Λειτουργία Κυριακής: Ο υπουργός δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές. Αμήν

Ελλάς το Μεγαλείο σου: Ο υπουργός κατηγορείται ότι έκλεβε κανονικότατα το ΕΔΟΕΑΠ, αφού δεν πλήρωνε τις εισφορές του δηλώνοντας άνεργος, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούσε τις ιατροφαρμακευτικές παροχές του ταμείου, φτάνοντας σήμερα να χρωστά γύρω στα 30.000 ευρώ σε εισφορές.

dinopoulos26oct14

Όπως το λέει στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Στην πρώτη γραμμή με τους πολίτες!»

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε όταν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφερόταν πως ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, από το 2008 που εξελέγη βουλευτής δεν κατέβαλε τις προβλεπόμενες εισφορές προς το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης των δημοσιογράφων, ωστόσο έκανε χρήση των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών.

«Έτσι από τον Ιούνιο του 2013 προσπαθεί με ορισμένους φίλους του να εξαπατήσει τον οργανισμό ζητώντας ‘διακανονισμό’ του χρέους του ως να ήταν άνεργος (… με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 68.000 ευρώ). Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες οργάνωσε ένα κόλπο σύμφωνα με το οποίο θα πλήρωνε με δόσεις γύρω στα 3.500 με 5.000 ευρώ και θα καθάριζε», αναφέρει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα και επιβεβαιώνει ο ΕΔΟΕΑΠ, ο Αργ. Ντινόπουλος για την πρώτη πενταετία μετά το 2008 οφείλει περίπου 17.000 ευρώ για τις υπηρεσίες, ενώ αυτή η οφειλή μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει περίπου τις 30.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών πάντως με μια σκληρή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προσπάθεια να στηθεί ένα λαϊκό δικαστήριο σε βάρος τους και εξηγεί πως από το 2013 είχε ζητήσει την οριστική τακτοποίηση των οφειλών του.

«Όχι βεβαίως, με ασφάλιστρα ανέργου, όπως – επαναλαμβάνω – σαφώς φαίνεται από τη χειρόγραφη και ενυπόγραφη αίτησή μου. Από τότε μέχρι χθες και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ δεν μου είχαν απαντήσει ποιο είναι το ύψος αυτών των οφειλών στον κλάδο υγείας ώστε επιτέλους να τις τακτοποιήσω», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Ντινόπουλος.

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ παρενέβη στο θέμα και σε ανακοίνωσή της αφήνει έκθετο τον Αργ. Ντινόπουλο τονίζοντας πως από το 2008 δεν κατέβαλε εισφορές στο Ταμείο αν και είχε ενημερωθεί για τις οφειλές του, ενώ προσθέτει: «Ειδοποιήθηκε εγγράφως για τις οφειλές του και τις προσαυξήσεις που συνεπάγεται η μη έγκαιρη καταβολή εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης. Στο διάστημα των τεσσάρων ετών, δεν κατέβαλε καμία εισφορά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πρωτοφανή απάτη σε βάρος του επικουρικού Ταμείου των δημοσιογράφων και τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Ο υπουργός κατηγορείται ότι έκλεβε κανονικότατα τον ΕΔΟΕΑΠ, αφού δεν πλήρωνε τις εισφορές του δηλώνοντας άνεργος (!!!), ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούσε τις ιατροφαρμακευτικές παροχές του ταμείου, φτάνοντας σήμερα να χρωστά γύρω στις 30.000 ευρώ σε εισφορές».

Ο Αργύρης Ντινόπουλος πάντως δήλωσε ότι θα προχωρήσει δικαστικά και θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της Εφημερίδας των Συντακτών.

[πηγή Megatv.com]

Διαβάστε την ανακοίνωση της EΔΟΕΑΠ: Μας χρωστάει ασφάλιστρα ο Α. Ντινόπουλος καθώς και την απάντηση του υπουργού.

