(Ντροπή!) Όπου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στηρίζουν με ένα πελατειακό «Παρών» τις φοροαπαλλαγές του Αγίου Όρους

Με διαδικασίες εξπρές ψηφίστηκαν φοροαπαλλαγές για το Άγιον Όρος

Οι αγιορείτες είχαν ευχαριστήσει προκαταβολικώς τον πρόεδρο των Ζαπατίστας...

Οι αγιορείτες είχαν ευχαριστήσει προκαταβολικά τον πρόεδρο των Ζαπατίστας

«Ιερό» ρουσφέτι με φοροαπαλλαγές για τις μονές και τους μοναχούς του Αγίου Ορους ψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές χθες (Τετάρτη) στη Βουλή. Οι 16 βουλευτές της Ν.Δ. που την υπογράφουν εκλέγονται σχεδόν όλοι στη βόρεια Ελλάδα.

Τροπολογία με διευκολύνσεις στη φορολογία για τις μονές και τους μοναχούς του Αγίου Όρουςψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές χθες στη Βουλή. Την κατέθεσαν 16 «γαλάζιοι» βουλευτές και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, το νομοσχέδιο του οποίου για το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας συζητούνταν χθες στο Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, δήλωσε ότι την κάνει αποδεκτή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», με τον Θοδωρή Δρίτσα να σημειώνει ότι «δεν διαφωνούμε κατ’ ανάγκη επί της ουσίας, είμαστε όμως αιφνιδιασμένοι και δεν προλαβαίνουμε να μελετήσουμε το θέμα στην έκτασή του».

«Παρών» ψήφισε επίσης το ΚΚΕ, κατά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ απούσα ήταν η Χρυσή Αυγή. Η ΔΗΜΑΡ απέφυγε να τοποθετηθεί.

Οι 16 βουλευτές της Ν.Δ. που την υπογράφουν εκλέγονται σχεδόν όλοι στη βόρεια Ελλάδα και είναι οι εξής: Ευθ. Καρανάσιος, Γ. Ιωαννίδης, Γ. Πασχαλίδης, Δ. Σταμενίτης, Σ. Αναστασιάδης, Δ. Χριστογιάννης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καραόγλου, Εμμ. Κόνσολας, Μ. Αντωνίου, Στ. Κωνσταντινίδης, Τ. Κοψαχείλης, Δ. Κυριαζίδης, Στ. Καλαφάτης, Γ. Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με την τροπολογία, για τους μοναχούς που έχουν εισοδήματα από συντάξεις ορίζεται ως αφορολόγητο το ποσό των 9.500 ευρώ, για το οποίο δεν απαιτείται προσκόμιση αποδείξεων, ενώ δεν είναι πια υποχρεωτική η υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Επιπροσθέτως στις περιπτώσεις που η Ιερά Κοινότητα και οι ιερές μονές απασχολούν εργαζομένους με σχέσεις μισθωτής εργασίας ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή εργασιακής σχέσης ή παροχής υπηρεσίας με αμοιβή, τότε απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος, με την αιτιολόγηση της «απερίσπαστης επιτέλεσης του μοναχικού τους έργου». Με λίγα λόγια, οι μονές ως εργοδότης δεν θα παρακρατούν πλέον την εργατική και την εργοδοτική εισφορά και η αυτοτελής υποχρέωση της απόδοσής τους περνά στον ίδιο τον εργαζόμενο.

Όσον αφορά τα ακίνητα των ιερών μονών τα οποία εκμισθώνουν σε ενοικιαστές, πλέον οι μονές απεμπλέκονται από την υποχρέωση να αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο το σχετικό τέλος χαρτοσήμου. Το συγκεκριμένο ποσό θα είναι πια υποχρέωση του ενοικιαστή να το καταβάλλει στο Δημόσιο.

Τέλος, με δεδομένη την απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους από τον ΕΝΦΙΑ, η τροπολογία ορίζει ως άνευ αντικειμένου και σκοπού την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων Ε9.

[Εφημερίδα των Συντακτών]

This entry was posted in σκέψεις, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to (Ντροπή!) Όπου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στηρίζουν με ένα πελατειακό «Παρών» τις φοροαπαλλαγές του Αγίου Όρους

 1. «Αλέξη γερά να φύγει η Δεξιά!!!»

 2. Ο/Η Εφραίμ Ζαπάτα λέει:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισε την τροπολογία για το Άγιο όρος .

  «Παρών» στις φοροαπαλλαγές

  ΣΧΟΛΙΑ (3)

  Όλο και πιο κοντά στην εκκλησία φαίνεται να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος, το κόμμα της αριστεράς δεν καταψήφισε τροπολογία που έφεραν βουλευτές της Ν.Δ. στη Βουλή με φοροαπαλλαγές για την Αθωνική πολιτεία και τους μοναχούς.

  Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής φορολογικής δήλωσης οι συνταξιούχοι μοναχοί με εισόδημα μέχρι 9,5 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον προβλέπεται η απαλλαγή τέλους χαρτοσήμου για τις Ιερές Μονές, όπως επίσης δε θα γίνεται παρακράτηση φόρου για τα μισθωτά πρόσωπα που παρέχουν κάθε είδους εργασία στις Ιερές Μονές.

  3 σχόλια

  .

  Ανηθικος αυτουργος

  4.9.2014 | 10:24
  .
  Έτσι θα γίνει ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας?
  Ρόμπες!
  .

  Ενδιαφέρον:
  ΝΑΙ (12) ΟΧΙ (0)

  Ludwig von Mises

  4.9.2014 | 10:54
  .
  Δεν πειράζει, αφήστε την Εκκλησία. Θα τα πάρει από την Πλουτοκρατία. Μην ανησυχείτε.

  .

  Ενδιαφέρον:
  ΝΑΙ (7) ΟΧΙ (1)

  Aris Was Right!

  4.9.2014 | 11:21
  .
  και όποιος κατάλαβε…κατάλαβε…

 3. Ο/Η Left λέει:

  http://enosy.blogspot.gr/2014/08/blog-post_16.html

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιον Όρος

  της Ελένης Πορτάλιου

  [……….]

