Ο Αρχισταυρωτής Μεγαλέξανδρος, ίνδαλμα μητροπολιτών

(Με την ευκαιρία της επικείμενης ανακάλυψης του τάφου του)

Φριτς Λανγκ: «Ο Τάφος του Ινδού»

Φριτς Λανγκ: «Ο Τάφος του Ινδού»

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τώρα που ετοιμάζεται «να λάμψει το αρχαίον μεγαλείον», κατά πως έλεγε και η Μαντάμ Σουσού του Ψαθά, με την αποκάλυψη του τρίτου τάφου του Μεγαλέξαντρου (τον δεύτερο είχε ανακαλύψει η έγκριτη εθνικόφρων αρχαιολόγος κα Λιάνα Σουλβατζή, τον πρώτο ο αββάς Σισώης), είναι χρήσιμο να θυμηθούμε μερικά πράγματα. Περί του ότι ο τάφος ανήκει στο γιό της μαύρης χήρας Ολυμπιάδας δεν υπάρχει αμφιβολία, το επιβεβαιώνει και το οικογενειακό προσκύνημα του απόστρατου Μακεδονομάχου Αντώνη Σαμαρά. Είναι κρίμα που αν δεν είχε ξοδέψει ανεξέλεγκτα τόσα εκατομμύρια στα μυστικά κονδύλια (για το καλό της Μακεδονίας βεβαίως) ως υπουργός Εξωτερικών, τώρα θα δινόντουσαν για το καλό της ανασκαφής. Αλλά και ο διάδοχος του κ.Σαμαρά ο κ.Τσίπρας, αρχηγός του νεοφώτιστου κόμματος της Εκκλησίας που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, συνάπτεται με το Στρατηλάτη. Σε ανύποπτο χρόνο είχε δώσει συνέντευξη (18.11.2011) στο ακροδεξιό μπλογκ Olympia και σε άλλα τέσσερα του ίδιου πάνω-κάτω φυράματος, στο κλίμα οικειότητας των τηλεοπτικών πρωϊνάδικων («Αλέξη» πες μας κλπ), στα πλαίσια των φιλικών συνεντεύξεων του ίδιου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με λαικοδεξιούς, ακροδεξιούς και φιλοχρυσαυγίτες δημοσιογράφους. Εκεί είχε πει πως δεν θα είχε αντίρρηση να στηθεί άγαλμα το Μεγαλέξαντρου στην Αθήνα. Είναι περίεργο ο πρόεδρος ενός κόμματος, που έχει για σημαία του την αντίθεσή του στον ιμπεριαλισμό (των άλλων), να λέει για έναν ιμπεριαλιστή και χασάπη μονάρχη: «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην εποχή του, ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη στρατηγική ευφυΐα και ήταν και μαθητής του μεγάλου Αριστοτέλη πάνω απ’ όλα. Από εκεί και πέρα, νομίζω την κάθε ιστορική προσωπικότητα θα πρέπει να την κρίνουμε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του (sic) και όχι εκ των υστέρων» (!). Δηλαδή θέλει να μας πει ο ποιητής πως ένας μαθητής του Αριστοτέλη δικαιολογείται να σφάζει αθώους, ακόμη και φίλους του, ακόμη και τον ανιψιό του δασκάλου του, επειδή αυτή ήταν η εποχή του; Αυτά του είχε μάθει ο δάσκαλός του; Αναρωτιέμαι αν ο κ.Τσίπρας αναγνωρίζει το ίδιο ελαφρυντικό και στους σταυρωτές του Χριστού ή στους ανασκολοπιστές του Θανάση Διάκου. Τέλος να ρωτήσω μαζί με τον ποιητή: «O νεαρός Aλέξανδρος υπόταξε τις Iνδίες. Mοναχός του;». Ας διαβάσει λοιπόν ο συνομιλητής Αγιορειτών ‘φιλοσοφούντων ηγούμενων'(!) κ.Τσίπρας, εκτός από «Νίτσε και Ηράκλειτο» (sic) και λίγο Μπρεχτ.


Ο κ. Μάθιου Νίμιτς, μεσολαβητής του γ.γ. του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα των Σκοπίων, ανέφερε τα αυτονόητα: «Θα πω ότι προσωπικά δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Μέγα Αλέξανδρο, …έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε πολλές πόλεις. Δεν διέδωσε τη Δημοκρατία και τις πολιτειακές αξίες. Για τον λόγο αυτό μου φαίνεται περίεργο που υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα, σχετικά με το ποιος θα τον κληρονομήσει» (9.10.2007). Όμως ο Μεγαλέξανδρος δεν έχει μόνο ως θαυμαστή τον αρχηγό της (ριζοσπαστικά) αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταξύ των θαυμαστών του συγκαταλέγονται Ρωμιοί και Σλαβομακεδόνες μητροπολίτες, με κορυφαίο τον κ.Άνθιμο (σύνεδρο του συνεδρίου «Αριστερά και Εκκλησία»). Σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις λατρείας του προς τον Μακεδόνα κατακτητή, είχε πει, σχολιάζοντας την έκδοση νομίσματος της ΠΓΔΜ με τον Μ. Αλέξανδρο: «Οι Έλληνες αισθάνονται πως κόπηκαν τα εθνικά τους φτερά» (20.1.2014). Ο ίδιος, σφοδρός πολέμιος της ομοφυλοφιλίας (των μη κληρικών), είχε εμφανιστεί (Mega, 6.12.’04-Γ.Πρετεντέρης) ως Ηρακλέας της αγνότητας της κλίνης του Μεγαλέξαντρου από το (κατά Χουντόδουλον) «κουσούρι» κι ας λένε οι ακαταμάχητες αρχαίες μαρτυρίες, διασταυρωμένες και με ονόματα, για τα γούστα του Στρατηλάτη, που έμοιαζαν και με τα γούστα πολλών ρασοφόρων. Ο Αλέξανδρος υπήρξε ακόμη κατεδαφιστής της ελληνικής Θήβας, μακελλάρης του ανδρικού πληθυσμού της Γάζας, όπου πέρασε έναν κρίκο στις φτέρνες, του διοικητή της, τον έδεσε πίσω από ένα άλογο και τον έσερνε στην πόλη μέχρι να ξεψυχήσει, φονιάς του φίλου και σωτήρα του Κλείτου, και Σταυρωτής (κατά τον στρατηγό του, τον μετέπειτα Πτολεμαίο Α΄) του ιστορικού Καλλισθένη του Ολυνθίου, αγαπημένου ανιψιού του δασκάλου του, του Αριστοτέλη, επειδή, όντας αξιοπρεπής, αρνήθηκε να προσκυνήσει την θεϊκή ύπαρξη του Μακεδόνα τυράννου, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Ορθοδοξία, που έχει αγιοποιήσει δεκάδες, κατά συρροήν διαστροφικούς δολοφόνους, αυτοκράτορες, βασιλιάδες και τσάρους. Υπάρχει όμως στον Αλέξανδρο ένα πολύ δαιμονικό στοιχείο, που θα έπρεπε να προκαλεί μεγάλη απέχθεια στον Άνθιμο, αν πράγματι ήταν Απόστολος του Χριστού και όχι ένας ακροδεξιός κρατικός υπάλληλος, που ανταλλάσσει αμοιβαία υποκριτικές και καιροσκοπικές φιλοφρονήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μακεδόνας επιδρομέας, δεν φτάνει που πούλησε 30.000 κατοίκους της Τύρου, που σώθηκαν από τη σφαγή, ως δούλους, σταύρωσε και 2000 νέους επιζήσαντες της πολιορκίας της, επειδή υπερασπίστηκαν γενναία την πόλη τους (Κούρτιος Ρούφος ‘Historiae Alexandri Magni’, 4.4.17), ενώ όπως αναφέρει ο Αρριανός, όταν πέθανε ο Ηφαιστίων, διέταξε να σταυρώσουν το Γλαυκία (το γιατρό του), επειδή τον θεώρησε υπεύθυνο για τον θάνατο του εραστή του. Γράφει ο Ρούφος: «Τότε η οργή του βασιλιά παρουσίασε ένα θλιβερό θέαμα στους νικητές, το θάνατο δυο χιλιάδων, τους οποίους η γενική φρενίτιδα τους κάρφωσε σε σταυρούς, κατά μήκος της απέραντης ακτής».
Πολλοί έχουν αμφισβητήσει την ακρίβεια του Λατίνου ιστορικού στην περιγραφή πολλών γεγονότων της βιογραφίας του Μακεδόνα κατακτητή, επειδή αυτός εμφορούνταν από απέχθεια για κάθε λογής τύραννο. Όμως ο έγκριτος ιστορικός Α.Β.Bosworth, ένας ειδικευμένος στην ιστορία του Αλεξάνδρου καθηγητής κλασσικής και αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Δ.Αυστραλίας στο άρθρο του «Plus ca change-Ancient Historians and their Sources» (Classical Antiquity vol. 22, No. 2, October 2003, σελ. 167–198), τον υπερασπίζεται πειστικά. Σε κάθε περίπτωση η έφεση του Αλέξανδρου στις σταυρώσεις προκύπτει και από τις μαρτυρίες και άλλων ιστορικών και μάλιστα φιλικά διακείμενων (Αρριανός, Πτολεμαίος Α΄).

