Η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης: «Ορθολογική επιχειρηματική επένδυση η οσιοποίηση Παϊσίου»

Όπως «θα έκανε κάθε επαγγελματίας κληρικός που σέβεται τον εαυτό του»

«Η αγιοκατάταξη-οσιοποίηση του μοναχού Παϊσίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί μια ορθολογική επιχειρηματική επένδυση, που θα έκανε κάθε επαγγελματίας κληρικός που σέβεται τον εαυτό του» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Φίλιππος Λοϊζος [φωτο από Εφημερίδα των Συντακτών]

Του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών
Μία από τις ειδήσεις των προηγούμενων ημερών ήταν η «αγιοκατάταξη», η αγιοποίηση δηλαδή, του Γέροντα Παΐσιου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου και ομόφωνα ανέγραψε τον Παΐσιο στο Αγιολόγιο της εκκλησίας.

Η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου και μάλιστα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα για «τον βίο και την πολιτεία του αγιορείτη μοναχού», όπου -μεταξύ άλλων- μας πληροφορεί ότι ήταν «γνωστός και ως “ασυρματιστής του Θεού” λόγω της ειδικότητας με την οποία υπηρέτησε το μεγαλύτερο τμήμα της θητείας του στον στρατό». Αλλά και τοπικό ενημερωτικό site της Λαμίας μάς ενημερώνει ότι «χαρμόσυνα σήμαναν οι καμπάνες» και φιλοξενεί δήλωση του μητροπολίτη Φθιώτιδας, ο οποίος αναφέρει πως η περιοχή «είχε τη μεγάλη ευλογία» να φιλοξενήσει τον Παΐσιο ως στρατιώτη στον Εμφύλιο.

Η είδηση της αγιοποίησης φέρνει στο μυαλό τα αμέτρητα βιβλία για τον Γέροντα, τις προσφορές και τα ένθετα των εφημερίδων, τα παιδικά βιβλία με CD, τις συνταγές μαγειρικής του Παΐσιου, τα έντυπα με τις θεραπείες του. Οπως αναφέρει η «Wall Street Journal» σε ρεπορτάζ της (3/12/2012), μόνο η εφημερίδα «Δημοκρατία» πούλησε μέσα σε δύο χρόνια 350.000 αντίτυπα σχετικά με τον Παΐσιο.

Δήλωση Λοΐζου
Και βέβαια η είδηση αυτή φέρνει στο μυαλό την ποινικοποίηση της σάτιρας που συντελέστηκε με τη σύλληψη του Φίλιππου Λοΐζου τον Σεπτέμβριο του 2012, διότι τόλμησε να δημιουργήσει ένα γκρουπ στο Facebook με τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος». Ο Φ. Λοΐζος καταδικάστηκε τελικά πριν από έναν χρόνο σε 10 μήνες φυλακή με την κατηγορία της καθύβρισης. Η «Εφ.Συν.» ζητά σήμερα το σχόλιό του:

«Η αγιοκατάταξη-οσιοποίηση του μοναχού Παϊσίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί μια ορθολογική επιχειρηματική επένδυση, που θα έκανε κάθε επαγγελματίας κληρικός που σέβεται τον εαυτό του. Η συστηματική αγιοποίησή του από τον περιθωριακό ακροδεξιό και υπερσυντηρητικό Τύπο, καθώς και από τους τηλε-ευαγγελιστές των ακροδεξιών τηλεοπτικών διαύλων δημιούργησε ένα τεράστιο ρεύμα φονταμενταλιστικής λατρείας στο πρόσωπό του και επέφερε τεράστια κέρδη σε εκδότες και μοναστήρια.

»Είπα φονταμενταλιστικής, διότι -πέρα από τον ακραίο σκοταδισμό της (εσχατολογία, προφητείες, αντιεπιστημονισμός κ.λπ.)- διεπόταν κυρίως από αναχρονιστικές και ακροδεξιές πολιτικολογίες. Στις διδαχές του Παϊσίου (αν όντως τις είπε ή όχι, λίγη σημασία έχει) γίνεται συνεχής αναφορά στον βασιλιά, τους “άθεους” πολιτικούς, την κοινωνική θέση της γυναίκας, τον αντι-δυτικισμό, την ακραία μισαλλοδοξία σε οτιδήποτε μη ελληνικό και νεωτεριστικό, την κρατική παιδεία, την αντιδημοκρατική και αντικομμουνιστική ρητορεία, τους επεκτατικούς πολέμους που θα αναδείξουν την ορθοδοξία σε παγκόσμια υπερδύναμη κ.λπ. Ολη αυτή η ρητορική επικυρώθηκε τώρα και “θεολογικά” στις συνειδήσεις εκατομμυρίων πιστών με μια μονοκοντυλιά του Πατριαρχείου, δίχως να ξεκαθαρίσει τις διαδικασίες και τα κριτήρια της συγκεκριμένης απόφασης.

