Λειτουργία Κυριακής: Ο Μέγας νεο-ορθόδοξος φιλόσοφος Ράμφος θα ψυχαναλύσει τον Σταύρο Θεοδωράκη [Παγκόσμια Πρώτη!]

Παγκόσμια Πρώτη, στην λατρευτή Βαλκανο-Μάνας μας, μην το χάσετε

ramfos-poster

Ο Στέλιος Ράμφος, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον πολυχώρο ACRO θα ψυχαναλύσει τον Σταύρο θεοδωράκη δημόσια , με πρωτοβουλία της νεολαίας του Ποταμιού.

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος θα συνομιλήσει με τον Σταύρο Θεοδωράκη και όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, αποτελεί έκπληξη (όχι για μας!) τόσο η παρουσία του Στέλιου Ράμφου όσο και η ψυχανάλυση που θα ακολουθήσει.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Το αδιέξοδο του Σταύρου Θεοδωράκη και η απάντηση του Στέλιου Ράμφου».

Ραντεβού: Όλοι στην αίθουσα ACRO, Ιερά Οδός και Πειραιώς.

*

ΥΓ-προσφορά στους αναγνώστες μας. Ένα βίντεο που αναδεικνύει το βάθος της –Ô mon Dieu– φιλοσοφικής σκέψης του Μέγα φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Ο Μέγας νεο-ορθόδοξος φιλόσοφος Ράμφος θα ψυχαναλύσει τον Σταύρο Θεοδωράκη [Παγκόσμια Πρώτη!]

 1. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Ο αγαπητός Κωλόγερας είμαι. Θα ήθελα διευκρίνηση για να καταλάβω το νόημα στο βίντεο που παρατίθεται. Ως προς τι φωτίζει το «βάθος- O mon Dieu» της σκέψης του Ράμφου; Πώς ξεφτιλίζεται ο Ράμφος επειδή βγαίνει ο κούτσουρο από το τζάκι;

  Ευχαριστώ.

  Ο αγαπητός Κωλόγερας είμαι.

  • Ο/Η Βάχτεν Βούχτεν-Δρ. Αμπελοφιλοσοφίας στην έδρα της Μαλακεμβέργης λέει:

   Είναι εύκολο να φιλοσοφείς χριστιανικά σιμά στο τζάκι όταν έξω άνθρωποι κοιμούνται στις εσοχές των κτιρίων στρωματσάδα.
   Το κούτσουρο δεν άντεξε και εξανέστη

   http://www.avgi.gr/article/1632236/o-ramfos-kanei-polemo)

   Ο Ράμφος κάνει πόλεμο
   Ανανδρανιστάκης Γιώργος
   |
   08.01.2014

   Ο Στέλιος Ράμφος πέρασε από τον μαρξισμό στην ορθοδοξία και από εκεί κατευθείαν στο νεοφιλελευθερισμό, κρίνοντας ότι το πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον θεό και τον Άνταμ Σμιθ, μόνο σε συνθήκες ασύδοτου ανταγωνισμού μπορεί να ολοκληρωθεί. Σαράντα χρόνια του πήρε του Στέλιου Ράμφου για να φτάσει στο συμπέρασμα που έφτασε ο Στέφανος Μάνος φαλίροντας απλώς την «Αλλατίνη». Αυτό κι αν ήταν χάσιμο χρόνου.

   Με το που ασπάστηκε τον νεοφιλελευθερισμό, ο Στέλιος Ράμφος έγινε αίφνης ο εθνικός μας φιλόσοφος, ο εθνικός μας πνευματικός, κάτι σαν Ρώσος στάρετς

   • Ο/Η Φουτζιγιάμα Καμασούτρα/κομφουκοκομμουνίστρια λέει:

    η Κούβα είναι κομφουκιανή;
    έτσι λένε οι ραμφοκαραμπελιάδες
    σε σα τρε κωλέ τρε μπινελικέ τρε μπανάλ τρε πουστρελέ

    http://steliosramfosgr.wordpress.com/2013/11/18/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-2/

    Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κομ­μουνιστικά πειράματα έγιναν σε δύο τύπους κοινωνιών, σε ορθόδο­ξες και κομφουκιανές.

