Απάντηση στον κομμουνιστή-«πατριώτη» Ν.Μπογιόπουλο

Υπάρχουν Έλληνες στην Τουρκία, στην Αλβανία και παντού και Τούρκοι στην Ελλάδα

christian-communismτου Αναγνώστη Λασκαράτου
Αντιγράφω από την εθνική έπαλξη του Ινφογνόμωνα (του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη) ένα πατριωτικής υφής άρθρο του κομμουνιστή κ.Ν.Μπογιόπουλου, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο enikos.gr του κ.Ν.Χατζηνικολάου (25/4) και έτυχε θερμής υποδοχής από πλειάδα εθνικώς σκεπτομένων διαδικτυακών σελίδων. Το άρθρο ευτύχησε να αναδημοσιευθεί και στην επαναστατική Iskra του κ. Π.Λαφαζάνη, παλαιού διαμαρτυρόμενου για τη δίκη του χασάπη Μιλόσεβιτς στη Χάγη (δεν είχε σφάξει Έλληνες). Επισημαίνω τον ακραιφνή ενωτικό και εθνικολαϊκό χαρακτήρα του πονήματος Μπογιόπουλου, που του επέτρεψε να αρθεί υπεράνω ταξικών διαχωρισμών και υπογραμμίζω το λακωνικό και απότομο ύφος του προς τους (αντεθνικώς) διαφωνούντες («τελεία και παύλα», «κομμένη η πλάκα» κλπ), που αναδεικνύει με δωρικό τρόπο την πανεθνική μας αποφασιστικότητα, την ευγένεια, τον αριστερό πολιτισμό και την παιδεία του αρθογράφου, αρετές που θα τις ζήλευε και ο διορισμένος με πολυέξοδο ρουσφέτι (16 υπεράριθμοι!) υπερπατριώτης γιός του Μπαλτάκου:

«Θράκη: Παιδιά, κομμένη η «πλάκα»!

Πρώτο:Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα! (sic)

  Δεύτερο: Είναι ακριβώς η τριχοτόμηση της εθνοτικής καταγωγής  της μειονότητας (Τουρκογενείς, Πομάκοι, Τσιγγάνοι) που καθόρισε και το θρησκευτικό της προσδιορισμό ως μουσουλμανικής, με τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!

………

Τέταρτο: Για τα παιχνίδια όσων επιδιώκουν τον «εκτουρκισμό» της μουσουλμανικής μειονότητας καθόλου αθώο δεν είναι το ελληνικό κράτος… Θυμίζουμε:….. Την τακτική, τον Ιούλη του 1999, λίγες μόλις μέρες μετά τις ΝΑΤΟικές σφαγές στο Κοσσυφοπέδιο που έγιναν στο όνομα της «προστασίας» των δικαιωμάτων μιας μειονότητας, να γνωστοποιείται η επιστολή των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που από κοινού με 13 «μειονοτικές» και «μη κυβερνητικές» οργανώσεις ζητούσαν την αναγνώριση από το ελληνικό κράτος της ύπαρξης «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου – σε μια ασύγγνωστη αντιμετώπιση του ζητήματος του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού» με τις παρενέργειες που γεννά η έγερση θεμάτων «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού» – να δηλώνει ότι δεν τον ενδιέφερε αν κάποιος θα αυτοπροσδιορίζεται στην ελληνική επικράτεια ως «Τούρκος» ή «Μακεδόνας»…….

Πέμπτο: Το Νοέμβρη του 2006, οι ΗΠΑ, διά του επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τάσσονταν ευθέως υπέρ της αναγόρευσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης σε «τουρκική μειονότητα». Με τις ίδιες εκείνες δηλώσεις (στην «Ελευθεροτυπία»), το στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας ζητούσε να τεθεί η συνθήκη της Λοζάνης στο «μουσείο»…..”. [Enikos.gr]

Θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ:

Α) Η Ελλάδα, άσχετα με το πώς συμπεριφέρεται και κυρίως με το πώς συμπεριφερόταν στις μειονότητες, φτάνοντας να φυλακίσει πίσω από μπάρες τους Πομάκους (ανεκαλύφθη τώρα πως είναι αρχαίον ελληνικόν φύλον) μέχρι το 1996 που τις κατέβασε ο Γ.Αρσένης (ΠΑΣΟΚ) δεν έχει σταλινικό καθεστώς για να μπορεί να καταδιώκει ασύδοτα μειονότητες όπως έκανε ο μακαρίτης Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς π.χ. με τους Έλληνες της ΕΣΣΔ.

Β) Η Ελλάδα είναι (ευτυχώς) χώρα της Ε.Ε., του παράδεισου των ατομικών δικαιωμάτων  (συγκριτικά με την Κόλαση που επικρατεί στην Ανατολή και βέβαια δεν αναφέρομαι στις κοινωνικές ανισότητες και στα εργασιακά προβλήματα που αφθονούν και στη Δύση), όπου ισχύει η ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού, όσο κι αν το δικαίωμα αυτό δεν γίνεται ακόμη, στο βαθμό που θα έπρεπε, στη χώρα μας σεβαστό, ίσως και λόγω κάποιων ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν. Στο καταληκτικό Κείμενο της συνδιάσκεψης της ‘Διάσκεψης για της Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη’ (ΔΑΣΕ), που έγινε στην Κοπεγχάγη (29.6.1990), ορίζεται σαφώς ότι, «το να ανήκει κανείς σε μια (εθνική) μειονότητα είναι ζήτημα που αναφέρεται στην προσωπική του επιλογή» (άρθρο 32.6). Αντιλαμβάνομαι πως έννοιες όπως Ευρώπη, ανθρώπινα δικαιώματα κλπ δεν αρέσουν ιδιαίτερα στον κ.Μπογιόπουλο, αλλά δεν θα τον ρωτήσουμε.

Γ) Ο κ.Μπογιόπουλος επικαλείται τη συνθήκη της Λωζάννης. Πιστεύει προφανώς ότι μπορεί να επικαλείται επιλεκτικά όποια συνθήκη συμφωνεί με τις απόψεις του και να πετάει τις υπόλοιπες (συμφωνίες ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ, Μάαστριχτ κλπ) στα σκουπίδια. Όμως:

α. Πάνω από κάθε συνθήκη βρίσκονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και με αυτό το κριτήριο ελέγχεται η νομιμότητα των άρθρων της.

β. Ο χαρακτηρισμός της μειονότητας της Θράκης ως μουσουλμανικής, δεν εμποδίζει κανένα μέλος της, αν το θέλει, να αυτοπροσδιορίζεται ως Τούρκος. Είναι νομίζω άλλωστε φανερό πως η ιδιότητα του Μουσουλμάνου δεν αποκλείει την ιδιότητα του Τούρκου, όπως και η ιδιότητα του Ορθόδοξου αυτή του Έλληνα (αν και επί του τελευταίου, θα μπορούσαν να υπάρξουν-όχι από εμένα-και ιστορικής και φιλοσοφικής φύσεως αντιρρήσεις).

Δ) Ο συστεγαζόμενος στο ΚΚΕ με την ιεροκήρυκα του Σεραφείμ Πειραιώς και παρουσιάστρια βιβλίων του συγγραφέως Μπαλτάκου (περί Κρυπτείας)  δημοσιογράφος, δεν θα αγνοεί πως υπάρχει το δικαίωμα σε κάθε μέλος της μειονότητας της Θράκης να είναι άθεος ή χριστιανός ή βουδιστής, άρα ο θρησκευτικός του προσδιορισμός του ως μουσουλμάνου με το στανιό, επειδή το θέλει ο κ.Μπογιόπουλος, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο επιθεωρητής των ντεκολτέ ωρίμων κυριών της Κεντροδεξιάς Αμβρόσιος ή ο Κασιδιάρης, δεν έχει κανένα νόημα και είναι αυθαίρετος, αντιδημοκρατικός και εξωπραγματικός.

Ε) Ο κ.Μπογιόπουλος θα έπρεπε να ντρέπεται να κατηγορεί τον κ.Γ.Παπανδρέου για ένα από τα λίγα εκείνα ζητήματα που τον τιμούν, όπως ο φραστικός τουλάχιστον σεβασμός του στα ανθρώπινα δικαιώματα (τα οποία απέτυχε ως πρωθυπουργός να ισχυροποιήσει, με εξαίρεση τον καλό Νόμο για την Ιθαγένεια).

Στ) Ελπίζω πως ο κ.Μπογιόπουλος θα αναγνωρίζει το δικαίωμα των Ελλήνων της Αλβανίας ή της Τουρκίας να αποκαλούνται Έλληνες, γιατί ο χαρακτηρισμός Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν αφορά μόνο Έλληνες των χωρών αυτών, αλλά και Αλβανούς ή Συροχαλδαίους ή Αρμένηδες ή και Γκαγκαούζους  και επιπλέον κάποιους από τους εκεί Έλληνες δεν τους αφορά ούτε ως θρησκευτική πίστη. Στην περίπτωση αυτή όμως της επιλεκτικής αναγνώρισης δικαιωμάτων, απλά συντάσσεται με την ελληνική Ακροδεξιά που θεωρεί πως «Νόμος είναι το δίκιο του Ρωμιού».

Ζ) Ο κ.Μπογιόπουλος αναφέρεται σε «ΝΑΤΟικές σφαγές στο Κοσσυφοπέδιο», ξεχνώντας πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Ξέρει πολύ καλά πως τέτοιες σφαγές δεν υπήρξαν. Υπήρξαν όμως αυτές οι χιλιάδες που διέπραξαν οι Σέρβοι Ορθόδοξοι κρατικοί και παρακρατικοί με τις ευλογίες της Εκκλησίας τους ακόμη και σε βάρος ανήλικων Αλβανών, που δυστυχώς είχαν και έχουν τη στοργή και τη συνηγορία σχεδόν όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας από τη Χρυσή Αυγή και την Εκκλησία έως, δυστυχώς, τον ευσεβή κ.Φ. Κουβέλη και το ΚΚΕ.

Η) Υποψιάζομαι πως η αναφορά του κ.Μπογιόπουλου στις ΗΠΑ υπαινίσσεται, πιστή στην παρανοϊκή γραμμή της νεοελληνικής συνωμοσιολογίας, πως η χώρα αυτή άλλη δουλειά δεν έχει παρά να βυσσοδομεί να δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα με τη μειονότητα. Στοιχειώδης γνώση της ιστορίας όμως δείχνει πως τα προβλήματα αυτού του τύπου, γεννιούνται και πυροδοτούνται από την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων από ιθαγενή ακροδεξιά ή σταλινικά στοιχεία. Τις εθνικές τραγωδίες του 1897, του 1922 και του 1974 τις δημιούργησαν οι επαγγελματίες υπερπατριώτες και την οπερέτα του νέου Μακεδονικού (όλα τα’χε η Μαριορή σήμερα) ο κ.Σαμαράς. Από τον ατελείωτο κατάλογο των νεοελληνικών αμαρτημάτων στη Θράκη να υπενθυμίσω έτσι ενδεικτικά, πως ο Σύλλογος Φαρμακοποιών της Κομοτηνής αρνούνταν  παράνομα να εγγράψει ως μέλη του μειονοτικούς φαρμακοποιούς, πως ακόμη και σήμερα η μειονότητα καταδικάζεται στριμωγμένη στο περιθώριο της καθυστέρησης να ακολουθεί το οικογενειακό δίκαιο της Σαρία που δεν ισχύει ούτε στην Τουρκία, για να έχει κάποιο πρόσχημα να διορίζει έτσι και να ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση το Μουφτή. Το ότι έτσι το 2006 επιτράπηκε ο γάμος με νύφη ένα 11χρονο κοριτσάκι (λες και βρισκόμαστε ακόμη στο Ορθόδοξο Βυζάντιο) ή το ότι με τουλάχιστον 4 αποφάσεις του ΕΔΑΔ η Ελλάδα καταδικάστηκε επειδή τα δικαστήριά της δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα Ελλήνων πολιτών της Θράκης να ιδρύουν σωματεία και ενώσεις, δεν φαίνεται  να έχουν απασχολήσει τον κοινωνικό αγωνιστή κ.Μπογιόπουλο. Δεν φαίνεται να τον απασχόλησαν ποτέ, ούτε οι σχετικές εκθέσεις της ‘Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας’ (‘ECRI’-2004), της ‘Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’ του ΟΗΕ (2005),του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. κ.Thomas Hammarberg (Στρασβούργο  19.2.2009),  όπως δεν απασχόλησαν ποτέ σύσσωμη την Αριστερά οι εκθέσεις του επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής Ε.Ε. κ.Μούιζνιεκ για τις σχέσεις αστυνομικών (με την κατά Τσίπρα «κοινωνική υπεραξία») με τα εγκλήματα της Χ.Α. Θα μας πει βεβαίως ο κ.Μπογιόπουλος πως σαν κομμουνιστής πατριώτης έχει γραμμένες στα παλιά του τα παπούτσια τις αλλεπάλληλες διεθνείς καταδίκες της Ελλάδας για διακρίσεις ή και για βασανιστήρια σε βάρος ανθρώπων και ομάδων, ομοφυλόφιλων- Ρομά, μεταναστών, «Μακεδόνων», φυλακισμένων, αντιρρησιών συνείδησης, Καθολικών, Μαρτύρων του Ιεχωβά, κλπ.  Άλλωστε στην ΕΣΣΔ, στην Κούβα, στη Β.Κορέα, στην Κίνα, στην Λαϊκή Καμπότζη, στη Ρουμανία, στην Αλβανία και σε όλα τα συγγενή καθεστώτα, συνέβαιναν ή συμβαίνουν πάρα πολύ χειρότερα.

Θ) Επειδή λοιπόν όπου οι ομοϊδεάτες του κ.Μπογιόπουλου άσκησαν εξουσία δεν τα πήγαν, και λυπάμαι πολύ γι’αυτό, καθόλου καλά με τα ξορκισμένα και από το Χουντόδουλο ανθρώπινα δικαιώματα, νομίζω πως καλό θα ήταν ο κ.Μπογιόπουλος να μην ασχολείται με θέματα που αγνοεί σε βαθμό πρόκλησης, επωφελούμενος από γκάφες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρα, τις οποίες υποψιάζομαι ότι ο κομματικός του και μόνο πατριωτισμός και όχι κάποιος άλλος, τον εξωθούν να αναδείξει και να συντηρήσει στη δημοσιότητα. Επίσης κάποιος θα πρέπει να του υποδείξει πως αν πάντα η επίδειξη πατριωτισμού, μέσω της αμφισβήτησης των δικαιωμάτων των «άλλων», ήταν μια κατώτερη πράξη, απεχθής για τους διεθνιστές, σήμερα που ο Ναζισμός σηκώνει κεφάλι, είναι πραγματική αθλιότητα.

Ι) Επειδή πολλοί κακόπιστοι επιδίδονται στο σπορ των συμψηφισμών με την όντως πάρα πολύ βάρβαρη συμπεριφορά του βαθέος τουρκικού κράτους και των Τούρκων εθνικιστών στο παρελθόν, σε βάρος της ελληνικής μειονότητας της Πόλης (ως αντίποινα στις πολύ σοβαρές παρανομίες των Μακαρίου-Γρίβα κατά των Τουρκοκυπρίων, σε βάρος της συνθήκης Ζυρίχης-Λονδίνου, μια και μιλάμε για σεβασμό σε συνθήκες), καλό είναι να ξέρουν πως ο ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός αυτονόητα δεν αναγνωρίζει πολιτικές αντιποίνων σε βάρος μάλιστα αθώων.

Κ) Πατριωτισμός δεν είναι να αδικείς ανθρώπους και να επιβαρύνεις έτσι την πατρίδα σου με εχθρούς, με κακή φήμη και με κινδύνους. Πατριωτισμός είναι να φέρεσαι με δικαιοσύνη, να συμφιλιώνεις τους ανθρώπους, να ενσωματώνεις με ειρηνικό τρόπο χωρίς διακρίσεις τις διαφορετικότητες στον κοινωνικό κορμό, να κάνεις τους πολίτες καλύτερους και ευτυχείς, να κάνεις τη χώρα σου αγαπητή και σεβαστή στους γείτονές της και εκτιμώμενη από όλον τον πολιτισμένο κόσμο.

ΥΓ
Ο κρατικός μητροπολίτης Διδυμοτείχου κλπ αποδοκιμάζεται από μερίδα του ακροατηρίου του (από τα μέλη των ριζοσπαστικών αριστερών φοιτητικών-σπουδαστικών σχημάτων ΕΑΑΚ-‘Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση’) κάποιας τοπικής διεκδικητικής συγκέντρωσης (δεν είχε υπολογίσει σωστά τη σύνθεσή της ο καλόγερος) όταν κάνει το λάθος να επιτεθεί μικρόψυχα, ύπουλα και δημαγωγικά στο αυτονόητο δικαίωμα των περιθωριοποιημένων μειονοτικών παιδιών να μπαίνουν με ειδικό καθεστώς στο Πανεπιστήμιο, για να υποδαυλίσει το φθόνο, τη μοχθηρία, το μίσος του κοπαδιού του κατά της για χρόνια κατάφωρα αδικημένης και καταπιεσμένης μειονότητας, που διεκδικεί μια θέση στον ήλιο μας. Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί κλπ

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

83 Responses to Απάντηση στον κομμουνιστή-«πατριώτη» Ν.Μπογιόπουλο

 1. Παράθεμα: Απάντηση στον κομμουνιστή-«πατριώτη» Ν.Μπογιόπουλο | Greece on WEB

 2. Ο/Η Omadeon λέει:

  Καλά κάνετε και του τη λέτε, για όλα αυτά (που δυστυχώς πέρασαν απαρατήρητα…)

  Μετά από μία πρώτη, γρήγορη ανάγνωση συμφωνώ απόλυτα. Ισως θάπρεπε να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες, ή ασφαλώς υπάρχουν και σωστά σημεία στο άρθρο του.

  Πάντως το πρώτο λάθος, βγάζει μάτι, το «δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα». Για μία ακόμη φορά κάποιοι ασχολούνται με εθν(οτ)ικές ονομασίες και αυτο-προσδιορισμούς προσπαθώντας να ελέγξουν τους αυτο-προσδιορισμούς των άλλων. Λες κι αν επιβληθεί στον Αλλο η ταμπέλα που θέλουμε εμείς, θα… αλλάξει ο άλλος.

  Παρόλ’ αυτά βρίσκω την προσέγγισή σας αισθητά μονομερή, ιδίως σε άλλο άρθρο για το θέμα. Συνιστώ να σκεφτείτε σοβαρά τα μετριοπαθή και ψαγμένα που έγραψε η Βασιλική Σιούτη στην προχθεσινή Κυριακάτικη «Ε».

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Θα απουσιάζω για μεγάλο διάστημα σήμερα, με πολύ σεβασμό θα ακούσω τις ενστάσεις σας τις οποίες και χρειάζομαι.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Ο omadeon έχει γράψει κάποιες καταπληκτικές παρατηρήσεις πάνω στο θεμα Σαμπιχα κυρίως ως προς τις παρατηρήσεις του κυρίου (sic) Χριστόπουλου. Όντως έχει δίκαιο, είσαι μονόπλευρος(δεν είναι η πρώτη φορά). Στην ουσία απέφυγες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο θέμα άμεσα. Πράγμα περίεργο με δεδομένη την γνωστή ευαισθησία σου σε συγκεκριμένα μειονοτικά θέματα.
    «Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα». Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ. Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας. Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους.(Σημείωση δική μου : Κάπως έτσι το τουρκόφωνος το διαδέχεται το τουρκογενής που είναι τόσο της μόδας….αλλά πάλι όχι ρέ αυτά τα κάνουν και τα κάνανε μόνο οι Έλληνες που συνεχίζουν να λένε την Ινσταμπούλ Κωνσταντινούπολη) και Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως, ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά. Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι. Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία. Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος. Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας». http://www.thepressproject.gr/article/60757/Ta-panta-gia-ti-Sampixa-to-SURIZA-kai-o-askos-tou-Aiolou
    Τονίζω το «Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας.» Αλλά τί; μειονοτικός και ρατσιστής δεν κολλάει με τίποτα στην σούπα που σερβίρεις καθημερινά.

    «Σαμπιχά Σουλεϊμάν: δάκτυλος του Δικτύου 21 ή Ακτιβίστρια Πασιονάρια;
    Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Η Ελλάδα έπραξε το αυτονόητο εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της απέναντι στο διεθνές δίκαιο και το ηθικά σωστό στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα της Σαμπιχά. Η μόνη δυσαρεστημένη είναι η Τουρκία. Ακριβώς επειδή η πραγματικότητα των μειονοτήτων είναι πολύ σύνθετη, συνιστώ ψυχραιμία, με όσες περιορισμένες σίγουρα γνώσεις και εμπειρία διαθέτω» Απλά τα είπε όλα.
    http://omadeon.wordpress.com/
    Λες :
    «Πατριωτισμός ………..(μπλά μπλά και μπλά ….μπλά) τον πολιτισμένο κόσμο.»
    Ωραία η έκθεση ιδεών (πρέπει όντως να ήσουν τριτοδεσμίτης) αλλά απάντησέ μου σε παρακαλώ τι κάνεις όταν υπάρχουν και αυτοί που αρνούνται την κυριαρχία της χώρας σου (στην περίπτωση της εκκλησίας τα πάς θαυμάσια και με το παραπάνω) και τις όποιες δυνατότητες να εφαρμόσει τον καλώς εννοούμενο πατριωτισμό κατ’ εσέ, όπως αποδεικνύει το κράτος εν κράτος του τουρκικού προξενείου; Και σου υπενθυμίζω μην κάνεις συμψηφισμούς από την μεριά σου και μου την πάς την ιστορία στον Γρίβα. Στο τώρα λοιπόν, το τουρκικό προξενείο και η τοπική τουρκόφωνη-τουρκογενής- εκτουρκισμένη (whatever) κοινότητα είδε αρνητικά την Σαμπιχά και ο υποψήφιος πρωθυπουργός ενέδωσε όπως και τόσοι άλλοι πριν από αυτόν. Κοινώς έκανε γαργάρα. (Μετά απορώ πως ζητάς τσαμπουκάδες με Εκκλησία-το άλλο κράτος εν κράτη) Για τον πατριωτισμό αυτόν από την μεριά της μειονότητας έχεις να πεις κάτι; (ή δεν έχεις ακούσει για ραβδί Πομάκων που μιλάνε την γλώσσα τους και όχι Tουρκικά) Εντάξει τα χάλια της Ελλάδας τα εμπεδώσαμε και μαζί σου. Για την πλύση εγκεφάλων που γίνεται εκεί πάνω θα πεις κάτι; Φαντάζομαι πως υπερισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας στην προκειμένη.
    Παιδία έτσι που έχετε μπλέξει τα μπούτια σας πέφτει πολύ γέλιο στην πιάτσα. Κατά τα άλλα σε σχόλιο που έκανες, αφού επέστρεψες, όλο γενναιοδωρία παραμέρισες τον πατριωτισμό του Αυφαϋφαντή για να μεμφθείς την ατυχέστατη απρέπεια κατά το Ζαμπούνειο σαβούρ βιβ του Σύριζα απέναντι σε μια (ομολογουμένως) κυρία.
    Με συγκίνησες για άλλη μια φορά.

  • Ο/Η antrikos λέει:

   Από άποψη διεθνούς δικαίου η μειονότητα είναι μουσουλμανική και ο χαρακτηρισμός έχει να κάνει με τα συνολικά δικαιώματά της και τη διεθνή προστασία της. Σε ατομικό επίπεδο ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως γουστάρει.
   Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν καταστροφή ακριβώς και γι’ αυτό το λόγο: Ξερίζωσε ανθρώπους με βάση το υποκειμενικό συναίσθημα του θρησκεύματος και όχι μόνο από τη Μ. Ασία αλλά και από την Ελλάδα και αυτό για να δημιουργηθούν ομοιογενή αστικά κράτη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη μαρξιστική αντίληψη ότι το έθνος (και όχι η εθνότητα) είναι τεχνητό μόρφωμα. Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι κατάπτυστη για το λόγο ότι προβλέπει ένταξη σε μειονότητα με βάση την υποκειμενικότητα του θρησκεύματος και απώλεια των δικαιωμάτων αν αλλάξεις θρήσκευμα ή γίνεις άθεος!!! Είναι επίσης τραγική διότι μετατρέπει τις μειονότητες σε όργανα άσκησης εξωτερικής πολιτικής, το μέσο διά του οποίου η Τουρκία παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας και η Ελλάδα στα εσωτερικά της Τουρκίας.

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Όποιος δεν είναι μαζί μας,είναι εναντίον μας.
  Kill kill kill,kill them all!

 4. Ο/Η Left amd Liberal λέει:

  http://www.naftemporiki.gr/story/799212/edad-katadiki-tis-elladas-gia-ekseutelistikes-sunthikes-kratisis-duo-allodapon

  Καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από προσφυγή δύο αλλοδαπών, που είχαν συλληφθεί χωρίς άδεια παραμονής και κρατήθηκαν για ένα εξάμηνο στις φυλακές.

  Συγκεκριμένα, στο δικαστήριο είχαν προσφύγει η Αισαγιάχ Ερλιάνα Χερμάν από την Ινδονησία και ο Μπάρντι Σεραζαντίσχιβιλι από τη Γεωργία, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, στις 9 και 26 Αυγούστου του 2010, χωρίς να έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και κρατήθηκαν για ένα εξάμηνο στις φυλακές, ενώ οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκαν.

  Η Αισαγιάχ Ερλιάνα Χερμάν απελευθερώθηκε μετά την εξάμηνη κράτηση της, ενώ ο Μπάρντι Σεραζαντίσχιβιλι απελευθερώθηκε μετά από επανειλημμένες αιτήσεις του.

  Στο δικαστήριο, υποστήριξαν ότι η κράτηση τους ήταν μη νόμιμη και παρατεταμένη, υποστηρίζοντας ότι τα κελιά στα οποία κρατήθηκαν ήταν μικρά και ανθυγιεινά, και υποχρεώθηκαν να συμβιώσουν με πληθώρα άλλων κρατουμένων.

  Το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, καθώς και για παραβίαση του άρθρου 5 (παράγραφος 4), για το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελευθερία και για το δικαίωμα σε μία γρήγορη απόφαση, σχετικά με τη νομιμότητα της κράτησής τους.

  Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλει από 8.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, στον καθένα από τους δύο προσφεύγοντες και να επιβαρυνθεί και με 2.000 ευρώ για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άσχετα με τα κίνητρα του συμβούλου του πατριώτη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Αϋφαντή, στη Σαμπιχά φέρθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ άνανδρα και αντιδημοκρατικά, πανικόβλητοι μη χάσουν την ψήφο των Τουρκογενών. Την απέσυραν χωρίς εξηγήσεις, τη συκοφάντησαν υπόγεια, δεν έθεσαν την απόσυρσή της σε ψηφοφορία και ο κ.Μηλιός δεν ντράπηκε να ψευδολογεί πως παραιτήθηκε.

  http://edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=14923%3A%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF

  28 Απρίλιος 2014
  Μια τσιγγάνα στον ΣΥΡΙΖΑ, παραλίγο!

