Τελετές βυζαντινής παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία

Το ΣΥΡΙΖΟΝΔΣΟΚ, το νέο τέρας της δημόσιας ζωής, είναι εδώ

Άξαφνα η πόρτα μας άνοιξε.Byzantino-Syrizondsok1
πρώτος κατέβαινε ο αυτοκράτορας
με καινούργια στολή
ο νέος αρχιεπίσκοπος
ο υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων
(η εργάτρια Ντούμπιοβα παρήγαγε
δεκαπέντε χιλιάδες ποτήρια)
ο στρατάρχης ήρωας της μάχης Σαρώ
πιο πίσω οι αυλοκόλακες
οι υπάλληλοι όλοι με τας συζύγους των
ο πρόεδρος τους ανωτάτου δικαστηρίου
στο τέλος ένα παιδί που ήταν ο γελωτοποιός.

Μιχάλης Κατσαρός, Κατά Σαδδουκαίων-1953-Εικ.1: Οι κ.κ. Σαμαράς (γονυπετής) και Ν.Παππάς (τελευταίος δεξιά) υποβάλλουν τα σέβη των εις τον σεπτόν Αρχιερέα.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Στην προσφυγική Ν.Ιωνία της ανεργίας και της φτώχιας, θρονιάστηκε ένα μιτροφόρο παγώνι, ο νέος της δεσπότης ο 38χρονος Γιώργος Παπανικολάου από το Μοσχάτο, που από 35χρονος είχε γίνει αντικανονικός «βοηθός επίσκοπος» (!) με τον τίτλο της ανύπαρκτης επισκοπής Διαυλείας.
Στην χειροτονία του ως βοηθητικού επισκόπου είχε πάρει μέρος μια κουστωδία από 27 αργόσχολους δεσποτάδες! Όμως ήταν μια παράνομη και περιφρονητική των Ι.Κανόνων ιεροπραξία, διότι oι Κανόνες δεν επιτρέπουν επίσκοπο μπάτλερ και ορίζουν «… ίνα μη εν τη πόλει δύο επίσκοποι ώσιν» ( Καν. 8ος Α΄ Οικ. Συν. Καν. 41ος & 58ος Αγ. Αποστόλων). «Απολελυμένη» ήταν η χειροτονία και «ανενεργή η ιερωσύνη εφ’ όρους ζωής εφ’ υβρει του χειροτονήσαντος» (Καν. 6ος Δ’ Οικ. Συν. ). Πνευματικό τέκνο Byzantino-Syrizondsok2του Αρχιεπισκόπου Χουντόδουλου και ευνοούμενος του κ.Ιερώνυμου, ο νεαρός αυτός, που έχει μπάρμπα στην Κορώνη, ψηφίστηκε για μητροπολίτης Ν.Ιωνίας με πρωτοφανή πλειοψηφία από την Ιεραρχία, παίρνοντας εβδομήντα ψήφους, με τους δυο εικονικούς συνυποψηφίους του να παίρνουν από τρεις. Η ενθρόνισή του έγινε με την παρουσία μιας προκλητικής βεντάλιας 34 επισκόπων, του πρωθυπουργικού ζεύγους (πρωτοφανές!) και πολλών υπουργών, τ.υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών όπως οι Α. Λοβέρδος, Α. Ντινόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Καραμανλή, Ν. Δένδιας, Κ.Παπακώστα, Ντόρα Μπακογιάννη, Κ. Αρβανιτόπουλος, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Κουμουτσάκος, Α.Ψυχάρης, Ευ.Αντώναρος. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΣτΕ κ.Σωτήρης Ρίζος, η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη (κοντοχωριανή του κου Υπ.Δικαιοσύνης) και ο φιλακόλουθος αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός, ενώ απουσίαζε ο κ.Γιοσάκης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αριστεράς παρευρέθηκαν εκπρόσωποί της, και τόσοι πολλοί (τουλάχιστον έξι!), στην ενθρόνιση μητροπολίτη, ο εξ απορρήτων του κ.Τσίπρα Ν.Παππάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου, Χ.Καφαντάρη και Γ. Αμανατίδης, ενώ το μητροπολίτη υποδέχθηκε και προσφώνησε ο δήμαρχος του ίδιου κόμματος κ.Ηρ.Γκότσης και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, «χαρακτήρισε ‘Άξιο’ τον νέο μητροπολίτη και του μετέφερε τις ευχές και τη διάθεση καλής συνεργασίας» της Ρένας Δούρου. Είναι κρίμα που δεν μπόρεσε να παραστεί και ο παλιός φίλος της Μητρόπολης Ν.Ιωνίας, ο τοπικός ευσεβής πολιτευτής της ΝΔ κ.Χάρης Τομπούλογλου, μετά τις γνωστές περιπέτειές του. Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε και στην παράδοση που έχει η περιοχή στον αθλητισμό, μια περιοχή όπου εκκρεμεί το ακανθώδες θέμα του εφοπλιστικού γηπέδου της ‘Αγιασοφιάς'(!), του πατριαρχικού Άρχοντα και καταδικασμένου πρωτόδικα (5 έτη με αναστολή) για φοροδιαφυγή Μελισσανίδη, στο οποίο θα δοκιμαστεί η ηθική του ΣΥΡΙΖΑ, φοβάμαι με πολύ δυσάρεστη κατάληξη: «Εδώ είναι η έδρα της ΑΕΚ. Μας δίνει σε όλους ένα κίνητρο να ερχόμαστε πιο κοντά και με σωστό τρόπο κοντά στους νέους ανθρώπους», είπε ο επίσκοπος, που δεν έχει βρει μισή λέξη να ψελλίσει για την τραγωδία των νέων ή και ανήλικων προσφύγων που βασανίζονται στα τμήματα της Αστυνομίας του Αγ.Αρτεμίου, όπως άλλωστε και κανείς άλλος μιτροφόρος κηφήνας, έχοντας γράψει όλοι τους εκείνα τα «ξένος ήμην» και «εν φυλακή ήμην» στα παλιά τους σκαρπίνια.

Όλη αυτή η ιστορία κακόγουστης επίδειξης και ικανοποίησης μωροφιλόδοξων συμπλεγμάτων, αποπνέει την αποφορά μιας Εκκλησίας και μιας κοινωνίας που το βούλιαγμά τους σε σκάνδαλα και σε περιπέτειες, κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες μεσαιωνικές τελετές εμπλουτισμένες με όλο το νεοελληνικό κιτς, στις οποίες ο καινούργιος δεσπότης, προϊόν πάντα συναλλαγής και παρασκηνίου, καμαρώνει σα γύφτικο σκερπάνι μπροστά στο φιλοθεάμον κοινό. Από τα πολλά ερωτήματα που θα μπορούσε να θέσει κανείς στον κατά την ευσεβή ροζ “Espresso” (23.4.2009) «ισχυρό ζεν πρεμιέ της Αρχιεπισκοπής» ή « αψηλό, … τύπο, μελαχρινό αρχιμανδρίτη» («Ποντίκι», 9.10.2009), που συνομιλούσε απ’ευθείας με τον ΓΑΠ («Τέτοιους κληρικούς θέλουμε» δήλωνε για τον εν λόγω ο ευφυής τ.πρωθυπουργός), επιλέγω τα δυο πιο καίρια:

1.Η μητρόπολη της Ν.Ιωνίας και ο προηγούμενος μητροπολίτης της Κώστας Φαραντάτος, που σπρώχτηκε σε παραίτηση για υπαρκτούς και σοβαρούς λόγους υγείας, ήταν το επίκεντρο καταγγελίας μεγάλων σκανδάλων σε εφημερίδες, ιστότοπους και τηλεοπτικές εκπομπές, ακόμη και από κληρικούς και από το σοφέρ του, που δεν διερευνήθηκαν, παρά τη δυσωδία τους, από την Εκκλησία ποτέ. Μια μικρή γεύση μπορεί να πάρει ο αναγνώστης από παλιότερο άρθρο μας, αλλά και εδώεδώ, εδώεδώεδώ και εδώ:

Όταν υπηρετούσε σε κάποιον αθηναϊκό ναό ο νέος μητροπολίτης, ο συνεφημέριός του κατηγορήθηκε ότι είχε ένα ανάλογο με αυτά του κ.Φαραντάτου διαδικτυακό ατύχημα, που έτυχε τηλεοπτικής αποκάλυψης από ακροδεξιό δημοσιογράφο (10.6.2011), για το οποίο έκτοτε (Romfea 10.7) διενεργείται με αρχιεπισκοπική εντολή, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, «ένορκη διοικητική εξέταση» που δεν λέει να ανακοινώσει πόρισμα. Τώρα όχι μόνο δεν βρήκε τρόπο να αποστασιοποιηθεί δημόσια με κάποιο διακριτικό τρόπο από τον κ.Φαραντάτο, που παρευρέθηκε τιμητικά και εκφώνησε λόγο μπροστά στον πρωθυπουργό και στον εκπρόσωπο του αρχηγού της αντιπολίτευσης, αλλά του υποσχέθηκε πως θα βρίσκεται τώρα στα γηρατειά του στο πλευρό του. Αλλά όλη αυτή η κακοσμία δεν απέτρεψε και την πολιτική ηγεσία, που τη γνωρίζει, από το να προσέλθει με ύφος σοβαρό και επίσημο στην, με ευαγγελικά μέτρα, αμαρτωλή κοσμική πασαρέλα της ενθρόνισης, όπου κυριάρχησε και η σεμνή παρουσία του στενού συνεργάτη του παλιού μητροπολίτη, του γνωστού εξομολόγου της κ. Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου αιδεσιμολογιοτάτου πατρός, Τιμοθέου Ηλιάκη, χάρις στον οποίο η αφορολόγητη και κερδοφόρα Αγία Ζώνη είχε κάνει στη γνωστή τουρνέ της και μια στάση στο ναό του.

2. Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα απολύτως τίποτα στις αγιογραφίες του νεότατου όλων, μητροπολίτη, που να δικαιολογεί την πανηγυρική και πρόωρη εκλογή του και μάλιστα τις εκκλησιαστικές και πολιτικές τιμές που του αποδόθηκαν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Καμία απολύτως κοινωνική, συγγραφική, ιεραποστολική δράση, καμία προσφορά πουθενά. Μοναδικό προσόν η εύνοια του αρχιεπισκόπου. Για την άγουρη Σεβασμιότητά του είχαμε ήδη γράψει από καιρό εδώ.

Αν η παρουσία του κ.Σαμαρά και των υπολοίπων δεν δημιουργεί θέμα, πλην του κωμικού του θεάματος ενός πρωθυπουργού, που τρέχει πίσω από έναν φουσκωμένο νεαρό μητροπολίτη και στέκει παραστάτης σαν παπαδάκι δίπλα στον επηρμένο του θρόνο, αφού παραδοσιακά κυρίως η Δεξιά και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ αλίευαν ψήφους και πολιτική ισχύ στα θολά νερά της ιερής υποκρισίας, η ευκολία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο στα κωμικοτραγικά αυτά πανηγύρια (φαντάζομαι πως μόνο η παρουσία Σαμαρά απέτρεψε την αυτοπρόσωπη παρουσία του πρόθυμου να κολακέψει μητροπολίτες Τσίπρα), δεν δείχνει τίποτα άλλο έξω από το ότι πέρα από τον προαλειφόμενο για Αρχιεπίσκοπο, που ψοφάει για γκλαμουριά και που ετοιμάζεται για τη νέα απότομη άνοδό του, όπως κατά κόρον τόσο ανενδοίαστα γράφτηκε (‘Ecce Sacerdos Magnus… et inventus est iustus’), είναι εδώ και το «νέο ΠΑΣΟΚ», που προσπαθεί αγχωδώς να δώσει πειστήρια συντηρητικοποίησής του και συμφιλίωσής του με την οπισθοδρόμηση, με τη βλακεία, με τις κακές συνήθειες, με τη διαφθορά, και με τη δημόσια προσποίηση. Νομίζω πως τη μάσκα του ευλαβέστατου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδη, στο σχετικό αποκαλυπτικό album της romfea.gr, όταν συγχαίρει το δεσπότη, θα τη ζήλευαν πολλοί κωμικοί ηθοποιοί. Φοβάμαι πως το ΣΥΡΙΖΟΝΔΣΟΚ, το νέο τέρας της δημόσιας ζωής, είναι εδώ.

ΥΓ.
Στο «Χωνί», ο γνωστός για την ευσέβειά του Ν.Παππάς ασπάζεται τον κ.Γιώργο Παπανικολάου. Όπισθεν, συνωθείται η βουλευτίνα Καφαντάρη (πρόωρη συνταξιούχος της Εθν.Τραπέζης), περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά της.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

35 Responses to Τελετές βυζαντινής παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία

 1. Ο/Η Σόδομα και Γόμορα λέει:

  Ούτε πρόεδρος Δημοκρατίας να γινόταν ο 38άρης μητροπολίτης.

