Ένα αριστούργημα του Πάνου του Ψεκασμένου:

«Οφείλουμε σήμερα να προσκυνήσουμε την Παναγία και να προσευχηθούμε, προκειμένου να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από μια ξενοκίνητη χούντα της νέας τάξης πραγμάτων, μια χούντα που, όπως βλέπετε σήμερα, οι επίσημοι εκπρόσωποί της, προτίμησαν τις παραλίες παρά να βρίσκονται και να τιμήσουν την Παναγιά του ελληνικού λαού»

Advertisements
This entry was posted in Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

10 Responses to Ένα αριστούργημα του Πάνου του Ψεκασμένου:

 1. Η σωστή ορθογραφία της λέξης είναι «Πσεκαζμένου™»

 2. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Με αυτά που λέει ο Τσίπρας αναγκάζεται και ο Ψεκασμένος να βάλει κάτι παραπάνω

 3. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Τί λέει ὁ Καμμένος!

  Αὐτὸ εἶναι τὸ πρόγραμμά τοῦ κόμματός του;
  Γιὰ τὰ προβλήματα τῆς Οἰκονομίας/Παιδείας/Πολιτισμοῦ/… προσευχόμαστε στὸν/στὴν … .

 4. Ο/Η Seagull λέει:

  Για να τα λένε αυτά ξέρουν με τι έχουν να κάνουν ( εννοώ την ποιότητα του πόπολου) οπότε εάν υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 10% που μένει κάγκελο με τέτοιες δηλώσεις δεν βαριέσαι, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες….

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επιτέλους οι αθλιότητες του κ.Τσίπρα και του περιβάλλοντός του, στηλιτεύτηκαν από κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ. Η εξαιρετική κυρία Ελένη Πορτάλιου:

  http://enosy.blogspot.gr/2014/08/blog-post_16.html
  Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιον Όρος

  της Ελένης Πορτάλιου

  Δύο υπήρξαν στα προ μνημονίου χρόνια οι θρησκευτικοί προορισμοί του Δεκαπενταύγουστου : η Παναγία Σουμελά και η Μεγαλόχαρη της Τήνου. Καθώς εκεί συρρέει ένα λαϊκός κόσμος πιστών, άλλοι ελπίζοντας στην εξ ουρανού παραμυθία και άλλοι απολαμβάνοντας τη θεία λειτουργία ως μέρος των πανηγυριώτικων εορτών που εξανθρωπίζουν τους τιμώμενους τοπικούς αγίους, οι πολιτικοί δεν έχαναν την ευκαιρία επικοινωνίας με το δικό τους ποίμνιο – τους κατά κόσμον ψηφοφόρους τους – μακριά από τα βάσανα του καθημερινού βίου. Σκωπτικά σχόλια συνόδευαν την παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου στους δύο δημοφιλείς θρησκευτικούς προορισμούς και στο Άγιον Όρος, όπως και τα κομποσκοίνια και οι λαμπάδες της συζύγου του.

  Τα τελευταία χρόνια η ανέχεια και η απελπισία μετρίασαν τις ελπίδες των πιστών για τη θεϊκή συνδρομή και οι θρησκευτικοί τόνοι, που είχαν κορυφωθεί με τον ιερό πόλεμο υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, έπεσαν. Η Εκκλησία τηρεί αιδήμονα σιωπή για τα κατά κόσμον βάσανα του ποιμνίου της, αποφεύγει γενικά να κάνει αισθητή την παρουσία της, προσφέρει ψιχία φιλανθρωπίας σε σχέση με την τεράστια περιουσία της και την οικονομική στήριξη του κράτους, μέσω άμεσης χρηματοδότησης και φοροαπαλλαγών. Φυσικά υπήρξαν ιεράρχες που αντέκρουσαν ευθέως τη φίλα προσκείμενη στη Χρυσή Αυγή πτέρυγα της Εκκλησίας, αλλά αυτή η στάση δεν αναιρεί την ανταγωνιστική σχέση Αριστεράς και Εκκλησίας πάνω σε μείζονα ζητήματα, όπως ακριβώς η διαδικασία αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από το επίσημο κράτος δεν αναιρεί την ανταγωνιστική σχέση ΣΥΡΙΖΑ – συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

