Οι δημοκρατικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ

Αρχηγισμός, παλαιοκομματικά πυροτεχνήματα, οσμή διαπλοκής

Χαμηλοβλεπούσα Αριστερά

Χαμηλοβλεπούσα Αριστερά

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Συνεδρίασε πρόσφατα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ διευρυμένη με τους ευρωβουλευτές της, συνολικά 78 άνθρωποι. Συνεδρίαση σημαίνει ανταλλαγή απόψεων και όχι ‘ενός ανδρός’ ομιλία, για να παραφράσω το Θουκυδίδη. Όμως ενώ ευτυχώς μίλησαν και 31 βουλευτές είχαμε μια έλλειψη πληροφόρησης για το τι ειπώθηκε κι από αυτούς, είχαμε μια δημοσιογραφική αναπαραγωγή του κλασσικού παλαιοκομματικού αρχηγικού σκηνικού, που ποτέ δεν ενθάρρυνε τον υπεύθυνο δημόσιο εσωκομματικό διάλογο, ακόμη και στις Κ.Ο. των κομμάτων (ειδικά των δυο μεγαλύτερων), από τις οποίες αντλείται η νομιμοποίηση των κυβερνήσεων, των νομοσχεδίων και των Προέδρων της Δημοκρατίας. Ακόμη και στην ‘κομματική’ εφημερίδα ‘Αυγή’ (13.6) δεν υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, αναφορά στο περιεχόμενο  των ομιλιών τους.http://www.avgi.gr/article/2983539/i-suzitisi-stin-k-o-

Αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα. Είτε πως οι παρεμβάσεις τους ήταν ασήμαντες είτε πως το Γρ.Τύπου του κόμματος δεν τις έδωσε ούτε περιληπτικά στη δημοσιότητα. Και τα δυο ενδεχόμενα δεν τιμούν το ΣΥΡΙΖΑ. Το ρεπορτάζ της ‘Αυγής’ καταλήγει με τη φράση «κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, θέμα που απασχολεί, ούτως ή άλλως, την Πολ.Γραμματεία», χωρίς να καταδέχεται να πληροφορήσει τους πολίτες και ψηφοφόρους ούτε για ένα τόσο επίδικο και αμφιλεγόμενο θέμα (βλ. το ΥΓ) πάνω στο οποίο θα κριθεί και η «κυβερνώσα» θαυμάστρια του Αγίου Όρους Ρένα  Δούρου, η αυτοδιοικητική πολιτεία της οποίας ενδέχεται να αποδειχθεί πλεονέκτημα ή πρόβλημα για το κόμμα της. Μπορεί στην πολιτική κουλτούρα της Αριστεράς η Κ.Ο. να είναι υποτιμημένη σε σχέση με την Κ.Ε. αλλά σχεδόν ποτέ της δεν είχε πολλούς βουλευτές και σήμερα η συγκυρία την υποχρεώνει αν θέλει να κυβερνήσει, να σέβεται στο έπακρο και περισσότερο από τον καθένα, τους κανόνες της όντως ελαττωματικής μας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο από ότι κάνουν τα απαξιωμένα παραδοσιακά αρχηγικά ‘αστικά’ κόμματα.

Πριν ένα χρόνο στο υπουργικό συμβούλιο του κ.Σαμαρά, μια αξιόλογη γυναίκα, η μόνη που έκανε τη διαφορά από την τετραμελή ομάδα των υπουργών της ΔΗΜΑΡ, η κυρία Σκοπούλη, διεκδίκησε το αυτονόητο: «Ένα πρωτοφανές περιστατικό, για συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού. Η υφυπουργός Υγείας κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, ζήτησε το λόγο, κίνηση ασυνήθιστη για συνεδριάσεις υπουργικού συμβουλίου,…» (‘ΤΟ ΒΗΜΑ’-Ραβανός Άρης, 25.4.2013). Ασυνήθιστο λοιπόν να ζητάει υφυπουργός το λόγο σε υπουργικό συμβούλιο. Τότε ως τι συμμετέχει, ως γλάστρα; Αυτή είναι δυστυχώς η διαμορφωμένη αντίληψη των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου.

Επανέρχομαι στην πρόσφατη ομιλία του κ.Τσίπρα στην Κ.Ο. του, για να επισημάνω μόνο τα εξής δυο που πήραν και τη μεγαλύτερη δημοσιότητα:

1. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζοντας την εξουσία θα απομακρυνθεί από τις θέσεις, τις ιδέες, την ιστορία, το ήθος, τον ριζοσπαστισμό, την πολιτική του, τότε πολύ σύντομα θα απογοητευτούν». Να σχολιάσω μια προκλητική αμφισβήτηση της ορατής πραγματικότητας των παλινωδιών και των μεταμορφώσεων της αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Αρκεί, για να μείνω στο επίκεντρο των θεμάτων του μπλογκ μας, να δει κανείς τη στροφή των 180ο προς τον εκκλησιαστικό ληστρικό Μεσαίωνα, που φτάνει μέχρι τη σιωπή για τη φοροασυλία, για το χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, για την απότομη διακοπή μετάδοσης κάθε είδησης σχετικά με τις έρευνες του ΣΔΟΕ στα φουσκωμένα μητροπολιτικά πουγκιά ή στα νεόπλουτα αρχιερατικά συγγενολόγια και για την μη εκδίκαση κραυγαλέων ιερών σκανδάλων (π.χ. «Αλληλεγγύη», Βατοπέδι, ιερά οικόπεδα Βουλιαγμένης) για να απορήσει με την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Μια αυτοκριτική τοποθέτηση και κάποιες εξηγήσεις θα έκαναν σοβαρότερο αυτόν τον αυτοθαυμαστικό όσο και κενό πολιτικό λόγο, που δεν πείθει, δεν κινητοποιεί και δεν ενθουσιάζει κανέναν.

 1. «Δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να είναι παρούσα γιατί αυτό δεν θα είναι ένα χαλαρό καλοκαίρι, αλλά ένα προεκλογικό καλοκαίρι,..». Προς τι η κοροϊδία και ο κλασσικός φτηνός λαϊκισμός με τα χιλιοειπωμένα αρχηγικά ‘κλισέ’; Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο πως θα πάει για μπάνια και πως θα συνεχίσει να λάμπει δια της απουσίας της.  Άλλωστε δεν έχει δώσει ούτε χειμερινά ούτε εαρινά δείγματα συστηματικής εργατικότητας και αντιπολιτευτικής ικανότητας, δεν έχει βρει χρόνο ούτε για να καταθέσει την υπεσχημένη πρόταση για απλή αναλογική και δεν έχει καταδεχθεί να μας ενημερώσει, όπως οφείλει, ούτε για το αν, πως και που υλοποίησε την πολυδιαφημισμένη υπόσχεσή της να δώσει το 20% της μηνιαίας αποζημίωσής της σε κοινωνικό έργο. Αντί λοιπόν να γίνονται αυτές οι αόριστες και ανέξοδες εντυπωσιοθηρικές εξαγγελίες, θα ήταν σοβαρότερο να ανακοινωθεί ο καταμερισμός, ο προσανατολισμός, οι στόχοι, οι δεσμεύσεις και το πρόγραμμα δράσης της Κ.Ο. για το καλοκαίρι, για να μπορούν οι πολίτες να κρίνουν, να ελέγξουν, να συμμετέχουν  και να βοηθήσουν. Προσωπικά πάντως, μιλώντας για διακοπές, θα θεωρούσα σημαντική εξέλιξη για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, αν ο αρχηγός του δεν έκανε φέτος διακοπές φιλοξενούμενος «φίλων» επιχειρηματιών, αν δεν κουβαλούσε την οικογένειά του σε καθαρά πολιτικά ταξίδια (σε αμφιλεγόμενες μάλιστα μακρινές χώρες και κυβερνήσεις) και αν δεν χρησιμοποιούσε τους αστυνομικούς φρουρούς του ως αχθοφόρους.

