Του Μπαλτάκου ο γιός και η Δικαιοσύνη

Με αφορμή την ταινία ‘Μάικλ Κόλχαας’

kohlhaasτου Αναγνώστη Λασκαράτου
Προβάλλεται αυτές της ημέρες η ταινία «Ο θρύλος του Μάικλ Κόλχαας», που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του εμπόρου Χανς Κολχάζε (16ος αι.) όπως την κατέγραψε τo 1808 o Γερμανός συγγραφέας Heinrich von Kleist. Η κεντρική ιδέα του έργου είναι ο ασίγαστος πόθος του ευκατάστατου έμπορου αλόγων ήρωα για το δίκιο του, που τον φέρνει αντιμέτωπο με την αριστοκρατία, την κρατική εξουσία και τη διεφθαρμένη Δικαιοσύνη που διαπλέκεται με την αριστοκρατία. Η όχι ιδιαίτερα μεγάλη αδικία, για τα τότε δεδομένα, ενός τοπικού βαρόνου σε βάρος του, που επισφραγίστηκε από τη δικαστική διαπλοκή, εξαναγκάζει τον υπερευαίσθητο και πεισματάρη άντρα στην υπερβολή. Προκαλεί μια εξέγερση χωρικών, γεγονός όχι ασυνήθιστο για τις κολασμένες εκείνες εποχές. Κατάληξη της υπόθεσης είναι αρχικά η αμνήστευσή του με παρέμβαση του Λούθηρου, αλλά μετά από ατυχίες,  ο παραδειγματικός δημόσιος διαμελισμός του στον τροχό, που στο φιλμ «εξευγενίζεται» σε χωρίς βασανιστήρια αποκεφαλισμό. Η υπόθεση αυτού του γενναίου και καλόκαρδου άντρα, διανθίζεται στο φιλμ με την αγάπη του για τα άλογα, με την εκτίμηση που απολάμβανε από τους υπηρέτες του, με την ερωτική σχέση που είχε με τη σύζυγό του, η οποία δολοφονήθηκε, λόγω της εμμονής του, από την πριγκιπική αυλή και με τον πατρικό δεσμό του με την κόρη του, που τελικά έμεινε πεντάρφανη. Συμπτωματικά, Απρίλη πάλι, το 1969 (φωτ), παίχτηκε η πρώτη ταινία με την υπόθεση αυτή, σε παραγωγή του βραβευμένου αργότερα με Όσκαρ Volker Schlöndorff, ενώ τώρα παίζεται και στην Αθήνα, ως θεατρικός μονόλογος, στον «πολυχώρο πολιτισμού ‘ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ’». Ο Κάφκα είχε τόσο συγκλονιστεί μέχρι δακρύων με το θέμα, που μια από τις δυο μοναδικές δημόσιες απαγγελίες του, έγινε με αποσπάσματα του έργου.

Το φιλμ λοιπόν έρχεται να προστεθεί στα τρέχοντα γεγονότα και να μας προβληματίσει για το είδος της Δικαιοσύνης που και θεσμικά απονέμεται στην Ελλάδα. Αναμφισβήτητα μπορούμε να ισχυριστούμε, σαν το μυλωνά του Πότσδαμ, πως «υπάρχουν Δικαστές στην Αθήνα». Όμως η υπόθεση Μπαλτάκου, όπως φανερώθηκε από τον άτιμο ναζιστικό υπόκοσμο, ανέδειξε μια χυδαιότητα και χαμέρπεια συμπεριφορών, μια απίστευτη διαφθορά και μηχανισμούς ακροδεξιάς παρακρατικής διαπλοκής σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από τα απόνερά της μάθαμε για παράδειγμα, πως μπορούμε να μπούμε στη Βουλή, να δείρουμε, να κάνουμε σαματά και να φύγουμε ανενόχλητοι, περιμένοντας να μας κάνει μήνυση ο Πρόεδρός της: «…ο κ. Μεϊμαράκης …όπως είπε, η Βουλή δεν έχει αστυνομία ούτε αστυνομικό τμήμα, έχει φρουρά, ενώ διευκρίνισε ότι τα αδικήματα αυτά διώκονται μετά από μήνυση».

Σε ένα άλλο επίπεδο, αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια μια θαμμένη (αν και είχε δημοσιοποιηθεί!) υπόθεση προκλητικής θρασύτητας, στην οποία ίσως εμπλέκεται και η διοικητική Δικαιοσύνη:

«Η εφημερίδα Παραπολιτικά παρουσιάζει σήμερα (25.10.2013) μια σκανδαλώδη παρέμβαση του Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιού του …. Σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες του διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι παρακάμφθηκαν από τον υιό, προκεμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους. Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν ο Δ.Μπαλτάκος, .. αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού…δεν κατάφερε να περάσει τη βάση στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται…Ο νεαρός προσέφυγε στο ΑΣΕΠ (απόφαση 982/11-10-2011) αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ωστόσο ο υιός καταφεύγει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ. Δικηγόρος είναι η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης. Το Δικαστήριο καλεί την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αρχηγός του Λιμενικού δίνει εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση. Έτσι ο υιός κατάφερε να υπερπηδήσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο. Για το θέμα παρενέβη τότε ο τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας ο οποίος ζήτησε να ριχθεί φως στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Το αποτέλεσμα ήταν να προβλεφθεί ειδική διάταξη με την οποία προσελήφθησαν και οι 15 επιλαχόντες, ..».

