«Εντολή Σαμαρά» στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ΙV

Ο θεσμικός δρόμος

samaras14dec14c

του Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου

Το άρ. 239 ΠΚ τιμωρεί στην δεύτερη περίπτωσή του την κατάχρηση εξουσίας. Σύμφωνα με την διάταξη αυτή, υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιοποίνων πράξεων τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με κάθειρξη 5 έως 10 ετών, αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξηή τιμωρία κάποιον αθώο. Υπάλληλος υπό την έννοια της διάταξης αυτής είναι κατεξοχήν ο Εισαγγελέας.

Το ηχητικό απόσπασμα που προσεκόμισε στην Βουλή ο Κασιδιάρης κατά την συζήτηση της αίτησης άρσης της ασυλίας του θέτει κάθε δημοκρατικό πολίτη ενώπιον των ευθυνών του.

Το προκαταρκτικό ζήτημα που ανακύπτει είναι βέβαια αυτό περί την γνησιότητα του αποσπάσματος (#μπα). Πολλοί θα έτειναν ευήκοον ους σε πιθανή διάψευση της γνησιότητάς του, παρά την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του Πρωθυπουργού (και παρά την απουσία διάψευσης, οφείλω να προσθέσω). Βέβαια, προσοχή στο κενό ανάμεσα στον άπιστο Θωμά και στον εθελότυφλο Θωμά. Όμως, είμαστε πλέον πονηρεμένοι και τα έχουμε πει εδώ και 8 μήνες, καθώς μετά το βίντεο Μπαλτάκου, το οποίο ήταν αναμφίβολα γνήσιο, το νέο ηχητικό απόσπασμα δεν έρχεται ασφαλώς σαν κεραυνός εν αιθρία. Αν και εδώ δεν πρωταγωνιστεί κάποια “συντοπίτισσα” και “θεούσα” Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά κάποιος “ψηλός Παναθηναϊκάκιας” Εισαγγελέας, σχετιζόμενος με την δίωξη των ΧΑιτών.

Εκ συμπτωματικής συμπτώσεως όμως γνωρίζουμε ότι υπάρχει τέτοιος Εισαγγελικός λειτουργός, υψίκορμος, κατά δήλωσή του Παναθηναϊκάκιας και επιπλέον, ο δε μέγιστον, επιφορτισμένος με την εποπτεία της δίωξης της ΧΑ. Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε με ασφάλεια για “ηχητικό Ντογιάκου“, το οποίο, μετά το βίντεο Μπαλτάκου, έρχεται να ολοκληρώσει τις ψηφίδες που έλειπαν από την δυσώδη σχέση εκτελεστικής και δικαστικής λειτουργίας στον τόπο μας.

[Τα τηλεφωνικά αρχεία Ντογιάκου θα είναι ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Γιατί δεν τα προσάγει; Καθαρός ουρανός κλπ.]

Μισό λεπτό, με συγχωρείτε, συνδεόμαστε εκτάκτως με το Τμήμα Τεκμηρίωσης και Εκ Των Υστέρων Δικαίωσης του συνΙστολογίου μας, με την κωδική ονομασίαάι τολντ γιου σόου:

δεν αιτιολογείται πειστικά πώς και οι Κασιδιάρης-Παναγιώταρος έμειναν έξω, τεκμήριο ότι μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι ήταν καθαρό από πλευράς ανάκρισης, μετά όμως από το τηλεφώνημα κάτι δευτερότριτοι μπήκαν μέσα. Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα, όλοι οι βουλευτές που απολογήθηκαν μετά τον Κασιδιάρη κρατήθηκαν.Με το ίδιο κατηγορητήριο, την ίδια δικογραφία, όλα τα ίδια.