***

ΥΓ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οπαδοί της ΑΕΚ και ο Άρχων του Πατριαρχείου επιχειρηματίας Μελισσανίδης (Δίκασαν με 12 χρόνια καθυστέρηση για λαθρεμπορία και το αδίκημα… είχε παραγραφεί! 24-5-2013 directNEWS.gr)

(16.6.2014-Πάνος Τότσικας-‘Δρόμος της Αριστεράς’)

«…..φτάσαμε στο σημείο το Τμήμα Οικολογίας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον «φτωχό συγγενή», που δεν λαμβάνεται η γνώμη του σε τίποτα…. Ο Δ.Στρατούλης….. μετά τις πρόσφατες εκλογές εμφανίζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με την Ελ.Αυλωνίτου και τον Γ. Πάντζα και δηλώνουν ότι υπάρχει συμφωνία Μελισσανίδη-ΣΥΡΙΖΑ που δίνει την δυνατότητα στην ΑΕΚ να οικοδομήσει ένα τμήμα 6 περίπου στρ. του Άλσους και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο, έκτασης 22,5 στρ. Ο Στρατούλης δηλώνει στη Βουλή ότι η συμφωνία με τον πρόεδρο της ΑΕΚ «προστατεύει το δάσος» (!), ενώ λίγες ώρες αργότερα οι χούλιγκαν επιτίθενται και απειλούν τους πολίτες που αντιτίθενται: «Εμείς τα βρήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς γιατί ανακατεύεστε;»…… ποιός αποφασίζει για ένα τόσο σοβαρό πολεοδομικό ζήτημα … για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την συρρίκνωση ενός ενιαίου δασικού χώρου;….. Γιατί να αποδεχτούμε την παραχώρηση 29 στρεμμάτων δημόσιας δασικής γης στην ΑΕΚ και σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία; Γιατί να χρηματοδοτηθεί από δημόσιο χρήμα … για να στήσει ένα εμπορικό κέντρο με πρόσχημα ένα γήπεδο;
Γιατί να υποβαθμίσουμε τις συνθήκες ζωής …Γιατί να εξευτελίσουμε ένα νεοεκλεγέντα δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ;… ».

 

 

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Οι δημοκρατικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ

 1. Ο/Η Red λέει:

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2014/06/18/%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad/

  Με σφαίρες απειλούν τους υπερασπιστές του Αλσους στη Νέα Φιλαδέλφεια! Η στάση της ORIGINAL
  από ormithiella

  Αναδημοσιεύει ο Παύλος

  Απειλητικό σημείωμα, συνοδευόμενο από μια σφαίρα περιστρόφου, στάλθηκε σε έναν από τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, που προσπαθούν να υπερασπιστούν το Αλσος της πόλης από τα καταστροφικά σχέδια του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη.

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.inewsgr.com/127/peftoun-kormia-ston-syriza-kekleismenon-ton-thyron-i-synedriasi-tis-ko.htm

  Πέφτουν κορμιά στον ΣΥΡΙΖΑ: Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της ΚΟ!

  14:07 19/11/2013 – Πηγή: Star

 3. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ ωχριά μπροστά στον κυβερνοΣΥΡΙΖΑ!

  http://unfollow.com.gr/web-only/13043-gipedo/

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μελισσανίδης κι ένα… γήπεδο συνεννόησης

  Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

  Μέχρι πριν από λίγες μέρες, η απάντηση στο ερώτημα ποιες είναι οι σχέσεις του Δ. Μελισσανίδη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ήταν απλή. Άλλωστε, ο «Τίγρης» δεν δίστασε να προσφέρει με κάθε τρόπο και μέσο την υποστήριξή του προς τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, αλλά και το συνδυασμό του Λ. Γεωργαμλή στη Ν. Φιλαδέλφεια. Δεν δίστασε επίσης να παρουσιάσει τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ ως «εχθρούς του γηπέδου της ΑΕΚ», με αποτέλεσμα το διαβόητο πανό -λίγων, ευτυχώς- οπαδών της ΑΕΚ με σεξιστικά συνθήματα εναντίον της Ρ. Δούρου, καθώς και την διοργάνωση περίπου αντισυγκέντρωσης οπαδών της ΑΕΚ τη μέρα της συγκέντρωσης της παράταξης του Α. Βασιλόπουλου πριν το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Τι άλλαξε;

  Το επίδικο του ρεπορτάζ που ακολουθεί σε καμία περίπτωση δεν είναι η ανέγερση ή μη του γηπέδου της ΑΕΚ. Για να σας προλάβουμε, θέση μας είναι όχι απλά ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά για λόγους ισονομίας και ηθικής τάξης, πρέπει να γίνει με τους ίδιους ακριβώς όρους που ίσχυσαν κατά την ανέγερση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» του Ολυμπιακού. Ούτε το θέμα μας είναι η επιχειρηματική πρακτική του Δημήτρη Μελισσανίδη να υπερκοστολογήσει το έργο, που θα κατασκευαστεί από εταιρεία δικών του συμφερόντων (και «οικογενειακής» ιδιοκτησίας) – ποιος άλλωστε μπορεί να υποστηρίξει ότι μια τέτοια πρακτική αποτελεί «είδηση» στην Ελλάδα του 2014; Την πεπατημένη αποτελεί για όλα τα μεγάλα πορτοφόλια της Ελλάδας, που ακροβατούν -με τις ευλογίες του κράτους- στο όριο μεταξύ του νόμιμου και του ανήθικου. Το ζητούμενο στο οποίο θα σταθούμε είναι πρωτίστως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, οι συναντήσεις στελεχών του με τον «Τίγρη» και η πρεμούρα της Κουμουνδούρου να επιτευχθεί το δυνατόν συντομότερα η πλήρης ΠΑΣΟΚοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το τελευταίο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, πριν αυτή κλείσει λόγω εκλογών, ήταν αυτό που περιείχε το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας. Το πλαίσιο δηλαδή στο οποίο θα κινηθούν οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης και όλα τα πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα της Αττικής – μεταξύ αυτών και το γήπεδο της ΑΕΚ (άρθρο 81 και εμμέσως το άρθρο 82). Η συζήτηση του Σχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα ξεκινούσε την περασμένη Παρασκευή, όπως κι έγινε. Μετά την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, θα περίμενε κανείς ότι η διαδικασία δεν θα ήταν «περίπατος» για τις απαιτήσεις του Μελισσανίδη. Άλλες όμως ήταν οι βουλές των επιτελείων…

  Ο πρώτος που συναντήθηκε με τον Δ. Μελισσανίδη ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο Φλαμπουράρης δεν είναι απλώς ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Είναι σχεδόν ο μέντοράς του. Η δεύτερη συνάντηση έγινε παρουσία των επιφανών ΑΕΚτζήδων του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και Γ. Πάντζα. Τι ακριβώς ειπώθηκε ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δ. Μελισσανίδη δεν το γνωρίζουμε. Όμως, με κάποιο μαγικό τρόπο, ενώ η ίδια η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου είχε στηλιτεύσει την επιλογή του απερχόμενου περιφερειάρχη να διαθέσει 20 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της Περιφέρειας για την κατασκευή του γηπέδου, οι βουλευτές Γ. Πάντζας, Ε. Αυλωνίτου και Δ. Στρατούλης έβγαλαν σχεδόν πύρινους λόγους στη Βουλή υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, προτάσσοντας ασφαλώς κάποιες -μάλλον αυτονόητες- επιφυλάξεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη και τα συμφέροντα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Για να καταλάβετε σε τι κλίμα κινήθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σχετική συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έφτασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής -και βουλευτής της ΝΔ- Γ. Βλάχος να σχολιάσει ότι θα ήθελε ανάλογη ομοψυχία και σε άλλες συζητήσεις. Εμ, δεν έχουν οι άλλες συζητήσεις κοινό παρανομαστή όπως αυτή…

  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη περίπτωση ας αποδεχτούμε ότι δεν διαπλέκονται. Κανείς όμως δεν θα κατηγορήσει οποιονδήποτε αναρωτηθεί αν έχουν στοιχειώδη ευφυΐα. Όσο για το σύμβουλο Φλαμπουράρη, ας μας εξηγήσει κάποιος τι δουλειά έχει να καθοδηγεί εκλεγμένους βουλευτές και να τους σέρνει σε συνεννοήσεις με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.

