Το πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης

Με αφορμή το βίντεο του ναζιστικού υπόκοσμου

samaras14dec14e

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Mου είναι απόλυτα αδιάφορο αν το θλιβερό βίντεο ενός αθυρόστομου (εγνωσμένα) πλην ευσεβέστατου (κατά δήλωσιν) πρωθυπουργού, που έδωσε στη δημοσιότητα το μέχρι προχτές χαϊδεμένο παιδί του Μπαλτάκου, μετά από μια χυδαία και υστερική αγόρευση στη Βουλή, είναι γνήσιο ή όχι, άλλωστε η σιωπή της κυβέρνησης και η ολιγωρία samaras14dec14dτης ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, σχετικά με το ατύχημα, είναι απόλυτα σαφείς. Το ότι η κεντρική εξουσία, η Εκκλησία και τα παραδικαστικά κυκλώματα επενέβαιναν και επεμβαίνουν διαχρονικά στη Δικαιοσύνη ήταν και είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού και έχει βγει στον αφρό πολλές φορές. Δεν περιμένουμε τα κατασκοπευτικά ή κυπατζίδικα βίντεο του κοινωνικού υπόνομου, που ενεργεί «πολιτικά» με τις μεθόδους και με τα εργαλεία ρουφιάνων, για να το μάθουμε. Aνακαλύπτουν τώρα ο αρνητές κάθε δημοκρατικού θεσμού ότι η κραυγαλέα δικαστική ασυλία της συμμορίας τους έχει μερικώς τελειώσει (λέω μερικώς και θυμίζω ενδεικτικά την πρόσφατη προκλητική απαλλαγή της ομάδας Μπαρμπαρούση), και παριστάνουν τους αδικημένους και τους υπερασπιστές των θεσμών και των αξιών που λοιδωρούν.

Είναι κοινό μυστικό πως η (εκ του Συντάγματος ανεξάρτητη) ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας η ηγεσία επιλέγεται-συνταγματικά πάλι, από την κάθε κυβέρνηση, έχει σοβαρό πρόβλημα και εγγενώς και στα συμπαρομαρτούντα, στις αρνησιδικίες μέσω πολλαπλών δικαστικών αναβολών, στις παραγραφές, στα παρασκήνια κλπ. Τα έχουν επισημάνει αυτά εν μέρει ή εν όλω ακόμη και ο τ.πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής junior, άμα τη αναλήψει της μνημειώδους τηλεπρωθυπουργίας του και παλιότερα ηγετικά στελέχη της Δικαιοσύνης (Ο πρώην Πρόεδρος του Αρ.Πάγου Στέφανος Ματθίας), τα ανέδειξε και η μηδέποτε αποκαλυφθείσα σε όλη της την έκταση κωμικοτραγική υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος του οσίου Γιοσάκη, όπου ένας απόλυτα διαβεβλημένος απλός παπάς έλυνε και έδενε δίκες και οργάνωνε (τσάμπα;) προσκυνηματικές εκδρομές ανωτάτων δικαστικών. Με την ευκαιρία αυτής της κουβέντας, που συνέπεσε με το μπουγέλωμα του ιερού Δωρόθεου Βου, θα αποτολμήσω την ερώτηση: Που βρίσκεται η υπόθεση του «δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος» στο οποίο φέρεται και η αγιοσύνη του (που έχει καταδικάσει και τον καταγγείλαντα αθυρόστομο δημοσιογράφο Σάκη Μαυρέλη), να εμπλέκεται από σπόντα,
έτσι ή αλλιώς.

Την υπόθεση διερευνά (ακόμη ή μπήκε στο αρχείο;) συμπτωματικά ο κ.Ισίδωρος Ντογιάκος, ο φερόμενος από τον Κασιδιάρη και από ακροδεξιές δημοσιογραφικές πηγές και ως «ψηλός» ή «Παναθηναϊκάκιας», εποπτεύων την έρευνα για τη Χ.Α. Αυτήν την ερώτηση που κάνω εγώ, ασφαλώς όφειλε να είχε καταθέσει στη Βουλή και στον Τύπο, ο τοπικός ευσεβέστατος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συρμαλένιος και το κόμμα του ολόκληρο, αφού τα νησιά του αγίου Δωρόθεου και ιδιαίτερα η Μύκονος, είναι χώροι πολλών ιερών και διαπλεκομένων θαυμασίων, αλλά η αφεντιά του δεν μπόρεσε (θέλησε;) να ενεργήσει αποτελεσματικά ούτε στο πραξικόπημα των Λοβέρδου-Δωρόθεου σε βάρος του κοινωνικού ελέγχου του θαυματοκοπείου Τήνου: «το μόνο άρθρο που ήξερα προσωπικά ότι αφορά την Τήνο, είναι η τροπολογία .. για το διαδικασία διορισμού του Διευθυντή της Σχολής Μαρμαρογλυπτικής….Εκ των υστέρων και μετά τη συνολική ψήφιση του νομοσχεδίου, πληροφορήθηκα, όπως και όλη η Τήνος, ότι υπήρξε και το άρθρο 51, παρ. 6,…Στο άρθρο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών, διότι αφενός μεν περιλαμβάνει 7 διαφορετικές παραγράφους αντιφατικές μεταξύ τους… την ίδια στιγμή που η Ολομέλεια της Βουλής συζητούσε το εν λόγω νομοσχέδιο, ….ήμουνα υποχρεωμένος να παρευρίσκομαι σε άλλη αίθουσα,…».

Η προκλητική και υπόλογη σε κάθε τίμιο πολίτη αλλά και στον έλεγχο του Νόμου, αδράνεια της Δικαιοσύνης, που αρνιόταν ακόμη και να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό 927/’79, που τον χρωστάμε στην Ευρώπη (να τα αναγνωρίζουμε αυτά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ), στα συνεχή ρατσιστικά εγκλήματα της Χ.Α. μέχρι τη δολοφονία Φύσσα, είναι αυταπόδεικτη, όπως προφανής και καταγραμμένη είναι και η ταυτόχρονη αδράνεια (ή και συνενοχή κάποτε), όλου του κρατικού μηχανισμού (Αστυνομίας κλπ), καθώς και η απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει αυτήν τη νοσηρή κατάσταση. Μοναδική εξαίρεση στα στραβά μάτια της Αριστεράς στα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη, ήταν η αντίδραση της ευσεβούς 19χρονης κας Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά ευσεβούς δικαστίνας, συμπατριώτισσας (και αυτής) του υπουργού Δικαιοσύνης (‘Αυγή’ 29.9.2013, Κ.Πουλακίδας): «Η δικαστής που ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους»

