Για το Σαμαρά οι μετανάστες είναι ό,τι ήταν οι Εβραίοι για το Χίτλερ


«Ταυτίζει την τρομοκρατική επίθεση με τους «λαθρομετανάστες». Η αστυνομική πλευρά των γεγονότων δεν αποδεικνύει πως οι επιτιθέμενοι ήταν μετανάστες, αλλά η λογική Σαμαρά βλέπει μετανάστες…»

akrodexios-samaras21noe14

 

του © Κώστα Βαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας

Όταν μιλάνε οι πρωθυπουργοί, όσο κακοί και να είναι, συνήθως φροντίζουν να κρατάνε τα προσχήματα και να φαίνονται ενημερωμένοι. Ο έλληνας πρωθυπουργός, έχει καιρό τώρα πάψει να κρατάει τα προσχήματα και ίσως είναι από τους λόγους που δεν τον ενδιαφέρει ούτε να φαίνεται ενημερωμένος.

Αρκετές ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση στο Charlie Hebdo , ο Αντώνης Σαμαράς, μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Χαλκίδα και αναφέρθηκε σε αυτή την επίθεση. Έχει σημασία, πώς στέκεται ένας πρωθυπουργός της Ευρώπης (αυτό επιμένει πως είναι ο κύριος Σαμαράς) απέναντι σε ένα τέτοιο γεγονός.

Είπε λοιπόν στην ομιλία του ο Σαμαράς αυτολεξεί: «σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό από βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 12 νεκρούς και εδώ κάποιοι προσκαλούν και άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν από τώρα ιθαγένεια».

Ας δούμε λοιπόν τι αποκαλύπτουν αυτά που είπε σε μια πρόταση μόλις 24 λέξεων

1. Ο πρωθυπουργός πολλές ώρες μετά το μακελειό, αγνοούσε τι ακριβώς έγινε. Μίλησε για βομβιστική επίθεση, ενώ όχι μόνο ήταν γνωστό πως έγινε επίθεση με όπλα, αλλά την παρακολούθησε όλη η υφήλιος στα βίντεο που την είχαν απαθανατίσει. Συνεπώς ο Σαμαράς είναι ανενημέρωτος και θα μπορούσε να πει κάποιος και ασυναισθηματικός αφού μιλάει για όσα έχουν συμβεί μόνο σε ένα πλαίσιο πολιτικής εκμετάλλευσης. Αν τον είχε συγκλονίσει αυτό που έγινε, θα ήξερε ακριβώς και τι έγινε αντί να το αποκαλεί «βομβιστική» επίθεση.

2. Ταυτίζει την τρομοκρατική επίθεση με τους «λαθρομετανάστες». Η αστυνομική πλευρά των γεγονότων δεν αποδεικνύει πως οι επιτιθέμενοι ήταν μετανάστες, αλλά η λογική Σαμαρά βλέπει μετανάστες. Δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση αλλά για Χρυσαυγίτικο ιδεοληπτικό σχήμα που θέλει πίσω από την εγκληματικότητα να βρίσκονται απαραίτητα οι «λαθρομετανάστες»

3. Το βασικό όμως είναι πως πάνω στα πτώματα των νεκρών, ο Σαμαράς στέκεται με το αλφαβητάρι του φασισμού, τη λογική της «συλλογικής ευθύνης». Οι μετανάστες, οι μουσουλμάνοι, είναι συλλήβδην τρομοκράτες και ένοχοι χωρίς αποδείξεις.

4. Στο βαθύ μπαλτάκικο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά, οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι που προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες, ετερόκλητοι ταλαιπωρημένοι και θύματα της παγκόσμιας πραγματικότητας, αλλά ένοχοι. Για την ακρίβεια ένοχοι για όλα.

5. Για το Σαμαρά και τη ρηχότητα του πολιτικού του μυαλού, η τρομοκρατία, δεν είναι αποτέλεσμα κοινωνικών συνθηκών και ανισοτήτων, αλλά αποτέλεσμα ράτσας ή θρησκείας.

