«Εντολή Σαμαρά» στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ΙΙI

«Ως έλληνα πολίτη όμως με ενδιαφέρει αν ο πρωθυπουργός της χώρας παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και χειρίζεται εισαγγελείς και λειτουργούς της Δικαιοσύνης ως πιόνια ενός συστήματος διαπλοκής.»

samaras13dec14b

Βρώμικη εντολή Σαμαρά

του Κώστα Βαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας

Η Χρυσή Αυγή έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό στο οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας ακούγεται να λέει διάφορα πράγματα που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζουν, την παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη. Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να λέει «πες στον ψηλό τον Παναθηναικάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει».

Σύμφωνα με όσα έχει πει ο Κασιδιάρης στο παρελθόν, ο «παναθηναικάκιας» είναι ο υπεύθυνος της εισαγγελικής έρευνας για τη Χρυσή Αυγή, Εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος. Η εντολή Σαμαρά λοιπόν φαίνεται να αφορά την προφυλάκιση των Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα.

Τα θέματα που προκύπτουν από αυτή τη δημοσιοποίηση είναι σοβαρά.

Κατ’αρχάς, δεν μπορεί μια Δημοκρατία, πολύ περισσότερο ένας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα πως «αυτά τα λέει η Χρυσή Αυγή». Το πραγματικό ερώτημα είναι αν ισχύουν κι όχι ποιός τα λέει. Οι φασίστες κρίνονται κι αντιμετωπίζονται επί της αλήθειας που υπάρχει κι όχι αυτής που αποκρύπτεται. Άρα ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει σήμερα για όσα ακούγονται να λέει.

Υπεκφυγή είναι και το επιχείρημα πως όλα αυτά έχουν υποκλαπεί, άρα δεν αποτελούν στοιχεία. Μπορεί να μην αποτελούν στοιχείο για δίκη αλλά αποτελούν στοιχεία για την κοινή λογική και την πολιτική κρίση. Ακόμη και νομικά όμως, όταν ακούγεται ο πρωθυπουργός να σχεδιάζει πράγματα ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, αυτά μπορούν να σταθούν ως αποδεικτικά στοιχεία.

Το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρίζει ως θαμώνας μαγαζιού της Τρούμπας τη δεκαετία του 60, το αφήνω να το λύσει ο ίδιος ως λογαριασμό με την Παναγία και τα θεία που τόσο συχνά επικαλείται ως μοναδικός έχων την ιερή πιστοποίησή τους.

Ως έλληνα πολίτη όμως με ενδιαφέρει αν ο πρωθυπουργός της χώρας παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και χειρίζεται εισαγγελείς και λειτουργούς της Δικαιοσύνης ως πιόνια ενός συστήματος διαπλοκής.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία ότι αυτά τα λένε οι φασίστες. Σε τελευταία ανάλυση αυτών των φασιστών συνομιλητής ήταν μέσω Μπαλτάκου, τα συνθήματά τους αντέγραψε και η μόνη αντιπαλότητα που έχει μαζί τους σχετίζεται με το θέρισμα των ψήφων τους που δικαιωματικά θεωρεί πως του ανήκουν.

Επειδή στον πρωθυπουργό αρέσουν τα θέματα Ασφάλειας και θεωρεί πως είναι ο μοναδικός εκφραστής της, πρέπει επίσης να απαντήσει πώς γίνεται να ηχογραφούν συνομιλίες του και ως ποιό σημείο το έχουν κάνει. Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε όταν αποκαλύψαμε πως στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε λογισμικό παρακολούθησής του. Και να τώρα που εμφανίζεται και ηχητικό. Ποιοί και πώς τον παρακολουθούν και τον καταγράφουν; Αν είναι εξωτερικοί παράγοντες είναι σοβαρό. Αν είναι συνεργάτες του είναι ακόμη πιο σοβαρό. Ο εραστής της Ασφάλειας είναι τρύπιος από παντού.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και τα όργανα της Δικαιοσύνης πρέπει επίσης να απαντήσουν γι’ αυτά που μαθαίνει η κοινή γνώμη. Δεν φτάνει να απαντά ο κύριος Ντογιάκος «το μόνο αληθές είναι πως είμαι Παναθηναικός». Αν το ηχητικό είναι αληθινό, πράγμα που είναι εύκολο να διαπιστωθεί, τότε ο Σαμαράς δεν έδωσε μια εντολή για να μεταβιβαστεί στο υπερπέραν. Πρέπει σήμερα να ξεκινήσει έρευνα για το ποιοί ήρθαν σε επαφή με τον Ντογιάκο την επίμαχη περίοδο.

