλίτισσες. Οπωσδήποτε οι προφήτες κατέκριναν κάθε ερωτική απόλαυση, συρρικνώνοντας την αποστολή του γάμου στην παιδοποιία -κατά την εντολή του Γιαχβέ, «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε». Μάλλον μ’ αυτή την έννοια ο Παύλος χαρακτήριζε τον γάμο ως «μυστήριον μέγα… εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν». Απο τους πατέρες, μόνον ο Ιγνάτιος Αντιοχείας είχε αξιώσει τη συγκατάθεση επισκόπου. Ο Αλεξανδρινός Κλήμης τόνιζε ότι ακόμη κι αν η συνεύρεση προς απόλαυση των συζύγων συντελείται στο σκοτάδι, με κλειστά παράθυρα, γίνεται αντιληπτή από τον πανεπόπτη Θεό, που καταγράφει και τιμωρεί. Οξύτερος ο Μ. Αθανάσιος, διακήρυσσε ότι η αρχική εντολή του Θεού προς τους πρωτόπλαστους ήταν να τεκνοποιούν δίχως συνεύρεση και την εξ αυτής φθορά, έτσι που ο γάμος να μην είναι τίποτε άλλο παρά ένα αναπότρεπτο επακόλουθο της παρανομίας του Αδάμ. Ομοια ήταν η θέση και των δύο Γρηγορίων, καθώς και του Μ. Βασιλείου. Μοναδική εξαίρεση ο Χρυσόστομος Ιωάννης, ο οποίος, με επίγνωση των απαιτήσεων της φύσης, συνιστούσε ν’ αποφεύγουν οι άνθρωποι να την εξαγριώνουν. Και αντιδιέστελλε μεν τον γάμο από την πορνεία, όμως τόνιζε πως αυτός ο όρος δεν ταιριάζει στη γυναίκα που τολμά ν’ αγαπήσει αλληλοδιαδόχως περισσότερους άντρες. Οπωσδήποτε, κατά τους πρώτους πέντε μεταχριστιανικούς αιώνες, δεν υπήρχε στο Βυζάντιο ούτε θρησκευτική ούτε άλλη κρατική τελετή γάμου.

  Για πρώτη φορά ο Ιουστινιανός αξίωσε, προς απόδειξη του γάμου, την υπογραφή προικοσυμβολαίου, κάτι που αργότερα οι Ισαυροι καθιέρωσαν ως συστατικό τύπο, με εξαίρεση τους απόρους, των οποίων ο γάμος ήταν έγκυρος, αν γινόταν ενώπιον φίλων ή με την απλή ευλογία ιερέα, δίχως ιεροτελεστία, κάτι που καθιερώθηκε από τον Λέοντα ς’, το 895, μόνο για τους ελεύθερους πολίτες, ενώ στους δούλους επεκτάθηκε από τον Αλέξιο Κομνηνό (μεταξύ 1085 και 1095). Τέλος, κατά την πατριαρχία του Λουκά Χρυσοβέργη (1156-1169) διακηρύχτηκε ότι ο μη ιερολογημένος γάμος συνιστά πορνεία. Οπωσδήποτε, η έως το 1983 αποκλειστικότητα του θρησκευτικού γάμου δημιουργούσε αδιέξοδα για τον Ελληνα ορθόδοξο που ήθελε να έλθει σε κοινωνία γάμου με ετερόθρησκο ή άθεο, ακόμη και με ετερόδοξο, ο οποίος δεσμευόταν συμβολαιογραφικώς ν’ ανατραφούν τα παιδιά στην Ορθοδοξία. Υπό το βάρος των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας, αυτή η κατάσταση έληξε το 1983 με τη νομοθετική καθιέρωση του πολιτικού γάμου, στον οποίο η Εκκλησία αντέδρασε, όπως και τώρα, που εξαγγέλθηκε η επικείμενη νομοθετική εισαγωγή του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, χαρακτηρίζοντας ως πορνεία κάθε γάμο ή ένωση που δεν στηρίζεται στη δική της ιεροτελεστία.

