Λειτουργία Κυριακής: Οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας – Όλα για όλους, τίποτε για μας! (δεν το είπε ο Παΐσιος)

Οι άγιοι Πατέρες-Ζαπατίστας Βατοπεδινοί Εφραίμ και Αρσένιος: Όλα για όλους, τίποτε για μας!

 Α Θ Ω Ο Ι

Α Θ Ω Ο Ι

Το σύνθημα των Ζαπατίστας, «όλα για όλους, τίποτε για μας», χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να περιγράψει τον τρόπο ζωής των πατέρων στον Άθω. Μια φράση που θυμήθηκε συνομιλώντας επί μιάμιση ώρα με τη μεγαλύτερη ίσως μορφή του σύγχρονου αγιορείτικου μοναχισμού, τον Βασίλειο Γοντικάκη, πρώην ηγούμενο («προηγούμενο») της Μονής Ιβήρων. Μια φιλοσοφικού περιεχομένου συνομιλία, που εμπεριείχε και αναφορές, μεταξύ άλλων, στον Ηράκλειτο και τον Νίτσε.

[Ημερησία Πεκίνου]

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Λειτουργία Κυριακής, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας – Όλα για όλους, τίποτε για μας! (δεν το είπε ο Παΐσιος)

 1. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_10.html

  Εντυπωσιακή αφωνία στελεχών του Σύριζα

  Του Γ. Γ.

  Χαμός στο διαδίκτυο με την εκτίμηση του Α. Τσίπρα ότι «οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας – Όλα για όλους, τίποτε για μας» και την θέση του ότι «προσεγγίζει με σεβασμό την ιστορία του Αγίου Όρους».

  Δεν είναι παντελώς ανιστόρητος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το «θρησκευόμενο ποίμνιο» έχει ψηφαλάκια και όπως γράφει πρωτοσέλιδα η φυλλάδα του κομιστή σήμερα ρίχνει «εκλογικό παραγάδι» κάνοντας ανοίγματα «στα συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας» ο Αλέξης Τσίπρας.

  Βλέποντας να τους λιβανίζει ο εν δυνάμει αυριανός πρωθυπουργός οι χριστέμποροι αγιορείτες –αγιογδύτες καλύτερα- έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ενθουσιασμένοι. Οι ρασοφόροι που με «χρυσόβουλα» και φιρμάνια έχουν βάλει στο χέρι τεράστιες δημόσιες εκτάσεις, και έχουν διαπρέψει σαν «αγιασμένοι επιχειρηματίες» -με αποκορύφωμα των Εφραίμ- γνωρίζουν ότι και με διάδοχη κυβερνητική κατάσταση θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το «θεάρεστο» έργο τους.

  Θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί κάποιος με την αφωνία που έχει καταλάβει στελέχη του Σύριζα που προέρχονται από οργανώσεις που κάποτε έθεταν σαν όραμα τους την κομμουνιστική προοπτική – ΔΕΑ, ΚΟΕ, ΚΕΔΑ, Κομμουνιστική τάση του Σύριζα- από τις εξοργιστικές αυτές τοποθετήσεις του προέδρου του Σύριζα.
  Να είσαι μέλος ενός αριστερού κόμματος και να βλέπεις τον επικεφαλής του να υμνολογεί την στάση που έχουν κρατήσει διαχρονικά τα «αλητόσκυλα» -έτσι χαρακτήριζε τους καλογέρους του «αγίου» όρους ο Θέμος Κορνάρος συμπληρώνοντας ότι σ’ «αυτούς ο χαρακτηρισμός «χτήνη» θα ήταν αλαφρός αν δεν προσέβαλε τα εργατικά ζώα».- φανταζόμαστε δεν είναι ότι το καλύτερο για κάποιον που θέλει να δηλώνει αριστερός.
  Τώρα γιατί αυτοί, έκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες τα τροπάρια που έψαλε υμνολογώντας του καλόγερους ο Τσίπρας νομίζουμε είναι αυτονόητο.