Νομικώς όλα αυτά συνιστούν εδώ και πολύ καιρό “επαρκείς ενδείξεις” του άρ. 43 παρ. 1 ΚΠΔ. “Επαρκείς”, εξυπακούεται, για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ασφαλώς υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία ακόμα. Για παράδειγμα, ποιος έκανε την υποκλοπή; (Και γιατί έχει τάχα σημασία αυτό για την ποινική ευθύνη των Σαμαρά και Ντογιάκου; Δεν έχει απολύτως καμία!) Γιατί πρωτοδημοσιεύθηκε σε ρωσσική ιστοσελίδα; Γιατί ο Κασιδιάρης άργησε τόσο πολύ να το παρουσιάση, ενώ στο παρελθόν είχε υπαινιχθή την ύπαρξή του; Γιατί, ακόμη και τώρα, που είναι προσωρινά κρατούμενος, δεν το παρουσιάζει ακέραιο, ώστε να γνωρίζουμε τα συμφραζόμενα μέσα στα οποία διατυπώθηκε η πρωθυπουργική παραίνεση στον “ψηλό Παναθηναϊκάκια”; Μήπως ο Πρωθυπουργός εννοούσε κάτι άλλο και όχι αυτό το οποίο τον εμφανίζει ο Κασιδιάρης; Μήπως, λέω τώρα, το τηλεφώνημα απευθυνόταν στον προπονητή του Παναθηναϊκού και περιείχε κάποια δυσδιάγνωστη για εμάς καλαθοσφαιρική αναφορά στο επόμενο παιχνίδι του; Μήπως ο Πρωθυπουργός απλώς αστειευόταν χαριεντιζόμενος με τον ψηλό Παναθηναϊκάκια όπως συνηθίζεται καμιά φορά μεταξύ φίλων; Μήπως έλεγε καμιά μαλακία να περάση η ώρα απλώς;

Άλλωστε, η διάταξη τιμωρεί μόνο όποιον εκθέτει σε δίωξη ένα αθώο και όχι ένα ένοχο, και υπάρχουν πολλοί λόγοι να εικάσουμε ότι ο Κασιδιάρης και οι τρεις συναγωνιστές του που έτυχαν των πρωθυπουργικών φροντίδων του Ντογιάκου δεν είναι αθώοι. Μέχρις αποδείξεως του εναντίου βέβαια. Σε κάθε περίπτωση, η εις βάρος τους ποινική διαδικασία έχει ήδη βαρύτατα τραυματιστή, φέρουσα τοστίγμα των πρωθυπουργικών τηλεφωνημάτων, των αποδεδειγμένων και των εικαζόμενων. Το δικαίωμα σε μια ποινική δίκη που να είναι εύδικη και όχι κατ’ επίφασιν ισχύει κατ’ άρ. 6 της ΕΣΔΑ για όλους τους κατηγορουμένους, ναζί ή όχι. Και Πρωθυπουργούς ή όχι.

Υπάρχουν πραγματικά λοιπόν πολλές εκδοχές και πολλές πιθανότητες σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση. Πράγμα που ακριβώς επιτάσσει, όχι μόνο για λόγους ευθιξίας των κ. Σαμαρά και Ντογιάκου, την εκδήλωση της οποίας αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή με αγωγές και μηνύσεις κατά του κ. Κασιδιάρη (#μπα), η υπόθεση να πάρη τον θεσμικό της δρόμο, για να πληροφορηθούμε τι ακριβώς έχει συμβή. Η παρασιώπηση του θέματος από τα μεγάλα ΜΜΕ, τους επαγγελματίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των κρατουμένων, που τόσο θαυμάσαμε πρόσφατα με αφορμή τηνυπόθεση Ρωμανού, τους φιλελεύθερους των δικαιωμάτων και τους αριστερούς του Ήθους, με οποιαδήποτε αφορμή, είτε αυτή είναι ο αντιφασιστικός αγώνας είτε η σωτηρία της χώρας από την πολιτική αναταραχή, δημιουργεί προβληματισμό. Για τα κατά φαντασίαν δικαιώματα του κατάδικου Ρωμανού χάλασε ο κόσμος. Για τα πραγματικά δικαιώματα του υπόδικου Κασιδιάρη κλπ, ε, εντάξει. Όμως, αντιλαμβάνονται οι σαμαρόφρονες σε ΜΜΕ και όπου αλλού ότι η αποσιώπηση του σκανδάλου Ντογιάκου δεν το εξαφανίζει; Το κάνει πιο βρομερό. Όλοι θυμόμαστε την ανθρωποφαγία εις βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου 2 χρόνια πριν. Συγκρίνετε με την μούγκα για το σκάνδαλο Ντογιάκου.

