Η… νόμιμη Παραπαιδεία (των Φροντιστηρίων) εναντίον «Παραπαιδείας» (των ιδιαίτερων)

ΤΟ Θράσος. Το ακούσαμε κι αυτό!

frontistiria8.11.14

κλικ-για να δείτε καλύτερα τον παραλογισμό που μας δέρνει -και ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ των φροντιστηρίων -φωτο©Καθημερινή

Διαβάστε το θράσος:
«Η παραπαιδεία στην Ελλάδα κοστίζει 550 εκατ. ευρώ. Τόσο κοστίζουν στους γονείς τα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα των παιδιών τους, ενώ η φοροδιαφυγή από τους εκπαιδευτικούς που παραδίδουν μαθήματα χωρίς αποδείξεις -βεβαίως- εκτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ. Το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε στην παιδεία την τελευταία τετραετία -2010/2013- έφθασε στο ασύλληπτο ποσό των 2,5 δις. ευρώ. Ποσό που μοιράζονται 5.000 καθηγητές δημόσιων σχολείων και καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και 10.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Ο Γιάννης Βαφειαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος τονίζει ότι πλέον το φαινόμενο της παραπαιδείας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με ασύλληπτες συνέπειες, ενώ θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον των 2.500 νόμιμων φροντιστηρίων που λειτουργούν στη χώρα. Θέμα για το οποίο η ΟΕΦΕ έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο, χωρίς όμως ακόμη κάποια εξέλιξη.

Με την παραπαιδεία σημειώνεται ότι παραβιάζεται ο νόμος 1566/85, οποίος ορίζει ότι «απαγορεύεται η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων από δασκάλους του Δημοσίου και οι παραβάσεις επισύρουν φυλάκιση μέχρι τριών ετών, ενώ συνιστούν πειθαρχικό αδίκημα, για το οποίο μπορεί να επιβληθεί και η ποινή της οριστικής παύσης από την εργασία».

Μολονότι κανείς θα περίμενε ότι η κρίση θα έχει μειώσει το φαινόμενο των παράνομων ιδιαίτερων μαθημάτων, λόγω του υψηλού κόστους που έχουν τα τελευταία το έχει εκτινάξει στα ύψη, σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Κανείς, κατά τον ίδιο, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό, ιδίως όταν έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών που επιλέγουν τα ιδιαίτερα μαθήματα και όχι τα φροντιστήρια είναι μεγάλα. Όπως υποστηρίζει, 1 στους 4 μαθητές που έκαναν ιδιαίτερα πέρυσι για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις έγραψε στα μαθήματα επιλογής κάτω από 7. Από την άλλη, το 80% των μαθητών στα φροντιστήρια δηλώνουν ευχαριστημένοι με τις επιτυχίες που είχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρόλα ταύτα, υποστηρίζει ο Γιάννης Βαφειαδάκης, μόνο το 30% των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιλέγουν τα φροντιστήρια και το υπόλοιπο ποσοστό τα ιδιαίτερα μαθήματα. Σε έρευνα δε, που διενήργησε η Ομοσπονδία πριν από ένα χρόνο σε τρία λύκεια της περιφέρειας, έδειξε πως το 40% των μαθητών της Γ’ Λυκείου επιλέγει ιδιαίτερα, ενώ πολλοί από αυτούς παρακολουθούν ιδιαίτερα από τους καθηγητές του σχολείου τους έχοντας ως κριτήριο την ευνοϊκή βαθμολογική μεταχείριση. Και βέβαια, όλα αυτά με το αζημίωτο! Η έρευνα δε επεσήμανε ότι μόνο οι θεολόγοι και οι γυμναστές δεν κάνουν ιδιαίτερα…»

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

ΥΓ:

 • – Ποιος ο μισθός ενός εκπαιδευτικού στα σχολεία -και πως θα τον «συμπληρώσει» προκειμένου να ζήσει αξιοπρεπώς;
 • – Τα φροντιστήρια δεν πληρώνονται ΠΟΤΕ χωρίς αποδείξεις;
 • – Αληθεύει ότι εν μέσω κρίσης οι «νόμιμοι» της παραπαιδείας των φροντιστηρίων πληρώνουν χωρίς αποδείξεις εκπαιδευτικούς το εξευτελιστικό ποσό των 6-7 €υρώ την ώρα;
 • – Το «κράτος πρόνοιας» που το… γκρέμισαν τα Μνημόνια τι κάνει για όλα αυτά;
 • Διαβάστε για τη… δωρεά παιδεία μας και δείτε πόσο κοστίζει ένα «Εισιτήριο»  για ΑΕΙ-ΤΕΙ: €14.000(!)

Αν μας διαφεύγει κάτι που πρέπει να προστεθεί στο Υστερόγραφο, παρακαλώ να γραφτεί στα σχόλια σας και θα το συμπεριλάβουμε.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Η… νόμιμη Παραπαιδεία (των Φροντιστηρίων) εναντίον «Παραπαιδείας» (των ιδιαίτερων)

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Οποιοσδήποτε ληστεύει το ελληνικό κράτος δηλ. τους πολίτες ειναι κατάπτυστος.
  Τι γίνεται όμως όταν κλέφτης ειναι το ίδιο κράτος με κατηγορίες όπως π. χ.
  καθηγητή ιατρού με έδρα και σε δημόσιο νοσοκομείο και δημόσιο παν/μιο και εξωτερικό δικό του ιατρείο;
  Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ποιος δίνει τον τόνο!

 2. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  Καθηγήτρια απολύθηκε από φροντιστήριο μετά από 24 χρόνια και κλήθηκε στην αστυνομία για… συμμόρφωση

  Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/171995#ixzz3ISjyW9WP

  Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

  Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική του φροντιστηρίου «ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ – SO EASY». Η εργοδοσία στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, θεωρεί ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν «τζάμπα», ή στην καλύτερη περίπτωση να παρακαλούν για το μισθό τους. Έως σήμερα έχουν έρθει 4 καταγγελίες στο Σωματείο μας για απλήρωτη εργασία στο συγκεκριμένο φροντιστήριο. Σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν δεδουλευμένα πολλών μηνών και χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή το ωρομίσθιο του καθηγητή που παρέχει το φροντιστήριο είναι εξευτελιστικό

  http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD#ixzz3ISkI64R2

  Καταγγελία
  για τις εξελίξεις στο Φροντιστήριο «Κύβος», Καλλιθέα

  Στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης οι εργοδότες για χρόνια προσπαθούσαν να επιβάλουν συνθήκη υπερεκμετάλλευσης και εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Απέναντι, σε αυτή την προσπάθεια εμπόδιο και ανάχωμα αποτελούσε η συλλογικότητα των καθηγητών και η δράση του ΣΕΦΚ. Τώρα, πατώντας πάνω στο ξεθεμελίωμα της εργατικής νομοθεσίας, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, προσπαθούν να επιβάλουν μειώσεις αποδοχών και επιδείνωση της εργασιακής συνθήκης, αλλά και να απαλλαγούν από τους ενοχλητικούς εργαζομένους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
  Έτσι και το φροντιστήριο «Κύβος» στην Καλλιθέα (Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) 137, Καλλιθέα, 2109593515, β΄ κτίριο Αθηνάς 59, Καλλιθέα) ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου την πρόθεσή
  του να ζητήσει από τους καθηγητές μείωση των αποδοχών τους. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων ότι το θέμα αυτό, όπως και η συνολική εργασιακή συνθήκη, θα πρέπει να είναι αντικείμενο ανοιχτής συζήτησης με όλους τους εργαζομένους χωρίς μονομερείς ενέργειες, η απάντηση της εργοδοσίας ήταν ή δέχεστε ή διαφορετικά απολύεστε και παίρνουμε άλλους στη θέση σας.

  http://www.inewsgr.com/224/sefk-katangelia-gia-tis-exelixeis-sto-frontistirio-kyvos-kallithea.htm

 3. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  τώρα όλοι τους θα πληρώνονται με το μακρύ μόριο του Λοβέρδου, οπότε Who cares?

