Λειτουργία Κυριακής: Το 75,25% πιστεύει ότι την ελληνική κρίση ήταν προσχεδιασμένη από ξένα κέντρα…

Την ελληνική κρίση μάς τη «δημιούργησαν», την 11η Σεπτεμβρίου την προσχεδίασαν και την προσελήνωση του Αρμστρονγκ την είχαν σκηνοθετήσει! Οι αστικοί μύθοι ζουν μέρες δόξας, όπως αποδεικνύει έρευνα…

κλικ για μεγέθυνση -©Καθημερινη

Έρευνα που εκπόνησαν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014 σε τυχαίο δείγμα 1.045 ατόμων ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Λεόν Σαλτιέλ) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γιάννη Κωνσταντινίδη της Μονάδας Ερευνών του ΠΑ.ΜΑΚ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Γιώργος Αντωνίου) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Σπύρος Κοσμίδης, Ηλίας Ντίνας) και παρουσίασαν πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο σε συνέδριο που οργανώθηκε από το Κέντρο για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη.

Βαθιά πεπεισμένοι, λοιπόν, εμφανίζονται οι συμπολίτες μας σε ποσοστό 75,25% ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Και η «δαιμονοποίηση» των ΗΠΑ καλά κρατεί, με το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Αρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!

Η καχυποψία επεκτείνεται και στην εγχώρια πολιτική, με το 60,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα να πιστεύουν στην εβραϊκή καταγωγή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη! «Πάντως και σε αντίστοιχες έρευνες στις ΗΠΑ ικανό δείγμα ατόμων ισχυρίζεται ότι ο σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος», σχολιάζει ο δρ Ηλίας Ντίνας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι πολιτικοί, εν προκειμένω, φαίνεται να χαίρουν της μικρότερης εκτίμησης. Στο σημείο που οι μελετητές ζητούν από τους ερωτώμενους να κατατάξουν τους θεσμούς, ανάλογα με τον βαθμό εμπιστοσύνης που τους εμπνέουν, βρίσκουμε τους πολιτικούς στην τελευταία θέση με διαφορά, πίσω ακόμη και από τους παραδοσιακούς «εχθρούς», τους Τούρκους, Αμερικανούς και Εβραίους! Στον αντίποδα των πολιτικών η Εκκλησία κερδίζει την πρώτη θέση στην κατάταξη, προβάδισμα που πρέπει να οφείλεται στις πρωτοβουλίες της στον τομέα της φιλανθρωπίας.

«Η καχυποψία συνδέεται με άλλα δύο δημοσκοπικά ευρήματα: τη χαμηλότατη κοινωνική εμπιστοσύνη αλλά και την έλλειψη παιδείας», συμπληρώνει ο δρ Ντίνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σκέλος των ερωτήσεων γνώσεων, μόνο το 6,5% βρήκε και τις τέσσερις σωστές απαντήσεις σε στοιχειώδη ζητήματα πολιτικής και ιστορίας. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες τείνουν στη συνωμοσιολογία και την ατομικιστική συμπεριφορά, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κρίση σε εξωτερικούς παράγοντες, δηλώνουν ελάχιστα διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στη διάσωση της χώρας.