  Υπάρχει όμως για την Αρχιεπισκοπή και για την Μητρόπολη Ν.Ιωνίας και η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

  Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος

  http://attikanea.blogspot.gr/2011/07/blog-post_8778.html

  Την διενέργεια επείγουσας ένορκης διοκητικής εξέτασης διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος σχετικά με οπτικό υλικό που προβλήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel , “Mακελειό¨. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γνωστός αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στενός συνεργάτης αξιωματούχου της Ιεράς Συνόδου(και εκ των πιο άμεσων συνεργατών του Μακαριωτάτου)που προίσταται σε ιστορικό ναό της…
  Αθήνας και συμμετέχει σε επιτροπή της Ελλαδικής Εκκλησίας, εικονίζεται ημίγυμνος να ερωτοτροπεί μπροστά σε web camera, να συνομιλεί με νεαρό και να αυτοικανοποιείται. Ο εν λόγω αρχιμανδρίτης και υποψήφιος μητροπολίτης που φέρεται να ανήκει σε λόμπι ιερών πατέρων με τα ίδια γούστα, να αναζητά ερωτικούς συντρόφους και να κλείνει διαδικτυακά ραντεβού για σαρκικές απολαύσεις, τέλεσε πριν από λίγο καιρό μαζί με τον αρχιεπίσκοπο την κηδεία του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου. Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μόνο που έχει στην διάθεση της η εκπομπή καθώς οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν κι άλλα με ανώτερους και ανώτατους κληρικούς να εικονίζονται γυμνοί και να ερωτοτροπούν σε σαδομαζοχιστικές τάσεις έχοντας στο λαιμό τους και στα πόδια τους μέχρι και…λουριά. Επίσης το ρεπορταζ έχει καταγράψει μέχρι και κομματικά στελέχη γνωστών πολιτικών προσώπων με τα ίδια γούστα που δεν είναι απλώς ηθικά αλλά είναι και ποινικά κολάσιμα(ακόμα και χρήση ναρκωτικών ουσιών).
  Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
  “Σχετικά με κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής χθες το βράδυ,
  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της φερομένης υπόθεσης.

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=259396
  Η στάση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως λένε κληρικοί με πικρόχολη διάθεση, έχουν δύο κοινά με τον κ. Παντελεήμονα. Δεν δηλώνει την ημερομηνία γεννήσεως του στα Δίπτυχα της Εκκλησίας και εναντίον του κ. Κωνσταντίνου έχουν καταγραφεί διάφορες κατηγορίες από τον επί μακρό χρονικό διάστημα οδηγό του αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο ή κάποιον εκκλησιαστικό ανακριτή.

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/6293/%CE%B8%CF%8D%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

  Αυτός που καταγγέλθηκε, δίκασε τους κατηγόρους του

  Θύελλα στο Ηράκλειο με δύο παπάδες και τον άγιο Νέας Ιωνίας!

  Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2007 – 21:16

  Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

  Το επισκοπικό δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα Κανέλλο Δημητρακόπουλο ποινή αργίας πέντε μηνών και είκοσι ημερών, ενώ στο άκουσμα της απόφασης δεκάδες ενορίτες που είχαν καταφθάσει με πούλμαν έξω από τη μητρόπολη ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δύο ρασοφόρων και απειλώντας ακόμη και με κατάληψη του ναού.

  Κατά την έξοδό του από την Ιερά Μητρόπολη ο καταδικασθείς ιερέας Κανέλλος Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει σε τηλεοπτική εκπομπή εναντίον του μητροπολίτη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλει να μας διώξει από την εκκλησία. Οδηγήθηκα σήμερα εδώ από ένα πείσμα του μητροπολίτη και λυπάμαι για λογαριασμό του. Δεν ξέρω ποιες είναι οι κατηγορίες που με βαραίνουν. Η ποινή που μου επιβλήθηκε θα έπρεπε να επιβληθεί στον μητροπολίτη. Αυτός είναι που εισπράττει χρήματα από τις εκκλησίες, που πάει σε μυστήρια και πληρώνεται χωρίς αποδείξεις, που το αυτοκίνητό του και η βενζίνη είναι με χρήματα των εκκλησιών. Επειδή τα είπα όλα αυτά, έπρεπε να με τιμωρήσουν. Τώρα όμως θα πω κι άλλα, περισσότερα».

  Παρουσία των συγκεντρωμένων πιστών, που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ο πατήρ Κανέλλος δεν δίστασε να προβεί σε μια δήλωση που προκαλεί έκπληξη: «Ηθελα τον μητροπολίτη να είναι εδώ. Αν είχε τον ανδρισμό, που απ’ ό,τι ακούγεται δυστυχώς του λείπει, θα έπρεπε να είναι εδώ» είπε και συμπλήρωσε: «Αν είχε μυαλό στην κεφαλή του, θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση παραίτησης λόγω υγείας, για να μην ακούσει αυτά που θα ακούσει εντός των ημερών. Θα καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του».

  Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσαν και οι δηλώσεις του έτερου κληρικού της ενορίας Αγίου Γεωργίου, ο οποίος μίλησε για ταλαιπωρία εξαιτίας της φιλίας του με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσούμας-Κοντόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενας από τους λόγους που υφίσταμαι αυτή την ταλαιπωρία είναι επειδή είμαι φίλος του Αρχιεπισκόπου και κάθε φορά που προσεύχομαι στην εκκλησία κάνω αναφορά στο πρόσωπό του. Αυτό ενοχλεί. Μάλιστα, με πήρε ο ίδιος ο μητροπολίτης τηλέφωνο και μου είπε “να το βουλώσεις και να μην ξαναμιλήσεις για τον Χριστόδουλο. Ο Χριστόδουλος τέλος. Αν θέλεις να μιλήσεις για τον Χριστόδουλο, θα πας στην Αρχιεπισκοπή”».

  Ο ίδιος στις δηλώσεις του ανέφερε πως το καλοκαίρι είχε σταλεί στον μητροπολίτη μια αναφορά για οικονομικές ατασθαλίες και… ροζ καταστάσεις με το σκεπτικό ότι η αναφορά θα πάει στην Ιερά Σύνοδο, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, δεν έγινε, ενώ μας είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα τελευταία μας έστειλε στην ενορία ένα νέο παιδί με μόλις δέκα χρόνια στην ιεροσύνη, τον έκανε προϊστάμενο και πλέον δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Ζητάμε να τον απομακρύνει το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να κάνουμε γιορτές».

  Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

 2. Ο/Η Po λέει:

  Πόσοι υπουργοί σε μια ενθρόνιση Μητροπολίτη;
  Του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr -04.11.14

  Eίναι που το υπουργικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει και τόσο τακτικά και τους είχε λείψει. Για αυτό αποφάσισαν να συνέλθουν σε σώμα με αφορμή την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.λπ. στον Μητροπολιτικό ναό της περιοχής. Με επικεφαλής ασφαλώς τον Πρωθυπουργό, που όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε γιατί δεν πάει στη Βουλή του είπε, μεταξύ άλλων, ότι έχει σημαντικά θέματα να ασχοληθεί. Έχει, χωρίς άλλο, αλλά μπορούσαν να τον περιμένουν προκειμένου να παραστεί σε μια τελετή ενθρόνισης Μητροπολίτη- σε μία ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή ποτέ.

  Αναρωτιέμαι ειλικρινά τι δουλειά έχουν οι υπουργοί σε μία αυστηρά εσωτερική υπόθεση της Εκκλησίας, άντε και του ενδιαφερομένου τμήματος του ποιμνίου της περιοχής. Έστω, να καταλάβει κανείς την παρουσία του υπουργού Παιδείας (που ευτυχώς ειδοποιήθηκε εγκαίρως αυτήν τη φορά και δεν θα ‘χουμε άλλα), ο οποίος ελπίζω να πάει και όταν ενθρονιστεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας. Αλλά να πετύχουμε την τρίτη καλύτερη επίδοση της χρονιάς σε υπουργικές παρουσίες (μετά τα δύο υπουργικά συμβούλια) σε μία θρησκευτική τελετή, με ξεπερνάει.

  Είδατε ποτέ τόσους υπουργούς στην τελετή ενθρόνισης του νέου Πρύτανη του Καποδιστριακού ή του Πολυτεχνείου, του νέου ΓΕΕΘΑ, του νέου Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής, ενός νέου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών; Μικρότερη σημασία έχουν αυτά τα πρόσωπα και αυτοί οι θεσμοί για την κοινωνία μας; Κι όμως, εκεί πάει ο αρμόδιος υπουργός και αν. Πώς βρέθηκαν τώρα τόσοι συναρμόδιοι για την ενθρόνιση ενός ιεράρχη;

  Πολιτική τους υποχρέωση δεν ήταν, αφού η αφορμή δεν ήταν πολιτική. Κοσμική τους υποχρέωση δεν ήταν αφού το γεγονός δεν ήταν κοσμικό. Λατρευτική τους υποχρέωση δεν ήταν αφού δεν είναι δημότες Νέας Ιωνίας. Θρησκευτική τους υποχρέωση δεν ήταν αφού δεν είναι παπάδες. Τι στην ευχή τους μάζεψε εκεί πέρα; Φοβάμαι η απλή και άδολη ψηφοθηρική τους υποχρέωση. Απόδειξη, ότι μπορεί να έλειπαν κάποιοι, αλλά οι εκλεγόμενοι στη Β΄ Αθηνών είχαν ολομέλεια. Υπέβαλαν οι άνθρωποι τα πιστοποιητικά πίστης τους στους θρησκευόμενους της εκλογικής του περιφέρειας, αλλά κυρίως στους παπάδες της.

  Νομίζω το επάγγελμα του παπά είναι από τα πιο αγαπημένα στους πολιτικούς μετά του ταξιτζή. Ο λόγος προφανής, επηρεάζουν τους πιστούς περισσότερο από όλους τους άλλους. Είτε από του άμβωνος, όπου κάποιοι πολιτικολογούν, είτε κυρίως με την καθημερινή επαφή με το ποίμνιο, το οποίο τους σέβεται και τους εμπιστεύεται. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι παλιοί πολιτικοί. Και βλέπω σιγά σιγά το μαθαίνουν και οι νεότεροι. Είδατε πώς ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε κι αυτός εκπρόσωπο;

 3. Παράθεμα: Το υπουργικό συμβούλιο και η αξιωματική αντιπολίτευση, παρόντες σε ενθρόνιση…. μητροπολίτη; | αγριμολόγος

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Φίλοι Ρο Λα ψαρεύοντας στο ιστολόγιο σας έβγαλα καλή ψαριά

  Nίκος Παππάς-ΣΥΡΙΖΑ: Η Εκκλησία έχει παράλληλο μήνυμα με την Αριστερά

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/222711/pappas-i-ekklisia-ehei-parallilo-minuma-me-tin-aristera/#ixzz3IBIr7DjI
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
  Τσίπρας: Εκκλησία και αριστερά τέμνονται

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/265795/tsipras-ekklisia-kai-aristera-temnodai-papas-krisi-axion-/#ixzz3IBJ9vLeB
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
  Τσίπρας: Εκκλησία και αριστερά τέμνονται – Πάπας: Κρίση αξιών

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/265795/tsipras-ekklisia-kai-aristera-temnodai-papas-krisi-axion-/#ixzz3IBJ9vLeB
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στον Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών

  http://www.trikalavoice.gr/news/2013/09/29/boyleytes-toy-syriza-ston-mitropoliti-trikkis-stagon

  http://anavaseis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3224.html

  Ἡ ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Γόρτυνος Ἰερεμία στό “συνέδριο” Ἐκκλησία -Ἀριστερά

  http://www.amen.gr/article14265

  Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο είχε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη.

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_15.html

  Ο λαλίστατος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του μπροστά στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Στο γεύμα που ακολούθησε μετά τις εκδηλώσεις της 13ης Δεκεμβρίου για το ολοκαύτωμα, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την …άδεια από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να αποχωρήσει, αλλά ο Σεβ. δεν τον άφησε με τον τρόπο του, υποδεικνύοντάς του να καθίσει να ακούσει τι έχει να πει. Και “τα άκουσε” για τα καλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού οι γνωστές Αμβροσιανές μπηχτές έδωσαν και πήραν! Οπότε καλά κάνουν και ο Καλαβρύτων και ο Πειραιώς και όποιος άλλος ιεράρχης και ξεσπαθώνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν! Αφού και οι αριστεροί που υποτίθεται πως αμφισβητούν την Εκκλησία, σα μαθητούδια μπροστά τους… Ας μη μιμούνται μετά τους ιεράρχες μας στις …κορώνες. Άλλωστε οι ιεράρχες είναι πιο εξειδικευμένοι σ’ αυτές.

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5066758/synanthsh-toy-aleksh-tsipra-me-ekproswpoys-toy-agioy-oroys/

  Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους του Αγίου Όρους

  http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/33220-o-dialogos-mitr

  Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Ο Σεβασμιώτατος κατά την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Τσίπρα του είπε μεταξύ άλλων: «Κύριε Πρόεδρε να προσέξετε την Εκκλησία» για να λάβει την απάντηση «Το έχουμε υπόψη μας Σεβασμιώτατε».

