Διώξτε τον Σαμαρά, τώρα!

...είναι θλιβερό το θέαμα των συνταγματολόγων που εισηγούνται τεχνάσματα, που σημαίνουν συνταγματική εκτροπή, προκειμένου να διατηρηθεί ο ακροδεξιός Σαμαράς στην πρωθυπουργία –για «να μη μας καταστρέψει ο Τσίπρας»

©Δημήτρης Χαντζόπουλος 18.12.14 "Τα Νέα"

©Δημήτρης Χαντζόπουλος 18.12.14 «Τα Νέα»

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίωντου Βλάση Γαβριηλίδη*

Οι καλόπιστοι εξακολουθούν να θεωρούν τον Σαμαρά μέρος της λύσης στο σημερινό ζήτημα. Όμως, ακριβώς ο Σαμαράς είναι ένα το μείζον εμπόδιο στη λύση του προβλήματος. Το ξέρουν πια όλοι στο κόμμα του, στο κυβερνοπασόκ και τους δορυφόρους τους, αλλά κανείς δεν το εκφράζει δημοσίως. Όσοι πιστεύουν ή κρίνουν ότι οι εκλογές είναι καταστροφή για τη χώρα, καλά θα έκαναν ταυτοχρόνως να ζητούν «εδώ και τώρα» αποπομπή Σαμαρά από την πρωθυπουργία για να αρθεί το αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με τον ανίκανο Σαμαρά, με εκβιασμούς και εκτροπές από το σύνταγμα και τους νόμους, οδηγούμαστε έτσι κι αλλιώς στην καταστροφή. Και είναι θλιβερό το θέαμα των συνταγματολόγων που εισηγούνται τεχνάσματα, που σημαίνουν συνταγματική εκτροπή, προκειμένου να διατηρηθεί ο ακροδεξιός Σαμαράς στην πρωθυπουργία –για «να μη μας καταστρέψει ο Τσίπρας». Για να μας καταστρέψει ο Σαμαράς; Πολλοί ψευτοεκσυγχρονιστές έκαναν και είπαν τα πάντα (ή αποσιώπησαν και συγκάλυψαν κάθε αθλιότητα) αυτά τα χρόνια για να πιστέψουμε ότι ο Σαμαράς με τον Μπαλτάκο, με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τα άλλα «καλά παιδιά» θα μας έσωζαν από τον Σύριζα. Μας ενδιαφέρει, άραγε, ποιος θα μας καταστρέψει; Ο Σύριζα ή ο Σαμαράς; Έτσι κι αλλιώς με τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και στην πρωθυπουργία καθίσταται εντελώς άλυτο το πρόβλημα. Ακόμη κι αν έπαιρνε παράταση παραμονής στην εξουσία, θα ήταν υπό το κράτος αφόρητου εκβιασμού. Κι αν περάσει ο εκβιασμός του, θα γίνει ακόμη χειρότερος. Ναι, ο Σαμαράς του 2011-2014 είναι χειρότερος και από τον ψευτομακεδονομάχο του 1992-1993. Αυτής της ποιότητας οι άνθρωποι δεν καλυτερεύουν, πάντα χειροτερεύουν. Μια υπόκωφη και ασαφής ακόμη βοή που δεν μοιάζει με απλή μουρμούρα στη ΝΔ (Αντώναρος και λοιποί καραμανλικοί, Μπακογιάννη,…) σαν να ακούγεται ήδη, αλλά μισές κουβέντες. Οι γραμμές αυτές γράφτηκαν ενώ δεν είχαν ανοίξει οι Τράπεζες και το Χρηματιστήριο.

###

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Βλάση Γαβριηλίδη, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Διώξτε τον Σαμαρά, τώρα!

 1. Ο/Η Po λέει:

  Γιατί ο Σαμαράς προτιμά εκλογές και όχι πρωτοβουλίες

   • Δυσαρέσκεια Σαμαρά για Βενιζέλο που διακινεί σενάρια για πρωτοβουλίες
   • Οι πρώτες αψιμαχίες στη συγκυβέρνηση
   • Δεν θέλει καμία συμφωνία ο πρωθυπουργός
   • «Καθαρές λύσεις, ακόμη και εκλογές 25 Ιανουρίου, αν χρειαστεί», λέει το Μαξίμου
   • Επτά πρωτοβουλίες ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
   • Βολές της Χαριλάου Τρικούπη: «Ας μαζέψει ο Σαμαράς τους δικούς του»
   • Το ισχνό αποτέλεσμα των 160 για τον Σταύρο Δήμα φέρνει τριγμούς και παραζάλη

  Πηγή: iefimerida.gr | http://www.iefimerida.gr/#ixzz3MERPfMnj

 2. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Μιά φορά ακροδεξιός των μυστικών κονδυλίων, για πάντα ακροδεξιός.

 3. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  http://www.avgi.gr/article/1909330/o-ant-samaras-kai-ta-mustika-kondulia-tou-upex

  Ο Αντ. Σαμαράς και τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ
  20.02.2014

  Από «διαχείριση» των απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών γνωρίζει καλά και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Πολλοί μάλιστα ισχυρίσθηκαν ότι πάνω σε αυτά έχτισε και πολιτική καριέρα. Δεν πρόκειται για ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της πλευράς Μητσοτάκη!