Το εν λόγω κλίμα οδηγεί μοιραία σε «πισωγύρισμα» νοοτροπιών. «H οικονομική κρίση φαίνεται ότι επιδεινώνει φαινόμενα ανορθολογικής πολιτικής σκέψης», σχολιάζει ο δρ Γιώργος Αντωνίου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο. «Ετσι, παρατηρούμε μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού στις πολύ νεαρές ηλικίες». Σε ένα πιθανό σενάριο, όπου οι ερωτώμενοι καλούνταν να επιλέξουν μεταξύ τριών ξένων επενδυτών, το εβραϊκό κεφάλαιο τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση. Αντίστοιχα, σε ερώτηση για την εθνική ταυτότητα Ελλήνων με άλλο δόγμα (μουσουλμάνους, Εβραίους και καθολικούς), η πλειονότητα των ατόμων ισχυρίζονται ότι η θρησκευτική ταυτότητα υπερισχύει της εθνικής, δηλαδή ο μουσουλμάνος Ελληνας είναι περισσότερο μουσουλμάνος (73,62%), ο Εβραίος περισσότερο Εβραίος (60%) και ο καθολικός το ίδιο (42%). Ο σημερινός αντισημιτισμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν συνδέεται πλέον με τη βιβλική παράδοση και την προαιώνια μομφή ότι οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό, αλλά είναι περισσότερο πολιτικής φύσεως και ανατροφοδοτείται τόσο από την επικαιρότητα (Γάζα) όσο και από τα κατά καιρούς σενάρια συνωμοσίας, που θέλουν το εβραϊκό στοιχείο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Το 2013, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τη Συναγωγή Θεσσαλονίκης, ενώ ο Πρύτανης παραδέχτηκε ότι το πανεπιστήμιο είναι κτισμένο πάνω στο κατεστραμμένο εβραϊκό νεκροταφείο και προχωρά στην τοποθέτηση ενός μνημείου». Είναι, κατά τον δρα Λεόν Σαλτιέλ, ορισμένες από τις θετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη του αντισημιτισμού, που για πρώτη φορά μετρήθηκε στη χώρα μας, προσδίδοντάς της μια θλιβερή ευρωπαϊκή «πρωτιά», με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 70%, ξεπερνώντας ακόμη και παραδοσιακά αντισημιτικές χώρες, όπως η Γαλλία. «Εχουμε μια αντισημιτική πολιτική κουλτούρα, η οποία διαχέεται συνεχώς και βρίσκει “ευήκοα ώτα” ακόμη και σε ανθρώπους εντελώς διαφορετικών ιδεολογιών», καταλήγει ο δρ Αντωνίου. [οι υπογραμμίσεις δικές μου]

©Καθημερινή

Advertisements
This entry was posted in Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

21 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Το 75,25% πιστεύει ότι την ελληνική κρίση ήταν προσχεδιασμένη από ξένα κέντρα…

 1. Παράθεμα: Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ορθολογιστές, αλιείς μαργαριταριών | crockorozistas

 2. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖ λέει:

  Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ

 3. Ο/Η χαρη λέει:

  Ροΐδη φαντάζομαι διάβασες και τα σχόλια κάτω από το άρθρο (στην Κ) ( : στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι λες και γράφτηκαν για να επαληθεύσουν τα ευρήματα ! )

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το τραγικό είναι πως δεν υπάρχει συγκροτημένη απάντηση, κανείς δεν θέλει να συγκρουστεί με τη βλακεία, την ανισορροπία και με την αμάθεια ενός μεγάλου τμήματος του λαού.
  Το πιο ανησυχητικό είναι και ο επισημαινόμενος αφύσικα τεράστιας έκτασης αντισημιτισμός που τροφοδοτείται και από την Αριστερά.
  Σχετικό είναι και το άρθρο του πάντα εύστοχου και έντιμου Γιάννη Παντελάκη, που αναφέρεται και στο ρόλο της αποκρυφιστικής φασιστοφυλλάδας του μακαρίτη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, Μεγάλου Άρχοντα της Ορθοδοξίας, «Ελ.Ώρα»:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=35420
  Όλα είναι ένα ψέμα…

  Υπάρχει μια εφημερίδα, η οποία προβάλει απίστευτα πρωτοσέλιδα. Το πιο ήπιο, είναι πως «Οι Τούρκοι, τρέμουν την αγιοποίηση του Παΐσιου»! Φυσικά, οι Γέροντες Παΐσιος, Νεκτάριος και Γεννάδιος (μπορεί να μου ξεφεύγει κάποιος), έχουν προβλέψει τα πάντα απ’ όσα μας συμβαίνουν ή πρόκειται να μας συμβούν. Και έχουν ερμηνεύσει και όλα τα φαινόμενα, την κρίση, την πτώση των αεροσκαφών, τις ταραχές στην Ουκρανία και το διαζύγιο Κωστόπουλου-Μπαλατσινού. Τέτοιες εφημερίδες, προφανώς υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στη δική μας γωνιά, η συγκεκριμένη έχει γύρω στους 3.000-4.000 αναγνώστες, καθημερινά. Συγκριτικά με τις χαμηλές κυκλοφορίες των εντύπων στη χώρα μας, θεωρείται καλή. Θα έλεγα, υπερβολικά καλή γι’ αυτό που είναι και παράλληλα χρήσιμη για αυτογνωσία. Ένα κομμάτι της κοινωνίας, υιοθετεί όλες αυτές τις θεωρίες και αυτό είναι αξιοσημείωτο.

