Λειτουργία Κυριακής: Ο μητροπολίτης ΝΑΣΑ κατά της «καταστροφής» των εμβρύων

Ο δημόσιος υπάλληλος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής: «με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να υποταχθούμε στην κοσμική λογική που «θεραπεύει» τα έμβρυα στερώντας τους βίαια και πρόωρα την επιβίωση. Τα παιδάκια που γεννιούνται με τέτοια προβλήματα, διανοητική υστέρηση κ.λπ., πρέπει να τα αγκαλιάζουμε ως παιδιά του Θεού.

O μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ©Φωτο Τα Νέα -επεξεργασμένη από ιστολόγιό μας

O μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ©Φωτο Τα Νέα -επεξεργασμένη από ιστολόγιό μας

«Κόκκινη γραμμή» αποτελεί για την Εκκλησία η καταστροφή των εμβρύων, η διακοπή της κυήσεως και η διατάραξη της ισορροπίας της σχέσης των συζύγων.

Αυτό τόνισε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος στην εισήγησή του που είχε θέμα «Βιοηθικά διλήμματα και ποιμαντικοί προβληματισμοί» στην τρίτη ημέρα συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως είπε ο κ. Νικόλαος «η Εκκλησία θα μπορούσε μεν να κάνει σωστή χρήση της οικονομίας της εκεί που οι άνθρωποι δεν είναι ώριμοι να δεχθούν την ακρίβειά της, όπως στην περίπτωση της γονιμοποίησης ως θεραπευτικής υποβοήθησης στις περιπτώσεις που υπάρχει αναπαραγωγική ανεπάρκεια, εντός νομίμου και εκκλησιαστικού Γάμου και με το δεδομένο ότι δεν καταστρέφονται έμβρυα. Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «δεν πρέπει να υποδείξουμε τίποτε άλλο, όσο και αν πιεζόμεθα από τους πιστούς. Ας αποφασίσουν και ας επιλέξουν μόνοι τους οι σύζυγοι. Για εμάς, ως Εκκλησία, η κόκκινη γραμμή είναι η καταστροφή των εμβρύων, η διακοπή της κυήσεως και η διατάραξη της ισορροπίας της σχέσης των συζύγων».

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις προγεννητικής διάγνωσης με παθολογική προοπτική ο μητροπολίτης Μεσογαίας σημείωσε ότι είναι πράγματι δύσκολες στην διαχείρισή τους. Όμως, συμπλήρωσε, «με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να υποταχθούμε στην κοσμική λογική που «θεραπεύει» τα έμβρυα στερώντας τους βίαια και πρόωρα την επιβίωση. Τα παιδάκια που γεννιούνται με τέτοια προβλήματα, διανοητική υστέρηση κ.λπ., πρέπει να τα αγκαλιάζουμε ως παιδιά του Θεού. Αυτά Τον επιβεβαιώνουν. Είναι τα «μωρά του κόσμου, α εξελέξατο ο Θεός, και τα ασθενή και εξουθενημένα» (Α´ Κορ. α 27). Δεν υπάρχουν για να τα «βοηθούμε», αλλά για να μας φωτίζουν και να μας στηρίζουν».

Για το ίδιο θέμα πάντως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας σε ανακοίνωσή της, λίγο αργότερα, εμφανίστηκε λίγο πιο προσεκτική στη φρασεολογία της. Αναφέρει ότι «ευλογεί την τεκνοποιεία μέσα στο πλαίσιο της Οικογένειας, ως ενώσεως ανδρός και γυναικός» αλλά και ότι «κατανοεί την αγωνία των νέων ζευγαριών που θέλουν να τεκνοποιήσουν» Επίσης, λέει ότι «αναγνωρίζει την προσφορά της Επιστήμης στο πλαίσιο ηθικών δεσμεύσεων» και «τονίζει την ανάγκη να ενισχυθούν οι γεννήσεις στην Χώρα μας και να διευκολυνθεί η διαδικασία της υιοθεσίας».

Πηγή: http://goo.gl/EJCtxo

*

ΥΓ: Ακούει η… αριστερά των Ζαπατίστας που διεκδικεί την αυτοδυναμία; Και εάν ακούει από ποιο αυτί μπαίνει και από ποιο βγαίνει; 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Ο μητροπολίτης ΝΑΣΑ κατά της «καταστροφής» των εμβρύων

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://oimos-athina.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2027.html

  Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:»ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

  ……………………..
  Τώρα βγήκαν δημοσιεύματα ότι δήθεν κάποιοι δεσποτάδες έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό κλπ και τώρα άντε εκείνοι να τα μαζέψουν. Έτσι προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτό το νέφος της αμφισβήτησης.
  …………………
  Και ο Περιστερίου και αυτός είναι εντάξει , μπορεί να μάζευε χρήματα αλλά τα έκανε έργο.
  …………………………………..
  ______________________
  Το έργο:

  http://www.iefimerida.gr/news/78420/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82

  http://www.iefimerida.gr/node/78420#ixzz3FuToo19n

  Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες
  26.11.2012 15:15

  Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεράσιμος Ζαφείρης) ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του.

