Προσοχή: Δηλητήριο στη δημόσια ζωή!

Δεν μας πείθουν a priori οι ηθοποιοί και πολιτικοί σαν τον κ.Χαϊκάλη ούτε διασκεδαστές σαν τον κ.Λαζόπουλο, που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει πολεμοφόδια από τον ακροδεξιό σκουπιδοτενεκέ (δήθεν δήλωση Κίσινγκερ), που έχουν δώσει πολλά δείγματα του βαθμού σοβαρότητάς τους… Θα περιμένουμε με ψυχραιμία να αποδειχθεί η ειλικρίνειά τους

laskaratos20.12.14jpg

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Οι καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών των ΑΝΕΛ μολύνουν αφόρητα το ήδη βαρύ πολιτικό σκηνικό και δημιουργούν ατμόσφαιρα πολιτικής ασφυξίας και εκτροπής. Είναι δεδομένη και πολλαπλά εκφρασμένη η αντίθεση της ταπεινότητάς μας στα πρόσωπα και στην πολιτική της ακροδεξιών χαρακτηριστικών ηγετικής ομάδας Σαμαρά και επανειλημμένα είχαμε στο παρελθόν ανασύρει την ξεχασμένη υπόθεση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ επί υπουργίας των Σαμαρά-Γ.Παπανδρέου, όχι ως προσπάθεια σπίλωσης δυο προσώπων, αλλά ως αφετηρίας θεσμικής μεταρρύθμισης. Με εξαίρεση μια πολύ καθυστερημένη και χωρίς συνέχεια σχετική αποσπασματική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αφερέγγυα επιλεκτική για τον πιο ευάλωτο (και ήδη από τότε πρώην) πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, του οποίου οι ψήφοι προσφέρονταν για εύκολη λεηλασία, δεν είδαμε επακόλουθες κινήσεις που να μας πείθουν πως η ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κήδεται του δημόσιου χρήματος και της εντιμότητας των δημοσίων ανδρών. Όπως σχεδόν σε όλα τα πεπραγμένα του κόμματος του κ.Τσίπρα, είχαμε και εκεί μια αντίδραση πρόχειρη, πρόσκαιρη, εικονική, εντυπωσιοθηρική, ημιτελή και ελάχιστα ενοχλητική για το διαμορφωμένο σύστημα.

Έχουμε κάνει, με εμμονή, σαφέστατο σε ανύποπτο χρόνο πως δεν τρέφουμε καμία εκτίμηση για τον πρόεδρο και για το πολιτικό προσωπικό των ΑΝΕΛ για πολλούς αυτονόητους και προφανείς ατομικούς αλλά και συλλογικούς λόγους. Δεν μας έπεισε η καταγγελία της κας Ξουλίδου για απόπειρα εξαγοράς της από το facebook. Δεν μας πείθουν a priori οι ηθοποιοί και πολιτικοί σαν τον κ.Χαϊκάλη ούτε διασκεδαστές σαν τον κ.Λαζόπουλο, που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει πολεμοφόδια από τον ακροδεξιό σκουπιδοτενεκέ (δήθεν δήλωση Κίσινγκερ), που έχουν δώσει πολλά δείγματα του βαθμού σοβαρότητάς τους και που τους έχουμε επικρίνει προσωπικά σε ανύποπτο χρόνο. Θα περιμένουμε με ψυχραιμία να αποδειχθεί η ειλικρίνειά τους, να ελεγχθεί η εγκυρότητα των ντοκουμέντων τους και να επιβεβαιωθεί η διασύνδεση των προσώπων, αν και φοβάμαι πως όλα θα καλυφθούν από τον ορυμαγδό των κραυγών, των παθών και των αθέμιτων διαπλοκών. Καταδικάζουμε απερίφραστα την εκ προοιμίου και χωρίς στοιχεία προσπάθεια σύνδεσης της θετικής ψήφου στην προεδρική εκλογή με εξαγορά ή με «αποστασία», που συνιστά απόπειρα τρομοκράτησης βουλευτών και αμφισβήτησης συνταγματικού τους δικαιώματος. Ασφαλώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, αλλά απαιτούμε στοιχεία και ως τέτοια όχι μόνο δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση τα αθεμελίωτα δημοσιεύματα του γνωστού Γ.Κουρή, αλλά καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που με τόσο επικίνδυνη ευτέλεια τα επικαλέστηκαν, με την ίδια ευτέλεια που συμφύρονταν ευκαιριακά με τον αδηφάγο και αδιακόπως χαμαιλέοντα, «ένθ’ άνεμοι πνείουσι δυο κρατερής υπ’ ανάγκης», Γ.Τράγκα, κωμειδύλλιο που κι αυτό σε ανύποπτο χρόνο είχαμε καταγγείλει, πριν να κάνει τον κύκλο του και να ναυαγήσει.

Είναι αξιοπερίεργο πως απόπειρες εξαγοράς καταγγέλλονται μόνο από την πλευρά των ΑΝΕΛ. Ίσως οι καταγγέλλοντες δεν αντιλαμβάνονται πως έτσι φαίνονται πως είναι και οι μόνοι που θεωρητικά θα μπορούσαν να εξαγοραστούν. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ-στην οποία (κυρίως στον Πρόεδρό της) έχουμε ασκήσει σε ανύποπτο χρόνο πολύ επιθετική κριτική-το οποίο θα χρηματιζόταν και η διευκρινιστική, δήλωση των Βουδούρη-Παραστατίδη, που φαίνονται σαν να επιδιώκουν πιστοποιητικά αποδοχής από τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς βάζει κάπως κάποια πράγματα στη θέση τους.

Χωρίς να έχουμε το δικαίωμα ή τη δυνατότητα να αποκλείσουμε τίποτα, πιστεύουμε ακράδαντα πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει, έστω και τη δωδεκάτη, να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από την πολιτική υποκουλτούρα και από το ανορθολογικό συνονθύλευμα ατομικών φιλοδοξιών και συμφερόντων των ΑΝΕΛ, τώρα ειδικά που χορεύουν στο χαβά  του επιθανάτιου ρόγχου τους. Ο απόλυτα αφύσικος και τερατώδης μακροχρόνιος συμφυρμός του με αυτούς, τον οποίο σε ανύποπτο χρόνο έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, έχει ήδη καταγραφεί στις μελανές σελίδες της Αριστεράς, ας μην γίνουν λοιπόν τα πράγματα χειρότερα γιατί έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Θα είναι επονείδιστη πολιτική αθλιότητα και τρομερά επικίνδυνη πράξη η συνέχιση μιας πολιτικής καταγγελιών που βασίζεται σε δημοσιεύματα της νέας Αυριανής και σε καταγγελίες αμφιλεγόμενων προσώπων που αγωνίζονται για την επανεκλογή τους και για τη διάσωση των προνομίων τους, πολιτικής που ρίχνει νερό στον εφιαλτικό ναζιστικό μύλο ο οποίος λαχταρά το χάος και την αναμπουμπούλα.