  Οι αναφορές στο Νίτσε και τον Ηράκλειτο – μυστήριο τι είπαν επ’ αυτών οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ – καλύτερα να μείνουν ασχολίαστες. Αυτό, όμως, που αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους είναι η ταύτιση των κοινοτήτων των μοναχών με τις Ζαπατίστικες κοινότητες. Το σύνθημα «Όλα για όλους τίποτε για μας» χρησιμοποίησε, όπως γράφει η Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας για να περιγράψει τον τρόπο ζωής των πατέρων του Άθω. Τα άγια τοις κυσί, λοιπόν. Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού. Ταυτόχρονα όμως – και κυρίως – διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, οι γραμμές παρουσιάζονται με σαφήνεια σε όλα όσα αποσιωπήθηκαν.

  […………..]

 4. Ο/Η Left λέει:

  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_69.html

  Και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισε, παρακαλώ;

  Η τροπολογία αφορούσε την θέσπιση αφορολόγητου 9.500 ευρώ στους μοναχούς…ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ!

  Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέσπιση γενικού αφορολόγητου στα 12.000, που προφανώς αν ίσχυε θα κάλυπτε και τους μοναχούς. Αλλά τώρα, μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι έχουν μηδέν αφορολόγητο, και έρχεται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει μία μικρή μερίδα πολιτών που αποτελεί εκλογική πελατεία της ΝΔ σε μεγάλο μέρος. Όπως ακριβώς έκανε με τους αστυνομικούς την Άνοιξη. Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εναντιώθηκε αφήνοντας πάλι την Εκκλησία και τους λειτουργούς της να είναι «πιο ίση» από τους υπόλοιπους πολίτες, και να επιβάλλουν τα αιτήματα τους σε αντίθεση με καθαρίστριες, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους που πέφτουν στον τοίχο των μνημονιακών προαπαιτούμενων πολλούς μήνες τώρα.

  Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και εντός ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο διαχωρισμός Πολιτείας-Εκκλησίας απαιτεί πρώτα την αντιμετώπιση της δεύτερης με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Και στο κάτω-κάτω αν οι μοναχοί του Αγίου Όρους και όλης της χώρας θέλουν αφορολόγητο να δεχθούν ως λειτουργοί του «Κυρίου» ότι το ίδιο δικαίωμα έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και να μαυρίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί για θέσπιση γενικού αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ!

  Και αν νομίζουν κάποιοι εντός ΣΥΡΙΖΑ, ότι με το «Παρών» έγιναν αρεστοί στους μοναστικούς κύκλους, διαβάστε ΕΔΩ, το καυστικό άρθρο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από το «Αγιορείτικο Βήμα». Τον κατηγορούν οι μοναχοί γιατί δεν ψήφισε «ΝΑΙ»! Καμία αναφορά τους όμως για το δικαίωμα του αφορολόγητου χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων!

 5. Ο/Η Tasos λέει:

  Άδικη η κριτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, έχουν ως βασική θέση την αύξηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών εισοδημάτων για όλους και όλες. Προφανώς δεν προκρίνουν τις διακρίσεις μεταξύ πολιτών, ιδίως δε υπέρ των παπάδων. Όταν όμως έρχεται προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που στη βάση του (απαλλαγή φορολόγησης χαμηλών εισοδημάτων) συμφωνείς, αλλά διαφωνείς με τη μη επέκτασή του και τους υπόλοιπους πολίτες, σε αναγκάζει να πας στο «παρών».

  • Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουνάκη, divorcée. λέει:

   Charmante, tres Charmante, όλα έχουν μια εξήγηση.
   Συνεχίστε όμως την επανάσταση στο Σύριζα χωρίς εμέ.
   To διαζύγιόν μου με τον Αλέκσιν είναι οριστικόν.
   Αu revoir στην Κόλαση, πρώτο καζάνι δεξιά.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Το είπε και ο Πρόεδρος Τσίπρας: Όλες οι φοροαπαλλαγές για εμάς, τίποτα για τους άλλους.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θέλω μόνο να επισημάνω για πολλοστή φορά τη σεσημασμένη
  https://roides.wordpress.com/2014/05/27/27mai14/
  περίπτωση Δρίτσα, όπως διαγράφεται από το κείμενο της Εφ.των Συντακτών:

  @»με τον Θοδωρή Δρίτσα να σημειώνει ότι «δεν διαφωνούμε κατ’ ανάγκη επί της ουσίας, είμαστε όμως αιφνιδιασμένοι και δεν προλαβαίνουμε να μελετήσουμε το θέμα στην έκτασή του».

  Σήμερα ο μητροπολίτης του ο Χρήστος Μεντζελόπουλος περνάει γενεές 14 τη Δούρου για τον πολιτικό όρκο που έδωσε.
  Αναρωτιέμαι αν για πολλοστή φορά θα σιωπήσει, γιατί μιλάει μόνο όταν θίγεται ο ίδιος και κάνει το κορόιδο σε κάθε ασχήμια του αρχιπαπά.
  Ποτέ η Αριστερά δεν είχε τέτοιες ποιότητες πολιτικού προσωπικού.
  Αν είναι δυνατόν οι νέοι προστάτες της πολύ αμαρτωλής μεσαιωνικής καλογεροκρατίας, να φέρουν κάποια Αλλαγή.

  «Όλοι οι φόροι για τους άλλους, κανένας φόρος για μας», το πραγματικό σύνθημα του Αλέξη και των Αγιορειτών ‘Ζαπατίστας’.

  Όσο για τον εισηγητή της λευκής ψήφου, τον μεσόκοπο Τάσο Κουράκη με τη νεανική (επαναστατική) κοτσίδα ας ευθυμήσουμε λίγο:

  http://vapsomalliades.blogspot.gr/2008/12/blog-post.html

  Friday, December 5, 2008

  Τάσος Κουράκης: Το αριστερό «εναλλακτικό» βάψιμο (και με κοτσίδα)…

 7. http://www.agioritikovima.gr/agnea/item/41888-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82

  Το »παρών» του ΣΥΡΙΖΑ κι οι Αγιορείτες πατέρες
  Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 01:31
  Από Desk Agioritikovima
  Του Γιώργου Θεοχάρη

  Εντύπωση και ικανοποίηση προκάλεσε στους Αγιορείτες πατέρες το »παρών »του ΣΥΡΙΖΑ στη ψήφιση του νόμου που περιελάμβανε και τροπολογία που αφορούσε στο Άγιο Όρος, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

  Σύμφωνα με πληροφορίρες του ΑΓΙΟΙΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ο κ.Τσίπρας στη πρόσφατη επίσκεψή του στον Αθωνα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι δίπλα στους Αγιορείτες προς κάθε πλευρά και όταν χρειαστεί στα δίκαια αιτήματα του Αγιου Ορους.Το πρώτο βήμα έγινε…

  2 σχόλια

  Spyros Spyropoulos • 7 ώρες πριν

  Πολυ δειλο αυτο το «παρων»!!! Γιατι δεν ψηφησε ξεκαθαρα ΝΑΙ?

