Τα τερατώδη προξενιά του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη σαθρή διαχωριστική γραμμή του μνημονίου στη σαθρότερη της ψήφου της προεδρικής εκλογής

masoch21.10.14

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Διαβάζω στο έγκυρο «Hit & Run” και αναρωτιέμαι αν η παρά φύσιν προσφορά εκλόγιμης φιλοξενίας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σε ξοφλημένους λαϊκοδεξιούς και ακροδεξιούς βουλευτές, δεν αποτελεί μια μορφή εξαγοράς, πιο κραυγαλέας από τα ατεκμηρίωτα χολερικά δημοσιεύματα της φιλοχρυσαυγίτικης και φιλοσυριζικής Κουριάδος για εξαγορές βουλευτών από το κυβερνητικό στρατόπεδο: «Οι δηλώσεις του κ. Παππά ότι το κριτήριο πλέον για τις συνεργασίες της Κουμουνδούρου με τους εν ενεργεία βουλευτές δεν είναι η στάση τους απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, αλλά η ψήφος σχετικά με την εκλογή του Προέδρου, έχει πυροδοτήσει ένα έντονο κύμα αντιδράσεων, που προδιαγράφει ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα. Οι δηλώσεις ερμηνεύθηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων ..του συνεδρίου, ως «προσωπική πολιτική ατζέντα» του κ. Παππά που υπαγορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα πολιτικής διαπλοκής και εταιρείες πολιτικής επικοινωνίας, στις οποίες, όπως απεδείχθη, μετέχουν άτομα τα οποία έχουν κληθεί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα….. «Η Αριστερά έχει πληρώσει ακριβά παρόμοιους τυχοδιωκτισμούς», αναφέρουν στελέχη τα οποία δεν διστάζουν να κάνουν λόγο και για τεράστιο πολιτικό ολίσθημα του στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα. «Τι θέλει να μας πει ο κ. Παπάς», «ότι ο Μίμης Ανδρουλάκης, ή ακόμη και ο Ν. Νικολόπουλος, …ή ο κ. Πολύδωρας ..έχουν θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν ψηφίσουν κατά, στην εκλογή του Προέδρου;».

Η ελέω εκλογικού νόμου κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τυχάρπαστων δεν αποτελεί το ζητούμενο. Ζητούμενο είναι η αποτελεσματική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, που θα προκύψει από μια συνειδητοποιημένη λαϊκή πλειοψηφία ξεκάθαρων δημοκρατικών προγραμματικών συμμαχιών, με γνώμονα την προσωπική εντιμότητα-σοβαρότητα και την προοδευτική τοποθέτηση των συμμάχων. Αντιγράφω από την ειδησεογραφία γεγονότα, που αφορούν τον αρχηγό και στελέχη των ΑΝΕΞΕΛ, ενός σε διάλυση, πολύ δεξιού έως ακροδεξιού, συνονθυλεύματος ατομικών βουλευτικών φιλοδοξιών, που προαλείφεται για κυβερνητικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, κρυμμένο πίσω από τις προσχηματικές, πλην ανέφικτες, προτάσεις συνεργασίας σε ΚΚΕ-Ανταρσύα. Τα εκτιθέμενα μιλούν από μόνα τους, άρα κάθε σχολιασμός περιττεύει:

Α. «Σε γνωρίζω απ’ την κουκούλα.
Φορούσαν στο πρόσωπο μαντίλια κι άλλοι κουκούλες. Όμως εγώ αναγνώρισα μερικούς. ..’
 (Πάνος Καμμένος,..7.3.1996)
[…]
Η όψιμη αναγνώριση
Η υπόθεση δεν θα είχε συνέχεια, αν δεν επανερχόταν ο βουλευτής, στις 27 Μαρτίου, με συμπληρωματική κατάθεση στην αστυνομία. Είκοσι μέρες μετά το επεισόδιο, ο κ. Καμμένος δηλώνει ενόρκως ότι αναγνωρίζει τρεις φοιτητές στις φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν, και προσθέτει άλλα πέντε ονόματα “αναρχικών, από μαρτυρίες φοιτητών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, οι οποίοι όμως φοβούνται να καταθέσουν στην Ασφάλεια”. Κανείς άλλος από τους μάρτυρες που κλήθηκαν στην Ασφάλεια δεν αναγνωρίζει στις φωτογραφίες τα πρόσωπα των δραστών. Πρώτα πρώτα ο αστυνομικός που συνόδευε το βουλευτή και είναι μέλος της προσωπικής φρουράς του: “…αυτοί φορούσαν κουκούλες.” … τελικώς δεν αναγνώρισα κανέναν”, καταθέτει ένα μέλος του ΔΣ της ΠΕΟΦ στις 11 Μαρτίου. Στις 12 Νοεμβρίου συμπληρώνει ότι “εγώ δεν είδα να κτυπούν τον βουλευτή Καμμένο. Ο μόνος, λοιπόν, που αναγνωρίζει θετικά τους δράστες είναι ο ίδιος ο κ. Καμμένος. Ολοι οι υπόλοιποι μάρτυρες ουσιαστικά ανατρέπουν τη δική του μαρτυρία. Το γεγονός επισημαίνεται και στο ενημερωτικό σημείωμα της Ασφάλειας προς τον Εισαγγελέα: “Όλα τα μέλη της ΠΕΟΦ που κλήθηκαν και κατέθεσαν δεν αναγνώρισαν από τις επιδειχθείσες φωτογραφίες κανένα ως δράστη της επίθεσης” (28.3.96). …..Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ξεδιπλώνει ο κ. Καμμένος τις αρετές του ως ντετέκτιβ. Το καλοκαίρι του 1992 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Τρομοκρατία: από τη θεωρία στην πράξη” .. Ισχυρίζεται και αυτός ότι έχει ανακαλύψει τον συνδετικό ιστό μεταξύ ΠΑΣΟΚ και τρομοκρατών. ..το βιβλίο αυτό κυκλοφορούσε επισήμως στα αστυνομικά τμήματα της χώρας…». (Ιός, ‘Ελευθεροτυπία’, 1/2/1997)

Β. «…Γεώργιος Γεωργαλάς … Ο συγγραφέας επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο, προσφέροντας τα φώτα του σε ανερχόμενους εθνικόφρονες όπως ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος..». (Ιός-Ελευθεροτυπία, 19/4/1998).

Γ. «……Αμέσως μετά από μία «αναμέτρηση», συλλαμβάνεται ένας 16χρονος που τρέχει και κακοποιείται βάναυσα μπροστά στο φακό μιας κάμερας. Ακολουθεί πόλεμος δακρυγόνων, χειροβομβίδων λάμψης και μολότοφ. Ο κύβος είχε ριφθεί. Ο πρύτανης επιτρέπει τα ξημερώματα την άρση του ασύλου. …συλλαμβάνονται οι καταληψίες.
…… Ήταν η εκπομπή «Η Δίκη» του δημοσιογράφου Λ.Κομίνη. Το σκηνικό στο στούντιο έμοιαζε με το χώρο ενός δικαστηρίου…Πρόεδρος του «δικαστηρίου» ήταν ο κ. Πουλαντζάς, πολιτικοί ενάγοντες ο Τάκης Παππάς, ο δικηγόρος Παύλος Αθανασόπουλος και ο συνταγματολόγος Θ.Βαής, μέλος του δ.σ. της Ενωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συνήγοροι των αστυνομικών ήταν ο βουλευτής Π. Καμμένος και ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων Αργύρης Παπαργυρόπουλος (Ιός Ελευθεροτυπία, 25/1/2009).