  Στέλιος Ελληνιάδης
  ………………

  Τουρκόγυφτοι
  Όποιος δεν έχει ζωντανές παρτίδες με τους τσιγγάνους, είναι δύσκολο να καταλάβει σε τι απροσμέτρητο κοινωνικό βάθος ζούνε. Σε ποιο περιθώριο είναι καταδικασμένοι, τι περιφρόνηση βιώνουν και πόσο σχεδόν αδύνατο είναι να γίνουν ίσοι με τους «λευκούς» έχοντας να υπερπηδήσουν ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα αποκλεισμών. ………………

  Με την ελπίδα ότι θα αποσπάσουν ένα κομματάκι ανοχής και αποδοχής στην κοινωνία των «άλλων», σέρνονταν πίσω από τους πολιτευτές που κρατούσαν τα ηνία της εξουσίας και μοίραζαν εκδουλεύσεις. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν κατάφεραν και πολλά. Κι όσοι προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν ή να αντισταθούν χωρίς να αρνηθούν τη φυλή και τον πολιτισμό τους, έφαγαν τα μούτρα τους. Και πολλά από τα κονδύλια που διατέθηκαν γι’ αυτούς δεν ξέφυγαν από τη διαχείριση των πολιτευτών και των κολαούζων τους. Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο ωφέλησε τους τσιγγάνους η δημαγωγία και το ρουσφέτι της ρατσιστικής Δεξιάς.
  Αλλά εάν είναι δύσκολη η ζωή για τους τσιγγάνους της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης που τους κόβουν ακόμα και το ρεύμα, είναι ακόμα πιο δύσκολη η ζωή για τους τσιγγάνους της επαρχίας, που έχασαν τις περισσότερες από τις δουλειές που έκαναν στα χωράφια με την πλημμύρα των μεταναστών και την τεχνητή κρίση των Μνημονίων. Και ιδιαζόντως δύσκολη για τους τσιγγάνους της Θράκης που έχουν το στίγμα του «τουρκόγυφτου» επειδή είναι μουσουλμάνοι σε αντίθεση με τους εκχριστιανισμένους τσιγγάνους που είναι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων. Αυτοί υπέστησαν όλους τους πρόσθετους περιορισμούς που η πολιτεία εφάρμοσε για τη μειονότητα της Θράκης, με τις απαγορεύσεις μετακινήσεων, οικοδόμησης, οδήγησης κ.λπ. Και τώρα γίνεται πια εντελώς φανερό, δεδηλωμένο, ότι μερίδα του «προοδευτικού κόσμου», που παίζει με τους όρους των διακρατικών συμφωνιών και ισορροπιών, συναινεί σ’ αυτό τον αποκλεισμό, που είναι πλέον update και δεν πρέπει να διαταραχτεί! Δηλαδή, μια «ισονομία-ισοπολιτεία», που καταδικάζει επ’ άπειρον τους τσιγγάνους της Θράκης να παραμείνουν «τουρκόγυφτοι»!

  …..

  Εάν η Σαμπιχά, η κάθε Σαμπιχά, δεν τραβηχτεί με τους προέδρους, τους υπουργούς και κάθε παράγοντα από τον οποίο μπορεί να αποσπάσει μια βοήθεια, μια στήριξη, έστω μια υπόσχεση για τη βελτίωση των όρων ζωής μιας από τις πιο παραπεταμένες κοινότητες των Βαλκανίων, με ποιους θα συνδιαλλαχτεί; Μόνο με τους πανεπιστημιακούς που ζούνε τα προβλήματα των «κατώτερων» μέσα από μια εικονική πραγματικότητα και εκδίδουν πιστοποιητικά ορθοφροσύνης ή με τις κομματικές οργανώσεις της Αριστεράς που αλλού τυρβάζουν; Φωτογραφίες με τον Παπούλια τον οποίο συνόδευσα στα χωριά της Αζοφικής Θάλασσας προσπαθώντας να αποσπάσω κάποια υποστήριξή του στα ζωτικής φύσης ζητήματα του Ελληνισμού, έχω κι εγώ. Στο γραφείο του Εμφιετζόγλου έχω επίσης πάει μαζί με την πρόεδρο των Ελλήνων της Ουκρανίας για να τον πιέσουμε να τελειώσει την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου που είχε παραχωρήσει στην κοινότητα των Ελλήνων της Μαριούπολης και να καταβάλει τις αμοιβές μερικών εντόπιων δασκάλων της ελληνικής γλώσσας. Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη έχω βγει στην τηλεόραση δύο φορές και, επί πλέον, μιλάω τούρκικα. Και λοιπόν;
  Οι τσιγγάνοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, και ειδικά αυτοί των απομονωμένων περιοχών της Θράκης, οι «τουρκόγυφτοι», τρώνε τώρα και την αριστερή μούντζα, γιατί άθελά τους μπλέχτηκαν στους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τους ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά τους. Κι όταν θέλουν να τους ξεφορτωθούν, εμφανίζονται πρόθυμοι κουτσομπόληδες για να ρίξουν την απαραίτητη λάσπη στα θύματα, για να δικαιολογήσουν και να εξωραΐσουν την απρέπεια. Κάθονται στα λάπτοπ με ένα ποτήρι κρασί ή ένα φλιτζάνι καπουτσίνο και εξαπολύουν μύδρους, φήμες και στομφώδεις δηλώσεις εναντίον μιας φωνής των «νταλίτ», της κατώτερης κάστας της ελληνικής κοινωνίας, των «ανέγγιχτων» που όταν τους βλέπουν οι ευυπόληπτοι πολίτες αλλάζουν πεζοδρόμιο.
  Άμα δεν βάζεις τους πονεμένους, αδικημένους, διωκόμενους και απόκληρους πάνω από τον εαυτό σου και πάνω από το σινάφι σου, τι σόι αριστερός είσαι;
  Αναρωτήθηκε κανείς πώς θα συνεχίσει η Σαμπιχά την προσπάθειά της, στο πουθενά της Θράκης, για να είναι αυτή και οι φίλες και οι γειτόνισσές της μόνο «γύφτισσες» και όχι «τουρκογύφτισσες»; Την παρασύραμε, τη στιγματίσαμε, την απαξιώσαμε και την πετάξαμε στα αζήτητα σαν σκουπίδι. Επειδή δέχτηκε να είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή, εδώ γελάμε και κλαίμε, πιο ακροδεξιά δεν θα μπορούσε να είναι «αυτή η κυρία»!
  Η ανθρωπιστική τραγωδία και το πολιτικό φιάσκο θα κοστίσει πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν η Σαμπιχά προτάθηκε και ψηφίστηκε για να χρησιμοποιηθεί σαν σφήνα στην «τουρκοκρατία» στη Θράκη, είναι σοβαρό ατόπημα. Αλλά σοβαρότατο λάθος είναι και η αποβολή της χωρίς κανένα άξιο λόγου επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον της μέχρι σήμερα, 25 Απριλίου, δύο βδομάδες μετά την ανακήρυξή της ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην πω τίποτα, επί του παρόντος, και για τις «δημοκρατικές διαδικασίες» που ακολουθήθηκαν!
  Μετά συγχωρήσεως, σύντροφοι, αλλά δεν βρίσκω τίποτα αριστερό σ’ αυτή την πρακτική, η οποία, μαζί με όλη τη σαβούρα που τη συνοδεύει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα βγάζοντας στην επιφάνεια κι άλλες πλευρές του κακού μας εαυτού, τραυματίζει την Αριστερά στο πιο ευαίσθητό της σημείο, το ήθος, άνευ του οποίου δεν είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας.

  ………..

  • Ο/Η Ευγένιος λέει:

   Πολύ όμορφο το άρθρο ομολογουμένως. Μου επιτρέπεις να προσθέσω φαντάζομαι αυτό που θεώρησες μάλλον ανούσιο και παρέκαμψες με τα αποσιωπητικά αλλά κατ ‘εμέ εξίσου σημαντικό.

   «Πολλοί απ” αυτούς του προοδευτικούς, για να μην περιπέσουν σε αχρηστία ερχόμενοι σε κόντρα με το λαϊκό αίσθημα της «βάσης» της Αριστεράς, μεταλλάχθηκαν συν τω χρόνω και έγιναν αυτόκλητοι υπερασπιστές των μειονοτήτων, τοποθετώντας καινούργια κουτάκια στο διανοητικό τους πεδίο. Άνθρωποι που αντιμετώπιζαν τους κάθε λογής «μειονοτικούς» σαν «απειλούμενα είδη», εξ αποστάσεως. Που δεν έκαναν ποτέ πραγματικές φιλίες με τους προστατευόμενούς τους, που ποτέ δεν τους κάλεσαν σπίτι τους να φάνε μαζί το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα, που ποτέ δεν έβαλαν τα παιδιά τους να παίξουν με τα παιδιά τους. Μ” αυτές τις επιλογές, όμως, με τα «κουτάκια προστασίας» των μειονοτήτων, πήραν τα εύσημα του προοδευτικού και ουκ ολίγοι έκαναν καριέρα στα πανεπιστήμια , τις καθεστωτικές εφημερίδες της μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα κομάτια της Αριστεράς.
   Με χειρουργικα αποστηρειωμένα γάντια προσέγγισαν τους μειονοτικούς (καλά! φιλιέσαι στο στόμα με τους γύφτους; με ρώτησε με μια γκριμάτσα αηδίας ένας ακροατής σε μια συναυλία). Δεν τους είδαμε ποτε στους γάμους και στις κηδείες των τσιγγάνων, δεν τους συναντήσαμε ποτε στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των «Ρωσοποντίων», δεν ασχολήθηκαν και δεν έβγαλαν κιχ για τη διαρκή αγνόηση και κακομεταχείριση των Ελλήνων της Διασποράς, κυρίως από το ελληνικό κράτος, στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Εκτός από τους τσιγγάνους, άφησαν όλο αυτό τον Ελληνισμό στην τύχη του, όχι μόνο γιατί αυτό τους μύριζε εθνικισμό, αλλά και γιατί η πραγματική υπεράσπιση των μειονοτήτων πάσης φύσεως θέλει σκληρή και μακρόχρονη δουλειά χωρίς ανταμοιβή και προνόμια, πολύ πέρα από τα γραφεία και τις έδρες και, κυρίως, χωρίς γάντια.
   Γι” αυτό, οι πιο απόλυτοι, μόλις κάτι κινείται έξω από τα «κουτάκια που ελέγχουν, εξανίστανται, το απορρίπτουν, το συκοφαντούν και, αν τους παίρνει, το καταδιώκουν. Αυτοί αποτελούν το μέτρο του σωστού, αυτοί. ορίζουν τον τρόπο, το χρόνο και τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων του «είδους» που προστατεύουν. “Οποιος παρεκκλίνει, γίνεται αντιδραστικός και καίγεται.
   Αυτή η «πολιτική ορθότητα» μιας θορυβώδους και προνομιούχας πλευράς του «προοδευτικού κόσμου». αφενώς άφησε εντελώς ανοχύρωτες τις μειονότητες στα δολώματα και τις παγίδες των εθνικιστών-ακροδεξιών και αφετέρου -από την αδυναμία τους να ευθυγραμμιστούν με τις προδιαγραφές των «σοφών»- τις αφόπλισε.»
   http://vathikokkino.com/2014/04/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF/
   Μια παρατήρηση μόνο. Το συγκεκριμένο θέμα έχει μια παράμετρο στην εξίσωση που αγνοείς χαρακτηριστικά. Το Τουρκικό προξενείο. Στα πλαίσια του ορθολογισμού λοιπόν την εξίσωση αυτή δεν την λύνεις χωρίς να λάβεις όλες τις παραμέτρους υπόψην. Απλό.
   Λες » Άσχετα με τα κίνητρα του συμβούλου του πατριώτη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Αϋφαντή»
   Με το σχετικά τι γίνεται δηλαδή; Χωρίς να πιέζεσαι εννοείται.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    1. Επέλεξα από το άρθρο του κ.Ελληνιάδη, αυτό που θεώρησα ως καλύτερο κομμάτι του, για τα υπόλοιπα έδωσα λινκ.
    2. Στο κομμάτι που επέλεξες γνωρίζω ανθρώπους που δέχτηκαν στο τραπέζι τους τον Πακιστανό εργάτη τους και που προστάτεψαν το παιδί του μετανάστη. Θεωρώ τις επισημάνσεις του κ.Ελληνιάδη εν μέρει σωστές εν μέρει άδικες για έστω λίγους αριστερούς. Χωρίς να θέλω να απολογηθώ για τους Αριστερούς που κράτησαν το μετανάστη μακριά από την οικογένειά τους κλπ, πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η υπόλοιπη κοινωνία, με τις πολλές τιμητικές εξαιρέσεις της ασφαλώς, έχει φερθεί από αδιάφορα ή ψυχρά έως και εχθρικά ή και εγκληματικά, απέναντι σε αθώους.
    3. Το τουρκικό προξενείο κάνει τη δουλειά του, με ανάλογο τρόπο φαντάζομαι που την κάνει και το ελληνικό προξενείο στην Αλβανία, για να μην μιλήσω για τους Έλληνες εθνικιστές παπάδες που αρχικά πήγαν στην Αλβανία ή για να μην θυμίσω ότι η Αλβανία όχι μόνο επιτρέπει στους Ορθόδοξους να εκλέγουν τους επισκόπους τους, αλλά έχει δεχθεί και Έλληνα Αρχιεπίσκοπο διορισμένο από τον εθνικιστή (Μακεδονομάχο), Ρωμιό πατριάρχη, που είχε αποπειραθεί να στείλει προσβλητικά στην κατώτερη ράτσα των Αλβανών και ολόκληρη την Ιερά Σύνοδο της Αλβανίας από Ρωμιούς (και ποιάς ποιότητας, ας μην το πούμε, το έχουμε πει).
    4. Ο κ.Αϋφαντής, για τον οποίο είχαμε προειδοποιήσει, που ο τυχοδιώκτης, αμαθής, ανόητος και χωρίς αρχές Αλέξης Τσίπρας είχε προσλάβει για σύμβουλό του, ενήργησε όχι επειδή αγαπάει τους Ρομά, αλλά για να χρησιμοποιήσει μια βασανισμένη και πολύ αδικημένη γυναίκα ως μοχλό διαίρεσης της μειονότητας. Δεν δέχομαι αυτήν την πολιτική ηθική και η συμπεριφορά Τσίπρα ΚΑΙ ΕΔΩ υπήρξε κατάπτυστη.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    1. Τέλος πάντων.
    2 Οκ και εννοείται. Το καλό υπάρχει παντού και αλλοίμονο να αφήνει απέξω τους αριστερούς. Εδώ δεν αφήνει τους δογματικούς Ορθόδοξους. Επί του προκειμένου άλλο ήθλεα να θίξω αλλά άσε, κάνε σαν μην καταλαβαίνεις…….μήπως τρέχει κάτι στα γύφτικα.!!!!;;;;;;;;
    3. Μόλις άρχισες τους συμψηφισμούς από μεριά σου αν δεν το κατάλαβες. Για την παράμετρο λοιπόν Τουρκικό προξενείο στην εξίσωση της Θράκης τίποτα …….έτσι χάριν του ορθολογισμού και του πατριωτισμού που εσύ περιέγραψες.
    4. «Μοχλό διαίρεσης της μειονότητας». Το βιολί βιολάκι. Άρα να υποθέσω πως το μεμπτό είναι η εκμετάλλευση Σαμπιχά ως όργανο (μοχλός εν προκειμένω) του βαθέως βρώμικου ελληνικού κράτους αφού τσιγγάνος μουσουλμάνος είναι μόνο Τούρκος γιατί οτιδήποτε άλλο είναι αυτό που λέει και ο Χριστόπουλος «Ώρα είναι να μας πούνε πως δεν υπάρχει ομογενής μειονότητα.» (σε ελεύθερη απόδοση) Την απάντηση νομίζω στην δίνει εμπεριστατωμένα ο Ομαντεον και το clopy right το σιχαίνομαι . http://omadeon.wordpress.com/
    Αλλά είπαμε όταν επιστρέψεις.
    Άρα ο Τσίπρας ήταν λάθος όχι γιατί άδειαζε τον Αϋφαντή (πραγματικά δεν γνωρίζω ποιά και πόση η συμετοχή του) και επέλεγε τον γκρίζο λύκο-που αν μη τι άλλο μόνο μοχλό διαίρεσης δεν τον λες αλλά υπερασπιστή του πατριωτισμού που εσύ εννοείς- αλλά γιατί δεν φέρθηκε κατά το σαβουάρ βιρβ σε μια κυρία (αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε με την τροπή που πείραν τα πράγματα) Την απάντηση όμως δεν έχω παράπονο την δίνεις ευθρασώς μιάς και κάποιοι ξέρατε τι καπνό φούμαρε ο Αϋφαντής (ότι γούσταρε μοχλούς δηλαδή) και τον είχατε προειδοποιήσει. Οπότε έπρεπε να διαλέξει εξ αρχής μάλλον τον Γκρίζο Λύκο, όπως κάνουν και τα άλλα κόματα δηλαδή πράγμα που δικαίως επικαλέστικε όλο κλαψά η επίσημη ανακοίνωση του Σύριζα μετά τα γεγονότα. Μάλιστα. Μονά ζυγά δικά μας.
    5. ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΙΠΤΕΣΑΙ ΠΑΝΙΓΥΡΙΚΑ.
    Επί της ουσίας μούγκα. Όπως ο κατ΄ τα άλλα λαλίστατος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αρβανίτης (ξέρεις ο συνάδελφος της συζύγου κ. Χριστόπουλου που έκανε τρελή μούγκα στον Ευαγγελάτο με την Σαμπιχά στον αέρα.) Το μόνο που βρήκε να ρώτησει ήταν » Κυρία Σαμπιχά ποιός σας έκανε την πρόταση;» Μα ναί αυτό ήταν το θέμα όπως και για σένα στην τελική και όχι τα σημεία και τέρατα που η γυναίκα έλεγε.
    https://www.youtube.com/redirect?q=https%3A%2F https://www.youtube.com/watch?v=JbSEi3_g6DM.
    P.S. Δεν βγαίνει και αυτή η Ρεπούση ρε παιδί μου να μας δώσει τα φώτα της.

    S.O.S. Μας βλέπει ο ιστορικός του μέλλοντος.

 6. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=33497
  27 Απριλίου 2014

  Άννα Δαμιανίδη

  Ας μιλήσουμε λοιπόν για μειονότητες

  (………………………..)

  Αντί για τη συνθήκη της Λωζάννης, θα έλεγα να κοιτάζαμε την ίδια τη Λωζάννη. Την Ελβετία γενικότερα. Στη χώρα με τις τέσσερις επίσημες γλώσσες δεν μιλάνε καν για πλειονότητες και μειονότητες, κι ας υπάρχουν περισσότεροι γερμανόφωνοι και πολύ λίγοι ρωμανόφωνοι. Η Ευρώπη έχει πρότυπα. Εμείς πάλι, αν θέλουμε, μπορούμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας ως ευαίσθητο, ευερέθιστο, επικίνδυνο και απειλούμενο ταυτόχρονα, Βαλκάνιο. Είναι θέμα απόφασης, πολιτικής βεβαίως.

  • Ο/Η Ευγένιος λέει:

   Ναι και αντί να κοιτάμε την συνθήκη της Γιάλτας ας κοιτάμε την σημερινή Κριμαία και ας τα κάνουμε στάχτη όλα. Άντε εβίβα !!!!!!!!!!

 7. Ο/Η Lawyer λέει:

  Μαύρο ρεκόρ για Ρωσία και Τουρκία

  Έβδομη η Ελλάδα στη λίστα του ΕΔΑΔ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  Στρασβούργο, Γαλλία

  Στην έβδομη θέση ως προς τις περισσότερες καταγεγραμμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται η Ελλάδα, βάσει του ετήσιου απολογισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ντιν Σπίλμαν.
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231291616

 8. Ο/Η Lawyer λέει:

  Έκθεση-κόλαφος της Διεθνούς Αμνηστίας: Ελλάδα, σύνορο ελπίδας και φόβου

  http://www.koutipandoras.gr/article/112811/ekthesi-kolafos-tis-diethnoys-amnistias-ellada-synoro-elpidas-kai-fovoy

 9. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

  http://xairete.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9706.html

  Ηλεία: Η τελευταία επιθυμία στελέχους του ΚΚΕ έκανε έξω φρενών τον ιερέα στην κηδεία του!

  ΔΙΑΒΑΖΩ:
  Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 – 13:28
  Ηλεία: Η τελευταία επιθυμία στελέχους του ΚΚΕ έκανε έξω φρενών τον ιερέα στην κηδεία του!

  Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις προκαλούν τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια μέλους του ΚΚΕ, στην κηδεία του…
  Η τελευταία του επιθυμία ήταν να διαβαστεί και να ταφεί με τη σημαία του ΚΚΕ πάνω στο φέρετρό του. Ωστόσο, ο ιερέας του χωριού που κλήθηκε να τελέσει την κηδεία εξέφρασε την αντίθεσή του, ζητώντας την απομάκρυνση της σημαίας.
  Τελικά, μετά και από την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, η σημαία παρέμεινε πάνω στο φέρετρο και η κηδεία συνεχίστηκε κανονικά. Το περιστατικό, σημειώθηκε στην περιοχή της πεδινής Ηλείας.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο εκλιπών, αγωνιστής και στέλεχος μια ζωή του ΚΚΕ, είχε ζητήσει ο ίδιος από τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών να ταφεί με τη σημαία, όταν θα ερχόταν η «ώρα» του. Όταν αυτή η ώρα ήρθε, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών θέλησε να ικανοποιήσει την τελευταία επιθυμία του πελάτη του.
  Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας ζήτησε την απομάκρυνση της σημαίας θεωρώντας ότι αποτελεί ασέβεια στο μυστήριο. Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν, αλλά πιο πολύ αντέδρασε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών ζητώντας να ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για να βρει ανάπαυση η ψυχή του. Τελικά το μυστήριο τελέστηκε και ολοκληρώθηκε με την σημαία πάνω στο φέρετρο.

  newsit

  http://www.toxwni.gr/ellada/item/16850-ileia-i-teleftaia-epithymia-stelexous-tou-kke-ekane-ekso-frenon-ton-ierea-stin-kideia-tou

  ΣΧΟΛΙΑ

  Δημητρης Καλουπτσης
  ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  στους χριστιανοκάπηλους ενοχλεί το σφυροδέρπανο αλλά όχι η σβάστικα. υποκριτές φαρισαίοι..

 10. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kosmos&id=33557
  της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

  Μας χωρίζει τεράστια απόσταση

  Μπορεί να ήταν αναμενόμενο αλλά σίγουρα είναι γεγονός: οποιoσδήποτε Έλληνας πολίτης ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη χώρα μας δεν μπορεί παρά να αισθάνθηκε την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Κεντρικής και Δυτικης Ευρώπης, παρατηρώντας το είδος και το στιλ της πολιτικής αντιπαράθεσης που είδαμε στο χθεσινοβραδινό debate μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάθε αποτίμηση λοιπόν του debate στο επίπεδο των σημείων και της επικοινωνίας, πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τα αισθήματα της έκπληξης και της μελαγχολίας που προκαλεί ένα τέτοιο θέαμα.

  Το debate (πρώτο από μια σειρά τεσσάρων ανάλογων αναμετρήσεων), ήταν ιστορικό για λόγους συμβολικούς αλλά και βαθειά ουσιαστικούς, αφού ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εκλεγεί από την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου που θα έχει τη μεγαλύτερη δύναμη μετά τις εκλογές του Μαΐου. Πρόκειται για την πιο αντιπροσωπευτική εκλογή στην ιστορία της Ένωσης μέχρι σήμερα και μάλιστα σε μια εποχή που ο ευρωσκεπτικισμός είναι μεγαλύτερος απο ποτέ, η πίστη στις ευρωπαϊκές αξίες είναι κλονισμένη και οι πολίτες της Ε.Ε. έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση. Μπροστά σ’ αυτούς τους πολίτες λοιπόν στάθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους για να υπερασπιστούν τις θέσεις τους για το αύριο της Ένωσης.

  Στην πραγματικότητα το debate, και ως εκ τούτου η εκλογή, δεν αφορά στα πολιτικά πρόσωπα: αυτή την εποχή, ζούμε τη σημαντικότερη σύγκρουση μεταξύ Σοσιαλδημοκρατίας και Κεντροδεξιάς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, με τους Φιλελεύθερους να διεκδικούν κι αυτοί ένα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών και με την Αριστερά εκκωφαντικά και σοκαριστικά απούσα από τον διάλογο, τη στιγμή που η εκπροσώπησή της εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Σημειολογικά και σε επίπεδο εκφοράς λόγου και εικόνας οι Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, Μάρτιν Σουλτς και Γκυ Φερχόφσταντ είναι τυπικοί εκπρόσωποι των μεγάλων και ιστορικών ομάδων που εκπροσωπούν.

  Ο δωρικός Γιουνκέρ (υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κεντροδεξιού συνασπισμού), από την πρώτη του κουβέντα ακόμα δήλωσε ότι θα παλέψει για μια σοβαρότερη Ευρώπη, ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς σχεδόν αμέσως κι αυτός μπήκε σε μια λογική διαλόγου περισσότερο με το κοινό, τόσο αυτό που ήταν στην αίθουσα όσο και με τα εκατομμύρια που το παρακολούθησαν, παρά με τους συνυποψηφίους του κατά τη συνήθεια των ευρωπαίων σοσιαλιστών (αυτό που στην αργκώ του ελληνικού θεάτρου λέγεται «σύνδρομο Βουγιουκλάκη», όταν ο ηθοποιός απαγγέλλει το ρόλο κοιτώντας τους θεατές και όχι τους υπόλοιπους στη σκηνή), ενώ ο Γκυ Φερχόφσταντ της ομάδας των Φιλελεύθερων-Δημοκρατών κράτησε τη φιλελεύθερη παράδοση της εκφοράς των απόψεών του, τονίζοντας σε κάθε φράση του ότι οι απόψεις αυτές πηγάζουν αυστηρά από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και πολιτικής φιλοσοφίας.

  Επικοινωνιακά μιλώντας, ο Γκυ Φερχόφσταντ κέρδισε τις εντυπώσεις γιατί φάνηκε ότι έχει το πιο ξεκάθαρο όραμα τόσο για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα όσο και για τα επιμέρους, επίσης μιλούσε με τρόπο τέτοιο που έβγαζε αξιομνημόνευτες ατάκες. Ο Μάρτιν Σουλτς ήταν στιβαρός, πολυεπίπεδος, με εμφανή πολιτική οξύνοια, ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ αν και εξαιρετικά σοβαρός με τρόπο που να εμπνέει εμπιστοσύνη, φάνηκε άχρωμος και αδύναμος ενώ η υποψήφια των Οικολόγων Σκα Κέλλερ ήταν το πρόσωπο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ελκυστικά στους νεότερους ψηφοφόρους, περισσότερο από όλους τους υποψηφίους.

  Πάντως, τουλάχιστον στα κοινωνικά δίκτυα, το τουίτερ «βούλιαξε» από τουίτ χρηστών, κυρίως από τις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης και σε μόνο δύο από τις χώρες των μνημονίων. Αυτό ίσως να λέει κάτι για το ποιους τελικά αφορά όλο αυτό.

  Δεν βρίσκω νόημα στο να σχολιάσω την απουσία του Αλέξη Τσίπρα γιατί τελικά είχαν δίκιο αυτοί που τον συμβούλεψαν να αποφύγει το debate. Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να είχε σταθεί στο επίπεδο και τη ροή της συζήτησης έστω και για ένα λεπτό. Και κάτι τελευταίο. Το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα ήταν το μοναδικό που δεν τουίταρε ζωντανά από το debate. Κρίμα.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν έφτανε στον ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση του αριστερού Εθνικιστή και λαϊκιστή Γλέζου, στο ευρωψηφοδέλτιό του, ήθελε και κάτι ακόμη πιο αυθεντικό:

  ΠΑΣΟΚ: Στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο «συνταγματολόγος» της Χρυσής Αυγής

  Έντονη κριτική ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του, καταλογίζοντάς της ότι ««πέρα από κάθε όριο πολιτικής λογικής επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιό του τον «συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής Ηλία Νικολόπουλο».

  Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματά της (16/01 στην εκπομπή του κ.Τράγκα, 16/3 στο Kontra Channel και 20/3 στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη)». Προσθέτει επίσης ότι «οι τοποθετήσεις του κ.Νικολόπουλου είναι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες» και πως «δεν είναι προϊόν υποκλοπής και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση». Αντίθετα, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή», με τις «απόψεις» του, όπως συμπληρώνει, να «προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής».

  Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους». Αν και σημειώνει ότι «η συγκρότηση των ψηφοδελτίων κάθε κόμματος είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη», το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου».