»Αυτό παράλληλα επικυρώνει και τον διαχρονικό αντιδραστικό και αποξενωτικό χαρακτήρα της εκκλησίας, που φαίνεται να ξεχνάει πως ακραία φονταμενταλιστικά ρεύματα, εκτός από κοινωνικές αναταραχές στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, δημιούργησαν και ενδοεκκλησιαστικές συγκρούσεις. Προσωπικά, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο η εκκλησία να διάλεξε αυτή τη χρονική περίοδο, προκειμένου να εξοπλιστεί με όλα τα σύγχρονα φονταμενταλιστικά όπλα που διαθέτει, σε περίπτωση επικείμενης ρήξης με τη νέα κυβέρνηση της Αριστεράς ή τις λαϊκές δυνάμεις που θα αποπειραθούν να διεκδικήσουν την εκκοσμίκευση της κοινωνίας», αναφέρει ο Φ. Λοΐζος.

Μιλ μερσί Ζωζώ μου

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

25 Responses to Η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης: «Ορθολογική επιχειρηματική επένδυση η οσιοποίηση Παϊσίου»

 1. Ο/Η λέει:

  Το μοναστήρι να ν’ καλά και να φέρνει λεφτά ο Άγιος, αφορολόγητα βεβαίως βεβαίως και κατάμαυρα.

 2. Ο/Η Oι γελοίοι λέει:

  ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

  Ο Άγιος Τσιπραϊσιος μην τον χάσετε, βοήθειά σας τεκνά μου
  http://www.kathimerini.gr/800032/sketch/epikairothta/politikh/skitso-toy-andrea-petroylakh

  Οι 4 Ιππότες της Αποκάλυψης
  http://www.efsyn.gr/skitso/toy-gianni-kalaitzi-39

  Ζε σουι ορτοντόξ Ναζί

  https://left.gr/news/kai-tora-ena-synthima-poy-oloys-mas-enonei

  http://www.kar.org.gr/2013/12/17/%CF%83%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%86/

 3. Ο/Η Zωζώκα λέει:

  Μοσιού Ροιντίς vous êtes très gentil,
  ανταποκριθείς εις το έμμεσον αίτημά μου
  https://roides.wordpress.com/2015/01/18/18jan15/#comment-74693

 4. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Ω, μεγάλα μαύρα ράσα

  Χρυσοί σταυροί και πετραχήλια

  Ω, στα μάτια μας τα γράσα

  και οι προσευχές στα χείλια.

  Ω, μεγάλα μαύρα ράσα σας πληρώνουμε όλοι φέσι

  Τον Ιούδα τον μπαγάσα τη δουλειά άφησε στη μέση

  Θου κύριε το στόματί μου

  Ήρθα μόνος μου δεν ήρθε το καλό μαζί μου

  τριαντοχτώ περίπου χρόνια αξομολόγητος

  βαπτισμένος με το ζόρι κι’ ασυγχώρητος

  Από παιδί με πιάνανε στην εκκλησιά στα πράσα

  που φωτιά ήθελα να βάλω στου παπά τα ράσα.

  Είχαμε σχέδιο για το παγκάρι του προφήτη Ηλία

  να το σπάσουμε έξω απ’ το σχολειό να πάρουμε βιβλία.

  Όμως, μας έπιασε η κουφάλα η παπαδιά

  που έκλεβε πρόσφορα κρυφά μες στην ποδιά

  και το κρυφόκανε με τον δεξιό τον ψάλτη

  που εκείνος τα’ χε και με τον καντηλανάφτη.

  Εντάξει, εγώ ήμουνα απ’ άλλη ενορία,

  στην εκκλησιά μας δρούσε άλλη συμμορία

  παιδεραστίας και υπέρ ανεγέρσεως του ναού

  νταβατζιλίκι σ’ άλλο ένα σπίτι του θεού.

  Τις μυροφόρες θυμάμαι πίσω απ’ τα στασίδια

  να προσεύχονται να βρέξει ο ουρανός @@.

