Παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μητροπολίτες, δικαστικοί, το Σύνταγμα και το Μνημόνιο

Το «βαθύ κράτος» πολιτεύεται
Μια πολιτικο-χριστιανική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο συγκέντρωσε την καλή κοινωνία των δικαστικών και της Εκκλησίας. Στόχος, η ανέγερση του νέου Τάματος του Εθνους. Εχθρός, η Ευρωπαϊκή Ενωση.


από ©Εφημερίδα των Συντακτών

από ©Εφημερίδα των Συντακτών

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκέντρωση με σαφή πολιτικό προσανατολισμό, αλλά χωρίς καμιά κομματική υποστήριξη. Το παράξενο είναι πως, παρά το γεγονός ότι παρευρέθησαν πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής δημόσιας ζωής, δεν υπήρξε καμιά δημοσιότητα, παρά μόνο σε περιθωριακούς ιστότοπους. Τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες έλαμψαν διά της απουσίας τους. Και όμως, ίσως το βράδυ εκείνο γεννήθηκε κάτι νέο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Από νωρίς δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα στη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου. Οι διοργανωτές είχαν προβλέψει να έχουν καθίσματα και στον προθάλαμο, μαζί με μια οθόνη που μετέδιδε τις ομιλίες. Από την πρώτη στιγμή μάς κίνησε το ενδιαφέρον η «υβριδική» μορφή της συγκέντρωσης. Γιατί στην πραγματικότητα επρόκειτο για δύο συγκεντρώσεις σε συσκευασία μίας. Από τη μια μεριά επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο του επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλείου Νικόπουλου «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα». Από την άλλη, όμως, στην παρουσίαση αυτή εμφανιζόταν ως «συνδιοργανωτής» το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Εθνους, ως μοχλός αναζωογονήσεως και ανορθώσεως του κατατρωθέντος ηθικού και εθνικού σθένους των Ελλήνων». Για το βιβλίο επρόκειτο να μιλήσουν ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος, ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Ως συντονιστής εμφανιζόταν ο «γεωπολιτικός αναλυτής» Ιωάννης Φριτζαλάς. Από την πλευρά των «Φίλων του Τάματος του Εθνους» επρόκειτο να μιλήσει ο πρόεδρος του σωματείου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος. Μέχρι εδώ καλά. Η μόνη παρατήρηση θα μπορούσε να είναι ότι ασφαλώς πρωτοτυπεί ο κ. Νικόπουλος με την παρουσίαση του βιβλίου του από την κόρη του, ενώ τον οικογενειακό χαρακτήρα της παρουσίασης τονίζει το γεγονός ότι τη συντόνιζε ο… γαμπρός του, εφόσον ο κ. Φριτζαλάς είναι σύζυγος της κυρίας Νικοπούλου. Αλλά ας αποδοθούν όλα αυτά στην ιδιαίτερη δημοφιλία της Χαράς Νικοπούλου στο ειδικό κοινό στο οποίο απευθυνόταν η πρόσκληση. Αλλωστε, η αφίσα της εκδήλωσης την παρουσίαζε ως «σύγχρονη Μπουμπουλίνα» και «ηρωίδα».

Το ερώτημα παραμένει άλλο: Ποια είναι ακριβώς η σχέση του «Τάματος του Εθνους» με τις απόψεις των επιφανών δικαστικών για το Σύνταγμα;

Ο θαυμαστής του Καντιώτη
Η απορία μας επρόκειτο να λυθεί λίγο αργότερα. Πάντως δεν φάνηκε να τη συμμερίζονται οι επιφανείς προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτριος Κυριτσάκης, ο επίτιμος πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Κωνσταντίνος Μπακάλης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, πρόεδροι του Αρείου Πάγου, πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και ο μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου, εκπρόσωποι των μητροπολιτών Μυτιλήνης Ιακώβου και Γλυφάδας Παύλου. Παρευρέθησαν ακόμα στρατηγοί (ανάμεσά τους ο Χρήστος Φαραντάτος, στον οποίο έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του «σταγονιδίου»), αλλά και αξιωματικοί της αστυνομίας. Με την εξαίρεση του Τέρενς Κουίκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν διακρίναμε πολιτικά πρόσωπα.

Ολοι αυτοί παρακολουθούσαν επί μισή ώρα την ομιλία του Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση, με ένα λόγο γεμάτο υπονοούμενα ή και ευθείες βολές κατά της επίσημης Εκκλησίας και της πολιτείας. Και, βέβαια, δεν έλειψαν οι έμμεσες αντισημιτικές αναφορές: «Κατά τη ρήση του Κίσινγκερ και εν γένει των σιωνιστών, όποιος ελέγχει τα πετρέλαια ελέγχει τας κυβερνήσεις και όποιος ελέγχει τα τρόφιμα ελέγχει τους λαούς». Ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν παρέλειψε να συγκρίνει τη δική του δραστηριότητα με εκείνη της Εκκλησίας για να αποδείξει την υπεροχή της οργάνωσής του: «Εμείς έχομεν αποδεδειγμένως αποστείλει άνω των 75.000 τόνων ανθρωπιστική βοήθεια ανά την υφήλιον, ενώ ολόκληρη η Εκκλησία, ο Ερυθρός Σταυρός, εκατοντάδες άλλες ΜΚΟ κ.λπ. ούτε το ένα δέκατο».

