Αντί να καταδικάζουν οι κληρικοί τα Gay Parades, θα μπορούσαν να κάνουν ένα δικό τους…

Κάποιοι ιερείς που δεν δηλώνουν gay, αλλά σαφώς είναι, να πάψουν να καταδικάζουν υποκριτικά τους ανθρώπους με ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν ενοχλούν με την ιδιότητά τους αυτή κ α ν έ ν α ν. Δεν είναι εγκληματίες.


xristdls

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν θεωρούνται καν πλημμέλημα, είτε ηθικά είτε συνταγματικά.

Οι αγρυπνίες τύπου Άνθιμου προκαλούν κυρίως γέλιο, και σε άλλους δε θλίψη (κακώς, με τους βλάκες θα πρέπει να γελάει κανείς…).

Οι ιερείς μας, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν με το σπαθί τους (ά ν ε τ α…) το δικαίωμα σε ένα δικό τους gay parade.

Θαρρώ ότι το parade αυτό θα ήταν μαζικότερο από κάθε άλλο, η συμμετοχή θα έσπαγε κάθε ρεκόρ. Ο κλήρος και σε αυτό το ζήτημα είναι φανερά δυναμικότερος σε αυτόν τον τομέα από οποιοδήποτε άλλον επαγγελματικό κλάδο.

Ιδού λοιπόν κληρικοί, κάντε το δικό σας Gay Parade και μην κατακρίνετε των άλλων, γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!

***

ΥΓ:

Αγρυπνία Άνθιμου για το Thessaloniki Pride 

«Αίσχος» και «πρόκληση», χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

«Η Εκκλησία έχει μια προτροπή: “μη δώτε το άγιον τοις κυσί”, δηλαδή “μην ανακατεύετε τα άγια ζητήματα και πράγματα με τα σκυλιά”» απάντησε ο μητροπολίτης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Σεβαστείτε και το σχήμα και τη ζωή μου ολόκληρη για τα θέματα της Εκκλησίας και του λαού μας και την ευπρέπεια και μη με αναμιγνύετε με αυτό το αίσχος. Τελείωσε. Είναι μια διαστροφή της ανθρωπίνης υπάρξεως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος και τόνισε πως δεν έχει επικοινωνήσει για το θέμα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Είπε ότι υπάρχει συγκέντρωση χριστιανικών οργανώσεων στην αυλή του Αγίου Δημητρίου το βράδυ της Παρασκευής και θα ακολουθήσει αγρυπνία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το gay pride, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και ο ίδιος.

 

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

27 Responses to Αντί να καταδικάζουν οι κληρικοί τα Gay Parades, θα μπορούσαν να κάνουν ένα δικό τους…

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για πολλά θα μπορούσα να ρωτήσω την Αυτού Σεβασμιότητα, σχετικά με την στάση του σε δημοσιοποιημένα σεξουαλικά σκάνδαλα Αρχιερέων (φίλων του) ή και κληρικών δικών του ή άλλων Μητροπόλεων, αλλά ρωτάω μόνο για ένα:
  Συμμετείχε, ως Αλεξανδρουπόλεως, μαζί με 11 ακόμη Αρχιερείς (εν οις και τον Ηλείας Αθανάσιο, κατηγορηθέντα για ομοφυλοφιλική σεξουαλική παρενόχληση από υφιστάμενους κληρικούς του και αθωωθέντα από το Συνοδικό δικαστήριο, αθωωθέντων παρομοίως και των κατηγόρων του!!!!!) στη δίκη (που την προκάλεσαν οι ενέργειες του Υπ.Παιδείας της ΝΔ κ.Βαρβιτσιώτη) του διαβόητου πορνοφασίστα και βασανιστή μητροπολίτη Πρέβεζας αγίου Στυλιανού, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε και από τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο (χωρίς να διαμαρτυρηθεί ούτε ο ευσεβέστατος τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συρμαλένιος, έστω για να εκπροσωπήσει τους Μακρονησιώτες αγωνιστές).
  Με σολομώντεια σοφία οι 6 από τους 12 Αρχιερείς αθώωσαν το δεσπότη και οι 6 τον καταδίκασαν (τι αριθμητική σύμπτωσις) και έτσι αθωώθηκε (αποφ. 3/1979) γιατί σε περίπτωση ισοψηφίας η πλάστιγγα γέρνει, είπαν, υπέρ του κατηγορούμενου (αγνοούμενης της βαρύτητας της ψήφου του προεδρεύοντος Πολύκαρπου της Κέρκυρας, που ούτε αυτός μάθαμε τι ψήφισε).
  Σε βάρος του υπήρχαν ακαταμάχητα τεκμήρια, φωτογραφίες, η βοή του λαού της Πρεβέζης, μαρτυρίες, οι οιμωγές των θυμάτων του στη Μακρόνησο κλπ, αλλά η Σύνοδος έκανε το βλάκα και μάλιστα δεν ανακοίνωσε ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά από τους 12 συναδέλφους του Πρεβέζης.
  Αργότερα ο Πρεβέζης αθωώθηκε ομόφωνα ύστερα από έφεσή του, από το χουντικό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και 11 μητροπολίτες (αποφ. 4/1980) ακόμη και από την κατηγορία ότι αμέλησε να αντιμετωπίσει το σκανδαλισμό των πιστών. Μεταξύ των δικαστών του και ο ηθικολόγος Χρυσής Αυγής και Ντερτιλή Καλαβρύτων Αμβρόσιος, όπως και ο γνωστός κλέφτης και μετέπειτα Αττικής πορνο-Παντελεήμων, (που η Σύνοδος τον κάλυπτε και αναγκάστηκε να τον καθαιρέσει με διαταγή του Αρ.Πάγου και τώρα θέλουν να τον αποκαταστήσουν) καθώς και ο Λήμνου Παντελεήμων, που το έσκασε μετά μαζί με τον (ακόμη αδίκαστο από τη σύνοδο!) Γιοσάκη κυνηγημένος από το ποίμνιό του από την έδρα του.
  Αφού πρώτα αναρωτηθώ πόσους κληρικούς έχει συγκαλύψει η Σύνοδος όταν με τόση ευκολία αθωώνει τον πιο διαβόητο πορνομητροπολίτη που η υπόθεση του είχε πάρει τεράστιες πανελλήνιες διαστάσεις, φτάνοντας να γίνει κινηματογραφικό και θεατρικό έργο και αφού παραπέμψω στη wikipedia όπου μεταξύ της παγκοίνως γνωστής προκλητικότατης ερωτικής δραστηριότητάς του (ακόμη και με παπαδιά), στην οποία χρησιμοποιούσε μέσα ολότελα αθέμιτα, αναφέρεται χωρίς να έχει αποτολμηθεί η αμφισβήτησή του:
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82

