Υπόθεση Ρωμανού: Ο πρωθυπουργός υποχρεούται να δώσει τη λύση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι δυστυχέστατα, καταφανώς και για πάρα πολλούς λόγους άνθρωπος πολύ μικρότερος από την περίσταση

xtes4dec14

χτες κάποιοι το διασκέδασαν χορεύοντας στο όνομα του Ρωμανού και πάνω στις πλάτες τις δικές μας

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Γράφω έχοντας πλήρη συνείδηση της ασημαντότητας της προσωπικής μου γνώμης, όσο και του ιστότοπου, για το δημόσιο χώρο. Η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού έχει πολλές πτυχές οι οποίες θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα μεγάλο βιβλίο. Προσφέρεται για κάθε λογής μικρόψυχους τεχνοκρατικούς νομικισμούς, επαναστατικές μεγαλοστομίες, ακροδεξιές υστερίες. Στο σημείο που φτάσαμε από μια μόνο οπτική μπορεί να ειδωθεί, την ανθρωπιστική. Υπάρχει ένα νέο παιδί (το κακοποιημένο από κρατικά όργανα πρόσωπό του είναι παιδικό), το οποίο έχει τελέσει μια παρανοϊκή πράξη. Τη χωρίς λόγο ληστεία μιας τράπεζας στον Βελβεντό.  Δεν στέκομαι στην δικαστική απόφαση που δεν έκρινε την πράξη τρομοκρατική, άλλωστε αγνοώ τους νομικούς όρους. Όλοι θα συμφωνήσουμε πως ήταν μια αναίμακτη, σχεδόν ευγενικής συμπεριφοράς-το υπαινίχθηκε και ο Εισαγγελέας, ληστεία που δεν έγινε για να επιβιώσει ή να πλουτίσει ο δράστης, έγινε με πολιτικά κίνητρα. Από όποια σκοπιά κι αν τη δεις, αριστερή η δεξιά είναι μια πράξη καταδικαστέα και παράλογη, διότι για τον πρωταγωνιστή της δεν οδηγούσε από την αρχή πουθενά, πέρα από την πιθανότητα της αυτοκαταστροφής του. Ασφαλώς μπορεί η Δεξιά να την εκμεταλλευτεί για να εντείνει την καταστολή, η Αριστερά για να καταγγείλει τον αυταρχισμό της Δεξιάς και η βίαιη και παθολογική μερίδα, από το πολύχρωμο σύνολο των Αναρχικών, για να φαντασιωθεί πως παρεμβαίνει αποφασιστικά στη δημόσια ζωή. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι και η διεκπεραίωσή τους απόλυτα προβλέψιμη. Ασφαλώς υπάρχουν στους κόλπους όλων των κομμάτων άνθρωποι που βλέπουν μόνο την ανθρωπιστική πλευρά της υπόθεσης, δεν αποβλέπουν σε κέρδη, δεν κοροϊδεύουν τον εαυτό τους με προσχηματικά ιδεολογήματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταδικάσουν ή για να αγιοποιήσουν κάθε μόριο αυτής της ιστορίας, όμως η φωνή τους δεν ακούγεται. Ήδη ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε προς τιμήν του μια τολμηρή για τα μέτρα της ΝΔ δήλωση προτείνοντας λύση. Πολλοί θα δουν κίνητρα προσωπικά ή φατριαστικά, άλλοι όμως θα πουν πως μίλησε ο πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο άνθρωπος και ο ώριμος πολιτικός. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι δυστυχέστατα, καταφανώς και για πάρα πολλούς λόγους άνθρωπος πολύ μικρότερος από την περίσταση, άλλωστε ενεργεί με υπόδειξη του πρωθυπουργού, ο οποίος ενεργεί κάτω από την επιρροή των γνωστών ακροδεξιών καταστροφικών συμβούλων και φίλων, που νομίζουν πως βρέθηκε η ευκαιρία να βροντήξουν η Βία και το Κράτος. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαθέτει το πολιτικό και ηθικό βάρος για να προκαλέσει αποτέλεσμα, κάποιοι μπορεί να θέλουν και έναν μάρτυρα σαν μοχλό ανατροπής αφού δεν βγαίνουν με την αρχική σιγουριά τους τα 121 κουκιά στα οποία έχουν χτίσει το αντιπολιτευτικό τους οικοδόμημα. Η κοινή γνώμη είναι διχασμένη και χρησιμοποιεί λιγότερο τη λογική της και περισσότερο τα παθιασμένα ή παγωμένα συναισθήματά της.

Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο πρωθυπουργός. Οδεύει προς το τέλος μιας άτυχης πολιτικής σταδιοδρομίας η οποία ξεκίνησε πολύ νωρίς. Του δίνεται η μοναδική ευκαιρία σαν άνθρωπος και σαν πολιτικός να κάνει κάτι αντάξιο του θεσμού στον οποίο δοκιμάζεται, κάτι το οποίο και θα τον τιμήσει και θα του δώσει μια τεράστια ηθική ικανοποίηση. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στο ποδοβολητό των Ερινύων και στην ανάμνηση μιας πράξης που θα του φέρνει κάποια γαλήνη στο υπόλοιπο της ζωής του. Δεν επικαλούμαι τους τεράστιους πολιτικούς κινδύνους μιας θανάσιμης κατάληξης αυτής της ιστορίας. Άλλωστε είναι φανερό πως στους πολιτικούς του φίλους κυριαρχεί η εντύπωση πως αν το Κράτος δείξει την πυγμή του, όσο τραγικό κι αν είναι το αποτέλεσμα, αυτό θα συσπειρώσει γύρω από τον πρωθυπουργό όλους τους εφιαλτικούς δαίμονες της Ακροδεξιάς και θα σκορπίσει φόβο και ηττοπάθεια στις τάξεις της Αριστεράς. Ο πρωθυπουργός όμως πρέπει να αντιληφθεί ότι η υστεροφημία του και η προσωπική του ευτυχία κρέμονται από μια κλωστή. Ή θα μιμηθεί το μαθητή του Πλάτωνα Διονύσιο το νεότερο των Συρακουσών, όπου στην εσωτερική πάλη μεταξύ εξουσιαστή και φιλόσοφου νίκησε για μια στιγμή ο δεύτερος και έδωσε χάρη στο νεαρό Φιντία ή θα γίνει ο εξουσιαστής που δίνει το σήμα του θανάτου του μονομάχου.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ιδιαίτερα θρησκευόμενος. Άρα θα πιστεύει πως «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ορά».

