Ποιος είναι ο υπερπατριώτης στρατηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίωντου Βλάση Γαβριηλίδη*

φωτο από thetoc.gr

φωτο από thetoc.gr

Ο Αναγνώστης Λασκαράτος σημειώνει στο άρθρο του «Λιβάνης και Τσίπρας κατά νεΟποτισμού», ότι:

«Ήδη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας [του ΣΥΡΙΖΑ] μπήκε στην εκλόγιμη 5η θέση ο ανδρεοπαπανδρεϊκός απόστρατος στρατηγός των τεθωρακισμένων κ. Νίκος Τόσκας, τ. επικεφαλής του Γραφείου του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη, εκ των βασικών συντακτών του προγράμματος στρατιωτικών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, στέλεχος τώρα της πατριωτικής κίνησης «Πράττω», του πρώην συνεργάτη του ΓΑΠ και προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ κ.Ν. Κοτζιά

Σχετικά με τον στρατηγό εν αποστρατεία Νίκο Τόσκα, διαβάστε το ρεπορτάζ του Στέλιου Βραδέλη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την 1η Μαρτίου 2007 με τίτλο: «Χακί καμώματα στο Ίντερνετ. Βίντεο με μηνύματα μισαλλοδοξίας έχουν προκαλέσει αμηχανία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Σημειώνουμε ότι ο πατριώτης στρατηγός είναι της ομάδας «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά (φίλου του Φαήλου Κρανιδιώτη – τους ενώνει ο Πατριωτισμός…).

«Τα συνθήματα χρησιμοποιούνται τους περισσότερες φορές συνειδητά για την ανύψωση του ηθικού των στρατιωτών και ειδικότερα στους καταδρομείς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας που διαμορφώνεται στο σώμα», λέει ο ταξίαρχος εν αποστρατεία κ. Νίκος Τόσκας. Ο ίδιος παραδέχεται πως όταν ήταν διοικητής στρατιωτικής μονάδας στον Έβρο προέτρεπε τους στρατιώτες του να τραγουδούν παρόμοιους «ύμνους». «Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ταλαντεύομαι αν έκανα τότε τη σωστή επιλογή», παραδέχεται μιλώντας στα «ΝΕΑ».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στα «Νέα»:

Χακί καμώματα στο Ίντερνετ
Βίντεο με μηνύματα μισαλλοδοξίας έχουν προκαλέσει αμηχανία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2007

Στο Ίντερνετ ο στρατός «αναστενάζει». Η φωτογραφία του «ταξιάρχου με το κόκκινο στρινγκ» που «κρεμάστηκε» στο Διαδίκτυο δεν είναι η μοναδική που έχει προκαλέσει αμηχανία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πριν από λίγον καιρό κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δύο βίντεο από ομάδα καταδρομέων οι οποίοι πραγματοποιούν την καθιερωμένη ανά εξάμηνο πορεία των 50 χιλιομέτρων και στα οποία οι στρατιώτες εμφανίζονται να τραγουδούν αυτοσχέδια τραγουδάκια – ύμνους μίσους.

Οι καταδρομείς, με πλήρη εξάρτυση όπως απαιτεί η συγκεκριμένη άσκηση, έχουν βιντεοσκοπηθεί από κινητό συναδέλφου τους να τραγουδούν. «Τους βλέπετε αυτούς; Τους λένε Αλβανούς. Κορδόνια θα φτιάξουμε με τ΄ άντερα από αυτούς. Τους βλέπετε αυτούς; Τους λέν΄ Οθωμανούς. Τα αρβύλια μας θα φτιάξουμε με δέρματα από αυτούς» είναι το περιεχόμενο του πρώτου τραγουδιού. Λίγο αργότερα- και με τον ρυθμό που δίνει επικεφαλής της ομάδας- οι καταδρομείς αρχίζουν ένα ακόμη τραγούδι «μισαλλοδοξίας».