Δ. «…Κεντρικός ιστός της «σκέψης Καμμένου», πάντως, είναι η στενή σχέση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της KGB με την εγχώρια τρομοκρατία. …«Η 17Ν δεν είναι όργανο του Ανδρέα Παπανδρέου», μας διαβεβαιώνει με κάθε σοβαρότητα ο συγγραφέας. «Απλώς, χρησιμοποιεί ορισμένα στοιχεία που έχει εις βάρος του και ορισμένες πλευρές του παρελθόντος και του χαρακτήρα του για να τον αναγκάζει να καλύπτει, ως ένα βαθμό, τη δραστηριότητά της» (σ. 288). …ο ίδιος μας πληροφορεί, ..την «ιδεολογική σχέση» της 17Ν με το… σατανισμό ….». (Ιός-Ελευθεροτυπία, 1/4/2001)

Δ.«Επάγγελμα: κυνηγός κεφαλών τρομοκρατών………Ο κορυφαίος σύγχρονος “λιστογράφος” είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της ΝΔ Π.Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία (“Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη”, 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία …..Έχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες “πληροφορίες”, τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01)…». (Ιός, Ελευθεροτυπία, 19/1/2002).

Ε. «‘Δεν με πλήρωσες για τα βιβλία που σου έγραψα’. Ο θεωρητικός της χούντας Γεωργαλάς κατηγορεί τον Καμμένο για απλήρωτη εργασία» (Lifo 23.4.2012).

Στ. «Σε παρωδία απονομής της Δικαιοσύνης εξελίσσεται η ποινική αντιμετώπιση των 3 χρυσαυγιτών (σ.σ.: ανάμεσά τους και η υποψήφια της οργάνωσης στις πρόσφατες εκλογές Θέμις Σκορδέλη) που κατηγορούνται για το άγριο μαχαίρωμα τριών Αφγανών μεταναστών… η δίκη αναβλήθηκε για έκτη (!) φορά, σε μια κατά τ’ άλλα αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παρά τον βαρύτατο τραυματισμό των Αφγανών, η κατηγορία είναι απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη…
…ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε ταυτότητα από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ..προκειμένου να της πει το όνομά του! (‘AYΓΗ’ (Λαζαρίδου Ε. 24/5/2012).

Ζ. «Τα σταγονίδια του Λιμενικού……. άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού παραβιάζοντας τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979, φωνάζει συνθήματα: «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» και το ανατριχιαστικό «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς». Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.» (τότε στην «Ελευθεροτυπία») Δημ.Αγγελίδη, ο οποίος είχε τραβήξει με το κινητό του τη σκηνή σε βίντεο. Η δίκη διεξήχθη σε επεισοδιακό κλίμα τον Δεκέμβρη του 2011. Εξω από το Ναυτοδικείο Πειραιά ομάδες υποστηρικτών (Παναγιώταρος, Σκορδέλλη, Θανάσης Πλεύρης κ.ά.) των κατηγορουμένων φώναζαν ανάλογα τρομοκρατικά συνθήματα. Υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν και …ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης. Το «παρών» είχε δώσει τότε ως μάρτυρας υπεράσπισης των βατραχανθρώπων ο ανεξάρτητος (τότε) βουλευτής Πάνος Καμμένος..» (27/09/13, ‘Εφημερίδα των Συντακτών’).

Η. Αμετακίνητη στη θέση της για την επαναφορά της θανατικής ποινής σε περιπτώσεις εσχάτης προδοσίας, παραμένει η βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρώην εισαγγελέας κα Γιαταγάνα,…«Θέλω να τους δω όλους αυτούς που υπέπεσαν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας να έχουν την ψυχολογία αυτών που περπάτησαν στο πράσινο μίλι», στην ομώνυμη ταινία..» (enikos.gr, 23/01/2013). «Η Χρυσούλα Γιαταγάνα ζήτησε να επανέλθει η θανατική ποινή για τους βιαστές ανηλίκων..» (Kουτί Πανδώρας, 30.5.2014).

Θ. «Όχι» στην άρση ασυλίας του Κασιδιάρη για τα γεγονότα στο Μελιγαλά, αλλά «ναι» για τον Παναγιώταρο, τόσο για τα ίδια γεγονότα όσο και για τη βία που άσκησε στον δήμαρχο Οιχαλίας – Μελιγαλά, ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γ.Δημαράς, προκαλώντας ερωτηματικά. Ο κ. Δημαράς, εξηγώντας τη στάση του, είπε ότι αν δεν υπάρχει ομόφωνη πρόταση για την άρση ασυλίας, από την αρμόδια Επιτροπή, τότε δεν την ψηφίζει. Να σημειωθεί ωστόσο, πως η Επιτροπή της Βουλής έκανε ομόφωνη πρόταση για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ό,τι αποφάσισε για τους άλλους τρεις, αποφάσισε και για τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ι. «Φώτο με υπερμεγέθες πέος αφιέρωσε ο Χαϊκαλής στην επίσκεψη Μέρκελ‏».

Κ. Χ.Α: Γιάννης Δημαράς, ο μοναδικός βουλευτής που απέστειλε συλλυπητήρια για τους δύο Συναγωνιστές μας http://xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/giannhs-dhmaras-o-monadikos-bouleuths-pou-apesteile-sulluphthria-gia-tous-d#ixzz3GJDNkvya

Λ. «…ο κ. Δημαράς τόνισε την «αναγκαιότητα» να εξορίζονται εκείνοι που κάνουν συκοφαντικές και αναπόδεικτες δηλώσεις για συναδέλφους τους. Θέλοντας να εφαρμόσει τον νόμο της αρχαίας Αθήνας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ Δημαράς …».

Μ. «Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν για τη Χ.Α. όπως η βουλευτής των ΑΝΕΛ κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παρακάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χ.Α. μου συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, …αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της.

Ν. «O Μιχάλης Μπάκας καταγγέλει τον Τέρενς Κουίκ για τα ακροδεξία παιχνίδια με τους μετανάστες: ‘Για μια ακόμη φορά ο κ.Κουίκ και οι ΑΝ.ΕΛ. εισέρχονται σε επικίνδυνα μονοπάτια λαϊκισμού για μικροπολιτικούς λόγους. Δηλώσεις σαν αυτές «περί προβλημάτων που δημιουργεί η εισροή μεταναστών στην τοπική κοινωνία, πλήττοντας τομείς όπως δημόσια υγεία, ασφάλεια, τουρισμός κ.α.» το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στον πληθυσμό της Λέσβου και να ενεργοποιούν φοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας πολιτών στο νησί. Αυτός είναι προφανώς και ο στόχος του κ Κουίκ. Επίσης δηλώσεις του τύπου “Η δημιουργία του «κέντρου υποδοχής ενθαρρύνει τους Τούρκους δουλέμπορους στην εδώ αποστολή λαθρομεταναστών” φανερώνει πλήρη άγνοια των βασικών παραμέτρων του μεταναστευτικού ζητήματος και κανένα δισταγμό των ΑΝ.ΕΛ. να προσεγγίσουν ένα ακροδεξιό ακροατήριο, στοχεύοντας κυρίως στους ψηφοφόρους της Χ.Α.