  Σ’ αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να επισκεφτεί μέρες Δεκαπενταύγουστου το Άγιον Όρος. Η Αυγή αντιμετώπισε το θέμα ειδησεογραφικά με σύντομες ενημερώσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνοδοί του (Ν. Παππάς, Γ. Αμανατίδης, Μ. Λυκόπουλος) δεν συζήτησαν τίποτα ουσιώδες από τα επίδικα των σχέσεων κυβερνώσας Αριστεράς και Εκκλησίας.

  Η Ελλάδα είναι ένα ανολοκλήρωτο κοσμικό κράτος – η Εκκλησία στηρίζεται από την πολιτική εξουσία, διαπλέκεται μαζί της ιστορικά και αιμοδοτείται οικονομικά με δημόσιο χρήμα. Πολύ απλά δεν ισχύει ο χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η θέση αυτή δεν θίγει φυσικά ούτε τη χριστιανική εκκλησία των πιστών που έχουν κάθε δικαίωμα να θρησκεύονται, όπως, άλλωστε, και οι πιστοί όλων των άλλων δογμάτων, για τους οποίους υπάρχουν κατάφορες διακρίσεις και παραβιάσεις δικαιωμάτων στη χώρα μας – αναφέρομαι στις αποδιοπομπαίες θρησκείες , όπως το Ισλάμ, και στην πυρπόληση αυτοσχέδιων χώρων λατρείας των πιστών αυτής της θρησκείας. Ανεξιθρησκεία και ισότητα δικαιωμάτων θρησκευόμενων και άθεων δεν πρόκειται να υπάρξει όσο η Εκκλησία παραμένει μέρος της κρατικής δομής και οι πολιτικοί σταυροκοπιούνται όχι ως ιδιώτες αλλά ως εκπρόσωποι της κοσμικής εξουσίας.

  Προς τι, λοιπόν, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της συνοδείας του στο Άγιον Όρος; Σπεύδω να πω ότι ο διάλογος ΣΥΡΙΖΑ και μοναστηριακής διοίκησης του Αγίου Όρους δεν απαγορεύεται εξ ορισμού. Το ζήτημα είναι επί ποίων θεμάτων διαλέγονται. Πάλι από την ειδησεογραφία της Αυγής πληροφορούμαστε ότι αντάλλαξαν ανέξοδες (αμπελο)φιλοσοφικές απόψεις με «ειλικρίνεια» και «σεβασμό» περί της κοινής βάσης της «αλληλεγγύης» και της «ισότητας» που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι μονές έχουν εγγεγραμμένες στις σημαίες τους. Οι αναφορές στο Νίτσε και τον Ηράκλειτο – μυστήριο τι είπαν επ’ αυτών οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ – καλύτερα να μείνουν ασχολίαστες. Αυτό, όμως, που αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους είναι η ταύτιση των κοινοτήτων των μοναχών με τις Ζαπατίστικες κοινότητες. Το σύνθημα «Όλα για όλους τίποτε για μας» χρησιμοποίησε, όπως γράφει η Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας για να περιγράψει τον τρόπο ζωής των πατέρων του Άθω. Τα άγια τοις κυσί, λοιπόν. Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού. Ταυτόχρονα όμως – και κυρίως – διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, οι γραμμές παρουσιάζονται με σαφήνεια σε όλα όσα αποσιωπήθηκαν.