Το δεύτερο «βίντεο» από την ίδια πορεία είναι στο ίδιο κλίμα: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό. Από τον Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στη Μικρά Ασία. Να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία. Κατέβηκαν τα βατ, γεμάτα πεζοναύτες. Με ηθικό ατσάλι και όποιον Τούρκο βρήκανε του πήραν το κεφάλι. Πεθάναν παλικάρια, πεθάνανε παιδιά. Τον δρόμο για να ανοίξουνε για την ΑγιαΣοφιά. Τον τρούλο της Αγια-Σοφιάς θα ανέβω για να βγάλω την τούρκικη ημισέληνο και τον σταυρό να βάλω. Και τότε μόνο ο Θεός την Πόλη θα φωτίσει και ο ύμνος ο ελληνικός παντού θα αντηχήσει».

Τι λέει πρώην διοικητής
«Τα συνθήματα χρησιμοποιούνται τους περισσότερες φορές συνειδητά για την ανύψωση του ηθικού των στρατιωτών και ειδικότερα στους καταδρομείς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας που διαμορφώνεται στο σώμα», λέει ο ταξίαρχος εν αποστρατεία κ. Νίκος Τόσκας. Ο ίδιος παραδέχεται πως όταν ήταν διοικητής στρατιωτικής μονάδας στον Έβρο προέτρεπε τους στρατιώτες του να τραγουδούν παρόμοιους «ύμνους». «Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ταλαντεύομαι αν έκανα τότε τη σωστή επιλογή», παραδέχεται μιλώντας στα «ΝΕΑ». «Μηνύματα μισαλλοδοξίας δεν έχουν πλέον θέση στον στρατό», λέει ο πρώην καταδρομέας και εκπαιδευτής αλεξιπτωτιστών Θανάσης Μπάφας, που αποκαλύπτει πως σχετική απόφαση για την εξάλειψη συνθημάτων εις βάρος Τούρκων, Αλβανών και άλλων εθνοτήτων έχει εκδοθεί εδώ και έξι χρόνια από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. «Όποιος διοικητής παραβεί την εντολή έρχεται αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη» σημειώνει ο κ. Μπάφας.

Τους χτυπούσαν και βιντεοσκοπούσαν
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ «βίντεο μίσους» δεν βγήκε ποτέ στο Ίντερνετ. Προβλήθηκε σε ένα Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (ΚΨΜ) τον Σεπτέμβριο του 2004. Μία ομάδα 10 Αφγανών και Παλαιστινίων λαθρομεταναστών εγκαταλείφθηκε από Τούρκους δουλεμπόρους στο Φαρμακονήσι. Οι λαθρομετανάστες έγιναν αντιληπτοί από καταδρομείς, οι οποίοι αρχικά τους ξυλοφόρτωσαν στην παραλία όπου τους συνέλαβαν. Στη συνέχεια τους μετέφεραν στο γήπεδο μπάσκετ της μονάδας, όπου τους ανάγκασαν να γονατίσουν με τα χέρια πίσω από κεφάλι, ενώ δύο καταδρομείς τους χτυπούσαν βάναυσα «προσπαθώντας να παίξουν μαζί τους μπάλα», όπως είπαν.

Στη συνέχεια το βίντεο της θηριωδίας παίχτηκε στο ΚΨΜ της μονάδας με τους «παλικαράδες» να απειλούν όποιον μιλήσει πως «θα είναι η τελευταία του ημέρα εκεί». Τα θύματά τους ύστερα από τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκαν από τον γιατρό του φυλακίου οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου, ενώ ένας ή δύο που ήταν πιο βαριά χτυπημένοι μεταφέρθηκαν στη Ρόδο. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, το βίντεο της ντροπής καταστράφηκε από τους εμπλεκομένους, ενώ ακολούθησαν ποινές- χάδι στους πρωταγωνιστές της βαρβαρότητας.

36 στρατοί δέχονται ομοφυλόφιλους αλλά όχι ο ελληνικός
ΕΠΙΣΗΜΩΣ 36 στρατοί, μεταξύ των οποίων ο γερμανικός, γαλλικός, βρετανικός και ο ισραηλινός δέχονται στις τάξεις τους ομοφυλόφιλους. Ο ελληνικός στρατός δεν ανήκει σε αυτούς. Είναι ένας από τους 14 στρατούς που απαγορεύουν τη συμμετοχή ομοφυλόφιλων στις τάξεις τους. Οι ιατρικές εξετάσεις που γίνονταν με σκοπό να αποδειχθεί αν ο υποψήφιος οπλίτης ήταν «ομοφυλόφιλος έχουν πλέον καταργηθεί, αλλά οπλίτες για τους οποίους υπάρχει υποψία πως μπορεί και να είναι ομοφυλόφιλοι συχνά υπηρετούν σε βοηθητικές θέσεις».