Να ενημερώσουμε τον κ. Κουίκ ότι η Λέσβος μας είναι ένα φιλόξενο νησί, που έχει αγκαλιάσει τα τελευταία χρόνια τους μετανάστες… Στη Λέσβο έχει δημιουργηθεί ένα κύμα αλληλεγγύης.…».

Ξ. «Έλενα Κουντουρά: Αποκαλύψτε τώρα τον αριθμό των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα”. (olympia.gr, 29. 1. 2014)

Ο. O ευσεβής Νικολόπουλος των ΑΝΕΞΕΛ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ …. ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ !!! Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!…».

Για να είμαι ειλικρινής, εντόπισα και μια σύμπτωση απόψεων με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αρκεί αυτή για συγκυβέρνηση αν οι ΑΝΕΞΕΛ μπουν από θαύμα στη Βουλή;

Π. «Όχι’ στην περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης χρυσαυγιτών από ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ»

—-
ΥΓ1
«Ο Καμμένος και η γκάφα με τις «φωτογραφίες» από το… Λονδίνο».

ΥΓ2
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (14 06 2012)
Κένταυροι – Rangers οι “χρυσαυγίτες” της ΟΝΝΕΔ

της Μαρίας Χαράνη
«…Να προσθέσω απλά ότι ήρωάς τους και πρωτοπαλλήκαρο σε πολλές εκδηλώσεις ήταν ο γνωστός, βουλευτής και σήμερα αρχηγός κόμματος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Π. Καμμένος……».

ΥΓ3
Π. Καμμένος «…είμαι παλαιοημερολογίτης…»
«Κοιτάξτε δεν έχω καμία σχέση με τον Εφραίμ, εγώ είμαι παλαιοημερολογίτης, είμαι με τη Μονή Εσφιγμένου …»

This entry was posted in σκέψεις, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Τα τερατώδη προξενιά του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Ο/Η Po λέει:

  Οι ψεκασμένοι έχουν σχεδόν εξαερωθεί, η μελλοντική παρουσία τους στη βουλή είναι ελάχιστα πιθανή και οι κινήσεις/πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτούς θα έχει μεγάλη αξία στη μνήμη των ελάχιστων σκεπτόμενων που διαθέτει η χώρα.

  Εμένα τουλάχιστον, αυτό μου αρκεί.

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=37123
  20 Οκτωβρίου 2014

  Γιώργος Καρελιάς

  Όλοι (οι ψεκασμένοι) χωράνε;

  Από χτες το βράδυ στον ΣΥΡΙΖΑ απέκτησαν ένα ακόμα μεγάλο δίλημμα: τι θα κάνουν με τη Ραχήλ Μακρή;

  Η οποία, προσερχόμενη σε πάρτι της συναγωνίστριάς της (από την εποχή της συνύπαρξης στα κάγκελα της ΕΡΤ) Ζωής Κωνσταντοπούλου, φέρεται δηλώσασα ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο αυτό. Προσέθεσε ότι θέλει να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος!

  Όποιος ρωτήσει «και γιατί έχει δίλημμα ο ΣΥΡΙΖΑ;» συλλαμβάνεται αδιάβαστος. Δεν ενθυμείται ότι τις προάλλες, μετά τη συνάντηση των προέδρων Αλέξη και Πάνου, αναζωπυρώθηκε το σενάριο (τι σενάριο, βεβαιότητα είναι) για τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

  Όμως, εδώ ανακύπτουν διάφορα προβλήματα. Ο πρόεδρος Πάνος έθεσε -λένε- βέτο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάσει την Ραχήλ, αυτόν να τον ξεχάσουν. Επιπλέον, αν εισακουστεί η ευχή της Ραχήλ και ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει αυτοδυναμία, τι να τον κάνει τον Πάνο και τους Ελληνές του; Άσε που το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχουν στο Κοινοβούλιο, αφού οι «αντιμνημονιακοί» ψηφοφόροι του θα την έχουν κάνει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά.

  Αυτή θα είναι και η μεγάλη εκδίκηση της Ραχήλ. Θα έχει εξαφανίσει τον τέως πρόεδρό της, ο οποίος τη διέγραψε. Γι’ αυτό η χτεσινή «παρέμβασή» της στο περιθώριο του γαμήλιου πάρτι, είναι πολύ πονηρή. Δια της υποστηρίξεως του ΣΥΡΙΖΑ θάβει τον δυστυχή πρόεδρο Πάνο. Σατανική σύλληψη!

  Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στον αντιμνημονιακό μπαχτσέ της πολιτικής μας σκηνής. Και μένει να μάθουμε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα διαλέξει, την Κική(ΑΝΕΛ) ή την Κοκό(Ραχήλ);

  Ή, για να το πούμε αλλιώς, χωράνε στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι ψεκασμένοι;

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.antenna.gr/news/Politics/article/342181/exalli-i-raxil-makri–pire-to-meros-ton-xrysaygiton

  Δημοσίευση: 03 Απριλίου 2014 12:00

  Έξαλλη η Ραχήλ Μακρή – Πήρε το μέρος των Χρυσαυγιτών

  Για χούντα και παρεμβάσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης που στέλνουν στο … απόσπασμα βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο η Ραχήλ Μακρή.

  Ηχηρή παραφωνία της Ραχήλ Μακρή στη Βουλή που έφθασε στο σημείο να πάρει το μέρος των χρυσαυγιτών και να κατηγορεί σε έξαλλη κατάσταση την κυβέρνηση ότι θέλει να βάλει στη φυλακή αθώους ανθρώπους.

  Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε εμφανώς άλλη γραμμή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νότη Μαριά που επεσήμανε πως δεν υπάρχουν κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, άρχισε να φωνάζει σε επιτροπή της Βουλής για χούντα και παρεμβάσεις των δύο υπουργών που στέλνουν στο … απόσπασμα βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

  «Είστε χούντα, παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη, είστε φασίστες, θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους», σχεδόν ούρλιαζε η θορυβώδης Ραχήλ Μακρή με αφορμή τις αναφορές Πετράκου (ΣΥΡΙΖΑ) για εμπλοκή Σαμαρά στην υπόθεση Μπαλτάκου, ενώνοντας επί της ουσίας την φωνή της με τους χρυσαυγίτες Νίκο Μίχο και Ηλία Παναγιώταρο που φώναζαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να τους βάλει φυλακή.