 4. Ο/Η πότε πρόλαβες μωρέ; λέει:

  http://picasonidis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_32.html#more

  Διαβάζω για ακόμα μία φορά, χωρίς ωστόσο να με εντυπωσιάζει λιγότερο, το βιογραφικό του τέως υφυπουργού Παιδείας κ. Γιώργου Στύλιου
  ιετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ (1994-1995) μια περίοδο δύσκολη για την Ν.Δ. καθώς μόλις είχε φύγει από την κυβέρνηση, οπότε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον πρόεδρο του κόμματος Μιλτιάδη Έβερτ επιχειρήθηκε να υιοθετήσει και η ΟΝΝΕΔ ένα νέο πολιτικό λόγο.

  Υπηρέτησε στο ελληνικό στρατό και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στην Άρτα όπου από το 1997 έως και το 2001 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά εργαζόμενος σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως καθηγητής. Συνέχισε ως την πολιτική του δραστηριότητα και το 1998 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λάμπρου Ρίζου. Από το 1996, ο Γιώργος Στύλιος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

  Έχοντας πολλές ανησυχίες πήγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα τα ‘Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία’ το χρονικό διάστημα 2001-2002. Με την επιστροφή του στην Άρτα εργάσθηκε στο τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ως καθηγητής και ως στέλεχος του ΤΕΙ για θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης Ελληνικών και Ευρωπαικών προγραμμάτων.

  To 2006 εκλέχτηκε καθηγητής εφαρμογών στη τμήμα Εφαρμογές Πληροφορικής στην Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και από το Σεπτέμβριο 2006 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το Σεπτέμβριο 2008 είναι προιστάμενος στο ίδιο τμήμα και έχει αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία και δεύτερου τμήματος.[…]

  Συνοψίζω: φοίτηση σε ΑΕΙ, δραστηριότητα ως φοιτητής στο κόμμα, περαιτέρω δραστηριότητα σε ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ, εκλογή ως νομαρχιακός σύμβουλος σε συνδυασμό του κόμματος, μέλος κεντρικής επιτροπής ΝΔ, 1 χρόνος Master(ούτε καν δύο!) με θέση στα ΤΕΙ αμέσως μετά, εκλογή ως καθηγητής εφαρμογών (!!!) ταυτόχρονα με την έναρξη διδακτορικών σπουδών (!!!), προϊστάμενος του τμήματος (!!!), υφυπουργός Παιδείας.

 5. Ο/Η Ο νέος υφυπουργός λέει:

  Νέος υφ. παιδείας: Οι βολεμένοι της ΝΔ να φέρετε και τη μάνα σας

  http://info-war.gr/2014/11/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%86-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B4-%CE%BD/

  11/11/2014

  Ταχύτατος όπως πάντα ο @Gerogriniaris έσπευσε να μας θυμίσει ποιος είναι ο άνθρωπος που επέλεξε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για το ιδιαίτερα κρίσιμο πόστο του υφυπουργού Παιδείας.

  Στο απόσπασμα από βίντεο της συγκέντρωσης στελεχών της ΝΔ του Κιλκίς, ο Γιώργος Γεωργαντάς ακούγεται να λεέι και τα παρακάτω: “…σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που δούλεψαν επί ΝΔ σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγαν στα stage, αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία…”

  Ποιος άλλος πολιτικός βέβαια θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα το ήθος και το εκπαιδευτικό όραμα ενός πρωθυπουργού ο γιός του οποίου συνελήφθη να αντιγράφει στο κολέγιο Αθηνών και… απολύθηκε η καθηγήτρια που τον εντόπισε.

  • Ο/Η Ο νέος υφυπουργός λέει:

   Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοε 2014

   Απόσπασμα από βίντεο της συγκέντρωσης στελεχών της ΝΔ του Κιλκίς.
   Παρόντες μεταξύ άλλων ο καταδικασμένος τελεσίδικα πλέον και έκπτωτος πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
   Ο Γιώργος Γεωργαντάς λέει αυτά που ακούσατε.
   Το πελατειακό κράτος είναι εδώ, προκαλεί, εξαγοράζει και απολύει.