    Βεβαίως. Ο Κομφουκιανισμός εί­ναι η ομαδική πλευρά του Βουδι­σμού, ενώ το Ζέν (εισαγωγή από την Κίνα στην Ιαπωνία) είναι ατομική θεώρηση. Η κομφουκιανή βόρειος Κίνα υποστήριξε τον Μάο Τσέ Τουνγκ η ζενική νότιος Κίνα ηττήθηκε. Αλλά τώρα ακρι­βώς έρχεται το Ζέν να προσφέρει στην Ιαπωνία την βοήθεια του. Παρόμοια ισχύουν και για την Ορθοδοξία, με τα έσχατολογικά της οράματα, πού σώζουν τελικά στην ψυχή μας τον Μύθο. Το πιο δυνατό στοιχείο της δικής μας παραδόσεως είναι ότι μέσα της σώζεται ο Μύθος. Σώζεται με ά­γριο τρόπο, πρωτόγονο, αλλά εί­ναι εξαιρετικής σημασίας για έναν πολιτισμό, όπως ο δυτικός, πού έχει ζωτική ανάγκη τον Μύθο.

 2. Ο/Η selana019 λέει:

  Πως να αντέξει αυτά που ακούει το έρμο το κούτσουρο;
  Ωχ παναΐα μου…

 3. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Τα τσιτάτα της Αυγής, τύπου Παβλόφ δεν με αφορούν καθόλου. Η Αυγή ας λέει ό,τι θέλει. Εγώ απάντηση δεν πήρα. Είναι επιχείρημα ότι μιλάει για την κοινωνία δίπλα στο τζάκι και το κούτσουρο δεν αντέχει και πέφτει; Λυπάμαι. Μόνο μια Ραχήλ Μακρή θα μπορούσε να το εκφέρει αυτό και δικαίως.

  Το ότι ο Ράμφος πέρασε από το μαρξισμό στη νεο-ορθοδοξία, την οποία και εγκατέλειψε είναι ένα μεγάλο βήμα, για όποιον έχει ασχοληθεί λιγάκι σοβαρά με την ανάγνωση και ξέρει πέντε πράγματα από το τοπίο της νεοελληνικής διανόησης..

  Η «προφορά στους αναγνώστες» Ρο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ανάρτηση βιδέου με τον τίτλο «Ο αμπελοφιλόσοφος Ράμφος ξεφτιλίζεται μπροστά στην κάμερα» και έχει ανέβει από έναν χρήστη ονόματι spudarxidi, δίπλα σε βίντεο με τον Κων/νο Πλεύρη, με Κασιδιάρη, για σιωνισμό κ.λπ.

  Λυπάμαι και πάλι.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Κωλόγερα,
   ασφαλώς με το κούτσουρο ο Ρο έκανε πλάκα.
   Ο Ράμφος έχει αλλάξει τρεις στρατηγικές φιλοσοφικές τοποθετήσεις μέχρι σήμερα.
   Δικαίωμά του ασφαλώς και θα μας πει πως ο άνθρωπος αλλάζει κλπ
   Πρέπει όμως να κάνει ο φιλόσοφος και την αυτοκριτική του κι όχι να προσπαθεί να πείσει ότι πάντα έλεγε τα ίδια.

   Αριστοκλή,
   χίλια συγνώμη, έσβησα από λάθος το σχόλιό σου, αν μπορείς το ξαναγράφεις.

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

  Ὁ Ῥάμφος χρησιμοποιεῖ τὸν ὅρο πάραδοσι ἀπὸ ὅτι διάβασα στὴν συνέντευξί του στὸν Καραμπελιᾶ καὶ φυσικὰ ἐννοεῖ τὴν χριστιανική, ἡ ὁποία δὲν μπορεῖ νὰ χαρακτηρισθῇ τέτοια.

  Εἴτε οἱ πολιτευτὲς τοῦ ΛΑΟΣ, εἴτε ΝΔ, εἴτε προοδευτικοί, ὅλοι ἐκφράζονται ἀπὸ τὸν Ῥάμφο καὶ τὰ νέο-νέο ὀρθόδοξά του.

