Η είσπραξη της τροϊκανικής περιφρόνησης

Οταν η κυβέρνηση μιας χώρας εξαναγκάζεται να ανακαλέσει νόμο της μέσα σε δύο εβδομάδες από την ψήφισή του στη Βουλή

troika16noe14

Στελεχάκια Βρυξελλών

Οχι. Οταν προσβάλλεται ο τόπος, κανένας αντιπολιτευόμενος δεν δικαιούται και δεν πρέπει να χαίρεται, εξαιρουμένων φυσικά όσων αναπολούν τον Χίτλερ, άρα αναπολούν και την υπό τον Χίτλερ Ελλάδα της Κατοχής, της τυραννίας και του λιμού. Οταν το δικαίωμα της ελληνικής Βουλής να αποφασίζει και να ψηφίζει καταργείται με ένα τελεσιγραφικό e-mail, τσακίζεται όλη η Βουλή ως ελεύθερο και ανεξάρτητο σώμα. Δεν τσακίζονται μονάχα οι βουλευτές που υπερψήφισαν και οι οποίοι σύρθηκαν να αυτοκαταργηθούν άλλη μία φορά. Προσβάλλονται βαριά και οι μειοψηφήσαντες, αφού, όντας τμήμα της Δημοκρατίας, εισπράττουν και αυτοί την τροϊκανική περιφρόνηση.

Οταν λοιδορείται η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση μιας χώρας, δεν λοιδορούνται μόνον οι υπουργοί της, που αύριο-μεθαύριο θα ξαναγίνουν αν όχι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, σίγουρα μετριότητες μεταξύ μετριοτήτων. Ταπεινώνονται και όσοι πολίτες ψήφισαν τα κόμματα που συναποτελούν την κυβέρνηση. Και ευτελίζονται στο σύνολό τους οι Ελληνες πολίτες. Εκτός κι αν αναγκαστούν να πάψουν να πιστεύουν ότι υπάρχουν ανεξάρτητα κράτη, ότι το Σύνταγμα μιας χώρας είναι ανώτερο από κάθε γραφειοκρατικό στελεχάκι των Βρυξελλών και ότι σε κάθε κράτος μοναδικός κυρίαρχος είναι ο λαός, όπως εκφράζει τη βούλησή του στις εκλογές. Να πάψουν; Οταν η κυβέρνηση μιας χώρας εξαναγκάζεται να ανακαλέσει νόμο της μέσα σε δύο εβδομάδες από την ψήφισή του στη Βουλή· όταν παίρνει την εντολή να αποσύρει πάραυτα μια ρύθμισή της, που μάλιστα την πρόβαλλε σαν τεκμήριο της φιλολαϊκότητάς της αλλά και της μη δεσμευμένης από την τρόικα βούλησής της, δεν χάνουν μόνον όσοι θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο με τον ΕΝΦΙΑ.

Χάνουμε όλοι ένα κομμάτι της ελευθερίας μας, της τιμής και της υπόληψής μας. Να πω και της ψυχής μας, κι ας το κρίνουν μελό όσοι προτιμούν να σκέφτονται με αριθμούς, που όμως ούτε κι αυτοί τους βγαίνουν, όσο κι αν τους πειράζουν. Δυστυχώς, η τελευταία που θα το συνειδητοποιήσει αυτό είναι η ίδια η κυβέρνηση. Οι επικεφαλής της συνεχίζουν να δηλώνουν ευτυχείς και περήφανοι, παρότι φαίνεται ότι παραμένει στόχος εκείνο το ευρωπαϊκό «τσακίστε τους Ελληνες», για το οποίο μας πληροφόρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ. Τσακίζεται όμως μόνον όποιος ανέχεται να τον τσακίζουν.

Copyright©Παντελής Μπουκάλας και Καθημερινή

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η είσπραξη της τροϊκανικής περιφρόνησης

  1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    Τραγικό. H κυβέρνηση στήνει success stories που μετά καταρρέουν με γδούπο

  2. Ο/Η johntheblue λέει:

    μαλλον λαχανακια Βρυξελλων…..ή όχι; Διότι αυτα τρώγονται:: Αυτοί οι σκατόψυχοι δεν τρώγονται με τίποτα. Για πιό ωραία κόλπα…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.