  «Εφημερίδα των Συντακτών» (18/19.5.2013, σ.9)

  —–«Σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάγκρεμπ, o κ.Τσίπρας ρωτήθηκε ποια ήταν η ανταπόκριση της Εκκλησίας στη κρίση και απάντησε ‘εξαιρετικά θετική’. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Εκκλησία έχει λάβει σαφή θέση ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ενώ διοργανώνει μια σειρά από δράσεις αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους μετανάστες»

  Με επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμ. Ιγνατίου Σάπιου (σημ.Λασκ. της αυλής του Χουντόδουλου)

  http://romfea.gr/diafora-ekklisiastika/16966-2013-05-12-19-16-29

  Παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής κ. Βασίλης Κυριακάκης (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ), ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος,

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=147

  Η …Αριστερά του Κυρίου: ο Τσίπρας στον μητροπολίτη Μεσογαίας

  Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

  «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και την τιμή να συνομιλήσω με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ..Και είχα την τύχη να ακούσω από τον σεβασμιότατo ότι οι ενεργοί πολίτες που ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα απέναντι στην αδικία είναι και ευλογημένο

  http://www.amen.gr/article14266

  «Γόνιμη συνάντηση Μητροπολίτη Λαγκαδά με Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ του Ν.Παπαχρήστου … ο Λαγκαδά κ. Ιωάννης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ.Αμανατίδη. ….Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σχετικά με θέματα εκκλησιαστικού, κοινωνικού και εθνικού (sic) ενδιαφέροντος. … Κοινός τόπος της συζητήσεως ήταν ότι η Εκκλησία διαδραματίζει ρόλο συνεκτικό (sic) στην κοινωνία της κρίσης, κάτι, που όπως είπαν οι αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν ότι όντως συμβαίνει. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. Αμανατίδης, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκεύματα, Μάκης Λυκόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Θρησκευμάτων του κόμματος και Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, σύμβουλος θρησκευτικών υποθέσεων του Τομέα»

 5. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Tους πείραξε τους σχολιαστές της Ρομφέας από το τσίρκουλο της τελετής η παρουσία του Αρμένη παπά

  http://www.romfea.gr/epikairotita/27727-2014-11-01-13-51-50

  15 Σχόλια
  Romfea.gr

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ • 4 μέρες πριν
  ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΣΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ;;;
  10 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  Axel Oxenstierna ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ • 4 μέρες πριν
  Ως θρησκευτικός εκπρόσωπος πήγε, όπως θα πήγαινε ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος στη Σύρο ή ο μουφτής στη Θράκη. Δεν συμπροσευχήθηκαν, ούτε συλλειτούργησαν….
  5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Axel Oxenstierna • μία μέρα πριν
  ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ (ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ) ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ.
  • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ • 4 μέρες πριν
  Πλάκα κάνεις; Αφού τους ευχαρίστησαν κιόλας για την παρουσία τους. Ας μην είμαστε κι εμείς μεμψίμοιροι όμως. Χαρά είχαν, να μας ζήσει ο Μητροπολίτης και καλοστέριωτος…
  4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  Δημητριος Αναστασιαδης ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ • 3 μέρες πριν
  ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ!ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ,ΕΤΣΙ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ;;;ΠΟΙΟΣ ΧΕΖΕΙ ΤΩΡΑ ΜΩΡΕ ΤΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ,ΟΤΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ;ΤΟ ΣΟΥΑΡΕ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙ!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΛΤΣΑ!!
  3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ Δημητριος Αναστασιαδης • 3 μέρες πριν
  Δημήτριε συμμετέχουμε στο Π.Συμβούλιο Εκκλησιών. Μ αυτούς κάνουν παρέα οι Επίσκοποί μας στο εξωτερικό αυτούς καλούν και στις ενθρονίσεις και στις χειροτονίες τους. Οι δικοί μας γιατί πήγαν να συγχαρούν τον παπικό στη «χειροτονία» του; Ρωτάμε ακόμη; Ο Πατριάρχης Σερβίας ενεδύθηκε άμφια μονοφυσιτών κι εμείς εδώ ακόμη μείναμε στο γιατί;
  1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  nikos leontiou ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ • 4 μέρες πριν
  ENTAΞΕΙ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΜΕ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ?ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ?ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΟΥΣΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ,ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
  • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  Spyros Spyropoulos • 4 μέρες πριν
  Καλη Δυναμη στον νεο Μητροπολιτη!!! Περιμενουμε πολλα απ’αυτον και λογω ηλικιας!
  6 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ Spyros Spyropoulos • 3 μέρες πριν
  Αρκεί το «ΝΈΟΣ» Σπύρο μου να μη γίνει «Νεωτεριστής» ..
  2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  Ηλίας • 4 μέρες πριν
  Τι δουλειά έχει ο αρμενιος με τους ορθοδόξους δίπλα-δίπλα; Γιατί το επιτρέπουν οι ορθόδοξοι αρχιερείς; Δεν έχουμε καμία εκκλησιαστική κοινωνία με τους αντικαλχηδόνιους.
  6 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  nikos leontiou Ηλίας • 4 μέρες πριν
  ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΜΕΝΙΟΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΜΑΙ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΗΛΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕΤΗΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ?
  1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  anion_chloriou Ηλίας • 3 μέρες πριν
  Ως εκπρόσωπος πήγε,δηλαδή να τους πλακώνουμε στο ξύλο μόλις τους βλέπουμε;
  • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  Stevie G • 4 μέρες πριν
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΕ ΓΑΒΡΙΉΛ!!!!! ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!!
  5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  Γραφίδα • 4 μέρες πριν
  Αξιος και Ευλογημενος εν ονοματι Κυριου, φερελπι Μητροπολιτα!
  Νεα εποχη! Νεα αρχη! Νεα πνοη!

  Την ευχη Σου!
  3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ
  Ιωσήφ Πέρρος • 3 μέρες πριν
  Λοιπόν: στην ιδιαίτερη ομάδα των νέων αρχιερέων με ιδιαίτερη επιρροή – δράση ( Ιωαννίνων, Θεσσαλιωτιδος, Μαρωνείας κ.α. ) σίγουρα εντάσσεται και ο Νέας Ιωνίας. Και ειδικά με τον νέο πρωτοσύγκελο που θα έχει κοντά του ο Γαβριήλ , σίγουρα θα τον συζητάμε ( ελπίζω μόνο θετικά) για καιρό!!!
  2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›

 6. Ο/Η πάπας Βενεδικτίνη o 69oς λέει:

  Έπρεπε να βάλετε κάποια μετάφραση, αλλιώς είναι σαν να κάνετε τον έξυπνο

  Ecce Sacerdos Magnus…. et inventus est iustus
  Iδού ο Μέγας Ιερεύς…. και που μόλις βρέθηκε

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Έχετε δίκιο,
   απλώς όμως προσπαθώ να κάνω το κείμενο όσο συντομότερο γίνεται.
   Ευχαριστώ.

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/319777/timotheos-iliakis-i-agnosti-ptyhi-toy-andrea-papandreoy-pics—video
  23 Ιουνίου 2013 09:02

  ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  .

  Ο πνευματικός του Ανδρέα Παπανδρέου μιλά για τον μεγάλο ηγέτη και επισημαίνει ότι αν ζούσε, οι πολιτικοί επίγονοί του στο ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική θα είχαν εξαφανιστεί!

  Του Βελισσάριου Δραγάτση

  Ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Ηλιάκη δεν ήταν ο πολιτικός ηγέτης, όπως τον γνωρίσαμε όλοι οι άλλοι. Ήταν ένας άνθρωπος με πάθη, με σκέψεις, με προβληματισμούς που του άνοιγε την καρδιά του συνδυάζοντας την πίστη με την εμπιστοσύνη.

  Ακούραστος εργάτης για την πατρίδα και τον Ελληνισμό, ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος προσφέρει σημαντικό φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πνευματικό έργο στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τιμά τα όσια και τα ιερά, διδάσκει την αλήθεια, εμψυχώνει τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και δεν σταματά τον αδιάκοπο αγώνα.

  Τούτον τον ιερωμένο εμπιστευόταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Εξομολογούταν, εξέφραζε τους προβληματισμούς του, ζητούσε μια άλλη άποψη πέρα από το πλαίσιο της δικής του ιδεολογίας. Πάντοτε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης είχε απάντηση και παραδείγματα μέσα από την Αγία Γραφή και την ελληνική ιστορία.

  Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πανοσιολογιότατος αφηγείτο ένα γεγονός από την ιστορία της Ανατολικής Αυτοκρατορίας ή από τη ζωή των βυζαντινών αυτοκρατόρων (και κυρίως του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου) που να μην την άκουγε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. «Δεν συμφωνώ αλλά με προβληματίζεις», έλεγε χωρίς άλλα σχόλια. Απλώς σκεφτόταν. Όπως μάλιστα εξηγεί ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος ο πρώην πρωθυπουργός λάτρευε τον βυζαντινό πολιτισμό και ήταν εξαιρετικός γνώστης της βυζαντινής ιστορίας.

  Ο Παπανδρέου συμφωνούσε μάλιστα με την παρατήρηση του Βρετανικού ιστορικού Τζούλιους Νόργουϊτς ότι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία αποτελεί τη μοναδική οντότητα που λειτούργησε με σοσιαλιστικές αντιλήψεις, χάρη στην αρχαιοελληνική παράδοση και την ορθόδοξη διδασκαλία με την οποία ανδρώθηκαν οι ηγέτες της γι’ αυτό μερίμνησαν για το λαό και έδωσαν αυστηρά μαθήματα στην ασυδωσία των πλουσίων. Η αντίληψη αυτή μάλιστα ταιριάζει και με μια ιστορική ρήση που είχε πει ο Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου, όταν είχε πει από το βήμα της Βουλής: «όταν ευημερούν οι αριθμοί, ταλαιπωρείται ο λαός».

 8. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.creteplus.gr/news/horis-ta-rasa-tou-odigithike-ston-eisaggelea-o-papas-gia-tin-upothesi-ton-200-kilon-hasis-105190.html

  Χωρίς τα ιερατικά του άμφια και με χειροπέδες, οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο ιερέας ο οποιος συνελήφθη μετα την αποκάλυψη για το νέο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικων και τη σύλληψη του αδερφού του.

  Παρά το γεγονός πως οι έρευνες που έγιναν στην Κρήτη μετά τη σύλληψη του 40χρονου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 200 κιλά χασίς και πανω απο 100.000 ευρω ήταν άκαρπες, εντούτοις οι αστυνομικοί προχώρησαν στις παραπάνω συλλήψεις.

  Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες που τους βαρύνουν έχουν να κάνυον με την παραβίαση νόμων περί όπλων και αρχαιοτήτων κατά περίπτωση.

  Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες των αστυνομικών στην Κρήτη έγιναν σε σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια που χρησιμοποιεί ο 40χρονος, χωρίς να βρεθεί κάτι το αξιόλογο

 9. Ο/Η Έλεος! λέει:

  Τι φρούτο είναι ο Αμανατίδης;
  Υποκλίσεις και φιλιά με τον Τζερόνιμο

  http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/27824-2014-11-05-12-24-13

  Επίσκεψη Γιάννη Αμανατίδη στον Αρχιεπίσκοπο

  Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014

  amanatidis-2

  Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε το πρωί στο Συνοδικό Μέγαρο ,κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα και την Παιδεία κ. Γιάννης Αμανατίδης και ο σύμβουλος για τα θρησκεύματα κ.Ευστάθιος Λιαντής, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

 10. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  Απουσίαζε ο Γιοσάκης ήταν όμως παρών ο Θεόκλητος της Βρεσθένης, πρώην Θεσσαλιώτιδος

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2014/11/blog-post_60.html

  Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

  Μωαμεθανοί και χριστιανοί: Βίοι παράλληλοι!

  Panayiotis Michalopoulos
  Βέβαια και οι χριστιανοί στην Ινδονήσια, αυτο-σταυρώνονται το Πάσχα!
  Αλλά ας μην πάμε τόσο μακριά…
  1. Εδώ, ο διαβόητος Παΐσιος -όταν ήταν νέος, έτρεχε επίτηδες το καλοκαίρι ξυπόλυτος στον κάμπο με το θερισμένο τριφύλλι, και γέμιζαν πληγές τα πέλματα των ποδιών του, για να αισθανθεί λέει τον πόνο των αγίων που μαρτύρησαν. Τότε μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο – τόμο, την επίσημη βιογραφία του, συνήθιζε να πηγαίνει νύχτα στο νεκροταφείο και να κοιμάται μέσα σε λάκκους από ανοιχτά μνήματα!
  2. Στην Τήνο πάλι, έχουμε την ξευτίλα να πηγαίνουν γονατιστοί στα τέσσερα για να προσκυνήσουν την παπική εικόνα της Παναγίας.
  3. Άλλοι χριστιανοί, σήμερα κιόλας, πηγαίνουν στον τάφο του γέροντα Παΐσιου, και παίρνουν χώμα από τον τάφο του, με το οποίο διαλυόμενο στο νερό… κοινωνούν!
  4. Στην Νέα Μάκρη πάλι, οι πιστοί προσκυνούν ένα έκτρωμα, μια νεκροκεφαλή (κάποιου Εφραίμ τάχα) που ανήκει σε γυναικείο σκελετό!

  (1 min ago)
  facebook.com/polemiko/posts/1533944643510647

  ΣΧΟΛΙΑ!