  Δις εξαμαρτείν

  Η πρώτη φορά ήταν την άνοιξη του 2005 όταν στην Ελλάδα έγινε η ίδια συζήτηση για τον Περιστερίου Χρυσόστομο. Μάλιστα συνεκλήθη η Ιερά Σύνοδος και ο μακαριστός Χριστόδουλος έκανε δήθεν «συστάσεις» στον Μητροπολίτη. Από τότε καμία έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει διαπιστωθεί και καμία ποινή ή πρόστιμο δεν του έχουν επιβληθεί.

  Το δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου του 2005 έλεγε:

  Συστάσεις τῆς Ι.Συνόδου πρός τόν Σ. Μητροπολίτη Περιστερίου.

  Ἐν Ἀθήναις τῇ 13ῃ Μαΐου 2005

  Συνῆλθε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2005, ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 148ης Συνοδικῆς Περιόδου ὑπό τήν Προεδρία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Χριστοδούλου στήν τρίτη Συνεδρίασή της γιά τό μῆνα Μάιο.

  Κατ’ ἀρχάς ἡ Δ.Ι.Σ. ἔλαβε γνώση τῶν γραπτῶν ἐξηγήσεων πού ἀπέστειλε πρός Αὐτήν, διά τοῦ ὑπ’ ἀριθμ. 61/11.5.2005 ἐγγράφου του, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ἐπί τῶν εἰς βάρος του καταγγελιῶν. Ἡ Δ.Ι.Σ. ἀπεφάσισε, ὅσον ἀφορᾶ στά καταγγελθέντα περί οἰκονομικῶν ἀτασθαλιῶν νά ἀναμείνει τό πόρισμα τοῦ Σ.Δ.Ο.Ε., τό ὁποῖο διενεργεῖ οἰκονομικό ἔλεγχο στήν Μητρόπολη Περιστερίου. Ὅσον ἀφορᾶ ὅμως στίς καταγγελίες γιά τήν ὑπηρεσιακή σχέση τοῦ Σεβ. κ. Χρυσοστόμου μέ τούς Κληρικούς του, σέ συνάρτηση μέ παρεχόμενες ἀπό αὐτούς χειρωνακτικές καί ἄλλες ἐργασίες καί δραστηριότητες, μή σχετιζόμενες μέ τά καθαρῶς Ἐφημεριακά καί πνευματικά τους καθήκοντα, ὡς καί μέ ἄλλες ἐνέργειες πού ἐπιβαρύνουν τούς Κληρικούς τῆς Ἱερᾶς αὐτῆς Μητροπόλεως, ἀπεφάσισε νά ἀποστείλει σέ αὐτόν ἔγγραφο μέ αὐστηρές συστάσεις, ὥστε νά ἰσχύσουν στήν Ἱερά Μητρόπολη Περιστερίου, ἀναφορικά μέ τά παραπάνω θέματα, ὅσα ἰσχύουν καί σέ ὅλες τίς ἄλλες Μητροπόλεις, σύμφωνα μέ τίς ἰσχύουσες Ἐκκλησιαστικές διατάξεις καί τούς Νόμους τοῦ Κράτους…»

  Ανακαλύψαμε το 2012 το ίδιο αδίκημα

  Στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα το Εθνος ανακάλυψε ότι το ΣΔΟΕ έβαλε στο στόχαστρο δύο Μητροπολίτες καθώς διαθέτουν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο, και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο.

  Οι δύο τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων που δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν μεταβιβάσει ποσά σε λογαριασμούς τρίτων ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν εντός των ημερών από την Εφορία ώστε να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, αλλά και την περιουσία τους.

  Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες για εικονικές δωρεές και χορηγίες, αδήλωτα έσοδα από αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων που ανήκουν στην εκκλησία κ.α.

  Ιερέας με 3 εκατ. ευρώ

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται τέλος ότι ιερέας στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου βρέθηκε με λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωνε μόλις 20.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, όταν εκλήθη από την Εφορία να πληρώσει πρόστιμα ύψους 1 εκ. ευρώ το έκανε άμεσα και με ευκολία.

  Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει το δημοσίευμα, αντίθετα με τον συνάδελφό του Κύριλλο.

  Μητροπολίτης από το 1978

  Είναι τόσα πολλά χρόνια Μητροπολίτης στην ίδια (τεράστια) ενορία που ξεπερνάει σε δεινοσαυρισμό τους πολιτικούς!