vathy-kratos2Αυτή η ανθρωπιστική οργάνωση του κ. Αναγνωστόπουλου και της συζύγου του ονομάζεται σήμερα Διορθόδοξος Σύνδεσμος «Ο Απόστολος Παύλος» και είναι μετεξέλιξη του Ελληνογιουγκοσλαβικού Συνδέσμου «Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος», ο οποίος μετέφερε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 φρούτα από την Ελλάδα (πορτοκάλια, ροδάκινα) στη Σερβία. Θαυμαστής του Καντιώτη και συνεργάτης του θεολόγου Σωτηρόπουλου που τον εκπροσωπούσε, ο κ. Αναγνωστόπουλος στα φυλλάδια που εκδίδει υιοθετεί τη συνωμοσιολογική αντισημιτική ρητορεία, προβάλλει τα πλαστά «Πρωτόκολλα της Σιών» και συμπλέει με τις άλλες φονταμενταλιστικές παραεκκλησιαστικές οργανώσεις.

Αλλά υπάρχει και δεύτερο σωματείο του ζεύγους: «Η δεύτερη οργάνωσίς μας, το Ιδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών (ΙΠΗΠΑ) όχι μόνον δεν έχει λάβει ούτε τρύπιαν δεκάραν, αλλά απεναντίας παραγκωνιζόμεθα συστηματικότατα, ενώ από τους ιθύνοντες διευκολύνονται σκανδαλωδώς δεκάδες άλλα ιδρύματα και οργανώσεις». Το παράπονο του ομιλητή είναι ότι δεν αναγνωρίζεται το κοινωφελές έργο του: «Μας κατατρέχουν παντοιοτρόπως, όπως, π.χ. ο δημοσιογράφος Πρετεντέρης (24.2.2014, Mega), διασύροντάς μας και κατατάσσοντάς μας μεταξύ των λαμογιών, αετονύχηδων και πατριαρχών της διαπλοκής των ΜΚΟ».

Η ομιλία πήρε ανοιχτά πολιτικό χαρακτήρα: «Τα εγκληματικά σχέδια “Καποδίστριας” και “Καλλικράτης” τα εψήφισαν ανεγκέφαλοι εθνοπατέρες. Ολοι οι ανώμαλοι, οι παλλακίδες, οι μαρξιστές, οι μασόνοι έχουν αλληλεγγύη μεταξύ τους και δημιουργούν αδιάρρηκτες αλυσίδες. Επιβάλλεται όλοι εμείς που διακρινόμεθα από υγιείς ιδέες και αρχές για την Ορθοδοξία μας και την πατρίδα μας να ενωθούμε. Η καταναλωτική κοινωνία αλλά και η πνευματική και θρησκευτική ηγεσία μάς έχουν μετατρέψει σε χριστιανούς-αχριστιανούς».

Οσο για το πολιτικό «πρόγραμμα» του κ. Αναγνωστόπουλου, δεν είναι και πολύ δύσκολο να το φανταστεί κανείς: «Επανίδρυσις της γνωστοτάτης ΜΟΜΑ, για να έχομε και πάλι έργα» [χειροκροτήματα]. «Οχι στις εκτρώσεις που αναλαμβάνουν χασάπηδες μαιευτήρες». Κατά τον ομιλητή, «οι κυβερνήτες είναι πειθήνια όργανα των καταχθονίων δυνάμεων. Οι 500 γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες είναι όργανα του παρακράτους, τους οποίους χρησιμοποιούν οι εκάστοτε ιθύνοντες, διότι έτσι τους βολεύει».

Το Τάμα του Εθνους
Το κοινό που περίμενε το κυρίως μενού της εκδήλωσης άρχισε να δυσανασχετεί. «Παρακαλώ, συντομεύετε», παρατηρεί ο συντονιστής κ. Φριτζαλάς. Αλλά μόλις τότε άρχισε να μπαίνει στο ψητό ο κ. Αναγνωστόπουλος. Επιταχύνοντας τον ρυθμό της ομιλίας του ξεκίνησε την περιγραφή του οράματός του για το Τάμα του Εθνους, μιλώντας για την ομώνυμη τρίτη οργάνωσή του: «Η αμαρτωλοτάτη Πολιτεία έχει κατασπαταλήσει εκατοντάδας τρισεκατομμύρια ευρώ για ευτελή έργα, για “βόλευμα” των ιδίων και των “ημετέρων”, για “λαδώματα” κ.λπ. και η Εκκλησία εξανέμισεν αμύθητον περιουσία, αλλά το Τάμα του Κολοκοτρώνη επί 185 έτη ακόμη δεν επραγματοποιήθη».

