Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση ΚΑΙ κατά παραγγελία για χρηματισμό βουλευτών;

Των Αμνοεριφίων ή, Ποιος δουλεύει ποιον σε αυτήν τη χώρα;

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της "Κυριακάτικης kontranews" στο οποίο αναφέρθηκε ο Π. Σκουρλέτης

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης kontranews» στο οποίο αναφέρθηκε ο Π. Σκουρλέτης

Δεν είχε κανείς παρά να «γκουγκλάρει» το τίτλο: kontranews.gr «μάζευαν λεφτά για τους 180»  και σε βγάζει στο παραπάνω πρωτοσέλιδο της γνωστής φυλλάδας με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2014 – δηλαδή α κ ρ ι β ώ ς ένα μήνα πριν.

Μετά ένα μήνα, ο Σκουρλέτης χρησιμοποιεί την «είδηση» κι αρχίζουν τα τύμπανα του πολέμου, κραυγές κλαγγές και κλανιές από κανάλια, φαιδρές και γραφικές… ενστάσεις κλπ. κλπ. Εντάξει το εμπεδώσαμε, η είδηση (ΤΩΡΑ!) αποσταθεροποιεί το πολίτευμα του έθνους.

Μαθαίνουμε (εν μέσω κραυγών ενστάσεων και κλανιών) ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρεμβαίνει δίνοντας εντολή στον Διευθύνοντα της εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Καραγιάννη για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ…

Ερωτήματα/απορίες:

1. Γιατί  η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη δεν παρενέβη πριν ένα μήνα, στις 14 Σεπτεμβρίου όταν εμφανίστηκε το δημοσίευμα;

2. Τι πιστεύει ότι θα… ξεσκεπάσει με την έρευνά της η εισαγγελέας του (Αρείου Πάγου!), ο… έντιμος πυρπολητής σύντροφος Σκουρλέτης πολύ απλά, και δικαίως, θα πει ότι επικαλέστηκε το δημοσίευμα, η εφημερίδα με τη σειρά της, και δικαίως, ΔΕΝ θα δώσει τις «πηγές» της λόγω δημοσιογραφικού απορρήτου κ.ο.κ. Κούνια-μπέλα-μια-όμορφη-κοπέλα!

Άρα: το δημοσίευμα Τότε (ένα μήνα πριν!) ήταν ανάξιο της προσοχής της εισαγγελέως ενώ τώρα (πριν ένα μήνα τουμπεκί οι διάφοροι ασήμαντοι γραφικοί Γιακουμάκοι και οι Βουλτέψιδες) μετά τις κραυγές κλαγγές και κλανιές των γραφικών βουλευτών της ΝΔ, απέκτησε εθνική σημασία για την σταθερότητα της ελληνική κυβέρνησης.

Δουλευόμαστε;

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση ΚΑΙ κατά παραγγελία για χρηματισμό βουλευτών;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Νομίζω πως η κοντοχωριανή του υπουργού Δικαιοσύνης Εισαγγελέας έχει μερικές φορές περίεργα ανακλαστικά, όπως επίσης νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τεράστιο λάθος να νομιμοποιεί δημοσιεύματα αισχρών φυλλάδων (που συγκυριακά υμνούν τον αρχηγό του, προς ίδιον όφελος), χωρίς να έχει άλλα αποδεικτικά στοιχεία ή μαρτυρίες. Βαραίνει έτσι υπέρμετρα ένα ήδη πολύ νοσηρό κλίμα μιας ετοιμόρροπης χώρας.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=36990
  Γιάννης Παντελάκης

  Έρανος για τους 180…

  Έναν ολόκληρο μήνα πριν, μια Κυριακάτικη εφημερίδα έγραψε πως σ’ έναν κοσμικό γάμο, έγινε έρανος στους παριστάμενους επιχειρηματίες για να μαζευτούν χρήματα. Όπως σημείωνε στο πρωτοσέλιδο κεντρικό δημοσίευμά της «μάζευαν λεφτά για τους 180». Εννοούσε πως τα χρήματα θα πήγαιναν σε βουλευτές, ώστε να ψηφίσουν τον Μάρτιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για το τι εννοούσε ακριβώς η εφημερίδα, πρόσθετε στον υπότιτλο «θλιβερή επιστροφή σε πρακτικές του ’65»!

  Δεν έγραψα τυχαία πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα έγινε ένα μήνα πριν, στις 14 Σεπτεμβρίου δηλαδή. Από τότε, κανένας δεν σκέφτηκε να ασχοληθεί με το δημοσίευμα. Ούτε η δικαιοσύνη, η οποία είχε κάθε λόγο να ζητήσει εξηγήσεις για κάτι που συνιστά αδίκημα. Ούτε η Ν.Δ., η οποία εμπλέκεται στο δημοσίευμα ως το κόμμα που μάζευε τα χρήματα. Ούτε κανένα στέλεχος της αντιπολίτευσης, τα οποία επίσης είχαν καθε λόγο να ζητήσουν εξηγήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ούτε κανένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι ήταν -σύμφωνα με το δημοσίευμα- οι εν δυνάμει «λαδωμένοι», που θα ψήφιζαν για Πρόεδρο αφού θα είχαν προσθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό τους μερικά ακόμα μηδενικά.