  Μ’ αυτά και μ’ άλλα με πήρανε τα χρόνια

  μέχρι που είδα παπά στο γάμο μου ρε σαν τα χιόνια

  κι ευτυχώς που μου έδωσε τις ευλογίες του

  χαλάλι τα λεφτά με τις υγείες του.

  Κι αφού δεν έκανα ποτέ αίτηση αθανασίας

  γουστάρω δήμευση περιουσίας της εκκλησίας.

  Μη κρατάτε κακία όμως στο Θεό,

  το μαγαζί έχει τρεχάματα είναι πολυεθνικό,

  πού να γνωρίζει κι αυτός όλους τους συνεργάτες του

  κι’ αυτός κοιτάει να διώξει το βάρος απ’ τις πλάτες του.

  Άλλοι λαμόγια κι’ άλλοι στην προσευχή ως το βράδυ.

  Άλλοι professionals ή στου Μεσαίωνα το σκοτάδι.

  Καλά όλα αυτά, αλλά για τα μοναστήρια τους ..

  αλλιώς θ’ ακούνε μια ζωή τα ασιχτήρια τους.

  Δεν είναι ο λαός το παιδί για τα θελήματα

  έχει τα ζόρια του μύρια προβλήματα

  αν μας κυκλώσουν κι’ οι σκιές με τα μεγάλα μαύρα ράσα

  άντε βγάλε από τα μάτια μας τα γράσα.

  Και ας τελειώνουμε επιτέλους με τα τάματα

  στο κεφάλι μας κρυμμένα όλα τα θαύματα

  με τους σάπιους ούτε στιγμή απ’ τη ζωή μας

  που μια την έχουμε να’ ναι δική μας

  όσο για το θέμα μου ας το διευθετήσουνε

  έτσι για φόρο τιμής ας μ’ αφορίσουνε

  κι’ όταν ψοφήσω μη με διαβάσουνε

  οι φίλοι μου οι αριστεροί απ’ τη ζήλια τους να σκάσουνε.

 5. Ο/Η Mέντιουμ Φωφώ λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=38909

  Νίκος Δήμου

  Ο νέος μας Άγιος

  Ο γέροντας Παΐσιος, λόγω ασφυκτικής πίεσης των πιστών, προήχθη εκτάκτως σε Άγιο σε 22 χρόνια (αντί για 70 που απαιτούνται συνήθως). Ο Πρωθυπουργός διαμηνύει ότι οι ιερές εικόνες στα δημόσια κτήρια θα παραμείνουν εσαεί (κατά τα άλλα είναι …Τσάρλυ). Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισε από το πρόγραμμά του τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας κι εγώ δεν νιώθω πια καθόλου καλά. Αναρωτιέμαι: τι παραπάνω θα συνέβαινε σε ένα θεοκρατικό κράτος;

  Πριν από δεκαετίες ένας έμπειρος πολιτικός μου έλεγε: «με όλους μπορείς να τα βάλεις, εκτός από την Εκκλησία. Όποτε το Κράτος ή κάποιο κόμμα συγκρούστηκε με αυτή, βγήκε χαμένο». Ακόμα και ο Σημίτης που (μόνος αυτός σε 200 χρόνια!) νίκησε την εκκλησία στην διαμάχη για τις ταυτότητες, μπορεί να κέρδισε μία μάχη αλλά τον πόλεμο τον χάσαμε όλοι. Δεν άλλαξε τίποτα – παραμένουμε θεοκρατία.

  Ήμουν νιος κι γέρασα συζητώντας για την καύση των νεκρών. Η εκκλησία με χίλιους τρόπους σαμποτάρει ένα νόμο του κράτους που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία πριν δέκα ολόκληρα χρόνια!

  Όταν με ρωτάνε ξένοι δημοσιογράφοι (τώρα με τις εκλογές πλάκωσαν πάλι λεφούσια) γιατί αντιδρούμε στις μεταρρυθμίσεις, απαντώ πως οι δύο ισχυρότεροι ιδεολογικοί πόλοι στη χώρα είναι η Ορθοδοξία και το ΚΚΕ. Και οι δύο είναι ασάλευτοι, μαρμαρωμένοι στον χρόνο. Η επίδρασή τους στη σκέψη μας είναι βαθύτατη. Ακούς πολιτικό να μιλάει στο Ραδιόφωνο την καθαρόαιμη διάλεκτο της Αριστεράς και στην αποφώνηση αποκαλύπτεται ότι ανήκει στην Νέα Δημοκρατία.