Οι παριστάμενοι άρχισαν να χειροκροτούν ρυθμικά για να πείσουν τον ομιλητή να σταματήσει. Τίποτα αυτός: «Ηδη παρήλθον 23 μήνες και η Ιερά Σύνοδος όρισε απλώς μίαν επιτροπήν, η οποία όμως δεν συνήλθε ούτε άπαξ. Οπως η Πολιτεία νομοθέτησε για το Ιδρυμα Νιάρχου, έτσι πρέπει και για το Ιδρυμα του Τάματος».

Διαβάστε την συνέχεια στην Εφημερίδα των Συντακτών, έχει «μαύρο», κατάμαυρο ενδιαφέρον!

©Εφημερίδα των Συντακτών 15.06.2014

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μητροπολίτες, δικαστικοί, το Σύνταγμα και το Μνημόνιο

 1. Και αυτός ο άνθρωπος (ο Νικόπουλος) ήταν πρόεδρος του ανώτερου δικαστηρίου της χώρας…
  Ανατριχίλες!
  Το δεύτερο μέρος του άρθρου είναι πιο ενδιαφέρον, γιατί δεν το βάζετε ολόκληρο;

  • Ο/Η Po λέει:

   γιατί θα ήταν δεοντολογικά κάπως ανήθικο, έτσι αισθάνομαι.
   Τόση δουλειά έκαναν οι άνθρωποι.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  @»Πάντως δεν φάνηκε να τη συμμερίζονται οι επιφανείς προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη,…».

  Πολύ συγκινητικό, κοντοχωριανοί και ευσεβείς αμφότεροι, όχι θεούσα ασφαλώς η κυρία Εισαγγελεύς, όπως τη συκοφάντησε στο φίλο του τον ευσεβέστατο Κασιδιάρη, ο φίλος του ευσεβέστατου κ.Σαμαρά ο ευσεβέστατος Μπαλτάκος, πατριώτης που απολύει υπαλλήλους της κρατικής τηλεόρασης και διορίζει 15 λιμενικούς για να διορίσει και το ζωηρό γιό του.

  • Ο/Η Μητροπολίτης Σαπφώ λέει:

   Λέσβος, νήσος ευσεβών δικαστικών

   http://www.efsyn.gr/?p=116807
   20/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

   Καταγγελίες Ζωής Κωνσταντοπούλου για δικαστίνα

   Μια συγκεκριμένη δικαστίνα κατονόμασε χθες στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεξηγώντας τη φράση της περί «ακροδεξιών θυλάκων σε κυβέρνηση, Δικαιοσύνη και αστυνομία».

   Οπως είπε η βουλευτής, απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, «εκκρεμεί πειθαρχική καταγγελία δική μου από το 2010 για την κ. Μαριάννα Παγουτέλη, η οποία στο προσωπικό της site με διεύθυνση mariannaonice.blogspot.com δημοσίευσε μεταξύ άλλων φράσεις όπως “κωλοεβραίοι, μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ”, ενώ δίκασε πρόσφατα υπόθεση της ακροδεξιάς εφημερίδας “Στόχος”».

   Επικαλέστηκε μάλιστα και κατέθεσε στα πρακτικά σχετικό δημοσίευμα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» από το 2010 του δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.» Δημήτρη Ψαρρά.

   Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ακόμη ότι η κ. Παγουτέλη αναφέρεται σε τραπέζι με συναδέλφους της δικαστές που γιόρταζαν το 2008 την προαγωγή του προϊσταμένου τους, «σε ημερομηνία που συμπίπτει με τη δική σας προαγωγή, κ. υπουργέ».

   Κατήγγειλε επίσης ότι στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης υπάρχει σωματείο στο Δ.Σ. του οποίου συμμετέχουν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, η κ. Παγουτέλη, αλλά και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται και στη λίστα Λαγκάρντ.

   Απαντώντας, ο κ. Αθανασίου παραδέχτηκε ότι γνωρίζει προσωπικά την κ. Παγουτέλη, λόγω κοινής καταγωγής τους από τη Μυτιλήνη και από την ενημέρωση που είχε για την πειθαρχική αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως «πρόκειται για προσωπική διένεξη».

   Χ. ΙΩ.

   http://www.koutipandoras.gr/article/111079/ta-thymata-tis-krisis-prepei-na-pethainoyn-stin-porta-sas-gia-na-energisete-ka

   Ελάχιστοι ήξεραν μέχρι προχτές από πού κατάγεται η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Το μάθαμε από τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος στο διαβόητο διάλογο με τον Ηλία Κασιδιάρη αναφέρει πως η κα Γκουτζαμάνη κατάγεται από τη Λέσβο και είναι κοντοχωριανή του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

   http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/i-eygenia-kleidara-igoymeni-toy-agioy-rafail-sti-mytilini-plirose

   Αποφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ, σύμφωνα με απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών.Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από την παραμονή των Χριστουγέννων για την υπόθεση Βατοπεδίου.

   Το Συμβούλιο Εφετών επέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και από την περιοχή του Αγίου Όρους, καθώς και υποχρεωτική εμφάνιση σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα που εδρεύει στις Καρυές.