6. Η απόδοση ιθαγένειας για τον Σαμαρά δεν είναι ένα νομικό θέμα όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, δεν είναι ένα δικαίωμα που απολαμβάνουν εκατομμύρια έλληνες στο εξωτερικό, αλλά παραβατικότητα και ύποπτη υπόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζει ακροδεξιές θέσεις, αποδίδοντας αρετές στο ελληνικό αίμα και τη φυλή και εμφανίζοντας τους μη έλληνες ως εγκληματίες και παραβατικούς. Ίσως σε αυτή του τη θεώρηση να εξαιρεί την κυρία Μέρκελ η οποία παρότι ξένη στο «σύστημα Σαμαρά» εμφανίζει μια ανωτερότητα στην οποία υπακούει τυφλά.

Στις εκλογές του 2012, ο Σαμαράς είχε βάλει ως πρώτο θέμα στην προεκλογική ατζέντα «την απελευθέρωση των πόλεων από τους ξένους». Στην επίσκεψή του στη Μάλτα είχε πει πως «στην Ελλάδα υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, όσοι δηλαδή και λαθρομετανάστες. Φτάνει πια» παραφράζοντας τον Χίτλερ ο οποίος το 1931 είχε πει «500.000 άνεργοι και 400.000 Εβραίοι. Η λύση είναι απλή»

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ο Σαμαράς δεν ασπάζεται μόνο ακροδεξιές θέσεις οι οποίες δημιούργησαν άλλωστε συγγένειες και σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και έδωσαν υπουργεία σε Αδώνηδες και Βορίδηδες, αλλά εκφράζει τις πιο αποκρουστικές και απάνθρωπες πολιτικές θέσεις απέναντι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στη ρητορική Σαμαρά, οι μετανάστες (επιμένει να τους αποκαλεί λαθρομετανάστες) είναι ό,τι ήταν για το Χίτλερ οι Εβραίοι. Ένα κομμάτι δηλαδή του πληθυσμού, που η απαξίωση και η απάλειψή του θα είναι η λύση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει εκτός από τις θέσεις του Σαμαρά και η συμπεριφορά των «ορθολογιστών» του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα. Έχουν ανάψει κεριά, έχουν φωτογραφηθεί με ταμπέλες που γράφουν «Je Suis Charlie», έχουν επιλέξει ό,τι επιβάλει ο μοδάτος μεταμοντερνισμός των «δικαιωμάτων», αλλά δεν ενόχλησε κανέναν τους ο βάρβαρος ρατσισμός του Σαμαρά. Ίσως περιμένουν να απαγγείλει και Γκαίμπελς.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Για το Σαμαρά οι μετανάστες είναι ό,τι ήταν οι Εβραίοι για το Χίτλερ

 1. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Πες τα Χρυσόστομε!

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ναὶαὶαί, κύριε Βαξεβάνη. Τὸ 1981 εἴχατε οἰ ἀριστεροὶ τὴν εὐκαιρία νὰ κάνετε ὅσες ἄλλαγες θέλατε στὴν παιδεία καὶ κατ’ἐπέκτασιν στοὺς Ἕλληνες, ἀφ’οὗ τὸ ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν κάποιους νὰ ἀντικαταστήσῃ τὸ βασιλοχουντοακροδεξιὸ κράτος μὲ κάτι ἄλλο. Ποιός ὅμως διδάσκει στοὺς διδασκάλους; Τὸ ἄρθρο δὲν πείθει μὲ τὴν παρωχημένη ἐπιχειρηματολογία του.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=38811
  Είναι και ο Σαμαράς, Charlie;

  Μερικοί ακροδεξιοί έχουν μια τρομακτική συνέπεια. Απάνθρωπη, ξετσίπωτη, προσβλητική για το ανθρώπινο είδος, αλλά την έχουν. Τέτοιος είναι ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» της Γαλλίας, πατέρας της σημερινής προέδρου του αλλά και «πνευματικός πατέρας» και κουμπάρος του Μάκη Βορίδη. Μετά τη σοκαριστηκή τρομοκρατική επίθεση φονταμενταλιστών στη σατιρική εφημερία Charlie Hedbo, και το αιματοκύλισμα που ακολούθησε, με τη δολοφονία δέκα συντακτών δύο αστυνομικών αλλά και τους άλλες οκτώ νεκρούς (μαζί με τους υπόπτους για την επίθεση) που συνδέονται με αυτή, δήλωσε ξεκάθαρα: «Λυπάμαι, εγώ δεν είναι Charlie. Εγώ δεν πρόκειται να αγωνιστώ προκειμένου να υπερασπιστώ το πνεύμα της Charlie Hedbo που είναι ένα αναρχο-τροτσκιστικό πνεύμα, που είναι απόλυτα ανατρεπτικό με την πολιτική ηθική».

