Σκουπίδια, άλλη μία νεοελληνική κερδοφόρα ενασχόληση

Υπάρχουν και πανεπιστημιακές, κερδοφόρες χωματερές

This is why -ναι στο ΕΚΠΑ!

This is why –ναι στο ΕΚΠΑ!

Τουλάχιστον στη χώρα μας –ειδησεογραφικά– δεν πλήττεις.

Στην πιο βρόμικη χώρα στην Ευρώπης δεν γίνεται τα ανώτατα ιδρύματα να αποτελούν εξαίρεση, εξαίρεση αποτελούν μόνο τα στρατόπεδα διότι οι φαντάροι υποχρεωτικά «τα γλείφουν», όσοι έχουν κάνει τη θητεία τους το ξέρουν.

Το γνωρίζαμε ότι η βρομιά, το σκουπιδαριό, σε κάποιους χώρους είναι ζήτημα συναλλαγής, λαδώματος, εστία πνευματικής μολύνσεως και η αδιαφορία του κόσμου έναντι των σκουπιδιών αξιοπρόσεκτη.

Δεν περιμέναμε όμως το θέαμα των πανεπιστημιακών χώρων φίσκα στο σκουπίδι να κρύβει τις προαναφερόμενες κλασικές δοσοληψίες.

Και όμως, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) είναι καταπέλτης, καθώς κάνει λόγο για «διαδοχή παρανόμων ενεργειών από το 2009 έως και σήμερα». Ουσιαστικά, μιλάει για μεθοδεύσεις από μέλη του ΕΚΠΑ ώστε οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί για την ανάληψη του καθαρισμού του ΕΚΠΑ να ακυρωθούν και η σχετική σύμβαση να καταλήξει σε ανάθεση σε συγκεκριμένες, ίδιες συνεχώς εταιρείες.

Δηλαδή «κάποιοι» διοικούντες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) είχαν τον τρόπο τους. Μάλιστα.

«Από το πόρισμα φέρεται να ζητείται η παραπομπή πέντε διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ενώ νομικοί του ιδρύματος εκτιμούν ότι θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών και για την πρυτανική αρχή της ίδιας περιόδου. Ο τρόπος ανάθεσης των συμβάσεων καθαριότητας επί πρυτανείας Θ. Πελεγρίνη «ευθύνεται» και για τη σημερινή έλλειψη συνεργείων καθαρισμού στο ίδρυμα, καθώς ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, ο οποίος έγινε το 2013, έχει διακοπεί μετά σχετική απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων στις 17 Απριλίου 2014.»

Γι’ αυτό σε λέω: Τουλάχιστον στη χώρα μας –ειδησεογραφικά– δεν πλήττεις.

Πώς να πλήξει κανείς όταν μαθαίνει ότι έως τώρα όταν επιθυμεί κανείς να «τρουπώσει» στο δημόσιο (και μέσω πολιτευτού of course) καταθέτοντας πλαστά πιστοποιητικά, δηλαδή πλαστά έγγραφα, πλαστά Master –πώς να το πούμε αλλιώς βρε αδερφέ, εννοώ πλαστούς, νοθευμένου, παραποιημένους τίτλους σπουδών – Η πράξη αυτή έως τώρα τυπικά, δεν ήταν καν παράπτωμα!

Τι άλλο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς διαβάζοντας τα εξής:

«… για πρώτη φορά, βάσει του σχετικού νόμου, θεσπίστηκε ως ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα η κατάθεση, η χρήση, η συμπερίληψη και η διατήρηση στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου βεβαιώσεως. Το εν λόγω πειθαρχικό παράπτωμα είναι διαρκές και θέτει αυτόματα τον υπάλληλο σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας»

Σε λέω, στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου με τους πιο ευφυείς κατοίκους του κόσμου, δεν πλήττει κανείς. Ποτέ.

 

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

One Response to Σκουπίδια, άλλη μία νεοελληνική κερδοφόρα ενασχόληση

  1. Παράθεμα: Σκουπίδια, άλλη μία νεοελληνική κερδοφόρα ενασχόληση | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s