  ΕΛΕΝΗ Σ….
  τοο π. Πα΄ι΄σιος και ο κάθε πατέρας ή άνθρωπος γενικότερα έχει το δικαίωμα να κάνει οτιδήποτε θέλει στον εαυτό του…..εσάς λοιπόν σε ποιο σημείο ακριβώς σας πείραξε το ότι ο πατέρας Πα΄ι΄σιος έτρεχε επίτηδες το καλοκαίρι ξυπόλυτος στον κάμπο με το θερισμένο τριφύλλι, και γέμιζαν πληγές τα πέλματα των ποδιών του…;
  ή για ποιο λόγο αναφέρετε ως ξεφτίλα την γονατιστή πορεία των Χριστιανων στην Τήνο..΄;…..
  και κάτι άλλο είστε τόσο σίγουρος ότι η εικόνα της Παναγίας της Τήνου είναι Παπική

  Panayiotis Michalopoulos
  1. Σας τον έφερα για παράδειγμα τον Παΐσιο, για να δείτε ότι ακρότητες σαν αυτές των μωαμεθανών έχουμε και στον χριστιανισμό. Οι πρώτοι, προκαλούν πόνο στο σώμα τους, για να τιμήσουν την μνήμη του δικού τους αγίου -του εγγονού του προφήτη τους, κάτι που φαίνεται ότι μιμήθηκε και ο Παΐσιος.
  2. Εσάς σας φαίνεται απάνθρωπο αυτό που κάνουν οι αλλόθρησκοι, αλλά θεωρείτε ανθρώπινο το… να περιπατάνε στα τέσσερα οι χριστιανοί –άνθρωποι, για ένα τάμα!
  3. Η εικόνα της «Μεγαλόχαρης» της Τήνου, η τάχα θαυματουργή και τάχα ορθόδοξη, είναι μια καραμπινάτη παπική εικόνα… Αυτή που λένε ότι την βρήκε εκεί στα παπο-κρατούμενα αυτά μέρη η Πελαγία. Και είναι παπική, διότι αν της αφαιρέσεις όλα αυτά τα βδελυρά χαϊμαλιά με τα οποία είναι σκεπασμένη η εικόνα, τότε θα αποκαλυφθεί από κάτω μια εικόνα του Ευαγγελισμού… Μια παπικής τεχνοτροπίας και αντιλήψεως αγιογραφία, αυτή δηλαδη στην οποίαν ο αρχάγγελος προσφέρει τον κρίνο στην Παναγία.
  Καταλάβατε;
  facebook.com/eleni.sigala/posts/10202974386984497

  Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS

 12. Παράθεμα: Τελετές βυζαντινής παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 13. Ο/Η Κωνσταντίνος ο Κοπρώνυμος λέει:

  δεν θα έπρεπε αυτά να ψαχτούν από κάθε αρμόδια Αρχή;
  Αν είναι εν μέρει ή εν όλω αληθινά τι θα δείχνουν για τους πολιτικούς που πλακώσανε εκεί;

  http://trisxeiroteros.blogspot.gr/2014/10/blog-post_17.html
  Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

  [….]
  Τα τελευταία δύο χρόνια – από τότε δηλαδή που η μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας πέρασε στα χέρια των τρωκτικών, αφού ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος απείχε πλήρως της διοίκησης – ο νέος μητροπολίτης Γαβριήλ ακουγόταν ως ο μόνος σίγουρος διάδοχος και αντικαταστάτης του Κωνσταντίνου Φαραντάτου. Και αυτό δεν ήταν διόλου τυχαίο αφού, οι υπόγειες διεργασίες του νέου μητροπολίτη αλλά και του μεγαλειοτάτου Ιερωνύμου βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη. Η αποκατάσταση του νεόκοπου Γαβριήλ ήταν από τότε το νούμερο ένα ζητούμενο αφού χωρίς τη στήριξη της συγκεκριμένης “αυλής” θα ήταν αδύνατο να ανελιχθεί σε Επίσκοπο αρχικά και σε μητροπολίτη σε δεύτερο χρόνο.

  Στο πρόσωπο του νέου μητροπολίτη πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν το σωτήρα τους, καθώς θεωρούν δεδομένο το ότι θα κλείσει μάτια και μύτη σε οτιδήποτε σάπιο και βρώμικο υπάρχει. Αν αυτό συμβεί τότε θα επιβεβαιωθούν αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν σθεναρά την άποψη πως ο νέος μητροπολίτης αποτελεί την ουρά του Κωνσταντίνου Φαραντάτου, ο οποίος παραδίδει μια μητρόπολη διαλυμένη, γεμάτη σκάνδαλα, χωρίς το παραμικρό πνευματικό έργο. Αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω καταλαβαίνουν πως το να καθαρίσει κάποιος όλον αυτόν το βούρκο είναι πράγματι δύσκολο, όμως συνάμα μπορεί να είναι απίστευτα εύκολο για κάποιον ο οποίος δε χειραγωγείται, δεν κάνει τα χατίρια των διαπλεκόμενων και αγαπά υπέρμετρα την Εκκλησία.

  Ο νέος μητροπολίτης έχει παραλάβει ήδη γεμάτη αντζέντα. Πλειάδα Κληρικών θα πρέπει να οδεύσουν προς τα Συνοδικά Δικαστήρια προκειμένου να τους επιβληθούν ποινές καθαίρεσης, ενώ πολλοί από αυτούς θα πρέπει να λογοδοτήσουν και ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης, αφού δεν είναι και λίγα τα όσα εγκύπτουν των αρμοδιοτήτων της. Οι τρεις αρχιμανδριτάδες οι οποίοι σύλλησαν την οικία Μπουγιουλέκα είναι σίγουρα υποψήφιοι για κόντρα ξύρισμα. Ένα τσούρμο από επικίνδυνους ομοφυλόφιλους – δήθεν πνευματικούς εξομολόγους – οι οποίοι ξευτιλίζουν την τοπική επισκοπή, θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν “επάγγελμα”. Η κλίκα των μακρυχέρηδων κλεφταράδων δεν είναι άγνωστη σε κανέναν, και ο νέος μητροπολίτης οφείλει να τη στείλει εκεί που της αξίζει. Ο αλητάμπουρας αρχιμανδρίτης – προκάτοχος του αλητήριου […….]- ο οποίος επιδίδεται στο ευγενές άθλημα των ψευδών μηνύσεων σε όποιον λάχει, πρέπει οπωσδήποτε να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Αυτό το ρεντίκολο του Κλήρου που προ ετών ενεπλάκη σε υπόθεση παρενόχλησης ανηλίκων ( η οποία βεβαίως και σκεπάστηκε με τόνους ψεμάτων ), συνεχίζει απτόητο ακόμα και σήμερα τις βρομιές του. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που κατηγόρησε για δολιοφθορά τους συνεφημερίους του αρχιμανδρίτες αλλά ούτε και από τότε που κατηγόρησε στενούς του συνεργάτες για χίλια μύρια. Και αφού άδειαζε τα ταμεία του Ιερού Ναού του με περισσή μαεστρία, ξαλάφρωνε και τα παγκάρια του κοιμητηρίου [……] Θυμάμαι – σαν τώρα – συνεργάτη του να μου διηγείται περιστατικά όπου ο τζάμπα μάγκας κουβαλούσε λέει σακούλες με κέρματα – χιλιάδες ευρώ – και πακέτα με πενηντάευρα, από τα παγκάρια του κοιμητηρίου προς τον Ιερό Ναό, προκειμένου να καλύψει αυτά που είχε περιδρομιάσει από εκεί. Και αφού περιδρόμιασε, έσκασε, και το μπαμ ακούστηκε πολύ μακριά, πραγματικά. Η κότα αυτή, η οποία από θανάσιμα λάθη παραμένει στις τάξεις του Κλήρου, μαθαίνω εσχάτως πως ετοιμάζει βαλίτσες, προκειμένου να γλυτώσει το βρωμερό και τρισάθλιο σαρκίο του από τα χειρότερα. Μια περίπτωση Κληρικού ιδιαιτέρως άσχημη και επιζήμια για την Εκκλησία.

  Με όλα αυτά τα μπουμπούκια καλείται να συναναστραφεί ο νέος δεσπότης , αλλά και να διαχειριστεί την ύπαρξή τους στη μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας. Το αν αυτό γίνει προς όφελος της τοπικής Εκκλησίας είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Ο μπαξές της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας έχει απ΄ όλα τα φρούτα, και ο νεός μητροπολίτης είναι αυτός ο οποίος καλείται να ξεχωρίσει τα σάπια από τα καλά. Το πόση σαπίλα μαζεύτηκε τα χρόνια του Κωνσταντίνου Φαραντάτου είναι πλέον γνωστό. Το αν όμως αυτή καθαρίσει με τον ερχομό του νέου δεσπότη ή τζάμπα καίει η λάμπα τόσο καιρό, θα το δούμε λίαν συντόμως._

 14. Ο/Η Κωνσταντίνος ο Κοπρώνυμος λέει:

  Tιμόθεος Ηλιάκης, αρχιμανδρίτης μητροπόλεως Ν.Ιωνίας, πνευματικός Δήμητρας Λιάνη.
  Ακούσατε αυτού:

  http://ektimotheou.blogspot.gr/2012/01/12.html

  […………]

  Η αμφισβήτηση ,για παράδειγμα των Αυτοκρατορικών χρυσοβούλων και των σουλτανικών φιρμανίων,που με τόση ευκολία είδαμε να γίνεται στην πολύκροτη υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Βιστωνίτιδος λίμνης,θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τα δικαιώματα των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως,Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί μέσα από Αυτοκρατορικά χρυσόβουλα αλλά και φιρμάνια των κατά καιρούς Σουλτάνων.Είναι επικίνδυνο να σκεφθούμε πως οι κατά καιρούς Κυβερνώντες δεν γνωρίζουν,για παράδειγμα, πως η κυριότητα των Ελλήνων επί του Παναγίου Τάφου οφείλεται στον περίφημο AHTNAME του Σουλτάνου Ομάρ ( 636 μ.Χ. ).
  Αν λοιπόν εμείς με τόση ευκολία αμφισβητούμε την ισχύ τους ,δίνουμε η δεν δίνουμε την ευκαιρία στους Ισραηλινούς η τους Τούρκους να πράξουν το ίδιο χωρίς βέβαια μετά να έχουμε την δυνατότητα της όποιας αντίδρασης;
  Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την εντός του Αγίου ΄Ορους σύλληψη του Καθηγουμένου Εφραίμ όπου παραβιάσθηκαν Διεθνείς Συνθήκες αλλά και αυτό ακόμα το Σύνταγμα της Ελλάδος και έδωσαν την αφορμή τόσο στην Ρωσία όσο και στις άλλες χώρες που έχουν σχέση με το ‘Αγιο ΄Ορος να παρέμβουν δυναμικά και να ζητήσουν σεβασμό στο αυτοδιοίκητο ,στους Κανόνες και στα συμφωνηθέντα.Και το αστείο της υποθέσεως είναι πως το Ελληνικό ΥΠ ΕΞ απάντησε σε αυτές της καθ όλα δικαιολογημένες αντιδράσεις με εκείνο το περίφημο «δεν δεχόμαστε υποδείξεις» !!!! .’Οταν φίλοι του ΥΠ ΕΞ δεν ξέρετε το αντικείμενο που σας πληρώνουμε να υπηρετείτε, καλύτερα να πάτε στα σπίτια σας.

  Δεν μπορεί στο όνομα των όποιων σκοπιμοτήτων να θέτουμε σε κίνδυνο τα Εθνικά μας συμφέροντα.Αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουμε και να πάψουμε να αναζητάμε ευθύνες για τις ήττες μας «εκτός των τειχών».

  Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΣΤΟ Μ.ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.ΕΦΡΑΙΜ

  Τον π.Εφραίμ τον γνώρισα τον Ιανουάριο του 1995,όταν,ύστερα από ευγενική πρόσκληση της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού,αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου,κ.Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου,παρέστην σε μια καθαρά ιδιωτική επίσκεψη του Γέροντα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου το πρωθυπουργικό ζεύγος να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας την οποία είχε μεταφέρει ιδιωτικά στην Αθήνα ο π.Εφραίμ.Στο περιθώριο αυτής της συναντήσεως παρακάλεσα τον άγιο Καθηγούμενο να φέρει και επίσημα το πολύτιμο αυτό ιερό κειμήλιο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Διακονίας μου,στον ΄Αγιο Κοσμά Ν.Φιλαδέλφειας.Το σκεπτικό μου ήταν να δοθεί η ευκαιρία στον ευσεβή Λαό και ιδιαίτερα στις γυναίκες, που ως γνωστό δεν μπορούν να πάνε να προσκυνήσουν στο ΄Αγιο ΄Ορος,να γνωρίσουν το σεβαστό κειμήλιο, καθώς και η βοήθεια στην Αποπεράτωση του Ι.Ναού από τα όποια φιλότιμα προσέφεραν οι πιστοί.