Αφήνω στους αναγνώστες να κρίνουν αν η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και τώρα μετά τον ορυμαγδό των γεγονότων, που επιβάλλουν την επανεξέταση του διορισμού, ήταν και είναι αυτή που έπρεπε ή αν υπήρξε, όπως σχεδόν όλες οι παρεμβάσεις του κόμματος αυτού, ημιτελής, αδύναμη και αναποτελεσματική (Μπορώ να απαριθμήσω ολόκληρη σειρά από τέτοιες παρεμβάσεις, που έγιναν για τα μάτια του κόσμου). Απλά θα ρωτήσω ποια ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στον προκλητικό διορισμό της κόρης του διεκδικητή των ψήφων της Χ.Α. κ.Πολύδωρα, πέρα από το χειροκρότημα που του έδωσαν κάποιοι «αριστεροί ριζοσπάστες» βουλευτές την ώρα της υποκριτικής αποχώρησής του από τη ΝΔ. Την ξέρω την απάντηση πίσω από την οποία η Αριστερά κρύβει τις σιωπηρές συναλλαγές της (έχει κι αυτή παιδιά να διορίσει) με τους ανθρώπους της ευνοιοκρατίας: Η Αριστερά ασχολείται με τα γενικά, δεν ασχολείται με προσωπικά ζητήματα, μάχεται το διεθνή Ιμπεριαλισμό, τον Καπιταλισμό (και όλους του τους ανεμόμυλους) και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα μικρά της καθημερινότητας. Μάλιστα κάποιοι σπουδαιοφανείς αστικοποιημένοι εκπρόσωποί της, όπως ο κ.Κουβέλης, βγαίνουν, δρυός πεσούσης και καταγγέλλουν τον Μπαλτάκο, που τους πίεζε και αυτοί οι κακομοίρηδες φοβόντουσαν να τον καταγγείλουν (κι ύστερα θα τους φταίει το «Ποτάμι»).

Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας πάσχει σοβαρά και όχι μόνο λόγω των προκλητικά αργών ρυθμών της, που κινούνται πολύ πέραν του μέσου χρόνου της Ε.Ε. Η παθογένειά της εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά με τις σκιές της υπόθεσης Κασιδιάρη-Μπαλτάκου και με την υπερβολική αντίδρασή της στην απειλή δημοσίευσης κασετών δημόσιου ενδιαφέροντος με συνομιλητές δημόσιους άνδρες, που παρά το μη νόμιμο τρόπο που υποκλάπηκαν, κοινοποιούμενες  αποδεικνύουν στον κυρίαρχο λαό μείζονα εγκλήματα και προστατεύουν το συμφέρον των πολιτών και του πολιτεύματος. Η αρχική σιωπή και αδράνεια της Δικαιοσύνης, παράλληλη με την ανοχή και τη συνενοχή του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού στις εγκληματικές ενέργειες των Νεοναζί, είναι γεγονός αναντίρρητο, όσο κι αν αποφεύγεται να επισημανθεί και ήταν για μεγάλο διάστημα κραυγαλέα, χωρίς να έχει προκαλέσει τα ανακλαστικά της Αντιπολίτευσης ή του κατ’εξοχήν αρμόδιου κ.Ρουπακιώτη. Το πώς και το πότε και το γιατί αφυπνίστηκε η Δικαιοσύνη είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού, το ίδιο ορατό με τα εκατοντάδες στοιχεία για την κακουργηματική δράση της Χ.Α. που υπάρχουν και τα οποία δεν δικαιολογούν τη διακοπή των διώξεων και των προφυλακίσεων με πρόσχημα τις όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως επιδιώκουν οι Νεοναζί και οι ρυπαροί τους σύμμαχοι. Επειδή πολλοί, όχι μόνο κύκλοι της ΝΔ δυστυχώς, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, με το «τεκμήριο αθωότητας της Χ.Α.» προσδοκώντας τα πρωτοτόκια του ληστρικού εκλογικού νόμου, επισημαίνω τη δήλωση του κ.Αλαβάνου (5.4), που για όποιον δε θέλει να κάνει το βλάκα, έχει εκτός από τη ΝΔ και ένα κόμμα της Αριστεράς για αποδέκτη: «τα κοινοβουλευτικά κόμματα αντιμετωπίζουν τη Χ.Α. εντελώς επιπόλαια, ψηφοθηρικά και με μόνο στόχο ποιος θα κληρονομήσει τις ψήφους καθιστώντας το νεοναζιστικό κόμμα ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. Η Χ.Α. είναι κίνδυνος όχι μόνο για τη Δημοκρατία, αλλά μπορεί να προκαλέσει το διαμελισμό της χώρας. Και εννοώ συγκεκριμένα τη Θράκη..»..

Ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς διακινεί τον αληθοφανή, δηλητηριώδη και ηττοπαθή μύθο πως στις αστικές Δημοκρατίες δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη. Ξεχνάει την κτηνωδία της εφαρμοσμένης κομμουνιστικής Δικαιοσύνης του ανά τον κόσμο υπάρξαντος «σοσιαλισμού» και τη σημερινή βαρβαρότητα της Δικαιοσύνης του υπαρκτού σε Β.Κορέα και Κίνα. Ξεχνάει την κυβερνητική Δικαιοσύνη πολλών «σοσιαλιστικών» καθεστώτων του τρίτου κόσμου. Περιέπεσε στο ασυγχώρητο ατόπημα να καταγγέλλει ακόμη και τις δίκες της Χάγης κατά των Σέρβων εγκληματιών πολέμου. Είναι αλήθεια πως η Δικαιοσύνη στις αστικές Δημοκρατίες δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Σε χώρες όπως η Ελλάδα έχει τεράστια προβλήματα. Αυτά έχουν να κάνουν με το πολιτιστικό επίπεδο, με το μικρό βάθος χρόνου της αναιμικής παράδοσης λειτουργίας των αστικοδημοκρατικών θεσμών και με το συνακόλουθο επίπεδο της Δημοκρατίας που υπάρχει σε κάθε χώρα. Είναι όμως αλήθεια πως μόνο στις αστικές Δημοκρατίες έχει επιτευχθεί ένα (επιδεκτό βελτιώσεων ασφαλώς) ικανοποιητικό επίπεδο απονομής Δικαιοσύνης, που έχει καθίσει στο σκαμνί ακόμη και Προέδρους Δημοκρατίας, όπως έγινε στη Γερμανία, που ο προηγούμενος Πρόεδρός της κατηγορείται ότι είχε παρεμφερείς με κάποιον νεαρό αριστερό πολιτικό μας απόψεις για την προσωπική μικροκαλοπέραση των κρατικών αξιωματούχων, με τη βοήθεια φίλων ή γενναιόδωρων επιχειρηματιών. Αυτά τα εκδικαζόμενα ‘Γουώτερ γκέιτ’ της Δύσης, είναι στάχτη στα μάτια, θα μας πει η Αριστερά. Δείτε, θα μας πει την ατιμωρησία της Ζήμενς (που αναγκαζόταν να δωροδοκήσει δεκάδες αθώους εκλεγμένους αντιπροσώπους των πάντα αθώων Νεοελλήνων, για να πάρει τις δουλειές που κατά κανόνα δικαιούνταν). Τη βλέπουμε, όπως βλέπουμε όμως με τη βοήθεια ποιων ατιμώρητων κρατικών παραγόντων και ποιων θεσμών το έσκασε ο Χριστοφοράκος, με ποια εύλογη δικαιολογία της γερμανικής Δικαιοσύνης δεν εκδόθηκε στη χώρα μας (όπως δεν εκδίδεται και η Αντωνία Ηλία του ιερού παραδικαστικού), όπως βλέπουμε πως χωρίς τη συνεισφορά της δυτικής Δικαιοσύνης (κάτι ανάλογο συνέβη και με τη λίστα Λαγκάρντ) η υπόθεση της Ζήμενς θα έμενε κρυφή, όπως βλέπουμε και τη συνένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην προκλητική απραξία της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Τσουκάτου ή στο παλιό σκάνδαλο της ιερής «Αλληλεγγύης», που ξαναέσκασε κα ξαναξεχάστηκε, όπως θα ξεχαστεί και αυτό του πατριαρχικού ¨Κύκλου της Πάτμου». Αντί η Αριστερά να συνεισφέρει λοιπόν στη βελτίωση του θεσμού στη χώρα μας,  αντί να προκαλεί με δημόσιες κινήσεις και να στηρίζει τις θεσμικές επεμβάσεις της Δικαιοσύνης, συντηρεί την κατάσταση της επιλεκτικής «απόδοσης Δικαιοσύνης», είτε με «στραβά μάτια» είτε με γελοίες δηλώσεις, όπως αυτές οι επαναλαμβανόμενες του κ.Τσίπρα περί «εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη», είτε αρνούμενη να ασκήσει το μεταρρυθμιστικό της ρόλο μεταθέτοντας τη λύση των προβλημάτων στο σοσιαλιστικό κοντινό (ΣΥΡΙΖΑ) ή μακρινό (ΚΚΕ) μέλλον. Μάλιστα κάποιοι μαχητικοί ‘αριστεροί’ δικηγόροι (ή δικηγορίνες), όνομα και μη χωριό, διαπρέπουν και στο σπορ των συνεχών αναβολών των δικών. Ταυτόχρονα  ο ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται με το κόμμα Καμμένου, για να υποστηρίξει άκριτα τα οικονομικά αιτήματα των Δικαστών όπως και των προνομιούχων κληρικών και ένστολων, με την κατά Τσίπρα «κοινωνική υπεραξία», κρατώντας όμως επτασφράγιστο μυστικό το πώς αυτό θα επιτευχθεί και ποιοί θα το πληρώσουν.

