Η κα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία

Και άλλε οικονομικέ ιστορίε

«..ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, η σύζυγός του Βασίλισσα Άννα-Μαρία, τα παιδιά τους Διάδοχος Παύλος και Πρίγκιπας Νικόλαος και τα εγγόνια τους Κωνσταντίνος και Αχιλλέας που από το Σάββατο βρίσκονται στα Γιάννενα…η Βασιλική οικογένεια επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο. Η συνάντηση διήρκησε παραπάνω από 45 λεπτά και έγινε κεκλεισμένων των θυρών» («rthodoxiapatridavasileia.blogspot.gr»-24.2.2013)

«..ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, η σύζυγός του Βασίλισσα Άννα-Μαρία, τα παιδιά τους Διάδοχος Παύλος και Πρίγκιπας Νικόλαος και τα εγγόνια τους Κωνσταντίνος και Αχιλλέας που από το Σάββατο βρίσκονται στα Γιάννενα…η Βασιλική οικογένεια επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο. Η συνάντηση διήρκησε παραπάνω από 45 λεπτά και έγινε κεκλεισμένων των θυρών» («rthodoxiapatridavasileia.blogspot.gr»-24.2.2013)

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το να συγκεντρώσει κάποιος όλα τα ιερά μασκαριλίκια του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί πλέον τη συγγραφή ενός πολυσέλιδου τόμου, για τον μονιμότερο ονειδισμό του αριστερού (;) φαρισαϊσμού, που ασφαλώς δεν περιορίζεται στα της Εκκλησίας, όποιος το πιστεύει αυτό, απλά εθελοτυφλεί. Το κόμμα αυτό, δίνει και μέσω της στάσης του στα εκκλησιαστικά σκάνδαλα ένα δείγμα γραφής του πως αντιλαμβάνεται την άσκηση της πολιτικής, κάτω από ποιες αρχές και αξίες. Οι περισσότερες ιερές ασχήμιες της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν συμβεί στο φως της ημέρας, διαφεύγουν συνήθως ασχολίαστες, αλλά ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω. Επικίνδυνη για την ποιότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι και η μόδα, πρωτοφανής για το χώρο της Αριστεράς, που καθιέρωσαν κάμποσοι υποψήφιοί της, να επισκέπτονται προεκλογικά τον τοπικό επίσκοπο ή να προβαίνουν σε κάθε είδους φαρισαϊκές εκδηλώσεις, με πρώτους και χειρότερους τη Ρένα Δούρου και το Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η κα Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτίνα Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυχούσα υποψήφια περιφερειάρχης (αποδοκιμάστηκε παίρνοντας, παρά τη βουλευτική της ιδιότητα, 6% λιγότερο από το τοπικό ποσοστό του κόμματός της στις Ευρωεκλογές, 24,67 έναντι 30,65%), δεν είδε τις ιερές δημόσιες σχέσεις της να δικαιώνονται. Των εκλογών είχαν προηγηθεί δυο καθαρά δεξιές παλαιοκομματικές κινήσεις της, ασυνήθιστες ακόμη και για κεντρώους πολιτευόμενους του 1974:

1. «.. η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Άρτας και υποψήφιους συμβούλους επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Άρτης και συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνάτιο Δ’». (13.5. 2014vimanews.gr)

Φαντάζομαι πως αυτό το βασιλικό μεγαλόγραμμα Δ΄, που προστίθεται στο επαγγελματικό ψευδώνυμο του μητροπολίτη, θα συναριθμεί πρώτον τον Ιγνάτιο Ογγροβλαχίας, που ως δεσπότης Άρτας ήταν φοροεισπράχτορας του Αλή πασά, τόσο σκληρός που όπως αναφέρει ο φιλέλληνας ιστορικός Γ.Φίνλεϋ (‘Ιστορία της Ελληνικής επαναστάσεως», μτφρ. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης), το ποίμνιό του ξεσηκώθηκε εναντίον του. Τον καταγγέλλει και ο αγωνιστής του ’21, δάσκαλος στρατιωτικός και συγγραφέας Χριστόφορος Περραιβός για την παράδοση στη σφαγή με προδοσία του των Πρεβεζάνων που είχαν καταφύγει στο Άκτιο. Τον κατηγορούν και ο Bartholdy και ο Ανώνυμος ο Έλληνας για την προδοσία του σε βάρος των Σουλιωτών, αλλά το θέμα μου δεν είναι αυτό, απλά θέλω να δείξω τι κρύβει συνήθως η αρίθμηση ενός επισκοπικού ονόματος, τι ιστορική αμαξοστοιχία από αθλιότητες, τις οποίες οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάνε για τους «κοινούς στόχους της Αριστεράς με την Εκκλησία»(!), δεν ξέρουν ούτε θέλουν να ξέρουν. Ας καταλήξω, για να μην πάμε μακριά, πως «Ὁ Ἄρτης, ὁ Γρεβενῶν καὶ ὁ Ἰωαννίνων εἶναι οἱ πρῶτοι προδόται τοῦ τυράννου, καθὼς ὅλοι τὸ γνωρίζουσι. Ὁ ὕστερος ἀπὸ αὐτοὺς ἱκέτευσεν τὸν τύραννον, καὶ ἐκούρευσεν τὸν ἔγγονά του, ὡς νὰ τοῦ ἐγίνετο νουνός. Ὁ Ἄρτης ἠπάτησεν καὶ ἐπρόδωσεν τοὺς ἥρωας Σουλιῶτας· εἶναι δὲ καὶ οἱ τρεῖς ἀσελγεῖς, ἄσωτοι εἰς τὸ ἄκρον, μοιχοί, πόρνοι καὶ ἀρσενοκοῖται φανεροί… Δὲν εἶναι κρυφόν, ἀλλ᾿ ὅλοι τὸ ἠξεύρουν, ὅτι εἰς τὰ Ἰωάννινα οἱ πνευματικοὶ ἀναφέρουσι κάθε ὑπόθεσιν, ὁποὺ ἀκούουσιν ἀπὸ τοὺς χριστιανοὺς εἰς τὸν ἀρχιερέα, καὶ αὐτὸς εὐθὺς κάμνει ἕνα κατάλογον μὲ προσθήκην καὶ τὸν προσφέρει τοῦ τυράννου, εἰς τρόπον ὁποὺ ἡ ἐξομολόγησις, τὴν σήμερον, εἶναι ἓν μέσον προδοσίας» («Ελληνική Νομαρχία»).

2. «Όλγα Γεροβασίλη ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ. Δελτίο Τύπου 14.4.2014. Εκφράζω τη θλίψη μου για την εκδημία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος υπήρξε ισχυρή προσωπικότητα στον χώρο της Εκκλησίας και η συνεισφορά του με ρηξικέλευθες απόψεις για εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα ήταν σημαντική. Οι πρωτοβουλίες του στην έκφραση αλληλεγγύης της τοπικής εκκλησίας προς ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας υπήρξαν καθοριστικές. Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος με την συνεισφορά του και την έμπρακτη στήριξή του στη δημιουργία δομών που αφορούν στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη διάθεση προσφοράς και δωρεάς, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Υπήρξε ένας φωτισμένος ιεράρχης, που τίμησε με το ήθος και την ακεραιότητά του την Μητρόπολη των Ιωαννίνων και την Εκκλησία της Ελλάδας. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό».

Ποιος ήταν όμως ο Ιωαννίνων και τι αντιπροσώπευε, πέρα από το να κυκλοφορεί με πολιτικά στο εξωτερικό ή να καπνίζει δημόσια, γεγονότα που η χαριτωμένη πολιτευόμενη θα θεωρεί ως «συνεισφορά του με ρηξικέλευθες απόψεις». Υπήρξε ο οικονομικός «εγκέφαλος» της Εκκλησίας επί χρόνια ως στενός συνεργάτης του χουντικού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και του Ιερώνυμου Β’, μέχρι την παραίτησή του πριν από τρία χρόνια. Πριν από έναν χρόνο παραιτήθηκε και από το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, μέτοχος της οποίας είναι τόσο η Μητρόπολή του, όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος. «Ως υποστηρικτής των δικαιωμάτων της Εκκλησίας για τις οικονομικές της σχέσεις με το Δημόσιο υπήρξε αμφιλεγόμενος», σημειώνει ντροπαλά ακόμη και η «Αυγή» (που έχει παρουσιάσει επαινετικά-όπως και η «Ελεύθερη Ώρα»-ακόμη και τον «εξομολόγο» του Πούτιν), σε κολακευτικό της άρθρο για το δεσπότη (19.04.2014, ΚΠ). Διοίκησε από το 2008 μέχρι και το 2011 την ‘Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών’ από τη θέση του προέδρου, ενώ διετέλεσε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, όπως ορίζει η διαθήκη του ιδρυτή της Γ. Σταύρου για τον εκάστοτε δεσπότη Ιωαννίνων Από το 1961 μέχρι το 1968 (δηλαδή και επί Χούντας) υπηρέτησε ως στρατιωτικός Ιερέας και από το 1968 πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, δίπλα στον άξεστο και χουντικό μητροπολίτη Σεραφείμ, ο οποίος τον βόλεψε μετά την «εκλογή» του (διορισμό από τον Ιωαννίδη) σε Αρχιεπίσκοπο, στην ίδια έδρα.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι σκανδαλωδώς και αντιχριστιανικά ζάπλουτη (με παράνομες αποφάσεις τριών δικακτοριών) και ίσως να κρύβει η οικονομική της διαχείριση τόσα μυστικά, που ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση στο μεσοδιάστημα της χηρείας της, μέχρι να βολέψει εκεί δικό του άνθρωπο. Έπεισε λοιπόν το Άγιο Πνεύμα να αναδείξει δεσπότη τον ίδιο του τον πρωτοσύγκελό και στο μεταξύ είχε αυτοδιοριστεί παράνομα τοποτηρητής, καταστρατηγώντας τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, που είναι και Νόμος του Κράτους-ο 590/1977-ο οποίος ορίζει ως τοποτηρητή, μητροπολίτη όμορης μητρόπολης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του γειτονικού δεσπότη Σταγών (15.4). Αυτό έγινε με τη σιωπηλή κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ (διαθέτει και βουλευτή στα Γιάννενα, το Χρ.Μαντά, που έκανε το κορόιδο), που συστηματικά και επίμονα δείχνει πως δεν θεωρεί καθήκον του να ελέγχει τους παραβάτες των νόμων, ειδικά αν ανήκουν στην κάστα των πολιτικά ή οικονομικά ισχυρών. Χαρακτηριστικό είναι πως στο καπετανάτο του κ.Ιερώνυμου, δεν τηρήθηκε ούτε η καταστατική πρόβλεψη της υποχρεωτικής συνοδικής απόφασης, αφού ποτέ δεν συγκλήθηκε ουσιαστικά η Σύνοδος έστω για να καλύψει με το «κύρος» της (λέμε τώρα) την παρανομία. Αναρωτιέμαι αν για τέτοιες σοβαρές πράξεις της δημόσιας διοίκησης, αρκεί μια υποτιθέμενη τηλεφωνική συνεννόηση; Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, κλπ.