Ακόμη και το πρόσωπο του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης, κοντοχωριανού (συμπτωματικά), της γνωστής για την ευσέβειά της (κατά Μπαλτάκον «θεούσας») Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, έχει εγείρει μεγάλα ερωτηματικά ύστερα από αλλεπάλληλες βαριές και εμπεριστατωμένες καταγγελίες του κ.Βαξεβάνη, που δεν έχουν πάρει απάντηση και τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως δεν έχει ακούσει. Το τραγικό με την υπόθεση της Δικαιοσύνης, της οποίας εκλεκτά στελέχη όπως η παραπάνω δικαστίνα «μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τη σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνεργάζονται και στο Δ.Σ. της εταιρείας ‘Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης’» (αποκάλυψη Z. Κωνσταντοπούλου), είναι πως το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και το δηλώνει με χίλιους τρόπους, αφού εκφράζει και δικηγορικά συμφέροντα που τρέφονται με δικαστικές αναβολές. Δεν καταγγέλλει τις υποθέσεις της δικαστικής διαφθοράς ή ολιγωρίας, στηρίζει άκριτα τα προκλητικά μισθολογικά αιτήματα των δικαστών με κορυφαίο τον Μανώλη Γλέζο, συνωθούμενο με τους ΑΝΕΞΕΛ σε συνδικαλιστικές συνάξεις δικαστών και έχει με τρόπο πρωτοφανή για την Αριστερά εκδηλώσει τρεις φορές τουλάχιστον την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη μέσω του αρχηγού του, που δεν διστάζει να υποστηρίξει σκιές της δημόσιας ζωής προκειμένου να συλλέξει ψήφους ακόμη και από το σκουπιδοτενεκέ του εκλογικού σώματος.

Φοβάμαι πως η χώρα αυτή έχει ακόμη αρκετή διαδρομή προς το βυθό. Τυχόν έξοδός της από την Ε.Ε. όπως την οραματίζονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα την καταστήσει βαλκανική Σομαλία και θα την παραδώσει στις κάθε λογής πολιτικές, μεγαλοεπιχειρηματικές, δημοσιογραφικές, ναζιστικές, δικαστικές, εκκλησιαστικές, παρακρατικές, εφοπλιστικές, ποδοσφαιρικές ή και τρομοκρατικές συμμορίες, που βεβαίως τη λυμαίνονται ήδη, όμως ολότελα ανυπεράσπιστη πια, μακριά από τον πολιτισμένο κόσμο, αυτόν τον κουτσό και στραβό, ηθικά μικρό αλλά και ηθικά μεγάλο κόσμο της Ευρώπης. Αυτός παρέχεται σήμερα, καλύτερος προς το παρόν για να στραφούμε δεν υπάρχει και μόνη λύση είναι η παραμονή στους κόλπους του με ταυτόχρονη ταχύρυθμη θεραπεία των ιδιόρρυθμων προβλημάτων μας.

Η Αριστερά όφειλε να είχε προ πολλού εκφράσει, στα πλαίσια αυτά, την πρωτοπορία σε δυο επίπεδα.
1. Θεσμικές μεταρρυθμίσεις για πρόοδο της κοινωνίας, διαφάνεια, Δημοκρατία, έντιμη κρατική λειτουργία, κάθαρση, ατομικά δικαιώματα.
2. Δίκαιη μοιρασιά των συνεπειών της κρίσης, αξιοπρεπή προστασία των «αδυνάτων», σαφή προγραμματισμένο εκσυγχρονισμό των παραγωγικών διαδικασιών, ορθολογιστική ανάπτυξη, ξεκάθαρους λογικούς και μόνιμους κανόνες στην οικονομική ζωή του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την εντύπωση πως η πιο αριστερή μερίδα του, δεν πιστεύει στην πρόοδο και στη δυνατότητα αναρρίχησης του νεοελληνικού αστικού Κράτους στα σκανδιναβικά υψίπεδα και επιλέγει την τριτοκοσμική ανατροπή, ενώ μια άλλη, γύρω από την ηγετική ομάδα, εμπνέεται μόνο από το χωρίς αρχές πάθος για κατάληψη της εξουσίας με όποιο ηθικό τίμημα και με όποιο κίνδυνο προκύπτει από τα υπάρχοντα δεδομένα. Και οι δυο αυτές μερίδες, για τους δικούς τους λόγους, δεν έχουν το παραμικρό όραμα για την ελληνική Δικαιοσύνη, οι μεν τη θεωρούν εξ ορισμού «ταξική» και εγγενώς ανίατη, οραματιζόμενοι τη Δικαιοσύνη των Τσαουσέσκου-Πολ Ποτ και λοιπόν τυράννων του υπάρξαντος και εναπομείναντος «σοσιαλισμού», οι δε τη θέλουν εργαλείο στα γελοία ψηφοθηρικά και εξουσιαστικά τους σχέδια και τερτίπια. Όμως ο Τερτσέτης, ο Πολυζωϊδης, ο Δελαπόρτας, ο Σαρτζετάκης, ο Μ.Στασινόπουλος, ο Ντεγιάννης και πολλοί έντιμοι δικαστές, που λειτουργούν σήμερα όσο εντιμότερα μπορούν, μέσα στα υπάρχοντα ασφυκτικά πλαίσια και ακόμα πιο πολλοί που θα ήταν καλύτεροι αν η Πολιτεία τους στήριζε στις καλές τους διαθέσεις, τους διαψεύδουν και τους καταγγέλλουν.

***

ΥΓ1
Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν θα χρειαζόταν κανείς πρωθυπουργός για να πείσει αθέμιτα, όποτε του καπνίσει, τη Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της κι όταν αυτή προκαλούσε με τις αποφάσεις της, θα αντιμετώπιζε, το λιγότερο, το νόμιμο έλεγχο της, κοιμισμένης σήμερα, Αντιπολίτευσης, που είχε παρακολουθήσει απαθής τη διαδικασία αθώωσης, λόγω αμφιβολιών, του Κασιδιάρη, ταυτόχρονα με τη βαριά καταδίκη σε δίκη παρωδία, χωρίς καμία μαρτυρία ή στοιχείο, ενός Αφγανού, από τον ίδιο δικαστή σε 6 ετών φυλάκιση για την υποτιθέμενη «κλοπή» 50 ευρώ.