  «Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9] (Καρατζαφέρης Σπύρος: «τηλεοπτική συνέντευξη», 2008),

  να ρωτήσω τον από τα Κούκουρα ορμώμενο Μακεδονομάχο, επιβάτη της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με αντικανονική μετάθεση από την Αλεξανδρούπολη, «εκπρόσωπο» του «Σταυρωθέντος» και θιασώτη του Αρχισταυρωτή Μεγαλέξανδρου, που όταν υποκριτικά υπερασπίζεται το αμόλυντο της θείας Κοινωνίας, αγνοεί ακόμη και το τι λέει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γι’αυτό:

  1. ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ;
  2. Γιατί δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο που δείχνει τόσο υποκριτικά για την gay parade για τα σκάνδαλα των κληρικών που με τόσο προκλητκιό τρόπο αθωώνονται ή κουκουλώνονται;
  3. Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ π.χ. για τον καταδικασμένο σε παιδεραστία πρωτοπρεσβύτερο Παπουτσάκη, που κρυβόταν από το Εφετείο και τον οποίο η Εκκλησία δεν δίκασε ποτέ;
  4. Aν αυτοί που κάνουν πολιτικό γάμο διαπράττουν «πορνεία», όπως ουρλιάζει, τότε οι ψευτοηθικολόγοι μητροπολίτες που (το λιγότερο για το οποίο κατηγορούνται) συγκαλύπτουν περιβόητους πόρνους συναδέλφους τους και συλλειτουργούν μαζί τους τι διαπράττουν;

  Σχετικό και το παρακάτω ανάγνωσμα:

  https://roides.wordpress.com/2009/08/03/02aug0/

  Εφημέριος του Παναγιότατου Άνθιμου σε διακοπές στη Στυλίδα

  Σχετικό και το συναφές:
  https://roides.wordpress.com/2012/06/28/28june12/
  Άνθιμος κατά gay (πλην κληρικών)
  _______________

  Τέλος θέλω να ρωτήσω τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που αποδοκιμάστηκε με τρόπο ντροπιαστικό ως υποψήφια περιφερειάρχης από τους δημοκρατικούς πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (πήρε μόνο 11, 68%, ούτε τους μισούς δηλαδή ψήφους του κόμματός της!), γιατί (αν όχι για άλλους 100 λόγους), δεν υποβάλει το πρώτο μου ερώτημα στον Άγιο, για να τιμήσει τη μνήμη των συντρόφων της που βασανίστηκαν στο Μακρονήσι από τον εξομολόγο Στυλιανό της Πρέβεζας;
  Αυτή η καθόλου τιμητική για την ίδια σιωπή της γύρω από τις προκλήσεις του Άνθιμου (να θυμίσω πως ο αστός Μπουτάρης έχει συγκρουστεί μαζί του και πως ο Άνθιμος είχε την πρώτη φορά, μάταια, ζητήσει δημόσια την καταψήφισή του) και αυτή η άθλια συμπεριφορά τοπικών παραγόντων του κόμματός της να πρωτοστατούν στις δημόσιες σχέσεις με την Εκκλησία και να οργανώνουν συνέδρια στην έδρα του (Αριστερά και Εκκλησία) στα οποία ο Άνθιμος («μαύρισε ο τόπος από τους μετανάστες») καλείται ως ομιλητής, εκτός από τον εξευτελισμό της, της έχουν προσκομίσει έστω και ελάχιστο πολιτικό όφελος;

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Χριστιανός παπάς Άνθιμος: Μαύρισε ο τόπος από μετανάστες

   • Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Το άρθρο είναι επιτυχημένο! Όσο για τον Άνθιμο θα του θυμίσω δυο παροιμίες:1. Στου κρεμασμένου το σπίτι ΔΕΝ μιλάμε για σχοινί-Στην …..είχε (κάποιος δεσπότης) οδηγούς φαντάρους.Κάποιος απ’
    αυτούς ταξιδεύοντας μαζί μου και προσπαθώντας εγώ να επαινέσω τον …..,γιατί ως κληρικός
    μου άρεσε από τότε, που ήταν προϊστάμενος στον …..ενορία μου,μου είπε ότι είχε ε-
    πανειλημμένα παρενοχλήσει τους οδηγούς του κι έμεινα κάγκελο!!!!
    2.Όσα δε φτάνει-τώρα λόγω γήρατος-η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!!! Εκτός και πιεζόμενος από
    τα ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ των σφηκοφωλιών,που ακούνε στο όνομα:(παρ)εκκλησιαστικές οργανώσεις κι
    από το»Στόχο»δε μπορεί να κάνει διαφορετικά!!!!!!!
    3.Σε ό,τι αφορά το κήρυγμά του»απ’άμβωνος»,αν επιχειρήσει να τα πει απ’έξω «κανει κοιλιά»
    γιαυτό ακολουθεί πια το γραπτό κήρυγμα!Εκείνο όμως,που με ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ τα μάλιστα είναι
    ότι ανακατεύεται σε θέματα πέραν της αρμοδιότητάς του!!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ;;;;;;;;;;
    4.Ήδη έχει φθάσει 80 χρονών ΓΙΑ ΠΟΣΟ ακόμη θα βρίσκεται στη θέση αυτή,όταν είναι ΣΙΓΟΥΡΟ
    κι όχι μόνο γιαυτόν,αλλά και γιάλλους 15 ότι πια ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν και πρέπει
    ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ για τις μονές της μετανοίας τους κι όχι να μιαίνουν το άγιο θυσιαστήριο
    με τις βρωμιές τους,που αρχίζουν από τα χνώτα κι απ’ αυτά,που λόγω ηλικίας ενίοτε δεν
    ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Κάπα,
    συγνώμη για τη λογοκρισία, αλλά έσβησα τα στοιχεία κάποιου μητροπολίτη, φίλου των στρατευμένων νέων για προφανείς λόγους, όχι πως τα αμφισβητώ.