  Αν και το ρεπορτάζ δεν είναι ποδοσφαιρικό -πολλώ δε μάλλον οπαδικό- είναι χρήσιμη μια αναδρομή στην υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου του Ολυμπιακού. Αρχικά υπήρξε νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσει το γήπεδο, που ανήκε στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και είχε μεταβιβαστεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να παραχωρηθεί από τον Ερασιτέχνη στη Θρύλος ΑΕ. Ακόμη κι αν κάποιος θεωρεί πως κακώς έγινε κάτι τέτοιο στην περίπτωση του Ολυμπιακού, είναι τουλάχιστον λογικό να γίνει το ανάλογο και στην περίπτωση της ΑΕΚ. Το ελληνικό δημόσιο επωμίστηκε για το φαληρικό γήπεδο εκείνες τις δαπάνες που αφορούσαν εργασίες απαραίτητες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η άλλη μεγάλη παραχώρηση ήταν ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέχρι το 2019, δεν θα αποδίδει το 15% των εισπράξεων από τα εισιτήρια στον Ερασιτέχνη (θα αρχίσει να πληρώνει μετά το 2019). Είναι αυτονόητο ότι μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη χαριστική περίοδος και στην περίπτωση της ΑΕΚ –καμία αντίρρηση. Για τα εισιτήρια όμως. Όχι για το 10% των μετοχών της νέα ΠΑΕ που θα ιδρυθεί και ανήκει δικαιωματικά στον ερασιτέχνη. Επίσης ο Σ. Κόκκαλης κατάφερε να εξασφαλίσει και το κόστος κατεδάφισης του γηπέδου, αλλά αυτό συνέβη γιατί εκμεταλλεύτηκε τότε το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο ανέλαβε το κόστος της κατεδάφισης του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού απαίτησε να υπάρξει ανάλογη μεταχείριση…

  Το μεγαλύτερο ζήτημα, όμως, έγκειται στον τρόπο χρηματοδότησης της κατασκευής του γηπέδου, που είναι βέβαια ενδεικτικός για το πώς το μεγάλο κεφάλαιο «επενδύει» χωρίς να ξοδεύει φράγκο: Ο Δ. Μελισσανίδης κοστολογεί την κατασκευή του γηπέδου στα 80 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, το πραγματικό ποσό θα κυμανθεί στα 55 εκατ. ευρώ. Έχουμε και λέμε: 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και περίπου 15 εκατ. ευρώ από Νοτιά, Χατζηιωάννου και λοιπά μεγάλα πορτοφόλια που θα θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι στην ανέγερση, φτάνουμε τα 35 εκατ. ευρώ. Και 20 εκατ. ευρώ δανεισμός από την Τράπεζα Πειραιώς; Και εις Σάλλας με υγεία.

  Θα βάλει λεφτά στην τσέπη ο Μελισσανίδης από την υπερκοστολόγηση; Άγνωστο. Το σίγουρο είναι ότι θα μπορεί να παρουσιάζεται ως ευεργέτης, χωρίς να έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ. Χρήματα θα κερδίσει από την κατασκευή του έργου, αφού –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις– τόσο η κατασκευαστική εταιρεία (στην οποία έχουν μερίδιο ο γιος του, αλλά και ο στενός του συνεργάτης Στ. Αγιοστρατίτης), όσο και η δεύτερη εταιρεία που θα είναι επί των οικονομικών (αυτή που θα πάρει τα χρήματα από τις τράπεζες και την Περιφέρεια και θα αναθέσει το έργο στην κατασκευαστική), είναι δικών του συμφερόντων, παρότι ο ίδιος δεν εμφανίζεται πουθενά.

  Και, πάντως, είναι η αλήθεια ότι η δυναμική επιστροφή του Μελισσανίδη στα του ποδοσφαίρου, τού έχει πάει καλά: ΟΠΑΠ, γήπεδο ΑΕΚ, ακόμη και η ομάδα έχει θετικό ισολογισμό, αφού με κόστος περίπου 2 εκατ. ευρώ στη σεζόν, υπάρχουν έσοδα που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ.

  Μετά από αυτή την παρέκβαση, ας επανέλθουμε στα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ξεκινώντας από το ερώτημα: Με ποια λογική τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντούν, συσκέπτονται και συνομολογούν συμφωνίες με τον Δ. Μελισσανίδη; Μήπως είναι ιδιοκτήτης της ΑΕΚ; Όχι βέβαια. Μήπως φαίνεται πουθενά στις δύο εταιρείες που θα εμπλακούν με την κατασκευή του γηπέδου; Όπως είδαμε παραπάνω, το όνομά του δεν φαίνεται πουθενά. Μήπως θα βάλει λεφτά για το γήπεδο; Ούτε.

  Τι ήταν λοιπόν αυτό που ώθησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθούν με έναν μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου, πρόσφατα καταδικασμένο σε πενταετή φυλάκιση για φορολογικές παραβάσεις σχετικές με λαθρεμπόριο; Ξέχασαν οι Συριζαίοι της δηλώσεις Μελισσανίδη τον Ιούνιο του 2012, όπου έλεγε «αν βγει ο Τσίπρας, παίρνω τις επιχειρήσεις μου και φεύγω»; Έχουν απώλεια μνήμης στην Κουμουνδούρου και δεν θυμούνται ότι ο Μελισσανίδης είναι συνομιλητής του Μαξίμου και ο άνθρωπος-κλειδί στον οποίο πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ;

  Ας μην γελιόμαστε. Την περασμένη Τετάρτη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν σε προγραμματισμένο ραντεβού κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα. Η συμφωνία ήταν ήδη έτοιμη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν απλώς να συναινέσουν και να την υπερασπιστούν στη Βουλή. Οι τρεις προϋποθέσεις (πάρκινγκ, ύψος γηπέδου, Άλσος) που είχαν τεθεί από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχτηκε Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας την περασμένη Κυριακή, αμβλύνθηκαν απότομα τρεις μέρες μόλις μετά την εκλογή του. Η «σύγκρουση με τα συμφέροντα» μετατράπηκε σε συμφωνία με τον Μελισσανίδη.

  Αναρωτήθηκε κανείς γιατί ο Μελισσανίδης ζητάει σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων για το γήπεδο της ΑΕΚ; Τι είναι αυτό που τον ανησυχεί; Η απάντηση εύκολη και απλή: Φοβάται την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν οι όποιες αντίθετες δυνάμεις με την κατασκευή του γηπέδου που έχουν αναπτυχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια προσφύγουν, τότε θα καθυστερήσει η υλοποίηση του έργου. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό, ας ανατρέξει στην ιστορία του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, όπου η κόντρα με τους κατοίκους της περιοχής οδήγησε στη ματαίωση της κατασκευής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει την αντίδραση των κατοίκων στον Βοτανικό. Στη Φιλαδέλφεια άλλαξε ρότα. Ρεαλισμός για να φτάσουν στην εξουσία; Τώρα, αν η κ. Δούρου ενστερνιστεί τη σύμπνοια των απόψεων ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης και δώσει τα 20 εκατ. ευρώ στο Μελισσανίδη από το ταμείο της Περιφέρειας για την ανέγερση του γηπέδου, ας μην βγουν τα συντροφάκια της να την καρφώνουν. Έχει πέσει γραμμή.