Ούτε σε εμάς αρέσει ο Καπιταλισμός. Μέχρι όμως η ανθρωπότητα να βάλει μυαλό και να αλλάξει, υποστηρίζουμε και παλεύουμε για να διευρύνουμε τις πολιτικές ελευθερίες της αστικής Δημοκρατίας (π.χ. απόδοση Δικαιοσύνης), διεκδικούμε το μέγιστο εφικτό κοινωνικό Κράτος και στηρίζουμε ανυποχώρητα χωρίς υποσημειώσεις, ηθικούς συμβιβασμούς και δήθεν τακτικισμούς, τις ιδέες του Διαφωτισμού, τις δυνάμεις, τα πρόσωπα και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που φέρνουν την Κοινωνία πιο κοντά σε ένα ανθρωπινότερο μέλλον και που πολλές από αυτές, όπως ο χωρισμός Κράτους Εκκλησίας, έχουν εφαρμοστεί εδώ και εκατονταετίες ή δεκαετίες σε όλη την Ε.Ε. χωρίς να έχουν ερωτηθεί προηγουμένως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ή ο μητροπολίτης Αμβρόσιος από τον κ.Τσίπρα ή από την κα Δούρου.

ΥΓ

Μια υπόθεση που δημοσιοποιήθηκε από το 2011, φερόμενη πως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον (ιερές αρχαιοκαπηλίες, ιερό παραδικαστικό, μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα κλπ) που καθυστερεί πολύ, για την οποία η αντιπολίτευση συνολικά, αλλά και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευσεβέστατος κ.Συρμαλένιος, κρατούν αιδήμονα σιγή παρά το ότι την επανέφερε στην επικαιρότητα πρόσφατο δημοσίευμα του ‘HotDoc’ (Α΄ 15θημερο Γενάρη), είναι η παρακάτω.

Προσωπικά πιθανολογώ πως ο αρμόδιος φίλαθλος κ.Εισαγγελέας, επιφορτισμένος και με την υπόθεση της Χ.Α., δεν προλαβαίνει με τόσο φόρτο εργασίας.  Όμως στο μεταξύ, ο νομίζω πιο ενάρετος από όλους τους μητροπολίτες μας, ο πανιερότατος Δωρόθεος Β΄ της Σύρου, κατηγορείται άδικα μαζί με τον Εντιμότατο Σωτήριο Τζούμα, στενό συνεργάτη του μακαριστού Χριστοδούλου του Α΄. Γι’αυτό η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαριστεί (και να πάει στο αρχείο) το ταχύτατο: «Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδ.Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτ.Τζούμας….» (28-9-2011, directNEWS.gr).

 

 

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

22 Responses to Του Μπαλτάκου ο γιός και η Δικαιοσύνη

 1. Ο/Η Ολυμπιακάκιας λέει:

  http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140407/mpaltakos-kai-o-panathinaikakias-eisaggeleas-ntogiakos

  ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο »ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑΣ» ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ …..

  ……………
  Όπως ακριβώς ακόμη περιμένουμε το πόρισμα του ελέγχου του για το παραδικαστικό, ώστε να εξετάσουμε τις κινήσεις κεφαλαίων από συγκεκριμένη τράπεζα η οποία μεταξύ άλλων δανειοδότησε τους »πολυμετοχικούς» στην περιβόητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ το καλοκαίρι του 2008, έτσι περιμένουμε να μας ενημερώσει ο »παναθηναϊκάκιας» …. για το αν κέρδισε νομότυπα την απαλλαγή στράτευσής του ο σημερινός ιδιοκτήτης …..Μιλάμε για μία περίοδο που ο κύριος Μπαλτάκος είχε άμεση εμπλοκή με την ΚΑΕ ΠΑΟ, θέμα που ανέλυσαν διεξοδικά τα »ΝΕΑ» πριν λίγες μέρες, με αποκαλύψεις και για τον υιό Μπαλτάκο.

  http://elatora.wordpress.com/2014/04/10/%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1/

  …..(“ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑΣ”): “ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ” !!!

  ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥ; ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

  ΠΟΥ “ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ” Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

  Το θέμα ήταν παραδοχές από τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάκη ότι ο “γυμναστής Χρήστος Τζέκος τους είχε τρελάνει στις ενέσεις” όταν πέρασε από την ΑΕΚ, μια υπόθεση που τελικά δεν οδήγησε πουθενά αφού οι καταγγελίες που βγήκαν στον αέρα θάφτηκαν , όπως θάφτηκε και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχα ρωτήσει τότε τον αδέκαστο εισαγγελέα , εαν οι καταγγελίες τις οποίες είχα δημοσιοποιήσει αρκούν για να ασκηθεί ποινική δίωξη στους επλεκόμενους και η απάντηση του ήταν αρνητική. Ούτε μία προκαταρκτική δεν είχε γίνει τότε για την υπόθεση, γεγονός πρωτοφανές. ……