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Υπόθεση Ρωμανού: Ο πρωθυπουργός υποχρεούται να δώσει τη λύση

 1. Ο/Η Βασίλης λέει:

  μαλακίες με το συμπάθιο. ρώτησες τον ταμεία που κοίταζε την μαυρίλα της κάνης αν αυτό ήταν ευγενική χειρονομία. αλήθεια κατά πόσο ο γράφων θα ήθελε να του μοστράρει κάποιος άγνωστος μια κοντόκανη στη μούρη και να του πει ευγενικά «ληστεία». ε ρε γέλια.

  • Ο/Η Left λέει:

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=631192

   Αίσθηση έχει προκαλέσει η αγόρευση του εισαγγελέα έδρας κ. Γρηγόρη Πεπόνη, πρώην οικονομικού εισαγγελέα: «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης… Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν…». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

   http://www.nostimonimar.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8/

   Παρακολουθώντας τις επεξεργασμένες φωτογραφίες του Ρωμανού να περνάνε από την κεντρική ροή, εκείνες που υπέστησαν χασάπικη επέμβαση από βάρβαρο “χειριστή” Photoshop δεν μπορώ παρά να εστιάσω στην σημασία που έχει αυτό το χυδαίο ρετούς καθώς προσπαθεί να αποκρύψει τα ίχνη της βίας του Ναζιστικού παρακράτους που είναι καθεστώς στο αποικιοκρατούμενο κρατίδιο που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.

   Η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά αλλά και η αλαζονεία αυτής της επέμβασης είναι το λογότυπο που συμβολίζει την μοναδική βιομηχανία που πραγματικά γνωρίζει ανάπτυξη και έχει λαμπρό μέλλον στην πάλαι ποτέ Ελλάδα: την ολοένα και πιο επιταχυνόμενη κατασκευή και παραγωγή εικονικής κανονικότητας.

   • Ο/Η Βασίλης λέει:

    για να μην δουλευόμαστε ο εισαγγελέας που τους δίκασε κατά κανόνα άσκησε και την ποινική δίωξη οπότε αποκλείεται στο ακροατήριο να είπε τις μπούρδες που λες. επίσης δεν μας γράφεις την γνώμη των ομήρων για το πόσο ευτυχισμένοι ήταν που βρέθηκαν κάτω από την απειλή βαρύ οπλισμού που τον κρατούσαν ευγενικά παιδιά. ευγένεια προπάντων. και αν οι αστυνομικοί δεν είχαν κρατήσει την ψυχραιμία τους και είχαν ανοίξει πυρ τι θα έκαναν τα ευγενικά παιδιά στους ευτυχείς όμηρους. όσο για το αν του έσπασαν τα μούτρα ή όχι καλά του έκαναν και αν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο σε πληροφορώ ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα. δεν του είπε κανείς να κάνει ένοπλη ληστεία. το κάνω απεργία πείνας, αν κάνει, και αν κάνει σκασίλα μου γιατί μου στερούν τα δικαιώματά μου αυτός με την απειλή όπλου στέρησε δικαιώματα άλλων αλλά τώρα ζητά αυτά που δεν πρέπει να έχει.

   • Ο/Η Αη Βασίλης από την Καισσαριανή λέει:

    @ Βασίλης 07/12/2014 στο 1:04 μμ
    «για να μην δουλευόμαστε ο εισαγγελέας που τους δίκασε κατά κανόνα άσκησε και την ποινική δίωξη οπότε αποκλείεται στο ακροατήριο να είπε τις μπούρδες που λες. επίσης δεν μας γράφεις την γνώμη των ομήρων»
    __________________
    Δεν κάνεις ούτε για τρολλ, αλλά η σιγουριά σου ρε φίλε με πεθαίνει. Νταξ’ είσαι άσχετος, τρολλ, σε καταλαβαίνω, αλλά τόση σιγουριά βρε κυρ-Βασίλη τρολολο;

    Κατ’ αρχάς ποτέ ο Εισαγγελέας Δίωξης δεν είναι και Εισαγγελέας Εδρας. Ρώτα και καναν δικηγόρο ρε πατριώτη. Παμ’ παρακάτω!

    http://www.tribune.gr/crime/news/article/68231/isangeleas-den-ine-tromokrates-exi-apo-velvento.html
    Απαλλακτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Γρηγόρη Πεπόνη, για την κατηγορία των έξι συλληφθέντων από τη ληστεία στο Βελβεντό ως τρομοκράτες, καθώς όπως σημείωσε «κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διαδικασία, από τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το δικαστήριο, δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή τους με τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

    Κατά την εισαγγελική κρίση, η παράνομη δράση των έξι νεαρών στο Βελβεντό, με την διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ τον Φεβρουάριο του 2013, δεν προέκυψε να εντάσσεται στην έννοια που ορίζει το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, περί εγκλημάτων τρομοκρατικών οργανώσεων.

    Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να αναγνωρίσουν στους νεαρούς κατηγορούμενους ελαφρυντικά, μεταξύ αυτών, της μετεφηβικής ηλικίας .

    Παράλληλα, στην αγόρευση του, υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια των ληστειών δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή, καθώς και ότι οι δράστες δεν επέδειξαν καμία σκληρότητα σε εκείνους που ενεπλάκησαν, όπως για παράδειγμα τον όμηρο που κράτησαν για λίγη ώρα στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

    Ως εκ τούτου η πρόταση του εισαγγελέα είναι ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι ως απλοί ποινικοί.
    http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/simera-i-apofasi-gia-tis-listeies-sto-belbento-kozanis
    «ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Γρηγόρης Πεπόνης, εισηγήθηκε στους δικαστές να μην καταδικάσουν τους νεαρούς κατηγορουμένους ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς θεωρεί, όπως τόνισε, ότι δεν αποδείχθηκε εμπλοκή τους με τους «Πυρήνες».

