Ξέρει από κουπόνια ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου;

Του Δημήτρη Φύσσα στο Athens Voice

Ρίξτε μια ματιά στις αυξήσεις που έδωσαν με δικές τους αποφάσεις οι δικαστικοί στον εαυτό τους και που ξεκινάνε το Νοέμβρη:

Ειρηνοδίκης: συν 119 ευρώ, νέος βασικός μισθός 1.488 ευρώ. Πάρεδρος πρωτοδικείου: συν 143 ευρώ, νέος μισθός 1.654 ευρώ. Πρωτοδίκης :συν 289 ευρώ το μήνα, νέος βασικός μισθός 2.067 ευρώ. Πρόεδρος πρωτοδικείου: συν 471 ευρώ, νέος βασικός μισθός 2.480 ευρώ. Εφέτης και αντίστοιχοι: συν 636 ευρώ, νέος βασικός μισθός 2.894 ευρώ. Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: συν 782 ευρώ, νέος βασικός μισθός 3.307 ευρώ. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: συν 841 ευρώ, νέος βασικός μισθός 3.721 ευρώ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου: συν 1.111 ευρώ, νέος βασικός μισθός 4.134 ευρώ.

Τώρα, συμπληρώστε ότι 541 εκατ. ευρώ από το φετινό προϋπολογισμό θα πάνε για αναδρομικές αποδοχές και συντάξεις δικαστικών και ένστολων (πήραν κι αυτοί κάποια, πολύ λιγότερα, και πάλι με δικαστικές αποφάσεις, ώστε να μη φανεί ότι οι δικαστές δίνουν χρήματα μόνο στους εαυτούς τους) για την περίοδο από 1 Αυγούστου 2012 ως 31 Δεκεμβρίου 2014.

Όλα αυτά από τη σημερινή ειδησεογραφία.

Οι υπόλοιποι Έλληνες, που έχουν φορολογηθεί άγρια και έχουν υποστεί μειώσεις εισοδημάτων, θα πρέπει τώρα να τα πληρώσουν κι αυτοί. (Όπως και των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας, προεδρίας Δημοκρατίας, Βουλής, των στελεχών ΔΕΚΟ, παπάδων, πολιτικών και δεν ξέρω κι εγώ πόσων άλλων προνομιούχων κατηγοριών που δε χρειάζονται δικαστικές αποφάσεις για «αποκατάσταση αδικιών», επειδή –πολύ απλά– δεν τους είχε περικοπεί ποτέ τίποτα. Κι αυτά δεν είναι παρά νόμιμη φοροδιαφυγή).

Πού θα βρεθούν τα λεφτά για τους δικαστικούς; Θα κοπούνε από επιδόματα πολυτέκνων ή ανεργίας, για παράδειγμα. Θα κοπούνε από μισθούς άλλων, κατώτερων όντων που απασχολούνται στο Δημόσιο. Θα κοπούνε από τ΄ αναλώσιμα των νοσοκομείων. Και φυσικά, θα βρεθούνε από καινούργιους φόρους.

Μια πηγή νέων φόρων είναι τα κουπόνια που δίνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ως ιδιωτικές παροχές σε κάποιους εργαζόμενούς τους. Και πάλι στη σημερινή ειδησεογραφία, βλέπουμε ότι μαζί με τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου ή κινητού (που αφορά στελέχη εταιριών), θα θεωρείται πλέον εισόδημα και το κουπόνι του σούπερ μάρκετ. Αυτό δηλαδή που δίνεται σαν μισθός / μέρος μισθού / μπόνους παραγωγικότητας στο φτωχό εργαζόμενο, και που δεν μπορεί να το κάνει τίποτ΄ άλλο, παρά να πάει στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίσει.

Δηλαδή, ο ιδιωτικός υπάλληλος ή εργάτης, που παίρνει (αν παίρνει) όσο η μηνιαία αύξηση του εφέτη (636 ευρώ), τώρα θα φορολογηθεί για τα κουπόνια που μόνο τρόφιμα ή καθαριστικά μπορεί να πάρει.

Μήπως λαϊκίζω γιατί συνδέω άσχετα πράγματα; Όχι δα. Το κράτος είναι μια επιχείρηση που μαζεύει (ή δε μαζεύει) φόρους και τους μοιράζει κατά το δοκούν. Άλλο τηλεφωνήτρια που έχει ανάγκη τα κουπόνια του σούπερ μάρκετ, άλλο πρόεδρος Πρωτοδικείου με μηνιαία αύξηση όσα παίρνει η τηλεφωνήτρια (471 ευρώ, κι όποτε έχει δουλειά), άλλο υπάλληλος της Βουλής με θηριώδες εφάπαξ.

Άραγε ξέρει από κουπόνια σούπερ μάρκετ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Ο κ. Σαμαράς; Ο κ. Βενιζέλος; Ο κ. Χαρδούβελης; Ο κ. Σταϊκούρας; Μπορούν καν να υποθέσουνε περί τίνος πρόκειται; Μπορούν έστω να βάλουν κάποιο παρατρεχάμενό τους να ρωτήσει μια τηλεφωνήτρια; Κάθε απάντηση δεκτή, τα σχόλια είναι ανοιχτά.

