Συνεργασία Μπέου-ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία!

Λόγια του Βόλου για το καλό του Βόλου

beou-syriza

O άγιος Παχώμιος, ο Βόλου και ο τ.δήμαρχος κ.Σκοτινιώτης (Κεντροαριστερά-τ.ΣΥΝ).

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το ποίμνιο του Βόλου βόσκει ο θεοφόρος Ιγνάτιος, πνευματικό τέκνο του ιερού Καλλινίκου (παραιτήθηκε «για λόγους υγείας», κατηγορούμενος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών) της περιβόητης χουντικής ‘Χρυσοπηγής’ και διάδοχος του Δημητριάδος Χουντόδουλου. Το «φιλανθρωπικό έργο» του Ιγνάτιου το εκτιμούν τόσο ο Μπέος όσο και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Πατσιαντάς, που τον επισκέφθηκαν προεκλογικά, ανυπόμονοι να συνεισφέρουν οικονομικά ως Δήμαρχοι, στις ελεημοσύνες της Εκκλησίας της εδώ και χρόνια υπόλογης και ανεκδίκαστης «Αλληλεγγύης-Αποστολής». Υπενθυμίζω πως η μητροπολιτεία του Τρισμάκαρος, είχε σημαδευτεί από την παρουσία νεαρών εμπόρων ναρκωτικών στο περιβάλλον της Μητρόπολης και από άλλα μικροσκανδαλάκια και στροβιλίστηκε στο μάτι του δύσοσμου κυκλώνα των εκκλησιαστικών σκανδάλων του 2005, αλλά κατάφερε να βγει σχεδόν αβρόχοις ποσίν, με μικροστραπατσαρίσματα. Η Αγιότης του ο Ιγνάτιος έχει εγκαινιάσει εδώ και χρόνια ανταλλαγές επισκέψεων με το Σέρβο άγιο Παχώμιο, επίσκοπο Βρανίων, σκληρό εθνικιστή με πολιτική και θρησκευτική ανάμιξη στις σφαγές, στις οποίες έπεσαν θύματα ευσεβών Σέρβων ορθοδόξων, χιλιάδες αθώοι Αλβανοί άμαχοι, ακόμη και ανήλικοι. Η λεπτομέρεια που χαλάει άρδην το ήδη προβληματικό (με καταγγελίες για κάτι οικονομικά σκανδαλάκια) σκηνικό της Μητρόπολης του Παγασητικού, είναι πως ο Παχώμιος έχει καταγγελθεί εδώ και χρόνια για παιδεραστία σε βάρος αγοριών ακόμη και από κληρικούς. Είναι μια από τις πολλές παρόμοιες καταστάσεις (που περιλαμβάνουν ακόμη και βασανιστή-δολοφόνο ιερέα, τον πανοσιότατο Branislav Peranovic), που έχουν έλθει στο φως παρά το κουκούλωμα του πατριάρχη και της Συνόδου και αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου που λέγεται σερβική Εκκλησία.

Έχουν εκφραστεί υποψίες για την αποτελεσματικότητα της σερβικής Δικαιοσύνης απέναντι σε Σέρβους παιδεραστές μητροπολίτες, όσο για την εκκλησιαστική «Δικαιοσύνη» δεν μπορεί να γίνει στα σοβαρά καμία συζήτηση. Μεταφράζω το παρακάτω άρθρο από την αγγλική διαδικτυακή έκδοση της σερβικής εφημερίδας ‘Blic’ (Marko Petrovic, Milka Radovic, 24. 04. 2013): «Οι υποθέσεις των επισκόπων Βασιλείου και Παχώμιου, διαρκούν για δεκαετίες. Η ηγεσία της σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που βρέθηκε αντιμέτωπη με τη ρητή παραβίαση των νόμων της Εκκλησίας και με τα ποινικά αδικήματα των επισκόπων Βασιλείου και Παχωμίου, ακόμη δεν έχει τολμήσει να μιλήσει ανοιχτά για τα σκάνδαλα στα οποία έχουν αναμιχθεί, ….Η Σύνοδος ανακοίνωσε μόνο ότι ο επίσκοπος έχει ανακληθεί από την ενεργή υπηρεσία για λόγους υγείας (σημ.Λασκ.: ο Βασίλειος). Άνθρωποι κοντά στην Εκκλησία, με τους οποίους μίλησε η Blic, είπαν ζητώντας να γίνει σεβαστή η ανωνυμία τους, πως η κύρια αιτία που η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κρατάει μια αυστηρότερη στάση, είναι η επιθυμία να προστατεύσει την υπόληψή της, επειδή μεταξύ των επισκόπων είναι κάποιοι που φοβούνται αυτά που οι Βασίλειος και Παχώμιος μπορεί να πουν δημοσίως’….». Η θαμμένη υπόθεσή του έχει αναβιώσει. Μπορείτε να διαβάστε μέσω της μετάφρασης google το ρεπορτάζ της σερβικής e-Novine (21.3.2013): «Ο Παχώμιος ξανά ύποπτος για παιδοφιλία»

Για όσους ανησυχήσουν, φαντάζομαι πως ο δεσπότης του Βόλου θα μας πει πως όλα αυτά είναι ψέματα αφού οι πλημμύρες στα Βαλκάνια, κατά το Σέρβο πατριάρχη και τον μητροπολίτη Μαυροβουνίου (του οποίου ο θεολόγος ανιψιός είχε μια ερωτική περιπέτεια με πολλές παρενέργειες-ιερές παρανομίες και τραμπουκισμούς-με μια παπαδιά στην Αθήνα-‘Έθνος’, 7.3.1999), είναι θεομηνίες και έγιναν όχι λόγω ιερών παιδεραστιών, αλλά επειδή ο επαρχιακός εισαγγελέας ορθόδοξος θεός οργίστηκε με την Αυστριακή τραβεστί Κοντσίτα και ξέσπασε πάνω στα πλημμυροπαθή παιδάκια της Σερβίας («Ποντίκι» -23.5). Πάντως μια παρεμφερής ανακοίνωση της αθεόφοβης ρωσικής Εκκλησίας διακωμωδήθηκε με το παραπάνω και από Ρώσους στο twitter, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη βρετανική ‘Independent’, (LizzieDearden 14.5.2014), που παραθέτει και μια κωμική φωτογραφία δεσποτάδων με μεγάλους μανδύες.

Αυτά με τους θεομπαίχτες ορθόδοξους ρασοφόρους του εκδικητικού Μάγου-θεού του παλαιολιθικού πολιτισμού της μαγδαληναίας εποχής, που βάζει στο σημάδι στην τύχη όποιον βρει, οργισμένος όχι για τις αδικίες και τις τραγωδίες του κόσμου που έφτιαξε, όχι για την αποκτήνωση των φαρισαίων αυτόκλητων εκπροσώπων του, αλλά για μια δύστυχη τραβεστί.

Μπαίνει το ερώτημα, τι κάνει η Αριστερά της πόλης του μεγάλου Δελμούζου ή μάλλον η Αριστερά του Βόλου; Εκπροσωπείται στη Βουλή από τον 30χρονο (γιό καλού γιατρού, που προσφέρει και στο «κοινωνικό Ιατρείο» της πόλης) κομμουνιστή (συνιστώσα ΚΟΕ) Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο (Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο, μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας, κλπ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), εργαζόμενο, μέχρι την εκλογή του, σε κυλικείο ιδιωτικής κλινικής. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για λαμπρό νέο, από τον οποίο θα περίμενε κανείς το λιγότερο να έχει ασκήσει κάποιον έλεγχο στον έμμισθο κρατικό Δεσπότη π.χ. για τοπικά ιερά γεγονότα όπως το: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ο βιομήχανος Κων/νος Λούλης κατά του Μητροπολίτη Ιγνατίου….Ιερά» φτερά έκαναν 100 εκατομμύρια δωρεάς…» (e-Volos, 1.2.2013). Όμως ο κ.Μεϊκόπουλος πάσχει από τη γνωστή τυφλότητα, του κ.Τσίπρα, των άλλων τριών βουλευτών της ΚΟΕ που συνυπάρχουν αρμονικότητα με τα ιερά μυστήρια των περιφερειών τους (Αμβρόσιος Καλαβρύτων, κλπ κλπ)  και σύμπαντος σχεδόν του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πρόκειται για ιερά σκάνδαλα. Ασφαλώς δεν περιμένουμε από τον κ.Μεϊκόπουλο να έχει συγκινηθεί από τα σούρτα-φέρτα του ιερού Παχώμιου στην εκλογική του περιφέρεια και να θέσει δημόσια το ζήτημα. Εδώ φαντάζομαι η δικαιολογία θα είναι πολύ εύκολη, «εγώ δεν ξέρω τίποτα», ή «δεν ανακατεύομαι στα εκκλησιαστικά» κλπ και νομίζω πως μόνο αν ο Αρχιερέας των Σέρβων εθνικιστών σφαγέων είχε πειράξει δικά τους παιδιά, θα ξεσηκωνόταν η συνείδηση του κ.Μεϊκόπουλου και των ‘πιστών’ του Βόλου.

Όμως η περίπτωση του κ.Μεϊκόπουλου φαίνεται πως είναι κι αυτή εξτραβαγκάν, μια από τις πολλές παρόμοιες της, κάπως παρδαλής, πινακοθήκης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τους οποίους άλλα είχαμε ελπίσει. Αντιγράφω ασχολίαστες δυο ειδήσεις, μη περιμένοντας απολύτως τίποτα από τα στελέχη και από τον οργανωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοφάνερα πάσχουν από μιθριδατισμό, αφού ο  ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως έχει κάνει ανενόχλητος, στα μουλωχτά, στροφή ακόμη και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, δεδομένου ότι στην εκκωφαντική σιωπή του για το ξεχασμένο θέμα που εκκρεμοδικεί, προστέθηκε (4.6) και η υμνητική κομματική ανακοίνωση (!) για το θάνατο ενός ολότελα άγνωστου στο ευρύ κοινό Αγιορείτη (οσίου Μωϋσή). Πέρα από το αυτόνητα εξωφρενικό και υποκριτικό  της κίνησης, ο υπερσυντηρητικός αυτός μοναχός είχε επικρίνει την εισαγωγή της Δημοτικής στη Θ.Λειτουργία (22.1.2010-»Ορθ. Τύπος» «Σκανδαλίζουν αι καινοτομίαι») και ήταν ‘συνήγορος’ του Εφραίμ: «…η υπόθεση της ιεράς μονής Βατοπαιδίου δεν αποτελεί σκάνδαλο, αλλά ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο με αλλότριους σκοπούς. Ήταν μία καλοστημένη ιδιοτελής σκευωρία, που δυστυχώς παρέσυρε πολλούς πολύ..».

Ιδού λοιπόν σωζόμενα από τα Άπαντα του  κ.Μεϊκόπουλου:

 1. Romfea.gr (23.3.2014): «…πραγματοποιήθηκε στο Πν. Κέντρο της Μητροπόλεως (22/3), η παρουσίαση του Τόμου… που διοργάνωσε η Ι.Σύνοδος, …παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Αλ.Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών. ..Πρώτος ομιλητής ο Ομότιμος Καθηγητής  …. «ήταν, πλέον, ο καιρός να απαντήσει η Πατρίδα, μέσω της Εκκλησίας – που … απλώνει τα φτερά Της για να προστατεύσει τα παιδιά Της – στην εμφανιζόμενη .. προσπάθεια αποδομήσεως της ιστορίας του Γένους μας από μερίδα δικών της παιδιών, που, .. γράφουν, κηρύττουν και διδάσκουν πρωτόγνωρα πράγματα για την ιστορία μας. Ήμαρτον Κύριε! … να αντλήσουμε ελπίδα, ενθυμούμενοι με ποια θεμέλια και ποιες αξίες το Ελληνορθόδοξο Γένος μας επιβίωσε …»… Η ομιλήτρια επεσήμανε ότι «σε μια περίοδο που η Ελληνική ιστορία και κυρίως το 1821 λοιδορείται και τα χαρακτηριστικά της αντεθνικής και αντιχριστιανικής συμπεριφοράς… ο Σεβ. Μητροπολίτης …αναφέρθηκε στην ιστορία της Επιτροπής, που ήταν έμπνευση του Μακαριστού Χριστοδούλου ….». Νομίζω πως είναι εξαιρετικά υποτιμητικό έως εξευτελιστικό, για («κομμουνιστή»!) βουλευτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, εκλεγμένο από τους απογόνους των προσφύγων της Ιωνίας, τους εργάτες, τους μορφωμένους νέους και τις φεμινίστριες της ιστορικής για το εργατικό κίνημα και για την παιδαγωγική της παράδοση πόλης του Βόλου, μάλιστα νεότατο, και με καλές σπουδές στην Ιστορία, να παρίσταται σε τέτοιες εκδηλώσεις και ακόμη χειρότερα να ακούει σιωπηλός, αυτός που εκπροσωπεί τόσους πολλούς, αυτός που συμβολίζει τόσα πολλά και τόσο υψηλά, τις επιθέσεις που ενοχοποιούν την αναθεωρητική επιστημονική ιστορική έρευνα, χωρίς να ζητάει το λόγο για μια ευγενική παρέμβαση, ούτε να απαντάει έστω εκ των υστέρων με κάποιο άρθρο στον τοπικό Τύπο.

2.  «Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου ότι η ετυμηγορία του λαού στο Βόλο να αναδείξει για δήμαρχο την παράταξη ουσιαστικά της μισής ΝΔ με την συνεργασία της ΧΑ και με επικεφαλή τον παράγοντα του σάπιου επαγγελματικού αθλητισμού Αχ. Μπέου, επιβάλλει συνεργασία του βουλευτή με την νέα δημοτική αρχή: «στον Δήμο Βόλου, το εκλογικό σώμα εκφράστηκε υπέρ του κ. Αχιλλέα Μπέου. Αν και διαφώνησα πολιτικά με την υποψηφιότητά του, την επίθεσή του σε ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης και την αντιμετώπιση της πολιτικής με επιχειρηματικούς όρους, σέβομαι την λαϊκή ετυμηγορία και από την θέση μου ως βουλευτής της Μαγνησίας θα συνεργαστώ με τη νέα δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης….» (28.5.2014, pandiera.gr). Το τοπικό magnesianews.gr έγραψε (20.5) για τουλάχιστον τρεις Χρυσαυγίτες που είχαν εκλεγεί μέσα στους δέκα συμβούλους του νικητή ήδη από τον πρώτο γύρο. Αν σε αυτό προσθέσουμε το υβριστικό παραλήρημα του δήμαρχου κατά των «κουλτουριάρηδων» και τα απαξιωτικά αδικήματα για τα οποία είναι υπόδικος, η δήλωση του κ.Μεϊκόπουλου, που δεν επικρίθηκε από τον πολιτικό χώρο του, δείχνει ένα κλίμα ανοχής που υπάρχει στη νέα Ιωλκό, που φαίνεται σαν έτοιμη από καιρό, να εκλέξει το συγκεκριμένο τοπικό άρχοντα.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Συνεργασία Μπέου-ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία!