Δεν υπερασπιζόμαστε τον αυταρχικό κ.Σαμαρά, που δυσάρεστες συγκυρίες, παθογενείς καταστάσεις της κοινωνίας και άδικοι συσχετισμοί δυνάμεων τον έκαναν πρωθυπουργό. Θέλουμε την πτώση του και την έχουμε επιδιώξει με την αδύναμη φωνή μας. Θέλουμε όμως η πτώση αυτή να γίνει με σαφή, δεσμευτική και ελπιδοφόρα προοπτική, ομαλά, θεσμικά και έντιμα, μέσω της ψήφου, της συνείδησης και της νόμιμης και θεσμοθετημένης δράσης των πολιτών, όχι μέσω σκοτεινών παρασκηνίων, λυκοσυμμαχιών και συκοφαντικών ή έστω νεφελωδών μεθοδεύσεων, που όσο πιθανές ή αληθοφανείς κι αν είναι, με βάση τα διακυβευόμενα, την ιστορική εμπειρία και το υπαρκτό ηθικό τέλμα παραγόντων της εξουσίας, στηρίζονται, βιαστικά, ανεπιφύλακτα, άκριτα, παρά φύσιν και παράλογα, από ανυπόμονους αριστερούς μωροφιλόδοξους ή από γραφικούς αριστεριστές που «ακούνε» τα τύμπανα της Επανάστασης.

Πάνω από όλα θέλουμε ο κ.Σαμαράς να αντικατασταθεί από μια υπεύθυνη προοδευτικής κατεύθυνσης διάδοχη κατάσταση, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, με κορμό τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα πολιτεύεται με ειλικρίνεια, εντιμότητα, ρεαλισμό, ορθολογιστικό μεταρρυθμιστικό προγραμματικό λόγο, θρησκευτική προσήλωση στα ανθρώπινα δικαιώματα, ανώτατο δυνατό σεβασμό στα ζώα και στο περιβάλλον και ισχυρή κοινωνική ευαισθησία. Κάθε τυχοδιωκτισμός, κάθε λαϊκισμός, κάθε ψευτοεπαναστατική μεγαλοστομία και κάθε συμφωνημένη ή βυσσοδομούμενη σύμπλευση με απόλυτα αφερέγγυα πρόσωπα της λαϊκής Δεξιάς, της Ακροδεξιάς, του ολοκληρωτικά διεφθαρμένου, αυταρχικού και παράλογου εκκλησιαστικού Μεσαίωνα και του αδίστακτου πυρήνα του παλιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ είναι, για να το πούμε όσο πιο ευγενικά μπορούμε, πράγματα άστοχα και κινδυνώδη.

 

 

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

25 Responses to Προσοχή: Δηλητήριο στη δημόσια ζωή!

 1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=38420

  Γιάννης Παντελάκης

  Βουδούρης και Παραστατίδης…

  …………..
  Δεν παίρνω θέση και δεν υιοθετώ καμία εκδοχή, δεν με απασχολεί, παρατηρητής είμαι. Άλλωστε, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Απλά αναρωτιέμαι για τους δυο βουλευτές Παραστατίδη και Βουδούρη και τη δήλωσή τους, με την οποία επισημαίνουν ότι «η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

  Τι υπονοούν ουσιαστικά οι δυο βουλευτές με τον συσχετισμό που δήθεν αφελώς κάνουν. Ότι είναι πιθανόν οι ανεξάρτητοι συνάδελφοί τους που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, αλλά ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα να χρηματίστηκαν για την επιλογή τους. Οι εν δυνάμει ύποπτοι (σύμφωνα με Βουδούρη και Παραστατίδη), είναι οι εξής τέσσερις: Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης, Σπ. Λυκούδης και Γ. Νταβρής.

  Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από αυτούς τους τέσσερις. Αλλά σίγουρα αν ήμουν στη θέση τους, θα θεωρούσα τον χαρακτηρισμό «άθλια πολιτικά σκουλήκια», με τον οποίο απάντησε ο Λυκούδης, τουλάχιστον επιεική και συγκρατημένο. Θα είχα να τους πω πολλά περισσότερα. Ότι όλες οι κινήσεις στην πολιτική, έχουν και αντίστροφες αναγνώσεις. Ότι αυτό -η σκιά για χρηματισμό, δηλαδή- μπορεί να αφορά και κάποιους απ’ όσους δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ότι δεν αφήνεις τέτοιες βαριές σκιές χωρίς ίχνος ένδειξης. Ότι δεν μπορείς να ακολουθείς τέτοιες μεθόδους και να δηλώνεις ότι έχεις αριστερό πρόσημο, η Αριστερά διακρινόταν για την ηθική της. Ότι δεν μπορείς να παίζεις με χτυπήματα κάτω από τη μέση για να εξασφαλίσεις μια θεσούλα στο ψηφοδέλτιο αυτού που φαίνεται να έρχεται στην εξουσία, ενώ ενδιάμεσα έχεις ψηφίσει μνημόνιο και έχεις περάσει και από τα μισά σχεδόν κόμματα της Βουλής. Ότι δεν μπορείς να γενικεύεις, η γενίκευση είναι φασισμός, δεν είναι όλοι το ίδιο. Και πολλά ακόμα. Όσο αυθαίρετα είναι τα υπονοούμενά μου, άλλο τόσο είναι και αυτά των Βουδούρη και Παραστατίδη.

  Υπάρχουν δυο εκδοχές. Ή έχεις κάποιες ενδείξεις (τουλάχιστον) ότι «κάποιοι τα έπιασαν» και το καταγγέλλεις αναφέροντας ποιες είναι αυτές. Ή επιλέγεις να συνεχίσεις την καριέρα σου με όποιο μέσο μπορείς και ανεβαίνοντας σε όποιο άλογο προσφέρεται γι’ αυτό. Παρότι με τέτοιες μεθόδους μοιάζεις ολοένα με το τέρας που υποτίθεται ότι πολεμά το άλογο που προηγείται… Οι ελπίδες το άλογο να τους πετάξει από τη ράχη του είναι ελάχιστες. Καμιά ψήφος χαμένη, που λένε.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=38413

  Γιώργος Καρελιάς

  «Χρηματίζοντας» ψεκασμένους (μόνο!)

  Την πρώτη φορά ήταν η βουλευτίνα (του Καμμένου) Ξουλίδου. Την οποία πήγε να εξαγοράσει ένας τύπος μέσω facebook!