   Αίσθηση προκάλεσε πως ο Εφραίμ μπόρεσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και συγκέντρωσε ένα τόσο υψηλό χρηματικό πόσο (μία μέρα μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών). Στους δημοσιογραφικούς κύκλους αρχικά οργίαζαν οι φήμες ότι το ποσό καλύφθηκε από επιχειρηματικούς κύκλους. Μια ευχαριστήρια επιστολή του ηγουμένου Εφραίμ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο «Αγιορείτικο Άβατον» (δεκαπενθήμερο περιοδικό με θέματα κυρίως του Αγίου Όρους) έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

   Στην επιστολή ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρει:

   «Απο τα δεσμά των φυλακών σας Ευλογούσα και ταπεινά σας ευχαριστούσα για τις προσευχές σας. Οι προσευχές εισακούστηκαν!

   Ευχαριστώ και δοξολογώ το Χριστό μας που επέτρεψε για τις πολλές μου αμαρτίες, να γευθώ έστω και στον άκρον της γλώσσης μου, λίγο από το Σταυρό Του.

   Ευχαριστώ την ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εν Μυτιλήνης για την άμεση υλική και ηθική παρέμβασής της ώστε να καταστεί εφικτή η αποφυλάκιση.

   http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=191159
   Παραπλανήθηκε και ο Εισαγγελέας!

   Πώς ο κ. Γ. Σανιδάς «ξεσκόνισε» τον φάκελο της ανταλλαγής των τεραστίων εκτάσεων
   Η αντιπολίτευση του καταλογίζει ότι στα μεγάλα σκάνδαλα που πλήττουν υπουργούς και στελέχη της ΝΔ ανταποκρίνεται αμέσως στο «κλείσιμο του ματιού» της κυβέρνησης, «παίζοντας» τις υποθέσεις όπως την εξυπηρετεί. Αυτή τη φορά με τον χειρισμό της υπόθεσης της περιουσίας της Μονής Βατοπαιδίου αιφνιδίασε ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση με την παρέμβασή του. Με τις εκτιμήσεις του για τον ρόλο των μοναχών εξέπληξε και πολλούς ιερείς, καθώς είναι γνωστές οι άριστες σχέσεις του με την Εκκλησία και συχνά εκκλησιάζεται στη Μονή Νταού Πεντέλης μαζί με άλλους συναδέλφους του.
   Η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά λειτούργησε καταλυτικά και αν δεν είχε σπεύσει να απαλλάξει υπουργούς, οι υπογραφές των οποίων εμφανίζονται σε έγγραφα της υπόθεσης, ως παραπλανηθέντες από τη Διοίκηση η αντιπολίτευση δεν θα είχε τίποτε να του προσάψει. Το πλήθος των δημοσιευμάτων των εφημερίδων για τις αγοραπωλησίες των τεράστιων εκτάσεων που υποστήριζε ότι έχει στην κατοχή της η Μονή Βατοπαιδίου έφερε στη μνήμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ανώνυμη επιστολή που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε αυτήν υπήρχαν καταγγελίες για αναγνωρίσεις κυριότητας και ανταλλαγής εκτάσεων από τη Μονή Βατοπαιδίου. Αυτό σήμαινε ότι η Δικαιοσύνη γνώριζε. Τουλάχιστον από τότε…

   Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τηλεφώνησε στον συνταξιούχο πλέον συνάδελφό του, τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ελ. Βορτσέλα. Σε αυτόν είχε χρεώσει ο κ. Σανιδάς τον χειρισμό της ανώνυμης επιστολής. Αλλά ο κ. Βορτσέλας συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούλιο και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν του έκρυψε την ανησυχία του μήπως η επιστολή είχε εν τω μεταξύ μείνει στα αζήτητα. Ο κ. Βορτσέλας τον καθησύχασε ότι δεν την είχε ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων, αντιθέτως τη χρέωσε με τη σειρά του στο Πρωτοδικείο και παρήγγειλε να γίνει προκαταρτική έρευνα.

   http://www.emprosnet.gr/emprosnet-archive/6be3fdd9-28f9-414b-b4cd-19265ee2e33e
   Ξανά και ξανά… Τι έψαχναν στη Μυτιλήνη;

   Με αφορμή λοιπόν το χθεσινό πολυσυζητημένο γεγονός, το «Ε» θυμίζει σήμερα για μια ακόμα φορά, το γεγονός της επίσκεψης του πολυσυζητημένου κ. Εφραίμ και της συνοδείας του στη Μυτιλήνη. Θυμίζει πως στη Μυτιλήνη ο κ. Εφραίμ έφθασε το Δεκέμβριο του 2007 χωρίς να τον καλέσει κανείς. Συνοδευόμενος από τον τότε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ελευθέριο Βορτσέλα, που διαχειρίσθηκε με το γνωστό τρόπο που οδηγούσε σε φαινόμενο ατιμωρησίας, την έρευνα για την παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου στη Μονή.