  Πριν τριάντα χρόνια η Ελλάδα ήταν πιο ανοιχτή, πιο φιλελεύθερη, πιο κοσμοπολίτικη – υπήρχαν αριστεροί που φρόντιζαν γι αυτό. (Αχ, Μιχάλη!) Με την πτώση του Τείχους η δική μας Αριστερά έγινε δογματική και εθνικιστική – ακόμα και θρησκευόμενη (λέγε με Λιάνα). Η Εκκλησία νίκησε και τον Μαρξ.

  Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο Google ψάχνοντας και διαβάζοντας Παΐσιο. Νομίζω πως η αγιοποίησή του είναι πνευματικά και πολιτιστικά σημαντικότερο γεγονός από την έκβαση των εκλογών. Δείχνει ακριβώς ποιοι και πού είμαστε.

 6. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/135215/%CE%BC%CE%B5-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1

  Με ήθελε στο κρεβάτι του για να με κάνει ιερέα

  Παρασκευή, Ιανουάριος 16, 2015

  Αποκαλυπτικούς διαλόγους και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες φέρνει στο φως η «Espresso» από τα «έργα και ημέρες» του έκφυλου αρχιμανδρίτη Θεόκλητου (κατά κόσμον Νικόλαου Ρενέση), ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για το ξέσπασμα των αρρωστημένων ορέξεών του σε παπαδάκια του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μενίδι!

  Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας περιγράφει στην «Espresso» πώς είχε πέσει δύο φορές θύμα των διαθέσεων του ιερωμένου, καταγγέλλοντας ότι ο Ρενέσης εκμεταλλευόταν τον πόθο του να γίνει ιερέας και προσπαθούσε να τον ρίξει στο κρεβάτι του. Ο 32χρονος Θ.Ρ. αποκαλύπτει πώς άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος δύο αγοριών (ηλικίας 14 και 9 ετών) και ενός 20χρονου με σύνδρομο Down.

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Προεκλογική ομιλία σε εκκλησία

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για αυτά δεν μίλησε ποτέ ούτε θα μιλήσει ο κουρδιστός από ανίερους και βλάσφημους κερδοσκόπους, πατριάρχες και δημοσιοκάφρους μάντης Παστίτσιος.

  http://www.koutipandoras.gr/article/131507/ayta-ta-mat-den-thelei-na-afoplistoyn-pote-o-samaras-deite-vinteo-ntropi-apo
  ……………………
  Αρχικά αναρτήθηκαν στο facebook σε λογαριασμό πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που ήδη έχει διαφύγει από την Ελλάδα και βρίσκεται στη Γερμανία. Σε χρονική σειρά παρακολουθούμε: Στο πρώτο βίντεο κρατούμενος προερχόμενος από το Αφγανιστάν έχει σκαρφαλώσει στην στέγη του κτιρίου του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου και αποπειράται να αυτοκτονήσει και τα ΜΑΤ καλούνται για να αντιμετωπίσουν το συμβάν.

  Στο δεύτερο βίντεο οι άλλοι κρατούμενοι βλέποντας απο τα παράθυρα τα ΜΑΤ και τον συγκρατούμενο τους στην σκεπή φωνάζουν, μερικοί δε από αυτούς βγαίνουν έξω από το κτίριο. Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν όσους βγαίνουν έξω και κάνουν χρήση χημικών.

  Οι εικόνες κολαστηρίου συνεχίζονται στο τρίτο βίντεο όπου τα ΜΑΤ επιτίθενται σε κρατούμενους μετανάστες που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και αρνούνται να μπουν στο κτίριο.

  Στο τέταρτο βίντεο παρακολουθούμε μέσα στο κτίριο του ασφυκτικά γεμάτου στρατοπέδου συγκέντρωσης τους μετανάστες να τρέχουν κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον.

  Εικόνες που δεν περιγράφονται και αποκαλύπτουν την εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένων μεταναστών.

  Στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου έχουν αναφερθεί επανειλημμένα απόπειρες αυτοκτονίας.

 9. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015
  http://xairete.blogspot.gr/2015/01/blog-post_953.html

  Το μεγάλο μας τσίρκο: Κοσμοσυρροή στον τάφο του … Παΐσιου, του χουντόμουτρου που αγιοποίησε προχθές το οικονομικό πατριαρχείο Ιστανμπούλ! Χα!

