Ερώτηση: Τι εννοούσαν οι αγιορείτες που ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για οικονομική στήριξη;

Οι Αγιορείτες ευχαρίστησαν τον “αριστερό” Τσίπρα για την στήριξη του στη φορολογική αντιμετώπιση του Αγ.Όρους

Η υπερχιλιάχρονη διπλωματική γλώσσα των αγιορειτών ηγουμένων δεν παραστρατεί εύκολα…

Θα μπορούσε κάποιος από την επίσημη ηγεσία ή απλό στέλεχος/μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να μας διευκρινίσει εάν:

 1. Η οικονομική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Αγιορείτες ισχύει –ΝΑΙ ή ΌΧΙ;
 2. Εάν ναι, τότε με ποιον τρόπο και με ποια σημερινά (ή του μέλλοντος) μέσα;

Επειδή κάποιοι μας θεωρούν είτε πολέμιους της αριστεράς, είτε ηλίθιους, ας μας απαντήσουν και ας αφήσουν κατά μέρος τις λόγια διανθισμένες αναλύσεις του Τίποτα για το αν έπρεπε να επισκεφτεί ο κ. Τσίπρας το Άγιο Όρος επειδή τον κάλεσαν κλπ. κλπ. Εμείς εδώ ποτέ δεν είπαμε  ότι δεν έπρεπε ανταποκριθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κάλεσμα των αγιορειτών· θα μπορούσε όμως να το κάνει με αξιοπρέπεια και εθιμοτυπικά· προς τι όμως το άθλιο «αφήστε με μόνο με την πανίερη εικόνα» και το ανιστόρητο ψηφοθηρικό με τους… Ζαπατίστας;

Καμιά «διανθισμένη»… ανάλυση σοβαρού επιφυλλιδογράφου έγκριτης εφημερίδας δεν μπορεί να καλύψει τη γύμνια και την αγοραία ψηφοθηρική αθλιότητα του κ.Τσίπρα.

Εντάξει;

Ας απαντήσει λοιπόν κάποιος στα δυο παραπάνω απλά ερωτήματα, κι ας αφήσουν στην άκρη τα μαθήματα περί διπλωματικού ή… θεσμικού πρωτοκόλλου. Τι κρίμα, αλήθεια, που κάποιοι πραγματικά άξιοι επιφυλλιδογράφοι ξοδεύονται υποτιμώντας και αδικώντας το κοινό και τον εαυτό τους…

Advertisements
This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

18 Responses to Ερώτηση: Τι εννοούσαν οι αγιορείτες που ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για οικονομική στήριξη;

 1. Ο/Η Nikolaos Skordilis λέει:

  Αηδίασα εντελώς με τον γλιτσιάρη Τσίπρα και έγινε ακόμη πιο βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσω. Ο βλάκας οφείλει να κατανοήσει ότι είναι αδύνατον να τα έχεις καλά με όλους. Είσαι πάρα μα πάρα πολύ αφελής αν πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να αλιεύσεις ψήφους από στρατόπεδα διαμετρικά αντίθετα με τις δικές σου ιδέες. Κε Τσίπρα φθονείτε την πορεία του ΛΑΟΣ που ήθελε να τα έχει καλά και με τους αρχαιοελληνιστές και τους χριστιανοφρουρούς, με αποτέλεσμα να τους χάσει αμφότερους; Δεν είναι αρχαίο περιστατικό, ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της πολιτικής του ιστορίας.

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Μᾶλλον ὁ κόσμος νὰ ἀναρωτηθῇ ποὺ θὰ βρεῖ τὰ χρήματα νὰ μοιράσῃ ὅπως ἔκανε ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου. Ἐκεῖνος χρησιμοποιοῦσε τὰ δάνεια τῆς τότε ΕΟΚ. Νομίζουν ὅτι θὰ πληρώσουν τίποτα οἱ Γερμανοί;

 3. Ο/Η ΝΙΚΟΣ Χ λέει:

  ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
  ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.
  ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ὁ λαὸς νὰ ἀναρωτηθῇ ποὺ θὰ βρεῖ τὰ χρήματα νὰ μοιράσῃ, ὅπως ἔκανε ὁ Ἀνδρέας μὲ τὰ δάνεια τῆς τότε ΕΟΚ. Τώρα λεφτὰ δὲν ὑπάρχουν!