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στα Βράνια για την εορτή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς

  15 Ιουνίου 2013, Share on twitter

  Τα Βράνια αποτελούν τη γενέτειρα του Οσίου και γι αυτό το λόγο, η επισκοπή Βρανίων τιμά ιδιαιτέρως τη μνήμη του. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Εσπερινός και η ακολουθία του Όρθρου στο παρεκκλήσι του Οσίου Ιουστίνου που χτίστηκε μετά την αγιοκατάταξη του, εντός της κατοικίας του. Χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαυίδ, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και Θεοφ. Επισκόπου Βρανίων κ. Παχωμίου.
  – See more at: http://www.amen.gr/article14290#sthash.ludjbAWC.dpuf
  ________________________________________

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΧΩΜΙΟ

  Μια ισχυρή συμμαχία ορθόδοξων κληρικών-δικαστικών-πολιτικών-ίσως πέτυχε να προστατεύσει κληρικούς παιδεραστές από τη Δικαιοσύνη.

  http://www.orthodoxchristianity.net/forum/index.php?topic=30986.0
  A powerful alliance of Orthodox clergy, judicial officials and politicians may have succeeded in shielding clerical child abusers from justice.

  http://www.b92.net/eng/insight/opinions.php?nav_id=70774
  http://www.balkaninsight.com/en/article/serbian-church-accused-of-sex-abuse-cover-up
  1/11/2010

  By Ivan Angelovski

  Serb Church accused of sex abuse cover-up
  Ivan Angelovski

  When Father Goran Arsić was finally asked to testify before a commission investigating allegations that a bishop had sexually abused children, he had high hopes the church would confront the scandal head-on.

  Until now, even the existence of the specially-convened commission, let alone its findings, has remained a closely-guarded secret. That the commission was led by the recently-enthroned Patriarch has also been kept from the public.

  Fr Arsić says the church commission was formed in early 2003 to examine accusations against Bishop Pahomije, who was then – and still is – head of the Vranje diocese.

  Fr Arsić had been waiting anxiously to find out how the church would handle the scandal. Finally, the then Bishop Irinej, now Patriarch of the Serbian Orthodox Church, telephoned.

  “Thank you bishop… I’ve been waiting for this for months.” Fr Arsić recalls telling the Patriarch, on hearing the news he would testify before the commission.

  During the same phone call, the then bishop revealed he himself had been elected by the synod council to lead the investigation. Two other high-ranking clergymen were also appointed to serve alongside Patriarch Irinej on the commission.

  Fr Arsić, who was then a priest in the southern Serbian town of Vranje, was well aware of the allegations. Three local teenagers had previously come to him – and other priests and nuns – claiming that Bishop Pahomije had sexually abused them.

  In the course of the police investigation into the three boys’ allegations, several other underage boys also claimed to have been similarly abused by Bishop Pahomije.

  But if Fr Arsić thought the church was serious about investigating allegations of clerics abusing children, he was in for a big disappointment.

  When he, two church deacons and one of Pahomije’s alleged victims met the now Patriarch Irinej in Niš, Fr Arsić soon realised they had been summoned to receive a lecture, rather than be heard.

  Patriarch Irinej was angry with Fr Arsić – and the three teenagers – because they had previous discussed the allegations with the local media.

  «Naïve as sheep»

  “Instead of us talking to him, he talked to us,” Father Arsić says of the meeting with the then Bishop Irinej. “It became clear that everyone in the church already knew [of child abuse] but was keeping quiet. Only we were naïve as sheep, believing in the purity of our church leaders.”

  The identity of the three clergymen selected to serve on the commission had not, until now, been disclosed. According to Fr Arsić, however, the other two members of the commission were Bishop Grigorije of Trebinje, in Bosnia, and Milutin Timotijević, dean of the Prizen seminary in Kosovo.

  In August this year, a written request to interview Patriarch Irinej on the work of the commission and its findings was sent to the church’s information service. At the time of writing, and despite several follow-up telephone requests, church officials have yet to respond.

  The church’s continued silence on the issue – and the failure of criminal trials involving alleged clerical pedophiles – have left victims, legal experts and child welfare professionals convinced that powerful political elites and members of the judiciary colluded with the clergy to effectively cover up the scandals.

  In 2003, Bishop Pahomije was charged with sex abuse offenses and was summoned to appear before a closed court in Vranje. The charges were brought on behalf of four teenagers, one as young as 13.

  But four years later, following a lengthy transfer of the trial from the Vranje court to another in Niš, Bishop Pahomije was found not guilty. The verdict was subsequently upheld by a higher court – the Niš District Court.

  Although Serbia’s Supreme Court eventually ruled that the two verdicts clearing the bishop were unlawful, the court was unable to order a retrial because of legislation similar to England’s double-jeopardy laws.

  Bishop Pahomije remains in office. He has always maintained his innocence, claiming that he has been the victim of what he describes as anti-patriotic and anti-clerical plots.

  Last year, he presided over a festival for children with special needs. Bishop Pahomije has failed to respond to numerous requests, lodged during the past month, to interview him.

  Another case, involving Fr Ilarion, who was then abbot of Hopovo monastery in northern Serbia, also ended inconclusively. Judicial delays resulted in the charges expiring under Serbia’s six-year statue of limitations. In Serbia, the entire legal process for sex abuse crimes – including the trial and verdict – must be completed within six years from the date the alleged offense took place.

  Fr Ilarion says he was, however, forced to retire by the church. He continues to protest his innocence, as he sits in the garden of his rented house in Irig, Vojvodina, drinking beer with his friends.

  He condemns the church for forcing him into retirement. His friends still address him as “Father”.

  Some child protection experts say they reported other cases of alleged clerical pedophilia that never came to light because, they claim, the police did not investigate.

  The Pahomije case

  In October 2002, a 13-year-old boy entered the police station in Vranje, accompanied by his mother and grandmother, to formally complain that he had been subjected to sexual abuse by Bishop Pahomije.

  According to Supreme Court documents – obtained under freedom of information laws – the boy, identified as MK, claimed Bishop Pahomije first abused him on St Ignatius’s day in 2002, after the bishop invited him to his room and asked him to massage his back. St Ignatius is the bishop’s patron saint.

  After the massage, Bishop Pahomije tried to persuade the boy to strip naked and also, according to the teenager’s testimony, to hug him and press his body against his own.

  MK alleged the bishop had abused him on three separate occasions. Following a four-month police investigation, Bishop Pahomije was eventually charged with sex offenses relating to four underage boys. MK was the youngest of the four.

  Subsequent court proceedings lasted almost five years before the bishop was cleared, on March 6, 2007, of all charges in a first-instance decision passed by Judge Katarina Ranđelović.

  Two charges were declared inadmissible because the court proceedings had dragged on for so long, the time limit within which the court decision must be reached had expired. The other two charges, including that of MK, were dismissed because the court found the boys’ testimony to be unreliable.

  Under the principle of In dubio pro reo a judge, if he or she has any doubts about whether the accused has committed the offense, must rule in favor of the accused. Bishop Pahomije was duly set free.

  “The dubio pro reo principle is rarely used in Serbia,” says Vesna Rakić Vodinelić, a law professor at Belgrade’s Union University. “A judge needs to have serious reasons… to make such a decision.”

  The municipal court judgment was confirmed in a second-instance court in Niš – the equivalent of an appeal court – over which Judge Danilo Nikolić presided.

  Eight years on, MK’s family say he is still traumatized. Now 21, he still lives in Vranje. His lawyer, Aleksandar Stojković, says he cannot function normally without permanent psychiatric supervision and has difficulties talking to strangers. MK refuses to speak about the events at all.

  None of the other three boys, all in junior seminary at the time, wish to recall or comment on the case. Two completed seminary and are in Greece while the third left the church altogether and lives in Vranje. One of the priests says: “I’m not willing to go through the same Golgotha all over again.”

  Other cases of clerical abuse may have not yet come to light in Serbia, says the Incest Trauma Center in Belgrade. The group says it reported two high-ranking church officials it suspected of child abuse to the police in 1995 and 1998. However, there was no investigation.

  “Their stories were almost identical to those we heard in Pahomije’s case,” Dušica Popadić, from the center, says. She would not disclose the names of the priests involved.

  Popadić says that the “whole procedure in these cases” appears to support the threat abusers frequently use to silence their victims; that no one will believe them if they go public with sex abuse allegations.

  Political pressure?

  The judgment that freed Bishop Pahomije has prompted claims that some church officials, members of the judiciary and politicians actively colluded to keep him out of jail.

  Rumors persist that the two judges presiding over Bishop Pahomije’s first and second-instance trials did not act independently, but caved in to pressure from circles in the then nationalist Democratic Party of Serbia-led government, under Vojislav Koštunica. That government had close ties to the church.

  Katarina Ranđelović strongly denies succumbing to pressure to acquit the bishop, while Danilo Nikolic refuses to comment at all.

  However, according to an anonymous letter filed among justice miNištry documents relating to the Pahomije case, the two judges met the then justice miNišter, Zoran Stojković, in Niš the day before Bishop Pahomije’s acquittal in March 2007.

  The letter writer, who signed off only as “a judge”, claims: “One day before the closure of the [Pahomije] case, much to my surprise… having in mind that I am well informed of the situation in the court… in the restaurant of the Radnički Football Club… the then miNišter of justice, Zoran Stojković, the president of the [Niš] District Court, Danilo Nikolić, and judge Katarina Ranđelović were sitting together.”

  Ranđelović denies meeting the then justice miNišter. “I had no meeting with Zoran Stojković,” she says. “Neither he, nor anyone else, had any influence on the decision to acquit [the bishop].”

  Nikolić has refused to clarify whether he was there or not. Stojković did not wish to give an interview. In a brief statement, he said: “I did not influence the decision and I had no interest in doing so. That is all I can say”.

  While Stojković declined to confirm or deny whether he was in Niš the day before Pahomije’s acquittal, a press notice – still available on the University of Niš website – places him in Niš on that day.

  According to the website notice, Stojković attended a book launch at the university on March 5, 2007 – the day before Pahomije was set free. The book, Guilty Plea Agreement, was written by Danilo Nikolić, the president of the district court.

  To this day, it remains unclear if the events on the eve of the acquittal did influence the outcome of the trial.

  Omer Hadžiomerović vice-president of Serbia’s Association of Judges, wonders why no investigation has taken place into whether political pressure influenced the outcome of the Pahomije trial.

  “Even if they [the judges] were under pressure, the question we should be asking is why the judges were subject to such pressure – but nobody is asking who pressured the judges,” he says.

  _____________

  Αυτόματη μετάφραση του Google

  Η Σερβική Εκκλησία κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση-συγκάλυψη
  Ιβάν Angelovski

  Όταν Πατέρας Goran Arsić τελικά καλούνταν να καταθέσει ενώπιον επιτροπής που διερευνά τους ισχυρισμούς ότι ένας επίσκοπος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά, έλπιζε ότι η εκκλησία θα αντιμετωπίσει το σκάνδαλο

  Μέχρι τώρα, ακόμη και η ύπαρξη της επιτροπής, πόσο μάλλον τα πορίσματά της, παρέμειναν επτασφράγιστο μυστικό. Ότι η Επιτροπή οδηγήθηκε από τον πρόσφατα-ενθρονισμένο Πατριάρχη έχει επίσης φυλάσσονται από το κοινό.

  Fr Arsić λέει η προμήθεια εκκλησία ιδρύθηκε στις αρχές του 2003 για να εξετάσει τις κατηγορίες σε βάρος του μητροπολίτη Pahomije, ο οποίος ήταν τότε – και εξακολουθεί να είναι – το κεφάλι της μητρόπολης Vranje.

  Fr Arsić είχε περιμένουν με αγωνία να μάθετε πώς η εκκλησία θα χειριστεί το σκάνδαλο. Τέλος, ο τότε Επίσκοπος Ειρηναίος, τώρα ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τηλεφώνησε.

  «Σας ευχαριστώ επίσκοπος … Έχω περιμένει για αυτό εδώ και μήνες.» Fr Arsić θυμάται λέει ο Πατριάρχης, στο άκουσμα της είδησης ότι θα καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής.

  Κατά την ίδια τηλεφωνική κλήση, ο τότε επίσκοπος αποκάλυψε ο ίδιος είχε εκλεγεί από τη σύνοδο του συμβουλίου για να ηγηθεί της έρευνας. Δύο άλλοι υψηλόβαθμοι κληρικοί και τη θέση του για να εξυπηρετήσει παράλληλα με τον Πατριάρχη Ειρηναίου στην επιτροπή.

  Fr Arsić, ο οποίος ήταν τότε ένας ιερέας στη νότια σερβική πόλη Vranje, γνώριζε καλά τις καταγγελίες. Τρεις τοπικές έφηβοι είχαν προηγουμένως έρθει σε αυτόν – και άλλους ιερείς και μοναχές – υποστηρίζοντας ότι ο Επίσκοπος Παχώμιος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά τους.

  Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς των τριών αγοριών, πολλά άλλα ανήλικα αγόρια ισχυρίστηκε επίσης να έχουν υποστεί παρόμοια κακοποίηση από τον επίσκοπο Παχώμιο
  Αλλά αν Fr Arsić πιστεύουν ότι η εκκλησία ήταν σοβαροί για τη διερεύνηση των ισχυρισμών των κληρικών κακοποίηση παιδιών, ήταν μια μεγάλη απογοήτευση.

  Όταν, δύο διάκονοι εκκλησία και ένα από τα υποτιθέμενα θύματα Pahomije συνάντησε τον τώρα Πατριάρχης Ειρηναίος σε Niš, Fr Arsić σύντομα συνειδητοποίησε ότι είχε κληθεί να λάβει μια διάλεξη, αντί να ακουστεί.

  Ο Πατριάρχης Ειρηναίος ήταν θυμωμένος με τον π. Arsić – και οι τρεις έφηβοι – επειδή είχαν προηγούμενη συζήτησαν τις καταγγελίες με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  «Αφελής ως πρόβατα»

  «Αντί να μας μιλάει με τον ίδιο, μας μίλησε,» Πατέρα Arsić λέει τη συνάντηση με τον τότε Επίσκοπο Ειρηναίο. «Κατέστη σαφές ότι όλοι στην εκκλησία γνώριζε ήδη [της κακοποίησης των παιδιών], αλλά σιωπούν. Μόνο ήμασταν αφελείς ως πρόβατα, πιστεύοντας στην καθαρότητα των ηγετών της εκκλησίας μας. »

  Η ταυτότητα των τριών κληρικών που επιλέγονται να υπηρετήσουν στην Επιτροπή δεν είχε, μέχρι τώρα, έχουν αποκαλυφθεί. Σύμφωνα με τον π. Arsić, ωστόσο, τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής ήταν Επίσκοπος Γρηγόριος Trebinje, στη Βοσνία, και Milutin Timotijević, κοσμήτορας της σχολή Prizen στο Κοσσυφοπέδιο.

  Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μια γραπτή αίτηση για να πάρει συνέντευξη από τον Πατριάρχη Ειρηναίο για το έργο της επιτροπής και τα πορίσματά της απεστάλη στην υπηρεσία πληροφοριών της εκκλησίας. Κατά τη στιγμή της γραφής, και παρά τις αρκετές παρακολούθησης τηλεφωνικών αιτημάτων, αξιωματούχοι της εκκλησίας έχουν ακόμη ανταποκριθεί.

  Συνεχιζόμενη σιωπή της εκκλησίας για το θέμα – και την αποτυχία των ποινικές δίκες των φερόμενων ως εκ παραδρομής παιδεραστές – έχουν αφήσει τα θύματα, οι νομικοί εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες παιδικής πρόνοιας πεπεισμένη ότι ισχυρές πολιτικές ελίτ και τα μέλη του δικαστικού σώματος συνωμότησαν με τους κληρικούς να καλύψει αποτελεσματικά τις σκάνδαλα.

  Το 2003, ο Επίσκοπος Pahomije χρεώθηκε με αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης και κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο κλειστό Vranje. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν για λογαριασμό των τεσσάρων εφήβων, ένας τόσο νέος όσο 13.