Ωστόσο η φωτογραφία του αποκαλούμενου και «ροζ ταξίαρχου» της Αεροπορίας Στρατού δεν αποτελεί το μοναδικό σχετικό περιστατικό. Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί φωτογραφίες από «καλλιστεία» στρατιωτών σε θαλάμους, ενώ τους τελευταίους μήνες ολιγόλεπτο βίντεο γυρισμένο από κινητό σε θάλαμο οπλιτών που δείχνει στρατιώτη να μιμείται τη Σίρλεϊ Μπάσεϊ ενώ άλλοι οπλίτες κατά διαστήματα τον χαϊδεύουν έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο Πεντάγωνο.

Καταγγελίες για υπαξιωματικούς και οπλίτες
ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για πιθανή συμμετοχή τουλάχιστον δύο υπαξιωματικών ή Επαγγελματιών Οπλιτών σε ιστοσελίδες ομοφυλοφίλων για αναζήτηση γνωριμιών διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού. Όπως και στην περίπτωση του ταξίαρχου που φέρεται να συμμετείχε, με ανάρτηση ημίγυμνων φωτογραφιών του, σε ανάλογο βρετανικό site, το πρώτο που επιχειρείται από τους «κυβερνοστρατιώτες»- χάκερ του ΓΕΣ είναι να γίνει η αρχική ταυτοποίηση των καταγγελθέντων με τους εικονιζόμενους στα υποδεικνυόμενα sites. Όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, το ενδιαφέρον του Στρατού εστιάζεται κυρίως σε τυχόν παράλληλη διάπραξη αδικημάτων όπως π.χ. η χρήση ναρκωτικών ή η πορνεία.

Στο μεταξύ η δισκέτα με το υλικό που σχετίζεται με τον υποτιθέμενο ταξίαρχο εστάλη χθες στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ. Την εκδοχή αυτή διατύπωσε και ο ταξίαρχος στο πλαίσιο της εξέτασής του, όπως και ο συνήγορός του κ. Κούγιας, που δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι τις φωτογραφίες κατασκεύασαν «σκοτεινοί κύκλοι» για να πλήξουν τον πελάτη του εν όψει κρίσεων. Γύρω από το θέμα του ταξίαρχου έχει ξεσπάσει και άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή όπου αναφερόταν και το όνομα του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ταξίαρχου της Αεροπορίας Στρατού. Στο σημείο αυτό «πάτησε» ο υπουργός Άμυνας για να αποφύγει, όπως λένε από την πλευρά της Χαρ. Τρικούπη, τις ευθύνες για την τοποθέτηση του αξιωματικού αυτού στην επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος του Σινούκ.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/news/greece/article/11902/?iid=2

###

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Βλάση Γαβριηλίδη, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ποιος είναι ο υπερπατριώτης στρατηγός του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Ο/Η Συριζαίος μητροπολίτης λέει:

  Τι λέει πρώην διοικητής
  «Τα συνθήματα χρησιμοποιούνται τους περισσότερες φορές συνειδητά για την ανύψωση του ηθικού των στρατιωτών και ειδικότερα στους καταδρομείς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας που διαμορφώνεται στο σώμα», λέει ο ταξίαρχος εν αποστρατεία κ. Νίκος Τόσκας. Ο ίδιος παραδέχεται πως όταν ήταν διοικητής στρατιωτικής μονάδας στον Έβρο προέτρεπε τους στρατιώτες του να τραγουδούν παρόμοιους «ύμνους». «Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ταλαντεύομαι αν έκανα τότε τη σωστή επιλογή», παραδέχεται μιλώντας στα «ΝΕΑ».

  Να μην ταλαντεύεται ο νέος του Σύριζα, λάθος έκανε, κακό έκανε, τεράστιο και επικίνδυνο.

 2. Ο/Η Πάνος Ψεκασμένος λέει:

  Τι πατριωτισμός!
  Real men.