  Τώρα είναι ο ηθοποιός και βουλευτής (του Καμμένου) Χαϊκάλης. Τον οποίο πήγε να εξαγοράσει ένας μέχρι πρότινος συνεργάτης του Καμμένου και βασικός μάρτυρας υπεράσπισης (του Καμένου) σε δίκη με αντίδικο τον αδελφό του Γιώργου Παπανδρέου!

  Αμέσως μετά πετιέται στον αέρα το όνομα της βουλευτίνας (του Καμμένου) Κουντουρά. Το πέταξε η άλλη βουλευτίνα (του Καμμένου) Κόλλια-Τσαρουχά!

  Θα περιμένουμε τους εισαγγελείς να μας πουν τι έγινε, αν έγινε, από την ποινική πλευρά. Όμως, μέχρι να γίνει αυτό, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα, οφθαλμοφανή άλλωστε, πολιτικά συμπεράσματα.

  Η Βουλή έχει 300 βουλευτές. Αριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, κεντρώους, δεξιούς, ακροδεξιούς, φασίστες. Εχει και μια ιδιαίτερη κατηγορία: τους βουλευτές του Καμμένου. Ο ίδιος και ένιοι εξ αυτών διεκδικούν επαξίως τον τίτλο του «ψεκασμένου». Πίσω από κάθε γεγονός βλέπουν και μια συνωμοσία: πότε των Γερμανών και των Αμερικανών, πότε των Εβραίων και των Τούρκων, πότε των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών.

  Το ερώτημα είναι εύλογο: πώς γίνεται και ουδείς βουλευτής από άλλον πολιτικό χώρο έχει δεχθεί πρόταση για χρηματισμό; Γιατί τα «ύποπτα κέντρα» επιλέγουν βουλευτές μόνο του Καμμένου;

  Μια απάντηση είναι ότι όλοι οι άλλοι είναι αμέμπτου ηθικής και δεν δέχονται. Μια άλλη είναι ότι τα παίρνουν, το βουλώνουν, αλλά και δεν ψηφίζουν για Πρόεδρο. Δηλαδή, πιάνουν κορόιδα τους όσους τους εξαγοράζουν!

  Και απομένουν οι βουλευτές του Καμμένου, που δέχονται βροχηδόν προτάσεις εξαγοράς. Η τελευταία, μάλιστα (στον Χαϊκάλη) είναι από πρώην (;) δεξί χέρι του ίδιου του Καμμένου!

  Ο τίτλος του «ψεκασμένου» δεν αρκεί για να ερμηνεύσει το φαινόμενο. Υπάρχει και κάτι άλλο. Το κόμμα αυτό φυλλορροεί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είτε το αφήνουν εκτός Βουλής είτε το φέρνουν στο όριο του 3%. Και η πόλωση δεν έχει ακόμα κορυφωθεί. Αν πάει έτσι στις εκλογές, όλοι αυτοί σε ενάμισι μήνα θα αποτελούν μια απεχθή ανάμνηση.

  Κάτι, λοιπόν, πρέπει να γίνει. Κάτι άλλο. Κάποιος να τους «καταδιώξει». Κάποιος να τους «δωροδοκήσει». Να δημιουργηθεί ντόρος, να πάμε στις εκλογές με τη συνωμοσιολογία να κυριαρχεί. Μπας και διασωθούν.

  Αυτό είναι το σκηνικό που προσπαθεί να στήσει ο Καμμένος, για να μην περιπέσει στην πολιτική αφάνεια. Το χειρότερο είναι άλλο. Ότι η «αριστερά της εξουσίας» υιοθετεί, αμέσως και ασμένως, κάθε καταγγελία των ψεκασμένων. Υπάρχει και χειρότερο: τους θέλει συμμάχους και συγκυβερνήτες!

  Αντε με το καλό. Μόνο που ο Τσίπρας, ο Παπάς και ο Σκουρλέτης, που αμέσως και ασμένως υιοθετούν τις καταγγελίες, πρέπει να προσέχουν. Οι ψεκασμένοι σύμμαχοί τους δεν το έχουν σε τίποτα κάποια στιγμή να παγιδεύσουν και να καταγγείλουν και τους ίδιους…

 2. Ο/Η Omadeon λέει:

  Ξεχάσατε όμως κάτι σημαντικό, που επεσήμανε ξένη εφημερίδα (και καθόλου αριστερή). Το γεγονός ότι, όποιος ψηφίσει πρόεδρο από την παρούσα Βουλή έχει κάθε συμφέρον να το κάνει για να εξασφαλίσει παχυλές αμοιβές σαν βουλευτής και βουλευτική σύνταξη, αν έχει ελάχιστες πιθανότητες να επανεκλεγεί (όπως ισχύει για τους περισσότερους «ανεξάρτητους»).
  Αν, πάλι… αφιλοκερδώς σκεπτόμενος/-νη, θεωρεί [στα σοβαρά] την άθλια αυτή κυβέρνηση άξια να συνεχίσει το επάρατο έργο της, είτε δεν σκαμπάζει από κοινή λογική και πολιτική εντιμότητα, είτε είναι ανάξιος, άχρηστος και προδοτικός για τη μεγάλη πλειοψηφία του δεινοπαθούντος λαού.

  Οσον αφορά τις αλληλο-κατηγόριες Σαμαρά και Καμμένου, δεν μας αφορούν και δεν πρέπει να μας αφορούν. Τελεία και παύλα. Να τα βρουν μεταξύ τους (και/’η με τη δικαιοσύνη).

  Την εχθρότητά σας προς τον Λαζόπουλο δεν την κατανοώ, πάντως. Ισως μου διαφεύγουν κάποια στοιχεία που ξέρετε εσείς, αλλά σε γενικές γραμμές οι εκπομπές του πρόσφεραν θετικό έργο, ίσως το μεγαλύτερο σε προοδευτικότητα, μέσα στα σάπια κανάλια. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, ούτε να απαιτούμε τελειότητα από όλους. Αν όντως λέει ψέματα ο Χαϊκάλης, δεν είναι διόλου απίθανο να κατάφερε να πείσει (λόγω φιλίας του) και το Λαζόπουλο, άλλωστε…

  Προσωπικά, το θεωρώ απίθανο να ψεύδεται ο Χαϊκάλης, το να συναίνεσε σε μια _τόσο_ μεγάλη απάτη, όπως την περιγράφει η ΝΔ. Οι υστερικές κραυγές της Βούλτεψη και ο άθλιος χειρισμός του θέματος από τον Σαμαρά επιβεβαιώνουν τις υποψίες μου ότι λέει αλήθεια.