  «Εμείς θα μείνουμε με την απορία: Ποια άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Εν συνεχεία, το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του παραθέτει λινκ με τις παρεμβάσεις του κ. Νικολόπουλου και πώς σχολιάζονται από τη Χρυσή Αυγή:

  Ελεύθερος Σκοπευτής – Κανάλι «Ε» (16/01):

  Αντι -ρήσεις – Kontra Channel (16/3):

  Εναλλακτικό Δελτίο – Κανάλι ART (20/3):

  Ιστοσελίδα Χρυσής Αυγής

  1. http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-bouleutes-ths-chrushs-aughs-sto-enallaktiko-deltio-tou-art-binteo

  2. http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kukloforei-h-ethnikh-efhmerida-empros-fullo-no-39

  Ιστοσελίδα Κοινωνικός Εθνικισμός (Χρυσή Αυγή)

  http://koinonikosethnikismos.wordpress.com/2014/04/26/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF/

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   O καλός ο μύλος, όλα τα αλέθει
   Οι καλοί χωράν παντού
   Απόλους έχει ο μπαξές του ΣΥΡΙΖΑ
   Διαλιέχτε κόσμε

   http://www.tanea.gr/news/politics/article/5113063/apoxwrei-o-hlias-nikolopoylos-apo-to-eyrwpshfodeltio-toy-syriza-logw-twn-xeirismwn-toy-kommatos-sth-thrakh/

   Νωρίτερα, ο Ηλ. Νικολόπουλος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του από τη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της «αποπροσανατολιστικής» όπως την χαρακτήρισε θέση του κόμματος στο μειονοτικό.

   Λίγο αργότερα, όμως, σε νεότερη δήλωσή του, έκανε λόγο για «γνωστά κέντρα που «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα».

   Η αρχική ανακοίνωση του κ. Νικολόπουλου, η οποία κυκλοφόρησε ως δελτίο Τύπου από το ΔΗΚΚΙ – Σοσιαλιστική (κόμμα συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ), ανέφερε τα εξής:

   «Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου:

   1) Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης , η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και

   @@@@@@@@@@

   3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:

 12. Ο/Η Ενας κριτικως ψηφιζων ΚΚΕ λέει:

  Κ.Ροιδη.

  Διαβαζω εδω και πολυ καιρο το ιστιολογιο σας και οφειλω να πω πως με βρισκεται συμφωνο σε παρα πολλα πραγματα, για την αντι-κληρικαλιστικη σας σταση και την τολμη σας να θιξετε διαφορα ζητημα που δυσκολα ζσυζητιουνται στην συντηριητικη ελληνικη κοινωνια. Θα μου επιτραψετε πρωτα να κανω καποια τοποθετηση για τη δικη μου σχεση. Στελεχος, μελος κτλ του ΚΚΕ δεν ειμαι. Ανηκω αν θελετε σε μια μεριδα κοσμου που κινειται στις »παρυφες» του κομματος, το εχουν στηριξει με την ψηφο τους και θα συνεχισουν μαλλλον να το στηριζουν (ειδικα μετα τη μεταλαξη του ΣΥΡΙΖΑ). Διαφωνω σε παρα πολλα με το κομμα. Διαφωνω με μια »εθνικολαικη» προσεγγιση που εχει σε πολλα ζητηματα και που οντως κερδιζουν συμπαθειες σε ακροδεξια ακροατηρια δυστυχως. Οπως αλλωστε δεν ειναι και το μονο κομμα της Αριστερας, συμφωνω μαζι σας και τις παρατηρησεις πανω σε στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηριζουν χασαπηδες οπως ο Μιλοσεβιτς οπως πολυ ευστοχα αναφερατε. Διαφωνω με τη σταση του ΚΚΕ και σε μια σειρα αλλα ζητηματα, οπως πχ αποποινικοποιηση χρησης ναρκωτικων, συμφωνο συμβιωσης για ομοφυλα ζευγαρια κτλ.

  Ωστοσο εδω θεωρω πως ειστε λαθος στην κριτικη σας. Οχι εντελως λαθος, αλλα αρκετα λαθος. Επειδη τυγχανω νομικος, σς μιλαω μετα λογου γνωσεως για αυτα τα οποια λεω και δεν μιλαω μονο σε »αφηρημενο» πολιτικο επιπεδο. Η κριτικη μου στο στην ολη αναρτηση σας και τον τροπο που προσεγγισατε το αρθρο του Ν.Μπογιοπουλο βγαζει μια τελειως ιδεαλιστικη αντιληψη για τα ανθρωπινα δικαιωματα και μια προσπαθεια να αποσυνδεθει ο πολιτικος φιλελευθερισμος απο τον οικονομικο »φιλελευθερισμο». Χαρακτηριζετε την ΕΕ ως ενα παραδεισο ατομικων δικαιωματων. Καταρχην δεκτη καθε κριτικη για ΕΣΣΔ και λοιπα ανατολικα καθεστωτα. Ο »παραδεισος» της ΕΕ που εγκειται ακριβως; Μονος σας αναφερετε την μισθωτη σκλαβεια των εργαζομενων σημερα και την καταλυση καθε εννοιας κοινωνικου κρατους; Περα απο αυτο για ποιες ατομικες ελευθεριες μιλαμε ακριβως; Για το φακελωμα απο κρατικες υπηρεσιες εν ετει 2014; Για το γεγονος οτι στην »δημοκρατικη» Αγγλια πχ υπαρχουν ισως τοσες καμερες οσοι και πολιτες.

  Θα μου απαντησετε »ναι αλλα πχ τα ευρωπαικα κειμενα καθιερωσαν καποιες ελευθεριες πχ στην σεξουαλικη αυτοδιαθεση». Και εχετε δικιο. Αυτο ωστοσο εχει να κανει με ενα συνολικο μετασχηματισμο του αστικου κρατους. Τι εννοω με αυτο. Η κρατικη εξουσια εχει προχωρησει σε ενα τεχνοκρατικο ορθολογισμο. Εχει ξεπερασει σε καποιο βαθμο θρησκευτικες ιδεοληψιες και ιδεοληψιες μιας συντηρητικης κοινωνικης ηθικης και εχει οντως δωσει καποιες ελευθεριες, στο βαθμο που δεν απειλειται η ιδια η υποσταση του οντικα. Και το τονιζω αυτο γιατι εκει ειναι το κρισιμο. Εκει εγκειται ο εξορθολογισμος. Η αστικη ταξη εχει αντιληφθει οτι ποσως την αφορα τι κανει ο αλλος στο κρεβατι του και με ποιον συναπτει σχεση. Συνολικα ομως εχουμε οντως προοδο στον τομεα των ατομικων δικαιωματων;

  Δεν μιλαω βεβαια για την κανονιστικη τους θεσπιση. Γιατι ωραια ειναι η αποτυπωση της ανθρωπινης αξιπρεπειας σε νομικα κειμενα στην πραξη ομως τι γινεται; Δεν θα μιλησω καν για το ζητημα των συνθηκων και ορων εργασιας και το ποσο »αξιπρεπεις» ειναι. Στην πραξη κ.Ροιδη εχουμε μια σκληρυνση και διευρηνση της καταστολης. Στην πραξη ψηφιζονται νομοθετικες διαταξες με τις οποιες εν δυναμει ολοι μπορει να θεωρηθουμε υποπτοι πχ τρομοκρατια. Στην πραξη, εχουμε ιδρυση φυλακων υψιστης ασφαλειας. Στην πραξη εχουμε ολο και περισσοτερο την αναγνωριση του πλουσιου νοικοκυραιου να πυροβολαει εν ψυχρο και να »αμυνεται» εναντι του κακομοιρη που μπαινει σε ενα σπιτι χωρις αλλες προυποθεσεις πχ να ασκει βια, γιατι η ιδιοκτησια ειναι ιερη. Στην πραξη το ΕΔΔΑ το οποιο περιποιουμε πολλης τιμης, αναγνωριζει ως »προσβολη αξιοπρεπειας» και οχι ως βασανιστηρια, το να στεκεται κανεις ορθιος με μια κουκουλα στο προσωπο απεναντι σε ενα τοιχο. Στην πραξη εχουμε κουκουλονομους.

  Ξερετε τι αλλο εχουμε στην πραξη; Στην πραξη εχουμε ακυρωση ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ απο την κυβερνηση Σαμαρα, μιας προσπαθειας να θεσπιστει ενας πιο φιλελευθερος Ποινικος Κωδικας και την αποπειρα ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟ, να επιστερψει το Ποινικο Δικαικο και η καταστολη που συνεπαγεται σε εποχες πριν το ’50. Αυτο κυριε Ροιδη δεν θα το διαβασετε σε καμια εφημεριδα, γιατι καμια δεν θα ασχολειθει με αυτο,

  Ολα αυτα δεν γινονται απλως με την »ανοχη» της ΕΕ. Γινονται με επιταγη της, Η σκληρυνση της καταστολης δεν ειναι μια επιλογη μιας »κακιας» ελληνικης κυβερνησης, Ειναι επιλογη της ΕΕ και συνολικα του κεφαλαιου.

  Γιατι τα αναφερω ολα αυτα; Γιατι κ.Ροιδη μια τελειως ιδεαλιστικη αντιληψη των ατομικων δικαιωματων, οπως και του δικαιωματος αυτοπροσδιορισμου πολυ φοβαμαι οτι εχει πολλα λογικα κενα. Δηλαδη εαν επικρατει τοσος φιλελευθερισμος, εγω γιατι δεν ειμαι ελευθερος να εχω ενα καλο μισθο; Γιατι δεν ειμαι ελευθερος να πιω εναν καφε, χωρις να βλεπω παντου κλουβες των ΜΑΤ; Γιατι δεν ειμαι ελευθερος να καλω τους πολιτες σε απειθεια εναντιον νομων που θεωρω λαθος, οπως πχ η υποχρεωτικη στρατευση. Γιατι να μην μου επιτρεπεται να βγω και να καλεσω ολους τους υποχρεους στρατευσης να γινουν ανυποτακτοι; Και στο κατω κατω εαν ολοι ειμαστε ελευθεροι γιατι υπαρχει το κρατος; Γιατι δεν ειμαστε ολοι αναρχικοι;

  Και δεν καταλαβα, ποτε ακριβως εμποδισε κανεις μελος της μειωνοτητας να αυτοπροσδιοριστει ως Τουρκος; Ατομικα ας προσδιοριζετε οπως θελει, ο συλλογικος προσδιορισμος ειναι το θεμα.

  Να σας θεσω ενα αλλο ερωτημα: εχετε σκεφτει ποτε οτι μια »φιλελευθερη» σταση αυτοπροσδιορισμου των μειωνοτητων εκτρεφει αλλους εθνικισμους; Και οι εθνικισμοι δεν ειναι ασχετοι απο εθνικες διεκδικησεις κρατων. Οταν υπαρχουν βλεψεις απο αντιπαλα εθνικιστικα στρατοπεδα μηπως τελικα δινετε κι εσεις επιχειρηματα σε Τουρκους εθνικιστες οπως κατηγορειτε τον κ.Μπογιοπουλο οτι δινει τροφη σε ελληνικα ακροδεξια ακροατηρια; Μετα βεβαια παει πολυ μακρια η βαλιτσα για το τι ειναι εθνος και πως διαμορφωνουν συνειδηση τα εθνη.

  Και κατι τελευταιο που ειναι ισως και εκει που πιστευω οτι κανετε το μεγαλυτερο λαθος. Απο που κι ως που ειναι »συνωμοσιολογια» το γεγονος οτι κρυβονται και δακτυλοι των ΗΠΑ, πισω απο την υποκινηση εθνικιστικων κινηματων στα Βαλκανια. Το Κοσσυφοπεδιο το εχετε ξεχασει. Ειναι »συνωμοσιολογια» το οτι οι ΗΠΑ επιθυμουν την δημιουργια μικρων και εξαρτημενων απο αυτες προτεκτορατων; Φυσικα μακρια απο απο εμας καθε συστοιχηση με αποψεις περι Νεας Ταξης Πραγματων και λοιπων ψεκασμενων αναλυσεων. Καθαρα υλιστικη και ταξικη ειναι η σκοπια; Το ιδιο φυσικα θελει και η Ρωσια και η καθε ιμπεριαλιστικη δυναμη; Μηπως δεν ειναι ετσι.

  Με εκτιμηση μερικες σκεψεις απο εναν ανωνυμο φιλικα διακειμενο στο ΚΚΕ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όλες σας οι ενστάσεις είναι εύλογες, σας ευχαριστώ και αν ήθελε ο κ.Μπογιόπουλος θα έγραφε ένα άρθρο σε αυτό το μήκος κύματος, οπότε και η αντιμετώπισή μας θα ήταν διαφορετική.
   Όποιος διαβάσει πολύ προσεκτικά, ασφαλώς δεν είναι υποχρεωμένος να έχει την όρεξη και το χρόνο, θα δει:
   1.Ο Παράδεισος είναι συγκριτικά με την Κόλαση που υπάρχει αλλού.
   2.Όπως επισημαίνετε και εσείς διαχωρίζω το θέμα των εργασιακών προβλημάτων κλπ. που ενδημούν ακόμη και στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ (από ευγένεια για τον κ.Μπογιόπουλο, επειδή σέβομαι το γεγονός πως έχασε τη δουλειά του, δεν το ανέφερα).
   3. Όχι, το έχω γράψει πολλές φορές. Πολιτικός φιλελευθερισμός ναι. Οικονομικός φιλελευθερισμός όχι. Εδώ θέλει τεράστια συζήτηση.
   4.Για πολλούς περιθωριακούς η Ε.Ε. είναι Κόλαση.
   5. Έγραψα για τον αυτοπροσδιορισμό: @όσο κι αν το δικαίωμα αυτό δεν γίνεται ακόμη, στο βαθμό που θα έπρεπε, στη χώρα μας σεβαστό, ίσως και λόγω κάποιων ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.
   Δεν είμαι απόλυτος, ούτε όλη η μειονότητα είναι «τουρκικό πράγμα» κλπ
   Αναγνωρίζω τους κινδύνους, αλλά σημειώνω ποιοι προκάλεσαν το 1922, 1897, 1974.
   6. Βάζω για προβληματισμό και το εξής.
   Ωραία, οι κακοί Αμερικανοί θέλουν να μας βάλουν να μαλώνουμε με τουςΤούρκους κλπ.
   Τα Ίμια όμως δημιουργήθηκαν από εκατέρωθεν εθνικισμούς και την σύρραξη την απέτρεψαν οι ΗΠΑ.
   7. Ο κ.Μπογιόπουλος πρέπει να θυμηθεί τη σχετική ρήση του Λένιν και να αναρωτηθεί γιατί τον αναδημοσίευσαν τόσοι εθνικιστές.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    «Εκατέρωθεν εθνικισμούς». Μα ναι όπως το αξέχαστο τουρκοφαγικό «δεν θα κάνω πόλεμο για ένα κωλόπανο» (ξέρω…. μένει να εξακριβωθεί ιστορικά γιατί τον Πάγκαλο δεν τον έχω για κάτι τέτοιο).
    Προβληματισμού άσκηση
    Αυτός που θέλει απλά να υπενθυμίσει πως ρυθμίζει τα της περιοχής, ιδίως σε μια κυβέρνηση 6 ημερών, υπάρχει περίπτωση να δίνει και την λύση για το πώς να αποτραπεί η σύρραξη που στήνει όταν του λες και ένα «ευχαριστώ»; Υπάρχει αυτή η εκδοχή πέρα από την απλή λογική του στυλ «αν οι Αμερικανοί μας έβαζαν να τσακωνόμαστε τότε για ποιό λόγο να απέτρεπαν τον πόλεμο»;
    λίγο επαγωγικός «αριστοτελισμός» πιστεύω θα βοηθήσει: Η μπάλα είναι στρογγυλή, η Γή είναι στρογγυλή άρα ο Μέσι είναι ο Θεός της Γής.

    » Αναγνωρίζω τους κινδύνους» Έστω και απ’ έξω, απ’ έξω το είπες τελικά. Μπορείς να τους ξεστομίσεις παρακαλώ και πρόσεξε μην σε πουν πατριώτη. Έτσι χάριν ελευθερίας τύπου, θάρρους γνώμης και δημόσιου λειτουργήματος;

    Πολιτικός φιλελευθερισμός ναι. Ωραία. Οικονομικός φιλελευθερισμός όχι. Και πάλι ωραία. Το χωρικό πλαίσιο που συγκροτούνται αυτά τα ναι και όχι μπορείς να το προσδιορίσεις; Εννοείς μάλλον την Ευρώπη (που φαντάζομαι πως πρέπει φυσικά να απλωθεί- και καθόλου δεν με χαλάει) που όμως χρηματοδοτείται και συγκροτείτε χωρικά από ένα φιλελεύθερο «οικονομισμό». Χωρίς αυτόν όμως έχεις κάτι που ίσως δεν θα έχουν θέση οι όποιες σημερινές προτάσεις.Ναι το ξέρω μεγάλη κουβέντα. Είναι της μόδας, όμως, τόσο από τους φιλελεύθερους της οικονομίας όσο και εκείνους της πολιτικής να διαλαλούν καιρό τώρα πως το έθνος-κράτος πέθανε. Όπως πέθανε και ο Θεός κάπου στις αρχές του 20 αιώνα ,»ο άνθρωπος», η «φιλοσοφία» όπως τόσες μα τόσες κηδείες που έχει κάνει ο θανατολάγνος ξερόλας μεταμοντερνισμός. Οι όλο και πιο κατακερματισμένοι σημερινοί άνθρωποι και συλλογικότητες τους,πιστεύω, πως αποτελούν τα σκύρα αλλά και το άλλοθι για το μονολιθικό τσιμέντο της αυτοκρατορίας που έρχεται ως συνδετική κονία. Μαντεύει κανείς;
    Ένα σκυρόδεμα ακινησίας και συγκάλυψης φτιάχνεται και κάποιοι τσακώνονται για τον βαθμό κοκκομετρίας που και καλά θα πιστοποιεί ταυτόχρονα τις αρχές αυτονομίας ελευθερίας και ατομισμού αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει απαραίτητη την μπετονιέρα. Και σε αυτό επέτρεψε μου να σου πω πως συμβάλεις τα μέγιστα.
    Απλά σαν μηχανικός έχω να πώ πως όταν ξεκινώ να «κτίσω» μια λογική ιδέα χωρίς τον «τόπο» κατά νου, αυτό το «μέγα τι είναι, και χαλεπών ληφθήναι» κατά τον Αριστοτέλη, θα βγώ παράλογος. Εκεί, κάπου σε αυτό τον «τόπο», βρίσκεται και η πατρίδα. Εκεί κάπου οι μικρές αυτάρεσκες ουτοπίες πάντα διαλύονται και οι άνθρωποι θυμούνται και στοχάζονται πως τα κοσμικά κονιάματα είναι μάταια. Και τότε ρίχνουμε πλάκα.

   • Ο/Η Kubi λέει:

    Γράφετε : «Πολιτικός φιλελευθερισμός ναι. Οικονομικός φιλελευθερισμός όχι.» και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι αφορισμός ή εμπεριστατωμένη άποψη.
    Θέλω να πω πως πάνω – κάτω όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε τι σημαίνει πολιτικός φιλελευθερισμός , το να κατανοήσουμε όμως τι σημαίνει οικονομικός φιλελευθερισμός και σε ποια ακριβώς οικονομική θεωρία αναφερόμαστε είναι πολύ πιο δύσκολο.
    Έχω την αίσθηση ότι όταν λέτε «οικονομικός φιλελευθερισμός όχι» δεν ξέρετε καν τι λέτε. Όχι με την κακή έννοια ότι δεν σας κόβει ή ότι τα έχετε χαμένα , με την έννοια του ότι νομίζετε ότι ξέρετε τι είναι οικονομικός φιλελευθερισμός αλλα ούτε καν κατανοείτε σε ποιο κομμάτι του οικονομικού φιλελευθερισμού αναφέρεστε! Αλλα και να ξέρετε ποια από όλες τις θεωρίες έχετε στο μυαλό σας δεν νομίζω ότι την έχετε μελετήσει επαρκώς για να εκφέρετε άποψη.
    Δυστυχώς αυτό είναι αναπόφευχτο όταν κάποιος σχολιάζει για εκατό διαφορετικά θέματα , ή είναι ο φωτεινός παντογνώστης και θα διαπρέπει σε όλα ή κάποιες στιγμές θα ακουστεί ως γραφικός ξερόλας ….

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν γίνεται να αναλύσω κάτι που είναι έξω από το θέμα του άρθρου σε μια απάντησή μου σε σχόλιο προηγούμενου αναγνώστη. Σε όποιον με διαβάζει είναι γνωστό πως πιστεύω στο δημοκρατικό σοσιαλισμό και δεν εμπιστεύομαι την ανεξέλεγκτη οικονομία της αγοράς.
    Το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει σε μεγάλο βαθμό. Πόσο; Αυτά είναι μεγάλα ζητήματα που δεν απαντιούνται σε λίγες σειρές.

   • Ο/Η Kubi λέει:

    @laskaratos

    «A claim for equality of material position can be met only by a government with totalitarian powers.»
    F. A. Hayek

    Ο μέσος αριστερός νομίζει ότι ο πολιτικός φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός είναι δυο πράγματα που μπορούν να υπάρξουν ταυτόχρονα και την ίδια στιγμή ξορκίζει τον οικονομικό φιλελευθερισμό με τον απήγανο , οι περισσότεροι αριστεροί που ξέρω αναμασούν αυτήν την καραμέλα.
    Αφήστε με να σας δώσω μια …. Αυστριακή λογική των πραγμάτων.
    Ο οικονομικός φιλελευθερισμός είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ συνθήκη για την ύπαρξη του πολιτικού φιλελευθερισμού, δεν μπορεί να υπάρξει πολιτικός φιλελευθερισμός όταν δίνουμε το δικαίωμα στην εξουσία να περιορίζει τις οικονομικές ελευθερίες του ατόμου. Σε καμια περίπτωση στην καταγεγραμμένη ιστορία δεν μπόρεσε μια κοινωνία να περιορίσει τις οικονομικές ελευθερίες και ταυτόχρονα να παρέχει πολιτικές ελευθερίες σε όλους , η οικονομία ορίζει και επιβάλει την πορεία των πραγμάτων σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατο οι περιορισμοί να μείνουν μονο στο οικονομικό επίπεδο , οι μηχανισμοί οικονομικής καταστολής αναγκαστικά θα γίνουν μηχανισμοί καταστολής των ελευθεριών γενικότερα.
    Εδώ πρέπει να κάνω μια παρένθεση και να απαντήσω στην ερώτηση και ταυτόχρονα απάντηση που γεννήθηκε μέσα σε πολλούς διαβάζοντας την προηγουμενη παράγραφο , σκεφτήκαν : «Και η Σουηδία???»
    Όχι δεν είμαι προφήτης, αλλα οι αριστεροί είναι πολύ προβλέψιμα οντα , όταν πιάνουν ένα τέτοιο θέμα αναγκαστικά θα αναφέρουν την Σουηδία ….
    Ο τρόπος που χρησιμοποιείται το Σουηδικό μοντέλο στην Ελληνική αριστερά είναι εντυπωσιακό παράδειγμα δημιουργίας αστικού μύθου και «cherry picking», του φαινομενου δηλαδή να διαλέγουμε από μια ιστορία μονο τα κομμάτια που μας αρέσουν και να αγνοούμε τα υπόλοιπα. Η Σουηδία λοιπόν μετά από δεκαετίες καθαρής φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής και έχοντας γίνει πολύ πλούσια χώρα δημιούργησε έναν σοσιαλισμό χωρίς μονιμότητα στο δημόσιο , χωρίς προστατευμένα επαγγέλματα , με τεραστια κινητικότητα στην εργασία και γενικά με χαρακτηριστικά που ούτε οι φιλελεύθεροι δεν έχουν τολμήσει να προτείνουν στην Ελλάδα.
    Αλλα ακόμα και σε αυτή του την μορφή τελικά ο σοσιαλισμός απέτυχε δημιουργώντας ελλείμματα και στερώντας τελικά ελευθερίες με ένα τρόπο που πολύ όμορφα περιεγράφει η φράση «Όταν σεβόμασταν την ελευθερια ενός υπαλληλου στο να έχει δουλειά και με κρατικά λεφτά σώζαμε από την χρεοκοπία την εταιρεία που δούλευε , στην ουσία στερούσαμε την ελευθερια στο να βρούν δουλειά σε άλλους δέκα! Μην αφήνοντας το άρρωστο δέντρο να πέσει δεν επιτρέπαμε να γεννηθούν τα δέκα δεντράκια που θα ανταγωνιστούν στο δασος για να πάρουν την θέση του».
    Εδώ και χρονια το Σουηδικό μοντέλο λοιπόν έχει εγκαταλειφθεί και η Σουηδία έχει στραφεί σε καθαρά φιλελεύθερες λύσεις, μην το πείτε όμως στους Έλληνες αριστερούς γιατί ζούνε ακόμα με την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει!

    Γιατί όμως θα μου πείτε τελικά φοβόμαστε τόσο τον οικονομικό φιλελευθερισμό? Γιατί μπερδεύουμε την ελευθερια με την ασυδοσία? Γιατί η λέξη «αχαλίνωτος» έχει μπει τόσες φορές δίπλα στην λέξη καπιταλισμός που νομίζει κανεις ότι είναι ένα?
    Το θέμα είναι καθαρά πολιτισμικό. Θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές κοινωνίες εκτός από την δική μας που βρίσκουν φοβερα τρομακτικό τον μύθο του μπαμπούλα των αγορών ενώ πολλές άλλες κοινωνίες γελάνε με αυτόν τον μύθο και μας κοροϊδεύουν για την αφέλεια μας.
    Σε κοινωνίες που η ενηλικίωση επιβάλλεται νωρίς στην ζωή του ανθρώπου ο φιλελευθερισμός δεν τρομάζει κανέναν. Ο ενήλικος πιστεύει στις δυνάμεις του , δεν τρομάζει με την ιδέα της ζωής ως στίβο δημιουργίας , αυτόν τον στίβο τον αποζητά και τον θέλει ΕΛΕΥΘΕΡΟ ,γιατί όσο πιο ελεύθερος ο στίβος τόσο πιο αξιοκρατικός και ξέρει ότι ο ανταγωνισμός είναι η βάση κάθε αξιοκρατίας στην κοινωνία.
    Σε κοινωνίες που η οικογένεια καθυστερεί ή πολλές φορές ακυρώνει την ενηλικίωση (εμείς , ο Ευρωπαϊκός νότος , η λατινική Αμερική) οι φοβίες και οι μπαμπούλες κυριαρχούν. Ο κόσμος προτιμά να πιστεύει σε ένα σύστημα που θα φέρει αξιοκρατία … εξ ουρανού , χωρίς ανταγωνισμό. Η αδυναμία του ατόμου να διαχειριστεί ως ενήλικος τις προκλήσεις της ζωής ,του δημιουργούν την υποσυνείδητη ανάγκη για πατερούληδες , προστάτες και ένταξη σε μεταφυσικού τύπου συλλογικότητες , που υπόσχονται τον επίγειο παράδεισο με το τέλος της ιστορίας.
    Δεν είναι τυχαίο δε ότι και στις χώρες που η αριστερά είναι παραδοσιακά ισχυρή η δύναμη της πέφτει ραγδαία όσο αυξάνεται η ηλικία. Η άτιμη η ενηλικίωση βλέπεις …..

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kubi,
    θεωρείς ότι έχεις ανακαλύψει την Αμερική με τις κοινοτοπίες που λες.
    Δεν ζήτησα πουθενά κατάργηση των αγορών ή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αν το έκανα θα ήμουν κομμουνιστής και προφανώς δεν είμαι, όχι για άλλο λόγο αλλά για τους λόγους που απαριθμείς. Δεν είμαστε άγγελοι και ελλοχεύει ο πολιτικός ολοκληρωτισμός.
    Το μέγα ερώτημα και δεν είναι αυτό θέμα του άρθρου αυτού είναι μέχρι που οι Αγορές και η ιδιωτική πρωτοβουλία, μέχρι που το Κράτος και κάτω από ποιες αρχές λειτουργεί η κοινωνία.
    Αν οι αρχές της προστασίας των πραγματικά αδύνατων, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, αν η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται π.χ. όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για τη μόρφωση του φτωχόπαιδου στο μέγιστο βαθμό, αν αυτά δεν μπουν στην προμετωπίδα της, τότε ο όποιος οικονομικός φιλελευθερισμός θα οδηγήσει σε μια Κόλαση των αρπακτικών και των θυμάτων τους, που θα πετάγονται στον Καιάδα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και του περιθωρίου, κάτω από τους νόμους των αυτόματων ρυθμίσεων.
    Σε πολιτική Κόλαση επίσης θα οδηγήσει ο οικονομικός ολοκληρωτισμός που επιτρέπει στον κεφαλαιοκράτη να νοθεύει τη Δημοκρατία μέσα από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ που ελέγχει, πράγμα που γίνεται όχι μόνο στη διεφθαρμένη χώρα μας αλλά παντού.
    Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι τόσο απλά όπως νομίζεις πως έχεις ανακαλύψει ότι είναι.