    Επιπλέον, ο κ. Πεπόνης ζήτησε την αναγνώριση από το δικαστήριο ελαφρυντικών για τους κατηγορουμένους, όπως αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ επεσήμανε επικαλούμενος καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ότι οι δράστες των ληστειών δεν επέδειξαν καμία σκληρότητα σε όσους βρέθηκαν στους χώρους των ληστειών ή ενεπλάκησαν στα περιστατικά, όπως π.χ. στον πολίτη του οποίου πήραν το αυτοκίνητο κατά την προσπάθεια διαφυγής τους ενώ τον κράτησαν όμηρο για λίγη ώρα. Ο εισαγγελέας τόνισε ακόμα ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.»

    Οσο για ΤΟΝ όμηρο (και όχι τους ομήρους), περισσότερο κινδύνεψε από τους αστυνομικούς, γιατί αφενός ΔΕΝ ήξεραν ότι υπήρχε όμηρος, -άρα εντελώς ανεκπαίδευτοι-, αφετέρου έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο (που σίγουρα γουστάρεις) οπότε άρπαξε και αυτός μερικές και συνελήφθη κι αυτός αρχικά.
    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24292:kai-o-omiros-giatros-efage-ksylo-apo-astynomikoys-sto-belbento&catid=3:society&Itemid=41
    «Πως να ξεχάσει ο γιατρός Κ.Κ. από την Κοζάνη την …χολυγουντιανή υπερπαραγωγή που έζησε την περασμένη Παρασκευή; Όπως έγινε γνωστό από αυτήκοες μάρτυρες, ο γιατρός οποίος κρατήθηκε όμηρος από τους φερόμενους τρομοκράτες κατά τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό, ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς που δεν κατάλαβαν ότι ήταν ο όμηρος και προσπαθούσαν να τον συλλάβουν!»
    http://www.inewsgr.com/115/apistefto-o-giatros-omiros–apo-tin-kozani–xylokopithike-agria-apo-tin-astynomia.htm
    «Ανεξίτηλη θα μείνει στη μνήμη του γιατρού Κ.Κ. από την Κοζάνη, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος από τους τρομοκράτες κατά τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό, η απίστευτη περιπέτεια που έζησε την περασμένη Παρασκευή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία ο γιατρός ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς που δεν ήξεραν ότι ήταν……… ο όμηρος και προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.

    Ο όμηρος είχε αρχικά την ίδια αντιμετώπιση με τους δράστες ώσπου να ξεκαθαριστεί ότι δεν ήταν ληστής και κρατήθηκε με χειροπέδες. «
    http://www.zougla.gr/greece/article/anatropi-stin-ipo8esi-tou-velventou
    «Επιπλέον ο κ. Πεπόνης ζήτησε την αναγνώριση από το δικαστήριο ελαφρυντικών για τους κατηγορουμένους, όπως αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ τόνισε, επικαλούμενος καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων ότι οι δράστες των ληστειών δεν επέδειξαν καμία σκληρότητα σε όσους βρέθηκαν στους χώρους των ληστειών ή ενεπλάκησαν στα περιστατικά, όπως ο πολίτης που οι κατηγορούμενοι πήραν το αυτοκίνητο του, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους και κράτησαν όμηρο για λίγη ώρα.

    Ο κ. Πεπόνης επεσήμανε επίσης ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή. «

    κυρ-Βασίλη τρολλογράφε, πληρώνεσαι με το ποστ, ή τα γράφεις δωρεάν για προσωπική ευχαρίστηση;

   • Ο/Η Ianos λέει:

    Να είστε σίγουρος αγαπητέ ότι στην επόμενη ληστεία που θα κάνει ο κύριος Ρωμανός, εάν και εφόσον λάβει χάρη από τον φιλόσοφο πρωθυπουργό κατά πως ελπίζει ο κύριος Λασκαράτος, θα επιδείξει μεγαλύτερο επαγγελματισμό και θα είναι ολιγότερον διστακτικός.
    Εν τω μεταξύ η Αθήνα και όχι μόνο, φλέγεται από τους ευγενικούς ομοϊδεάτες του κυρίου Ρωμανού, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για «λύσεις» που δεν θα εμποδίζονται από Σύνταγμα και Νόμους.

   • Ο/Η Βασίλης λέει:

    πληρωμένος είσαι εσυ και μάλλον από τα λεφτά της ληστείας. ποιος μίλησε για την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. για την κατηγορία της ένοπλης ληστείας και απαγωγής μιλάω και σε ότι αφορά τον εισαγγελέα για την τρομοκρατική οργάνωση είναι ειδικός ενώ για την ληστεία και την απαγωγή είναι αυτός που ασκεί την ποινική δίωξη καραγκιοζάκο. κατάλαβες;

   • Ο/Η Βασίλης λέει:

    επίσης και δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου γιατί δεν αξίζεις τον κόπο δεν σου είπε και εσένα κανένας (όπως και του εργοδότη σου να κάνει ένοπλη ληστεία) να βγεις και να γράψεις τη γνώμη σου για τίποτα. από τη στιγμή που την δημοσιεύεις και ο οποιοσδήποτε στον πλανήτη μπορεί να την διαβάσει μπορεί να εκφέρει και την άποψή του και ας μην σου αρέσει. κατάλαβες; δηλαδή αν σου έλεγα μπράβο για τις μαλακίες που γράφεις δεν θα ήμουν τρολ και πληρωμένος αλλά ενας ακόμα θαυμαστής. καραγκιοζάκο.

  • Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

   Για ρώτα πως νιώθει και ο φουκαράς που η τράπεζα του κάνει κατάσχεση

 2. Ο/Η Άγιος Βασίλης λέει:

 3. Ο/Η lola λέει:

  καλημέρα με μια δέηση υπέρ εξουσίας και υπέρ αναπαύσεως ακροδεξιάς, αριστεράς, κέντρου……….

  [Ω, καυλιάρα εσύ εξουσία!] του Αντώνη Αντωνάκου

  Οι ωραίοι ρεπόρτερ της πόλεως των Αθηνών με τη θολή αγωνία και το στεντόρειο παροξυσμό, χάιδεψαν κρυφά τον υδροφόρο Αίαντα λίγο πριν ξεμπουκάρει στη λεωφόρο. Την λεωφόρο, την τραγουδισμένη από ποιητές της μικροαστικής ήττας, που πλούτισαν εκδότες και μεσάζοντες, πουλώντας εξέγερση και ποιητικές βραδιές στα μεσαία στρώματα, αυτά, που στα διαλείμματα της καλοζωίας τους έκαναν μνημόσυνα στα παραστρατημένα τέκνα και τις καλλιτεχνικές μεγαλοφυΐες που φαρμάκωσε η πρέζα.