 6. Ο/Η Εκτέλεση Καρατζαφύρερ λέει:

  Έτσι λειτουργεί το Κράτος

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ- που από τον Ιούλιο συνεχίζει τις αποκαλύψεις σχετικά με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ- τώρα το Μαξίμου με τρόπο που εξηγείται θέλει να “τελειώσει” το συντομότερο δυνατό, τον Καρατζαφέρη.

  Και δικαιολογημένα πλέον γιατί έγιναν πολλά κατά τις πληροφορίες που έρχονται από το “μαγαζάκι των ρουφιάνων” στην Ηρώδου του Αττικού.

  Η άρνηση του Καρατζαφέρη να προσχωρήσει στην Ν.Δ, οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσε για τον Σαμαρά αποκαλώντας τον “Τρελλαντώνη” και η παντιέρα που είχε σηκώσει, φαίνεται ότι ξεχείλισαν το ποτήρι. Και να μη ξεχνάμε πως του εδωσαν άδεια για πανελλαδικό σήμα στο κανάλι του ΑRT κι αυτός δεν τον εκτίμησε αντίθετα το εκμεταλεύτηκε, όπως λένε.

  Το κανάλι αυτό αποτελεί μήλο της έριδος, αφού οι συχνότητες πλέον είναι δυσεύρετες και φυσικά υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να τον τσακίσουν και να του το βουτήξουν μπιρ παρά.

  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

  ΤΟ ΕΣΡ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!

  Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση στο ψηφιακό μπάχαλο της τηλεόρασης είναι το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το κανάλι του αρχηγού του ΛΑΟΣ απαίτησε και πήρε πανελλαδική άδεια χωρίς κανέναν απολύτως διαγωνισμό, έπειτα από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, και τελικά στην Πελοπόννησο εκπέμπει αναλογικά! Το ΑΡΤ TV, ενώ μετά την εξασφάλιση της πανελλαδικής εκπομπής από το ΕΣΡ, χωρίς να διαθέτει άδεια για αυτό, συμφώνησε με την Digea για την ψηφιακή εκπομπή του σήματός του στην Πελοπόννησο, διαφώνησε την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δέχθηκε να πληρώνει ενοίκιο 60.000 ευρώ στην Digea για την ψηφιακή εκπομπή του στα 19 κέντρα εκπομπής. Έτσι, άνοιξε χωρίς καμία απολύτως άδεια το αναλογικό σήμα του στη συχνότητα 22 στην Πελοπόννησο, εκπέμποντας από δικούς του πομπούς! Η ΕΕΤΤ προφανώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για όλα αυτά.

 7. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/9039-yfypourgo-pou-eksymnei-ton-pelateiasmo-diorise-o-samaras

  Epikairo: Υφυπουργό που υμνεί τον πελατειασμό διόρισε ο Σαμαράς στην θέση του Υφυπουργού Παιδείας. Όπως αναφέρεται, ο Γεωργαντάς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ τον Ιούνιο του 2012. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τότε και στο πλαίσιο ομιλίας του σε συγκέντρωση, είχε πει τα εξής:
  «Επίσης καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ… Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν. Αν ο καθένας μας φέρει από έναν ακόμα, που νομίζω μπορούμε, από έναν ακόμα που δεν πήγε να ψηφίσει την προηγούμενη φορά ΝΔ και τον φέρει πίσω, θα τρίβουμε τα μάτια μας την Κυριακή το βράδυ από το αποτέλεσμα..» – See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/9039-yfypourgo-pou-eksymnei-ton-pelateiasmo-diorise-o-samaras#sthash.RLQhqxNp.dpuf

 8. Παράθεμα: Η… νόμιμη Παραπαιδεία (των Φροντιστηρίων) εναντίον «Παραπαιδείας» (των ιδιαίτερων) | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s