  Δεν γνωρίζω ποια σκέψη παρακίνησε το υπουργείο Δικαιοσύνης να εισηγηθεί τον θεσμό του «συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης», το οποίο πάντως δεν θα επιτρέπεται ενόσω εξακολουθεί να ισχύει προγενέστερος γάμος ή άλλο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Συνακόλουθα, δεν θα ισχύει προτού να λυθεί αμετακλήτως η προϋπάρχουσα σχέση ενός από εκείνους που θα ήθελαν να νομιμοποιήσουν τον ερωτικό δεσμό τους. Υποθέτω ότι το σχέδιο νόμου επιδιώκει να δώσει λύση στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις:

  – Πρώτον, ενόψει των πολλών αποτυχημένων γάμων, ήδη από τον πρώτο χρόνο της σύναψής τους, να υπάρχει μια δοκιμαστική συμβίωση, για το διάστημα και υπό τους όρους που θα συμφωνεί το νέο ζευγάρι, ώστε να μην εμπλέκονται στην ψυχοφθόρο και μακρόχρονη διαδικασία του διαζυγίου. Και,

  – Δεύτερον, να διασφαλιστούν τα κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του συντρόφου, μέσα στους κόλπους μιας τέτοιας ελεύθερης συμβίωσης, κάτι που, υπό τους ισχύοντες κανόνες δικαίου, είναι απαγορευτικό ή εξοντωτικό, τόσο για τον επιζώντα σύντροφο όσο και για το παιδί που γεννήθηκε μέσα στους κόλπους της ελεύθερης συμβίωσης. Αυτές, και άλλες κατάφωρες αδικίες αίρει το σχέδιο νόμου που θ’ αναγνωρίζει ορισμένες έννομες συνέπειες της συντροφικής συμβίωσης, κατά τους όρους που θα προβλέπει η σχετική συμβολαιογραφική πράξη των εκάστοτε συμβαλλομένων. Ρητώς το σχέδιο νόμου δεν επιτρέπει τη σύναψη αυτού του συμφώνου, ενόσω δεν έχει λυθεί αμετακλήτως ο υφιστάμενος αποτυχημένος γάμος, όπως εκτός ρύθμισης μένουν και οι περιπτώσεις της ομοφυλόφιλης συντροφικότητας. Βεβαίως, πολλοί δυσφορούμε ενώπιον της ομοφυλοφιλίας, ακόμη και με επίγνωσή μας του ότι αυτή ενδέχεται να οφείλεται σε ανυπαίτια ορμονική διαταραχή. Αλλά οι δικές μας ευαισθησίες δεν επιτρέπεται να είναι εξοντωτικές για τους ομοφυλόφιλους, καθώς και εκείνοι έχουν δικαίωμα στην αναζήτηση του δικού τους δρόμου λύτρωσης μέσα στη μοναξιά. Οπωσδήποτε, μια ευνομούμενη πολιτεία δεν έχει περιθώρια να τους περιθωριοποιεί, καθώς ο θάνατος του συντρόφου, μέσα στους κόλπους της, ενδέχεται να είναι πολύ πιο δυσβάσταχτος απ’ όσο στους κόλπους της μη νομιμοποιημένης ετερόφυλης συντροφικής συμβίωσης.