  Οι ωραίοι ρεπόρτερ των Αθηνών του δρόμου διάβασαν Γώγου και Άσιμο αλλά τώρα δουλεύουν στο μέγκα και στο σκάι. Ρουφάνε το πλουμιστό χιλιάρικο, κάνοντας την αμερόληπτη πάπια που ποιεί την νήσσαν. Χωνεμένοι μέσα στα κόλπα του μεγάλου, κατασκευάζουν για τον ιδιοκτήτη τους πιασάρικες αφηγήσεις. Στολίζουν, με φράσεις από αναγνωστικά γυμνασίου, τη δακρυγόνο μέθη νεολαίων που αφέθηκαν στο έλεος ενός θυμού που καταλήγει αναπότρεπτα στο χειρουργείο του σωφρονισμού.

  Οι ωραίοι ρεπόρτερ είναι η καβάτζα του τηλεοπτικού όχλου. Του σοφού λαού. Του ένδοξου εθνικάρα. Του πατριώτη που γουστάρει τις πατριωτικές σφαλιάρες, αφού προέρχονται από πατριωτικά χέρια κι είναι για το καλό του.

  Οι ωραίοι ρεπόρτερ, που αφουγκράζονται τα πάθη των δρόμων, σε αγαστή συνεργασία με τη χωροφυλακή πόλεων και αμαρτωλών οικοδομικών τετραγώνων, τετραγωνίζουν την άποψη του παντοδύναμου κοινού των ψηφοφόρων. Αυτών δηλαδή που κρατάνε τη δημοκρατία απ’ τ’ αρχίδια και ρυθμίζουν το πολίτευμα. Αυτών που βιώνουν των εκφυλισμό των αναγκών τους αποκοιμισμένοι μέσα σε παιδεραστικές εκπομπές ταλέντων και σε αμερικάνικες σειρές κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτών που σιχτιρίζουν τους πάντες και νομίζουν πως θα τη σκαπουλάρουν.

  Οι ωραίοι ρεπόρτερ των Αθηνών με τις χίλιες κάμερες και τα χίλια μαρκούτσια, ρυθμίζουν τον ατμό στη μεγάλη χύτρα ταχύτητας των κοινωνικών παθών. Μέσα στην ανοργανωσιά των κινημάτων βγάζουν ξύγκι απ’ τη μύγα της ελεγχόμενης εξέγερσης.

  Οι ωραίοι ρεπόρτερ των Αθηνών αύριο μεθαύριο ή του χρόνου θα περιγράφουν τις ίδιες βιβλικές εικόνες ολίγον διορθωμένες απ’ τον κατασταλτικό μηχανισμό μιας άλλης, αριστερής πλέον κυβέρνησης. Μιας αριστερής βέβαια κυβέρνησης μέσα σε συνθήκες σφοδρού καπιταλισμού, που σε αντιδιαστολή με τη δεξιά κυβέρνηση θα αναγκάζει τους εργοδότες να γαμάνε πιο γλυκά τους εργαζόμενους. Να βάζουν λίγο αίσθημα ή λίγο παραπανίσιο σάλιο ρε αδερφέ. Να κάνουν αυτούς τους ματατζήδες πιο ανθρώπινους, να πετάνε λιγότερα δακρυγόνα και λιγότερες κρότου λάμψης. Να κάνει λίγο τους κατακαυλωμένους αξιολογητές μας πιο ήπιους. Να κάνει τους ανθρωποφύλακες δασκάλους πιο επιδραστικούς.

  Οι ωραίοι ρεπόρτερ των Αθηνών απ’ τα πασοκικά ΜΑΤ της δεκαετίας του οδόντα αισίως έφτασαν να ακολουθούν τα πιο νταβραντισμένα ΜΑΤ της ακροδεξιάς. Και πάει λέγοντας. Φτάσανε στον Αίαντα που τον προμοτάρουν στα μάτια των υποτελών, χύνοντας ξανά και ξανά όταν προφέρουν το όνομά του.

  Οι ωραίοι ρεπόρτερ των Αθηνών οσονούπω δε θα συνομιλούν με δοσίλογους και χύτες αλλά με πνευματικούς καθωσπρέπει αριστερούς ανθρώπους. Οι φωνούλες πίσω απ’ το θέαμα της καταστολής την ώρα που οι τηλεοράσεις θα παίζουν ξύλο, θα έχουν χνώτο κουλτούρας, ναρκισσισμό, φλυαρία. Θα έχουν εκείνη την ατμόσφαιρα της ξεδιάντροπης συναλλαγής που λέει φέρτε και σε μας κανα βραβείο να το πάμε στη μάνα μας και τους φίλους μας και τους γνωστούς μας να το τρίψουμε στη μούρη τους, να τους δείξουμε πόσο σπουδαίοι είμαστε, εμείς και τα αριστερά μας αρχίδια. Εμείς που διαπραγματευόμαστε τον κώλο σας με τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανους και δεν τον πουλάμε για ένα κομμάτι ψωμί. Εμείς οι πνευματικοί άνθρωποι της αριστεράς, λαέ, θα πουλήσουμε τον κώλο σου όσο αξίζει πραγματικά. Όχι σαν κάτι ψιλικατζήδες αριστερούς Τατσόπουλους Ψαριανούς και δε συμμαζεύεται.

  Ω καυλιάρα εσύ εξουσία, ελέησε τους αριβίστες, τα πασοκάκια, την αριστερή Δημάρ. Ελέησε τους πνευματικούς ανθρώπους που θρηνούν για τον τόπο. Ελέησε τις μπάκες των επισκόπων, την ελεύθερη αγορά, την μέλλουσα αριστερή κυβέρνηση που σιδερώνει κουστούμια. Ελέησε τον κοσμάκη που είναι στην κοσμάρα του και περιμένει τους νέους σωτήρες και τον νέο μεσσία. Ελέησε τον καταναλωτή που έχασε την καταναλωτική του δύναμη αλλά ξανά προς τη δόξα τραβά. Ελέησε τον Έλλην αμερικανοτσολιά που περιμένει την ημέρα των Ευχαριστιών στο Κεφάλαιο. Ελέησε τα πολυκαταστήματα και τις παέ. Ελέησε τη χριστιανοσύνη και τον άνεργο. Ελέησε τους πολιτευτές μας και τα τέκνα τους. Ελέησε τις εξεγέρσεις που εκτονώνουν και τις εκτονώσεις που οδηγούν ξανά στη μισθωτή σκλαβιά.