   • Ο/Η Kubi λέει:

    @laskaratos
    Δεν ξέρω αν έχω ανακαλύψει την Αμερική αλλα το σχόλιο σας δείχνει πως εσείς δεν την έχετε ανακαλύψει στα σίγουρα!
    Τι άλλο να υποθέσω όταν αναμασάτε αντί απαντήσεως χιλιοειπωμένες , δακρυβρεχτες , κοινοτυπίες για φτωχόπαιδα , αρπακτικά , Καιάδες και μεγιστάνες των ΜΜΕ!
    Λες και διαβάζω ανακοίνωση κάποιας συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Και δεν έχω τίποτα μαζί τους , αν μιλούν για τον Marx θα κάτσω να τους ακούσω ,τον έχουν διαβάσει στα σίγουρα , αλλα όταν μιλάνε για φιλελευθερισμό λένε αρλούμπες μιας και ούτε έχουν ανοίξει βιβλίο ποτέ απλά αναμασούν αυτό που νομίζουν ότι είναι. Αυτό κάνετε και εσείς στην απάντηση σας , αναμασάτε κοινότυπες για κάτι που ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι ξέρετε αλλα στην ουσία δεν έχετε ιδέα.
    Στην ουσία θέτετε δυο θέματα , πρώτο το θέμα των ίσων ευκαιριών σε μια ανοιχτή κοινωνία και δεύτερο το θέμα της ικανότητας των πλουσιων να ελένξουν παρασκηνιακά το σύστημα προς όφελος τους.

    Τι κάνει λοιπόν το φτωχόπαιδο σας να μην έχει ίσες ευκαιρίες?
    Πρώτα από όλα ένα σύστημα παιδείας που δεν του δίνει τα απαραίτητα εφόδια. Ένα κρατικό σύστημα παιδείας δηλαδή που τοποθετεί τον μαθητή ανάλογα με την γεωγραφική του θέση. Σε υποβαθμισμένη περιοχή ζεις? Σε υποβαθμισμένο σχολείο θα πας! Ένα κρατικό σύστημα που κάνει τον εκπαιδευτικό δημόσιο υπάλληλο που ο μισθός του δεν αφορά την απόδοση του!
    Ναι θα μου πείτε , έχει προβλήματα το σύστημα αλλα είναι δωρεάν. Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα είναι εναντίων των φτωχών αυξάνοντας και όχι μειώνοντας τις ανισότητες και φυσικά δεν είναι δωρεάν. Κοστίζει όχι μονο τα χρήματα που ξοδεύουμε ως κράτος για την παιδεία αλλα επειδή είναι κάκιστο κοστίζει και μερικά δισεκατομμύρια τον χρόνο σε παραπαιδεία.
    Από την άλλη την λέει ο φιλελευθερισμός για αυτό? «Πετάξτε αμόρφωτα τα φτωχόπαιδα στον Καιάδα» όπως εσείς νομίζετε? Όχι φυσικά, ο φιλελευθερισμός είναι υπέρ μιας κρατικά χρηματοδοτούμενης παιδείας από τους φορολογουμενους, όχι όμως για τους πλουσιους , οι πλούσιοι στον φιλελευθερισμό εμ πληρώνουν φόρους εμ δεν τους παρέχεται καμία παιδεία. Το κράτος οφείλει να παρέχει στους φτωχούς παιδεία όχι όμως γκετοποιώντας τους αλλα δίνοντας τους την δυνατότητα να επιλέξουν το σχολείο που προτιμούν. Δίνει τα λεφτά σε αυτούς και όχι στο σχολείο, το σχολείο πρέπει να τα κερδίσει παρέχοντας καλές υπηρεσίες.

    Παρ όλα αυτά ας υποθέσουμε ότι το φτωχόπαιδο της ιστορίας μας βγει κούτσουρο από το σχολειό , χωρίς δεξιότητες που θα του εξασφάλιζαν μια εργασία, τι κάνει το παρόν σύστημα για αυτόν? Του παρέχει κάκιστα και ελλειπέστατα εφόδια μέσω προγραμμάτων του ταμείου ανεργίας και τον αποκλείει από την εργασία μέσο του πλέων αντεργατικού και εναντίων των φτωχών νόμο που υπάρχει , το κατώτατο ημερομίσθιο.
    Η ανεργία στην Ελλάδα έχει χτυπήσει τους Αλβανούς μετανάστες λιγότερο από τους Έλληνες , ξέρετε γιατί? Μα γιατί δουλεύουν με ψίχουλα θα μου πείτε , λάθος. Οι Αλβανοί στις μέρες μας είναι καλοπληρωμένοι τεχνίτες και όχι ανειδίκευτοι εργάτες.
    Τους έχει χτυπήσει η ανεργία λιγότερο γιατί έχουν αποκτήσει δεξιότητες. Ήρθαν χωρίς μόρφωση οι περισσότεροι , χωρίς να γνωρίζουν επάγγελμα και χωρίς καν να ξέρουν την γλώσσα. Είχαν μονο ένα εφόδιο σε σχέση με τους Έλληνες , ο νομος περί κατωτατου ημερομισθιου δεν ίσχυε για αυτούς μιας και ήταν παράνομοι! Και τι απέγιναν? Φτηνή κακοπληρωμένη μάζα στον Καιάδα των άπληστων αφεντικών όπως λέει η αριστερά?
    Όχι! Πρόκοψαν , ξέφυγαν από την κακοπληρωμένοι εργασία τάχιστα , φτιάξαν οικογένειες και σπίτια , δημιούργησαν επιχειρήσεις. Την ώρα που το φτωχόπαιδο της ιστορίας μας ψάχνει ακόμα για δουλειά. (ή ψάχνει διορισμό στο δημόσιο τελικά?).

    Τέλος η ικανότητα του ισχυρού να ελέγξει το σύστημα είναι υπαρκτή σε όλα τα καθεστώτα, φιλελεύθερα , σολιαλδημοκρατικά και κομμουνιστικά. Που είναι η ικανότητα αυτή μικρότερη και που μεγαλύτερη είναι το θέμα. Μικρότερη είναι φυσικά εκεί που ο ελεύθερος ανταγωνισμός δημιουργεί στον καταναλωτή την δυνατότητα να επιλέξει. Στην περίπτωση των ΜΜΕ που θέσατε μικρότερη επιρροή έχουν οι μεγιστάνες του χώρου αυτού σε καθεστώς πλήρης απελευθέρωσης αδειών , μετά στις χώρες σαν εμάς που δόθηκαν 5-10 άδειες, και τέλος απόλυτη επιρροή όταν υπάρχει μονο μια άδεια που την έχει το κόμμα που είναι και πατέρας και Θεός και μεγιστάνας …..

    Μην μένετε στο προφανές , πηγαίντε ένα επίπεδο παραπέρα και θα δείτε ότι δεν είσαστε υποψιασμένος , απλά νομίζετε ότι είστε.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kubi,
    @»Το κράτος οφείλει να παρέχει στους φτωχούς παιδεία όχι όμως γκετοποιώντας τους αλλα δίνοντας τους την δυνατότητα να επιλέξουν το σχολείο που προτιμούν. Δίνει τα λεφτά σε αυτούς και όχι στο σχολείο, το σχολείο πρέπει να τα κερδίσει παρέχοντας καλές υπηρεσίες».

    Πως δεν το είχα σκεφθεί.
    Το Κράτος θα δίνει κουπόνια στις οικογένειες των φτωχόπαιδων να γράφουν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο και στου Μωραϊτη, κι αυτά θα ενσωματώνονται άνετα εκεί δίπλα στο γιό του Σαμαρά και του Τσίπρα (πάει ήδη σε ακριβό ιδιωτικό νηπιαγωγείο).
    Κανένα φτωχόπαιδο δεν θα φύγει από το Πέραμα να πάει σε ιδιωτικό και αν το κάνει είναι θέμα ημερών να ξεβραστεί από εκεί μέσα.
    Το Κράτος οφείλει δωρεάν δημόσια Παιδεία υψηλής ποιότητας και στο τελευταίο τσιγκανάκι.
    Τα υπόλοιπα να τα πείτε στις φιλάνθρωπες κυρίες της τοπικής Π.Ψυχικού της ΝΔ.

   • Ο/Η Kubi λέει:

    Χαίρομαι που η απάντηση σας δεν περιείχε προσβολές (στις οποιες απάντησα με προσβολές είναι η αλήθεια με την λογική πως αφού κάποιος ανώνυμος που δεν έχει καν το θάρρος της γνώμης του σε προσβάλει στο διαδίκτυο δεν έχεις λόγο να μην τον προσβάλεις ανώνυμα και εσύ).
    Παρακαλώ μην με βάζεις να υπερασπιστώ τον Ελάχιστο Τσίπρα! Έχει κάθε δικαίωμα να παρέχει στο παιδί του την καλύτερη δυνατή μόρφωση όπως όλοι μας.
    Όταν πουλούσε το παραμύθι «ζω στην Κυψέλη» τον κριτίκαρα. Τυχαία βρέθηκα βλέπεις στην πολυκατοικία που ζει και αν αυτό είναι «Κυψέλη» εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης! Πολυτελέστατα, τεραστια οροφοδιαμερίσματα που έκαναν εμενα (που ζω στην Βούλα) να μείνω με ανοιχτό το στόμα! Όλη η Αθηνα πιάτο σε μια θεα που δεν υπάρχει! (και στην αγορά κοστίζει)
    Αλλα τώρα που του την λες για το νηπιαγωγείο του παιδιού του έχει δίκιο, τι να κάνουμε?

    Στο θέμα μας τώρα.
    Το παιδί από την Νίκαια (τυχαία η επιλογή περιοχής) δεν θα πάει στου Μωραΐτη ή στο Αμερικανικο Κολέγιο που πάει ο γιος του Σαμαρά (αδίκως τα έβαλες με το παιδί παρεπιπτόντως). Θα πάει σε να καλύτερο σχολειό από αυτό που πάει , λίγο είναι?
    Για να το κάνω λιανά , σήμερα το παιδί αυτό από την Νίκαια κοστίζει γύρω στα 5 χιλιάδες ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Τα δίδακτρα σε καλό ιδιωτικό κοστίζουν από 5 έως 8 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. κατάλαβες τι σημαίνει αυτό?
    Το Ελληνικό κράτος ξοδεύει για να παρέχει ΚΑΚΙΣΤΗ παιδεία στα παιδιά από την Νίκαια όσα ξοδεύει ένας εύπορος για να στέλνει το παιδί του σε καλό ιδιωτικό!!!!
    Σχολικά λεωφορεία , εσωσχολικές δραστηριότητες , μηδέν καταλήψεις, δάσκαλοι έτοιμοι να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα που τους θέσεις , με τα ίδια λεφτά!!
    Τι προτείνει ο φιλελευθερισμός? Άσε τον εύπορο να τα πληρώνει , άσχετα με το ότι πληρώνει φόρους. Στον φτωχό όμως δώστου την δυνατότητα να πάρει τα 5 χιλιάρικα που του αναλογούν και να αλλάξει την μοίρα του παιδιού του! Τόσο κακό είναι? Αγαπάς τελικά ή μισείς τους φτωχούς?
    Δεν σου μιλάω ως άσχετος , έχω τρία παιδιά στο εκπαιδευτικό σύστημα και έχω δοκιμάσει και τα ιδιωτικά και τα δημοσια σχολεια. Σαν χαζός και εγώ έβαλα τα παιδιά μου στο δημόσιο που και εγώ φοίτησα μέχρι που κατάλαβα ότι ούτε μάθημα γινόταν , ούτε αξιοκρατία υπήρχε και τελικά το μονο που μάθαιναν τα παιδιά ήταν να κάνουν μπάφους! Όταν δε ζητούσες τα ρέστα από τον καθηγητή αυτός ήταν ανύπαρκτος , άφαντος , εξαφανισμένος!
    Για αυτό σου λέω , μην τα βάζεις με τον Τσίπρα , άλλο το να μιλάς μπαρουφολογόντας για «δικαια , δημόσια και δωρεάν (εδώ γελάμε) παιδεία» και άλλο να έχεις το δικό σου παιδί εγκλωβισμένο σε ένα άχρηστο σύστημα!!!
    Εντάξει εγώ είμαι «Π.Ψυχικο» , εσύ τι ζόρι τραβάς και δεν θες το παιδί από την Νίκαια να πάρει παραπλήσια αν όχι ίδια μόρφωση με τα δικά μου παιδιά?

   • Ο/Η AnefOriwn λέει:

    «Κοινοτοπίες» ή «κοινοτυπίες»;

    Ο Kubi τελικά ΔΕΝ είναι την Αμερική που ανακάλυψε, αλλά την τασσιηνόπιτταν [ταχινόπιτα], όπως λέμε κι ΕΜΕΙΣ εδώ στην Κύπρο! Χιλιοειπωμένα αυτά που γράφει και λαλεί κι εκφράζει ξεκάθαρα αυτό που ονομάζεται νεοφιλελευθερισμός. Αλήθεια ποιες είναι οι «πολλές άλλες κοινωνίες [που] γελάνε με αυτόν τον μύθο [σημ. δική μου: το μπαμπούλα των αγορών] και μας κοροϊδεύουν για την αφέλεια μας»; Ή τι είναι εκείνο που δεν έχει επιτρέψει σε τόσες και τόσες «κοινωνίες» [προφανώς χώρες θέλει να πει ο νεοφιλελεύθερος σχολιογράφος του Blog] ανά τον κόσμο [κι όχι μόνο «εμείς, ο Ευρωπαϊκός νότος, η λατινική Αμερική»], να «ενηλικιωθούν»;

    *****************************
    Κύριε Λασκαράτε,
    Πολλές είναι οι διαφωνίες και οι ενστάσεις ΜΟΥ με το κυρίως κείμενο αυτής της ανάρτησης ΣΑΣ [αλλά και σωστές οι επισημάνσεις σας για τον λανθάνων εθνικισμό του Μπογιόπουλου, σε σχέση με τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Θράκης], αλλά δυστυχώς ΔΕΝ βρήκα χρόνο να τις καταθέσω. Εκείνο που θα ‘θελα να σημειώσω με αφορμή αυτήν την παρέμβαση ΜΟΥ, αλλά και τις τοποθετήσεις ΣΑΣ ότι «πιστεύετε στο δημοκρατικό σοσιαλισμό» και ότι «δεν είστε κομμουνιστής» [γιατί αυτή η απολογητική συμπεριφορά απέναντι σ’ ένα νεοφιλελεύθερο;], είναι ότι κι ΕΣΕΙΣ εξιδανικεύοντας τον πολιτικό φιλελευθερισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραγνωρίζεται ότι αυτός αποτελεί και το άλλοθι της για τις οικονομικό της (νεο)φιλελευθερισμό, δηλ. της είναι αναγκαίος για να τροχοδρομεί ή/και να επικαλύπτει/καμουφλάρει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της… Κι αυτό δεν αποτελεί κομμουνιστικό αφορισμό, αξίωμα ή σύνθημα, γι’ αυτό αν τις προσεχείς μέρες βρω χρόνο, θα το αναλύσω…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κοινοτοπίες.
    Σωστά χρησιμοποίησα τον όρο.

    http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B1

    κοινοτυπία < ουσιαστικό κοινοτοπία, με αντικατάσταση του δεύτερου συνθετικού τόπος με τύπος < μεταφραστικό δάνειο από την αγγλική common type

    κοινοτυπία θηλυκό
    αδόκιμος όρος που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην καθομιλούμενη αντί του κοινοτοπία→ δείτε τη λέξη: κοινοτοπία.
    ______________

    Δεν απολογούμαι στον νεοφιλελεύθερο σχολιαστή μας.
    Στη Δ. Ευρώπη γίνονται σεβαστά περισσότερο από οπουδήποτε αλλού τα ατομικά δικαιώματα. Από εκεί και πέρα για πολλούς ανθρώπους οικονομικά και εκεί υπάρχει μια μικρή ή μεγάλη Κόλαση, άστεγοι άνεργοι, ασθενείς χωρίς ή με κακή περίθαλψη κλπ ειδικά σε περιόδους κρίσης.

   • Ο/Η Kubi λέει:

    @Aneforiwn
    Είναι αλήθεια περίεργο πως στο καλό αν αναμασάς ξεπερασμένες , μουμιοποιημένες , δοκιμασμένες και αποτυχημένες δοξασίες διακοσίων ετών σε αυτή την χωρα λέγεσαι προοδευτικός!
    Αν όμως αναφέρεις μια άποψη , που δεν επιχειρεί σε καμια περίπτωση να γίνει δόγμα και απόλυτη αλήθεια ,και που οι εκπρόσωποι της έχουν «σηκώσει» ουκ ολίγα νόμπελ οικονομικών, τότε λες πράγματα …. χιλιοειπωμένα!
    Βασικά φίλε μου θα ήθελα πολύ αυτά που …. λαλώ να είναι ακόμα πιο χιλιοειπωμένα , μπορεί τα πράγματα να ήταν καλύτερα για όλους μας.
    Μπορεί ακόμα ακόμα αν η λέξη νεοφιλελευθερισμός δεν ήταν κάτι σαν βρισιά , η Κύπρος να μην είχε καταφέρει από πλεονάσματα μέσα σε πέντε χρόνια αριστερής διακυβέρνησης να πάει …. κουβά!
    Όσο το ποιές είναι οι άλλες κοινωνίες που γελάνε με τους μύθους μας , εκφράζω προσωπική και φυσικά υποκειμενική γνώμη. Η επαφή που έχω με φίλους στην βόρεια Ευρώπη με κάνει να πιστεύω πως οι μύθοι των αγορών που μας πίνουν το αίμα και των Σόρος που αν πατήσουν το πόδι τους στην … ιερή μας γη θα την μολύνουν (περίεργο δεν είναι ότι σε αυτές τις αρλούμπες άκρα δεξιά και αριστερά συμφωνούν απόλυτα?), είναι ελάχιστα ως καθόλου διαδεδομένοι.
    Αλήθεια έχεις διαβάσει ΕΝΑ βιβλίο κάποιου φιλελεύθερου οικονομολόγου? Είσαι τόσο βέβαιος πως ότι δεν σου αρέσει σε αυτή την γη είναι «νεοφιλελεύθερο» αλλα τα περισσότερα πίστεψε με δεν είναι , απλά κάποιος σου είπε ότι είναι και εσύ το πίστεψες.

    Τέλος το γιατί μερικοί λαοί δεν ενηλικιώνονται δεν το ξέρω. Ρώτα τον Ράμφο , αυτός λέει κάτι ακαταλαβίστικα σε αυτό το θέμα ……

   • Ο/Η AnefOriwn λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,

    Το ερώτημα ΜΟΥ «Κοινοτοπίες» ή «κοινοτυπίες», απευθυνόταν προς τον σχολιογράφο Kubi. Ευχαριστώ πάντως για τη διευκρίνηση…

    Σίγουρα «στη Δ. Ευρώπη [μπορεί να] γίνονται σεβαστά περισσότερο από οπουδήποτε αλλού τα ατομικά δικαιώματα» [ας πούμεν από την Ουκρανία, την Ινδία ή το Αφγανιστάν], αλλά πώς κτίστηκε αυτό, ή ποιοι πληρώνουν μέχρι σήμερα, ή ακόμα και τώρα το τίμημα. Γενικώς όμως δεν νοούνται ατομικά δικαιώματα χωρίς παράλληλα να υπάρχει και οικονομική απεξάρτηση/απελευθέρωση…

    Τέλος, επαναδιατυπώνω την τοποθέτηση ΜΟΥ στο πρώτο σχόλιο μου, καθότι μπορεί να μην γίνει κατανοητή λόγω συντακτικού λάθους:
    «… κι ΕΣΕΙΣ εξιδανικεύοντας τον πολιτικό φιλελευθερισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραγνωρίζετε ότι αυτός αποτελεί και το άλλοθι της για τον οικονομικό της (νεο)φιλελευθερισμό, ο οποίος τής είναι αναγκαίος για να τροχοδρομεί ή/και να επικαλύπτει/καμουφλάρει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της…»

  • Ο/Η AnefOriwn λέει:

   Συν-σχολιογράφε Kubi,

   Δυο τρία λόγια μια κι ανοίξανε κουβέντα:

   1. Κατ’ αρχάς να σημειώσω ότι είναι ατυχές [το λιγότερο], αντιπαραγωγικό κι ανούσιο να χρησιμοποιείς, σε μια εν δυνάμει συζήτηση, βαρύγδουπες εκφράσεις και επιθετικούς χαρακτηρισμούς του τύπου «ξεπερασμένες, μουμιοποιημένες, δοκιμασμένες και αποτυχημένες δοξασίες διακοσίων ετών» για να χαρακτηρίσεις τες απόψεις του Συνομιλητή ΣΟΥ, χωρίς μάλιστα ΚΑΜΙΑ προσπάθεια να τεκμηριώσεις τις συνθηματολογίες, τα αξιώματα και τους αφορισμούς ΣΟΥ… Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αντιδράσει και η απέναντι πλευρά [δηλ. ο Συνομιλητής ΣΟΥ] και να χρησιμοποιήσει τους ίδιους χαρακτηρισμούς, γιατί ΟΥΤΕ ο (νεο)φιλελευθερισμός αποτελεί σύγχρονο τρόπο σκέψης [χρονολογείται από αιώνος] κι έχει ευρέως δοκιμαστεί και παταγωδώς ΑΠΟΤΥΧΕΙ! Και ΔΕΝ έχει βοηθήσει ΠΟΣΩΣ στην αποκαλούμενη από ΣΕΝΑ «ενηλικίωση» των λαών. [Και δεν είναι ΜΟΝΟ «μερικοί λαοί [που] δεν ενηλικιώνονται»]… Φυσικά μπορεί να ΜΗΝ σε ενδιαφέρει η διεξαγωγή ενός πραγματικού διάλογου [απλώς θες να πεις να δικά ΣΟΥ – και είναι ευδιάκριτη η έπαρση και η υπεροψία ΣΟΥ], οπόταν πάω πάσο…

   2. Δεύτερον, στο ερώτημα ΜΟΥ «Αλήθεια ποιες είναι οι “πολλές άλλες κοινωνίες [που] γελάνε με αυτόν τον μύθο [σημ. δική μου: το μπαμπούλα των αγορών] και μας κοροϊδεύουν για την αφέλεια μας”», κάνεις τα εξής μελετημένα κι αποστομωτικά σχόλια:
   «… το γιατί μερικοί λαοί δεν ενηλικιώνονται δεν το ξέρω. Ρώτα τον Ράμφο , αυτός λέει κάτι ακαταλαβίστικα σε αυτό το θέμα»… — Προφανώς ο ελιτισμός ΣΟΥ έχει διαχωρίσει τους λαούς σε ενήλικες κι ανήλικους. Όμως όταν ΕΣΥ δεν καταλαβαίνεις τον όποιο Ράμφο, θα τον καταλάβω ΕΓΩ; Δεν τον σχολιάζουν τα τόσα βιβλία φιλελεύθερων οικονομολόγων που ΕΣΥ διάβασες;
   «Όσο το ποιές είναι οι άλλες κοινωνίες που γελάνε με τους μύθους μας, εκφράζω προσωπική και φυσικά υποκειμενική γνώμη…» — Τότε γιατί θεωρείς ότι αυτά που λαλείς αποτελούν αυθεντία; Κι αλήθεια «η βόρεια Ευρώπη [όπου] έχεις φίλους» από πόσες χώρες αποτελείται; Να υποθέσω ότι είσαι υπέρ μιας Ευρώπης ειδικότερα κι ενός Κόσμου πολλών ταχυτήτων;

   3. Σε σχέση με όσα αναφέρεις [έστω και ακροθιγώς] για την Κύπρο, μ’ όλο τον σεβασμό παρατηρώ ότι ΔΕΝ κατέχεις το αντικείμενο. Ξέρεις πως δημιουργήθηκαν τα πλεονάσματα στα οποία αναφέρεσαι [αρχές της δεκαετίας του 2000] και τί τάξεως ήταν αυτά, ή/και πώς δημιουργήθηκαν τα σημερινά τεράστια [μεγέθους δισεκατομμυρίων] ελλείμματα;

   4. Και μια και αναφέρθηκες και σε νομπελίστες στα οικονομικά, απλώς θα κάμω νύξη στο γεγονός ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ νομπελιστών για σοβαρά ζητήματα της Οικονομίας. Ας πούμεν, ποια η σχέση μεταξύ των απόψεων του Μίλτον Φρίντμαν και του Πολ Κρούγκμαν; Ή ο δικός “ΜΑΣ” [ο κύπριος] νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον έκαμε και Πρόεδρο κάποιου Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, τι πρόσφερε για τη περιβόητη επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας…

   • Ο/Η Kubi λέει:

    . 1. Έχετε απόλυτα δίκιο στο ότι ο φιλελευθερισμός δεν είναι κάτι το καινούργιο , εγώ υπονόησα κάτι τέτοιο? «Government is the great fiction, through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.» Είχε γράψει ο Frederic Bastiat από τα μέσα του 19ου αιώνα.
    Δεν έχετε δίκιο στο ότι δοκιμάστηκε και απέτυχε, ο φιλελευθερισμός στην καθαρή του μορφή ούτε δοκιμάστηκε ούτε και θα μπορούσε να δοκιμαστεί ποτέ. Επιστημονική θεωρία είναι που κάποιοι την παίρνουν στα σοβαρά και εφαρμόζουν κάποιες από της αρχές της στην χωρα τους , κάποιοι όχι, τόσο απλά.
    Δεν είναι Βίβλος , δεν έχει αφιονισμένα παιδάκια να μοιράζουν τα φυλλάδια της στους δρόμους , δεν βασίζεται σε μυθολογίες ηρώων κρεμασμένους σε λάβαρα , με δυο λόγια δεν είναι θρησκεία όπως ο κομμουνισμός.
    Στις χώρες που κάποιες από τις αρχές της εφαρμόστηκαν τα αποτελέσματα κατά την γνώμη μου ήταν θετικά. Την αποτυχία εσείς που την είδατε?

    Η γνώμη μου για ένα σύστημα που δημιούργησε δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και την μεγαλύτερη στέρηση προσωπικών ελευθεριων που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος, πριν το στείλουν οι κοινωνίες στον αγύριστο , είναι αυτή που σας είπα.

    2. Το σχόλιο για τον Ράμφο ήταν χιούμορ , συγγνώμη αν δεν ήταν κατανοητό. Πάντως όντως δεν είμαι αυθεντία σε αυτά τα θέματα και δεν θα μπορούσα να σου αναλύσω κάτι τέτοιο σοβαρά.
    Δεν εκφράζω καμια αυθεντία και αν έτσι εκλαμβάνεις τα λόγια μου θα δω από που πηγάζει αυτό και θα προσπαθήσω να το διορθώσω.

    3. Ξέρω πως τα πλεονάσματα ήταν περιστασιακού χαρακτήρα αγαπητέ , και δεν ήταν μυστικό , και τότε που δημιουργήθηκαν οι διοικούντες την οικονομία της Κύπρου μιλούσαν για το ότι αυτά ήταν μια περιστασιακή επιτυχία. Από την άλλη δεν έπαυαν να είναι πλεονάσματα.
    Τα ελλείμματα της αριστερής διακυβέρνησης ήταν πέρα για πέρα διαρθρωτικά και δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως λόγω ιδεολογικών εμμονών.