 3. Ο/Η Lawyer λέει:

  Σωκράτης Ξυνίδης – Προσωπικό Ιστολόγιο

  http://xinidis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3.html
  3 Απρ 2014

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ

  Ο κύριος Μπαλτάκος διερωτήθηκε τι έχει να διερευνήσει η δικαιοσύνη σχετικά με το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί. Η απάντηση είναι σωρεία ποινικών αδικημάτων μέχρι πλήρους ευτελισμού των θεσμών και της ίδιας της ελληνικής δικαιοσύνης. Σχεδόν κατέλυσε το Πολίτευμα.

  1)Η συνομιλία, πέρα από θεσμικό σκάνδαλο πρώτου βαθμού, ταυτίζει την καρδιά της κυβέρνησης που λέγεται Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου, με μια χαρακτηρισθείσα από την ίδια την κυβέρνηση εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Μπαλτάκος μιλάει σε αργκό («Χαμός έγινε, της πουτάνας,τους γάμησε τα πρέκια, είσαι μαλάκας (ότι του είπε ο Σαμαράς), τον πούστη (είπε για τον Σαμαρά» ) με έναν υπόδικο όχι απλά για συμμετοχή αλλά για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συνομιλούν ως να είναι συνοδοιπόροι. Ως να έχει προϋπάρξει πολλές φορές συνεννόησή τους και οικειότητα μεταξύ τους. Η έκπληξη του Κασιδιάρη στο ξεκίνημα του διαλόγου που λέει: «Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;» είναι ενδεικτική του ότι θεωρεί ότι ο κ.Σαμαράς μέχρι εκείνη τη στιγμή είναι «φίλα προσκείμενος» και ενεργεί πέραν το προσδοκώμενου. Άρα καταρχήν ερευνητέα είναι η σχέση και η υπόγεια διαδρομή μιας εγκληματικής οργάνωσης με την καρδιά της κυβέρνησης και ποιος ξέρει με ποιόν άλλον.

  2)Ο κ. Μπαλτάκος λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς 1)κατέλυσε το πολίτευμα ταυτίζοντας την λειτουργία της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία και 2)»έστησε» παραδικαστικό με το οποίο έβαλε ως στόχο τον πολιτικό αφανισμό της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να πάρει την πρωτιά (άρα και τις +50 βουλευτικές έδρες) από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Η θέση αυτή στηρίζεται τουλάχιστον στα παρακάτω αποσπάσματα του διαλόγου:

  α)λέει ο κ. Μπαλτάκος ότι το πρόβλημα του κ. Σαμαρά ήταν το «αμερικάνικο σιωνιστικό συνέδριο» στο οποίο είχε δηλώσει ότι «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γεια σας!» ποιος τους έδεσε ο κ. Σαμαράς; εμείς νομίζαμε η ελληνική δικαιοσύνη.

  β)Ο Κασιδιάρης ρωτάει «Ποιος του ‘πε (του Σαμαρά) να τα κάνει αυτά;» και ο Μπαλτάκος αντί να πει: μα δεν έκανε ο πρωθυπουργός τίποτα, απαντά: «Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα». Ο Κασιδιάρης απορεί: «Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;». Ο Μπαλτάκος όχι μόνο δεν αρνείται τον συντονισμό του πρωθυπουργού κ.Σαμαρά αλλά τον βρίζει κιόλας: «Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο». Πράγματι απίστευτο.

  γ)Ο Κασιδιάρης προτρέπει: «Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.». Ο Μπαλτάκος αντί να απαντήσει: τι είναι αυτά που λες; δεν έδωσε ο πρωθυπουργός τέτοια εντολή, τι απαντά; «Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.». Επιβεβαιώνει δηλαδή τα λεγόμενα του Κασιδιάρη ότι ο κ.Σαμαράς έδωσε εντολή στον κ. Αθανασίου και ο κ. Αθανασίου εντολή στην κ. Γκουτζαμάνη.

  3)Ο κ. Μπαλτάκος λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι οι εισαγγελικοί και ανακριτικοί λειτουργοί παρέβησαν το καθήκον τους μετά από παρεμβάσεις υπουργών και ότι αυτό το έκαναν γιατί ευννοήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα:

  α)Όταν ο Κασιδιάρης ρωτάει γιατί τους αφήσανε και στη συνέχεια τους συνέλαβαν πάλι, ο κ.Μπαλτάκος απαντά: «Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία». Και παρακάτω επαναλαμβάνει: «Ο ανακριτής όμως δεν είχε στοιχείο κανένα» Δηλαδή η καρδιά της κυβέρνησης ομολογεί στημένες συλλήψεις. Γιατί να το κάνουν αυτό οι ανακριτές και οι εισαγγελείς;

  β)Αναφέρει χωρίς καμιά συστολή ότι:

  i)τη «ζημιά» (δηλαδή την παρέμβαση για τη σύλληψη χωρίς στοιχεία) την έκαναν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη: Κασιδιάρης: «Δένδιας, Αθανασίου;» Μπαλτάκος: «Ποιος άλλος να το κάνει…»

  ii)επίσης ότι οι Αθανασίου και Δένδιας πείσανε την «θεούσα» (Κασιδιάρης) δικαστικό λειτουργό Γκουτζαμάνη η οποία είναι «δεξιά και με το γράμμα του νόμου» (Κασιδιάρης) με το αιτιολογικό ότι «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό» να τους προφυλακίσει. Και ξαναδίνει με ονοματεπώνυμο τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη: Κασιδιάρης: «Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;» Μπαλτάκος: «Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας».

