Αλέξιος ο Φιλανθρωπινός (Χριστουγεννιάτικη ιστορία)

Η  νέα φιλανθρωπική και εκκλησιαστική κυβερνο-Αριστερά

lask23.12.14

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο Αλέξιος Φιλανθρωπινός ήταν Ρωμαίος στρατηγός που στασίασε κατά του Αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης Ανδρόνικου Β΄ και τιμωρήθηκε με τύφλωση, όπως συνηθιζόταν στο ευγενικό Βυζάντιο.  Αυτά τον 14ο αιώνα. Τον 21ο αιώνα στην Αθήνα, έδρασε ένας άλλος Αλέξιος, ο ευλαβής και φιλάνθρωπος, επίδοξος διάδοχος του Αντωνίνου του ευσεβούς:

«Μοίρασε δώρα με τον Ιερώνυμο ο Τσίπρας» (ΦΩΤΟς):
Πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την εκκλησιαστική Ιεραρχία .. σήμερα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να επισκεφτούν το Δημήτρειο Ίδρυμα εν όψει των Χριστουγέννων. Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνδέεται φιλικά αλλά και οικογενειακά με τον Αρχιεπίσκοπο μέσω της σχέσης που είχε ο  πατέρας του τόσο με την Αρχιεπισκοπή όσο και με τον ίδιο τον Ιεράρχη. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύονταν από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου Νίκο Παππά, και τον βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γευμάτισε με τα παιδιά του ιδρύματος» (paraskhnio.gr, 22.12).

Δυστυχώς για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη σεμνή και διακριτική φιλανθρωπική πανδαισία οι γνωστοί φιλόπτωχοι της ‘Αλληλεγγύης-Αποστολής’ κ.κ.Λαυρεντιάδης,  Κυριακίδης και Φουρλεμάδης, που χειροτονήθηκε παπάς στη Ρουμανία. Στο μεταξύ αναρωτιέμαι τι είναι αυτό το σχεδόν άγνωστο (εδώ ισχύει κυριολεκτικά το «μη γνώτω η Αριστερά σου τι ποιεί η Δεξιά σου») «Δημήτρειο» «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης» για παιδιά, που δεν το βρήκα πουθενά στο διαδίκτυο εκτός από εδώ, όπου δεν δίνονται πολλές διευκρινίσεις.  Αναρωτιέμαι επίσης αν είναι λογικό να ανατίθεται η ανατροφή απροστάτευτων παιδιών σε κληρικούς και όχι σε ειδικούς κρατικούς υπαλλήλους.  Διερωτώμαι ποια είναι ακριβώς η οικονομική συνεισφορά της Εκκλησίας σε αυτό το ίδρυμα της πρώην «Αλληλεγγύης», η οποία κρύφτηκε πίσω από το νέο όνομά της («Αποστολή»), το οποίο ξύπνησε τα δημόσια εποχιακά και προεκλογικά φιλανθρωπικά αισθήματα του κ.Τσίπρα, ποιος είναι ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός του, ποιος κρατικός έλεγχος του ασκείται. Είναι τουλάχιστον σαφές πως δεν στερείται φίλων και χορηγών και υποθέτω ότι η Εκκλησία δεν θα ξηλώνεται (ως είθισται άλλωστε) εξ ιδίων. Βλέπω μέσα σε τρεις αράδες τρεις δωρητές: «To Κ.Δ.Α.Π. «Δημήτρειο» της «Αποστολής» επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος….Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Χρήστο Μεγάλου, για την υποστήριξη του έργου της Αποστολής, τον Δήμαρχο Ταύρου για την παραχώρηση του κτηρίου, αλλά και τον Διευθυντή της σχολής Le Monde για την παροχή γευμάτων στο ΚΔΑΠ…» (ecclesia.gr 18.12) και διαπιστώνω πως για χάρη του χριστουγεννιάτικου show Τσίπρα, ο κ.Ιερώνυμος επισκέφθηκε το ίδρυμα για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερεις ημέρες!

Με την ευκαιρία να ρωτήσω την Ιερά Αρχιεπισκοπή, τον προστάτη των φτωχών ΣΥΡΙΖΑ και τον ευλαβέστατο επί των εκκλησιαστικών Θεσσαλονικιό βουλευτή του Αμανατίδη (άξιο διάδοχο του κ. Στέλιου Παπαθεμελή), αν δικάστηκε ποτέ από την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη και ποια ήταν η εκκλησιαστική ποινή που επιβλήθηκε στον Ορφανοτρόφο πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη, που καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση για τις ασελγείς του πράξεις κατά ανηλίκων στο ιερό του ίδρυμα. Τι ενέργειες έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε ο ιερέας να εκτίσει την ποινή του, όχι στο σπίτι του, όπως συνέβη, αλλά στον Κορυδαλλό;

Διαβάστε: «Ο βίος και η πολιτεία ενός ιερέα Οικοτροφείου-Είκοσι χρόνια κάθειρξη, αλλά ούτε φυλακή ούτε αποσχηματισμός» (‘Δαυλός’, τ.265)

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1. Ο φιλόπτωχος Μέγας Ορφανοτρόφος κ.Τσίπρας και ο Μέγας Λαοσυνάκτης ΣΥΡΙΖΑ, που εντός του Φεβρουαρίου θα φέρουν ανατροπή στον ευρωπαϊκό Νότο, ίσως βρουν χρόνο να ρωτήσουν επίσημα (ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ) για το υπό δικαστική διερεύνηση οικονομικό σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης-Αποστολής», που εκκρεμεί εδώ και πέντε χρόνια και σύμφωνα με τον τ.Ζακύνθου Χρυσόστομο πάει για παραγραφή: («Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου -“Free Sunday”: 25-12-2011).