Ιδίως που τον θεσμικό δρόμο, τον δρόμο του νόμου και της τιμής, τον γνωρίζουν όλοι, κι ας καμώνωνται το αντίθετο:

Άρση της βουλευτικής ασυλίας Σαμαρά και παραπομπή του για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας. Τώρα.

Κατόπιν απολογία του ενώπιον του Ανακριτού.

Και τότε θα μάθουμε πολλά.

*

©Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος

***

Διαβάζουμε:
«Εντολή Σαμαρά» στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη Ι + ΙΙ + ΙΙΙ + Το πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to «Εντολή Σαμαρά» στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ΙV

 1. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Λέει ο Κασιδιάρης

  xryshaygh.com/enimerosi/view/h-enochh-siwph-tou-egklhmatikou-kathestwtos-arthro-parembash-tou-hlia-kasid#ixzz3Lsmr8IJ6

  Σε οποιαδήποτε χώρα της γης, ακόμα και στις μπανανίες της υποσαχάριας Αφρικής μία αποκάλυψη σαν τη χθεσινή θα οδηγούσε άμεσα στη φυλακή τον πρωθυπουργό, τον βασιλιά, τον αυτοκράτορα ή τον φύλαρχο των Ζουλού που θα είχε διαπράξει ανάλογο έγκλημα. Κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβαινε στην Ουγκάντα, τη Ζουαζηλάνδη, το ανατολικό Τιμόρ ή στην περίπτωση της… Νιγηρίας για να θυμηθούμε ποιο είναι αυτό το κράτος όπου και εκεί η κυβέρνηση συνέλαβε παράνομα την ηγεσία της αντιπολίτευσης δεν τόλμησε όμως να τη φυλακίσει αλλά την έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

  Λέει και το μυαλό μου.
  Σε οποιαδήποτε χώρα της γης, ακόμα και στις μπανανίες της υποσαχάριας Αφρικής μια τέτοια εγκληματική οργάνωση σαν την ΧΑ θα είχε πάει στο διάολο προ πολλού.

 2. Ο/Η Δεξιός λέει:

  ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ BUSINESS INSIDER;

  Ο Πούτιν εισβάλλει στην Ευρώπη μέσω της ακροδεξιάς -Ποια η σχέση του με τη ΧA

  09|12|2014

  Ως πιθανή χρηματοδότη της Χρυσής Αυγής κατονομάζει το Business Insider τη Ρωσία, σε ένα άρθρο που αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η Μόσχα «εισβάλει» στις ευρωπαϊκές χώρες, μέσω των ακροδεξιών κομμάτων.

  Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γίνει σοκαριστικά αποτελεσματικός, στο να ασκεί επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική, μέσω ενός πλήθος ακροδεξιών κομμάτων, αναφέρει το δημοσίευμα, που περιλαμβάνει και ένα διάγραμμα από το Κέντρο Ευρασιατικής Στρατηγικής (CESI), που καταγράφει την αυξανόμενη επιρροή του Κρεμλίνου σε έξι διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

  Τα συγκεκριμένα ακροδεξιά κόμματα- περιλαμβάνονται ακόμη εκείνα της Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Βουλγαρίας και Ουγγαρίας- έχουν υψηλή δημοτικότητα και μάχονται σθεναρά κατά της παραχώρησης μεγαλύτερων εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κάθε ένα από αυτά τα κόμματα, σημειώνει το Business Insider, έχει επίσης δημιουργήσει μία στενότερη σχέση με τη Ρωσία και έχει αντιδράσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας.

  Πέρα από τη Χρυσή Αυγή, η αναφορά γίνεται στο UKIP της Μ. Βρετανίας, το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, το Jobbik της Ουγγαρίας και το Ataka της Βουλγαρίας.