  Όπως συμβαίνει συνήθως, ένα δημοσίευμα ήταν και πέρασε. Μπορεί να είδαν το πρωτοσέλιδο κρεμασμένο στα περίπτερα ή τις τηλεοπτικές οθόνες χιλιάδες άνθρωποι, μπορεί κάποιοι από αυτούς να κούνησαν με νόημα το κεφάλι τους εννοώντας πως «έτσι έγινε αφού το έγραψε και μια εφημερίδα», αλλά η ιστορία δεν είχε καμία συνέχεια.

  Χθες, ένα μήνα μετά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, επανέφερε το δημοσίευμα σε μια τηλεοπτική εκπομπή μ’ έναν τρόπο που συνηθίζουν να ακολουθούν οι επαγγελματίες της πολιτικής. «Διάβασα…» είπε και επικαλέστηκε το δημοσίευμα. Όπως ήταν λογικό, ακολούθησε ένα πανδαιμόνιο στο τηλεοπτικό στούντιο όπου βρισκόταν. Ο Γιακουμάτος άρχισε να απαντά μ’ έντονο τρόπο, ο Ανδρουλάκης (του ΠΑΣΟΚ) το ίδιο και η συνέχεια, ως συνήθως, δόθηκε με την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρεμβαίνει και δίνει εντολή στον Διευθύνοντα της εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Καραγιάννη για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

  Και δεν σταματήσαμε εκεί με την υπόθεση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αναφορές Σκουρλέτη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε με ανάλογο ύφος. Μια αντιπαράθεση, η οποία είχε συμβεί άλλωστε και τρεις ημέρες πριν, στην Βουλή, μεταξύ Τσίπρα (που άφησε σχετικά υπονοούμενα) και Σαμαρά-Βενιζέλου οι οποίοι απάντησαν με οργισμένο ύφος.

  Είναι απορίας άξιο, τι θα διερευνήσει ο εισαγγελέας. Θα ρωτήσει τον Σκουρλέτη και αυτός απλά θα πει «εγώ το δημοσίευμα επικαλέστηκα». Θα ρωτήσει ενδεχομένως τους υπεύθυνους της εφημερίδας κι αυτοί πιθανότατα θα επικαλεστούν «το δημοσιογραφικό απόρρητο». Μήπως θα καλέσει και κανέναν ανεξάρτητο βουλευτή να τον ρωτήσει αν χρηματίστηκε; Προφανώς, όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο, κάτι το οποίο θα πληροφορηθούμε σε μερικές εβδομάδες από ένα μονόστηλο στην προτελευταία σελίδα των εφημερίδων.

  Η ιστορία αυτή είναι διδακτική για τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να πορεύεται η χώρα και ιδιαίτερα η πολιτική και η δημοσιογραφική της ζωή. Με πόσο ανάλαφρο τρόπο γράφονται πράγματα, τα επικαλούνται πολιτικοί, κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο, επηρεάζουν απόψεις. Παράλληλα, όμως, είναι διδακτική και μ’ έναν αντίστροφο τρόπο. Πως με τη δημιουργία μιας γενικευμένης φασαρίας και σύγχυσης και την άσκηση της συγκεκριμένης «δημοσιογραφίας» (χωρίς έρευνα και αποδεικτικά στοιχεία) ενδέχεται ένα γεγονός που μπορεί να έχει πραγματική βάση, να θεωρηθεί ως αμφισβητήσιμο. Αν (κάνουμε μια υπόθεση εργασίας) υπάρχει η παραμικρή αλήθεια για ένα τέτοιο γεγονός, ο τρόπος με τον οποίο το χειρίζονται, αποδυναμώνει αυτήν την αλήθεια. Και ο καθένας από τους αποδέκτες (ψηφοφόρους) υιοθετεί τη δική του…

  Με άλλα λόγια, καλώς ήρθαμε σε μια ακόμα τριτοκοσμικού τύπου προεκλογική περίοδο, που θα μας επιβεβαιώσει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τόπο…
  _______________________________________

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=37002

  Ο «αριστερός» αυριανισμός

  Γιώργος Καρελιάς

  Ο παλιός αυριανισμός, ο έντυπος, ήταν ξετσίπωτος. Ελεγε με μεγάλη άνεση ότι ο Μητσοτάκης ήταν συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή ή ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε κότερο! Ο νεότερος αυριανισμός, πάλι έντυπος, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να αποκαλεί τον Σαμαρά σωτήρα του τόπου (εδώ) και μετά από δυο χρόνια να έχει βρει νέο σωτήρα, τον Τσίπρα.