 5. Ο/Η George Birbilis λέει:

  σιγά μην τους δώσει χρήματα από το ΣΥΡΙΖΑ – απλά αυτοί σίγουρα κατέχουν ακίνητα στην Ελλάδα και θα τους έταξε πως αν βγεί δεν θα έχουν ΕΝΦΙΑ ή κάτι τέτοιο

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτοί είναι οι «κοινοί στόχοι» ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας;
  Έχει πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει και βουλευτή στην περιφέρεια αυτή, για την αντιχριστιανική σκληρότητα του δεσπότη;

  http://www.efsyn.gr/?p=224601

  12/08/14
  Ο ξενοφοβικός δεσπότης

  Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αρνείται να παραχωρήσει στον Δήμο Τήλου πρώην στρατόπεδο ιδιοκτησίας της Εκκλησίας για να γίνει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, επικαλούμενος λόγους εθνικών συμφερόντων, τάξης και ασφάλειας αλλά και δημόσιας υγείας.

  12/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Ο ξενοφοβικός δεσπότης

  Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αρνείται να παραχωρήσει στον Δήμο Τήλου πρώην στρατόπεδο ιδιοκτησίας της Εκκλησίας για να γίνει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, επικαλούμενος λόγους εθνικών συμφερόντων, τάξης και ασφάλειας αλλά και δημόσιας υγείας.

  Του Δημήτρη Αγγελίδη

  Πριν από έναν μήνα, οι κάτοικοι της Τήλου γνώρισαν μεγάλη δημοσιότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στο νησί τους. Με δικά τους πλοιάρια, προσέγγιζαν τις απόμερες ακτές όπου είχαν την ατυχία να βγουν οι άνθρωποι, τους μετέφεραν στην πόλη και τους έδιναν τις πρώτες βοήθειες, μια αλλαξιά ρούχα, λίγο φαγητό να ξανανιώσουν άνθρωποι.

  Το μόνο που ζητούσαν, διαχωρίζοντας τη στάση τους από την ξενοφοβική αντιμετώπιση πολλών τοπικών κοινωνιών, ήταν να φτιαχτεί στο νησί μια δομή που να στεγάζει σε συστηματική βάση αυτούς τους ανθρώπους και να τους παρέχει τα στοιχειώδη για τα λίγα εικοσιτετράωρα που μένουν στο νησί. Και ήταν αυτή η μόνη υπόσχεση που είχε δώσει στη δήμαρχο του νησιού Μαρία Καμμά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ότι θα φτιαχτεί μια δομή με προβλεπόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια.

  Η επιστολή στη δήμαρχο

  Χώρος βρέθηκε, ένα παλιό στρατόπεδο στην περιοχή Λιβάδια. Βρίσκεται σε κακή κατάσταση, αλλά έχει φως, νερό και αποχέτευση και μπορεί σύντομα και με λίγα έξοδα να χρησιμεύσει για την προσωρινή φιλοξενία των ανθρώπων. Το πρόβλημα; Το στρατόπεδο ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (η Εκκλησία είχε παραχωρήσει το αγροτεμάχιο για τη δημιουργία στρατοπέδου) και η Μητρόπολη Σύμης και Τήλου αρνείται να το παραχωρήσει.

  Οι λόγοι της άρνησης έχουν ενδιαφέρον. Σε επιστολή του προς τη δήμαρχο στις 25 Ιουλίου, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος υιοθετεί γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της μητρόπολης, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες όχι ως ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και ως υποκείμενα δικαιωμάτων, αλλά σαν απειλή για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα.