 3. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.onalert.gr/stories/maxi-gia-tin-psifo-ton-stratiotikon-metaxy-syriza-nd-poios-stratigos-paei-koundourou/39929

  «Μάχη» για την ψήφο των στρατιωτικών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ποιος στρατηγός πάει Κουμουνδούρου

  11.01.2015 | 22:03

  “Μάχη” για την ψήφο των στρατιωτικών θα δώσουν τα δύο κόμματα που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Από που προκύπτει η διαπίστωση.

  Η δήλωση φωτιά του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου δεν έγινε τυχαία. Δήλωσε ότι έχει καταγγελίες πως χαμηλόβαθμα στελέχη των ΕΔ δέχονται πιέσεις και απειλές. Σύμφωνα μ΄ αυτές καλούνται να σκεφτούν τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές . Και η απάντηση που οι ίδιοι δίνουν ειναι ότι “ΕΠΟΠ και ΕΜΘ θα απολυθούν”. Τέτοιες πληροφορίες πράγματι υπάρχουν αλλά θεωρούνται μεμονωμένα περιστατικά και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αποτελούν κεντρική προεκλογική γραμμή των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η δήλωση Βαρεμένου δείχνει όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάπως αργά είναι η αλήθεια στρέφεται προς την “χακί” δεξαμενή ψηφοφόρων. Γιατί αυτό;

  Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος δεν έκρυβαν καμία έκπληξη σ΄ ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή στρατιωτικών . Δεν περιλαμβάνεται στα ονόματα των υποψηφίων ούτε ένα “μεγάλο” όνομα στο χωρο των ΕΔ.

  Μένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές με τον πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνο Ζιαζιά δεν φαίνεται να οδηγούν σε συμφωνία. Ουσιαστική επαφή με τον πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη δεν έχει υπάρξει. Ένα όνομα κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα κι αυτό είναι του υποστράτηγου ε.α Νίκου Τόσκα, ο οποίος συμμετέχει στην πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά. Οι πιθανότητες να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι 50-50.

  Από την άλλη πλευρά η ΝΔ προσπαθεί για την ανατροπή κλίματος. Το “σποτάκι” που έκανε λόγο για “αυξήσεις” που έδωσε η κυβέρνηση στους στρατιωτικούς έκανε την προσπάθεια αυτή ακόμη πιο δύσκολη. Στην ΝΔ διαπιστώνουν ότι η “συσπείρωση ψηφοφόρρων” προερχόμενων από τις ΕΔ είναι εξαιρετικά χαμηλή. Υπάρχει μεγάλος θυμός για τις περικοπές και ακόμη μεγαλύτερος από την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσεο στο σύνολό της την απόφαση του ΣτΕ. Υπάρχει οργή για την προσπάθεια αυτή η “μεσοβέζικη λύση” να παρουσιαστεί ως παροχή και οι στρατιωτικοί ως “προνομιούχοι”.

  Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να “μιλήσουν” στον πατριωτισμό των στρατιωτικών υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις ΕΔ αλλά και για τα εθνικά θέματα. Θα επιχειρήσουν να αναδείξουν κάθε διφορούμενη δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε Εθνική Άμυνα και εξωτερική πολιτική. Αμφίβολο το αποτέλεσμα αλλά δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες.

  Όλα αυτά ήταν και οι αιτίες που είχαν οδηγήσει συνεργάτες του Σαμαρά να του προτείνουν να δώσει “γη και ύδωρ” στον πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην Α/ΓΕΣ θα το συζητούσε αυτή τη φορά αλλά επικράτησε το “αντιφραγκικό” μέτωπο που υπάρχει εντός ΝΔ.

 4. Ο/Η Γαρουφαήλ Πατριώτης λέει:

  http://pratto.gr/2014/04/25/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1/

  Ανοιχτή εκδήλωση για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της κυβέρνησης Σωτηρίας της χώρας

  Posted by kinisipratto ⋅ Απριλίου 25, 2014

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Ανοιχτή εκδήλωση για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της κυβέρνησης Σωτηρίας της χώρας

  Η Πολιτική Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», στην προσπάθειά της να συμβάλει στην αποσαφήνιση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων της χώρας, διοργανώνει την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στο POLISCAFE (Πεσμαζόγλου 5 – Στοά Βιβλίου), ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της κυβέρνησης Σωτηρίας της χώρας. Πρόκειται για ένα εκ των μειζόνων πολιτικών ζητημάτων, που αφορά το μέλλον της Ελλάδος και την έξοδό της από την μεγάλη σημερινή κρίση.