  Ο Ι.ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΣΤΗΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ

  Ο Ι.ΝΑΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

  Ο Γέροντας δέχθηκε περισσότερο για τον λόγο πως ο Ναός τιμάται στο όνομα του μεγάλου Εθναπόστολου και Εθνοιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού και πως θα πρέπει να υπάρχει στην Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους ένας Ναός αντάξιος,εν μέρει,των τεράστιων προσφορών του στο Γένος. Κι έτσι ύστερα από τις σχετικές διαδικασίες η Αγία Ζώνη ήρθε στην Αθήνα για το χρονικό διάστημα 25 έως 29 Μαΐου 1995.’ Έγινε η προβλεπόμενη υποδοχή με τιμές Αρχηγού Κράτους στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και στην συνέχεια στην είσοδο της πόλεως της Ν.Φιλαδέλφειας.Πλήθη Λαού άρχισαν να καταφθάνουν προκειμένου να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας και να ακούσουν λόγους ενισχυτικούς στον αγώνα τους από τον π.Εφραίμ.Αυτό ενόχλησε ορισμένους μόνιμους επικριτές της Εκκλησίας που άρχισαν να σχολιάζουν αρνητικά την παρουσία του ιερού κειμηλίου στην Ν.Φιλαδέλφεια,γράφοντας πως «όλα γίνονται για το χρήμα»,ενώ μόλις το ιερό κειμήλιο επισκέφθηκε για να προσκυνήσει και η σύζυγος του τότε Πρωθυπουργού.άρχισαν και την πολιτική εκμετάλλευση γράφοντας και λέγοντας ότι ο καθ ένας ήθελε.Εδώ και επειδή γράφουμε ιστορία,θα πρέπει να πω ότι τον πόλεμο τον ξεκίνησε δυστυχώς ένας τώρα κεκοιμημένος Ιεράρχης που έφτασε στο σημείο να βγει στην τηλεόραση με μια ταμπέλα που έγραφε» Μην ρίχνετε χρήματα» !!!

  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ

  Ενώ ένας ,επίσης κεκοιμημένος τώρα καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έφτασε στο έσχατο σημείο να μας αποκαλέσει»μάγους»με το σκεπτικό πως η Αγία Ζώνη δεν είναι ιερό αλλά …μαγικό κειμήλιο!!!!!
  Την σκυτάλη μετά την παρέλαβαν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Ανδρέα Παπανδρέου που άρχισαν να φωνάζουν γιατί ο τότε Πρωθυπουργός δέχθηκε να προσκυνήσει το ιερό κειμήλιο και πως «αυτά όλα είναι …αναχρονιστικά» !!!!( Σήμερα βιώνουμε όλοι τα αποτελέσματα των δικών τους εκσυγχρονιστικών αντιλήψεων).
  Ο θόρυβος αυτός είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που έφθανε πλέον από όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσει την Παναγία μας.
  Οι κακόβουλοι όμως δεν σταμάτησαν και λαϊκίζοντας άρχισαν να μιλάνε για τεράστια κέρδη που πάνε στις ..τσέπες των παπάδων και των καλογήρων που μεταφέρουν τα κειμήλια σε «εμποροπανηγύρια».Κανείς δεν έδωσε σημασία στις επίσημες ανακοινώσεις μας για ελεύθερο έλεγχο των εσόδων από το προσκύνημα , ούτε βέβαια στην διάθεση αυτών των εσόδων.

  Σημ. Κοπρώνυμου, έκτακτου σχολιαστού επισκεπτου
  Στις τσέπες των παπάδων; Ειπώθηκε τέτοιο ψέμα; Θεός φυλάξοι

  Ακούστε όμως και αυτό για να μπείτε στο νόημα

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/25977/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82

  Ποιοι απειλούν τον αγαπημένο αρχιμανδρίτη της Δήμητρας!

  Παρασκευή, Απρίλιος 24, 2009 – 12:27

  Αγριο παρασκήνιο, με άγιους πατέρες να στέλνουν απειλητικά μηνύματα εναντίον «συναδέλφων» τους και να προειδοποιούν με «αιματοχυσία» σε περίπτωση που δεν «κλείσουν» το στόμα τους, εκτυλίσσεται γύρω από την αγιοταφική αδελφότητα στα Ιεροσόλυμα. Τέσσερα χρόνια μετά την ηχηρή πτώση του Πατριάρχη Ειρηναίου και ενάμιση χρόνο μετά την ιδιότυπη -όπως ο ίδιος καταγγέλλει- φυλάκισή του, ο πάλαι ποτέ στενός του συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του (αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας) Τιμόθεος Ηλιάκης καταγγέλλει ότι υψηλόβαθμος κληρικός, που βρίσκεται δίπλα στον νέο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον απείλησε μέσω SMS πως θα τον σκοτώσει, χρησιμοποιώντας την εξής φράση: «Πάψε να ασχολείσαι με την υπόθεση του Πατριαρχείου γιατί θα σε βρουν νεκρό»!

  Μιλώντας αποκλειστικά στην «Εspresso», ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου και πάλαι ποτέ «εξομολόγος» της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρεόυ, αποκαλύπτει ότι πίσω από την απειλή βρίσκεται συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης και επισημαίνει ότι αιτία είναι η «παρέμβαση» που έκανε υπέρ του εξανθρωπισμού των συνθηκών κράτησης του Ειρηναίου.

 15. Ο/Η ΣιγαΝο-Παππα-δια του ΣΥΡΙΖΑ λέει:

  http://trisxeiroteros.blogspot.gr/2014/05/n.html

  Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

  Ατελείωτα τα σκάνδαλα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας. Γιατί η Ιεραρχία σιωπά; Nα επέμβουν άμεσα οι Εισαγγελείς!

  Έχουν πάρει μήπως χαμπάρι πως ο οδηγός του Μητροπολίτη κ. Γρηγόριος Σταμούλης δικαιώθηκε τελεσιδίκως, κάτι το οποίο σημαίνει πως τα όσα κατήγγελλε τόσα χρόνια δεν ήταν ψέματα; Γνωρίζουν πως η Μητρόπολη παρόλα αυτά συνεχίζει παρανόμως να του παρακρατεί μέρος του μισθού του; Γνωρίζουν πως ο άνθρωπος αυτός απειλείται προκειμένου να μην προσέρχεται στην εργασία του; Γνωρίζουν για τους τόνους καταγγελιών που έχουν υποβληθεί και συνεχίζουν να υποβάλλονται; ( πάντοτε με στοιχεία και αποδείξεις!!! ) Γνωρίζουν πως ακόμα και σήμερα ο μητροπολίτης με αγωγές ζητά να αρπάξει το βιός φτωχών ανθρώπων μόνο και μόνο για εκδίκηση;

  Γνωρίζουν οι Εισαγγελικές και Διωκτικές Αρχές τις μεθόδους που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα άτομα της μητροπόλεως προκειμένου να καλύψουν τις ανομίες και τα εγκλήματά τους; Γνωρίζουν τις απειλές και τους εκβιασμούς προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να κοιμούνται ήσυχοι;

  Γνωρίζουν πως κάποιοι εκ των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως εδώ και χρόνια λειτουργούν ως «πλυντήρια» μαύρου χρήματος; Γνωρίζουν για τα τεράστια «ελλείμματα» που παρουσιάζουν τα διάφορα Ν.Π.Δ.Δ. της μητροπόλεως και τα οποία τα καλύπτουν μέσω στημένων ελέγχων και με συγκεκριμένους τρόπους; Γνωρίζουν μήπως τα πραγματικά περιουσιακά και οικονομικά στοιχεία κάποιων στελεχών της μητροπόλεως;

  Γνωρίζουν τη διαπλοκή και τις στενότατες σχέσεις που διατηρούν κάποιοι με πολιτικά πρόσωπα, υπόδικους και στελέχη υπηρεσιών; Γνωρίζουν τι έγινε μετά την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα π. Θεόφιλου Μπουγιουλέκα και ότι τα αρπακτικά κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα; Γνωρίζουν πως τουλάχιστον οι μισοί εξ αυτών, θα έπρεπε να έχουν ήδη καθαιρεθεί και οι άλλοι μισοί να βρίσκονται ήδη στη φυλακή;

 16. Ο/Η προς τις μυξοπαρθένες του ΣΥΡΙΖΑ λέει:

  στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν τον εργαζόμενο ή τις δεσποτικές κλίκες κύριε Νίκο Παππά;

  http://www.euaggelistria.com/2014/04/blog-post_29.html

  Επιστρέφει δικαιωμένος.

  Με την υπόθεση του κ. Γρηγόρη Σταμούλη έχω ασχοληθεί επανειλημμένως στο παρελθόν. Πρόκειται για τον οδηγό του μητροπολιτικού οχήματος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, από την εποχή του μακαριστού Τιμόθεου Ματθαιάκη…

  Ο άνθρωπος αυτός ταλαιπωρήθηκε για δεκαπέντε συναπτά έτη από το νυν μητροπολίτη Κωνσταντίνο και την αυλή του. Διασύρθηκε, συκοφαντήθηκε και κατηγορήθηκε αδίκως ενώπιον παντός δικαστηρίου, όμως τελικώς όχι μόνο επιβίωσε αλλά και δικαιώθηκε τελεσίδικα και αμετάκλητα.

  Σκοπός του μητροπολίτη Κωνσταντίνου και των υπολοίπων «αγίων» παιδιών ήταν η οριστική απόλυση του δικαιωθέντος πλέον οδηγού. Ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης έδωσε έναν παντελώς άνισο αγώνα ενάντια σε βρώμικα συμφέροντα, ραδιουργίες, ψευδή κατασκευάσματα και απειλές. Τον Ιανουάριο που μας πέρασε το Σ.τ.Ε. δικαίωσε με απόφασή του τον προσφεύγοντα σε αυτό και επέβαλλε την άμεση επιστροφή του στην υπηρεσία του.

  Ο κ. Γρηγόριος Σταμούλης θέλησε με επιστολή του προς την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, το Υπουργείο Παιδείας ( ως υπεύθυνη Αρχή ) αλλά και προς το αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας να ενημερώσει για την επικείμενη επιστροφή του και ανάληψη ( εκ νέου ) των καθηκόντων του, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Ωστόσο γνωρίζω πως ο διοικητής του Α.Τ. Νέας Ιωνίας αρνήθηκε να παραλάβει το έγγραφο, θεωρώντας ίσως πως η σωματική ακεραιότητα του κ. Γρηγόριου Σταμούλη δε διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο, και ο ίδιος δε θα πρέπει να φοβάται γι΄ αυτό.

  Είναι γνωστό πως ο κ. Γρηγόριος Σταμούλης απομακρύνθηκε βιαίως δύο ( 2) φορές εν ώρα υπηρεσίας από τη θέση του, με κλήση του αρχιερατικού επιτρόπου π. Γεωργίου Σουλιώτη στις αστυνομικές Αρχές, και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας ως «κακοποιό» στοιχείο. Είναι επίσης γνωστό, πως όλα αυτά τα χρόνια που ελάμβαναν χώρα τα διάφορα πειθαρχικά εκκλησιαστικά δικαστήρια στο συνοδικό μέγαρο, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Γεώργιος Σουλιώτης επισκεπτόταν συχνότατα την Ιασίου και με το γνωστό τρόπο ……ζητούσε την άμεση και οριστική απόλυση του οδηγού. Αν ο «άγιος» πατήρ έχει διαφορετική άποψη, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

  Νέα Ιωνία τη, 23/4/2014

  ΠΡΟΣ

  Το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Ιερών Μητροπόλεων.

  Σας γνωστοποιώ ότι,

  κατόπιν της υπ` αριθ. 131/2014 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας κοινοποιηθείσης εις την Ιεράν Σύνοδον, «εξαφανίζεται η υπ` αριθ. 2/15-5-2009 απόφασις του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί οριστικής απολύσεως από την εργασία μου». Επειδή έως σήμερα ουδέν έπραξε η Ιερά Μητρόπολις – ως όφειλε – περί της επιστροφής μου, θα προσέλθω δι` ανάληψιν εργασίας εις την Ιεράν Μητρόπολιν Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, οδός Λεωφ. Ηρακλείου αρ. 340 Ν. Ιωνία Αττικής, τη 1/5/2014 και ώρα 9:00 π.μ., συνοδευόμενος από τη Δικηγόρο Αθηνών κ. Αργυρώ Φωτάκη.

  Κοινοποίησις:

  1. Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας,

  2. Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Εκκλησιαστική Διοίκηση) και

  3. Διοικητήν Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, Αστυνόμο Α’ κ. Λύτραν Ιωάννην.

  Ο Γνωστοποιών

  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

  Οδηγός Μητροπολιτικού αυτοκινήτου Ιεράς

  Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας

  Κάτοικος Ν. Ιωνίας Αττικής

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=185247
  ΤΟ ΒΗΜΑ
  Κυριακή με την Πανδώρα

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2007

  Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.)

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=259396
  ΤΟ ΒΗΜΑ
  Αντωνιάδου Μαρία
  Γιατί η Ιερά Σύνοδος έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παντελεήμονα

  Οι επτά μητροπολίτες, το… απύθμενο αρχείο της Εκκλησίας και η θύελλα των αντιδράσεων

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2009

  Η στάση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως λένε κληρικοί με πικρόχολη διάθεση, έχουν δύο κοινά με τον κ. Παντελεήμονα. Δεν δηλώνει την ημερομηνία γεννήσεως του στα Δίπτυχα της Εκκλησίας και εναντίον του κ. Κωνσταντίνου έχουν καταγραφεί διάφορες κατηγορίες από τον επί μακρό χρονικό διάστημα οδηγό του αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο ή κάποιον εκκλησιαστικό ανακριτή.