Αυτά όμως, τα όχι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και πολιτικά, νομικά και οικονομικά ζητήματα, δεν ήθελε να τα ξέρει η υποψήφια αριστερή Περιφερειάρχις, η οποία έδωσε σαφές δείγμα του πώς αντιλαμβανόταν το ρόλο της, μάταια όμως, γιατί όταν παίζεις με τους κανόνες των αντιπάλων σου είναι βέβαιο πως θα χάσεις εξευτελιστικά, όπως και συνέβη στο περιφερειακό πεδίο της Ηπείρου με το εκεί πρώτο κόμμα των ευρωεκλογών.

Τι άλλο εκπροσωπούσε το αντικείμενο του θαυμασμού της σοσιαλίστριας ή κομμουνίστριας κας Γεροβασίλη:
«Παιχνίδι εξουσίας πάνω στα «χρυσοφόρα» ιδρύματα μεταξύ δημάρχου και μητροπολίτη. H μάχη των Ιωαννίνων για τα κληροδοτήματα. Από τη μία πλευρά, ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. N. Γκόντας, με τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου, συμμαχεί με την Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρώτικα Κληροδοτήματα και διεκδικούν την απόδοση των παλαιών κληροδοτημάτων στον δήμο. Καταγγέλλουν ότι το κράτος δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι η Μητρόπολη διαχειρίζεται τα επίμαχα κληροδοτήματα ως εκκλησιαστική περιουσία. Από την πλευρά του, ο κ. Θεόκλητος τηρεί σιγήν ιχθύος. Ωστόσο, όπως λένε .. έχει μεγάλη εμβέλεια επιρροής….H περιουσία των παλαιών ηπειρώτικων κληροδοτημάτων είναι τεράστια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο τα κληροδοτήματα Σταύρου και Ζωσιμά κατέχουν σήμερα, μεταξύ άλλων, το 1% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας! «Σημαντικό ποσοστό, ελάχιστο όμως μπροστά στο 25% των μετοχών που κατείχαν τα δύο κληροδοτήματα από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας έως και πριν από περίπου 50 χρόνια» λέει ο κ. Γκόντας. Και συμπληρώνει: «Αυτά τα κληροδοτήματα θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία ολόκληρης της Ηπείρου». …» (4/12/2005- Τράτσα Μάχη, ΤΟ ΒΗΜΑ).

Μπορεί η κα Γεροβασίλη να κάνει, ακολουθώντας το παράδειγμα του αρχηγού της, την πάπια, αλλά ο γηραιός Απόστολος Κακλαμάνης, ο παλιός αντιστασιακός και Πρόεδρος της Βουλής, που έχει υποστεί τις ανάγωγες επιθέσεις του κ.Τσίπρα μέσα στο κτίριο όπου εκλέγεται από το 1974, έχει ανοίξει πολλές φορές το στόμα του για να πει αυτά που καταπίνουν τα «αγανακτισμένα» τζόβενα του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή την παρακάτω πρόσφατη (24.6) – και αυτοκριτική- ερώτησή του, αποφάσισα να γράψω για την κα Γεροβασίλη, θαυμάστρια του αγίου μιτροφόρου τραπεζίτη Θεόκλητου, εκπρόσωπου του ακτήμονα Χριστού και διαδόχου των φτωχών Αποστόλων του: «…επανέρχομαι στο θέμα της άμεσης επαναφοράς σε ισχύ και εφαρμογής του άρθρου 37 του νόμου 1473/1984, το οποίο σκανδαλωδώς παρέμεινε επί 20ετία, σχεδόν, εν υπνώσει με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και ειδικότερα των υπουργών Οικονομικών μέχρι της κατάργησής του με το πρόσφατο νόμο 4182/2013 (άρθρο 82 παρ.1,2,3). Με το νόμο αυτό που ψήφισε το Τμήμα Διακοπής της Βουλής, η διαχείριση των κληροδοτημάτων της πόλης των Ιωαννίνων εξαιρείται από την εφαρμογή του Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών. Συνεχίζεται έτσι, επί ένα, σχεδόν, αιώνα η παραβίαση της βούλησης των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών, που τα διέθεσαν προς αυτοδιοίκηση υπέρ του λαού των Ιωαννίνων και εξακολουθεί η διαχείριση αυτή σύμφωνα με τη νομοθεσία δύο δικτατοριών (Πάγκαλου και Μεταξά) από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων με βάση έναν Κανονισμό της δικτατορίας Πάγκαλου (1926)..».

Αλλά η κυρία Γεροβασίλη έδωσε και μετεκλογικά δείγματα για το πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμά του να ελέγχει την εξουσία και την υποχρέωσή της ως πολιτικού να λογοδοτεί. Αντιγράφω:
(9.7.2014, Γ. Λυκουρέντζος-‘Παραπολιτικά’) «Γκρίζα» σημεία στο πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη! Οι αδήλωτες καταθέσεις του συζύγου καίνε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «Μπλεξίματα με την τακτική Δικαιοσύνη… από σπόντα κινδυνεύει να έχει σύντομα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, καθώς, ..στη Βουλή βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ένας ογκώδης φάκελος με καταγγελία κατά του συζύγου της, υπαλλήλου της Πολεοδομίας Αρτας, για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό. Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά την προεκλογική περίοδο, όταν η κυρία Γεροβασίλη ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το διαβιβαστικό του γ.γ. Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, ήταν ξεκάθαρο και ενημέρωνε τη Βουλή ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία του συζύγου της κ. Γεροβασίλη είχαν ήδη γίνει φύλλο και φτερό: «Μετά από καταγγελία για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό του υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Αρτας, Παππά Γεωργίου, ο ΓΕΔΔ προέβη σε άρση φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του εν λόγω υπαλλήλου. Ο κ. Παππάς ήταν υπόχρεος υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στον ΓΕΔΔ με την ιδιότητά του ως υπαλλήλου της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρτας για τα οικονομικά έτη 2008 έως και 2011», ανέφερε χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό. Οπως αποκαλύπτεται ωστόσο στη συνέχεια, επειδή κατά την πορεία του ελέγχου διαπιστώθηκε η ιδιότητα της κ. Γεροβασίλη ως βουλευτού, ολόκληρος ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου η Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν Εσχες» να λάβει γνώση του περιεχομένου ως η μόνη αρμόδια να ελέγξει το κοινό «πόθεν έσχες» της κ. Γεροβασίλη και του συζύγου της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την εν λόγω επιτροπή, ο πρώτος έλεγχος των ορκωτών λογιστών αποκάλυψε θολά στοιχεία, τα οποία χρήζουν διερεύνησης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ότι, παρά το γεγονός πως στον φάκελο βρίσκεται έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς στο οποίο καταγράφονται τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Παππά, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κ. Γεροβασίλη και του ιδίου, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί δεν έχουν δηλωθεί. Παράλληλα, πολλές απορίες έχει προκαλέσει στα μέλη της επιτροπής ότι, αν και από τα στοιχεία φαίνεται πως στον κ. Παππά εγκρίθηκαν το 2008 δύο δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς (στεγαστικό 230.000 ευρώ και επαγγελματικής στέγης 150.000 ευρώ), ελάχιστα ποσά έχουν εκταμιευθεί. Η Βουλή μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το αν ισχύει πληροφορία με βάση την οποία η κυρία Γεροβασίλη μετέχει σε εταιρεία η οποία δεν έχει δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» της.Σύμφωνα πάντως με την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κυρίας Γεροβασίλη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ιατρός-ακτινολόγος στο επάγγελμα- φαίνεται πως είναι αυτή που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι. Σύμφωνα με τη δική της δήλωση, η κυρία Γεροβασίλη εμφάνισε εισοδήματα ύψους 315.087 ευρώ το 2010, 66.196 ευρώ το 2011 και 107.447 το 2012. Αντίστοιχα, ο σύζυγός της δήλωσε εισοδήματα 22.574 ευρώ το 2010, 17.489 ευρώ το 2011 και 23.427 το 2012. Στα μέλη της επιτροπής πάντως έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι, παρά τα υψηλότατα εισοδήματά της ως επιτυχημένης ιατρού, οι καταθέσεις της είναι μόλις 9.368 ευρώ σε μία και μόνο τράπεζα. Αντιθέτως, ο σύζυγός της δεν φαίνεται να διαθέτει κανέναν τραπεζικό λογαριασμό, παρά τα αντίθετα που αποκαλύπτει το έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς. Ολα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου «Πόθεν Εσχες» της Βουλής στο να έχουν σχεδόν αποφασίσει πως η υπόθεση θα πρέπει να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και στην τακτική Δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο».

Τι όφειλε να κάνει η βουλευτίνα, αντί να ακολουθήσει το υπόδειγμα αντίδρασης του υπουργού Δικαιοσύνης στις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Hot Doc εναντίον του; Να απαντήσει σημείο προς σημείο στο ρεπορτάζ και να απαιτήσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ελέγξει το ταχύτατο δυνατόν το ‘Πόθεν έσχες’ της, ώστε να αποδειχθεί το αβάσιμο των καταγγελιών, στο οποίο αβάσιμο εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω. Πως αντέδρασε δυστυχώς:
«Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» απευθύνθηκαν, ως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, στη βουλευτή ζητώντας την άποψή της για το θέμα. Η ίδια, αν και αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν ανακάλυψε το παραμικρό. Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο φάκελος βρίσκεται στη Βουλή, κανένας από την Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών δεν της ζήτησε είτε γραπτές είτε προφορικές διευκρινίσεις. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως μιλούσαν ανοικτά για προσπάθεια να χτυπηθεί η υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη στην Ηπειρο. Οπως και να έχει, η υπόθεση της κυρίας Γεροβασίλη έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέσα σε δύο χρόνια που είναι αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει και τέταρτο βουλευτή του να αντιμετωπίζει, είτε ο ίδιος είτε συγγενικό του πρόσωπο, μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για θέματα οικονομικής φύσεως».