  Γεννήθηκε στην Άρτα το 1935. Αποφοίτησε από την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960 κια έκανε μεταπτυχιακά στη Θεολογία στη Γαλλία και στη Γερμανία, ανακηρύχθηκε Διδάκτορας καὶ Υφηγητής της Θεολογίας σε Στρασβούργο καὶ Αθήνα.

  Το 1976 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γαρδικίου και διορίστηκε Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος θέση τήν οποία διατήρησε έως το έτος 1999.

  Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου το 1978.

  Είναι πολλά τα λεφτά

  Στην εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε αποκαλυφθεί ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται «δύο μητροπολίτες από το λεκανοπέδιο Αττικής», που φαίνεται ότι έχουν «βάλει στο χέρι» εκατομμύρια ευρώ από τις μητροπόλεις τους, χωρίς να αποκαλύπτονται τα ονόματά τους.

  Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους φαίνεται ένα ποσό που υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το εισόδημα που προκύπτει από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

  Οι δύο μητροπόλεις διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία, με κτίρια στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα προάστια. Επίσης, έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων γης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, φαίνεται ότι την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες πωλήσεις ακινήτων και εκεί εκτιμά το ΣΔΟΕ ότι είναι πιθανό ότι έγινε παράνομη μεταφορά κεφαλαίων. Ακόμα, ελέγχονται και τα έσοδα που είχαν οι μητροπόλεις αυτές από ενοίκια, καθώς τα κεφάλαια αυτά αποτελούν «ζεστό χρήμα». Η έρευνα πρόκειται να επεκταθεί και σε μεσιτικά γραφεία, με τα οποία συνεργάστηκαν τα οικονομικά τμήματα των δύο αυτών μητροπόλεων, τόσο για την ενοικίαση όσο και για την πώληση μέρους της περιουσίας τους.

  Ο ιερέας με τα 3 εκατομμύρια

  «Το Βήμα» είχε αποκαλύψει επίσης ότι το ΣΔΟΕ βρήκε 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό ιερέα που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου.

  Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για τον ιερέα αυτόν έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι προχωρούσε σε παράτυπες λαχειοφόρους αγορές, ότι καρπώθηκε χρήματα από την Αττικό Μετρό για έργα στην εκκλησία που ιερουργεί, για υφαρπαγή χρημάτων από παγκάρια μέχρι και για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ!

  Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αυτές τις κατηγορίες ανυπόστατες.

  Ωστόσο ο συγκεκριμένος κληρικός έσπευσε να καταβάλει πρόστιμο περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία Αχαρνών για να κλείσει την «μαύρη τρύπα» ανάμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην φορολογική δήλωσή του.
  Εντυπωσιακό είναι ότι στην αρχική κρούση του «Βήματος» αρνήθηκε ότι είναι αυτός που εντοπίσθηκε με τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε δεύτερη επικοινωνία αρνήθηκε ότι έχει το συγκεκριμένο όνομα – του ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ – και δήλωσε άλλη ταυτότητα.

  Ο ιερέας διαμένει τα τελευταία χρόνια σε πολυτελή διώροφη κατοικία, με μικρό εκκλησάκι στην αυλή, στους Θρακομακεδόνες.

  Ωστόσο τα ερωτήματα για την υπόθεση, μεγεθύνονται αφού φέρεται να έχουν υπάρξει καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην Μητρόπολη Περιστερίου για σειρά έργων. Έτσι στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι «τα τρία εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ιερέα ίσως σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα της Μητρόπολης Περιστερίου που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών».Κι όλα αυτά ενώ ανώτερος κληρικός της Μητρόπολης Περιστερίου είχε κατηγορήσει προ μερικών μηνών τους πιστούς ότι «ρίχνουν κουμπιά στα παγκάρια», ενώ είχε αφήσει αιχμές για το εκκλησιαστικό ίδρυμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.

  Κάνει τον τιμητή ο Περιστερίου

  Την ίδια ώρα που γεμίζει τις τραπεζικές θυρίδες με εκατομμύρια ο κ. Χρυσόστομος εμφανίζεται ανήσυχος για ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων λιτότητας που λαμβάνονται για την υπέρβασή της.

  «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Να το καταλάβουν οι πολιτικοί» τόνισε ο Μητροπολίτης Περιστερίου, μιλώντας σε κανάλι σημειώνοντας ότι «ο λαός χρειάζεται ελπίδα και προσδοκία. Χρειάζεται ενότητα. Ο λαός απελπίζεται διότι βλέπει ότι οι θυσίες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση»

  Ο τιμητής κ. Χρυσόστομος συνέχισε λέγοντας «Η λαϊκή οργή σήμερα δεν έχει αρχή και τέλος. Καθημερινώς αυξάνει και ποιότητα και σε ποσότητα. Αυξάνει η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Ολόκληρου του ελληνικού λαού εκτός από εκείνους που συνεχίζουν να βολεύονται» είπε και δήλωσε ανήσυχος ότι θα ζήσουμε καταστάσεις ανάλογες με εκείνες της περιόδου της Κατοχής: «Θα αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι και εκείνοι που θα ζητούν ένα πιάτο φαγητό».

