Κανένα κόμμα δεν το καταγγέλλει: Απαλλάσσονται από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά ακίνητα…

Απαλλάσσονται από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίς Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά ακίνητα, όπως προκύπτει από τον Ν. 4223, που ορίζει τις παραμέτρους σχετικά με το ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν το νέο μόνιμο τέλος.

Κορλεόνε

Κορλεόνε

Σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο στ. αναφέρεται ρητά ότι απαλλάσσονται «νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες των γνωστών θρησκειών και δογμάτων κατά την παρ. 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος και ιδιοχρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση του λατρευτικού, θρησκευτικού και κοινωφελούς έργου τους, καθώς και οι υποκείμενες στο ειδικό συνταγματικό καθεστώς Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, κείμενα εντός ή εκτός αυτού».

Εντάξει, είναι γνωστό, τα δεξιά κόμματα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της απαλλαγής κάθε οικονομικής επιβάρυνσης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά βλέπουμε ότι και η κοινοβουλευτική αριστερά είναι εξίσου χριστιανική.

Οι ανακοινώσεις των… αριστερών κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ: Τα όρια της πολιτικής πρόκλησης αγγίζουν οι δήθεν αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι δυνατό αυτοί που υπερθεμάτιζαν και στήριζαν τις σχετικές διατάξεις πριν λίγους μήνες και αναθεμάτιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του, τώρα «ως μωραί παρθέναι» να καταγγέλλουν το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν! Αγγίζει σίγουρα τα όρια της γελοιότητας και θυμίζει νούμερο κακόγουστης θερινής κωμωδίας, αν δεν αφορούσε τις ζωές και τα σπίτια των πολιτών.
Ας καταλάβουν οι βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν είναι λάθος η εφαρμογή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Καταστροφή και λάθος είναι η πολιτική που στηρίζουν, ενάντια σε όλη την κοινωνία, καθώς στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αποκαλύπτεται η άδικη, αναποτελεσματική και ατελέσφορη φορολογική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Επαναλαμβάνουμε ότι η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης με μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες, με την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία, που θα έχει υψηλό αφορολόγητο όριο, δεν θα εξοντώνει τις κατοικίες και τις μικρές ιδιοκτησίες και θα φορολογεί δίκαια και με προοδευτική κλίμακα το σύνολο της περιουσίας. (Ούτε λόγος για τη εκκλησιαστική περιουσία και ουδεμία πρόταση, μόνο καταγγελίες, βερμπαλισμός χωρίς σύνορα)

Το ΚΚΕ «επιμένει στην πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας» τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιβληθεί κανένας φόρος ούτε στην αγροτική γη αλλά αντιθέτως να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
«Η μεγαλύτερη αδικία στον ΕΝΦΙΑ» όπως σημειώνει το ΚΚΕ «που δεν διορθώνεται, είναι ο λαός να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες, στο αγροτεμάχιο που καλλιεργεί για να ζήσει».
«Η κυβέρνηση οφείλει να εισαγάγει στην Ολομέλεια της Βουλής, με το πρώτονομοσχέδιο που θα καταθέσει διατάξεις όπου θα αίρονται ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας χαρακτηριστικά «να μην αρκεστεί στην επαγγελία αλλαγών, αφού πρώτα υπάρξει εφαρμογή του νόμου». (Ούτε λόγος για τη εκκλησιαστική περιουσία και με λάθος προτάσεις, η ακίνητη περιουσία πρέπει κατά την άποψή μας να φορολογείται όπως συμβαίνει σε όλο τον προηγμένο κόσμο, θα τοποθετηθούμε προσεχώς)

Η ανυπαρξία της ΔΗΜΑΡ οφείλεται και στην ανυπαρξία θέσεων: Στις στρεβλώσεις, τις αδυναμίες και τα λάθη με την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ αναφέρεται η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της, καλώντας την κυβέρνηση να εισαγάγει στην Ολομέλεια της Βουλής, με το πρώτο νομοσχέδιο, διατάξεις όπου θα αίρονται ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες. (γενικότητες χωρίς ουσία)

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

28 Responses to Κανένα κόμμα δεν το καταγγέλλει: Απαλλάσσονται από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά ακίνητα…

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τα κόμματα της Αριστεράς ξέρουν να καταπίνουν όλα τα ιερά σκάνδαλα:
  Ακούσατε μισή λέξη γι’αυτά που ποτέ δεν ανακοινώθηκε που κατέληξαν;
  Το μόνο ερώτημα είναι αν η Αριστερά θυσιάζει τη συνείδησή της, την υπόληψή της και τις ψήφους της για τη σωτηρία της ψυχής της ή για κάποιο άλλο λόγο;

  http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CF%86-%CF%83%CE%BF%CF%81

  Λαϊκή: χαριστικά δάνεια σε μοναστηριακές οφ σορ

  Πέντε ή έξι ελλαδικά μοναστήρια, με οφ σορ εταιρείες στη Λιβερία (!), πήραν χαριστικά δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου. Αυτό ανέφερε κ. Δημήτρης Συλλούρης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών της Κύπρου, καταθέτοντας στην Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία. Τα σχετικά στοιχεία, συνέχισε ο κ. Συλλούρης, τα έδωσε σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών ο κ. Μάριος Χατζηγιαννάκης. πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λαϊκής. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ των «Νέων», ο κ. Συλλούρης μίλησε για απειλή κατά της ζωής ανθρώπων, ώστε να μην καταθέσουν στοιχεία για την τραπεζική διαπλοκή

  http://www.inewsgr.com/96/mitropolites-agorazoun-akriva-spitia-sto-londino.htm
  Μητροπολίτες αγοράζουν ακριβά σπίτια στο Λονδίνο!