Το θανατηφόρο μαρτύριο της Σταύρωσης προκαλούσε φρίκη σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο οποιασδήποτε εποχής και μόνο διαστροφικές προσωπικότητες μπορούσαν να το διατάξουν και να το εκτελέσουν και μάλιστα σε βάρος αθώων, όπως έκανε το ίνδαλμα των Ρωμιών εθνικιστών. Αν ακούσουμε τους Ρωμαίους σοφούς, που έζησαν σε έναν κόσμο απίστευτης σκληρότητας, θα δούμε πως η εποχή δεν αποτελεί δικαιολογία για την ανθρώπινη κτηνωδία, όπως ισχυρίζεται έμμεσα ο κ.Τσίπρας, κτηνωδία που επιβιώνει άλλωστε μέχρι και σήμερα, σε όσους είναι από τη φύση τους καθάρματα. Ο Κικέρων, ακούσιος μάρτυρας μιας Σταύρωσης, υπέφερε από το θέαμα και το χαρακτήρισε ως την πιο κτηνώδη απεχθή και ακραία ποινή (In Verrem 2:5.165-168). Ο Ιούλιος Παύλος, Ρωμαίος διακεκριμένος νομομαθής και αξιωματούχος του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Σεβήρου, το κατέταξε σε σκληρότητα ως χειρότερο από την καύση, τον αποκεφαλισμό και τη ρίψη στα θηρία, ο δε Σενέκας έγραψε στηλιτεύονας την ποινή πως ο καθένας θα προτιμούσε να πεθάνει προτού τον ανεβάσουν στο Σταυρό (Διάλογοι, 3.2.2). Η Σταύρωση του Χριστού συμβολίζει για τη Χριστιανoσύνη την υπέρτατη θυσία του θεού της χάριν των ανθρώπων. Οι Σταυρωτήδες και μάλιστα τόσων πολλών, τόσο καλών και διαφορετικής προέλευσης ανθρώπων, είναι οι πιο καταραμένοι από όλους τους εγκληματίες και προκαλούν ανατριχίλα σε κάθε ειλικρινή πιστό. Ο Άνθιμος («μαύρισε ο τόπος από μετανάστες») ή μάλλον ο Διονύσης Ρούσας, συνομιλητής της κας Πάνια, Μακεδών από τα Κούκουρα της Ηλείας, καθαιρέσιμος (αντικανονικός με μετάθεση από την Αλεξανδρούπολη) μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, υπερπρονομιούχος επαγγελματίας εκπρόσωπος του Εσταυρωμένου, δεν έχει το μυαλό να κρατήσει στοιχειωδώς κάποια προσχήματα και εκθέτει τη χριστεμπορία του ανεπανόρθωτα. Η «Θεόπνευστη» και Ιερή ‘Π.Διαθήκη’ του τον έχει προειδοποιήσει για τον Αλέξανδρο: «..συνεστήσατο πολέμους πολλούς ..και έσφαξε βασιλείς της γης..έλαβε σκύλα πλήθους εθνών..υψώθη, και επήρθη η καρδία αυτού» και οι διάδοχοί του «επλήθυναν κακά εν τη γη» (Α΄Μακ. 1.1-1.9). Νομίζω λοιπόν, πως η Αγιοτάτη Σύνοδος οφείλει να προχωρήσει στην καθαίρεσή του, αντικαθιστώντας τον με τον αρχιμανδρίτη ναού της Θεσσαλονίκης, που είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2009 στη Στυλίδα, κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε νέο με διανοητικά προβλήματα και στη συνέχεια κρύφτηκε στο Άγιο Όρος, αγνοούμενης έκτοτε της έκβασης αυτής της υπόθεσης, για την οποία ο Άνθιμος, μέλος του Συνοδικού Δικαστηρίου που είχε αθωώσει τον πορνοφασίστα μητροπολίτη Πρεβέζης Στυλιανό και διώκτης του «πορνικού» πολιτικού γάμου, είχε εκδηλώσει την άσφαιρη «οργή» του. Η ατιμωρησία του αρχιμανδρίτη αποδεικνύει την αθωότητά του και πρέπει να αποκατασταθεί πανηγυρικά, προαγόμενος στην έδρα του θαυματουργού Μυροβλήτη (με κρυφό σύστημα σωληνώσεων).

*

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας “Λόγος

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Logos. Bookmark the permalink.

33 Responses to Ο Αρχισταυρωτής Μεγαλέξανδρος, ίνδαλμα μητροπολιτών

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Αλήθεια καθάρισε τον κομπογιαννίτη για τα μάτια του αγαπημένου του;
  Τέτοιουν άντρα! Τέτοιουν άντρα!
  Θα πουλήσου κι τα γίδια κι τη μάντρα!
  Φάτε τη σκόνη του ορέ!

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  O Νίκος Ζαχαρόπουλος ομότιμος καθηγητής θεολογικής πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδέχεται: Με αγωγό έστελναν το μύρο στον δήθεν μυροβλύτη Αγ. Δημήτριο της Θεσσαλονίκης!

  11.378 views

 3. Ο/Η ANT.ANT λέει:

  επιτέλους λίγη αλήθεια……..
  συμπληρώνω με αυτό

  [Η αρχαιομαλακία ως επιστήμη]

  Όταν οι κυρίες και οι κύριοι του καλού κόσμου τελειώνουν το γεύμα τους και τακτοποιούν τις ελεημοσύνες τους αρχίζουν να φιλολογούν και να στοιχηματίζουν. Από το γήπεδο μέχρι τους μπαζωμένους θολωτούς τάφους, η κοινωνία του θεάματος επιτελεί το ιερόν της καθήκον. Ο χορτασμένος μεσαίος όχλος αρματωμένος με κρατική εκπαίδευση και ιερό ορθόδοξο παροξυσμό, τώρα τρυπώνει στα λαγούμια των αρχαίων. Εκεί που το σκληροτράχηλο βυζί της κυρίας εφόρου αρχαιοτήτων και το μαρκούτσι του δαιμόνιου απλήρωτου ρεπόρτερ κάνει πολιτική.

  Εκεί που κάποτε μεγαλούργησαν οι σφαγές και οι δόλιες βασιλείες τώρα η σκαπάνη της αμεριμνησίας βρίσκει στόχο. Οι καναλάρχες τρίβουν τα χέρια τους και οι ντόπιοι φτωχοδιάβολοι ετοιμάζονται να αναβαθμίσουν τα καφέ μπαρ και τις ψησταριές σε γκουρμεδάδικα για βιτσιόζους γερμανοδανούς αρχαιολάτρες με φράγκα. Φιλόλογοι φροντιστές, ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι, βρίσκουν μια ζεστή περιστρεφόμενη πολυθρόνα στα χειμερινά ανάκτορα της νεριτ για να αποθέσουν την πορδούλα τους. Οι καυλοπυρέσουσες νοικοκυρές συζητούν στα μπαλκόνια για τον Αλέξανδρο και τη Ρωξάνη, οι μπούκερς στήνουν στοιχήματα.

  Εδώ, μια νέα κοσμική αυταπάτη γεννιέται με τα υπολείμματα ενός πολιτισμού που θάφτηκε μέσα στη λάσπη της ιστορίας. Τώρα που ανέλαβαν οι κρατικοί τυμβωρύχοι με τις μπουλντόζες τους, ψάχνοντας μανιωδώς για πολύτιμα τιμαλφή, δηλαδή για λίγη πρέζα εθνικής υπερηφάνειας, όλα θα βγουν στο φως. Λιοντάρια, καρυάτιδες, φαντασιώσεις. Όλες οι οδύνες των σκοτωμένων και όλες οι κούφιες ρητορείες των νικητών. Εδώ, θα βαρέσει φλέβα χρυσού ο γκασμάς. Και η τελική άποψη θα λέει πως οι Έλληνες όταν ομονοούν βγαίνουν νικητές. Και πως κάθε ένδοξος θολωτός τάφος που στεγάζει μέσα του ένδοξα βασιλικά αρχίδια και σπουδαία πριγκιπικά μουνιά χτίζεται με θυσίες.

  Αλήθεια πόσοι γαμήθηκαν για να χτιστεί αυτό το κωλομνημείο και πόσοι θάφτηκαν λίγο πιο δίπλα, πρόχειρα και μουλωχτά, χωρίς τιμές και χωρίς ταφόπλακα; Πόσοι θάβονταν ομαδικά σε πρόχειρους τάφους κοντά στα κολοσσιαία μνημεία των βασιλιάδων τους και ψόφαγαν σα σκυλιά απ’ το βούρδουλα του επιστάτη;

  Απ’ τις ένδοξες πυραμίδες-που ένας ολόκληρος λαός ξέσχιζε τον κώλο του μια ζωή για να τις κατασκευάσει, ώστε να κοιμηθούν εν τιμή και ειρήνη αιωνίως οι δυνάστες του-,μέχρι τα ένδοξα έθνη κράτη που βατεύει με την υπερψωλλή του ο κύριος καπιταλιστής, οι άνθρωποι γυρνούν να ακουμπήσουν στο παλιό και το φθαρμένο. Μέσα απ’ την υπεραξία των ερειπίων ελπίζουν πάντα να καλύψουν το μεγάλο τους κενό.