Δέκα ημέρες μετά η κα Γεροβασίλη «απάντησε» μακροσκελέστατα, ξεκινώντας με αγωνιστικά μηνύματα, που υπονοούσαν στοχοποίησή της στα πλαίσια συνωμοσίας κατά της επελαύνουσας Αριστεράς, συνεχίζοντας με μια γενική διάψευση που δεν απαντούσε σε καμία κατηγορία και καταλήγοντας με εξαγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ζητώντας οικονομική αποζημίωση (άρα σε αστικό δικαστήριο). Δεν μπορούσε η βουλευτίνα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, να απαιτήσει με βάση αυτές από την εφημερίδα να ανακαλέσει και αν όχι τότε να προσέφευγε με μήνυση (όχι με αγωγή) σε ποινικό Δικαστήριο και μετά την καταδίκη των συκοφαντών της, αν το έκρινε τότε απαραίτητο, να ζητήσει αποζημίωση από αστικό δικαστήριο; Αν οι πολιτικοί δείχνουν τόση δυσανεξία στο δημόσιο έλεγχο αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Ο κίτρινος Τύπος είναι προτιμότερος από το φιμωμένο Τύπο και τα αγαθά της διαφάνειας, της ελευθεροτυπίας και της λογοδοσίας είναι τόσο πολύτιμα, που αξίζει η κα Γεροβασίλη να υποστεί μια μικρή προσωρινή και άδικη ταλαιπωρία και ύστερα να λάμψει η αθωότητά της, γεγονός που συνδυαζόμενο με μια σεμνή και νηφάλια αντίδρασή της, θα την ανεδείκνυε ως μια δημοκρατική, ψύχραιμη και έντιμη πολιτικό. Όμως προτίμησε το κλασσικό τροπάρι καταλογισμού ύποπτων προθέσεων και χρόνου, της μη απάντησης και των απειλών:

«Σήμερα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, φουντώνει το κίνημα εναντίον του σταδιακού ξεπουλήματος … φουντώνει η αγανάκτηση και η αποδοκιμασία του λαού μας για …Στην Ήπειρο, στις πρόσφατες περιφερειακές … στις ευρωεκλογές, αποτυπώθηκε ένα καινούριο πολιτικό σκηνικό, που κλόνισε …οι συμπολίτες μας σπρώχνουν όλο και ψηλότερα τον ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνουν ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ….αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τους κατά τόπους .. Η επιταχυνόμενη … και η ραγδαία …των αρχών και των αξιών της αριστεράς είναι φανερό πως έχει πανικοβάλλει σκοτεινούς ….συμφερόντων, οι οποίοι γνωρίζουν … ύστατο αγώνα επιβίωσής τους. Και … έχω σταθεί αγωνιστικά και αποφασιστικά απέναντί τους, τόσο στην επαγγελματική μου διαδρομή, ως μαχόμενη αυτοαπασχολούμενη γιατρός, όσο και …ως υποψήφια Δήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου … ως Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ. Σ’ αυτό το πλαίσιο κατέφυγαν στις «δοκιμασμένες» αήθεις τεχνικές της λασπολογίας, στην οποία εντάσσεται το έντεχνα ανακριβές, «γκρίζο» δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ της 05.07.2014, το οποίο αναπαράχθηκε πρόθυμα από αμφίβολης εγκυρότητας διαδικτυακούς ιστότοπους και από ορισμένα τοπικά μέσα. Πέρα απ’ την αυταπόδεικτη διάψευση των δύσοσμων συμπερασμάτων του δημοσιεύματος, που βρίσκονται στον αντίποδα των αρχών, των αξιών και της δημόσιας πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής διαδρομής και παρουσίας μας, πέρα απ’ την παρούσα αυτονόητη κατηγορηματική δημόσια διάψευση και αποδοκιμασία της παραποιημένης «αλήθειας» του, η απάντηση στα συκοφαντικά υπονοούμενα του δημοσιεύματος, θα δοθεί τόσο μέσα από την θεσμικά αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όσο και απ’ την Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω. Η ηθική δικαίωση της συκοφαντικής απαξίωσης των προσωπικοτήτων, η αποκατάσταση της βλάβης που επιχειρείται με το δημοσίευμα και την αναπαραγωγή του, θα διεκδικηθεί -απ’ όλους τους υπεύθυνους- μέσα από τη νόμιμη διαφανή οδό, που ήδη μελετάνε οι νομικοί μου σύμβουλοι και θα διατεθεί υπέρ του Σωματείου Βάσης Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων» Άρτας».

Φοβάμαι πως η συνήθως ακροδεξιά ή παλαιοκομματική τακτική της τρομοκράτησης με (κατά κανόνα) τεράστιες χρηματικές απαιτήσεις ή της άπρεπης συμπεριφοράς σε βάρος δημοσιογράφων, θα γίνει μόδα στο ΣΥΡΙΖΑ. Την έχουν ακολουθήσει πρόσφατα, εκτός από τη Χ.Α, και οι Ραχήλ Μακρή και Θ.Πάγκαλος του συνταγματικού τόξου. Την ξεκίνησε, πολύ χειρότερα από την κα Γεροβασίλη, γιατί σε αυτόν οι κατηγορίες ήταν μόνο πολιτικές, ο κ.Τσίπρας. Απείλησε με αγωγή αρχικά και το έγκυρο Spiegel (που έγραψε «..άξεστος εκβιαστής» κλπ), τελικά περιορίστηκε, για άγνωστους λόγους, μόνο στη λαϊκοδεξιά Bild (το Μάρτη του 2012, ζητώντας 1.000.000 ευρώ, αγνοείται όμως η τύχη της αγωγής), όταν του ασκήθηκε υπερβολική κατά τη γνώμη μου και μάλλον άδικη πολιτική κριτική. Πέταξε έξω τον ενημερωμένο δημοσιογράφο της δεξιάς Frankfurter Allgemeine Zeitung, όταν τον στρίμωξε με πραγματικά δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Έτσι λύνονται όμως αυτά τα, καθαρά πολιτικά, ζητήματα, από πότε είναι αυτή η θέση και τα ήθη της Αριστεράς των εργαζομένων και της ελευθεροτυπίας και αν ναι συμφωνεί η ΕΣΗΕΑ;

***

ΥΓ
Για τη μέθοδο των αγωγών, ας μιλήσει ο κ.Κ.Βαξεβάνης:
Χωρίς αγωγή (4/4/2013): «..Η διαφορά της μήνυσης από την αγωγή είναι πως στη μήνυση ο κατήγορος είναι εκεί, τον ρωτάς, τον βάζεις να απαντήσει σε διάφορα στοιχεία, υπάρχουν μάρτυρες και μια διαδικασία που πολλές φορές γυρίζει μπούμερανγκ. Στις αγωγές, ένα δικαστήριο που πριν από λίγο δίκαζε εργατικές διαφορές, με μια ακροαματική διαδικασία 30 λεπτών, εξετάζοντας έως δύο μάρτυρες, βγάζει μια απόφαση. Τα ποσά που ζητούν οι «θιγόμενοι» με νόμο Βενιζέλου (ένας ακόμη αντισυνταγματικός νόμος του μεγάλου Συνταγματολόγου) είναι τεράστια. Σε σοβαρές χώρες, η μήνυση, δηλαδή η ποινική διαδικασία, προηγείται της αστικής, της αγωγής. Αν κάποιος δικαιωθεί στα ποινικά δικαστήρια απαιτεί και την αποζημίωσή του. Στην Ελλάδα ισχύει το σχιζοφρενές, κάποιος να έχει δικαιωθεί στο ποινικό δικαστήριο και να καταδικάζεται στο αστικό…».

ΥΓ 2
Για τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα και για τα ιστορικά παρεπόμενα της συλλυπητήριας δήλωσής του για το θάνατο του μητροπολίτη Πρεβέζης Μελέτιου, προσεχώς

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

22 Responses to Η κα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/118552/ela-mpampi-pes-tin-alitheiagia-poion-ekanes

  Έλα Μπάμπη πες την αλήθεια,για ποιον το έκανες;

  Του Κώστα Βαξεβάνη

  Πριν από αρκετά χρόνια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκίνησε την νομοπαρασκευαστική του καριέρα, αλλάζοντας πέντε λέξεις στον Ποινικό Κώδικα, χωρίς να το απαιτεί ούτε ο νομικός κόσμος, ούτε κανένας άλλος. Με την μικρή αυτή επέμβαση, πάνω από 400 άτομα, όλοι επιφανείς Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν ποινές φυλάκισης πάνω από 10 χρόνια, έμειναν ελέυθεροι και ευγνώμονες φυσικά στον γκουρού της νομικής τέχνης. Όλοι τους εμπλέκονταν σε σκάνδαλο μετεγγραφών φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Γιατροί, στρατηγοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, βουλευτές,η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης, είχαν καταφέρει να κάνουν μετεγγραφές των παιδιών τους με πλαστές βεβαιώσεις, πως είχαν προβλήματα υγείας. Ο Βενιζέλος έκανε το αδίκημα, από κακούργημα, πλημμέλημα με αποτέλεσμα να παραγραφεί.

  Τέτοια απροκάλυπτη χρήση των νόμων υπέρ εγκληματιών είχε να γίνει χρόνια. Κατά καιρούς στα νομοσχέδια περί «αποσυμφόρησης των φυλακών» περνούν φωτογραφικές νομικές προβλέψεις για να αποφυλακιστεί κάποιος εγκληματίας του λευκού κολάρου. Ποτέ όμως κανένας υπουργός και καμία κυβέρνηση δεν επιχείρησε να απελευθερώσει εμπόρους ναρκωτικών για να αποσυμφορήσει φυλακές ή για να επιδείξει ευαισθησία περί τον σωφρονισμό.

  Ώσπου εμφανίστηκε ο Βενιζέλος του μέλλοντος που λέγεται Χαράλαμπος Αθανασίου. Πρώην δικαστής ,Αρεοπαγίτης μάλιστα, επέλεξε να αποδώσει Δικαιοσύνη, περνώντας ένα άρθρο στο νομοσχέδιο περί Τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα που απελευθερώνει εμπόρους ναρκωτικών. Από τις φυλακές, προκειμένου να αποσυμφορηθούν, δεν θα βγουν ούτε πορτοφολάδες, ούτε χρήστες, ούτε μικροκλέφτες που δεν έχουν να πληρώσουν την ποινή του. Θα βγουν έμποροι ναρκωτικών.