  Είναι θεμιτό να θεωρούμε πιο πιθανή τη μία εκδοχή από την άλλη, χωρίς να είμαστε βέβαιοι. Αλλωστε… κι εσείς, _αυτό_ δεν κάνετε, σε τούτο το άρθρο?
  -ΓΙΑΤΙ πρέπει να απολογηθεί κάποιος που θεωρεί τη ΜΙΑ εκδοχή πιο πιθανή? Μαγκιά του…
  🙂

  __________
  Υ.Γ. Πολλή επιείκεια προς τον Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ δείχνετε. Ισως δεν λάβατε αρκετά υπ’΄όψη το γεγονός ότι συνεργάστηκε με μια πανάθλια (ακρο-)δεξιά κυβέρνηση…

  Οι βολευτές της ΔΗΜΑΡ που θα ψηφίσουν πρόεδρο από την παρούσα Βουλή είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ και ΕΝΤΕΛΩΣ ξεφτιλισμένοι, ΕΤΣΙ κι αλλίώς. Φοβούνται μη βρεθούν εκτός Βουλής, πρωτίστως…

  Υ.Γ.2
  Επίσης η Ξουλίδου, που μίλησε για απόπειρα χρηματισμού της μέσω φέηςμπουκ, μπορεί να είναι διαδικτυακώς αφελής και να πίστεψε κάποιον φιλόδοξο παραμυθά, αλλά αυτό δεν την κάνει ΟΥΤΕ ψεκασμένη ΟΥΤΕ ψεύτρα, απαραιτήτως. Το προηγούμενο ποστ σας για εκείνη δεν μου άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Omadeon,
   κομίζεις γλαύκας στο πρώτο σκέλος του σχολίου σου και παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες.
   Είναι κοινός τόπος αυτό που λες, το έχουμε πει και μεις, με ολόκληρο ποστ του κ.Ροιδη κλπ κλπ. Σου διαφεύγουν όμως δυο στοιχεία.
   1. Αυτό αφορά και τους ΑΝΕΛ που καταφεύγουν παρά φύσιν στο ΣΥΡΙΖΑ για επανεκλογή
   2. Παραβλέπεις τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα απαράδεκτα βουλευτικά προνόμια και όχι μόνο αυτό, αλλά ανέχθηκε τον απαράδεκτο Γλέζο να προκαλεί ζητώντας το μισθό ανειδίκευτου εργάτη για τους βουλευτές, πρόταση ολότελα ανεδαφική που κατατέθηκε για προσωπική προβολή και ξεκάρφωμα

   Όσον αφορά στην εξαγορά κλπ θεωρώ δεδομένα τρία πράγματα.
   1 Όλα είναι πιθανά
   2. Τίποτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς αποδείξεις
   3. Οι ΑΝΕΛ είναι εξ ορισμού αναξιόπιστοι.

   ΄Όσον αφορά στη ΔΗΜΑΡ στην οποία έχουμε ασκήσει πολύ σκληρή κριτική, θεωρώ πως πέρα από οποιεσδήποτε διαφωνίες μου, οι βουλευτές της ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ.

   Ο Λαζόπουλος μου είναι συμπαθής.
   Δεν το θεωρώ όμως σοβαρό και αξιόπιστο ούτε πολιτικό πρόσωπο. Είναι ευφυής αλλά και λαϊκιστής.
   Αναφέρθηκα και στη δήθεν δήλωση Κίσινγκερ που χρησιμοποίησε.
   Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη.

 3. Ο/Η Βασίλης λέει:

  αν υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί δεν χρηματίζονται τότε τις μίζες της siemens, των υποβρυχίων, των ολυμπιακών αγώνων, των γιαουρτιών, της πειραϊκής πατραϊκής, των F16, της τράπεζας Κρήτης, του χρηματιστηρίου, της λιμνοθάλασσας των καλογέρων κ.λ.π. ποιος στο διάολο τις πήρε; γιατί αν δεν τις πήραν οι πολιτικοί τότε γιατί το παλληκάρι ο Ακης είναι μέσα; κακά τα ψέματα σχεδόν όλα τα παλληκάρια της βουλής έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι μέχρι την άρθρωση του ώμου και παραπάνω μη σου πω. επίσης σχετικά με τις καταγγελίες: Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που τα πήραν για να ψηφίσουν ή για να μην ψηφίσουν. το σίγουρο είναι ότι αυτοί που τα πήραν αποκλείεται να πουν ότι τα πήραν. οπότε; και μην φοβάστε ο Σαμαράς ή ο αντικαταστάτης του θα είναι αντιπρόεδρος της νέας εθνοσωτήριου (βοήθειά μας) κυβέρνησης επειδή οι καμένοι δεν μπαίνουν στη βουλή το τσιπρί άντε να πάρει 120 (οι 50 κλεμμένοι) οπότε λείπουν 31 και ποιος έχει τόσους για να βγάλουμε τον Δήμα πρόεδρο γιατί αυτόν θα βγάλουν. το ξέρετε βέβαια αλλά το κάνετε γαργάρα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κανείς δεν είπε εδώ πως οι πολιτικοί δεν χρηματίζονται.
   Λέμε όμως και το πιστεύουμε απόλυτα, πως δεν χρηματίζονται όλοι.

   • Ο/Η Βασίλης λέει:

    δεν μιλάω για όλους αλλά για αυτούς που στηρίζουν κυβερνήσεις διαφορετικά πως υπάρχουν κυβερνήσεις δηλαδή από την κυβέρνηση αυτοί που δεν χρηματίζονται γιατί την στηρίζουν; εκτός αν τα παίρνουν μόνο οι αντιπολιτευόμενοι και το τα παίρνω σημαίνει βλέπω ξέρω αλλά δεν μιλάω για το δικό μου συμφέρον. μην τρελαθούμε κιόλας.

 4. Ο/Η Βασίλης λέει:

  και κάτι άλλο. βγαίνει ένας υπόδικος για κακουργήματα (κασιδιάρης) και άλλη μια που δεν ξέρει τι λέει (κωνσταντοπούλου) και λένε ότι κάποιος τους είπε ότι υπάρχει στο πουθενά (ρώσικο youtube) μια δήλωση κάποιου, σεξουαλικού περιεχομένου, (παναθηναϊκάκια κ.λ.π.) και αμέσως τρέχετε να την υιοθετήσετε ως αληθή χωρίς καμία δυνατότητα από κανένα να εξακριβωθεί αν όντως είναι. τουλάχιστον τώρα κάποιος θα είναι ποινικά διωκόμενος (χαϊκάλης) για παρόμοια δήλωση εναντίον του ιδίου ατόμου, δηλαδή δεν θα ψάχνουμε στο πουθενά να βρούμε το τίποτα αλλά αμέσως να τον χαρακτηρίσετε ψεκασμένο (που δεν καταλαβαίνω γιατί ένας ψεκασμένος λέει κατά κανόνα ψέματα) και ψεύτη Σαν να λέμε ότι αυτός που πιστεύει στην Α ιδεολογία (ΧΑ ή ΣΥΡΙΖΑ) λέει πάντα αλήθεια ενώ ο Β που ασπάζεται άλλη (ψεκασμοί) λέει πάντα ψέματα όταν μάλιστα λένε ακριβώς το ίδιο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν ισχύουν για μας αυτά, θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, όχι κρυμένα πίσω από ιδεολογικά ή κομματικά γυαλιά. Ο Σαμαράς δεν είναι η συμπάθειά μας αλλά δεν είμαστε και ηλίθιοι, ούτε παλιάνθρωποι, ο Χαϊκάλης βοά από μια ώρα μακριά και για το τι είναι και για το γιατί λέει ότι λέει και πότε το λέει και με τι αποδείξεις. Kάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πως αν ένας πρωθυπουργός θέλει να εξαγοράσει το Χαϊκάλη, δεν θα διακινδύνευε σαν μαθητής Γυμνασίου να μαγνητοφωνηθεί ο μεσάζων του.
   Οι καταγγελίες Κασιδιάρη για Μπαλτάκο κλπ για επέμβαση στη Δικαιοσύνη διεκδικούν την αξία που έχουν οι καταγγελίες ενός χαϊδεμένου του Μπαλτάκου και χαϊδεμένου μέχρι προχτές της Δικαιοσύνης, που τώρα που τον πρόδωσαν αυτοί που τον κάλυπταν για τους δικούς τους λόγους, βγαίνει και μιλάει εναντίον τους.
   Μπορούμε να κρίνουμε την αλήθεια των λεγομένων καθενός, πέρα από τη σοβαρότητά του, από συμφραζόμενα περιστατικά.
   Κανείς δεν μιλάει εκ κενώ και έχουμε μάτια και βλέπουμε.

   • Ο/Η Βασίλης λέει:

    μα το ηχητικό αναφέρεται στον σαμαρά και όχι στον μπαλτάκο. την καταγγελία την έκανε και η Κωνσταντοπούλου αλλά αυτό το πιπιλάμε και αν κρίνω από τη φάτσα της (όπως κρίνεται εσείς) ο χαϊκάλης μου μοιάζει άγγελος χωρίς να έχει και τις πλάτες του μπαμπά. επίσης ο χαϊκάλης αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λέει και έχει κάνει (παράνομη μαγνητοφώνηση – βιντεοσκόπηση προς το παρόν που μόνο αν αποδειχθεί αληθινός ο ισχυρισμός του απαλλάσσεται επειδή θα εμπίπτει στις εξαιρέσεις του νόμου) ενώ κασιδιάρης και Κωνσταντοπούλου ισχυρίζονται το κατά φήμες και δεν εμπίπτουν ούτε καν στη συκοφαντική δυσφήμηση αν και έχουν πετάξει έτσι τόνους λάσπης.

 5. Ο/Η atheofobos λέει:

  Την αποψη μου για τον Χαϊκάλη τις καταγγελίες του την έχω γράψει στο ποστ μου
  Ο κ.ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2014/12/blog-post_20.html

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Ο Λαφαζάνης κράτησε αποστάσεις, η Μπακό θυμίζει πως αυτές τις ιστορίες τις ξεκίνησε ο μπαμπάς της μικρής Ζωίτσας

   http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=34284765

   20/12
   Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η καταγγελία

   Διερεύνηση της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού ζητούν στελέχη των κομμάτων, όπως αυτά τοποθετήθηκαν στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

   «Οργή» και «αηδία» της προκάλεσαν όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη οι χθεσινές εξελίξεις και υποστήριξε ότι η «δικαιοσύνη και οι θεσμοί πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους το ταχύτερο δυνατόν».

   «Και αν υπάρχει ψήγμα αλήθειας σε αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο κ. Χαϊκάλης θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι με ιδιώνυμο. Όταν πας στην πολιτική να κάνεις τέτοια πράξη θα πρέπει η τιμωρία να είναι εξαιρετικά αυστηρή. Εάν όμως αποδειχθεί άλλη μια ιστορία Κωνσταντόπουλου – κουμπαρά, facebook -Ξουλίδου ή δεν ξέρω τί άλλο, τότε επίσης θα πρέπει να βρεθεί τιμωρία για αυτούς οι οποίοι σπέρνουν τέτοιου είδους ειδήσεις, οι οποίες προκαλούν αηδία στον ελληνικό λαό, θίγουν τη δημοκρατική λειτουργία, θίγουν τους θεσμούς, θίγουν την πολιτική και τους πολιτικούς» pρόσθεσε.

   Η κ.Μπακογιάννη ανέφερε ότι σήμερα πολύς κόσμος κουνάει το κεφάλι του και «λέει ότι ναι αυτή είναι η Ελλάδα». «Ε λοιπόν αυτή δεν είναι η Ελλάδα. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή της δωροδοκίας, τη βρόμας, της μιζέριας, της αθλιότητας. Αν στόχος ήταν ο εκφοβισμός των ανεξαρτήτων βουλευτών πέτυχε» τόνισε και πρόσθεσε ότι «χρησιμοποιούνται γκανγκστερικές μέθοδοι για να μπορέσουν να σταματήσουν τη σοβαρή πολιτική διαδικασία».

   «Η καταγγελία χρειάζεται εξέταση» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ταχύτατα, όχι με τις παραδοσιακές διαδικασίες, η δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως. Δε λέω το Σαββατοκύριακο μπορεί όμως οι εισαγγελικές αρχές, οι δικαστικές αρχές να κινηθούν σε χρόνο ντε-τε. Γιατί καταλαβαίνετε ότι δηλητηριάζετε όλη η πολιτική ζωή».

  • Ο/Η Omadeon λέει:

   Είναι χρήσιμα τα στοιχεία στο άρθρο σας. Το ότι ο Χαϊκάλης είναι αφελής και εύπιστος μέχρις αηδίας και πιστεύει ένα σωρό μεταφυσικο-παρανοϊκές μπούρδες, μάλλον συνηγορεί υπέρ της… φιλαλήθειάς του παρά υπέρ της εκδοχής ότι είναι τόσο μεγάλος δολοπλόκος όπως τον παρουσιάζει ο παμπόνηρος Αποστολόπουλος.

 6. Ο/Η Omadeon λέει:

  Με βάση κοινή λογική, δεν στέκουν όσα λέει ο Αποστολόπουλος. Δηλαδή… [1] ΓΙΑΤΙ το κρατούσε μυστικό από τον Καμμένο, το ότι δήθεν ήθελε να εκθέσει την «προδοσία του Χαϊκάλη»? [2] Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γιατί δεν το είπε _αμέσως_ στον Καμμένο, ΜΟΛΙΣ ξέσπασε το σκάνδαλο, έτσι ώστε να προστατεύσει τον Καμμένο? και [3] Αν (πάλι) δεν ήθελε καν να προστατεύσει τον Καμμένο, τότε γιατί να θέλει να καταγγείλλει το Χαϊκάλη ΣΤΟΝ Καμμένο? (και άλλα πολλάαα….)