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

4 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Ο υπουργός δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές. Αμήν

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να τον καταγγείλει: «Πρωτοφανής η απάτη του Ντινόπουλου-Κατηγορείται ότι έκλεβε το ταμείο του»
  http://www.koutipandoras.gr/article/125518/syriza-protofanis-i-apati-toy-ntinopoyloy-katigoreitai-oti-ekleve-tameio-toy
  Να ελπίζουμε πως η κατ’ευφημισμόν αξιωματικη «αντιπολίτευση», που συστηματικά σιωπά σε ζητήματα πολιτικής ηθικής, θα φιλοτιμηθεί να παρέμβει και για άλλους υπουργούς που έχουν καταγγελθεί;
  Για τον κ.Μιχελάκη:
  http://greektv-com.blogspot.gr/2014/10/hot-doc.html
  http://www.koutipandoras.gr/article/125532/afanti-ki-ap-ti-voyli-i-dikografia-mihelaki
  για τον κ.Αθανασίου, που τον κατήγγειλε το Hot Doc
  Eπειδή οι αργόμισθοι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν και κάνουν το κορόιδο, το left.gr αναγκάστηκε να δημοσιεύσει την καταγγελία Κασιδιάρη!!!!!!!!!!
  http://left.gr/news/sti-voyli-i-apokalypsi-toy-hot-doc-gia-ton-har-athanasioy
  Στη Βουλή έφθασε η αποκάλυψη του περιοδικού «HOT DOC» σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δεν έχει δηλώσει διαμέρισμα 281 τ.μ. στο πόθεν έσχες του. Ο Χ. Αθανασίου έκανε λόγο για «αθλιότητες» και προανήγγειλε προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. Το ζήτημα έθεσε στον υπουργό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κάνοντας ειρωνικά λόγο για «281 τ.μ. που δεν έχουν δηλωθεί».
  __________

  και βέβαια η καταγγελία δεν ήταν τόσο απλή όπως τη μεταφέρει μέσω Κασιδιάρη το left.gr, είναι πάρα πολύ χειρότερη
  http://www.koutipandoras.gr/article/117230/kaleitai-eisaggeleas-gia-pseydes-pothen-eshes-toy-ypoyrgoy-dikaiosynis
  ………………………..
  Έχει οικοδομήσει την πυλωτή του σπιτιού του και μάλιστα την εποχή που δίκαζε πολίτες για πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ στο όνομα των παιδιών του εμφανίζονται ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία, εποχή που δεν είχαν εισοδήματα αφού ήταν …φοιτητές. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν το 2008 και διαβιβάστηκαν στον Άρειο Πάγο, αρχειοθετήθηκαν παρανόμως.
  Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο έργο, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης με πλήθος τροπολογιών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κύκλο των δικαστικών και πολιτικών, καθώς αυτές οι τροπολογίες φαίνεται να εξυπηρετούν σε πολλές εκ των περιπτώσεων τους εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα»…

  Ο κ. Αθανασίου είναι ο υπουργός, ο οποίος δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Άρειο Πάγο, δήθεν για νομικό έλεγχο, όταν την υπόθεση αποκάλυψε το HOT DOC.

  Αυτή την φορά όμως η κριτική στο πρόσωπο του κ. Αθανασίου ξεπερνά την αμφιλεγόμενη πολιτικονομοθετική του δραστηριότητα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δικαστικοί τον καταγγέλλουν για παρεμβατισμό τόσο όσο όταν ήταν δικαστικός, όσο και ως πολιτικός.

  Ο ίδιος έχει καταγγελθεί:

  http://www.koutipandoras.gr/article/118500/apofylakizoyn-me-nomo-toys-emporoys-narkotikon

  18 Ιουλίου

  Με μια σκανδαλώδη διάταξη, την οποία πέρασε νύχτα, κατά το κοινώς λεγόμενο, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η κυβέρνηση και ο Χαράλαμπος Αθανασίου ως αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης φροντίζουν για την αποφυλάκιση μεγαλεμπόρσων ναρκωτικών οι οποίοι εκτείουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το ένα τρίτο αυτής.
  ____________

  Επίσης:
  http://apokalypseis.com/?p=5096
  Ξεπλένουν το παραδικαστικό – η πρωταγωνίστρια Τόνια Ηλία μιλάει στο Hot Doc