  «Η περίθαλψη αλλοδαπών προσφύγων συνιστά ζήτημα και αρμοδιότητα της εν στενή εννοία πολιτείας (κυβέρνησης) διεπόμενο από ιδιαιτέρως αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι πλέον ρυθμίσεων κρίσιμων θεμάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας, επί πλέον ανάγονται και σε ιδιαιτέρως κρίσιμα θέματα που άπτονται της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, με εθνικές προεκτάσεις και πτυχές, πράγματα δηλαδή που για την παραμεθόρια νησιωτική περιοχή μας είναι εξόχως σοβαρά», γράφει. Δύσκολο να βρει κανείς πιο μνημειώδη διατύπωση ξενοφοβικού λόγου.

  Μάλιστα, ο μητροπολίτης επανέρχεται με επιστολή του στις 7 Αυγούστου, αφού στο ενδιάμεσο έχει επισκεφτεί το νησί, και προσθέτει τη δική του προσωπική πινελιά ξενοφοβίας και ευθυνοφοβίας.

  Αφού αρχικά ψέγει τη δήμαρχο διότι δεν παρέστη στον εσπερινό της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος κατά την επίσκεψή του, διότι «η αποκλειστική ενασχόλησίς σας καθ’ όλην την διάρκειαν της ημέρας ήτο η συνεπικουρία σας εις το Λιμενικόν διά την περισυλλογήν των αθρόως αφικνυομένων “Λαθρομεταναστών”», στη συνέχεια δηλώνει ότι «παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έντονον προβληματισμόν το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα εις όλα σχεδόν τα νησιά της Μητροπόλεως και αφορά εις την παράνομον εισρροήν και εκμετάλλευσιν πολιτών προερχομένων κυρίως εξ Ασιατικών χωρών, οι οποίοι επέλεξαν την κατά τον ανωτέρω τρόπον είσοδον εις την Χώραν μας».

  Για τον μητροπολίτη, το δράμα των προσφύγων αρχίζει με την είσοδό τους στην Ελλάδα μέσω των διακινητών (λες και υπάρχει άλλος, νόμιμος τρόπος να έρθει ένας πρόσφυγας στην Ευρώπη), και όχι από τη στιγμή που αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν λόγω του πολέμου και της κακουχίας.

  Αλλά ακόμα και έτσι, το ενδιαφέρον του μητροπολίτη σταματά στο σημείο που του ζητείται να παραχωρήσει ένα μέρος από τη μεγάλη δήμαρχος της Τήλουγια να ανακουφίσει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και να συνδράμει τους κατοίκους του νησιού που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

  Και πολιτικά εμπόδια

  Εκεί δηλώνει αναρμόδιος «να υποκαταστήσει εις τα μείζονα –εξ απόψεως ανθρωπιστικής, δημοσίας τάξεως και ασφαλείας– αυτά ζητήματα, τους αρμοδίους κρατικούς Φορείς», και προσθέτει: «Εξ άλλου ένα τέτοιο ενδεχόμενον είναι πιθανόν να προκαλέσει πλήθος διαμαρτυριών και ενστάσεων των κατοίκων, πράγμα το οποίον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρατηρούμεν εις την γειτονικήν Ρόδον. Μία τέτοια ευθύνη ουδόλως επιθυμούμεν να επωμισθώμεν».

  Η δήμαρχος της Τήλου περιμένει τώρα από τους «αρμοδίους κρατικούς Φορείς» να δώσουν αυτοί μια λύση, καθώς ο δήμος δεν έχει κατάλληλη ιδιοκτησία στο νησί. «Αρχίζουμε και απογοητευόμαστε. Η Τήλος ουσιαστικά έχει σώσει την αξιοπρέπεια της Ελλάδας στα διεθνή μέσα, δυστυχώς όμως δεν έχουμε τη βοήθεια που θα έπρεπε.

  Αντιθέτως μας βάζουν εμπόδια πολιτικοί γειτονικών νησιών, τώρα και η Εκκλησία. Αυτή είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας; Το ξέρουν ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται Σύροι χριστιανοί; Δηλαδή τι θέλουν; Να αφήνουμε τους ανθρώπους να πνίγονται στη θάλασσα ή να στοιβάζονται πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι στο λιμάνι;», λέει στην «Εφ.Συν.».