 17. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/490326/giati-paraitithike-o-mitropolitis-neas-ionias–filadelfeias
  Αναστάτωση στους κόλπους της εκκλησίας. Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος, που έστειλε επιστολή παραίτησης, η οποία έγινε αποδεκτή από την σημερινή σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

  Η απόφαση αυτή του Μητροπολίτη, εξέπληξε αρκετούς, ενώ φημολογείται πως οδηγήθηκε στην αποχώρηση, διότι υπήρχαν πληροφορίες περί απομάκρυνσης του, όπως διαβάζουμε στο «Αγιορείτικο Βήμα». Αλλες πηγές, καταγγέλουν πως επειδή ο Μητροπολίτης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας του, κάποιοι ιερείς «εκτελούσαν» ουσιαστικά τα καθήκοντά του.

  Από την πλευρά της η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το θέμα αυτό:

  Διαβάστε επίσης την παρακάτω επιστολή-καταγγελία προς την εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» που υπογράφει ο Τομεάρχης Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων Πανελληνίου Προοδευτικού Κινήματος Ιεροψάλτης – Πτυχιούχος θεολογίας – Διπλωματούχος Βυζ. Μουσικής κ. Δημήτρης Αναστασιάδης.

  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Ι.Μ. Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ

  » Μια από τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου παρατηρείται μέγα πρόβλημα με τη διαποίμανσή της λόγω της υγείας του Μητροπολίτη είναι και η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Πονάω την συγκεκριμένη Μητρόπολη, επειδή ο πατέρας μου μεγάλωσε στον Άγιο Ευστάθιο και υπήρξαμε οικογενειακώς πνευματικά τέκνα του μεγάλου ιεράρχη που ακούει στο όνομα Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Τιμόθεος, ο οποίος μπορεί να έφυγε αιφνίδια μεν, αλλά μέχρι την προηγούμενη μέρα ήταν μια χαρά και εκτελούσε κανονικότατα τα καθήκοντά του.

  Η σημερινή κατάσταση είναι τραγική και είναι διαπιστωμένο όχι μόνο από όσους είμαστε ενορίτες σε κάποια από τις ενορίες της Μητροπόλεως, αλλά και σε όλους όσοι ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά θέματα.

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος, του οποίου η υγεία είναι πολύ κλονισμένη με αποτέλεσμα να λειτουργεί υποβασταζόμενος και με εξασθενημένη την όρασή του, βρίσκεται όμηρος κάποιων οι οποίοι δεν τον αφήνουν να παραιτηθεί, ενώ ξέρουμε όλοι ότι έχει ακουστεί εδώ και αρκετούς μήνες ότι έχει έτοιμη την παραίτησή του.

  Και αυτό συμβαίνει, γιατί αυτοί οι κάποιοι θεωρούν ότι, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του Σεβασμιωτάτου, μπορούν να αλωνίζουν και να κάνουν ό,τι θέλουν, λες και η Μητρόπολη είναι τσιφλίκι τους, και αναφέρομαι κυρίως σε κληρικούς.

  Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η εγκατάσταση του νέου ιερατικώς προϊσταμένου, νεοχειροτονηθέντος ιερέως, στον Ι.Ν. του Αγίου Ευσταθίου προς αναπλήρωση του κοιμηθέντος γέροντος π. Θεοφίλου που άφησε μεγάλη πνευματική παρακαταθήκη διακονώντας άοκνα το ναό επί 45 συναπτά έτη και το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο. Κάποιοι πίστεψαν πως ο νέος προϊστάμενος, ως νέος την ηλικία και άπειρος θα είναι του χεριού τους.

  Ήταν δική τους επιλογή προκειμένου να ισοπεδώσουν ό,τι είχε αφήσει ο μακαριστός γέροντας, ο οποίος προφανώς όσο ήταν εν ζωή τους χαλούσε τα σχέδια. Οι αλλαγές φάνηκαν αμέσως, θετικές, αλλά κυρίως αρνητικές. Ναι μεν ανακαινίστηκε ο ναός ως κτίριο, αλλά υπήρχε πλήρης πνευματική ισοπέδωση της θείας λατρείας με κολόβωση των ακολουθιών τις οποίες είχε καθιερώσει ο γέροντας (ανάγνωση και ψάλσιμο κανόνων, στιχολογία αίνων,τυπικά και μακαρισμοί, προκείμενα και αλληλούια αποστόλου κ.λπ.) τα οποία τους ενοχλούσαν, γιατί φαίνεται ότι «αυτά είναι μόνο για τα μοναστήρια, δεν αρέσουν στον κόσμο».

  Αυτό μας θυμίζει τη φράση του Ιησού προς τους Φαρισαίους «κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν» (Ματθ.,κγ’,στίχ.14). Δεν τους ενδιαφέρει αν σκανδαλίζουν τους πιστούς, αρκεί να κάνουν το κομμάτι τους.

  Όλοι στην ενορία ξέρουμε πως όσες αλλαγές έγιναν στο τυπικό δεν είναι από πρωτοβουλία του νέου προϊσταμένου, αλλά κατόπιν εντολών. Και αυτοί οι κάποιοι, για να βλέπουν αν αυτά που ζήτησαν από το νέο προϊστάμενο γίνονται, περνάνε κάθε τόσο από το ναό ωσάν επιστάτες για να δουν αν ο νέος προϊστάμενος κάνει όσα του έχουν πει.

  Δεν θέλω να μακρηγορήσω άλλο! Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές σας έδωσα το στίγμα ότι, φέρνοντας σαν παράδειγμα αυτή την κατάσταση, η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, κάτι το οποίο διαπιστώνουν και ιερείς όμορων Μητροπόλεων με τους οποίους μιλώ. Καλούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας να ενεργήσουν όπως και στην περίπτωση της Μητροπόλεως Κίτρους πριν σκανδαλισθεί περισσότερο το ποίμνιο της Μητροπόλεως.

  πηγη Αγιορείτικο Βήμα, euaggelistria.com

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/490326/giati-paraitithike-o-mitropolitis-neas-ionias–filadelfeias#ixzz3IpSriRpv

 18. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://agrimologos.com/2014/11/14/14-11-14/

  Οι offshore του Κυρίου

  14/11/2014
  Ελλας των ελληνορθοδοξων σου
  Ο πνευματικός και ο ανυπόταχτος, και οι δυο του Κυρίου ημών…

  Αντί απάντησης Καρατζαφέρη στις κατηγορίες:
  «δεν φεύγω από την ηγεσία του ΛΑΟΣ. Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι. Είναι προσωπική μου υπόθεση και όχι του κόμματος»

  [«Άγνοια» δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης για τα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma, που κατέληξαν σε δύο offshore εταιρίες στην Καραϊβική, που φέρεται να του ανήκουν.]

 19. http://romfea.gr/epikairotita/28241-economist

  Ο Economist γράφει για «ιερή» συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Εκκλησίας

 20. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.exapsalmos.gr/%cf%83%cf%86%ce%b7%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%8d%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-no2/

  Σφηνάκια που… Τζούζουν!! No2
  10 Νοεμβρίου 2014

  κόπηκε η αναπνοή πολλών Ιεραρχών τη στιγμή που έγινε γνωστό αυτό που γνώριζαν ελάχιστοι: οτι θα παρευρεθεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ! Τις ίδιες περίπου ανατροπές προκάλεσε και η παρουσία του κ. Παπά που αποτελεί το alter ego του κ. Τσίπρα! Τις επόμενες ημέρες, μετά την ενθρόνιση, οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές και τα ραδιόφωνα, ασχολήθηκαν αρκούντως με την ενθρόνιση και τις ξεχωριστές πολιτικές παρουσίες
  Οι απόψεις ωστόσο διίστανται! Έκανε καλό ή κακό,όλος αυτός ο πολιτικός κόσμος σε μία τόσο ξεχωριστή εκκλησιαστική τελετή; Η απάντηση κατ´αρχήν είναι ναί έκανε κσλό γιατί τρόμαξε τους εχθρούς μας! Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος!

 21. Ο/Η Lawyer λέει:

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ – ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΑΔΕΣ
  Ο Γαβριήλ και ο Λαυρεντιάδης

 22. Ο/Η τσιριμπίμ τσιριμπόμ λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/58081/ta-fileta-tis-voyliagmenis-efoplistes-kai-dikaiosyni

  11.9.2013 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
  Τα «φιλέτα» της Βουλιαγμένης, εφοπλιστές και Δικαιοσύνη

  Ύστερα έγιναν κι άλλες απομακρύνσεις συμβούλων και έγιναν αλλαγές στο «πολίτ μπιρό» του Ιερώνυμου με νέα πρόσωπα και, όπως αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές, με την κυριαρχία στο στενό περιβάλλον ενός νεοφανούς αρχιμανδρίτη, που μετουσιώθηκε στο alter ego του αρχιεπισκόπου και προήχθη στον βαθμό του βοηθού επισκόπου, μεταλλασσόμενος σε μία νύκτα από άκρως χριστοδουλικό σε άκρως… ιερωνυμικό. Αυτός ο αρχιμανδρίτης και καθηγητής Θρησκευτικών στο Κολέγιο Αθηνών (έχει και αυτό τη σημασία του!) ανήκε απολύτως στο σκληρό… κηπουρικό ΠΑΣΟΚ.

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://stamoulisgrigoris.blogspot.gr/

  Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

  Αρχή ανακοινώσεων

  Παρήλθον 16 χρόνια βασάνου και ταπεινώσεων. 16 χρόνια πολέμου εναντίον ενός απλού εργαζομένου από υψηλόβαθμους ρασοφόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δια του παρόντος ιστολογίου, θέλω να διαδώσω την ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια των διωγμών μου και να μάθουν οι χριστιανοί ότι πολλές φορές τα λόγια μερικών ανθρώπων είναι σε πλήρη αντίθεση και διάσταση με τις πράξεις των.

  Ο χώρος που θα ασχοληθώ λόγω του προτέρου επαγγέλματός μου, είναι ο εκκλησιαστικός, μέσα εις τον οποίο απεδέχθη υποκρισία, αλαζονεία, συμβιβασμός με τους ισχυρούς εναντίον αδυνάτων. Συμπεριφορά η οποία ξεφεύγει σκόπιμα μεταξύ θεωρίας και πράξεως.

  Τι τραγικό!!! Να ομιλούν περί δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, αγάπης και να διαπιστώνεις τα αντίθετα μετά μανίας. Ζήτησα τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να μη χάσω τη δουλειά μου. Ποτέ δεν με υπολόγισαν οι μεγαλόσχημοι άνθρωποι του Θεού διότι με θεωρούν κατώτερό τους. Αδυνατώ να ομιλώ ψευδοπατερικά όπως αυτοί, διαβεβαιώνοντας στο όνομα του Θεού μόνον δια των χειλέων όπως ακριβώς οι υποκριταί γραμματείς και φαρισαίοι.

  Εμείς οι απλοί χριστιανοί γνωρίζουμε ότι χριστιανός είναι εκείνος που σέβεται όσους βγάζουν με κόπο και μόχθο το ψωμί τους και αγαπάει την αλήθεια, είναι έντιμος και δεν ανέχεται βρωμιά, τη ρουφιανιά, και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Δεν κοιτάει να γλυτώσει αυτός και να πονέσουν η να πεινάσουν άλλοι.

  Οι κατ` αυτόν τον τρόπον ενεργούντες, άνθρωποι της Εκκλησίας και ιδιαίτερα ο ανώτατος κλήρος πλην εξαιρέσεων, από την περιπέτειά μου διακρίνω, ότι δεν εμπνέονται από τις ευαγγελικές και Πατερικές αξίες. Αντιθέτως διακρίνω ότι εξυπηρετούν τα πάθη τους και τα συμφέροντά τους και με τον τρόπο αυτό φανερώνουν ότι το «εμπόρευμα» της Εκκλησίας εξυπηρετεί τα έργα του σκότους. «Γνώσεσθαι την αλήθειαν»!!!!

  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

  τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2015/06/blog-post_63.html?utm_content=buffer56b10&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

  Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

  Ο Τρις Χειρότερος: Πιάσανε τον Χοντρό – Ιάκωβο! Ε και, βλέπετε τίποτα περίεργο;

  Ο Ιάκωβος ως πνευματικό τέκνο σημερινού εν ενεργεία Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χειροτονήθηκε αρχικά στην «κρατούσα – κρατική» Εκκλησία, και εν συνεχεία – αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του – εισχώρησε στην κατ΄ όνομα Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. όπου και διέπρεψε.

  Ο Ιάκωβος ( Νικόλαος ) Γιαννακής ο αυτοαποκαλούμενος Αρχιεπίσκοπος των Γ.Ο.Χ. είναι γνήσιο απότοκο των «δικών» μας «αγίων», ο οποίοι όταν ο Ιάκωβος ήταν ακόμα Νικολάκης, του έταζαν «λαγούς με Πετραχήλια»!!!

  Και να τα μανικετόκουμπα, και να οι επιστήθιοι σταυροί, και να οι σταυροί ευλογίας, και να οι στολές, και να, και να, και να…

  Ο Ιάκωβος ως πνευματικό τέκνο σημερινού εν ενεργεία Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χειροτονήθηκε αρχικά στην «κρατούσα – κρατική» Εκκλησία, και εν συνεχεία – αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του – εισχώρησε στην κατ΄ όνομα Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. όπου και διέπρεψε.

  Ο «μαϊμού» Αρχιεπίσκοπος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων, και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ανάμεσα στ΄ άλλα, κατηγορείται για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, αντιποίηση Αρχής, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφία και ο κατάλογος μάλλον θα μεγαλώσει κι άλλο.