 2. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Δεν ξέρω ποιος επέλεξε να βάλει τη συγκεκριμένη φωτογραφία του μακαρίτη Χριστόδουλου με δί-
  πλα τον Κουμαριανό,αλλά η επιλογή ΔΕΝ είναι επιτυχημένη,γιατί τον δείχνει μάλλον,όταν βγήκε
  από το νοσοκομείο αδύνατο και καταβεβλημένο!!Τόσες άλλες υπάρχουν……..!!!!!!!!!

  • Ο/Η Γκρουμ του Φορ Σίζονς λέει:

   http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=194158
   TO Bήμα
   Πανδώρα

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2007 00:00

   Πολύ κακό για το τίποτε η φασαρία για τη διήμερη διαμονή του Αρχιεπισκόπου
   Χριστόδουλου στο αγαπημένο του «Four Seasons» του Μιλάνου. Τo συνολικό κόστος των 3.527

   ευρώ ασφαλώς δεν είναι ευκαταφρόνητο, όμως ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος οφείλει να αναγνωρίσει στον Μακαριότατο ότι υπήρξε συνετός ως προς το οικονομικό ζήτημα. Λόγου χάριν, άλλος στη θέση του ίσως είχε βολέψει τον συνοδό του σε άλλο δωμάτιο, φθηνότερο.

   Οχι όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ούτε μείωσε τον συνοδό του ούτε επιβάρυνε το ταμείο της Αρχιεπισκοπής (ή, τέλος πάντων, του ευγενούς και γαλαντόμου χορηγού του) με το κόστος ενός ακόμη δωματίου, αλλά μοιράστηκε τη δική του σουίτα με τον συνοδό του.

   Προφανώς δε, μοιράστηκε μαζί του και το κρεβάτι του, διότι βάσει της ίδιας λογικής θα ήταν μάλλον αντιχριστιανικό αν κρατούσε για τον εαυτό του ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και έστελνε τον συνοδό του στον καναπέ.

   Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην περίπτωση δύο καλογέρων που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Αν επρόκειτο για δύο λαϊκούς ίσως ετίθετο ένα ζήτημα, όχι όμως για δύο ανθρώπους που έχουν πάρει όρκο αγαμίας ενώπιον του Θεού. Και, εν πάση περιπτώσει, ας μη μας διαφεύγει ότι, στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου που λατρεύουν οι σχεδιαστές μόδας και τα μοντέλα, η περίπτωση δύο ανδρών που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο δεν προξενεί εντυπώσεις. Αν μάλιστα συνοδός του Μακαριοτάτου ήταν ο παχύς διάκος που έχουμε συνηθίσει πια να τον βλέπουμε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου εδώ και αρκετούς μήνες, τότε η Εκκλησία θα πρέπει να μένει υποχρεωμένη έναντι του «Four Seasons» του Μιλάνου, διότι θα μπορούσε να τους έχει χρεώσει ως τρία άτομα…

   Μαθαίνω πάντως ότι οι χειμερινές διακοπές του Αρχιεπισκόπου δεν περιορίστηκαν στο διήμερο του Μιλάνου. Ο Μακαριότατος και η παρέα του έφθασαν εκεί κατευθείαν από την Ελβετία, όπου είχαν περάσει τέσσερις ημέρες. Στη συντροφιά του περιλαμβάνονταν ο υπέργηρος τέως Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος (που έχει αποκτήσει και νέο προσωνύμιο στους κύκλους της ιεραρχίας), ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης της «Αλληλεγγύης»…

   • Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

    Να που υπάρχει κάτι σε ποιο παχουλό για να μην στενοχωριέται και ο Κάπας.

 3. Ο/Η Psycho λέει:

  Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σεραφείμ καταδικασμένος για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικου, δηλώνει πως θα προσεύχεται για το θύμα του.

  http://www.pokrov.org/sentencing-set-former-high-ranking-priest-convicted-sexual-assault-read-httpwww-ctvnews-cacanadasentencing-set-former-high-ranking-priest-convicted-sexual-assault-1-1874267i/

  Author: Steve Lambert, The Canadian Press

  Date Published: 18/06/2014

  WINNIPEG — A former Orthodox priest facing possible jail time for molesting an altar boy expressed empathy Wednesday toward his victim.

  “Having read the victim impact statement, I felt extreme sadness and pain in my heart that he was feeling those things,” Seraphim Kenneth Storheim said in a brief address at the end of his sentencing hearing.

  Storheim also said he will pray for the victim “even more” from now on.
  The Crown requested a 12-month jail sentence for Storheim, who was convicted in January of one count of sexual assault on a boy who was living and working with him in Winnipeg in 1985. The boy had been sent to live with Storheim by his family who lived in another community.

 4. Ο/Η Aντε από δω ρε Άνθιμε λέει:

  http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_kunena&func=view&id=13110&catid=43&Itemid=2&lang=el

  Ιερέας αποπλάνησε 20χρονο με διανοητικά προβλήματα
  4 Years, 11 Months ago

  Σοκ στη Στυλίδα. Ιερέας από τη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι αποπλάνησε 20χρονο αγόρι, το οποίο έχει διανοητικά προβλήματα, με στόχο να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

  Οι γονείς του παιδιού κατήγγειλαν το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, ο παπάς οδήγησε τον 20χρονο σε ερημική περιοχή, όπου επιχείρησε να τον βιάσει.