ΥΓ2
«Το ‘βαθύ κράτος’ πολιτεύεται Μια πολιτικο-χριστιανική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο συγκέντρωσε την καλή κοινωνία των δικαστικών και της Εκκλησίας. Στόχος, η ανέγερση του νέου Τάματος του Εθνους. Εχθρός, η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Διαβάζουμε:
«Εντολή Σαμαρά» στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη Ι + ΙΙ + ΙΙΙ

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Το πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο ευρήσων παρέμβαση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σχετικά τα παρακάτω ή με συναφή, ή προτάσεις μεταρρυθμίσεων πέρα από τη διακηρυγμένη εμπιστοσύνη των Τσίπρα-Γλέζου στην ελληνική Δικαιοσύνη και τη συμπαράσταση στις άδικες τωρινές μισθολογικές απαιτήσεις των δικαστών, αμειφθήσεται.

  http://www.kathimerini.gr/114985/article/epikairothta/politikh/katastash-ntrophs-sto-eirhnodikeio

  02.04.2002
  Κατάσταση ντροπής στο Ειρηνοδικείο…

  «Κατάσταση ντροπής» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Καραμανλής την εικόνα που παρουσιάζει το Ειρηνοδικείο Αθηνών στην Ομόνοια, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη χθες συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος.
  Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα των καθυστερήσεων και της βραδύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης τονίζοντας ότι «ισοδυναμεί με αρνησιδικία το γεγονός πως μια υπόθεση για να προσδιοριστεί στην Εισαγγελία Αθηνών φτάνει μέχρι το 2006 ή το ότι για να έχουμε αμετάκλητη απόφαση χρειάζονται καμιά φορά 6 μέχρι και 10 χρόνια».

  http://www.kentri.gr/index.php/dik/2787-2012-01-07-12-38-32

  Ο Ματθίας για τη διαπλοκή Δικαιοσύνης και Εκκλησίας

  06 Δεκεμβρίου 2008

  Ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας, υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους δικαστές των τελευταίων δεκαετιών. Ως Προέδρος του Αρείου Πάγου από το 1996 μέχρι το 2002, υπήρξε υπόδειγμα ακεραιότητας και δικαιοκρισίας. Όταν παίρνει δημόσια θέση και αυτό το κάνει πολύ σπάνια, ο λόγος του έχει πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα.
  Μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα «Κράτος και Εκκλησία: Υπόγειες διαδρομές», μίλησε για τη διαπλοκή δικαστών Εκκλησίας και πολιτικής εξουσίας.
  Με ιδιαίτερη καυστικότητα ο κ Ματθίας είπε ότι οι Έλληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία από θρησκοληψία ή από ωφελιμισμό. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλλήματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορούμενων και στην επιμέτρηση των ποινών».
  Αλλοίμονο σε όποιον πέσει σε τέτοια σύνθεση.

  Ανέφερε ως παραδείγματα την περίπτωση Γιοσάκη, του οποίου κάποιοι δικαστές είχαν γίνει πειθήνια όργανα και στον οποίο είχαν αλλοτριώσει τη δικαστική τους συνείδηση. Αλλά και την περίπτωση της προέδρου Πρωτοδικών Ροδόπης που όπως είπε «ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχτηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε από θρησκοληψία».
  Αναφέρθηκε επίσης και την επιρροή της Εκκλησίας στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. «Κατά τις προαγωγές από υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή…».
  Τα φαινόμενα αυτά ήταν γνωστά, αλλά κανένας δεν μιλούσε. Αποτελούσαν ταμπού. Το γεγονός όμως ότι αυτά λέγονται τώρα από έναν δικαστή και μάλιστα του διαμετρήματος του κ. Ματθία, που έχει εξαντλήσει τη δικαστική ιεραρχία, δικαιώνουν το kentri.gr, που συχνά πυκνά αναφέρεται στα φαινόμενα αυτά (πατήστε εδώ και εδώ).
  Ούτε η θρησκοληψία ούτε ο ωφελιμισμός συνάδουν με το λειτούργημα του δικαστή. Η Δικαιοσύνη χρειάζεται δικαστές επαρκείς, με ανοιχτά μυαλά και καντιανή ηθική.

  http://www.koutipandoras.gr/article/14742/olisthiro-patinaz-ston-areio-pago

  Ολισθηρό πατινάζ στον (Άρειο) Πάγο
  30 Ιανουαρίου 2012

  Τι συμβαίνει στον Άρειο Πάγο; Γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας λειτουργεί σαν να έχει αντικαταστήσει την τυφλότητα της Δικαιοσύνης με το πονηρό κλείσιμο του ματιού σε πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις και κατηγορούμενους;
  Αν παρατηρήσει κάποιος τη λειτουργία του Δικαστηρίου στο πρόσφατο παρελθόν, διακρίνει δύο παράξενα πράγματα. Το πρώτο είναι ότι υποθέσεις που έχουν κριθεί με εμπεριστατωμένο τρόπο από τα προηγούμενα δικαστήρια,(και μάλιστα με τρόπο που το Εφετείο επιβεβαιώνει πλήρως την απόφαση του Πρωτοδικείου) αναιρούνται από τον Άρειο Πάγο. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δίκες με έντονη πολιτική χροιά.
  Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση δύο δικαστηρίων για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. ……..
  Στην περίπτωση του Εφραίμ,του Αρσένιου και της δικαστικού Ψάλτη, ο Άρειος Πάγος ……………
  Στην περίπτωση του Γιώργου Μπατατούδη όμως, πολυκατηγορούμενου και ομοτράπεζου υπουργών, ……………..
  Το δεύτερο παράξενο που συναντά κάποιος στην λειτουργία του Αρείου Πάγου τα τελευταία χρόνια, είναι η συνεχής παραγωγή αντικρουόμενης νομολογίας.
  ……………………
  «Εκφραστικό» παράδειγμα, είναι η περίπτωση του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου της «Ελεύθερης Ώρας». Ο Μιχαλόπουλος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για εκβιασμό των επιχειρηματιών Λάτση και Αγγελόπουλου………..Οπότε την σκυτάλη πήρε ο Άρειος Πάγος ,ο οποίος αποφυλάκισε τον Μιχαλόπουλο. Έχει σημασία, πως ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί για το θέμα αυτό σε αίτημα άλλου κατηγορουμένου. Το 1998 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σταύρος Κουτελιδάκης, είχε γνωμοδοτήσει πως ο νόμος ήταν σαφής και προκειμένου να αποφυλακιστεί υπερήλικας πρέπει να έχει συμπληρώσει το ένα τρίτο της ποινής.Ο Άρειος Πάγος όμως «παρήγαγε» περιέργως νέα νομολογία για τον Μιχαλόπουλο αν και ο ίδιος ο νόμος δεν χρειάζεται καμιά ερμηνεία.Με αυτή τη νομολογία απελευθερώθηκε και ο Παντελεήμων Αττικής ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια για κατάχρηση 190.000 ευρώ από την Μονή Εφραίμ και είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του 1,5 δις δραχμές «για τα γεράματα»
  ……………….
  Θεσμικά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα.Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ελέγχει την απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και τον εαυτό του. Ίσως είναι αναγκαίο ένα ελεγκτικό όργανο σαν αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη. ………..