  iii)Τέλος, και σημαντικότερο όλων, όταν ο Κασιδιάρης τον καλεί να πάει στον Εισαγγελέα και να πει ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία ο Μπαλτάκος τι απαντά; «Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο». Δηλαδή λέει νέτα σκέτα την κ. Γκουτζαμάνη «στημένη». Αλλά συνεχίζει στα χειρότερα: Κασιδιάρης: «Λες ε;» Μπαλτάκος: «Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;». Λέει δηλαδή ότι η κ. Γκουτζαμάνη μετά βεβαιότητος θα καταχραστεί την εξουσία της και δεν θα πράξει τα δέοντα. Τέλος απαντώντας στο ερώτημα του Κασιδιάρη «Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;» δίνει την εξής απάντηση: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό. Κασιδιάρης : Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο. Μπαλτάκος: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.» Για δεύτερη φορά ισοπεδώνει κάθε αξιοπιστία της δικαιοσύνης ισχυριζόμενος ότι η ανώτατη Εισαγγελική λειτουργός κ. Γκουτζαμάνη κατέχει τη θέση της λόγω του ότι τυγχάνει συντοπίτισσα πολιτικού προσώπου και «ξεπληρώνει γραμμάτιο».

  Πάμε ξανά επιγραμματικά πλέον:

  1)Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή η καρδιά της Κυβέρνησης, συνομιλεί απευθείας και με πρωτοφανή οικειότητα με υπόδικο που διευθύνει εγκληματική οργάνωση.

  2)Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή η καρδιά της Κυβέρνησης, ομολογεί την πλήρη ταύτιση της εκτελεστικής με την δικαστική εξουσία ομολογώντας κατάλυση του πολιτεύματος.

  3)Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή η καρδιά της Κυβέρνησης, λέει ότι ο πρωθυπουργός κ.Σαμαράς έστησε παραδικαστικό για πολιτικά οφέλη, παραβαίνοντας τον όρκο του για την τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων του Κράτους.

  4)Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή η καρδιά της Κυβέρνησης,λέει ότι οι ανακριτές έκαναν συλλήψεις χωρίς κανένα στοιχείο, παραβαίνοντας το ύψιστο καθήκον τους.

  5)Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή η καρδιά της Κυβέρνησης, λέει ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη έκαναν τη «ζημιά» και έπεισαν τη «θεούσα» και «δεξιά» εισαγγελική λειτουργό αλλά και τους ανακριτές να τους προφυλακίσει χωρίς στοιχεία, παραβαίνοντας τον όρκο τους για την τήρηση του Συντάγματος και τους ώθησαν να παρανομήσουν.

  6)Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή η καρδιά της Κυβέρνησης, λέει ότι η Εισαγγελική λειτουργός θα πήγαινε στο αρχείο, με συνοπτικές διαδικασίες, καταγγελία ακόμη και του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης γιατί «ξεπληρώνει γραμμάτιο» παραβαίνοντας το ύψιστο καθήκον της και κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας της.

  Ε! Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά τα αδικήματα.

  Η δικαιοσύνη έχει μια μόνο ευκαιρία να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να την εμπιστεύεται. Να μην σιωπήσει και να μην κρυφτεί. Άλλωστε η πολιτική ηγεσία πέταξε τη λάσπη επάνω της. Από την ώρα που ο κ. Μπαλτάκος δεν αμφισβητεί το περιεχόμενο των συνομιλιών αλλά μόνο το τεκμήριο αυτών.

 4. Ο/Η H Δικαιοσύνη είναι τυφλη λέει:

  http://unfollow.com.gr/web-only/12233-panathinaikakias/
  Ο παναθηναϊκάκιας δικαστικός και ο Σαμαράς

  Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

  Καταρχάς να πούμε πως και μόνο η αναφορά σε κάποιον οπαδό του Παναθηναϊκού ως «παναθηναϊκάκια» παραπέμπει σε έναν άνθρωπο της ηλικίας του Αντώνη Σαμαρά, συνεπώς εκ πρώτης όψεως φαίνεται ήδη πιστευτό το παράλληλο στόρι που τρέχει εδώ και κάποιες μέρες με το σκάνδαλο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

  http://www.koutipandoras.gr/article/115382/kolafos-o-eisaggeleas-gia-ton-mihelaki
  Από τις 16 Δεκεμβρίου του 2013 ζητούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, την άρση της ασυλίας του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται σε δικογραφία που αποκάλυψε το Hot Doc και το Κουτί της Πανδώρας, να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων. Κι όμως αυτή η συζήτηση μεταφέρεται για τον προσεχή Οκτώβριο, μετά και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, καθυστέρησε τη διαβίβαση της για σχεδόν τρεις μήνες, χωρίς ουσιαστικό λόγο, αλλά κυρίως χωρίς να έχει αυτή την αρμοδιότητα

  http://www.topontiki.gr/article/68695/Poia-einai-i-MKO-tis-Ekklisias-Allileggui-pou-pire-apo-to-kratos–23-ek-euro
  ΠΕΜΠTΗ, 27 Φεβρουαρίου 2014