  Μετά από έρευνα, ο ιερέας εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο της Στυλίδας, συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

  Το μεσημέρι, ο… άνθρωπος του Θεού, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Λαμίας, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του για κακουργηματικές πράξεις και παραπέμφθηκε στον ανακριτή απ’ όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=54696&cid=4

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=75368:poios-kai-giati-ekbiaze-ton-mhtropolith-roz-istories-me-katatheseis-xiliadon-euro&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=68
  Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!

  Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 09:22

  «Ακολασίες στις δεσποτικές αυλές»; – “Ροζ” εκβιασμοί κάτω από το ράσο και πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμό του εκβιαστή !

  http://ecclesiasthemata.blogspot.gr/2008/07/blog-post_6260.html
  O πρόεδρος του συνδέσμου κληρικών:

  «Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»

  http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/4082-2429
  Ιερέας συνελήφθη για προώθηση ανήλικης σε πορνεία

  http://www.lifo.gr/now/world/37034?comments_page=1&comments_order=r
  13 Μαΐου 2009

  5.11.2013
  Ιερέας ένοχος για παιδεραστία στην Κύπρο .

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/03/2003

  Ελευθεροτυπία – «Η διαφθορά ενδημεί στην Ιερά Σύνοδο». Μια σκληρή σε ύφος επιστολή έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στα τέλη Ιανουαρίου, από τον μητροπολίτη Αιτωλίας και …

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=17.03.2003,id=12158760

  Καταγγελία για μητροπολίτη ιδιοκτήτη αντρικού πορνείου

  Επίσης, άλλη μία καταγγελία-βόμβα έγινε στη ΝΕΤ 105,8 δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. “Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους”, δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, “ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς”.

  Ελευθεροτυπία (11.2.2005).
  “……Εντύπωση όμως προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευστάθιου Κολλά, Γενικού Γραμματέα του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας: «Είχαμε προειδοποιήσει τον Αρχιεπίσκοπο για κάποιον ότι διατηρούσε πορνείο ανδρών και τον προώθησε επίσκοπο…», είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

  Και πρόσθεσε: «Είχαμε προειδοποιήσει και μάλιστα για κάποιον στον Αρχιεπίσκοπο, μέσα στη Σύνοδο που πήγαμε, ότι δεν είναι απλώς πού…ης αλλά διατηρεί και πορνείο ανδρών και τον προώθησε επίσκοπο. Αρα εδώ έχουν γίνει παιχνίδια…».

  Θ.ΤΣ.

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=11.02.2005,id=54430760,67664680,89871912,81838248,32493864,49822792

 5. Ο/Η Θηλύγλωσοι αρχιμανδρίτες λέει:

  http://www.kathimerini.gr/697830/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/nai-paramenei-ara-ola-epitrepontai

  KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

  Του Χρηστου Γιανναρα
  Ναι, παραμένει: άρα όλα επιτρέπονται
  20.03.2005

  «Σκοτεινές και αόρατες δυνάμεις ζητούν να θέσουν την Εκκλησία, την πνευματική μητέρα του λαού μας και κιβωτό του Γένους, στο περιθώριο… H ασέβεια γαυριά και εγείρει με θράσος το κεφάλι της, όχι πλέον μόνον εναντίον των προσώπων μας, αλλά εναντίον του όλου σώματος της Εκκλησίας…».

  Το τέχνασμα ευτελέστατο (κόλπο φτηνό και παμπάλαιο) προσβάλλει ώς και τη μέτρια νοημοσύνη. Αν ο αρχιεπίσκοπος διόρισε διευθυντή του πολυπρόσωπου ιδιαίτερου γραφείου του ένα εικοσιεξάχρονο παιδί προκλητικά θηλύγλωσσο, και αν το δύστυχο αυτό παιδί, μέσα στο ίδιο το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον πέταξε τα ράσα, δηλώνοντας δημόσια ότι έτσι «ξαναβρίσκει τη ζωή», τι χρειάζονται «σκοτεινές δυνάμεις»; Και γιατί πρέπει να είναι ο λαός που καλείται σε ολονυχτία προσευχών συντριβής και μετάνοιας για την απερισκεψία του αρχιεπισκόπου;

  Αν ο αρχιεπίσκοπος επέλεξε ως εγγύτατον, απολύτως έμπιστο και υπέρμετρα οικείο τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος, και αν αυτός διαπλέχθηκε φανερά με υπόκοσμο (Γιοσάκη, Βαβύλη), με σκανδαλουργό μητροπολίτη (Αττικής) και με πειραϊκά κυκλώματα εξαγορασμένων δικαστών, γιατί η ευθύνη βαραίνει τους «πολέμιους της Εκκλησίας» και γιατί πρέπει ο λαός να εκφέρει ολονυκτίως το «ημάρτομεν, ηνομήσαμεν, ηχρειώθημεν»;

  Αν η «οικογένεια» του αρχιεπισκόπου, η τυρεύουσα «Χρυσοπηγή» θέλησε να επιβάλει στανικά ως πατριάρχη Ιεροσολύμων τον ανεκδιήγητης ανικανότητας Ειρηναίο και απέστειλε τον οπλοφορούντα αρχιμανδρίτη Φαρμάκη να συνεργαστεί με τον Βαβύλη στην πλεκτάνη εξόντωσης ηθικής των συνυποψηφίων (έμπειρη σε πλεκτάνες η «Χρυσοπηγή» ύστερα από την εξόντωση που πέτυχε του Θηβών Ιερωνύμου), τι λόγο μπορούν να έχουν αόρατα κέντρα αντιχρίστων και γιατί πρέπει να φορτώνεται ο λαός ενοχές άξιες προσευχών μετανοίας;

  Το περιθώριο: αυτό είναι που ολοφάνερα τρέμει ο αρχιεπίσκοπος και δεν μπορεί να κρύψει τον τρόμο του. Με το ευτελέστατο τέχνασμα ότι «βάλλεται η εκκλησία» προσπαθεί να μεταφέρει στον θεσμό την κατακραυγή που αφορά το πρόσωπό του – να παραμείνει γαντζωμένος στο αξίωμα και στις εξουσιαστικές προνομίες του. Τα κύματα του αποτροπιασμού που προκάλεσαν οι διαπλοκές του και η δημοσιολαγνεία του (κύματα και κακόβουλης αναπόφευκτα εκμετάλλευσης των λαθών του), τα ερμηνεύει σαν ενορχηστρωμένη απειλή των ιερών και των οσίων του «έθνους». Θεωρεί τους πάντες αφελείς.