  Όμως, τέσσερα χρόνια αργότερα, μετά από μια μακρά μεταφορά της δίκης από το δικαστήριο Vranje στο άλλο σε Niš, Επίσκοπος Pahomije βρέθηκε αθώος. Η ετυμηγορία στη συνέχεια επικυρώθηκε από ανώτερο δικαστήριο – το Niš Επαρχιακό Δικαστήριο.

  Παρά το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας τελικά αποφάνθηκε ότι οι δύο δικαστικές αποφάσεις εκκαθάρισης ο επίσκοπος ήταν παράνομη, το δικαστήριο δεν ήταν σε θέση να διατάξει την επανεκδίκαση της υπόθεσης, λόγω της νομοθεσίας που είναι παρόμοια με τους νόμους της Αγγλίας διπλό κίνδυνο.

  Επίσκοπος Pahomije παραμένει στο γραφείο. Έχει διατηρήσει πάντα την αθωότητά του, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα αυτού που ο ίδιος περιγράφει ως αντι-πατριωτικό και αντι-κληρικό οικόπεδα.

  Πέρυσι, προήδρευσε μια γιορτή για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επίσκοπος Pahomije έχει αποτύχει να ανταποκριθεί στις πολυάριθμες αιτήσεις, που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, για να του πάρει συνέντευξη.

  Μια άλλη περίπτωση, που περιλαμβάνουν π. Ιλαρίων, ο οποίος ήταν τότε ηγούμενος της μονής Hopovo στη βόρεια Σερβία, έληξε επίσης αμφίβολη. Δικαστική καθυστερήσεις οφείλονται στις επιβαρύνσεις που λήγει στο πλαίσιο της Σερβίας έξι ετών άγαλμα του περιορισμούς. Στη Σερβία, η όλη νομική διαδικασία για τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης – συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής και η ετυμηγορία – θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός έξι ετών από την ημερομηνία που η υποτιθέμενη παράβαση έγινε.

  Fr Ιλαρίωνα λέει ότι ήταν, ωστόσο, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την εκκλησία. Συνεχίζει να διαμαρτυρηθούν για την αθωότητά του, όπως ο ίδιος κάθεται στον κήπο του νοικιασμένο σπίτι του στο Irig, Vojvodina, πίνοντας μπύρα με τους φίλους του.

  Καταδικάζει την εκκλησία για αναγκάζοντάς τον στη συνταξιοδότηση. Οι φίλοι του τον αντιμετωπίσει ακόμα ως «Πατέρα».

  Ορισμένοι εμπειρογνώμονες σε θέματα προστασίας των παιδιών λένε ότι αναφέρθηκαν άλλες περιπτώσεις υποτιθέμενης γραφείου παιδεραστίας που ποτέ δεν ήρθε στο φως διότι, όπως ισχυρίζονται, η αστυνομία δεν διερεύνησε.

  Η υπόθεση Pahomije

  Τον Οκτώβριο του 2002, ένα 13-year-old αγόρι μπήκε στο αστυνομικό τμήμα στην πόλη Vranje, η οποία συνοδεύεται από τη μητέρα και τη γιαγιά του, να διαμαρτύρονται επισήμως ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον επίσκοπο Pahomije.

  Σύμφωνα με τα έγγραφα του Ανωτάτου Δικαστηρίου – που λαμβάνονται στο πλαίσιο της ελευθερίας των νομοθεσιών πληροφόρηση – το αγόρι, που προσδιορίζονται ως MK, ισχυρίστηκε ο Επίσκοπος Pahomije κακοποιηθεί πρώτη την ημέρα του Αγίου Ιγνατίου, το 2002, μετά ο επίσκοπος τον κάλεσε στο δωμάτιό του και του ζήτησε να μασάζ στην πλάτη του. Άγιος Ιγνάτιος είναι πολιούχος του επισκόπου.

  Μετά το μασάζ, Επίσκοπος Pahomije προσπάθησε να πείσει το παιδί να γδυθεί και επίσης, σύμφωνα με τη μαρτυρία του εφήβου, να τον αγκαλιάσω και να πιέσει το σώμα του κατά τη δική του.

  MK ισχυρίστηκε ο επίσκοπος του είχε κακοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Μετά από αστυνομική έρευνα τεσσάρων μηνών, Επίσκοπος Pahomije τελικά χρεώνεται με σεξουαλικά αδικήματα που σχετίζονται με τέσσερα ανήλικα αγόρια. MK ήταν ο νεότερος από τα τέσσερα.

  Μεταγενέστερες δικαστικές διαδικασίες διήρκεσαν σχεδόν πέντε χρόνια πριν είχε εκκαθαριστεί ο επίσκοπος, στις 6 Μαρτίου 2007, από όλες τις κατηγορίες σε μια πρωτοβάθμια απόφαση πέρασε από το δικαστή Katarina Randjelovic.

  Δύο επιβαρύνσεις κρίθηκαν απαράδεκτες, διότι οι δικαστικές διαδικασίες είχαν σύρθηκε για τόσο πολύ καιρό, η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να επιτευχθεί η απόφαση του δικαστηρίου είχε λήξει. Οι άλλες δύο κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ΜΚ, απολύθηκαν επειδή το δικαστήριο έκρινε τη μαρτυρία των αγοριών να είναι αναξιόπιστες.

  Σύμφωνα με την αρχή της In dubio pro reo δικαστή, αν αυτός ή αυτή έχει οποιεσδήποτε αμφιβολίες για το αν ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει το αδίκημα, πρέπει να αποφανθεί υπέρ του κατηγορουμένου. Επίσκοπος Pahomije δεόντως ελεύθερος.

  «Η dubio pro reo αρχή χρησιμοποιείται σπάνια στη Σερβία», λέει ο Βέσνα Rakić Vodinelić, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Ένωσης Βελιγραδίου. «Ο δικαστής πρέπει να έχει σοβαρούς λόγους … για να κάνει μια τέτοια απόφαση.»

  Το δημοτικό δικαστήριο απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε σε ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο στο Νις – το ισοδύναμο ενός εφετείου – πάνω από το οποίο ο δικαστής Danilo Nikolić προεδρία.

  Οκτώ χρόνια μετά, η οικογένεια MK λένε ότι ο ίδιος εξακολουθεί να είναι τραυματισμένη. Τώρα 21, ζει ακόμα στο Vranje. Ο δικηγόρος του, Aleksandar Stojković, λέει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά χωρίς μόνιμη ψυχιατρική παρακολούθηση και έχει δυσκολίες να μιλούν σε αγνώστους. MK αρνείται να μιλήσει για τα γεγονότα καθόλου.

  Κανένα από τα άλλα τρία αγόρια, όλοι στις junior σχολή εκείνη την εποχή, ήθελα να υπενθυμίσω ή να σχολιάσει την υπόθεση. Δύο ολοκληρωθεί σχολή και στην Ελλάδα, ενώ ο τρίτος άφησε την εκκλησία εντελώς και ζει στο Vranje. Ένας από τους ιερείς, λέει: «Δεν είμαι διατεθειμένος να περάσουν από την ίδια Γολγοθά ξανά.»

  Άλλες περιπτώσεις εκ παραδρομής κακοποίησης μπορεί να μην έχουν ακόμη έρθει στο φως στη Σερβία, λέει η αιμομιξία Trauma Center στο Βελιγράδι. Η ομάδα λέει ότι αναφέρθηκαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της εκκλησίας είναι ύποπτοι για την κακοποίηση των παιδιών στην αστυνομία το 1995 και το 1998. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία έρευνα.

  «Οι ιστορίες τους ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνα που ακούσαμε στην περίπτωση Pahomije, το» Dušica Popadic, από το κέντρο, λέει. Δεν θα αποκαλύψει τα ονόματα των ιερέων που εμπλέκονται.

  Popadic λέει ότι «η όλη διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις» φαίνεται να υποστηρίζουν οι δράστες απειλή χρησιμοποιούν συχνά για να φιμώσουν τα θύματά τους? ότι κανείς δεν θα τους πιστέψουμε αν πάνε κοινό με καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης.

  Η πολιτική πίεση;

  Η απόφαση που απελευθέρωσε ο Επίσκοπος Pahomije έχει ζητηθεί ισχυρισμούς ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της εκκλησίας, τα μέλη του δικαστικού σώματος και οι πολιτικοί ενεργά συνωμότησαν να τον κρατήσει έξω από τη φυλακή.

  Οι φήμες επιμένουν ότι οι δύο δικαστές που εκδικάζουν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό δοκιμές Επίσκοπος Pahomije δεν ενήργησε αυτοτελώς, αλλά υπέκυψε στην πίεση από κύκλους στην τότε εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα της Σερβίας υπό την ηγεσία της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Η κυβέρνηση αυτή είχε στενούς δεσμούς με την εκκλησία.

  Katarina Randjelovic αρνείται κατηγορηματικά να υποκύψει στις πιέσεις να αθωώσει τον επίσκοπο, ενώ Danilo Nikolic αρνείται να σχολιάσει καθόλου.

  Ωστόσο, σύμφωνα με μια ανώνυμη επιστολή που κατατέθηκε δικαιοσύνη μεταξύ των εγγράφων του Υπουργείου σχετικά με την υπόθεση Pahomije, οι δύο δικαστές συναντήθηκε με τον τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ζόραν Stojković, σε Niš την ημέρα πριν από την αθώωση Επίσκοπος Pahomije τον Μάρτιο του 2007.

  Ο συγγραφέας επιστολή, που υπογράφεται μόνο ως «δικαστής», υποστηρίζει: «Μία μέρα πριν από το κλείσιμο της [Pahomije] περίπτωση, προς μεγάλη μου έκπληξη … έχοντας κατά νου ότι είμαι καλά ενημερωμένοι για την κατάσταση στο δικαστήριο .. . στο εστιατόριο του Radnički Football Club … ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ζόραν Stojković, ο πρόεδρος της [Niš] Επαρχιακό Δικαστήριο, Danilo Nikolić, και δικαστής Katarina Randjelovic κάθονταν μαζί. »

  Randjelovic αρνείται συνάντηση του τότε υπουργού δικαιοσύνης. «Δεν είχα καμία συνάντηση με τον Ζόραν Stojković», λέει. «Ούτε αυτός, ούτε κανείς άλλος, είχε καμία επίδραση στην απόφαση να αθωώσει [ο επίσκοπος].»

  Nikolić αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ήταν εκεί ή όχι. Stojković δεν θέλησε να δώσει συνέντευξη. Σε μια σύντομη δήλωση, είπε: «Εγώ δεν επηρέασε την απόφαση και δεν είχα κανένα συμφέρον να το πράξει. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω «.

  Ενώ Stojković αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν ήταν σε Niš η ημέρα πριν από την αθώωση Pahomije, μια ανακοίνωση τύπου – ακόμα διαθέσιμες για το Πανεπιστήμιο της ιστοσελίδας Niš – τον θέτει σε Niš εκείνη την ημέρα.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιστοσελίδας, Stojković παρακολούθησαν μια παρουσίαση του βιβλίου στο πανεπιστήμιο στις 5 Μαρτίου 2007 – την ημέρα πριν από Pahomije αφέθηκε ελεύθερος. Το βιβλίο, Ένοχος συμφωνία Ένσταση, γράφτηκε από τον Danilo Nikolić, ο πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου.

  Σε αυτήν την ημέρα, παραμένει ασαφές το αν τα γεγονότα σχετικά με την παραμονή της αθώωσης έκανε επηρεάσει την έκβαση της δίκης.

  Omer Hadžiomerović αντιπρόεδρος του Συλλόγου της Σερβίας Δικαστών, αναρωτιέται γιατί καμία έρευνα έχει γίνει για το αν η πολιτική πίεση επηρέασε την έκβαση της δίκης Pahomije.

  «Ακόμα κι αν αυτοί [οι δικαστές] ήταν υπό πίεση, το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε είναι γιατί οι δικαστές υπόκεινται σε τέτοια πίεση – αλλά κανείς δεν ρωτάει που πίεσε τους δικαστές», λέει.

 2. Ο/Η Red λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=391569

  enet.gr, 17:49 Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013
  Με άλματα εις Δημαρχία προπονείται ο Μπέος

  Βλέπει τον εαυτό του ως πιθανό… δώρο του Αϊ Βασίλη και περιμένει να τον γράψει η Ιστορία με χρυσά γράμματα

  Στην περίπτωση που έλειψε από τους Βολιώτες ο (υπόδικος, για παράνομο στοιχηματισμό και στημένους αγώνες) Αχιλλέας Μπέος, υπάρχει λύση να τον βλέπουν διαρκώς μπροστά τους για μία τετραετία. Αρκεί να κάνει πράξη την… απειλή του, προς κάθε άλλο υποψήφιο δήμαρχο της πόλης, στις εκλογές του 2014: «Αν αποφασίσω να κατέβω για δήμαρχος, δε θα έχω αντίπαλο! Μόνος μου θα τρέχω, και θα παραμιλάει όλη η Ελλάδα. Εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι αληθινός».

  http://magnesianews.gr/volos/%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C.html

  Μέσω Μπέου η «Χρυσή Αυγή» στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

  Δημοσιεύθηκε: 20/05/2014 – 14:31

  Μέχρι τώρα, στο Δ.Σ. του Δήμου Βόλου, ευτυχώς, είχαμε την τύχη να μην καθίσουν στα έδρανα του οι εκπρόσωποι της «Χρυσής Αυγής».

  Κρυμμένοι, διότι ντρέπονται να παρουσιαστούν στο Βολιώτικο λαό, ως «Χρυσή Αυγή» «θαλαμώθηκαν» στο ψηφοδέλτιο του Αχιλλέα Μπέου και ζήτησαν την ψήφο του Βολιώτικου λαού, ως δήθεν ανεξάρτητοι και πάνω από τα κόμματα.

  Πληροφορίες, μέσα από «στρατόπεδο» του Αχιλλέα Μπέου, αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις Χρυσαυγίτες έχουν εκλεγεί μέσα στους δέκα, από τους συμβούλους που μέχρι τώρα φέρεται να έχουν εκλεγεί

  .
  http://www.pandiera.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%87-%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%84/
  Συνεργασία με τον Αχ. Μπέο για το «καλό της πόλης» εξήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος

  Μάι 28, 2014

  Συνεργασία με τον Αχ Μπέο για το «καλό της πόλης» εξήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. ΜεϊκόπουλοςΓράφει ο Στέφανος Μολόχας

  Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου ότι η ετυμηγορία του λαού στο Βόλο να αναδείξει για δήμαρχο την παράταξη ουσιαστικά της μισής ΝΔ με την συνεργασία της ΧΑ και με επικεφαλή τον παράγοντα του σάπιου επαγγελματικού αθλητισμού Αχ. Μπέου επιβάλλει συνεργασία του βουλευτή με την νέα δημοτική αρχή

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

  http://www.b92.net/eng/insight/opinions.php?nav_id=70774

  The Ilarion case

  The Hopovo monastery

  On July 4, 2001, two men in Sremski Karlovci, a small town in Vojvodina in northern Serbia, brought a bearded man in his late fifties – referred to as ‘Jova’ – to the police station. One of the men, who we can only identify as ZT, says neighbors had told them that Jova had been “buying our children ice-creams and giving them money to masturbate him” in a ruined building in a park.

  “We went with our sons to the park, sat down and waited for him to appear. When our kids saw him, they came to us and we caught him,” he says.

  Jova turned out to be Fr Ilarion, then 59 years old and abbot of Hopovo monastery in Vojvodina. He says the men – before taking him to the police – beat him up for no reason and that he subsequently lost a kidney. The men deny the charge.