  Στο Νόμο 4274 που ψηφίστηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής, προβλέπεται πως «όσοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης άνω των δέκα ετών για εγκλήματα που προβλέπονται στον νόμο 3459 του 2006 απολύονται υπό όρους, αν έχουν συμπληρώσει το ένα τρίτο της πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε”. Και ποιός είναι ο νόμος 3459/2006 ο οποίος δεν κατονομάζεται αλλά περιγράφεται με έναν αριθμό στο Νομοσχέδιο; Μα ο νόμος περί ναρκωτικών. Και ποιοί καταδικάζονται με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια; Οι χρήστες, τα βαποράκια, οι έμποροι; Όχι φυσικά. Οι μεγαλέμποροι, όσοι παρασκευάζουν ή καλλιεργούν ναρκωτικά, όσοι εισάγουν ή πωλούν σε μεγάλες ποσότητες όπως περιγράφει ο ίδιος ο νόμος.

  http://www.koutipandoras.gr/article/119615/kaklamanis-athanasioy-les-psemmata-gia-pothen-eshes

  Α. Κακλαμάνης: «Αθανασίου, λες ψέμματα για το πόθεν έσχες…»

  04 Αυγούστου

  Ψεύτη βγάζει ο Απόστολος Κακλαμάνης τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για την προσπάθειά του να αλλάξει τον νόμο για το πόθεν έσχες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι είναι προαπαιτούμενο για τη δόση. Όμως, ο πρ. πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζει ότι στις 25 Ιουνίου ο τ. υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ πως «όσο ήμουν εγώ υπουργός δεν είχε τεθεί θέμα ‘πόθεν έσχες'» από την τρόικα.

 2. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.pamepreveza.gr/AllArticles/tabid/142/articleId/99010/Default.aspx
  Αύριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων – Το μεγάλο φαβορί

  24 Ιουνίου 2014

  Στα Γιάννενα μπορεί να γράφονται πολλά όμως η μάχη έχει κριθεί.

  Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης όλα δείχνουν πως θα διαδεχτεί τον μακαριστό μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο.

  Η προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου να επιβάλλει υποψήφιο της επιρροής του δεν φαίνεται να επηρεάζει την ιεραρχία που θεωρεί και άκομψη μία παρέμβαση στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  Γι’ αυτό και χθες το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ανακοίνωσή του, σε μία προσπάθεια να «μαζέψει» την κόντρα που παραλίγο να ξεσπάσει ανάμεσα σε Αθήνα και Φανάρι που έχει και πολιτικές διαστάσεις, διευκρίνισε πως δεν «απαίτησε» αλλά απλώς παρακάλεσε ο Πατριάρχης για την προώθηση του δικού του υποψηφίου από τη Μητρόπολη Μαζίου στα Μέγαρα Αττικής.

  Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην εκλογή στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

  Μπορεί να μην είναι εύρωστη οικονομικά όπως παλιά αλλά δεν έχει χάσει τη δύναμή της.

  Έχει «βγάλει» δύο Αρχιεπισκόπους, έχει υπό την ευθύνη της κληροδοτήματα και εκπροσωπεί την Εκκλησία στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας.

  Δεν είναι τυχαίο πως και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ηπειρώτης στην καταγωγή, ενδιαφέρεται προσωπικά για το ποιος θα κάτσει στον μητροπολιτικό θρόνο των Ιωαννίνων από τον επόμενο μήνα και για πολλές (λογικά) δεκαετίες….

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Σταγών Σεραφείμ: »Περίεργη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου»

  15 Απριλίου 2014

  Του Αιμίλιου Πολυγένη

  Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάγων και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμο να αναλάβει Τοποτηρητής της Ι.Μ. Ιωαννίνων.

  Ο Μητροπολίτης Σταγών τόνισε ότι ουδέποτε ρωτήθηκε από την Ιερά Σύνοδο για την Τοποτηρητεία, τονίζοντας ότι δεν εφαρμόστηκε ότι προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης.

  «Ο Καταστατικός Χάρτης προβλέπει να ορίζεται Τοποτηρητής ο όμορος Μητροπολίτης του οποίου η Μητρόπολη συνορεύει με εκείνη την Μητρόπολη που χηρεύει», ανέφερε ο κ. Σεραφείμ.

  Επίσης ο Μητροπολίτης Σταγών πρόσθεσε: «Εμένα δεν με ενόχλησε κανείς, δεν μου είπε κανείς τίποτα και γνωρίζω πως ούτε ο Μητροπολίτης Άρτης ρωτήθηκε.»

  «Ό Αρχιεπίσκοπος όρισε τον εαυτό του Τοποτηρητή με απόφαση της ΔΙΣ παρόλο που δεν συνήλθε, μπορεί όμως να έγινε με τηλεφωνική επικοινωνία και να μην το γνωρίζω», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Σταγών.

  Ο κ. Σεραφείμ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία σχέση η Αθήνα με τα Γιάννενα, τονίζοντας ότι «η Αθήνα είναι μακριά, δεν έχει καμία σχέση με την Μητρόπολη και ούτε συνορεύει με τα Γιάνννενα για να είναι ο Αρχιεπίσκοπος Τοποτηρητής.»

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  O Σετάκης ήταν ο τύπος του μάγκα, δεν ήταν θεούσα, είχε τσαγανό και ήταν τζώρας, όχι βέβαια εκκλησιαστικός πατέρας αλλά άνθρωπος της πιάτσας, κοσμικός.

  http://tipota3.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4983.html
  Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

  Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος Σετάκης είχε …αρνηθεί να παραλάβει το ΄Αγιο Φως !!!

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :
  ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΣΕΤΑΚΗ , ΕΝΩ ΒΟΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

  Μετά θάνατό του όλοι οι τοπάρχες των Ιωαννίνων πλέκουν το εγκώμιο … Το Fimotro όμως μετά τα χούγια του οδηγού του που είχε κάποτε κακόφημο μπαρ στα Γιάννενα σας αποκαλύπτει πως …

  κάπου εκεί στο Πάσχα ανάμεσα στο 2005 και στο 2006 ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος είχε αρνηθεί να παραλάβει το Άγιο Φως ,που είχε φθάσει με πτήση στο αεροδρόμιο «Πύρρος».

  Στον Τροχονόμο, που το παρέλαβε ηχούν ακόμη οι κουβέντες που του είπε ο Άγιος Ιωαννίνων όταν το περιπολικό έφθασε στα χαμηλά της Λεωφόρου Δωδώνης.

  «Όποιος το παρήγγειλε να το παραλάβει …» του είπε ο δύστροπος Μητροπολίτης, που συνήθως νοιαζόταν πόσους περισσότερους ψήφους θα πάρει το ΠΑΣΟΚ.

  Ο ένστολος τα ‘χασε και μετά από επικοινωνία με ανώτερό του έφυγε σφαίρα για την Κόνιτσα [60 χλμ] μπας και προλάβουν εκεί οι πιστοί και κάνουν Ανάσταση πριν από τη λήξη της.

  Ασφαλώς και στην Κόνιτσα το Άγιο Φως το παρέλαβε ο Δεσπότης Ανδρέας, διάδοχος του Σεβαστιανού, του ιεράρχη, που όταν μιλούσε έτριζαν και οι πέτρες στα απέναντι χωριά της Βορείου Ηπείρου και όχι οι τσόχες από τις λέσχες των Ιωαννίνων [και για να μην αδικούμε άντε των Αθηνών …].

  Αν λέμε ψέματα για το Άγιο Φως, μάρτυράς μας ο Θεός, ο φίλος μας ο Τροχονόμος και ο ανώτερός του … Υπάρχουν κι άλλοι, βεβαίως βεβαίως!

  Fimotro

  του τα ψέλνουν οι δεξιοί και εδώ γιατί δεν ήταν ευσεβιστής, ήταν άλλη μάρκα

  http://www.inewsgr.com/201/krokodeilia-dakrya-gia-ton-mitropolitiss-o-antipathestatos-olono-theos-na-sygchoresei-tin-psychi-tou.htm

  Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

  ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ(σσ ο αντιπαθεστατος ολων,ο θεος να συγχωρέσει την ψυχή του)

  Η «ΑΣΤΑΤΗ» ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟΦΗΜΟ ΜΠΑΡ
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  Μόνο με μαντήλι δεν βγήκαν στη Λεωφόρο Δωδώνης για να υφαρπάξουν ψήφους για τον Μητροπολίτη Ιωαννίναν Θεόκλητο και να μιλήσουν για το …
  Θεάρεστο έργο του! Ο Άγιος Ιωαννίνων που…
  εκοιμήθει είναι γνωστό πως έκανε «άστατη» ζωή [τσιγάρο, ποτό κτλ] ενώ δεν προσέφερε το παραμικρό για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου παρά του γεγονότος πως από την ιστορική Μητρόπολη πέρασε ο αντάρτης του Ναπολέωντα Ζέρβα και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. Ο Θεόκλητος δεν έτεινε χείρα βοηθείας ούτε στον μετριοπαθή Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας όταν ξεκίνησαν οι διώξεις του καθεστώτος Μπερίσα, ενώ είναι γνωστή η … εκτίμηση που έτρεφε για τον αγέρωχο Δεσπότη Κονίτσης τον Μέγα Σεβαστιανό, τον πιο δημοφιλή θρησκευτικό ηγέτη που όσο φτωχή ήταν η Μητρόπολίτη του τόσο πλούσιος σε αισθήματα ήταν ο ίδιος. Για να μη θυμηθούμε το παλιό περιστατικό με το κακόφημο μπαρ το οποίο και διήυθηνε ο οδηγός του Θεόκλητου. Τότε που για χάρη μιας μπαργούμαν τίναξε τα μυαλά με καραμπίνα ένας ντόπιος καψούρης και τα σκάγια πήραν μέχρι και τη βιτρίνα ..! Εκεί στη Γρηγορίου Σακκά σχεδόν δίπλα από το «Τρουά» το πραγματικό στολίδι της πόλης στη νυχτερινή διασκέδαση.fimotro

 5. Ο/Η Γυναίκα του πρωτομάστορα λέει:

  και ο Δ΄ Ιγνάτιος της Άρτας είναι Άξιος, φίλος του Βατοπεδίου ΑΕ, καλά έκανε η Όλγα και τον επισκέφθηκε η Ρένα έδωσε πρώτη το καλό παράδειγμα, προσκυνάτε το Όρος και το παπαδαριό.
  Ευλογείτε.
  http://romfea.gr/agioreitika-nea/11463-7176

  Άρτης Ιγνάτιος «Η Μονή Βατοπαιδίου θα ωφεληθεί από την όλη υπόθεση»

  Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι «ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς, η κρίση που περνά η χώρα μας δεν είναι οικονομική αλλά κυρίως ηθική, πνευματική και θρησκευτική».