  Ποιος αλήθεια αρχαιομαλάκας φαντασμένος νεοέλλην θα πήγαινε να δουλέψει στα κάτεργα ενός υπερμεγέθους τάφου και ποιος θα έστελνε το παιδί του πεσκέσι στον ψόφιο Φαραώ Σέσωστρις που ήθελε μαζί του φρέσκια νεανική σάρκα για να ταΐσει την κτηνώδη ματαιοδοξία του; Πραγματικά κανείς αρχαιομαλάκας δεν θα ήθελε να ζει εκείνη τη φριχτή εποχή. Κανείς δεν θα αναπολούσε αυτή τη μακρινή αρχαία αθλιότητα, αν σκεφτόταν με το μυαλό κι όχι με τα ένδοξα ελληνικά του αρχίδια.

  Ποιος θα αφιέρωνε τη ζωή του για να χτίσει αυτή τη σπουδαία άχρηστη μαλακία; Αν δεν πάψουν οι θλιβεροί συμπολίτες, σα χάνοι να αναμασούν την πεθαμένη αρχαιότητα και να υπερηφανεύονται για την ένδοξη νεκροφιλία τους, δεν θα βρουν ποτέ την αλήθεια και την πραγματική υπερηφάνεια. Θα σέρνονται με τη μαγαρισμένη τους εξουσία και τους διορισμένους απ’ το εξωτερικό εγχώριους σωτήρες στα σφαγεία του νάτο, μακελεύοντας άλλους λαούς που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι.

  Απ’ τη μια θα ψηφίζουν τους νενέκους και απ’ την άλλη θα τους ξορκίζουν με χωριατοφασισμό και λοστάρια. Απ’ τη μια θα γκρινιάζουν για τον πετσοκομμένο μισθό κι απ’ την άλλη θα φουσκώνουν σαν παγώνια μπροστά στην αρχαία ένδοξη σπορά ερειπίων. Μπροστά απ’ τις ακρωτηριασμένες κόρες απ’ τις Καρυές της Λακωνίας που οι βασιλιάδες έχρισαν κολώνες για να βαστούν τις στέγες ενός ετοιμόρροπου κόσμου.

  https://dromos.wordpress.com/2014/09/18/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%89%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7/

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Εξαιρετικό
   Ούτε ένας Ελληνορθόδοξος «Χριστιανός» (της πλάκας) δεν σκέφτεται πόσοι δούλοι βασανίστηκαν, μάτωσαν, σκοτώθηκαν για να χτίσουν τους διαβολικούς τάφους της κάθε Αμφίπολης των διαστροφικών αχόρταγων και άρπαγων βασιλιάδων και στρατηγών.
   Ας στείλουν τα παιδιά τους εργάτες-δούλους στα μαυσωλεία των εκμεταλλευτών τους.

   Μπέρτολτ Μπρεχτ: Ερωτήσεις ενός εργάτη που διαβάζει (1935)

   Ποιος έχτισε τη Θήβα την εφτάπυλη;

   Στα βιβλία δε βρίσκεις παρά των βασιλιάδων τα ονόματα.
   Oι βασιλιάδες κουβαλήσαν τ’ αγκωνάρια;

   Kαι τη χιλιοκαταστρεμμένη Bαβυλώνα –
   ποιός την ξανάχτισε τόσες φορές; Σε τι χαμόσπιτα
   της Λίμας της χρυσόλαμπρης ζούσαν οι οικοδόμοι;

   Tη νύχτα που…

   το Σινικό Tείχος αποτελειώσαν,
   πού πήγανε οι χτίστες; H μεγάλη Pώμη
   είναι γεμάτη αψίδες θριάμβου. Ποιος τις έστησε;
   Πάνω σε ποιούς θριαμβεύσανε οι Kαίσαρες;

   Tο Bυζάντιο το χιλιοτραγουδισμένο
   μόνο παλάτια είχε για τους κατοίκους του;
   Aκόμα και στη μυθική Aτλαντίδα,
   τη νύχτα που τη ρούφηξε η θάλασσα,
   τ’ αφεντικά βουλιάζοντας, μ’ ουρλιαχτά τους σκλάβους τους καλούσαν.

   O νεαρός Aλέξανδρος υπόταξε τις Iνδίες.
   Mοναχός του;
   O Kαίσαρας νίκησε τους Γαλάτες.
   Δεν είχε ούτ’ ένα μάγειρα μαζί του;
   O Φίλιππος της Iσπανίας έκλαψε όταν η Aρμάδα του βυθίστηκε.
   Δεν έκλαψε, τάχα, άλλος κανένας;
   O Mέγας Φρειδερίκος κέρδισε τον Eφτάχρονο τον Πόλεμο.
   Ποιος άλλος τόνε κέρδισε;

   Kάθε σελίδα και μια νίκη.
   Ποιος μαγείρεψε τα νικητήρια συμπόσια;

   Kάθε δέκα χρόνια κι ένας μεγάλος άντρας.
   Ποιός πλήρωσε τα έξοδα;

   Πόσες και πόσες ιστορίες.
   Πόσες και πόσες απορίες.

 4. Ο/Η Liberal λέει:

  http://bourchas.blogspot.gr/2007/10/blog-post.html

  Ευτυχώς που ο κ. Νίμιτς δεν ζει στην Ελλάδα!

  Ως γνωστόν, οι πρόσφατες δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε κ. Νίμιτς, που αναφέρονταν στον βίο και την πολιτεία του Αλέξανδρου προξένησαν κύματα αγανάκτησης στην ελληνική κοινή γνώμη (την πάλαι ποτέ «δημοσία ελληνικήν συνείδησιν») και στην πολιτειακή και ακαδημαϊκή ηγεσία της χώρας.

  Οι επίμαχες δηλώσεις του κ Νίμιτς είναι οι εξής:

  «Οσον αφορά στο όνομα του αεροδρομίου, θα πω ότι, προσωπικά, δεν είμαι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά το γεγονός πως γνωρίζω ότι αυτό θα προκαλέσει άσκηση κριτικής και στις δύο χώρες. Αυτός ήταν σίγουρα μεγάλος κατακτητής, αλλά κατακρεούργησε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε πολλές πόλεις. Ο ίδιος δεν ήταν προωθητής της δημοκρατίας και του πολιτικού βίου και, κατά την άποψή μου, δεν άφησε πίσω του τη θετικότερη, μακροχρόνια αυτοκρατορία. Γι’ αυτό και μου φαίνεται παράξενο να υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός γύρω από την κληρονομιά που άφησε, με αρνητικές επιπτώσεις στον 21ο αιώνα, χιλιάδες χρόνια μετά το θάνατό του. Αλλά, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, η οποία πιθανότατα δεν έχει πραγματική αξία. Εγώ προτιμώ να βλέπω μπροστά και όχι πίσω. Πιστεύω πως οι άνθρωποι στην περιοχή έχουν τη δυνατότητα να οικοδομήσουν νέες σχέσεις, ισχυρές δημοκρατίες και οικονομική προοπτική στο ευρωατλαντικό πλαίσιο, αλλά μόνον στην περίπτωση που εργαστούν από κοινού και αφήσουν πίσω τους κάποια από αυτά τα ιστορικά ζητήματα».

  Ελάχιστοι, ωστόσο, στην Ελλάδα θα θυμούνται, ότι παρόμοιες υστερικές και ανιστόρητες αντιδράσεις ξεσήκωσε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1993, ένα απλό και μόνο άρθρο στο περιοδικό «ΟΜΙΚΡΟΝ» της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ του δημοσιογράφου και διανοούμενου Τάκη Μίχα.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι το άρθρο αυτό του Τάκη Μίχα διατηρείται ακόμα και σήμερα επίκαιρο.

  Όμως, όπως μας θυμίζει ο Νίκος Δήμου στο πρόσφατο άρθρο του με τον τίτλο «Μακελλάρηδες», «όταν το 1993 ο Τάκης Μίχας έγραψε κάτι παρόμοιο, προπηλακίστηκε, εξυβρίστηκε, έχασε και την δουλειά του».

  Ευτυχώς που ο κ. Νίμιτς δεν ζει στην Ελλάδα και γλύτωσε τα χειρότερα!

  Posted by George

 5. Ο/Η IK λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτο

  Πρέπει να είναι γνωστό (αλλά δεν γνωρίζω αν είναι), ότι η Εκκλησία τίμησε τον Μ. Αλέξανδρο υπέρ το δέον, ακόμη και πάνω από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και τούτο για 7 αιώνες!
  Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος συνήλθε στην Νίκαια της Βιθυνίας στις 14 Ιουνίου 325 μ.Χ. (14-19 Ιουνίου 325 δια τον Όρον της Πίστεως). «Εν υπατεία Παυλίνου και Ιουλιανού των λαμπροτάτων, έτους από Αλεξάνδρου χλς΄, εν μηνί Δεσίω ιθ΄ τη προ ιγ΄ καλανδών Ιουλίων εν Νικαία τη Μητροπόλει Βιθυνίας» (Τούτο ανεγνώσθη υπό του Νικομηδείας Ευνομίου. Μήλια Σπ. Πρακτικά Οικουμενικών Συνόδων, Β’ πράξη της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου).
  Δηλαδή, η Εκκλησία εν Συνόδω, δεν χρονολογεί από την γέννηση του Ιησού Χριστού, αλλά από το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου και τούτο μέχρι το 691! Εκεί, η Εκκλησία, πάλι εν Συνόδω (ΣΤ΄ Οικουμενική) αποφάσισε να αλλάξει και να χρησιμοποιήσει την εβραϊκή χρονολόγηση, από Κτίσεως Κόσμου (γ΄ κανόνας). Έτσι και πάλι αγνοήθηκε ο Ιησούς Χριστός!
  Έπρεπε να φτάσουμε στον 17ο αι. για να σκεφτεί κάποιος Πατριάρχης ΚΠόλεως, αφορισθείς μάλιστα για Προτεσταντισμό, ο Κύριλλος Α΄ Λούκαρις, να αλλάξει τη χρονολόγηση, όπου το 1628 ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση της ΣΤ΄ Συνόδου και μονομερώς αποφάσισε τη χρονολόγση από Χριστού γεννήσεως!
  Σύμφωνα με τα ανωτέρω εκτεθέντα, εξηγείται η λατρεία κάποιων Μητροπολιτών προς το πρόσωπο του Μ. Αλεξάνδρου!