  «Η μη ύπαρξη κοινωνικής δικαιοσύνης θα μετατρέψει ένα πολιτικό θέμα σε κοινωνικό θέμα. Θα έχουμε εξεγέρσεις» επισήμανε και υπενθύμισε ότι όλες οι εξεγέρσεις στην Ευρώπη, τη Nότιο Αμερική και αλλαχού ξεκίνησαν από την κοινωνική αδικία και την φτώχεια του λαού

  Κάποιος κατήγγειλε συνεχώς στον ΣΔΟΕ

  Επώνυμα κάποιος κάτοικος Περιστερίου κατήγγειλε, ωστόσο, με επιστολές του στο ΣΔΟΕ, τις οικονομικές ατασθαλίες στην Μητρόπολη Περιστερίου.

  Εγραφε χαρακτηριστικά:
  Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011, 6:25 Πρός τον κ.Ιωάννη ΚαπελέρηΔ/τη ΣΔΟΕ

  Αγαπητέ κ.Καπελέρη

  Θα ήθελα δια της παρούσης μου να ενημερώσω για ένα μεγάλο οικονομικό έγκλημα που… γίνετε χρόνια τώρα στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και μάλιστα στην Ιερά Μητρόπολη του Περιστερίου. Εδώ και 20 χρόνια πραγματοποιούν ετήσια λαχειοφόρο αγορά υπέρ της ανεγέρσεως ενός Γεροκομείου, έσοδα που φτάνουν τα 350.000 ευρώ και τα οποία δεν είναι περασμένα σε κανένα βιβλίο εσόδων…. και αν είναι είναι πλασματικά και παρ όλα αυτά κανένας έλεγχος δεν γίνετε….

  Επίσης Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ δεν έχει ως οφείλει να έχει ΑΦΜ σε όλους τους Ναούς τους τους οποίους και χαρακτηρίζει ως δήθεν Μητροπολιτικά Παρεκκλήσια η Προσκυνήματα άσχετα ότι έχουν παγκάρια κ.λ.π έσοδα και δεν έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε επιτροπές οικονομικές ούτε τίποτε και τα χρήματα αυτά τόσα χρόνια απο την κηροπωλησία δεν εμφανίζονται σε κανέναν βι΄βλίο εσόδων παρά μονάχα σε προσωπικούς λογαριασμούς του Μητροπολίτη…. τα δήθεν παρεκλήσια (ιδιοτ. Καταστήματα του Σεβασμιωτάτου μπορείτε να δείτε και στο επίσημο βιβλίο ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος και στης Μητροπόλεώς του και στο http://www.imperisteriou.gr/frontend/articles.php?cid=40 που αναφέρονται τα 18 μαγαζάκια και η μία δήθεν Μονή του… όπου ούτε βιβλία έχουν αλλά ούτε στο επίσημο βιβλίο ως όφειλαν εσόδωων της Μητροπόλεως είναι περασμένο 1 ευρό έσοδα απο αυτά τα 18 + 1 καταστήματα ούτε και στα έξοδα…. και η ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ κ.λ.π απλά σκήζονται και τα πετάνε κάθε χρόνο στα σκουπίδια και παρόλα αυτά η υπηρεσίες ελέγχου τον καλύπτουν όταν ο Ελληνικός Λαός Πεινάει, ζεί φτωχικά και με τόση μειζέρια κάποιοι έχουν γίνει τόσο ζάπλουτη εις βάρος των φτωχών αλλά και της ανύπαρκτης παρουσίας ελέγχου των Αρχών.

  Επίσης απο τους υπόλοιπους 14 Ναούς που μπορεί να έχουν ΑΦΜ αν δείτε πάλι δεν υπάρχει επιτροπή πρόεδρος κ.λ.π όργανα Ενοριακού Ελέγχου αλλά μόνο απλά προϊστάμενος εφημερίων μιας και πρόεδρος σε όλους τους Ναούς ΄ΠΑΡΑΝΟΜΑ είναι ο ίδιος ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ άχρι ΚΑΙΡΟΥ!!! πόσο καιρό δλδ μπορεί ο ίδιος που ελέγχει ο ίδιος να πίνει και κερνάει????