  Του είχα τηλεφωνήσει πάλι για να μάθω πληροφορίες για την υπόθεση του σοβαρότατου σκανδάλου με τον Αριστοτέλη Παυλίδη(πρώην υπουργού Ναυτιλίας όταν εφοπλιστής τον κατηγορούσε ότι τα έπαιρνε για να πριμοδοτεί τις άγονες γραμμές)υπόθεση για την οποία ο Παυλίδης αθωώθηκε. ……

  Τον συναντώ για τρίτη φορά μπροστά μου. Ο βουλευτής Κασιδιάρης τον καταγγέλλει ως τον Παναθηναικάκια που μιλάει με τον πρωθυπουργό και ουσιαστικά επηρεάζεται ως προς την έκβαση της υπόθεσης. Ανεξαρτήτως τι είναι ο Κασιδιάρης, μου δημιουργεί τρίτη αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι ο κύριος Εισαγγελέας Εφετών σήμερα αντί να βγει δημόσια και να αρνηθεί και να διαψεύσει το συμβάν, καταφεύγει σε εφημερίδα διαπλοκής για να δηλώσει: “Τον πρωθυπουργό δεν τον έχω συναντήσει ποτέ ούτε καν κατά τύχη σε κοινωνική εκδήλωση. Για τηλεφωνική επικοινωνία, δε,ούτε λόγος να γίνεται”. Όσο για τις κατηγορίες Κασιδιάρη για το παραδικαστικό και την κωλυσιεργία του εισαγγελέα, ο εισαγγελικός λειτουργός παραπέμπει σε δικαστικούς κύκλους που απαντούν ότι όλες οι υποθέσεις προχωρούν.

 2. Ο/Η σχετικο-άσχετο λέει:

  «τα κοινοβουλευτικά κόμματα αντιμετωπίζουν τη Χ.Α. εντελώς επιπόλαια, ψηφοθηρικά και με μόνο στόχο ποιος θα κληρονομήσει τις ψήφους…»

  Μου έκανε εντύπωση αυτό που διάβασα στην -κατά τα άλλα- καλή κριτική για ΑV κλπ. στο άρθρο: «Free (press) νεοφιλελευθερισμός και λαϊφστάιλ: Με αφορμή την Athens Voice»
  [ http://enthemata.wordpress.com/2014/04/13/takger ]

  «Έχω εδώ κατά νου τις ενδιαφέρουσες ιδέες που είχε αναπτύξει ο Ανδρέας Καρίτζης σε ένα παλαιότερο άρθρο του στα Ενθέματα, αναφορικά με την ανεπάρκεια της ορθολογικής επιχειρηματολογίας, την οποία κατά κανόνα χρησιμοποιεί ο αριστερός λόγος για να αντιμετωπίσει τη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής. Όπως εξηγούσε, δίπλα σε μια τέτοιου τύπου επιχειρηματολογία, δεν θα έπρεπε να φοβηθούμε την προσπάθεια εμπέδωσης μιας ευρείας νεολαιίστικης αντιφασιστικής κουλτούρας, στην οποία ο αντιφασισμός θα γινόταν ακόμη και «μόδα».[4] Τέτοιο παράδειγμα, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί το ετήσιο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, το οποίο, αν και οι αριστερές ομάδες πρωτοστατούν στην οργάνωσή του, συγκεντρώνει ένα πολυπληθές και πολύ ευρύτερο κοινό, που έλκεται από τα καλλιτεχνικά δρώμενα ή τη γενικότερη ατμόσφαιρα.»

  Εδώ είναι και το άρθρο του Καρίτζη: «Μερικές σκέψεις για τη φασιστική ακροδεξιά εν καιρώ κρίσης» [ http://enthemata.wordpress.com/2012/09/09/karitzis-2 ]

  Οκ, τα βάζεις -και καλώς- με το λάιφστάιλ της ΑV και την απήχηση που έχει, και προσπαθείς να το πολεμήσεις, και μάλιστα όσον αφορά τον αντιφασισμό με όρους «μόδας»; Δηλαδή πάλι με λάιφστάιλ, αλλά αριστερό αυτή τη φορά; Κι αυτό από τον Καρίτζη, που -αν δεν κάνω λάθος- είναι δίπλα στον Τσίπρα…

  Πάντως υπάρχουν και μειοψηφικές φωνές στον Σύριζα που κάνουν εδώ και χρόνια κινήσεις σοβαρές στο χώρο τής δικαιοσύνης, και δέχονται τα πυρά πολλών (εκτός και εντός Σύριζα).