  Αν θέλετε να δείτε ποιοι έχασαν, ποιοι κέρδισαν, ποιοι περίμεναν περισσότερα από τις εκλογικές αναμετρήσεις, μην περιμένετε τα πάνελ. Κοιτάξτε πώς αντιδρούν τα κόμματα, όταν οι κάμερες κλείνουν. Ο Κουβέλης παραιτήθηκε, η ΝΔ ετοιμάζει ανασχηματισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταρακουνηθεί, παρά την πρωτιά. Η αίσθηση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πείθει τους ψηφοφόρους ότι είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Τα αποτελέσματα αυτής της πεποίθησης στην πολιτική που χαράσσεται μετά τις ευρωεκλογές αρχίζουν να γίνονται εμφανή. Συναινέσεις, υποχωρήσεις, συμμαχίες, το μάτι να κλείνει στον ΣΕΒ, στον Μελισσανίδη ή σε όποιον κρίνεται ότι μπορεί να «βοηθήσει» με οποιοδήποτε τρόπο. Η ματιά δεν είναι πια στραμμένη προς το λαό που υποφέρει, για τη σωτηρία του οποίου ζητά την ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μάτια λοξοκοιτούν προς εκείνους που όχι μόνο δεν υπέφεραν, αλλά κέρδισαν πολύ περισσότερα στα χρόνια της κρίσης.

  Μόνο που αυτό δεν είναι Αριστερά. Είναι ΠΑΣΟΚ. Κι αν οι ψηφοφόροι ήθελαν ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζαν το original.

  Στο UNFOLLOW 30 (τεύχος Ιουνίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα, θα διαβάσετε περισσότερα για την πορεία που φαίνεται να παίρνει ένα μέρος, τουλάχιστον, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο ρεπορτάζ «Το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ» της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου.

  ΥΓ: Τα παραπάνω, περί ισονομίας και ηθικής τάξης, ισχύουν μέχρι κεραίας και για τον ΠΑΟΚ, έστω κι αν ο Ι. Σαββίδης -που επίσης ζητεί από την πολιτεία να του γκρεμίσει το γήπεδο της Τούμπας για να φτιάξει καινούργιο γήπεδο για την ομάδα- δεν απαιτεί από την Περιφέρεια Μακεδονίας χρήματα για την ανάπλαση των εξωτερικών χώρων…

  http://unfollow.com.gr/web-only/13043-gipedo/

 4. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Ακούει κανείς;

  http://ftaneipia14.wordpress.com/category/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BC/

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ! ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ “ΦΩΤΟ-ΜΟΝΤΑΖ”;

  2 Replies

  ΑΝ ΟΧΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ..

  (….) και καλά με τόσους συνεργάτες δεν βρέθηκε ένας να πει στον Τσίπρα ότι μιά τέτοια φωτογραφία μόνο ζημιά θα μπορούσε να κάνει , ειδικά όταν λίγες μέρες πριν τα επίσημα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν καταγγελίεες για το κατασκευασμένο ρεπορτάζ του χοντρομαλάκα που έλεγε ότι η χρυση αυγή συνοδεύει τα γεροντάκια στις τράπεζες για να εισπράξουν τις συντάξεις τους . ΕΔΩ σχετικό άρθρο Ένα πλαστό ρεπορτάζ που έστειλε πολλά γεροντάκια στις κάλπες με το ψηφοδέλτιο των φασισταριών στα χέρια .. Στοιχειώδες κανόνες επικοινωνιακής πολιτικής δεν γνωρίζει κανένας εκεί στην Κουμουνδούρου? (Ανεργοι Δημοσιογράφοι)

  `Του Δημ. Ζαγορίτη`

  Α.Τσίπρας και Θ.Αναστασιάδης, ανάμεσα στους Π.Σκουρλέτη και Ν.Παππά

  δεν βρίσκουμε λόγια να περιγράψουμε τη θερμή χειραψία και το πλατύ χαμόγελο του Α.Τσίπρα, παρουσία των υψηλόβαθμων στελεχών Π. Σκουρλέτη και Ν. Παππά…

  • με το Θέμο Αναστασιάδη!

  Ότι ελεεινότερο υπάρχει στο κόσμο των ΜΜΕ και όχι μόνο.

  Τον κομιστή του πορνο dvd της υπόθεσης Χρ. Ζαχόπουλου

  Τον εξαγωγέα συναλλάγματος εκατομυρίων € στο πορτμπαγκαζ του Ι.Χ. του

  Τον κατηγορούμενο, αλλά ελεύθερο ακόμη, για τον μισό ποινικό κώδικα.

  Τον ακούραστο σπόνσορα της Χρυσής Αυγής (Θυμηθείτε τη γριούλα στο ΑΤΜ υπό την προστασία της Χ.Α.)

  Τον διαπλεκόμενο με σύμπαν το ημεδαπό και αλλοδαπό σύστημα εξουσίας..

  Ευχόμαστε να είναι ΝΑΙ η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου μας.

  Άλλως, κρίμα γιατί ο πάταγος από την ηθική συντριβή και από το βουητό: “όλοι ίδιοι είναι” θα είναι εκκωφαντικός.

  Πηγή: Άνεργοι Δημοσιογράφοι

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://stokokkino.gr/article/4344/N-Boutsis-Oi-bouleutes-tou-SURIZA-apodidoun-to-20-tou-misthou-tous-stis-domes-allilegguis

  17 Δεκεμβρίου 2013

  Ν. Βούτσης: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν το 20% του μισθού τους στις δομές αλληλεγγύης»

  • Ο/Η Po λέει:

   «δομές»;

  • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

   Δεν γνωριζω αν δινουν τιποτα, οχι φυσικα οτι πιστευω για την αποδοση του 20% του μισθου των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ.
   Οι ευφυεις επαγγελματος “αριστεροι” κανουν κομποδεμα μεγαλο, σαν τα μυρμηγκια που μαζευουν σπορους για τις`ατελιωτες μερες του (πολιτικου) χειμωνα…..

 6. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Απο τα λιγα ελληνικα που ξερω, δομη=κτισμα.
  Ναι αγαπητε Ρο, το 20% απο τα φραγκα των βουλευτων του συριζα πηγαινει στις »δομες αλληλεγγυης!!!!
  Αμφιβαλεις;
  Σαφως αμφιβαλεις διοτι αυτο το, δομες; που γραφεις δεν εχει αλλο νοημα.
  Αφου εφτασες μεχρι εκει πρεπει να σου πω οτι.
  Στο κοινωνικο ιατρειο της Θερμης [κτισμα μας] τουλαχιστο, οι βουλευτες του συριζα πληρωσαν για να αποχτησουμε ιατρικο μηχανημα απαραιτητο για την λειτουργεια του.
  Λυπαμαι που σας το γραφω, αλλα νομιζω οσο οι πρετεντερηδες γαμανε την παναγια του συριζα, και τη δικη μας ζωη, με το αζημειωτο,
  αλλο τοσο το κανεται κι εσεις αφιλοκερδως.
  Δικαιωμα σας, τα συμπερασματα δικα μας.
  Λυπαμαι, αλλα περιμενα απο εσας, τη στιγμη που μας οδηγουν σε αυτη την αθλιοτητα αυτοι που μας κυβερνανε και οχι ο συριζα.

  Υγ Μαλλον εγω ο μαπας εκανα λαθος, που ειχα αλλες προσδοκιες απο εσας………
  Υγ2 προφανως εγω ο βλαξ πιστευα πως οι επιστημονικα αθεοι, δεν γινονται θελημενα η αθελα ρουφιανοι του συστηματος.
  Υγ3 Συμπαθατε με, πρωτη, ισως και τελευταια φορα, φερομαι απρεπως σε οικοδεσποτες.
  Δεν το κανω ομως απο αγνωμοσυνη , αλλα γιατι, ισως, να σας ταρακουνησω.