    4. Φυσικά και υπάρχουν σοβαρές αντικρουόμενες απόψεις , έτσι λειτουργεί η επιστήμη . Την ανάγκη να συμφωνούν όλοι μπροστά μας για να μπορούμε εμείς σαν πρόβατα από πίσω να ακολουθούμε , οι φιλελεύθεροι δεν την έχουν.
    Εσύ δηλαδή είσαι διατεθειμένος να δόσεις 100 χρονια καιρό σε μια δικτατορία να αποδείξει αν μπορεί ή δεν μπορεί να φέρει τον επίγειο παράδεισο , αλλα κατηγορείς τον Πισσαρίδη που δεν κατάφερε να αλλάξει την Κυπριακή οικονομία σε έναν χρόνο από μια περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική θέση Συμβούλου ….
    Οι προτάσεις του είναι οι ακόλουθες , τα κάνατε αυτά για να μπορείς μετά να λες ότι δεν έκανε τίποτα?
    («Τα κυριότερα σημεία οικονομικής μεταρρύθμισης που θα υποστήριζα είναι τα εξής:
    Η παραγωγή πρέπει να είναι στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.
    Αν υπάρχουν κλάδοι που θεωρούνται πολύ ευαίσθητοι για τον ιδιωτικό τομέα ας παραμείνουν στο δημόσιο, αλλά θα πρέπει η διοίκηση τους να είναι αντίστοιχη με αυτή μιας ιδιωτικής εταιρίας. Ένα τέτοιο σύστημα εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα που είναι απαραίτητη σε μια ανοικτή οικονομία.
    Το κράτος, εκτός από τις πολιτικές του εξουσίες, στον οικονομικό τομέα ασχολείται μόνο με υποδομές, την ανισότητα και προστασία του άνεργου και χαμηλά αμειβόμενου νοικοκυριού. Δηλαδή το κράτος βοηθά τον ιδιωτικό τομέα στην ανάπτυξη και κοινωνική αξιοπρέπεια.
    Ο εργοδότης έχει ευελιξία στην εκλογή αριθμού θέσεων εργασίας, ωραρίου και απολύσεων, μέσα στα πλαίσια των κανόνων καλής απασχόλησης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που εδρεύει στη Γενεύη ή του ΟΟΣΑ, που εδρεύει στο Παρίσι.
    Οι μισθοί, και ίσως άλλοι όροι εργασίας (όπως υπερωρίες κλπ.), καθορίζονται με συλλογικές συμβάσεις μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

    Είναι απαραίτητο οι μισθοί να αντανακλούν την παραγωγικότητα της εταιρείας και εργαζομένου, και όχι τη δύναμη και πολιτική επιρροή της συντεχνίας ή του εργοδότη. Τα μονοπώλια καταργούνται και από τις δύο πλευρές, εργάτη και εργοδότη»)

   • Ο/Η fuck work, let's go for fishing λέει:

    @Kubi μην πανικοβάλλεσαι και κράτα μια πετσέτα

    Ύστερα από συνετή και ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων (πάντα μέσα στο πνεύμα που θα αυγατίσει το ένα ευρώ για να το κάνει δύο και ούτω καθ’ εξής) παραθέτω μεγάλες επιτυχίες της εφαρμογής του μοντέλου του οικονομικού φιλελευθερισμού σε μία από τις κοιτίδες του:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Environmental_disasters_in_the_United_States
    http://www.mnn.com/earth-matters/wilderness-resources/photos/americas-10-worst-man-made-environmental-disasters/the

    Υγ: Δεν είμαι κομμουνιστής για να μου αντιπαραθέσεις αντεπιχειρήματα που κατατροπώνουν τον πρώην υπαρκτό κρατικό καπιταλισμό! Ούτε απολογητής του θετικισμού για να μου παραθέσεις επιχειρήματα περί επιστημονικότητας των φιλελεύθερων θεωριών. Δεν ανήκω σε καμία ιδεολογία γιατί όλες είναι μορφές ψεύτικης συνείδησης.

    Επειδή βλέπω ότι είσαι διατεθειμένος να δώσεις κι’ άλλο χρόνο στον φιλελευθερισμό γιατί θεωρείς ότι μετά από χονδρικά 300 χρόνια κεφαλαιοκρατικής κοινωνικής αναπαραγωγής τα προβλήματα του ανθρώπινου βίου λύνονται αντί να διογκώνονται τότε σε προειδοποιώ ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης.

   • Ο/Η AnefOriwn λέει:

    Σχολιογράφε Kubi,

    Η τοποθέτηση ΣΟΥ «Δεν έχετε δίκιο στο ότι δοκιμάστηκε και απέτυχε, ο φιλελευθερισμός στην καθαρή του μορφή ούτε δοκιμάστηκε ούτε και θα μπορούσε να δοκιμαστεί ποτέ. [Ερώτημα δικό ΜΟΥ: Γιατί τον υποστηρίζεις τότε;] Επιστημονική θεωρία είναι που κάποιοι την παίρνουν στα σοβαρά και εφαρμόζουν κάποιες από της αρχές της στην χωρα τους, κάποιοι όχι, τόσο απλά…», θα μπορούσε να παραφραστεί κι έτσι: «Δεν έχετε δίκιο στο ότι δοκιμάστηκε και απέτυχε, ο Σοσιαλισμός στην καθαρή του μορφή ούτε δοκιμάστηκε […] Επιστημονική θεωρία είναι που κάποιοι την παίρνουν στα σοβαρά και εφαρμόζουν κάποιες από της αρχές της στην χωρα τους, κάποιοι όχι, τόσο απλά…»
    Πάντως με τις διάφορες τοποθετήσεις ΣΟΥ υπέρ του λεγόμενου φιλελεύθερου καπιταλισμού [αν και μετά τις διαφοροποιείς με μέρει] δίνεις την εντύπωση ότι ανακάλυψες τον τροχό…

    Αναφορικά μ’ αυτά που λέει ο Πισσαρίδης και που παραθέτεις: Οικονομική μεταρρύθμιση κάνεις όταν έχεις έστω και υποτυπωδώς οικονομία και τάσεις για ανάπτυξη. Όμως το ευφάνταστο “κούρεμα” των καταθέσεων [που αποτέλεσε κι αυτοαναίρεσης του ιδίου του καπιταλιστικού συστήματος] δεν άφησε προοπτικές για ανάπτυξης στην Κύπρο. Όλο για «επανεκκίνηση» της οικονομίας ακούμε [από τους (νεο) φιλελεύθερους κυβερνώντες και επανεκκίνηση δεν βλέπουμε.

 13. Ο/Η Omadeon λέει:

  κ. Λασκαράτε,

  Είπατε το εξής… φοβερό, που σας τιμά:

  Άσχετα με τα κίνητρα του συμβούλου του πατριώτη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Αϋφαντή, στη Σαμπιχά φέρθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ άνανδρα και αντιδημοκρατικά, πανικόβλητοι μη χάσουν την ψήφο των Τουρκογενών. Την απέσυραν χωρίς εξηγήσεις, τη συκοφάντησαν υπόγεια, δεν έθεσαν την απόσυρσή της σε ψηφοφορία και ο κ.Μηλιός δεν ντράπηκε να ψευδολογεί πως παραιτήθηκε.

  Εκτιμώ ιδιαιτέρως την ευαισθησία που δείξατε απέναντι στην ίδια τη Σαμπιχά, η οποία προφανώς κατέστη αποδιοπομπαίος τράγος κάποιων άλλων. Ποιών άλλων τώρα?… ΑΥΤΟ είναι το ερώτημα!

  -ΠΟΙΟΣ έντιμος άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει με την απάντηση που _ήδη_ δώσατε?

  Εχει σημασία που κι εσείς χρησιμοποιήσατε την έκφραση «στον ΣΥΡΙΖΑ»(=κάποιοι) και όχι «ο ΣΥΡΙΖΑ»(=εξ ολοκλήρου).

  Ωφελεί _μόνο_ την προπαγάνδα της κυβέρνησης, η εύκολη χρήση γενικεύσεων όπως «ο ΣΥΡΙΖΑ».

  Σαφέστατα, μπορούμε να πούμε «ΚΑΠΟΙΟΙ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ». Διότι σαφέστατα, κάποιοι άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, [ανεξάρτητα από δικά τους κολλήματα ή ελαττώματα], ύψωσαν ανάστημα αντίθετο με αυτές τις λαθροχειρίες, κι αυτό τους τιμά. Ενας εξ αυτών είναι ο Ελληνιάδης. Με τις ακραίες «πατριωτικές» απόψεις του οποίου για το λαϊκό τραγούδι δεν συμφωνώ, αλλά του βγάζω το καπέλλο για το ήθος και τις ανθρωπιστικές του αρχές.

  Οπως βλέπετε, ένας λόγος που ορισμένοι αντιπαθούμε το Μηλιό και ορισμένους άλλους, δεν έχει να κάνει με διχαστικές και πολωτικές γενικεύσεις τύπου… «πατριώτες-εικονολάτρες» ενάντια σε «αντιπατριώτες-εικονομάχους» (χαχαχα), που… στο τέλος θα καταστούν γελοία δίπολα τύπου… Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού (ααα χα χα χα), αλλά έχουν να κάνουν με κριτική συγκεκριμμένων πράξεων και έλλειψη ανθρωπιστικών αρχών, στην ΠΡΑΞΗ.

  Οι ανθρωπιστικές αρχές, όπως και η… κοινή λογική, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ έθνος ή πατρίδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιούνται όσοι τις υποδύονται να… φτύνουν την προσωπικότητα ή τα έθνη και τις πατρίδες ΑΛΛΩΝ ανθρώπων. Διότι τότε αποδεικνύουν ότι απλώς ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ότι τις έχουν.

  …ΙΔΙΩΣ όταν κακοποιούν την υπόληψη μιας φτωχής αλλά θαρραλέας τσιγγάνας, που δεν δίστασε να χτυπήσει ΟΛΕΣ τις πόρτες προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά της κοινότητάς της! Ε, και?

  Δικαιούται κι εκείνη να κάνει λάθη, ή να αντιπαθεί κάποιους που την έβλαψαν. Η λύσσα κάποιων εναντίον της ΗΔΗ δείχνει ΠΟΣΟ τη μισούν, χωρίς ίχνος ανθρωπιστικής ευαισθησίας. ΤΟΣΟ πολύ την μισούν, ώστε απέκρυψαν και τον ιστότοπο του ανθρωπιστικού συλλόγου της! Χρειάστηκε να τον αποκαλύψει ο…, παρεξηγημένος «Ιός», που δεν μασάει τα λόγια του όταν φέρνει στοιχεία στο άπλετο φως (ούτε και τη συκοφάντησε προσωπικά, όπως έκαναν αρκετοί άλλοι).

  Ανατριχιάζω με τσουβαλιαστικές γενικεύσεις, που συμφέρουν ΜΟΝΟ την προπαγάνδα της κυβέρνησης… αν και κατανοώ ότι είναι ανθρώπινες ή συγχωρητέες σε κάποιο βαθμό. Ας τις αφήσουμε όμως (μαζί με την κριτική τους) για.. _μετά_ τις εκλογές.

  Μακάρι να μην είμασταν σε μια τέτοια κρίσιμη προεκλογική περίοδο.Τότε δεν θα μας ένοιαζαν οι… Μουρούτηδες, που καραδοκούν να εκμεταλλευτούν όλα μας τα λάθη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Συμφωνώ και ευχαριστώ.
   Οι Μουρούτηδες βρίσκουν και κάνουν, έχουμε επιστήμονες μπαγαπόντηδες απέναντι σε ερασιτέχνες μικρομπαγαμπόντηδες αλλά και αθώους.
   Είπαμε «κάποιοι», στο ΣΥΡΙΖΑ όχι όλοι, υπάρχουν βέβαια και οι σιωπηλοί, υπάρχει και η προεκλογική περίοδος, δύσκολο πράγμα να μιλήσει κανείς.

  • Ο/Η Po λέει:

   Φίλε Omadeon, ευλόγως δηλώνεις ότι:
   «Aνατριχιάζω με τσουβαλιαστικές γενικεύσεις, που συμφέρουν ΜΟΝΟ την προπαγάνδα της κυβέρνησης… αν και κατανοώ ότι είναι ανθρώπινες ή συγχωρητέες σε κάποιο βαθμό. Ας τις αφήσουμε όμως (μαζί με την κριτική τους) για.. _μετά_ τις εκλογές».

   Από την άλλη, σκέψου κι αυτό: Όσοι θυμούνται το «81» το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα… Και τότε αν θυμάσαι, έλεγαν στον κόσμο της Αριστεράς, αφήστε «θα τα κανονίσουμε μετά τις εκλογές, προέχει να φύγει πρώτα η Δεξιά».

   Τότε ήρθε η Δεξιά, του ΠΑΣΟΚ.

   Μνήμη είναι αυτή.
   Και είναι βασανιστικά άτιμη.

   Αυτό μόνο φίλε Omadeon.

   • Ο/Η athriskos λέει:

    Πέραν των ψυχώσεων: «όποιος κάηκε από γάλα φυσάει και το γιαούρτι», «όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι»… είναι πολύ θετική η στάση απέναντι των υποψηφίων η οποία εκφράζεται με αυστηρότητα αντί της επιείκειας.

    Η στάση του ενθουσιασμού και της ελπίδας, από την μεριά των οπαδών, η οποία αρμόζει σε όχλο, βλάπτει σοβαρά την έτσι κι αλλιώς προβληματική συνέπεια των υποψηφίων και ολοκλήρου του κόμματός τους.

 14. Ο/Η athemita λέει:

  Reblogged this on Αθέμιτα://ήπιες μορφές ενάργειας… and commented:
  Αυστηρό κωλοδάχτυλο στον «έλληνα Λένιν» (aka Μπογιόπουλο)!

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  Yποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ
  XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/suntagmatologos-h.nikolopoulos-o-areios-pagos-den-mporei-na-apagoreusei-thn#ixzz30OqTWEHP

  Συνταγματολόγος Η.Νικολόπουλος: O Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει την Χρυσή Αυγή από τις ευρωεκλογές ΒΙΝΤΕΟ

  Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

  Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ηλίας Νικολόπουλος, αν και είναι πολιτικός αντίπαλος, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του επανέλαβε τα όσα υποστήριζε εδώ και καιρό για τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

  Στο ραδιόφωνο του καθεστωτικού βήματος είπε ότι κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει την Χρυσή Αυγή και οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

 16. Ο/Η του κώλου λέει:

  καλά και συ το πίστεψες;
  Πατριωτικό αντίδοτο είναι το φιλάρεσκο ραμολί που θα δείρει τη Μέρκελ και θα μας φέρει τα μάρκα από τη Ντοιτσλάνδη

  http://brexians.wordpress.com/2014/04/30/%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%8c%ce%bb-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1/

  νέο αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ

  Posted on 30/04/2014 by Demetrios Georgalas under ΕΛΛΗΝΙΚΑ,politics,thoughts

  «Προεδρική» γκάφα με τον Μανώλη Γλέζο

  Σε γκάφα ολκής εξελίσσεται η πανηγυρική αναγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλέζου με την επισήμανση ότι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής θα προεδρεύσει – ως γηραιότερο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – στην εναρκτήρια συνεδρίασή του, θέτοντας μάλιστα το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Και αυτό διότι, πλέοντας προφανώς σε θάλασσα άγνοιας για τα θέματα της Ευρωβουλής, οι αρμόδιοι για το θέμα κομματικοί παράγοντες δεν ενημέρωσαν τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Μανώλη Γλέζο ότι οι σχετικές με το θέμα διατάξεις του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άλλαξαν προ πενταετίας και έκτοτε δεν αναλαμβάνει την προεδρία της εναρκτήριας συνεδρίασης της Ευρωβουλής το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της. Εγινε δε αυτό για να απαλλαγεί άπαξ διά παντός η Ευρωβουλή από τις μεθοδεύσεις της Ακρας Δεξιάς και ειδικότερα του Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος φρόντιζε να εκμεταλλεύεται προς ίδιον κομματικό όφελος τις διατάξεις αυτές, προβάλλοντας απόψεις άρνησης του Ολοκαυτώματος και υποστηρίζοντας ότι το Αουσβιτς δεν ήταν παρά μια «λεπτομέρεια».

 17. Ο/Η anarmodios λέει:

  Εχετε επισκεφθεί ή έχετε συναναστραφεί, πρόσφατα ή και τις προηγούμενες δεκαετίες, απλούς έλληνες στην Θράκη, στις πόλεις και τα χωριά, και έχετε διαπιστώσει πως μεταξύ τους δρα ο …ελληνικός εθνικισμός;

  Διότι ο μόνος εθνικισμός που δρα στην Θράκη, μέσα στον πληθυσμό, είναι ο τουρκικός εθνικισμός. Και με την βοήθεια των εθνομηδενιστών αλλά και των διεφθαρμένων του ελληνικού πολιτικού συστήματος, εκτουρκίζει πομάκους και ρομά μέσω ψυχαναγκασμού στην παιδική τους ηλικία κυρίως. Με την αμέριστη συμβολή του διεφθαρμένου «βαθέος κράτους» που ανάγκαζε σε συναλλαγή τον μουσουλμάνο έλληνα πολίτη, του οποίου την ομηρία παρέτεινε όσο μπόρεσε, συναλλαγή ώστε να αναπαράγεται στις θέσεις εξουσίας με τους υψηλούς μισθούς και τα λοιπά προνόμια.

  Μπορεί κάποιοι όντως να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Θράκη. «Εκεί πάνω» που λέει και η Αυγή. Εδώ πάντως δεν νομίζω πως πρόκειται για άγνοια. Καθόλου μάλιστα.

  Αυτό που γίνεται εδώ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ του ζητήματος μειονότητα στην Θράκη, για ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

  Αυτό συμβαίνει εδώ. Και τίποτε άλλο.

  Και δεν συμβαίνει μόνο εδώ.

  Τμήμα της αριστεράς και του αντι-εξουσιαστικού χώρου έχουν συνδεθεί με τον τουρκικό εθνικισμό, εδώ και χρόνια, χρόνια πολλά, ακόμα και με τον πιο ακραίο, και προωθούν αυτόν τον ακραίο τουρκικό εθνικισμό, που έχει ΚΑΙ φασιστικές διασυνδέσεις, στην Θράκη. Πϊσω από αυτή την ιστορία κρύβονται τουρκικές ιμπεριαλιστικές βλέψεις και φυσικά, τι παράξενο, οικονομικά συμφέροντα διεθνούς επιπέδου (πχ ΕΟΖ).

  Και γίνεται αυτή η προώθηση του ακραίου και φασίζοντος τουρκικού εθνικισμού στην Θράκη, εκ μέρους τμήματος της τηλεχειριζόμενης εθνομηδενιστικής αριστεράς, μια σειρά από λόγους. Που μπορεί μεν να εμφανίζονται ως ιδεολογικοί, αλλά δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ιδεολογική συνέπεια.

  Και φυσικά διότι, όπως μπορεί να εικάσει εύλογα κάποιος, ίσως και «τα λεφτά να είναι καλά».

  Δείτε λοιπόν, έτσι πρόχειρα, μερικά στιγμιότυπα του έργου.

  http://omniasuntcommunia3.blogspot.gr/2012/01/nosotros-i-2012.html

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1370057

  http://anarmodios.wordpress.com/2012/09/11/1-533/

  Θραξ Αναρμόδιος

 18. Ο/Η anarmodios λέει:

  Επίσης…

  Δεν έχω δει ποτέ κάποιον από τους πολυμαθείς και πολυπράγμονες εθνομηδενιστές της αριστεράς και του αντι-εξουσιαστικού χώρου, να λοιδωρούν τους σημερινούς τούρκους για την πεποίθησή τους πως είναι απόγονοι των οσμανλίδων (=οθωμανών) τούρκων, δηλαδή των λίγων δεκάδων χιλιάδων εκείνων ιππέων που εμφανίστηκαν με τα κοπάδια τους και τις γυναίκες τους, γύρω στον 11ο αιώνα, στις παρυφές της Μ. Ασίας, των τότε εκατομμυρίων κατοίκων και των δεκάδων λαών, και που ως τον 14ο αιώνα συνέστησαν το χανάτο που μας είναι γνωστό από την ιστορία ως οθωμανική αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία του τύπου της στρατιωτικής φεουδαρχίας. Ποτέ.

  Αντίθετα, για την παρόμοια πεποίθηση των σημερινών ελλήνων για τους δικούς τους προγόνους, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από τις ροχάλες αυτών των ίδιων εθνομηδενιστών της αριστεράς και του αντι-εξουσιαστικού χώρου.

  Αξιοσημείωτο: Στην εξυπηρέτηση του στόχου τους, που είναι αναμφισβήτητα ο ακραιφνής μισελληνισμός τους, τους διαφεύγει οτι το επιχείρημα περί φυλετικής καθαρότητας, το οποίο επικαλούνται για να προσβάλλουν τους έλληνες, είναι ένα καθαρά ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ επιχείρημα.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κανείς δεν κατέκρινε εδώ τον υγιή πατριωτισμό.
   Πληρώνω τους φόρους μου, υπηρετώ τη στρατιωτική μου θητεία ή την κοινωνική μου θητεία αν είμαι αντιρρησίας συνείδησης, υπηρετώ το γενικό συμφέρον και τη Δημοκρατία, σέβομαι τους γειτονικούς λαούς και τα δικαιώματά τους, τηρώ τους νόμους, πιστεύω στην ειρηνική συνύπαρξη, αγαπώ τη χώρα μου τη θέλω δίκαιη, ελεύθερη, πολιτισμένη, οικονομικά ανεπτυγμένη.
   Η Ελλάδα δεν απειλείται από τον κ.Χριστόπουλο.
   Απειλήθηκε από Γερμανούς Ναζιστές και απειλήθηκε και απειλείται πάντα από Τούρκους και Έλληνες εθνικιστές και νεοναζί.
   Aπειλείται επίσης από την τεράστια διαφθορά, την αρπακτικότητα και τον τυχοδιωκτισμό ενός μεγάλου μέρος των πολιτικών αλλά και των πολιτών της, επιμεριζόμενα στον αναλογούντα βαθμό ευθύνης.
   Υπάρχουν και τα ξένα οικονομικά συμφέροντα αλλά αυτά βρίσκουν («πατριωτικούς») δούρειους ίππους και εξυπηρετούνται.

   • Ο/Η anarmodios λέει:

    @laskaratos

    Συμφωνώ σε όλα τα μαζί σου, και αν και με το «πατριωτικούς» δούρειους ίππους στην τελευταία σου πρόταση εννοείς τον στα-λόγια «πατριωτισμό» της πολιτικής ηγεσίας, συμφωνώ και μ’ αυτό.

    Οσο για τον πατριωτισμό ημών των υπολοίπων έχω να πω πως όσο θα καταφέρνει το σύστημα, οικονομικό και πολιτικό, να μας εξατομικεύει και να μας αλλοτριώνει από το σύνολο, κι ο δικός μας πατριωτισμός, «πατριωτισμός» στα-λόγια θα παραμένει.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ασφαλώς και εννοώ το είδος του πατριώτη όπως π.χ. ο Πολύδωρας ή ο Μπαλτάκος που βολεύει με πλάγια μέσα τα παιδιά του στο Δημόσιο Ταμείο ή ακόμη χειρότερα π.χ. τον πατριώτη πολιτικό ή στρατιωτικό που πλουτίζει από τους εξοπλισμούς κλπ κλπ
    Η μειονότητα της Θράκη, και κάθε μειονότητα όταν αδικείται μπορεί να γίνει Δούρειος ίππος, όπως έγιναν οι Ουνίτες της Ουκρανίας ή μέρος των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας όταν εισέβαλαν οι Ναζίδες κλπ
    Η δίκαιη ενσωμάτωση και όχι η περιθωριοποίηση είναι η λύση.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    …….(“πατριωτικούς”) δούρειους ίππους και εξυπηρετούνται και λόγιους που τεκμηριώνουν «ορθολογικά»

  • Ο/Η Po λέει:

   Δεν υπάρχουν εθνομηδενιστές, υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν -μας αρέσουν δεν μας αρέσουν so what– τα πράγματα διαφορετικά.
   ο όρος εφευρέθηκε από κυρίους όπως ο Καραμπελιάς, ο Γιανναράς και ο Ζουρλάρις -όλοι εθνικιστές με την ακραία, φυσικά γραφική, έννοια του όρου.

   • Ο/Η anarmodios λέει:

    @Ρο

    Υπάρχουν, είναι η δική μου εκτίμηση. Η λέξη επίσης, εθνομηδενιστής, δεν τους αρέσει. Αντίθετα εγώ την βρίσκω πλήρη νοήματος. Ισως επειδή κι εγώ βλέπω τα πράγματα διαφορετικά από κείνους.

    Κόντεψε να με πείσει ο omadeon κάποτε να μην την χρησιμοποιω σαν λέξη. Πράγματι σταμάτησα για ένα διάστημα. Επειτα προσπάθησα να βρω με κάτι να την αντικαταστήσω που να περιγράφει το φαινόμενο αυτό, το οποίο, μετά τις πλατείες και εξ αιτίας των πλατειών, συνειδητοποίησα οτι υπάρχει εκτεταμένα μάλιστα. Βρήκα κάπου την λέξη «κακοπατρίδας», την χρησιμοποιεί ο Αλκαίος για τον Πιττακό («τὸν κακοπατρίδαν Φίττακον…»). Αλλά κακοπατρίδας; Σαν καλαμπούρι ακούγεται (λολ). Ασε που μάλλον δεν αποδίδει το νόημα που σκεφτόμουνα. Εθνομηδενιστής λοιπόν καλύτερα.

    Στο κάτω κάτω ένας χαρακτηρισμός είναι. Οπως εγώ κοντεύω να συνηθίσω τους χαρακτηρισμούς προς εμένα (από σταλινόμουτρο και νεοταξίτη μέχρι εθνίκι και σεξιστή), ας κάνουν κι εκείνοι κάτι ανάλογο. Οι χαρακτηρισμοί εκφράζουν την εικόνα που σχηματίζει κάποιος για μας. Οτι του κόβει δηλαδή του καθενός μας για το κάθε τι που κυκλοφορεί στην πραγματικότητά του. Φορτισμένο πάντα και έχοντας ελάχιστη σχέση με το δίκιο ή έστω την ακρίβεια. Δείχνω λοιπόν κι εγώ την δική μου αίσθηση δικαιοσύνης και ακρίβειας με την λέξη.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η Po λέει:

    Κανένα πρόβλημα.
    Προς το παρόν αυτοί που χρησιμοποιούν ευρέως τον όρο, είναι αυτοί οι οποίοι περιφρονούν απόψεις διαφορετικές από αυτές που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία η οποία έχει γαλουχηθεί πάνω από ενάμιση αιώνα με το επίσημο ελληνορθόδοξο ψέμα. Είναι αυτοί που αντιδημοκρατικά στραγγαλίζουν κάθε αντίθετη με το τσούρμο, άποψη. Είναι αυτοί που από την αρχή της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους μάχονται τις ιδέες του Διαφωτισμού έχοντας επισήμως ανάγει ως… δάσκαλους του έθνους το μέντιουμ Κοσμά Αιτωλό, και τον μισαλλόδοξο Αθανάσιο Πάριο.

    Κρατείστε την άποψή σας.
    Κρατούμε τη δική μας.

    Τα πάντα είναι για μας ανεκτά.
    Διεκδικούμε όμως την ελευθερία να τα κρίνουμε, να τα γελοιοποιούμε ή να τα λοιδωρούμε.
    Εκστομίζουν ελεύθερα αυτοί τα δικά τους, αλλά και εμείς τα δικά μας.
    That’s All!