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  από τη ναζιστική πατσαβούρα Στόχος

  http://www.stoxos.gr/2013/12/35.html

  Ο Γέροντας Παΐσιος είχε ερωτηθεί πολλές φορές για το θέμα της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Πάντοτε οξύνους και διορατικός, είχε προδεί ήδη από τη δεκαετία του 1980 προς τα πού οδηγούνται τα πράγματα και «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για τις αρνητικές καταστάσεις, που έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια, για να τις βιώσουμε και κατανοήσουμε…

  Ας δούμε λοιπόν εν τάχει μερικές ρήσεις του γίγαντα αυτού της σύγχρονης Ελληνορθοδοξίας σχετικά με το μείζον αυτό θέμα. Είπε λοιπόν γενικά για την ΕΟΚ τα παρακάτω δραματικά, που πρέπει να μας βάλουν σε έντονες σκέψεις:

  «Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ! Λίγα όμως είναι τα ψωμιά της»!…

  Πρόκειται για φοβερή φράση του Γέροντα, που όντως θα όφειλε να μας προβληματίσει πάρα πολύ, ειδικά δε στους δραματικούς και δύσκολους καιρούς που ζούμε σήμερα, με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη δεινή θέση, στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα!

  Ώστε ο Παΐσιος ήταν ξεκάθαρος, ήδη από τότε: πίσω από την ΕΟΚ βρίσκονται οι Εβραίοι και τα δικά τους πλανητικά συμφέροντα!

 11. Καί, πότε, παρακαλώ είναι η ημέρα τής ιερής εορτής τού αγίου Πασίου? Θά μού πείς τώρα γιατί ρωτάω? Λές καί δέν έχω άλλα προβλήματα νά ασχολήθώ. Σκέπτομαι, όμως, πως τώρα, γιά νά πάει καλά η δουλειά καί η «επιχειρηματική επέδυση» νά πάει καλά, θά πρέπει οί πιστοί χριστιανοί νά βαπτίζουν τά παιδιά τους δίνωντάς τους τό όνομα Παϊσιος, Παϊσία, καί νά κτίζουν καί ναούς «Ο αγιος ΠαΪσιος» κ.λ.π. Ωιμέ!

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ένας άλλος αρχιμανδρίτης Παϊσιος, ο ορθόδοξος σχολάρχης Paisius DeLucia της Ορθόδοξης Ακαδημίας του Αγίου Ιννοκέντιου στο Κόντιακ της Αλάσκας κατηγορείται αυτές τις ημέρες για κακοποιήσεις μαθητών του:

  http://www.snapnetwork.org/ak_allegations_of_abuse_at_orthodox_school
  16.1.2015
  https://academyabuse.info/
  15.1.2015
  Welcome to a very unfortunately necessary website, Academy Abuse, which chronicles the abuse, mistreatment, and degradation occurring at St. Innocent’s Academy in Kodiak, Alaska, under the «leadership» of Fr. Paisius DeLucia, and the «watchful eye» of the Bulgarian Eastern Orthodox Diocese of the USA, Canada, and Australia.

  We invite you to read the information and stories from victims and witnesses. We will be adding more statements and other content over time.

  You will
  •be shocked into disbelief
  •cry
  •have flashbacks to your own experiences of abuse
  •be outraged
  •not know what to do

  We plead with you to stand with us to prevent any more young people from being hurt by Fr. Paisius’ misdeeds and the indifference of Diocesan authorities.

  Ο Παϊσιος DeLucia ανήκε, πριν γίνει δεκτός στη Βουλγαρική Ορθόδοξη επισκοπή των ΗΠΑ, στη διαβόητη Αρχιεπισκοπή Βασιλουπόλεως του Έλληνα αρχιεπισκόπου και καταδικασμένου παιδεραστή Παγκράτιου Βρυώνη, της οποίας όλοι οι κληρικοί καταδικάστηκαν για παιδεραστία
  .http://www.pokrov.org/groups/vas-archdiocese-of-vasiloupolis/
  http://www.pokrov.org/persons/father-paisius-delucia/

 13. http://www.wsj.com/articles/SB10001424127887324469304578143271912956476

  Greeks Seek Strength in the Powers of a Revered Monk to Predict Events

  Elder Paisios Expected Travails; A Skeptical Facebook Page Draws Ire

  37 Comments

  By Gordon Fairclough

  Updated Dec. 3, 2012 12:11 a.m. ET

  SOUROTI, Greece—Legend has it that nearly three decades ago, a bearded Orthodox Christian mystic visiting here made an unsettling prediction: Greece in the future would experience a «great disruption and confusion,» followed by hunger and political turmoil.