  Αν το φαινόμενο περιοριζόταν σ’ αυτή την ιστορία, δεν θα υπήρχε σοβαρό ζήτημα. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, έχει αποκαλυφθεί, πως υπάρχει ένα θεαματικά μεγαλύτερο κοινό το οποίο ασπάζεται θεωρίες συνωμοσίας που ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής και μας πάνε αλλού. Αλλού γι’ αλλού, στην κυριολεξία. Το διαδίκτυο, έχει βοηθήσει σ’ αυτή την αποκάλυψη. Πριν από τη διάδοσή του, τις θεωρίες συνωμοσίας, με τις οποίες ερμήνευαν μια σειρά από γεγονότα, τις άκουγες σε κανένα συνοικιακό καφενείο. Ο Εβραίος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι μεγάλες στοές στα έγκατα της πόλης, όπου κάποιοι περίεργοι τύποι αποφασίζουν για τις τύχες μας. Οι Έλληνες, που έχουν ανακαλύψει την κίνηση των αυτοκινήτων με νερό (ενδεχομένως και χωρίς νερό, απλά με τον αέρα), αλλά τους μπλοκάρουν οι κολοσσοί των αυτοκινητοβιομηχανιών. Και άλλες πολλές.

  Εδώ και καιρό, τις θεωρίες συνωμοσίας τις διαβάζεις παντού. Και δεν φτάνει αυτό. Η διείσδυση των θεωριών αυτών, έχει μεταφερθεί και στον δημόσιο διάλογο αφού εκφράζεται από εκλεγμένους πολιτικούς. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι η… αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου, πως ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ανιψιός της Δάφνης Σημίτη. Το είπε δημόσια από την τηλεόραση με απόλυτη βεβαιότητα. Άρα, το «Ποτάμι» είναι υποχείριο του Σημίτη. Δεν είναι κακή θεωρία. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα τα πράγματα. Ο ίδιος πολιτικός, έχει ταυτισθεί ιδιαίτερα με τους πασίγνωστους πια ψεκασμούς. Δεν είναι ο μόνος. Ο σημερινός υπουργός υγείας κ. Βορίδης, τέσσερα χρόνια πριν, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τους ύποπτους ψεκασμούς.

  Μια επιστημονική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες (από την Καθημερινή), έδειξε πως όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας, δεν αφορούν κάποιους λίγους. Αλλά, περισσότερους απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μας έδωσαν μια ενδιαφέρουσα εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με αυτήν, το 75,25% πιστεύει ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, το 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, το 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Ένα 27% πιστεύει επίσης ότι η προσσελήνωση των Αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη δεν έγινε ποτέ και πως είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία! Επίσης, 6 στους 10 (60,8%), πιστεύουν ότι ο Κώστας Σημίτης έχει εβραϊκή καταγωγή.

  Βέβαια, όλα αυτά, είναι μάλλον σχετικά ήπιες εκδοχές όσων καθημερινά εισπράττουμε. Υπάρχουν κάποιοι που, ερμηνεύοντας τις συννεφιές και βροχές των τελευταίων ημερών, λένε πως οφείλονται σε κάποιο υπερόπλο που χρησιμοποιούν κάποιοι κακοί ξένοι για να μας ρίξουν την ψυχολογία! Και κάποιοι άλλοι, πως η ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά για όσα συμβαίνουν, επειδή μας έχουν βάλει στις συσκευές της τηλεόρασης κάποια διαβολικά μηχανήματα τα οποία μας καθηλώνουν στον καναπέ! Και υπάρχει και κάτι άλλο, ολόκληρες τηλεοπτικές εκπομπές με αξιοσημείωτη τηλεθέαση που ερμηνεύουν όλα τα ανεξήγητα. Για τα νεφελίμ, μην τα λέμε, είναι γνωστά αυτά.