  http://www.inewsgr.com/152/varytates-katigories-gia-meli-tou-neou-paradikastikou-kai-dikastikou.htm

  Πόρισμα-φωτιά του Ισ. Ντογιάκου…
  Κατηγορούμενος …..ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ευσταθίου ο οποίος λιποθύμησε στη δίκη Μπολέτση, δικηγόροι, κτλ. … Ο ύποπτος πρώην βουλευτής, πολιτεύτηκε και σε αυτές τις εκλογές με το ΛΑΟΣ…

  Βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν περισσότερα από 20 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη «συμμορία
  των πλειστηριασμών» που αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ανάμεσά τους, νυν και πρώην δικαστές, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ένας αρχιμανδρίτης …….

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BF%CE%B9-%C2%AB%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA-%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%AC

  Οι «αυθαιρεσίες» του κ. Σανιδά

  09 Μάιος. 2009

  Το εξοχικό του κ. Σανιδά στο Πόρτο Γερμενό βρίσκεται σε μια έκταση που κάποτε ήταν δασική και διακατεχόμενη. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 500 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται εκτός σχεδίου, και στο οποίο ο ανώτατος εισαγγελέας ανήγειρε διώροφη κατοικία συνολικής επιφάνειας 190 τ.μ.

  Τον Νοέμβριο 2004, ο Σ. Τσαχαγιάκος, κάτοικος της περιοχής, κατήγγειλε ενυπόγραφα την παραβίαση στη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Ελευσίνας.

  http://www.kentri.gr/index.php/dik/1558-2010-06-12-16-31-14

  Εκδρομή δικαστών με χορηγό μεγάλη επιχείρηση

  Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 16:29

  Χλιδάτο ταξίδι αναψυχής με χορηγία μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, που έχει δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη, πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη 60 και πλέον δικαστές και εισαγγελείς μετά των συζύγων τους.
  Το ταξίδι οργανώθηκε από την αδελφότητα των «αρχόντων», δηλαδή επιχειρηματιών που ενισχύουν οικονομικά το Φανάρι και σε αναγνώριση των υπηρεσιών τους ο Πατριάρχης τους απονέμει οφίκια.
  Πρόκειται για νέο ολίσθημα των δικαστών, το οποίο οδηγεί σε ποικίλους συνειρμούς, δεδομένου ότι πολλοί από τους επιχειρηματίες, έχουν ή μπορεί στο προσεχές μέλον να έχουν δικαστικές εμπλοκές. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι η θεοσέβεια συχνά κρύβει υποκρισία και ιδιοτέλεια.
  Υπενθυμίζουμε την περίπτωση, όπου πριν διόμισυ χρόνια, ο προφυλακισμένος για εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, Αρχιμανδρίτης Γιοσάκης, δίκην αγέλης, είχε οδηγήσει αριθμό δικαστών στην Αλεξάνδρεια στην τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη.

  http://www.lawnet.gr/news/katadiki-tis-elladas-apo-edda-se-pente-upo8eseis-parabiasis-eulogis-diarkeias-dikis-26355.html

  Καταδίκη της Ελλάδας από ΕΔΔΑ σε πέντε υποθέσεις παραβίασης εύλογης διάρκειας δίκης

  07/05/2012
  http://www.kathimerini.gr/214165/article/epikairothta/ellada/parapomph-zeygoys-dikastwn

  08.04.2005
  Παραπομπή ζεύγους δικαστών
  Της Ευας Καραμανωλη
  Ακόμη δύο ονόματα προστέθηκαν χθες στη μακρά λίστα των δικαστών, οι οποίοι φέρεται ότι εμπλέκονται σε παραδικαστικά κυκλώματα και ελέγχονται πειθαρχικά.
  Πρόκειται για το συζυγικό ζεύγος προέδρων Πρωτοδικών κ. Νικολάου Ποταμιάνου και Γεωργίας Λαμπροπούλου, οι οποίοι υπηρετούσαν στην δικαστική περιφέρεια Πειραιώς και από χθες έχουν παραπεμφθεί από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Κάπο στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Αμφότεροι παραπέμπονται για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια» και για «ανεπάρκεια ήθους που προσβάλλει βαναύσως το κύρος της Δικαιοσύνης και τους καθιστά μη χρήσιμους στην υπηρεσία», ενώ όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, το ζεύγος των δικαστών ήταν υποχείριο του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

  http://tvxs.gr/news/ellada/gia-plimmelima-o-giosakis-kai-athoos-o-kexagiogloy

  Για πλημμέλημα ο Γιοσάκης και αθώος ο Κεχαγίογλου
  09 Μάιος. 2012
  Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή στον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη για την εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος

  http://www.koutipandoras.gr/article/38258/epta-hronia-me-anastoli-ston-p-mantoyvalo-gia-paradikastiko

  Επτά χρόνια με αναστολή στον Π. Μαντούβαλο για το παραδικαστικό

  http://www.koutipandoras.gr/article/103087/paradikastiko-zei-ola-ta-onomata-kai-oi-ypoklapeises-synomilies

  Το παραδικαστικό ζει: Όλα τα ονόματα και οι υποκλαπείσες συνομιλίες
  02 Ιανουαρίου
  11:462014

  http://www.koutipandoras.gr/article/118489/pseydes-pothen-eshes-polyteli-akinita-kai-i-thammeni-kataggelia-poy-ton-kaiei

  Ψευδές πόθεν έσχες, πολυτελή ακίνητα και η «θαμμένη» καταγγελία που τον «καίει»

  18 Ιουλίου 2014

  Ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεν απάντησε επίσημα για καμία από τις αποκαλύψεις του προηγούμενου τεύχους του Hot Doc περί ψευδούς «πόθεν έσχες», χαρακτήρισε όμως «αθλιότητες» όσα το περιοδικό αποκάλυψε, χωρίς ποτέ να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές.