Για τους καλόπιστους που δε θέτουν το θέμα επί τάπητος «για να μην ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής» έχω να πω πως τη Δημοκρατία συνθέτει το σύνολο των δικαιωμάτων και όχι οι εξαιρέσεις από τα δικαιώματα. Όποιος δεν θέλει να αβαντάρει τη Χρυσή Αυγή πρέπει απλώς να υποστηρίξει τη Δημοκρατία και να καταδείξει όσους την απειλούν με οποιοδήποτε τρόπο. Τόσο απλά…

©Κώστας Βαξεβάνης και το Κουτί της Πανδώρας

Διαβάστε το 1ο και το 2ο μέρος

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to «Εντολή Σαμαρά» στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ΙΙI

 1. Ο/Η ataktos λέει:

  μόνο ενας δεξιός μπόρεσε πολιτικά να διαλύσει τη δεξιά

 2. Ο/Η ataktos λέει:

  Ακόμα να καταλάβουν οι δεξιοί, πως ο νεοφιλελευθερισμός ,που ηγούνται στην Ελλάδα ο Σα(χλα)μαρας @ Βενιζελος , εισήγαγαν την οικονομία στο δρόμο της αυτοκαταστροφής και τα κόμματα τους σε διάλυση !!!

 3. Ο/Η ataktos λέει:

  και ενίσχυσε μέσω Μπαλτακο την φασιστική δεξιά

 4. Παράθεμα: Το πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 5. Παράθεμα: «Εντολή Σαμαρά» στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ΙV | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/129181/wall-street-journal-o-samaras-thelei-na-tromaxei-toys-psifoforoys-anti-na-toys-peisei

  Wall Street Journal: Ο Σαμαράς θέλει να τρομάξει τους ψηφοφόρους, αντί να τους πείσει

  15 Δεκεμβρίου

  11:30

  2014

  «Η Ελλάδα ξαναβλέπει τον πανικό – Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να τρομάξει τους ψηφοφόρους, αντί να προσπαθήσει να τους πείσει».

  Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει σε άρθρο της η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal τη στρατηγική με την οποία κινείται η κυβέρνηση εν όψει των ψηφοφοριών για την προεδρική εκλογή, σχολιάζοντας πως «αυτός ο πανικός για τη δημοκρατία είναι διδακτικός».

  Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της προεδρικής εκλογής φαίνεται πως είναι μία πρώτη κίνηση εξουδετέρωσης της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία «ο κ. Σαμαράς δείχνει να ελπίζει πως οι ψηφοφόροι θα διατηρήσουν τη διόλου δημοφιλή κυβέρνησή του στην εξουσία, αντί να ρισκάρουν περαιτέρω χάος, παραχωρώντας στο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία για τις διαπραγματεύσεις εξόδου» από το μνημόνιο.

  «Σχεδόν κανένας Έλληνας πολιτικός, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, δεν έχει ασχοληθεί να πείσει τους ψηφοφόρους για τα οφέλη της ανάληψης επίπονων μεταρρυθμίσεων σήμερα με αντάλλαγμα μία ταχύτερη, βιώσιμη ανάπτυξη αύριο», επισημαίνεται ακόμα, με τη Wall Street Journal να επικρίνει την «το-μνημόνιο-με-ανάγκασε» στάση του πρωθυπουργού και να υπενθυμίζει πως και αυτός κάποτε υπήρξε… αντιμνημονιακός.

  Τι μας μαθαίνουν όλα αυτά; «Θα βοηθούσε αν, αντί να φοβούνται τη δημοκρατία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες βελτιώνονταν σε αυτήν», όπως αναφέρει η τελευταία πρόταση του κειμένου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s