  ΙΚ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Eυχαριστώ για τις πληροφορίες.
   Δείτε κι αυτό:

   http://prologos-ellinon.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html
   …………………………
   Στην παλαιοχριστιανική εποχή, λοιπόν, ο πλέον συνηθισμένος τρόπος χρονολόγησης ήταν η αναφορά στη ρωμαϊκή Ινδικτιώνα, όπου «Ινδικτιών» ήταν η 15ετής φορολογική περίοδος με αφετηρία την 1η Σεπτεμβρίου, που είχε ορισθεί από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο . Αλλά από τον 8ο αιώνα οι Βυζαντινοί άρχισαν να χρονολογούν με αφετηρία το έτος κτίσεως του κόσμου. Προσπάθησαν πολύ, έκαναν σύνθετους υπολογισμούς και ύστερα από διάφορες προτάσεις κατέληξαν στο ότι η αρχή του χρόνου έπρεπε να ορισθεί το 5509/8 π.Χ. και ειδικότερα η 21η Μαρτίου, ημερομηνία της εαρινής ισημερίας. Η παλαιότερη μάλιστα επιγραφή που αναφέρεται σε αυτό το σύστημα χρονολόγησης έχει εντοπισθεί στον Παρθενώνα και μιλάει για το έτος 6792 από κτίσεως κόσμου, δηλαδή το 704. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει η κυρία Τζιτζίμπαση, ότι δηλαδή οι Βυζαντινοί δεν έζησαν ποτέ τις χρονολογίες-σταθμούς 1000 ή 1500 μ.Χ., απλούστατα διότι ποτέ δεν υπολόγισαν τον χρόνο με αφετηρία τη γέννηση του Ιησού. Οι όροι «π.Χ.» και «μ.Χ.» που ισχύουν σήμερα σε όλο τον δυτικό κόσμο, παρ΄ ότι είχαν επισημανθεί ήδη από τον 6ο αιώνα με υπολογισμούς του Διονυσίου του Μικρού, έγιναν αποδεκτοί στην Ανατολή μόλις το 1628 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Κύριλλο Α΄ Λούκαρι. Αλλά στη Δύση αυτό το σύστημα είχε τεθεί σε ισχύ ήδη από τον 8ο αιώνα.

   ………………………………….

 6. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Διαβαζω σημερα οτι, 29χρονος στη Ναυπακτο το πρωϊ ειναι χωροφυλακας και απο το απογευμα παπας.
  Δεν γραφουν αν τσιμπαει και τα δυο μισθουλακια, αλλα οι δυο εξουσιες πανε γαντι για τα αθλια συμφεροντα.

 7. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  Αλέξανδρος-Ηφαιστίων-Βαγώας

  Deleted scene from «Alexander» directed by Oliver Stone

 8. Ο/Η Kubi λέει:

  Γιατί σας φαίνεται περίεργο που υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ίνδαλμα τον Αλέξανδρο?
  Το Ελληνικό κοινοβούλιο είναι γεμάτο λάτρεις διασήμων μαζικών δολοφόνων.
  Σταλινικοί στο ΚΚΕ , Μαοϊστές στον ΣΥΡΙΖΑ , οπαδοί του Χίτλερ στην X.A. …..
  Και στην τελική ο Αλέξανδρος ζούσε και πριν δυόμισι χιλιετίες περίπου , τα δε εγκλήματα του είναι χαμένα μέσα σε κάποιες ιστορικές πηγές.
  Ο Στάλιν , Ο Μάο και ο Χίτλερ διέπραξαν εκατομμύρια φορές φρικτότερα εγκλήματα στην εποχή μας.
  Εμένα μου μοιάζει πολύ πιο λογικό κάποιος να θαυμάζει τον Αλέξανδρο από το να βγαίνει ο κύριος Μηλιός και να αρθρογραφεί υπέρ την πολιτιστικής επαναστάσεως του Μάο που για όσους δεν γνωρίζουν έχει προκαλέσει τις διώξεις δεκάδων εκατομμυρίων και την δολοφονία ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  Και κάποιος να τον ψηφίζει και να τον θεωρεί και ικανό να διαχειριστεί αύριο την τύχη της Ελληνικής οικονομίας ….

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ξέρετε κύριε,
   όποιος ενοχλείται από τα εγκλήματα ενοχλείται από όλα και όχι επιλεκτικά.
   Εγκλήματα έχουν διαπράξει όλοι αυτοί που λέτε αλλά εγκλήματα έχουν διαπράξει και οι αστικές Δημοκρατίες.
   Εγκλήματα γίνονται και στην Ελλάδα σήμερα:
   http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231307937
   01 Απρ. 2014, 16:01 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Απρ. 2014, 23:50

   «Έχουμε χάσει την ελπίδα μας»

   Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μεταναστών μέσα από στρατόπεδα συγκέντρωσης
   ______________________

   Ο κ.Μηλιός δεν είναι έντιμος άνθρωπος και το κατάλαβα όχι από την υποστήριξη της πολιτιστικής Επανάστασης που την αγνοούσα και σας ευχαριστώ που με πληροφορήσατε
   http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=58
   αλλά όταν είδα την ευκολία με την οποία είπε άνανδρα ψέματα σε βάρος της Ρομά υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ. Το μαοϊκό καθεστώς έχει υποστηρίξει και ο Τσίπρας, αλλά αυτός έχει το ελαφρυντικό της βλακείας και της αμορφωσιάς.

   Να σας θυμίσω πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καλύπτουν τους Έλληνες ακροδεξιούς που έδρασαν στη Σρεμπρένιτσα, πως 170 βουλευτές όλων των κομμάτων με επικεφαλής τον Φανούρη Κουβέλη, ζητούσαν να μην δικαστούν οι Σέρβοι φονιάδες 8.000 παιδιών και άοπλων ανδρών, πως ο Γλέζος έδωσε μάχη για να χρηματοδοτούνται από το Κράτος οι εγκληματικές δραστηριότητες της Χ.Α., πως στη ΝΔ υπάρχουν και δρουν ακροδεξιά στοιχεία.

   Τέλος να θυμίσω πως πρόσφατα τιμήθηκε ο Κώστας Κάππος χωρίς κανείς να αναφερθεί στην αισχρή του συμπεριφορά σχετικά με τη σφαγή νέων δημοκρατών στην Τιεν Αν Μεν.
   Η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, πολύπλευρο που αφορά σχεδόν όλους.

   • Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

    Για τον Τσίπρα και για τον Στάθη

    http://yannisharis.blogspot.gr/2014/09/92.html

    Γιάννης Η. Χάρης
    Ο άγνωστος Κριαράς
    Εφημερίδα των συντακτών 27 Σεπτ. 2014

    (….)

    Αυτούς λ.χ. που αποχαιρέτησαν τον δάσκαλο με επαίνους κόπι-πέιστ απ’ το ίντερνετ. Και δεν αναφέρομαι στον αναμενόμενο, κουλτουριάρη πρωθυπουργό, που μίλησε για «φιλόσοφο» κτλ. Αλλά σε νεόκοπους και μη, ξαναλέω, που τον τιμούσαν, υποτίθεται, όσο ζούσε, τιμώντας ωστόσο έναν άγνωστο, ο οποίος αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή, και τι ζωή, και πόση μάλιστα ζωή, προασπίζοντας ιδέες και απόψεις διαμετρικά αντίθετες από τις δικές τους, όπως έγραφα και την περασμένη φορά.
    Μακάρια άγνοια: Κοντά δέκα χρόνια τώρα, ο Στάθης της Ελευθεροτυπίας, σ’ ένα κείμενο όπου κατακεραύνωνε την αφεντιά μου ότι, μεταξύ άλλων (βασικών θέσεων της σύγχρονης γλωσσολογίας, ας σημειωθεί), υποστήριξα πως τα αρχαία θα ’πρεπε να διδάσκονται σαν ξένη γλώσσα, αναφερόταν ευλαβικά στον «μέγα Κριαρά», αγνοώντας ακριβώς πως η θέση αυτή για τη διδασκαλία των αρχαίων αποτελούσε θέση του ίδιου του «μεγάλου Κριαρά»! Που συμπτωματικά την είχε διατρανώσει λίγες μέρες πριν, όχι σε κανένα περιφερειακό έντυπο αλλά στα Νέα, χτεσινή εφημερίδα του Στάθη (και ενώ, παρεμπιπτόντως, στην τότε εφημερίδα του την ίδια θέση είχε διατυπώσει ο κορυφαίος και πρόωρα χαμένος γλωσσολόγος Τάσος Χριστίδης).