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Με το γάντι η παλιότερη (2012) αντίδραση του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν δεσπότη που είχε εδώ και δυο χρόνια δείξει πως δεν σέβεται πανανθρώπινες αξίες αλλά και το Ευαγγέλιο και ποδοπατά τις εντολές του Χριστού για τους ξένους .
   Νεότερη αντίδραση του βουλευτή Γάκη για τα τωρινά (2014) υπάρχει ή την κατάπιε το Άγιο Όρος;

   http://dimitrisgakis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_27.html
   Ευχές του Δημήτρη Γάκη στον Μητροπολίτη Σύμης Χρυσόστομο

   Ρόδος, 25 Δεκεμβρίου 2012

   Σεβασμιώτατε,
   Ευχαριστώ για τις ευχές σας.
   Δράττοντας την ευκαιρία επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, στην οποία σας μετέφερα την παράκληση της τοπικής κοινωνίας της Σύμης για την βοήθεια σας στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ταλαιπωρημένοι και εξουθενωμένοι αλλοδαποί συνάνθρωποι μας, αποκόμισα μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Η έκπληξη μου από τις απόψεις σας κορυφώθηκε από την ακολουθούμενη δημοσιευμένη επιστολή σας.

   Ελπίζω να έρθουν γρήγορα καιροί στους οποίους οι στίχοι από το κατά Ματθαίον Ιερόν Ευαγγέλιον, όπου ο Ιησούς κατακρίνει τους γραμματείς και τους Φαρισαίους, δεν θα έχουν θέση.

   Δημήτρης Γάκης
   Βουλευτής Δωδεκανήσου
   ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

   http://www.verena.gr/content/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

   «Προπομπός» του Τσίπρα στο Άγιο Όρος ο Δημήτρης Γάκης;

   Πριν απο ένα μήνα περίπου βρέθηκε στο Άγιο Όρος για λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γακης, μια επίσκεψη που δεν δημοσιοποιήθηκε. Κατα την παραμονή του οι Αγιορείτες του είπαν για την πρόσκληση που είχαν στείλει στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Πολιτεία του Αγίου Όρους πριν απο ένα χρόνο. Όπως του είπαν τον περίμεναν να πάει. Αυτό το μετέφερε ο δωδεκανήσιος βουλευτής στον Τσίπρα, του έβγαινε και το πρόγραμμα και βρέθηκε να προσκυνά τις ιερές εικόνες…Θα πήγαινε νωρίτερα αλλά είχε πάει ο Σαμαράς….

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mια τοπική απάντηση στις αθλιότητες Τσίπρα γνωστές αλλά και κάποιες κρυμμένες από τον φιλικό του Τύπο. Με την ευκαιρία η «Εφ.Συντακτών» δημοσίευσε συνέντευξη του βουλευτή Αμανατίδη, που δυστυχώς δεν προκάλεσε κανέναν σχολιασμό, αν και έλεγε προκλητικά πράγματα, που δημιουργούν ακόμη και ζήτημα για τις περί Δημοκρατίας αντιλήψεις του Τσίπρα:
  http://politesaristoteli.blogspot.gr/2014/08/skouries_14.html
  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Αμανατίδης συνόδευσε τον κο Τσίπρα κατά την πολυδιαφημισμένη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και δημοσιεύει σχετικό άρθρο στην εφημερίδα των Συντακτών (που αλλού…). Εκεί μας λέει ο κος Αμανατίδης τα εξής:

  «Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές πλευρές της επίσκεψής μας, οι οποίας δεν ήρθαν τόσο έντονα στο φως της δημοσιότητας. Είναι η εικόνα των κατοίκων που ζητούσαν να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε το έγκλημα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές».