  ……

  Some of the elder’s reported remarks hint at dark conspiracies—among them that the world is ruled secretly by a cabal of five people. He also predicted national triumphs for Greece, saying that Greeks would defeat Turkey, rule Constantinople and take part of Albania.
  ………..
  Elder Paisios’s fame in some ways echoes that of Michel de Notredame, better known as Nostradamus, a 16th-century French apothecary who believers say foretold everything from the rise of Hitler to the terror attacks of Sept. 11.

  «Figures like Paisios represent the shaman, the magician of the tribe,» said Alexandra Koronaiou, a sociologist at Panteion University of Social and Political Sciences in Athens. «They are the incarnation of a transcendental, invisible power.»
  …………………

  Archived Comments

  Alan Freemond
  Dec 3, 2012

  Maybe te Greeks ought to look at their government spending as well s read the books of this monk.

 14. Παράθεμα: Η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης: «Ορθολογική επιχειρηματική επένδυση η οσιοποίηση Παϊσίου» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 15. Ο/Η Φερέτης-Παϊσιος λέει:

  http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=45818

  Αφιέρωμα στον Πατέρα Παΐσιο από την ΕΤ3

  Το ντοκιμαντέρ θα μεταδίδεται κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα

  07 Απρ 2011

  Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και τις προφητείες του Πάτερ Παΐσιου ετοιμάζει ο δημοσιογράφος και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΤ3 Γιάννης Φερέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέτρ του είδους, κ.Φερέτης με τη δημοσιογραφική έρευνα που έκανε στο Άγιο Όρος, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια ο Γέρων Παΐσιος, και μέσα από μαρτυρίες άλλων μοναχών, θα κάνει γνωστές στους τηλεθεατές άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Γέροντα. Το ντοκιμαντέρ θα μεταδίδεται κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

  http://www.iefimerida.gr/news/113591/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BA#ixzz3PHgOvac2

  Καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης για συνέργεια με τον Μάρκο Καραμπέρη σε τοκογλυφία

  Πηγή: Καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης για συνέργεια με τον Μάρκο Καραμπέρη σε τοκογλυφία
  Ο γνωστός δημοσιογράφος πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ-3 Γιώργος Φερέτης είναι μεταξύ των 4 τεσσάρων ατόμων που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή και συνέργεια στις τοκογλυφικές δραστηριότητες του επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Μάρκου Καραμπέρη.

  Ο Μάρκος Καραμπέρης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης και χρηματική ποινή 11.660 ευρώ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου η υπόθεσή του εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

  Η σύλληψη του Γιώργου Φερέτη, τον Ιανουάριο του 2012 είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη. Σήμερα το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 8 μηνών με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τριετή αναστολή για συνέργεια σε μεμονωμένες περιπτώσεις τοκογλυφίας.

 16. http://www.lifo.gr/now/society/25094

  Πολίτης έκανε άνω-κάτω το δήμο για να ασπαστεί το «Μακαρονοτέρας» .

  Ζήτησε αλλαγή θρησκεύματος και προβλημάτισε τις υπηρεσίες

  ΣΧΟΛΙΑ (55)

  Πολίτης έκανε άνω-κάτω το δήμο για να ασπαστεί το «Μακαρονοτέρας»

  Άνω-κάτω έγινε ο Δήμος Αθηναίων από το επίμονο αίτημα δημότη, ο οποίος ζήτησε να αλλάξουν τα στοιχεία του, διότι άλλαξε θρησκευτικές πεποιθήσεις και ασπάστηκε την «Εκκλησία του Μακαρονοτέρατος».

  Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όλη η ιεραρχία του δήμου αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το αίτημα του πολίτη, ακόμη και ο Συμπαρασταστάτης του Δημότη αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Το πρόβλημα ήταν η ερμηνεία του νόμου αφού ενώ ο πολίτης είχε πάρει το οκ από τη διεύθυνση Ετεροδόξων του υπουργείου για οποιαδήποτε μεταβολή στο θρήσκευμα του, η υπάλληλος του δήμου αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει. Η άρνηση αυτή οδήγησε τον πολίτη να την καταγγείλει για «εξαιρετικά εριστική συμπεριφορά» .

  Την υπόθεση ανέλαβε τελικό ο γραμματέας του δήμου που ξεκίνησε αλληλογραφία με το υπουργείο, σχετικά με τι σημαίνει «θρησκευτικές πεποιθήσεις» και τι «γνωστή θρησκεία», όροι που αναφέρονται στο άρθρο 13 του Συντάγματος.