 1. Είναι εγνωσμένα:

Α. το περί εντιμότητος υψηλόφρον αίσθημα του Μεγάλου Άρχοντος Νομοφύλακος Αλεξίου Τσιπρός:

 «Οι ΑΝΕΛ τηρούν έντιμη στάση»  (defencenet.gr, 2/12/2014), «O κ. Χαϊκάλης ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη Δικαιοσύνη,…Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα» (sic).

Β. η δημόσια υπεράσπιση του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας που εκδηλώθηκε από τον Μεγάλο Άρχοντα Πρωτέκδικο και στο ίδρυμα: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τη συνεισφορά της Εκκλησίας, που προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκευτικών αντιλήψεων ή καταγωγής και σημείωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει όχι απλώς να υποστηρίζει, αλλά να εμπιστεύεται αυτές τις προσπάθειες….Είναι προκλητικά και προσβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο τα ψευδή δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει τοποθετηθεί για την εκλογή ΠτΔ στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» (‘Εφ.τ.Συντακτών’-22/12),

Γ. η ορμή του νεαρού Μεγάλου Άρχοντος Χαρτουλάριου στην υπεράσπιση των επαναστατημένων Αγιορειτών: «Αλεξίου Α΄ Μούρτζουφλου, Χρυσόβουλον φοροαπαλλαγής προς Mονάς Ζαπατιστών»

ΣΧΟΛΙΟΝ:
Σκηνές από το βυζαντινό μας αύριο (Το κοινωνικό πρόγραμμα του κυβερνοΣΥΡΙΖΑ)

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Αλέξιος ο Φιλανθρωπινός (Χριστουγεννιάτικη ιστορία)

 1. Ο/Η Liberal λέει:

  Και ύστερα, ξύπνησα

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=38470
  Γιάννης Παντελάκης

  Αποκλειστικό: όσα είπε ο Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο…

  (………………….)

  Αυτό που δεν μάθαμε ωστόσο όλοι, είναι ένα άλλο απόσπασμα απ’ όσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον Αρχιεπίσκοπο. Το πληροφορηθήκαμε από έγκυρες πηγές και δεν χωράει διάψευση.

  «Μακαριώτατε, είναι ενδιαφέροντα αυτά που κάνετε βοηθώντας τους οικονομικά αδύνατους. Όμως, πρέπει να επισημάνω μερικά πράγματα τα οποία πρέπει να έχετε υπόψη σας, αφού οι εκλογές πλησιάζουν και το κόμμα μου έχει πολλές πιθανότητες να τις κερδίσει. Πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουμε ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους, δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να εμπλέκονται με κάθε είδους συμφέροντα οι δύο αυτοί φορείς. Και όπως κατανοείτε, αυτός ο διαχωρισμός σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορεί το φτωχό ελληνικό δημόσιο να καταβάλλει τους μισθούς σε περίπου 10.000 ιερείς από χρήματα των φορολογουμένων, αρκετοί από τους οποίους μάλιστα πιστεύουν σε διαφορετικά δόγματα. Και αυτό, Μακαριώτατε, συμβαίνει, όταν το δημόσιο έχει ανάγκη από γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές και μια σειρά από άλλες ειδικότητες ανθρώπων που θα βοηθάνε ουσιαστικά το κοινωνικό σύνολο.

  Επίσης, Μακαριώτατε, να γνωρίζετε πως μέχρι να νομοθετηθεί αυτός ο διαχωρισμός, οι ιερείς δεν θα εξαιρούνται από απολύσεις και διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Ένα άλλο σημείο που θα ήθελα να σας επισημάνω, είναι πως δεν μπορεί ένα σύγχρονο κράτος να έχει σχεδόν σε κάθε δημόσιο χώρο, όπως η Βουλή, τα δικαστήρια κ.α., θρησκευτικές εικόνες. Στο πρόγραμμά μας ακόμα προβλέπεται κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στο σχολείο.

  Σημαντικό, επίσης, να γνωρίζετε, πως οι ναοί, ναοί καθε δόγματος, θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει για κάθε οίκημα. Αυτά Μακαριώτατε, είναι μερικές μόνο από τις θέσεις μας, που θα αρχίσουμε να υλοποιούμε μόλις αναλάβουμε την εξουσία και οι οποίες περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα».

  Υ.Γ. Και ύστερα, ξύπνησα…

 2. Ο/Η Liberal λέει:

  Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκ 2014

  Γέροντας Άνθιμος ο Αγιορείτης
  https://www.facebook.com/Anthellenator

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=38414

  21 Δεκεμβρίου 2014

  ρατσισμός ομοφοβία ΕκκλησίαΝίκος Κακαρίκας

  Μετανοείτε και σκοτώστε έναν πούστη

  «Όποια γυναίκα σκοτώσει έναν πούστη θα πάει στον Παράδεισο». Αυτό πιστεύει, αυτό νιώθει και αυτό πρεσβεύει ένας ιερομόναχος ο οποίος ζει -εδώ και 55 χρόνια- στο Άγιο Όρος.

  Δείτε το video και θα καταλάβατε. Η επίμαχη ατάκα είναι στο 02:18.

  Δεν είναι όμως ο πρώτος που τα λέει, ούτε και ο μόνος.

  Αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι από πού μπορεί να πηγάζει τόσο μίσος.