  Και για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουμε γράψει διαβάστε την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε Το «προσκύνημα» της Ρένας Δούρου στο «Αγιο» Ορος

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Τσίπρας συζητά για Ηράκλειτο και Νίτσε;
  Τι άλλο θα ακούσουμε από τη «Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου»!
  Έχει ιδέα τι έχει γράψει ο Νιτσε για τους κληρικούς ή οι περί θρησκείας γνώσεις του περιορίζονται στις προφητείες του Παστίτσιου, για τις οποίες, όπως μου λένε, του έγινε ειδικό φροντιστήριο για να πετάξει μια σχετική ατάκα, από το «θρησκευτικό τμήμα» του κόμματος, πριν πάει στο Άβατο των μισογύνηδων ;

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Συμπληρώνω τὸ κουπόνι στοιχήματος. Ἔχουμε:
   1. α. Τσίπρας «Τὰ πάντα ῥεῖ», ὅταν ὁ Προηγούμενος τοῦ ἔλεγε γιὰ τὸ τύχον ἀσυμβίβαστον Ἀριστερᾶς καὶ Χριστιανικῆς Ἐκκλησίας, περιπαίζων αὐτόν.
   1. β. Συμπλήρωσις Προηγουμένου:»…καὶ οὐδὲν μένει». Ὁ παπὰς πάντα ξέρει καλύτερα.
   2. Προηγούμενος:»Ὁ Θεὸς εἶναι νεκρός.» Μετὰ συμπλήρωσε χαιρέκακα, ὅτι τελικὰ ὁ νεκρὸς εἶναι ὁ Νίτσε.

   Βλέπω τελικὰ ὅτι οἱ ἀποδόσεις τείνουν πρὸς τὸν μονάδα.

 3. Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

  Από τον Πρόλογο του Θέμου Κορνάρου στο έργο «Οι άγιοι χωρίς μάσκα».

  ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

  Σπιναλόγκα -Άγιον Όρος: Όταν θα γνωρίσεις τα δυο αυτά μέρη δεν μπορείς να θυμηθείς το ένα χωρίς να ξεπηδήσει στη μνήμη σου και τ’ άλλο.

  Και τα δυο αυτά μέρη τα επισκέφθηκα. Στο ένα -που είναι μια πελώρια σιδερόπετρα στη μέση του πελάγου- λιώνουνε σιγά-σιγά 300 άνθρωποι, σακατεμένοι, κομματιασμένοι από τη λέπρα του κορμιού.

  Στο άλλο -που είναι το πιο πλούσιο και το πιο όμορφο τμήμα του τόπου μας- 4 χιλιάδες ρασοφόροι σπουδάζουνε σ’ όλη τους τη ζωή, να δένουνε, να προσαρμόζουνε στο ανθρώπινο σύνολο την πιο βρώμικη λέπρα: τη λέπρα της ψυχής.

  Στη Σπιναλόγκα μπαίνοντας, πρέπει να φράξεις τη μύτη σου. Στο Άγιον Όρος μπαίνοντας, πρέπει να φράξεις και μύτη κι αφτιά και να σκεπάσεις τα μάτια. Μα προ πάντων πρέπει να δέσεις τα νεύρα, για να μη σου φύγουνε.

  Μέχρι σήμερα, συνηθίσαμε να νομίζουμε το Άγιον Όρος για την πρότυπη Χριστιανική Πολιτεία, που τα μίση, οι ανθρώπινες κακίες, τα πάθη έχουνε θαφτεί και στη θέση τους φυτρώσανε η γαλήνη, η αδελφοσύνη κι η ανυστερόβουλη αγάπη.

  Την ιδέα αυτή μάς τη δημιουργήσανε οι ποιητές, που επισκεφθήκανε τον τόπο αυτό, με τις τόσες φυσικές καλλονές, μόνο γιατί δεν μπορέσανε να δούνε τον άνθρωπο του φυσικού αυτού παραδείσου.

  Καιρός όμως είναι πια ν’ ακολουθήσουμε τα ερημικά μονοπάτια, που ξεπροβάλλουνε από τις καταπράσινες λαγκαδιές και σκαρφαλώνουνε και τυλίγουνται και ξανακρύβουνται σε καταπράσινες βουνοπλαγιές για να ξαναπροβάλλουνε προκλητικά σε γελαστές ηλιολουσμένες βουνοκορφές, που στεφανόνουνται από τα κάτασπρα τα τείχη μιας βυζαντινής οικοδομής. Μέσα σε κείνα τα τειχιά βρίσκονται οι άρρωστοι που πάσχουνε από τη λέπρα της ψυχής, οι υποψήφιοι… άγιοι.