  Οι ερμηνείες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι θέμα αυτοκαθορισμού. Όμως σε διοικητικό επίπεδο η «Εκκλησία του Μακαρονοτέρατος» δεν μπορεί να θεωρηθεί «γνωστή θρησκεία», αφού δεν της έχει δοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ευκτηρίου οίκου.

  Από την πλευρά του ο Συμπαραστάτης του Δημότη φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υπηρεσία «είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μεταβολή της αναγραφής του θρησκεύματος»

  55 ΣΧΟΛΙΑ | ΓΡΑΨΕ THN ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ »

 17. Ο/Η K.Δ. λέει:

  http://www.kathimerini.gr/799891/opinion/epikairothta/politikh/kai-agios-dhmofilhs

  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

  Και Αγιος Δημοφιλής;
  17.01.2015

  Ωστε λοιπόν δεν πρόκειται για αγιοποίηση αλλά για αγιοκατάταξη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που έλαβε τη σχετική απόφαση για τον μοναχό Παΐσιο (παρακάμπτοντας τον κανόνα περί 70 ή 100 ετών από τον θάνατο του προς αγιοποίηση), δεν τον έκανε αυτό άγιο. Απλώς τον «ανέγραψε εις το Αγιολόγιον», επικυρώνοντας την αγιοποίησή του, που, όπως βεβαιώνουν, είχε ήδη συντελεστεί. Ασκήθηκε, λένε, ιδιαίτερη πίεση από όσους πίστευαν ήδη πως ο Παΐσιος ήταν άγιος. Πώς μετρήθηκε η πίεση αυτή δεν εξηγήθηκε. Πώς υπολογίζεται άραγε η δημοτικότητα ενός μοναχού, που υποδεικνύεται σαν πιστοποιητικό της αγιοσύνης του; Με τους όρους της αγοράς; Με τον αριθμό των τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας ή παράκλησης; των λάικ; των πωλούμενων φωτογραφιών και βιβλίων του αγιοκαταταχθέντος;

  Η απόφαση πάντως ήρθε σε εποχή ανόδου του θρησκευτικού ζήλου. Τεκμήριο πρώτο, το νέο θαύμα του κατηχητή του ΠΑΟΚ κ. Αναστασιάδη: αφού πρώτα έδωσε έξαλλος εντολή στους παίκτες του να φύγουν από το γήπεδο άδοντας «μ’ αδίκησαν, μάνα», επέμενε έπειτα ότι «ευτυχώς τον συγκρατεί η Παναγιά». Τεκμήριο δεύτερο, η εμπλοκή διαφόρων ποιμένων στα εκλογικά, πάντα με το αμερόληπτο πρίσμα της «δεξιάς του Κυρίου». Τρίτο, η απρόσμενη εμφάνιση φλογερών υπερεικονολατρών, της ψηφολατρικής ομοταξίας, καίτοι απουσιάζουν οι εικονομάχοι. Τέταρτο, η σοβαρή πνευματική διαμάχη για το αν και πόσο προσεβλήθη το εν είδει περιστεράς Αγιο Πνεύμα από το πουλάκι που συμβολίζει το τουίτερ· πουλάκι που εθεάθη σε αφίσα του κ. Τσίπρα, τον οποίο άλλοι αρχηγοκατατάσσουν στους νεοπίστους και άλλοι στους παλαιοϋλιστές. «Προόραση, πνευματική καθοδήγηση, ενάρετη ζωή», αυτά είναι τα βασικά χαρίσματα ενός αγιοποιητέου. Για το δεύτερο και το τρίτο δεν έχω να πω τίποτα. Για την προόραση του αγίου πλέον Παΐσιου, τούτο μόνο: όσα προφήτευε για την Πόλη, την Αλβανία, την Τουρκία ή την ΠΓΔΜ ήταν όσα ήθελε ν’ ακούσει ένας «σωστός Ελλην» (αν δεν τα μάντευε κιόλας μόνος του): «Οι Αλβανοί, γέροντα; – Ασ’ τους αυτούς. Μην τους λογαριάζεις». «Τα Σκόπια; – Ασ’ τα. Μην τα λογαριάζεις». «Η Πόλη; – Θα την πάρουμε. Θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι». «Οι Τούρκοι, γέροντα; – Ασ’ αυτούς. Αυτοί τα κόλλυβα τα ’χουν στο ζωνάρι τους». Περιέργως, στο μυαλό μου, μυαλό Θωμά φαίνεται, στριφογυρνάει ένα «άφες αυτοίς».