  Ομιλητές θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Δραγασάκης, και ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ» Νίκος Κοτζιάς.

  Την συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Νίκος Τόσκας.

  Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση όσων προσκεκλημένων το επιθυμούν.

  Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

  Ομιλία Νίκου Κοτζιά για τις εκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις (video)

  Ιανουαρίου 12, 2015 ⋅ Σχολιάστε

  Ομιλία του Προέδρου του ΠΡΑΤΤΩ Καθηγητή κ. Νίκου Κοτζιά, στην συνέλευση μελών και φίλων του Πράττω, στην Νέα Ιωνία, στις 08/01/2015, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις Εθνικές Εκλογές 2015

  http://pratto.gr/2015/01/12/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bc/

  Πολιτική δήλωση του Γεωργίου Παπασίμου, Υποψηφίου βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Εκλογική Περιφέρεια Τρικάλων

  Ιανουαρίου 12, 2015 «Να ξαναστήσουμε την ελπίδα, αυτή είναι η αποστολή μας»

  Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Τρίκαλα, ως επιστέγασμα της πολιτικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος, έχει πρωτίστως τον στόχο και τον χαρακτήρα της όσο πιο μεγάλης εκλογικής ισχυροποίησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των συνεργαζομένων δυνάμεων για την αυτοδύναμη εκλογή μιας νέας ισχυρής κυβέρνησης Σωτηρίας της Ελλάδος.

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://vathikokkino.gr/archives/92057

  Υποστράτηγος ε.α.Νίκος Τόσκας: Ενας καθαρόαιμος ΠΑΣΟΚος στρατηγός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ

  13/01/2015

  Ο υποστράτηγος τεθωρακισμένων ε.α. Νίκος Τόσκας ήταν επικεφαλής του Γραφείου του κ. Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011 και ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Άμυνα στις εκλογές του 2009. Η απόφαση επομένως ένταξης του στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντική συμβολική και πολιτική σημασία. Αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει μια εναλλακτική διαχείριση της αστικής πολιτικής στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας υποσχέσεις περί καταπολέμησης της ευνοιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων, παίρνοντας αποστάσεις από τις ακρότητες συγκεκριμένων ακροδεξιών εκφραστών των «εθνικών δικαίων», στο πλαίσιο όμως μιας Αναδιοργάνωσης του Στρατού με εκδημοκρατισμό και εξορθολογισμό των πολεμικών δαπανών που κινείται με όρους «Εξ Ανατολάς Εχθρού», αντιμετώπισης του «αλβανικού και σκοπιανού αλυτρωτισμού», σταθερής συμμετοχής σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ (βλέπε Ομιλία του Νίκου Τόσκα στην εκδήλωση του Πράττω για την Άμυνα).

  Για να το αποδείξει αυτό επιστρατεύει έναν σοβαρό πρώην στρατιωτικό, σημαντικό κρίκο στη διαμόρφωση της πολιτικής ΠΑΣΟΚ στις κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου, που στον πλούτο των δημόσιων παρεμβάσεων του μπορεί κανείς να ανιχνεύσει απόψεις που ξενίζουν και προκαλούν τους αγωνιστές της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων καθώς καταλήγουν να απαιτούν την εμβάθυνση της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και την επέκταση του επιθετικού άξονα Ελλάδας-Κύπρος-Ισραήλ με την Αίγυπτο των Πραξικοπηματιών Στρατηγών, συμμάχους των ΗΠΑ-Ισραήλ, εχθρούς του ηρωικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

  Πρόκειται για πολιτικές θέσεις που παρουσιάστηκαν και στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «Εθνική Άμυνα», διαμορφωμένες από ανθρώπους του βαθέως κράτους, οι οποίες όμως δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά, είναι εχθρικές στην πολιτική αντίληψη της κοινής εργατικής διεθνιστικής πάλης των λαών ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
  Μια κρατική πολιτική που εντάσσεται στον πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού των επικίνδυνων αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, που προβάλλεται ως «πατριωτική γραμμή», διαμορφωμένη από ανθρώπους που επιπλέον ταυτίστηκαν, «συμβουλεύοντας», με τη πιο σκοτεινή περίοδο του πρώην ΥΠΕΞ Γ.Παπανδρέου.