  • Ο/Η Po λέει:

   Φίλε Θεόφιλε,
   πίστευε ό,τι θες για μας, δεν με αφορά η πίστη κανενός.

   Προσωπικά θα ήθελα, επιμένω, να ξέρω με λεπτομέρεια και διαφάνεια που πάνε και που ξοδεύονται τα χρήματα των φορολογουμένων.
   Τα θέλω λεπτομερώς, αναλυτικά. Δεν με αφορά αν αυτοί που τα ξοδεύουν (τα λεφτά των φορολογουμένων) αν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ ή όποιου άλλου κόμματος, οργανισμού, ΜΚΟ ή εξωραϊστικού συλλόγου.

   Στην Ελλάδα ζούμε.
   Χωρίς εξαντλητικά αναλυτικές αποδείξεις, δεν εμπιστεύομε ΚΑΝΕΝΑΝ.

   Επαναλαμβάνω (μήπως εγώ τώρα σε ταρακουνήσω): Στην Ελλάδα που ξέρουμε, ζούμε.

   Μετά Τιμής.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Προσωπικά πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ κακώς ξεκίνησε αυτήν την ιστορία, στην οποία προφανέστατα δεν ανταποκρίνεται γι’αυτό και κάνει το κορόιδο.
    Θα ήταν απείρως εντιμότερο αν έδινε τη μάχη για 20% λιγότερη βουλευτική αποζημίωση και αν είχε αποδοκιμάσει το Γλέζο που δεν ντρέπεται να κοροϊδεύει τόσο προκλητικά ζητώντας μισθό ανειδίκευτου εργάτη για τους βουλευτές.

    Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίστηκε ανακοινώνοντας πως δίνει το 20% της αποζημίωσης των βουλευτών σε «κοινωνικό έργο» είναι απόλυτα υποχρεωμένος να λογοδοτεί, επίσημα, ξεκάθαρα, συγκεκριμένα.
    Δεν το κάνει και αυτό δείχνει πως περιφρονεί την κοινή γνώμη και δίνει δείγμα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται ως ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση την υποχρέωση της λογοδοσίας, έχοντας ξεχάσει να ζητήσει λογαριασμό ακόμη και για τα σκανδαλώδη μυστικά κονδύλια για τα οποία είχε ξεκινήσει μια ιστορία την οποία δεν συνέχισε..

    Εμείς που το λέμε αυτό είμαστε συνεπείς με την υποχρέωσή μας ως πολίτες να ελέγχουμε κάθε μορφή εξουσίας.
    Όσοι σωπαίνουν ή συνηγορούν, απλά μεροληπτούν, είναι το επιεικέστερο που μπορώ να πω.
    Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη εκκωφαντική σιωπή του για δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα έχει γίνει πολύ σαφής για τις προθέσεις του.
    Αν έχουμε άδικο, ιδού η Ρόδος.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    και μιλώντας για τον αρχιδημαγωγό Γλέζο, αυτοδιορισμένο αρχηγό ανύπαρκτης συνιστώσας κλπ κλπ, οπαδό της άμεσης Δημοκρατίας του Εμβέρ Χότζα, που δεν έχει μπέσα και που τόσο αψήφιστα οι όμοιοι του τον ανέδειξαν πρώτο ευρωβουλευτή, λαϊκίζει άλλη μια φορά χαϊδεύοντας τις οργανώσεις, που ανέδειξαν ένα σωρό άχρηστους υποψήφιους, με πρώτο και καλύτερο τον αντισημίτη της Κοζάνης:

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113293745
    «Βολές» Μαν. Γλέζου κατά Αλ. Τσίπρα
    Μια παρέμβαση βρίθουσα αιχμών για την ηγεσία του κόμματος έκανε κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του, Μανώλης Γλέζος.

    Ο κ. Γλέζος στηλίτευσε το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει προβεί σε ουσιαστική αυτοκριτική αντιθέτως προσπαθεί να μετακυλίσει τις αποτυχίες του στα μέλη.

    Επ αυτού, εξήγησε, ότι στα μετεκλογικά κείμενα αποτίμησης του αποτελέσματος των εκλογών αποφεύγεται συστηματικά η αναφορά στα αίτια τόσο των επιτυχιών όσο και των αποτυχιών , όπου αυτές σημειώθηκαν και απλώς αναλώνονται και περιορίζονται σε «διαπιστώσεις».

    Αναφερόμενος στην επιχείρηση «μετακύλιση ευθυνών αντί αυτοκριτικής» στις οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος, επανέλαβε ( ανάλογη θέση είχε διατυπώσει και στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας) ότι οι οργανώσεις δεν φέρουν ευθύνη για επιλογές και αποτελέσματα διότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη τους.

    Αντ΄ αυτού, όπως είπε, κλήθηκαν απλώς να υπηρετήσουν ειλημμένες αποφάσεις.

   • Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

    Ο Γλέζος ξέρει τι κάνει.
    Λέει μλκς για τη βάση που αγνοήθηκε, τώρα μετά τα μέτρια ή κακά αποτελέσματα στους ΟΤΑ, πριν έκανε τουμπεκί.
    Οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε τόσο καλά στις περιφέρειες και στους Δήμους είναι πολλοί.
    Ο Γλέζος διαλέγει έναν που δεν ισχύει παντού, ισχύει και από την ανάποδη, για να παραστήσει το συνήγορο του λαού, που ξέρει όμως να διαλέγει και τους χειρότερους.

    Ντρίμπλα στην Κουμουνδούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης -Ψήφισε υπέρ υποψηφιότητας Καρυπίδη [βίντεο]
    06.02.2014 23:14

    Παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη «πέφτει» στο κενό, πληροφορίες από την Κοζάνη θέλουν την τοπική οργάνωση του κόμματος να στηρίζει τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή.
    .

    Πηγή: Ντρίμπλα στην Κουμουνδούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης -Ψήφισε υπέρ υποψηφιότητας Καρυπίδη [βίντεο] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/142052#ixzz359Vw0gt1

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3225.html
  Αφόρητη «κίτρινη» μπόχα από Τριανταφυλλόπουλο

  Από ΒΑΘΥ , Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 | 7:53 μ.μ.

  Για την δημοσιοκαφρική πορεία του Μ. Τριανταφυλλόπουλου υπάρχουν αρκετά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της δημοσιογραφικής ομάδας του «Ιου».
  http://www.iospress.gr/issues/M-press.htm
  Το δημοσιοκαφρικό ερπετό που δεν είναι παρά ένας στυγνός εργοδότης, με προβληματικό παρελθόν οφείλει την όποια ανάδειξη του στα κίτρινα ρεπορτάζ «της κλειδαρότρυπας» έχοντας διαπομπεύσει δεκάδες πολίτες, με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του μακαρίτη Ασλάνη, του Χάρη Τομπούρογλου και του Στέφανου Κορκολή.
  Παράλληλα εκτός από σπόνσορας (με το αζημίωτο;) της Χρυσής Αυγής (έκανε κάτι γελοία γκάλοπ που παρουσίαζαν πρώτο τον Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας, δίνοντας παράλληλα κάτι αστρονομικά εκλογικά ποσοστά για στο ναζιστικό μόρφωμα), είχε άριστες κερδοφόρες επιδόσεις σαν τηλεπωλητής εκμεταλλευόμενος την αφέλεια των τηλεθεατών του. Όπως ανέφερε δημοσίευμα παραπλανούσε τον κόσμο που παρακολουθούσε τις τηλεοπτικές του εκπομπές παρουσιάζοντας τα προϊόντα της εταιρείας Νanobionic, που εμπορευόταν, σαν «θαυματουργά» κάτι που του επέφερε τζίρο 6.000.000 ευρώ!