  Θα παραμείνει τραγικό δείγμα επισκοπικής έκπτωσης η κηρυγματική παραληρηματική του υστερία στον ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου (μεταδόθηκε από όλα τα δελτία ειδήσεων) – μια θλιβερή καρικατούρα ποιμενάρχη με νεκρωμένα εκκλησιαστικά αισθητήρια: Να υποδύεται ο επίσκοπος τον κομματάρχη, να μεταβάλει τον τόπο – τρόπο της Ευχαριστίας σε παλκοσένικο για ναρκισσιστικές εκρήξεις πληγωμένης μεγαλομανίας.

  «Τώρα ζητούν να καθιερωθεί ως υποχρεωτικός ο πολιτικός γάμος ακόμα και για τους πιστούς, με συνακόλουθο ευτελισμό του εκκλησιαστικού μυστηρίου του γάμου. Τώρα ζητούν τη νομιμοποίηση της συμβιώσεως των φιλομοφύλων ζευγαριών. Τώρα θέτουν και πάλι θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας. Τώρα όλα. Είναι άραγε τυχαίο;». Οχι βέβαια, καθόλου τυχαίο. Είναι συνεπέστατο παρακολούθημα των αρχιεπισκοπικών αμαρτημάτων: Απόληξη (και ευκαιριακή εκμετάλλευση) του απροσμέτρητου σκανδαλισμού που προκάλεσαν οι προκλητικές (στους αντίποδες του εκκλησιαστικού ήθους) επιλογές του αρχιεπισκόπου: ο Κουλουσούσας, ο Θεσσαλιώτιδος, ο Αττικής, ο Ιεροσολύμων, ο Φαρμάκης, ο Βαβύλης, ο Γιοσάκης. Και δεν έχει ακόμα βγει όλος ο θίασος επί σκηνής.

  Κάποιο επιπλέον άλλοθι δεν χρειάζεται ο καταιγιστικός αμοραλισμός της παρακμιακής μας κοινωνίας. O αρχιεπίσκοπος παραμένει στον θρόνο του: άρα όλα επιτρέπονται. Κανένας δεν οφείλει να δίνει λόγο για τίποτα.

 6. Ο/Η Παπα Λάμπραινα λέει:

  gay παπάς φιλμ «Νήσος»

  gay παπάς Ελληναράς, αλβανική σάτιρα, παπαδιές οι Αλβανοί εργάτες στα τσιφλίκια σας, σας πήραν πρέφα, κάτι ξέρουν

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Είναι φυσικό ένα νεοφώτιστο κόμμα της Εκκλησίας, που διοργανώνει συνέδρια με ακροδεξιούς μητροπολίτες και συγκαλύπτει τη βοήθεια που δίνει η Εκκλησία στη Χ.Α., και που υπερασπίζεται το τεκμήριο αθωότητας και την τσέπη των Νεοναζιστών, να μην έχει το ηθικό ανάστημα, έτσι που ψαρεύει στα θολά νερά, να υπερασπιστεί έναν δικό του νέο άνθρωπο, που τόσο αισχρά χτυπήθηκε. Το κόμμα αυτό που συναγελάζεται με ακροδεξιούς δημοσιογράφους, συμβούλους και πολιτικούς και με γκλάμουρους ύποπτους διαφημιστές, έχει υποστείλει τη σημαία των αρχών του χάριν μιας αμφίβολης και χωρίς μέλλον προσωρινής κατάληψης της εξουσίας. Είναι ένα κόμμα που επειδή δεν έχει την εντιμότητα να πει πως αναζητάει συνεργασίες στα καλά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (φυσιολογικό), αλλά δυστυχώς και πάρα πολύ δεξιότερά τους (Eκκλησία-λαϊκή Δεξιά-Καμμένος, απόλυτα αφύσικο), κάνει προσχηματικές δήθεν προτάσεις συνεργασίας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο ΚΚΕ. Ο δειλός αρχηγός του κόμματος δεν έχει το ηθικό ανάστημα να υπερασπιστεί μια δική του επιλογή και τον αφήνει να τα βγάλει πέρα μόνος του στην αρένα που τον έριξε.
  Θέλει αρετήν και τόλμην κε Τσίπρα η αριστερή πολιτική

  Ο δημοσιογράφος, που είναι γνωστό πως δεν μασάει τα λόγια του, λέει μεγάλες αλήθειες:
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=34872

  22 Ιουνίου 2014

  Γιάννης Παντελάκης

  Σιωπή για τον Γαβριήλ…

  Έχουν περάσει πέντε ημέρες από τότε που ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε μια γενναία (για τα ελληνικά δεδομένα) δήλωση. Έγραψε στη σελίδα του στο facebook ότι δέχτηκε μια επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού. Η γνωστή πια ιστορία με το βίντεο. Όπως σημείωσε, ο εκβιασμός έχει ξεκινήσει μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Έχει περάσει χρόνος από τότε ε; Αρκετός. Σ’ αυτό τον χρόνο, δεν είδα κανέναν απο τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται το στέλεχός του.

  Αντίθετα, είδα πολλούς άλλους να το κάνουν. Είδα δημοσιογράφους να γράφουν κατά του εκβιαστή, κάτι σπάνιο, δύσκολα ένας δημοσιογράφος στρέφεται εναντίον άλλου. Είδα πολλούς, ευχάριστα πολλούς πολίτες, που μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσαν να συμπαραταχθούν με τον Σακελλαρίδη και να καταδικάσουν τον Τριανταφυλλόπουλο. Είδα και πολλά στελέχη άλλων -πλην ΣΥΡΙΖΑ- κομμάτων να στέκονται δίπλα του. Όμως τα άλλοτε λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αυτό το χρονικό διάστημα είχαν άλλες προτεραιότητες.