  Following a police investigation, a total of nine boys, aged seven to 11, eventually came forward to accuse Fr Ilarion of sexual abuse. This was to be the second time Fr Ilarion faced sex abuse charges, having been previously cleared of abusing a boy in Ruma in 1994.

  Fr Ilarion was cleared by the 1994 trial after the court dismissed the charges on the grounds that the boy’s testimony was unreliable.

  Fr Ilarion’s second trial lasted five years. It almost exceeded the statute of limitations, largely because high-ranking members of the clergy permitted him to shelter for years in various Orthodox monasteries in Serbia, Montenegro and Croatia.

  It was only after a court in Orahovica, a Croatian town close to the border with Serbia, ordered in 2005 that Fr Ilarion be extradited to his home country that the trial could conclude. The extradition order was granted because the priest had been accused of indecently exposing himself to Croatian schoolchildren.

  Back in Serbia, the municipal court in Novi Sad sentenced him to 10 months’ jail, increased to 12 months by the second-instance court. However, Fr Ilarion never went to prison.

  His new lawyer, Ilija Radulović, lodged a complaint with the Supreme Court, which overturned the verdict citing procedural reasons and ordered a new trial.

  For three months, the order for the retrial remained with the Supreme Court before being sent to Novi Sad. By then, all the charges Fr Ilarion faced in Serbia had expired under the statute of limitations. Fr Ilarion was free, though the church then quietly forced him to retire.

  Belgrade law professor Vesna Rakić Vodinelić, who is also a member of the Coalition for the Secularization of Serbia, says the trials of Bishop Pahomije and Fr Ilarion suggest they had important friends.

  “Both Pahomije and Ilarion were treated as privileged,” she says. “Ordinary people would not be treated in that way. It was even more marked in Ilarion’s case because the highest court in the country allowed the case to run out of time.

  “The statute of limitations is possible in our court system but usually is only allowed in minor cases, or, of course, when the accused are privileged.”

  Μετάφραση Google
  Η περίπτωση του Ιλαρίωνα

  Το μοναστήρι Hopovo

  Στις 4 Ιουλίου του 2001, δύο άνδρες στην Sremski Karlovci, μια μικρή πόλη στη Βοϊβοντίνα στη βόρεια Σερβία, έφερε μια γενειοφόρος άνδρας στα τέλη του πενήντα του – που αναφέρεται ως «Jova» – στο αστυνομικό τμήμα. Ένας από τους άνδρες, οι οποίοι μπορούμε να εντοπίσουμε μόνο ως ZT, λέει γείτονές τους είχε πει ότι Jova είχε «την αγορά τα παιδιά τα παγωτά μας και δίνοντάς τους χρήματα για να τον αυνανίζονται» σε ένα ερειπωμένο κτίριο σε ένα πάρκο.

  «Πήγαμε με τους γιους μας στο πάρκο, κάθισε και τον περίμενε να εμφανιστεί. Όταν τα παιδιά μας τον είδαν, ήρθε σε μας και τον πετύχαμε », λέει.

  Jova κατέληξε να είναι π. Ιλαρίων, τότε 59 ετών και ηγούμενος της Μονής Hopovo στη Βοϊβοντίνα. Λέει ότι οι άντρες – πριν από τη λήψη του στην αστυνομία – τον χτύπησαν χωρίς λόγο και ότι στη συνέχεια έχασε ένα νεφρό. Οι άνδρες αρνούνται τις κατηγορίες.

  Μετά από έρευνα της αστυνομίας, συνολικά εννέα αγόρια, ηλικίας επτά έως 11, τελικά ήρθε προς τα εμπρός για να κατηγορήσει π. Ιλαρίων της σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό ήταν η δεύτερη φορά που π. Ιλαρίων αντιμετωπίζουν κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, αφού προηγουμένως καθαριστεί από κατάχρηση ένα αγόρι σε Ruma το 1994.

  Fr Ιλαρίωνα εγκρίθηκε από τη δίκη του 1994, μετά το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες με το αιτιολογικό ότι η μαρτυρία του αγοριού ήταν αναξιόπιστα.

  Δεύτερη δίκη π. Ιλαρίων διήρκεσε πέντε έτη. Είναι σχεδόν υπερβεί το καταστατικό των περιορισμών, κυρίως επειδή υψηλόβαθμα μέλη του κλήρου του επέτρεψε να καταφύγιο για πολλά χρόνια σε διάφορα ορθόδοξα μοναστήρια στη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία.

  Ήταν μόνο μετά από ένα δικαστήριο σε Orahovica, μια κροατική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, διέταξε το 2005, που ο π. Ιλαρίων να εκδοθεί στη χώρα καταγωγής του ότι η δίκη θα μπορούσε να συνάψει. Η εντολή έκδοσης χορηγήθηκε επειδή ο ιερέας είχε κατηγορηθεί αδιάντροπα εκθέτοντας τον εαυτό του σε κροατικά μαθητές.

  Πίσω στη Σερβία, το δημοτικό δικαστήριο στο Νόβι Σαντ τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών, αυξήθηκε σε 12 μήνες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ωστόσο, π. Ιλαρίων ποτέ δεν πήγε στη φυλακή.

  Νέα δικηγόρος του, Ίλια Radulović, υπέβαλε καταγγελία στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ανέτρεψε την ετυμηγορία επικαλούμενος διαδικαστικούς λόγους και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης.

  Για τρεις μήνες, η σειρά για την επανεκδίκαση της υπόθεσης παρέμεινε με το Ανώτατο Δικαστήριο προτού σταλεί στο Novi Sad. Μέχρι τότε, όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν Fr Ιλαρίωνα στη Σερβία είχε λήξει σύμφωνα με το καταστατικό των περιορισμών. Fr Ιλαρίωνα ήταν ελεύθερη, αν και η εκκλησία, στη συνέχεια, ήσυχα τον ανάγκασε να αποσυρθεί.

  Καθηγητής νομικής του Βελιγραδίου Vesna Rakić Vodinelić, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Συνασπισμού για την εκκοσμίκευση της Σερβίας, αναφέρει ότι οι δοκιμές του Επισκόπου Pahomije και ο π. Ιλαρίων προτείνουν είχαν σημαντικούς φίλους.

  «Τόσο Pahomije και Ιλαρίωνα αντιμετωπίστηκαν ως προνομιακή», λέει. «Οι απλοί άνθρωποι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Ήταν ακόμη πιο έντονη στην περίπτωση του Ιλαρίωνα, επειδή το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επέτρεψε η υπόθεση να τελειώσει ο χρόνος.

  «Η παραγραφή είναι δυνατό στο δικαστήριο μας σύστημα, αλλά συνήθως επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις ήσσονος σημασίας, ή, φυσικά, όταν ο κατηγορούμενος είναι προνομιούχοι.»

  _____________________

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, επίσκοπο της Τούζλας

  http://www.balkaninsight.com/en/article/priests-announce-suing-bosnian-serb-orthodox-bishop-kacavenda

  news 19 Apr 13
  Bosnian Serb Bishop Faces Sex Abuse Charges

  Two Serbian Orthodox priests plan to sue Bishop Kacavenda of Tuzla and Zvornik for sexually abusing them, their lawyer said.

  Σερβοβόσνιος Επίσκοπος αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

  Δυο Σέρβοι Ορθόδοξοι ιερείς σκοπεύουν να μηνύσουν τον Επίσκοπο Kacavenda της Τούζλα και Ζβόρνικ για σεξουαλική κακοποίησή τους, όπως΄ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υπάρχουν και μέλη της Εκκλησίας που διαθέτουν φιλότιμο και θάρρος.
  Ένας μορφωμένος Ιεροψάλτης λέει τα αυτονόητα:

  http://www.rightnews.gr/blog/2014/01/25/%CE%BA%CE%B9-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

  Κι όμως… ΔΕΝ πρόκειται για αστείο!
  .

  Written by Χρήστος Μυτιλινιός

  Την επίσημη υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Μπέος.

  Σαν να μην έφτανε αυτό, εξέφρασε τη βαθιά αγάπη του για την Εκκλησία και την ένδοθεν λατρεία του στο Θεό. (!)

  Ειλικρινά πλέον δεν ξέρω τι να σκεπτώ για την ελληνική πολιτική. Γιατί τέτοιες εγκληματικές φυσιογνωμίες να είναι το επίκεντρο της πολιτικής σκηνής; Γιατί η πολιτική σκηνή να ελκύει συνεχώς τέτοιες προσωπικότητες; Και σαφώς δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιες περιπτώσεις στην πολιτική σκηνή…..

  Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι! Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται τέτοιες μορφές και να ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού. Κι επίσης, δεν επιτρέπεται η Εκκλησία της Ελλάδος να ανέχεται, να αναμειγνύεται και να προωθεί τέτοιες φυσιογνωμίες.

  Καλώ τους πολίτες του Βόλου σε ανοικτή αντίδραση!
  Αν βέβαια κι εκείνοι σέβονται τον εαυτό τους και την πόλη τους…

 5. Ο/Η Ουρανία Μπουζολιάκου, δ.σύμβουλος Βίτσι λέει:

  http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2014/06/a.html

  Aφησε σημαντική κληρονομιά στην κόρη του, ο εισοδηματίας Βασίλειος Ζαρούλιας;

  Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον οποίο, όπως έχει πει η ίδια, γνώρισε σε «αγώνες εθνικιστικούς».
  Εισοδηματίας, ιδιοκτήτρια ακινήτων, μεταξύ των οποίων είναι και το ξενοδοχείο ημιδιαμονής «Dream» στη Βάθης.

  Ζαρούλιας Βασίλειος, διακεκριμένος κομμουνιστοφάγος εθνικιστής κατά την περίοδο της Κατοχής και αργότερα. Λίγες μέρες μετά την Απελευθέρωση, στις 23 Οκτωβρίου 1944, συνελήφθη ως δωσίλογος, συνεργάτης των SS, αλλά και ως κοινός απατεώνας. Μία από τις κατηγορίες ήταν και η υπόδειξη στα SS ευκατάστατων Αθηναίων, οι οποίοι συλλαμβάνονταν και απελευθερώνονταν, με παρέμβαση Ελλήνων συνεργατών των κατακτητών, μετά από καταβολή μεγάλου αριθμού χρυσών λιρών.

  Πολλά τα λεφτά… Πώς να μην αφήσει σημαντική κληρονομιά στην κόρη του, ο εισοδηματίας Βασίλειος Ζαρούλιας;

  ΠΗΓΗ

 6. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64019308

  Κουτσούμπας: Αναγκαία η ανασυγκρότηση των λαϊκών κινημάτων

  Ερωτηθείς για την επιλογή του ΚΚΕ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ειδικά σε κάποιες περιοχές, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ μετά τον α’ γύρο ούτε σε γεύματα παρακάθισε με μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στήριξε επίσημα κάποιον και υπόγεια κάποιον άλλο, όπως κατήγγειλαν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια, ούτε δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Μπέο, όπως δήλωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία.

 7. Ο/Η Φιλανθρωπικό έργο λέει:

  http://zoornalistas.blogspot.gr/2010/07/blog-post_1182.html

  Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

  Αποκαλύψεις για τους πάμπλουτους φοροφυγάδες και την «ιερή» βίλα Ιγνάτιου

  Με πολλές και δυνατές Αποκαλύψεις κυκλοφορεί και αυτό το Σάββατο η εφημερίδα των Κοτρώτσου – Κατσώνη.
  Στο βασικό της η εφημερίδα αποκαλύπτει οτι η κυβέρνηση «θάβει» τον κατάλογο με 2.650 φοροφυγάδες …..Αντιδράσεις στην κοινή γνώμη προκαλεί και η αποκάλυψη για την «ιερή» πρόκληση του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου. Ο μητροπολίτης αγόρασε και ανακαίνισε παραθαλάσσια «εξωτική» βίλα 1 εκατ. ευρώ στον Παγασητικό!..

  http://www.e-reportaz.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%82-business-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B3%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85/#.U5QCjcKKDrc

  Οι «ιερές» business του Ιγνάτιου

  Αρχικά, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της Μητρόπολης, πούλησε στην εταιρεία “Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική Α.Ε.” ένα διώροφο ακίνητο (μεθ΄ υπογείου) μέσα σε οικόπεδο περίπου 7,1 στρεμμάτων αντί του ποσού των 600.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο σπίτι χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ο προκάτοχός του Χριστόδουλος ως εξοχικό. Το συμβόλαιο συντάχθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 2011, δηλαδή την περίοδο που ο τότε Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στο Μαϊάμι και το νοσοκομείο “Τζάκσον Μεμόριαλ”, χάνοντας τελικά τη μάχη με τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου του 2008.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι η “Golfing Developments” ανήκει στον Κύπριο επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη – η αδελφή του, Κάλλια, έχει παντρευτεί τον γιο της Ντόρας Μπακογιάννη και σημερινό δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη – καθώς και στον Πιέρ Χαραλαμπίδη.

  Είναι η ίδια εταιρεία η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στο σκάνδαλο που χαρακτηρίστηκε και “βατοπαίδι της Μαγνησίας”, όταν αγόρασε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος έκταση 2.903 στρεμμάτων για να κατασκευάσει γήπεδα γκολφ και ξενοδοχειακή μονάδα για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Όμως σύμφωνα με το πόρισμα της Κτηματικής Υπηρεσίας του νομού Μαγνησίας στις 22 Απριλίου 2010, ένα μεγάλο μέρος της έκτασης ήταν δασικό και ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και ως εκ τούτου η Μητρόπολη δεν είχε δικαίωμα να το πουλήσει, αφού δεν της ανήκε. Να σημειωθεί, ότι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων – οι οποίοι κατέληξαν σε ελληνικό φιάσκο, αφού τους πήρε πίσω η Διεθνής Επιτροπή – ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη.

  Η αγορά

  Στις 17 Οκτωβρίου του 2007, δηλαδή μόλις έξι ημέρες μετά την πώληση της άλλης οικείας, η Μητρόπολη Δημητριάδος αγόρασε βίλα σε έκταση 7,5 στρεμμάτων, στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Μηλεών. Πρόκειται για ένα πραγματικό παλάτι 345 τ.μ. με πέντε υπνοδωμάτια, δυο σαλόνια, τέσσερα λουτρά, δυο χωλ, κουζίνα και μια τεράστια αποθήκη. Η τιμή ορίστηκε στο 1 εκατ. ευρώ!

  Ερωτηματικά προκύπτουν όμως και για το πού βρήκε η Μητρόπολη Δημητριάδος τα άλλα 400.000 ευρώ, για να καλύψει την οικονομική διαφορά από την πώληση του “εξοχικού” του Μακαριστού Χριστόδουλου και την αγορά της νέας βίλας του κ. Ιγνάτιου. Να θυμίσουμε, ότι διενεργείται εισαγγελική έρευνα, μετά τις καταγγελίες του αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη, ότι πριν από 14 χρόνια έδωσε 100 εκατ. δραχμές (δηλαδή 300.000 ευρώ) στον Μητροπολίτη Δημητριάδος, προκειμένου να δημιουργηθεί στον Αλμυρό Μαγνησίας το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας Εύης Λούλη «Η Αγία Υπομονή», όμως τα χρήματα έκαναν «φτερά»…

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  Ο βίος του αρχιεπισκόπου Παχουμίου

  http://www.thebalkansdaily.com/bishop-under-investigation/

  The Balkans Daily

  Bishop Under Investigation

  March 24, 2013

  Serbian media reports that the Prosecutor’s office in Vranje, town in the south of Serbia, has ordered an investigation against bishop Pahomije, on charges that he several years ago on multiple occasions attempted to sexually abuse Nemanja S. (24).