    (….)

   • Ο/Η Kubi λέει:

    Αγαπητέ όσο αφορά την Srebrenica ας βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους.

    1. Δεν ήταν όλα τα μέλη της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς ακροδεξιοί , υπήρχαν αλλα δεν ήταν όλοι. Δεν πιστεύω να ήταν καν η πλειοψηφία τους ακροδεξιοί . Το να φορτώνουμε το φαινόμενο στην X.A. και να ξεμπερδεύουμε δεν είναι σωστό. Υποτιμάμε το φαινόμενο αλλα και την φιλοσερβική ψύχωση που είχε καταλάβει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, από την άκρα δεξιά ως την αριστερά και που χρήζει διερεύνησης.

    2. Ο ρόλος τους ήταν ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΣ. Προστατεύονταν σε κάθε περίπτωση από τις μάχες και οργανώθηκαν σε σώμα με αρμοδιότητες οπισθοφυλακής και μόνο. Ότι βγήκαν και το παίξαν κάποιοι από αυτούς μετά Τουρκοφάγοι είναι άλλο θέμα.
    Αναφέρουν ότι είχαν έναν αγνοούμενο, χαζομάρες δηλαδή , έχασαν την κοινωνική επαφή με κάποιον Αντώνη και τον έβγαλαν … αγνοούμενο στην μάχη. Δεν είχαν απώλειες γιατί δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική ενέργεια. Οι δε τραυματισμοί που είχαν δεν ήταν στην μάχη αλλά από ατύχημα (κατάρρευση τοίχου ετοιμορρόπου κτιρίου σε μια περίπτωση που γνωρίζω)

    3. Η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας στην Srebrenica ήταν ιδέα του Μλάντιτς για να δείξει για λόγους προπαγανδιστικούς ότι οι Σέρβοι έχουν υποστήριξη την στιγμή που στην πραγματικότητα ήταν πλήρως απομονωμένοι. Δεν ήταν απόδειξη ενεργούς συμμετοχής των Ελλήνων στην μάχη , πόσο μάλλον στην σφαγή που ακολούθησε.

    4. Η σφαγή στην Srebrenica είναι το πλέον ερευνημένο έγκλημα της εποχής μας. Το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρονια μια θάλασσα στοιχείων για το φρικτό αυτό έγκλημα. Η δικογραφία είναι εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες! Υπάρχουν μαρτυρίες επιζώντων ,υπάρχουν μαρτυρίες προστατευομένων μαρτύρων , υπάρχουν μαρτυρίες κατηγορουμενων που ομολόγησαν , υπάρχουν ιατροδικαστικές έρευνες και έρευνες εμπειρογνωμόνων …. υπάρχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ξέρουμε τι έγινε , πως έγινε από ποιούς έγινε και από ποιούς διατάχθηκε το οτιδήποτε που αφορά την σφαγή!
    Κατηγορηματικά λοιπόν: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

    Σέβομαι και εκτιμώ την κύριο Μίχα περισσότερο από οποιονδήποτε Έλληνα δημοσιογράφο αλλα στην περίπτωση της Srebrenica υπερέβαλε και δεν επιβεβαιώθηκε από τα επίσημα στοιχεία. Η πορεία και η ερευνα του δικαστηρίου της Χάγης απέδειξε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι Ελληνική συμμετοχη δεν υφίστατο. Παραπλανήθηκε από το γεγονός της ύψωσης της Ελληνικής σημαίας , πίστεψε ότι είναι ένδειξη εκτεταμένης συμμετοχής και ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ.

    Έχω βαρεθεί να ακούω αυτούς που δήθεν ξέρουν το μεγάλο μυστικό της συμμετοχής Ελλήνων στην σφαγή της Srebrenica. Δυστυχώς η πλευρά των ορθολογιστών στην προσπάθεια να νικήσει την τρέλα και τον παραλογισμό της στάσης ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Ελληνικής κοινωνίας υπέρ των Σέρβων, υπέπεσε σε λάθος δημιουργώντας τελικά έναν ακόμα αστικό μύθο. Τον μύθο ότι Έλληνες έσφαζαν στην Srebrenica αλλα το σύστημα το κρύβει ….. Κολοκυθια με την ρίγανη αγαπητέ.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αν εσείς έχετε κάποιες πληροφορίες για κάποιο κρυφό αθωωτικό πόρισμα της ελληνικής Δικαιοσύνης, να μας το πείτε.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1

    Στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα θεωρείται πιθανή η συμμετοχή και 10-12 Ελλήνων, μελών της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς οι οποίοι ανάρτησαν την Ελληνική, την Βυζαντινή και την σημαία της Βεργίνας δίπλα στην Σερβική σημαία. Τέσσερις από τους οποίους φωτογραφήθηκαν με Σέρβους αξιωματικούς στα ερείπια ορθόδοξου ναού. Από τον Ιούλιο του 2006, με εντολή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρα, βρίσκεται υπό εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τη συμμετοχή των ατόμων αυτών στη σφαγή.

    http://booksjournal.gr/slideshow/item/476-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%25B

    Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014
    Τι γίνεται με τους έλληνες παραστρατιωτικούς της Σρεμπρένιτσα;

    19 χρόνια μετά το έγκλημα της Σρεμπρένιτσα με τη συμμετοχή ελλήνων παραστρατιωτικών, δέκα χρόνια μετά τη διαταγή δικαστικής ερεύνης για την υπόθεση, η κατάληξη είναι άγνωστη. Η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητεί να μας πληροφορήσει πού κατέληξε η έρευνα. Αν κατέληξε κάπου, αν δεν ξεχάστηκε ή δεν εγκαταλείφθηκε.

    Η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, είχε την ευαισθησία να θέσει ένα ερώτημα σε ένα θέμα διόλου δημοφιλές: τη διερεύνηση της εμπλοκής ελλήνων παραστρατιωτικών (ανάμεσά τους και μέλη της Χρυσής Αυγής;) στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης ζητεί να πληροφορηθεί πού κατέληξε η έρευνα που, το 2005, είχε ανατεθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνά Θεοδωροπούλου.

   • Ο/Η Kubi λέει:

    @laskaratos

    Αγαπητέ μάλλον δεν καταλάβατε τι είπα:
    Το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ , εκατομμύρια εργατοώρες , χρησιμοποίησε τις γνώσεις εκατοντάδων ειδικών από όλο τον κόσμο , διεξήγαγε μια δεκαετή έρευνα και μετά από μια πολυετή ακροαματική διαδικασία κατέληξε σε συμπεράσματα ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
    Τι άλλο να πούμε για να κλείσει το θέμα δεν ξέρω !!
    Εντάξει έχετε και το «εμμονες» στον τίτλο οποτε σας καταλαβαίνω αλλά απέναντι σε μια δικογραφία που δεν χωράει σε ένα δωμάτιο ακόμα και αν το γεμίσεις ως το ταβάνι οι εμμονές καλό θα είναι να υποχωρούν ….

    Το πόρισμα του Παπαληγούρα ψάχνετε τώρα? Το πόρισμα της Χάγης είναι μερικά εκατομμύρια φορές σημαντικότερο.

    Η πληροφορία της ύπαρξης των Ελλήνων στην Srebrenica ανακοινώθηκε από τους ιδιους , δεν το έκρυψαν ποτε οι άνθρωποι , ούτε διέφυγε από κανέναν παρατηρητή μια μεγάλη Ελληνική σημαία στην πλατεία. Το θέμα είναι ποιος διέπραξε και ποιος διέταξε την σφαγή και αυτό το ξέρουμε , ξέρουμε ονόματα , ποτε , πως , τι είπαν ….. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Το ότι το συζητάμε ακόμα είναι γελοίο.

    Αν θέλει να κάνει κάτι χρήσιμο η κυρία Γιαννακάκη καλό θα είναι να μην αναζητά σε ποιό συρτάρι είναι η εισαγγελική έρευνα (τώρα που ξέρει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες ήταν Χρυσαυγίτες της είναι πολλή εύκολες τέτοιες ερωτήσεις και ως γνωστόν η αριστερά στα εύκολα διακρίνεται ….), ας αναρωτηθεί γιατί τότε σύσσωμη η αριστερά στήριζε με όλη της την ψυχή μια Σερβικη ηγεσία που είχε αποδείξει την αγάπη τις στις εθνοκαθάρσεις.
    Μονο οι φιλελεύθεροι τότε ήταν η τραγική μειοψηφία στην υστερία της εποχής , μιας εποχής που μια αντισερβική φράση σε έβγαζε προδότη της πίστης για τους δεξιούς και τσιράκι των Αμερικανων για τους αριστερούς!

    ΥΓ 1. Η ερώτηση έχει γίνει τον Ιούλιο και δεν είδα την κυρια Γιαννακάκη να πει ότι δεν της παραδόθηκε το πόρισμα ….

    ΥΓ 2. Δεν νομίζω να αναρτήθηκε η σημαία της Βεργίνας στην Srebrenica αγαπητέ , Βυζαντινή μήπως?