  Επιδιώκοντας να χειραγωγήσει και να ενσωματώσει τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία στους τυχοδιωκτισμούς της ΑΟΖ-της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων και της αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια πολιτική που αλληλοδιαπλέκεται με τους πιο επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε, σε μια εποχή όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

  Είναι μια εκδοχή διαχείρισης της κρατικής πολιτικής που επιβάλλει η εξυπηρέτηση των αστικών συμφερόντων και βρίσκεται απέναντι στο αντιπολεμικό κίνημα, στην αμφισβήτηση της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, στην αναγκαιότητα κοινωνικής απελευθέρωσης του κόσμου της εργασίας.

  ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Ράβουν και κόβουν από τα βιογραφικά τους οι καινούργιοι Συριζαίοι

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_737.html

  Συριζέικες «μεταγραφές»

  Από ΒΑΘΥ , Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 | 5:19 μ.μ.

  «Υποστράτηγος ε.α.Νίκος Τόσκας: Ενας καθαρόαιμος ΠΑΣΟΚος στρατηγός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ”, τιτλοφορείτε κείμενο που μας έστειλε η Αντιπολεμικά Διεθνιστική Κίνηση και στο οποίο αναφέρετε μεταξύ άλλων:

  6 σχόλια
  …..
  Ανώνυμος

  13 Ιανουαρίου 2015 – 6:01 μ.μ.

  Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς αποφάσισε να στρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμα του. Διαβάζοντας όμως το βιογραφικό του, διαπιστώνω οτι υπάρχει ενα κενό μεταξύ 1996- 2004, όταν ως πολιτικός φίλος του Κώστα Σημίτη είχε στρατευτεί υπέρ του εκσυγχρονισμού. Μπορεί έκτοτε να μετάνοιωσε. Και αυτό δικαίωμα του. Αλλα να μας το πεί. Αποκρύπτοντας βέβαια το παρελθόν βρίσκεται μέσα στην παράδοση μιας Αριστεράς που αναδεικνύει οτι συμφέρει τον λαό. Γιατι στο Επικρατειας και φίλος Σημίτη δεν το αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και απο οτι φαίνεται ούτε και ο κ. Τσουκαλας
  Ο Μπιστης το ειπε

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/mpistis-o-k-tsoukalas-krubei-to-parelthon-me-simiti
  Μπίστης: Ο κ. Τσουκαλάς κρύβει το παρελθόν με Σημίτη

  Ο Νίκος Μπίστης «καρφώνει» τον επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την πολιτική του σχέση με τον Κώστα Σημίτη
  Στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Τσουκαλά επιτίθεται το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη Νίκος Μπίστης σημειώνοντας ότι στο βιογραφικό του ξέχασε να αναφερθεί στην περίοδο που ήταν πολιτικός φίλος του Κ. Σημίτη. Η ανάρτηση του Ν. Μπίστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:

  Αποκαθαρμένοι στο Επικρατείας . Νο 1

  Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς αποφάσισε να στρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμα του. Διαβάζοντας όμως το βιογραφικό του, διαπιστώνω οτι υπάρχει ενα κενό μεταξύ 1996- 2004, όταν ως πολιτικός φίλος του Κώστα Σημίτη είχε στρατευτεί υπέρ του εκσυγχρονισμού. Μπορεί έκτοτε να μετάνοιωσε. Και αυτό δικαίωμα του. Αλλα να μας το πεί. Αποκρύπτοντας βέβαια το παρελθόν βρίσκεται μέσα στην παράδοση μιας Αριστεράς που αναδεικνύει οτι συμφέρει τον λαό. Γιατι στο Επικρατειας και φίλος Σημίτη δεν το αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και απο οτι φαίνεται ούτε και ο κ. Τσουκαλάς.