  Ελάτε να τους γνωρίσουμε. Ώρα είναι πια να πάψει ο άνθρωπος να γονατίζει μπροστά σε νοσογόνα μικρόβια παρασιτικά και να σκύβει το κεφάλι κάτω από το ζυγό βάρβαρων τυχοδιωκτών.

  Μέσα στα 20 μοναστήρια του Άθω, θα βρούμε: εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους κι αγοραστές της… ανδρικής σάρκας, σχολειά του αλκοολισμού και συστηματικά εκπαιδευτήρια μισανθρωπίας κι αλληλοεξοντωμού. Κι ακόμα σπείρες απατεώνων που τις επιτυχίες τους θα ζηλεύανε κι οι πιο μοντέρνοι διεθνείς τύποι του είδους των.

  Στα όμορφα γαλάζια ακρογιάλια του ακρωτηριού του Άθω, που μονάχα αυτά είδανε οι ποιητές κι οι δημοσιογράφοι θα δούμε εμείς “υπ’ ατμόν” τα “πλωτά πορνεία” του Αγ. Όρους. Αλλά εκεί θα συναντήσουμε και πατέρα που τραβά το παιδάκι του 12 και 13 χρονώ, να τριγυρίζει τα κελιά να το παζαρεύει με τους ασκητές, ή να το νοικιάζει για μια ή για περισσότερες βραδιές, αναλόγως “της ποιότητος”, γιατί αυτοί τον μάθανε να πιστεύει “πως όλα είναι ηθικά και τίμια”.

  Είναι ανάγκη, για να τα δούμε όλ’ αυτά, να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς μια μάσκα. Εγώ μεταχειρίστηκα με ικανοποιητικά αποτελέσματα τη μάσκα της ηλιθιότητας. Τριγύριζα μ’ αυτήν οκτώ μήνες σ’ όλες τις Μονές, τις Σκήτες, τα Ησυχαστήρια, τα Μεθυστήρια, χωρίς να φοβίζω κανένα και να τον αναγκάζω να μου κλείνει την πόρτα. Αντίθετα είχα όλη την ελευθερία. Τους υπηρετούσα.

  Έτσι πρέπει να επισκεφτεί κανένας το παζάρι αυτό της σάρκας, των ναρκωτικών, το σκολείο της ανομίας, για να το γνωρίσει. Όχι με επίσημο “ένδυμα” και σπουδαίο όνομα. Γιατί στη δεύτερη αυτή περίπτωση, θα δει μονο χαμόγελα, υποκλίσεις, προσευχόμενους και… άγια λείψανα.

  Δε θα μάθει τι σημαίνει η λέξη “διωχτικά”, τι είναι το “μνήμα του πλούσιου”. Δε θα δει τον άγιο Παντελεήμονα να μαστιγώνει τους αμαρτωλούς με βρεμένο σκοινί το χειμώνα, ούτε θα μάθει πώς πεθαίνει ο φθισικός εργάτης, πάνω στη δουλειά, που εργάζεται για 8 δραχμές μεροκάματο.

  Κι όταν κανένας αντιληφτεί όλ’ αυτά τα… μικροπραματάκια, θα πρέπει να σκεφτεί αν είναι ηθικό να ζητούμε τη γνώμη των εκπροσώπων του Θεού “γράφε των παιδεραστών και των λαθρεμπόρων” για τη ρύθμιση της κοινωνικής μας ζωής, ή τη συμβολή τους για τη σύνταξη του… αστικού κώδικα μιας πολιτισμένης κοινωνίας…

  Οι εντυπώσεις τούτες απ’ τήν “αγιορείτικη Γη” είναι γραμμένες απ’ τά 1931.