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63746963
  ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

  Στο εξομολογητήριο του ΣΔΟΕ δέκα Μητροπολίτες

  Νέες αποκαλύψεις για «μαύρο χρήμα» αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

 2. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Απαλλάσσονται,όπως είδατε, ΟΛΩΝ των αναγνωρισμένων θρησκειών τα ακίνητα
  και όχι μόνο της ορθόδοξης εκκλησίας!!Αλλά το δικό σας βιολί έχει ως στόχο μόνο αυτήν!!!
  Συνεχίστε,αλλά οι»πελάτες»σας είναι τόσοι και τέτοιοι,ώστε ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε τη ζημιά,
  που θέλετε!!Επίσης,όσο κρύβεστε πίσω από την ΑΝΩΝΥΜΙΑ, κανείς δε σας δίνει σημασία!!
  ΒΓΕΙΤΕ,αν ΤΟΛΜΑΤΕ,απ’ αυτήν να δούμε ΠΟΙΟΙ τέλος πάντων είστε,για να καταλάβουμε
  και το ρόλο,που παίζετε!!!!!!!!!!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   Είστε σφόδρα Αήττητος.
   Εσείς δεν ισχυρίζεστε ότι 98% των Ελλήνων είναι ορθόδοξοι;
   Ποιες άλλες θρησκείες (του 2%) υπάρχουν και συγκυβερνούν τον τόπο;

   Η ηλιθιότητα είναι αήττητη.

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Τῶν ἀναγνωρισμένων, δηλαδὴ τῶν Ἰουδαίων, ποὺ φοβοῦνται καὶ τῶν Μουσουλμάνων στὴν Θρᾴκη.
   Στὸ καραορθοδοξιστὰν μπορεῖ κάποιος πολὺ εὔκολα νὰ κάνῃ τὸν ἀνδρεῖο, ὅταν νόμος εἶναι τὸ δίκιο τοῦ παπαδαριοῦ.
   Τὸ ἐπικερδέστερο ἐπάγγελμα στὴν Ἑλλάδα εἶναι παρατρεχάμενος τοῦ παπαδαριοῦ.

 3. Ο/Η ΝΙΚΟΣ Χ λέει:

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΒΕΝΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
  ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΙΣ ΡΟΙΔΗ.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Yπάρχει πρόβλημα στην ηγεσία της Αριστεράς, όχι μόνο ήθους αλλά και αντίληψης και γνώσης.
  Ο κ.Τσίπρας καλό θα είναι να μην γράφει κάτι χωρίς να ρωτάει τους συμβούλους του και τους δασκάλους του της ελληνικής.
  Έγραψε αυθόρμητα στο twitter:
  -Προς βαρώνους διαπλοκής
  Ας έχουν γνώση οι φύλακες. Τίποτα και κανείς δεν θα ξεχαστεί. Ιδίως όσοι πάρουν μέρoς σ αυτή την άθλια συναλλαγή»

  Ας του εξηγήσει κάποιος:
  1. Η φράση είναι «έχουν γνώση οι φύλακες», και όχι «ας έχουν» και τη λένε οι φύλακες προειδοποιητικά και όχι προτρεπτικά σε κάποιους τρίτους.
  Δηλαδή ο Τσίπρας που προειδοποιεί τους κλέφτες κλπ

  2.Αν αποποιείται μόνος του το ρόλο του φύλακα των λαϊκών συμφερόντων, ποιοι είναι οι φύλακες, σε ποιους απευθύνεται;

 5. Ο/Η ptri λέει:

  Για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου (ειρωνικό ακούγεται αυτό αφού μιλάμε για την Εκκλησία!!!) αν διαβάσουμε προσεκτικά τις εξαιρέσεις «ιδιοχρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση του λατρευτικού, θρησκευτικού και κοινωφελούς έργου τους, καθώς και οι υποκείμενες στο ειδικό συνταγματικό καθεστώς Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, κείμενα εντός ή εκτός αυτού» καταλαβαίνουμε οτι δεν εξαιρεί τα χιλιάδες ακίνητα που νοικιάζει η Εκκλησία ΑΕ σε ιδιώτες και δημόσιο. Η απαλλαγή αφορά τις εκκλησίες και πιθανόν κάποια ακίνητα στα οποία δίνονται συσσίτια. Όχι οτι αυτά δε θα έπρεπε να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, αλλά τουλάχιστον τα υπόλοιπα ακίνητα τα οποία αποδίδουν τεράστεια έσοδα στην Εκκλησία θα φορολογηθούν κανονικά.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Νομίζω πως ξεχνάτε σε ποια χώρα ζείτε.
   Η Εκκλησία είναι κράτος εν κράτει, έδινε ακόμη και άδειες πολεοδομίας σε βίλες στη Μύκονο που είχαν στον περίβολό τους και ένα εκκλησάκι, ίσως δίνει ακόμη.
   Πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς για να πιστέψουμε πως δηλώνει με ειλικρίνεια τη χρήση των κτιρίων της ή πως έχει ανάγκη να τα δηλώσει.
   Κάνει ότι θέλει, μόνο που καμιά φορά σκοντάφτει, αλλά so what ούτε και τότε πληρώνει, γιατί δεν μιλάει κανείς κι αν μιλήσει ποιος θα τη δικάσει; Το ιερό παραδικαστικό;.

   http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2875:2012-01-04-14-59-01&catid=1:press-releases
   Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το χαράτσι και τη δίκαιη φορολόγηση της εκκλησίας

   Τετάρτη, 04 Ιαν. 2012.