  Ώπα!… Πρώτον, για ποιους κατοίκους μιλάμε; Γιατί το Άγιο Όρος δεν έχει κατοίκους… Εννοείτε τους 2-3 Ιερισσιώτες εργαζόμενους σε μία από τις μονές και πλησίασαν τον κο Τσίπρα για antigold παράπονα για να εισπράξουν την απάντηση: «Είστε πολύ ζωηροί εσείς εκεί στην Ιερισσό»; Η οποία ισοδυναμεί με «άδειασμα»;

  Και δεύτερον, κε Αμανατίδη, έχετε ήδη κάνει ότι μπορείτε για να σταματήσετε «το έγκλημα», αλλά κατά τα φαινόμενα δεν απέδωσε τίποτα… Σκέφτεστε τίποτα πιο «δραστικό» για το επόμενο βήμα;….

  Αναδημοσίευση από Μεταλλεία Χαλκιδικής

  *ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Μακάρι ο κ. Αμανατίδης αλλά και άλλοι συνάδελφοι του στο ΣΥΡΙΖΑ να σπάσουν κάποια στιγμή τα ταμπού που παραδόξως και περιέργως δεσμεύουν ανθρώπους της αριστεράς και να βρουν τη δύναμη και το θάρρος να περπατήσουν στις πλατείες και τα σοκάκια των Μαδεμοχωρίων για να πάρουν το σφυγμό της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής.

  Θα καταλάβουν πόσο βαθιά ανενημέρωτοι είναι συνολικά με το ζήτημα. Εκτός και αν συμμετέχουν σε προειλημμένες αποφάσεις και καταστάσεις… Λέτε;

  1 σχόλια:
  Ανώνυμος είπε…
  Το ερώτημα είναι για ποιούς «κατοίκους» μιλάμε γεκικώς ή καλύτερα γιά ποιούς μιλάνε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ.
  Οι άνθρωποι ζούνε στην κοσμάρα τους και δεκάρα δεν δίνουν γιά τις ανάγκες των πραγματικών κατοίκων της Β. Χαλκιδικής.
  Η επίσκεψη του Αλέξη στο Αγιον Ορος ήταν άνοιγμα προς τα δεξιά, αλλά δεν απέδωσε, οπότε ο μαιντανός Αμανατίδης έριξε και μιά αριστερή πενιά.
  Επιεικώς αστείοι, αλλά γιαυτό και επικίνδυνοι.

  14 Αυγούστου 2014 – 10:03 μ.μ.
  Δημοσίευση σχολίου

 8. Ο/Η Red λέει:

  Στο ΣΥΡΙΖΑ μας δουλεύουν ψιλό γαζί

  http://www.efsyn.gr/?p=225094
  15/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Στιγμιότυπα από το χρονικό της επίσκεψης στον Αθω

  Tου Γιάννη Αμανατίδη
  Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

  «Εδώ βρισκόμαστε για να ανταποκριθούμε στην ευγενική σας πρόσκληση, αλλά και για να δούμε από κοντά αυτό το κατόρθωμα των χιλίων χρόνων. Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί τη διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον. Για μας είναι επίσης σημαντικό το Αγιο Ορος ως μοντέλο αυτοοργάνωσης, ισότητας και δημοκρατίας. Ενα από τα συνθήματά μας είναι: όλα για όλους, τίποτα για μας. Εσείς το έχετε κάνει πράξη ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους Αγιορείτες Πατέρες στις Καρυές

 9. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  THNOΣ

  http://agiograffiti.blogspot.gr/2008/08/blog-post_5141.html

  Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008

  Δέηση στους χαντροκολιέδες, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!..
  http://xairete.blogspot.gr/2014/08/blog-post_813.html