  Nemanja S. currently works in a warehouse in Vranje eparchy, headed by bishop Pahomije.

  This is the second time that bishop Pahomije has been suspected of sexually abusing boys. He was suspected of sexually abusing four minors in the offices of Vranje eparchy on 31st of December 2002. Due to expiry of the statute of limitations in that case, the bishop was acquitted of all charges.

  Eίναι η τρίτη φορά που κατηγορείται για πολλές διαφορετικές περιπτώσεις

  ΒΒC
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2964793.stm
  Το 1990 τον είχε απαλλάξει η Εκλησία

  In 1990, Bishop Pahomje was cleared by the Serbian Orthodox Church of similar allegations, following an internal investigation.

  Απειλές δολοφονίας σε εκδότη που δημοσίευσε τις καταγγελίες

  Meanwhile, the editor of Novine Vranjske, Vuk Obradovic, claimed to have received death threats after the newspaper had published the boys’ testimonies.

  Η δεύτερη φορά για 5 αγόρια
  Monday, 21 April, 2003

  Serbian priest charged with sex abuse

  Bishop Pahomije dismisses the accusations as «lies»

  A bishop of the Serbian Orthodox Church has been charged with the sexually molesting five teenage boys.
  Bishop Pahomije is accused of lewd behaviour and attempts to force intimacy with the boys during last year’s visit to a monastery in the southern town of Vranje, about 250 kilometres (155 miles) south of the capital Belgrade.

  The bishop – whose secular name is Tomislav Gacic – has strenuously denied any wrongdoing, dismissing the accusations as «lies».

 9. Ο/Η Psycho λέει:

  Ο Παχούμης ημίγυμνος σε σατιρική φωτογραφία ντυμένος νυφούλα, σε άρθρο για τα ανθηρά Οικονομικά της επισκοπής του
  http://www.novinar.de/2011/01/30/ko-kontrolise-poslovanje-eparhije-vranjske.html

  Εδώ σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων στη Σερβία για τον Παχούμη
  http://www.novinar.de/author/temapahomije

  Εδώ συζήτηση
  http://vukajlija.com/forum/teme/34672-pahomije-dobio-orden-beli-andjeo

  Εδώ με γνωματεύσεις πως δεν έχει σεξουαλικές ορμές άρα δεν μπορεί να βιάσει αγοράκια

  http://www.alo.rs/vesti/hronika/vestak-pahomije-je-impotentan/14010

  SKANDALOZNO!

  Veštak: Pahomije je impotentan!!!

  Autor: J. P. – V. P. | 23.03.2013 – 11:42:00h | Komentara: 8

  “Vladika Pahomije uopšte nema seksualni nagon, utvrđeno je lekarskim veštačenjem koje je predočeno policiji”, saznaje “Alo!”. Nezvanično, on je zbog prijave da je sekslualno zlostavljao mladića nekoliko puta bio pred komisijom koja je zaključila da je impotentan. Međutim, to ga, ukoliko se utvrde sadašnje sumnje da je zlostavljao tada maloletnog Nemanju S., ne oslobođa krivice. Bez obzira na seksualnu disfunkciju, vladika je na drugi način mogao da seksualno zlostavlja dečaka

  Σκάνδαλιστικό
  «Επίσκοπος Παχώμιος δεν έχει καμία σεξουαλική ορμή, ήταν τα ιατρικά στοιχεία των εμπειρογνωμόνων, που παρουσιάστηκε στην αστυνομία» μάθει «Hello». Ανεπίσημα, είναι η εφαρμογή που sekslualno κατάχρηση νεαρός αρκετές φορές ενώπιον της επιτροπής, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν ανίκανος. Ωστόσο, με τον ίδιο, εάν καθοριστεί η τρέχουσα υποψίες για κατάχρηση ανηλίκου τότε Nemanja Σ., δεν απαλλάσσεται από την ενοχή. Ανεξάρτητα από σεξουαλική δυσλειτουργία, Επίσκοπος αλλιώς δεν μπορεί να κακοποιεί σεξουαλικά αγόρια

 10. Ο/Η giannis koemtzis λέει:

  Γεια σου. Παρακολουθώ το σάιτ σου που υπενθυμίζει και κάποια άλλα καθήκοντα της αριστεράς αν και δεν τα εντάσσει σε μια σειρά προτεραιοτήτων, πράγμα που κάνει το σάιτ σου να φαίνεται παραπάνω δογματικό από όσο είναι. Η συντροφική κριτική ελπίζω να είναι καλοδεχούμενη και να μην την παρεξηγήσεις.
  Θα ήθελα να σε διορθώσω σε κάτι.
  Ο Μεϊκόπουλος πράγματι εξελέγη βουλευτής όντας μέλος της ΚΟΕ. Όμως από το περσινό καλοκαίρι και ήδη πριν το 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν πλέον μέλος της. Οι λόγοι ήταν οι διαφορές στην αντίληψη περί πολιτικής. Ο Μεϊκόπουλος προτιμούσε μια πολιτική συνηθισμένη (συναντήσεις με «φορείς» κλπ.). Εξ ου και μια συνιστώσα τού φαινόταν πλέον «λίγη», περιοριστική για κοτζάμ βουλευτή.
  Είναι προφανής η διαφωνία μου με την αντίληψή του.
  Επειδή είναι, ωστόσο, νέος άνθρωπος καλό είναι η κριτική σου να μην είναι όπως αυτή άλλων εκπροσώπων της αριστεράς.
  Τέλος, η ΚΟΕ έχει 4 βουλευτές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: Χατζηλάμπρου, Τριανταφύλλου, Κυριακάκης, Κοδέλας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κάθε καλόπιστη κριτική όπως η δική σου είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη,
   Δεν ήμουν τόσο σκληρός μαζί του, ανέφερα ένα προς ένα όλα τα προσόντα του, ακόμη και την κοινωνική δράση του πατέρα του. Ασφαλώς το νεαρό της ηλικίας είναι ελαφρυντικό, από την άλλη δεν καταλαβαίνω πως ένας νέος άνθρωπος του δικού του επιπέδου και της δικής του ευθύνης, έχει μάθει να κρατάει το στόμα του κλειστό, εκεί που οφείλει να μιλήσει.
   Νομίζω πως και η δική σου απάντηση δίνει μια ακόμη επικριτική πληροφορία στις περί πολιτικής αντιλήψεις του.
   Είναι λίγο αστείο να τρέχουν πίσω από τους παπάδες, νέοι άνθρωποι όπως ο Κοδέλας, που φιλάει και το χέρι τους, μπροστά σε μαθητές μάλιστα δίνοντας άθλιο παράδειγμα, ή ο «αναρχικός» Διαμαντόπουλος, που η πρώτη του κίνηση μόλις εκλέχτηκε ήταν να επισκεφθεί τον τοπικό δεσπότη.
   Είναι πολλοί αφελείς αν προσδοκούν να πάρουν έστω και μισή ψήφο από τους δεσποτάδες και το συνάφι τους.
   ___________
   Δεν είμαστε δογματικοί, απλά δίνουμε βάρος στη σχέση Αριστεράς-Εκκλησίας, όχι γιατί είναι το πρώτο που θα έπρεπε να ενδιαφέρει την Αριστερά, αλλά επειδή κανείς άλλος από την Αριστερά δεν την ελέγχει για το συγκεκριμένο, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ξεσαλώσει, τόσο που τώρα τον πήραν και άλλοι είδηση για τις σχέσεις του (βασικά της ηγεσίας του) με το παπαδαριό, που φτάνουν μέχρι τις συγκαλύψεις σοβαρών σκανδάλων..
   __________________

   Την κυρία Τριανταφύλλου ομολογώ πως δεν την ήξερα, ευχαριστώ.

   Για τους υπόλοιπους της ΚΟΕ και για τη σχέση τους με την Εκκλησία, εδώ:
   https://roides.wordpress.com/2013/05/31/31may13/

   Για τον Κυριακάκη εδώ στο ΥΓ
   https://roides.wordpress.com/2013/07/13/13jul13/

 11. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5674.html

  Συνεργασία με τον Αχ. Μπέο για το «καλό της πόλης» εξήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος

  Γράφει ο Στέφανος Μολόχας

  Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου ότι η ετυμηγορία του λαού στο Βόλο να αναδείξει για δήμαρχο την παράταξη ουσιαστικά της μισής ΝΔ με την συνεργασία της ΧΑ και με επικεφαλή τον παράγοντα του σάπιου επαγγελματικού αθλητισμού Αχ. Μπέου επιβάλλει συνεργασία του βουλευτή με την νέα δημοτική αρχή.

  Πάνε περίπατο τα αντιφασιστικά μέτωπα, οι αγώνες και η αντεπίθεση της κοινωνίας του Βόλου απέναντι στην οπισθοδρόμηση και τον εκφασισμό που εκφράζει ο Α. Μπέος, πέρα των άγριων διαθέσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων που κρύβει πίσω του που δεν περιμένουν την μέρα να βάλουν χέρι στα λεφτά που θα περάσουν από τον Δήμο. Οι θεσμοί κατά τον Α. Μεϊκόπουλο εξανθρωπίζουν τους φασίστες και ενισχύουν την συνεννόηση.

  Δικαιώνονται οι φωνές που δεν ενέταξαν τον εαυτό τους σε αυτό το σχέδιο και δεν υποτάχθηκαν στα εκλογικά πολιτικά διλλήματα παρόλο που στο δήμο κράτησαν μία κριτική στάση προς την υποψηφιότητα του Μ. Πατσιαντά. Αποδεικνύεται επίσης ότι η αποσπασματική αντιμετώπιση του κινήματος με την κεντρική πολιτική πάλη από τον κόσμο της αριστεράς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ενσωμάτωση στα αστικά σχέδια για την διαχείριση της κρίσης και του μνημονίου στα πλαίσια της ΕΕ και όχι την ανατροπή του.

  Δεν υπάρχει όμως χρόνος για χαιρεκακία! Η αποφασιστική μετωπική αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική πάλη στον Δήμο για την ματαίωση των σχεδίων του Μπέου οφείλει να συσπειρώσει όποιες δυνάμεις θέλουν να βαδίσουν τον δρόμο της ανατροπής των σχεδίων και του σάπιου πολιτισμού τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παράταξη του Μ. Πατσιαντά και γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι η βασική συνιστώσα μιας τέτοιας προοπτικής στην καλύτερη των περιπτώσεων ενώ στην χειρότερη θα απέχει.

  http://aristeramitilini.blogspot.gr/2014/05/o.html
  O Μπέος, ο Μίχος και ο ΣΥΡΙΖΑ (Ξεφτίλες ΣΥΡΙΖαίοι)

 12. Ο/Η Ιάσων ο Αργοναύτης λέει:

  http://www.news123.gr/nea/newsgroup.php/4876421/

  Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, 22:43

  Στον Βόλο βρέθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ, την Τρίτη 18 / 2 / 2014. Ο π. Εφραίμ ομίλησε σε ανοικτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα «Αθωνικά Μηνύματα», παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου….

 13. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://ppol.gr/cm/index.php?LID=1&Datain=1025

  ‘Χρυσοπηγή’: η εμπροσθοφυλακή της ‘δεξιάς του Κυρίου’ / των Ηλία Κανέλλη και Στέλιου Βραδέλλη Μάρτιος 15 2005

  Ορθόδοξη χριστιανική αδελφότητα ή μια ιδιαιτέρως δυναμική εκκλησιαστική φράξια;

  Οι εχθροί της Χρυσοπηγής την περιγράφουν ως «κράτος εν κράτει» και «συμμορία που λυμαίνεται τα πάντα».

  Οι ιδρυτές της προτάσσουν το ιεραποστολικό της έργο, αλλά και το υπερ-συντηρητικό της προσωπείο.

  Τι είναι η Χρυσοπηγή;

  Κατά μία εκδοχή, την τρέχουσα, τη φανερή, αυτήν που διαβάζουμε στις εφημερίδες και βλέπουμε στις τηλεοράσεις, είναι μια αδελφότητα ορθόδοξων κληρικών, με πνευματικούς στόχους στο πλαίσιο της ορθοδοξίας, με εκδοτική δραστηριότητα, με φιλανθρωπικό έργο -που διαφοροποιείται από άλλες ορθόδοξες αδελφότητες κατά το ότι υπερασπίζεται και δίνει έμφαση στο μοναχισμό, την «αγία εν Χριστώ κοινωνικότητα και αδελφοσύνη» που, όταν την αποκτήσεις, σε βοηθά, σύμφωνα με όσα διατείνεται το πνευματικό της τέκνο, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, να ξεπεράσεις «το νοσηρό ατομικισμό και τη φιλαυτία».

  Όμως, κατά την άποψη εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα πρόσωπα και πράγματα πίσω από την ακίνητη επιφάνεια της ευσέβειας της ελληνικής ορθοδοξίας, η Χρυσοπηγή θεωρείται η πεμπτουσία της διαπλοκής του ελλαδικού κράτους και της εκκλησίας.

  Φυσικά, το κράτος με το οποίο η Χρυσοπηγή θα ήθελε σχέσεις είναι το βαθύ κράτος, το μετεμφυλιακό κράτος της ακροδεξιάς, η εθνικόφρων πολιτική εξουσία και οι παραφυάδες της.

  Γιατί η Χρυσοπηγή ιδρύθηκε και λειτούργησε με το πάθος ζηλωτών που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την ιδεολογική κυριαρχία των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών.

  Τα μέλη της, μάλιστα, γνωρίζουν καλά ότι η ιδεολογική κυριαρχία κατακτάται μόνο αν μετέχουν της εξουσίας.

  «Είμαι υπερήφανος που επέλεξα ανθρώπους οι οποίοι αποδείχτηκαν ιδιαίτερα δυναμικοί», λέει με ικανοποίηση ο πνευματικός ηγέτης της αδελφότητας, μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος Καρούσος.

  Η δήλωσή του αυτή δεν αναιρεί την άποψη όσων ισχυρίζονται ότι από τη δημιουργία της αδελφότητας της Χρυσοπηγής.

  Ίσαμε σήμερα τα βασικά πρόσωπα της οργάνωσης επιδίωξαν την πρόσβαση στην πολιτική και στη δικαστική εξουσία, ει δυνατόν μάλιστα και τον επηρεασμό τους.

  Η αλήθεια είναι πως η Χρυσοπηγή ιδρύθηκε στα χνάρια της πρώτης διδαξάσης «αδελφότητας θεολόγων», της «Ζωής» -που λειτουργούσε από το 1907.

  Η Ζωή ήταν η πρώτη «παραεκκλησιαστική» οργάνωση (όπως χαρακτηρίζονται εκτός του εκκλησιαστικού πυρήνα οι αδελφότητες θεολόγων) που κινήθηκε εντός των ορίων της επίσημης «εθνικής ιδεολογίας» -και ναι μεν πολλά από τα στελέχη της διέπρεψαν στις παρυφές της κρατικής εξουσίας, ωστόσο ο μαζικός χαρακτήρας της Ζωής το πολύ που επέτρεπε ήταν η καριέρα μιας νομενκλατούρας.

  Το ίδιο συνέβαινε και με την περισσότερο μετωπική «παραεκκλησιαστική» οργάνωση «Σωτήρ», που προέκυψε από σχίσμα της Ζωής, το 1960.

  Με τη Χρυσοπηγή τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο.