  Οι θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι μια αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Αυτοί που μάλλον μας ανταγωνίζονται είναι οι Αμερικάνοι. Ο Elvis φυσικά ζει ακόμα και κάποιοι τον συναντούν εδώ κι εκεί. Ζωντανός είναι και ο Michael Jackson, έστησε τον θάνατό του για να βλέπει τους φαν του να κάνουν μνημόσυνα στη μνήμη του. Η Lady D εξολοθρεύτηκε επειδή ήταν από τους λίγους που γνώριζαν ότι ο πλανήτης εξουσιάζεται από τους εξωγήινους.

  Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος πως πέραν του Ατλαντικού, θεωρίες σαν κι αυτές, ακούγονται από στόματα πολιτικών, εκφράζονται δημόσια ως βεβαιότητες, ερμηνεύουν γεγονότα της τρέχουσας πολιτικής. Γιατί στη χώρα μας, συμβαίνουν όλα αυτά τα τελευταία. Με αποκορύφωμα, τον τρόπο με τον οποίο «διαβάζουμε» την κρίση και τα αίτιά της. Δεν έχουν καμία ευθύνη ούτε οι πολιτικές και οι πολιτικοί που μας οδήγησαν ως εδώ, ούτε το μεγάλο εκείνο κομμάτι της κοινωνίας που τους έδινε για πολλά χρόνια την εξουσία να διαχειρίζεται τις τύχες μας. Όλα αυτά, δεν υπάρχουν. Εκείνο που υπάρχει είναι η διάθεση κάποιων να ρημάξουν την χώρα. Ορατοί και αδιόρατοι εχθροί της πιο ωραίας χώρας του κόσμου με τους πιο γαμάτους κατοίκους.

  Με τον τρόπο αυτό, όχι απλά δεν αποκτάμε αυτογνωσία και ερμηνεύουμε τα γεγονότα με λάθος τρόπο, αλλά ακόμα και όταν πίσω από πολιτικές που μας επιβάλλουν κρύβονται ισχυρές δόσεις σκοπιμότητας και ιδιοτέλειας, δεν μπορούμε να τις διαχωρίσουμε και να τις δούμε…

 5. Ο/Η Eklag λέει:

  Είναι η Γάζα αστικός μύθος;
  Το ακούσαμε κι αυτό,

  • Ο/Η Ααρών λέει:

   Ναι είναι

   Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί»

   Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα και σε επιθέσεις που εξαπολύονται από διασυνοριακές σήραγγες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

   «Έχετε ένα δικαίωμα να πάτε και να ξεριζώσετε αυτές τις σήραγγες» δήλωσε ο Κέρι στο Fox News. «Το υποστηρίζουμε πλήρως αυτό. Και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που συνεχίζουν να πέφτουν».

   Το Ισραήλ, που έχει κατηγορήσει την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες εκτοξεύοντας ρουκέτες από κατοικημένες περιοχές, έστειλε την Πέμπτη χερσαίες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, αφού δέκα ημέρες σφυροκοπήματος από αέρα, θάλασσα και ξηρά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις ομοβροντίες.

   Τουλάχιστον 62 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τον ισραηλινό βομβαρδισμό μιας συνοικίας της Γάζας.

   Ο Κέρι κάλεσε τη Χαμάς να σκεφθεί μία εκεχειρία. «Είναι σημαντικό για τη Χαμάς να επιταχύνει τώρα και να είναι λογική και να καταλάβει ότι αν γίνει δεκτή η εκεχειρία, σώζονται ζωές» είπε.

   http://israelyesgr.wordpress.com/page/3/
   Iσραήλ, θύμα τρομοκρατών και ΜΜΕ

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   • Ο/Η Α.Φ.Μ. και Χ.Ο. χωρίς να τον ρωτήσουν λέει:

    Κύριε Ααρών,

    Σας διαφεύγει, άραγε, το γεγονός πως τα αβρααμικής προέλευσης θρησκεύματα των χριστιανών και των μουσουλμάνων είναι η κύρια αιτία που μέχρι και σήμερα ανθεί ο φανατισμός, η μισαλλοδοξία και η «ιερή» βία μέσα στις κοινωνίες τους; Εγώ γνωρίζω πως πριν τους Ταλιμπάν και τους Ιεροεξεταστές, υπήρξαν οι Μακκαβαίοι που έδωσαν το παράδειγμα. Είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων του τύπου σας να παραβλέπετε τη πηγή του προβλήματος και να υποστηρίζετε σήμερα θερμά ένα Κράτος το οποίο:

    1) έβαλε στο τίτλο του επίσημα τον χαρακτηρισμό «Ιουδαϊκό» ΠΡΙΝ το «Δημοκρατικό» (πως θα αντιδρούσατε, άραγε, αν αύριο άλλαζε το Σύνταγμα της Ελλάδος έτσι ώστε να δίνει νομιμότητα με συνοπτικές διαδικασίες σε όσους είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί και… νεοημερολογίτες;),

    2) δεκαετίες τώρα «κάνει τη πάπια» απέναντι στα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ανθρώπων των γειτονικών λαών. Άραγε, το θέμα είναι αν έχει το -αυτονόητο- δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στις ρίψεις ρουκετών προς το έδαφός του ή το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα -και πάρα τις παρατηρήσεις ακόμα και των ΗΠΑ- την καταπάτηση και τον εποικισμό αμφισβητούμενων εδαφών με τη γνωστή μέθοδο της αμοιβάδας;;;

    Τέλος, πριν ολοκληρώσω θα ήθελα να δηλώσω με μεγάλη χαρά πως από τους «ομοεθνείς» σας (αν μπορεί να χαρακτηρισθεί καν ως τέτοιος κάποιος που το θρήσκευμα μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε ήταν εξ αρχής πολιτικό, διεθνιστικό/αντεθνικό και εφόσον είστε και εσείς Εβραίος για να γίνει η σύγκριση) έλαμψαν προσωπικότητες που διαφώτισαν το κόσμο όπως ο Σπινόζα, ο Φρόιντ, ο Αϊνστάιν, ο Σέιγκαν και τόσοι άλλοι. Εσείς προφανώς από το παραπάνω σχόλιο σας δείχνετε πως δεν θα τους φτάσετε ούτε για δείγμα! Ζήστε ελεύθερα μέσα στη μικρότητα και το ψευδοπατριωτισμό σας.

    Με αντιπάθεια,

    Α.Φ.Μ. και Χ.Ο. χωρίς να τον ρωτήσουν

   • Ο/Η οπισθοχαρής λέει:

 6. Εσείς, αγαπητοί τού ιστολογίου, καί άλλοι, έτσι φιλικά καί αγαπητά, πιστεύετε πως όλα εξελίσσονται κατα σύμπτωση καί τυχαία, χωρίς κάποιο σχεδιασμό από κάποιες δυναμικούλες καί κρυφοδυνάμεις τού/ τών οικονομικών κυρίως δυνάμεων ? Η ιστορία χρειάζεται ξεσκόνισμα καί αναθεώρηση. Είναι ένοχη γιά πολλά εγκλήματα. Θέλετε καί λίγο χιούμορ? Μέ ανησυχεί πως τό 95% τών Ελλήνων, πιστεύει πως η γή είναι σφαιρική, Αυτό κι άν είναι πρόβλημα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Οι χρεοκοπίες είναι τακτικά φαινόμενα των καπιταλιστικών οικονομιών.
   Συμβαίνουν παντού ακόμη και στις ΗΠΑ (1929-Κραχ) και τα αίτια τους έχουν αναλυθεί και εξηγηθεί, και από τον Μαρξ που ποτέ του δεν συνωμοσιολογούσε, είναι φυσικές σαν φυσικά φαινόμενα.
   Η χρεοκοπία της Ελλάδας είχε προβλεφθεί από το 1985 από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου-έναν από τους ενόχους- σε ομιλία του στην Έκθεση Θεσσαλονίκης προς τους κουφούς πολίτες, από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Δ. Χαλικιά, από 16 εκθέσεις της Ε.Ε. και διεθνών οικονομικών οργανισμών.
   Διαφθορά, υπερκατανάλωση, υπερδανεισμός, ανορθολογική διάρθρωση, χαμηλή παραγωγικότητα, γραφειοκρατία, παρεοκρατία, χαμηλή τεχνολογία, αργοκίνητη Δικαιοσύνη, υπερεξοπλισμοί, φοροδιαφυγή, χαριστικά δάνεια, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατεία, ασύστολες σπατάλες.
   Αν όχι η Ελλάδα, ποιος;

  • Ο/Η Α.Φ.Μ. και Χ.Ο. χωρίς να τον ρωτήσουν λέει:

   «Μέ ανησυχεί πως τό 95% τών Ελλήνων, πιστεύει πως η γή είναι σφαιρική, Αυτό κι άν είναι πρόβλημα.»