   • Ο/Η Think positive λέει:

    πάντως για όλα φταίει η υπερεθνική ελιτ και οι … γκόμενες 🙂

 19. Ο/Η Think positive λέει:

 20. Ο/Η σημαδεμένη τράπουλα... λέει:

  έτσι κι αλλιώς. Από τη μια οι τσαμπουκαλεμένες, “πατριωτικές” 7 Εντολές του Μπογιόπουλου, από την άλλη η ΚΕ του Σύριζα, που υπερψηφίζει την πρόταση της μιας τάσης των “προεδρικών”, και μετά τους φοράει καπέλο την πρόταση της άλλης τάσης των “προεδρικών”. Εδώ φτύνουν την απόφαση ολόκληρης της ΚΕ (κάνοντας βέβαια πασιφανές σε όλους και το πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση), τη Σαμπιχά δε θα φτύσουν; Απ’ την άλλη, όταν δέχεται κρυφές επιδοτήσεις ή εμφανίζεται σε διεθνή συνέδρια μαζί με εκπροσώπους του κράτους, ανεξάρτητα από τα προσωπικά της κίνητρα, δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνει πιόνι και θα δεχτεί τις επιθέσεις των απέναντι, που έχουν τα αντίθετα κίνητρα και απόψεις;

  Το ζητούμενο πάντως είναι να μη χαθεί ούτε μία ψήφος, και όλα στο μίξερ (“πατριώτες”, μειονότητες, εκκλησία, και -κυρίως- ποίμνιο). Μη σκεφτεί κανείς τίποτε, οι σκεπτόμενοι δεν είναι εύκολοι ψηφοφόροι. Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση, με καταστολή, λογοκρισία και φτώχεια. Αλλά φαίνεται ότι το εθνικο (εθνικιστικο)-πατριωτικο-χριστιανικό γήπεδο δε χάνει ποτέ την αίγλη του…

  Τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα υπάρχουν στα χαρτιά, στην πράξη ισχύουν μόνο εφόσον δεν αμφισβητείται κάτι ουσιαστικό, και σίγουρα δεν ισχύουν γι’ αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Λασκαράτε, λες: “Για κάποιους περιθωριακούς, η Ε.Ε. είναι κόλαση”. Μα, όπως σου λέει και ο “Ένας κριτικώς ψηφίζων ΚΚΕ” (χωρίς να συμφωνώ με το δια ταύτα του), η καταστολή συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερους, με νομικές διατάξεις που περνούν αθόρυβα. Επιπλέον, ποιοι είναι αυτοί οι “περιθωριακοί”; Έτσι, είναι σαν να ορίζεις και τους “μη περιθωριακούς”. Είναι μη περιθωριακός ο “πατριώτης” “θρήσκος” Σπηλιωτόπουλος, που θέλει να βάλει σε ψηφοφορία την ανέγερση τζαμιού, αλλά δε θέλησε να βάλει ποτέ σε ψηφοφορία την ανέγερση κάποιας εκκλησίας; Είναι μη περιθωριακοί οι “πατριώτες” “θρήσκοι” που ψηφίζουν ΧΑ; Τυχαία τα παραδείγματα αλλά έτσι, όποιος διαφωνεί με την καθεστηκυία άποψη, είναι σαν να εντάσσεται αυτόματα στους “περιθωριακούς” – με ό,τι αρνητικό κουβαλάει (για τους πολλούς) νοηματικά αυτή η λέξη, και με όποιες αρνητικές συνέπειες υφίστανται όσοι κατατάσσονται στους “περιθωριακούς”.

 21. Ο/Η eklag λέει:

  Kalergi: Φάε παιδί μου την παγκοσμιοποίησή σου να μεγαλώσεις!
  Πατροκοσμάς: Δεν μασάω! δεν μασάω!
  Kalergi: Θα με σκάσει αυτό το παιδί!
  Πατροκοσμάς: Viva la liberta!

 22. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Αναρμόδιε έριξες πολύ στρίμωγμα και τα παιδία ζορίζονται. Δώσε λίγο χώρο. Υπάρχει και ένα ακροατήριο. Respect. To να καταπίνεις την γλώσσα σου, αλλεπάλληλα, δημιουργεί κινδύνους.
  Είδες, αμέσως : «τον όρο εθνομηδενιστές τον δημιούργησαν εθνικιστές γραφικοί.» So what.!!!!( πολλά γέλια)
  Αν ο γραφικός τυχόν σου πει ότι έξω ξημέρωσε τότε εσύ ως συγκροτημένος ορθολογιστής πρέπει να πεις, μα όχι είναι βράδυ. Και τότε τι είναι αυτό που λάμπει; Μα η λάμπα ανόητε. …….Τσάμπα καίει η λάμπα τσάμπα σε θυμάμαι!!!!!
  Παρακαλώ κοινωνοί του διαφωτισμού δείξτε σε έναν προοδευτικό, ας πούμε στην Γαλλία (κοιτίδα του διαφωτιστικού κινήματος), το βίντεο που παραπέμπει ο Αναρμόδιος και βάλτε τον να αναλογιστεί ότι αυτά είναι λόγια υποψήφιων δικών του μοιονοτικών βουλευτών που κατεβαίνουν με συνδιασμούς κόμματων εξουσίας. Μετά κάντε τον να πειστεί ότι στην χώρα που, ανέχονται τέτοιον πολιτικό λόγο, «Είναι ……. που αντιδημοκρατικά στραγγαλίζουν κάθε αντίθετη με το τσούρμο, άποψη.» Αλλά στην μεταμοντέρνα εκφυλισμένη version του Διαφωτισμού everything goes και για αυτό είναι της μόδας οι εκπομπές μαγειρικής. Όλα όσα βράζονται έχουν την θέση στην ίδια κατσαρόλα. Οπότε
  «Κρατείστε την άποψή σας.
  Κρατούμε τη δική μας.»
  έτσι χάριν ασκήσεων ορθολογισμού και καθαρού λόγου.
  (Κοινώς έλα τελείωνε άλλα παίζει η κασσέτα εδώ)
  Ορθολογισμού μεγαλεία και γαργάρων αντίλαλος στο λαρύγγι που όσο φτύνει και λοιδορεί τόσο και καταπίνει. Είναι θέμα μηχανικής ρευστών όταν δεν υπάρχουν τριβές σκέψεις. Παροχής Input (Q) =Παροχής (q) output.
  Χάριν ελευθερίας γελοιποίησης και λοιδωρίας που κοινώνησε ο Ρο. Προσοχή στο ρ……………………έψιμο παίδες.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ευγένιε,
   Δεν υπάρχει ίχνος «στριμώγματος», ο κ. Αναρμόδιος είπε την άποψή του κι εγώ είπα τη δική μου, απλά και με νηφαλιότητα.
   Αν επιθυμείς να σχολιάζεις εδώ θα σχολιάζεις επί του προκειμένου, προσωπικοί χαρακτηρισμοί ad hominem δεν γίνονται αποδεκτοί.
   Είναι η τελευταία φορά που σου επιτρέπω σχόλιο του είδους.

   Τελειώσαμε.

   • Ο/Η Ευγένιος ο ανατριχιασμένος. λέει:

    Πιό του «επι προκειμένου» δεν γινόταν. Αλλά όταν δεν απαντάς απλά δεν απαντάς.
    Αντ΄αυτού επικαλείσε Αd hominem. Μάλιστα!!!!!!! Με την ευκαιρία.
    «Το ad hominem επιχείρημα, γνωστό και ως argumentum ad hominem (λατ.), ουσιαστικά αποτελεί επιχείρημα «ενάντια στο άτομο» και αποτελεί λογική πλάνη, η οποία συνίσταται στην ανταπάντηση σε κάποιο επιχείρημα μέσω άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε, σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη βάση για την απόρριψη του επιχειρήματος ως εσφαλμένου και δίχως ουσιαστική κατάδειξη των ελαττωμάτων του επιχειρήματος.
    Ο Αριστοτέλης είχε προσδιορίσει ένα παραδοσιακό και απλό (όσον αφορά την πλάνη του) επιχείρημα ad hominem στους Σοφιστικούς Ελέγχους του. Το επιχείρημα συντάσσεται με την εξής στοιχειώδη μορφή:
    Ο A ισχυρίζεται το B;
    Ο A είναι αμφισβητήσιμος
    άρα ο ισχυρισμός B είναι εσφαλμένος.»
    http://el.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

    Σου θυμίζουν τίποτα τα παραπάνω; Όχι; Να σου θυμίσω εγώ.
    To δικό σου σχόλιο λίγο παραπάνω για τους εθνομηδενιστές. Δεν υπάρχουν γιατί ο όρος είναι επινόηση του «Ζουρλάρη». Και αυτό μόνο κάνα δύο σχόλια παραπάνω. Το ιστιολόγιο σου βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων. Λοιπόν σε αυτό αλλά και το προηγούμενο σχόλιο ήμουν ειρωνικός, σαρκαστικός και με διάθεση λοιδορίας πιστός όμως στην γραμμή που έδωσες εσύ:
    «Διεκδικούμε όμως την ελευθερία να τα κρίνουμε, να τα γελοιοποιούμε ή να τα λοιδωρούμε.
    Εκστομίζουν ελεύθερα αυτοί τα δικά τους, αλλά και εμείς τα δικά μας.
    That’s All!»
    Αυτό βέβαια, μάλλον, δεν ισχύει για τους σχολιαστές σου. Γιατί, μάλλον, μπλογκάρουμε για την αυλή μας. Με ανατρίχιασε η παραπονιάρικη δημοκρατική απειλή σου. Ad hominem όμως όχι Ρο. Βρές καμία άλλη λατινικούρα.

    Και αν σου δημιουργεί απέχθεια ο βαθμός λοιδορίας μου τότε επέτρεψέ μου να σου πώ πως πήγαινα σε «δυτικό» σχολείο, multi, με τσιγγάνοπαιδα και εργατόπαιδα κυρίως για συμμαθητές και λούμπεν θρησκόληπτους της χρυσοπηγής απο την μία και συνδικαλοπατέρες αναρχοαριστερούς του κώλλου απο την άλλη για δασκάλους, και όταν λοιδορούσαμε, λοιδορούσαμε. Και στρατό πήγα στον Εβρο, που πήγαινε η παναγία και ο χριστός σύννεφο, μιάς και δεν είχα προχώ φίλους και γονείς για να με μάθουν πως να το παίξω αντιρρησίας προκειμένου να είμαι λούφης.

    Σε αυτή την χώρα βλέπεις θρησκευτικά αναχώματα στον Διαφωτισμό που υπηρετείς και εγώ παντελή αμεριμνησία σε βαθμό παραλόγου για το ιερό και το τίμιο σε καρδιά και λογική και από τις δύο πλευρές. Τρώγεσαι με τα ρούχα σου ενώ πιστεύω πως είσαι γυμνός.(και εγώ το ίδιο αν σε παρηγορεί, αλλά και όλοι μας)

    Σε κοροϊδεύω, σε σαρκάζω, σε λοιδορώ (όπως εγώ ξέρω την λοιδορία) στο πλαίσιο που αναγορεύεσαι τιμητής του ορθολογισμού και διαφωτισμού και τον παραβαίνεις όπως όταν χρησιμοποιείς λατινικά κενά περιεχομένου. Δεν σε απειλώ, δεν σου απαγορεύω, δεν σε προειδοποιώ.
    That’s all!!!!!!!!!!! (και πίστεψέ με όλα αυτά με πάσα νηφαλιότητα)

    P.S. Κράτα λίγη αγριάδα (μπρρρρρρρ παγώσαμε απο τον φόβο μας) και για το καλοκαίρι με τους καύσωνες, τότε που χεζονται οι φοράδες στο αλώνι.

 23. Ο/Η alrig λέει:

  Γράφω πρώτη φορά στο blog σας. Ομολογώ ότι ανακατευθύνθηκα εδώ από ένα άλλο blog του οποίου τις απόψεις εκτιμώ. Μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα από το άρθρο σας και γι’ αυτό και αποφάσισα να σχολιάσω. Δεν τρέφω αυταπάτες για το κατα πόσο θα επηρεάσω τη σκέψη σας με αυτό σχόλιο αλλά παρόλ’ αυτά θα ήθελα να σημειώσω κάποια πράγματα. Αρχικά θα ήθελα να σας προτείνω να χρησιμοποιείτε παραπομπές όταν αναφέρετε κάποιες προτάσεις οι οποίες μπορούν να παρερμηνευθούν ως ιστορική αλήθεια πολλώ δε μάλλον όταν αυτές κάθε άλλο παρα αυτό είναι. Για να εξηγήσω λοιπόν θεωρώ ανιστόρητο και εμπαθή το τσουβάλιασμα των καθεστώτων της ΕΣΣΔ και της Κούβας με της Β.Κορέας ειδικά στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σας προκαλώ να μας παραθέσετε πηγές οι οποίες στηρίζουν την πρόταση σας. Συνεχίζω με την ακόμα πιο ανιστόρητη πρόταση περι διωγμών μειονοτήτων στην ΕΣΣΔ το οποίο αποτελεί κατ’ εξοχήν επιχειρήμα των εθνικιστών τους οποίους συχνά κριτικάρετε. Και για να σας αντιστρέψω το σχόλιο για τον κ. Μπογιόπουλο, μήπως θα έπρεπε κι εσείς να αναλογιστείτε γιατί ανατρέχετε σε εθνικιστική και ακροδεξιά ρητορία για να κριτικάρετε κάποιον αριστερό? Είναι γνωστό ότι οι διωγμοί μειονοτήτων στην ΕΣΣΔ δεν ήταν κανόνας και γίνονταν μόνο με πολιτικά κριτήρια (πχ διωγμοι Τσετσενων εξαιτιας συνεργασίας με Ναζι) και όχι κριτήρια καταγωγής. Προφανώς και αυτό είναι απαράδεκτο και κατάφορη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν το αναφέρω προς υπερασπιση του καθεστώτος αλλά είναι πολύ μα παρα πολύ διαφορετικό από αυτό που εσεις λέτε.
  Το υπόλοιπο κείμενο δεν θα το σχολιάσω παρόλο που σε κάποια σημεία βρίσκω σωστή την κριτική σας στον εν λόγω κύριο, για μένα είναι φανερό από τα παραπάνω ότι έχετε μια κάποια εμπάθεια με τον συγκεκριμένο χώρο που δεν σας αφήνει να αποστασιοποιηθείτε και να κρίνετε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κατ’αρχήν να σας ευχαριστήσω που μπήκατε στον κόπο να μας γράψετε.
   1. Διωγμοί Ελλήνων από Στάλιν:
   Ας μιλήσει η κα Λιάνη Κανέλλη βουλευτίνα του ΚΚΕ, με γλώσσα πολύ σκληρότερη από τη δική μου, χωρίς να έχει αποδοκιμαστεί από το κόμμα της:

   http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/03/25/25-3-2009/

   «….γενοκτονία κατά των Ποντίων” της πρώην ΕΣΣΔ, όπως χαρακτηρίζονται από τη Λιάνα Κανέλλη οι σταλινικές διώξεις. Γιατί, μια από τις ψύχραιμες φωνές ήταν αυτή της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η οποία στο Δ’ Παγκόσμιο Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού, λέγοντας “τα πράγματα με τ’ όνομά τους” και όχι “με προσχήματα διπλωματικά”, δήλωνε: “Και όταν μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων να αρχίσουμε να την φτάνουμε και στη γενοκτονία που έχει γίνει σε άλλες περιοχές, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Συγνώμη, αλλά και εκεί είχαμε μια μορφή γενοκτονίας με τον δικό της τρόπο. Χάθηκαν άνθρωποι και χάνονται ακόμη, αν συνεχίσουμε θα τους χάσουμε όλους. Παίρνω την ευθύνη και το βάρος αυτού του σχολιασμού…..”.

   2. Πράγματι γινόντουσαν επί Στάλιν διωγμοί μαζικοί με πρόσχημα ευλογοφανές τα κριτήρια συνεργασίας των μειονοτήτων με τους Ναζί. Αυτό δεν είναι επιχείρημα πως δεν γινόντουσαν και διωγμοί με εθνικά κριτήρια. Αλλά μήπως οι διωγμοί κατά μεγάλων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων (Ουνίτες) ήταν δίκαιοι; Το λέτε και εσείς πως όχι. Δεν περιελάμβαναν και αθώους; Τις έκαναν και στην Ελλάδα και οι Δεξιοί κατά των Τσάμηδων συλλήβδην με αυτό το πρόσχημα, ακόμη και κατά των Τσάμηδων που δεν βοήθησαν τους Ναζί, αλλά πολέμησαν με το ΕΑΜ.
   Γιατί συνεργάστηκαν στην ΕΣΣΔ κάποιες μειονότητες με τους Ναζί (χωρίς εννοείται να δικαιολογώ τους ηγέτες αυτών των κινήσεων); Μήπως επειδή είχαν προηγούμενα διωχτεί από τους Κομμουνιστές;

   3.Πουθενά δεν τσουβάλιασα την Κούβα με τη Β.Κορέα. Η απαρίθμηση δεν σημαίνει ισοπέδωση. Το ΚΚΕ μόνο τσουβαλιάζει τη Β.Κορέα με τις χώρες του σοσιαλισμού στέλνοντας συλλυπητήρια κλπ.
   Αν θέλετε πληροφορίες για διωγμούς στην Κούβα της οικογενείας Κάστρο, την οποία ασφαλώς και θεωρώ απείρως καλύτερη από την Κίνα ή τη Β.Κορέα, θα καταφύγω στον ίδιο τον Κάστρο:

   http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=54405147
   Κούβα: Ο Φιντέλ Κάστρο παραδέχτηκε διώξεις ομοφυλόφιλων

   Ο 84χρονος κουβανός κομμουνιστής ηγέτης Φιντέλ Κάστρο παραδέχτηκε σε συνέντευξή του σε μεξικανική εφημερίδα την ευθύνη του στις διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων στην Κούβα στα χρόνια 1960 και1970.

   ………..
   Τη δεκαετία του 60 εκτός από τους ιερείς και τους φανατικούς χριστιανούς που θεωρούνταν ότι είχαν «ιδεολογικές αποκκλίσεις», οι ομοφυλόφιλοι στέλνονταν σε στρατόπεδα αναμόρφωσης, ενώ και στη δεκαετία του 70 οι διακρίσεις σε βάρος τους συνεχίστηκαν κυρίως κατά ομοφυλόφιλων καλλιτεχνών, που περιθωριοποιούνταν ή στέλνονταν στην εξορία.

   Εκτοτε η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ για τους ομοφυλόφιλους, χάρη στην ανιψιά του Φιντέλ και κόρη του αδελφού του, Ραούλ, την σεξολόγο Μαριέλ που ήταν επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης αγωνίστρια έκτοτε των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ.

   • Ο/Η Σαλώμη λέει:

    Before Night Falls (2000)

    Πριν Πέσει η Νύχτα

    Βιογραφική | 133′ | Ακατάλληλο κάτω των 15
    Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Παρ 21 Σεπ 2001

    Ο ποιητής και μυθιστοριογράφος Ρεϊνάλντο Αρένας (1943-1990) είναι γεννημένος μέσα στη φτώχια και μεγαλωμένος στην απόλυτη ελευθερία της αγροτικής Κούβας του 1940. Σαν καλλιτέχνης, στα χρόνια της Επανάστασης του Κάστρο, αρχικά βραβεύεται για το έργο του και στη συνέχεια γνωρίζει τη φρίκη που τον οδηγεί στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση μέσα στην ίδια την πατρίδα του, λόγω της ομοφυλοφιλίας του. Φυλακίζεται σαν κοινός εγκληματίας και επιβιώνει με την πένα του. Αυτοεξορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκει αποδοχή στο έργο και τις ανθρώπινες επιλογές του, αλλά δεν βρίσκει τίποτα που να μοιάζει με την ελευθερία που ονειρεύτηκε. Το Αμερικανικό Όνειρο γίνεται ο εφιάλτης του.

   • Ο/Η alrig λέει:

    Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως κανένας μαζικός διωγμός δεν είναι δίκαιος ανεξάρτητα από το τα κριτήρια για τα οποία γίνεται. Άλλωστε η συλλογική ευθύνη είναι εφεύρεση της φασιστικής ιδεολογίας. Εν ολίγοις δεν μπορεί να διώκεται ο Χ επειδή μιλάει την ίδια γλώσσα και πιστεύει στον ίδιο Θεό με τον Ψ επειδή ο Ψ συνεργάστηκε με τους Ναζί.
    Τώρα για την γενοκτονία που αναφέρετε των Ποντίων επί ΕΣΣΔ θεωρώ λάθος της κ. Κανέλλη αυτή της την αναφορά και δεν μου λέει κάτι ότι το είπε μια βουλευτής του ΚΚΕ. Αλλωστε την δήλωση που είπατε δεν την έκανε ως βουλευτής του ΚΚΕ. Αν θυμάστε μάλιστα η κ. Κανέλλη δεν ανήκε καν σ’αυτό το χώρο πριν τη συνεργασία της με το ΚΚΕ. Μάλλον στον ακριβώς αντίθετο χώρο ανήκε. Επίσης κάνετε λάθος για την μη αποδοκιμασία από το κόμμα της. Το θέμα είναι αν αυτό που λέει όποιος το λέει έχει ιστορική βάση. Παρακαλώ παραθέστε μου μια παραπομπή που να αιτιολογεί τον όρο γενοκτονία.
    Για να σας αντιστρέψω το ερώτημα πάντως μήπως οι ηγέτες των μειονοτικών ομάδων συνεργάστηκαν με τους Ναζί γιατί είδαν μια χρυσή ευκαιρία να ξαναπάρουν πίσω τα προνόμια και τις εξουσίες που έχασαν σε ένα καθεστώς που παρόλα τα στραβά του δεν αντιλαμβανόταν την γλωσσική και θρησκευτική διαφοροποίηση (σε μεγάλο βαθμό ακόμα και επι Σταλιν)? Αυτό που θέλω τελικά να πω είναι ότι το ερώτημα σας δεν αποτελεί επιβεβαίωση της θεωρίας σας.

    Δεν καταλαβαίνω την αναφορά σας στην Κούβα. προφανώς και ήταν απαράδεκτες και απάνθρωπες οι διώξεις ομοφυλόφιλων εκεί και σε όλα τα άλλα μέρη του κόσμου όπου αυτές γινόντουσαν. Εν τέλει ποια είναι η σκοπιμότητα αυτή σας της αναφοράς?

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αlrig,
    δεν είπα εγώ πουθενά πως έγινε γενοκτονία από το Στάλιν, για διώξεις μίλησα. Γενοκτονία τις είπε η Κανέλλη και ξέρω πολύ καλά πότε χρησιμοποιείται ο όρος, η Κανέλλη δεν (θέλει να) το ξέρει. Αποδοκιμασία εναντίον της για αυτά που είπε δεν έχω υπ’όψιν μου. Αν έχετε εσείς ευχαρίστως να την παραθέσω.
    Για την Κούβα, η σκοπιμότητά μου ήταν προφανής. Ήθελα να δείξω πως δεν γινόντουσαν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Κοιτάξτε,
    ήμουν νομίζω σαφής. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα δυστυχώς, άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο παραβίασαν χαρακτηριστικά τα ατομικά δικαιώματα.

 24. Ο/Η Lenin για τον εχθρό σου λέει:

  Ο Ινφογνώμων δεν αναδημοσιεύει μόνο Μπογιόπουλο, αναδημοσιεύει και Κασιδιάρη

  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/b.html

  30/4/14Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Αθηναίων, Ηλία Κασιδιάρη στο «Αγιορείτικο Bήμα»

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Υπάρχει επιτέλους πλουραλισμός παντού.
   Δείτε και το Αγιορείτικο Βήμα. Δημοσιεύει συνεντεύξεις και με τη Δούρου και με τον Κασιδιάρη. Μάλιστα συναγωνίζονται οι δυό τους όχι πια μόνο για την εύνοια των αστυνομικών, αλλά και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Υπάρχουν άλλωστε μητροπολίτες με διάφορα γούστα.

   Στο μεταξύ ευτυχώς δεν συμφωνεί όλη η Αριστερά στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ που διακινούν οι Γλέζος, Ηλίας Νικολόπουλος, Μητρόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Χ.Α. (για την ακρίβεια των εκλογικών της ποσοστών που θα εξασφαλίσουν την πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και μετά γαία πυρί μιχθήτω) που δεν προκύπτουν από το Σύνταγμα που σαφέστατα απαγορεύει τη λειτουργία της.

   http://www.rednotebook.gr/details.php?id=12450
   Kαμιά ελευθερία στους εχθρούς της

   Δημοσιογράφοι και τεχνικοί μαζί με τις ενώσεις τους οφείλουν να εμποδίσουν όσα ΜΜΕ επιχειρήσουν με πρόσχημα τον πλουραλισμό και τις επιταγές του ΕΣΡ να προβάλουν υποψήφιους της Χρυσής Αυγής
   Του Δημήτρη Τρίμη (Εφημερίδα Συντακτών)

 25. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Πόσο μας λείπεις, μεγάλε Μάνο Χατζηδάκη, είκοσι χρόνια τώρα… Θα τρίξαν τα κόκκαλά σου εκεί που βρίσκεσαι μ’ αυτά που συμβαίνουν. Είχες γεννηθεί κι εσύ στη Θράκη, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Θυμάσαι που είχες μελοποιήσει τους στίχους του Σακελλάριου «πάρε μια βόλτα τσίφτισσα, τσιγγάνα τουρκογύφτισσα»;
  Τώρα λένε πως η τουρκογύφτισσα τσιγγάνα ήταν μόνο στην …φαντασία σου!

 26. Ο/Η Pythagoras λέει:

  Ευγένιε και Αναρμόδιε, συμφωνώ απόλυτα.
  Οι αριστερούληδες εθνομηδενιστές, ισοπεδώθηκαν με όμορφα επιχειρήματα.
  Τα ύπουλα χτυπήματα κάτω απο τη ζώνη δεν πιάνουν.
  Oι λέξεις και ο λόγος είναι η πραγματική δύναμη.
  @Θράξ Αναρμόδιος. Έκανες λάθος να υποχωρήσεις στην άνανδρη, ad hominem επίθεση του όρου εθνομηδενισμός μέσω του αήθη χαρακτηρισμού του δάσκαλου Zoυράρι.. O Κώστας ο Zoυράρις δεν είναι τέλειος αλλά μέσα στην όμορφη «τρέλα» του κρύβει μεγάλες θεμελιώδεις αλήθειες..
  Άλλωστε δεν περιμένω απο άτομα που έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, με τις έννοιες και τους ορισμούς, και έχουν παγιδευτεί (ίσως και μόνιμα) μέσα σε ταμπέλες, να μπορέσουν να καταλάβουν τι σημαίνει ΠΑΤΡΙΔΑ ή ΕΘΝΟΣ στη ιδανική, καθαρή μορφή τους. Δεν πειράζει. Next time.
  Όταν όλο το σύστημα παιδείας και η ροή πληροφορίας των ΜΜΕ που ελέγχουν τη διαμόρφωση της πολιτικής και εθνικής συνείδησης στους Έλληνες/ Ελληνόπουλα, έχει στραφεί εναντίον των Ιδανικών και των Αξιών της Ελληνικής Φυλής, είναι πανεύκολο για οποιονδήποτε στρατηγικό αναλύτη να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν ΑΟΡΑΤΟ πόλεμο εν εξελίξει..
  Ο πόλεμος αυτός έχει ένα σκέλος που ονομάζεται Ψυχολογικό και Προπαγανδιστικό. Ένας στόχος αυτού του σκέλους είναι η διάσπαση της Εθνικής Συνείδησης και Ταυτότητας.
  Μια ματιά στα σχολικά βιβλία του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα σας πείσει.

  ΥΣ… Οι χρυσαυγίτες και οι συστημικοί αριστεροί είναι οι μεγαλύτεροι συκοφάντες.
  Οι πρώτοι του πατριωτισμού και οι δεύτεροι του σοσιαλισμού.

 27. Ο/Η Red λέει:

  http://dea.org.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%AC

  Κάποιοι φίλοι και σύντροφοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα στο, τάχα, «στέρεο» έδαφος της Συνθήκης της Λοζάνης. Η διαβόητη συνθήκη (Ιούλιος 1923) γράφτηκε από τις ιμπεριαλιστικές Μεγάλες Δυνάμεις και υπογράφηκε από τις χώρες που συμμετείχαν στο σφαγείο των Βαλκανικών Πολέμων και την ΕΣΣΔ. Αντικατέστησε τη Συνθήκη των Σεβρών, με βάση τα πολεμικά αποτελέσματα της Μικρασιατικής εκστρατείας και της εισβολής των στρατών της Αντάντ στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και τα νέα δεδομένα της ανατροπής της Πύλης από το καθεστώς του Κεμάλ. Συνδέοντας τον ορισμό των μειονοτήτων με την επερχόμενη υποχρεωτική «ανταλλαγή» των πληθυσμών, όρισε πράγματι τις μειονότητες εκατέρωθεν των συνόρων ως θρησκευτικές και όχι ως εθνικές (με εξαίρεση τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και των Πριγκιποννήσων). Όρισε όμως και πολλά άλλα ζητήματα τα οποία δεν θα ήθελαν να θυμούνται οι οπαδοί της «πατριωτικής Αριστεράς» (π.χ. την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ζητήματα «ελεύθερης» ναυσιπλοΐας στα Στενά και στο Αιγαίο κ.λπ.).

 28. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Να συμπληρώσω με την σειρά μου απο την ίδια την παραπομπή.