  «Ο Θεός δεν θα αφήσει την Ελλάδα μας, έστω και χάριν των ολίγων πιστών χριστιανών», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Άρτης.

  Ακόμη αναφέρθηκε και στον πειρασμό που υφίσταται η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, τονίζοντας ότι ενδυναμώνεται πνευματικά και ότι τελικά θα ωφεληθεί από την όλη υπόθεση.

  Ανέφερε, ότι το 1965 επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου για πρώτη φορά και είχε απελπιστεί από την εικόνα που παρουσίαζε η Μονή, μία Μονή ερειπωμένη και εγκαταλελειμμένη. Και προσευχόταν για την αναικαίνισή της.

  Σήμερα δε χαίρεται με την πνευματική αναγέννηση και την αναστήλωση του κτηριακού συγκροτήματος, που έχει επιτευχθεί από τη νέα αδελφότητα η οποία αποτελεί υπόδειγμα για τον σύγχρονο ορθόδοξο μοναχισμό.

  Επίσης ο Σεβασμιώτατος, μετά από προτροπή του γέροντα Εφραίμ, αναφέρθηκε στον προκάτοχό του Ιγνάτιο Γ’.
  Ανέφερε αρκετά περιστατικά από τη ζωή του ενάρετου μακαριστού Μητροπολίτου, που φανέρωναν την υπερφυσική επέμβαση της Θείας Χάριτος.

  Ο μακαριστός ήταν, όπως τόνισε και ο Ηγούμενος γέροντας Εφραίμ, άνθρωπος της προσευχής, με αγαθή προαίρεση και ακρίβεια συνειδήσεως

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  Την Εκκλησία κυβερνάει ο παράς

  http://www.elora.gr/portal/orthodoxia/329-2011-03-28-13-37-31

  Το παρασκήνιο της παραίτησης του Ιωαννίνων Θεόκλητου και οι διάδοχοί του .

  28 Μαρτίου 2011

  Η παραίτηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Θεόκλητου, από τη θέση του προέδρου της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Κ.Υ.Ο.) δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους καλά γνωρίζοντες τα εκκλησιαστικά δρώμενα.

  Ο λεγόμενος και Τσάρος του οικονομικού χαρτοφυλακίου της Ελλαδικής Εκκλησίας είχε από καιρό «θυμώσει» για την αμφισβήτηση αρκετών Ιεραρχών προς το πρόσωπο του διευθύνοντος συμβούλου της Ε.Κ.Υ.Ο., Αντώνη Ζαμπέλη, που στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, έγινε πράξη με την μη ανανέωση της θητείας του στην εν λόγω υπηρεσία.

  Ο κ. Θεόκλητος, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια στήριζε και είχε άψογη συνεργασία με τον αποσπασμένο από την Εμπορική Τράπεζα Αντώνη Ζαμπέλη, θεώρησε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια «στοχοποιούσε» τον ίδιο, καθώς οι κομβικές αποφάσεις για οικονομικά ζητήματα έφεραν τη σφραγίδα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

  Συνέταξε, λοιπόν, μία επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο, όπου καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις για πρόσωπα και καταστάσεις που υπονόμευαν την εύρυθμη λειτουργία της εκκλησιαστικής οικονομικής υπηρεσίας.

  Παρά τις προσπάθειες του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου Δέδε να του αλλάξει γνώμη, ο κ. Θεόκλητος επέμεινε στην Επιστολή Παραίτησης στην οποία, μεταξύ άλλων, αφήνει αιχμές για τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. «Δεν θέλετε να βάλετε τάξη. Χρησιμοποιείτε την επισκοπική σας αυθεντία για να επιβάλλετε τις απόψεις σας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

  Τι, άραγε, μεσολάβησε και φτάσαμε ως εδώ; Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος είναι πράγματι ένας νοικοκύρης και αποτελεσματικός Αρχιερέας. Ωστόσο, εδώ και ένα χρόνο – ίσως και παραπάνω – δεν είναι λίγοι οι Ιεράρχες που του καταλογίζουν αλαζονική συμπεριφορά, κάτι που – όπως λένε – αρκετές φορές τον καθιστά δυσλειτουργικό.

  «Μάλλον έχει παρεξηγήσει το ρόλο του. Ο κ. Θεόκλητος είναι Μητροπολίτης και όχι Πασάς των Ιωαννίνων», σχολίαζε Μητροπολίτης από τη Βόρειο Ελλάδα σε δημοσιογραφική παρέα, μετά το τέλος της τελευταίας Δ.Ι.Σ.

  Η αλήθεια είναι ότι η υπεροχή του στο οικονομικό πεδίο λόγω των κληροδοτημάτων της Μητροπόλεως Ιωαννίνων έχει ενοχλήσει πολλούς. Εκτός αυτού, το γεγονός ότι εξ αιτίας των συγκεκριμένων κληροδοτημάτων κατέχει ρόλο εισηγητή των διαθεσίμων της Εκκλησίας γενικά και παράλληλα στις αυξομειώσεις των μετοχών που διαθέτει η Εκκλησία, έχει στρέψει εναντίον του ακόμη και παλιούς του συμμάχους στην εκκλησιαστική τρόικα, η οποία σήκωσε το κύριο βάρος της εκλογής Ιερωνύμου.

  Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Προκόπιος, είναι ένας από αυτούς ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – έσπευσε να καυτηριάσει τους χειρισμούς του διδύμου Θεόκλητου – Ζαμπέλη στη διαδικασία αγοραπωλησίας των κτημάτων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη, μιλώντας στο περιβάλλον του για σκάνδαλο.

  «Δεν μπορεί να στήνουμε στον… τοίχο πεπραγμένα του μακαριστού Χριστόδουλου όταν την περίοδο Ιερώνυμου γίνονται κακουργήματα», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του συνεργάτες ο κ. Προκόπιος.

  Από κοντά και ο έτερος της Τρόικας, Μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους κληρικούς που διαφώνησε με την ακολουθούμενη διαδικασία σχετικά με τα κτήματα από το «οικονομικό Διευθυντήριο» της Ελλαδικής Εκκλησίας, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος.

  Επιπλέον, σημαντική μερίδα Ιεραρχών, τα παράπονα των οποίων άκουγε συχνά – πυκνά ο Αρχιεπίσκοπος, θεωρεί άστοχες τις κινήσεις του κ. Θεόκλητου σε σχέση με το δάνειο που έλαβε η Εκκλησία της Ελλάδος για να… ακολουθήσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

  «Δεν μπορεί σε περίοδο κρίσεως και οικονομικής δυσπραγίας η Εκκλησία να δανείζεται για να συμμετάσχει σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και όχι για να βοηθά τον λαό που πάσχει και δοκιμάζεται», επαναλαμβάνουν σε συνομιλίες τους με δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας, συγχρόνως, ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων παραιτείται, καθώς την πρώτη φορά είχε πράξει αναλόγως επί Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

  Τότε, στη θέση του Προέδρου της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον είχε αντικαταστήσει ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος.

  Πάντως, εκτός από τους αμφισβητίες, στους κόλπους της Εκκλησίας υπάρχει ισχυρό ρεύμα υπέρ του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. «Είναι μία προσωπικότητα της Εκκλησίας και όσοι επικρίνουν το έργο του, θα πρέπει να το σκεφθούν καλύτερα. Άλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν ενήμερος για κάθε κίνηση και απόφαση του κ. Θεόκλητου γύρω από τα οικονομικά. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων πάντα υιοθετούσε διαφανείς διαδικασίες και ενεργούσε με γνώμονα το όφελος της Εκκλησίας», επισημαίνουν με νόημα και προσθέτουν (με υπόνοια αχαριστίας) ότι ο κ. Θεόκλητος ήταν ο ιθύνων νους της επικράτησης Ιερώνυμου στην «μάχη» για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

  Υποψήφιοι διάδοχοι για την Ε.Κ.Υ.Ο.

  Η κούρσα διαδοχής είναι σε εξέλιξη, με τελική κατάληξη την προσεχή Τρίτη, όταν τα μέλη της Δ.Ι.Σ. σε έκτακτη συνεδρίασή τους, θα κληθούν εκτός απροόπτου να αποφασίσουν, τόσο για τον διάδοχο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στην Προεδρία της Ε.Κ.Υ.Ο., όσο και για τον αντικαταστάτη του Αντώνη Ζαμπέλη.

  Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν τον Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασίλειο και τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Προκόπιο, σε απόσταση αναπνοής από την επίζηλη θέση. Ωστόσο, εκκλησιαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν την έκπληξη, η οποία ακούει στο όνομα… Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Άλλωστε, ο κ. Χρυσόστομος δεν έκρυψε ποτέ το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα συμβαίνοντα στα οικονομικά και τα αφορούντα με το… ιερό παγκάρι.

  Όσον αφορά στο πόστο του διευθύνοντος συμβούλου, ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Αβραμιώτης, πνευματικό παιδί του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελετίου, έχει το προβάδισμα, αφού και πείρα διαθέτει λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με την Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας και οι σπουδές του στην ΑΣΟΕ τον έχουν προετοιμάσει σχετικά. Η φημολογία για την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη – όπως όλα δείχνουν – μάλλον θα μείνει στα χαρτιά.

  ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

 7. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Γι’ αυτό εδώ το σκάνδαλο θα ψελλίσει κάτι η Αριστερά ή θα το καταπιεί κι αυτό;
  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_51.html

 8. Ο/Η Κοινός ψεύτης λέει:

  Spiegel: Ο Τσίπρας είναι ένας πεισματάρης και άξεστος εκβιαστής

  http://www.iefimerida.gr/node/37849#ixzz39XPaumCD

  Spiegel: Ο Τσίπρας στους δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς

  Στην λίστα των πλέον επικίνδυνων πολιτικών της Ευρώπης, εκτός του Τσίπρα, περιλαμβάνονται οι Μάρκους Σέντερ (υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, που έχει ζητήσει κατά το παρελθόν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ), Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρίν Λε Πεν, (αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου), ο Τίμο Σόινι (πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών»), ο Νάιτζελ Φάρατζ (του «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου»), ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel, Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

  Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/115908/spiegel-parafonos-elvis-o-tsipras#ixzz39XPIUBmw

  H Aυγή εξηγεί: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας «πέταξε έξω» το Γερμανό δημοσιογράφο;

  Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας δεν τον “πέταξε έξω επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις”. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Α. Τ. κάθε άλλο παρά φοβάται τις συνεντεύξεις. Δίνει συνεντεύξεις αφειδώς, ακόμα και στα πιο εχθρικά μέσα, κάνει διακαναλικές με δεκάδες ερωτήσεις, έχει προτείνει στον Σαμαρά “ντιμπέιτ” με δημοσιογράφους επιλογής του πρωθυπουργού, πρόταση από την οποία το Μαξίμου “την έκανε” με “ελαφρά πηδηματάκια”.