  ΔΕΚΑΤΡΙΑΣ > Spyros Spyropoulos • 3 ώρες πριν

  ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ….!!!

  Kαι τώρα πως το τρίβουν το πιπέρι του διαόλου οι καλογέροι

 8. Ο/Η Liberal λέει:

  Χάρις στον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ τον φόρο των μισθωτών εργατών των καλόγερων θα τον πληρώνουν αποκλειστικά οι μισθωτοί.
  Αυτό θα πει κοινωνική δικαιοσύνη.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=36168

  4 Σεπτεμβρίου 2014

  Γιάννης Παντελάκης

  Το θαύμα έγινε!

  Είναι προφανές. Η δεκαπεντάλεπτη απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα με την εικόνα του Άξιον Εστί στο Άγιο Όρος, πριν από περίπου ένα μήνα, αποδείχτηκε αποδοτική. Και επωφελής. Τουλάχιστον για τους Αγιορείτες. Οι οποίοι διαπίστωσαν χθες πως με τροπολογία που ψηφίσθηκε θα εχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε μια σειρά από οικονομικά θέματα. Οι συνταξιούχοι μοναχοί (ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως παίρνουν σύνταξη!), με καθαρό ποσό άνω των 9.500 ευρώ δεν θα κάνουν δήλωση. Στις εκμισθώσεις ακινήτων από τις μονές του Αγίου Όρους, το τέλος χαρτοσήμου θα αποδίδεται από τον μισθωτή. Οι μονές εξαιρούνται από την παρακράτηση και απόδοση φόρου όταν απασχολούν πρόσωπα για πάσης φύσεως μισθωτή εργασία και τον φόρο θα τον πληρώνουν οι ίδιοι οι μισθωτοί.

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  Η ΑΥΓΗ ποιεί την νύσσαν. Η είδηση μεταδίδεται ανώδυνα και συμπαθητικά «σειρά ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τις μονές του Άγιου Όρους που στοχεύουν στο να απεμπλέξουν τους μοναχούς από γραφειοκρατικές διαδικασίες».

  http://www.avgi.gr/article/3893826/uposxeseis-loberdou-oti-den-tha-apoluthoun-oi-diathesimoi-tis-texnikis-ekpaideusis
  Φορολογικές ρυθμίσεις για τις μονές του Αγίου Όρους

  Ο Ανδ. Λοβέρδος έκανε δεκτή τροπολογία 16 βουλευτών της Ν.Δ. που περιλαμβάνει σειρά ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τις μονές του Άγιου Όρους που στοχεύουν στο να απεμπλέξουν τους μοναχούς από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η εκπρόθεσμη τροπολογία κατατέθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι κι ενώ η συζήτηση του νομοσχεδίου είχε ξεκινήσει, αιφνιδιάζοντας την αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», όπως και το ΚΚΕ, ενώ ΑΝ.ΕΛΛ., ΔΗΜ.ΑΡ. και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές καταψήφισαν.

  Στην τροπολογία προβλέπεται ότι οι μονές του Αγίου Όρους δεν θα είναι υπόχρεες για υποβολή δηλώσεων Ε9,

 10. Ο/Η Άγις λέει:

  ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

  http://www.ysee.gr

  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ «ΒΕΤΟ» ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

  Ανακοίνωση 288 / 4.9.2014

  Αηδία έχει καταντήσει ο συνεχής παρεμβατισμός της ορθόδοξης θεοκρατίας πριν αλλά και μετά από κάθε σχεδόν νομοθέτημα του φανερά υπόδουλου σε αυτήν «Ελληνικού» κράτους, σε σημείο που να καταργείται πλέον και αυτό το ίδιο το πολίτευμα, αφού οι ρασοφόροι, μέσω υπηρετών τους υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών, κατ’ ουσίαν νομοθετούν σε κάθε ζήτημα που άπτεται των ενδιαφερόντων ή συμφερόντων τους.

  Μετά την χθεσινή σκανδαλώδη φοροαπαλλαγή των εχόντων προσωπικό εισόδημα έως 9.500 ευρώ μοναχών του ʼθω καθώς και των «αγιορείτικων» μισθώσεων ΚΑΙ από το αμελητέο τέλος χαρτοσήμου, την στιγμή που ο κανονικός (δηλαδή εντός της κοινωνίας) άνθρωπος φορολογείται από το πρώτο ευρώ ή ακόμα και για το μη εισόδημά του και εμείς καταβάλλουμε 500 και 1.000 ευρώ ετησίως ως… τέλος επιτηδεύματος (!), διαβάσαμε σήμερα στον ημερήσιο Τύπο ότι η Εκκλησία βάζει «βέτο» και για την δημιουργία αποτεφρωτηρίων μέσα στα «ενοριακά» (άλλο σκάνδαλο κι αυτό!) νεκροταφεία.

  Απαιτούν επίσης οι ρασοφόροι, αγωνιώντας προφανώς μη τυχόν και απωλέσουν έσοδα, να αποτεφρώνονται μόνον όσοι έχουν αφήσει έγγραφο για την επιλογή τους και όχι οι εκλιπόντες των οποίων οι συγγενείς και φίλοι γνωρίζουν τις φιλοσοφικές / θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και θέλουν, όπως είναι πρέπον, να τις σεβαστούν.

  Παρανοϊκά και σκανδαλώδη πράγματα για ένα σύγχρονο κοσμικό κράτος, ωστόσο το «Ελληνικό» κράτος απέχει έτη φωτός από το να χαρακτηριστεί είτε σύγχρονο είτε κοσμικό. Ίσως μάλιστα και αυτές οι θρασύτατες απαιτήσεις των θεοκρατών, όπως και τόσες και τόσες άλλες κατά το παρελθόν, βρουν ευήκοα ώτα μέσα στο χιλιοεξευτελισμένο Κοινοβούλιο και τότε «16 βουλευτές της Ν.Δ» θα εισηγηθούν την ικανοποίησή τους, με την ευσεβή συμφωνία ή την δήλωση «παρούσα» της επίσης θρησκόληπτης «αριστερής» αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τίποτε πια δεν αποκλείεται. Αυτοί είναι άλλωστε ικανοί να ψηφίσουν ακόμα και εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας εάν τυχόν, κάποτε, αποκτούσαν και πολιτικό καταξιωτικό σύνδρομο οι ρασοφόροι και απλώς, με μία επιστολή τους το απαιτούσαν.