 9. Ο/Η Kάσυ Διάρη αγκαπό τα ώπλα λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/mega.html

  Μετά το «Βήμα» και το Mega σήμερα παρουσιάζει ντοκουμέντα -φωτιά για την εγκληματική δράση της Χ.Α (Βίντεο)
  Από ΒΑΘΥ , Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:23 μ.μ.

  Μετά την αποκάλυψη του «Βήματος» νέα στοιχεία-φωτιά για την δράση του ναζιστικού μορφώματος του Μιχαλολιάκου ήρθαν στην δημοσιότητα από την τηλεόραση του Mega. Στοιχεία που «δένουν» την κατηγορία που αντιμετωπίζουν αρκετοί χρυσαυγίτες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται απεικονίζουν τον οπλισμό και κυρίως την στρατιωτική εκπαίδευση των χρυσαυγιτών.

  (Πάντως δεν είναι εντυπωσιακή η αφέλεια τους να κρατούν στους υπολογιστές τους τέτοια στοιχεία σε βάρος τους; Εκτός και αν τους είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι μόνιμα θα βρίσκονται στο απυρόβλητο απ’ την κυβέρνηση. Οπως και να είναι όμως αυτή η τακτική είναι κατακτριταία γαι μια σύμμορία «καθώς πρέπει»)

  Το βίντεο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, εκτός από τους οπλισμένους νεοναζιστές, μας δείχνει και τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, τον προφυλακισμένο Γιώργο Πατέλη να μιλάει σε ομοϊδεάτες του και να περιγράφει την συνωμοτικότητα με την οποία οι χρυσαυγίτες προετοίμαζαν την δράση τους πάντα με τις εντολές τις κεντρικής ηγεσίας.

  Εντάξει, θα συμβεί το αναμενόμενο. Η ναζιστική συμμορία θα κάνει λόγο ότι τα όπλα που παρουσιάζονται να τα κρατάν μέλη της είναι ψεύτικα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Την στρατιωτική εκπαίδευση που παρέχει θα την χαρακτηρίσει .. αθλοπαιδιά.

  Τι θα πει όμως για το στέλεχος της που ακούγετε να κάνει λόγο για τακτικές που επιλέγουν «για να περνάν απαρατήρητοι» και για την συνωμοτικότητα που επιβάλλον στις δράσεις τους με εντολής της κεντρικής καθοδήγησης του ναζιστικού μορφώματος;;

  Παράλληλα και όπως παρακολουθούμε στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ συνεχίζεται η αποχώρηση στελεχών από το ναζιστικό μόρφωμα. Οι λόγοι είναι προφανής. Ειδικά όταν αρχίσει η δίκη μαζί με τα αλληλοκαρφώματα πρώην «συναγωνιστών» έχουμε να παρακολουθήσουμε απίθανες καταστάσεις.

  • Ο/Η Oυρανία Μπουζολιάκου, πρωδωσοία λέει:

   http://nantiareport.wordpress.com/2014/09/27/%cf%80%cf%81%cf%8e%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81/

   Πρώην συνεργάτης και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, αξιώνει 1.5εκτ.€ από τους Ν.Μιχαλολιακο, Η.Κασσιδιάρη και Χρυσής Αυγή.

   Σχεδόν 10ημέρες μετα τη μήνυση για “συκοφαντική δυσφήμιση” κατά του προφυλακισμένου ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και του επίσης προφυλακισμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη καθώς και κατά των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της Χρυσής Αυγής, την οποία κατέθεσε (11/09) στην Εισαγγελία Αθηνών, ο τέως επιστημονικός συνεργάτης και μέλος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, κατέθεσε αγωγή (19/09) με την οποία αξιώνει το πόσο του 1,5 εκτ. € από τους εγκαλούμενους.

 10. Ο/Η Oυρανία Μπουζολιάκου, ζείτο ο μέγκας Αλιέκος λέει:

  xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-megas-alejandros-diekdikei-thn-patrida-tou#ixzz3EXwVvAYF
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  Ο Μέγας Αλέξανδρος διεκδικεί την Πατρίδα του

  Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 – 08:36
  υπό Νικολάου Μπαραμπούτη, Ιατρού Παθολόγου

  Ὡς γνωστόν βορείως τῶν Ἑλληνικῶν συνόρων ὑπάρχουν Ἑλληνικά ἐδάφη, τά ὁποία λόγω τοῦ ὅτι: «δίκαιον εἶναι τό συμφέρον τοῦ ἰσχυροτέρου», βιαίως ἔχουν ἀποσπασθεῖ ἀπό τήν μητέρα Ἐλλάδα. Ἀλλά ὀφείλομεν νά ἐνθυμούμεθα καί τήν φράσιν ποῦ εἶχεν εἴπῃ ὁ σπουδαῖος συγκλητικός Κικέρων, μέ τήν ὁποίαν ἐπαναφέρει τά πράγματα εἰς τήν θέσιν των λέγοντας «πῶς ὅλοι οἱ νόμοι καί ὅλα τά δίκαια ἐπιτρέπουν, ἡ βία νά ἀπωθῆται δία τῆς βίας». Αὐτά τά Ἑλληνικά ἐδάφη εἴτε διά εἰρηνικῶν μέσων, εἴτε διά ἄλλης ὁδοῦ, πρέπει νά ἐνσωματωθοῦν εἰς τήν μητέρα Ἑλλάδα.

  Βορείως τῶν συνόρων μας ὑπάρχει κάποιος σεβαστός Κύριος πού μετά παρέλευσιν 2.250 ἐτῶν, ἄκουσον-ἄκουσον, ἀπό τοῦ θανάτου τοῦ Μ. Ἀλέξανδρου θέλει νά αὐτοαποκαλῆται Μακεδών καί νά δηλώνη ὅτι εἶναι ἀπόγονος τοῦ Μεγάλου Ἀλέξάνδρου.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ούτε πόρισμα έχει εκδοθεί ούτε απάντηση έχει υπάρξει.
  Υπάρχει μόνο ένοχη σιωπή.
  Όσο για τους ισχυρισμούς σας:

  http://ppol.gr/cm/index.php?LID=1&Datain=1313
  Ιούνιος 27 2005

  Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Ταχυδρόμος» (13/11/2004)

  ………………
  Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ολλανδικής κυβέρνησης το 2002 (η περιοχή της Σρεμπρένιτσα βρισκόταν υπό την εποπτεία Ολλανδών κυανόκρανων), «ένα τμήμα Ελλήνων εθελοντών βρισκόταν στη Σρεμπρένιτσα και παρείχε υποστήριξη στον στρατηγό Μλάντιτς (Mladic), ως μέρος του Σώματος Drina (σώμα που έγινε γνωστό για τις ωμότητες του σε βάρος των αμάχων».
  ………….

  Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Σρεμπρένιτσα ξεπερνάει τις 7,000, ενώ ο συνολικός πληθυσμός των Βόσνιων μουσουλμάνων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την αναφορά του ΟΗΕ, ξεπερνούσε τις 60,000.

  Το διεθνές δικαστήριο της Χάγης είχε ζητήσει να ερευνηθεί ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, τόσο στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα όσο και γενικότερα στην εμφύλια διαμάχη στη Βοσνία.

  Παρ, όλες όμως τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ακόμη και τις ερωτήσεις που διατυπώθηκαν στην ελληνική Βουλή (η τελευταία ήταν στις 21 Οκτωβρίου 2004 από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Ανδριανόπουλο), ουδέποτε πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε σχετική έρευνα.
  ………………….

  Διαβάστε ακόμα για το ενδεχόμενο συμμετοχής Ελλήνων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

  •H ελληνική συμμετοχή στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα / του Τάκη Μίχα (21/6/2005)

  •Ένα απλό ερώτημα / του Ανδρέα Ανδριανόπουλου (21/6/2005)

  •Η αλήθεια για τους Έλληνες εθελοντές της Βοσνίας / του Νίκου Χιδίρογλου (13/6/2005)

  • Ο/Η Kubi λέει:

   Το συγκεκριμένο προ δεκαετίας άρθρο αν και τίμια και ορθά παρουσιάζει μια συνέντευξη με δυο πρώην μέλη την E.E.Φ. στην αρχή του άρθρου αναφέρει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανακρίβεια. Δεν λέω ότι είναι εσκεμμένη , μάλλον ο δημοσιογράφος μπέρδεψε τι σημαίνει διερεύνηση , τι προσαγωγή , τι μαρτυρας και τι κατηγορούμενος.
   Γραφει λοιπόν : «έχει ζητηθεί η προσαγωγή τους στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκλήματα πολέμου».

   Η συνεργασία με το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των κρατών που το αναγνωρίζουν (όπως δηλαδή η Ελλάδα). Οποιαδήποτε παρακώλυση του έργου , απόκρυψη στοιχείων ή μη έκδοση κατηγορουμενων από αυτό , ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
   Οι κυρώσεις αυτές είναι σημαντικότατες και αφορούν το πάγωμα των σχέσεων σε διαφορα επίπεδα του κράτους αυτού με άλλους διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση , ο ΟΗΕ … Στην περίπτωση δε που το κράτος δεν αντιδρά σε ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει το τριβουνάλιο της Χάγης τότε το κράτος αυτό αναγνωρίζεται και κατηγορείται ως κράτος που περιθάλπτει εγκληματίες πολεμου.