 18. Ο/Η Παναγιώτης Λώλος λέει:

  Ντροπή και μόνο στον διαχειριστή για όσα χυδαία, όπως αρκετά εκ των προηγουμένων σχολίων για τον γέροντα Παϊσιο, υποθάλπτει με το blog του.

  Κατά τα άλλα εμφανίζεται ως ανεκτικός και προοδευτικός πολίτης με ιδιαίτερες πνευματικές αναζητήσεις και κριτική σκέψη, υποκρίπτοντας εαυτόν βέβαια πίσω από την ανωνυμία του.

 19. Ο/Η Παναγιώτης Λώλος λέει:

  Κατανοώ το σχόλιο σας αλλά καλό είναι να μάθετε να ξεχωρίζετε την διαφορά ονόματος και επιθέτου πριν λάβετε θέση δημοσίως.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   http://www.efsyn.gr/arthro/orthologiki-epiheirimatiki-ependysi-i-osiopoiisi-paisioy

   »Είπα φονταμενταλιστικής, διότι -πέρα από τον ακραίο σκοταδισμό της (εσχατολογία, προφητείες, αντιεπιστημονισμός κ.λπ.)- διεπόταν κυρίως από αναχρονιστικές και ακροδεξιές πολιτικολογίες. Στις διδαχές του Παϊσίου (αν όντως τις είπε ή όχι, λίγη σημασία έχει) γίνεται συνεχής αναφορά στον βασιλιά, τους “άθεους” πολιτικούς, την κοινωνική θέση της γυναίκας, τον αντι-δυτικισμό, την ακραία μισαλλοδοξία σε οτιδήποτε μη ελληνικό και νεωτεριστικό, την κρατική παιδεία, την αντιδημοκρατική και αντικομμουνιστική ρητορεία, τους επεκτατικούς πολέμους που θα αναδείξουν την ορθοδοξία σε παγκόσμια υπερδύναμη κ.λπ. Ολη αυτή η ρητορική επικυρώθηκε τώρα και “θεολογικά” στις συνειδήσεις εκατομμυρίων πιστών με μια μονοκοντυλιά του Πατριαρχείου, δίχως να ξεκαθαρίσει τις διαδικασίες και τα κριτήρια της συγκεκριμένης απόφασης.

 20. Ο/Η Κάσυ Διάρη, χάνουμε λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/episkepsi-dritsa-ston-arxigo-tis-elas

  25 Ιανουαρίου

  Προσαγωγές Χρυσαυγιτών είχαμε στο Κερατσίνι μετά την επίθεση σε υποψήφιους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ ενώ σημειώθηκαν μικροεπεισόδια νωρίτερα σε Πειραιά και Πετρούπολη.

  Δείτε την καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ:

  «Τελικά κατέληξαν να επιτεθούν σε αντιπροσώπους και υποψηφίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ και να προσπαθήσουν να τραυματίσουν τον Χρήστο Καραγιαννάκη, εργάτη από τη Ζώνη Περάματος, υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ και Αντιδήμαρχο Κερατσινίου. Όλα αυτά στο 5ο και 22ο σχολείο του Κερατσινίου, δίπλα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσα και κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας που δεν παρενέβη καν!

  Την απάντηση την πήραν από τους αντιφασίστες και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ, που έδιωξαν κλοτσηδόν τους φασίστες. Οι προκλήσεις των φασιστών θα απαντιούνται όπως πρέπει.

 21. Παράθεμα: Τι διαβάσαμε την εβδομάδα που πέρασε (19-25/01) | Καμένα Σουτιέν

 22. Ο/Η καλέ καλή σαρακωστοί λέει:

  http://www.thegreekcloud.com/quotes/?id=1427

  Μπαίνω στο ταξί. «ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ» φωνάζει με χαμογελο ψυχωτικου junkie ο κομποσκοινιασμένος νεαρός και περιμένει να του απαντήσω αναλόγως. «Χαίρετε» του κάνω ευγενέστατα, κι αυτός με κοιτάζει επικριτκά, στραβωμένος στην ιδεα πως μεταφέρει έναν άπιστο. Εικονίσματα φουλ, εννοείται. Ε, και παίρνει τηλέφωνο ο κολλητός, και αρχίζει ένα σερι απο χριστοπαναγίες. Σερί ανελέητο. Περνουσαμε απο εκκλησίες και το τυπακι έκανε το σταυρό του όλο και πιο έντονα, όλο και πιο απεγνωσμένα. Σχεδόν στεναχωρέθηκα μετά. Σχεδόν.
  Άκης Καπράνος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.