  25 Οκτωβρίου 2014
  ___________

  Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα μισή κουβέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος ξέρει κάτι θα με υποχρεώσει αν μου το στείλει για να επανορθώσω.
  Καλά για τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, για τον Τσουκάτο και για το παραδικαστικό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιερή παράδοση ομερτά, για τους υπουργούς όμως της ΝΔ;
  Ετοιμάζει από τώρα τους συμψηφισμούς για τα αυριανά δικά του κυβερνητικά σκάνδαλα ή υπάρχουν μελανά σημεία ήδη για καποιους βουλευτές του (Πόθεν έσχες κλπ) κι έτσι κάνει το κορόιδο;
  ______________

  Nα προσθέσω πως την ομερτά του ΣΥΡΙΖΑ την έχει καταγγείλει, σε πολύ ήπιους τόνους, ο φίλος του κόμματος ο Κ.Βαξεβάνης, θιγμένος και προσωπικά από τη σιωπή του κόμματος σε δικές του δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, δίνοντας μια ερμηνεία μάλλον αστεία, δεδομένου ότι η Αριστερά (των πάλαι ποτέ φίλων του Τσαουσέσκου και της Β.Κορέας του Κιμ Ιλ Σούγκ) συγκαλύπτει συστηματικά και δεδομένου πως δεν έχει ντραπεί να προσφέρει σκανδαλώδη υποστήριξη κατά καιρούς στη Χ.Α. για μικροκομματικούς λόγους. Θυμίζω πως στο ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται πως οι προφυλακισμένοι Ναζί βουλευτές μισθοδοτούνται ακόμη, ο δε Γλέζος δεν ντράπηκε να απαιτήσει να χρηματοδοτείται και το κόμμα τους (και η εγκληματική δράση τους;):

  http://www.koutipandoras.gr/article/117939/prosohi-syndromo-st-aristera

  Το «σύνδρομο της προενοχής» αφαιρεί από την Αριστερά σοβαρό κομμάτι της δράσης της και του πολιτικού της λόγου, μπροστά στο φόβο ότι μπορεί να κατηγορηθεί από τον αντίπαλο από τον οποίο έτσι και αλλιώς κατηγορείται για ο,τιδήποτε κάνει. Πιο σημαντική έκφραση αυτού του συνδρόμου, θεωρώ την αποχή της Αριστεράς από την προώθηση δύο αποκαλύψεων που αφορούν το σύστημα της διαφθοράς που οδηγεί απευθείας στον πυρήνα της εξουσίας και το Σαμαρά. Η μία είναι η αποκάλυψη για τη δικογραφία Μιχελάκη και τον πιθανό χρηματισμό του και η άλλη η αποκάλυψη για το πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου αλλά και όσα ακόμη αφορούν τη δράση του. Η αποχή της Αριστεράς και κυρίως του Συριζα από την προώθηση όσων αποκαλύφθηκαν, σχετίζονται με την προώθηση αυτών των θεμάτων από τη Χρυσή Αυγή. Η Αριστερά δηλαδή, εγκατέλειψε δύο θέματα ουσίας που αποκαλύπτουν τη διαπλοκή αλλά και πρωτοφανείς μεθόδους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, μόνο και μόνο επειδή φοβήθηκε μήπως κατηγορηθεί για σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή.
  ______
  σιγά τον πολυέλαιο.
  Με το ίδιο σκεπτικό συμπλέει με τη Χ.Α. στην αντιμνημονιακή θέση, στο φιλορωσισμό, στο τεκμήριο της αθωότητας για δηλωμένους ναζιστές (!!!) κλπ

 2. Ο/Η Castellio λέει:

  Reblogged this on About the Bible / Περι της Βιβλου and commented:
  Άλλος ένας εθνοσωτήρας… Μ’ αρέσει που έχουν και το θράσος να ανταπαντούν…

 3. Ο/Η διπλωμάτης της Φαιδράς Πορτοκαλέας λέει:

  http://www.iospress.gr/ios2009/ios20091213.htm

  ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  Οι μαύρες σακούλες του 1992

  Δεν είναι μόνο ιδεολογικές οι διαφορές των δύο βασικών ανταγωνιστών για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Τους χωρίζουν και μερικά δις δρχ. που χάθηκαν στη μαύρη τρύπα των μυστικών κονδυλίων στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

  Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες προέρχονταν από την πλευρά Μητσοτάκη, η οποία απέδιδε στον κ. Σαμαρά την ιδιοτελή χρήση αυτών των κονδυλίων, με σκοπό την προσωπική προβολή του φιλόδοξου νέου πολιτικού και την ανάπτυξη καλών δημόσιων σχέσεων με μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς κατηγορούσε τον πρώην αρχηγό του για εκστρατεία λάσπης και υποστήριζε ότι είχε διαχειριστεί τα κονδύλια με απολύτως νόμιμο και εθνωφελή τρόπο. Το μόνο που αποδέχονταν και οι δύο πλευρές είναι ότι ο τρόπος που ελέγχονταν τα κονδύλια αυτά ήταν απολύτως συγκεντρωτικός επί Σαμαρά, ενώ η ευθύνη αυτή ανατέθηκε σε πολυπρόσωπο σχήμα από τον κ. Μητσοτάκη.
  Η υπόθεση ήρθε στο φως με τη μορφή σκανδάλου μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαιξε τότε κάποιο ρόλο, εφόσον ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993. Ο κ. Παπούλιας ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε σύμβουλό του, πρώην δικαστικό, η οποία δεν κατέληξε σε συγκεκριμένο καταλογισμό ευθυνών. Πάντως αυτή η πρώτη έρευνα εντόπισε την αύξηση των ετήσιων απορρήτων δαπανών: «Το έτος 1989, με αρχική πίστωση 2.200.000.000 δρχ. δαπανήθηκε ποσό 3.278.376.500. Το έτος 1990, με αρχική πίστωση 2.000.000.000 δρχ. δαπανήθηκε ποσό 2.047.761.404. Το έτος 1991, με αρχική πίστωση 2.500.000.000 δαπανήθηκε ποσό 5.047.837.085. Το έτος 1992, με αρχική πίστωση 4.100.000.000 δαπανήθηκε ποσό 7.459.447.649. Το έτος 1993, με αρχική πίστωση 4.340.000.000, μέχρι τις 10.10.1993 [δηλ. την ημέρα των εκλογών] δαπανήθηκε ποσό 6.231.881.799».

  Το μόνο που μπορεί να κάνουμε σήμερα είναι να παρουσιάσουμε τα δεδομένα αυτής της αντιπαράθεσης, όπως καταγράφηκαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που ασχολήθηκε με την υπόθεση, χωρίς να αναφέρουμε τα ονόματα δημοσιογράφων και εντύπων που κατονομάστηκαν, εφόσον η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδώσει σε κανέναν συγκεκριμένη ευθύνη.

  Στις 4.11.1994 ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Σιούλας ανέθεσε στον Εισαγγελέα Εφετών Γεώργιο Κουβέλη προκαταρκτική εξέταση για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών. Στα μέσα Ιουνίου 1995 ο κ. Κουβέλης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Σαμαρά από τη διαχείριση των απορρήτων δαπανών του Υπουργείου Εξωτερικών. Την αύξηση των μυστικών κονδυλίων για εθνικές ανάγκες το 1991 και το 1992 τις αποδίδει στις ανακατατάξεις που έγιναν στο χώρο των Βαλκανίων εκείνη την περίοδο. Απαντώντας σε σχετικό αίτημα της ΕΣΗΕΑ, ο Εισαγγελέας αρνήθηκε να της παραδώσει το σχετικό φάκελο, διότι «δεν προέκυψε καμία ένδειξη ότι διεπράχθη οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη κατά τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων».

  – Στις 27.7.1995 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του φακέλου, επειδή στον Τύπο είχαν διαρρεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχαν εντοπιστεί 15 ονόματα δημοσιογράφων «που είχαν κάποια σχέση με τα μυστικά κονδύλια έστω και με τρόπο μη αξιόποινο, δημιουργώντας όμως την εντύπωση στην κοινή γνώμη και στον δημοσιογραφικό κόσμο ότι κάτι υπάρχει που δεν αποκαλύπτεται». Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο αίτημα αυτό ήταν αρνητική. Ο φάκελος «μυστικά κονδύλια» παρέμεινε απόρρητος.
  Ελευθεροτυπία, 13/12/2009

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s