  …….έχει στην αυλή του αρκετούς «παρά αδερφούς»* του Ιακώβου και μάλιστα τους αγαπά πολύ. Απ΄ ότι ξέρω, όλοι έχουν τα ίδια «κουσούρια» με τον «μαϊμού» Αρχιεπίσκοπο αφού έτσι κι αλλιώς, όλοι τους προέρχονται από την ίδια ποιμαντική μήτρα.

  Προσωπικά δεν εξεπλάγην καθόλου για τον Ιάκωβο, και δε θα εκπλαγώ καθόλου αν στο μέλλον δω κι άλλους σαν κι αυτόν να έχουν την ίδια κατάληξη. Το μοναστήρι να΄ ναι καλά, και από τέτοια, άλλο τίποτα. Βλέπετε τίποτα περίεργο;_

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   Ιερα Συνοδος Γ.Ο.Χ.

   5 Ιουλίου στις 7:53 μ.μ. · Τροποποιήθηκε ·
   .

   Σε απάντηση όσων λέγονται τελευταία η Ιερά Σύνοδος επιθυμεί να κάνει γνωστό ότι ο πρώην Αθηνών Ιάκωβος παραιτήθηκε τη 7η Ιουνίου του 2015 και η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου εξέλεξε ως πρόεδρο της τον από Βουλγαρίας, νυν Μακ. Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Διονύσιο με μυστική ψηφοφορία.
   Επί των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας και έτρεξαν ορισμένοι να εκμεταλλευτούν η Ιερά Σύνοδος καθηκόντως αναμένει τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας.
   Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά!!!
   Εκ της Αρχιγραμματείας.

   http://www.makeleio.gr/?p=377363

   Στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκε άσεμνο υλικό με αγόρια

   Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, ο πατέρας Ιάκωβος, κατά κόσμον Νικόλαος Γιαννακής, με τις κατηγορίες(σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Ελληνική Αστυνομία), της παράνομης τέλεσης μυστηρίων ανάμεσα σε αλλοδαπούς και Έλληνες έναντι χρηματικής αμοιβής, γάμους τους οποίους φέρεται να τελούσε με πλαστές σφραγίδες, καθώς και για εικονικούς γάμους, αλλά και για πορνογραφικό υλικό που φέρεται να βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο. Για τα «βρώμικα» βίντεο, αναμένεται η απάντηση από το εγκληματολογικό τμήμα της ΕΛΑΣ για το αν πρόκειται για πορνογραφία ανηλίκων ή ενήλικων αγοριών. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών χαπιών, αδίκημα το οποίο παραπέμπει στην κατοχή παράνομων ουσιών. Μαζί του συνελήφθη και ένας Βούλγαρος, στου οποίου το κινητό βρέθηκε άσεμνο υλικό. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης.
   Ποιος είναι ο Πατήρ Ιάκωβος

   Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο πατέρας Ιάκωβος ανήκει στους Παλαιοημερολογίτες, ή Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (Γ.Ο.Χ) ο οποίος πριν από πέντε περίπου χρόνια, σύμφωνα με εκκλησιαστική πηγή, είχε καθαιρεθεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Την ίδια εποχή, το 2010 δηλαδή, έφυγε για την Αυστραλία. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανέφερε ότι ο Επίσκοπος που τοποθετήθηκε στην Αδελαΐδα εγκαλείται από την Εκκλησία της Ελλάδος για εγκατάλειψη της «εφημεριακής θέσης του». Σύμφωνα πάντα με την πηγή της εφημερίδας, ο Πατήρ Ιάκωβος γνωριζόταν με τους «αμαρτωλούς» ρασοφόρους Γιοσάκη(εμπλεκόμενος στο παραδικαστικό) και Ρένεση(έγκλειστος για παιδεραστία). Από την Αυστραλία, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο Πατήρ Ιάκωβος έφυγε για άλλες κοσμικές περιπέτειες.

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Γυναικουλίστικο κουτσομπολικό δημοσίευμα της romfea.gr το οποίο υπογράφει κάποιος Νεωκόρος, πίσω από τον οποίο κρύβεται-όπως έχει γραφτεί-κάποιος μητροπολίτης, που φέρεται πως υπογράφει και όλα τα συναφή με την ίδια υπογραφή και το ίδιο χάλι, δημοσιεύματα. Άσχετα με το ποιος το υπογράφει, το δημοσίευμα δείχνει ένα μέρος της ζοφερής εκκλησιαστικής πραγματικότητας και της μανίας των άγαμων κληρικών να αρπάξουν τη μίτρα. Σε αυτής της υποστάθμης τους ανθρώπους υποβάλει τα σέβη της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/3370-arxieratikos-tselementes-kefalaio-proto-peri-eklogikon-mageirematon

  Γράφτηκε από: Romfea.gr. Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015

  Αρχιερατικός τσελεμεντές, Κεφάλαιο Πρώτο: Περί εκλογικών μαγειρεμάτων

  Είναι πραγματικότητα δεν το αρνούμαι. Πιο συχνά κάνει ο Αλέξης εκλογές, παρά πιάνει η αφεντιά μου χαρτί και μολύβι για νεωκορικά πονήματα.

  Είναι λίγο που κουράστηκα να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Που τρέχω να μαζέψω πρωτότυπο υλικό. Να διασταυρώσω πληροφορίες που δίνουν κακεντρεχείς και καλοπροαίρετοι.

  Μόνο πάνω από την κατσαρόλα να κάθεσαι για να παρακολουθείς τα αρχιερατικά μαγειρέματα, μία δύο βράσεις τις παίρνεις.

  Σα γουρουνόπουλο με το μήλο στο στόμα ψήνομαι για να σας έχω μαντάτα επίκαιρα και μοναδικά.

  Είναι δύσκολη δουλειά να είσαι νεωκόρος κι ας ακούγεται παιχνιδάκι. Σας το εξομολογούμαι: σουρουκλεμές είμαι. Δύο δράμια μυαλό να είχα, θα άνοιγα ζαχαροπλαστείο.

  Μόνο τις πάστες που πηγαίνουν προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι στον Αρχιεπίσκοπο και στους δεσποτάδες να πουλούσα, τώρα θα είχα προίκα αφάγωτη.

  Σάματι τους κορνέδες που θα μπορούσα να δίνω μετά τις εκλογές για να πετάνε στους νεόκοπους αρχιερείς που προκύπτουν κατώτεροι των προσδοκιών;

  Βουνό τα σορόπια! Γι’ αυτό σας λέω: Ζαχαροπλαστείο «Η χαμένη ψήφος». Εκεί είναι το μέλλον μου.

  Στα δικά μας τα προεκλογικά τώρα. Τα έγραψαν και άλλοι αυτά που σας λέω. Όμως από εμένα θα μάθετε όλες τις πτυχές, όχι την επιφάνεια.

  Στην Κεφαλονιά το αουτσάιντερ έγινε φαβορί. Άλλοτε υποψήφιος για Κέρκυρα και μετά στο νήμα δεν έφτασε να χαίρεται τα χάλκινα που φτιάνουν στα Γιάννενα.

  Στα τριπρόσωπα που έμπαινε πάντοτε χτυπούσε το «αργυρό» μετάλλιο.

  Τώρα όλοι έκριναν πως ήρθε η ώρα του για να χτυπήσει το χρυσάφι του Ιονίου. Δύο νησιά σε ένα. Το μικρότερο πιο ποθητό από το μεγαλύτερο. Κεφαλλονίτης δεν είναι άρα δε θα χωρίσει το νησί σε μεν και δε.

  Ο έτερος που ακούστηκε για Κεφαλονιά -και μνημονεύει τον Κηφισίας όταν λειτουργεί- αν ψήφιζαν οι λαϊκοί, θα είχε βγει χωρίς αντίπαλο.

  Έλα όμως που ψηφίζουν δεσποτάδες. Κάποιοι δεσποτάδες στο τηλέφωνο το βράδυ υπόσχονται Τσίπρας και το πρωί, στων εκλογών την κάλπη, το κουκί γράφει Μεϊμαράκης. Τέτοια απόσταση η υπόσχεση από την πράξη.

  Στα Τρίκαλα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο πρώην Τρίκκης θέλει τον πρωτοσύγκελλό του και η ιεραρχία το σέβεται.

  Γιατί ο Τρίκκης έχει γράψει χιλιόμετρα στην Εκκλησία και η πρότασή του (και η μαγκούρα άμα θυμώσει) έχει άλλο βάρος.

  Ζω για τη στιγμή που ένας δεσπότης θα παραιτηθεί υπέρ του νεωκόρου του. Εμείς έχουμε χάρισμα κι ας μας έχετε για τον κάλαθο των αχρήστων.

  Όταν την άνοιξη του 2014 έγραφα ότι στα Τρίκαλα βλέπουν την ταινία «τι έκανες στον πόλεμο Θα-νάσση» λέγατε πως ο νεωκόρος τρελάθηκε.

  Αποκωδικοποιήστε με και θα μάθετε το μέλλον σας λέω.

  Συνυποψήφιοι στη Μητρόπολη Τρίκκης είναι πολλοί μα οι πιθανότητές τους να φορέσουν τη μίτρα τούτης της μητρόπολης είναι όσες και του Σόιμπλε να αγαπήσει την Ελλάδα.

  Το ένα αουτσάιντερ το στηρίζουν ένας τιτουλάριος μουστακαλής μητροπολίτης και ένας θεολόγος καθηγητής (με μεγάλη εμπειρία στο να κολλάει γραμματόσημα) που ξέρει εκ των προτέρων ότι ο υποψήφιός τους, δεν πρόκειται να παίξει «μπάλα», ούτε καν τσάκα – «τσούκα».

  «Γρηγόρη» δε θα ανάψει το πεζοφάναρο που οδηγεί στην απέναντι πλευρά του δρόμου, έξω από τη μητρόπολη Τρίκκης.

  Η διαδρομή που έχει διανύσει ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ήδη μεγάλη.

  Μόνο ο Παυσανίας ο σπουδαίος περιηγητής θα μπορούσε να περιγράψει (για να μην πω να γράψει) τα πιο μεγάλα κεφάλαια της διαδρομής του.

  «Δράμα» μεγάλο θα ζήσει, ακόμη, ο δεσπότης που στηρίζει και το άλλο αουτσάιντερ για τη μητρόπολη Τρίκκης.

  Δεν έχει καμία τύχη, λένε οι ανταποκριτές μου στις Μητροπόλεις και κακώς εκτέθηκε ο σεβασμιώτατος.

  Το καλύτερο το κρατώ για το τέλος: Ο πρώην Τρίκκης μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά πληροφορίες λένε ότι έκανε την υπέρβαση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μόνιμη η προσωποπαγής Μητρόπολη Σταγών.

  Ίλιγγος ήρθε στα νεωκορικά μου αυτιά, στο άκουσμα του μαντάτου που θα σας εκμυστηρευτώ: Λένε πως στη Μητρόπολη Σταγών, αντί να πετάξουν ίσαμε το ταβάνι απ’ τη χαρά για αυτό που χρόνια περίμεναν, «διάνθισαν» το χρόνιο αίτημα: άμα είναι να τη μονιμοποιήσετε φροντίστε να μεγαλώσουν λίγο τα όρια σε βάρος της μητρόπολης Τρίκκης και να αλλάξει λίγο και το όνομα.

  Πως το λέει ο φίλος μου ο Σέρτζιο στην Ιταλία; «Και την κατσίκα χορτάτη και το λάχανο ολόκληρο»…

  ΥΓ. Χειρότερα από τους υποψήφιους βουλευτές που ξεροστάλιαζαν για να πάρουν μία υπουργική θέση νόμιζα πως δεν έχω. Κι όμως τελικά έχω: τους δεκάδες υποψηφίους κληρικούς που έχουν μουλιάσει στην ουρά για να γίνουν κάτι που άλλοι τους υποσχέθηκαν και άλλοι που ελπίζουν ότι θα τους υποσχεθούν. Μην τους κρατάτε άλλο στην αίθουσα αναμονής Σεβασμιώτατοι. Είναι πιο φρόνιμο γι’ αυτούς να συνειδητοποιήσουν πως η μόνη πόρτα που θα δουν δεν είναι εκείνη που οδηγεί στον αρχιερατικό θρόνο, αλλά στην έξοδο κινδύνου.

  Ο Νεωκόρος

  4 σχόλια

  giva • 5 ώρες πριν
  Lexotanill ας έχουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι διότι μετά κάνουν μήνες να κοιμηθούν.

  Γεώργιος Κ. • 9 ώρες πριν

  Τελικά το σημαντικότερο προσόν για την ανέλιξη στην εκκλησιαστική διοίκηση είναι οι δημόσιες σχέσεις και η εξάσκηση των σιελογόνων αδένων. Έτσι, λοιπόν, κάποιος με βαρύ βιογραφικό θα δει προσεχώς την πλάτη ενός άλλου που ήξερε να ελίσσεται στο πεδίο των συλλείτουργων και της φανφάρας και είχε τις άκρες του. Αντιπροσωπευτική ιστορία από την ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως την ξέρουμε. Δηλαδή, εννοείται ότι θα προαχθεί ο γνωστός του γνωστού και όχι κάποιος με περγαμηνές. «Και η ιεραρχία αυτό το σέβεται…»

  Ζήδρος • 12 ώρες πριν

  Τώρα ορθόδοξα είναι αυτά που γράφεις; Τελικά το romfea μου θυμίζει το ΟΚ! ή το Hello! σε εκκλησιαστική έκδοση. Κουτσομπολιά, φωτογραφίες εκδηλώσεις….. Χαλάσαμε τελείως…..