  Όλα τα μέλη της συμπεριφέρονταν και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται όπως τα μέλη κάθε νομενκλατούρας: ηγετικά και εξουσιαστικά.

  Νέμονται ή διεκδικούν τη νομή της εξουσίας -εκκλησιαστικής αλλά και πολιτικής.

  Αυτό ταιριάζει άλλωστε στην ιδεολογία της αδελφότητας, που θεωρεί την εκκλησία έναν από τους βασικότερους μοχλούς του κράτους -με ισχύ πολύ ευρύτερη εκείνης του ιδεολογικού μηχανισμού.

  Η ίδρυση της Χρυσοπηγής

  Πριν από περίπου μισό αιώνα, το 1957, το σύμπαν συνωμότησε, όπως θα έλεγε ο Πάουλο Κοέλιο (Paulo Coelho), και τρεις νέοι άνθρωποι με πάθος για την Εκκλησία συναντήθηκαν.

  Ο 18χρονος ψάλτης Χρήστος Παρασκευαΐδης και φοιτητής της νομικής (νυν αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) συνάντησε τον διάκο Καλλίνικο Καρούσο (νυν μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο) στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, όπου ο κ. Καλλίνικος λειτουργούσε.

  Ο μετέπειτα μητροπολίτης Πειραιώς ήταν αυτός που γνώριζε και τον 19χρονο Αθανάσιο Λενή (νυν μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο) από το βιβλιοπωλείο που διατηρούσε η χριστιανική αδελφότητα Ζωή στην Πάτρα (ο κ. Καλλίνικος ήταν διευθυντής του βιβλιοπωλείου).

  Η φιλία τους οδήγησε στην ίδρυση της αδελφότητας «Παναγία η Χρυσοπηγή», το 1958, στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, σε οίκημα που δώρισε στην αδελφότητα ο βιομήχανος κ. Σταύρος Βιτωριάς (σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υιοθετήσει τον κ. Καλλίνικο, που είχε μείνει ορφανός από πατέρα το 1945).

  Ο πρώτος πυρήνας της αδελφότητας αποτελούνταν από 22 άτομα που επέδειξαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στην οργάνωση κατηχητικών κύκλων, επισκέψεων σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και γηροκομεία.

  Τρία χρόνια αργότερα, η μοναστική κοινότητα αποφάσισε να μετακομίσει στη μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα, με ηγούμενο τον κ. Καλλίνικο.

  Εκεί ο νεαρός Χρήστος Παρασκευαΐδης χειροτονήθηκε διάκονος (1961), λαμβάνοντας το όνομα Χριστόδουλος.

  Όταν λίγο αργότερα εκδιώχθηκε η αδελφότητα από τα Μετέωρα συνέβη και η πρώτη διάσπασή της.

  Ο μοναχός Αγαθόνικος, ο οποίος σήμερα είναι μητροπολίτης Κίτρους, και ακόμη 3 μοναχοί επιλέγουν να παραμείνουν στη μονή Βαρλαάμ, ενώ οι Καλλίνικος, Χριστόδουλος και Αμβρόσιος υποχρεώνονται σε φυγή.

  Ακολουθούν τέσσερα δύσκολα χρόνια στην Αθήνα, όπου η αδελφότητα προσπαθεί να διατηρηθεί ζωντανή συνεχίζοντας το έργο της σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, κατηχητικά σχολεία (το 1965 ο Χριστόδουλος χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο).

  Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παραμένει όμως κοντά και στην αδελφότητα Ζωή, η οποία έχει υποστεί έναν οδυνηρό «ακρωτηριασμό» από την ομάδα των θεολόγων και των κληρικών που σχημάτισαν μία άλλη παραεκκλησιαστική αδελφότητα, τον Σωτήρα.

  Η διατήρηση των καλών σχέσεων όμως με τη Ζωή (ο κ. Καλλίνικος και ο κ. Αμβρόσιος εργάζονταν για αυτή στο παρελθόν) βγήκε σε καλό της μικρής αδελφότητας, όταν το 1967 ο εκλεκτός των ανακτόρων Ιερώνυμος Κοτσώνης εκλέγεται αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

  Ο κ. Χριστόδουλος τοποθετείται στη γραμματεία της συνόδου και σταδιακά αναδεικνύεται σε στενό συνεργάτη του Ιερώνυμου (ήταν η περίοδος όπου ο κ. Χριστόδουλος, απορροφημένος από το διάβασμα, δεν είχε χρόνο να κατανοήσει τι έκανε η χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα).

  Φαίνεται ότι η επιρροή του κ. Χριστόδουλου ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα στις 18 Ιανουαρίου 1973 να εκδοθεί το υπ, αριθμόν 75 βασιλικό διάταγμα, υπογεγραμμένο από τον κ. Ιερώνυμο, με το οποίο όχι μόνο προβλεπόταν η ίδρυση της μονής της «Παναγίας της Χρυσοπηγής», αλλά το μοναστήρι της αδελφότητας γινόταν και το πρώτο που υπάγονταν απευθείας στην ιερά σύνοδο.

  Απόφαση που σήμαινε ότι δεν υπαγόταν στον έλεγχο του μητροπολίτη της περιοχής (έκτοτε μόνο 2 ακόμη μοναστήρια αναγνωρίστηκαν ως «συνοδικά»).

  Ισόβιος ηγούμενος ανακηρύσσεται ο πνευματικός ηγέτης της αδελφότητας κ. Καλλίνικος Καρούσος.

  Τον Ιανουάριο του 1973, οι σκοποί της Χρυσοπηγής δημοσιεύονται στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»: «συμφώνως προς τας παραδόσεις της Oρθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας και τα μοναχικά θέσμια, σκοπός είναι η εν κοινοβιακή πολιτεία αδιάλειπτος δοξολογία, η διά προσευχής τελεία βίωσις».

  Η πτώση του Ιερώνυμου και η άνοδος του Σεραφείμ Τίκκα στον αρχιεπισκοπικό θρόνο το 1974 παραδόξως δεν επηρεάζει τους χρυσοπηγιώτες.

  …………………………………………………………………………………………………….

 14. Ο/Η Ρόζα η κόκκινη λέει:

  Φίλτατε Λασκαράτε μπήκα στο πρώτο λινκ που δίνεις για τον Δελμούζο, το μεγάλο δάσκαλο του Βόλου

  και αντιγράφω ένα κομμάτι. Γιατί το κάνω; Για να πω στο παλληκαράκι το Μεϊκόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ να διδαχτεί λίγο από το θάρρος της δασκαλίτσας (ΔΑΣΚΑΛΑΣ) Χριστάκου, πως αντιμετώπισε σε κείνη την πολύ δύσκολη εποχή τον αγριοδέσποτα του Βόλου.
  Να πάρει λόγο από το ήθος της την γνώση της και από το θάρρος της και να μην κάθεται σαν κότα μπροστά στο παπαδαριό, γιατί για νέο και πολύ πιο μπασκλάς Σκοτινιώτη τον κάνω..

  http://staxtes.com/2003/?p=3849
  Μόλις η εξέτασις του θρησκευτικού μαθήματος ετελείωσεν, ο Σεβασμιότατος διηυθύνθη προς μέρος της έδρας και ηρώτησε την κ. Χριστάκου, εάν αι μαθήτριαι διδάσκωνται προσευχάς.

  – Μάλιστα, Σεβασμιότατε, και μελοποιημένας και άλλας.

  – Μα πως αρχίζετε;

  – Τι εννοείτε;

  – Όταν αρχίζετε μάθημα το πρωί, δεν κάνετε προσευχήν;

  – Όχι, δια πολλούς παιδαγωγικούς λόγους δεν γίνεται η προσευχή από κοινού καθ’ εκάστην και διά να αποφεύγεται η γινόμενη ενίοτε αταξία…

  – Ώστε η προσευχή είναι αταξία; διακόπτει ο Σεβασμιότατος. Το σχολείο είναι αυτό; Γαλλικό και Γερμανικό το κάνατε;

  – Όχι, Σεβασμιώτατε, μόνον από παιδαγωγικής απόψεως γίνεται· άλλως τε διδάσκομεν τα παιδιά να προσεύχωνται το πρωί κατ’ ιδίαν, ως ημείς προσευχόμεθα, και εκθέσεις μάλιστα μου έχουν γράψει τα παιδιά, εις τας οποίας διατυπώνουν πως προσεύχονται το πρωί.

  – Δεν ήλθα, κυρά μου, να συζητήσω· το σχολείο σας είναι Γερμανικό σχολείο, ενώ από Θεού δει άρχεσθαι. Δεν είναι τίποτε αν λένε «εις το όνομα του Πατρός και Υιού και του Αγίου Πνεύματος» λέγει ο Σεβασμιότατος, και κάμνει το σημείον του σταυρού.

  – Συμφωνώ απαντά η κ. Χριστάκου, ότι από Θεού δει άρχεσθαι, αλλ’ εάν συνεζητούμεν, θα επείθετο η Σεβασμιότης Σας, ότι το ζήτημα είναι καθαρώς παιδαγωγικόν.

  Τότε ο Σεβασμιότατος προχωρεί προς την κ. Χριστάκου και υψώνει προς αυτήν την δεξιάν προς ασπασμόν. Η κ. Χριστάκου υποκλίνεται μόνον, χωρίς ν’ ασπασθή την επιτακτικώς τεινόμενην χείρα, την οποίαν αμέσως ο Σεβασμιότατος τείνει πρις τινα μαθήτριαν, ήτις και σπάζεται αυτήν. Συγχρόνως δε λέγει: «Να δασκάλα που δε φιλεί χέρι, όπως δεν το εφίλησεν και ο Διευθυντής! Αυτό το παράδειγμα δίδετε στας μαθητρίας σας!» αμέσως δε διηυθύνθη προς την θύραν, ενώ τον συνοδεύει η κ. Χριστάκου, χωρίς ουδέν πλέον να προσθέση.

  «Μα, Σεβασμιώτατε», απαντά η κ. Χριστάκου, «από τους τύπους εξαρτάται η ευλάβεια; Αν θελήσωμεν να περιορισθώμεν μόνον εις τους τύπους, τότε διδάσκομεν την υποκρισίαν, ενώ σκοπός μας είναι να διδάξωμεν την κατά συνείδησιν θρησκείαν, ως ο Χριστός την θέλει. Άλλως τε Σας φίλησα, μόλις ήλθατε το χέρι…»

  «Γερμανικό και Φράγκικο!», επαναλαμβάνει εν οργή, «το έχετε κάμει το σχολείο αυτό!»

  «Ελληνικότατον!», τονίζει η κ. Χριστάκου, «και έχομεν το ιδεώδες να αξιωθώμεν να μεγαλώσωμεν το έθνος μας ως το Γαλλικόν και το Γερμανικόν!» […]

 15. Ο/Η Red λέει:

  Πολλά περίεργα φιντάνια έχει μαζέψει η ομάδα Τσίπρα

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/neaelladagr.html

  Προβοκάτσια σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ από την ιστοσελίδα neaellada.gr

  Από ΒΑΘΥ , Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014 | 7:23 μ.μ.

  Πηγή: Κωνσταντίνος Καρίκης – facebook

  Μία απίστευτη προβοκάτσια σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες. Δράστης η διαβόητη ιστοσελίδα neaellada.gr που μετά τη σκόνη που ξεσήκωσε τις προηγούμενες ημέρες σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο με την ανάρτηση της ανακοίνωσης των εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ υπό τον ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό τίτλο «Η ανακοινωση των εργαζομενων της ΕΡΤ για τη «μαυρη» επετειο του λουκετου».

  Η ανάρτηση δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδοκιμάσει την ιστοσελίδα, ακόμη και να την κλείσει ή να μας εξηγήσει αν θεωρεί συνέχεια της ΕΡΤ το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν «εργαζόμενους της ΕΡΤ».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να γνωρίζει οτι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκφραζόμαστε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και τις αποφάσεις των Σωματείων και των Ομοσπονδιών μας. Το κείμενο αυτό που δεν έχει λέξη καταδίκης για το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου είναι ένα μανιφέστο που στρέφεται ενάντια στα σωματεία, ενάντια ακόμη και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τον αγώνα όσων αποφασίσαμε να μην υποκύψουμε στον κυβερνητικό εκβιασμό και να συνεχίσουμε τον αγώνα για πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

  Είναι τουλάχιστον γελοίο να δημοσιεύεται σε μια ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα μάλιστα σε διαφημιστικό μπάνερ βασισμένα στο προεκλογικό σποτ του κόμματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ («Η Φωνή μας Σίγησε…»), με αυτόν τον τίτλο.

  Την λαθροχειρία που τόλμησε το neaellada.gr δεν τόλμησαν ούτε οι συνάδελφοι της ΝΕΡΙΤ που υπογράφουν ως «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφάσισε να αναγνωρίσει το μόρφωμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει γραμμή, τότε οφείλει να αποδοκιμάσει την ιστοσελίδα και να διακόψει κάθε επίσημη σχέση μαζί της. Ακόμη και να την κλείσει. Τώρα.

  Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αυριανή Κυβέρνηση του τόπου δεν επιτρέπεται να εκτίθεται από επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς.

  ΚΑΡΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Δημοσιογράφος ΕΡΤ, Μέλος της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πετραλώνων.

  Και απο το μπλοκ ΑΝΑΠΟΔΑ αντιγράφουμε:

  Α σοφες επιλογές

  Συγγνώμη λάθος.

  Δεν καταλάβαμε ότι οι εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ δεν είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ .

  Δεν διαβάσαμε το κείμενο, δεν πήραμε είδηση ότι εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει ΕΡΤ, η τα ξέραμε όλα αυτά και απλά γουστάραμε να βάλουμε τον τίτλο … εργαζόμενοι της ΕΡΤ .

  Πρόκειται για ακόμα ένα λάθος (πατάτα) από το νεοσύστατο πορτάλ … Νέα Ελλάδα.. στενά συνδεδεμένο με την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ .

  Ολοι ξέρουμε πόσο προβληματικές είναι οι αντιλήψεις που κουβαλά αυτό το πόρταλ που δεν φαίνεται να σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία.

  Η διεύθυνση του Νέα Ελλάδα ανατέθηκε στο Δ. Μπεκιάρη, ένα άγνωστο για πολλούς δημοσιογράφο που δεν γνωρίζουμε πως επιλέχτηκε.

  Ο Μπεκιάρης αν ανατρέξει κανείς το βιογραφικό του, έχει δουλέψει σε περιοδικά διαφόρων διεθνών συμβουλευτικών επιχειρήσεων σε στρατιωτικά ζητήματα, στην εφημερίδα ΑΞΙΑ που έχασε κάθε δημοσιογραφική εγκυρότητα όταν ήρθε στην επικαιρότητα ο χρηματισμός της.

  Στη λαμπρή σταδιοδρομία του Μπεκιάρη συμπεριλαμβάνεται και μια σύντομη θητεία στα Παραπολιτικά που συχνά έχουν επικριθεί ως Αυριανιστικό και φιλοακροδεξιό έντυπο.

  Έπο την προγενέστερη στο σαϊτ του….. Periodista…. δημοσιογραφική δουλειά του ξεχωρίζει ένα επιθετικό άρθρο το 2008 με τίτλο ( Αλέξης Τσίπρας λαϊφ στάιλ ηγέτης με κνίτικες αποχρώσεις).

  Το προφίλ του Μπεκιάρη δείχνει έναν λαϊκιστή μετανοημένο δεξιό και είναι να απορεί κανείς πως επιλέχτηκε για αυτή τη θέση.