  Ένα άρθρο του Νίκου Καρανίκα με τον τίτλο «Η Αριστερά που θα κοινωνήσει, η κοινωνία που θα αυτοκυβερνηθεί» (Αυγή 12/8) εμβαθύνει στα επίδικα που δεν συζητήθηκαν ή συζητήθηκαν χωρίς να ανακοινωθούν. Μέσα από την παράθεση ασύνδετων μεταξύ τους αναφορών – από τους Ζαπατίστας μέχρι τον Μαρξ – το άρθρο αναφέρεται στο υλικό μέρος της ιστορίας : «Η διαχείριση αλλά και η φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι πολιτικές που θέλουν τον «κρίσιμο χρόνο» τους, τη συγκυρία, τη δυναμική της κατάστασης που θα δημιουργήσει συναίνεση και αποτέλεσμα χωρίς να προκαλέσει πόλεμο τριβής και διασπορά δυνάμεων». Και συνεχίζει με το αφορολόγητο της εκκλησίας, σε αντίθεση με το μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να μη διασπαστεί η συμμαχία με τους πεινώντες και διψώντες δικαιοσύνη, λες και οι λαϊκές τάξεις θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τον εκκλησιαστικό πλούτο και πλουτισμό.

  Οι καταστάσεις που ζούμε είναι δυστυχώς αμείλικτες και οι αποφάσεις δεν είναι της αρμοδιότητας των επικοινωνιολόγων της Νέας Ελλάδας αλλά των πολιτικών και έχουν σκληρά ταξικά χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλην των δεκάδων άλλων τεράστιων θεμάτων τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει, έχει μπροστά του δύο μείζονα προαπαιτούμενα της πολιτικής που διατείνεται ότι θα ασκήσει: τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και τη φορολογία του πλούτου. Αλλιώς η χώρα θα συνεχίσει τον σημερινό δρόμο, με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ. Κι εδώ οι σχέσεις κράτους- Εκκλησίας δεν αντιμετωπίζονται με την αγιαστούρα του πολιτικού. Τα θέματα στα οποία υποχρεούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί είναι : ιδιοκτησία και φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκκρεμή σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου, έλεγχος των χρηματοδοτήσεων του Αγίου Όρους, χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος, Στα βασικά αυτά πρέπει να γίνουν ρήξεις. Δεν θα ήθελα να θυμίσω τον Αντώνη Τρίτση που προχώρησε στην εθνικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και αποπέμφθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι καιροί αλλάζουν προς το χειρότερο. Ακριβώς γι’ αυτό τα 3.795.000 πιστών ή άπιστων φτωχών δεν μπορεί πλέον να τρέφονται με τη θεία κοινωνία. Οι έχοντες και κατέχοντες πρέπει να πληρώσουν.

  http://enosy.blogspot.gr/2014/08/blog-post_17.html#more
  Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

  Επιστολή του Α. Μπένου προς τη ΠΓ και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

  Προς

  τη ΠΓ και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

  σύντροφοι και συντρόφισες,
  όπως φαίνεται μεγάλη επιτυχία είχε η επίσκεψη του σ. Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος… Για την …επιτυχία αυτή προφανώς και πρέπει να είναι υπερήφανο το εθνικόφρων και ορθόδοξο τμήμα του …προεδρικού περιβάλλοντος! (σε ποιο άρθρο του καταστατικού μας θεσμοθετείται αλήθεια αυτό το «περιβάλλον» και η αντιπροσωπεία σε αυτό της ιεράς συνόδου;).

  Μια ακριβώς ημέρα πριν την έλευση του σ. Τσίπρα στην Ουρανούπολη, οι αγωνίστριες του SOS Χαλκιδική είχαν αλυσοδεθεί στην πόρτα του εργοταξίου του Μπόμπολα εκφράζοντας δυναμικά την αντίθεση του κινήματος ενάντια στην ψήφιση νόμου που ουσιαστικά νομιμοποιεί εκ των υστέρων σειρά παρανομιών και αυθαιρεσιών των κερδοσκόπων. Το κίνημα αυτό, ως γνωστόν, μας έχει κάνει όλους υπερήφανους και μας γεμίζει αισιοδοξία, με την αγωνιστικότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη του.