  Επικράτησε πανδαιμόνιο, ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βλάχος έκλεισε τα μικρόφωνα και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα το κάνουμε καλοκαιρινό εδώ μέσα, σοβαρευτείτε όλοι».

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=583304
  Ραχήλ Μακρή σε κυβέρνηση: Είστε χούντα, θέλετε να φυλακίσετε αθώους

  Μετά την αποκάλυψη του βίντεο-σοκ με την συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

  Εκρηξη οργής στην επιτροπή εμπορίου στη Βουλή μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας-σοκ Τ. Μπαλτάκου-Ηλ.Κασιδιάρη.

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος έθεσε θέμα διαδικασίας μετά την δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, εμπλέκοντας και τον Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

  Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και οι χρυσαυγίτες βουλευτές Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος με τον πρώτο να φωνάζει ότι ο «Σαμαράς θέλει να μας χώσει φυλακή» και με τον δεύτερο να αποκαλεί τον πρωθυπουργό «φασίστα».

  Λάδι στη φωτιά έριξε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή η οποία εξαπέλυσε και αυτή πυρά κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Είστε χούντα. Παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη. Είστε φασίστες. Θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους».

  «Δε θα το κάνουμε καλοκαιρινό εδώ μέσα. Σοβαρευτείτε όλοι», παρενέβη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος ο οποίος έκλεισε τα μικρόφωνα σε όλους και έκοψε τη συζήτηση.

  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AE%CE%BB-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AE-%C2%AB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82%C2%BB

  Ραχήλ Μακρή: «Είστε χούντα – Είστε φασίστες – Θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους»

  11:49 03/04/2014
  Επεισόδιο συνέβη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανάμεσα στον βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Τσουμάνη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

  Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τον ρόλο Μπαλτάκου και έκανε λόγο για εμπλοκή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

  Ο Δ. Τσουμάνης φώναξε ότι αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Αμέσως αντέδρασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, που σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν. «Ο Σαμαράς θέλει να μας χώσει φυλακή», έλεγε χειρονομώντας ο Ν. Μίχος, ενώ ο Ηλ. Παναγιώταρος φώναζε ότι «είναι φασίστας».

  Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή λέγοντας: «είστε χούντα. Παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη. Είστε φασίστες. Θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους».

  Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος έκλεισε τα μικρόφωνα και σε έντονο ύφος είπε: «δεν θα το κάνουμε καλοκαιρινό εδώ μέσα. Σοβαρευτείτε όλοι».

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  http://www.iefimerida.gr/node/149660#ixzz3GmPRXUVZ
  Η Ραχήλ Μακρή χαϊδεύει τους Χρυσαυγίτες και κατηγορεί την κυβέρνηση: Θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους

 4. Ο/Η kostas λέει:

  με το λαικο κινημα στον γυψο – οι αιτιες πολλες-
  εχω την απορια με ποιο τροπο θα ξεφυγουμε απ την απολυτη ξεφτιλα σαμαρα-βενιζελου. η απαντηση οτι θα πεσουμε σε αλλη ξεφτιλα μαλλον δεν με πειθει.
  μηπως ειναι καιρος ο καθενας να αναλαβει τις ευθυνες του λεω

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=37140

  Ανδρέας Ζαμπούκας

  Ο αμοραλισμός στην εξουσία
  (….)

  Το πολιτικό παιχνίδι αυτή τη στιγμή παίζεται μεταξύ χυδαιότητας και τυχοδιωκτισμού. Η κυβέρνηση θα είχε πέσει από καιρό, αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία, γίνεται μια αγχωτική και λυσσαλέα προσπάθεια να διασωθούν όλοι αυτοί (υπουργοί, δήμαρχοι, συνδικαλιστές, διεφθαρμένη οικονομική ελίτ) για τους οποίους κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι είναι απατεώνες. Από την άλλη, οι επερχόμενοι, χρησιμοποιούν τον αμοραλισμό ως σημαία αντίστασης στην κλεπτοκρατία του παρελθόντος. Από παντού ακούς το απίστευτο επιχείρημα ενός κουτοπόνηρου παιδιού που επενδύει απλά στο μίσος για το διεφθαρμένο με υπόσχεση νέας διαφθοράς! Μια αντιπαράθεση μίσους που αναπαράγει τον κατακερματισμό και την εκδικητικότητα, ως βασικά ένστικτα επιβίωσης.

  (…..)

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η εικόνα είναι από το εξώφυλλο του βιβλίου

  Sacher-Masoch, Leopold von (1836-1895)

  Σκληροί έρωτες
  Μτφρ. Τρικογλίδης Κώστας Εκδ.: Index -1989

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.metarithmisi.gr/el/readAuthors.asp?authorID=106&page=1&textID=36162&sw=1400

  Αυτό που είμαστε

  Αγγελική Σπανού, 21/10/2014

  Ο πολιτικός εναγκαλισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει κάτι περισσότερο από κυνισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας απλώνει το χέρι στον Πάνο Καμμένο γιατί προφανώς τον θεωρεί βολικό κυβερνητικό εταίρο, που δεν θα βάλει δηλαδή ουσιαστικούς όρους για τη συνεργασία, πέρα από τη συμμετοχή στη νομή της εξουσίας. Με πρόσχημα το αντιμνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποενοχοποιείται υποστηρίζοντας ότι το πρώτο ζητούμενο της δικής του κυβέρνησης θα είναι η επιθετική διαπραγμάτευση με εταίρους και πιστωτές και σ αυτόν τον στρατηγικό στόχο ταιριάζουν όλες οι αντιμερκελικές, αντιτροϊκανές δυνάμεις. Στο βάθος της εικόνας υπάρχει ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει πει πως ο πρώην πρωθυπουργός αποτελεί «εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα», ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί περίπου το ίδιο όπως προκύπτει από το γεγονός ότι τον αφήνει εκτός κριτικής και του δείχνει συμπάθεια, αν όχι και θαυμασμό, με διάφορες ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

  Δεν μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πώς θα ταίριαζαν αν συγκυβερνούσαν τα δύο αυτά κόμματα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στο μεταναστευτικό, σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, στον εξορθολογισμό των σχέσεων εκκλησίας-κράτους που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τι σημασία έχει η ιδεολογία μπροστά στον αυτοσκοπό της εξουσίας που στο κάτω-κάτω στο αντιμνημόνιο θα την την χρωστάνε;

  Ισως το πιο σοκαριστικό δεν είναι η υπέρβαση κάθε αντικειμενικής αξίας και αρχής του προοδευτικού κόσμου αλλά η βαθιά πεποίθηση ότι αυτό δεν πρόκειται να έχει πολιτικό κόστος. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντιέται με τον Πάνο Καμμένο για να ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις και να προβληθούν ως κυβερνητικό δίδυμο πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται αυτό να προκαλέσει εκλογικές απώλειες. Και αν έχει δίκιο;