  http://www.koutipandoras.gr/article/115021/o-athanasioy-oyte-eide-oyte-akoyse-gia-paradikastiko

  Ο Αθανασίου ούτε είδε, ούτε άκουσε για το παραδικαστικό

  …..με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, να αρνείται, όπως προκύπτει από απάντησή του σε ερώτηση της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, να δώσει πληροφορίες για τη δικαστική εξέλιξη ενός εκ των μεγαλυτέρων σκανδάλων. Συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη, επικαλούμενη δημοσίευμα του koutipandoras.gr, το οποίο αναφερόταν στην αδυναμία των αρχών να εντοπίσουν τον φερόμενο ως επικεφαλής του κυκλώματος, Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, ρωτούσε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης που οφείλεται το «πάγωμα» των ερευνών και γιατί η Αστυνομία παρουσιάζει αυτή την αδυναμία.
  Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος παρότι είναι υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ την περίοδο κατά την οποία άρχισε να σχηματίζεται η πολυσέλιδη δικογραφία -υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 30 χιλιάδες σελίδες- διατελούσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, δηλώνει πλήρη άγνοια για την υπόθεση

  http://www.iefimerida.gr/news/165576/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CF%89-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%B8%CF%8E-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%AF-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-5%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CE%B3#ixzz3Lqf0j8Ql

  03|08|2014
  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
  Αντωνία Ηλία: Φοβάμαι ότι αν επιστρέψω θα βρεθώ νεκρή στο κελί -Εξετάζεται το 5ο ένταλμα για την έκδοσή της στην Ελλάδα

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=143686

  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

  Το δάσος που έγινε οικόπεδο στον Πόρο
  Της ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

  Απίστευτο, αλλά συνέβη και αυτό! Με χειρόγραφη σημείωσή του ο πρώην γενικός γραμματέας Περιφέρεια Αττικής, Χαρ. Μανιάτης, αποχαρακτήρισε περίπου 1 στρέμμα δάσους στον Πόρο, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκμετάλλευσή του!
  Ενδιαφέρουσα «λεπτομέρεια» είναι ότι η έκταση αυτή ανήκει στη μητέρα του πρώην ανακριτή της Siemens Ν. Ζαγοριανού, Αγλαΐα Παππά-Ζαγοριανού και σε άλλο στενό συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ η απόφαση ελήφθη τον Απρίλιο του 2006 σε χρόνο ρεκόρ μετά τη σχετική απόφαση και της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.
  Ο κ. Μανιάτης ήταν στενός συνεργάτης και άνθρωπος της πρώην υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ότι οι σχέσεις του ανακριτή με την εξουσία της Ν.Δ. ήταν… μοιραίες ακόμα και αρκετούς μήνες πριν εκείνος αναλάβει την ανάκριση, τον Ιούλιο του 2008!

  http://www.skai.gr/news/politics/article/139520/ΝατεθείσεαργίαοΝΖαγοριανόςζητείουπουργόςΔικαιοσύνης/#ixzz3Lqh3ynpw
  18/03/2010

  Να τεθεί σε αργία ο Ν. Ζαγοριανός ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης

  Έγγραφο στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Καλαμίδα απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, ζητώντας να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου η οποία δεν θέτει σε προσωρινή αργία τον Νίκο Ζαγοριανό.

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/2890/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC

  Βασίλης Κόκκινος: «Κάποιοι δικαστές πλούτισαν ξαφνικά»
  Σεπτέμβριος 28, 2007

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179385

  Οι κατηγορίες για πλαστογραφία
  Το 1994 Μητροπολίτης Αττικής θα εκλεγεί ο σχολάζων σήμερα κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης, με λαθροχειρία όπως ισχυρίζονται ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και ο κ. Γκατζιρούλης, αφού γραφολογική εξέταση δείχνει ότι ορισμένα ψηφοδέλτια είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι. Ποιον υποδεικνύουν και ο κ. Γκατζιρούλης και ο κ. Χρυσόστομος ως πλαστογράφο; Τον κ. Χριστόδουλο. Ποιον ήθελε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Μητροπολίτη Αττικής; Τον κ. Χρυσόστομο. Πώς εξελέγη ο κ. Μπεζενίτης; Είχε τη στήριξη του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος, της «Χρυσοπηγής» και των λεγομένων ιερωνυμικών μητροπολιτών.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=227355

  Τα όσα συμβαίνουν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη αρχιερέων απασχόλησαν κατά το παρελθόν και το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού πιστοί που προσέφυγαν σε αυτό είχαν ισχυριστεί ότι έγινε πλαστογραφία κατά τη διάρκεια της εκλογής για τη Μητρόπολη Αττικής. Τελικά, ωστόσο, η προσφυγή απορρίφθηκε.

  http://www.skai.gr/news/greece/article/236853/sourlas-i-paragrafi-adikimaton-logo-anavolon-plittei-ton-agona-kata-tis-diafthoras/#ixzz3LqjxMAY7

  Σούρλας: Η παραγραφή αδικημάτων λόγω αναβολών πλήττει τον αγώνα κατά της διαφθοράς

  http://www.lawnet.gr/news/duo-katadikes-gia-tin-ellada-apo-to-edda-33803.html

  Δύο καταδίκες για την Ελλάδα από το ΕΔΔΑ
  Με δύο αποφάσεις του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδικάζει την Ελλάδα για παραβίαση των αρ. 3 και 5 της ΕΣΔΑ.
  28/11/2014
  __________________________

  Παράρτημα:

  Από το ανεξερεύνητο ιερό περιβόλι του αγίου Δωρόθεου Βου, τέκνου Δωροθέου άλφα, του εμφιαλωμένω ύδατι μπουγελωθέντος:

  Ναοδομίες:

  http://www.kathimerini.gr/369494/article/epikairothta/ellada/prokataskeyasmena-ekklhsakia-gia-idiwtes-kataktoyn-thn-agora

  Αρχαιοκαπηλίες και ιερατικές ομοφυλοφιλίες με παραδικαστικά:

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252:simera-i-diki-sti-lamia-toy-qkosmikoyq-kalogeroy-apo-ti-mykono&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3

  16 Ιουνίου 2010

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  http://www.koutipandoras.gr/article/103087/paradikastiko-zei-ola-ta-onomata-kai-oi-ypoklapeises-synomilies