  Σπύρος Αντύπας • 16 ώρες πριν

  ναί, Κύριε· καὶ γὰρ τὰ κυνάρια ἐσθίει ἀπὸ τῶν ψυχίων τῶν πιπτόντων ἀπὸ τῆς τραπέζης τῶν κυρίων αὐτῶν. Και οι λαϊκοί αδειάζουν και γεμίζουν τις εκκλησίες. Όσοι μεριμνούν για την Κεφαλλονιά ας λυπηθούν τον Θρόνο και τον κάθε ξένο υποψήφιο. Όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ζήσει.

 26. Παράθεμα: Τελετές βυζαντινής παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία | Ασμοδαιος

 27. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.sportime.gr/tops/synenteyksi/mitropolitis-gavriil-i-aek-ine-idea/

  Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα»
  Γεράσιμος Μανωλίδης 26/04/2019 15:49:45

 28. Ο/Η του κώλου λέει:

 29. Ο/Η Παλιός λέει:

  Ο μητροπολίτης και ο δήμαρχος είναι οι σοβαροί

 30. Ο/Η Χούλα Xουπ λέει:

  «Προσβολή της Ελληνικής μας Σημαίας» η διακωμώδηση της παρέλασης από τα 10 κορίτσια στη Φιλαδέλφεια, λέει ο Μητροπολίτης Γαβριήλ

  1 Νοεμβρίου 2019301

  Αυστηρή δήλωση αποδοκιμασίας της γνωστής προσπάθειας των 10 κοριτσιών να διακωμωδήσουν την μαθητική παρέλαση στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για την 28η Οκτωβρίου, έκανε και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ.

  Στην τοποθέτησή του ο ιεράρχης κάνει λόγο για «προσβολή της Ελληνικής μας Σημαίας» και υπογραμμίζει ότι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί μια κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός Έθνους, που δεν λησμονεί την ένδοξη Ιστορία του, ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, που θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας…»

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιερά Ατυχήματα στο εκκλησιαστικό αγωνιστικό πεδίο

  («Το στάδιον των αρετών ηνέωκται, οι βουλόμενοι αθλήσαι εισέλθετε»)

  Κληρικοί που εγκαταλείπουν το στάδιον των αρετών και άλλοι που επιμένουν


  Ο αρχιμανδρίτης Ιάσων έφυγε και πολύ έντιμα έπραξε

  Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας (βλ. στο μπλογκ μας: «Κάτω τα χέρια οι ανθέλληνες από τον Εύελπιν 02/12/2011 https://roides.wordpress.com/2011/12/02/2dec11/
  Είναι ανεψιός μητροπολίτου»), Μητρόπολης του εκλεκτού του Αρχιεπισκόπου νεαρού Σεβασμιοτάτου Γαβριήλ (βλ. πάλιν στο μπλογκ μας: «Τελετές βυζαντινής παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία https://roides.wordpress.com/2014/11/05/5noe14/
  05/11/2014 Το ΣΥΡΙΖΟΝΔΣΟΚ, το νέο τέρας της δημόσιας ζωής, είναι εδώ»),
  πέταξε τα ράσα «λόγω της σεξουαλικότητάς του» (newsbeast-27.1.2020)

  Φανταζόμαστε την απογοήτευση του πνευματικού του πατέρα, του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας Γαβριήλ, στην χειροτονία του οποίου, ως εκλεκτού δυο Αρχιεπισκόπων (τρισμάκαρος Χριστοδούλου-Ιερωνύμου Β΄) είχαν παραστεί τιμητικά ο τότε πρωθυπουργός Αντώνιος Σαμαράς και ο κ.Νικόλαος Παππάς, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, ασπασθείς ο τελευταίος τον Ιεράρχη, ο οποίος συγκέντρωνε, λόγω των υψηλών πνευματικών του προσόντων την γενική εκτίμηση πρωθυπουργών (Σαμαρά, ΓΑΠ, Τσίπρα) και τον φθόνο των μη προσοντούχων: [« δηλητηριώδη σχόλια που εκπορεύονται από κύκλους της εκκλησίας για τον «κομψευόμενο νεαρό» τον «ζεν πρεμιέ» της αρχιεπισκοπής όπως δηκτικά αναγράφηκε κάποτε στον Τύπο» «Ο άγνωστος μέχρι χθες Μητροπολίτης Γαβριήλ»…. «Ποιος είναι ο Γαβριήλ των δυο αρχιεπισκόπων.. Ποιος είναι ο 38χρονος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας που κατάφερε να ενώσει τη δεξιά και την αριστερά του Κυρίου.»-thetoc/gr, της Κατερίνας Γαλανού | 08 Νοε. 14 (17:33) | upd: 08 Νοε. 14 (17:42)]
  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/o-agnwstos-mexri-xthes-mitropolitis-gabriil

  Από την εφσεβή Romfea του ευλαβούς νεαρού εκκλησιαστικού δημοσιογράφου Αιμιλίου Πολυγένους, αντιγράφουμε την τελετή της σε αρχιμανδρίτη χειροθεσίας του φερέλπιδος, πλην αποχωρήσαντος τελικά, πατρός Ιάσωνος, η οποία είχε λάβει χώραν Κυριακήν της Ορθοδοξίας
  https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/13349-kuriaki-tis-orthodojias-stin-im-neas-ionias-kai-filadelfeias

  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας. 05/03 12:26
  Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας


  Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Ιάσονα Κεσέν, Εφημέριο της Ι.Μ. Παναγίας Παναχράντου Ν. Ηρακλείου, αναφωνώντας το «Άξιος» και απευθύνοντάς του λόγους νουθεσίας και αγάπης.

  Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε την Κυριακή 5 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, το θρίαμβο της Αγίας μας Εκκλησίας κατά της εικονομαχίας και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Περισσού.
  …………………..

  Δυστυχώς συνέβη ούτως:
  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5940555/o-papas-poy-petaxe-ta-rasa-logo-tis-sexoyalikotitas-toy
  Ο παπάς που πέταξε τα ράσα λόγω της σεξουαλικότητάς του. «Τι Θεός είναι αυτός που επεμβαίνει τόσο δυναμικά στις ζωές των ανθρώπων και τους ορίζει με το τι θα πλαγιάζουν στο κρεβάτι τους;»
  27/01/2020

  Μετά από πέντε χρόνια ως ιερέας ο νεαρός Συράκος-Ιωάννης Κεσέν αποφάσισε να πετάξει τα ράσα.
  Με ένα βίντεο στο Religion Recovery ο πρώην πατήρ Ιάσων εξηγεί πώς αποφάσισε να μην υπηρετεί την εκκλησία.
  «Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να είμαι μέλος πόσο μάλλον διδάσκαλος ενός θρησκευτικού συστήματος που εκ προοιμίου λόγω της σεξουαλικότητάς μου με στέλνει στην κόλαση, με στέλνει στο σκοτάδι, με στέλνει στην αφάνεια» αναφέρει μεταξύ άλλων.
  Συγκεκριμένα λέει:
  «Μετά από πέντε χρόνια στο ράσο, έρχεται κάποια στιγμή η αναμέτρηση με την προσωπική αλήθεια. Πλέον, έχοντας αφήσει στο παρελθόν εκκλησία και οργανωμένη θρησκεία, μπορώ να μιλώ και να σκέφτομαι χωρίς στεγανά, χωρίς δόγματα, χωρίς αφορισμούς. Μικρά βίντεο, μικρά λιθαράκια που χτίζουν την αλήθεια. Από τα ράσα στον φεμινισμό, από την κανονικότητα στην ορατότητα» αναφέρει.
  Στη συνέχεια προσθέτει:
  «Ήμουν ιερέας της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας για πάνω από πέντε χρόνια. Αρκετά πρόσωπα με γνωρίζουν είτε από τη φυσική μου παρουσία καθότι είχα την εκκλησία, κόσμο, λειτουργίες, κηρύγματα είτε από το διαδίκτυο καθότι δημοσίευμα κείμενά μου και αναπτυσσόταν συχνά ένας ζωηρός κάτω από αυτά διάλογος. Δεν είμαι πλέον ο πατήρ Ιάσων ιερομόναχος. Ονομάζομαι Συράκος Ιωάννης Κεσέν. Άφησα πίσω μου τα ράσα, την εκκλησία, πέταξα τα ράσα όπως λέει ο λαός, και πετώντας τα ράσα άφησα κάθε εκκλησία Ανατολής και Δύσης, κάθε οργανωμένη θρησκεία που κατεργάζεται από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας την καταπίεση του ανθρώπου φτιάχνοντας συστήματα που φράζουν σώματα και στόματα, ορίζοντας με σαφήνεια το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος».
  «Κάποια στιγμή κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Κάποια στιγμή κοίταξα μέσα μου καλά χωρίς ψευτιές, χωρίς υπεκφυγές και είπα τι είναι για σένα σημαντικότερο αλήθεια» λέει και προσθέτει: «Να πορεύεσαι με άξονα τη δική σου προσωπική αλήθεια ή μια κάποια αλήθεια που σου επιβλήθηκε σαν θέσφατη; Έτσι κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να είμαι μέλος πόσο μάλλον διδάσκαλος ενός θρησκευτικού συστήματος που εκ προοιμίου λόγω της σεξουαλικότητάς μου με στέλνει στην κόλαση, με στέλνει στο σκοτάδι, με στέλνει στην αφάνεια».

  Στη συνέχεια αναρωτιέται:
  «Αλήθεια, τι Θεός είναι αυτός που επεμβαίνει τόσο δυναμικά στις ζωές των ανθρώπων και τους ορίζει με το τι θα πλαγιάζουν στο κρεβάτι τους, ορίζει πως θα βιώνουν τη σεξουαλικότητά τους. Μόνο Θεός αγάπης και φιλανθρωπίας δεν είναι. Εγώ σε αυτόν τον Θεό βλέπω έναν δυνάστη. Και πώς θα ήταν διαφορετικά όταν αυτός ο άντρας Θεός είναι κατασκεύασμα των ανδροκρατούμενων κοινωνιών από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας που παίρνουν ύφασμα και ράβουν παντελόνια και φοράνε αυτά τα παντελόνια στο θείον, όπου εάν υπάρχει αυτό το θείον, είναι πνεύμα και με ποιο δικαίωμα του δίνουμε ένα φύλο».

  Η ευσεβής και αυστηρή ιστοσελίς ecclesia online αγανάκτησε

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/eschos-ellinas-orthodoxos-iereas-petaxe-ta-rasa-ke-tora-kathyvrizi-ekklisia-ke-pisti/
  ΑΙΣΧΟΣ: Έλληνας Ορθόδοξος Ιερέας πέταξε τα ράσα και τώρα καθυβρίζει Εκκλησία και Πίστη. Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 11:27 … Εξόν της κριτικής όμως που ασκεί στην Εκκλησία, δεν περιορίζεται εκεί και προσβάλει ακόμη και το πρόσωπο του ίδίου του Κυρίου .

  Ευτυχώς υπάρχουν ιερείς όπως ο πανοσιολογιότατος Γιοσάκης,

  που παρά τις δικαστικές καταδίκες (με αναστολή) και τα δεκάδες δημοσιεύματα εναντίον του για διάφορες υποθέσεις, δεν πετούν τα ράσα των και επιμένουν, μαζί με την Αγίαν Εκκλησίαν, η οποία δείχνει, μέσω του Αρχιεπισκόπου και των εκλεκτών του Αρχιερέων (Ιλίου εν προκειμένω) αξιοσημείωτη κατανόηση για τα μικροανομήματά τους. Από το μπλογκ «δικαστικό», που δεν έχει την εβλάβια της Αβγής και του Ροιζωσπάστι που σιωπούν εφσεβεστάτως και δεν θέτουν ερωτήματα, αντλώ παρακάτω δημοσίευμα, πριν μάλιστα την επισυμβάσα και νεοτέρα καταδίκη του πανοσιολογιοτάτου («Καταδίκη Μαντούβαλου, Γιοσάκη και άλλων τριών για το παραδικαστικό κύκλωμα 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 | 15:25 NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR. Για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καταδικάστηκαν, ο Πέτρος Μαντούβαλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών ετών και ο Ιάκωβος Γιοσάκης που καταδικάσθηκε σε 12 έτη»).

  Dikastiko:

  https://www.dikastiko.gr/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83/

  Συνεχίζει να ιερουργεί ο Ιάκωβος Γιοσάκης
  Καταδικάστηκε το 2010 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών- 05/07/2018-Σε ΕΓΚΛΗΜΑ

  Εις πείσμα των δικαστικών του εκκρεμοτήτων
  δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία από την Εκκλησία
  εναντίον του!

 32. Παράθεμα: Ο Αρχιμανδρίτης Ιάσων δεν άντεξε την Υποκρισία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 33. Παράθεμα: Χαρούλα Καφαντάρη, βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ –Η Χαρά της Ορθοδοξίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.