  «Ας μείνουμε λοιπόν στα γενικότερα πολιτικά θέματα που άνοιξαν με αφορμή την υπόθεση αυτή.
  Στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» διαβάσαμε τον ισχυρισμό ότι η κ. Σαμπιχά απορρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «η εσχάτη των εσχάτων του Κολαστηρίου η Ελλάς», ακούσαμε το λυγμό ενός αρθρογράφου για το ότι «δεν ήταν τελικά γραφτό η Σαμπιχά να πλησιάσει στα κέντρα λήψης των σημαντικών αποφάσεων για τη χώρα, για τη φυλή, για την κοινότητά της». Είναι όμως έτσι; Στο αναλυτικό ρεπορτάζ του «Ιού» («Εφημερίδα των Συντακτών» 26-27/4) διαβάζουμε ότι η δραστηριότητα της κ. Σαμπιχά έχει χρηματοδοτηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, από τον όμιλο Εμφιετζόγλου, από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου. Ότι με βάση τη δραστηριότητα αυτήν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στον ΟΗΕ, στην Κομισιόν, στον ΟΑΣΕ κ.α. Ότι για τη δραστηριότητα αυτή βραβεύτηκε από το προξενείο των ΗΠΑ και τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σέπχαρντ! Γνωρίζει κανείς έναν ή μία, άλλον ή άλλη, ακτιβιστή-ακτιβίστρια των Ρομά (π.χ. από το Αγρίνιο ή τη Μεσσηνία) που να έχει φτάσει τόσο κοντά στα (πραγματικά) κέντρα λήψης αποφάσεων;

  Και μόνο αυτή η διαπίστωση θα έπρεπε να «ψυλλιάζει» όλη την Αριστερά για την πολύ διαφορετική πραγματικότητα στη Θράκη. » (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)

  Μα αν είναι δυνατόν. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας πριμοδοτεί Έλληνα πολίτη να συμμετέχει σε διεθνή φόρα. Τον υποστηρίζουν και έλληνες επιχειρηματίες.Κάποιος να επέμβει παρακαλώ. Ο ψιλιασμένος όμως αριστερός που του φέρνουν ανακάτεμα οι συνομοσιολογίες περί τούρκικου προξενείου δεν τα καταπίνει κάτι τέτοια γιατί ξέρει ποιός είναι ο στόχος του Συστήματος.
  και τον καταδικνείει χωρίς ενδιασμούς.

  «Οι θεωρίες που βλέπουν τη μειονότητα να κινείται ως «πιόνι» του προξενείου είναι ανιστόρητες και άσχετες με την πραγματικότητα. Στα χρόνια που πέρασαν αναπτύχθηκε στο εσωτερικό της μειονότητας μια ριζοσπαστικοποίηση και μια δική της «ιντελιγκέντσια». Άνθρωποι που σπούδασαν στα τουρκικά πανεπιστήμια –ή αργότερα και στα ελληνικά–, που γνώρισαν την καταπίεση και τους διωγμούς, που συνδέθηκαν με το μαρξισμό και την Αριστερά. Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι σαν τον Μουσταφά Μουσταφά έθεσαν ζητήματα μέσα από τη μειονότητα όπως οι εξουσίες των μουφτήδων, η καταπιεστικότητα και η αδικία της παραδοσιακής «νομολογίας» που στηρίζεται στη σαρία κ.ο.κ. »

  Αρα . Κάτω τα χέρια απο το ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ της Θράκης.

  Τώρα οι μουφτίδες από που καθοδηγούνται και ο νόμος της σαρίας από ποιούς επιδοτείτε είναι άλλο θέμα. Θέση και άρνηση στην ίδια πρόταση. (Εκτός και πρόκειται για το ΥΠΕΞ που βλέπει την κόκκινη Θράκη και τρομάζει).

  Και ύστερα Ρο θελεις να μας πείσεις πως ο εθνομηδενισμός είναι επινόηση του «Ζυρλάρη»

 29. Ο/Η antrikos λέει:

  Σημείωση προς διόρθωση: Ο μητροπολίτης Διδ/χου δεν κράζεται από το ΠΑΜΕ που απλά το έπαιρνε η κάμερα την ώρα του συνθήματος -μάλλον ο κάμεραμαν προσπαθούσε να βρει ποιοι το φώναζαν- αλλά από τα ΕΑΑΚ. Το σύνθημα «ούτε γκρίζοι λύκοι…» είναι κλασικό των ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑς και του αναρχικού χώρου.

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λίγος πατριωτισμός, λίγος αντιγερμανισμός-αντιμερκελισμός, λίγη ψευτοϋποστήριξη στον αδύνατο, αυτή η συνταγή πιάνει κι αυτήν ακολουθεί ο κ.Μπογιόπουλος:

  http://www.koutipandoras.gr/article/118240/mpogiopoylos-kai-sto-telos-kerdizoyn-oi-germanoi
  «……………..

  Η ιστορία λοιπόν που περιγράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος με πολύ όμορφο και συνδετικό τρόπο με τα παρόντα έχει το δικό της δίδαγμα να προσφέρει. Απολαύστε την…

  «Ένας σπουδαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής, ο Γκάρι Λίνεκερ, πριν από μερικές δεκαετίες διατύπωσε την περίφημη ρήση: Το ποδόσφαιρο, είχε πει, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο 22 τύποι τρέχουν πίσω από μια μπάλα, ένας διαιτητής κάνει ένα σωρό λάθη και «στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί»!

  ……………………
  Είναι «μοιραίο», λοιπόν, να κερδίζει πάντα ο ισχυρός; Η εικόνα της κυρίας Μέρκελ να πανηγυρίζει στο Μαρακανά προσφέρεται για γενικότερους συμβολισμούς; Και είναι μάταιη η προσπάθεια να αλλάξεις το ρου των πραγμάτων αφού, τελικά, είναι προκαθορισμένο να κερδίζουν πάντα οι «Γερμανοί»;……….».
  _______________________

  Ασφαλώς στο τέλος δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί, έχουν κερδίσει κι οι Βραζιλιάνοι, κερδίζουν και οι Γερμανοί και γενικά κερδίζει ο καλύτερος, κερδίζουν στο ποδόσφαιρο και οι φτωχοί. Αυτά για όσους θέλουν να βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν κάτι που αξίζει να ασχολείται τόσο πολύ ο κόσμος μαζί του .
  Δεν είδα όμως να έχει τον ίδιο καϋμό ο κ.Μπογιόπουλος, όταν η ελληνική ομάδα νίκησε τη φτωχή Ακτή του Ελεφαντοστού, που ο πληθυσμός της έχει μέσο όρο ζωής τα 57 χρόνια.
  Είναι κι αυτός σαν το ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους, εκτός κι αν τους εξαπατούν, τους καταπιέζουν, τους ληστεύουν, τους προσβάλουν και τους υποτιμούν μέσα στην πατρίδα τους, οι διεφθαρμένοι Ρωμιοί κληρικοί του πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το κορόιδο.

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Η Αριστερά πάντα κολακεύει το λαό.
   Παίζει το παιχνίδι της Δεξιάς έτσι, αλλά δεν έχει το μυαλό να το καταλάβει.
   Το παρακάτω άρθρο τη βάζει στη θέση της.

   http://www.badarts.gr/2010/06/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC/

   Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών
   ποδόσφαιρο και Αριστερά

   Κατηγορία: Νεκροζώντανη Αριστερά, Θεολογία του ποδοσφαίρου

   φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα!

   Στο σημερινό μας σημείωμα θα καταπιαστούμε με τις θέσεις της ιστορικής, νεκροζώντανης Αριστεράς για το ποδόσφαιρο. Θα τις παρουσιάσουμε, θα τις εξετάσουμε και μετά θα αναγκαστούμε να διατυπώσουμε κάποιες σκέψεις σχετικά με το μέλλον της Αριστεράς.

   Να ποιες είναι οι θέσεις της Αριστεράς, και, όπως θα δούμε κι ενός τμήματος των αντιεξουσιαστών/αναρχικών:

   α) το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό παιχνίδι

   β) το ποδόσφαιρο δεν είναι βίαιο παιχνίδι, η βία που παρατηρείται μεταξύ οπαδών προέρχεται από έξω και εκφράζεται στο γήπεδο.

   γ) είναι καλύτερα να βλέπεις ποδόσφαιρο παρά να παίζεις

   δ) είναι καλύτερα να βλέπεις ποδόσφαιρο ως οπαδός – το να είσαι οπαδός είναι κάτι το εξαίσιο!

   ε) το ποδόσφαιρο καταστρέφεται από τους καπιταλιστές, η εκδίωξή τους από τους οπαδούς θα το σώσει!Αυτό που θα κάνουμε στο εργοστάσιο, θα το κάνουμε και στο ποδόσφαιρο. Στο σοσιαλισμό θα έχουμε ένα σοσιαλιστικό ποδόσφαιρο, με ομάδες, θεατές, πρωταθλήματα, βαθμολογία! Στον κομμουνισμό;

   α) Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό παιχνίδι; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να διασαφηνίσουμε τι σημαίνει ο όρος λαϊκό παιχνίδι. Λαϊκό παιχνίδι είναι το παιχνίδι που το παίζει ο λαός;Ή που αρέσει στο λαό να το βλέπει;Και ποιος είναι ο λαός; Το ποδόσφαιρο που βλέπει ο λαός είναι παιχνίδι; Υπάρχει ένας λαός ή περισσότεροι σε μια δοσμένη κοινωνία;

   Όταν λέμε “λαός” εννοούμε όλους τους κατοίκους μιας χώρας ή εννούμε τους υποτελείς Παραγωγούς, τον κοσμάκη, τη φτωχολογιά; Στη προκειμένη περίπτωση, μάλλον το πρώτο. Εάν δεχτούμε το δεύτερο, θα βρεθούμε ενώπιον ανυπέρβλητων δυσχερειών διότι οι Κύριοι, οι καπιταλιστές, όπως δεχτήκαμε, δεν αδιαφορούν για το ποδόσφαιρο. Οι μικροαστοί ανήκουν στο λαό; Οι φασίστες, ακροδεξιοί που τρελαίνονται για το ποδόσφαιρο ανήκουν στο λαό;Ναι, ανήκουν στο λαό, σύμφωνα με την Αριστερά! Υπήρχε ένας λαός στη ναζιστική Γερμανία; Τα μέλη της Κου Κλουξ Καν ανήκουν στο λαό; Οι δωσίλογοι, συνεργάτες των Γερμανων το 1940-45 ανήκαν στο λαό; Δεν υπάρχει ένας λαός αλλά δύο: αυτός που συνεργάζεται με τον Κύριο (Κράτος, κλπ) κι αυτός που πολεμά κατά του Κυρίου. Ποιος λαός παίζει ποδόσφαιρο; Ο λαός που συνεργάζεται ή ο λαός που πολεμά; Η Αριστερά μας λέει ότι υπάρχει ένας λαός, όλοι οι κάτοικοι της χώρας, κι αυτός παίζει ποδόσφαιρο. Παίζει ποδόσφαιρο ο λαός της Αριστεράς; Όχι, δεν παίζει. Βλέπει. Άρα, το ποδόσφαιρο δεν είναι παιχνίδι αλλά λαϊκό θέαμα. Είναι λαϊκό θέαμα; Όλος ο λαός βλέπει ποδόσφαιρο; Όχι, βέβαια! Μόνον οι άνδρες βλέπουν ποδόσφαιρο, και όχι όλοι, ένα μικρό ποσοστό εφήβων και γέρων. Ποδόσφαιρο βλέπει μόνο ένα μικρό μέρος των αρσενικών. Όταν λέμε ποδόσφαιρο εννούμε πάντα ανδρικό ποδόσφαιρο! Έχετε παρακολουθήσει ποτέ γυναικείο μουντιάλ;

   Γι αυτούς που παίζουν, το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι; Όχι, δεν είναι! Είναι δουλειά, επάγγελμα. Δεν παίζουν, δουλεύουν, ασκούν ένα επάγγελμα. Οι θεατές δεν βλέπουν κάποιους να παίζουν ποδόσφαιρο αλλά κάποιους να εργάζονται. Ποιο είναι το προϊόν που παράγουν; Το ποδοσφαιρικό θέαμα! Πως παράγεται το θέαμα αυτό; Με τη μετατροπή του παιχνιδιού σε δουλειά!

   Η Αριστερά δεν βλέπει καλά . . . Κι όταν η Αριστερά δεν βλέπει καλά, η μια συμφορά θα ακολουθεί την άλλη. . .

   β) Είναι δυνατόν ένα παιχνίδι να είναι βίαιο; Ασφαλώς και είναι! Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μεσαιωνικό ποδόσφαιρο, από το οποίο προέρχεται το σημερινό, καπιταλιστικό ποδόσφαιρο. Διεξάγονταν μεταξύ ομάδων που η κάθε μια αποτελούνταν από εκατοντάδες άνδρες, τα τέρματα απείχαν μέχρι και πέντε χιλιόμετρα το ένα από το άλλο, ο αγώνας διαρκούσε από τα χαράματα μέχρι που νύχτωνε και σπάνια επιτυγχάνονταν κάποιο γκολ. Μπορείτε να φανταστείτε τι γινόταν όταν εκατοντάδες άνδρες έπεφταν πάνω στη μπάλα για να την πάρουν στην κατοχή τους και να τρέξουν να τη βάλουν στο τέρμα, συνήθως στην ανοιχτή πόρτα ενός τοπικού άρχοντα; Κλοτσιές, μπουνιές, δαγκωματιές, μαχαιρώματα, σπασμένα κεφάλια, μύτες σπασμένες, χέρια και πόδια σπασμένα, εξαρθρώσεις μελών, ελαφροί και σοβαροί τραυματισμοί, ακόμα και θάνατοι! Κάθε διεκδίκηση προϋποθέτει την άσκηση σωματικής, φυσικής βίας και το ποδόσφαιρο, που συνεχίζει να είναι ένα παιχνίδι διεκδίκησης, δεν μπορεί να μην είναι βίαιο παιχνίδι! Οι τραυματισμοί και τα φορεία θα υπάρχουν όσο υπάρχει το ποδόσφαιρο. Εξάλλου, η μπάλα είναι ένα ισχυρότατο βλήμα που μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο! Κάτσε στο τείχος και αν τολμάς μη βάλεις τα χέρια σου στ” αρχίδια ή μη γυρνάς τη πλάτη για να μη τη φας στα μούτρα και τρέξουν τα ζουμιά!

   Και η οπαδική βία; Γιατί οι οπαδοί χτυπιούνται και σκοτώνονται μεταξύ τους; Η Αριστερά δεν γνωρίζει ότι οι θεατές, οι οπαδοί είναι κάποιοι που έχουν διωχτεί από τον αγώνα; Στο μεσαιωνικό παιχνίδι δεν υπήρχαν θεατές! Έμπαινες και έφευγες από τον αγώνα όποτε ήθελες. Δεν αποκλειόταν απολύτως κανείς! Τώρα αποκλείονται όλοι! Παίζουν 22 και 100.000 βλέπουν! Ο θεατής της κερκίδας και του καναπέ έχει διωχτεί από το γήπεδο και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πολεμήσει: ή συμβολικά, ταυτιζόμενος με μια ομάδα, είτε πραγματικά! Ο οπαδός ζηλεύει: οι άλλοι παίζουν, χτυπάν και σπρώχνουν, εγώ γιατί να μην παίζω; Μαλάκας είμαι; Όσο θα υπάρχει ποδόσφαιρο, θα υπάρχει βία και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό!

   γ-δ) Η Αριστερά θεωρεί ότι είναι καλύτερα να βλέπεις μπάλα παρά να παίζεις. Με αυτή τη λογική, είναι καλύτερα να βλέπεις πορνό παρά να γαμάς! Είναι καλύτερα να βλέπεις τον άλλλον να χορεύει, παρά να χορεύεις. Είναι καλύτερα να ακούς τον άλλον να τραγουδάει, παρά να τραγουδάς! Είναι καλύτερα να βλέπεις τον άλλον να ζει την περιπέτεια παρά να τη ζεις εσύ ο ίδιος. Είναι καλύτερα να εκτελείς τις αποφάσεις των άλλων παρά να συμμετέχεις στη λήψη των αποφάσεων. Να βλέπεις τους άλλους να “παίζουν’ ποδόσφαιρο όχι ως ανεξάρτητος θεατής αλλά ως οπαδός μιας ομάδας. Τι σημαίνει οπαδός; Οπαδός σημαίνει ακόλουθος, υπηρέτης, υποτελής! Τα κόμματα της Αριστεράς έχουν μέλη, φίλους, οπαδούς, ακολούθους, υπηρέτες, υποτελείς. Αυτά τα μέλη πρέπει ναι είναι και οπαδοί κάποιας ομάδας. Εκτός από το ποδόσφαιρο και η Αριστερά σχηματίζει κοπάδια λογικών προβάτων.

   ε) Οι ποδοσφαιρικές ομάδες έγιναν καπιταλιστικές επιχειρήσεις, διατείνεται η Αριστερά, με αποτέλεσμα οι ομάδες αυτές να χάσουν τον λαϊκό τους χαρακτήρα. Ένας καλός Αριστερός λοιπόν θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της εκδίωξης των καπιταλιστών, της λεγόμενης παράγκας: η ομάδα να γίνει λαϊκή εταιρεία ή να γίνει μια αυτοδιευθυνόμενη ομάδα! Αυτό που θα εφαρμόσουμε στο εργοστάσιο θα το εφαρμόσουμε και στο ποδόσφαιρο. Στη σοσιαλιστική οικονομία, θα αντιστοιχεί το σοσιαλιστικό ποδόσφαιρο!Το οποίο θα είναι ερασιτεχνικό. Θα υπάρχουν ομάδες, θα υπάρχουν θεατές, δεν θα υπάρχει οπαδική βία επειδή δεν θα υπάρχει καταπίεση και εκμετέλλευση, θα υπάρχουν πρωταθλήματα, βαθμολογίες, κλπ. Το σοσιαλιστικό ποδόσφαιρο θα μοιάζει με το σημερινό, μόνο που δεν θα υπάρχει βία, εκμετάλλευση και καταπίεση. Όπως ο σοσιαλισμός θα είναι ένας κρατικός καπιταλισμός, έτσι και το σοσιαλιστικό ποδόσφαιρο θα είναι ένα κρατικοκαπιταλιστικό ποδόσφαιρο!

   Δεν θα γκρεμίσουμε το ΟΑΚΑ, θα φτιάξουμε κι άλλα, να παίζει ο λαός και κυρίως να βλέπει!

   Οι απόψεις της Αριστεράς για το ποδόσφαιρο απηχούν τις πολιτικές απόψεις της. Οι Κύριοι της Αριστεράς θα υποδεικνύουν στους υποτελείς Παραγωγούς τι να κάνουν. Και θα τους υποδεικνύουν να βλέπουν, όχι να παίζουν! Να είναι για πάντα υποτελείς.

   • Ο/Η pady λέει:

    Το άρθρο που βάζει την Αριστερά στη θέση της, όπως γράφεις,δεν τεκμηριώνει τίποτε από όσα αναφέρει, οπότε θα πρέπει να το θεωρήσουμε ανάξιο λόγου όπως και ολόκληρη την ανάρτηση σου.

 31. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ‏
  Αν ακούγονταν το ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) που ήταν ξεκάθαρα από την αρχή κατά του τυχοδιωκτικού πόλεμο της Μικράς Ασίας, και ήταν υπέρ της ειρήνης και της συμβίωσης των λαών δεν θα είχε γίνει ο ξεριζωμός του Ελληνισμού.
  ακόμα και ο Ιωάννης Μεταξάς για άλλους λόγους, ήταν εξ αρχής κατά του πολέμου γιατί πίστευε ότι επιμελητηριακά δεν θα μπορούσε να σταθεί ένας πόλεμος και μοιραία θα ηττόμαστε.
  Αλλά η οικονομική Ελίτ της Ελλάδας μέσω των κυβερνήσεων της θυσίασε τους Μικρασιάτες χάριν των Εγγλέζικων συμφερόντων.
  Ο Πατριωτισμός των εθνικοφρόνων-Βασιλοφρόνων και των -Βενιζελικών το 1920-1922 συνιστάτε ότι δεν αγωνίστηκαν για τον Έλληνα αλλά για τον Εγγλέζο.
  Έτσι πιο συγκεκριμένα το 1920 αντί να αρκεστούμε στα οφέλη της συνθήκης των Σεβρών που μετέτρεπε την Ελλάδα σε μια μεγάλη οικονομική δύναμη και να παγιώσουμε την ειρήνη που τόσο ανάγκη την είχε ο λαός που πολεμούσε αδιάκοπα από το 1912 μέχρι το 1920, αντίθετα η Ελλάδα με εντολή του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου προχώρησε σε επιθετικό πόλεμο στα ενδότερα της Μικράς Ασίας, χωρίς να έχει καμιά διεθνή υποστήριξη, και αλλά όλα αυτά χάριν των Εγγλέζικών συμφερόντων που είχαν στόχο τα πετρέλαια της Μοσούλης.
  Αυτή την τυχοδιωκτική εκστρατεία στην Μικράς Ασίας την συνέχισε η συντηρητική κυβέρνηση των Βασιλικών, που τελικά οδήγησε στην ήττα 1922 και στον ξεριζωμό του Ελληνισμού.
  • Όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα 1920-1922, ποτέ δεν μερίμνησε η κυβέρνηση να δημιουργήσει λαϊκή πολιτοφυλακή ώστε οι Μικρασιάτες να είναι ένοπλοι με αποτέλεσμα και να μπορούν και να στηρίξουν τον Ελληνικό στρατό και να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και την ζωή τους αν χρειαστεί..
  • Αντίθετα ο Ελληνικός στρατός και η κυβέρνηση μετά την ήττα «πρόδωσε» τους Μικρασιάτες εφησυχάζοντας τους ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με την έλευση των Τούρκων , και φρόντισε να διεκπεραιωθεί ο στρατός ομαλά στα απέναντι Ελληνικά νησιά, χωρίς εκείνη την στιγμή να παραλάβει κανένα μα κανένα πρόσφυγα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυβέρνηση των βασιλοφρόνων και πέσει η κυβέρνηση από τυχόν εξέγερση με την έλευση προσφύγων .
  • Έτσι με εντολή της κυβέρνησης κρατούσαν δεμένα 60 Ελληνικά εμπορικά πλοία στο λιμάνι της Μυτιλήνης και της Χίου , πλοία που είχαν σπεύσει εκεί για να παραλάβουν τους πρόσφυγες και ήταν στο λιμάνι της Χίου πολλές μέρες πριν οι Τούρκοι καταλάβουν την Σμύρνη.
  Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής αδράνειας – σκοπιμότητας της κυβέρνησης, οι Έλληνες Μικρασιάτες και οι Αρμένιοι έμειναν αβοήθητοι στο έλεος των Τούρκων για να σφαγούν από τους Τσέτες.
  • Τους Μικρασιάτες τους παρέλαβαν κατόπιν εορτής σε συμφωνία με τον Κεμάλ . και αφού είχε εξοντωθεί μέγα μέρος του ανδρικούς πληθυσμού ηλικίας 15-45 ετών που εκτοπίστηκε από τους Τούρκους στα ενδότερα, και είχε καεί η Σμύρνη με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς
  • Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους, και μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες θα είχαν σωθεί, αν ο Ελληνικός στόλος τους παραλάμβανε πριν έλθουν οι Τούρκοι στην Σμύρνη, Αϊβαλή, Δικελί , Μουδανιά, Κουσάντασι, και στις άλλες παραλιακές μικρασιατικές πόλεις που έγιναν μεγάλες σφαγές , και βέβαια οι προσφυγές θα είχαν σωθεί εάν οι ιθύνοντες είχαν σκεφτεί από πιο μπροστά το ενδεχόμενο της ήττας και της προστασίας του Ελληνικού πληθυσμού αλλά για την Ελληνική κυβέρνηση όλα αυτά ήταν ψιλά γράμματα.
  Έτσι ο Ελληνικός στόλος απεχώρησε στις 25/8/22 από την Σμύρνη χωρίς να παραλάβει κανένα πρόσφυγα και παραδίνοντας την στους Τούρκους που μπήκαν στις 27/8/1922.
  Δέησαν να παραλάβουν τους πρόσφυγές από τις 11/9/1922 έως και 17/9/22 κατόπιν συμφωνίας με τον Κεμάλ με την μεσολάβηση των ξένων δυνάμεων.
  Ουσιαστικά δηλαδή για δεκαεπτά (17) ημέρες άφησαν τους Μικρασιάτες αβοήθητους στο έλεος των Τούρκων και των Τσετών, έτσι ξεπούλησαν και πρόδωσαν τους Μικρασιάτες αφήνοντας τους να σφαγούν ανηλεώς, με αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, οι μόνοι που σώθηκαν εγκαίρως ήταν όσοι πέρασαν απέναντι χάρη στους φτωχούς βαρκάρηδες και καΐκέρηδες που αψήφησαν το επαίσχυντο νόμο της κυβέρνησης που απαγόρευε την μετανάστευση των μικρασιατών στην Ελλάδα [5] ΦΕΚ 1922/Α/119, Ν.2870 της 16.7.1922 με τον οποίο η κυβέρνηση Γούναρη απαγόρευε στον ελληνικό πληθυσμό της Ιωνίας να αναχωρήσει για την Ελλάδα, διότι τους θεωρεί λαθρομετανάστες, και όσοι θα τους μετέφεραν τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης, αφαίρεση φυλλαδίου κ.λπ..
  Κανένας από αστούς ιστορικούς της εθνικοφροσύνης και του Βενιζελισμού δεν μας εξηγεί γιατί ξεκίνησαν ένα τυχοδιωκτικό πόλεμο που ήταν χαμένος εκ των προτέρων, διότι δεν είχε καμιά διεθνή υποστήριξη, και γιατί δεν παρέλαβαν τους Μικρασιάτες πριν έλθουν οι Τούρκοι, τα πολεμικά και τα Εμπορικά πλοία της Ελλάδος , και γιατί η Βασιλική κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΞΕ όλα τα Εμπορικά πλοία του στόλου που εκείνη την εποχή αριθμούσε εκατό ογδόντα πλοία 180, άλλα την μεταφορά των προσφύγων τον άφησε στον πατριωτισμό των πλοιοκτητών με αποτέλεσμα να σπεύσουν μόνο τα 60 πλοία, μήπως γιατί για την κυβέρνηση, η κερδοφορία των πλοιοκτητών είχε πιο μεγάλη αξία από την ζωή των Μικρασιατών κάτι που δυστυχώς ισχύει ακόμα και σήμερα σε θέματα φορολόγησης τους.
  • Αυτή είναι η ηθική των εθνικοφρόνων τυχοδιώκτες και μεγαλόστομοι στα εύκολα και δειλοί, φιλοτομαριστές και μοιραίοι στα δύσκολα.
  • Διότι το 1920-1922 ήταν προσκολλώμενοι στους εγγλέζους πους τους παρέσυραν στον όλεθρο της Μικρασιατικής καταστροφής, και το 1974 ήταν προσκολλώμενοι στους Αμερικανούς που τους παρέσυραν στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου που οδήγησε στην σχεδιασμένη Τουρκική εισβολή με αποτέλεσμα την τραγωδία της Κύπρου.
  • Τα σπασμένα αυτού του τυχοδιωκτικού πολέμου τα πλήρωσαν με πολύ αίμα οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Τουρκίας και οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της Ελλάδας, που ξεριζώθηκαν από τις προαιώνιες εστίες τους.

 32. Η ΥΒΡΙΣ
  Της Οικονομικής Ελίτ της Ελλάδας και των υποστηρικτών της Μεγάλης Ιδέας.
  Συνίσταται στο γεγονός ότι με την τυχοδιωκτική της τακτική του πολέμου χωρίς καμιά διεθνή υποστήριξη, συνέβαλαν στα σχέδια των Κεμαλιστών για γενοκτονία και εκδίωξη των Χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, θύματα αυτής της τακτικής ήταν και οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί που ξεριζώθηκαν από την Ελλάδα .
  Η Ιστορία δικαίωσε το ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) που ήταν ξεκάθαρά και αταλάντευτα κατά του πολέμου και αν εισακούγονταν δεν θα είχε γίνει ο ξεριζωμός του Ελληνισμού.
  Συμπερασματικά η κυβέρνηση των πολεμοκάπηλων της Ελλάδας1920-1922 όπως αποκαλύφθηκε περίτρανα από τα τραγικά γεγονότα, τους Μικρασιάτες τους είχαν γραμμένους στα «παλιάς της τα υποδήματα », και γιαυτό στα δύσκολα η κυβέρνηση των βασιλοφρόνων μέσω του στρατού έδειξε την ανανδρία της εγκαταλείποντας απροστάτευτούς τους πρόσφυγες στο έλεος των Τούρκων, για να σώσουν κάποιοι την καρέκλα τους . Γιαυτό ο λαός δεν πρέπει να λειτουργεί σαν πρόβατο και να εμπιστεύεται τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των πολεμοκάπηλων που τον πρόδωσαν και το 1922 και το 1974 με τις εθνικές τραγωδίες που δημιούργησαν.