Υ.Γ. 1 Όσο ο ιδιωτικός τομέας δεν εκπροσωπείται πολιτικά, τέτοια και χειρότερα θα παθαίνει.

Υ.Γ. 2 «Ο ΣΥΡΙΖΑ θ΄ αποκαταστήσει τις αδικίες», όταν γίνει κυβέρνηση. Εδώ γελάμε όλοι μαζί. Θυμόσαστε ποιο κόμμα εμπόδισε να κοπεί έστω μισό ευρώ από τους υπαλλήλους της Βουλής; Ή τίνος κόμματος ο αρχηγός υποστήριξε πρόσφατα στο «Άγιον Όρος» τις φορολογικές απαλλαγές των ρασοφόρων; Ή ποιοι κόπτονται για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών (να ξαναγυρίσουν δηλαδή στο «στοργικό» Δημόσιο), ενώ το 99.99% των καθαριστριών είναι ξεχασμένες –και ασύστολα εκμεταλλευόμενες- στον ιδιωτικό τομέα;

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Ξέρει από κουπόνια ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου;

 1. Ο/Η Phoenix λέει:

  Reblogged this on tolmima.

 2. Κόβουν μικροσυντάξεις, φορολογούν ασθενείς οικονομικές ομάδες, καί τά λεφτά αυτά πηγαίνουν στήν ολιγαρχική παρέα πολιτικών δικαστικών καί άλλων αυλικών. Ο κύριος(?) Τσίπρας, μέ σακάκι Boss τών ? ευρώ. Δέν συμφωνώ μέ τίς τρομαοκρατικές ομάδες, αλλά καταλαβαίνω τί τούς ερεθίζει καί τί τούς οδηγεί σέ αυτές τίς ενέργειές τους.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  H Αριστερά του λευκού

  http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/158694/perase-h-tropologia-poy-apokathista-toys-misthoys-to.html
  ………….
  Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι δεν προχωρά αυτόματα και η αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων, καθώς και άλλων ομάδων εργαζομένων που έχουν πληγεί από τις μειώσεις στις αποδοχές τους.
  …………
  Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ενημερώσει το Τμήμα ότι το κόμμα της θα ψηφίσει “παρών” στην τροπολογία.
  ………….

  “Παρών” στην τροπολογία δήλωσε και το ΚΚΕ……….

  • Ο/Η Po λέει:

   Να επαναλάβω το Υ.Γ. 2 του Δ. Φύσσα, για να καταλάβουν μερικοί τον λόγο της επιλογής μου να αναρτήσω το κείμενό του εδώ:

   «Ο ΣΥΡΙΖΑ θ΄ αποκαταστήσει τις αδικίες», όταν γίνει κυβέρνηση. Εδώ γελάμε όλοι μαζί. Θυμόσαστε ποιο κόμμα εμπόδισε να κοπεί έστω μισό ευρώ από τους υπαλλήλους της Βουλής; Ή τίνος κόμματος ο αρχηγός υποστήριξε πρόσφατα στο «Άγιον Όρος» τις φορολογικές απαλλαγές των ρασοφόρων; Ή ποιοι κόπτονται για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών (να ξαναγυρίσουν δηλαδή στο «στοργικό» Δημόσιο), ενώ το 99.99% των καθαριστριών είναι ξεχασμένες –και ασύστολα εκμεταλλευόμενες- στον ιδιωτικό τομέα;

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Φωτιάααααα!
  (κάψει κάψε! τι θα κάψεις από μια καρδιά καμένηηη!)
  και Τσεκούριιιι!
  στους Προσκυνημένους!!!

 5. Ο/Η ΝΙΚΟΣ Χ λέει:

  Αμάν αυτος ο Σύριζα, το νεο μας ΠΑΣΟΚ.

 6. Ο/Η Κέρκης Σ. λέει:

  O tempora o mores,που θα έλεγαν και οι Λατίνοι!Ξεχνάτε μήπως ΤΙ έκαναν οι δικαστικοίεπί του-
  αλήστου μνήμης-Μητσοτάκη;!Αλλά και άλλοτε για τις τσέπες τους!Εδώ χρειάζεται και κάποια»δι-
  κτατορία»,που με νόμο να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την οποιαδήποτε προσφυγή του οποιουδήποτε και για
  οποιοδήποτε ποσόν ή άλλη αποδοχή τουλάχιστον για ένα ΕΥΛΟΓΟ χρονικό διάστημα έως ότου
  σταδιακά να μπορέσει το κράτος να αποκαταστήσει ΟΛΟΥΣ κι όχι επιλεκτικά!Πέραν των 7.000€,
  που μου έχουν περικόψει από το 2011 σταδιακά κι απ’ αυτά,που μου δίνουν τώρα,ως σύνταξη
  μου παίρνουν με διάφορους τρόπους 3 ακόμη συντάξεις!!Εγώ ΠΟΤΕ και ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ;!!