  Tηνος σήμερα

 10. Ο/Η kostas λέει:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ
  .Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙ ΣΥΡΙΖΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΛΛΑ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟΙΧΟΥΣ .,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ -ΔΥΝΑΜΗ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ – ΞΥΠΝΑΕΙ-.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Εμείς εδώ δεν ζητάμε ανατροπή του συστήματος, ζητάμε το προοδευτικό, το καλύτερο, που είναι εφικτό.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει και δημιουργεί μερικές φορές τέτοιες προσδοκίες ανατροπής, ολότελα αβάσιμες.
   Εμείς ζητάμε διαφωτισμό του λαού, εντιμότητα, συνέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια, σοβαρότητα στις μεθόδους, προοπτική για το μέλλον.
   Προσωπικά η φράση: «Για μας είναι επίσης σημαντικό το Αγιο Ορος ως μοντέλο αυτοοργάνωσης, ισότητας και δημοκρατίας», με κάνει να ανατριχιάζω
   Με όποιο μάτι να τη δεις, είναι προκλητικά απαράδεκτη, ως αναξιοπρεπής, ψευδής, υποκριτική, απειλητική, ανιστόρητη, αποπροσανατολιστική, διαβρωτική και ηλίθια.

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ Κώστα,
   Ο λαϊκισμός εκφράζει συντηρητισμό, απ’ όπου και εάν προέρχεται.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα συντηρητικό με παλαιοκομματικές μεθόδους.\
   Αυτή είναι η άποψή μου.
   Κι αυθαίρετη δεν είναι.

 11. Ο/Η Κώστας λέει:

  Το προοδευτικό,,το καλυτερο,δυστυχώς δεν έρχεται μονο μέσα απο ατομικούς δρόμους σημαντικό ρολο παίζει το σύστημα το οποίο καθορίζει το πλαίσιο για μια δικαιότερη και αξιοκρατικοτερη ζωή. Εκτιμώ τις προσεγγίσεις σου και δεν θέλω να πιστέψω οτι δεν σε απασχολεί η κατάρριψη αυτου του συστηματος που γέννα αγίους,σωτήρες και όλα τα συναφη

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Να πέσει το αμαρτωλό σύστημα, αυτά όλα όμως δεν προοιωνίζονται ανατροπές αλλά παλινορθώσεις με άλλο μανδύα.

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  Ξέρουν οι Αγιορείτες τι κάνουν ο Τσίπρας δεν ξέρει που παν τα τέσσερα ή ξέρει και μας περιγελάει

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_99.html
  Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι «άγιοι πατέρες» για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες…

  Από giorgis , Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 | 4:41 π.μ.

  του Γ. Γ.

  Με έκδηλη χαρά υποδέχτηκε η «Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίο» τον πρόεδρο, του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ που βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα παρασκήνιο.
  Και το σχετικό ρεπορτάζ μας ενημερώνει ότι οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ «είδαν τα κειμήλια και τα ιερά λείψανα που υπάρχουν εκεί, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεριά, μέσα σε πνεύμα γαλήνης και κατάνυξης».
  Πατριάρχης και Μαρινάκης «αντάλλαξαν εγκάρδια λόγια και μοιράστηκαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν στο μέλλον για το καλό των συνανθρώπων μας, που έχουν την ανάγκη όλων μας», συνεχίζει να μας ενημερώνει το σχετικό ρεπορτάζ.

  Μάστα. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το ποδοσφαιρικό κατεστημένο συνδέεται πλέον αναπόσπαστα με την ολιγαρχία, την πολιτική εξουσία, τον τζόγο, τα στημένα παιχνίδια, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το νεοφασιστικό κίνημα, όπως έγραφε σε ένα καταπληκτικό του άρθρο ο Στέλιος Ελληνιάδης.
  Σήμερα μαθαίνουμε ότι ένας μεγαλοκαπιταλιστής σαν τον Μαρινάκη πήρε και την «ευλογία» -τζάμπα;- του Πατριαρχείου για να πάνε καλά οι δουλειές του. Ασχολείται με μπίζνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ο τύπος. Ενας υποστηριχτής με το κύρος του Πατριάρχη δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

  Τώρα αν αυτό κόστισε κάτι παραπάνω στον καπιταλιστή δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε. Αλλωστε ας μην κολαζόμαστε. Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι «άγιοι πατέρες» για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες… απλώς γαύρος ..και τα μυαλά στα κάγκελα θα είναι η «Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα».