   Πες τα! Είμαστε κι απόγονοι του ένδοξου μας Βυζαντίου, σαν δε ντρεπόμαστε! Τρίζουν τα κόκκαλα του Κοσμά του Ινδικοπλευστή και του Μεγάλου Θεοδοσίου μας!!!

 7. Πολύ σωστά, όλα αυτά που λές, φίλε Λασκαράτε γιά τά αίτια τής κρίσης, καί γιά τήν πρόβλεψη….ήταν αλήθεια πρόβλεψη, ή απλά ένα πυροτεχνηματάκι γιά κάτι που ήξερε πως επεξεργαζόταν, αλλά τό είπε γνωρίζωντας πως ο λαός είναι κωφός έτσι κι αλλιώς, καί τότε ήταν λυσσασμένος γιά καλοπέραση καί υπερκαταναλωτισμό? Καί τί έκανε ώστε νά προλάβει καί νά σταματήσει αυτήν τήν επερχόμενη καταιγίδα? Τί ήταν αυτό τό «Τσοβόλα δώστα όλα»? Ας ακούσουμε καί μιά άλλη φωνή καί όποιος θέλει πιστεύει καί μπορεί νά βγάλει τά συμπεράσματά του. Στόν παρακάτω σύνδεσμο επιβεβαιόνονται αυτά που λές γιά τόν Ανδ. Παπανδρέου αλλά εξηγούνται κι άλλα.

  http://elitellinon.blogspot.gr/2013/04/cia.html

 8. ΑΦΜ & ΧΟ χωρίς νά σέ ρωτήσουν, τό ίδιο κι εγώ καί χιλιάδες άλλοι, που φυσικά δέν ρωτήθηκαν αλλά που φυσικά στήν ουσία δέν έχουμε καμίαν σχέση μέ τό αναγραφόμενο θρησκευμά μας στήν ταυτότητα καί ουτε μέ τήν εθνικότητά μας , διότι όχι μόνο επειδή ζήσαμε καί κάναμε καί «παρακάναμε» σέ χώρες εκτός τής γενέτειράς μας, αλλα καί διότι αισθανόμαστε παγκόσμιοι, διαχρονικοί, Πατρίδα μας ο κόσμος, – Αλλά βλέπεις δέν μπορούμε νά παραβλέψουμε τό φαινόμενο τών ριζών, πατρίδων εδαφικών καί βιολογικών. Αυτό όμως δέν ορθώνεται ως εμπόδιο στην δημιουργική μας ζωή, αλλα αποτελεί πηγή έμπνευσης καί συγκινησιακών παρορμήσεων. Που θέλω νά καταλήξω είναι ότι ο Σπινόζα, ο Μαρξ, ο Σαγκάν, ο Φρόϊντ, ο Αϊνστάϊν καί επιτρέψτε μου νά προσθέσω τόν καθηγητή μου Τζέρυ Κόεν, πολιτικής φιλοσοφίας Professor of philosophy Oxford University, αποθανώντα νωρίς από εγκεφαλικό Ιουδαϊκής καταγωγής. Αναφέρω τόν Τζέρυ Κόεν καί ζητώ συγνώμη γιά τήν κατάχρηση χώρου αλλά ήταν ένας οικουμενικός άνθρωπος, ένας ανθρωπιστής, μιά ευφυϊα στήν πολιτική φιλοσοσοφία, ένας φίλος που μέ πείραζε μέ πολύ χιούμορ αποκαλώτας με C C, Ce Ce, από τά αρχικά τού ονόματός μου αλλά εδώ δέν βγαίνει τό χιούμορ, αλλά δεν θά επεκτείνω καί συχνά μέ αποκαλούσε smart. Μέ λίγα λόγια λόγια όλοι αυτοί οί επιστήμονες, οί ευφυείς άνθρωποι, δέν υπάγονται σέ καποια κατηγορία, είτε εθνική είτε θρησκευτική. Είναι άνθρωποι σπανιοι ευφυείς, που δέν ανήκουν σέ καμία πατρίδα, σέ καμία θρησκεία, καί σέ κανένα έθνος, Συμπτωματικά η ταυτότητά τους γράφει ίσως τό θρήσκευμα, τήν εθνικότητα κ.λ.π. Ας μήν λέμε, λοιπόν πως τό Ισλάμ βοήθησε τήν επιστήμη καί τόν αρχαίο Ελληκο πολιτισμό κ.λ.π. Οχι δέν ήταν τό Ισλαμ, αλλά αυτοί οί οικουμενικοί άνθρωποι που δεν ανήκουν πουθενά. Καλό Ισλάμ δέν υφίσταται, Καλός χριστιανισμός δέν υφίσταται, Καλός Ιουδαϊσμός δέν υφίσταται.
  Υπάρχουν μόνο αυτοί οί λίγοι οι ανένταχτοι, οι ευφυείς. Η πολιτισμικότητα, ο λεγόμενος πολυφυλετισμός, καί η παγκοσμιοποίηση δέν επιβάλλονται. Είναι όπως η φιλια η οποία φύεται καί αναπτύσσεται (Βολταίρος).