  Ξεπερνά τα περιθώρια της στήλης το γενικότερο ερώτημα αν ο Ιησούς συμμεριζόταν την ιουδαιοφαρισαϊκή παράδοση, όπως αυτή επιβίωσε και μπόλιασε τη μεταπασχαλινή χριστιανική κοινότητα της Ιερουσαλήμ. Οπωσδήποτε όμως τα Ευαγγέλια περιέχουν πολλές περικοπές απροκάλυπτης εκ μέρους του Ιησού καταγγελίας αυτής της παράδοσης, με κορυφαίο το χωρίο Ματθαίου, ια’ 19 (πρβλ. και Λουκά, ζ’ 34): «ήλθεν ο υιός του ανθρώπου εσθίων και πίνων, και λέγουσιν, ιδού άνθρωπος φάγος και οινοπότης, τελωνών φίλος και αμαρτωλών. Και εδικαιώθη η σοφία από των έργων αυτής». Μια σοφία, που κάποιοι δεν δείχνουν πρόθυμοι να συνεκτιμήσουν στις περιπτώσεις που, δυστυχώς, οι συνθήκες και οι αντιλήψεις της εποχής μας δεν μπορούν να οικειωθούν την ιερότητα του γάμου ως «συγκλήρωσης του βίου παντός».

  http://www.kostasbeys.gr

  http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=&a=%3F%3F%3F%3F&id=62260848

 10. Ο/Η Mητροπολίτης Άνιθος ο 69ος λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/gia-tin-psyhi-enos-koinovoylioy

  Εκλογες 2015

  Για την ψυχή ενός κοινοβουλίου

  Είμαι χριστιανός και δεν μπορώ παρά να είμαι με την πλευρά του αδικημένου. Δεν μπορώ να ξεχωρίζω ανθρώπους για κανέναν λόγο, σε βάση εθνική, φυλετική ή άλλη. Ιδιαίτερα ανθρώπους που ζουν χρόνια, που γεννήθηκαν εδώ και δεν έχουν άλλη πατρίδα, ή ανθρώπους που η πατρίδα τους φλέγεται από την ιμπεριαλιστική επέκταση της Δύσης και τοπικούς απάνθρωπους εξουσιαστές.

  Είμαι και σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χριστιανικής Δημοκρατίας και με την υποψηφιότητά μου στην Α’ Θεσσαλονίκης ως συνεργαζόμενου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θέλω να εκφράσω την ανάγκη πλατιάς συνεργασίας, που να διέπεται από ήθος και κανόνες και να ξεπερνάει κάθε λογής μικροψυχία, υπολογισμούς και μιζέριες. Ο αγώνας μας για την ανατροπή είναι μεγάλος αγώνας. Και θα πρέπει όλοι να υπερβούμε και να υπερβάλουμε εαυτόν.Ως χριστιανοσοσιαλιστής, πάντα πίστευα στην ιδιαίτερη εκείνη ηρωική δυναμική που μπορεί να φέρει σε συνάντηση ανθρώπους της πίστης και ανθρώπους της Αριστεράς. Πάντα στήριζα τον διάλογο χριστιανών και αριστερών, όχι τόσο με φόντο την εξουσία, όσο με φόντο κοινούς αγώνες και δημιουργία.

  Παλεύουμε για τη νίκη. Τα δύσκολα θα έρθουν μετά. Κι εκεί θα χρειαστούν άνθρωποι με σθένος και σταθερότητα. Ανθρωποι πραγματικά εδραιωμένοι στα λαϊκά κινήματα.

  Ως πιστός ακολουθώ τη ρήση του αγίου Σιλουανού: «Τον νου σου στον Αδη και μην απελπίζεσαι». Ως πολίτης σας καλώ να σπάσουμε τον φόβο και να αγωνιστούμε με σχέδιο, σύνεση, ανιδιοτέλεια και ψυχή.

  Χρειάζομαι την ψήφο σας στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ανήμερα του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στις 25 του Γενάρη, θα γεννηθεί στη χώρα μας η ελπίδα.

  * υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης

 11. Ο/Η Αμ δε λέει:

  http://www.nostimonimar.gr/%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BA-%CE%B1%CE%BB%CE%AF-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF/

  Ταρίκ Αλί: ”Ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τους Έλληνες ολιγάρχες, την μαφία των εφοπλιστών και την Εκκλησία”

  αλλά για να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά, χωρίς να κάνει πίσω, πρέπει να αμφισβητήσει τους Έλληνες ολιγάρχες, να αντιμετωπίσει την μαφία των εφοπλιστών, που έχουν στην κατοχή τους και τα ελληνικά media, οι οποίοι πληρώνουν ελάχιστους φόρους (εάν όχι και καθόλου), και να φορολογήσει την Εκκλησία. Η Εκκλησία στην Ελλάδα δεν είναι φτωχή! Μονάχα η ιδιοκτησία της Ελληνικής Εκκλησίας σε γη και οικόπεδα την καθιστά ολιγάρχη!

  Δημοσιεύθηκε: 19/01/2015

  Ο Ταρίκ Αλί είναι από τους σημαντικότερους διανοούμενους της γενιάς του. Συγγραφέας, κινηματογραφιστής , δοκιμιογράφος, ακτιβιστής με βαθιά γνώση της ιστορίας, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες αγωνιστών της δεκαετίας του ’60, παρεμβαίνει χρόνια τώρα μέσα από τα βιβλία και την αρθρογραφία του στον Guardian για την υπεράσπιση των κινημάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

  Μιλάει στον Θωμά Γιούργα και τον Κώστα Βλαχόπουλο

 12. Ο/Η ΚΚΕ λέει:

  Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

  «Ο κ. Πουλάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει πλέον γραφικοί και επειδή πρέπει να τελειώνει επιτέλους αυτή η ιστορία, υπενθυμίζουμε ότι: Το ΚΚΕ ανακοίνωσε την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη, από τις 12 Γενάρη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε αργότερα τη δική του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και ακόμα πιο ύστερα, για λόγους που μόνο ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, την μετέφερε στην Ομόνοια.

  Τέλος, η δικαιολογία ότι την Πέμπτη κάνει συγκεντρώσεις μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ισχύει. Υπενθυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ και σε προηγούμενες εκλογές είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση ημέρα Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και κάποιο άλλο κόμμα. Όπως επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μάη του 2012, είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Η επιλεκτική επίκληση του εθίμου, ένα στόχο έχει: Να εμποδίσει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Δεν θα τους περάσει».

 13. Ο/Η Sverige λέει:

  Κύριε Λασκαράτε επειδή αναφέρεστε στην κα Molokotos-Liederman, να εξηγήσουμε για τι πρόκειται, είναι συγγραφέας ερευνήτρια σε θέματα θρησκείας κοινωνίας του Παν. της Ουψάλα

  https://uppsala.academia.edu/LinaMolokotosLiederman
  Lina Molokotos-Liederman

  Uppsala University, Religion and Society Research Centre (CRS), Post-Doc

  Research Interests:
  Sociology of Religion, Religion and National Identity, Greek Orthodoxy, Religion and Social Welfare, Religion and Humanitarian Action, Religion and Education, Religion, Laicity, and Secularisation, Economy and religion, Religion and international Relations, Politics and Economics., Laîcité, Translation, and Editing of Journals

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231379100
  Συνάντηση με Μητροπολίτη Ανθιμο

  Σαμαράς: Προχωρούμε με κριτήριο πατρίδα, θρησκεία, έθνος

  «Εμείς προχωρούμε πάντοτε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, τη θρησκεία και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

  Ο κ. Άνθιμος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό μπροστά στη Μητρόπολη, τον αγκάλιασε, τον καλωσόρισε και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του, όπου και είχαν ημίωρη συνάντηση.

  Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση» κάθε φορά που συναντά τον μητροπολίτη, διότι, όπως είπε, είναι «ένας φλογερός ιεράρχης, ο οποίος είναι κήρυκας της Ορθοδοξίας μας και κήρυκας των δικαίων του ελληνισμού και της Μακεδονίας μας».

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231378877

  Περιοδεία σε Κορωπί και Μαρκόπουλο

  Σαμαράς: Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Καμμένος: «Συνεργασία μόνο με ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τις κόκκινες γραμμές μας»

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145379

  Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

  …Και μίσους

  του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

  «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

  ……….