 3. Ο/Η Κοντοχωριανός-απέναντι ραχούλα λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=425350
  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  Μπαλάκι μια δικογραφία κατά του Μιχελάκη
  Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

  Ερωτήματα εγείρονται για την ασυνήθιστη, όπως προκύπτει, πορεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί κατά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, σε βάρος του οποίου αποδίδεται από τις εισαγγελικές αρχές η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

  Το αδίκημα για το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Μιχελάκη είναι παθητική δωροδοκία, αλλά η δικογραφία δεν έφτασε στη Βουλή
  Το αδίκημα για το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Μιχελάκη είναι παθητική δωροδοκία, αλλά η δικογραφία δεν έφτασε στη Βουλή
  Ο ίδιος επιλέγει προς το παρόν την τακτική της σιγής, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της «Ε» να επικοινωνήσει μαζί του, δεν κατέστη δυνατό.

  Αυτή τη στιγμή ο φάκελος βρίσκεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου αναπέμφθηκε, ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθεί «σοβαρό νομικό ζήτημα». Ας δούμε όμως τα… νομικά παράδοξα της υπόθεσης.
  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=425350

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

  Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

  Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

  Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

  Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται …….
  Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

  Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

  Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

  Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».

  Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

  -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

  Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

  Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

  Οφείλει απαντήσεις

  Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν ο φίλος του επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

  Γνωρίζει τον ιερέα …… με τις κλεμμένες εικόνες;

  Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;

  Είναι αλήθεια, ότι ο ….. έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Α….. και Ε……, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;

  Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…

  Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

  Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr
  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  http://www.efsyn.gr/?p=116807
  20/09/13
  Καταγγελίες Ζωής Κωνσταντοπούλου για δικαστίνα

  Μια συγκεκριμένη δικαστίνα κατονόμασε χθες στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεξηγώντας τη φράση της περί «ακροδεξιών θυλάκων σε κυβέρνηση, Δικαιοσύνη και αστυνομία».

  Οπως είπε η βουλευτής, απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, «εκκρεμεί πειθαρχική καταγγελία δική μου από το 2010 για την κ. Μαριάννα Παγουτέλη, η οποία στο προσωπικό της site με διεύθυνση mariannaonice.blogspot.com δημοσίευσε μεταξύ άλλων φράσεις όπως “κωλοεβραίοι, μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ”, ενώ δίκασε πρόσφατα υπόθεση της ακροδεξιάς εφημερίδας “Στόχος”».

  Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ακόμη ότι η κ. Παγουτέλη αναφέρεται σε τραπέζι με συναδέλφους της δικαστές που γιόρταζαν το 2008 την προαγωγή του προϊσταμένου τους, «σε ημερομηνία που συμπίπτει με τη δική σας προαγωγή, κ. υπουργέ».

  Κατήγγειλε επίσης ότι στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης υπάρχει σωματείο στο Δ.Σ. του οποίου συμμετέχουν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, η κ. Παγουτέλη, αλλά και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται και στη λίστα Λαγκάρντ.

  Απαντώντας, ο κ. Αθανασίου παραδέχτηκε ότι γνωρίζει προσωπικά την κ. Παγουτέλη, λόγω κοινής καταγωγής τους από τη Μυτιλήνη και από την ενημέρωση που είχε για την πειθαρχική αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως «πρόκειται για προσωπική διένεξη».
  http://www.efsyn.gr/?p=116807

 4. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  @@@@@@@Σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες του διαγωνισμού,

  O Μουσουρούλης χώθηκε στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔάρας, μαζί με τον κλωτσαδόρο Ζαγοράκη, ειδικό επιστήμονα σε ευρωπαϊκά θέματα, ενώ η καλή μου η Μαριέττα υποχρεώθηκε να φύγει.
  Αυτοί που θα τους ψηφίσουν δεν έχουν την ευθύνη της πράξης τους;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Έφυγε η καλύτερη της ΝΔ, η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, ήλθε ο Μουσουρούλης, προστάτης του γιού Μπαλτάκου και μερικοί ακόμη.

   Χωρίς να εξισώνω με το πολύ καλό πράγματι ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς περιμένοντας και την εξ ευωνύμων (;) υποψηφιότητα του κυρίου Λάκη που θα τον λουστούν τώρα και οι Κουτόφραγκοι, γιατί μην αμφιβάλλετε πως κάθε αγανακτισμένος πελάτης του ΝΔΣΟΚ θα τον ψηφίσει, αφού θυμίσουμε την επίδοση του Λάκη στην ακροδεξιά μπουρδολογία (Συνωμοσία Κίσινγκερ κατά της αιωνίου Ορθοδόξου Ελλάδος)
   http://www.sarantakos.com/language/kissinger.html

   να ρίξουμε μια ματιά στο Ευρωψηφοδέλτιο της παράγκας Σαμαρά-Φαήλου-Μπαλτάκου:
   Ο κ.Χολέβας, αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία» και γιός του υπουργού της Χούντας Γιάννη Χολέβα
   Ο κ.Μομφεράτος, γιός του δολοφονημένου από τη 17Ν εκδότη της ‘Απογευματινής’ και υπουργού της Χούντας Νίκου Μομφεράτου
   Κάποιος ποδοσφαιριστής,
   Ο κ.Δημοσχάκης, πρ. αρχηγός ελληνικής αστυνομίας
   Ο πρώην πολιτευτής του ‘Λάος’ κ.Κύρτσος
   Η πρώην ευρωβουλευτής του ‘Λάος’ κα Τζαβέλα.