  Και το αστείο έχει πάψει από καιρό να είναι αστείο και αυτό γιατί το Πόρταλ και οι ιδέες του, παραπέμπουν σε μια χρεοκοπημένη συνθηματολογία που θα εντασσόταν πολύ πιο αρμονικά στο οπλοστάσιο της Ν.Δ.

  Και ρωτάμε ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό το Πόρταλα; Ποιος το χρηματοδοτεί; Και στη βάση ποιας ιδεολογικής πλατφόρμας κινείται.

  Θα μας απαντήσει κάποιος;

 16. Ο/Η του Βώλου λέει:

  Υπάρχει και το τέλος της δήλωσής του Μεϊκόπουλου
  Σκέτο περιβόλι, έχει και γραφείο τύπου ο καντινιέρης

  http://meikopoulos.gr/?p=1754

  Εύχομαι σε όλες τις νέες δημοτικές αρχές να σταθούν δίπλα στον δημότη και να γίνουν τείχος συγκράτησης της ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει τις τοπικές κοινωνίες στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που θα διαπερνά όλη την κοινωνία. Η συνεργασία μου με αυτές είναι δεδομένη.»

  Το Γραφείο Τύπου

 17. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  Κατηγορίες ομοφυλοφιλικής παρενόχλησης σε ρωσικό ιερατικό σεμινάριο

  http://themoscownews.com/russia/20140115/192161941.html

  Sex abuse allegations at Orthodox seminary stir controversy

  A weeks-long scandal has been simmering within the Russian Orthodox Church after an outspoken cleric publicized accounts of a church probe into sexual harassment at a Kazan seminary.

  Archdeacon Andrei Kurayev – a controversial theology professor who ruffled feathers within the church for his support of jailed members of the feminist punk group Pussy Riot – claimed that he was fired from the Moscow Spiritual Academy on Dec. 30 for exposing the sexual harassment probe.

  Since then, Kurayev has continued publishing sexual abuse complaints from other seminarians and lay brothers, and his allegations are clashing with increasingly tough rhetoric coming from church leaders condemning homosexuality.

  The reports of homosexual harassment within the church come against a backdrop of a controversial law banning the promotion of non-traditional sexual relations, calls for criminalizing homosexuality outright, and increasing criticism of the Kremlin for aligning itself with the church.

  Sexual abuse probe

  Reports first appeared in local media that the church’s educational body had sent a delegation to the Kazan Spiritual Seminary on Dec. 13 to check allegations of sexual abuse. «Among complaints [read out by the delegation to students], two [students] described how they fell victim to sexual harassment from one of the priests,» Kazanweek.ru, an online news portal in Kazan, reported on Dec. 15, citing an unnamed source at the seminary.

  «One student accidentally found himself at a dinner party with the said priest, who sat him on his lap and tried to grab his sexual organ.» Another student, according to the complaints, reportedly suffered an attempted sexual assault by the priest at a sauna after being given alcohol.

  According to the report at Kazanweek.ru, a number of other students confirmed similar complaints when asked by the delegation.

  Archpriest Maxim Kozlov, who headed the delegation, declined to be interviewed for this article. The Education Committee of the Russian Orthodox Church – the body which sent the delegation – could not be reached for comment.

  But Oleg Sukhanov, a spokesperson for the Moscow Spiritual Academy, where Kozlov is a professor, confirmed that the probe had taken place. «[Kozlov] went to the seminary and conducted a probe,» Sukhanov told The Moscow News. «Based on the results of the probe, the priest named in the complaints was fired.»

  Asked whether the Dec. 13 probe had confirmed anything, a top-ranking priest at the Kazan seminary, Father Roman Modin, told The Moscow News that «it would be more correct if you do not [write] about such things because the church is a closed corporation,» and that only journalists who have «Christian competency» should write about such topics. Modin refused to comment further.

  Hushing up scandals?

  The reports appear to echo widespread complaints of priests forcing homosexual relations on novices in exchange for helping them move up the career ladder.

  «This issue exists, but in the Moscow diocese it’s all hushed up behind seven seals,» said a former nun who spent nearly two decades at a Moscow region monastery. «A lot of it occurs in the [Moscow diocese],» the nun, who spoke on conditions of anonymity, added. «I know of several young men who left the church. To get a good position they had to go engage in [sexual] relations with the priest or the deacon. They were promised apartments, cars, travel.»

  Since being fired in December, Kurayev has reposted on his LiveJournal an outpouring of complaints similar to those that came from the Kazan seminary. «It was fun, but with time the spiritual life was only a background, inside there was only debauchery,» said one LiveJournal user who subsequently deleted his account, describing his experiences of volunteering in a Tver church starting at the age of 16. «Two months passed like that. I got expensive clothes and the archbishop would kiss me on the lips with tongue and pat my bottom right during the evening service.»

  «Of course there is a [gay lobby within the church],» said an informed source close to senior church officials in Moscow. «But even if there were a [political] will, it would be impossible to get rid of it.»

  The policy, the source said, was to hush up scandals if they surfaced, much as the Catholic Church had done with similar scandals in Europe until widespread court cases pushed them to the fore.

  The source, however, believed that Kurayev’s decision to start the debate on homosexual relations within the church was ultimately motivated by publicity.

  Kurayev has said that he published the complaints because he wanted to support Maxim Kozlov’s probe into allegations at the Kazan seminary. He added that he didn’t see how he could take the investigation further.

  «I don’t see potential for a criminal investigation,» Kurayev told The Moscow News. «The victims themselves have to come forward, not me. That depends on whether they are prepared to go public with this, and whether they believe they will get a fair hearing within a court trial. Finally, any person who has faced sexual harassment knows how hard it is to put forth allegations, that the other party will simply deny them.»

  The next move, Kurayev said, must come from the church.

  Church response

  The Moscow Spiritual Academy has denied that Kurayev was fired in connection with the sexual abuse allegations, citing as the real reason his outspoken comments on a number of issues in the past that clashed with the church position.

  «For there to be a basis to accuse someone of such a heinous sin as forcing those in his ward into sexual relations, there needs to be real evidence,» Archpriest Vsevolod Chaplin, a spokesman for the church, told The Moscow News when asked whether the church planned to investigate the allegations of sexual abuse further. «I do not know what was obtained in the course of the probe into the Kazan seminary.»

  «So far, Father Andrei [Kurayev] is merely publishing anonymous texts,» Chaplin added. «It looks like he began this campaign when he understood that he was going to be fired from the Moscow academy.»

  «In order for the allegations to stop being anonymous, the [victims] need to be certain that the case will be investigated seriously,» Kurayev said. «This is about the honor of the church, about the fate of hundreds of thousands of people who are watching all this in horror.»

  Kurayev’s allegations were coming to the fore as another gay-related controversy picked up momentum. Last week, former-priest-turned-actor Ivan Okhlobystin wrote a letter to President Vladimir Putin urging a referendum on reinstating prison terms for homosexuality.

  In the Soviet Union, homosexuality was a crime punishable by up to five years in prison. That law was scrapped in 1993. The current laws against promotion of non-traditional sexual relations, which Putin signed into law this summer, were not enough, said Okhlobystin, who in December said that gays should be burned alive.

  «Homosexual relations undermine morals, they are suicidal for a nation,» Chaplin told The Moscow News when asked about his views on Okhlobystin’s letter. «It is as much of an unacceptable vice as theft and murder. This should be put up for public discussion.»

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_10.html

  Θρησκευτικές «ευαισθησίες» του ΣΥΡΙΖΑ

  Από giorgis , Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 | 1:51 π.μ.

  Του Γ. Γ.

  Αναγνώστης μας έστειλε μαιηλ και ζητάει να σχολιάσουμε αυτό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα» και έχει να κάνει με την επιστολή που έστειλε ο βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος είναι και υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, σε έναν ηγούμενο ενός μοναστηριού του «αγίου» όρους και με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του κόμματος του γιατί πέθανε ένας καλόγερος.
  Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε αναφέρει:

  «Πανοσιολογιώτατε,

  ……….»

  Πραγματικά, τώρα τι μπορεί να σχολιάσουμε στα σοβαρά; Εδώ καθημερινά πεθαίνουν τόσοι αγωνιστές που έχουν δώσει την ζωή τους για να απαλλαγούμε απ’ την βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Τέτοια «ευαισθησία» από τον Σύριζα δεν είδαμε.

  Ρε μπας και το κόμμα της Κουμουνδούρου πάει να αποτινάξει από πάνω του όσα του χρέωσε οι «φωτισμένος ποιμένας» δεσπότης Πειραιά Σεραφείμ και μετά το Το «προσκύνημα» της Ρένας Δούρου στο «Αγιο» Ορος στο οποίο το στέλεχος του Σύριζα είχε κάνει αναφορά στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες», και στις προοπτικές στήριξης του από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, …. έχει μπει σαν στόχος στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτός απ’ τα διαπιστευτήρια στην αστική τάξη της χώρας μας να δώσει και ..εξετάσεις στους ρασοφόρους αναζητώντας τις ψήφους του «ποιμνίου» τους;

 19. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://rednotebook.gr/2014/06/xreokopia-ths-neas-elladas/

  Η χρεοκοπία της «Νέας Ελλάδας», του Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου

  05 Ιουν 2014

  Σύμφωνα με άρθρο που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο ειδησεογραφικό σάιτ Newpost, του Τάκη Χατζή, η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές οφείλεται, εν πολλοίς, σε μια έξυπνη κίνηση του επικοινωνιακού επιτελείου του να κατοχυρώσει το neaellada.gr, ακυρώνοντας έτσι τη δυνατότητα της Νέας Δημοκρατίας να ξεδιπλώσει την προεκλογική καμπάνια που είχε προετοιμάσει. Όπως εκτιμάται από τους φερόμενους ως επικοινωνιολόγους του κόμματος, η κίνηση αυτή προκάλεσε «τριγμούς» στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, ενώ την ίδια στιγμή απέπνεε «φρεσκάδα, ταχύτητα και αμεσότητα». Η ιδέα είχε, υποτίθεται, ένα σαφές στρατηγικό υπόβαθρο: την αχρήστευση μέρους του επικοινωνιακού οπλοστασίου του αντιπάλου και την αξιοποίησή του προς όφελος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ.

  (…..)

  Με τόσο αρνητικά δείγματα γραφής, είναι απορίας άξιον πώς και γιατί ανατέθηκε στον Μπεκιάρη ένα πόστο τόσο κομβικής σημασίας. Και η απορία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν ανατρέξει κανείς στο βιογραφικό του. Εκεί μαθαίνουμε ότι ο Μπεκιάρης έχει δουλέψει στα περιοδικά «Άμυνα και Διπλωματία» και «Διπλωματία», που αποτελούν παρακλάδια διαφόρων διεθνών συμβουλευτικών επιχειρήσεων σε στρατιωτικά ζητήματα, καθώς επίσης και στην εφημερίδα «Αξία», του Αντώνη Πίκουλα, η οποία έχασε κάθε δημοσιογραφική εγκυρότητα, όταν ήρθε στην επιφάνεια ο χρηματισμός της. Στη σταδιοδρομία του Μπεκιάρη συμπεριλαμβάνεται και μία σύντομη θητεία στα «Παραπολιτικά», έντυπο που συχνά έχει επικριθεί ως αυριανιστικό και φιλοακροδεξιό, και το οποίο έχει δείξει τις εχθρικότερες των διαθέσεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενίοτε με πολεμικά δημοσιεύματα. Από την προγενέστερη του Periodista δημοσιογραφική δουλειά του Μπεκιάρη, ξεχωρίζει ένα επιθετικό άρθρο του 2008 με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Life Style ηγέτης με κνίτικες αποχρώσεις». Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων «βιτρίνα μιας καθεστηκύιας νοοτροπίας που στην Ελλάδα αντιμετωπίζει τον καρκίνο με ασπιρίνη», ενώ ανεκδοτολογικά αξίζει να σημειωθεί η εκτίμηση του Μπεκιάρη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα εξουσίας»…

  Το προφίλ του Μπεκιάρη δείχνει έναν –στην καλύτερη περίπτωση– «μετανοημένο» δεξιό, με κουλτούρα που διαφαίνεται στο προαναφερθέν άρθρο «Η Ελλάδα είναι Γυναίκα». Η ταύτιση της «ευρείας λαϊκής απεύθυνσης» με τις ιδεολογικές εκπτώσεις και την πεποίθηση ότι ο αναγνώστης/ακροατής είναι μία πολιτικά άγραφη πλάκα, πάνω στο οποίο μπορούν να εγγραφούν μόνο οι πλέον άκομψες επικλήσεις σε «λαϊκές» αξίες, είναι έκφανση ενός παλαιομοδίτικου λαϊκισμού δεξιάς κοπής, άλλο αν σε κάποιες περιστάσεις απηχεί αντιλήψεις που ενίοτε εμφανίζονται και στην Αριστερά. Απορεί κανείς πώς διαφεύγει ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας των διαδικτυακών μέσων αξιοποιείται κυρίως από νεαρά άτομα, που συνήθως έχουν ανώτερη ή ανώτατη μόρφωση, είναι στοιχειωδώς εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες και συνήθως αποθαρρύνονται από τους αδέξιους εθνοκεντρικούς θρήνους, τη θυματοποίηση και τον ρετρο-λαϊκισμό.

  Ως γνωστόν, αν εξηγήσεις ένα αστείο, παύει να είναι αστείο. Αυτή η κίνηση των ειδικών (;) της επικοινωνίας που δούλεψαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο είχε παιχνιδιάρικο τόνο, φαινόταν να κλείνει το μάτι στις πρακτικές «οικειοποίησης» που σε άλλα χρόνια υιοθέτησαν καταπιεσμένες ομάδες. Η «εξήγηση» του αστείου, που ακολούθησε, προκαλεί παγωμάρα. Κι αυτό γιατί παραπέμπει σε μια χρεοκοπημένη συνθηματολογία, που θα εντασσόταν πολύ πιο αρμονικά στο οπλοστάσιο της Νέας Δημοκρατίας. Το «κλεμμένο όνομα» άλλωστε, ταίριαξε ιδανικά με την χοντροκομένη ιδεολογία των εκπτώσεων που χαρακτήρισε τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, ως στρατηγική διεύρυνσης της εκλογικής του βάσης. Όταν όμως το εν λόγω πόρταλ αποτυγχάνει οικτρά (και) σε αυτό, είναι ένα ερώτημα κατά πόσο η «Νέα Ελλάδα» και το ιδεολογικό της υπόβαθρο συνιστούν από οποιαδήποτε άποψη επιτυχία.