   Χωρίς «χαράτσι» ο λογαριασμός της ΔΕΗ στο κτίριο όπου στεγάζονται οι ΟΠ στην πλατεία Ελευθερίας – επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών

   Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, κοινοποιώντας αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ για το γραφείο τους που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας και ανήκει σε Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν ότι στον λογαριασμό αυτό δεν ζητείται η πληρωμή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών, το γνωστό και ως «χαράτσι των ακινήτων». Το «λάθος» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το εν λόγω ακίνητο ανήκει σε Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο, εγείρει ερωτηματικά για το αν τα ακίνητα που ανήκουν σε θρησκευτικούς οργανισμούς έχουν de facto εξαιρεθεί από το ειδικό τέλος.

  • Ο/Η dr.nonono! λέει:

   «οτι δεν εξαιρεί τα χιλιάδες ακίνητα που νοικιάζει η Εκκλησία ΑΕ »
   α) όταν μιλάμε για λατρευτικούς χώρους και μοναστήρια (ναοί, ναίδια, ξωκλήσια, παρεκκλήσια κλπ) σε κάθε γειτονιά, χωριό, βουνό και κορφοβούνι της χώρας, + όλο τη χερσόνησο του Α. Όρος, μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες τ.μ. που εξαιρούνται. Εξαιρέθηκαν από το χαράτσι και εξαιρούνται πάλι. Δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα. Άσε που και από συμβολική άποψης λέει πολλά για τις προτεραιότητες της πολιτείας απέναντι στους ανέργους, άπορους και φτωχούς που καλούνται να πληρώσουν ακόμα και για χωράφια του παππού τους.
   β) το καθεστώς και των υπόλοιπων ακινήτων (βλ. π.χ. την περίπτωση των ΟΠ που αναφέρει ο Λασκαράτος) σε μια κατάσταση χάους στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, όπου κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς ακίνητα έχει, με τη χρήση, τη μορφή (ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ) έχει ο ιερός εκμισθωτής, χωρίς κτηματολόγιο, κλπ θα μου επιτρέψετε να είμαι πολύ επιφυλακτικός στο πόσα τελικά πληρώνει η εκκλησία*

   * προσωπικά είμαι υπέρ της αναγνώρισης όσο το δυνατόν περισσότερης εκκλησιαστικής περιουσίας γίνεται (ακόμα και με ….χρυσόβουλα κλπ). Με μια προϋπόθεση όμως: Αφού την αναγνωρίσετε, φορολογήστε τη κιόλας!
   Φορολογήστε την όσο θα φορολογούσατε και εμάς τους υπόλοιπους αν είχαμε τόσα ακίνητα. Απλά πραματάκια.

 6. Ο/Η Φέμεν λέει:

  To βούλωσαν και για το Βατοπέδι.
  με μια μικρή εξαίρεση
  18. Ιουλίου, 2014
  Απαντήσεις για τη δυσμενή δικαστική εξέλιξη των αγωγών του Δημοσίου κατά της Ι.Μ. Βατοπεδίου ζητούν να δοθούν από τους αρμόδιους Υπουργούς οι κ.κ. βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Θωμάς Ψύρρας. Ερωτούν πόσες αγωγές, και σε ποια δικαστήρια, έχουν ασκηθεί κατά της Ι.Μ. Βατοπεδίου, πόσες έχουν συζητηθεί, πόσες και ποιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί, ποια ήταν η έκβασή τους και ποιοι οι λόγοι απόρριψής τους καθώς και αν υπάρχει πρόθεση από μέρους της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί με την Ιερά Μονή προς εξεύρεση κοινής συμβιβαστικής λύσης.

  Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

  «Με τις υπ’ αριθ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, απορρίφθηκαν δύο από τις αγωγές που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών. Οι αγωγές ασκήθηκαν προς υλοποίηση απόφασης του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου το Δημόσιο να διεκδικήσει τις αξιώσεις που είχαν προκύψει από τη διαδικασία ανταλλαγής ακινήτων με την Ι.Μ. Βατοπεδίου.
  Με απόφασή του, το Φεβρουάριο του 2010, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ανακάλεσε την πράξη του προκατόχου του κ. Παπαθανασίου, με την οποία αποδεχόταν την υπ’ αριθ. 312/2009 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία προτεινόταν ως συμφέρουσα για το Δημόσιο, η συμβιβαστική πρόταση της Μονής Βατοπεδίου. Με την πρότασή της, η Μονή δήλωνε πρόθυμη να επιστρέψει στο Δημόσιο όσα ακίνητα, από τα ανταλλαγέντα με τη Βιστωνίδα, βρίσκονται ακόμη στην κατοχή της, καθώς και το τίμημα όσων από αυτά μεταβίβασε σε τρίτους, ενώ δήλωνε ότι το ζήτημα της κυριότητας της λιμνοθάλασσας και των παραλίμνιων εκτάσεων θα λυθεί στα Δικαστήρια.
  Ο κ. Υπουργός έκανε αποδεκτή την άποψη της μειοψηφίας και απέρριψε την πρόταση συμβιβασμού, και ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προχωρήσει στην άσκηση όλων των απαιτούμενων νομικών ενεργειών. Προς την κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με μοναδικό αντικείμενο την προώθηση όλων των νομικών διαδικασιών έναντι της Μονής Βατοπεδίου, προκειμένου να ανακτηθούν από το Δημόσιο όλα τα ακίνητα που ανταλλάχθηκαν έναντι των εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.
  Για την επιλογή αυτή προέβαλαν έντονες ενστάσεις όλα σχεδόν τα μέλη της τότε Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής που εξέταζε την υπόθεση, επειδή περιέκλειε υψηλό ρίσκο για τα συμφέροντα του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον τότε πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Αναστασόπουλο, η απόρριψη της συμβιβαστικής πρότασης της Μονής και η δικαστική διεκδίκηση θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα όσο και επικίνδυνη στην έκβασή της.
  Συγκεκριμένα, ο εξ ημών, μέλος τότε της Επιτροπής Νίκος Τσούκαλης, είχε αναφανδόν ταχθεί υπέρ της θέσης της πλειοψηφίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκτιμώντας πως με τη συμβιβαστική πρόταση της Ι.Μ. Βατοπεδίου, παρέμενε σε δικαστική εκκρεμότητα μόνο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών.