  Μπροστά σε όλα αυτά λοιπόν, εμείς, ζητάμε την επίσπευση της κατασκευής αποτεφρωτηρίων που τόσο σκανδαλωδώς (χρόνια ολόκληρα!) έχει καθυστερήσει, και την καθιέρωση της αποτέφρωσης ως αυτονόητης πρακτικής κήδευσης για όλους όσους πεθαίνουν εντός της ελληνικής επικράτειας, εκτός εάν οι ίδιοι, με έγγραφό τους, έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να αποτεφρωθούν.

  Να απαγορευθεί επίσης η αποτρόπαια βεβήλωση νεκρών που κατ’ ευφημισμόν, δια ρωμέϊκης πατέντας, ονομάζεται «εκταφή». Δεν ξέρουμε, και ούτε θέλουμε να ξέρουμε, πώς δικαιολογούν θεολογικά αυτή την αποτρόπαια και ανόσια πρακτική οι ορθόδοξοι θεοκράτες ή με τι αποθέματα δουλικότητας οι εν Ελλάδι ορθόδοξοι πιστοί αποδέχονται αυτό το αίσχος για τους προσφιλείς νεκρούς τους. Η παγκόσμια αντίληψη περί σεβασμού στους νεκρούς και η στοιχειώδης αισθητική πολιτισμένου ανθρώπου, απαιτούν πάντως να σταματήσει αυτή η αποτρόπαια βεβήλωση νεκρών. Εδώ και τώρα.

  Αρκεί βεβαίως να βρεθούν οι «16 βουλευτές της Ν.Δ» να το εισηγηθούν και να συμφωνήσει ή να δηλώσει «παρούσα» η αξιωματική αντιπολίτευση…

  ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

  http://www.ysee.gr

 11. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.lifo.gr/now/politics/52142?utm_source=lifo.gr&utm_medium=related_news&utm_campaign=ribbon

  4.9.2014 | 19:08

  Μπουτάρης κόντρα στην Ιερά Σύνοδο: Το αποτεφρωτήριο θα γίνει κανονικά .

  «Αρνούμαι να συμβάλλω στο να λέμε ψέματα»

  2 σχόλια

  .

  Spyridon

  4.9.2014 | 19:27
  .
  Μονο μπραβο! Ο Μπουταρης εχει τα κοτσια που δεν ειχε ο Συριζα οτα ψηφιζε παρων στο θεμα της φορολογιας των μοναχων του Αγιου Ορους. Η συγκριση ειναι, δυστυχως για το Συριζα, συντριπτικη.
  .

  Ενδιαφέρον:
  ΝΑΙ (202) ΟΧΙ (11)

  SMURFakos

  4.9.2014 | 21:20
  .
  Ευγε Δήμαρχε!

  Οχι στο τριτοκοσμικό παπαδαριό.

 12. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=36192

  Γιώργος Καρελιάς

  Όπως ο Ανδρέας; Δεν γίνεται!

  Στις συναντήσεις που είχε με τους «κοινωνικούς εταίρους» (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ), ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε πέντε δεσμεύσεις (εδώ).

  Ευχάριστα πράγματα. Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει έστω και με μία από αυτές; Το μεγάλο ερώτημα είναι αν κινούνται στα πλαίσια του εφικτού ή αν έχουμε ξανά τις συνήθεις υποσχέσεις.

  Η απάντηση στο ερώτημα κρύβεται σε μια λέξη: πώς. Πώς θα γίνουν όλα αυτά και, πρωτίστως, όσα έχουν οικονομικό κόστος; Δηλαδή, ξαναγυρίζουμε στο αιώνιο ερώτημα: πού θα βρεθούν τα λεφτά;

  Κι επειδή βρισκόμαστε στον αστερισμό των επετείων, ας συνδέσουμε τις δεσμεύσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, μια που αρκετά στελέχη της ηγεσίας του, μηδέ του Αλέξη Τσίπρα εξαιρουμένου, δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για το ΠΑΣΟΚ εκείνο και τον ιδρυτή του. Επιπλέον, σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚικής προέλευσης, λένε καθαρά ότι το σημερινό κόμμα της Αριστεράς είναι τρόπον τινά η συνέχεια εκείνου του ΠΑΣΟΚ (δύο παραδείγματα εδώ και εδώ).

  Η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981 εφάρμοσε αμέσως τέτοια φιλολαϊκά μέτρα, με πρώτο και καλύτερο τη μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού. Πώς; Αυξάνοντας το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή με δανεισμό.

  Αυτός είναι ο ένας τρόπος για να το πετύχεις. Υπάρχουν άλλοι δύο. Η αύξηση της φορολογίας και η ανάπτυξη.

  Τι περιθώρια έχει μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ας αφήσουμε κατά μέρος την ανάπτυξη, διότι δεν γνωρίζουμε αν, πότε και πόσο θα επιτευχθεί, ώστε να φέρει μεγαλύτερο ΑΕΠ. Μένουν οι άλλοι δύο τρόπο
  1. Δανεισμός: μπορεί μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συνάψει νέα δάνεια, για να αυξήσει τους μισθούς; Με τέτοιο χρέος πάνω από το κεφάλι της, μοιάζει πολύ δύσκολο έως απίθανο. Δηλαδή, δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι έκανε ο Ανδρέας το 1981
  2. Αύξηση των φόρων: Εδώ οι απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε μεγάλο μπέρδεμα. Από τη μια δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα καταργήσει τον φόρο στα ακίνητα. Και από πού θα αναπληρώσει τα 3-4 δισεκατομμύρια που αποφέρει; Άγνωστο.

  Από την άλλη εξαγγέλλει μεγαλύτερη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και πάταξη της φοροδιαφυγής. Και τα δύο είναι σωστά μέτρα. Όμως, η μεν πάταξη της φοροδιαφυγής απαιτεί χρόνο, η δε υπερφορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα. Για παράδειγμα, όσοι δήλωσαν εισόδημα άνω των 100 χιλιάδων ευρώ το 2012 είναι μόλις 14.000. Ακόμη κι αν τους πάρει το 80% (δηλαδή ό,τι εξήγγειλε ο Ολάντ στη Γαλλία για τους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ -και ουδέποτε εφάρμοσε), δεν αναπληρώνει την απώλεια των εσόδων από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

  Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν διεθνείς δεσμεύσεις (τρόικα, μνημόνια), μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι έκανε η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, αφού και δάνεια δεν θέλει να πάρει (και αν βρει…) και φόρους θέλει να καταργήσει.