 7. Ο/Η Μανώλης Γκλέτσος λέει:

  Συνελήφθη για ναρκωτικά ο εγγονός του Χότζα

  Ο Ερμάλ Χότζα, συνελήφθη με άλλους 10 στο Ελμπασάν, όπου εντοπίστηκε εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης. Φέρεται ως εγκέφαλος της οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

  15 Ιαν.

  Ο 40χρόνος Ερμάλ Χότζα, φέρεται ως επικεφαλής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Αλβανία.

  Ο Ερμάλ Χότζα είναι ο γιος του Ιλίρ Χότζα, του μεγαλύτερου γιου του πρώην κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα

  Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν γύρω στις 300.000 ευρώ. Είναι ένας από τους 11 συλληφθέντες σε επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας, στο Ελμπασάν, όπου εντοπίστηκε εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης.

  «Η κατάσχεση πάνω από 100 κιλά κοκαΐνη είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μιας αστυνομίας, που έχει ξεκόψει τις σχέσεις της με το έγκλημα», έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός, στο twitter.

  Ο Ερμάλ Χότζα είναι ο γιος του Ιλίρ Χότζα, του μεγαλύτερου γιου του πρώην κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.

  Είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ λόγω της σχέσης του με την τραγουδίστρια Ρεζάρτα Σκούρτα, με την οποία έχει κι ένα παιδί.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι πατριώτες έχουν λαμπρές ιδέες για να αντιμετωπίσουν τους Κουτόφραγκους

  http://www.parakato.gr/2015/01/binteo.html

  Άφωνους άφησε καλεσμένους στο τηλεοπτικό πλατώ και τηλεθεατές η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή όταν στο πλαίιο συζήτησης σχετικά με τη χρηματοδότηση της χώρας και πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, απάντησε πως στην χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να ενεργοποιθεί θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ».

  Λίγο νωρίτερα η κ.Μακρή, ως καλεσμένη σε τηλοπτική εκπομπή στον τηλοπτικό σταθμό Flash της Κοζάνης όπου πολιτεύεται είχε…διασταυρώσει τα ξίψη της με έταιρο καλεσμένο. Η συζήτητηση αφορούσε το εάν και κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Κέντρική Τράπεζα μπορεί να «κόψει» τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Η κ.Μακρή επέμενε πως κάτι τέτοιοι δεν γίνεται αλλά στο τέλος δήλωσε πως εάν γινόταν κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε να «κόψουμε» ευρώ μόνοι μας, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Σχολιάζοντας με καυστική διάθεση η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;».

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   Σίγουρα δεν θα ενθουσιάστηκε ο Σαμαράς που συνοδευόμενος από τον περιφερόμενο θίασο του επισκέφτηκε το Περιστέρι, μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία με έναν εργατόκοσμο που αντιμετωπίζει καθημερινά πρόβλημα επιβίωσης.
   Απολύτως λογικό να εκφραστεί η λαϊκή οργή με την εμφάνιση του πρωτεργάτη της κοινωνικής καταστροφής Αντώνη Σαμαρά και των κολαούζων του. Αυτή να εκφράστηκε με μια «κουτουλιά» που εισέπραξε ο υπόδικος γ.γ της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμόκος και άγριο «λούσιμο» αποδοκιμασιών στο πρόσωπο του απερχόμενου πρωθυπουργού.
   Αναμενόμενο και το ξέσπασμα Πρετεντεράκου που απ’ το δελτίο του Megaκου κυβερνητικού προπαγανδιστικού καναλιού στιγμάτισε τους «απολίτιστους» και τους «τραμπούκους» που δεν σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες …
   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/

 9. Μπαίνω στόν πειρασμό νά προσθέσω τό παρακάτω βίντεο τό οποίο θεωρώ εξαιρετική διαφήμηση γιά τόν ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ προσωπικά γέλασα πολύ καί δάκρυσα στό άκουσμα τού μουσικού κοματιού στό τέλος, επίδειξη ικανότητας τών νέων απορριφθέντων από τήν συντηρητική τάξη γιά εργασία, ως ακατάλληλοι είτε λόγω εμφάνησης είτε λόγω προσωπικής σεξουαλικής κατεύθυνσης καί άλλα.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συνεχίζεται η ανακάλυψη της Αμερικής από υποκριτές που πέφτουν από τα σύννεφα:
  Το υπουργείο Αστυνομίας προστατεύει χρυσαυγίτη τραμπούκο

  http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=35794494
  9/4
  Βίντεο – ντοκουμέντο ξεσηκώνει τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Ν. Τόσκα

  «Φωτιές» ανάβει στον ΣΥΡΙΖΑ βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στον Πειραιά.