  Επίσης εκδίδει Ημερολόγια Τσέπης τα οποία πάλι δεν είναι σε κανένα βιβλίο ως έσοδο και έξοδο άσχετα που τα χρεώνει στους παπάδες και όποιος δεν τα πουλήσει παρεμβένει στην μισθωδοσία του και μέσω της τράπεζας του κρατάει τον μισθό προς εξόφληση των χρεωμένων όπως ονομάζει… επίσης κρατάει μία εκδρομή 500 ευρό έσοδο απο κάθε ναό με τον ίδιο τρόπο… επίσης πραγματοποιεί μία πολυήμερη εκδρομή το χρόνο με τους ίδιους ρυθμούς αδιαφάνειας και κλοπής… και επίσης ενός Εράνου Αγάπης υπέρ των φτωχών και όλες αυτές τις ταρίφες στην πλάτη των παπάδων των οποίων κρατάει και τον μισθό τους άσχετα ότι δεν έχει δικαίωμα παρέεμβασης στην μισθωδοσία του Δημοσίου αλλά το κάνει άνετα χρόνια τώρα…. π.χ. στους: ΓΕΩΡΓΙΟ Γ…, ΕΥΛ…. – ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣ……..Η, ΜΑ….. ΠΛ……, ΚΩΝ…….. ΧΑ……… και επίσης το Ελληνικό Δημόσιο Μοισθοδοτή οδηγό-Κλητήρα για τον Μητροπολίτη και την Μητρόπολη και ο Μτροπολίτης και η Μητρόπολη Εκδήδει σχετικά Προγράμματα υπηρεσιών και οδηγών ΙΕΡΕΩΝ τους οποίους υποχρεώνει να κάνουν χρέη κλητήρα και χρέη οδηγούν και μάλιστα τα έξοδα βενζινών διοδίων και τυχών πάρκινγ είναι των παπάδων και όχι του Μητροπολίτη η της Μητροπόλεως άσχετα που στα βιβλία εξόδων έχουν αποδείξεις συντήρησεις και βενζινών αυτοκινήτου Μητροπόλεως – Μητροπολίτη!!!!! και αυτά τα έξοδα είναι αποδείξεις απο καταστήματα συγγενών του Μητροπολίτη….!!!

  Όλα αυτά τα ΕΣΟΔΑ τα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και ΑΔΗΛΩΤΑ μήπως μπορείτε να μου πείτε που βρίσκονται??? Ξέρετε πόσες οφσόρ έχει ο Μητροπολίτης? Γι όλα αυτά τι κάνει η Υπηρεσία ΣΑΣ???? και προηγούμενη καταγελεία έπεσε στο κενό μιας και επι ΝΔ στείλατε Ηπειρώτες ελεκτές με τους οποίους έτυχε γνωστός και φίλος και Κρητικούς και τελικά πλήρωσε μόνο 25000 ευρό πρόστοιμο στην Εφορία διότι μόνο η Λαχειοφόρος λένε ήαν αδείλωτη…. μα καλά τόσα αίσχη μόνο την λαχειοφόρο βρήκε μη νόμιμη και μάλιστα το πλήρωσε άμεσα και πλήρωσε το 1/3 του ποσού…. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ????

  Επίσης έχει κάνει σύμβαση εργασίας για την αγορά των Κεριών στους Ναούς – Καταστήματά του απο τον Φίλο του κερά τον ΜΩΥΣΗ που έχω στείλει ξανά σχετική καταγελεία για το ότι πάει στους ναούς πέρνει χωρίς παραστατικά τα αποκέρια και αφήνει Κεριά για πώληση στο παγκάρι ΤΟΝΟΥΣ ΚΕΡΙΩΝ και παρόλα αυτά η υπηρεσία Σας τότε δεν κοίταξε το θέμα άσχτετα ότι σας έγινε σχετική καταγελεία…. Συγνώμη για την αγανάκτησή μου αλλά νομίζω είναι λογικό και λογική όταν εμείς φορολογούμαστε για το τίποτα τόσο βάναφσα και άλλοι ζούν ζωή και κότα! Θα περιμένω να δώ λοιπόν επιτέλουςς τι θα κάνει η υπηρεσία σας αν και ξέρω ότι για μια ακόμα φορά θα πέσουν στο κενό οι καταγελίες μας.
  Κοινοποίηση:1.Υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνστναντίνου 2. Υφηπουργό Οικονομίκών κ. Φ.Σαχιδίδης 3. Υφηπουργός Οικονομικών κ. Δ.Κουσελάς 4. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών Φορολογικών – Τελονιακών Θεμάτων κ. Δ.Γεωργακόπουλο
  Το e-mail μου θα είναι στην διάθεσή Σας για την όποια ενημέρωση μου και ευελπιστώ ότι θα δείτε το πρόβλημα και δεν θα πέσει για μία ακόμα φορά στα σκουπίδια….»
  .

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/parembasi-mitropoliti-stis-ekloges
  Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Χατζηνικολάου στις εκλογές

  Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτική Νικόλαος με εγκύκλιό του δίνει «γραμμή» για τις επερχόμενες εκλογές. Ποιοί ζητεί να υπερψηφιστούν και ποιοί να καταψηφιστούν. Ποιά ψήφο θεωρεί «αμαρτία».