 7. Ο/Η Φοιτητής Νομικής λέει:

  Το άρθρο είναι κατάπτυστο,λαϊκίστικο και με άρκετες ανακρίβειες. Δεν ειμαι από οικογένεια δικαστών,η μητέρα μου ειναι καθαριστρία που αμοίβεται με 434 από το κάτεργο της εταιρίας ενοικιάσεων εργαζομένων όμως το λειτούργημα του δικαστή ειναι το υψιστο σε μια πολιτεία που θέλει να λέγεται δημοκρατική και δεν είναι δυνατόν να αμοίβεται λιγότερο από υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών ή της Βουλής.
  Χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια στις εξετάσεις για τη Σχολή δικαστών (δεδομένου ότι εχουν παρουσιαστεί νοσηρά φαινόμενα νεποτισμού); ΣΙΓΟΥΡΑ!
  Χρειάζεται αναμόρφωση του προγράμματος και του τρόπου εξέλιξης των δικαστών; ΒΕΒΑΙΑ
  Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας; ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
  Υπάρχουν δικάστες με ρατσιστικές και αντιδημοκρατικες απόψεις(ειδικα στον χωρο των ποινικών δικαστηρίων); ΝΑΙ
  Υπάρχουν όμως και δικάστες που είναι άξιοι, που μπορεί να τους χάσουν συγγενείς και φίλοι για να ανταπεξέλθουν στα καθηκοντά τους,που δεν ανέχονται εξωθεν παρεμβάσεις.
  Τα χρήματα των δικαστών είναι λίγα και το λέει αυτό ενα παιδί από εργατική οικογένεια,χωρίς ακρες στο νομικό χώρο που ονειρό του είναι να γίνει δικαστης για να υπηρετήσει το υψιστο ιδανικο σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαιο.
  Υ.Γ. Οι λαϊκισμοι του τυπου «Αν σε ενδιαφερει να αποδώσεις δίκαιο,δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαιν για τα λεφτα» ή «Αν θέλεις να βγάλεις χρήματα υπάρχει η ελευθερη αγορα του δικηγορου» δεν ευσταθου. Αφενός διότι οι αμοιβες πρέπει να είναι αναλογες του κύρους ώστε να μπορεί ο δικαστης να αφοσιωθει απερισπαστος στο εργο του και αφετερου διότι η ελευθερη αγορα της δικηγορίας είναι μια φενάκη. Εαν η οικογενεια σου δεν ειναι νομική ή πολιτικη(εστω και στο επιπεδο της τοπικης αυτοδιοικησης) ή εστω δεν συναλλάσσεται με ευρυ κύκλο προσωπων(εφοριακος,τελωνειακος,επιχειρηματιας) δεν πρόκειται να σταυρωσεις πελατη.Εαν η οικογενεια σου δεν εχει «ταϊσει» ή «εξυπηρετήσει» δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες, Ας μην μιλήσουμε για το πως προσλαμβάνονται οι νομικοι συμβουλοι σε τραπεζες και ναυτιλιακες (τηλεφωνακι).Μονη διεξοδος για εναν νεο νομικό που δεν εχει καταγωγη απο ευκαταστατη οικογενεια ή να φυτοζωει ως χαμηλομισθος υπάλληλος σε καποιο δικηγορικο γραφείο.

 8. Ο/Η Κέρκης Σ. λέει:

  Τι γαρ αν και έλεγες, ώ εταίρε!Προορίζεσαι -καταφαίνεται αυτό-για τον κλάδο των δικαστικών!Ας
  ελπίσουμε ότι ΣΕΙΣ οι νεώτεροι-να χαλάσετε την πιάτσα-,ώστε να ΔΕΙ και η Ελλάδα με το λαό
  της την ΑΔΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Δικαιοσύνη!!!!!!!!!!!!!

 9. Σιγά μήν χαλάσει η πιάτσα. Στήν πόρτα τής πιάτσας Εξουσίας, καραδοκεί τό τέρας Κίρκη έτοιμη νά μεταμορφώσει τόν κάθε ευνούχο επαναστάτη τού γλυκέως ύδατος, σέ χοίρο, νά σέρνεται καί νά εθίζεται στόν βούρκο τής εξουσίας. Εδώ τίθεται τό ερώτημα. Ο κατέχων ένα ανώτατο λειτούργημα παίρνει ώς κίνητρο τήν ουσία τού λειτουργήματος ή τήν χρηματική αμοιβή, καί λειτουργεί ανάλογα μέ τά λεφτά που παίρνει ως μισθό? Πόσα ντόλαρς ή ευρώ δικαιοσύνη θέλετε? Ωιμέ!!!

 10. Ο/Η kostas λέει:

  ΘΕΜΕΛΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΚΑΤ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΙ -ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΤΟΣ ΛΙΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
  ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.