   Κανεις Έλληνας δεν έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολεμου από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης , αν είχε ζητηθεί και η Ελληνική δικαιοσύνη δεν αντιδρούσε πιστέψτε με θα το ξέρατε! Αν είχε κατηγορηθεί και είχε καταδικαστεί πάλι θα το ξέρατε.
   Αυτό που προφανώς θα είχε ζητηθεί και το άρθρο το παρερμήνευσε τραγικά , ήταν οι καταθέσεις τους , όχι ως κατηγορούμενοι αλλα ως μάρτυρες.
   Από την στιγμή που το άρθρο είναι μια δεκαετία παλιό και το πόρισμα για την Srebrenica έχει βγει (ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ!!!!), υποθέτω πως οι καταθέσεις έχουν παρθεί.

   Δεν υπάρχει καμια περίπτωση , ούτε μια στο εκατομμύριο να υπάρχουν εντάλματα από την Χάγη και δυο τύποι να κάθονται ήσυχα ήσυχα και να πίνουν τον καφέ τους δίνοντας συνεντεύξεις. Ένταλμα από την Χάγη (γιατί αυτό σημαίνει «προσαγωγή με την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ συμμετοχής σε εγκλήματα πολεμου») σημαίνει ότι είσαι καταζητούμενος σε ολόκληρο τον πλανήτη αγαπητέ.

   Σε δευτερευούσης σημασία μάρτυρες δινόταν η επιλογή ή να καταθέσουν στην Χάγη , ή να έρθει ανακριτής στον τόπο κατοικίας τους ή να καταθέσουν υπόμνημα.
   Οι περισσότεροι όμως θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να μπλέξουν πηγαίνοντας στην Χάγη και επέλεγαν την κατάθεση μέσω υπομνήματος.
   Αυτό γέννησε τον μύθο του «με ζητάνε στην Χάγη και δεν πάω». Κάτι που το έλεγαν διάφοροι άσχετοι για να κάνουν εντύπωση. Πιστέψτε με αν η Χάγη σε ζητούσε για εγκλήματα ΠΗΓΑΙΝΕΣ! Δεμένος πισθάγκωνα με φιογκάκι , σε συσκευασία δώρου!

   Κατά τα αλλα το άρθρο λέει αυτά που λέω πάνω κάτω με μια δόση υπερβολής που μαλον οι δυο συνεντευξιαζόμενοι προσέθεσαν αλλα και ο δημοσιογράφος (εκεί που λέει ότι το σώμα Drina ήταν γνωστό για τις ωμότητες …. )
   Οι Έλληνες μπήκαν από τους πρώτους … μετά την πτώση της πόλης. Δεν συμμετείχαν ούτε στην επίθεση , ούτε φυσικά στην σφαγή.
   Ο δε Δημήτρης μάλλον έχει κρατήσει την σφαίρα στον μηρό μάλλον για ενθύμιο , τι άλλο να υποθέσω? Γιατί εγώ ξέρω ότι τις σφαίρες στα νοσοκομεία τις βγάζουν …..

   Τέλος το περίφημο πόρισμα των Ολλανδών δεν αναφέρει τίποτα άλλο από την σημαία. Οι Ολλανδοί μάλλον ήθελαν να βάλουν και κάποιο άλλο κράτος στο κάδρο των ενοχων μιας και ο δικός τους ο ρόλος ήταν κατάπτυστος. Εγκατέλειψαν τις θέσεις τους αφήνοντας τους ανθρώπους που έπρεπε να προστατεύουν στο έλεος των σφαγέων τους. Και από όλα βρήκαν να πουν ότι αναρτήθηκε μια σημαία …. σιγά τα αβγά.

 12. Παράθεμα: simpleNewz - Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές RSS Feed for 2014-10-12

 13. Ο/Η HFAISTIΩΝ λέει:

  ΒΙΝΤΕΟ – Ανατρεπτικός Πανούσης για την Αμφίπολη: “Ο τάφος είναι του Ηφαιστίωνα, που είναι το αγόρι του Μέγα Αλέξανδρου!”

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  Άνθιμος: Αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει παγκόσμιος σεισμός

  Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014, 23:20

  Άνθιμος: Αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει παγκόσμιος σεισμός

  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε και για την ήττα της Εθνικής Ελλάδος από τα Νησιά Φερόε, υπογραμμίζοντας πως «αυτό είναι από την γενική κάμψη που έχει η χώρα μας και γι’ αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε»

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αμφίπολη
  Τον ξενάγησε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη
  21/04
  «Οι θησαυροί που ανακαλύφθηκαν στην Αμφίπολη αποδεικνύουν τη δόξα, το μεγαλείο και την ελληνικότητα της Μακεδονίας» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αρχαίας Αμφίπολης, του λόφου Καστά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγατοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο, το πρωί.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Γράφτηκε από: Romfea.gr. Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015
  Και πάλιν επίκαιρος ο Μέγας Αλέξανδρος

  Του Μητροπολίτη Κένυας Μακαρίου για την Romfea.gr

  Για τέσσερις ή και περισσότερες δεκαετίες, προσπαθώ να εμβαθύνω και να βρω μερικές λύσεις στο μέγα μυστήριο που κρύβεται πίσω από τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη σχέση του με την Αφρική και ιδιαίτερα τον τόπο του θανάτου και της ταφής του.

  Πριν από μερικές εβδομάδες εγκαινίασα τον ναό του Αγίου Νικολάου, της φυλής των Τουρκάνα, που πιστεύουν ότι είναι απόγονοί του και στη συνέχεια βρισκόμουν στην Ελλάδα, όπου πραγματοποίησα επίσκεψη στον τάφο του πατέρα του στη Βεργίνα.

  Είχα ειδικούς λόγους να εξετάσω, από κοντά, μερικά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τάφο του Φιλίππου, όπως επίσης και τον ζωγραφικό πίνακα που βρίσκεται στην είσοδο του τάφου.

  Ο πίνακας αυτός, οπωσδήποτε, είναι έργο κάποιου στρατιώτη ή συνοδού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε μια ζούγκλα της Αφρικής.

  Παρουσιάζει τον Μέγα Στρατηλάτη καβαλάρη πάνω σ’ ένα άγριο ζώο της Αφρικής, περιτριγυρισμένο από άλλα άγρια ζώα, που βρίσκει κανείς μόνο στην Αφρική, με την τροπική φύση των ειδικών δέντρων, που φυτρώνουν μόνο σ’ αυτή την περιοχή της Αφρικής, ημίγυμνο, περιτυλιγμένο με τη συνήθη κόκκινη χλαμύδα.

  Τα αντικείμενα και η παράσταση είναι τόσο ζωντανά και αποδεικνύουν, χωρίς καμιά αμφιβολία ότι, όντως, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εκεί μαζί τους, ανάμεσά τους.

  Ή εκείνος ή εκείνοι χρησιμοποίησαν πρώτοι τα μεγάλης ιστορικής αξίας αντικείμενα, αφού μέχρι σήμερα τα συναντούν εκεί, ανάμεσά τους και αποτελούν μέρος της παράδοσής τους.

  Στάθηκα για αρκετό χρόνο μέσα στον τάφο και τα μελέτησα, γιατί, φεύγοντας, ήθελα να σχηματίσω την τελική γνώμη, αν και, μερικά χρόνια πριν, είχα γράψει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου για το ίδιο θέμα.

  Σήμερα, ύστερα από περισσότερη έρευνα και συναναστροφή με τη φυλή αυτή των Τουρκάνα, δεν έχω παρά να παραδεχθώ, ανεπιφύλακτα, τις θεωρίες και τη, χωρίς συζήτηση, παραδοχή τους για τη σχέση και συγγένειά τους με τον Μέγα Αλέξανδρο. Και τι σύμπτωση!

  Ενώ ταξίδευα μέσα στο αεροπλάνο πήρα στα χέρια μου το τελευταίο τεύχος της εταιρείας των Αιγυπτιακών Αερογραμμών· είχε ως κύριο άρθρο το ιστορικό της σύγχρονης μεγάλης και γνωστής βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, όπου γινόταν αναφορά στην ίδρυσή της από τον Πτολεμαίο τον Σωτήρα Στρατηγού Μακεδόνα, που διαδέχθηκε τον Μέγα Αλέξανδρο.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που έντυπα που κυκλοφορούν στην Αίγυπτο, ειδικότερα, επισημαίνουν το μεγάλο αυτό γεγονός και, οπωσδήποτε, αναγνωρίζουν τη συμβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον εκπολιτισμό λαών και φυλών, ανά την οικουμένη και, συγκεκριμένα, των Αιγυπτίων.

  Οι οικουμενικές διαστάσεις των λόγων και των πράξεών του μπορούν, ακόμα και σήμερα, να βοηθήσουν τους λαούς της γης στην πνευματική τους άνοδο.

  Γι’ αυτό, σε μια από τις προηγούμενες μελέτες μου, έδωσα τον τίτλο ότι υπήρξε ο Μέγας Αλέξανδρος προάγγελος του χριστιανικού μηνύματος, για να το συμπληρώσω, σήμερα, με τα λόγια του, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιώ στις κηδείες, εδώ στην Αφρική.