  Προσπερνώ την κομματική προτίμηση στη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι ο πρώτος ρασοφόρος που το δηλώνει ξεκάθαρα. Προσπερνώ επίσης το τόσο συνηθισμένο μίσος προς τους Εβραίους, οι οποίοι είχαν πατέρα τον Διάβολο, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε για πατέρα τον ορθόδοξο Θεό. Δεν μπορώ να προσπεράσω εύκολα όμως πως η ρητορική του δεν έχει καμία διαφορά από τους θρησκόληπτους, σχιζοφρενείς, αποκεφαλιστές, τζιχαντιστές ισλαμιστές. Οι οποίοι στα προπαγανδιστικά τους video υποστηρίζουν πως όσοι δεν είναι στον αληθινό δρόμο του φιλεύσπλαχνου Αλλάχ, οι ομοφυλόφιλοι επίσης, θα πρέπει να μετανοήσουν. Κι αν δεν μετανοήσουν, αυτοί οι φωτισμένοι κληρικοί, μας συμβουλεύουν να τους σκοτώσουμε. Για να πάμε, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, στον Παράδεισο.

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Πλούσιος ανιψιός ασκητικού θείου

  http://ellada-kupros.blogspot.gr/2013/01/blog-post_21.html
  Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

  Απάντηση του Ιερώνυμου για τη πισίνα…

  Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας «Παραπολιτικά», με τίτλο «Ησυχαστήριο με πισίνα – τρούλο …», που υπογράφει ο συντάκτης σας κ. Γιώργος Νικολάου, σας διευκρινίζω, προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία πλήττεται βάναυσα, τα ακόλουθα:

  Ο συντάκτης σας, στην καλύτερη περίπτωση, διακρίνεται για την… αχαλίνωτη φαντασία του, καθώς εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ως ιδιοκτήτη «εντυπωσιακής θερινής εξοχικής κατοικίας με πισίνα σε σχήμα τρούλου…».

  Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία εξοχική κατοικία διαθέτει, εκτός αν θεωρείται… μεμπτό ότι το ακίνητο, στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι κυριότητας του κ. Αναστασίου Α. Λιάπη, επιχειρηματία στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του.
  (….)

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Οι Συριζαίοι προσπάθησαν να εμφανίσουν τον Ιερώνυμο αντιμνημονιακό

  http://www.agioritikovima.gr/eklisia-elados/item/50273

  Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ:
  Λάθος του συντάκτη η φράση

  Σεβόμαστε τον Αρχιεπίσκοπο

  Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014

  Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το θέμα που ανέδειξε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ αναφορικά με τη φράση του κ. Τσίπρα που αποδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο από φίλα προσκείμενη στο κόμμα ιστοσελίδα κατά τη σημερινή κοινή παρουσία των δύο στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

  Ο βουλευτής του κόμματος κ. Γιάννης Αμανατίδης σε επικοινωνία με το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ επισήμανε τα εξής:

  «Αναφορικά με το άρθρο «Οι φράσεις κλειδιά Τσίπρα-Ιερώνυμου στη
  σημερινή συνάντηση και η παρεξήγηση μιας δήλωσης που (δεν) έγινε». Η
  απόδοση στον Αρχιεπίσκοπο της φράσης του κ. Τσίπρα ήταν λάθος του
  συντάκτη, το οποίο επισημάνθηκε και έχει ήδη διορθωθεί. Δεν υπήρχε
  καμία πολιτική πρόθεση σε αυτή την αβλεψία. Αντίθετα έχουμε βαθύτατο
  σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και ποτέ δεν θα επιχειρούσαμε τη
  διαστρέβλωση δήλωσής του.»
  Δείτε και αυτό: Οι φράσεις κλειδιά Τσίπρα-Ιερώνυμου στη σημερινή συνάντηση και η παρεξήγηση μιας δήλωσης που (δεν) έγινε

  http://www.agioritikovima.gr/eklisia-elados/item/50265-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BE%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5

  Πέρα από την φιλανθρωπία, πέρα από τη θεαματική συνύπαρξη Εκκλησίας και Αριστεράς σήμερα στο «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, υπάρχουν και κάποιες φράσεις κλειδιά των δύο ανδρών….

  Για παράδειγμα πού έμαθε ο Αλέξης Τσίπρας να επικαλείται τον Απόστολο Φίλιππο; «Μακαριότατε, ακολούθησα κι εγώ την προτροπή του Απόστολου Φίλιππου «Έρχου και Ίδε»» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκπλήσσοντας άπαντες με τις….θρησκευτικές γνώσεις του. Φαίνεται πως στο Πολυκλαδικό Αμπελοκήπων εκτός από καταλήψεις έκαναν και Θρησκευτικά….

  Νόημα και μάλιστα βαθύ είχε και μια άλλη φράση του. «Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» είπε μιλώντας για την κρίση. Μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως μια τυπικότατη δήλωση, αλλά όταν γίνεται τη στιγμή που αυξάνονται και πληθύνονται οι πολιτικές φωνές ενθεν κακείθεν για συνενόηση του πολιτικού κόσμου, μοιάζει πολύ πιο σημαντική!

  Και ερχόμαστε στα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου…. Υπάρχει μια φράση που αποδίδεται στον Αρχιεπίσκοπο από την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδα stokokkino.gr. Μεταφέρουμε ακριβώς το απόσπασμα από το ρεπορτάζ της: «Ο επικεφαλής της Εκκλησίας υπογράμμισε μάλιστα ότι η αιτία της κρίσης έγκειται στο γεγονός ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να ακολουθήσει ένα αδιέξοδο πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί το κοινωνικό χάσμα και οι αδικίες»

  Η φράση αυτή στο επίσημο δελτίο τύπου που εκδόθηκε για την συνάντηση αποδίδεται στον κ. Τσίπρα και έχει ως εξής: «Το πραγματικό πρόβλημα της κρίσης, αν μου επιτρέπετε, δεν θα πολιτικολογήσω αλλά θα πω ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ότι τόσα χρόνια, τέσσερα και πλέον χρόνια, μας ανάγκασαν να ακολουθήσουμε ένα αδιέξοδο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση, οικονομικό πρόγραμμα, που έχει διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, έχει διευρύνει την κοινωνική αδικία και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα»

  Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Είπε ή όχι ο Αρχιεπίσκοπος πως το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια είναι αδιέξοδο; Έκανε δηλαδή ή όχι αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ; Κάτι που για όσους παρακολουθούν τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου δεν στέκει αφού πριν από δυο μήνες κατά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας ευχαρίστησε δημοσίως την κυβέρνηση για όσα έκανε για την Ελλαδικη΄Εκκλησία.