  Και τον μάγο Χουντίνι να επιστρατεύσει τέτοιον τετραγωνισμό του κύκλου αποκλείεται να πετύχει. Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα, πριν υποσχεθούν και δεσμευτούν, οι του ΣΥΡΙΖΑ να μελετήσουν τα ιστορικά παραδείγματα, να δουν και τη σημερινή πραγματικότητα και να πουν το μόνο ειλικρινές: δεν υποσχόμαστε τίποτα πριν δούμε από μέσα τι έχουμε παραλάβει.

  Όλα τα άλλα είναι συνταγή σίγουρης αποτυχίας

 13. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_9.html

  Επιτέλους και μια κοινή στάση από ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στην βουλη. Ψήφισαν «παρών¨σε νέο «ιερό» ρουσφέτι

  Από ΒΑΘΥ , Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:52 π.μ.

  Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε το σκεπτικό με το οποίο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ψήφισε «παρών» όταν προχτές ήρθε με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, άρθρο που αποσκοπούσε στο να κάνει άλλο ένα «ιερό» ρουσφέτι με φοροαπαλλαγές για τα μοναστήρια και τους καλόγερους του «Αγίου». Ορους.

  Οσο και να ψάξαμε στον χθεσινό και σημερινό «Ριζοσπάστη» δεν βρήκαμε την παραμικρή αναφορά. Φαίνετε ότι για την εφημερίδα της Κ.Ε του ΚΚΕ μια τέτοια είδηση δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον.

  Την ίδια στάση με το ΚΚΕ κράτησε και ο Σύριζα αλλά αυτός δικαιούται μετά την «θεία φώτιση» που πήρε ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος το «άγιο» όρος και μένοντας μόνος του για δέκα ολόκληρα λεπτά με την «πανίερη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»».

  Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι μόνο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Καμμένου ψήφισαν κατά του «ιερού ρουσφετιού» –μας αιφνιδίασαν ευχάριστα οι «ψεκασμένοι»- ενώ απείχαν απ’ την ψηφοφορία οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος και η ΔΗΜΑΡ απέφυγε να τοποθετηθεί

 14. Ο/Η Left λέει:

  http://enosy.blogspot.gr/2014/09/blog-post_5.html

  Το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για φορολογικές διευκολύνσεις στις μονές και στους μοναχούς του Αγίου Όρους…

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», με τον Θοδωρή Δρίτσα να σημειώνει ότι «δεν διαφωνούμε κατ’ ανάγκη επί της ουσίας, είμαστε όμως αιφνιδιασμένοι και δεν προλαβαίνουμε να μελετήσουμε το θέμα στην έκτασή του».

  «Παρών» ψήφισε επίσης το ΚΚΕ,

  Γιατί «Παρών» κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεμονωμένες φοροαπαλλαγές μοναχών;
  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_69.html
  Το θαύμα έγινε!
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=36168

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ ξεδιαντροπιά.
  Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το πνευματικό τέκνο του Σεραφείμ Πειραιώς και υπερασπιστής της φοροληστείας Θ.Δρίτσας και το left.gr λένε ούτε λίγο ούτε πολύ πως αν αύριο έλθει άρθρο που αμνηστεύει τη Χ.Α. σε άσχετο νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή, αυτοί θα ψηφίσουν απλά «παρών»:

  Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στην τροπολογία για το Άγιο Όρος

  Η παρέμβαση του Θοδωρή Δρίτσα στη χτεσινή συζήτηση σχετικά με την τροπολογία βουλευτών της ΝΔ για το φορολογικό καθεστώς των μοναχών του Αγίου Όρους

  Αποτελεί πάγια θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μην τοποθετείται επί της ουσίας σε τροπολογίες που εμφανίζονται την τελευταία στιγμή. Αυτήν τη θέση τήρησε και στη συζήτηση για την τροπολογία που υπέβαλαν αιφνιδιαστικά 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το φορολογικό καθεστώς των μοναχών του Αγίου Όρους. Ακολουθεί όλη η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα:
  «Να σχολιάσω ότι η εκπρόθεσμη τροπολογία Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με γενικό αριθμό 1790 και ειδικό 207, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, που έγινε δεκτή από τον Υπουργό, επαναλαμβάνει αυτό το περίεργο φαινόμενο της κατάθεσης εκπρόθεσμων βουλευτικών τροπολογιών άσχετων. Είναι παντελώς άσχετο το Υπουργείο Παιδείας με το θέμα που επιχειρεί να ρυθμίσει. Πώς την αποδέχεται ο Υπουργός; Δεν είναι θέμα διαφωνίας επί της ουσίας, κατ’ ανάγκη. Άλλωστε, έχουμε αιφνιδιαστεί. Δεν προλαβαίνει κανείς να μελετήσει το θέμα στην έκτασή του, αλλά θέλει λίγο προσοχή. Δεν γίνεται, όποιο κι αν είναι το ζήτημα, όποιο κι αν είναι το θέμα.» – See more at: http://www.left.gr/news/giati-o-syriza-psifise-paron-stin-tropologia-gia-agio-oros#sthash.ECbqG1xV.dpuf

 16. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://unfollow.com.gr/print/from-issue/14161-athos/

  Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

  Διαβαστε στο τευχος –
  Εντυπη Εκδοση

  Επικίνδυνες Διαλεκτικές (Η Εξίσωση Αριστερά-Άθως)

  Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

  UNFOLLOW

  Διαβάστε στο UNFOLLOW 33: “Η πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος αλλάζει τις μεταβλητές της εξίσωσης Αριστερά-Άθως και θέτει, για μια ακόμη φορά, το ερώτημα: Ποιους αξιώνει να εκπροσωπεί η Αριστερά;”

  Μπορεί η Αριστερά να αξιώνει την εκπροσώπηση του κοινωνικού συνόλου εν γένει, σαν να μην γνωρίζει ότι υπάρχει διαστρωμάτωση και σύγκρουση;

  Με ποιο τρόπο πρέπει να διαβαστεί η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος;

  Υπάρχει κάποια “ελληνική ιδιαιτερότητα” στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας;

  Διαβάστε στο UNFOLLOW 33, που κυκλοφορεί: “Το γεγονός πως σε χώρες με πλούσια, και μάλιστα πολύ πιο πολυσχηματική, πολύπλοκη και αντιφατική ακόμη θρησκευτική ζωή από την ελληνική και με θρησκευτικούς θεσμούς συχνά ισχυρότερους από αυτούς της Εκκλησίας της Ελλάδος ή και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο οποίο εντάσσεται η Αθωνική Πολιτεία), όπως στην Τουρκία, την Ινδία, τη Βραζιλία, την Ιταλία, έχει συμβεί ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, ίσως πρέπει να απασχολήσει την Αριστερά.