  «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».
  ………….
  «Τους λένε «Σκοπιανούς», τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς».

  ……………..

  ________________________

  O Πάνος καταγγέλλει ενδονεοδημοκρατικές αντιζηλίες που δεν του επέτρεψαν να υποστηρίξει τα παλληκάρια

  http://olympia.gr/2011/12/20/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BC/
  olympia.gr/2011/12/20

  Απίστευτο..Δεν επέτρεψαν στον Πάνο Καμμένο να καταθέσει στην δίκη των Ο.Υ.Κ

  Posted by exomatiakaivlepo στο Δεκεμβρίου 20, 2011

  Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ανήκουστο..τρίτη ημέρα της δίκης των ανδρών των δυνάμεων της ΜΥΚ, στο Ναυτοδικείο Πειραιά.

  Ο Εισαγγελέας άκουσον άκουσον, δεν επέτρεψε στον Πάνο
  Καμμένο να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη.

  Κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους και τα κίνητρα που οδήγησαν τον εισαγγελέα σε αυτή την απίστευτη απόφαση, η οποία φυσικά εγείρει απορίες και ερωτηματικά…

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο περί ου ο λόγος εισαγγελέας, ήταν τοποθετημένος στο γραφείο διακεκριμένου βουλευτή της Ν.Δ κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ.

  63 Σχόλια to “Απίστευτο..Δεν επέτρεψαν στον Πάνο Καμμένο να καταθέσει στην δίκη των Ο.Υ.Κ”

  1.ΔΙΓΕΝΗΣ said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 7:58 μμ
  ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ…..

  ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ….

  Απάντηση

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 8:51 μμ
  ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΤΟΛΗ ΜΙΛΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ – ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΩΝ Ε.Ε.Δ – ΤΗΣ ΝΔ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΣΗΣ – , ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΠΛΛΛΩΝ ΕΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΤΡΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΔΥΘΗ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΤΩΝ ΕΕΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ Σ.Π.Κ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΥΠΗΓΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΡΥΦΙΩΣ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
  Γ.Δ.Μ

  Απάντηση

  2.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 8:00 μμ
  Αν ήταν τοποθετημένος σε γραφείο βουλευτή της Β’ Αθήνας, γιατί απορούμε ;

  Σέβας,ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

  Απάντηση

  ΒΡΑΧΟΣ said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 8:02 μμ
  Δύο ένοχοι με αναστολή, οι υπόλοιποι αθώοι.
  Εισαγγελέας και Δικαστές για το μπλακ πέος…

  Απάντηση

  Θεία Δίκη said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 11:24 μμ
  η πρόταση του κ. Εισαγγελέως στηρίχτηκε αποκλειστικά και μόνον στο περίφημο video του »δημοκράτη» και »αντιρατστιστή»δημοσιογράφου Αγγελίδη, ενώ δεν έλαβε καθόλου υπόψη κανένα από τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία.

  Πάνος Καμμένος said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 8:42 μμ
  Καλησπέρα σε όλους και όλες.Σε υφυπουργό από την Ήπειρο ήταν………

  Απάντηση

  ΒΡΑΧΟΣ said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 8:50 μμ
  Μάϊστα, μάϊστα…
  Καλησπέρα.

  ΕΛΛΗΝΙΔΑ το λεω και το φωναζω said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 8:56 μμ
  ΠΑΝΟ
  εξυπηρετηση εκαναν παλι?? δεν ντρεπονται που ειναι και δικαστες!!!!

  ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 8:57 μμ
  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το θάρρος σας κύριε Πάνο Καμμένε(για όλη την παρουσία σας εν γένει και όχι μόνο για τη σημερινή δίκη)

  Πολύ αξιόλογη η πληροφορία σας και θα διαδοθεί….