  Ενώ λοιπόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα από την Ιερισσό, κανένας εγκέφαλος του …προεδρικού περιβάλλοντος δεν σκέφτηκε ότι ίσως μια επίσκεψη λίγων ωρών και μια φωτογραφία με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Χαλκιδικής θα συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στην έμπρακτη συμπαράσταση στο κίνημα αυτό, όσο και στην εικόνα ενός κόμματος που παλεύει μέσα στην κοινωνία.

  Ίσως καθοριστικό ρόλο στην αδιαφορία αυτή των υπεύθυνων της εκδρομής στο άγιο όρος να έπαιξε και το γεγονός ότι η μοναστηριακή κοινότητα, παρά τις πιέσεις από την τοπική κοινωνία, αρνείται πεισματικά να πάρει θέση στο θέμα της καταστροφής της Χαλκιδικής.

  Και μια γενική παρατήρηση. Όταν αντιπροσωπεία του κόμματος – και μάλιστα η ανώτερη δυνατή- επισκέπτεται επίσημα μια περιοχή δεν θα πρέπει η επίσκεψη να γίνει σε συντονισμό με την τοπική οργάνωση; Η καλύτερο είναι – όπως και έγινε – η τοπική οργάνωση να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ και να προσπαθεί ματαίως να συναντήσει τον Πρόεδρο;

  Ερωτήσεις που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες για να προστατευθεί το κόμμα μας και ο πρόεδρος μας από νέα ρεζιλίκια!!!!

  συντροφικά
  Αλέξης Μπένος

  http://enosy.blogspot.gr/2014/08/blog-post_10.html
  Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

  Όταν ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το Άγιον Όρος…

  Δημοσιεύουμε ένα παλαιότερο ρεπορτάζ ενός συνεργάτη του πρωθυπουργού που συμμετείχε στην επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά (15-16 Φλεβάρη 2014) στον Άγιον Όρος και αφήνουμε στον αναγνώστη να βρει τις διαφορές από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.

  Όμως η μεγαλύτερη έκπληξη είναι το όνομα του συντάκτη αυτού του κειμένου. Για να δούμε, οι αναγνώστες μας θα μπορέσουν να τον εντοπίσουν…

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://projector-revolt.blogspot.gr/2014/08/blog-post_49.html

  Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

  Ο πατριωτισμός και η εκκλησία είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων

  (φωτογραφίες)

  Επιβεβαιώνοντας και εμπλουτίζοντας την φράση του Σάμιουελ Τζόνσον: «Ο πατριωτισμός (και η εκκλησία) είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».

 7. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/121386/nikos-pappas-den-apokleietai-synergasia-me-toys-anel

  Νίκος Παππάς: Δεν αποκλείεται συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

  31 Αυγούστου

  Τα πιθανά σενάρια που θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοδυναμία, ανέφερε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

  Μιλώντας στην Real News, δεν απέκλεισε, παρά τις διαφορές στις θέσεις με τους ΑΝΕΛ, κυβερνητική συνεργασία λέγοντας: «Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, η κυβέρνηση σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστηριχθεί και από ευρύτερες δυνάμεις».

  Για τον Φ. Κουβέλη δηλώνει πως από τη στιγμή που δηλώνει ενεργός στην πολιτική «δεν καταλαβαίνει ποιόν διευκολύνει η συνέχιση της συζήτησης γύρω από το πρόσωπό του για την προεδρία της Δημοκρατίας».

  Κληθείς να σχολιάσει τον Κώστα Καραμανλή δηλώνει πως «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι γνωστές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις πολιτικές του θέσεις και από το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που εκπέμπει».

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  Tατσόπουλος κατά Ραχήλ
  Ξεκατινιάσματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s