   Με την ευκαιρία διαβάστε το άρθρο του κ.Χολέβα που αναδημοσίευσε χρυσαυγίτικο σάιτ, εν μέσω άλλων μεταγενέστερων άρθρων και ρεπορτάζ, όχι δικών του («Η ομολογία για τη σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής.. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ», ‘Οι υποψήφιοι ης Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές’, Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες…Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: «Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση»…):
   http://paspartoy.blogspot.gr/2011/03/blog-post_1473.html
   Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011
   «ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»:ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

   • Ο/Η Θοδωρής Ζακοράκης λέει:

    http://www.epikaira.gr/article/mpakogianni-ypotimisi-toy-eklogikou-somatos-i-epilogi-diasimotitonsta-eyropsifodeltia

    Μπακογιάννη: Υποτίμηση του εκλογικού σώματος η επιλογή διασημοτήτων στα ευρωψηφοδέλτια

   • Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=33281

    Γιώργος Καρελιάς
    Ο Μάκης, ο Λάκης κι ο Ζαγοράκης

    Ο Μάκης (Χριστοδουλόπουλος) έκλεισε. Στο ευρωψηφοδέλτιο του Πολύδωρα. Τι θα κάνει στις Βρυξέλλες, αν εκλεγεί; Ελάτε τώρα, δεν θα προωθεί την ευρωπαϊκή ιδέα. Μπορεί να ψυχαγωγεί τους κουτόφραγκους άδοντας το «Μελαχρινάκι».

    Ο Λάκης (Λαζόπουλος) δεν έκλεισε ακόμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την απάντησή του. Μακάρι να πει το «ναι». Ούτε αυτός χρειάζεται να αγωνίζεται για την ευρωπαϊκή ιδέα. Μπορεί να στήσει στις Βρυξέλλες ένα «Τσαντίρι» και να εκτοξεύει από εκεί τις υψηλού επιπέδου ατάκες του, που τόσο αβαντάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο Αλέξη.

    Για τον Ζαγοράκη τι να πει κανείς; Παλαιόθεν ευρωπαϊστής. Εδώ ο Σαμαράς δεν ξέρει αν στον Πειραιά υποστηρίζει τον Μιχαλολιάκο (ο ίδιος κατέβηκε στον λιμάνι για να τον αβαντάρει) ή τον Μώραλη (ο υπουργός του Αρβανιτόπουλος πήγε στην παρουσίαση του συνδυασμού του!), γιατί να προβληματιστεί περισσότερο για τον Ζαγοράκη;

    Φυσικά, δεν είναι τωρινό φαινόμενο ούτε τα κομματόσκυλα, ούτε οι (φελοί) φατσάτοι, ούτε οι μαϊντανοί. Αλλά δεν πρέπει να περνάει έτσι. Είναι θλιβερό πλάι στον Ρομπόλη και στον Χριστόπουλο (πόσοι τους ξέρουν αλήθεια;) να μπει ο Λάκης. Και εξίσου θλιβερό να μένει έξω η Μαριέττα Γιαννάκου και να μπαίνει ο Ζαγοράκης. Και στις δυο περιπτώσεις μετράει η «φάτσα» και όχι η γνώση και η αξία.

    Τι μένει; Να κάνουν την έκπληξη οι ψηφοφόροι και να αφήσουν εκεί (εδώ) που είναι τους -άκηδες. Χλωμό μεν, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
    ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

   • Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.makeleio.gr/?p=83056

    ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΕΜΑΤΟ “ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ”: ΔΥΟ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΔΥΟ ΓΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ(Ο ΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΕΤΑΞΑ) ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΗΝ “ΕΠΕΝΙΤΙΣΑ”, ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ “ΤΣΕΚΟΥΡΟΦΟΡΟΥ” ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΕΝ, ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ! ΤΥΦΛΑ ΝΑ’ΧΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ…

    Δημοσιεύθηκε: 16/04/2014 21:25 MakelarisComments: 5

 5. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

 6. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Ο κ.Σωτ. Τζούμας ήτο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και έχει υψηλάς γνωριμίας

  http://www.paraskhnio.gr/o-karamanlis-i-anna-kai-o-epikoinoniol/
  Ο Καραμανλής, η Άννα και ο επικοινωνιολόγος…

  Δημοσιεύθηκε στις 11/11/2013

  Ιδιαίτερα διαχυτικός ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον επικοινωνιολόγο Σωτήρη Τζούμα στο περιστύλιο της Βουλής χθες κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής.

  Ο κ. Καραμανλής αφού ψήφισε, είδε τον κ. Τζούμα να συνομιλεί με την ωραιοτάτη και χαμογελαστή, πάντα, βουλευτή της ΝΔ Άννα Καραμανλή στο περιστύλιο. Αμέσως άφησε την παρέα του και κατευθύνθηκε προς το μέρος τους. «Βλέπω, Σωτήρη, την έχεις από… κοντά την Άννα» τον πείραξε.