  Προορίζονταν για τις εφημερίδες. Γιατί τίποτ’ άλλο δεν είναι παρά ένα σκέτο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

  Τη δίνω αυτή την πληροφορία για να μη νομιστεί πως προσπαθώ να κάνω τέχνη. Μια φωτογραφία απλώς είναι, από ένα μέτριο φωτογράφο, μιας Μεσαιωνικής Γωνιάς, που σώζεται στις μέρες μας.

  Δε θα τυπωνότανε σε βιβλίο, αν δε λάβαινα από τις εφημερίδες που ’δωκα το υλικό αυτό, την απάντηση πως “Δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε για τους καλογέρους…”

  Μα εγώ δεν έχω σκοπό να σωπάσω για το λεπροκομείο της ψυχής, που σκεπάζεται με την ονομασία “Αγ. Όρος”

  Το Φλεβάρη του 1930 πήγαμε στο Αγ. Όρος.

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://athriskos.gr/1303

  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (ΑΘΩΣ) – ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ – ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ

  Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην Κυριακάτικη. «Στο Αγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα!»

  Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!

  Συνέντευξη: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Κυριακάτικη Eλευθεροτυπία, περιοδικό έψιλον: Τεύχος 524

  Μοναχός Μιχαήλ Χατζηαντωνίου. Η φωνή του, αντίλαλος στην έρημο όπου έζησε στο Σινά για έντεκα ολόκληρα χρόνια, ίσως αποδεσμεύσει τους… εγκλωβισμένους του μοναστικού συστήματος. Ο αγιορείτης καλόγερος, μετά από δεκατέσσερα χρόνια στη Μονή Σίμωνος Πέτρα, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην αθωνική πολιτεία. Ο μοναχός Μιχαήλ ζει σήμερα στα ορεινά της Κορινθίας μόνος και ήσυχος, σε ένα κελί που του έχουν διαθέσει κάποιοι ευλαβείς άνθρωποι. Εκεί συγγράφει τα βιβλία του: έχει εκδώσει δώδεκα έως σήμερα και πολλές από τις καταγγελίες του βρίσκονται και εκεί, καταγραμμένες και στοιχειοθετημένες.Επιδεικνύουν απολυταρχική συμπεριφορά οι ηγούμενοι στα μοναστήρια του Αγίου Όρους;«Στην αρχή, όταν εμφανίστηκαν, προέβαλαν εαυτούς ως χαρισματικές προσωπικότητες, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο είχαν πάρει από το Θεό την αποστολή να δημιουργήσουν ένα καινούργιο μοντέλο μοναχισμού.Έτσι, γι’ αρκετό κόσμο οι προσωπικότητες αυτές εξέφραζαν ελπίδες και όνειρα. Προσπάθησαν, δημιούργησαν, οικοδόμησαν αδελφότητες, μοναστήρια, δραστηριοποιήθηκαν πάρα πολύ.

  (….)
  Ποια είναι τα προβλήματα πίσω από τη βιτρίνα; Στα βιβλία σας υποστηρίζετε ότι ποσοστό μοναχών παίρνει βαριά ψυχοφάρμακα, κατ’ εντολή μάλιστα του ηγουμένου. http://athriskos.gr/1303

 5. Ο τσίπρας, η εκκλησία καί ο ανολοκλήρωτος Διαφωτισμός

  http://www.tribune.gr/blog/news/article/59590/o-tsipras-ekklisia-ke-o-anoloklirotos-diafotismos.html

 6. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://agrimologos.com/2014/08/10/10-8-14/

  Δαλάι Λάμα: Ο Εφραίμ ο Βατοπεδινός είναι η μετενσάρκωση του Εμιλιάνο Ζαπάτα

 7. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://pelasgia.blogspot.gr/2014/08/blog-post_69.html

  Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

  «Αλ. Τσίπρας: Οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας – Όλα για όλους, τίποτε για μας»