  Ήταν λοιπόν λάθος του συντάκτη ή από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να εμπλέξουν στα πολιτικά τους παιχνίδια τον Αρχιεπίσκοπο;

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τόσο η Γιαταγάνα όσο και ο Χαϊκάλης, πήραν πίσω με μεγάλη ευκολία κάποιους ισχυρισμούς τους σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση που απλά αναδεικνύει τη γνωστή ηθική του κόσμου της Ακροδεξιάς.

  Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ανακαλύπτουν πως υπάρχει πρόβλημα με τη στάση της Δικαιοσύνης.
  Τόσα χρόνια δεν είχαν βρει τίποτα μεμπτό.
  Τώρα που θίγονται τα σχέδιά τους για κατάληψη της εξουσίας, ανακάλυψαν και τον κ.Ντογιάκο, τις ολιγωρίες της Δικαιοσύνης κλπ αλλά και πάλι δεν μιλούν ανοιχτά γιατί θέλουν συμφιλίωση με το βαθύ Κράτος των παπάδων, των δικαστών, των αστυνομικών και των στρατιωτικών.
  Δεν ήξεραν τίποτα π.χ. για το ιερό παραδικαστικό, που εκκρεμεί (ή έχει μπει στο αρχείο χωρίς να μαθευτεί;):

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας……………………
  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!………

  Είναι αλήθεια, ότι ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;………..
  _______________
  Η απόλυτη σιωπή γύρω από μια τόσο σοβαρή υπόθεση που έχει διαρρεύσει δεν περιποιεί τιμή στον πολιτικό κόσμο.

  • Ο/Η Nιάου νιάου στα κεραμμύδια λέει:

   http://www.koutipandoras.gr/article/129699/o-ntogiakos-ofeilei-na-apohorisei-tora

   ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ

   Ο Ντογιάκος οφείλει να αποχωρήσει τώρα

   ……..

   Στην Ελλάδα σύμφωνα με την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται ακόμη και μετά από ανώνυμες καταγγελίες. Λογικό λοιπόν, δε θα τους κατηγορούσε κανείς, να διατάξουν την παρακολούθηση τηλεφώνων των εμπλεκόμενων από τη στιγμή που απειλείται όχι η διάπραξη κάποιου αδικήματος, αλλά η πλαστογραφία της λαϊκής θέλησης και η εκτροπή του Συντάγματος.

   Δεν το έκαναν. Δεν το κάνουν ούτε σήμερα που το ζητά ο Χαϊκάλης. Όχι μόνο αυτό, αλλά χρειάστηκε να γίνουν οι δημόσιες καταγγελίες του Λαζόπουλου για να «δραστηριοποιηθεί» η Δικαιοσύνη και να περαιώσει την υπόθεση σε μερικές μέρες. Με τον τρόπο φυσικά που την περαιώνει.

   Η υπόθεση αυτή όμως, η οποία εκ των πραγμάτων θα κριθεί πολιτικά όσο προσπαθούν να την καλύψουν με νομικισμό και υποκριτική νομολαγνεία, βάζει επί τάπητος ένα άλλο σοβαρό θέμα. Αυτό της διαρροής των ηχητικών με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολή στον «Παναθηναϊκάκια» για νομικό σεξ σε κατηγορούμενους.

   Ας μη γελιόμαστε. Ο Κασιδιάρης κατονόμασε ως εντολοδόχο -«Παναθηναϊκάκια» τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών. Και να λοιπόν τώρα, σε μια υπόθεση που δείχνει τον πρωθυπουργό όπως αυτή του Χαϊκάλη, ο Εισαγγελέας Εφετών κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος, φαίνεται να τρενάρει το άνοιγμα των επικοινωνιών του Αποστολόπουλου. Ο κύριος Ντογιάκος ήταν επίσης ενήμερος για την παγίδευση του Αποστολόπουλου από την Αστυνομία. Παγίδευση που δεν απέδωσε γιατί κάποιος ειδοποίησε τον Αποστολόπουλο να μην πάει. Το ποιός είναι αυτός, η Εισαγγελία δε θέλει να το μάθουμε, όπως και πολλά άλλα, αφού δεν διατάζει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τους εμπλεκόμενους.
   ………….

 6. Ο/Η Lawyer λέει:

  Από το 2009!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=76879
  Έντυπη Έκδοση
  Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

  ΜΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

  Στον εισαγγελέα το πόρισμα

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Το «Φιλάδελφον» πνεύμα επικράτησε για άλλη μια φορά στην Εκκλησία και στην περίπτωση της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη».

  Υστερα από οχτώ συνεδριάσεις της «επιτροπής ακροάσεως» τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο που ερεύνησε τα «πεπραγμένα της Αλληλεγγύης» συντάχθηκε έκθεση, που χθες το μεσημέρι αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο (www.ecclesia.gr). Η έρευνα αφορά το διάστημα 2002 έως την 15η Μαΐου 2008. Ο συντάκτης καταλογίζει τις ευθύνες με σειρά βαρύτητας. Και το …θαύμα έγινε.