  Ω καυλιάρα εσύ εξουσία, ελέησε τους αριστερούς διαπραγματευτές που έρχονται.

  Και σεις ξένοι επενδυτές, σας παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου!

  https://dromos.wordpress.com/2014/12/07/%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%83%CF%8D-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1/

 4. UNFOLLOW
  Ρωμανός καί Λαυρεντιάδης
  Η επιλεκτική ευαισθησία τών εισαγγελέων
  Τού Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

  http://unfollow.com.gr/web-only/15702-romanos-3/

 5. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη. Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά δουλειά να παρεμβαίνει στο έργο της, ούτε κανένας υπουργός. Χάρες δίνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν δεν απατώμαι και εδώ δεν πληρούνται ούτε αυτές οι προϋποθέσεις.

  Αδημονώ, πραγματικά αδημονώ να ισχύσει ο αντιρατσιστικός νόμος επί των φυλακισθέντων. Έχουν πει τα μύρια όσα απειλητικά. Προσωπικά δεν συμφωνούσα με τον αντιρατσιστικό (τότε είχα ξαναγράψει σχετικά), αλλά αφού ισχύει περιμένω άμεσα να διωχθούν οι νεαροί καταδικασθέντες (για τα λαρύγγια και τα μύρια όσα).

  Μην έχει την απατηλή εντύπωση πως ενδιαφέρεται καθόλου ο «λαός» για το θέμα. Θέμα το έχουν κάνει τα κανάλια. Στα καφενεία κυριαρχούν άλλες συζητήσεις.

  Μετά και τον Μιχελογιαννάκη ως απεργό πείνας στας Σύνταγμη, πάμε για ριζική διαπόμπευση και ε-κρομπα-ποίηση της όποιας αριστεράς.

  Με τιμή,
  Κωλόγερας

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Κωλόγερα,
   δυστυχώς, είναι κοινό μυστικό, οι κυβερνήσεις επεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και συχνότατα βρίσκονται πίσω από δικαστικές αποφάσεις.
   Εξυπακούεται πως δεν ζητώ εξωθεσμική παρέμβαση.
   Διάβασε:

   http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_60.html
   Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

   Παυλόπουλος: Έχει άδικο η κυβέρνηση για Ρωμανό

   ……………………..
   Είναι ένα μετέωρο βήμα της υποκρισίας εάν δεν δίνει η πολιτεία συνέχεια σε ένα μέτρο που έχει θεσπίσει. Το αγαθό της Παιδείας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Υπάρχει δίοδος με βάση το άρθρο 16. Ξέρει ο κ. Αθανασίου τι πρέπει να κάνει. Είναι θέμα του υπουργείου Δικαιοσύνης και δεν θέλω να δίνω συμβουλές», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

   • Ο/Η Πόθεν αίσχος; λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/article/128475/o-romanos-itan-emporos-narkotikon-o-athanasioy-tha-ton-eihe-vgalei

    Αν ο Ρωμανός ήταν έμπορος ναρκωτικών ο Αθανασίου θα τον είχε βγάλει

    http://www.koutipandoras.gr/article/118489/pseydes-pothen-eshes-polyteli-akinita-kai-i-thammeni-kataggelia-poy-ton-kaiei
    Ψευδές πόθεν έσχες, πολυτελή ακίνητα και η «θαμμένη» καταγγελία που τον «καίει»

    Ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεν απάντησε επίσημα για καμία από τις αποκαλύψεις του προηγούμενου τεύχους του Hot Doc περί ψευδούς «πόθεν έσχες», χαρακτήρισε όμως «αθλιότητες» όσα το περιοδικό αποκάλυψε, χωρίς ποτέ να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές. Παράλληλα καμιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως Άρειος Πάγος και η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής δεν κινήθηκαν προκειμένου να διερευνήσουν όσα δημοσιοποιήσαμε πριν από 15 ημέρες. Απέναντι σε αυτή την προκλητική αδιαφορία, συνεχίσαμε την έρευνα, για να αποκαλύψουμε νέα συγκλονιστικά στοιχεία

    http://www.koutipandoras.gr/article/128574/pagaki-heri-toy-romanoy-se-kindyno-oi-nefroi-toy-epeita-apo-28-imeres-apergias-peinas
    «Παγάκι» το χέρι του Ρωμανού – Σε κίνδυνο οι νεφροί του έπειτα από 28 ημέρες απεργίας πείνας

   • Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Κατανοώ αγαπητέ Λασκαράτε.

    Εκείνο που παίζεται, όμως, κατά τη γνώμη μου, μαζί με όλα τα άλλα, είναι ο πλήρης ευτελισμός της Αριστεράς.

    Τα έχω γράψει από καιρό εδώ.

    Δεν κατέχω καμιάν απόλυτη αλήθεια, αλλά θυμίζω ότι στην υπόθεση Υπατία, ήμουν υπέρ του εγχειρήματος και εναντίον του Ρο. Στην πορεία είδα που οδηγεί αυτή η υπόθεση και αναθεώρησα πλήρως. Πάμε για πλήρη αποδόμηση της Αριστεράς – θυμηθείτε με.