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ said
  Δεκεμβρίου 20, 2011 at 9:42 μμ
  ΠΑΝΟ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑΚΟ ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΤΩΝ ΒΡΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ…….ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΥΑ ΝΑ ΧΑΣΩ…..ΕΤΣΙ ΠΕΣΤΟΥ…..

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.karfitsa.gr/2013/10/21/se-poia-thessalonikia-voyleyti-ekane-d/

  Σε ποια Θεσσαλονικιά βουλευτή έκανε δώρο ο Πατριάρχης;

  Δημοσιεύθηκε στις 21 Οκτωβρίου, 2013 13:01 στην Κατηγορία: Τσιμπήματα

  Το τσίμπησε το δωράκι της από τον Πατριάρχη η βουλευτής! Ο λόγος για την Κατερίνα Μάρκου της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία ενώ καθόταν στο τραπέζι υποδοχής του κκ. Βαρθολομαίου στις δυτικές συνοικίες δέχτηκε από συνεργάτη του τελευταίου ένα δώρο.

  Για την ακρίβεια έλαβε μια ασημένια χτένα και έναν ασημένιο καθρέφτη! Σημειώνεται πως στο ίδιο τραπέζι βρίσκονταν η Σταυρούλα Ξουλίδου και η Χρυσούλα Γιαταγάνα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες ωστόσο δεν είδαμε να κουβαλούν κάποια… σακούλα!
  ____________________

  http://vapsomalliades.blogspot.gr/2008/12/blog-post.htmlFriday, December 5, 2008

  Τάσος Κουράκης: Το αριστερό «εναλλακτικό» βάψιμο (και με κοτσίδα)…

 17. Ο/Η Ραχήλ Κωνσταντοπούλου λέει:

  http://kozanimedia.gr/?p=200395#.Ve-1IBEVjmI

  οι «ψήφοι» του μητροπολίτη Παύλου

  -Εθιμοτυπική, λέει, επίσκεψη έκανε στον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος. Καλά, ο όρος «εθιμοτυπική» με τον μητροπολίτη μας δεν πάνε «πακέτο». Βάζουμε στοίχημα πως όλο και κάτι…ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη! Τώρα το «Γκέρτσειο» ήταν…το γηροκομείο ήταν….κονδύλια για εκκλησίες ήταν…όλα μαζί ήταν….θα σας γελάσουμε! Αλλά πάντα ο μητροπολίτης ξέρει να ζητάει από τις εκάστοτε αρχές. Όπως τον είχε καλομάθει η προηγούμενη άλλωστε…

  -Δεν έχασε, βεβαίως, την ευκαιρία ο μητροπολίτης και μπήκε και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Και, κραδαίνοντας την ποιμαντορική ράβδο, έδειξε στον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Φώτη Κεχαγιά ποιος είναι το… «αφεντικό». Ο τελευταίος ήταν «γάτα» μπροστά στον μητροπολίτη. Ούτε στον…περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη δεν ήταν τόσο «γάτα», έστω και αν αυτός δεν χρειάστηκε…ράβδο για τον βάλει σε «τάξη». Λίγο το «αυτί» του «τράβηξε» μόνο γενικώς…

  -Παλιό, αλλά καλό: Μόλις έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος μπαίνει σε ένα μαγαζί με ρούχα στην πόλη. Αφού χαιρετά ιδιοκτήτη και κόσμο, λέει πως «και μην ξεχνάμε…στις εκλογές ψηφίζουμε…Γιώργο Δακή, έτσι;»!!! Μένουν…κάγκελο οι παριστάμενοι. Και όταν ο μητροπολίτης μας βλέπει πως το όλο…κλίμα δεν τον σηκώνει, αρχίζει να το «πάει» στην κεντρική πολιτική σκηνή, λέγοντας πως «στις βουλευτικές δε νομίζω να ψηφίσουμε Τσίπρα. Είναι και άθεος…». Κάπου εκεί υπήρξαν και αντιδράσεις και ο σεβασμιότατος χαιρέτισε και αποχώρησε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s