 33. Έτσι ο Ελληνικός στόλος απεχώρησε στις 25/8/22 από την Σμύρνη χωρίς να παραλάβει κανένα πρόσφυγα και παραδίνοντας την στους Τούρκους που μπήκαν στις 27/8/1922.
  Δέησαν να παραλάβουν τους πρόσφυγές από τις 11/9/1922 έως και 17/9/22 κατόπιν συμφωνίας με τον Κεμάλ με την μεσολάβηση των ξένων δυνάμεων.
  Ουσιαστικά δηλαδή για δεκαεπτά (17) ημέρες άφησαν τους Μικρασιάτες αβοήθητους στο έλεος των Τούρκων και των Τσετών, έτσι ξεπούλησαν και πρόδωσαν τους Μικρασιάτες αφήνοντας τους να σφαγούν ανηλεώς, με αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, οι μόνοι που σώθηκαν εγκαίρως ήταν όσοι πέρασαν απέναντι χάρη στους φτωχούς βαρκάρηδες και καΐκέρηδες που αψήφησαν το επαίσχυντο νόμο της κυβέρνησης που απαγόρευε την μετανάστευση των μικρασιατών στην Ελλάδα [5] ΦΕΚ 1922/Α/119, Ν.2870 της 16.7.1922 με τον οποίο η κυβέρνηση Γούναρη απαγόρευε στον ελληνικό πληθυσμό της Ιωνίας να αναχωρήσει για την Ελλάδα, διότι τους θεωρεί λαθρομετανάστες, και όσοι θα τους μετέφεραν τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης, αφαίρεση φυλλαδίου κ.λπ..

 34. • Αντίθετα ο Ελληνικός στρατός και η κυβέρνηση μετά την ήττα «πρόδωσε» τους Μικρασιάτες εφησυχάζοντας τους ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με την έλευση των Τούρκων , και φρόντισε να διεκπεραιωθεί ο στρατός ομαλά στα απέναντι Ελληνικά νησιά, χωρίς εκείνη την στιγμή να παραλάβει κανένα μα κανένα πρόσφυγα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυβέρνηση των βασιλοφρόνων και πέσει η κυβέρνηση από τυχόν εξέγερση με την έλευση προσφύγων .
  • Έτσι με εντολή της κυβέρνησης κρατούσαν δεμένα 60 Ελληνικά εμπορικά πλοία στο λιμάνι της Μυτιλήνης και της Χίου , πλοία που είχαν σπεύσει εκεί για να παραλάβουν τους πρόσφυγες και ήταν στο λιμάνι της Χίου πολλές μέρες πριν οι Τούρκοι καταλάβουν την Σμύρνη.
  Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής αδράνειας – σκοπιμότητας της κυβέρνησης, οι Έλληνες Μικρασιάτες και οι Αρμένιοι έμειναν αβοήθητοι στο έλεος των Τούρκων για να σφαγούν από τους Τσέτες.
  • Τους Μικρασιάτες τους παρέλαβαν κατόπιν εορτής σε συμφωνία με τον Κεμάλ . και αφού είχε εξοντωθεί μέγα μέρος του ανδρικούς πληθυσμού ηλικίας 15-45 ετών που εκτοπίστηκε από τους Τούρκους στα ενδότερα, και είχε καεί η Σμύρνη με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς
  • Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους, και μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες θα είχαν σωθεί, αν ο Ελληνικός στόλος τους παραλάμβανε πριν έλθουν οι Τούρκοι στην Σμύρνη, Αϊβαλή, Δικελί , Μουδανιά, Κουσάντασι, και στις άλλες παραλιακές μικρασιατικές πόλεις που έγιναν μεγάλες σφαγές , και βέβαια οι προσφυγές θα είχαν σωθεί εάν οι ιθύνοντες είχαν σκεφτεί από πιο μπροστά το ενδεχόμενο της ήττας και της προστασίας του Ελληνικού πληθυσμού αλλά για την Ελληνική κυβέρνηση όλα αυτά ήταν ψιλά γράμματα.

 35. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για τους Έλληνες, Εθνικόφρονες και σταλινικούς κομμουνιστές, οι Έλληνες της Πόλης είναι απλά «Χριστιανοί» ή Έλληνες;

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/08/blog-post_48.html

  Στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική ή Τούρκικη μειονότητα;

  Από giorgis , Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016 | 7:28 μ.μ.
  Του Γ. Γ.

  Με αφορμή τις νέες προκλήσεις των βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος που αυτή την φορά έβαλαν στο στόχαστρο τους τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ξαναήλθε στην επικαιρότητα το ερώτημα αν υπάρχει ή όχι Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

  Οσα διαδραματίστηκαν στην βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που περιλαμβάνει και διάταξη για ισλαμικό τέμενος στην Αττική, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.
  Εγώ θα εστιαστώ σε μια κάθετη διαφωνία μου που έχω με το ΚΚΕ το οποίο ισχυρίζεται ότι «η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική». («Ριζοσπάστης» 24/4/1014), άποψη που υποστήριξε και εκλαΐκευσε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος με κείμενο του στην ιστοσελίδα enikos και στο οποίο υποστήριζε: «στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!».

  Να κάνουμε μια σημείωση εδώ. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Τουρκία μέχρι τον Μάρτη του 1924 ήταν επισήμως όχι «εθνικό» (τουρκικό) αλλά «θρησκευτικό» (μουσουλμανικό) κράτος.

  Αρχικά ας θυμηθούμε κάποια γεγονότα που δεν δέχονται αμφισβήτησης.

  Ηταν Ιούλης τους 1999 όταν τότε τρεις βουλευτές (Γκαλίπ Γκαλίπ –ΠΑΣΟΚ-, Μπιρόλ Ακίφογλου –ΝΔ- και, Μουσταφά Μουσταφά –ΣΥΝ-) υπέγραφαν και έδιναν στην δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο:
  «Χαιρετίζουμε την αυριανή συμπλήρωση 25 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Επιθυμούμε όμως να επισημάνουμε ότι παρά τις αναμφισβήτητες βελτιώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την τελευταία 25ετία, η Ελληνική Δημοκρατία έχει μια σοβαρή αδυναμία: Δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στο έδαφός της, παρ’ όλο που πολλοί Ελληνες πολίτες αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Τούρκοι ή Μακεδόνες. Ζητούμε από την κυβέρνηση να προβεί στα παρακάτω: Να αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας…».

  Αντίδραση απ’ τα κόμματά τους δεν υπήρξε καμιά. Ούτε φυσικά σκέψη να απομακρυνθούν απ’ τις κοινοβουλευτικές του ομάδες αφού έθεταν ευθέως ζήτημα ύπαρξης στην Ελλάδα Τουρκικής και Μακεδονικής μειονότητας, κάτι που δεν αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος.

  To βασικό είναι ότι το κείμενο το υπογράφει ο κομμουνιστής γιατρός Μουσταφά Μουσταφά. Είναι ένας επιστήμονας με κύρος στην περιοχή του ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του 1981 και αναπληρωματικό μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. (Μετά την διάσπαση πέρασε στον ΣΥΝ και εκλέχτηκε δυο φορές βουλευτής του).
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε μια συνεδρίαση της Κ.Ε, του ΚΚΕ που συζητούνταν το σχετικό ζήτημα, ο ίδιος έθεσε την ηγεσία του Περισσού το εξής ερώτημα: Εγώ είμαι κομμουνιστής και άθεος. Πώς εσείς με βαφτίζετε μουσουλμάνο;

  Φυσικά απάντηση δεν πήρε.

  Τι απάντηση θα μπορούσε να πάρει άλλωστε αφού είναι όμως εντελώς ανιστόρητη που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό και την τοποθέτησή του για το εθνικό ζήτημα, η θέση που εκφράζει το ΚΚΕ γι’ αυτό το ζήτημα;

  Εκανα μια αναζήτηση στον «Ριζοσπάστη» μήπως βρω το σκεπτικό που τεκμηριώνει αυτή την αντίληψη. Δεν βρήκα κάτι σχετικό παρά μόνο αναφορές στην συνθήκη της Λοζάνης, η οποία, για να μην ξεχνάμε, ήταν μια ιμπεριαλιστική συνθήκη που υπογράφτηκε τον Ιούλη του 1923, με την οποία οι «μεγάλες δυνάμεις» καθόρισαν τα σύνορα στα Βαλκάνια, μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υπήρξαν μαζικοί ξεριζωμοί πληθυσμών, εθνικές καταπιέσεις …

  Στην ίδια κατεύθυνση με τις θέσεις του ΚΚΕ και η άποψη του Ν. Μπογιόπουλου: «Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!».
  (Απάντηση στο άρθρο του Ν.Μ. έδωσε ο Πέτρος Γιώτης μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ»

  Μάλιστα. Λεπτομέρεια, προφανώς για τον φίλτατο Ν.Μ ότι αυτή η ιμπεριαλιστική συνθήκη έγινε «εργαλείο» στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων να καταπιέζουν μειονότητες. (Διαβάστε το άρθρο του Τζεμαλή Μηλιαζήμ, υποψήφιου ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Αυτή την συνθήκη που υπερασπίζονται ΚΚΕ και Ν. Μπογιόπουλος επικαλείται και σήμερα η Τουρκία ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει μειονότητα Κούρδων στο έδαφός της, παρά μόνο «Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής» και εξαπολύει διωγμούς σε Κούρδους που παλεύουν για στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

  Κατά την άποψη μου ένα Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα έπρεπε να έχει το παραμικρό πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει Τούρκικη και Σλαβομακεδονική μειονότητα. Είναι αστειότητα να κατατάσσεις ένα πληθυσμό με βάση το θρήσκευμα του.
  Εδώ υπήρξαν αστοί πολιτικοί που για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες αναγνώρισαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λεγόμενος «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής στη συνάντηση που είχε σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ στο Μοντρέ της Ελβετίας, στις 10-11 Μάρτη του 1978, και αναφέρθηκε ρητά στην ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας», στην Ελλάδα.

  Θα ολοκληρώσουμε με ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα –μέσα από τις δόσεις αυτοσαρκασμού και σκωπτικής διάθεσης βγαίνουν μεγάλες αλήθειες- από ομιλία του κομμουνιστή Μουσταφά Μουσταφά, που αναφέραμε προηγουμένως, στην ημερίδα για τη μειονότητα της Θράκης που οργάνωσε στις 8/6/2006 στην Αθήνα το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων και η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

  Μετά τη σύσσωμη καταδίκη μου από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, μετά το αϊσιχτίρ του κ. Παπαθεμελή -έτσι είχε πει- μετά από τα κεραυνοβολήματα του κ. Καψή, μετά από την ανακοίνωση ανθρώπων υπευθύνων για το πογκρόμ της 28ης του Γενάρη 1990 στην Κομοτηνή, μετά από τις αναλύσεις σοβαρών δημοσιογράφων για το υποκινούμενο της υπογραφής μου, και τις τοποθετήσεις της συντρόφισσας Παπαρήγα -είχε πει τότε ότι εμείς είμαστε με τις μειονότητες αλλά αυτοί άλλα πράγματα θέλουν, διαμελισμούς και τέτοια, και εξυπηρέτηση αμερικάνικων συμφερόντων- και μετά το πιπέρι που μου έβαλε το κόμμα μου, αισθάνομαι την ανάγκη για το μέλλον το δικό μου, της γυναίκας και των παιδιών μου, να γράψω τα ακόλουθα για αποφυγή παρεξηγήσεων, τουλάχιστον προς τους ανθρώπους που με γνώρισαν, τους συντρόφους μου ανά την Ελλάδα και παγκοσμίως.

  Μετά την 25η επέτειο της Δημοκρατίας στη χώρα μου επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου, μετά τη σύσσωμη βάφτισή μου -συμπεριλαμβανομένου και του κόμματός μου- από τον πολιτικό κόσμο της χώρας ως μουσουλμάνου βουλευτή.

  Προσέλαβα ιεροδιδάσκαλο, απόφοιτο ιερατικής σχολής Σαουδικής Αραβίας, για να μου διδάξει τη μουσουλμανική θρησκεία, την πεντάκις ημερησίως προσευχή, τη νηστεία, τις προσευχές, την τελετουργία, και όλα τα συναφή, διότι αν και 45 ετών μουσουλμάνος δεν τα εγνώριζα.

  Ενεγράφην στη λίστα των χατζήδων για την επόμενη περίοδο, για να επισκεφτώ τους ιερούς τόπους του Ισλάμ και να γίνω χατζής, και από δω και πέρα να λέγομαι Χατζή-Μουσταφά Μουσταφά.

  Παρήγγειλα σαρίκι με το οποίο θα κυκλοφορώ από δω και πέρα, και δεν θα το αποχωρίζομαι ούτε στη βουλή.

  Η νυν σύζυγός μου και οι κόρες μου, ως μειωμένης πίστης και αριστερές δεν αποδέχονται το φερετζέ.
  Υπόσχομαι οι επόμενες τρεις γυναίκες που θα παντρευτώ σαν πιστός μουσουλμάνος θα φορούν το φερετζέ και τα εξ αυτών τέκνα μου -καλή μου ώρα- θα είναι μουσουλμάνοι ή μουσουλμάνες με όλη τη σημασία της λέξης.

  Θα συμμαχήσω με αγαπητούς συναδέλφους βουλευτές για την τοποθέτηση της εικόνας του Ιησού στη Βουλή -γινόταν τότε συζήτηση για την τοποθέτηση της εικόνας- και την τοποθέτηση ενός μουσουλμανικού αραβουργήματος σε αναλογία ένα προς εκατό κάτω από την εικόνα του Χριστού.

  Ζήτησα, τέλος, ήδη από τη Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης να μου αλλάξουν το απολυτήριο Δημοτικού που αναιδώς και ανιστορήτως γράφει ότι απεφοίτησα εν έτει 1967 από το Τουρκικό Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δουκάτου Ροδόπης.

 36. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Μπογιόπουλος θα έπρεπε να ντρέπεται για τα ψέματα που λέει:

  https://archive.is/eE95m#selection-415.0-451.22

  Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;

  by ThePressProject
  Νίκος Μπογιόπουλος

  Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016
  Ώρα: 02:09:15

  Ως γνωστόν ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης». Και «εγκληματίας». Και «δολοφόνος». Και έκανε «γενοκτονία». Και ειδικά στο Κόσσοβο έκανε και «εθνοκάθαρση». Για να καταλάβετε πόσο «κάθαρμα» ήταν, ακόμα κι αυτός ο Πρετεντέρης – όπως έγραφετότε – μόλις τον είδε στο εδώλιο της Χάγης (τον Μιλόσεβιτς ) «ανατρίχιασε» (ο Πρετεντέρης…).

  Του Νίκου Μπογιόπουλου

  Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

  Δέκα χρόνια αργότερα, πριν από ένα περίπου μήνα, ο Μιλόσεβιτς… αθωώθηκε. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον απάλλαξε – μετά θάνατο – από την κατηγορία για την υποτιθέμενη συνενοχή του Βελιγραδίου στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.

  Φυσικά η είδηση της αθώωσης του Μιλόσεβιτς πέρασε στα «ψιλά». Τα βαποράκια του ΝΑΤΟ, που μετά έγιναν βαποράκια του ΔΝΤ, όσοι τότε έγραφαν λιβέλους διεκδικώντας ρόλο νεκροθάφτη στο γουέστερν της Νέας Τάξης, όσοι ελεεινολογούσαν πάνω στο φέρετρο του Μιλόσεβιτς, τα «κοράκια» και οι «αντικειμενικοί» αναλυτές, τα αθύρματα που εκτόξευαν μύδρους κατά του «χασάπη» με ταυτόχρονους επαίνους για την… κακομοίρα τη Δύση που ήθελε (!) αλλά «δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» (!), δεν ψέλλισαν λέξη.

  «Και συ πρόστυχη πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα», που έλεγε ο Βάρναλης.
  …………………..
  ______________________________

  Όμως η αλήθεια είναι:

  https://roides.wordpress.com/2016/08/31/31aug16/#comment-89606
  Ο χασάπης Μιλόσεβιτς δεν αθωώθηκε

  …………………………………..

  https://www.facebook.com/note.php?note_id=1229869253698344

  Για τη δήθεν ‘αθώωση Μιλόσεβιτς’ που διακινείται από ψευτοαριστερούς ψευτοαντιιμπεριαλιστές

  XYZ CONTAGION·ΔΕΥΤΕΡΑ, 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

  Λογικά, θα το έχετε δει, και με μεγάλα γράμματα ‘Ο Μιλόσεβιτς αθωώθηκε, το κρύβουν, βόμβα μεγατόνων, στα μουλωχτά, ούτε ένα μονόστηλο, διαδώστε’ κ.λπ, π.χ.
  Σε ελληνικά μόνο μέσα, καθώς στο εξωτερικό, κανένα σοβαρό δυτικό μέσο δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί με αυτή την ανοησία.
  ………………………………………….

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/09/blog-post_48.html

  Στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική ή Τούρκικη μειονότητα; (Με αφορμή την σημερινή συζήτηση στην βουλή)
  Από giorgis , Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 | 8:06 μ.μ.

  Επανήλθε στην επικαιρότητα το ερώτημα αν η μειονότητα που κατοικεί κύρια στην Θράκη πρέπει να ονομάζεται μουσουλμανική ή Τουρκική. Αφορμή γ’ αυτό η κυβερνητική πρωτοβουλία να ψηφιστεί στην βουλή μια διάταξη η οποία σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

  Μάλιστα κατά τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο -αναφερόμαστε σε ένα ομοφοβικό, ρατσιστικό, θρασύδειλο ανθρωπάκι- κάτι τέτοιο θα επιβεβαίωνε «την αλυτρωτική και επικίνδυνη ορολογία της Ισλαμικής Διάσκεψης που θέτει ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας όχι μόνο στην Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα παραχαράσσοντας την Συνθήκη της Λωζάννης».

  Στην ίδια κατεύθυνση και η τοποθέτηση των ΑΝΕΛ που με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «εθνικά επικίνδυνη», την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Θα μπορούσαμε να καταλήγαμε με την γνωστή ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον «O πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», όμως θα μιλήσουμε επί της ουσίας επαναφέροντας περασμένη ανάρτησή μας.

  Στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική ή Τούρκικη μειονότητα;

  Του Γ. Γ.

  Με αφορμή τις νέες προκλήσεις των βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος που αυτή την φορά έβαλαν στο στόχαστρο τους τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ξαναήλθε στην επικαιρότητα το ερώτημα αν υπάρχει ή όχι Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

  Οσα διαδραματίστηκαν στην βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που περιλαμβάνει και διάταξη για ισλαμικό τέμενος στην Αττική, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

  Εγώ θα εστιαστώ σε μια κάθετη διαφωνία μου που έχω με το ΚΚΕ το οποίο ισχυρίζεται ότι «η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική». («Ριζοσπάστης» 24/4/1014), άποψη που υποστήριξε και εκλαΐκευσε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος με κείμενο του στην ιστοσελίδα enikos και στο οποίο υποστήριζε: «στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!».

  Να κάνουμε μια σημείωση εδώ. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Τουρκία μέχρι τον Μάρτη του 1924 ήταν επισήμως όχι «εθνικό» (τουρκικό) αλλά «θρησκευτικό» (μουσουλμανικό) κράτος.

  Αρχικά ας θυμηθούμε κάποια γεγονότα που δεν δέχονται αμφισβήτησης.

  Ηταν Ιούλης τους 1999 όταν τότε τρεις βουλευτές (Γκαλίπ Γκαλίπ –ΠΑΣΟΚ-, Μπιρόλ Ακίφογλου –ΝΔ- και, Μουσταφά Μουσταφά –ΣΥΝ-) υπέγραφαν και έδιναν στην δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο:
  «Χαιρετίζουμε την αυριανή συμπλήρωση 25 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Επιθυμούμε όμως να επισημάνουμε ότι παρά τις αναμφισβήτητες βελτιώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την τελευταία 25ετία, η Ελληνική Δημοκρατία έχει μια σοβαρή αδυναμία: Δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στο έδαφός της, παρ’ όλο που πολλοί Ελληνες πολίτες αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Τούρκοι ή Μακεδόνες. Ζητούμε από την κυβέρνηση να προβεί στα παρακάτω: Να αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας…».

  Αντίδραση απ’ τα κόμματά τους δεν υπήρξε καμιά. Ούτε φυσικά σκέψη να απομακρυνθούν απ’ τις κοινοβουλευτικές του ομάδες αφού έθεταν ευθέως ζήτημα ύπαρξης στην Ελλάδα Τουρκικής και Μακεδονικής μειονότητας, κάτι που δεν αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος.

  To βασικό είναι ότι το κείμενο το υπογράφει ο κομμουνιστής γιατρός Μουσταφά Μουσταφά. Είναι ένας επιστήμονας με κύρος στην περιοχή του ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του 1981 και αναπληρωματικό μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. (Μετά την διάσπαση πέρασε στον ΣΥΝ και εκλέχτηκε δυο φορές βουλευτής του).
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε μια συνεδρίαση της Κ.Ε, του ΚΚΕ που συζητούνταν το σχετικό ζήτημα, ο ίδιος έθεσε την ηγεσία του Περισσού το εξής ερώτημα: Εγώ είμαι κομμουνιστής και άθεος. Πώς εσείς με βαφτίζετε μουσουλμάνο;

  Φυσικά απάντηση δεν πήρε.

  Τι απάντηση θα μπορούσε να πάρει άλλωστε αφού είναι όμως εντελώς ανιστόρητη που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό και την τοποθέτησή του για το εθνικό ζήτημα, η θέση που εκφράζει το ΚΚΕ γι’ αυτό το ζήτημα;

  Εκανα μια αναζήτηση στον «Ριζοσπάστη» μήπως βρω το σκεπτικό που τεκμηριώνει αυτή την αντίληψη. Δεν βρήκα κάτι σχετικό παρά μόνο αναφορές στην συνθήκη της Λοζάνης, η οποία, για να μην ξεχνάμε, ήταν μια ιμπεριαλιστική συνθήκη που υπογράφτηκε τον Ιούλη του 1923, με την οποία οι «μεγάλες δυνάμεις» καθόρισαν τα σύνορα στα Βαλκάνια, μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υπήρξαν μαζικοί ξεριζωμοί πληθυσμών, εθνικές καταπιέσεις …

  Στην ίδια κατεύθυνση με τις θέσεις του ΚΚΕ και η άποψη του Ν. Μπογιόπουλου: «Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!».
  (Απάντηση στο άρθρο του Ν.Μ. έδωσε ο Πέτρος Γιώτης μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ»

  Μάλιστα. Λεπτομέρεια, προφανώς για τον φίλτατο Ν.Μ ότι αυτή η ιμπεριαλιστική συνθήκη έγινε «εργαλείο» στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων να καταπιέζουν μειονότητες. (Διαβάστε το άρθρο του Τζεμαλή Μηλιαζήμ, υποψήφιου ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Αυτή την συνθήκη που υπερασπίζονται ΚΚΕ και Ν. Μπογιόπουλος επικαλείται και σήμερα η Τουρκία ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει μειονότητα Κούρδων στο έδαφός της, παρά μόνο «Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής» και εξαπολύει διωγμούς σε Κούρδους που παλεύουν για στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

  Κατά την άποψη μου ένα Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα έπρεπε να έχει το παραμικρό πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει Τούρκικη και Σλαβομακεδονική μειονότητα. Είναι αστειότητα να κατατάσσεις ένα πληθυσμό με βάση το θρήσκευμα του.
  Εδώ υπήρξαν αστοί πολιτικοί που για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες αναγνώρισαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λεγόμενος «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής στη συνάντηση που είχε σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ στο Μοντρέ της Ελβετίας, στις 10-11 Μάρτη του 1978, και αναφέρθηκε ρητά στην ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας», στην Ελλάδα.

  Θα ολοκληρώσουμε με ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα –μέσα από τις δόσεις αυτοσαρκασμού και σκωπτικής διάθεσης βγαίνουν μεγάλες αλήθειες- από ομιλία του κομμουνιστή Μουσταφά Μουσταφά, που αναφέραμε προηγουμένως, στην ημερίδα για τη μειονότητα της Θράκης που οργάνωσε στις 8/6/2006 στην Αθήνα το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων και η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

  Μετά τη σύσσωμη καταδίκη μου από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, μετά το αϊσιχτίρ του κ. Παπαθεμελή -έτσι είχε πει- μετά από τα κεραυνοβολήματα του κ. Καψή, μετά από την ανακοίνωση ανθρώπων υπευθύνων για το πογκρόμ της 28ης του Γενάρη 1990 στην Κομοτηνή, μετά από τις αναλύσεις σοβαρών δημοσιογράφων για το υποκινούμενο της υπογραφής μου, και τις τοποθετήσεις της συντρόφισσας Παπαρήγα -είχε πει τότε ότι εμείς είμαστε με τις μειονότητες αλλά αυτοί άλλα πράγματα θέλουν, διαμελισμούς και τέτοια, και εξυπηρέτηση αμερικάνικων συμφερόντων- και μετά το πιπέρι που μου έβαλε το κόμμα μου, αισθάνομαι την ανάγκη για το μέλλον το δικό μου, της γυναίκας και των παιδιών μου, να γράψω τα ακόλουθα για αποφυγή παρεξηγήσεων, τουλάχιστον προς τους ανθρώπους που με γνώρισαν, τους συντρόφους μου ανά την Ελλάδα και παγκοσμίως.

  Μετά την 25η επέτειο της Δημοκρατίας στη χώρα μου επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου, μετά τη σύσσωμη βάφτισή μου -συμπεριλαμβανομένου και του κόμματός μου- από τον πολιτικό κόσμο της χώρας ως μουσουλμάνου βουλευτή.

  Προσέλαβα ιεροδιδάσκαλο, απόφοιτο ιερατικής σχολής Σαουδικής Αραβίας, για να μου διδάξει τη μουσουλμανική θρησκεία, την πεντάκις ημερησίως προσευχή, τη νηστεία, τις προσευχές, την τελετουργία, και όλα τα συναφή, διότι αν και 45 ετών μουσουλμάνος δεν τα εγνώριζα.

  Ενεγράφην στη λίστα των χατζήδων για την επόμενη περίοδο, για να επισκεφτώ τους ιερούς τόπους του Ισλάμ και να γίνω χατζής, και από δω και πέρα να λέγομαι Χατζή-Μουσταφά Μουσταφά.

  Παρήγγειλα σαρίκι με το οποίο θα κυκλοφορώ από δω και πέρα, και δεν θα το αποχωρίζομαι ούτε στη βουλή.

  Η νυν σύζυγός μου και οι κόρες μου, ως μειωμένης πίστης και αριστερές δεν αποδέχονται το φερετζέ.
  Υπόσχομαι οι επόμενες τρεις γυναίκες που θα παντρευτώ σαν πιστός μουσουλμάνος θα φορούν το φερετζέ και τα εξ αυτών τέκνα μου -καλή μου ώρα- θα είναι μουσουλμάνοι ή μουσουλμάνες με όλη τη σημασία της λέξης.

  Θα συμμαχήσω με αγαπητούς συναδέλφους βουλευτές για την τοποθέτηση της εικόνας του Ιησού στη Βουλή -γινόταν τότε συζήτηση για την τοποθέτηση της εικόνας- και την τοποθέτηση ενός μουσουλμανικού αραβουργήματος σε αναλογία ένα προς εκατό κάτω από την εικόνα του Χριστού.

  Ζήτησα, τέλος, ήδη από τη Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης να μου αλλάξουν το απολυτήριο Δημοτικού που αναιδώς και ανιστορήτως γράφει ότι απεφοίτησα εν έτει 1967 από το Τουρκικό Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δουκάτου Ροδόπης.

  Διαβάστε επίσης το άρθρο του «Ιου»: Η ακατονόμαστη μειονότητα
  http://www.iospress.gr/mikro2006/mikro20060527.htm

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.