 20. Ο/Η Δεξιός λέει:

  http://www.defence-point.gr/news/?p=74075

  Σκάνδαλο: Σόδομα και Γόμορα στη σερβική εκκλησία…

  23/04/2013 00:01 |

  Επίσκοπος της σερβικής εκκλησίας παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε μέσω βίντεο που διέρρευσαν στο διαδίκτυο ότι διοργάνωνε όργια με ανήλικα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ενώ είχε στην κυριολεξία στήσει «βιομηχανία», ικανοποιώντας τις διεστραμμένες ορέξεις του, καθώς και αυτές ισχυρών φίλων του διαφόρων ιδιοτήτων…

  Πρόκειται για τον 72χρονο Βασίλιε Κασαβέντα, επίσκοπο της περιοχής των περιοχών Τούζλα και Σβόρνικ στη Βοσνία, ο οποίος είχε αποτραβηχτεί από τα «πνευματικά» καθήκοντα που υποτίθεται επιτελούσε, καθώς οι καταγγελίες σωρεύονταν, με αποκορύφωμα τη δημοσιοποίηση των βίντεο. Και να σκεφτεί κανείς ότι παρίστανε τον πατριώτη διατηρώντας σχέσεις με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς και τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς την εποχή του πολέμου, ενώ ο ίδιος φέρεται να έφερε τον βαθμό του στρατηγού στον σερβοβοσνιακό στρατό…

  Οι φήμες έγιναν πολύ έντονες από το 2010 όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία του με τον γνωστό «στρίπερ» του Βελιγραδίου, Ντέγιαν Νεστέροβιτς, με τον οποίο φερόταν να διατηρεί σχέση. Σε μια άλλη περίπτωση που ήρθε στη δημοσιότητα, φοιτητής της θεολογικής πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε σερβικό μοναστήρι, με την οικογένειά του να υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί παρενοχλήσεις από τον επίσκοπο…

 21. Ο/Η του Μεϊκόπουλου λέει:

  πέρσι
  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3398&catid=6

  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στο Βόλο η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, με επίκεντρο του εορτασμού την Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

  Στο τέλος του Εσπερινού εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας και έγινε η λιτάνευση του Επιταφίου Της στον προαύλιο χώρο του Ναού, όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία ενώπιον χιλιάδων λαού.

  Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μεϊκόπουλος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης,

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα φιλοτιμηθεί ο φιλόδοξος Μεϊκόπουλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει το θέμα ή θα το καταπιεί χάριν της αρμονικής συνεργασίας του με το Μπέο;

  http://www.makeleio.gr/?p=189118
  Έπεσε ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ με φιλόζωους και πρωταγωνιστή τον ΜΠΕΟ που έφερε “μπόγια” για τα αδέσποτα !! (βίντεο)

  20/10/2014

  Το απόγευμα της Κυριακής, όπως είχε ανακοινωθεί,… ο δήμαρχος με το επιτελείο του, όχημα του Δήμου για την περισυλλογή αδέσποτων και τον ειδικό “εκπαιδευτή” βγήκε στην παραλία του Βόλου για συλλογή αδέσποτων σκύλων.

  Η κινητοποίηση φιλόζωων πολιτών ήταν άμεση, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί το μέλλον των περισυλλεγμένων αδέσποτων ζώων, και αντέδρασαν αποτρέποντας την περισυλλογή των αδέσποτων, σύμφωνα με το vforvolos.

  Κατά τη συνδιαλλαγή των πολιτών και του δημάρχου άνευ επιχειρημάτων, ο “εκπαιδευτής” κ. Πολύζος, ιδιοκτήτης της dogland εκπαιδευτηρίου σκύλων και του γνωστού “ασύλου” των 15 κλουβιών στο λόφο του Αλμυρού – όπου το 2004 είχε αναλάβει τη διαχείριση του κυνοκομείου και τα περισυλλεγμένα αδέσποτα λιμοκτόνησαν δεμένα στα κλουβιά τους – , στην προσπάθειά του να πιάσει ένα αδέσποτο σκύλο και σύμφωνα με μάρτυρες, το χτύπησε και τότε άρχισε η έντονη λογομαχία με έναν πολίτη, που στη συνέχεια του επιτέθηκε με γροθιές.

  Ο εν λόγω κύριως με το συγκεκριμένο φορτηγάκι που αναγράφει και την επωνυμία της επιχείρησής του, όπως είδατε στο βίντεο, την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφορούσε νύχτα και περισυνέλεγε αδέσποτα από διάφορες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες κατοίκων. Κάτι που ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά με δελτία τύπου.
  Ο κατά τ’ άλλα φιλόζωος και φιλειρηνικός εκπαιδευτής έχει τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τα αδέσποτα εδώ

  ασυλο

  ασυλο2

  ασυλο3

  Στη συνέχεια, μετά το περιστατικό, οι πολίτες ακολούθησαν τον δήμαρχο μέχρι το σημείο του καφέ Αχίλλειον

  Όπου ο δήμαρχος και το επιτελείο του προσέγγισαν “φιλικά” ένα αδέσποτο σκυλί με σκοπό να το αρπάξουν

  Οι πολίτες έχουν ήδη καλέσει την αστυνομία και καταγγέλουν το περιστατικό

  Λίγα λεπτά αργότερα περισυλλέχθηκε ακόμη ένα σκυλί με την ίδια “αβρότητα” του εκπαιδευτή και το επιτελείο του δημάρχου επισκέφτηκε γνωστό καφέ της πόλης στην Ιάσωνος, καθώς το απόγευμα της Κυριακής επιβάλλει καφέ και χαλάρωση.

  Και πριν αναρωτηθούν οι πολίτες για την τοποθέτηση της σελίδας μας σχετικά με το ζήτημα, τονίζουμε τα εξής:

  Αν όπως δήλωσε ο δήμαρχος στον τοπικό τύπο πριν λίγες μέρες, πως θα αξιοποιήσει το ήδη υπάρχον καταφύγιο στις Γλαφυρές που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ζώων και φροντίσει ώστε τα σκυλιά να έχουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, αποπαρασίτωση, στείρωση και μπουν σε πρόγραμμα υιοθεσίας, και φυσικά όλα αυτά αποδειχτούν έμπρακτα, αν μεριμνήσει ενάντια στην αδιαφορία των ασυνείδητων που εγκαταλείπουν κουτάβια και σκυλιά στο δρόμο με τα απαραίτητα μέτρα, αν φροντίσει να διορθώσει τους τρόπους του επιτελείου του απέναντι στους πολίτες και δεν ξαναδούμε τους τραμπουκισμούς της Κυριακής, αν τα σκυλιά αντιμετωπιστούν ως ζωντανά πλάσματα και όχι ως σφαχτάρια προς ευθανασία που θα οφελήσουν με τις ζωές τους οικονομικά κάποιους μέσω διαγωνισμών, επιδοτήσεων, προγραμμάτων κλπ, τότε ίσως δεν συναντά στον δρόμο την αντίδραση των πολιτών και τα “ανεπιθύμητα” δημοσιεύματα.

  Επίσης τονίζουμε πως η Φιλοζωική Οργάνωση Βόλου δεν νοείται να μην έχει οργανωμένη παρουσία και παρέμβαση απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως επίσης δεν νοείται και η απουσία άλλων θεσμικών προσώπων, χώρων και συλλογικοτήτων της πόλης που δηλώνουν ενάντιοι σε τέτοιες πρωτοβουλίες και κινήσεις.

  Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία των πολιτών στην παραλία του Βόλου.

 23. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  http://e-thessalia.gr/ekane-exosi-stous-kathigites-tou-1ou-epal-volou-o-dimarchos/

  Έκανε «έξωση» στους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου ο Δήμαρχος

  29 Νοεμβρίου 2014, 16:21

  Σε «έξωση» προχώρησε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος μαζί με ομάδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, καθώς σήμερα διέρρηξαν τα γραφείο καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ, φόρτωσαν γραφεία και καρέκλες σε φορτηγό και άλλαξαν την κλειδαριά, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους καθηγητές του σχολείου.

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
  ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ

  https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimarhos_Voloy_Ahilleas_Mpeos_Loyketo_sto_kynokomeio_thanatoy_ston_Volo/?cavKmeb

  O Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου, ξεκίνησε και πάλι την παράνομη περισυλλογή των αδεσπότων, φυλακίζοντάς τα, σε ένα κυνοκομείο θανάτου, χωρίς φαγητό, νερό και παροχή έστω της βασικής τους φροντίδας.
  Σκυλάκια πεθαίνουν στην κυριολεξία, από την πείνα και την δίψα, ή στέκονται υποσιτισμένα, περιμένοντας τον θάνατό τους. Υπάρχουν περιπτώσεις αδεσπότων με καρκίνο, που ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάποια κτηνιατρική μονάδα και να φροντίζονται από ειδήμονες, στέκονται πίσω από σκουριασμένα κάγκελα, μόνα και αβοήθητα.
  Όλα αυτά, κατ’εντολή του δημάρχου αλλά και αρκετών πολιτών, ψηφοφόρων του.
  Μόνοι σύμμαχοι αυτών των ανυπεράσπιστων ψυχών, οι φιλόζωοι εθελοντές της πόλης, που κάνουν πανελλήνια έκκληση, για καμπάνια, υπέρ της επανένταξής τους στην πόλη του Βόλου και φυσικά της άμεσης και αποτελεσματικής φροντίδας τους, όπως ορίζει ο ΝΟΜΟΣ!
  Απαιτούμε να μπει λουκέτο, στο παράνομο αυτό κυνοκομείο, να επανενταχθούν τα αδέσποτα της πόλης, ένα προς ένα και ο δήμαρχος να μεριμνήσει για την ευζωία τους.

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μερικοί ανακαλύπτουν τώρα την Αμερική

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_114.html

  Αλλος ένας ξεφτιλισμένος Συριζαίος βουλευτής

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 | 11:42 μ.μ.

  Αφορμή γι’ αυτή μας την ανάρτηση ένα μήνυμα που υπογράφει «φίλος αναγνώστης από τα ξένα».

  Αναφέρεται στην ανάρτηση της συντρόφισσα Τ.Γ που τιτλοφορείτε «Αραγε οι Συριζαίοι θυμούνται το σύνθημα τους: «Πουλήστε και την μάνα σας…» και μας λέει κάτι που αγνοούσαμε. Ότι στο βίντεο που υπάρχει σ’ αυτή την ανάρτηση εμφανίζεται στο κέντρο του ο νυν βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος να βροντοφωνάζει μαζί με μέλη της ΑΡΕΝ/ΚΟΕ Βόλου απευθυνόμενοι στην τότε κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων «Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας να φύγετε ρουφιάνοι».
  Οργισμένος ο φίλος αναγνώστης μας, μας γράφει ότι σήμερα άκουσε από την τηλεόραση τον συγκεκριμένο βουλευτή να υπερασπίζεται το νομοθετικό τερατούργημα που έρχεται προς ψήφιση, καθιστώντας και με βούλα της βουλής την χώρα μας κανονική μπανανία και αναρωτιέται μέχρι που μπορεί να ξεπέσει ένας άνθρωπος, απλώς και μόνο για να διατηρήσει τα προνόμια που του προσφέρει η βουλευτική του έδρα.

  Δεν θεωρούμε σκόπιμο να αναφερθούμε εκτενέστερα στα όσα μας λέει ο αναγνώστης μας για τον συγκεκριμένο Συριζαίο βουλευτή. Κι αυτό γιατί δεν είναι ο μοναδικός που πούλησε συνείδηση, αξίες που κάποτε επικαλούταν, οράματα και ιδανικά που κάποτε τα είχε σημαία.
  Για όλα αυτά τα αθύρματα τα παραπάνω έχουν ανταλλακτική αξία. Και στην προκειμένη περίπτωση είναι ο βουλευτικός μισθός και τα προνόμια που δίνει αυτό το πόστο.

 26. Ο/Η Ιάσων Αργοναύτης λέει:

  http://magnesianews.gr/volos/g-kareklidis-kinos-sykofantis-ke-laspologos-o-achilleas-beos.html

  Γ. Καρεκλίδης: «Κοινός συκοφάντης και λασπολόγος ο Αχιλλέας Μπέος» (video)
  Στο αρχείο η υπόθεση με τις καταγγελίες Μπέου για δήθεν εκβιασμό εργολάβων και επιταγές
  07/09/2016

  Κοινό συκοφάντη και ψεύτη χαρακτήρισε τον εν αργία δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, παρουσιάζοντας την απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση με τις ψευδείς καταγγελίες του Αχιλλέα Μπέου για δήθεν εκβιασμό εργολάβων και επιταγές που υποτίθεται ότι λάμβανε για το σκοπό αυτό, ο κ. Καρεκλίδης.

  Ο Γ. Καρεκλίδης δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης αισθάνεται δικαιωμένος από τις κακόβουλες, συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές στο πρόσωπό του, πρόσθεσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά του Αχ. Μπέου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου που θα συζητηθεί προσεχώς, ενώ κατατέθηκε και αγωγή σε βάρος του. Επίσης, τόνισε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία διέρρευσαν τα απόρρητα πινάκια των επιταγών του και προανήγγειλε αγωγή κατά της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», που ενώ είχε καλύψει τις καταγγελίες Μπέου, δεν κάλυψε τη δική του άποψη, με αποτέλεσμα να παραμένει σπιλωμένη η προσωπική και επαγγελματική του υπόληψη στους αναγνώστες της εν λόγω εφημερίδας η οποία είχε παρουσιάσει τις «καταγγελίες» Μπέου με πηχυαίους τίτλους ως κεντρικό της θέμα στο φύλλο της 9ης Απριλίου.

  Η διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, την οποία επικύρωσε ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, με την οποία η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.
  Η διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, την οποία επικύρωσε ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, με την οποία η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.
  Ο Γ. Καρεκλίδης τόνισε ότι στις 8 Απριλίου 2016, ο σε αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος του ζητούσε να φύγει από την πόλη, παρουσιάζοντάς τον ως διαπλεκόμενο, απατεώνα, λαμόγιο και εκβιαστή εργολάβων, με σαθρά στοιχεία. «Με δυσφήμισε με συκοφάντησε, μου προκάλεσε σημαντικότατη βλάβη και είχε σκοπό την προσωπική μου καταφρόνηση και την επαγγελματική μου καταρράκωση», είπε.
  Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι κακόβουλες, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του σε αργία δημάρχου, τον έθιξαν σε μεγάλο κύκλο πολιτών, στους πελάτες, ως αυτοτελή προσωπικότητα και ως επαγγελματία. «Ο κ. Μπέος πίστεψε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να με «εκτελέσει» για να τελειώνει με την ενοχλητική κριτική που του ασκούμε», ανέφερε.

  Σύμφωνα με τον Γ. Καρεκλίδη, στόχος του Αχ. Μπέος είχε στόχο να τον εξομοιώσει με τον εαυτό του, που κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής ογάνωσης. …………………

 27. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/prokatarktiki-exetasi-gia-ton-dimitriados-ignatio-dietaxe-isangelia-diafthoras/

  ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
  Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017

  Ραγδαίες εξελίξεις:

  Αναζητούνται τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύπτουν για τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης, Δαμασκηνό Κιαμέτη

  Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη για τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύπτουν για τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης, Δαμασκηνό Κιαμέτη, από τη συμφωνία-«μαμούθ» της μητρόπολης με την εταιρεία Dolphin Capital Investors.

  Η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά τους δύο κληρικούς για τις δραστηριότητες στις οποίες ενεπλάκησαν υπό την ιδιότητά τους ως εχόντων το δικαίωμα υπογραφής για τη μητρόπολη και οι οποίες στο μεταξύ «ναυάγησαν».

  Η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» στις αρχές Σεπτεμβρίου, που αποκάλυπτε την οικονομική ζημία που απειλεί τη Μητρόπολη Δημητριάδος, μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο, προ λίγων μηνών, της εταιρείας Dolphin Capital Investors, με την οποία η Μητρόπολη έχει ανοιχτά θέματα.

  Ο κ. Ιγνάτιος επιθυμούσε να δει τον στενό του συνεργάτη, που μαζί του εκπροσώπησε τη Μητρόπολη Δημητριάδος στην υπόθεση στις Νηές, κ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, μητροπολίτη Καβάλας.

  από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 28. Παράθεμα: Άλλη μια μητέρα εκδίδει την ανήλικη κόρη της σε (γιατί ανώνυμο;) ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 29. Παράθεμα: Επιτρέπεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει ως Πρόεδρο, πρόσωπο που υπερασπιζόταν τη Χ.Α.; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.