 13. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=35911
  17 Αυγούστου 2014

  Γιάννης Παντελάκης

  Τι το ήθελα…

  Είχα ημέρες να μπω στο διαδίκτυο και όταν το έκανα το μετάνιωσα. Κατά διαβολική ατυχία, έπεσα σε μια δήλωση του Πάνου Καμμένου την ημέρα που επισκέφθηκε την Παναγία Σουμελά. Έλεγε μεταξύ άλλων ο ηγέτης, πως «Οφείλουμε σήμερα να προσκυνήσουμε την Παναγία και να προσευχηθούμε, προκειμένου να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από μια ξενοκίνητη χούντα της νέας τάξης πραγμάτων, μια χούντα που, όπως βλέπετε σήμερα, οι επίσημοι εκπρόσωποί της, προτίμησαν τις παραλίες παρά να βρίσκονται και να τιμήσουν την Παναγιά του ελληνικού λαού». Πιστεύω, πως υπάρχει ένα σεβαστό κομμάτι της κοινωνίας, που θα συμφωνεί με τον ηγέτη. Με προσευχές στην Παναγία, μπορούμε «ν’ απελευθερωθούμε από την ξενοκίνητη χούντα»!

  Απογοήτευση. Η οποία ωστόσο, έγινε διπλή, όταν έψαξα να βρω κάποιες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ζητούσαν από τον αρχηγό τους, να πάψει να «ερωτοτροπεί» τόσο ανοικτά και προκλητικά με την Εκκλησία και τους αρχιερείς. Δεν βρήκα ούτε μια. Όλοι αυτοί που δηλώνουν ότι έχουν και αριστερό πρόσημο, νιώθουν άραγε ωραία όταν μαθαίνουν ότι ο πρόεδρός τους ζήτησε να μείνει για δέκα λεπτά μόνος του με μια σπουδαία αγιορίτικη εικόνα; Ζητείται απάντηση. Η ίδια απάντηση που ζητείται και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να μιλά συχνά για τον αναγκαίο διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους, για την ανάγκη ισότιμης φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, για τις προκλητικές εξαιρέσεις υπέρ ιερέων από μια σειρά από δυσμενείς ρυθμίσεις για τους δημόσιους υπάλληλους (διαθεσιμότητες, απολύσεις κ.λπ.) και ένα σωρό άλλα.

  Αντί από κάποια τέτοιου χαρακτήρα δήλωση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνάντησα ένα άρθρο του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Αμανατίδη ο οποίος μας πληροφορούσε πως «Η επιλογή της χρονικής στιγμής της επίσκεψης Τσίπρα-μετά τις ευρωεκλογές και σε περίοδο αργίας του Κοινοβουλίου-στερεί από τον οποιοδήποτε τη σκέψη της μικροπολιτικής σκοπιμότητας». Μου φάνηκε εξίσου αστεία, όσο και εκείνη του Καμμένου. Λες και οι πιστοί ψηφοφόροι δεν θα θυμούνται στις επόμενες εκλογές πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το Άγιο Όρος, δεν είπε λέξη για τη φορολόγηση και εμφανίσθηκε και ως ευλαβής νέος που ζήτησε να μείνει μόνος του με μια εικόνα!

  Δεν έχω πρόβλημα με την-καθυστερημένη έστω-προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησία. Κόμμα εξουσίας είναι, σ’ αυτή τη χώρα δυστυχώς, όλα τα κόμματα εξουσίας προσπαθούν να προσεγγίσουν την Εκκλησία προς άγρα ψήφων. Έχω πρόβλημα με την ξαφνική αμνησία δεσμεύσεων, αλλά κυρίως με κάτι άλλο. Τη δυσφήμιση της έννοιας της Αριστεράς η οποία δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με ψηφοθηρικές λογικής και γενναίες εκπτώσεις βασικών αρχών της. Εκεί είναι το πρόβλημα, αλλά κατά πώς φαίνεται είναι δικό μου πρόβλημα και κάποιων άλλων λίγων. Οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες…

  Εν κατακλείδι: τι το ήθελα και μπήκα στο διαδίκτυο; Αφού τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτή τη χώρα…

 14. Παράθεμα: ΣΥΡΙΖΑ: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.