  Αιτία ήταν η ανοχή που είχαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στις προκλήσεις των χρυσαυγιτών καθώς ενώ υπήρχαν κρανοφόροι με σιδηρόβεργες δεν έγινε ούτε μια σύλληψη.

  Η Κουμουνδούρου με χθεσινή της ανακοίνωση βάζει στο στόχαστρο το Νίκο Τόσκα, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της αστυνομίας. Αφήνονται σαφείς αιχμές τόσο για τη στάση των ΜΑΤ όσο και για τη μη εκκαθάριση του σώματος από ακραία στοιχεία.

  «Η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμενων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και Χρυσής Αυγής. Αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Καμιά στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα», επισημαίνεται.

  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένα καθώς η χθεσινή εικόνα θύμισε επεισόδια παλαιότερων ετών όπως αυτά του 2008.

  Τότε στελέχη του Συνασπισμού είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική για τη στάση των ΜΑΤ και είχαν μιλήσει για ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, κάτι που επανέλαβαν και χθες.

  Να δώσει άμεσα εξηγήσει ο υπουργός ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι όσοι έχουν ρόπαλα σε πορείες πρέπει να συλλαμβάνονται.

  «Από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε ο άνθρωπος που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Φύσσα υπάρχουν κάποιοι που έχουν αποθρασυνθεί», σημείωσε στο MEGA ο Σταύρος Θεοδωράκης.

  Απέναντι στη σκληρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τόσκας επέλεξε να κρατήσει ήπιους τόνους και πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν για τα επεισόδια: «Η αστυνομία αυτό που έκανε ήταν να μπει στη μέση και να σταματήσει τη συμπλοκή και τη σύγκρουση. Γι’ αυτό το λόγο απαγόρευσε και την πορεία της Χρυσής Αυγής στο λιμάνι. Η κριτική πρέπει να γίνεται και πάντα εξετάζονται τα γεγονόταν για το εάν υπάρχουν ευθύνες».

  Σοκ πάντως έχει προκαλέσει και η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κάμεραμαν και ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Ε από κρανοφόρο χρυσαυγίτη που επιχείρησε να χτυπήσει με σιδερόβεργα στο κεφάλι τον ρεπόρτερ την ώρα των επεισοδίων.

  Παρά το γεγονός ότι η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών των ΜΑΤ, ο κρανοφόρος έφυγε ανενόχλητος.

  Πάντως αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδείου είπε στους αστυνομικούς οτι ο κρανοφόρος είναι γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. «Έχει πάρει μέρος σε συγκρούσεις με διαδηλωτές και σε αποδοκιμασίες – βιαιοπραγίες δημοσιογράφων και πολιτικών», είπε.

 11. Ο/Η Left λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/analambanei-tin-euthuni-den-paraiteitai-o-toskas

  Στο σημερινό τηλεφώνημα που είχε ο Ν. Τόσκας με τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του και συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να υπάρξει διορθωτική δήλωση από το υπουργείο ανάληψης της πολιτικής ευθύνης όπως τελικά και έγινε.
  Το σημερινό περιστατικό δημιούργησε μεγαλύτερο ρήγμα μεταξύ του Ν. Τόσκα και του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο παίρνει τις διαστάσεις εσωκομματικής σύγκρουσης του κυβερνώντος κόμματος με την πολιτική Κίνηση Πράττω του Ν. Κοτζιά στην οποία ανήκει ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 12. Παράθεμα: Ο κ.Τόσκας (του κ.Κοτζιά), καταγγέλλει τον κ.Δένδια για σκληρότητα προς Χρυσαυγίτες Αστυνομικούς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s