  Το Ποντίκι Web
  Αυτή είναι η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» που πήρε από το κράτος 23 εκ. ευρώ

  Τη «μαύρη» τρύπα στα ταμεία της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος που επιχορηγήθηκε με 23 εκ. ευρώ από το ΥΠΕΞ αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη.

  http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=55401&colid=&catid=34&dt=2010-06-20%200:0:0
  20/06/2010

  Νέο Βατοπέδι τα ακίνητα-φιλέτα της Βουλιαγμένης;

  Πολλά τα περίεργα στα δύο συμβόλαια…

  Σε παλαιότερο, αλλά και στο προηγούμενο φύλλο μας της 13/6/2010 είχαμε αναφερθεί στην επέμβαση του Εισαγγελέα για τη χωρίς διαφανή διαδικασία πώληση των ακινήτων-φιλέτων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Βουλιαγμένη, η οποία χαρακτηρίζεται από μερίδα του Τύπου και ως «Βατοπέδι Νο2».

  http://athensmag.blogspot.gr/2012/03/blog-post_3126.html

  Θαύμα, θαύμα! Αποφυλακίζεται ο Εφραίμ!

  3:22 μ.μ. George Pratanos No comments

  Αποφυλακίζεται ο Εφραίμ με βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και όρισε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου όχι μόνο από τη χώρα αλλά και τη Μονή και
  τέλος, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Την πρόταση για την αποφυλάκισή του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου υπέβαλλε ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Μαντζούνης.

 5. Ο/Η Πάρης Μπρούζος λέει:

  Σαν να διαβάζεις για συγκέντρωση σε καμιά Σαουδική Αραβία ή στο Πακιστάν ή δεν ξέρω και εγώ που αλλού όπου συμπεραίνεται ότι η αιτία για κάθε κακοδαιμονία στις μουσουλμανικές χώρες είναι η μη τήρηση του Κορανίου.
  Και καλά γραφικοί άνθρωποι με γραφικές απόψεις. Πάει και έρχεται.
  Δικαστές της συμφοράς σαν τον Σανιδά που θεωρούνε την δήθεν απομάκρυνση από τις χριστιανικές «αξίες» ως αιτία για την πραγματικότητα. Λες και δεν βλέπουνε τι καταστροφή προκαλεί στις κοινωνίες η εφαρμογή θεολογικών προτύπων.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   http://news.in.gr/greece/article/?aid=706313
   15 Mαϊου 2006
   «Ουδέν πρόβλημα»

   Απάντηση Αρείου Πάγου για τη βίλα του Γ.Σανιδά – Με απειλούν, λέει ο αντεισαγγελέας

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=265238
   26/04/2009
   Το καλοκαίρι του 2003 προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (επί πρωθυπουργίας του κ. Κ. Σημίτη και υπουργίας του κ. Φ.Πετσάλνικου). Την επόμενη χρονιά ανέλαβε με εντολή του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινού να ξεκαθαρίσει το παραδικαστικό κύκλωμα. Την ίδια στιγμή όμως ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις του ΠαΣοΚ για τα πεπραγμένα του δικαστικού λειτουργού. Αιτία, όσα καταμαρτυρούσαν στον κ. Σανιδά για τις αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του σπίτι, στα Βίλλια. Τελικά οι πολεοδομικές υπερβάσεις ξεπεράστηκαν με τη νομιμοποίησή τους.

   Εντονη αντιπαράθεση είχε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός και με τον πρώην συνάδελφό του και τέως πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Γ. Ζορμπά.

   Η αντιπαράθεση αφορούσε την υπόθεση των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κ. Σανιδάς έριξε στο καλάθι των αχρήστων, με 19σέλιδη εγκύκλιό του, ως μη σύννομο, το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων.

   Αίσθηση είχε προκαλέσει και η αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτ. Μπάγια.

   Ο κ. Σανιδάς ζήτησε την πειθαρχική του δίωξη για την κριτική του τελευταίου σχετικά με τα κρατούντα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Τελικά η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου απήλλαξε τον κ. Μπάγια από τις κατηγορίες.

   http://www.capital.gr/ipad/gmessages/showTopic.asp?id=1061500&pg=2&pid=1062112&orderdir=asc#post_1062112

   Εκκλησία: «Αθώος ο πρώην Μητροπολίτης»

   11/3/2009
   13:35

   Αθωώνει η Εκκλησία τον καταδικασθέντα από τα ποινικά δικαστήρια πρώην Μητροπολίτη Αττικής, Παντελεήμονα.Το Συνοδικό Δικαστήριο έθεσε στο αρχείο την υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τη Μονή Εφραίμ και συμμετοχής σε υπεράκτιες εταιρίες.

   Ο πρώην Αττικής εκτίει από τον περασμένο Ιούνιο ποινή φυλάκισης έξι ετών.

   11/3/2009 18:16

   Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας.

   Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα.

   Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια.