  Κατόπιν όλων των ανωτέρω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί,
  1) Πόσες αγωγές, και σε ποια δικαστήρια, έχουν ασκηθεί κατά της Ι.Μ. Βατοπεδίου, πόσες έχουν συζητηθεί, πόσες και ποιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί και ποια ήταν η έκβασή τους;
  2) Προτίθεστε, έστω και τώρα, να επαναδιαπραγματευθείτε με την Ι.Μ. Βατοπεδίου προς εξεύρεση κοινής συμβιβαστικής λύσης;

  ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ: Την κατάθεση των αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί.»

 7. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Η δική μου ηλιθιότητα μπορεί να είναι ΑΗΤΗΤΗ,αλλά και η δική σας ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ
  είναι εξίσου αξεπέραστη!!!Όσο για τις άλλες θρησκείες, μόνο ο καθολικισμός κι ο μουσουλμανισμός
  έρχονται πίσω από την ορθοδοξία και καλύπτουν αρκετά μεγάλο εύρος. Τουλάχιστον το 10% του
  πληθυσμού ΔΕΝ ανήκει στην ορθοδοξία,γιατί πέραν τον ανωτέρω υπάρχουν κι ένα πλήθος ανθρώ-
  πων, που ανήκουν σε διάφορα άλλα δόγματα και αιρέσεις!Αλήθεια οι Ιουδαίοι το θρήσκευμα ΠΟ-
  ΣΟΙ είναι;;;!!!Και κάτι ακόμη για την»ταμπακέρα»ΔΕΝ απαντήσατε!!Όσο κρύβεσθε είσθε ΥΠΟΠΤΟΙ
  ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   Εμείς ανώνυμοι κι εσείς επώνυμος;
   (να είστε σίγουρος, οι αρχές ξέρουν καλά ποιοι είμαστε)

   Αγαπητέ αήττητε, μάθετε να διαβάζετε την ουσία, τα κείμενα και όχι την υπογραφή.
   Γνωρίζουμε και τα… σοβαρά κείμενα των επωνύμων.

 8. Ο/Η Μακάριοι οι πτωχοί (τω πνεύματι) λέει:

  http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=28589

  Καθεστώς μόνιμης φορολογικής ασυλίας για την εκκλησία

  Με μια πρωτοφανή για την ελληνική πραγματικότητα συνέπεια και συνέχεια, όλες οι κυβερνήσεις, εδώ και πολλές δεκαετίες, προσέφεραν στην Εκκλησία ένα ιδιότυπο καθεστώς φορολογικής ασυλίας, η εκκλησιαστική περιουσία έμενε επί της ουσίας στο απυρόβλητο, οι λέξεις οικονομική στενότητα, λιτότητα, στενωπός, δεν άγγιζαν ποτέ τα λογιστικά της βιβλία, η προνομιακή -κατά κοινή ομολογία- μεταχείριση εξέθετε το κράτος, άφηνε την Εκκλησία ευάλωτη σε σκληρή κριτική, αλλά εξόργιζε και τους πολίτες για το καθεστώς ανισότητας.

  Από το 1945 έως σήμερα θεσπίστηκαν δεκάδες φόροι για την ακίνητη περιουσία και τις μεταβιβάσεις ακινήτων «κοινών θνητών», η Εκκλησία όμως και γενικότερα οι Ιερές Μονές, πάντα εξαιρούντο. Ακόμα και ο νόμος του 1945 που προέβλεπε τη φορολόγηση με συντελεστή 25% (αργότερα αυξήθηκε σε 35% για να καταργηθεί το 2004…) των ακαθαρίστων εσόδων της Εκκλησίας, ενεργοποιήθηκε μεν αλλά ουδέποτε αρμόδιος κρατικός μηχανισμός έλεγξε την ειλικρίνεια των στοιχείων, όπως γίνεται (σχεδόν) για κάθε Ελληνα πολίτη. Είναι γνωστό ότι οι Μητροπόλεις τηρούσαν «διπλά» βιβλία και απέδιδαν φόρους για το 10% των εσόδων που είχαν, ενώ το 90% βαφτίζονταν ως έσοδα «εκ δωρεών» και αποτυπώνονταν στα δεύτερα βιβλία.

  Το 2004 ο φόρος αυτός καταργήθηκε ως αναποτελεσματικός, όπως επίσης καταργήθηκε και ο φόρος 10% που επιβαρύνει τα μισθώματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών.

  Η πρώτη κίνηση για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και των Μονών έγινε με τον νόμο 3634/2008 που προβλέπει την επιβολή ενιαίου τέλους ακινήτων (ΕΤΑΚ) με συντελεστή 0,1% επί της αξίας κτισμάτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων που εκμισθώνουν ή έχουν παραχωρήσει δωρεάν οι Ιεροί Ναοί, οι Ιερές Μονές, το Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου, η Ιερά Μονή του Ορους Σινά, το Αγιον Ορος, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Μέχρι στιγμής ουδείς πέραν της Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας που υπάγεται στην Ιερά Σύνοδο, έχει υποβάλει το ενιαίο τέλος ακινήτων. Η Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία κατέβαλε το ποσό των 700.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

  Στις εξαιρέσεις από το 1945

  Ειδικότερα, οι φόροι που θεσπίστηκαν από το 1945 έως σήμερα και οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις απαλλάσσουν από τη φορολογία εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία έχουν ως εξής:

  Θέσπιση της εισφοράς της Εκκλησίας στο κράτος.