  ___________

  παλιότερα δημοσιεύματα

  “Χθεσινό δημοσίευμα (εφημερίδα «City Press») αναφέρεται σε «νέες κασέτες» που εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, «ροζ» υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών» (Ελευθεροτυπία 5.2.05)

  Η είδηση δημοσιεύθηκε και στο «ΒΗΜΑ» το οποίο όμως δεν κατονόμασε: »

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164034

  06/02/2005 00:00
  ..Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται οτι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.”.
  __________________
  Καταδίκες αθυρόστομου δημοσιογράφου που κατήγγειλε, η Δικαιοσύνη στο ύψος της

  http://www.mykonospress.gr/?p=17478

  _________________

  Ένα πανηγυρικό μνημόσυνο της Μητρόπολης στο διαβόητο πορνοφασίστα εξομολόγο-βασανιστή της Μακρονήσου δεσπότη Πρέβεζας Στυλιανό

  http://agiosnikolaosyrou.gr/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=259:-a-&catid=25:the-project

  ____________________

  Καταγγελίες εκκλησιαστικών κατά νεαρού μητροπολίτη, πνευματικού τέκνου του δεσπότη Σύρου

  http://agonasax.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4166.html

  Η Δικαιοσύνη στο ύψος της:

  http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/25068-2014-06-25-19-19-27

  ____________

  Απειλές της Μητρόπολης και κατηγορίες για σχέσεις Μητρόπολης με επιχειρηματίες

  http://xanemo.blogspot.gr/2013/06/blog-post_17.html

  «….Η «Ιερά Μητρόπολη Σύρου» εξέδωσε στις 13 Ιουνίου 2013, δελτίο τύπου το οποίο φέρνει περισσότερο σε «απειλητική επιστολή» μπράβου της νύχτας παρά σε εκκλησιαστική ανακοίνωση. Τελικά οι εν λόγω κύριοι, μάλλον επιδιώκουν να εμφανίζονται ως μαφιόζοι. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης σε τρία σημεία, οι τίτλοι είναι προφανώς δικοί μου.

  ____________________

  και βεβαίως το πραξικόπημα με το ίδρυμα Παναγίας Τήνου, το μπουγέλωμα και οι βρισιές πιστών κατά του ιερού Δωρόθεου κλπ κλπ

  http://www.iefimerida.gr/news/181884/pistoi-mpoygelosan-ton-mitropoliti-dorotheo-stin-tino-vinteo

  ___________

  Ίσως μια ανάγνωση των φύλλων των «Τimes in Kolonaki» του καταδικασμένου κ.Σάκη Μαυρέλη, να εξηγούσε κάποια σημεία.

 2. Ο/Η Eco λέει:

  http://panosz.wordpress.com/2014/12/13/comment-156/

  Όταν λέμε ότι πρέπει να απαλλαγούμε απ’ το ΝΔΣΟΚ το εννοούμε!

  Δεκεμβρίου 13, 2014 in comments | by Πάνος | 16 σχόλια

  Δε φαίνεται όμως να το εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνιστά την εναλλακτική λύση στις παρούσες συνθήκες. Και κάνει ό,τι μπορεί, χωρίς να το θέλει, για να αποτρέψει την απαλλαγή της χώρας μας από το ΝΔΣΟΚ:

 3. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/eggyimeno-eisodima-gia-toys-ploysioys

  Εγγυημένο εισόδημα για τους πλούσιους

  13.12.2014

  Συντάκτης:

  Περικλής Κοροβέσης

  Ο ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών. Γιατί όχι; Αλλά τι έχει καταλάβει από την εποχή που ζούμε; Αν υποθέσουμε πως αφαιρούμε τη φωτογραφία του φωτογενούς Τσίπρα και τις πράγματι σωστές δηλώσεις του, ασχέτως αν είναι άψυχες και τυποποιημένες, πού είναι το υπόλοιπο κόμμα; Πού είναι τα μέλη του; Πού είναι η κοινωνική του δραστηριότητα; Ποια είναι τα ριζοσπαστικά πράγματα που έχει να μας προτείνει; Μπορεί να μας εγγυηθεί πως οι κύριοι Μαρινάκης και Μελισσανίδης θα έχουν εγγυημένο εισόδημα πέντε χιλιάδες ευρώ, όταν για άλλους αυτό το ποσό είναι αδιανόητο; Και πώς εννοούμε την ανακατανομή του πλούτου;

  http://www.efsyn.gr/arthro/sovarotita
  Σοβαρότητα

  13.12.2014

  Συντάκτης:

  Γιώργος Σταματόπουλος

  Εχει πολλές φορές επισημανθεί η έλλειψη σοβαρότητας που διακρίνει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ουδενός, όμως, φαίνεται να ιδρώνει το αυτί. Αμα καβαλήσεις καλάμι δύσκολα ξεκαβαλικεύεις· ίσως να φταίει ο ίλιγγος του ύψους, της ύβρεως. Να φύγουν οι ανερμάτιστοι της συγκυβέρνησης, ποιος λέει όχι; Εκαναν οι άνθρωποι τις προσπάθειές τους να «σώσουν» τη χώρα, αλλά αποδείχτηκαν λειψοί. Και, ναι, να έλθουν οι αριστεροί στην εξουσία (χωρίς τους φροϋδιστές οικονομολόγους τους), αλλά με καθαρό λόγο και ανοιχτή σκέψη. Βλέποντάς τους όμως και ακούγοντάς τους στα ερτζιανά και στην TV ένας κόμπος εγκαθίσταται στο μυαλό σου, κάτι άσχημο σφηνώνεται κάπου στο εσωτερικό σου. Μ’ αυτούς θα αλλάξουμε την κοινωνία; Μ’ αυτούς, γιατί δεν μπορούμε (και είναι κρίμα) να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ολοι επιζητούμε να φύγουν αυτοί οι ανεκδιήγητοι που μας κυβερνάνε, το επιθυμούμε σφόδρα. Ας προσέξουμε μόνο μην πέσουμε σε καμιά χοάνη (άρτζι, μπούρτζι και λουλά). Οι περισσότεροι που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ έχουν θορυβηθεί κάπως από τη στεγανότητα της σκέψης των στελεχών του, από την άνετη ένταξή τους σ’ έναν άχαρο και ανούσιο συγκρουσιακό, τάχα, λόγο. Κραυγές μόνο. Επιχειρήματα μηδέν. Αυτό δεν είναι καλό. Η αριστερή κυβέρνηση προϋποθέτει αριστερή Παιδεία και όχι αστικά νάζια που διαιωνίζουν ένα παλιό, κουρασμένο, διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς. Κάποτε επικρατούσε ο ξύλινος λόγος, που απωθούσε πολλούς αστούς, νεοαστούς και παραξένευε τους προλετάριους. Κάποια υπολείμματα αυτού του λόγου διακρίνονται και σήμερα, αλλά εκείνο που έχει επικρατήσει είναι μια ελαφρότητα, μια επιδερμικότητα και -ενίοτε- κάποιας μορφής χυδαιότητα. Ολα τούτα γιατί απουσιάζει η σοβαρότητα, έχουν απομακρυνθεί από τη γνήσια λαϊκή γλώσσα, αδιαφορούν για την ασθμαίνουσα κοινωνία, που συγκλονίζεται από τον πυρετό της ανέχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Ουδείς βέβαια που δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ δέρνεται από τη φτώχεια και την ανεργία. Κάτι νομίζω δεν πάει καλά με την πραγματικότητα και τις όποιες αλήθειες κρύβει εντός της.