  Πρώτος στη σειρά είναι ο πρώην γενικός διευθυντής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρης Φουρλεμάδης, ενώ μόλις στην 8η θέση ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ της Εκκλησίας, δηλαδή ο επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης και ο μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός. Η έκθεση θα σταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς έχουν ερευνηθεί σειρά θεμάτων, στα οποία εμπλέκονται αναπτυξιακά προγράμματα, και στον εισαγγελέα για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες. Ενδέχεται επίσης να γίνουν αγωγές και να ζητηθούν αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστη η Εκκλησία.

  Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών έχει ο Δημήτρης Φουρλεμάδης. Για τον επίσκοπο και τον μητροπολίτη, των οποίων η υπογραφή είχε αντίστοιχο βάρος, τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς: «Εχουν ευθύνη, αλλά η ευθύνη αυτή μειούται εκ του γεγονότος ότι ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Αθηνών (σ.σ. ο Χριστόδουλος), που ήτο ο Πρόεδρος εις τα συλλογικά όργανα διοικήσεως και των δύο εταίρων της Αλληλεγγύης, έδωσε εντολή, ώστε κατά το άρθρον 6 του νέου Καταστατικού της εταιρείας άπασαι αι εξουσίαι του Δ.Σ. να περιέλθουν εις τον Δημήτριον Φουρλεμάδην, γεγονός το οποίον εστέρησε εις τα εν λόγω μέλη του Δ.Σ. την τυπικήν, πέραν της ουσιαστικής, δυνατότητα αναμείξεως, ελέγχου και γνώσεως των εταιρικών πραγμάτων της «Αλληλεγγύης», έχουν δε και το ελαφρυντικόν των αμέσως υφισταμένων του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, που ως Κληρικοί δεν ήτο εύκολο να εναντιωθούν εις την κατά τα ως άνω εκπεφρασθείσαν θέλησίν του». Με λίγα λόγια, για όλα φταίει ο μακαριστός…

  Ενας επίσκοπος, που πληροφορήθηκε όσα ανέφερε το πόρισμα, σχολίασε σκωπτικά: «Ο μακαριστός μού είχε ζητήσει να υπογράψω ένα έγγραφο κι εγώ αρνήθηκα, λέγοντάς του ότι είναι παράνομο. Εκείνος μου απάντησε: Να υπογράψεις ή να πας στο διάβολο. Εγώ πήγα στο διάβολο».

  Οσον αφορά τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, συνοπτικά ευθύνεται:

  -Για τον καταλογισμό από το υπουργείο Εξωτερικών των 6.431.751,54 ευρώ και 258.708,49 ευρώ , εις βάρος της Αλληλεγγύης, από το πρόγραμμα των κοτόπουλων στο Ιράκ.

  -Γιατί έλαβε πολλές προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών για σειρά προγραμμάτων που δεν εκτελέστηκαν και τα χρήματα δεν επεστράφησαν στο ΥΠΕΞ.

  -Γιατί ναύλωσε αεροσκάφος να πάει ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Κόσοβο (100.000 ευρώ ).

  -Γιατί αγόρασε ακίνητα για την «Αλληλεγγύη» χωρίς «έλεγχο αγοράς».

  -Γιατί ενώ ο έρανος για το τσουνάμι συγκέντρωσε 1.663.900,63 ευρώ , η «Αλληλεγγύη» παρέδωσε στο ΥΠ.ΕΞ. 1.355.000 ευρώ .

  Η έκθεση αποδίδει ευθύνες στους επιθεωρητές της Γενικής Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεώρησης, Θεολόγο Μαρκή και Ιωάννη Πέτσο, και στον προϊστάμενό τους, Ευάγγελο Μάρη. Για σειρά ενεργειών τους, η έκθεση τους καταλογίζει «όχι μόνον ασύγγνωστη αμέλεια, αλλά και δόλο».

  Τη λίστα των ανθρώπων που «ευθύνονται» συμπληρώνουν και άλλα πρόσωπα, όπως η Γεωργία Λυμπέρη, που υπήρξε επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ήταν διαπιστευμένη στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια εργαζόμενη στην «Αλληλεγγύη». Οπως αναφέρει η έκθεση, έχει ευθύνη για εγκρίσεις «ανοικείων πληρωμών».

  tsath@enet.gr

 7. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Ο Τσίπρας αρνείται να μπει σε εκκλησία!
  Kάποτε

 8. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://agrimologos.com/2014/12/23/%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%BB/

  Ηθικές λεπτομέρειες το σκάνδαλο «Αλληλεγγύη» που μετονομάστηκε σε «Αποστολή»…

  Πριν ο κ. Τσίπρας ζητήσει από την Εκκλησία να γίνει σύμμαχος της Αριστεράς, θα μπορούσε να ρωτήσει τον Αρχ. Ιερώνυμο για την σκανδαλώδη «Αλληλεγγύη» που μεταβαπτίστηκε παρουσία των κ.κ.Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη σε «Αποστολή» και ξεπλύθηκε, θυμίζω πως εκκρεμεί αίτημα του Υπ.Εξωτερικών για επιστροφή στα άδεια Ταμεία μας έντοκα 5,6 εκατ. ευρώ. Για το πόρισμα-καταπέλτης για τα (πανάκριβα) έργα του κ.Φουρλεμάδη, των δυο επισκόπων και πολλών λαϊκών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  Συντηρητισμός, φιλανθρωπία και… Αριστερά, χέρι-χέρι.

 9. Ο/Η ataktos λέει:

  Τσιπρας – Ο τιμωρός των ηλιθίων.