  Ήταν, λοιπόν, προς το τέλος της ζωής του και αισθανόταν ακόμα εκείνη τη στιγμή ν’ αφήσει μια διαχρονική παρακαταθήκη. Έτσι, χωρίς δισταγμό, καθυστέρηση και αναβολή, κάλεσε τους στρατηγούς του και τους ανακοίνωσε τις τελευταίες του επιθυμίες.

  Περιληπτικά, ήθελε το φέρετρό του, όταν θα πεθάνει, να το μεταφέρουν οι διασημότεροι γιατροί της εποχής.

  Ό,τι πολύτιμο μάζεψε, κατά τη διάρκεια των μεγάλων αποστολών και κατακτήσεών του να το σκορπίσουν μέχρι τον τάφο του (δηλ. τους θησαυρούς του).

  Τέλος, τα δύο του χέρια να αιωρούνται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

  Έκπληκτοι, λοιπόν, όλοι για τις περίεργες αυτές επιθυμίες του, τον ρώτησαν να τους εξηγήσει για ποιο λόγο πήρε αυτή την απόφαση και η απάντηση που έδωσε ήταν: «Όταν έλθει η ώρα του θανάτου, κανείς δεν έχει τη δύναμη να τον ανακόψει κι ας έχει όλες τις ιατρικές γνώσεις. Τα πολύτιμα και τιμαλφή δεν έχουν καμιά αξία, γιατί θα παραμείνουν εδώ στη γη, τίποτε δεν παίρνουμε μαζί μας. Ο πολύτιμος θησαυρός στη ζωή μας είναι ο χρόνος, γι’ αυτό όταν ερχόμαστε στον κόσμο, τα χέρια μας είναι άδεια, έτσι κι όταν φεύγουμε».

  Αληθινό κήρυγμα, που περικλείει, ακριβώς, τη ματαιότητα του κόσμου τούτου. Και αυτά τα είπε ένα Μέγας Αλέξανδρος, πολύ πριν εμφανιστεί το κήρυγμα του Ευαγγελίου και ο λόγος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

  Σε μια άλλη περίπτωση, από αρχαίο χειρόγραφο της Μονής Ιβήρων, διαβάζουμε «Ω, ανδρειωμένοι», λέγει στον λόγο του, «πρωτοκαβαλλαραίοι μου και στρατιώται, παρακαλώ, μην συγχύζεσθε τίποτες, ότι εμένα με εκυρίευσεν ο θάνατος και μέλω να χαθώ, μόνον σας παρακαλώ να με ενθυμείσθε πάντοτε εις την αγάπην οπού σας είχα …».

  Το 324 π.Χ., στην Ώπη της Βαβυλώνας, άφησε μια άλλη σημαντικής σημασίας παρακαταθήκη. Ανάμεσα σ’ άλλα έλεγε: «Θεωρείστε την Οικουμένη πατρίδα, με κοινούς νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξάρτητα φυλής … Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας, και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο … Τον Θεό δεν πρέπει να τον νομίζετε σαν Αυταρχικό Κυβερνήτη, αλλά σαν κοινό Πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ’ αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου σας θεωρώ όλους ίσους, λευκούς ή μελαψούς …» (Για περισσότερα στο όλο θέμα, μπορεί κανείς να βρει στο βιβλίο μου «Ιστορικά Ανάλεκτα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής» Τόμος Β΄, Λευκωσία 2009, σ.σ. 363-372.

  1 σχόλιο

  Romfea.gr

  Κ…. Ε….
  Πάτερ μου, εδώ κ 10ετίες πιστεύω, ότι η εμφάνιση του Μεγ. Αλέξανδρου ήταν εκ Θεού: Προετοίμασε τον τότε γνωστό Κόσμο, για την εμφάνηση του Ιησού μας, διέδίδωντας σ΄αυτόν (τον τότε γνωστό κόσμο) Την Ελληνική, για να τη χρησιμοποιήσει, για μετάδωση της αλήθειας του

 17. Παράθεμα: Ο Αρχισταυρωτής Μεγαλέξανδρος, ίνδαλμα μητροπολιτών | Ασμοδαιος

 18. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/162673

  MINIMALISM IS FOR PUSSIES

  Απίστευτο: Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε στο Ελληνικό!
  Μέσα στο βαθύ τροπικό δάσος του παλιού αεροδρομίου

  4.10.2017


  Σκοτώθηκα όταν ένα Boing προσγειώθηκε πάνω μου

  Aπό τον aNameToCome

  Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί εδώ και μερικές ώρες, αφού, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο τάφος του μεγάλου στρατηλάτη, ο διακαής πόθος όλων των αρχαιολόγων του κόσμου, ανακαλύφθηκε δίπλα σε ένα τσαντίρι Ρομά κάτω από τις πανύψηλες σεγκόβιες του παρθένου δάσους του παλιού αεροδρομίου. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα και θα επιφέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές στη ζωή όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Εκτός από τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας ευρήματα στον τάφο του ανθρώπου που άλλαξε την Ιστορία, τεράστιας σημασίας είναι και οι οικονομικές επιπτώσεις, αφού εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου θα συρρεύσουν ώστε να δουν από κοντά την τελευταία κατοικία του.
  Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει απολύτως τις κυβερνητικές θέσεις που έχουν εκφραστεί εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή η έκταση του Ελληνικού είναι όχι μόνο αρχαιολογικός χώρος αλλά και δάσος στο οποίο ευδοκιμούν σπάνια είδη φυτών όπως χαμομήλι, μολόχα, γκαζόν και γαϊδουράγκαθα. Ωστόσο, μεγάλος προβληματισμός έχει ενσκήψει στους επενδυτές που έχουν αγοράσει την έκταση του παλιού αεροδρομίου, οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν πειστεί για την ορθότητα των ευρημάτων, αφού δέχονται πληροφορίες ότι πρόκειται για έναν παλιό θερμοσίφωνα και τα κόκαλα ενός σκύλου που μάλλον αποτέλεσε το δείπνο κάποιων ταλαίπωρων μεταναστών που είχαν βρει καταφύγιο στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

  Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει απολύτως τις κυβερνητικές θέσεις που έχουν εκφραστεί εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή η έκταση του Ελληνικού είναι όχι μόνο αρχαιολογικός χώρος αλλά και δάσος στο οποίο ευδοκιμούν σπάνια είδη φυτών όπως χαμομήλι, μολόχα, γκαζόν και γαϊδουράγκαθα. Έτσι, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την επένδυση όπως ο διάολος το λιβάνι, δεν μπορεί να παρακάμψει τη νομιμότητα. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα καταφύγει σε μια ακόμη σολομώντεια λύση, αφού δεν θα σταματήσει την επένδυση, διότι απλούστατα δεν μπορεί και δεν τολμά μπροστά στη διεθνή αλλά και στην εγχώρια κατακραυγή, αλλά θα κηρύξει και μια μικρή περιοχή του αεροδρομίου αρχαιολογικό χώρο –χωρίς αυτό να αποτελέσει εμπόδιο στο έργο– για να ικανοποιήσει όλους τους ιδεοληπτικούς πελάτες της και να κλείσει το ματάκι ότι εμείς προσπαθήσαμε να μπλοκάρουμε τη δουλειά, αλλά δεν μας άφησαν.

 19. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/agiornea/megali-apokalypsi-apo-ton-agio-porfyrio-o-tafos-tou-megalou-alexandrou-ine-stin-katerini-stin-kontariotissa/

  ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ: «Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ “ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ”
  Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 01:41

  Τὸ κάτωθι ἀπόσπασμα περιέχεται στὸ νέο βιβλίο τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης “Ὁ Ὅσιος Πορφύριος (Μαρτυρίες – Διηγήσεις – Νουθεσίες)” τῆς ἐκδοτικῆς σειρᾶς “Ὀρθόδοξο βίωμα”.
  Ἡ πρώτη παρουσίαση τοῦ βιβλίου πραγματοποιήθηκε τὴν Κυριακὴ 22 Ἰανουαρίου στὴν Ι.Μ. Παντοκράτορος Νταοῦ Πεντέλης.

  «Μιά μέρα πού πήγαμε, μᾶς ἔλεγε ὁ Γέροντας ὅτι μέ τό χάρισμα πού εἶχε ἀπό μικρός, διέκρινε ἀπό πολύ μακριά νερά, ἅγια Λείψανα, ἀρχαίους Ναούς, ἀρχαίους τάφους.

  Ἀκόμα καί γιά τόν τάφο τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, μᾶς ἔλεγε ὅτι δέν εἶναι οὔτε στήν Αἴγυπτο οὔτε ἐκεῖ πού τόν ψάχνουν, ἀλλά εἶναι ἐδῶ στήν Ἑλλάδα κοντά στό ἀρχαῖο Δίον καί συγκεκριμένα στήν Κατερίνη στήν “Κονταριώτισσα”, δίπλα σ᾽ ἕνα παλιό ἐκκλησάκι τῆς Παναγίας»

 20. Παράθεμα: Ο Αρχισταυρωτής Μεγαλέξανδρος, ίνδαλμα μητροπολιτών | Ασμοδαιος

 21. Παράθεμα: Όταν ο Αλέξανδρος της «Μακεδονίας ξακουστής» των παρελάσεων, σταύρωσε τον Καλλισθένη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.