 4. Παράθεμα: «Εντολή Σαμαρά» στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ΙV | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ ἀριστερὰ ἔδειξε τὸ ἐπίπεδό της τὸ 1981 καὶ μετά. Μὲ αὐτοὺς στελέχωσε τὸ κράτος του τὸ ΠΑΣΟΚ. Ἡ γενεὰ τοῦ Πολυτεχνείου δίδαξε στὰ σχολεῖα.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/epixeirisi-sygkalipsis-tis-drasis-ton-neonazi

  Επιχείρηση συγκάλυψης της δράσης των νεοναζί

  Ξέπλυμα

  Η πρωτοβουλία δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος καταγγέλλει προσπάθεια των διωκτικών μηχανισμών «να κλείσουν όσες υποθέσεις είναι ανοιχτές και να συγκαλύψουν την εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής. Όπως επισημαίνει η Πρωτοβουλία κραυγαλέα περίπτωση συγκάλυψης είναι πως η δικογραφία για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10 Ιούλη 2013 από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης υπό την ηγεσία του Λαγού και του Μίχου στάλθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών.

  Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Λαγός έχει αναγνωριστεί από τους μάρτυρες ως ο επικεφαλής της επίθεσης, ενώ και από τα μηνύματα στο κινητό του προκύπτει η συμμετοχή του: «Πλάκα, πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα», του γράφει ένας χρυσαυγίτης στο κινητό, ενώ άλλος γράφει «Δηλαδή τους αλλάξατε τα λάδια και τους γρασάρατε;». Επιπλέον η αστυνομία κατέγραψε τις πινακίδες από ορισμένα μιχανάκια αλλά και από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, το οποίο ανήκε σε εταιρεία Leasing. Στην απάντησή της η εταιρεία αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

  «Η απάντηση αυτή δόθηκε στις 3.9.2013, αλλά χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να μάθουμε τη συνέχεια. Μόλις στις 28.2.2014 η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το αυτοκίνητο αυτό της Βουλής που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5.7.2012 έως 30.9.2014», αναφέρει η Πρωτοβουλία στην καταγγελία της.

  Η ηγετική παρουσία του Λαγού προκύπτει αδιαμφισβήτητα από τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνονται και στο υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής:
  1. Μηνύματα Ιωάννη Καζαντζόγλου στο facebook από τα οποία προκύπτει η προπαρασκευή της επίθεσης στο Συνεργείο και η καθοδήγηση από τον Λαγό: (Καζαντζόγλου σε Αγιοβλασίτη) “Οκ κατσε διαβασε μαλλον παρασκευη θα σε χρειαστω μαζι με καποιους δικους μασ 9:30 το βραδυ για μια μαγκια που ετοιμαζουμε με πειραιοτες”, (Αγιοβλασίτης σε Καζαντζόγλου) “γιαννι με το θεμα του αλιμου τι θα κανουμε. με εχει παρει 300 τηλ ο αλλως γιατι την παρασκευη ειναι η τελευτεα μερα που πρεπει να παραστει στο Α.Τ”, (Καζαντζόγλου σε Αγιοβλασίτη) “Παιρνει ο γιωργος τον λαγο και σε παιρνει”.
  2. Μαρτυρίες κατοίκων που μιλάνε για την παρουσία των βουλευτών Λαγού και Μίχου στην επίθεση στο Συνεργείο.
  3. Επιβεβαίωση της παρουσίας Λαγού από ταυτοποίηση του αυτοκινήτου του (ενοικιασμένου με leasing στη Βουλή των Ελλήνων και χρεωμένου στον Λαγό, σύμφωνα με έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων, αρχείο 2481).
  4. Μηνύματα Ιωάννη Λαγού στο κινητό του από τα οποία προκύπτει η άμεση συμμετοχή του στην επίθεση: (921) “Πηγε πολυ καλα. αλλα στο τελος κανανε προσαγωγες. παμε τωρα στο τμημα”, (926) “Φιλε εχουμε θεμα στον Αλιμο. ηρθαμε και τους γαμησαμε. γινανε κατι προσαγωγες”, (971) “Τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή”.
  5. Μηνύματα Νικόλ Μπενέκη στο κινητό του Ιωάννη Λαγού απο τα οποία προκύπτει η άμεση συμμετοχή του στην επίθεση: (1434) “Ο αντρακλας μου δερνει.λα λα λα λα.γουστααααρω”

  «Κι όμως: αν και όλα αυτα τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα και η εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου αναφέρει ρητά την επίθεση στο “Συνεργείο” ως μια από τις εμβληματικές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, η δικογραφία παρέμεινε επί μακρόν στα αζήτητα και τελικά στάλθηκε στο αρχείο άγνωστων δραστών! Πρόκειται για σκανδαλώδη συγκάλυψη, η οποία δεν γίνεται τυχαία αλλά οφείλεται σε υπόγεια συνεργασία στελεχών της ΕΛΑΣ και της δικαστικής εξουσίας με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Πρωτοβουλία

 7. Ο/Η Κάσυ Διάρη κρυφακούο και μπανίζο λέει:

  http://jailgoldendawn.com/

  Καραμπινάτο ξέπλυμα των νεοναζί! Στο αρχείο αγνώστων δραστών η επίθεση στο Συνεργείο!