  Αυτός, όμως, ο αυριανισμός δεν είναι σήμερα μεγάλο πρόβλημα. Οι εφημερίδες είναι για να γράφουν ο,τι θέλουν. Παντού στον κόσμο έτσι γίνεται. Είναι το τίμημα της δημοκρατίας. Καλύτερα κίτρινος Τύπος από καθόλου ή φιμωμένο Τύπο. Ο αυριανισμός γίνεται μεγάλο πρόβλημα, όταν τον υιοθετούν τα κόμματα και οι πολιτικοί. Όπως τον υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ΄80 και αργότερα το μετάνιωσε φρικτά, γιατί στράφηκε εναντίον του.

  Σήμερα ένας νέος αυριανισμός ανατέλλει. Εκλεπτυσμένος, πονηρός, επιτηδευμένος. Εχει αριστερό πρόσημο. Ξεκινάει από τον παλιό και «σοβαρό» Δραγασάκη, περνάει στον νεόκοπο Σκουρλέτη και θα δούμε πού θα καταλήξει.

  Ο πρώτος πετάει μέσα στη Βουλή κάτι για «φίλους του πρωθυπουργού», που σχεδόν τον κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά μετά λέει ότι «δεν είναι έτοιμος» να πει τι εννοεί. Και ο αρχηγός του, που ακολουθεί στο βήμα, το «ξεχνάει» εντελώς.

  Ο δεύτερος( Σκουρλέτης) θυμάται ξαφνικά ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας, που δημοσιεύθηκε πριν από ένα μήνα (εδώ) και κανείς δεν του είχε δώσει σημασία. Ευλόγως, αφού έγραφε με πάσα σοβαρότητα ότι σε ένα γάμο(!) κάποιοι πλούσιοι έκαναν έρανο(!), για να μαζέψουν λεφτά και να εξαγοράσουν βουλευτές εν όψει προεδρικής εκλογής! Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάτι άλλο να συνεισφέρει στην υπόθεση, που κυριολεκτικά ξέθαψε. «Εγώ έτσι διάβασα», είπε. Η μόνη λογική εξήγηση που δίνω είναι ότι έχει γοητευθεί από την υποστήριξη που δίνει η εφημερίδα στον αρχηγό του, τον οποίο θεωρεί ισάξιο του Τίτο και του Πούτιν(την κολακεία ουδείς εμίσησε). Μπορεί, πάλι, να πείστηκε ότι ο «έρανος» έγινε, επειδή το έγραψε η επιτομή της δημοσιογραφικής σοβαρότητας στην Ελλάδα, ο Αιμίλιος Λιάτσος, που διευθύνει την εφημερίδα.

  Οσο πλησιάζουν προς την εξουσία, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν μεθόδους του παλιού αυριανισμού, αφού τις ρετουσάρουν όπως εκείνοι ξέρουν. Όπως εκείνος ο παλιός αυριανισμός πέτυχε, μπορεί να πετύχει και ο δικός τους. Ας έχουν , πάντως, κατά νου ότι οι μέθοδοι αυτές, τις οποίες κάποτε η Αριστερά σύσσωμη είχε πολεμήσει, μπορεί να στραφούν κάποια στιγμή εναντίον τους.

 2. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Μέρες του ’65, από την «Χαμένη Άνοιξη» του Στρ. Τσίρκα:
  «… Κοίταξε τώρα γιατί σε φώναξα. Χρειάζονται χρήματα. Τα χαρτοφυλάκια δεν είναι τόσα ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι επίδοξοι υπουργοί που πρέπει να εγκαταλείψουν τον Παπανδρέου. Μερικοί βουλευτές το έβαλαν ωμά: «Πόσα;»
  -Πόσα;
  -Από είκοσι ως τριάντα εκατομμύρια.
  -Δραχμές;
  -Όχι, φράγκα ελβετικά και να κατατεθούν σε ελβετικές τράπεζες.
  Ο Δημήτρης έκανε πρόχειρα έναν υπολογισμό. Σούρωσε τα ξυρισμένα χείλη του κι έβγαλε ένα σφύριγμα θαυμασμού.
  -Δηλαδή γύρω στα διακόσια εκατομμύρια ή εφτακόσιες χιλιάδες δολάρια. Και πρέπει όλα να τα δώσουμε εμείς; Τι μέρος θα καλύψουν από την αμερικάνικη πλευρά;
  -Μόνο το τέταρτο κι αυτό με το ζόρι, από Τράπεζες και Βιομηχανικά Συγκροτήματα. Η Θεσσαλονίκη αίφνης διστάζει να δεσμευτεί για περισσότερα από εκατό χιλιάδες δολάρια, ψίχουλα δηλαδή, μήτε μισό στα εκατό από τα επενδεδυμένα κεφάλαιά τους…..»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.