  Ενας που δεν ενοχλείται από τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ότι ο Καμμένος δεν είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στη δεξιά, άλλος θυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν έβαλε βέτο στην τοποθέτηση του Μπαλτάκου ως γραμματέα της κυβέρνησης. Συμψηφισμοί, δηλαδή. Υπάρχει και η άποψη ότι κάθε αντιμνημονιακό είναι καλό και ότι πια τα πράγματα δεν κρίνονται στη βάση του διλήμματος Αριστερά-Δεξιά ή, διαφορετικά, ότι υπάρχει καλή δεξιά που είναι η δεξιά των ελλειμμάτων (Καραμανλής) και του τσαμπουκά έναντι των ξένων (Καμμένος). Ορισμένοι θυμίζουν ότι οι ΑΝΕΛ δεν αποδέχονται πως έχουν υιοθετήσει την θεωρία των ψεκασμών και αποδίδουν σε συκοφαντική προπαγάνδα την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σχετικά. Προσπαθούν, δηλαδή, να πουν ότι η επιλογή των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ ως του ιδανικού κυβερνητικού εταίρου δεν είναι κάτι τόσο κακό όσο παρουσιάζεται από κάποιες πλευρές, ότι πρόκειται για μια φυσική συμμαχία.

  Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι το πρόσωπο του τέρατος δεν τρομάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει αποδείξει και άλλες φορές πολιτικό τυχοδιωκτισμό, ψάχνοντας για παράδειγμα δυνάμεις στα έγκατα του ΠΑΣΟΚικού βαθέος κράτους. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί η σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ να μην τρομάζει ούτε το κοινό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι κάθε φορά που ο Α. Τσίπρας χαμογελά δίπλα στον Π. Καμμένο υφίσταται πολιτική ζημιά, γι αυτό άλλωστε και εκφράζεται πλέον χωρίς δισταγμούς.

  Οπως όλα δείχνουν, υπάρχει μεγάλο ακροατήριο έτοιμο να δεχτεί τον πολτό του λαϊκισμού, του ανορθολογισμού, του αντιευρωπαϊσμού, του εθνικισμού, του πελατειασμού, του νοσηρού ελληνοκεντρισμού – είτε έχει αριστερό είτε δεξιό ή πολύ δεξιό πρόσημο. Οι κραυγές, οι απειλές, τα νταηλίκια, η γυαλάδα στο μάτι, ο εκφοβισμός των αντιπάλων, το μίσος εναντίον του άλλου τρόπου σκέψης, η συνωμοσιολογία, ο παραλογισμός, οι ακρότητες – όλα αυτά είναι αποδεκτά από ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πόσο μεγάλο φάνηκε στις εκλογές του 2012.

  Με αυτή την έννοια, η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει χαρακτηριστικά αποκάλυψης της πολύ βαθιάς ελληνικής ουσίας. “Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως είμαστε”.

  • Ο/Η Ραχήλ Κοντή λέει:

   Πέρσι ο Καμμένος έλεγε πως δεν θα συνεργαστεί με τον σύριζα τώρα που δεν θάμπει στη Βουλή τα βρήκε με τον Τσίπρα μπας και σωθεί.
   Τι σόι κυβέρνηση θα κάνουν οι δυο τυχοδιώκτες θα το δούμε.
   Newsbeast.gr – Καμμένος: Δεν θα συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ
   Δημοσιεύτηκε στις 25 Απρ 2013

 8. Ο/Η Έλενα Κουμπαρά λέει:

  Συμφωνούν και σε άλλα οι ΣΥΡΙΖΕΛ

  http://www.newsbomb.gr/politikh/story/235246/sto-pleyro-ton-dikaston-oi-anexartitoi-ellines-kai-o-manolis-glezos
  Στο πλευρό των δικαστών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Μανώλης Γλέζος
  Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  Οι φίλοι του Αλέκσι

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  Λαφαζανιές για την τιμή των όπλων

  http://www.e-typos.com/politiki/article/102325/o-lafazanis-amfisvitei-i-rahil-stirizei-tsipra/

  Στο μεταξύ, στην…αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει η ανεξάρτητη βουλευτής, Ραχήλ Μακρή, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της από το πάρτι της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον πρόσφατο γάμο της. Η κ. Μακρή γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα. «Θεωρώ ότι στις εκλογές πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει καθαρή λαϊκή εντολή και αυτοδυναμία να κυβερνήσει», ανέφερε η βουλευτής, που βρέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  «Η κ. Μακρή ελεύθερος άνθρωπος είναι να κάνει τις δηλώσεις της. Εμείς τις συνεργασίες που θα κάνουμε εν όψει των εκλογών θα τις αποφασίσουμε μετά από ακόμα πιο ουσιαστική συζήτηση σε επόμενη Κεντρική Επιτροπή. Στο βαθμό που μπορούμε να γίνουμε δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Με τίποτα», ήταν το σχόλιο του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 11. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  Η “ομηρική ελληνική γλώσσα” και ο κ. Π. Χαϊκάλης

  Posted by sarant στο 20 Οκτωβρίου, 2014

  Όσοι ασχολούνται με τους ιντερνετικούς μύθους, γλωσσικούς και άλλους, ξέρουν ότι η διάδοσή τους συνήθως γίνεται σε κύματα. Ξεσπάει ένα πρώτο κύμα, ύστερα ο μύθος παύει να ακούγεται για κάμποσους μήνες, αργότερα (π.χ. σε ένα χρόνο) έρχεται ένα δεύτερο κύμα και ούτω καθεξής. Το κάθε νέο κύμα το καταλαβαίνουμε επειδή ξαφνικά δυο και τρεις φίλοι μάς στέλνουν μέιλ ή κάνουν σχόλια στο Φέσμπουκ δίνοντας το λινκ προς τη σελίδα που περιέχει τον μύθο.

  Χρειάζονται πολλοί για να ξεσπάσει ένα νέο κύμα διάδοσης του μύθου, αλλά καμιά φορά φτάνει και ένας, αν είναι διάσημος. Έτσι, χτες το πρωί, κυριακάτικα, ο καλός ηθοποιός αλλά και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης προκάλεσε, μόνος του, ένα νέο κύμα διάδοσης ενός ηλίθιου γλωσσικού μύθου, με ένα αθώο τιτίβισμα, με το οποίο διαφήμιζε ένα κείμενο με τίτλο “Η ομηρική ελληνική γλώσσα: Αυτό το κείμενο διαδώστε το παντού και σε κάθε περίπτωση φυλάξτε το!“. Κι επειδη ο δημοφιλής κ. Χαϊκάλης έχει πάμπολλους “ακόλουθους”, το ηλιθιούργημα διαδόθηκε και αρκετοί φίλοι με ρώτησαν τη γνώμη μου για το κείμενο που προωθούσε ο κ. Χαϊκάλης, οπότε άλλαξα σχέδιο και ανέβαλα για άλλη φορά το κείμενο που ετοίμαζα, και αντ’ αυτού παρουσιάζω ένα παλιότερο κείμενό μου, ξαναδουλεμένο, που απαντάει ακριβώς στο κείμενο περί “ομηρικής ελληνικής γλώσσας”.