  Συγκεκριμένα, για τη Χρυσή Αυγή- όπως επίσης για το Jobbik και το Ataka- το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και πιθανότατα χρηματοδοτείται από αυτή. Και τα τρία κόμματα, επισημαίνεται, έχουν ταχθεί ενάντια στις κυρώσεις κατά της Μόσχας και βλέπουν τον Πούτιν σαν υπερασπιστή του Χριστιανισμού.

  Τους στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία- σύμφωνα με το δημοσίευμα- έχει το UKIP, αλλά και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, δύο κόμματα που είχαν υψηλά ποσοστά σε πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Η Μαρίν Λεπέν βλέπει τον Πούτιν σαν έναν παραδοσιακό σύμμαχο και σχεδιάζει να σχηματίσει συνασπισμό με άλλα φιλορωσικά και ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Η άνοδος των ευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων συνδέεται, σε μεγάλο βαθμό, με ρωσικές πολιτικές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Με βάση αυτές, ασκείται εξωτερική πολιτική μέσα από ένα συνδυασμό κατασκοπείας και «σκοτεινού» χρήματος, αναφέρει το δημοσίευμα. Οπως σημειώνει ο αναλυτής σε ρωσικά θέματα, Τζον Σίντλερ, ενώ η Σοβιετική Ενωση στήριζε κομμουνιστικά κόμματα για να επηρεάσει την πολιτική, η Ρωσία τώρα χρηματοδοτεί ακροδεξιές παρατάξεις, σε μία προσπάθεια να κατευθύνει την ευρωπαϊκή πολιτική.

  Πηγή: Ο Πούτιν εισβάλλει στην Ευρώπη μέσω της ακροδεξιάς -Ποια η σχέση του με τη ΧA | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/181995/o-poytin-eisvallei-stin-eyropi-meso-tis-akrodexias-poia-i-shesi-toy-me-ti-ha#ixzz3LszFWoYA

 3. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://arouraios.gr/2014/12/agria-giouxa/

  Άγριες αποδοκιμασίες σε Μπακογιάννη, Ρουσόπουλο, Πρωτόπαππα και Βούλτεψη (ΒΙΝΤΕΟ)

  Δείτε σε βίντεο τις αποδοκιμασίες δημοσιογράφων κατά Βούλτεψη, Μπακογιάννη, Ρουσόπουλου και Πρωτόπαπα, κατά την έξοδό τους από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ένωσης συντακτών.

  Οι παρευρισκόμενοι απέτρεψαν την προγραμματισμένη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλ
  – See more at: http://arouraios.gr/2014/12/agria-giouxa/#sthash.WArhYgxc.dpuf

 4. Ο/Η Νέστορας βασιλιάς της Πύλου λέει:

  Δεν πα να λέτε αριστεροφιλελέδες το μήνυμα είναι εδώ.
  Κάτι να καίει.
  Η ψαλλίδα κλήνει
  Μόνο η Κουροφυλάδα δίνει διαφορά Σύριζα

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113409039

  Σημαντική μείωση της διαφοράς μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι περισσότερες από τις δημοσκοπήσεις, που φιλοξενούνται στον κυριακάτικο Τύπο.

  Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα ωστόσο μόνο σε μια δημοσκόπηση η διαφορά ξεπερνά το 4%.

  Αναλυτικά τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων έχουν ως εξής:
  • Βήμα της Κυριακής: ΣΥΡΙΖΑ 25,5% ΝΔ 22,7%
  • Πρώτο Θέμα: ΣΥΡΙΖΑ 27,6% ΝΔ 24%
  • Παραπολιτικά: ΣΥΡΙΖΑ 24,2% ΝΔ 21,1%
  • Παρόν: ΣΥΡΙΖΑ 28,5% 21,5%

  Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό σε τρεις δημοσκοπήσεις προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, με τους δύο μονομάχους να λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
  • Βήμα της Κυριακής: Σαμαράς: 45,1% Τσίπρας: 33,5%
  • Πρώτο Θέμα: Σαμαράς: 37% Τσίπρας: 25%
  • Παραπολιτικά: Σαμαράς: 34% Τσίπρας: 20%
  • Παρόν: Τσίπρας: 38% Σαμαράς: 34%

  Εντός Βουλής θα βρεθούν επίσης σίγουρα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις:
  • Ποτάμι (από 4,1% έως 6,8%)
  • ΠΑΣΟΚ (από 4,3% έως 6,7%)
  • Χρυσή Αυγή (από 4,1% έως 5,9%) και
  • ΚΚΕ (από 4,1% έως 5,8%)

  Αντίθετα, οριακά είναι τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που συγκεντρώνουν από 2,5% έως 2,9%.

  Στο ερώτημα εάν αποτελεί θετική ή αρνητική εξέλιξη η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπησης της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» απάντησαν σε ποσοστό 59,9% ότι είναι αρνητική και σε ποσοστό 36% ότι είναι θετική.

  Στο ερώτημα εκλογή Προέδρου ή εκλογές, οι πολίτες απάντησαν:
  • Πρώτο Θέμα: Εκλογή Προέδρου: 54% Εκλογές: 37%
  • Παραπολιτικά: Εκλογή Προέδρου: 54% Εκλογές: 40%

  Στην δημοσκόπηση της εφημερίδας «Παρόν» το 39% των πολιτών ζητά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 38% εκλογές και το 16% συμφωνία πακέτο δηλαδή εκλογή Προέδρου και άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 5. Ευχαριστώ.

  Σήμερα που ξεφύλλιζα την Καθημερινή, ούτε μία αναφορά, Η γραμμή είναι σαφής, καλύπτει αριστερούς και δεξιούς και τηρείται πιστά.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Αναγνωστόπουλε,
   εμείς σας ευχαριστούμε.

   Προσωπικά όμως θέλω να προσθέσω για να υπάρχει μια σφαιρική αντίληψη της έτσι κι αλλιώς απαράδεκτης κατάστασης, πως μέχρι τη δολοφονία Φύσσα, η Χ.Α. απολάμβανε ασυλία, που νομίζω απολαμβάνει σποραδικά και σήμερα:
   Ενδεικτικά, πέρα από την πρόσφατη αθώωση Μπαρμπαρούση και των συν αυτώ, που δημόσια και με καταγραφή από κάμερα παρανόμησαν, δεν ξέρω με ποια νομικά προσχήματα, νομίζω πως και οι δυο δολοφόνοι του Πακιστανού ποδηλάτη δεν καταδικάστηκαν φέτος με τις επιβαρύνσεις του αντιρατσιστικού Ν.927/1979, παρά τον προφανή αποκλειστικά ρατσιστικό χαρακτήρα του ειδεχθέστατου εγκλήματος, ενώ:

   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=435826

   18 Ιουνίου 2014

   Νέα αναβολή στη δίκη της Θ. Σκορδέλη

   Για τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών

   Για 11η φορά αναβλήθηκε η δίκη της προφυλακισμένης Θ. Σκορδέλη, μέλους της Χρυσής Αυγής, για επιθέσεις εναντίον Αφγανών και για σωματικές βλάβες σε βάρος τους.

 6. Ο/Η Βασίλης λέει:

  370, 146 και 147 (επιβαρυντικές περιπτώσεις καθότι Σαμαράς πρωθυπουργός) άρθρα Π.Κ. και 177 άρθρο παρ. 2 Κ.Π.Δ. διαβάστε τα και μετά πέστε ποιος προς το παρόν πρέπει να πάει αυτόφωρο και να μπει φυλακή. για να λέμε και καμιά αλήθεια σε αυτή τη ζωή.

 7. Δώρο 150.000 ευρώ δείνει ο Μεϊμαράκης, πρόεδρος τής Βουλής, στόν Σύλλογο τών υπαλλήλων τής Βουλής, γιά τά χριστούγεννα.

  http://www.huffingtonpost.gr/2014/12/16/dwro-150000-euro_n_6334830.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s