  Με τη ρύθμιση αυτή το κράτος ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει τους μισθούς των κληρικών και η Εκκλησία ανέλαβε την υποχρέωση να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό το 25% των ακαθάριστων εσόδων της. Συγκεκριμένα το άρθρο 2 παρ. 2Α του α.ν. 536/45 αναφέρει: «Προς κάλυψιν της δαπάνης διά την μισθοδοσίαν των εφημερίων, ορίζονται από της 1ης Οκτωβρίου 1945 οι κάτωθι πόροι: Α) Εισφορά 25% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων των ενοριακών και συναδελφικών, ως και των υπό ειδικών διεπομένων Ναών… Η είσπραξις της ανωτέρω εισφοράς ενεργείται κατά τας διατάξεις του νόμου περί εισπράξεως δημοσίων εσόδων». Αργότερα με το άρθρο 5 του Α.Ν. 469/68 το ποσοστό της εισφοράς αυξήθηκε από 25% σε 35%.

  Εξαιρούνται από το φόρο μεταβίβασης.

  Ο αναγκαστικός νόμος 1521/1950 περί φόρου μεταβιβάσεως ακινήτων εξαιρεί τις εκκλησίες και τις ιερές μονές.

  Απαλλάσσονται και από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

  Στον νόμο 2459/1997 που θεσπίστηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ προβλέπεται η απαλλαγή της Εκκλησίας και των μονών από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Συγκεκριμένα απαλλάσσονται από τον ΦΜΑΠ:

  – Η Ιερή Μονή του όρους Σινά, το Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου και το Αγιον Ορος.

  – Οι ιεροί ναοί, οι ιερές μονές, τα αναγνωρισμένα θρησκευτικά δόγματα, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν.

  Καταργείται ο φόρος 35% επί των ακαθαρίστων εσόδων.

  Λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του έτους 2004, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ψήφιση του άρθρου 15 του ν. 3220/04, κατήργησε, από 1-1-2004, την υποχρέωση της Εκκλησίας για την ως άνω εισφορά. Συγκεκριμένα το άρθρο 15 του ν. 3220/04 αναφέρει: «Καταργείται η εισφορά που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν.536/45». Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω ν. 536/45, ουδέποτε τηρήθηκε με αυστηρότητα.

  Κατάργηση του φόρου για μισθώματα ακινήτων.

  Με τον φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Ν.Δ. (ν. 3296/04), καταργήθηκε ο φόρος 10% που επιβαρύνει τα μισθώματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 6 του ως άνω νόμου, αναφέρεται ότι τα εισοδήματα που αποκτούν από εκμισθώσεις οικοδομών και γαιών οι ιεροί ναοί, οι ιερές μητροπόλεις, οι ιερές μονές κ.λπ. φορολογούνται για το έτος 2005 με 10%, ο οποίος μειώνεται σε 7% για τα εισοδήματα οικονομικού έτους 2006 και σε 4% για τα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2007. Το 2008 ο φόρος καταργήθηκε…

  Απαλλαγή και από φόρο υπερτιμήματος και το τέλος συναλλαγών.

  Στο νομοσχέδιο «Φόρος προστιθέμενης αξίας στις νέες οικοδομές, μεταβολές στη φορολογία κεφαλαίου και άλλες διατάξεις» οι φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας διευρύνονται, καθώς «δεν υπόκεινται στον φόρο αυτόματου υπερτιμήματος οι ιεροί ναοί και οι ιερές μονές» (άρθρο 7) και «οι ιεροί ναοί και οι ιερές μονές απαλλάσσονται από το τέλος συναλλαγής» (άρθρο 16).

  Η (ουσιαστικά) πρώτη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

  Η θέσπιση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων περιλαμβάνει τις μονές και τις εκκλησίες, οι οποίες θα πρέπει να καταβάλλουν για τα ακίνητα που κατέχουν 0,1% επί της αντικειμενικής αξίας. Συγκεκριμένα ο νόμος αναφέρει ότι υπόκεινται σε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων: Τα ακίνητα, που δεν χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό τους έργο οι κατά το άρθρο 13 παράγραφος 2 του Συντάγματος γνωστές θρησκείες και δόγματα, το Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, η Ιερά Μονή του όρους Σινά, το Αγιο Ορος, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.
  22/9/2008
  Πηγή: http://www.kathimerini.gr

 9. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:
  • Ο/Η Αρχιτσόγλανος λέει:

   Κουτί Πανδώρας
   Σχόλια στην είδηση
   http://www.koutipandoras.gr/article/119735/gia-proti-fora-sto-agion-oros-o-alexis-tsipras

   Για πρώτη φορά στο Άγιον Όρος ο Αλέξης Τσίπρας

   13 σχόλια

   Coco • 2 ώρες πριν

   Eλάτε βρε παιδιά…ο άνθρωπος πάει να συζητήσει και να θίξει φλέγοντα ζητήματα…αμέσως να τον «κράξετε»…

   ΄Εγκυρες πληροφορίες μου, αναφέρουν ότι πάει να συζητήσει το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, τη βοήθεια που θα προσφέρουν οι Μονές (για να σώσουν το Κράτος) με το να καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ οικειοθελώς και χωρίς ζόρι, την κατάργηση του άβατου…τι…όχι?

   STAMTHES > Coco • μία ώρα πριν

   σωστο…..ειδικα την καταργηση του αβατου… 🙂

   ΕΛΕΝΗ > Coco • μία ώρα πριν

   Α!…είπε ο Μαρκήσιος στα ισπανικά.

   Ονορέ ντε Μπαλζάκ 1799-1850 θεμελιωτής του ρεαλισμού στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία.