  Διότι, βλέπετε, το κείμενο του κ. Χαϊκάλη δεν βλέπει για πρώτη φορά το φως της διαδικτυακής δημοσιότητας. Αλλά όταν λέω “του κ. Χαϊκάλη” ασφαλώς κάνω φραστική οικονομία. Το κείμενο δεν είναι δικό του, δεν το έγραψε ο ίδιος, απλώς του το έστειλε κάποιος ή κάπου το συνάντησε, του άρεσε και το προώθησε. Όπως θα προσπαθήσω να δείξω παρακάτω, πρόκειται για μια αρμαθιά από εξωφρενικές μπαρούφες, που δεν έχουν καμιά απολύτως επιστημονική βάση, αλλά δεν έχω την απαίτηση από τον κ. Χαϊκάλη, που απ’ όσο ξέρω δεν έχει κάνει κάποιες ειδικές σπουδές, να το διακρίνει αυτό με βεβαιότητα. Θα είχα ίσως την απαίτηση να μην αναπαράγει άκριτα διάφορα πράγματα που δεν μπορεί να τα ελέγξει (βουλευτής είναι, στο κάτω κάτω, έχει κάποια ευθύνη), αλλά ξέρουμε καλά ότι όταν το ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα λέει πράγματα που ακούγονται ευχάριστα στ’ αυτί μας, τότε η κριτική και ελεγκτική μας διάθεση μειώνεται κατακόρυφα -την ψιλή κρησάρα την κατεβάζουμε από το ψηλό ντουλάπι μόνο όταν όσα διαβάζουμε μας ενοχλούν.

  Έλεγα λοιπόν ότι το κείμενο περί ομηρικής ελληνικής γλώσσας κυκλοφορεί εδώ και κάμποσα χρόνια στο Διαδίκτυο. Ένα πρώτο κύμα είχαμε γνωρίσει το 2006, οπότε και είχα γράψει ένα άρθρο στον ιστότοπό μου, που αργότερα το συμπεριέλαβα στο βιβλίο μου “Γλώσσα μετ’ εμποδίων”. Νέο κύμα είχαμε το 2008, άλλο ένα το 2011 και μετά το 2013 και το σημερινό.

  Το κείμενο είναι βασισμένο σε “μελέτη” της “ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου” και ξεκινάει με ένα σύντομο προοίμιο, στο οποίο μαθαίνουμε ότι στην Ελλάδα έχουν διασωθεί προκατακλυσμιαία μνημεία (διότι αυτό τεκμαίρεται από τη διατύπωση: ακόμα κι αν ΔΕΝ ΕΙΧΕ διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο -άρα, κάποιο διασώθηκε!).
  Στη συνέχεια, περνάμε στο ψητό, δηλαδή σε περίπου 60 αγγλικές λέξεις, πολλές από αυτές κοινότατες, οι οποίες σύμφωνα με την ερευνήτρια έχουν ελληνική αρχή και δη ομηρική. Δεν θα παρουσιάσω όλα τα ευρήματα, μπορείτε άλλωστε να τα δείτε μόνοι σας, παρά μια ανθολόγηση των πιο διασκεδαστικών ή χαρακτηριστικών περιπτώσεων:

  http://sarantakos.wordpress.com/2014/10/20/haikalis/

 12. Παράθεμα: Τα τερατώδη προξενιά του ΣΥΡΙΖΑ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Oι αθλιότητες της Αυγής, που πήρε στα σοβαρά τη διαμαρτυρία της εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκουν ανταπόκριση στη Χ.Α.

  http://www.avgi.gr/article/4528334/diabima-diamarturias-tis-xrusis-augis
  Η ΑΥΓΗ
  Διάβημα διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής
  Νταρζάνου Αγγέλα
  |
  22.10.2014

  Συγκεκριμένα στοιχεία ζήτησε να έχει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ι. Λασκαρίδης από τη Χρυσή Αυγή, μετά το διάβημα διαμαρτυρίας του βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε αποκλεισμό του κόμματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης και παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου.

  Όπως κατήγγειλαν στο διάβημά τους ο βουλευτής και ο δικηγόρος του, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν προβάλλουν τις ανακοινώσεις του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Επίσης, όπως είπε, καταπατούν το τεκμήριο αθωότητας καθώς αποκαλούν το κόμμα «εγκληματική οργάνωση» χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν ανέφεραν την είδηση αποφυλάκισής του, παρ’ ότι είχαν μεταδώσει την είδηση της φυλάκισής του.

  xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/akoma-kai-oi-politikoi-mas-antipaloi-antilambanontai-thn-prwtofanh-fimwsh-t
  Ακόμα και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι (Αυγή) αντιλαμβάνονται την πρωτοφανή φίμωση της Χρυσής Αυγής

  Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 – 17:25

  Η κομματική εφημερίδα του Σύριζα «Αυγή» δημοσίευσε σήμερα ρεπορτάζ για την χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλο στην ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

 14. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.ksm.gr/%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b9-rangers-%ce%b5%ce%ba%ce%bf%cf%86-%ce%b4%ce%b1%cf%80%ce%bd%ce%b4%cf%86%ce%ba/#comment-36092

  Τα τερατώδη προξενιά του ΣΥΡΙΖΑ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές says:

  21 October, 2014 at 6:03

  […] Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (14 06 2012) Κένταυροι – Rangers οι “χρυσαυγίτες” της […]

  Reply

  Τα τερατώδη προξενιά του ΣΥΡΙΖΑ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas says:

  22 October, 2014 at 6:13

  […] Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (14 06 2012) Κένταυροι – Rangers οι “χρυσαυγίτες” της […]

  Reply

 15. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  http://www.onalert.gr/stories/diavasan-anyparkti-epistoli-tou-grapsa/38754

  Διάβασαν…ανύπαρκτη επιστολή του στρατηγού Γράψα στο συνέδριό τους οι ΑΝΕΛ! Τι δηλώνει

  23.11.2014

  “Δεν έχω στείλει καμία επιστολή! Σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία ανθρώπων των ΑΝΕΛ έκανα σαφές ότι δεν επιθυμώ να εμπλακώ. Δεν γνωρίζω πως, ποιοι και γιατί διάβασαν στο συνέδριο των ΑΝΕΛ μια επιστολή που δήθεν εγώ έστειλα”, είπε στο Onalert.gr ο Δημήτρης Γράψας.

  Τι έλεγε το κείμενο της υποτιθέμενης επιστολής του;

  »Χαιρετίζω το συνέδριό σας. Σας καλώ να περιφρουρήσετε το αντιμνημονιακό πατριωτικό ορθόδοξο ρεύμα.

  • Ο/Η Ψεκασμενέλ λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_885.html

   Καμμένοι Έλληνες…

   Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 | 5:33 π.μ.