 10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.euaggelistria.com/2014/12/blog-post_38.html

  Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

  Ο Τρις Χειρότερος: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά τόσο πολύ την Εκκλησία;

  Εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αγαπά ιδιαίτερα την Εκκλησία, εκτιμώντας το έργο και την υπόστασή της.

  Το Τσιπρόπουλο στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ ( απότοκο της βρωμερής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ) να ντερλικώνει το πιάτο της ημέρας, βολευτάδες και στελέχη των Σταλινικών εξώγαμων στην ενθρόνιση του Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, συναντήσεις από δω, γεύματα και δείπνα από κει και πάει λέγοντας…

  Τα Συριζόπουλα έχουν πιάσει το νόημα απόλυτα. Η Εκκλησία ολισθαίνει και μικραίνει με γεωμετρική πρόοδο έχοντας εκπροσώπους επικίνδυνα ανίκανους. Οι Λυκοποιμένες είναι ό,τι καλύτερο για τους φιλόδοξους «αριστερούς» με τις «δεξιές» τσέπες και τα αντιχριστιανικά φρονήματα. Η Σιβηρία πέφτει έτσι κι αλλιώς μακριά, και ο μεγαλύτερος εχθρός μπορεί να γίνει άνετα και ανέξοδα ο καλύτερος σύμμαχος. Σύμμαχος σε όλα, και αυτοί το ξέρουν το ποίημα καλύτερα απ΄ τον καθένα.

  Ο μεγαλειότατος Ιερώνυμος και η αυλή του έχουν σχέδια. Ας τα πουν – αν τολμούν – στους Χριστιανούς οι οποίοι πλέον δεν πατούν στους Ναούς και ας σταματήσουν να διακηρύττουν Λόγο ο οποίος δεν τους ανήκει αλλά και δεν Τον πιστεύουν.

  Είμαι χαρούμενος που δε θα με στείλουν τελικά να σπάω πάγους γιατί δηλώνω με περηφάνια Ορθόδοξος Χριστιανός, και εύχομαι ολόψυχα, η Γέννηση του Θεανθρώπου να φωτίσει έστω και λίγο τις καρδιές όλων των εχθρών Του, προκειμένου να νιώσουν και αυτοί τη ζεστασιά που ένιωσε Εκείνος μέσα στη φάτνη των αλόγων._

  http://www.euaggelistria.com/2014/06/blog-post_9613.html

  »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»’
  όταν εμφανίζεται έλεγχος του Σώματος Επιθεωρήσεως Εργασίας στον Ιερό Ναό δηλώνει αποκλειστικά εκκλησιαστικός επίτροπος, δηλώνει επίσης πως στον Ιερό Ναό δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, και βγάζει μάλιστα από το τσεπάκι του και τον σχετικό διορισμό του πατερούλη του

  »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  Οι διορισμοί του πατερούλη των φτωχών και καταφρονεμένων καλικατζάρων είναι χαρτιά αμύθητης αξίας. Αποτελούν ουσιαστικά αξιόγραφα, στα χέρια επιτήδειων αετονύχηδων, εκτός και αν αυτοί είναι παντελώς ηλίθιοι. Στα βρώμικα χέρια μου υπάρχουν καμιά εικοσαριά τέτοιοι διορισμοί με τους οποίους όλοι διορίζονται, όλοι παύονται, όλοι επανάδιορίζονται και πάλι απ΄ την αρχή. Είναι οι λεγόμενοι μη δημοσιεύσιμοι διορισμοί και κάθε δεσπότης ( ή τα τσιράκια του ) που σέβεται τον εαυτό του ( όχι όμως τους άλλους ) μπορεί το πρωί να διορίζει, το μεσημέρι να παύει και το απόγευμα να επανάδιορίζει όποιον γουστάρει ανάλογα τις «ανάγκες». Γι΄ αυτό το θέμα θα μιλήσω ξανά σύντομα, αφού πίσω από αυτό κρύβονται σοβαρά ποινικά ζητήματα, τα οποία καταλήγουν σε εγκληματικές πράξεις.
  »»»»»»»»»»»»»»»»»»’

 11. Ο/Η Να κι εγώ λέει:

  Την «Αποστολή» επισκέφθηκε ο Σαμαράς -Το καράβι που έλαβε ως δώρο [εικόνες]

  http://www.iefimerida.gr/news/184999/tin-apostoli-episkefthike-o-samaras-karavi-poy-elave-os-doro-eikones#ixzz3NYAsC3Sm

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Κατηγορίες εισαγγελέα κατά Επισκόπου Δημητρίου στο Σικάγο

  08 Φεβρουαρίου 2015

  Εθνικός Κήρυκας

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος, Πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Σικάγου, κατηγορείται ότι επιχείρησε να υπεισέλθει στην έρευνα που διεξήγαγαν οι εισαγγελικές Αρχές για τον ιερέα Δημήτριο Ντόκο εκφοβίζοντας έναν από τους μάρτυρες και συγκεκριμένα τον ιερέα Αντζελο Αρτεμά.

  Ο π. Ντόκος, ως γνωστόν, έχει κατηγορηθεί επίσημα κι έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για κλοπή χρημάτων από λογαριασμό τραστ πρώην ενορίτισσάς του, όπως έγραψε εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυξ» στην έκδοση του Σαββατοκύριακου 7-8 Φεβρουαρίου 2015.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Chicago Tribune» η Εισαγγελία προειδοποίησε τον Επίσκοπο Δημήτριο να μην εκφοβίζει μάρτυρες για την υπόθεση κλοπής εναντίον του ιερέα Ντόκου.