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πήγαν να ικανοποιήσουν τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ και το παράκαναν.
  Βρήκε την ευκαιρία και ο Γλέζος που τους αντιπαθεί ως μνημονιακούς και έκανε την πρώτη έντιμη πολιτική του δήλωση εδώ και χρόνια, αφήνοντας έκθετο τον Τσίπρα:

  http://www.naftemporiki.gr/story/894516/m-glezos-mnimeio-ithikis-politikis-parakmis-oi-diloseis-parastatidi-boudouri

  Μ. Γλέζος: Μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής οι δηλώσεις Παραστατίδη – Βουδούρη

  Τις δηλώσεις του Θεόδωρου Παραστατίδη και του Οδυσσέα Βουδούρη κατακρίνει ο Μανώλης Γλέζος, λέγοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους -με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα».

  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι οι δηλώσεις τους «αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής» και συμπληρώνει: «Έχουμε φτάσει στον πάτο».

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας;», σημείωνει ο κ. Γλέζος και τονίζει ότι «οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του». «Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία», καταλήγει.

  • Ο/Η Omadeon λέει:

   Συμφωνώ με τον Γλέζο (και με εσάς).

   Τώρα…. ΤΙ θέλουν κι ανακατεύονται αυτοί οι δύο?

   Οποιαδήποτε σκέψη ή κίνητρο για πολιτικό όφελος προκαλεί σύγχιση στο περίπλοκο αυτό θέμα, όπου μόνο η ψυχραιμία και η σχολαστική χρήση της λογικής μπορεί να φανεί χρήσιμη…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Οmadeon,
    μην αποκλείεις ο Χαϊκάλης να χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του από τον «συγγραφέα» αντιτρομοκρατικών έργων, σε στημένο σκηνικό, για να τρομοκρατήσει όσους ΑΝΕΞΕΛ για λόγους επαγγελματικής επιβίωσης ψήφιζαν Πρόεδρο.

 8. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=24762&subid=2&pubid=64108492

  Ο «φευγάτος» και ο ανυπόμονος

  Οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν με έργα όσους υποστηρίζουν ότι στις πιο κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα αποδεικνύονται πάντα κατώτεροι των περιστάσεων. Στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση γνωρίζουν ότι «τα λεφτά φτάνουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου». Δεν γίνεται να μην το έχουν πληροφορηθεί ? εδώ το ξέρουμε εμείς, που δεν είμαστε μέρος της διαπραγμάτευσης. Μετά τον Φεβρουάριο, και εφόσον δεν συμφωνήσουν οι δανειστές, μπορεί να εκδηλωθεί αδυναμία πληρωμής των μισθών και των συντάξεων.

  Προφανώς, υπό την πίεση αυτής της πραγματικότητας, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επίσπευση των διαδικασιών. Επέβαλε μέσα στα Χριστούγεννα την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και υποπτεύομαι ότι πρόταξε την υποψηφιότητα του χαμηλότονου και σοβαρού Σταύρου Δήμα, ο οποίος παραμένει στέλεχος της ΝΔ, για να… χάσει και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με αβέβαιο το αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η αυτοδυναμία είναι όνειρο απατηλό. Υποψιάζομαι, λοιπόν, ότι βαρέθηκε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς από το εξωτερικό, και τις κατηγορίες ακόμα και για προδοσία που εκτοξεύονται εναντίον του στο εσωτερικό. Και είπε να τινάξει την… μπάνκα στον αέρα.

  Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, που πιάστηκε στον ύπνο, δείχνει μουδιασμένη και ανέτοιμη, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της ηγεσίας της. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να κληθεί, με βάση τις δημοσκοπήσεις, να κυβερνήσει τη χώρα, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για τη μία εκ των δόσεων και βεβαίως για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Θα ήταν ευχής έργον να ήταν αληθινά και πραγματοποιήσιμα όλα όσα διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, να με συγχωρείτε σύντροφοι. Οταν μια χώρα είναι πνιγμένη στα δανεικά, απαιτούνται σύνεση και συναίνεση.

  Το 2009 ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βιάστηκε πολύ. Αντί να βοηθήσει τον Κώστα Καραμανλή, έστω και υπογείως, να λάβει τα μέτρα που ήταν αναγκαία για να περιοριστεί η κατρακύλα της οικονομίας, τον εξανάγκασε να προκηρύξει εκλογές. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Με άλλους πρωταγωνιστές βεβαίως και υπό την απειλή πραγματικής χρεοκοπίας. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν ήταν τόσο ανυπόμονος και εάν επέτρεπε τη «διευθέτηση» και των τελευταίων λεπτομερειών της εξόδου, θα μπορούσε να ήταν και ο ίδιος κερδισμένος και η Ελλάδα.

  Τώρα η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη κρίση και η εξάρτησή της από τους δανειστές θα είναι απόλυτη. Και βεβαίως, στην πιθανότητα αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης θα ζητήσουν από τους πολιτικούς αρχηγούς να ξυρίσουν τα… μουστάκια τους.

 9. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22790&subid=2&pubid=64111876

  «Λάλα το, Λάκη»

  Συγκρατήστε τα ονόματα: Χαϊκάλης, Καμμένος, Λαζόπουλος. Κάποιος θα ‘λεγε πως «και μόνο αυτά φτάνουν για να καταδειχθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης». Αλλά γιατί να είμαστε προκατειλημμένοι; Τα γεγονότα και μόνο αυτά είναι που καθορίζουν τη σοβαρότητα της κάθε υπόθεσης.

  Και τα γεγονότα λένε ότι Καμμένος και Χαϊκάλης πήγαν στον εισαγγελέα, έκαναν τις καταγγελίες τους χωρίς να κατονομάσουν τον δράστη, κινητοποιήθηκαν και οι αστυνομικές αρχές, αλλά η «παγίδα» που στήθηκε δεν απέδωσε, όλα έδειχναν ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια και ξαφνικά (;) προέκυψε ο Λαζόπουλος που έβγαλε την υπόθεση στη δημοσιότητα μέσω πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής.

  Προσωπικά είμαι απερίγραπτα εντυπωσιασμένος και από διάφορα άλλα γεγονότα. Ενα από αυτά, το σημαντικότερο, είναι η εμμονή των διαχειριστών του «κουμπαρά» με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για τους ανεξάρτητους. Ενα άλλο είναι η ποιότητα των μεσαζόντων. Τη βουλευτίνα την «πλησίασε» μέσω του Facebook οικονομικά ανυπόληπτο άτομο, τον Χαϊκάλη κάποιος με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν ο ίδιος ο Καμμένος.