  Συνεπώς, κάτι άλλο έφταιξε και αυτό το άλλο ήταν το ιταμό και αλαζονικό ύφος του δημοσιογράφου της FAΖ. Ο κ. Μάρτενς μάλιστα έφτασε να χαρακτηρίσει “φασιστικό κόμμα” τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

  http://www.4news.gr/h-a%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%AD/

  http://tvxs.gr/news/ellada/mia-synenteyksi-parodia

  Στο να με πετάξει έξω συνέβαλε η πέμπτη ερώτηση. Αυτή ήταν: «Τον Ιούνιο του 2012 είπατε ότι τα κυβερνητικά κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Ανγκελα Μέρκελ. Έτσι, τουλάχιστον, μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις σας από τα ΜΜΕ. Μπορείτε να εξηγήσετε τι σήμαινε αυτό;»».

  «Τον Ιούνιο;» ερωτά ο κ. Τσίπρας. «Τον Ιούνιο του 2012 είπατε, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στη Μέρκελ. Αν πρόκειται για ακριβή μεταφορά -κάτι που δεν το γνωρίζω- τι σήμαινε;» επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος. «Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο» απαντά ο Αλέξης Τσίπρας και με αυτή τη φράση, όπως αναφέρει ο Μάρτενς, έδωσε τέλος στη συνέντευξη, παραπονούμενος για κακοήθεις ερωτήσεις.

  Μάλιστα ο Γερμανός δημοσιογράφος στο άρθρο του υποστηρίζει πως μετά τη συνέντευξη συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα του τηλεφώνησε θέλοντας να μάθει με ποιους Έλληνες συναδέλφους του είχε συναντηθεί την ίδια μέρα και ποιοι ήταν οι πληροφοριοδότες του κατά την προετοιμασία των ερωτήσεων. Μάλιστα η συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ρωτάει επανειλημμένα «αν συναντήθηκε με γνωστό δημοσιογράφο της Καθημερινής».

  «Εάν ο Αλέξης Τσίπρας και οι άνθρωποί του αποκαλούν έναν δημοσιογράφο «ανήθικο», ο οποίος τους φέρνει αντιμέτωπους με τις ίδιες τις δικές τους δηλώσεις, αυτό δεν λέει, τελικά, περισσότερα για τους ίδιους και τον πολιτισμό του δικού τους πολιτικού διαλόγου από ό,τι για εκείνον ο οποίος παραθέτει τα λεγόμενά τους;» καταλήγει το ολοσέλιδο άρθρο.

  ΟΜΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟ ΕΊΧΕ ΠΕΙ
  http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=695326

  ΑΥΓΗ
  Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Ομόνοια: Την Κυριακή η Ελλάδα αφήνει πίσω της τον φόβο…

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/06/2012

  Οι δυο τους κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Μόνοι τους κατάντησαν έτσι αυτόν τον τόπο. Μήτρα τους, η διαφθορά. Μήτρα τους, η διαπλοκή. Μήτρα τους, η καταστροφή. Λεηλάτησαν την Ελλάδα. Και, μετά, υπέστειλαν την ελληνική σημαία. Και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ.

 9. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Δεύτερο ψέμα.
  Τους ΑΝΕΛ ο Γερμανός δημοσιογράφος δεν τους είχε πει φασίστες, όπως ισχυρίστηκε η Αυγή, αλλά ημιφασίστες

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=524127

  Σχετική είναι η προτελευταία ερώτηση του Μίχαελ Μάρτενς προς τον κ. Τσίπρα: «Αν τέτοιες δηλώσεις προέρχονται μόνο από εθνικιστές, γιατί φλερτάρετε με ημι-φασιστικά κόμματα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;». «Φλερτ με…;», ερωτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με ημι-φασιστικά κόμματα», επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος. «Ημι…;», λέει ξανά ο κ. Τσίπρας. «…φασιστικά κόμματα», επανέρχεται ο κ. Μάρτενς.

  «Και πάλι, δεν είστε καλά πληροφορημένος. Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε ημι-φασιστικό ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή (όπως η Χρυσή Αυγή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;) και έχει μια διαφοροποιημένη δημοκρατική παρουσία στην πολιτική ζωή.

  Δείτε τώρα εδώ το ψέμα που έγραψε η Αυγή για να δικαιολογήσει τον Έλβις Πρίσλεϋ.
  Τους ΑΝΕΛ τους είπε φασιστικό κόμμα.

  http://left.gr/news/giati-o-alexis-tsipras-petaxe-exo-germano-dimosiografo-vinteo

  Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας «πέταξε έξω» το Γερμανό δημοσιογράφο; (βίντεο) Αναδημοσίευση από την «Αυγή

  Συνεπώς, κάτι άλλο έφταιξε και αυτό το άλλο ήταν το ιταμό και αλαζονικό ύφος του δημοσιογράφου της FAΖ. Ο κ. Μάρτενς μάλιστα έφτασε να χαρακτηρίσει «φασιστικό κόμμα» τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ημιφασιστικό κόμμα οι ΑΝΕΞΕΛ;
  Θεός φυλάξοι!

  http://www.paraskhnio.gr/sta-dyo-oi-aneksartitoi-ellines-gia-tin/
  Στα δύο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

  http://borioipirotika.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4958.html
  Κασιδιάρης: Ερώτηση για τον αποκλεισμό της Β. Παπαχρήστου – Δημαράς: Φασιστική η απόφαση για τον αποκλεισμό

  https://roides.wordpress.com/2013/11/10/10noe13b/
  Όπου ο Γιάννης Δημαράς ψηφίζει «Όχι» στην άρση της ασυλίας Κασιδιάρη

  http://www.efsyn.gr/?p=59953
  Για όγδοη φορά αναβλήθηκε η δίκη για το μαχαίρωμα του Αφγανού από χρυσαυγίτες τον Σεπτέμβριο του 2011. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους η υποψήφια βουλευτής Θέμις Σκορδέλη

  Χθες στο εδώλιο παρουσιάστηκε μόνο ο Γιάννης Λουκιανός και αυτό μετά την παρότρυνση του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος δήλωσε μάλιστα δημόσια στο δικαστήριο, για τον πελάτη του, ότι δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=333481
  ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 39 ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

  Παρέλαση ρατσισμού

  Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

  Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν πρώτες δύο αλλοδαπές κυρίες, οι οποίες έχουν αρραβωνιαστεί με μέλη του αγήματος, δείγμα κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι δεν εμφορείται η ομάδα από ρατσιστικά αισθήματα. Πάντως, ένας από τους συνηγόρους δεν παρέλειψε να εκδηλώσει την πεποίθησή του ότι «είμαστε ανώτερη φυλή εμείς οι Ελληνες». Υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν και ο υποναύαρχος ε.α. Ι. Θεοφανίδης, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Β. Πολίτης και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης. Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του παριστάμενου βουλευτή Πάνου Καμμένου να καταθέσει.

 11. Ο/Η ΝΙΚΟΣ Χ λέει:

  ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
  ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ;
  ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ;

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μιας και θίξαμε και θέματα Τύπου, να σπάσει μια περίεργη σιωπή των ΜΜΕ:

  http://www.efsyn.gr/?p=222846
  06/08/14
  Εύγε στη Διαπλοκή

  Του Δημήτρη Τρίμη

  Από την περασμένη Παρασκευή (1/8/2014) το βράδυ στις 11, που κατατέθηκε στη Βουλή η περίφημη 22σέλιδη τροπολογία-μπόνους στο καρτέλ της διαπλοκής των ΜΜΕ, φαίνεται ότι την έχουν διαβάσει και αξιολογήσει ελάχιστοι δημοσιογράφοι. Αν εξαιρέσουμε τα αριστερά έντυπα και ιστοσελίδες, τους ραδιοσταθμούς «Κόκκινο 105,5» και «Αθήνα 984», το ελεύθερο πρόγραμμα της ΕRTopen-ΕΡΤ3 και ορισμένα ειδικευμένα στα θέματα του Τύπου blogs, το περιεχόμενο και οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων εξαφανίστηκαν από το σύνολο των μνημονιακών Μέσων που φέρονται ότι έχουν και την πολύ μεγάλη επιρροή στους πολίτες.

  Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, οι γνωστοί εργολάβοι και οι λοιποί επίδοξοι βαρόνοι της ενημέρωσης και του πολιτισμού (τρομάρα μας) απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους τους να αγγίξουν, έστω και με τον δοκιμασμένο δήθεν αντικειμενικό τρόπο παρουσίασης, το θέμα που αφορά το πολιτικό ντιλ της διαπλοκής με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

  Ακόμα και όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε επίσημα με ανακοίνωσή της προς τον Τύπο την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας χθες το μεσημέρι, τα εκατοντάδες Μέσα Ενημέρωσης που κατέχει το καρτέλ της διαπλοκής (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ιστοσελίδες κ.ο.κ.) απέκρυψαν επιμελώς τη σχετική είδηση. Και επειδή δεν είναι και τόσο κομψό να εξαφανίζει ένας δημοσιογραφικός οργανισμός τις απόψεις και τα επιχειρήματα του πρώτου κόμματος στις τελευταίες εκλογές (αν θυμάστε, ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου έλαβε το 27% των ψήφων και 4% περισσότερο από το κόμμα του πρωθυπουργού), τα αυτοπροσδιοριζόμενα ως έγκυρα, ανεξάρτητα και δημοκρατικά, κυρίαρχα ΜΜΕ έκαναν το γνωστό φτηνό κόλπο: ανέδειξαν τις υπόλοιπες επίσημες παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (για τον ΕΝΦΙΑ, τα δάση, τον επαρχιακό Τύπο κ.λπ.), ώστε να μην κατηγορηθούν ότι δεν σέβονται την αρχή της ισηγορίας και του πλουραλισμού.

  Τι άλλο πιο θλιβερό και πιο γελοίο για τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία θα δούμε στη χρεοκοπημένη μας χώρα-πειραματόζωο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ντόπιας ελίτ της διαφθοράς;

 13. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Η ΣΥΡΙΖαία και ο Τζούμας εκτιμούσαν τον ίδιο άνθρωπο.