  Γιατί δεν ξεκινάει η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αναρωτιέται πολύς κόσμος. Η απάντηση είναι απλή: οι διωκτικοί μηχανισμοί κάνουν ο,τι μπορούν προκειμένου να καθυστερήσουν την απόδοση δικαιοσύνης σε βάρος των – όχι και τόσο πρώην – αγαπημένων παιδιών της ΕΛΑΣ. Δεν είναι όμως μόνο η καθυστέρηση. Οι διωκτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να κλείσουν όσες…

  H στρατιωτική ιεραρχία εκδηλώνεται υπέρ της άκρας δεξιάς

  (Κείμενο: Νίκος Ελευθερόγλου, Κυριακάτικη Δημοκρατία, 14/12/2014) Ο ηγετικός πυρήνας και το ιδεολογικό μανιφέστο για τις ΡΙΖΕΣ είναι ήδη έτοιμο. Όπως αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η κίνηση που δημιούργησε ο Τάκης Μπαλτάκος, και σύντομα πρόκειται να μετατραπεί σε κόμμα, πλαισιώνεται μεταξύ άλλων από «βαριά» ονόματα των Ενόπλων Δυνάμεων, που στόχο έχουν να εκφράσουν το ορθόδοξο γένος…

  Όχι άλλη “παράταση” για τη δίκη της Χ.Α.

  (Κείμενο: Γιώργος Πίττας, Εργατική Αλληλεγγύη, 10/12/2014) Σε λίγες μέρες το κοντέρ θα γράψει 2015. Ηταν 2013, τέλη Σεπτέμβρη όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου υποσχόταν στους μόλις συλληφθέντες νεοναζί της Χρυσής Αυγής ότι θα έχουν μια «δίκαιη δίκη». Διανύουμε ήδη τον δεύτερο χρόνο από τότε που δόθηκε αυτή η υπόσχεση στους χρυσαυγίτες, και η δίκη δεν…

  Η νέμεση που δεν έρχεται ποτέ: οι δίκες των δοσιλόγων και η ρατσιστική/φασιστική βία σήμερα

  (Κείμενο: Μαριάννα Ρουμελιώτη, TheCricket, 5/12/2014) Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ένα συνέδριο με τίτλο «Από την Απελευθέρωση στα Δεκεμβριανά- Μια τομή στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας». Παρακολούθησα την εισήγηση της 21ης Νοεμβρίου σχετικά με τους δοσίλογους και τους συνεργάτες τους. Ένας από τους ομιλητές, ο κος Μ. Αθανασόπουλος, διδάκτωρ Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο…

  http://jailgoldendawn.com/2014/12/08/%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%cf%8d%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%af%ce%b4%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%b1/

  Αθανασίου: Νομικά ανύπαρκτο το ίδρυμα “ΑΙΓΙΣ” της Χρυσής Αυγής

  Αν και η Χρυσή Αυγή είχε απαντήσει οργισμένα στην επερώτηση της βουλευτίνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη σχετικά με τη νομική υπόσταση του “Ιδρύματός” της με την επωνυμία ΑΙΓΙΣ (“Ανεξάρτητο Ίδρυμα Γεωπολιτικών και Ιστορικών Σπουδών”), η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα. Έτσι, όπως προκύπτει από έγγραφα του Πρωτοδικείου Αθηνών, σωματείο ή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία ΑΙΓΙΣ δεν υπάρχει.
  Το ζήτημα έχει κάτι παραπάνω από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί η νόμιμη λειτουργία ενός τέτοιου ιδρύματος είναι απαραίτητη για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης που προβλέπει το άρθρο 4 παρ. 1 του ν. 3023/2002, σύμφωνα με το οποίο: “Τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί, που δικαιούνται κρατική χρηματοδότηση, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2, λαμβάνουν ετήσια οικονομική ενίσχυση από το Κράτος για την ίδρυση και λειτουργία κέντρων ερευνών και μελετών, καθώς και τη διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών τους”.

  Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα ΦΕΚ, έχει ήδη λάβει τα ποσά χρηματοδότησης του παραπάνω άρθρου (έστω και αν σύμφωνα με την καταγγελία της Μ. Χρυσοβελώνη, στο παρελθόν κατήγγειλε αυτή την πρακτική). Προκύπτει λοιπόν ζήτημα με τη νομιμότητα λήψης των εν λόγω ποσών – που ξεπερνάνε τα 100.000 ευρώ. Μέχρις στιγμής, η Χρυσή Αυγή δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με τη νομική υπόσταση του εν λόγω Ιδρύματος.

 8. Ο/Η Σαπφώ η Λεσβία λέει:

  Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Εμπλέκουν τον Αθανασίου οι υποκλοπές για τα στημένα

  17 Δεκεμβρίου

  Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών δεν δίνουν στοιχεία μόνο για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τις εκφάνσεις της διαπλοκής στη χώρα.

  Διαβάστε τις υποκλαπείσες συνομιλίες της ΕΥΠ, που εμφανίζουν έναν αρεοπαγίτη και τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου να αποτελούν τους “ανθρώπους” που θα βοηθήσουν στην θετική έκβαση δικαστικής υπόθεσης του Ολυμπιακού. Παραθέτουμε τις επιμαχες συνομιλίες του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας, Γιάννη Βρέντζου με δικηγόρο.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Δικαιοσύνη στο ύψος της, με τρόπο προκλητικό.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ στη σιωπή του.
  Φταίει η Μέρκελ.

  http://www.efsyn.gr/arthro/mihos-kai-lagos-einai-oi-agnostoi-drastes

  Μίχος και Λαγός είναι οι… άγνωστοι δράστες

  Συντάκτης:

  Γιάννης Μπασκάκης
  .

  Εν αναμονή του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών και του προσδιορισμού της δίκης για την εγκληματική οργάνωση, έρχεται στο φως μια δικαστική απόφαση η οποία παραβλέπει την πυκνή δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή και βρίσκεται σε αντίφαση με τα στοιχεία που εδώ και έναν χρόνο έχουν συλλέξει οι αρμόδιοι φορείς της Δικαιοσύνης.

  Πρόκειται για την υπόθεση της επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», η οποία εκτελέστηκε στις 10.7.2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την καθοδήγηση των βουλευτών Ι. Λαγού και Ν. Μίχου. Παρότι η συγκεκριμένη υπόθεση περιγράφεται αναλυτικά στο πόρισμα των ειδικών εφετών ανακριτριών, όπου κατονομάζονται οι κατηγορούμενοι, η δικογραφία της στάλθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών! Πάντως ο εισαγγελέας εφετών, Ι. Ντογιάκος, δεν πείστηκε από την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και έτσι την περιλαμβάνει στην εισαγγελική του πρόταση για τη Χρυσή Αυγή.
  …………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s