  Κατάπτυστο και απάνθρωπο, όταν ακόμα δεν έχει γίνει η ταφή των δολοφονημένων, αλλά λες ακροδεξιός είναι, το περιοδικό ακριβώς την ακροδεξιά ιδεολογία που πρεσβεύει σατιρίζει. Τον καταλαβαίνεις. Αυτό που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις, όμως, είναι η συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, για την ίδια υπόθεση. Μόνο λίγες ώρες από το αιματοκύλισμα του Charie, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κύριος Σαμαράς, συνέδεσε άμεσα το κτύπημα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ανιστόρητο, επικίνδυνο, αδιανόητο κι όμως, αληθινό. Ενδεικτικά, δε, το πώς ασκεί την πολιτική και από πού παίρνει τις ιδέες του, και το γεγονός πως πριν από εκείνον το είχαν κάνει στα social media δύο στελέχη της ΝΔ: ο διευθυντής του γραφείου τύπου του αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Ούτε να πρωτοτυπήσει, δηλαδή.

  Η γαλλική εφημερίδα «L’ express», αναφερόμενη ονομαστικά στον κ. Σαμαρά -αλλά και σε άλλους πολιτικούς όπως Λεπέν και Φαράτζ, που έσπευσαν να αποκομίσουν οφέλη από την τραγωδία- και παραφράζοντας γελοιογραφία του Charlie Hebdo έγραψε: «C’est dur d’être aimé par des cons». Δεν το μεταφράζω επειδή δεν θέλω να κατηγορηθώ ότι βρίζω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, έστω και μεταφράζοντας μια βρισιά. Είναι ενδεικτικό, όμως, πώς αντιμετώπισε ο γαλλικός τύπος τους πολιτικούς που σκέφτηκαν μικροπολιτικά, ενώ ακόμα οι συνάδελφοί μας, ξεψυχούσαν από τις σφαίρες των τρομοκρατών.

  Ξαφνικά, όμως, ο κύριος Σαμαράς, και χωρίς να έχει πει ως τώρα έστω μία λέξη απολογίας για τη ρατσιστική ρητορεία που χρησιμοποίησε και τη ξενοφοβία που «τάισε» τους ψηφοφόρους του, «πατώντας» στα πτώματα του Charlie Hedbo, κόντρα στο πνεύμα που πρεσβεύει το Charlie Hedbo και οι δολοφονημένοι συντάκτες του, θα περπατήσει στο Παρίσι, δηλώνοντας «Je Suis Charlie”. Ε, όχι κύριε Σαμαρά. Εσείς, ειδικά εσείς, δεν είστε Charlie. Δεν γίνεται και δεν μπορείτε. Δείξτε τουλάχιστον λίγη αξιοπρέπεια. Οι δολοφονημένοι σκιτσογράφοι του Charlie Hedbo, αν υποθέσουμε ότι το μάθαιναν, δεν θα ήταν καθόλου ευχαριστημένοι με αυτό. Και μάλλον, στο επόμενο τεύχος, θα σας είχαν πρωτοσέλιδο, αγκαλιά με Λεπέν και Φαράτζ. Εσείς ο ίδιος έχετε αγκαλιαστεί μαζί τους. Εδώ και καιρό. Με «κουμπάρο» τον κύριο Βορίδη, λόγω και της σχέσης του με την οικογένεια Λεπέν. Και τον Μπαλτάκο. Ξέρετε. Έλεος, κύριε Σαμαρά, έλεος.

 4. Ο/Η θεία Πίτσα λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/130989/halasmos-kosmoy-sto-facebook-me-satirikes-fotografies-gia-ti-diafimisi-toy-marantoni

  Χαλασμός κόσμου στο facebook με σατιρικές φωτογραφίες για τη διαφήμιση του Μαραντώνη! (φωτο)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s