  «είχε «κατέλθει» ψυχολογικά !!!! λέει ο Τζούμας στην ελληνική.
  κατά τα άλλα αυτή είναι η επικρατούσα κατάσταση στα εκκλησιαστικά πράγματα.
  Υποκρισίες και συγκρούσεις ομάδων.

  http://www.exapsalmos.gr/%CE%BF-%CF%83%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9/

  Ο Σωτήρης Τζούμας, καταθέτει μνήμες για τον Ιωαννίνων Θεόκλητο, μπροστά από τα κροκοδείλια δάκρυα της υποκρισίας !

  Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
  Ω, της απέραντης υποκρισίας και της βαναύσου φαιδρότητος των ανθρώπων!
  Τελικώς στην Εκκλησία ευδοκιμεί το σαθρό αυτό φρούτο και μάλιστα όλες τις εποχές του χρόνου!

  Ο αδόκητος θάνατος του Γέροντα Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου, έδωσε τη δυνατότητα στην Αρχιερατική καμαρίλα να κάνει εξάσκηση των επιδόσεών της και να δείξει μέχρι κεραίας ότι η υποκρισία, είναι η πρώτη στον κατάλογο προσόντων των εκκλησιαστικών μας ανδρών!
  Ελάχιστοι όσοι δεν έχουν στα προσόντα τους το «ειδικό» αυτό βάρος και για τούτο έσονται μακάριοι!
  Ο μακαριστός Ιωαννίνων Θεόκλητος, υπήρξε ένας εκ των ελαχίστων που δεν ήταν υποκριτής !

  Αντιθέτως ήταν ντόμπρος, ευθύς, ειλικρινής και άμεσος! Ακόμη κι αν ήταν σε ορισμένα θέματα πιο κοσμικός απ´ότι επέτρεπε το σχήμα του Επισκόπου που έφερε!
  Είχε όμως παρρησία και αντρικό λόγο που τον σεβότανε και τον τηρούσε!

  ……

  Όταν αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να διεμβολίσει το δίδυμο αυτό, με την τεχνιέντως εξασφαλισθείσα απομάκρυνση του Αντώνη Ζαμπέλη– διότι έπρεπε να ξαναγυρίσει στην Τράπεζα– ο Ιωαννίνων Θεόκλητος δεν το σκέφτηκε πολύ! Τα βρόντηξε κι έφυγε!
  Ναί, προτίμησε να δείξει ότι σέβεται τα παντελόνια του, παρά ότι μπερδεύει τα ράσα που φορά, με.. φουστάνια!

  Ο Αρχιεπίσκοπος θορυβήθηκε τότε αλλά ήταν αργά!
  Ο Θεόκλητος έφυγε πάλι στα Ιωάννινα!
  Του μίλησα πολλές φορές το διάστημα αυτό! Ηλθαμε κοντά, έστω και τηλεφωνικά! Μου εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μέλλον της Εκκλησίας, όχι τόσο λόγω των οικονομικών.

  …….Τον ρώτησα αν επικοινωνούν μαζί του οι Αρχιερείς τώρα που έφυγε ..
  Άρχισε να γελά κατά τρόπο θορυβώδη και σαρκαστικό.

  – Μιλάς λές και δεν τους ξέρεις! Όχι πλην ελαχίστων, οι άλλοι δεν επικοινωνούν!Τώρα δεν με χρειάζονται ..

  — Με τον Αρχιεπίσκοπο;
  – Με εκείνον δεν θέλω εγώ να επικοινωνώ πια..

  Ο Θεόκλητος όταν εδήλωσε στην Εθνική Τράπεζα ότι δεν θα παραστεί πια σε ΔΣ, στο οποίο ο εκάστοτε Ιωαννίνων είναι ισόβιο μέλος, καταλάβαμε όλοι ότι είχε αποφασίσει να αποσυρθεί στην Μητρόπολή του, μακριά από όλους!

  Είχε κατέλθει πολύ ψυχολογικά.

  Επικοινωνούσε ελάχιστα με τον έξω κόσμο!
  Ακόμη και με τους άμεσους συνεργάτες του, και μάλιστα με τους κληρικούς του, είχε σταματήσει να επικοινωνεί! Κι αυτοί παρασυρμένοι, προφανώς, από.. περίσσευμα αγάπης κι ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του, είχαν αποστασιοποιηθεί από κοντά του!

  …..Η εξόδιος ακολουθία του σεμνή όσο και η αρχιερατεία του!
  Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια μετά της συζύγου του, του Υφυπ. Εθνικής Αμυνας κ. Δαβάκη, των τοπικών αρχόντων και του κλήρου και του λαού ήταν το πιο τιμητικό και συγκινητικό ξεπροβόδισμα για τον μεγάλο Ιεράρχη!
  …..
  Το κενό που αφήνει πίσω του τεράστιο! Ας ελπίσουμε ότι η ανάληψη της Τοποτηρητείας της Μητρόπολης Ιωαννίνων, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μήν μείνει απλώς και μόνο στο επίπεδο των εντυπώσεων και των αποριών που προκάλεσε, αλλά θα δώσει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 14. Παράθεμα: Η κα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 15. Ο/Η ευθυμης βλαχαβας λέει:

  Απ τα όσα μερίμνησε να γράψει ο «Λασκαράτος» για τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων (ότι κυκλοφορούσε στο εξωτερικό με πολιτικά ρούχα ή ότι ήταν καπνιστής) καταλαβαίνει κανείς ότι ο συντάκτης των σχολίων αυτών προέρχεται από παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και έχει υποστεί σε τρυφερή ηλικία τον βιασμό των »ευσεβιστών» των οργανώσεων αυτών. Αυτήν την »εκκλησία» του δίδαξαν, και με τα κριτήρια αυτά κρίνει την Εκκλησία.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε,
   έγραψα το εξής:

   @«Ποιος ήταν όμως ο Ιωαννίνων και τι αντιπροσώπευε, πέρα από το να κυκλοφορεί με πολιτικά στο εξωτερικό ή να καπνίζει δημόσια, γεγονότα που η χαριτωμένη πολιτευόμενη θα θεωρεί ως «συνεισφορά του με ρηξικέλευθες απόψεις».
   _______

   Όποιος γνωρίζει γράμματα, αντιλαμβάνεται πως απλά λέω ότι το δημόσιο κάπνισμα και η αποβολή του ράσου, δεν αποτελούν στοιχεία τέτοια που να τεκμηριώνουν στοιχειωδώς το εγκώμιο της κας Γεροβασίλη.

   Τον μακαρίτη κατηγορώ αμέσως παρακάτω για πολύ συγκεκριμένα και απείρως βαρύτερα ζητήματα, τα οποία προσποιείστε πως δεν διαβάσατε, τα παραθέτω ξανά, αντιπαρερχόμενος τη φωτογραφία με τον κ.Κώστα Ντεγκρέτσια, που κι αυτή κάτι έχει να μας πει:

   1.Στρατιωτικός παπάς (δεν έχει θέση η Εκκλησία μέσα στο στρατό για προφανείς λόγους) και μάλιστα και επί Χούντας.
   2. Μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας!!!!!!!!!
   3. Επικεφαλής των αμαρτωλών οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας
   4.Διαχειριστής μιας πολύ μεγάλης περιουσίας την οποία η Μητρόπολη του έχει σφετεριστεί παράνομα χάρις στην εύνοια δικτατοριών και την οποία μαχητικά διεκδικούν για το Δήμο, δήμαρχοι και δημοκρατικοί παράγοντες της περιοχής.
   5.Άνθρωπος του πολύ αμαρτωλού χουντικού και παράνομου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, χάρις στην εύνοια του οποίου πείστηκε το Άγιο Πνεύμα να τον διορίσει μητροπολίτη Ιωαννίνων.

   Αντί λοιπόν να μου απαντήσετε σε αυτά, υπερασπιζόμενος την κυρία του ΣΥΡΙΖΑ ή τον μακαρίτη ή και τους δυο, δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις σας τόσο καλά όσο εσείς το παρελθόν μου, επιλέγετε να απαντήσετε σε κάτι που δεν το διατύπωσα σαν κατηγορία αλλά σαν στοιχείο που γοητεύει πολλούς πρόθυμους να πουν: Ωραίος ο Σεραφείμ, έριχνε τις ζεϊμπεκιές του (το έχει πει ο Φλωράκης, μάλιστα ο Σεραφείμ έβριζε κιόλας μέσα στην Εκκλησία: «γαμώ το κέρατό σας» κλπ) ή ωραίος ο Θεόκλητος, κάπνιζε δημόσια και φορούσε πολιτικά και την έσπαγε στις γεροντοκόρες των οργανώσεων.

   Ασφαλώς και προφανέστατα δεν τον έκρινα από αυτά, αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου και για αυτά να σας την πω ευχαρίστως.
   Δεν με αφορά η αποβολή του σχήματος από έναν επίσκοπο, εκτός αν γίνεται για να υπηρετηθούν ανομολόγητοι σκοποί. Δεν εγκρίνω το δημόσιο κάπνισμα ενός επισκόπου για τον ίδιο λόγο που δεν μου αρέσει να καπνίζει ένας πατέρας μπροστά στα παιδιά του, ένας δάσκαλος μπροστά στους μαθητές του και οποιοσδήποτε σε κλειστό χώρο. Δεν το θεωρώ βεβαίως κάποιο σπουδαίο ελάττωμα και δεν θα καταδεχόμουν να κρίνω ένα μητροπολίτη από αυτά τα ανθρώπινα και συμπαθητικά «ελαττώματα». Ο μακαρίτης άλλωστε είχε πολύ σοβαρότερα στην καμπούρα του και εκεί σας παρακαλώ πολύ, αν τον έχω αδικήσει, να τον υπερασπιστείτε ώστε να με βοηθήσετε να επανορθώσω, αντί να κάνετε δίκες προθέσεων.
   Αλλιώς, γράψατε εκ του πονηρού.

