Γράμμα γονέων στον πρωθυπουργό, για τις καταλήψεις…

«Εμείς οι γονείς φοιτητών του Τμήματος μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση που έχει βιώσει ποτέ το Τμήμα λόγω της συνεχιζόμενης για 7η εβδομάδα κατάληψης με αφορμή το “όριο δήλωσης μαθημάτων”…

katalhpseis30.11.14

Στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καταφεύγουν γονείς φοιτητών ελληνικού πανεπιστημίου, ζητώντας τη συνδρομή του για να αντιμετωπισθεί η κατάληψη της σχολής των παιδιών τους. Πρόκειται για καινοφανή πράξη, που καταδεικνύει το μέγεθος της γάγγραινας των καταλήψεων στα ΑΕΙ. Μάλιστα, χθες, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ συνεδρίασε σε ξενοδοχείο διότι φοιτητές κατέλαβαν την αίθουσα της Συγκλήτου στα Προπύλαια, χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα. Οι γονείς, βέβαια, δεν αμφισβητούν μόνο την κατάληψη ως μέσο ικανοποίησης αιτημάτων. Εγείρουν σοβαρές ενστάσεις για τη στάση των καθηγητών των παιδιών τους ως προς την επίλυση των προβλημάτων της σχολής.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών διανύει την 7η εβδομάδα κατάληψης και κινδυνεύει με απώλεια εξαμήνου, διότι οι φοιτητές αντιδρούν στην πρόθεση της σχολής να θέσει όριο στον αριθμό μαθημάτων παλαιότερων ετών, στα οποία μπορούν να εξετασθούν φοιτητές μεγαλύτερων ετών. Το όριο αυτό δημιουργεί την ανησυχία στους φοιτητές ότι, σε συνδυασμό με το υψηλό και άρα δύσκολο επίπεδο της σχολής, δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τις σπουδές τους μέσα στην 7ετία, όπως ορίζει ο νόμος 4009/2011, το ανώτατο όριο σπουδών για τις σχολές πενταετούς φοίτησης. Και άρα πολλοί θα διαγραφούν.

«Εμείς οι γονείς φοιτητών του Τμήματος μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση που έχει βιώσει ποτέ το Τμήμα λόγω της συνεχιζόμενης για 7η εβδομάδα κατάληψης με αφορμή το “όριο δήλωσης μαθημάτων”, με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε: 1. Τον κίνδυνο υποβάθμισης του μέχρι σήμερα υψηλού επιπέδου σπουδών του Τμήματος, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα μία λύση στο πρόβλημα. 2. Τη μη αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους του Τμήματος, κατάσταση που το ίδιο δημιούργησε άθελά του στην προσπάθειά του για ακαδημαϊκή αναβάθμιση. 3. Την αδιάλλακτη στάση ορισμένων εκπροσώπων των φοιτητών, οι οποίοι συνειδητά οδηγούν την κατάσταση εκτός ορίων. Το Τμήμα είναι ένα από τα καλύτερα στη χώρα μας, με διεθνή καταξίωση και μεγάλη ιστορία. Καλούμε όλους να σεβαστούν την ιστορία του και να συμβάλουν στο μέλλον του», λένε στην επιστολή που υπογράφεται από τη συντονιστική επιτροπή γονέων.

Προς καθηγητές
Οι γονείς απευθύνουν έκκληση προς τους καθηγητές «να εκτιμήσουν με νηφαλιότητα το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η απόφασή τους να ορίσουν όριο δήλωσης μαθημάτων με αναδρομική ισχύ» και προς τους φοιτητές που πρωτοστατούν στην κατάληψη, «να αντιληφθούν ότι η κατάληψη είναι μια απολύτως καταδικαστέα πρακτική. Να αντιληφθούν επίσης το μέγεθος της ευθύνης τους που απορρέει από την πεισματική άρνησή τους να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τους καθηγητές».

Η λύση θα βρεθεί μέσα από τον διάλογο για ένα θέμα απολύτως ακαδημαϊκό, εκτός κι αν πίσω από το bra de fer έχει στηθεί παιχνίδι εξουσίας εντός του Τμήματος.

Περισσότερα στην ©Καθημερινή

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Γράμμα γονέων στον πρωθυπουργό, για τις καταλήψεις…

 1. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Να δημιουργεί πάραυτα Σύλλογος Γονέων και Κη-δαιμόνων Φοιτητοπαίδων Ελλάδος

 2. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_14.html

  Κοίτα ποιος μιλάει απαξιωτικά για τον απεργό πείνας αναρχικό Ν. Ρωμανό!

  Από ΒΑΘΥ , Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014 | 1:18 π.μ.

  ….Ο ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος που με ανάρτησή του στο facebook αποδίδει στον νεαρό αναρχικό ότι «επιδιώκει πολιτικό εκβιασμό». Και τα ισχυρίζεται αυτά ένας τύπος που κατηγορείται για κακουργήματα (• υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου • κατ” εξακολούθηση, απάτης σε βάρος του Δημοσίου • νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες• και έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων) για κάποιες…τραβηχτικές που έκανε από τον κρατικό κορβανά μέσω MKO γύρω στα 5.000.000 ευρώ!

  Λογικά αν είχε την παραμικρή τσίπα επάνω του, ο τύπος, θα είχε εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή, άσε που ο «προστάτης» του Σαμαράς θα τον είχε αποπέμψει από το κομματικό του πόστο. Αλλλα στο Σαμαριστάν που ζούμε!

 3. Παράθεμα: Γράμμα γονέων στον πρωθυπουργό, για τις καταλήψεις… | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s