  Διαβάστε στο UNFOLLOW 33 (τεύχος Σεπτεμβρίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα: «Επικίνδυνες Διαλεκτικές (Η Εξίσωση Αριστερά-Άθως)», άρθρο του Θοδωρή Ρακόπουλου

 17. Ο/Η Spy λέει:

  http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8615-epistrofi-stin-kanonikotita-tou-pasxou-mandraveli

  Του Πάσχου Μανδραβέλη [via kathimerini]:

  Και ενώ τα κανάλια παρακολουθούν και αναμεταδίδουν με κομμένη την ανάσα «την υπονόμευση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από τον προκάτοχό του» οι ευνοϊκές ρυθμίσεις –ήτοι τα ρουσφέτια– νομοθετούνται βροχηδόν στη Βουλή….

  Ετσι, το ένα ήμισυ του κυβερνητικού συνασπισμού (διά χειρός Ανδρέα Λοβέρδου) έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε το έτερον ήμισυ (δηλαδή 16 βουλευτές της Ν.Δ.), η οποία προβλέπει: 1) αφορολόγητο για τους συνταξιούχους μοναχούς για καθαρό ποσό σύνταξης 9.500 ευρώ· για την ακρίβεια δεν υποχρεούνται καν σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, 2) για εκμίσθωση ακινήτων από Μονές του Αγίου Ορους, το τέλος χαρτοσήμου των μισθωμάτων αποδίδεται από τον μισθωτή, 3) εξαιρούμε από την παρακράτηση και απόδοση φόρου «την Ιερά Κοινότητα, τις Ιερές Μονές του Αγίου Ορους και τα εξαρτήματα αυτών», όταν απασχολούν πρόσωπα για πάσης φύσεως μισθωτή εργασία.

  Αυτό προφανώς γίνεται στο πλαίσιο της… απλοποίησης του φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι Ελληνες πολίτες –ακόμη και οι άνεργοι– υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης. Επιπλέον φέτος η πλειονότητα των μισθωτών (σύμφωνα με ένα πολύπλοκο νέο σύστημα) χάνει το αφορολόγητο, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες ήδη φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση της παρακράτησης φόρου, ακόμη και για συνταξιούχους των 300 ευρώ μηνιαίως, πλην βεβαίως όσων εργάζονται «στην Ιερά Κοινότητα, στις Ιερές Μονές του Αγίου Ορους και τα εξαρτήματα (!) αυτών».

  Μέρα με την ημέρα η κυβέρνηση ξαναστήνει τις προϋποθέσεις της επόμενης χρεοκοπίας. Επαναθεσμοθετεί –όπου κι όταν μπορεί– όλες τις προηγούμενες πελατειακές διατάξεις για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και ομάδων πληθυσμού. Μπουρδουκλώνει περαιτέρω το φορολογικό σύστημα και καλλιεργεί το αίσθημα αδικίας, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι έντονο στον ελληνικό λαό. Με άλλα λόγια μάς επιστρέφει στην «κανονικότητα» του 2009, όπως διακήρυξε ο νυν και αεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι ο κ. Ευ. Βενιζέλος είναι ένας από εκείνους που τσακώνονται για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

  Να θυμίσουμε επίσης στους αναγνώστες ότι με το άρθρο 12 του νόμου 3842, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του έτερου που τσακώνεται για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, «καταργήθηκε από 1.1.2010 η φοροαπαλλαγή ιερών ναών, μητροπόλεων και ιερών μονών, συμπεριλαμβανομένων των Ιερών Μονών του Αγίου Ορους για τα εισοδήματα από εκμίσθωση κτισμάτων και γαιών των νομικών αυτών προσώπων». Με τον ίδιο νόμο καθιερώθηκε η φορολόγηση της μεγάλης μόνο ακίνητης περιουσίας με υψηλό αφορολόγητο όριο 400.000, και περιελάμβανε κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και επομένως και τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα. Η απαλλαγή από τον φόρο ίσχυε μόνο για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνταν για λατρευτικό/θρησκευτικό σκοπό, δηλαδή τους ναούς (άρθρο 29).

  Με τον νόμο 4223/2013 η κυβέρνηση έκανε «Ενιαίο» τον Φόρο Ακινήτων προς τα κάτω. Κατήργησε το αφορολόγητο των 400.000 ευρώ, αλλά θέσπισε το αφορολόγητο της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας. Τις τελευταίες πινελιές του χύδην πελατειασμού έβαλε η τροπολογία των 16 βουλευτών της Ν.Δ., την οποία έκανε ασμένως δεκτή ο κ. Λοβέρδος και μάλιστα στο νομοσχέδιο για την «Ιδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία».

  Να σημειώσουμε ότι κατά την ψήφιση αυτής της τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ενώ το 2010 είχε καταψηφίσει τον νόμο που προέβλεπε τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ηταν η εποχή που ο κ. Τσίπρας ετοιμαζόταν για τις πλατείες των Αγανακτισμένων, ενώ τώρα διαλογίζεται μπροστά στην εικόνα της Παναγιάς. Ποιος είπε ότι δεν γίνονται θαύματα;
  – See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8615-epistrofi-stin-kanonikotita-tou-pasxou-mandraveli#sthash.6DlFSGmV.dpuf

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=232122&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25cf%2584%25ce%25bf-%25ce%25ba%25cf%258c%25ce%25ba%25ce%25ba%25ce%25b9%25ce%25bd%25ce%25bf-%25ce%25ba%25ce%25b1%25ce%25b9-%25cf%2584%25ce%25bf-%25ce%25bc%25ce%25b1%25cf%258d%25cf%2581%25ce%25bf