  Τελευταίο «θύμα» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου ο Γαβριήλ Σακελαρίδης. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι γνωστή γ’ αυτό αρκούμαστε να προσθέσουμε μόνο την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

  Τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη και η ιδιωτική ζωή είναι απόλυτα σεβαστά και απαραβίαστα.

  Φαινόμενα χυδαιότητας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αποκρούονται και καταδικάζονται από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

  Στο πλαίσιο αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέα η περίπτωση του “zougla.gr” με αναφορά-προβολή σε περίεργα βίντεο και σχόλια, που δυστυχώς αναπαράγονται και από άλλα Μέσα, με προφανή τη σκοπιμότητα του πολιτικού εκβιασμού. Η κατάπτυστη αυτή τακτική, που προωθεί ατμόσφαιρα υποκόσμου, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

  Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που ήδη εξετάζει προηγούμενη ανάλογη περίπτωση, καλείται και πάλι να επιληφθεί.

  Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας

  Κλείνοντας αυτή την ανάρτησή μας να θυμίσουμε ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Μ.Τ., Σ. Γκιόλας του απέδωσε ότι είναι ένας στυγνός εργοδότης, που ξεζουμίζει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους του, μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα και ένας εν δυνάμει δολοφόνος, αφού όπως λέει ο Γκιόλιας απευθυνόμενος στον πρώην εργοδότη του:
  «Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο «Πρώτο Θέμα» για να σκοτώσεις τον Θέμο».

  • Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

   Για την φασιστική αλητοδημοσιοκαφρίλα του μπανιστηριού, δείτε το σχόλιο μιας γυναίκας στο tvxs

   http://tvxs.gr/news/ellada/zoygkla-sto-diadiktyo-triantafyllopoylos-kata-sakellaridi

   Ζούγκλα: Τριανταφυλλόπουλος κατά Σακελλαρίδη

   Κίτρινος Τύπος
   24 σχόλια

   Crystalia Patouli · Κορυφαίος σχολιαστής · Aígina, Attiki, Greece · 1.331 ακόλουθοι

   Τριανταφυλλόπουλε κράτα τις χυδαιες πορδές σου για το κρεβάτι σου. Άντε γιατί αηδιάσαμε πια με σένα και τους ομοίους σου. Όποιος θέλει έχει πάει με 1000 άντρες και με 1000 γυναίκες, με οποιαδήποτε σεξουαλική προτίμηση, έχει κάνει ότι γουστάρει στο διαδίκτυο και όπου αλλού, και αν βάλει υποψήφιος ποτέ στη πολιτική ζωή δεν ενδιαφέρει κανέναν πώς εκφραζόταν σεξουαλικά και με ποιόν και με τι, εφόσον δεν προσέβαλε κανέναν (ούτε τα δικαιώματά κανενός) και δεν υποχρέωνε κανέναν, ούτε τον βίαζε. Τα ανδρείκελα θρασύδειλα ομοιώματα ανθρώπων σαν και σένα που βγάζουν στη δημοσιότητα βίντεο και ότι άλλο από την προσωπική ζωή του καθενός να λογοδοτήσουν επιτέλους στην Δικαιοσύνη μαζί σου. Αίσχος και καμία ανοχή σε υποκριτές και ανώμαλους που κοιτάνε από τις κλειδαρότρυπες.

   Crystalia Patouli · Κορυφαίος σχολιαστής · Aígina, Attiki, Greece · 1.331 ακόλουθοι

   Υπάρχουν χιλιάδες όμως που σιωπούν σε αυτού του είδους τον κανιβαλισμό, το χειρότερο είδος φασισμού. Και είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι γι’ αυτή τη ζοφερή ζούγκλα, όσο και ψυχικά ασθενείς (και μόνο για την απάθειά τους), όπως είναι και όλοι όσοι προσβάλουν και βιάζουν οποιοδήποτε ανθρώπινο δικαίωμα.

 8. Ο/Η Θέμος Τριανταφυλόπουλος λέει:

  http://info-war.gr/2014/06/%CE%B7-%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3/

  Η ΕΣΗΕΑ για τη χυδαιότητα του δημοσιογραφικού υπόκοσμου

  19/06/2014

  Ανακοίνωση

  Τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη και η ιδιωτική ζωή είναι απόλυτα σεβαστά και απαραβίαστα.

  Φαινόμενα χυδαιότητας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αποκρούονται και καταδικάζονται από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

  Στο πλαίσιο αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέα η περίπτωση του “zougla.gr” με αναφορά-προβολή σε περίεργα βίντεο και σχόλια, που δυστυχώς αναπαράγονται και από άλλα Μέσα, με προφανή τη σκοπιμότητα του πολιτικού εκβιασμού. Η κατάπτυστη αυτή τακτική, που προωθεί ατμόσφαιρα υποκόσμου, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

  Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που ήδη εξετάζει προηγούμενη ανάλογη περίπτωση, καλείται και πάλι να επιληφθεί.

  Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

 9. Ο/Η Εργατολόγος λέει:

  http://www.politicsonline.gr/antimetopos-me-ta-lamogia-tou-pasok-pou-epidiokoun-kiriarchia-sto-siriza-o-alexis-tsipras/

  Αντιμετωπος με τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ που επιδιωκουν κυριαρχια στο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλεξης Τσιπρας

 10. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=208072
  19/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Το πείραμα της (Νέας) Φιλαδέλφειας: στη σέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ

  Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε μεταξύ της ηγεσίας της Κουμουνδούρου και της πλευράς Μελισσανίδη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο προκαλεί σοβαρές τριβές στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις «εν κρυπτώ συναντήσεις».

  →Ενδεικτική του κλίματος η σκληρή γλώσσα του μέλους της Κ.Ε. Γιώργου Κυρίτση, μέσω άρθρου του στην «Αυγή»: «Αύριο θα ζητήσει κάτι και ο Μπέος. […] Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε εδώ που έφτασε, επειδή έλεγε “όχι”, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, επειδή υπερασπιζόταν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον»

  Των Δημήτρη Αγγελίδη, Στέργιου Ζιαμπάκα, Αφροδίτης Τζιαντζή

  Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη… σέντρα. Δύο ομάδες, με ίδιες «φανέλες», βρίσκονται στο τερέν του άρθρου 81. Μοναδικό σημείο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών-Αττικής (ΡΣΑ), στο οποίο ο νικητής των εκλογών δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση του. Οι διαφωνίες επεκτείνονται έως και τους κανόνες του παιχνιδιού.

  Εκτιμάται πως η τελική θέση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφωθεί σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα. Αντιπαραθέσεις εκδηλώθηκαν σε συνεδριάσεις τόσο της Π.Γ. όσο και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες για τον παρασκηνιακό -όπως χαρακτηρίστηκε- τρόπο με τον οποίο στελέχη και συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν απευθείας σε επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ιδρυτή της κατασκευάστριας εταιρείας Dimand, Δημήτρη Ανδριόπουλο, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για «βελτιωτικές ρυθμίσεις», ερήμην όχι μόνο της Κ.Ο. και των οργάνων του κόμματος, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

  Τα «όχι» στον «ρεαλισμό»

  Χαρακτηριστική της αντιπαράθεσης είναι η θέση του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος, όπως διατυπώθηκε στον εσωκομματικό διάλογο: «Οι κυβερνητικές τακτικές (που τις γνωρίσαμε ήδη από την προ-Ολυμπιακή περίοδο) να περνάνε ειδικές (“φωτογραφικές”) πολεοδομικές ρυθμίσεις εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων με νόμο από τη Βουλή (ώστε να αποφεύγεται ο προληπτικός έλεγχος συνταγματικότητας των Π.Δ. στο ΣτΕ, να παρακάμπτεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εκβιάζεται η πολιτική συναίνεση των κομμάτων) εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι αποδεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα, καθώς οι συγκεκριμένες κυβερνητικές προτάσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ δεν έχουν περάσει από καμία διαδικασία διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς». Αυτό ακριβώς που καυτηριάζει η παραπάνω θέση είναι το «κλίμα» της συνεννόησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την κατασκευάστρια του γηπέδου εταιρεία, έτσι όπως προκύπτει από τη μεταξύ τους αλληλογραφία (βλ. σχετικό ρεπορτάζ).