   Coco • 2 ώρες πριν

   «Η θρησκεία θεωρείται από το λαό αληθινή, από τους σοφούς ψεύτικη και από τους ηγεμόνες χρήσιμη».

   Σενέκας (4 μ.Χ-65 μ.Χ.), Ρωμαίος φιλόσοφος.

   ΤΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕ;;;; • 2 ώρες πριν

   καλά κάνει και πάει.
   Παντού πρέπει να πάει και με όλους να μιλήσει. Έτσι κυβερνά κάποιος. όχι με μουτράκια

   ΠΑ.ΡΙΖ.Α • 4 ώρες πριν

   Θα αρχίσουν τώρα οι διάφοροι παπαγάλοι να αμφισβητούν την επαναστατικότητα και αντισυστημικότητα του ηγέτη της ακροαριστεράς. Να το χωνέψετε, ο Τσίπρας θα πάει γονατιστός και στην Τήνο πριν αρχίσει την μεγάλη επανάσταση του Σεπτέμβρη.
   http://www.anarkismo.net/attac
   Δεν τρέμουν μόνο οι καπιταλιστές την άκρα – ούλτρα επαναστατική – αριστερά, την τρέμουν και τα τσιράκια τους οι παπάδες. Αυτά που κάνει ο κομαντάντε είναι για να αιφνιδιάσει την αστική τάξη και όχι για να αηδιάσει την εργατική.
   Όλοι μαζί τώρα σιντρωφι να τραγουδήσουμε τη «διεθνή»:

   ΖΗΤΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

   Μπογιας > ΠΑ.ΡΙΖ.Α • 4 ώρες πριν

   Ολα για σενα γινοντε κουφαλιτσα Παριζα !
   χτες με τους μπατσοι , αυριο αγιοορος , μεθαυριο ?

   Τάκης • 4 ώρες πριν

   Κάνε και μια δέηση να φύγουν αυτοί που κυβερνούν. Γιατί αν περιμένουμε να τους ανατρέψει η αντιπολίτευση, άστα να πάνε.

   shin0bi • 5 ώρες πριν

   Θα συζητήσει για το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας…

   Thomas Xalias • 32 λεπτά πριν

   «Αυτη (η πρωθυπουργια) μεχρι και μουστακι θα τον βαλει να ξουρισει!»

   STAMTHES • μία ώρα πριν

   οκ…ειπαμε, αν εισαι για να κυβερνησεις, στα πλαισια της «πολιτικης» παντα, πας παντου κ μιλας κ με ολους..σε φασεις (οπως ειχε πει κιολας, οταν ειχε παει usa) συμφωνεις κ με τον διαβολο, εφοσον χρειαστει…αλλα ελλοχευει παντα ο κινδυνος να του πουλησεις κ την ψυχη σου, κ μετα δυσκολα ξεμπερδευεις…..θα μου πεις παιζουν δυναμεις στον εκει «ιερο» χωρο, δυναμεις ικανες να σε σπρωξουν ακομη και για το χρισμα….σαφως υπαρχουν κ οι καλοι, οπως παντα (νομοτελειακα), αλλα το κουμαντο κ στο χωρο των ρασοφορων το εχουν οι (μη κ τοσο καλοι)…τι να κανουμε ωρε..?? mierda como siempre….

   γκεστ • 4 ώρες πριν

   Τον Κουβέλη μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου πρόεδρε.

   Εικόνα προφίλ

   Rebelos • 5 ώρες πριν

   Στη Σουμελά πήγε;

 10. Ο Τσίπρας έρχεται κυρίως να με συναντήσει, μη το κάνετε θέμα, σας περικαλώ…

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε πράξη την υπόσχεσή του στους Αγιορείτες που τον είχαν επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο γραφείο του στη Βουλή και σήμερα το πρωί -έως το Σάββατο- βρέθηκε στο Άγιον Όρος, σε μια επίσκεψη με έντονο συμβολισμό.

  «Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιο Όρος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς λοιπόν επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε στο Άγιον Όρος και θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας αλλά και για τη θερμή υποδοχή σας», ανέφερε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ομιλία του
  στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητας.

  «Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά. Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί την διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον»πρόσθεσε.

 12. Ο/Η του κάκου αγόρι μου ξεφτιλίζεσαι λέει:

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=621412

  Σχόλια αναγνωστών (28)

  Τα ψηφαλάκια να ειναι καλά ! | 17:04

  Λίγοι ψήφοι παραπάνω δεν βλάπτουν!!!

  σ.π

  απάντηση2612

  Ευλόγησον | 16:40

  «Βοήθειά μας»

  Βικτωρίνο

  απάντηση229

  υποκρισια | 16:31

  Σε προεκλογικη περιοδο ειναι ο ανθρωπος… Προσπαθει να πεισει οσο πιο πολλους γινεται.. Ακομα και μια επιπλεον ψηφος, ακομα και χριστιανικη, ειναι δεκτη. Οταν με το κακο γινει κυβερνηση θα θυμηθει τις ιδεολογικες του εμμονες και θα προσπαθησει να περιποιηθει το Αγιο Ορος και την Ορθοδοξια αναλογα. Ελα ομως που οι αγιορειτες δεν ειναι χαζοι.. Το Αγιο Ορος επιβιωσε εδω και 1000 χρονια απο μεγαλυτερα κακα, τον Τσιπρα θα φοβηθει? Κινησεις διπλωματιας απο ολες τις πλευρες ειναι και τιποτα παραπανω.. Δεν νομιζω κανεις να πιστεψει οτι ο Τσιπρας εγινε ξαφνικα χριστιανος. Το μονο θετικο ειναι οτι επειδη θα δει με τα ματια του τι εστι Ορος, μπορει οι εμμονες του να υποχωρησουν (οπως με τον Φλωρακη)

  Onizuka

  απάντηση1917

  Οτι κι αν πείτε εχω δίκιο. | 16:07

  Αλεξης λελες.