  09/09/14
  EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

  Το κόκκινο και το μαύρο*

  Του Θανάση Διαμαντόπουλου**

  Ηγετικό στέλεχος της ακραία αριστερόστροφης τάσης του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε προχθές, μέσα σε συντομότατο τηλεοπτικό χρόνο, να συμπυκνώσει μια αξιοσημείωτη ποσότητα λέξεων μέσα σε μια ελάχιστη ποσότητα σκέψεων (όπως συνήθιζε να λέει σε τέτοιες περιπτώσεις ο Τσόρτσιλ). Ή, εν πάση περιπτώσει, πέτυχε να δώσει ένα δείγμα τελείως ιδιαίτερης πολιτικής σκέψης. Τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών του κράτους όσο και για τη μέθοδο αντιμετώπισης των δημοσιονομικών προβλημάτων του τόπου. Ειδικότερα…

  «Να μη γίνονται φορολογικούς έλεγχους», επαναλάμβανε, σε έναν κατ’ εξακολούθηση βιασμό της ελληνικής γλώσσας, «με τρόπο που μπορεί να επηρεάσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Αρα, τι; Στο μέτρο που, προσπαθώντας να εκφράσει το πνεύμα αντίστοιχης δήλωσης του αρχηγού του, δεν ετάχθη γενικώς κατά του ελέγχου –ποινικού, φορολογικού ή πολεοδομικού- των πιθανώς παρανομούντων βουλευτών, συνάγεται πως, κατά την αντίληψη του κορυφαίου αυτού πολιτικού παράγοντα, οι ελεγκτικές δραστηριότητες των αρχών πρέπει να αναστέλλονται προ των κρισίμων ψηφοφοριών της Βουλής, προκειμένου να μην επηρεάζονται οι ελεγχόμενοι αντιπρόσωποι του έθνους (ώστε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο, υπό το κράτος του φόβου, να ψηφίζουν κατά τον αρεστό προς την κυβέρνηση τρόπο)…

  Ταυτόχρονα, ο ίδιος αξίωσε την άμεση καταβολή των επιδικασθέντων με δικαστικές αποφάσεις στους ένστολους, αρνούμενος οποιαδήποτε χρονική μετακύλιση της σχετικής καταβολής. «Να πληρωθούν χθες» είπε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει επί λέξει, ως απάντηση στο ερώτημα για το πού θα βρεθούν χρήματα μη εγγεγραμμένα στον κρατικό προϋπολογισμό: «Να κόψει το λαιμό της η κυβέρνηση, να τα βρει».

  Επειδή, όμως, σπανίως οι κυβερνήσεις κόβουν τον λαιμό τους, η κρατούσα διεθνώς πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις -όταν δηλαδή οι δικαστικοί λειτουργοί οικειοποιούνται την άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής- είναι να κόβεται ο λαιμός κάποιας άλλης αδύναμης κοινωνικής κατηγορίας, ώστε να εξοικονομούνται κονδύλια υπέρ των δικαστικώς δικαιωθέντων. Εφόσον, δε, αποφασίστηκε η απαλλαγή τόσο των κληρικών από φόρο επί των καταθέσεων όσο και των ιερών μονών από τον φόρο επί της ακινήτου ιδιοκτησίας -με συναίνεση μάλιστα και του, προσφάτως εντυπωσιακά θρησκευόμενου ή πάντως ιδιαίτερα ευλαβούς προς τον κλήρο και τους λειτουργούς του, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης-, το συμπέρασμα στο οποίο ωθεί η λογική, που δεν αναζητεί επουράνιους εκτυπωτές χαρτονομισμάτων, είναι πως τα θύματα της «λαιμοκοψίας» μάλλον θα επιλεγούν από τα λαϊκά στρώματα (με όλες τις έννοιες του συγκεκριμένου όρου)…
  ……………………………

  http://www.efsyn.gr/?p=232122&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25cf%2584%25ce%25bf-%25ce%25ba%25cf%258c%25ce%25ba%25ce%25ba%25ce%25b9%25ce%25bd%25ce%25bf-%25ce%25ba%25ce%25b1%25ce%25b9-%25cf%2584%25ce%25bf-%25ce%25bc%25ce%25b1%25cf%258d%25cf%2581%25ce%25bf

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αξίζει να διαβαστεί

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=447621

  Ελευθεροτυπία,
  Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

  Γιάννης Αγγελάκας

  «Είμαστε άντρο απατεώνων και ηλιθίων»

  Οταν ξεκινούσε η κρίση, θεωρούσα ότι ήταν μια ευκαιρία να ξυπνήσουνε μερικά πράγματα μέσα μας, όπως η συλλογικότητα. Αντ’ αυτού, ξύπνησε το τέρας τη Χρυσής Αυγής και η ανοησία της ψευτοαριστεράς

  Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ

  ………………..

  Το προχώρημά μας προς μοτίβα αριστερά προϋποθέτει προσκυνήματα στο Αγιον Ορος;

  «Δεν πιστεύω σ’ αυτή την Αριστερά, όπως δεν πιστεύω στο ΚΚΕ. Κι οι δύο διατηρούν τα μαγαζάκια της αντιπολίτευσης και πασχίζουν να τα κρατήσουν ανοικτά. Οταν ξεκινούσε η κρίση, θεωρούσα ότι ήταν μια ευκαιρία να ξυπνήσουνε μερικά πράγματα μέσα μας, όπως η συλλογικότητα. Αντ’ αυτού, ξύπνησε το τέρας τη Χρυσής Αυγής και η ανοησία της ψευτοαριστεράς, που πηγαίνει από εδώ κι από εκεί και τα βρίσκει με τους πάντες – απ’ την Ευρώπη μέχρι την Εκκλησία. Και δυστυχώς, οι άνθρωποι ακόμα πιστεύουνε στα κόμματα κι ότι θα βρεθεί ο βοσκός που θα τα πάει σε ένα καλύτερο μέρος! Αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει πραγματικά την ευθύνη τού τι θα κάνουμε όλοι μαζί».

  ………………………….

 20. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/o_syriza_apothewnei_ton_papa_sto_vatikano_o_tsipras_thn_pempth.3031999.html

  Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με Ευρωπαίο ηγέτη της Αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται πρώτη φορά με Έλληνα πολιτικό αρχηγό, είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή Αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, συζήτησε δε διεξοδικά μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

 21. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

 22. Ο/Η Ρόζα λέει:

  Σιγά μην τα βάλει ποτέ μαζί τους.
  Μάχη εντυπώσεων δίνει με άσφαιρες σφαίρες

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/hochtief.html

  Μερικά από τα ονόματα που δεν αποκάλυψε ο Δραγασάκης όταν προκλήθηκε από τον Σταμάτη: Hochtief, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Σπύρος Λάτσης …

  Από giorgis , Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014 | 4:06 π.μ.