  Ενδιαφέρον «γεγονός» και η παρέμβαση Λαζόπουλου. Αυτός τώρα από πού μας προέκυψε; Και γιατί ανατέθηκε σε αυτόν να δημοσιοποιήσει την υπόθεση μέσω «πρωινάδικου» και δεν το έκαναν έως τώρα ή ο Χαϊκάλης ή ο Καμμένος; Ή γιατί άφησαν να περάσουν σχεδόν δύο εβδομάδες από την αρχική καταγγελία της απόπειρας δωροδοκίας στη Δικαιοσύνη για να μας ενημερώσουν, έστω και εμμέσως, για όσα σκοτεινά και καταχθόνια διαπράττονται σε βάρος της Δημοκρατίας;

  Αλλά προς χάρη της ολοκληρωμένης παρουσίασης του θέματος δεν θα πρέπει να παραλείψω και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσα στην ίδια δήλωση κατάφερε να χωρέσει και τη βεβαιότητά του ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση, αλλά και την επιβαλλόμενη επιφυλακτικότητα ότι θα αναμένει να δει τα στοιχεία για να αποφανθεί.

  Και με όλα αυτά δεν σας το κρύβω ότι νιώθω τη διάθεση να αναφωνήσω «Λάλα το, Λάκη», κατά το «Λάλα το, Λαλάκη» μιας άλλης εποχής (Οι παλιοί θα θυμούνται τον φοβερό και τρομερό «μάρτυρα» της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ, τον καταδικασμένο για μαστροπεία Λαλάκη στον οποίο υποτίθεται ότι «εξομολογήθηκε» ο κρατούμενος συνταγματάρχης Παπατέρπος τη συμμετοχή του στη στρατιωτική συνωμοσία). Βλέπετε, τα ονόματα προκαλούν καμιά φορά περίεργους συνειρμούς.

 10. Ο/Η Omadeon λέει:

  κ. Λασκαράτε,

  Φυσικά και δεν το αποκλείω, αυτό που λέτε.

  Με τη διαφορά, ότι κάπου μπάζει νερά η θεωρία ότι «πίσω από όλα αυτά είναι ο Καμμένος» για τον απλούστατο λόγο ότι ουσιαστικά θα «έδινε» δικό του άνθρωπο (αν όντως ήταν «δικός του» ο Αποστολόπουλος) και τότε θα αντιμετώπιζε (μεταξύ άλλων) και το δικό του μένος (και στοιχεία) εναντίον του. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που η θεωρία αυτή είναι απίθανη… (all in good time). 8)

  Κι ο Καμμένος βασικά είναι μπουνταλάς και αφελής,περισσότερο από όσο φαίνεται. Το βιβλίο του περί «τρομοκρατίας» αποτελεί μνημείο ανορθολογισμού και πολιτικής βλακείας. Θα σας θυμίσω και τη μπούρδα του με τη λέξη «υδατάνθρακες» (αντί «υδρογονάνθρακες»).
  Νομίζω ότι είναι τόσο πολύ μπουνταλάς ώστε ενδέχεται να τα σκατώσει και πάλι…
  …αλλά για διαφορετικούς λόγους από το «σενάριο τρομοκράτησης των ΑΝΕΞΕΛΛ» που λέτε. Φυσικά δεν είμαι σίγουρος, αλλά το θεωρώ απίθανο να σκηνοθέτησε τα πάντα.

  Το πιο πιθανό είναι ότι ο Χαϊκάλης έστησε ενέδρα από την αρχή, κατ’ εντολή του Καμμένου, για να προσελκύσει πιθανούς εξαγοραστές του (αλλιώς γιατί να πει ότι «ίσως» θα ψηφίσει πρόεδρο) και ότι τελικά ο πολυμήχανος Αποστολόπουλος τσίμπησε, ίσως μάλιστα και για δικό του όφελος χωρίς να έχει λάβει εντολή άνωθεν. Για να το κάνει όμως, κάτι θα είχε μυριστεί ότι θα είχε όφελος (και ΠΟΛΛΑ χρήματα να μοιράσει…)

  Εκείνος που εκτίθεται έμμεσα και αμείλικτα είναι άλλος… ξέρετε ποιος.

 11. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Τσίπρας: Ο Χαϊκάλης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων (upd)

  Μιλώντας στην Κοζάνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η υπόθεση Χαϊκάλη διαψεύδει όσους νόμιζαν πως η αξιοπρέπεια των βουλευτών «έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται» σχετικά με την προεδρική εκλογή. Ο μόνος που δεν ενοχλείται από τη δυσοσμία που αναδύεται από τον βόρβορο είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/271750/tsipras-o-haikalis-stathike-sto-upsos-ton-peristaseon/#ixzz3MTYLGGOL

 12. Ο/Η Omadeon λέει:

  Υ.Γ. Και κάτι ακόμη… (επειδή είπα ότι «υπάρχουν κι άλλοι λόγοι» κλπ.)

  -Ο Καμμένος δεν είχε κανένα λόγο να αναθέσει στον Αποστολόπουλο να καταγράψει εξίσου τις συνομιλίες του με το Χαϊκάλη. Αντίθετα, θα έπρεπε να ΜΗΝ το κάνει αυτό, έτσι ώστε να υπάρχει ΜΟΝΟ εκείνη η καταγραφή που τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ (εκείνη του Χαϊκάλη) !!!

  Αρα, Θεωρώ πρωτίστως ένοχο τον Αποστολόπουλο, σαν συνεπεια (αμείλικτης λογικής).

  Το αν ή όχι εμπλέκεται και ο Σαμαράς ή η ΝΔ, είναι το ΜΟΝΟ _πραγματικό_ ερώτημα (λογικά).

  ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ κ. Λασκαράτε… 🙂

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Οmadeon,
   η αξιωματική Αντιπολίτευση ανήγαγε, έξω από το συνταγματικό πνεύμα, τις προεδρικές εκλογές σε ορόσημο για την τελική έφοδό της προς την εξουσία. Βρέθηκε έτσι μπλεγμένη να συμπλέει, να υπερασπίζεται, να δικαιολογεί με πρόσωπα και ένα κόμμα που στην καλύτερη περίπτωση κινούνται στο χώρο του γελοίου..
   Η υπόθεση των υποτιθέμενων εξαγορών μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία και πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΛ μου φαίνονται σαν να παρακαλούν να εξαγοραστούν ή να στεγαστούν και ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει σαν να θέλει ντε και καλά να γίνει κομμάτι του προβλήματος και της περιρρέουσας δυσωδίας
   Ψαρεύοντας στα θολά νερά και τάζοντας βουλευτικές έδρες πολιορκείται από τη Ραχήλ Μακρή μέχρι τον Παραστατίδη με τις γνωστές συνέπειες.
   Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι λογικά αν υπήρχε ένα σοβαρό λαϊκό ρεύμα του έστω 40% με την αντίστοιχη οργανωτική υποδομή και με πολλή νεολαία, που ακολουθούσε συνειδητά το ΣΥΡΙΖΑ ή έστω αν υπήρχε μια στοιχειωδώς καλή οικονομική κατάσταση που θα επέτρεπε κυβερνητικές κινήσεις σε ένα κόμμα της Αριστεράς.
   Εγώ βλέπω όμως το εξής. Μια νεανική ηγετική ομάδα που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα να ανυπομονεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση ενός κακομαθημένου και ανερμάτιστου λαού και τη διαχείριση μιας ετοιμοθάνατης οικονομίας σε ένα διεθνώς εχθρικό περιβάλλον.
   Βλέπω κανονική απόπειρα αυτοκτονίας ή στην καλύτερη περίπτωση μια μεγάλη απογοήτευση που δεν ξέρω που θα οδηγήσει και μακάρι να βγω ψεύτης.