  Κομμουνιστολελες

  απάντηση2711

  Syn Athina ke chira kini? I pos ine avto to toso chrisimo rito? | 15:42

  O k.Tsipras aplos efarmose ton OUMANISTIKO tropo tis erminias tu Marxismu. Ti paraxeneveste? Sigura tora tha ta mathi avta ke ston Agio Patera tis Monis…

  bludicka

  απάντηση124

  Εσύ στο Άγιο Όρος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; | 15:39

  Βρε Αλέξη με έκανες και γέλασα. Εσύ στο Άγιο Όρος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Ευαγγελία

  απάντηση2912

  Μια φωτογραφία, χιλιες λέξεις… | 14:31

  τι να πει κανείς? Αντε, και γονυπετής στη Τήνο αγορίνα! Για την… «Αριστερά» (χαχα) στην εξουσία ρε γαμώτο!

  anti

  απάντηση3412

  Βοήθειά μας βρε παιδιά! | 14:27

  Οταν φωνάζουμε ότι αυτό το θολό μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστερό» -τρομάρα του- στην ουσία είναι ένα εθνοσοσιαλιστικό έκτρωμα στυλ Καντάφι και Χουσεϊν, κάποιοι δυσαρεστείστε. Σε σας λοιπόν, που διατείνεστε ότι οι αγιαστούρες, τα θυμιατήρια και γενικότερα ο προσεταιρισμός της εκκλησίας μια χαρά κολάει με την… αριστεροσύνη, θα ήθελα να σας ρωτησω: Tι σόι αριστερός είναι αυτός που δεν διστάζει να γλύψει ό,τι εξυπηρετεί την εξουσία του, ακόμα και όταν κατάφωρα αντιβαίνει στις -υποτιθέμενες- διακηρυχθείσες αρχές του? Ελεος πιά, κατάντησε αηδία η υπόθεση… ο προσεταιρισμός της εκκλησίας ε

  anti

  απάντηση4623

  χωρίς τίτλο | 13:24

  Καλημέρα. Αρκετοί μάλλον δεν έχετε δόλο. Εύγε γι’ αυτό. Στο ίδιο πνεύμα, η ερώτηση μου, ενός ασήμαντου ανθρώπου και αναγνώστη της εφημερίδας, είναι ποιοι καλοί, πέρα των συμβολισμών, λόγοι και έργα σας κάνουν αξιόπιστους; Ευχαριστώ.

  αναγνώστης

  απάντηση84

  SCHETIKA ALEXI | 12:58

  E RE TI KANI O ATHROPOS GIA TA PSIFOULAKIA. ANTE KAI NA SE PANTREPSI O IDIOS O ARCHIEPISKOPOS ALEXI.NA TO DO KAI NA MHN TO PISTEVO.

  CHRISTOS

  απάντηση3413

  Σέβεται την επικρατούσα επίσημη θρησκεία της χώρας του | 12:45

  …παρά την ιδεολογική-αριστερή του αντίθετη τοποθέτηση.Είναι σίγουρα τιμητική πρόσκληση και ένδειξη αμοιβαίας καλής πρόθεσης για σύγκλιση και συνεργασία ανάμεσα στον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και το σύμβολο της Ορθοδοξίας,ιδίως αυτή την περίοδο της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που περνάει η Ελλάδα υπό τον ζυγό των μνημονίων.Για την Ορθοδοξία αλλά και την Αριστερά Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.Ο ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ-ΚΟΙΝΟ-ΙΣΧΥΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.Πολύ θετική η ανταπόκριση του κ. Τσίπρα που μόνο προς όφελος του λαού μπορεί να λειτουργήσει.

  Σοφία

  απάντηση2251

  Απαντήσεις 1 | Εμφάνιση όλων

  το πρότυπό μας … | 12:15

  Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε ότι δεν έχει καμία σχέση η πίστη με την διακυβέρνηση της χώρας από ορισμένους ,ακροδεξιούς Ιεράρχες που προσπαθησε να εφαρμόσει ο κος Σαμαράς και η παρέα του ,Μπαλτάκος κ.ά. ,διαφορετικά δεν διαφέρουμε από τα Ισλαμικά καθεστώτα ! το πρότυπό μας πρέπει ,πάντα,να είναι οι χώρες της Ευρώπης και όχι οι μουσουλμανικές ,αυτές που αρέσουν στην παράταξη της ΝΔ !!!

  GPP

  απάντηση2853

  Σωστός… | 12:08

  Πολύ σωστή η απόφασση του κου Τσίπρα να επισκευθεί το Άγιο Όρος,με αυτό θέλει να δείξει ότι άλλο είναι η πίστη και άλλο είναι να προσπαθείς να εγκαθιδρύσεις,στην χώρα ορθόδοξη χριστιανική Δημοκρατία ,όπως προσπάθησε να κάνει ο κος Σαμαράς με τον πιστό του φίλο κο Μπαλτάκο ,που σε λίγο θα είχαμε Δημοκρατία τύπου «ΙΡΑΝ» ,αλλά με την «βοήθεια του θεού» δεν του βγήκε ,διότι τον αποκάλυψε ο κος Κασσιδιάρης , Ευτυχώς !!

  GPP

  απάντηση2566

  XA XA XA | 11:49

  Religion is the opium of the people!

  Very short memories

  απάντηση3818

  αυτός ο άνθρωπος | 11:39

  ρε αυτός ο άνθρωπος δεν έλεγε ότι είναι άθεος;

  στέλιος

  απάντηση7522

  Απαντήσεις 3 | Εμφάνιση όλων

  Καταργήθηκε το άβατον…. | 11:11

  «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης,ενώ η Υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας…» Βλαδίμηρος Λένιν,Σοβιετικός ηγέτης.