  Του Γ. Γ.

  Κάποια στιγμή οι ανούσιες κοκορομαχίες που υπάρχουν στον «ναό της δημοκρατίας» τους καταντάν γελοίες. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε την δυσκολία που είχε ο βουλευτής του Σύριζα, Γιάννης Δραγασάκης, να πει τα πράγματα με το όνομα τους (το κάνουμε εμείς) και να αφήσει τον υπουργό Επικρατείας της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη, να τον παρουσιάσει έκθετο.

  Πραγματικά δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε γιατί το στέλεχος του Σύριζα δεν τεκμηρίωσε τους ισχυρισμούς του ότι «αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης και καμία φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του Πρωθυπουργού, να τηλεφωνησει στο Μαξιμου, για να ακυρωθεί ένας νόμος» και αρκέστηκε να συστήσει στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ελέγξουν «όλες τις τροπολογίες που πέρασαν με ευθύνη Μπαλτάκου», ενώ στην πρόκληση Σταμάτη «Πείτε ονόματα» απάντησε ότι δεν είναι έτοιμος να πει ονόματα συμπληρώνοντας ότι «τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει εδώ μέσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

  Σιγά τα μυστικά που θα αποκάλυπτε!!! Να προσπεράσουμε ότι η βουλή τους δεν είναι παρά ένα εργαλείο επιβολής ταξικής πολιτικής πότε προς όφελος της κυρίαρχης τάξης και πότε εξυπηρετώντας επιμέρους συμφέροντα καπιταλιστών και να έρθουμε στο συγκεκριμένο θέμα.

  Για τις νυχτερινές αεροπλανικές ντροπολογίες που χαρίζουν εκατομμύρια σε καπιταλιστές έχουμε γράψει αρκετές φορές. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός που με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά διαγράφηκαν 500 εκατ. ευρώ, από τον ΦΠΑ που η Γερμανική εταιρεία Hochtief ενώ είχε εισπράξει δεν απέδωσε ποτέ στα δημόσια ταμεία ενώ «βγάζει μάτι» για τις χαριστικές στους πλουτοκράτες ντροπολογίες αυτό που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Unfollow:
  «Προκλητική ήταν η ψήφιση τροπολογίας τον περασμένο Μάρτιο, από βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ με την οποία χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη, στον Σπύρο Λάτση και σε άλλους επιχειρηματίες που αφορούσαν τριγωνικές συναλλαγές και πωλήσεις».

  Αυτά δεν τα ξέρει ο Γιάννης Δραγασάκης; Φυσικά και τα γνωρίζει. Τώρα γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους και μας παραπέμπει σε μια κυβέρνηση Σύριζα για να μας τα γνωστοποιήσει ..ρωτήστε τον.
  ___________________

  Και προς επίρρωση των παραπάνω να προσθέσουμε ότι ο Γ. Δραγασάκης σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αδιάβαστος» και ότι πέταξε ένα πυροτέχνημα για χάρη εντυπώσεων. Τουλάχιστον την μπροσούρα που έχει εκδώσει το κόμμα του με τίτλο, «Μαύρη Βίβλος της Ντροπής», τον Μάη φέτος, θα την έχει ξεφυλλίσει.
  Κάπου θα πήρε το μάτι του για «Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά μέσα από τις καταγεγραμμένες πράξεις μετατροπής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας σε μηχανισμό ξεπλύματος σκανδάλων» που γράφει στην εισαγωγή.

  Και εντάξει. Για τα τηλέφωνα που έπεφταν στου Μαξίμου δεν μπορεί να το αποδείξει, αν και είναι μια λογική σκέψη. Μπορούσε όμως να αναφέρει στοιχεία και ονόματα επικαλούμενος την μπροσούρα που είχε κυκλοφορήσει το κόμμα του η οποία αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα και περιπτώσεις τα οποία συνοψίζονται στην σωστή διαπίστωση που γράφει: «Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό το βάρος των Μνημονίων και αγωνίζεται για την επιβίωση του πληρώνοντας τις αμαρτίες των κυβερνήσεων που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το Κοινοβούλιο ως πλυντήριο υποθέσεων διαφθοράς μεγάλης κλίμακας. Η κυβέρνηση Σαμαρά μεθόδευσε την αποποινικοποίηση και παραγραφή μιζών εκατομμυρίων ευρώ στο πολυνομοσχέδιο Μαρτίου-Απριλίου 2014 το οποίο ψηφίστηκε άρον-άρον στην βουλή ως κατεπείγον-προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση».

 23. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη-όχι στο Άβατο λέει:

  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/category/maria-poimenidou/

  Maria Poimenidou
  A Short History of Women Who Have Entered Mount Athos


  Western Side of Mount Athos

  Ιn the history of the Holy Mountain, there are a few instances recorded where women violated the sacrosanct and entered the “forbidden” world of the monks.

  The legendary first violation of the sacrosanct was in 1346. The “guilty” party was Helen, wife of the Serbian ruler Stephen Dushan. However, she did not reach the Serbian monastery Hilander.


  The Viscount Stratford de Redcliffe
  In 1850, the wife of the British ambassador in Constantinople, Stratford Canning, visited Mount Athos exceptionally and with prior authorization. Although the Patriarch Anthimos indicated in his letter that he “understood” the reasons for the visit, he strictly recommended not repeating it.

  In 1929, a French journalist, Maryse Choisy, is said to have went to Mount Athos dressed as a man and stayed there for a month. Upon her return, she wrote a book about her experiences, and the “kinky” monk who continually spoke of his desire for making love, temptations and a guilty conscience. Her book entitled, “A Month with the Men of Mount Athos”


  Maryse Choisy


  In 1932, Aliki Diplarakou, “Miss Europe of 1930”, disguised herself as a man and snuck into a monastery. She was publicly cursed and anathematized by Patriarch Photios II.

  However, the case of the Pontic woman from Thessaloniki, Maria Poimenidou, was the most interesting since it was the cause—two months after her venture—for Legislative Decree 2623/1953 to be voted. This decree imposes an imprisonment for up to one year for offenders.

  On April 17th, 1953, the then 22-year-old Maria “slipped” into the depths of Mount Athos dressed as a man and remained there until the 19th of the same month.

  It should be noted that the State of Mount Athos, the Self-governing and Autonomous Part of the Greek State , belongs politically to the Ministry of Foreign Affairs and to the Ecumenical Patriarchate of Constantinople.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s