  «Πως να εμπιστευθούμε ηγέτες δίχως σοβαρότητα και αρχές, δίχως φόβο Θεού και σεβασμό στην ιστορία, δίχως ευαισθησία πίστεως, δίχως σταθερές και αξίες; Αν σε τέτοιους εμπιστευθούμε την ψήφο μας, αμαρτάνουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιό του για τις επερχόμενες εκλογές ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος.

  ‘Ομως ο κ.Νικόλαος δεν μένει στο τι να μην ψηφίσουμε, αλλά δίνει «γραμμή» για το τι πρέπει να ψηφίσουμε, αναφέροντας: «Εμπιστευόμαστε μόνον ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό, που τιμούν την ιστορία και τις παραδόσεις μας».

  xa-an-at.blogspot.gr/2013/09/300000.html

  Xρυσή Αυγή Ανατολικής Αττικής

  Η δημοτική αρχή Ραφήνας και η εκκλησία της Παντοβασίλισσας στο επίκεντρο τυρβώδους σκανδάλου! Τι απέγινε όμως με το κονδύλι ύψους 300.000 για τις εργασίες ανακαίνισης του Ι.Ν.;…

  Λάδι στη φωτιά ρίπτει ο παυθείς επί 6μηνο από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, ιερέας Ραφήνας, βάσει επώνυμων εγγράφων καταγγελιών εναντίον του για «ανάρμοστη συμπεριφορά»!
  Με εμπρηστική επιστολή του κατά του δημάρχου, την οποία απέστειλε σε ηλεκτρονικά τοπικά μέσα, καλεί το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00 σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο χώρο της εκκλησίας της Παντοβασίλισσας!

  Το ήδη περιπεπλεγμένο και αξεδιάλυτο πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό-εκκλησιαστικό κουβάρι που απασχολεί εδώ και μήνες στην τοπική κοινωνία, περιπλέκεται περισσότερο.

  Ευθύς εξ αρχής θα δηλώσουμε ως Χρυσή Αυγή ότι, ζητήματα πολιτικό-σεξουαλικής-διαπλοκής προκαλούν απέχθεια στους Έλληνες Εθνικιστές, οι οποίοι τα καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά! Η Χρυσή Αυγή στηρίζει ακράδαντα και βαθιά τον θεσμό της πυρηνικής οικογένειας και καταδικάζει εκδηλώσεις ανώμαλων φαινομένων, φανερών ή κρυφών, τα οποία αποτελούν ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!

  Καταδικάζουμε επίσης την χρησιμοποίηση του Ιερού Χώρου της Εκκλησίας για τις επιδιώξεις των οποιωνδήποτε, είτε αυτοί έχουν αδικηθεί, είτε όχι!
  Όσον αφορά στη δημοτική αρχή Ραφήνας έχει τόσα στην καμπούρα της, που ένα σεξουαλικό σκάνδαλο θα ήταν απλώς το κερασάκι στην μουχλιασμένη δυσώδη τούρτα! που θα μας προκαλούσε απλώς τον γέλωτα σε άλλη περίπτωση…

  Ωστόσο… στην αντίληψη της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής Χρυσής Αυγής έχει περιέλθει μια σημαντική εξέλιξη, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας, αλλά πέρασε(;) στα ψιλά από τους υπόλοιπους, και η οποία ενδέχεται και να αποτελεί την μία άκρη του νήματος διερεύνησης μιας καθ’ όλα βορβορώδους υπόθεσης:

  Ραφήνα. 242.000 ευρώ η διαδρομή του χρήματος και ο μίτος των εξελίξεων με επίκεντρο την Παντοβασίλισσα… Στην Περιφέρεια αιφνιδιώς η έγκριση του κονδυλίου ενώ ΗΔΗ εχουν γίνει εργασίες στο χώρο της εκκλησίας από αλβανικά συνεργεία!…

  ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ; ΤΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   1. Για τον παπά της Ραφήνας εδώ:

   https://roides.wordpress.com/2013/09/17/17aug13-2/

   Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια

   17/09/2013

   Ανομολόγητα πάθη στη Μητρόπολη Μεσογαίας
   ……………..
   Η συνέχεια ήταν πολύ περίεργη, αν και κλασσική στις αμαρτωλές στρούγκες της Ορθοδοξίας. Η Εκκλησία ακολούθησε την πεπατημένη του κουκουλώματος, με το σκασιαρχείο του παπά σε άλλο εκκλησιαστικό κλίμα, δηλαδή στο φιλόξενο πλυντήριο των αμαρτωλών κληρικών, τουτέστιν στην επικράτεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Ρόδο, όπου ο παπάς-κρατικός υπάλληλος θα δασκαλεύει ερωτικά τους 18χρονους και θα μπλέκει σε νέα περίεργα σεξουαλικά τρίγωνα:
   ——«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παπάς μετακόμισε σε μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων, ενώ, παρά το ότι τέθηκε σε αργία έξι μηνών από την Εκκλησία της Ελλάδος, συνεχίζει να λειτουργεί σε άλλον ιερό ναό!» (Star, 8.9.2013 – 22.16). Δηλαδή ο ιερέας θα συνεχίσει, αν και αργός, να ιερουργεί και να πληρώνεται από το Κράτος εκείνο, που απολύει οριζόντια γιατρούς και καθηγητές και κλείνει Νοσοκομεία και Σχολεία. Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να εξηγηθεί αυτή η επιείκεια του ηθικολόγου δεσπότη κ.Νίκου Χατζηνικολάου, που μάλιστα φέρεται πως τις έφαγε κιόλας από τον παπά!
   ………………..