    Μια φράση συνοψίζει τον προβληματισμό μου:

    Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα, κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ίσως μερικοί αφελείς οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται γιατί σωπαίνουν (ούτε ‘για τα μάτια’ μια ψευτο-έκκληση), ο φίλος του κ.Τσίπρα, Αρχιεπίσκοπος Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη και ο «οικολόγος» πατριάρχης.
  Νομίζω πως το ακόλουθο δημοσίευμα δίνει μια κάποια απάντηση:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64104898

  ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

  Η σύναξη των εκατομμυριούχων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

 7. Τό πανεπιστήμιο τού Οσλο έκανε δεκτό τόν εξωλοθρευτή δολοφόνο 77 φοιτητών, τόν γνωστό μακελάρη Μπρέϊβικ

  http://www.mixanitouxronou.gr/to-panepistimio-tou-oslo-ekane-dekto-ton-breivik-pou-iche-dolofonisi-77-fitites-ti-ischii-se-evropi-ke-ameriki-me-tin-ekpedefsi-kratoumenon
  Εδώ στήν Ελλάδα γιατί στερείται ο Νίκος Ρωμανός τού δικαιώματός του νά σπουδάσει? Γιά κάνετε μία σύγκριση μεταξύ τών δύο καί θά διαπιστώσετε τήν άβυσσο που τούς χωρίζει.Ενα 15χρονο παιδί που είχε τή ατυχία νά περάσει μιά τραγωδία καί ένα πάρτυ, μιά γιορτή μετατράπηκε σέ τραγωδία καί ο φίλος του Αλέξης Γρηγορόπουλος ξεψύχισε στά χέρια του δολοφονημένος από τόν αστυνομικό Κουρκουνέα, ένα τέτοιο παιδί δέν θά έπρεπε νά βρίσκεται στήν φυλακή. Γιά τήν ληστεία που διέπραξε έχω νά πω πως ήταν μιά εφηβική παρόρμηση μιά εκδήλωση αγανάκτησης ενάντια σέ ένα πολιτικοκοινωνικό σύστημα άδικο καί επιλεκτικό. Η κοινωνία μας δέν κινδυνεύει από τόν νεαρό Ρωμανό, αλλά από επαγγελματίες δολοφόνους πολιτικούς που πετσοκόβουν τόν οικονομικά αδύναμο πολίτη. Συντάξεις γερόντων άλλοτε μειώνονται ή κόβονται τελείως. Αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, απολαμβάνοντες τιμές καί προνόμια καί παχυλούς μισθούς. Αυτοί είναι οί πραγματικοί εχθροί τού λαού, οί δολοφόνοι τών χιλιάδων αυτοκτονούντων, τών χιλιάδων ανέργων, τών χιλιάδων νέων που μεταναστεύουν σέ ξένες Χώρες γιά νά ζήσουν. Τί νόημα έχει η φυλάκηση αυτού τού νεαρού παιδιού? Η κοινωνία τωρα ζεί ήσυχα καί μέ ασφάλεια? Αυτός είναι ο κίνδυνος? Ο Νίκος Ρωμανός? Πού είναι η μεγαλοψυχία? Πού είναι τό μεγαλείο καί η ευγένεια ψυχής καί νά δοθεί χάρις σέ ένα παιδί? Αυτό τό βουβό γεροντοχούφταλο ο πρόεδρος τής Δημοκρατείας τί ρόλο έχει σέ αυτήν κοινωνία? Η κοινωνία, αντί νά θεραπεύει καί νά συμπαραστέκεται κοντά σέ ένα παιδί τό μολύνει μέ τόν δολοφόνο ιό της καί τόν οδηγεί στήν καταστροφή, στήν εξώντωση στόν θάνατο. Ευχομαι αυτό τό παιδί νά μήν φθάσει μέχρι τόν θάνατο. Αν μέ ρωτήσετε περι απεργείας πείνας θά σάς πω πως είμαι αντίθετος καί δέν συμφωνώ με τόν τρόπο αυτό ως διεκδίκηση τών όποιων δικαιωμάτων. Η βουβή αυτή διαμαρτυρία η απεργεία πείνας είναι μιά παθητική αυτοκαταστροφική διαμαρτυρία που οδηγεί στόν θάνατο. Ο απεργών πείνας πρέπει νά είναι αφελής όταν περιμένει νά συγκινήσει τόν αντίπαλο σκληρόκαρδο εχθρό του ελπίζωντας πως θά τόν λυπηθεί καί θά ανταποκριθεί στό αίτημά του. Οταν ο σκληρόκαρδος αντίπαλος τόν έχει ρίξει στό μποντρούμι τής φυλακής, επιδιώκοντας τήν εξώντωσή του τί λόγο έχει νά τόν λυπηθεί? Αυτό που θά έπρεπε νά κάνει ο κάθε ένας σέ τέτοιες περιπτώσεις καί θά ευχόμουν νά τό έκανε καί ο Ρωμανός είναι όχι μόνο νά συνεχίζει νά σιτίζεται αλλά νά ζητά καί δέυτερη μερίδα ώστε νά κρατιέται υγειής καί δυνατός ώστε νά μπορέσει κατατροπώσει τόν εχθρό του. Ο εχθρός φοβάται τόν δυνατό, τόν δέ αδύνατο τόν καταστρέφει. Είμαι βέβαιος πως μέ νόμιμα μέσα καί κινητοπιήσεις ο Νίκος Ρωμανός θά μπορούσε νά κερδίσει τά δίκια του. Εύχομαι νά αλλάξει γνώμη. Η ζωή του είναι τό πιό σημαντικό γιά αυτόν καί η παρουσία του σέ μιά κοινωνία παραπέουσα καί διεφθαρμένη θά ήταν πολύ χρήσιμη.

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  Είναι αλλού ο τύπος

  http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5187209/061214-stigma-sabbatoy/
  Κατάθλιψη προ των πυλών

  Γιώργος Παπαχρήστος | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2014 08:00 |

  Οσοι τον έχουν δει τελευταίως τον περιγράφουν κατηφή, ανόρεχτο, συνεχώς εκνευρισμένο, έτοιμο να αρπαχτεί και επιπλέον ανήσυχο. Πολύ ανήσυχο….

  EΠΕΙΔΗ ΤΑ ΝΕΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ, ΟΛΟ ΕΔΏ:

  http://pelasgia.blogspot.gr/2014/12/blog-post_70.html

  Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014
  Κατάθλιψη προ των πυλών

  Όσοι τον έχουν δει τελευταίως τον περιγράφουν κατηφή, ανόρεχτο, συνεχώς εκνευρισμένο, έτοιμο να αρπαχτεί και επιπλέον ανήσυχο. Πολύ ανήσυχο. Και απογοητευμένο. Σχεδόν καταθλιπτικό. Σαν να ξαναγυρίζει στα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας 1996-2004. Βρίζει σε πρώτη ευκαιρία, τόσο που είναι δύσκολο να έχεις μια ολοκληρωμένη συζήτηση μαζί του. Το ίδιο και στο τηλέφωνο. Δεν μπορεί να καταλάβει – και το λέει – «πώς του συμπεριφέρονται έτσι». Σε αυτόν «που έκανε όλα όσα είχαν συμφωνήσει». Που «έβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε». Και τώρα «του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι, σαν πατσαβούρα». Που «δεν του σηκώνουν το τηλέφωνο, ενώ αυτοί μπορούν να δώσουν λύση».