 5. Ο/Η Red λέει:

  Θα αντιδράσει κανείς;
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_687.html
  Αναβιώνουν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης – ορφανοτροφείο ελληνοχριστιανικής παιδείας στη Ροδόπη από τη “σύγχρονη Μπουμπουλίνα”

  Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 | 1:54 μ.μ.

  «Να σώσουμε τα παιδιά μας των βορείων επαρχιών από την απαγωγή πέρα από τα σύνορα και τη διαπαιδαγώγησή τους σε εχθρούς της πατρίδας». Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Φρειδερίκη που πριν από 68 χρόνια προανήγγειλε την ίδρυση των «παιδουπόλεων».

  Ήταν τα ιδρύματα τα οποία, ως γνωστόν, είχε αναλάβει υπό την εποπτεία της η μέλλουσα βασίλισσα της Ελλάδας και αποτέλεσαν για περίπου 25.000 παιδιά το ιδανικό φροντιστήριο ελληνοχριστιανικής και αντικομμουνιστικής αγωγής.

  Αυτή τη δόξα φαίνεται να έχει ζηλέψει σήμερα η επονομαζόμενη -από εθνοθρησκευτικούς κύκλους και μιντιακούς συνοδοιπόρους τους- «σύγχρονη Μπουμπουλίνα», δασκάλα στο Μέγα Δέρειο Έβρου, Χαρά Νικοπούλου. Έτσι, στην ορεινή Ροδόπη, σε έκταση 150 στρεμμάτων στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», το οποίο παραχωρήθηκε για χρήση με απόφαση του Γ.Ε.Σ. στην ομάδα της Νικολοπούλου και των συνεργατών της, δημιουργείται μια στέγη αποκατάστασης αρωγής Ανηλίκων Ορεινής Ροδόπης. Σκοπός της η διάδοση της ελληνοχριστιανικής ιδέας, μέσω της δημιουργίας ορφανοτροφείου, άσυλου ΑμΕΑ και φροντιστηρίου ενισχυτικής διδασκαλίας.

  Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Νικολοπούλου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα στον Realfm, σε λίγους μήνες αναμένεται να φιλοξενηθούν τα πρώτα βρέφη από την Αθήνα που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Κάνει παράλληλα λόγο και για φιλοξενία ολόκληρων οικογενειών που θα στηρίζονται και θα συμμετέχουν στην αγροτική και γεωργική εκμετάλλευση του κτήματος. Την ίδια στιγμή ζητά την οικονομική στήριξη όλων και ευχαριστεί τη σημαντική οικονομική προσφορά επιχειρηματιών και μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν.

  Η βράβευση και η «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη»

  Ποια είναι όμως η κ. Νικολοπούλου; Η Ακαδημία Αθηνών την βραβεύει τον Ιανουάριο του 2011 για την «εθνοπρέπειά» της ενώ η ίδια απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει την ελληνική εθνική συνείδηση στα παιδιά της μειονότητας. Άλλωστε, δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί εθνικά απαράδεκτο να παρέχουν τα ελληνικά σχολεία δίγλωσση εκπαίδευση στα παιδιά της μειονότητας. Δεν έχει σταματήσει όμως εκεί αφού έχει ανασύρει από τα αραχνιασμένα συρτάρια της την ελληνοπρεπή «πατριδογνωσία» που διδάσκει στο ίδρυμα που ήδη διευθύνει την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη». Πρόκειται για ένα διδασκαλείο για παιδιά και ενήλικες που έχει ιδρύσει το 2012 στην Κομοτηνή μαζί με τον σύζυγό της Ι. Φριτζαλά. Το ίδρυμα αποσκοπεί στην «άμεση επιστροφή στις ρίζες μας και την εμβάθυνση στον ανυπέρβλητο πολιτισμό, στην τεράστια ιστορία και στην πάμπλουτη γλώσσα του Ελληνικού Έθνους». Το βέβαιο είναι ότι το ζεύγος ξέρει να επιλέγει τους καταλληλότερους αφού μεταξύ των καθηγητών της «Κιβωτού» εμφανίζονται ο Σαράντος Καργάκος (επιφανές μέλος του εθνικιστικού κλαμπ «Δίκτυο 21») και η Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου (καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών και δεξί χέρι στην «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνη Γεωργιάδη).