  Αν μέχρι τις 17 Ιουνίου (όταν δηλαδή έκανε τη δήλωση ο Σακελλαρίδης), υπήρχε μια δικαιολογία για τη σιωπή -το θέμα κινείτο στο επίπεδο του παρασκηνίου- μετά την ημερομηνία αυτή δεν βρίσκω πολλές δικαιολογίες. Μάλλον καμία. Ενα στέλεχός τους καταγγέλει ευθέως εκβιασμό. Και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα. Και δεν το κάνουν μόνο τα στελέχη εκείνα που συχνά-πυκνά συναντούσες στα πάνελ του Τριανταφυλλόπουλου. Από τέτοιους τύπους δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσες, πόσω μάλλον πολιτικές ευαισθησίες. Τα λεπτά δημοσιότητας είναι κάτι ιερό. Έστω και αν προέρχονται από τις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου, του Τράγκα και άλλων σχετικών εκφραστών αυτής της δημοσιογραφίας. Ηχηρή ήταν η σιωπή και απ’ όλους τους άλλους. Εκείνους που βλέπεις ή ακούς καθημερινά να παρεμβαίνουν στη δημόσια ζωή για οτιδήποτε.

  Για τη σιωπή αυτή, μας είχαν προϊδεάσει βέβαια. Ο Σακελλαρίδης δεν εκανε μια δήλωση με τον τρόπο που συνηθίζεται. Είτε μέσω του γραφείου τύπου του κόμματος, είτε μέσω του συνδυασμού του στον Δήμο. Ούτε καν σε μια απλή κόλλα χαρτί που θα πήγαινε σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία. Έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Δεν ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση, πως ο Σακελλαρίδης δεν διανύει μόνο τη μεγαλύτερη δοκιμασία στη ζωή του, πρέπει να περνάει και τη μεγαλύτερη πολιτική μοναξιά. Τον άφησαν να ενηλικιωθεί πολιτικά με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

  Από έναν φίλο, του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συζήτησα γι’ αυτή τη σιωπή, πήρα την απάντηση, πως «υπάρχει ένα βίντεο με προσωπικές έστω στιγμές, που όμως ήταν δύσκολο να υπερασπισθεί δημόσια το κόμμα». Μου φάνηκε τουλάχιστον αστεία η απάντηση. Δεν μ’ ενδιαφέρει το περιεχόμενο του βίντεο. Δεν έχει και σημασία. Το μείζον είναι η προστασία από τον πολιτικό εκβιασμό, από τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, απο τη χυδαιότητα. Αυτό ήθελα να δω από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά, που καταγγέλουν μεγάλα κανάλια, κηρύσσουν εμπάργκο σε εκπομπές που δεν τους αρέσει ο παρουσιαστής και μιλάνε για ελεγχόμενη πληροφόρηση. Κι όμως, σιωπούν απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο: ενός ωμού εκβιασμού.

  Ανάλογα αδύναμη, είναι και μια δεύτερη δικαιολογία που προσπάθησε να προβάλλει. Πως αν έκαναν δημόσια τοποθέτηση, θα έδιναν και μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα. Λάθος. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα έτσι κι αλλοιώς, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να το φέρει. Απλά, τώρα ήρθε στη δημοσιότητα και όλοι μιλάνε γι’ αυτό, χωρίς πρωτεύον στοιχείο του να είναι η καταδίκη του εκβιασμού.

  Σε μια ανάρτησή της χθες στο facebook, η Ρένα Δούρου (η μόνη που, έστω τώρα, κάτι έκανε) έγραψε πως «Στον Γαβριήλ χρωστάμε το τέλος της δημοσιογραφίας της κλειδαρότρυπας. Είμαστε μαζί του». Γι’ αυτό το τελευταίο διατηρώ πολλές αμφιβολίες, όχι για τη Δούρου, αλλά για τους συντρόφους της. Πολλές αμφιβολίες έχω και για το πρώτο μέρος της διαπίστωσής της. Ούτε το τελος της δημοσιογραφίας της κλειδαρότρυπας ήρθε, θα ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Ούτε την όποια ήττα αυτής της δημοσιογραφίας τη χρωστάμε στον Γαβριήλ και τη μοναχική του δήλωση. Σε όλους εκείνους που αντέδρασαν χωρίς να υπολογίσουν αν ο Γαβριήλ είναι πολιτικά δικός τους ή όχι, οφείλεται…
  ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

 8. H εκκλησία προκαλεί δύο έντονα αντίθετα συναισθήματα. Πρώτον προκαλεί τόν γέλωτα διότι είναι ένας κόσμος ρεντίκωλο καί αντιθέτως ένας κόσμος που προκαλεί οργή καί θυμό μέ τόν ρόλο που παίζει στήν κοινωνική καί πολιτική ζωή τής Χώρας. Μία παρέλαση εκκλησιαστικής ομοφυλοφιλίας θά ήταν ένα μεγάλο θέαμα καθώς διαθέτει χρώμα, πλούτο καί υλικό μπόλικο. Γιατί δέν τό κάνει καί μάς στερεί από ένα τέτοιο θέαμα? Αλλωστε μιά γκέϋ παπα παρέλαση θά έφερνε τήν εκκλησία ΄πιό κοντά στόν λαό καί τόν λαό καντά της. Αναμένομεν.

 9. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Όπου φτώχια, αυταρχισμός και αμορφωσιά εκεί το παπαδαριό δρα.
  Γεωργία, παπάδες και αφιονισμένοι πιστοί κατά των gay

  Priests lead Orthodox anti-gays in violent Tbilisi clashes with rights activists, police

 10. Ο/Η Gay μητροπολίτης με πούπουλα λέει:

  http://www.10percent.gr/old/issues/200706/a03.html

  Αφιέρωμα: πίστη και ομοφυλοφιλία

  συνέντευξη στον Δημήτρη Αγγελίδη
  σκίτσο: Χριστίνα Νεοφωτίστου

  Tο 90% του άγαμου Κλήρου είναι ομοφυλόφιλοι. Ένας τους τιμά τα ράσα που φορά.

  http://www.24grammata.com/?p=37915
  Μια Σουλτάνα στο αιγαίο. Βιαστικά σβησμένες μνήμες.

  γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν το 2000, τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους.
  Η ιστορία έμοιαζε με άθλια, μια βρωμερή επιστημονική φαντασία, τα στόματα που μίλησαν παρουσίασαν σκανδαλιστικές, ροζ ιστορίες που όμως δεν φαίνεται να διασταυρώθηκαν, σκεπάστηκαν με τα χρόνια, αφήνοντας ακόμη και σήμερα μαύρες σκιές γύρω από το όνομα του.

  http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html

  Ουαί υμίν!
  του Νίκου Μελά

  Ποιος ξεχνάει την απύθμενου βάθους και ακράτου χριστιανικότητος ρήση του εν Χριστώ πατρός ημών Χριστοδούλου τον Νοέμβριο του 2004. «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]

  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια [Το Καλάμι] γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.

  Τα τηλεοπτικά παράθυρα είχαν πάρει φωτιά, ο αρχιεπίσκοπος (ο οποίος inter alia μας έχει δηλώσει ότι «δεν ασχολείται με τα γήινα» [Έθνος, 14/11/2005]) προανήγγειλε κάθαρση και ξαφνικά, όλα σταμάτησαν, η Εκκλησία αυτοκαθάρθηκε στη Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και όλα μέλι γάλα.

 11. Ο/Η Gay μητροπολίτης με καλτσόν λέει:

  Άπλυτα μεταξύ ορθόδοξων αδελφών που μαλώνουν

  xristospappas.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2735.html
  ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ

  Ο ιστότοπος του εθνικιστή βουλευτή Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδέλφων του στα ’’οθωμανικά’’ ήθη.

  makeleio.gr/?p=32594
  «Αντεπίθεση» εναντίον του Σεραφείμ με τις φωτογραφίες του Μακελειό για τους ρασοφόρους – μασκοφόρους – νυφούλες… Αλλά κατά τα άλλα κατά των ομοφυλόφιλων

  Δημοσιεύθηκε: 28/11/2013 22:16
  γκει παπαδες, ομοφυλοφιλοι, Σεραφειμ

  Με «όπλο» τις αποκλειστικές και αποκαλυπτικές φωτογραφίες του Μακελειό, για «αμαρτωλούς» αρχιμανδρίτες με ιδιαίτερα γούστα, έχει δημιουργηθεί σάλος στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που φαίνεται να έχουν εξοργιστεί με τις «απειλές» του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ περί αφορισμού των βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ τον γάμων των ομοφυλόφιλων, αφού την ίδια ώρα η εκκλησία προσπαθεί να μαζέψει ακόμα τις χαμένες βλεφαρίδες και τα πέπλα των «παρθένων» νυφών…

  sporeas.gr/papades_papadies_arthro.htm

  «Γεμίσαμε από ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»

  «Έτσι όπως πάμε, θα δούμε και γάμους με gay παπάδες»

  (Δήλωση του προέδρου Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Ευστάθιου Κολλά)

 12. Ο/Η Παιδεραστής μητροπολίτης με κώδικα σιωπής λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=413832
  Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

  ΟΗΕ προς Βατικανό: Παραδώστε τους παιδεραστές ιερείς

  «Εξαιτίας ενός κώδικα σιωπής που επιβλήθηκε σε όλα τα μέλη του κλήρου υπό την απειλή του αφορισμού, κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σχεδόν ποτέ δεν καταγγέλθηκαν»

  Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ

  Πρωτοφανής μετωπική σύγκρουση ΟΗΕ-Βατικανού βρίσκεται σε εξέλιξη με αιχμή του δόρατος τα σκάνδαλα παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και την «απαίτηση» των Ηνωμένων Εθνών για απομάκρυνση όλων των κληρικών που έχει αποδειχθεί ότι ευθύνονται ή είναι ύποπτοι για παιδεραστία, και την παράδοσή τους στις αρχές, κίνηση που καταγγέλλεται από την Αγία Εδρα ως «απόπειρα επέμβασης» στις θέσεις της.

 13. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Ρε Ζωζώ-υποπτεύομαι ότι κρύβεις κάποια ιδιότητα κάτω από το όνομά σου..!!!-δε στενοχωρήθηκα,
  αλλά απλώς επεσήμανα ότι θα μπορούσαν να βρουν μια καλύτερη φωτογραφία κι όχι αυτήν, που δείχνει την αρχή του ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ του τέλους!!Κάποια ευαισθησία απέναντι στους νεκρούς δε ΒΛΑΠΤΕΙ, όποιοι κι αν είναι!!!

  • Ο/Η Zωζώ X.Σ. λέει:

   Είμαι διάφανη δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλοι ξέρουν πως είμαι μια αμαρτωλή.
   Για την φωτογραφία του μακαρίτη είναι πιο συμπαθητικός έτσι παρά χοντρός.

 14. Ο/Η Να σταματήσει η πλάκα λέει:

  Υπάρχουν πολλοί που σέβονται το έργο που…..»διατελούν» (ouaou) οι ιερείς.
  Έχουν σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο για όλα τα θέματα και έχουν κάνει τη διπλωματική τους εργασία στο Πολυτεχνείο με επιβλέποντα καθηγητή υποψήφιο βουλευτή του κόμματος.
  Ας τους ακούσουμε:

  http://kykladiki.blogspot.gr/2011/07/2000.html
  Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

  Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει από τη Μουτσούνα για τη πρώτη του επαφή με τη Νάξο, αναφέρεται στα θετικά και τα αρνητικά του νησιού που τον φιλοξενεί από το 2000 και σχολιάζει τα του ποδοσφαίρου, το «μαζί τα φάγαμε» τη στιγμή που ο Γιάννης Πρωτονοτάριος μας περιγράφει τον φοιτητή Τσίπρα

  […….]
  Σέβομαι το έργο των ιερέων
  ««Η σχέση μου με την Εκκλησία είναι πολύ καλή και θα έλεγα ότι στηρίζεται στην ντομπροσύνη, εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο. Σε κάθε περιοχή, χωριό, που πηγαίνω συνομιλώ μαζί τους και ανταλλάσουμε απόψεις. Με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές και έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις για όλα τα θέματα. Εκτιμώ και σέβομαι τα πιστεύω τους αλλά έχω την δική μου κοσμοθεωρία και δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε».