  Πατέρας Εφραίμ

  απάντηση538

  Απαντήσεις 2 | Εμφάνιση όλων

  Τι Σαμαράς τι Τσίπρας; | 11:10

  Τι Σαμαράς τι Τσίπρας; και οι δύο είναι το ίδιο! Δόξα τω Θεώ το ένας, δόξα τω Θεώ ο άλλος. Και οι δύο διαβάσούν το ίδιο βιβλίο οικονομικόν. π.χ. ότι η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα φέρούν την ανάπτυξη.

  X.M.

  απάντηση2118

  Απαντήσεις 1 | Εμφάνιση όλων

  η αυριανή κυβέρνηση | 10:46

  ενημερώνεται η αυριανη κυβέρνηση για το καθεστώς του Μοναστηριακού τοπίου στον Άθω

  για την ανεξιθρησκία

 13. Ο/Η Psycho λέει:

  Αει στο διάλο ρε

  http://www.koutipandoras.gr/article/119770/al-tsipras-opoios-den-ehei-episkefthei-agion-oros-adikei-ton-eyato-toy-photos

  Σύμφωνα με το amen.gr, οι Αγιορείτες πατέρες ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματά της Ιεράς Κοινότητας για τη φορολογική αντιμετώπιση της Μοναστικής Πολιτείας. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Ναό του Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η πανίερη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί». Αφού ο Πρωτεπιστάτης π.Συμεών Διονυσιάτης του μίλησε για την ιστορία του ναού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο ιερό, όπου και η πανίερη εικόνα.

 14. Παράθεμα: Κανένα κ&#97...

 15. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.agioritikovima.gr/agnea/item/39967-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%84%CE%84
  Η προσευχή του Αλέξη Τσίπρα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας »Αξιον Εστί΄΄
  Παρασκευή, 08 Αύγουστος 2014 01:03
  Από Desk Agioritikovima

  Η προσευχή του Αλέξη Τσίπρα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Αξιον Εστί΄΄

  Στο πλαίσιο της επισκέψεως του στο Αγιο Ορος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας προσκύνησε και την Εικόνα της Παναγίας ΄΄Αξιον Εστί΄΄ που φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου .Μετά την ξενάγηση του στο Ναό από τον πρωτεπιστάτη γέρων Συμεών τον Διονυσιάτη ο κ.Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγο εντελώς μόνος μέσα στο Ιερό όπου φυλάσσεται η Αγία Εικόνα.Εμεινε για δέκα ολόκλήρα λεπτά τελικά!

  Προφανώς προσευχόμενος…

  Πως να μη πέφτει το μαλλί
  coolsummerhair.com
  Αν ήξερες τι σταματάει τα μαλλιά να πέφτουν θα εκπλαγόσουν. Μάθε!
  Νέο Ψυγείο Samsung
  samsung.com/food-showcase Δείτε το νέο μοντέλο Food Showcase. Premium σχεδιασμός & 10ετής εγγύηση
  Εκκλησιαστικά Είδη
  xo.gr/Κρουσαράκης-Εκκλησιαστικά
  Ποικιλία σε Εκκλησιαστικά Είδη, Κεριά, Λιβάνια & Εικόνες Αγίων.

 16. Ο/Η Δήμητρα (Μιμή) Λ. Παπατζή, βοήθειά του λέει:

  Με αποκλειστική φωτογραφία του Τσίπρα προσευχόμενου σε αποκαλυπτική στάση

  http://agrimologos.com/2014/08/08/8-8-14/
  Σύντομο ανέκδοτο: Ο Τσίπρας είναι αριστερός

 17. Ο/Η του κώλου λέει:

  Στου Θέμου που προσεύχονται συνεχώς στα θεία τον πίστεψαν
  Ξέρουν αυτοι από τέτοια

  http://www.protothema.gr/politics/article/401242/eduposiasmenos-kai-shedon-etoimos-na-monasei-o-al-tsipras/
  H «εξομολόγησή» του προς τους μοναχούς

  Αλέξης Τσίπρας: Δέος μπροστά στην εικόνα του Αξιον Εστί

  Δεν είναι μόνο η «εξομολόγησή» του – που δύσκολα πάντως βρίσκει κατανόηση στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ – ότι «αδικούσε τον εαυτό του που δεν πήγαινε στο Άγιο Όρος τόσο καιρό». Ούτε φυσικά η δέσμευσή του προς τους μοναχούς ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους για θέματα φορολογίας. Ούτε καν ο θαυμασμός του γενικότερα για τον τρόπο οργάνωσης της ζωής στην Αθωνική πολιτεία. Είναι κυρίως το στιγμιότυπο με την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», που ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη να προσέξει περισσότερο.

  Ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψή του στον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η συγκεκριμένη εικόνα, με τον πρωτεπιστάτη πατέρα Συμεών Διονυσιάτη να τον ενημερώνει για την ιστορία του ναού. Μόλις τελείωσε η ενημέρωση ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο Ιερό, έχοντας επηρεαστεί ίσως από το κατανυκτικό και νιώθοντας την ανάγκη για… εσωτερική αναζήτηση.

  Νωρίτερα είχε αναγνωρίσει ότι ανάμεσα στην Αριστερά και στην αγιορείτικη ζωή υπάρχουν κοινές αντιλήψεις και μάλιστα ο τρόπος ζωής των μοναχών έχει στοιχεία από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν!

 18. Παράθεμα: Κανένα κόμμα δεν το καταγγέλλει: Απαλλάσσονται από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά ακίνητα… | Ροΐδη και Λασκαράτ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s