   Βαθύς γνώστης όσων συμβαίνουν στο δικαστικό χώρο, ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Οπως είπε, οι Ελληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό.

   Σύμφωνα με τον κ. Ματθία, που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο δικαστικό χώρο, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».

   Ως παραδείγματα έφερε την ευπιστία κάποιων απέναντι στον Γιοσάκη, τον Αττικής Παντελεήμονα, ηγούμενους και μοναχούς, που τους έκαναν όργανά τους.

   «Η τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε συνειδητά από θρησκοληψία», είπε χαρακτηριστικά.

   Ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά του κ. Ματθία στην ωφελιμιστική προσκόλληση δικαστών στην Εκκλησία. Να πώς περιγράφει την κατάσταση: ……………….
   ………………………..

 6. Ο/Η Left λέει:

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5132311/sxediasmenh-epithesh-politikoy-ekbiasmoy-kathggeile-o-gabrihl-sakellaridhs/
  Σχεδιασμένη επίθεση πολιτικού εκβιασμού κατήγγειλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2014 23:04 |

  Σχεδιασμένη επίθεση πολιτικού εκβιασμού κατήγγειλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

  Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που έδωσε τη μάχη πρόσφατα για τη δημαρχία της Αθήνας, έκανε λόγο για σχεδιασμένη επίθεση εναντίον του με τα χαρακτηριστικά πολιτικού εκβιασμού.

  Ο κ. Σακελλαρίδης δηλώνει πως «η Αριστερά δεν εκβιάζεται» και υπογραμμίζει πως «η επίθεση αυτών των μηχανισμών» παραπέμπει σε «μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου».

  Πιο συγκεκριμένα, η δήλωσή του έχει ως εξής:

  «Το τελευταίο διάστημα, και αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον μου επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού. Δεν ενέδωσα και δεν πρόκειται να ενδώσω σε τέτοιες πρακτικές. Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας. Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου. Αυτοί οι όροι δημόσιας συζήτησης δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν πολίτη. Τέτοιες σκοτεινές πρακτικές δε θα επικρατήσουν στην πολιτική ζωή. Η Αριστερά δεν εκβιάζεται».

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε έντιμου ανθρώπου να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον ενός νέου ανθρώπου, μεθόδους που αν επικρατήσουν θα οδηγήσουν στον εκφασισμό της κοινωνίας.

 7. Παράθεμα: Παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μητροπολίτες, δικαστικοί, το Σύνταγμα και το Μνημόνιο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 8. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Φανατικοί Ορθόδοξοι και αντισημίτες κατά του πατριάρχη

 9. Παράθεμα: Παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μητροπολίτες, δικαστικοί, το Σύνταγμα και το Μνημόνιο | Ασμοδαιος

 10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/apo-ta-tamata-tous-pairneis-xabari-44341349168

  Από τα τάματα τούς παίρνεις χαμπάρι…

  Δεκαοκτώ βουλευτές ρωτούν τι θα γίνει με το «Τάμα του Eθνους», τον φαραωνικό ναό που μεταξύ άλλων ήθελε να χτίσει η Χούντα στα Τουρκοβούνια. Η μάχη για τον Διαφωτισμό θα είναι απίστευτα δύσκολη

  Ανδρέας Ζαμπούκας

  15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

  (…..)

  Το χθεσινό «event» στην Βουλή, ήταν η ερώτηση 18 βουλευτών της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, στους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού για το «Τάμα του Eθνους»… που είχαν κάνει οι αγωνιστές του ’21 για την Επανάσταση! Είχαν λέει, υποσχεθεί την ανέγερση ενός μεγάλου Ιερού Ναού στο κέντρο της Αθήνας προς τιμήν του Θεού που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της επανάστασης…

  Τέτοιες «φαντεζί» πρωτοβουλίες δείχνουν τρία πράγματα: Πρώτον ότι η Εκκλησία θα είναι, μετά την Αριστερά, κατά πάσα πιθανότητα, ο επόμενος «προαγωγός» του λαϊκισμού, δεύτερον πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος δεν καταλαβαίνει που ζει και τρίτον ότι ο Μητσοτάκης δύσκολα θα απαλλαγεί από το ίδιο του το κόμμα…

  Θα μου πεις τώρα, τι κακό έχουν οι «ευλαβείς» συμπολίτες μας πολιτικοί; O,τι κακό έχει κάθε πονηρός που κραυγάζει τις «αρχές» του για να τον ψηφίσουν οι «ομοϊδεάτες» του. Και όχι μόνο αυτό. Κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν το πολιτικό έργο τους δεν άφηνε περιθώρια για κριτική. Κι όμως, ούτε ένας από αυτούς που συνδέονται «έντεχνα» με την «ευλάβεια» δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα ως «ανταποδοτικό τέλος» στην κοινωνία. Θα έλεγα μάλιστα ότι αποτελεί ένας είδος τεστ για να καταλάβεις με ποιον έχεις να κάνεις, όταν σου κατεβάζει στο τραπέζι αγίους, οσιομάρτυρες, ήρωες, προγόνους και επαναστάτες (αριστερούς και δεξιούς)…

  (…..)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.