  Αυτό το παιδί δεν θέλει με τίποτε να βγει Πρωθυπουργός. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί το βροντοφωνάζει.
  Μη τολμήσετε και με βγάλετε Πρωθυπουργό είναι σαν να μας λέει, περνάω γαμάτα όπως είμαι τώρα. Κάνω τα ταξιδάκια μου, λέω τις επαναστατικές μαλακιούλες μου, γνωρίζω κόσμο, με πληρώνετε πλουσιοπάροχα, έχω χρόνο για την οικογένεια μου, έχω ένα στρατό παραφρόνων να υπερασπιστεί ότι λέω καθε φορα …
  και το αντίθετο τους.
  Τι άλλο να ζητήσω ο άνθρωπος; Έχω ο,τι θα μπορούσε να ονειρευτεί θνητός.
  Για εξουσία είμαστε τώρα;
  Άσε τους καθυστερημένους δεξιούς με την αριστερή οικονομική πολιτική να κάνουν πως βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά και έστω και με μια ψήφο διαφορά να κυβερνάνε. Έτσι και αλλιώς, το δικό μας πρόγραμμα εφαρμόζουν.
  Άρχοντας σου λέω ο τύπος!

  Αναρτήθηκε από Βασίλης Αξελής στις 5:38 μ.μ.

  2 σχόλια:

  Ανώνυμος είπε…
  ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ
  Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014 – 6:42:00 μ.μ. EEST

  Ανώνυμος είπε…
  αρχηγος της αντιπολιτευσης η καλυτερα προεδρος δεκαπενταμελους

 8. Ο/Η Ζωζώ Σ. από την παραλία λέει:

  Kαλέ την κουνάγανε την αχλαδιά και οι Ζαπατίστες;
  Α να χαθούνε και τους είχα ερωτευτεί στα νιάτα μου.
  Τώρα που τόφερε η συζήτηση
  Ντάξι τον Σαμαρά ποιος τον ….είναι γυαλουμπομουστόγερος, αλλά καλέ που κοιμήθηκε ο Αλέξης είναι και μπάνικο αγοράκι, πήρε τα μέτρα του;

  http://faros.wordpress.com/2014/08/09/enas-theos-toys-swzei/
  Ένας … θεός τους … σώζει !!!

  Στιγμιότυπο από την διήμερη (σ.σ. δύο μέρες και μάλλον … μία νύχτα) επίσκεψη του Mr. Alexis, στο Άγιο όρος !

  Όχι, δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ, που έμεινε τη νύχτα κλπ. κλπ. !

  2 Responses to Ένας … θεός τους … σώζει !!!

  Ο/Η Ih λέει:

  Αυγούστου 9, 2014 στις 11:56 μμ

  …στο βαρέλι μέσα έμεινε τη νύχτα (ΟΛΑΚΕΡΗ) !!!

  (στα διάλα με τα διαπιστευτήριά σας δώθε και κείθε ξεφτύλες νεοπασόκοι)

  Ο/Η faros λέει:

  Αυγούστου 10, 2014 στις 7:15 πμ

  Ih: Κακέ … 😆 😆 😆

 9. Ο/Η ΝΙΚΟΣ Χ λέει:

  ΧΑΘΗΚΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ?
  ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ Κ@ΛΟΠΑΙΔΟ ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ.

 10. Ο/Η Μ. λέει:

  Ξεφτίλα ‘αριστερέ’ πολιτικέ του κ@λ#
  άει καλογέρεψε και κόψε τις μπούρδες κ@λ@γλείφτη
  Ρεπορτάζ του Ν.Λακόπουλου
  Το Άγιο Όρος παρόν και στις τοκογλυφίες
  Διαβάστε για τους μαυροφόρους Ζαπατίστας στην εφημερίδα ή αργά το βράδυ όταν δημοσιευθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική της έκδοση

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=442729
  EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
  Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

  Η μεγάλη ληστεία

  Πώς αλλάζουν χέρια περιουσίες μέσα στην κρίση

  Η θηλιά των αριθμών στους οφειλέτες * Τα δάνεια και οι κατασχέσεις * Η τοκογλυφική «Κόζα Νόστρα»

 11. Ο/Η Γάταρος λέει:

  Τι Νίτσε και τι Χάιντεγκερ, αυτοι σε 2 μέρες έφεραν τούμπα όλη την ιστορια της φιλοσοφίας, απο Πλάτωνα και Αριστοτέλη μέχρι τον Μεγάλο Απο τη Λιουμπλιάνα και τον Μπαντιού…
  Κλαίει η Φρανκφούρτη: Πάνε τα φιλοσοφικά πρωτεία της Μεγάλης Σχολής της, τον «ξέσκισαν» τον Αντόρνο, τον Χορκχάιμερ και τον Χάμπερμας ο Αλέξιος ο Στοχαστής με τους Άγιους Πατέρες.
  Θρηνεί η Σορβόννη, έπεσε σε κατάθλιψη όλο το Καίημπριτζ, μαύρη τρύπα κατάπιε το Γέηλ, το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ βουλιαξε στον ποταμό Σπρέε.
  «Πιστοί» ή «άπιστοι», μερικοί άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους σ΄αυτή την παράδοξη χώρα, την γνησίως Αριστοφανική..

 12. Ο/Η Μ. λέει:

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/08/2014&id=442738
  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 10 Αυγούστου 2014
  Του ΝΙΚΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  (………………………..)

  Η τοκογλυφική «Κόζα Νόστρα»

  (….)

  Ο αρχιτοκογλύφος ήταν παράγοντας της πόλης με νυχτερινό κέντρο και εταιρεία ακινήτων αλλά και πολιτικές σχέσεις με ακροδεξιό «λαϊκό» κόμμα. Το κύκλωμα είχε γραμματέα, για να υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις τους στα θύματά του, σύμβουλο με τραπεζικές διασυνδέσεις, νομικούς, μπράβους-εισπράκτορες, ο ένας ήταν απότακτος αστυνομικός, αλλά και ένα δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης.

  Η αστυνομία διαπίστωσε πως ένας δικηγόρος μετέφερε αυτολεξεί το μήνυμα του αυτόχειρα στον αρχηγό του κυκλώματος που γνώριζε μόνο η αστυνομική αρχή. Η έρευνα θα αποκαλύψει εμπλεκόμενους αστυνομικούς και διευθυντικά στελέχη τραπεζών που έπαιρναν αμοιβές ύψους 10.000 ευρώ για τις πληροφορίες και εκδουλεύσεις.

  Ο εντυπωσιακός γάμος του «νονού» το 2003, με καλεσμένη όλη την αφρόκρεμα της πόλης, έγινε θέμα στα gossip περιοδικά της Βορείου Ελλάδος. Την ατμόσφαιρα χλιδής λάμπρυνε η παρουσία τού -όχι ακόμα υπόδικου- τότε νομάρχη που ντυνόταν στις απόκριες Ζορό, αλλά και του νυν φυλακισμένου, για άλλο σκάνδαλο, τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης.

  Ενας κουμπάρος του αγόραζε οικόπεδα και έχτιζε μεζονέτες για λογαριασμό του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου. Και ο άλλος κουμπάρος ήταν ο λαλίστατος βουλευτής του κόμματος που είχε αναλάβει πολιτική σταυροφορία κατά της διαφθοράς, υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος. Το σύνθημά του ήταν «Καθαρές λύσεις, καθαρά χέρια». Ο πρώην βουλευτής πλέον δεν θα κατηγορηθεί ποτέ φυσικά για μια κουμπαριά, αλλά ούτε και για μια πράξη νόμιμη, όπως το να μεταφέρεις 400.000 ευρώ έξω από τα σύνορα της χώρας που το κόμμα σου ήθελε να σώσει.

  (….)
  Ο αρχηγός είχε συνάψει πέρα από κουμπαριές και ένα ειδύλλιο με ανιψιά πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας. Την εποχή εκείνη πολλά δημόσια ακίνητα περιήλθαν στη μονή Βατοπεδίου και κείνη τα αντάλλαξε με τη λίμνη Βιστονίδα. Ο αρχινονός βάπτισε το παιδί του κτηματομεσίτη της μονής και του έδωσε το όνομα του ηγουμένου. Ευφραίμ!