 9. Ο/Η eklag λέει:

  Εγκλωβισμένος ψάχνει επιζώντες στα ερείπια και οι Εβραίοι τον πυροβολούν:
  ΧΟΡ ΙΣΡΑΗΛ-Έριχ Φριντ

 10. Αλήθεια, αυτή η πράξη τού Ισραϊλήτη στρατιώτη αποτελεί ένα μεμονομένο παράδειγμα ή είναι η έκφραση ενός ολόκληρου λαού? Είναι η φασιστική εκδήλωση ενός καί μόνο ανθρώπου, ή αποτελεί τήν σημαία εκφράζοντας τόν απόλυτο φασισμό ενός ολόκληρου λαού, τού Ισραϊλήτη λαού?
  Πολλά πράγματα σ΄αυτόν τόν κόσμο πρέπει νά μπαίνουν κάτω από τό μικροσκόπιο τής αναθεώρησης καί κάποιοι λαοί πρέπει νά αντιμετωπίζονται μέ πολύ αυστηρότητα καί μέ καθαρά κριτήρια, ιστορικά καί εδαφικά. Ποίοι είναι αυτοί που ξεριζώνουν άλλους λαούς από τίς πατρίδες τους , (ιστορικά αυτό κάνουν) γιά νά κατοικήσουν αυτοί? Ποίοι είναι αυτοί που κατασφάζουν παυδιά, που παρακολουθούν εξ’ αποστάσεως τόν βομβαρδισμό αμάχων καί βλέπουν τό αίμα νά ρέει ενώ γεύονται τά ορεκτικά τού πικ νίκ τους? Ποίοι είναι αυτοί οί πολεμοχαρείς, οί αιματοχαρείς, οί αρχιφασίστες, ποιός είναι αυτός ο καταραμένος, ο περιπλανώμενος Ιουδαίος? Ποιά είναι αυτή η υποχθόνια δύναμη τού κακού?

  ttp://www.theguardian.com/world/2013/feb/18/israeli-soldier-posts-instagram-palestinian?CMP=EMCNEWEML6619I2

 11. Βλέποντας πως ο σύνδεσμος στό παραπάνω σχόλιό μου δέν λειτουργεί, σκέφτηκα νά τόν ξαναβάλω εδώ ελπίζοντας νά λειτουργήσει εδώ. Αξίζει νά δεί ο κόσμος τήν εικόνα τού Παλαιστίνιου παιδιού, στόχου, αυτού τού Ισραϊλίτη στρατιώτη.

  http://www.theguardian.com/world/2013/feb/18/israeli-soldier-posts-instagram-palestinian?CMP=EMCNEWEML6619I2

 12. Ο/Η ανώνυμος λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.