  •Παλιές – διαχρονικές ιστορίες

  Επί ημερών Σαμαρά, τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ όχι μόνο αυξήθηκαν, αλλά οι δαπάνες υπερέβαιναν κάθε χρόνο τις πιστώσεις!

  -1989: αρχική πίστωση 2.200.000.000 δρχ. Δαπανήθηκαν: 3.278.376.500.

  -1990: αρχική πίστωση 2.000.000.000 δρχ. Δαπανήθηκαν: 2.047.761.404.

  -1991: αρχική πίστωση 2.500.000.000 δρχ. Δαπανήθηκαν: 5.047.837.085.

  -1992: αρχική πίστωση 4.100.000.000 δρχ. Δαπανήθηκαν: 7.459.447.649.

  -1993: αρχική πίστωση 4.340.000.000 δρχ. Δαπανήθηκαν: 6.231.881.799 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου που έγιναν οι εκλογές.

  Πού πήγαιναν τα μυστικά κονδύλια; Για το «ίματζ» του Αντ. Σαμαρά και σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με κατάθεση στο πειθαρχικό συμβούλιο του Διονύση Χατζηδάκη, στενού συνεργάτη του Κώστα Μητσοτάκη! Ο Δ. Χατζηδάκης, στις 8 Νοεμβρίου 1994, όταν ήταν γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, μετέφερε συνομιλία που είχε με τον τότε Β’ σύμβουλο της Πρεσβείας Φραγκίσκο Βέρρο, στο γραφείο του στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, την περίοδο που ο Δ. Χατζηδάκης υπηρετούσε ως ναυτικός ακόλουθος – σήμερα ο Φρ. Βέρρος είναι πρέσβης στη Μαδρίτη…

 4. Ο/Η Red λέει:

  http://enosy.blogspot.gr/2014/12/blog-post_17.html

  Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

  Εγκατέλειψαν Σαμαρά οι εντός και οι εκτός…

  Αναδημοσίευση από την «αυγή»

  – Χωρίς «προθύμους» στη Βουλή, χωρίς πολιτικούς συμμάχους για την «επόμενη ημέρα», του γυρίζουν την πλάτη οι μέχρι πρότινος «φίλοι» του στην Ευρώπη.

  – Συνάντηση Τσίπρα με Προβόπουλο για τον «χειρισμό κρίσεων» και διάβημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Ντράγκι και Σουλτς για Στουρνάρα – Γιούνκερ.

  Σε πολιτική απομόνωση τίθεται ο Αντ. Σαμαράς λίγες ώρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς εμφανίζονται ελάχιστοι πρόθυμοι να συμπράξουν στα τυχοδιωκτικά σχέδιά του και τα μέχρι χθες «στηρίγματά» του σιγά – σιγά τον εγκαταλείπουν. Μοσκοβισί και Γιούνκερ αναγκάστηκαν χθες να ανακρούσουν πρύμναν και να ευθυγραμμιστούν με το κλίμα «ουδετερότητας» στην Ευρώπη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας κατάπιε τη γλώσσα του για το προχθεσινό ατόπημα να εμφανιστεί ως κομματάρχης του Αντ. Σαμαρά αδιαφορώντας για τις συνέπειες των δηλώσεών του στο τραπεζικό σύστημα.

  Την εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά και στάση που είχε κρατήσει στην πραγματική κρίση του 2012 υπενθύμισε ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, που συναντήθηκε με τον Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβη και σε διάβημα προς Ντράγκι και Σουλτς για τα καμώματα των κ. Στουρνάρα και Γιούνκερ.

  Η σημερινή ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βουλή αναμένεται να καταδείξει πως ο αριθμός «180» είναι φανταστικός. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίζονται συσπειρωμένα, ενώ στους ανεξάρτητους λίγοι είναι οι «πρόθυμοι».

 5. Ο/Η ataktos λέει:

  προσωπική μου γνώμη είναι πως στην τρίτη ψηφοφορία θα βγάλουν απο το μανική τους τον …ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ

 6. Ο/Η Βασίλης λέει:

  αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως εντός ΕΟΚ και € υπάρχει σωτηρία; αν ξέρει κάποιος από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ (και λέω του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της ΧΑ που και αυτή λέει ναι στην ΕΟΚ και το €) πως θα καλυτερεύσει η ρευστότητα στην αγορά από την στιγμή που το κράτος (η Ελλαδίτσα) για να έχει € πρέπει να δανειστεί αυτό από τις «αγορές» (τους Αμερικανούς) επειδή έτσι είναι δομημένη η ΕΟΚ. Επίσης οι υποχρεωτικές εισαγωγές και οι μη εξαγωγές της χώρας καθορίζονται από τις Βρυξέλες. Για λύστε μου ΣΥΡΙΖΑ αυτό το γρίφο να ξέρω και γω ο λαουτζίκος τι θα ψηφίσω αν ψηφίσω όταν έρθει η ώρα. Δεν είναι υποχρεωτικό αυτός που θα προτείνει την λύση να είναι ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι απλώς άνθρωπος. Ειλικρινά περιμένω απάντηση εναγωνίως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.