 15. Ο/Η Psycho λέει:

  http://unfollow.com.gr/blog/web-only/13287-lag-2/

  Ή με τα καρότα ή με το Λαγό

  Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

  Σπύρος Δερβενιώτης

  (….)

  Τίποτα από όλα αυτά δεν συντρέχει στην υπόθεση που γυροφέρνει ο Τριανταφυλλόπουλος, σιγοψιθυρίζει ο Κασσιδιάρης, και δείχνει με καμάρι όπως ενα βρέφος τα κακά του ο κακομοίρης της «Ε» που έγινε ξαφνικά διάσημος για τους λάθος λόγους. To τι θα «σκανδάλιζε» τον Φανταστικό Μέσο Ψευτοπουριτανό Φαν του Τριανταφυλλόπουλου μόνο με λογικά άλματα μπορεί να αποτελέσει «πεδίο εκβιασμού από ξένες δυνάμεις» – και ο Μάκης το ξέρει. Ο Ασλάνης κι ο Κορκολής δεν ήταν πολιτικοί, ούτε ασκούσαν εξουσία, αλλά κι εκεί ο Τριανταφυλλόπουλος έβρισκε ένα μαγκάφιν για να δικαιολογήσει τη «δημοσίευση υπερ δημοσίου συμφέροντος» και να καταστρέψει ανθρώπους που η ζημιά τους στον πλανήτη θα είναι κλάσμα της ζημιάς ύπαρξης του ίδιου του Τριανταφυλλόπουλου ακόμα κι αν πατήσουν όλα τα μυρμήγκια που θα πετύχουν σε όλους τους δρόμους που θα βαδίσουν για το υπόλοιπο του βίου τους – όσοι ζούνε ακόμα.

  Υπάρχει συνεπώς ένα εκκωφαντικό κενό αντίλογου, ένα κενό με το σχήμα του κόμματος της Προόδου. «H Αριστερά δεν εκβιάζεται» – ok, μέσα. Η «Αριστερά» ωστόσο είχε μοναδική ευκαιρία και πεδίο δόξης λαμπρό να βγεί και να υπερασπιστεί τη σεξουαλική ελευθερία «χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις». Οι εύκολες ασκήσεις δημοσίων σχέσεων στο Gay Pride καταντούν κενό γράμμα αν δεν υποστηρίξεις το ίδιο κάθετα το δικαίωμα στη σεξουαλική ελευθερία και σε συνθήκες πραγματικών πυρών. Στο υπέροχο μανιφέστο του 25.000 χρόνια ερωτικής ελευθερίας, ο Alan Moore συνόψισε υποδειγματικά το ιδεολογικό υπόστρωμα αυτής της στάσης ζωής: «Οι σεξουαλικά ανεκτικές κοινωνίες μας έδωσαν τη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό, και τα λοιπά. Οι σεξουαλικά καταπιεστικές κοινωνίες, μας έδωσαν το Μεσαίωνα και το Ολοκαύτωμα».

  Ο Τριανταφυλλόπουλος, με τα στημένα γκάλοπ που βγάζανε «ποσοστά Τσαουσέσκου» στη Χρυσή Αυγή, διάλεξε πλευρά: Mε τους ουρακοτάγκους που φωνάζουν «γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες», με καταπιεσμένα ανθρωπάκια που θεωρούν έσχατη προσβολή να σου πούνε «χαχα, αδερφή είσαι ρε;», με τον Παναγιώταρο, τη Ζαρούλια και το Λαγό. Μεθοδικά όρισε χρόνο, πεδίο μάχης, όρους διεξαγωγής, μέτρα και σταθμά.

 16. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/654093/tin-euhi-tou-mitropoliti-kifisias-gia-tin-upopsifiotita-tou-pire-o-ilias-psinakis/

  Την ευχή του Μητροπολίτη Κηφισιάς για την υποψηφιότητά του πήρε ο Ηλίας Ψινάκης

  Ο κ. Ψινάκης βρέθηκε στην Μητρόπολη Κηφισιάς λίγο πριν τις 13:00 μαζί με τρεις από τους ανθρώπους που θα μπουν στο ψηφοδέλτιό του

  σxόλια αναγνωστών

  ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ : 4

  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

  Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014, 18:39

  Ο άνθρωπος ξέρει τί κάνει. Οι έλληνες ψηφίζουνε οποιον να είναι, αθλητές…. τηλεπαρουσιαστές…. ψωνάρες. Άρα έχει πιθανότητες. Και με την ευλογία του μητροπολιτη κιόλας…… Μεσαίωνας. Γι αυτήν την χώρα δεν υπάρχει ελπίδα πια, και το επαναλαμβάνω: το ψάρι στην ελλάδα βρωμάει από την ουρά, ο ψηφοφόρος είναι το πρόβλημα αλλιώς δεν θα υπήρχανε αυτοί οι «πολιτικοί», ούτε οι τωρινοί ούτε και οι προηγούμενοι.

  panagiotis90

  Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014, 17:29

  κι αναρωτιομουν γιατι τις εκανε τις φιλανθρωπιες πριν λιγο καιρο

 17. Ο/Η Gay λέει:

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12:27
  Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (10.06.15)
  http://www.kathimerini.gr/818628/sketch/epikairothta/politikh/skitso-toy-dhmhtrh-xantzopoyloy-100615

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

 18. Ο/Η XRYSANTHEMO λέει:

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ….ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΕΡΕΑ

 19. Παράθεμα: Αντί να καταδικάζουν οι κληρικοί τα Gay Parades, θα μπορούσαν να κάνουν ένα δικό τους… | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.