  Την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Καλεί μάλιστα το κόμμα να καταψηφίσει το σύνολο του Ρυθμιστικού Σχεδίου και να δεσμευτεί ότι, όταν έρθει στην εξουσία, θα το καταργήσει. Την καταψήφιση των άρθρων 81 και 82 έχει προτείνει ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου: «O αποχαρακτηρισμός τμήματος του Αλσους θα σκοντάψει στη νομολογία του ΣτΕ και, εφόσον γίνουν προσφυγές, θα απορριφθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση από το Συμβούλιο», επισημαίνει στην «Εφ.Συν.».

  «Η συνάντηση εν κρυπτώ με έναν επιχειρηματία, για να κανονιστούν δουλειές (ή δουλείες), δηλαδή το ποια πρόταση θα υποστηρίξει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διευθετηθούν θέματα για τα οποία έχει ενδιαφέρον, και ο οποίος -απ’ ό,τι φαίνεται- δεν είναι κατά νόμο υπεύθυνος για τα ζητήματα αυτά, είναι το “σύστημα” που η κοινωνία ζητάει να αλλάξει», αναφέρουν σε άρθρο τους ο βουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικού Προγράμματος, Γιάννης Μηλιός, και το μέλος της Κ.Ε., Σπύρος Λαπατσιώρας.

  Ο Πάνος Κοσμάς, μέλος της Κ.Ε., απαντά σε 13 ερωτήματα σχετικά με το ζήτημα και απορρίπτει σημείο προς σημείο «την τακτική των “βελτιωτικών τροπολογιών”»: «Στον βαθμό που κάποιοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κ.Ο. εκλαμ- βάνουν αυτόν τον “ρεαλισμό” της ψήφισης του άρθρου 81 με “βελτιωτικές τροπολογίες” σαν “άσκηση κυβερνησιμότητας”, εγκαθίσταται ένα νέο, ποιοτικό στοιχείο στην κομματική λογική με ισχυρή “γόμωση” πολιτικού εκφυλισμού, αφού στις “ασκήσεις κυβερνησιμότητας” περιλαμβάνεται πλέον και ο συμβιβασμός με επιχειρηματικά συμφέροντα», γράφει.

  Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του μέλους της Κ.Ε. Γιώργου Κυρίτση, μέσω άρθρου του στην «Αυγή»: «Αύριο θα ζητήσει κάτι και ο Μπέος. […] Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε εδώ που έφτασε, επειδή έλεγε “όχι”, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, επειδή υπερασπιζόταν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. Είπε “όχι” στο να χαριστεί το “Καραϊσκάκη” στον Κόκκαλη, είπε “όχι” στην μπίζνα Βωβού-Βαρδινογιάννη στον Ελαιώνα. Πρέπει να πει “όχι” -ακόμη μεγαλύτερο- και στον Μελισσανίδη».

  Υπέρ των «βελτιώσεων»

  Από την άλλη πλευρά, βρίσκονται όσοι πιστεύουν ότι, με δεδομένους τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα έχουν διαμορφωθεί υπέρ της ψήφισης του ΡΣΑ ανεξαρτήτως της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα δεν πρέπει να πει «όχι σε όλα», αλλά να εξασφαλίσει βελτιώσεις των επίμαχων διατάξεων. Και αυτό ακριβώς ισχυρίζονται ότι πέτυχε η διαπραγμάτευση με την πλευρά του επιχειρηματία, καθώς κατέληξε σε τροποποιήσεις των αρχικών ρυθμίσεων του άρθρου 81.

  Οι θέσεις των κομμάτων

  Ως προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ας σημειωθεί ότι οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν με το Ρυθμιστικό, ενώ επιφυλάξεις έχουν εκφράσει ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛΛ. Το ΚΚΕ συμφωνεί με την κατασκευή του γηπέδου, διαφωνεί όμως στο να βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Κατηγορηματική αντίθεση έχουν εκφράσει οι Οικολόγοι-Πράσινοι, κάνοντας λόγο για «συμφωνία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ» να χωροθετηθεί το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

  Τι προβλέπει η προφορική συμφωνία

  →Οροι δόμησης, χώρος πάρκινγκ, περιβαλλοντικό ισοζύγιο και προστασία του (υπόλοιπου) Αλσους, τα σημεία-κλειδιά

  Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε -προφορική- συμφωνία, η οποία αναμένεται να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία:

  – Για τους όρους δόμησης, προβλέπεται ποσοστό κάλυψης 35% και συντελεστή δόμησης 1%.

  – Για τον χώρο πάρκινγκ, προβλέπεται η αγορά οικοπέδου που θα υποδείξει ο δήμος και κατασκευή πάρκινγκ 250 θέσεων, το οποίο θα ανήκει στον δήμο. Η χρήση του (και τα έσοδα) παραχωρούνται στην ΑΕΚ τις ημέρες που υπάρχει αγώνας.

  – Για το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, προβλέπεται ότι η έκταση που θα αφαιρεθεί από το Αλσος (συζητούνται έξι στρέμματα) θα αντικατασταθεί από άλλους χώρους ίσης συνολικής έκτασης, που θα αγοράσει, θα μετατρέψει σε άλσος και θα δώσει στον δήμο ο επιχειρηματίας πριν από την έναρξη των εργασιών για το γήπεδο. Οι χώροι αυτοί θα διατηρούν τον δασικό χαρακτήρα τους.

  – Στη συμφωνία προβλέπεται επίσης η εξαίρεση της υπόλοιπης έκτασης του Αλσους από τις διατάξεις του άρθρου 82, ώστε να παραμείνει στην κυριότητα του δήμου, να διατηρεί τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του και να μην μπορεί να παραχωρηθεί το 5% για διάφορες χρήσεις.

  «Με αυτές τις βελτιωτικές προτάσεις, πιστεύουμε ότι θα είναι ένα στολίδι αυτό το γήπεδο, ένα μεγάλο έργο και για τη Φιλαδέλφεια, αλλά και ένα αθλητικό πολιτισμικό κέντρο που θα το χαίρονται και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας», δήλωσε στη Βουλή στις 29 Μαΐου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

  «Η θέση του Τμήματος Αθλητισμού είναι υπέρ της ψήφισης του άρθρου 81, μόνο εφόσον γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες, τις οποίες ζητήσαμε και στις οποίες έχει υπάρξει συμφωνία. Η τελική απόφαση ανήκει βέβαια στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που αναμένεται να συνεδριάσει για να συζητήσει το θέμα», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, από το Τμήμα Αθλητισμού. Μένει, λοιπόν, να δούμε το τελικό σχέδιο της συμφωνίας των δύο μερών…

  1974-2014

  Επί 40 χρόνια αγώνες για την υπεράσπιση του Αλσους

  Για τους Φιλαδελφειώτες υπάρχει προηγούμενο στους αγώνες υπεράσπισης τους Αλσους και της γειτονιάς τους. Οπως υπάρχει προηγούμενο στις επεκτατικές διαθέσεις του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και στα φαινόμενα τρομοκράτησης των κατοίκων:

  ■ Ηδη από το 1970, ο διαβόητος αντισυνταγματάρχης Ασλανίδης, γενικός γραμματέας Αθλητισμού της χούντας, παραχωρεί με χαριστικό νόμο 27 στρέμματα για επέκταση του γηπέδου της ΑΕΚ. Τότε μάλιστα φαίνεται να υψώνεται η μάντρα γύρω από το γήπεδο για να περιφράξει τον χώρο.