  Σύμφωνα με τον Ι. Φριτζαλά, αιτία της οικονομικής κρίσης είναι «η πνευματική πενία και η έλλειψη οράματος της πατρίδας, ιδανικών και αξιών που αναμφίβολα συνδυάστηκαν με το ψευδοπροοδευτικό και εθνομηδενιστικό πνεύμα που επεβλήθη από την εποχή της μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν.»

  Οι σχέσεις με την ακροδεξιά και το Τάμα του Έθνους

  Η ίδια ισχυρίζεται ότι το νέο ίδρυμα θα είναι ανοικτό χωρίς διακρίσεις σε παιδιά χριστιανών και μουσουλμάνων «που έχουν πληγεί από την κρίση», όμως αυτό μπορεί και να αμφισβητηθεί. Στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε, έχει επανειλημμένα αφεθεί σε κάθε είδους ισλαμοφοβικές και πατριωτικές κορώνες παρουσιάζοντας σε μαζώξεις «εθνεγερτικού» χαρακτήρα τα πεπραγμένα της.

  «Μέσα από τα βάθη των αιώνων το θρυλικό «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα και των 300 ορίζει τι είναι η Ελλάδα […] Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι η Ελλάς του χθες και του σήμερα, έτσι όπως θα θέλαμε όλοι να είναι […] Ελλάδα είναι οι ιερείς του γένους που ακούραστα στα κρυφά σχολεία διατήρησαν στους αιώνες το ομόγλωσσον, το ομότροπον, το ομόθρησκον» έλεγε χαρακτηριστικά το 2010 με την ευκαιρία της βράβευσής της από τον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

  Ενδεικτικές είναι και οι εκλεκτικές συγγένειες με όλο το φάσμα της εγχώριας δεξιάς και ακροδεξιάς. Από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέχρι «ανένταχτους πατριώτες», δεν υπάρχει ακροδεξιός στην Ελλάδα που να μην έχει προσπαθήσει να προσεταιριστεί την Χ. Νικοπούλου και το «αξιοθαύμαστο έργο» της. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Η. Παναγιώταρος επιχαίρει στο προσωπικό του ιστολόγιο «τη γνήσια ελληνίδα Χαρά Νικοπούλου που ξεφτίλισε το ανθελληνικό σύστημα» αρνούμενη να παραλάβει πέρυσι τιμητική διάκριση από το βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Σ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος βγάζοντας στη φόρα τις ενδοοικογενειακές διαφορές της δεξιάς πολυκατοικίας την αποκάλεσε «Χρυσαυγίτισσα», χαρακτηρισμό που δεν αποποιήθηκε.

  Διαφωτιστικό είναι και το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών τον Ιούνιο του 2014, με αφορμή μια «υβριδική» πολιτικο-χριστιανική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο που περιελάμβανε την παρουσίαση ενός βιβλίου του Β. Νικόπουλου (επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου και πατέρα της δασκάλας) και μια παράλληλη ομιλία από το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Έθνους» το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «μοχλός αναζωογονήσεως και ανορθώσεως του κατατρωθέντος ηθικού και εθνικού σθένους των Ελλήνων». Από το κείμενο της δημοσιογραφικής ομάδας του Ιού αποκαλύπτονται οι αγαστές σχέσεις της οικογένειας με την Εκκλησία, τους δικαστές και όσους επιθυμούν την ανέγερση του Τάματος του Έθνους. Ταυτόχρονα έχουμε και μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη των «ποιοτικών χαρακτηριστικών» των πρωτοβουλιών της Χ. Νικοπούλου, εφόσον μιλά η ίδια σε πρώτο πρόσωπο για τη δράση της. Διαβάζουμε: “ [Το βιβλίο αυτό] «είναι το στρατηγικό εγκόλπιο κάθε σύγχρονου εν Χριστώ επαναστάτη. Μελετώντας τις σελίδες του θα βρει καθένας από μας που νιώθει λαβωμένος από την προπαγάνδα των δυτικότροπων σιωνιστικών μέσων ενημέρωσης, μια διέξοδο προς τη λύτρωση» […] Και το συμπέρασμά της ήταν ότι «το κράτος έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει τις έννοιες που έχουν ισοπεδωθεί από τις σκοτεινές δυνάμεις της παγκοσμιοποιήσεως, τις έννοιες του έθνους και της πατρίδος, ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του ώστε να ενεργοποιηθεί ο πατριωτισμός αλλά και ο κατά κυριολεξία εθνικισμός των Ελλήνων».