  Ο δημοσιογράφος, που ήταν παιδί της Εκκλησίας από τα μαθητικά του χρόνια, μπήκε στην κρατική τηλεόραση την εποχή της χούντας. Αυτός που δεν μπορούσε να λείπει από την υπόθεση ήταν ένα στέλεχος του επί είκοσι χρόνια κυβερνητικού κόμματος. Βρέθηκε στο πρόσωπο συνδικαλιστή-εφοριακού, προέδρου της ΠΑΣΚΕ που εργαζόταν στο ΣΔΟΕ – με γνωριμίες στο περιβάλλον τόσο του Ακη όσο και του Βενιζέλου. Είχε πολλές φορές συγκαλύψει εφοριακούς. Κι όταν βρέθηκε επικεφαλής της «διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων» έπρεπε να συγκαλύψει τον εαυτό του.

  «Αγοράζουμε βέρες, τάματα…»

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άλλος ένας συμβουλάτορας του Αρχηγού, εμφανίστηκε και προκάλεσε την εκδικητική αντίδραση του ανεκδιήγητου Διαμαντόπουλου, που τάχα τον πήρε ο πόνος για λόγους αρχής, αυτόν που μόλις εκλέχτηκε πήγε να προσκυνήσει το δεσπότη του. Χτες επανήλθε και ξαναχτύπησε όπως γράφει σήμερα η ‘Εφ.τ. Συντακτών’ με κείμενο του Info-War, που συνδυάζει το Αγιο Όρος με τον Χίτλερ.

  http://www.matrix24.gr/2014/08/o-diamantopoulos-ke-o-sintonistis/
  Ο Διαμαντόπουλος και ο… «συντονιστής»

  Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του συντονιστή Θρησκευμάτων, Μάκη Λυκόπουλου.

  Σημειωτέον ότι ο κ. Λυκόπουλος είχε γίνει γνωστός στο εσωκομματικό στερέωμα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν με δήλωσή του είχε «αδειάσει»… μεγαλοπρεπώς τον βουλευτή Καστοριάς, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, για την επιλογή του τελευταίου να ντυθεί «παπα-Σούρας» στο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού και να προκαλέσει… επιθετικές δηλώσεις από πολλούς μητροπολίτες. Η σύνθεση της συνοδείας του Αλέξη Τσίπρα δεν άφησε ασυγκίνητο τον θιγέντα βουλευτή, που έγραψε σκωπτικά στο facebook: «Το θετικό είναι πως είδαμε τον συντονιστή». Όχι τίποτα άλλο, αλλά έμαθε τώρα και ποιος τον αποδοκίμασε στα ΜΜΕ…

 14. Ο/Η nikos pontios λέει:

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ………….ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΑΜΨΕ

 15. Ο/Η Παύλος Κ. λέει:

  Πρώτη φορά μου συμβαίνει να θέλω την ανατροπή μιας κυβέρνησης πριν καν αυτή αναλάβει.

 16. Πές τα πρωκτόστομε……………Μέρες πού’ναι ο πρωκτός πρωτοστατεί καί προβάλεται. Μπουσούλώντας μέχρι τόν ιερό ναό τής μεγαλόχαρης στήν Τήνο, λίγες μέρες απομένουν γιά αυτό τό μοναδικό θέαμα, ο κάτω πισινός – κώλος- υπερέχει τού επάνω πισινού, γνωστού καί ως κεφαλή, διχοκέφαλη, άνευ μυαλού. Οί θρησκείες, έχουν ένα πρωτοποριακό προοδευτικό προβάδισμα στήν προβολή τού πισινού. Χριστιανοί έρπουν μέ τήν ανω πισινο-κεφαλή νά εφάπτεται τού εδάφους οί δέ αδερφοί μας μουσουλμάνοι, σχεδόν θάβουν τήν άνω πισινο-κεφαλή τους καί υπρυψώνουν πρός τό θείον τόν πισινό -πρωκτό. Συμπέρασμα. Θρησκεία ίσον πρωκτολατρεία, πρωκτοπροβολή. Φταίω εγώ?

 17. Παράθεμα: Ερώτηση: Τι εννοούσαν οι αγιορείτες που ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για οικονομική στήριξη; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 18. Παράθεμα: Ερώτηση: Τι εννοούσαν οι αγιορείτες που ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για οικονομική στήριξη; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 19. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας – Όλα για όλους, τίποτε για μας! (δεν το είπε ο Παΐσιος) | Ροΐδη και

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.