   Πηγή: Του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου – «Unfollow»

   Η φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ «όποιος φεύγει από τo μαντρί τον τρώει ο λύκος» φαίνεται ότι στοιχειώνει τα πολιτικά όνειρα και τους σχεδιασμούς του Πάνου Κομμένου, προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ειδικά μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν «ελεύθερη πτώση» των ΑΝΕΛΛ. Προς αναζήτηση σανίδας (πολιτικής) σωτηρίας, ο Π. Κομμένος στρέφεται αργά αλλά σταθερά στις ιδεολογικές του ρίζες. Κρατάει βέβαια ανοιχτή την πόρτα του Τσίπρα…

   Με προσεκτικές κινήσεις τακτικής, ο Πάνος Κομμένος προετοιμάζει το έδαφος για την επιστροφή στην αγκαλιά της μεγάλης δεξιάς παράταξης. Παρά την έντονη κριτική που ασκεί, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο περιβάλλον του, η επάνοδός του στη ΝΔ κάθε άλλο παρά απίθανη φαντάζει. Ο Π. Καμμμένος, εξάλλου, ποτέ δεν απαρνήθηκε τις ιδεολογικές ρίζες του. Από το 1993 υπήρξε βουλευτής της ΝΔ και διετέλεσε υφυπουργός Ναυτιλίας (υπό τον Γιώργο Βουλγαράκη) στην κυβέρνηση Καραμανλή. Παρά την αποχώρηση του το 2011, η προσήλωσή του στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή παραμένουν ισχυρές και αναλλοίωτες. Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Π. Κομμένος θα «επαναπατριστεί» μόνο στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς εγκαταλείψει την ηγεσία της ΝΔ.

   Πολλοί πιστεύουν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ιδρύθηκαν μετά από παραίνεση του Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος πιθανώς βρίσκεται πίσω από πολλές κινήσεις του Π. Καμμένου.Ίσως να σχετιζόταν και με φιλοδοξίες του ίδιου του κ. Κομμένου να εμφανιστεί ως «δελφίνος» για την αρχηγία της ΝΔ, ενώ τόσο οι καραμανλικοί όσο και άλλα τμήματα της Δεξιάς, που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την ακροδεξιά στροφή του Α. Σαμαρά, θα ήθελαν να έχουν μια «εναλλακτική».

   Οι ΑΝΕΛΛ κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να ενσωματώσουν τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της ΝΔ, που ένιωσαν προδομένοι από τη συμμετοχή του κόμματός τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου και από τη διαφαινόμενη ήδη πρόθεση του Σαμαρά να γίνει μνημονιακότερος των μνημονιακών. Οι υποσχέσεις περί «κατάργησης του μνημονίου», διαγραφής του «επαχθούς παράνομου χρέους», προάσπισης «της λαϊκής κυριαρχίας» και του «εθνικού συμφέροντος», εξασφάλισαν τη στήριξη δεξιών αντιμνημονιακών ψηφοφόρων, αλλά και τη διείσδυση σε ευρύτερα ακροατήρια, οδηγώντας στο 10,6% των εκλογών του Μαΐου του 2012. Αυτό που ποτέ δεν κατάφερε ο Π. Κομμένος, όμως, ήταν να παρουσιάσει μια εναλλακτική για την «εκσυγχρονιστική δεξιά». Ο αλλοπρόσαλλος βερμπαλισμός και η αναξιοπιστία τόσο του ίδιου, όσο και της τυχάρπαστης κοινοβουλευτικής του ομάδας, δεν αφήνουν περιθώριο να στραφεί στους ΑΝΕΛΛ η «καραμανλική» δεξιά.

   Η πολιτική του ευφυΐα -και οι παραινέσεις συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κέντρων- να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, να μην ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο και κυρίως να δημιουργήσει ένα δεξιό κόμμα με αντιμνημονιακό προσανατολισμό, ήταν τα βήματα με τα οποία ο Π. Καμμένος αναδείχθηκε σε υπολογίσιμο πολιτικό παίκτη το 2012. Ο Π. Καμμένος μπήκε δυναμικά στον πολιτικό στίβο, ξεπλένοντας το κυβερνητικό του παρελθόν και ανακουφίζοντας ταυτόχρονα τμήμα του ντόπιου κατεστημένου, που διαπίστωνε ότι ένα δικό του «παιδί», με σκληρές δεξιές θέσεις, λειτουργούσε ως ανάχωμα στην κατάρρευση του δικομματικού μοντέλου εξουσίας.

   Την «εμπιστοσύνη» του συστήματος στο πρόσωπό του, ο Π. Καμμένος φρόντισε να την τιμήσει πάραυτα. Είναι γνωστό σε όλους το περιβόητο non-paper, κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2012, με το οποίο έθετε τους όρους των ΑΝΕΛΛ για να συμμετάσχουν σε συγκυβέρνηση, διεκδικώντας για τον εαυτό του τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η προσπάθειά του δεν ευδοκίμησε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ, αφού έχασε την ευκαιρία να παίξει το ρόλο της «υπεύθυνης Δεξιάς» σε μια τρικομματική κυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πέρασε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

   Παρότι κράτησε σταθερό τον αντιμνημονιακό του λόγο, κατήγγειλε πολλάκις τις μεθόδους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου απειλώντας με ειδικά δικαστήρια, η πολιτική του επιρροή «ξέφτισε» γρήγορα. Η εκλογική πτώση των ΑΝΕΛΛ στις ευρωεκλογές σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις βουλευτών του πριν και μετά από αυτές (η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛΛ αριθμεί πλέον 13 βουλευτές από 20 που είχαν εκλεγεί το 2012), οδηγούν τον Πάνο Κομμένο σε νέους πολιτικούς ελιγμούς που φανερώνουν τη διάθεσή του να επιστρέψει στην αγκαλτά της ΝΔ.

   Για να πετύχει το σκοπό του, που συμβαδίζει με τους πόθους πολλών δεξιών στελεχών εντός και εκτός της ΝΔ, ο Π. Κομμένος επιστρατεύει την «αίγλη» του Κώστα Καραμανλή. Με κάθε ευκαιρία το τελευταίο διάστημα τον χαρακτηρίζει «εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα» και τον καλεί «να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού μετώπου». Ενός «μετώπου» που φυσικά θα χωράει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛΛ και το κόμμα του. Ο Π. Κομμένος δεν κρύβει το «θαυμασμό» του για τον πρώην πρωθυπουργό. Πρώην και νυν στελέχη των ΑΝΕΛΛ υποστηρίζουν ότι ένα μόνο «νεύμα» του Κ. Καραμανλή αρκεί για να επιστρέφει ο Π. Κομμένος «πάραυτα στους κόλπους της ΝΔ». Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι για τη συνειδητή επιλογή του Κ. Καραμανλή να υπερψηφίσει τα μνημόνια, ο Π. Κομμένος έχει κατά καιρούς εκφράσει μόνο τη λύπη του, αποφεύγοντας τις οικείες σ’ αυτόν αναφορές σε «προδότες» και «δωσίλογους».

   Η ευνοϊκή μεταχείριση του Κ. Καραμανλή φαίνεται ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή των ΑΝΕΛΛ. Η κοινοβουλευτική τους εκπρόσωπος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για «μεταλλαγμένο κόμμα Σαμαρά» και βρήκε την ευκαιρία να… εγκαλέσει τους βουλευτές της ΝΔ ότι με τη στάση τους «προσβάλλουν» τον Κ. Καραμανλή!

   Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ γνωρίζει ότι στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από τον Κ. Καραμανλή. Δεν ποντάρει όμως στο παρόν. Οι ανοιχτές προσκλήσεις του προς τον πρώην πρωθυπουργό προσβλέπουν στο διάστημα μετά τις επόμενες εκλογές, που ο ίδιος εκτιμά ότι θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο. Η πιθανή ήττα της ΝΔ είναι δεδομένο ότι θα πυροδοτήσει εσωκομματικές διεργασίες. Αν ο Α. Σαμαράς απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου της ΝΔ και στη θέση του βρεθεί πρόσωπο που θα τυγχάνει της υποστήριξης Καραμανλή, για τον Π. Καμμένο θα έχει ανοίξει η πόρτα της επιστροφής – και η σωτηρία από την αγωνία της πολιτικής επιβίωσης.

   Μέχρι τότε, όμως, κύριο μέλημα του Πάνου Κομμένου είναι η ανάκτηση των εκλογικών του ποσοστών. Στις 21 &; 22 Νοεμβρίου οι ΑΝΕΛΛ θα πραγματοποιήσουν έκτακτο συνέδριο, με τον Π. Καμένο να το χαρακτηρίζει αφετηρία για τη συγκρότηση ενός «πατριωτικού μετώπου». Επιδίωξή του είναι να διαμορφώσει εκείνες τις «πρόσκαιρες συμμαχίες» που θα του επιτρέψουν να έχει ενισχυμένη θέση στις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα του εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη νέα Βουλή.

   Με αυτούς τους σχεδιασμούς σχετίζεται και η ένταξη στους ΑΝΕΛΛ του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου. Ο Νικολόπουλος δεν είναι τυχαίος βουλευτής. Έχει υπάρξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και υφυπουργός.Έχει μεγάλη απήχηση σε ένα τμήμα δεξιού ακροατηρίου που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Εκκλησία. Ήταν τέτοια η πρεμούρα του Κομμένου να συνεργαστεί με τον Νικολόπουλο, ώστε «ξέχασε» ακόμη και την ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΛΛ που «αποκλείει» συνεργασίες με όσους πολιτικούς έχουν ψηφίσει μνημόνια.

   Ωστόσο την ολοκληρωτική στροφή προς τα δεξιά που επέλεξε για τους ΑΝΕΛΛ, ο Π. Κομμένος φρόντισε να τη διανθίσει με… «φλας αριστερά». Η επιδίωξή του να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την πρόταση των ΑΝΕΛΛ για τα «κόκκινα δάνεια», σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, έγινε προκειμένου να διατηρήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας και να αναζωπυρώσει τα σενάρια -που το τελευταίο διάστημα είχαν ατονήσει- για τη συμμετοχή του σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί για τον Π. Κομμένο η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αποτελεί προτεραιότητα, ωστόσο εκτιμά ότι μπορεί να του φέρει ψήφους, αλλά και να τον καταστήσει πολιτικό εγγυητή του συστήματος και αναβαθμισμένο παίχτη στους κόλπους της δεξιάς.

   Ταυτόχρονα με τις κινήσεις του Π. Κομμένου, βουλευτές των ΑΝΕΛΛ έχουν αναλάβει να δώσουν διαπιστευτήρια για την πρόθεσή τους να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Τον περασμένο Αύγουστο οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ Παναγιώτης Μελάς και Παύλος Χαϊκάλης, «κόντρα» στην επίσημη γραμμή του κόμματος τους, δήλωναν έτοιμοι να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο με «κύρος» ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές! Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ Τέρενς Κουίκ αρκέστηκε να μιλήσει για «προσωπικές απόψεις. Η βουλευτής ‘Ελενα Κουντουρά συναντήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου με τον Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος έχει αναλάβει με εντολή Σαμαρά να διερευνήσει τις προθέσεις διαφόρων βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής. Το ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις και συναντήσεις ουδέποτε επικρίθηκαν από τον Π. Καμμένο ενισχύει τα σενάρια που λένε ότι οι βουλευτές κινήθηκαν εν γνώσει του αρχηγού τους. Όλα αυτά προκαλούν περίεργους συνειρμούς, αφού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ έχει καταγγείλει επιχείρηση εξαγοράς των βουλευτών του κόμματός του από την κυβέρνηση με αφορμή την προεδρική εκλογική. Εκτός και αν οι καταγγελίες του γίνονται για το θεαθήναι…

   Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεοε και η διαγραφή της βουλευτού Ραχήλ Μακρή, αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- ο λόγος που είδε την πόρτα της εξόδου είναι το ότι κατήγγειλε κυβερνητικές μεθοδεύσεις υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα δύο ερωτήσεις της, που αφορούσαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη (σχετικά με τη Δραπετσώνα) και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη (σχετικά με τροπολογία που αναιρούσε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ), αποτέλεσαν την πραγματική αιτία της διαγραφής της. Οι θερμοί εναγκαλισμοί του Π. Κομμένου με τον Δ. Μελισσανίδη στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο, όπως αποτυπώθηκαν στις σχετικές φωτογραφίες, αλλά και η απόφασή του -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- να αποφεύγει ακόμα και τις απλές αναφορές στο πρόσωπο του Βαρδινογιάννη, ενισχύουν αυτή την εκδοχή. Άλλωστε ο Π. Κομμένος, ως γνήσιο τέκνο του αστικού πολιτικού συστήματος, γνωρίζει ότι η διατήρηση καλών σχέσεων με τους εκπροσώπους της ντόπιας ολιγαρχίας, αποτελεί διαβατήριο για την επίτευξη των όποιων πολιτικών επιδιώξεων και στόχων.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ-ΝΔ υπερασπίστηκαν την ασυλία του Νικολόπουλου:

  http://www.avgi.gr/article/10842/7584878/-ochi-stis-arseis-asylias-ton-n-nikolopoulou-kai-chr-katsote

  Ο Ν. Νικολόπουλος κατηγορείται για δηλώσεις του κατά των ομοφυλόφιλων και υπέρ της πρότασης άρσης της ασυλίας του ψήφισε μόνο το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

  Σε δήλωσή του, ο Ν. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι «Η Βουλή ψήφισε το αυτονόητο» και επέκρινε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Επιτροπή Θ. Παπαθεοδώρου, σχολιάζοντας ότι «Εάν ο κ. Παπαθεοδώρου διαφωνεί με το ρητό της Γενέσεως ότι ‘ο Θεός έπλασε άρρεν και θήλυ…’, δικαίωμά του. Δεν είναι όμως και δικαίωμα πολλών άλλων και ιδιαίτερα των ορθοδόξων χριστιανών, να θεωρούν παράταιρο και αφύσικο τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου;».

  http://www.lifo.gr/now/greece/118957

  Οργή από Thessaloniki Pride και ΟΛΚΕ για την απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας του Ν. Νικολόπουλου Αφορμή οι δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.