   2. «Χριστιανικές» Υποκρισίες:

   Η Σάρα Πέιλιν που αρνήθηκε να κάνει έκτρωση, σαν δήθεν καλή Χριστιανή και κράτησε το διανοητικά καθυστερημένο παιδάκι της χάριν της πολιτικής της καριέρας, δεν είναι τόσο πάναγνη σαν τον ομοϊδεάτη της (εκ του ασφαλούς αυτός γιατί δεν έχει παιδιά, αλλά παίρνει στο λαιμό του τις δυστυχισμένες γυναικούλες που θα τον ακούσουν) δεσπότη της Λούτσας:

   http://www.tovima.gr/world/article/?aid=421101

   Σάρα Πέιλιν: Ούτε ο άντρας της την θέλει πια!

   «Κάηκε» από βιογραφία της που κυκλοφόρησε πρόσφατα

   Οχι μόνο το όνειρο της να βρεθεί κάποια στιγμή στο Λευκό Οίκο, αλλά και τον γάμο φαίνεται πως πρόκειται να στοιχίσει στην Σάρα Πέιλιν, μέχρι τώρα αγαπημένη του Κόμματος του Τσαγιού, η αποκαλυπτική βιογραφία της από τον Τζο ΜακΓκίνις η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα.

   Όπως αναφέρει ο National Enquirer, φίλοι του ζεύγους Πέιλιν δηλώνουν ότι ο σύζυγός της Τοντ «έχει σιχαθεί» τα συνεχή σκάνδαλα που μαστίζουν το γάμο τους από τότε που κατέβηκε ως υποψήφια για αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ότι είναι έτοιμος να καταθέσει αίτηση διαζυγίου – πράγμα που αν συμβεί θα αμαυρώσει σχεδόν ανεπανόρθωτα την εικόνα της Πέιλιν στα μάτια των συντηρητικών ψηφοφόρων της.

   Στο βιβλίο του με τίτλο «Ψάχνοντας για την πραγματική Σάρα Πέιλιν», ο ΜακΓκίνις κατηγορεί την 47χρονη ότι στο παρελθόν πέρασε μια νύχτα πάθους με τον μικρότερό της μαύρο μπασκετμπολίστα Γκλεν Ράις, ότι έκανε χρήση κοκαΐνης και ότι διατηρούσε επί έξι μήνες εξωσυζυγικό δεσμό με τον Μπραντ Χάνσον, συνέταιρο του συζύγου της Τοντ – ισχυρισμοί που μάλλον διέλυσαν τις ελπίδες της φιλόδοξης Πέιλιν για την αμερικανική προεδρία.

 3. Ο/Η Ουρανοία, οι γονοίς μου μαι κράτοισαν λέει:

  Η χριστιανή γονοίς δαιν κάνουν αίκτροσοι

  http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=207420&artTitle=i_diadiktyaki__kariera_tis_ouranias_sto_twitter_i_saiko_kiler_pou_oneirevotan_latino

  Η διαδικτυακή… καριέρα της Ουρανίας στο twitter: Η «Σάικο Κίλερ» που ονειρευόταν Λατίνο

  Δήλωνε Κριός με πάθος και «κορίτσι που ψάχνει την ηρεμία του μυαλού της»

  Η διαδικτυακή… καριέρα της Ουρανίας στο twitter: Η «Σάικο Κίλερ» που ονειρευόταν Λατίνο

  15.12.2013 – 18.13

  ​Την… πιο θηλυκή πλευρά της η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, έκρυβε στο twitter όπου εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο «Psychourania Σάικο Κίλερ».

  Αυτό αποκαλύφθηκε από τα ηλεκτρονικά αρχεία που ανέκτησαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής από τους υπολογιστές των χρυσαυγιτών βουλευτών.

  Μπορεί ο λογαριασμός της στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να διαγράφηκε, ωστόσο τα ηλεκτρονικά της ίχνη έχουν παραμείνει στο διαδίκτυο!

  Όπως προκύπτει από τα tweets της ονειρευόταν Λατίνο γαμπρό και δήλωνε Κριός με πάθος, παρόλα αυτά έπεσε στην αγκαλιά του Αρτέμη Ματθαιόπουλου (Λατίνο δεν τον λες…)

  Ναι, ναι καλά διαβάζετε, στην Ουρανία Μιχαλολιάκου αναφερόμαστε!