 16. Ο/Η ευθυμης βλαχαβας λέει:

  Αρκεί κανείς να διαβάσει ορισμένες δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις του Μητροπολίτη Ιωαννίνων για να αντιληφθεί γιατί τον μακαρίτη δεν τον ακουμπά η κριτική κανενός ηθικιστή. Την παραπάνω επισήμανση έκανα όχι προς υπεράσπισή του, αλλά για να καταδείξω το συνολικό συμπέρασμά μου για την αληθή αιτία των αναρτήσεών σας. Οι αναρτήσεις σας αναλίσκονται σε ατελείωτο ηθικισμό που ταυτίζεται απόλυτα με τα όσα λένε για την επίσημη Εκκλησία οι οπαδοί των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων ή οι υπερορθόδοξοι παλαιοημερολογίτες. Για τον λόγο αυτό σχεδόν από καμία ανάρτησή σας δεν λείπουν τα κουτσομπολιά είτε για σεξ είτε για λεφτά. Στην πραγματικότητα λοιπόν κατηγορείτε διαρκώς την Εκκλησία ότι δεν είναι αρκετά «ηθική». Επειδή είμαι παλιός αναγνώστης του ιστολογίου του Ροΐδη, παρατηρώ ότι μέχρι την έλευσή σας, το ιστολόγιο ασκούσε κριτική κατά σοβαρό τρόπο στην σχέση Εκκλησίας και Κράτους με κριτήρια, που δεν είχαν καμία σχέση με τον παραεκκλησιαστικό ηθικισμό σας, αλλά ήταν αμιγώς ευρωπαϊκά και διαφωτιστικά. Δικαίωμα αναφαίρετο φυσικά του κ. Ροΐδη να επιτρέψει την «εξαλλαγή» της φύσεως του ιστολογίου του.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σας απαρίθμησα τις κατηγορίες κατά του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου, που δεν είναι σε τίποτα ηθικιστικές, έχουν σχέση με οικονομικά, με πολιτική και με νεποτισμό. Έξακολουθείτε να κάνετε πως δεν τις διαβάσατε.

   Δεν έχει γραφτεί εδώ ποτέ κανένα κουτσομπολιό.
   Έχουν αναδημοσιευθεί ρεπορτάζ του Τύπου.
   Όσον αφορά στα σεξουαλικά του κλήρου, είναι όλα δημοσιευμένα στις εφημερίδες και αναδημοσιεύονται για να καταδείξουν μόνο ένα: Την αφόρητη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, το απύθμενο θράσος και τη νοσηρή εχθροπάθεια μιας κάστας που επεμβαίνει για να εμποδίσει στοιχειώδεις θεσμικές εξελίξεις και να σκορπίσει ρατσιστικό μίσος.
   Οι ομοφυλόφιλοι επίσκοποι και οι επίσκοποι που συγκαλύπτουν ακόμη και παιδεραστές κληρικούς και που ζητούν ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, μη ψήφιση συμφώνου συμβίωσης κλπ ενώ υπάρχουν δημοσιοποιημένα στοιχεία εναντίον τους δεν θα απολαμβάνουν την ασυλία των τίμιων ανθρώπων.

 17. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Ο παπα-Τζούμ γνωρίζει τα άδηλα και τα κρύφια της Μητροπόλεως Ιωαννίνων κάλλιον της κυρίας Γεροβασίλη

  http://www.exapsalmos.gr/%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%80/
  Σφηνάκια
  (….)
  Χορτάσαμε υποκρισία …! Δεν αντέχεστε πια……
  (…)
  ΧΧΧ. Τα κριτήρια που πρυτάννευσαν σε αυτές τις εκλογές ήταν ένα είδος συμφωνίας κυρίων! Η εκλογή του Ιωαννίνων βάρυνε στη ζυγαριά περισσότερο απο όλες τις άλλες! Από την αρχή διεφάνη οτι ο Αρχιεπίςκοπος ήθελε να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του την μεγάλη αυτή Μητρόπολη με τα πολλά κληροδοτήματα και τη θέση στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας!
  Άλλωστε οι αντιστάσεις απ´αυτούς που υπηρετούν από χρόνια στην εν λόγω Μητρόπολη και πήραν στο λαιμό τους τον μακαριστό Θεόκλητο Σεττάκη, δεν υπήρξαν! Όταν εχεις λερωμένο τη φωλιά σου σηκώνεσαι πιο εύκολα από τη θέση σου! Κι αυτό ισχύει για όλους! Είναι νόμος! Για να υπάρξει εκβιαζόμενος πρέπει να υπάρχει και προϊόν εκβιασμού!

  ΧΧΧ. Πολύ σιωπηλά και αθόρυβα παραιτήθηκε των καθηκόντων του και μετετέθη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας των Ιωαννίνων , Πρωτοςύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ.Φιλόθεος Δέδες!
  Τί οδήγησε στην τόσο γρήγορη μετάθεση πριν ακόμη εγκατασταθεί στη Μητρόπολη ο νέος Ιωαννίνων;;
  Οι πληροφορίες λένε πολλά! Μιλάμε ακόμη και για ένα ένοχο μυστικό το οποίο γνώριζε ο Πατριαρχικός εκλεκτός για τα Ιωάννινα,Αρχιμ. Αμφιλόχιος Στεργίου, το οποίο αποτέλεσε το λόγο που του στέρησε την εκλογή, εισπράττοντας αντί αυτής αβυσσαλέο μίσος!

  ΧΧΧ.Ποιός χάρηκε περισσότερο απ´όλους για την προαγωγή του Μαξίμου Παπαγιάννη σε Μητροπολίτη Ιωαννίνων; Μα ο λαϊκός συνεργάτης- σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου στην Αρχιεπισκοπή!
  Η συγκατοίκηση των δύο ανδρών ήταν πλέον αδύνατη!
  Οι παροικούντες στην Αγίας Φιλοθέης ομιλούν για πολλες εκρηκτικές καταστάσεις και ευτράπελα που συνέβαιναν συχνά και έφερναν τον Αρχιεπίσκοπο σε δύσκολη θέση !
  Οπότε κάποιος εκ των δύο έπρεπε να φύγει! Ο λαϊκός συνεργάτης είναι πλέον αργά για να ενδυθεί το τίμιο ράσο και να προαχθεί σε Μητροπολίτη ! ΑΣΕ που ο άνθρωπος είναι έγγαμος και οι υπηρεσίες του παρά τω Μακαριωτάτω είναι εθελοντικές! Οπότε;;
  Μητροπολίτες βρίσκουμε να κάνουμε ευκολότερα.. Εθελοντές ,όμως, ανιδιοτελείς και μάλιστα με προσόντα σπανίζουν!

 18. Ο/Η μνήμων λέει:

  Πολύ καλά κάνετε και επισημαίνετε όλα αυτά τα από κάθε άποψη αισχρά.
  Αν και δεν άπτεται του θέματος σας άμεσα, οφείλω να επισημάνω από την πλευρά μου τήν πλήρως άστοχη επίκληση του διεφθαρμένου Απόστολου Κακλαμάνη.
  Πρόκειται όχι βέβαια γιά αντιστασιακό αλλά γιά χουντίσαντα στα νιάτα του κουτοπόνηρο υποκείμενο, του οποίου οι παρεμβάσεις είναι πάντοτε και ανεξαιρέτως στοιχημένες με συμφέροντα, άλλο αν κάποιες φορές έρχονται, ως συνέπεια, αντιμέτωπες με άλλα.
  Αυτό και βέβαια η επίκληση της Βουλής ως του τόπου όπου ο εν λόγω κύριος εκλέγεται από το 1974 ειναι στην καλύτερη περίπτωση κατάλληλη γιά έκθεση στο Δημοτρικό σχολείο.
  Ας τα προσέχουμε και αυτά.
  Συνεχίστε, χωρίς όμως παραχωρήσεις σε κανέναν.

 19. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  http://www.antinews.gr/POLITIKE/-e-den-exoume-kai-polemo-gia-na-dosoume-lefta-/

  «Ε δεν έχουμε και πόλεμο, για να δώσουμε λεφτά» !

  16/11/2009 21:08

  Η Εκκλησία συνεισφέρει στο κράτος μόνο όταν υπάρχει…. πόλεμος η θεομηνία! Αλλιώς δεν βλέπει το λόγο…

  Αυτό τουλάχιστον βγαίνει ως συμπέρασμα απο τη συνέντευξη του προέδρου της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου, για το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

  Ο ίδιος μάλιστα υπογραμμίζει ότι «η επιβολή φόρων θα οδηγήσει τα εκκλησιαστικά πρόσωπα σε κατάσταση χρεοκοπίας». Αλλωστε «δεν υπάρχει πόλεμος ή θεομηνία για να συνεισφέρουμε. Καλούμαστε, αντίθετα, να συνεισφέρουμε για τις ανύπαρκτες οικονομικές πολιτικές. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα άλλων»!

  Υποστήριξε ακόμη ότι «πολλές φορές το κράτος αφαίμαξε την περιουσία της Εκκλησίας», με τελευταία το 1952, όταν υπεγράφη και η σύμβαση που είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα και προσδιόριζε τις υποχρεώσεις των δύο μερών.

  Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Θεόκλητος έκανε μια μακρά ιστορική διαδρομή στην προσφορά της Εκκλησίας προς το ελληνικό κράτος, διευκρινίζοντας ότι η σημερινή ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας, σύμφωνα με πρόσφατες τραπεζικές εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 702.160.000 ευρώ, και τελικά τής έχει απομείνει μόνο το 4% της αρχικής της. Σε ό,τι αφορά τις μετοχές της, αυτές δεν ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια.

  «Σήμερα ξαναγίνεται μία προσπάθεια και θα έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Η επιβολή φόρων θα οδηγήσει τα εκκλησιαστικά πρόσωπα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Η Εκκλησία δεν θέλει να αρνηθεί τη συμμετοχή της στους φόρους, αλλά οι φόροι αυτοί θα πρέπει να είναι πάνω στην περιουσία που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Εκκλησία και με όσα ισχύουν για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Ο Νόμος μάς τοποθετεί στην ιδιότητα των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Δεν είμαστε ίδρυμα».

  «Είπα στον υπουργό ότι μας αδικεί, γιατί αγνοεί ότι η Εκκλησία συντηρεί πάνω από 800 ιδρύματα που προσφέρουν για ενδεείς της κοινωνίας. Και είναι παραπλανητικό να λένε ότι τα παίρνουν από την Εκκλησία για τους ενδεείς. Τα παίρνουν από τους ενδεείς για τους ενδεείς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος.

  Όπως διευκρίνισε, η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση να φορολογηθεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όχι όμως ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, γιατί δεν είναι τέτοιο, ούτε είναι αυτός ο ρόλος της.

  Παράλληλα επανέλαβε ότι θα ήταν προτιμότερο να έχει γίνει ο διαχωρισμός κράτους – Εκκλησίας. «Μακάρι να είχε γίνει. Έτσι κι εγώ δεν θα είχα παπάδες που θα μου έλεγαν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Μπορεί να είχα λιγότερους, αλλά θα ήταν παπάδες. Φταίμε όμως κι εμείς. Γιατί πολλές φορές κάναμε από άμβωνα, πολιτική», κατέληξε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων.

  (πηγή ΕΘΝΟΣ)

 20. Παράθεμα: Γεροβασίλη και Αμανατίδης, οι ευσεβείς υπουργοί | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.