  Πηγή: Ξένια Πηρούνια – «Εποχή» μέσω indeXanthi

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άλλη μια Ορθόδοξη ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΗ, σε αυτήν οφείλουμε και την ανάδειξη του προσκυνητή Αλεξίου Τσίπρα, του αυριανού μας πρωθυπουργού, μέσω της συνέντευξης που πήρε στο νεαρό καταληψία δημοσίων σχολείων:

  http://enosy.blogspot.gr/2014/10/blog-post_23.html
  Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

  Η κ. Παναγιωταρέα δεν γνωρίζει ούτε καν τον … “εθνικό ύμνο”!

  του Κ.Η.

  Όλο και κάτι θα έχει πέσει στο μάτι σας για την κυρία Άννα Παναγιωταρέα που τέθηκε πρόσφατα επικεφαλής ειδικής επιτροπής για την επικοινωνιακή διαχείριση των έργων και των δράσεων του υπουργείου Πολιτισμού και ανέλαβε την Ταφική Εκπροσώπηση της ανασκαφής στην Αμφίπολης. Αν αγνοείτε το θέμα, δείτε την παρακάτω γελοιογραφία για να πάρετε μια μυρουδιά:

  Πολλά γράφτηκαν για τα νέα κατορθώματά της. Δεν θα ασχοληθούμε όμως με αυτά αλλά με κάτι που έγραψε η ιδία από την νέα αυτή θέση που ανέλαβε και πέρασε απαρατήρητο. Είναι ένα κείμενο με τον τίτλο «Οι «Αμφιπόλεις» του μέλλοντός μας» που δημοσιεύτηκε στον Ε.Τ. και στην προσωπική της σελίδα στο facebook (27 Αυγούστου) εδώ: https://www.facebook.com/annapanagiotarea/posts/862365763781741. Μην το ψάξετε εκεί γιατί μετά από λίγες μέρες εξαφανίστηκε. Όμως τότε αναδημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο και μπορείτε να το βρείτε ακόμα, όπως εδώ «Η Άννα Παναγιωταρέα, κάτω από τέντα στον τάφο της Αμφίπολης, γράφει για τις ανασκαφές». Σε αυτό το κείμενο, μεταξύ άλλων γράφει:

  Το μνημείο της Αμφίπολης πέρα από το να μας κάνει να περιμένουμε «το εύρημα»- αν και το ίδιο το μνημείο είναι μέγα εύρημα- μας δίνει απτές αποδείξεις ότι η Ελλάδα για «λίγο ξαποσταίνει». Και αυτή η βεβαιότητα είναι ό,τι χρειαζόμαστε. Πόσες φορές «πέσαμε» και μας είχαν για ξεγραμμένους και πόσες φορές «σηκωθήκαμε» όρθιοι, σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, δίνοντας το νόημα στον στίχο που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»…

  Όμως ο Διονύσιος Σολωμός δεν έγραψε αυτό τον στίχο! Είναι στίχος από το γνωστό εμβατήριο «Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν…» για το οποίο ο Μάνος Χατζιδάκις είχε δηλώσει: «Σκέφθηκα, σαν κάτι να φωτίστηκε μέσα μου, εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, πάει να πει πως και ποτέ δεν θα αναστηθεί» Στο ίδιο εμβατήριο ανήκει και ο στίχος «μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά».

  Δεν πρόκειται για ένα απλό μπέρδεμα. Η ανελλήνιστη Υπερελληνίδα μπορεί να έχει ακουστά το όνομα του Διονυσίου Σολωμού, όμως δεν γνωρίζει τον εθνικό ύμνο (Ύμνος εις την Ελευθερίαν): Αν τον γνώριζε, τότε θα ήξερε ότι μέσα από τον τάφο, «απ’ τα κόκαλα βγαλμένη», δεν βγαίνει η Ελλάδα αλλά η Ελευθερία…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s