 13. Ο/Η Σταυρος λέει:

  Τσιρακια του συστηματος … πετατε ολο π@π@ριες … αντι να ψαξετε αν λεει οντως αληθεια ο Χαικαλης και γιατι ο Σαμαρας αντι να μηνυσει τον Αποστολοπουλο που τον κατονομαζει ως ενεχομενο καταθετει μηνυση στο Χαικαλη, δηλαδή σε αυτον που αποκαλυπτει τι εγινε, ασχολειστε με οτιδηποτε αλλο προσπαθωντας παραπλανησετε τον κοσμο και να τα κουκουλωσετε λαμογια! Εχω δει το βιντεο αλλα εσεις στο τελος θα μας πειτε οτι ειναι ολα μονταζ και αυτος ειναι ενας σωσιας του Αποστολοπουλου που εδρασε υπο την σκηνοθετικη καθοδηγηση του Πανου Κοκκινοπουλου.
  Ερχετε ο καιρος σας ομως.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/poios-pisteyei-ton-vosko

  Ποιος πιστεύει τον βοσκό;

  Αντα Ψαρρά
  .

  Τελικά η κρυφή κάμερα αποδεικνύεται το μεγάλο όπλο της (ακρο)δεξιάς πολυκατοικίας και των ΜΜΕ της κλειδαρότρυπας. Ενα σκηνικό αποδόμησης της αξιοπιστίας του πολιτικού και μιντιακού συστήματος που ξεκίνησε πολύ δικαιολογημένα μέσα από τους δρόμους της διαφθοράς, του ρουσφετιού και της ασυδοσίας ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση συνεχίζεται μέχρι σήμερα, κυρίως λόγω της ανικανότητας του κυβερνητικού συστήματος να ανακόψει έστω και ελάχιστα αυτά τα φαινόμενα. Φτάσαμε έτσι σήμερα ακόμα και στα περί χρηματισμού βουλευτών.

  Στην περίπτωση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. (πρώην στελέχους της Ν.Δ.) και των συγκεκριμένων συνεργατών του δυστυχώς ισχύει εν πολλοίς η παροιμία με τον βοσκό που φώναζε «λύκος». Κραδαίνοντας έγγραφα και πληροφορίες ο μαθητής του χουντικού Γεωργαλά που έγραψε για τη δολοφονία του Κάρλος από την KGB, προσπάθησε να εισαγάγει έγγραφα της Στάζι (πρώην υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας) σε δικαστική διαδικασία, είχε πληροφορίες για ψεκασμούς, συνέχισε με τα γνωστά CDS (με δικαστική απόφαση σε βάρος του), έγραψε μέχρι και ότι ο Λαλιώτης με σκουλαρίκι έβαζε φωτιές στα Εξάρχεια και σήμερα θέλει να πείσει για τις προσπάθειες χρηματισμού ειδικά των βουλευτών του κόμματός του.

  Σε ρεπορτάζ του «Ιού» με τον τίτλο «Οι μυστήριοι Ελληνες» (1.3.2014) εκθέσαμε τα όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο των ΑΝ.ΕΛΛ.,τις συνωμοτικές ιδεοληψίες του προέδρου και των συνέδρων, τον φανατικό αντικομμουνισμό με υπονοούμενα (και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) και την εμμονή σε προδότες, μειοδότες και ενεργούμενα σκοτεινών κύκλων. Ισως και αυτός είναι ο βασικός λόγος που μοιάζει πολύ δύσκολο να γίνει πιστευτή αυτή η ιστορία με την απόπειρα δωροδοκίας Χαϊκάλη, ενώ τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται θεωρούνται εντελώς ανυπόληπτα ακόμα και από «ειδικούς» της διακίνησης παράνομων βιντεοσκοπήσεων.

  «Νταραβεριτζή που πούλαγε αέρα κοπανιστό από τον Κόκκαλη μέχρι τον Λαυρεντιάδη», εμφανίζει τον Γ. Αποστολόπουλο η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη. Στα ρεπορτάζ των εφημερίδων επισημαίνονται οι σχέσεις του πρώην συμβούλου του Πάνου Καμμένου με τη «μονταζιέρα» Μουρούτη, ενώ η εφημερίδα του Γ. Κουρή μιλάει για απόπειρες χρηματισμού 20 (!) βουλευτών. Από κοντά και οι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τους πολιτικάντηδες που είναι στον βούρκο, παρ’ όλο που η εγκληματική μέθοδος της βιντεοσκόπησης για εκβιασμό είναι μέρος της «καθαρής» πολιτικής των νεοναζιστών. Συμπτωματικά ο συνήγορος Αποστολόπουλου δικηγόρος Π. Σαράκης είναι πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. αλλά και συνήγορος χρυσαυγιτών.

  Από την άλλη μεριά, στην προσπάθεια της εκ των προτέρων αμφισβήτησης της καταγγελίας συσπειρώθηκαν όλα τα «σοβαρά» ΜΜΕ και οι σχολιαστές τους, οι έγκυροι αρθρογράφοι και όλο το κυβερνητικό επιτελείο με τρομερή ταχύτητα. Επικαλούμενοι ωστόσο τα ίδια ανυπόληπτα -γι’ αυτούς- πρόσωπα έσπευσαν να θεωρήσουν ψευδείς τις καταγγελίες (βοηθούμενοι και από τις «στιγμιαίες» δηλώσεις των Βουδούρη και Παραστατίδη) ενώ είναι επίσης αβέβαιο αν θα πείσουν με τη σειρά τους την κοινή γνώμη. Το βέβαιο είναι ότι η συζήτηση περί αποστατών, εθνικών μειοδοτών, προδοτών και αργυρώνητων δεν αφορούσε ποτέ –και καλό είναι να συνεχίσει να μην αφορά– την επιχειρηματολογία της Αριστεράς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.