  Ο π. Αρτεμάς, ο οποίος υπηρετεί ως ιερατικός προϊστάμενος στην κοινότητα του Ευαγγελισμού στο Μιλγουόκι Ουισκόνσιν, όπου διαδέχθηκε τον κατηγορούμενο ιερέα Δημήτριο Ντόκο, ειδοποίησε την Εισαγγελία ότι ο Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος τον απείλησε γραπτώς ότι θα τον μεταθέσει εκτός Μητρόπολης Σικάγου εάν δεν φροντίσει ώστε να ανακαλέσει το κοινοτικό συμβούλιο της κοινότητας του Ευαγγελισμού την κατηγορία σε βάρος του π. Ντόκου, ο οποίος υπηρέτησε την κοινότητα επί 22 χρόνια και ο οποίος, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα κατηγορείται ότι εκεί διέπραξε την υπεξαίρεση από το τραστ της ηλικιωμένης ενορίτισσάς του Μάργκαρετ Φρανζάκ.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Επίσκοπο Μωκησού Δημήτριο, είπε ότι «οι δικηγόροι μου δεν μου επιτρέπουν να κάνω κανένα σχόλιο».

  Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός Αμερικής και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη όπου αυτή τη χρονική περίοδο είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Απουσιάζοντος του Μητροπολίτη Ιακώβου την ευθύνη της διοίκησης της Μητρόπολης έχει εξ’ ολοκλήρου ο Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος.

  Τηλεφωνικά μηνύματα στον ιερέα Αντζελο Αρτεμά τόσο στο γραφείο της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μιλγουόκι, όσο και στο κινητό του τηλέφωνο από το εσπέρας του Σαββάτου παρέμειναν αναπάντητα μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

  Από την αλληλογραφία, η οποία διεξήχθη με e-mail μεταξύ του Επισκόπου Μωκησού Δημητρίου και του ιερέα Αντζελο Αρτεμά, μεγάλο μέρος της οποίας έχει στη διάθεση του ο «Εθνικός Κήρυξ», προκύπτει ότι ο Επίσκοπος Δημήτριος επέμενε να μεταβεί στην κοινότητα του Ευαγγελισμού στο Μιλγουόκι, προκειμένου να συναντηθεί με το κοινοτικό συμβούλιο για να διευθετηθεί το ζήτημα του ιερέα Δημήτριου Ντόκου, πλην όμως το κοινοτικό συμβούλιο δεν τον δεχόταν έπειτα από μία επιστολή που είχε στείλει στην οποία τους έλεγε ότι από την έρευνα που διεξήγαγε η Μητρόπολη δεν βρέθηκε να έχει κάνει τίποτε το μεμπτό ο π. Ντόκος.

  Υπογραμμίζεται ότι όταν περιέπεσε στην αντίληψη του κοινοτικού συμβουλίου του Ευαγγελισμού του Μιλγουόκι, οι άνθρωποι απευθύνθηκαν αρχικά στη Μητρόπολη Σικάγου στην οποία ανήκουν εκκλησιαστικά και η οποία έπειτα από παρέλευση αρκετού χρόνου απεφάνθη ότι δεν υπήρχε θέμα με τον π. Ντόκο, οπότε αποφάσισαν να καταφύγουν στην Εισαγγελία του Ουισκόνσιν, η οποία και ξεκίνησε την έρευνα, με αποτέλεσμα να απαγγείλει επίσημα κατηγορία σε βάρος του π. Ντόκου και να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.

  Ο π. Ντόκος, ωστόσο, έχει δηλώσει στο δικαστήριο «μη ένοχή».

  Σύμφωνα πάντοτε με την ανταλλαγείσα αλληλογραφία ανάμεσα στον Επίσκοπο Μωκησού Δημήτριο και τον π. Αντζελο Αρτεμά και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου 2014, ο Επίσκοπος έγραψε στον π. Αρτεμά, πως «καθώς άκουσες τον Σεβασμιότατο (Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο) ξεκάθαρα να λέγει -δεν πρόκειται εν προκειμένω για απειλές ή καταπίεση- είναι πολύ ανοικτός στη μετάθεσή σου από την κοινότητα και τη Μητρόπολη εάν αυτό το θέμα δεν κλείσει πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

  Είμαι σίγουρος ότι ο π. Λίο Γαυρίλος μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Και εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα θα ζητήσω από τον Σεβασμιότατο να σε απολύσει όσον τάχιστα και πήγαινε να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην Αρχιεπισκοπή. Λυπάμαι».

  Την ίδια μέρα ο π. Αρτεμάς του απάντησε πως «δεν ζητώ μετάθεση».

  Στην επιμονή του Επισκόπου Δημητρίου να συναντηθεί με το κοινοτικό συμβούλιο, ο π. Αρτεμάς του έγραψε στις 3 Απριλίου του 2014 χαρακτηριστικά, πως «δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μίλησα με το κοινοτικό συμβούλιο και μου επανέλαβαν την απόφασή τους να μην συναντηθούν μαζί σας. Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω για να αποφύγω τη συζήτηση περί μετάθεσης».

  Εν τω μεταξύ, το κοινοτικό συμβούλιο του Ευαγγελισμού δεν δεχόταν να συναντηθεί με τον Επίσκοπο Δημήτριο για δύο λόγους.

  Κατ’ αρχήν πίστευαν ότι υπήρχε σύγκρουση καθηκόντων επειδή ο π. Ντόκος είχε δώσει χρήματα από το τραστ στον Επίσκοπο Δημήτριο ποσό ύψους $7.200 και δεύτερο λόγο της επιστολής του στην οποία έλεγε ότι ο π. Ντόκος δεν έκανε κάτι το μεμπτό.

  Τονίζεται ότι αυτή η αλληλογραφία και εκατοντάδες έγγραφα βρίσκονται στην Εισαγγελία, αλλά επίσης και στη διάθεση του «Ε.Κ.».

  Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.», το Σαββατοκύριακο 7-8 Φεβρουαρίου το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του π. Ντόκου, ο οποίος ζητούσε από το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση του με το δικαιολογητικό ότι αν προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης παραβιάζονται οι νόμοι της θρησκευτικής ελευθερίας.

  Ο δικαστής M. Joseph Donald έγραψε στην απόφασή του, ανάμεσα στα άλλα, πως «προκειμένου να αποφασίσει το δικαστήριο εάν ο κατηγορούμενος καταχράσθηκε χρήματα δεν είναι υποχρεωμένο να διορίσει θρησκευτικούς ηγέτες, για να αποφασίσουν για θρησκευτικές δοξασίες ή να ερμηνεύσουν δόγματα της Εκκλησίας. Ούτε ο Ντόκος, αλλά ούτε και η ιεραρχική Εκκλησία είναι περισσότερο ικανοί να αποφασίσουν εάν απόκτησε χρήματα τα οποία δεν του ανήκαν».

  Ενα από τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του π. Ντόκου, που ζητούσε από το δικαστήριο να απορρίψει τη μήνυση και το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας, ήταν ότι «η χρήση χρημάτων της Εκκλησίας από τον ιερέα εμπίπτει στις συνταγματικές ελευθερίες».

  Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αξιωματούχοι της Αρχιεπισκοπής τάχθηκαν με τη θέση του δικαστή απορρίπτοντες τις δικαιολογίες του π. Ντόκου περί παραβίασης συνταγματικών ελευθεριών και εισχώρησης σε θέματα εκκλησιαστικής φύσεως, καθότι εν προκειμένω πρόκειται για ποινικής φύσεως θέμα το οποίο επιλαμβάνονται οι νόμοι του κράτους.

  Εν τω μεταξύ, ο Ελληνοαμερικανός σχολιογράφος της «Chicago Tribune», Τζον Κας, έγραψε στο Facebook το εξής σχόλιο: «Προσβολή, στην Ελληνική η λέξη είναι ‘ντροπή’. Δεν ξέρω πώς να απαντήσω, εκτός από το να υπενθυμίσω στους εκκλησιαστικούς ηγέτες την παραβολή του τελώνη και του φαρισαίου. Ο φαρισαίος ήταν υπερήφανος. Ο τελώνης γονάτισε στο πίσω μέρος του ναού και απλώς προσευχήθηκε ‘Κύριε ελέησον με τον αμαρτωλό’. Τι συμβαίνει με τους εκκλησιαστικούς ηγέτες, την ξέχασαν την ιστορία;».

  Υπογραμμίζεται ότι το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στον αμερικανικό Τύπο. Εκτός από την «Chicago Tribune» το θέμα του π. Ντόκου και του Επισκόπου Δημητρίου το έχει διασπείρει σ’ όλο τον κόσμο το πρακτορείο ειδήσεων «Ασοσιέιτεντ Πρες», ενώ εκτενές δημοσίευμα είχε και η εφημερίδα «Urban Milwaukee Daily Mail».

  Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» απεκάλυψε τον Αύγουστο του 2013, πως η ηλικιωμένη ενορίτισσα Μάργκαρετ Φρανζάκ ίδρυσε τραστ όταν ο π. Ντόκος υπηρετούσε στην κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν και τον όρισε διαχειριστή (trustee).

  Το τραστ δημιουργήθηκε το έτος 2008 και είχε μέσα περί τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

  Ο π. Ντόκος, σύμφωνα πάντοτε με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Κ.», όχι μόνο πλήρωσε δικούς του λογαριασμούς, αγόρασε χρυσαφικά για τη σύζυγό του, αλλά έδωσε χρήματα και σε ιεράρχες.

  Οι Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα έπειτα από καταγγελίες της κοινότητας του Μιλγουόκι.

  Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος έθεσε σε αργία τον ιερέα Δημήτριο Ντόκο, όταν έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία του Ουισκόνσιν τον παραπέμπει στη Δικαιοσύνη.

  Η κοινότητα του Ευαγγελισμού του Μιλγουόκι, η οποία έλαβε από το τραστ της Μάργκαρετ Φρανζάκ ποσό ύψους $1.100,00 αιτιάζει ότι ο π. Ντόκος έχει οικειοποιηθεί χρηματικά ποσά αγνώστου ύψους, τα οποία ανέρχονται σε 100 με 135 χιλιάδες δολάρια, πράγμα το οποίο έχει καταχωρηθεί επίσημα στην έρευνα του ειδικού ερευνητή Robert Stelter.

  H αείμνηστη Μάργκαρετ Φρανζάκ μεταβίβασε στο όνομα του π. Ντόκου διαμέρισμα στη Φλόριδα, καθώς επίσης και όχημα. Στη συνέχεια, ο π. Ντόκος φέρεται να πούλησε το διαμέρισμα προς ίδιον όφελος.

  Οπως προκύπτει πάντοτε από τα έγγραφα, ενώ σημειώνεται και στην αναφορά της δικαστικής έρευνας, ο π. Ντόκος έδωσε επιταγές ύψους $7.200 στον Επίσκοπο Μωκησού Δημήτριο χωρίς καμία ένδειξη που να εξηγεί για ποιο λόγο εδόθησαν, στον Μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες (Νοτίου Αμερικής) Ταράσιο επιταγές συνολικού ύψους $10.000 χρησιμοποιώντας μάλιστα το κοσμικό του όνομα Πίτερ Αντον, καθώς επίσης και στον Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα Λούλια επιταγές συνολικού ύψους $4.500.

  Ο Μητροπολίτης Νικήτας είναι διευθυντής του Αθηναγορείου Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας στην Καλιφόρνια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.