  ■ Ο χουντικός νομός ακυρώνεται το 1975, μετά από οργανωμένες αντιδράσεις των κατοίκων.

  ■ Η ΑΕΚ επανέρχεται το 1976, ζητώντας 27 στρέμματα από τον δήμο, αίτηση που απορρίπτεται. Μαζικές κινητοποιήσεις Επιτροπής Αγώνα για την προστασία, ανάπλαση και αξιοποίηση του Αλσους βάζουν πάγο και στο νέο αίτημα της ΑΕΚ για παραχώρηση 9 στρεμμάτων.

  ■ Η πιο πρόσφατη μαζική κινητοποίηση ήταν αυτή ενάντια στην κατεδάφιση του γηπέδου, μετά τον σεισμό του 1999, που τελικά πραγματοποιήθηκε το 2003, με πρόεδρο της ΑΕΚ τον Γ. Γρανίτσα. Σκοπός, η ανέγερση ενός νέου «Πολυλειτουργικού Κέντρου», με βάση τα νομοσχέδια 3044/2002 και 3207/2003 -γνωστά και ως «νομοσχέδια Γρανίτσα». Εχοντας συγκεντρώσει πάνω από 2.500 υπογραφές, 131 κάτοικοι και ο τότε δήμαρχος Ν. Αδαμόπουλος, όμως, προσφεύγουν κατά των νόμων στο ΣτΕ. Και τότε οι απειλές ήταν στην ημερήσια διάταξη. Τοπική εφημερίδα δημοσιεύει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους, με τον τίτλο: «Ιδού τα ανιστόρητα τέρατα που τολμούν και τα βάζουν με το καμάρι της προσφυγιάς, την ΑΕΚΑΡΑ μας», στοχοποιώντας τους ανοιχτά.

  ■ Το ΣτΕ με απόφαση που ανακοινώθηκε το 2008 απορρίπτει τους δύο νόμους ως αντισυνταγματικούς.

  ■ Κάτοικοι που προσέφυγαν κατά των σχεδίων Γρανίτσα το 2003 θεωρούν ότι τα σχέδια Μελισσανίδη, αν και παρουσιάζονται βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση, θα αποδειχτούν εξίσου καταστροφικά για την πόλη.

  Ανοιχτή γραμμή κόμματος – εργολάβου

  Τη στιγμή που δεν έχει καν ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και δεν έχει γίνει ευρεία συζήτηση στο ίδιο το κόμμα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάγουν σε θεσμικό συνομιλητή τους μια κατασκευαστική εταιρεία και διαπραγματεύονται ένα «ντιλ» με επιχειρηματικά συμφέροντα που βαρύνονται με ποινικές διώξεις…

  Ακόμα και τον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη ξαφνιάζει το οικείο ύφος και οι διατυπώσεις που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Ανδριόπουλου, προέδρου της κατασκευαστικής εταιρείας Dimand που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τις «βελτιωτικές ρυθμίσεις» του άρθρου 81. Η επικοινωνία των δύο πλευρών, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της «Εφ.Συν.», έλαβε χώρα μετά την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας, την οποία εξήγγειλε στη Βουλή στις 29 Μαΐου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

  Τη στιγμή που δεν έχει καν ενημερωθεί για τα επίμαχα ζητήματα η τοπική κοινωνία και δεν έχει γίνει ευρεία συζήτηση στο ίδιο το κόμμα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάγουν σε θεσμικό συνομιλητή τους μια κατασκευαστική εταιρεία και διαπραγματεύονται ένα «ντιλ» με επιχειρηματικά συμφέροντα που βαρύνονται με ποινικές διώξεις…

  – Την 1η Ιουνίου, μία μέρα πριν από τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Εργου ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη στέλνουν στον κ. Ανδριόπουλο το σχέδιο τροπολογίας με τις «βελτιωτικές ρυθμίσεις». Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Dimand, που επικαλείται νομικά κωλύματα που προκύπτουν από την εξειδίκευση των όρων και περιορισμών δόμησης, όσο και από τις προτεινόμενες διατάξεις για το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και τους χώρους στάθμευσης:

  «Νομίζουμε ότι καθίσταται σαφές ότι δεν συμφωνούμε με τις διατυπώσεις που προτείνετε, όχι προφανώς διότι δεν είναι στον ίδιο σκοπό για τον οποίο έχουμε συζητήσει, αλλά διότι οι διατυπώσεις αυτές, οι οποίες προσπαθούν να εξειδικεύσουν αναλυτικότερα τα ζητήματα, μεταβάλλουν τη λογική και τη νομική βάση της ρύθμισης. Η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να παραμείνει γενική και όχι συγκεκριμένη και ειδική. Το αντίθετο ενέχει νομικούς κινδύνους, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν από το ίδιο το ΣτΕ και οδήγησαν σε αδιέξοδο», γράφει.

  – Η απάντηση έρχεται την ίδια ημέρα. Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις προτάσεις για το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος δόμησης, τον συντελεστή δόμησης και το ποσοστό κάλυψης και ξεπερνά τον νομικό σκόπελο ως εξής: «Μπορούμε να παραμείνουμε στη φιλοσοφία διατύπωσης κανονιστικών όρων για την περιοχή, που όμως να ανταποκρίνονται με ακρίβεια στο τεχνικό έργο χωρίς πλεονάζοντες όρους».

  Εμφανίζεται ωστόσο να συζητά το ζήτημα του περιβαλλοντικού ισοζυγίου («το κατά πόσο είναι νομικά αποδεκτό να προσδιορίζεται στον νόμο πού, πώς και με δαπάνες τίνος θα πραγματοποιηθούν αυτά, και κατά πόσο αυτό προεξοφλεί την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, μένει να το συζητήσουμε») όσο και την τροπολογία για τις θέσεις στάθμευσης. Καταλήγει: «Ενδεχομένως το σκεπτικό των προηγούμενων αποφάσεων του ΣτΕ, που έκρινε προβληματικές ομόλογες ρυθμίσεις, μπορεί να μας φανεί χρήσιμο για την καταλληλότερη διατύπωση των τροπολογιών, παραμένοντας στο πνεύμα των διασφαλίσεων που έχουμε συμφωνήσει, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στη συνολική νομική βάση της ρύθμισης του άρθρου 81».

  – Την επομένη, στις 2 Ιουνίου, οι δύο πλευρές επανέρχονται, εμμένοντας στις θέσεις τους αναφορικά με τους όρους δόμησης: «Θα τα δούμε πάντως όλα ξανά και προσεκτικά (και τη σχετική επιχειρηματολογία), για να βρεθεί η πιο σωστή λύση», καταλήγει η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Αντισυγκέντρωση»

  «Αντισυγκέντρωση που επιδιώκει να θεσπίσει το νέο παρακράτος» χαρακτηρίζει το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών την «ειρηνική συγκέντρωση» οπαδών της ΑΕΚ (Original 21) σήμερα στις 18.00, μία ώρα πριν την από καιρό προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση του Συντονιστικού στην πλατεία Πατριάρχου.

  «Καλέσαμε εξαρχής την εκδήλωση, για να μπορέσει να ανοίξει μια αναγκαία συζήτηση», επισημαίνει το Συντονιστικό και καλεί «τους φίλους της ΑΕΚ» να προσέλθουν για να συζητήσουν τα προβλήματα της πόλης, καλωσορίζοντας την αντίθεσή τους στο άρθρο 82. «Τους καλούμε να δηλώσουν την αντίθεσή τους και στις ρυθμίσεις των άρθρων 18 και 19, που κλέβουν το Αλσος από τον δήμο μας», συμπληρώνει, τονίζοντας ότι «οι απειλές και οι αντισυγκεντρώσεις δεν βοηθούν στην κατεύθυνση της ομαλής δημοκρατικής συζήτησης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.