  Ως βιογραφικό, η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε επιλέξει να γράψει το εξής κείμενο: «Πάρα πολλοί άνδρες θεωρούν ότι είμαι ένα concept ή ότι τους συμπληρώνω ή ότι θα τους κάνω να αισθανθούν ζωντανοί. Αλλά εγώ είμαι απλά ένα γ@μημ..ο κορίτσι που ψάχνει την ηρεμία του μυαλού της».

  Το απόσπασμα προέρχεται από την ταινία «Η Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού Μυαλού» του Εβραίου σεναριογράφου, Τσάρλι Κάουφμαν και μάλλον εκφράζει απόλυτα την κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

  «Τέτοιες ώρες μόνο οι κ@β..άρηδες τα δίνουν όλα στο Twitter. Καλύτερα κ@β..άρηδες από μίζερες αμπελοφιλοσοφίες. Να τα λέμε και αυτά» γράψει σε ακόμα ένα tweet της.

 4. Ο/Η Panayiotis Michalopoulos λέει:

  Για τον Σεβ. Mητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαο Χατζηνικολάου… ( έχουμε 55 αναρτήσεις στο ιστολόγιο «χαίρετε») ΕΔΩ:
  http://xairete.blogspot.gr/search/label/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82

 5. Ο/Η ΝΙΚΟΣ Χ λέει:

  Ποια Αριστερά; Ο Τσιπρας έχει παινέψει τον μητροπολίτη NASA.

 6. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ ο Γ΄ λέει:

  ο Χριστιανός Ορθόδοξος

  Προς Όλα τα Χριστιανικά blogs: Βάλτε το banner μου (Επειγόντως!)

  Posted in συνηθισμένα by orthodoxos on 22/02/2009
  http://orthodoxos.wordpress.com/2014/10/13/kai-pantofles-poulame/

  Να αγοράσουν κι άλλη μια παντόφλα στον Αγ. Διονύσιο (Δεν υπάρχει ΚΡάΤΟΣ!!!)

  Που ακούστηκεν Άγιος Μονοπάντοφλος;;;

  pantofla-dionissi

  Η ιερή παντόφλα του Αγ. Διονυσίου στο «Νήσος Κεφαλονιά» (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)

  Πανηγυρικό χαρακτήρα έλαβε το πρώτο τακτικό δρομολόγιο της KEFALONIAN LINES στην γραμμή ΚΥΛΛΗΝΗ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ.
  Το επιβατικό κοινό και η κοινωνία της Ζακύνθου αγκάλιασε το εγχείρημα της Εταιρείας μας και το πλοίο, ενώ η Εκκλησία παρέδωσε στο πλοίο την ιερή παντόφλα του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του νησιού, τιμή που αποδίδεται σε πολύ σημαντικές στιγμές για το νησί.
  Η παράδοση (Η ΠΑΡάΔΟΣΙΣ!!!) πραγματοποιήθηκε με ειδική τελετή αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι, ενώ ακολούθησε αγιασμός, στον οποίο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και επιβατών.
  Η KEFALONIAN LINES, ο πλοίαρχος του Πλοίου και όλο το προσωπικό ευχαριστούν από καρδιάς την ζακυνθινή κοινωνία και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγ. Διονυσίου για την μεγάλη τιμή που έκαναν στο πλοίο μας , ενώ από την πλευρά της η Εταιρεία μας υπόσχεται ότι θα σταθεί αντάξια των προσδοκιών του νησιού.
  Η ιερή παντόφλα (ΜΕΓάΛΗΝ Η ΧάΡΙΝ ΤΗΣ!!!) του Αγ. Διονυσίου τοποθετήθηκε σε ειδική λάρνακα (ΜΑΚΡΙάΝ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟύΣΕΣ και ΣΚώΡΟΥΣ!!!) και θα παραμείνει τοποθετημένη στο κεντρικό σαλόνι του «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ».

  Με εκτίμηση,
  Για την KEFALONIAN LINES SHIPPING Co.
  ΣΠΥΡΙΔΩΝ Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ
  (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!Δελτίο Τύπου της Kefalonian Lines)

  orse3

  ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

  +

  +

  +

  Αμήν

  Σχόλια που δεν πληρούν ταις απαραιτήτους προϋποθέσεις δια την προστασία της προσωπικότητος ημών, που θέτουσιν αυστηρώς αι ιεραί αποφάσεις των 7 οικουμενικών συνόδων, θα κόπτονται εκ της ειδικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, διά την Ελευθερίαν του Λόγου.

  (Σχόλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ το ποιμνίον, θα διαγράφονται αυτομάτως άνευ εξηγήσεως εκ μέρους του ιεροβλογίου μου…)

 7. Παράθεμα: Βυζαντινή Αρχοντιά [4] | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s