  Οι «αυτοί» είναι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Ο «παραπονεμένα λόγια» είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τις τελευταίες ημέρες. Καταλαβαίνει ότι έπαιξε και έχασε. Και μεταξύ μας, πληρώνει τη στάση του το καλοκαίρι του ’10, τότε που δεν σήκωνε αυτός το τηλέφωνο και έλεγε «δεν υπογράφω Μνημόνια»…

  Ηθελε να γίνει Πρωθυπουργός. Τόσο απλά…

  Γλαφυρή προειδοποίηση

  Στον αντίποδα ο πρόεδρος Βαγγέλης (Βενιζέλος) που βιώνει το δικό του δράμα. Σε ίδια και απαράλλαχτη κατάσταση. Στα όρια της κατάθλιψης, μου λένε δικοί του άνθρωποι (το λένε και αλλού, αλλά δεν το κάνω θέμα…). Βλέπει ότι «δεν βγαίνει όλο αυτό πια». Καταλαβαίνει ότι «ώς εδώ ήταν», τον απασχολεί έντονα «αυτό που έρχεται» και πασχίζει να βρει μια λύση, αλλά «δεν»…

  Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία φυσικά επεκτάθηκε και σε όλα τα άλλα πλην εθνικών θεμάτων ζητήματα (το είχα επισημάνει και τότε, αν θυμάστε), είπε στο αριστερό αγόρι που εξακολουθεί να αεροβατεί:

  – Αλέξη, ένα θα σου πω, θα σε γ…

  Εννοούσε οι Γερμανοί, οι αγορές, η τρόικα. Και χρησιμοποίησε το γνωστό ρήμα, το οποίο χρησιμοποιούμε κάθε φορά που αναφερόμαστε στο sex!

  Γιατί πολύ απλά, αυτός ξέρει. Το είδε το έργο πολλές φορές και δεν του άρεσε καθόλου…

  Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

  http://www.makeleio.gr/?p=225737

  “Τα Νέα βγάζουν παλαβό το Σαμαρά”: Ο καταθλιπτικός και παραληρηματικός Σαμαράς έχει ξοφλήσει!”-Μπα; Το “Λαμπρακιστάν” διαβάζει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ της “παραδημοσιογραφίας;”

  Δημοσιεύθηκε: 07/12/2014 13:27 MakelarisComments: 4

 9. Ο/Η φιλομαθής λέει:

  @ Kώστας Κοροβίλας

  Γιατί ο Ρωμανός στερείται το δικαίωμα να σπουδάσει; Διάβασες το λινκ που πόσταρες; ΚΑΜΙΑ χώρα του κόσμου δεν απελευθερώνει κρατούμενους απλώς και μόνο επειδή έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμιο! (τι περίεργο!). Μιλάει πουθενά το λινκ για ανεξέλεγκτες άδειες απο τη φυλακή; Μακάρι να ήταν έτσι: οι φυλακές θα ήταν φροντιστήρια για να μπορέσουν οι κρατούμενοι να βγουν νόμιμα. Υπάρχουν ΤΕΙ που περνας και με 3000 μόρια: ιδου πεδίο δόξης λαμπρον για τους φιλομαθεις κρατούμενους!

  Αντίθετα υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες προγράμματα, distant learning από μεγάλα πανεπιστήμια που οδηγούν στη λήψη πτυχίου. Αυτοί που πληρώνουν τα ακριβά δίδακτρα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου είναι μαλάκες;

  Μα θα μου πεις, και δίκαια, είναι η φυλακή μέρος για να είσαι φοιτητής; Όχι, αλλά αν μπορείς να περάσεις τις πανελλήνιες από τη φυλακή, μπορείς και να διαβάσεις στη φυλακή, τουλάχιστον στην αρχή! Τι ωραία θα ήταν αν ο Ρωμανός άνοιγε το δρόμο για αίθουσες υπολογιστών στις φυλακές όπου οι κρατούμενοι θα μπορούσαν να ακολουθούν προγράμματα distant learning. Kαι γιατί όχι, ανάλογα με τη πρόοδο και τη συμπεριφορά τους, να έπαιρναν και εκπαιδευτικές άδειες για επιβράβευση.

  Βέβαια αν ο Ρωμανός ήταν αλβανός, είτε φοιτητής είτε φουκαράς που έχει 4 παιδιά να θρέψει, ούτε θα τον είχαμε ακουστά….

 10. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/128615/anatrihila-sti-voyli-apo-ta-osa-eipe-o-samaras-gia-romano-horis-na-ehei-kan-tharros

  Ανατριχίλα στη Βουλή από τα όσα είπε ο Σαμαράς για Ρωμανό χωρίς να έχει καν το θάρρος να αναφέρει το όνομά του

  Κι όμως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό για τον Νίκο Ρωμανό: «Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι o νεαρός αυτός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ».

 11. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.lifo.gr/team/apopseis/53543?comments_page=4&comments_order=p

  Υπόθεση Ρωμανός: Αν κάτι πάει στραβά, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε για μια μέρα .

  Ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει για το θέμα των ημερών

  ΣΧΟΛΙΑ (69)

  Ας θυμηθούμε πώς είχε αντιδράσει η τότε κυβέρνηση μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008. Ο υπουργός Παιδείας είχε δώσει πρώτος τον τόνο, κρίνοντας ότι δεν συνέτρεχε λόγος να ανατρέψει το πρόγραμμα του. Πήγε, Σάββατο γαρ, στα μπουζούκια για να απολαύσει την Έλενα Παπαρίζου, την δε επομένη –ενώ η Αθήνα ήδη καιγόταν- βρέθηκε στο γήπεδο για να συμπαρασταθεί στην ομάδα του.

  ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΚΟΥΛΗ

  2.12.2014 | 15:10
  .
  Top 10 εξοργιστικών επιχειρημάτων όσων υποστηρίζουν »τι με νοιάζει εμένα για τον Ν.Ρωμανό» και η απάντηση σε αυτά

  1. »Εσφαλε και πρέπει να πληρώσει» – πληρώνει ήδη, ειναι 20 χρονων με μια καταδίκη 15 ετών και το δικαίωμα του στην εκπαίδευση δεν σχετίζεται με την ποινή του
  2. »Και εγώ είδα το καλύτερο μου φίλο / το συγγενή μου / τον γείτονα μου να αυτοκτονεί / να φεύγει μετανάστης / να τρώει ξύλο σε διαδήλωση / να μην εχει για τα φαρμακα του αλλά δεν λήστεψα καμιά τράπεζα, είμαι νομοταγής εγώ » – τα κίνητρα κάθε αδικήματος ακόμα και στο δικαστήριο εξετάζονται και ο Ν.Ρωμανός πληρώνει το τίμημα για τις επιλογές του, κανεις δεν ειπε πως ειναι παράδειγμα προς μιμηση αλλά είναι αξιοπρεπης και ειλικρινης ως προς αυτες οσο λαθος και να ειναι
  3. »Δεν με νοιάζει οτι και να παθει είναι ενα κακομαθημενο πλουσιόπαιδο και εγώ πεινάω» – αλίμονο αν η δική μας δυστηχία μας κάνει τυφλούς σε όσους υποφέρουν τα χειρότερα και μας ξυπνάει και τόση χαιρεκάκια δεν πρεπει να λεγομαστε ανθρωποι τοτε
  4. »Ασχολείστε με τον Ν.Ρωμανό και όχι με τους άλλους απεργούς πείνας, με τα κέντρα κράτησης μεταναστών, με τους Σύρους πρόσφυγες με τους ανέργους, εστω με τους άλλους κρατούμενους και όλες τις άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που υποφέρουν» – ωραια εσυ που το λες τι κάνεις; πώς βοηθάς; δεν σημαινει πως οποιος μιλαει για τον Ν.Ρωμανο αγνοει ολα τα υπολοιπα (και να θες δηλαδη δεν μπορεις εκει εξω ειναι)
  5. »Και εγώ πέρασα στη σχολή που ηθελα αλλά σταματησα γιατι δεν ειχα λεφτα / χρονο / ειχα οικογένεια – ενας καταδικασμένος παράνομος δηλαδή έχει περισσοτερα δικαιώματα απο μένα;» – παραλλαγή του 4 και του 5, για εναν κρατούμενο η επισημη μορφωση ειναι ισως η μονη διέξοδος που έχει, εσυ έχεις και άλλες εναλλακτικές λύσεις
  6. »Ιδιος με τον παππου του και αυτος, πολύ ασχολειστε» – επιχειρημα τοσο αισχρο, κουτσομπολίστικο και σιχαμενο που βγαζει στην επιφάνεια ολα τα καταπιεσμενα απωθημένα της ελληνικης μιζεριας, δεν εχει καμμια σχεση το τι έκανε ή δεν έκανε ο παππους του.
  7. »Διαβαστε τα βιβλία της μητέρας του για να καταλάβετε για τι μιλάμε» – παραλλαγη του 6, οποιος θελει να κρινει την Π.Νασιουτζικ ως συγγραφεα ας το κανει αλλα οχι σε σχέση με τον πατέρα της ή τον γιο της
  8. »Αν τον αφησουν να σπουδασει θα δημιουργηθει προηγούμενο και θα θελουν και αλλοι φυλακισμενοι το ιδιο» – ε και; τοσο κακο ειναι να σπουδάζουν με εκπαιδευτικές άδειες; σωφρονισμος δεν σημαινει εκδικηση και βασανιστηρια
  9. »Εκβιαζει το κρατος» – δεν εκβιαζει διεκδικει κατι απλο και ανθρωπινο με το μονο οπλο που εχει, μακαρι να μην βρεθεις ποτε στην ιδια θεση
  10. » Δεν θελω να ξερω, αρκετα με τοση μιζερια, θελω λιγο χαρα στην ζωη μου επιτελους» – πρεπει να ξερεις και να παρεις θεση, τα δικαιωματα των πιο αδυναμων σε αφορουν οσο και να μη θες να ξερεις τι γινεται γυρω σου

 12. Κύριε φιλομαθή, βάλε τό φιλομαθές μυαλό σου νά δουλέψει λίγο καί προσπάθησε νά καταλάβεις τό πνεύμα καί τό νόημα τού σχολίου μου. Δέν χρειάζεται νά συμπεριφέρεσε σάν δασκαλίσκος τού χωριού καί νά μέ ρωτάς άν διάβασα τόν σύνδεσμο που ανάρτησα. Δέν μέ ενδιαφέρει τί νόμους εφαρμόζουν οί διάφορες Χώρες, ούτε τί νόμους έχει η Ελλάδα στό θέμα σπουδές κρατουμένων. Οί νόμοι αυτοί δέν σημαίνει πως ανταποκρίνονται στήν σωστή καί δίκαιη αντιμετώπιση τού προβλήματος αυτού. Αυτά!

 13. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

  Ο Ιερώνυμος μούγγα ο πάπαρδος.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/433481/allages-athanasiou-sti-ruthmisi-gia-romano/

  O Ρωμανός θα μπορεί να σπουδάζει με βραχιολάκι – Σταμάτησε την απεργία πείνας

  Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις Παπούλια με Σαμαρά και Τσίπρα, έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας – Θετικές όλες οι πτέρυγες της Βουλής – Αποσύρθηκε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία
  Την τροπολογία Αθανασίου έκαναν δεκτές όλες οι πτέρυγες της Βουλής με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την απόσυρση του αιτήματος για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία.

  Μετά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο Νίκος Ρωμανός διέκοψε την απεργία πείνας, μετά από 31 ημέρες, τρώγοντας μια φρυγανιά.

  Η τελική μορφή της τροπολογίας που δίνει λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είναι αποτέλεσμα συναίνεσης που επιτεύχθηκε για πρώτη φορά μεταξύ κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

  Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση όλα τα δημοκρατικά κόμματα κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για να βρεθεί διέξοδος και επέδειξαν πρόθεση συνεννόησης.

  …………………..

 15. Παράθεμα: Οβιδιακές Μεταμορφώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.