  «Φυσικά, πρόεδρε μου, είναι βλέπετε το όνομα…» απάντησε με ετοιμότητα και ευφυία ο Σωτήρης Τζούμας, με τον Καραμανλή να πιάνει το υποννοούμενο και να χαμογελά… αυτάρεσκα!

 7. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.society&id=33252

  15 Απριλίου 2014

  Νίκος Δήμου

  Αντικληρικισμός και αντικομουνισμός

  Αυτές οι δύο αντί-θέσεις (συγγενείς, όπως θα δούμε) θεωρούνται ως αντιδραστικές και δογματικές τοποθετήσεις. Στις τελευταίες δεκαετίες, έφτανε να κολλήσεις σε κάποιον την ετικέτα του «αντικομουνιστή» για να τον εξουδετερώσεις παρομοιάζοντάς τον με φασίστα. Πράγμα που κατά κόρον έκανε το ΚΚΕ.

  Στην πραγματικότητα ούτε αντιδραστικές, ούτε δογματικές είναι. Αντίθετα, είναι προοδευτικές και φιλελεύθερες. Και ιδού γιατί:

  Ο αντικληρικός δεν είναι απαραίτητα άθεος, ούτε καν εναντίον της θρησκείας. Είναι εναντίον του κλήρου – δηλαδή αντίθετος με τους τρόπους και τις πρακτικές της εκκλησίας. Στην ακρότατη περίπτωση και εναντίον της ύπαρξής της. Μπορεί να την θεωρεί περιττή. Δεν χρειάζεται μεσολαβητές ανάμεσα στον εαυτό του και τον Θεό. Δύναται να είναι κανείς πιστός Χριστιανός χωρίς μητροπολίτες, εικόνες, καντήλια και εξαπτέρυγα. Ίσως μάλιστα να είναι πιο σωστός αυτός που ακολουθεί απλώς την Επί του Όρους Ομιλία.

  Αλλά και ο αντικομουνιστής δεν είναι απαραίτητα αντίθετος με τις απόψεις του Μαρξ. Απλώς μπορεί να μην συμφωνεί με το μεταγενέστερο κλειστό Δόγμα (π.χ. του Διαλεκτικού και Ιστορικού Υλισμού) ή με το μονολιθικό, ασάλευτο και αυταρχικό κόμμα.

  Έβαλα αυτές τις έννοιες μαζί γιατί, όπως αρκετοί γνωρίζουν, είναι συγγενείς. Ήδη στην δεκαετία του σαράντα ο Bertrand Russell, στην «Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας», είχε κάνει μία λεπτομερέστατη παρουσίαση του κομμουνισμού ως θρησκείας: με δόγμα, ιερατείο, μεσσία, αιρετικούς – ως και Δευτέρα Παρουσία.

  Για μένα και οι δύο αυτές – υποθετικά αρνητικές – έννοιες μπορεί να είναι θετικές. Να υποδηλώνουν άνθρωπο ελεύθερο, ανοιχτό και αδογμάτιστο. Που είναι ενάντιος στα κλειστά συστήματα.

  Φυσικά, όταν προκαλούνται από άλλους χειρότερους δογματισμούς (όπως στον κύριο Μπαλτάκο) είναι απλώς το σύμπτωμα αντίθετου ιδεολογικού καρκινώματος. Κάποιος που είναι αντικομουνιστής επειδή είναι φασίστας, απλώς αλλάζει ένα δόγμα με άλλο – αλλά δεν είναι ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος. Ενώ για μένα αυτά τα δύο «αντί-»,μπορεί να είναι βήματα απελευθέρωσης.

  Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς

 8. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1086.html
  Σάββατο, 19 Απριλίου 2014
  Ετσι δουλεύει το αστικό σύστημα και οι θεσμοί του

  Όπως διαβάζουμε σε Κυριακάτικη εφημερίδα –στην Realnews- πάλι σε ένα άσχετο σχέδιο νόμου που αφορούσε «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» πέρασε από την κυβερνητική πλειοψηφία ένα «φωτογραφικό» άρθρο που οδηγεί στον «δρόμο της απαλλαγής για τα μέλη των διοικήσεων της Εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα εναντίων των οποίων ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου», όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλεστήκαμε.

 9. Ο/Η Aίμα Τιμή Διορισμοί λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/112135/o-yios-mpaltakos-ehei-timi-alla-den-thelei-na-stenohorei-ti-mama-toy

  Ο υιός Μπαλτάκος έχει «τιμή», αλλά δεν θέλει να στενοχωρεί τη μαμά του

  8 Σχόλια

  «Οι πράξεις μας δεν κρίνονται μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά κι από τα κίνητρά μας… Οι βατραχάνθρωποι, θέλω να πιστεύω ότι ξεχωρίζουν εξαιτίας των αξιών τις οποίες μαθαίνουν με πόνο στο σχολείο τους. Ο κώδικας τιμής βάση του οποίου εγώ εκπαιδεύτηκα, στην προκειμένη περίπτωση παραβιάστηκε κατάφωρα. Οφείλω να προστατεύσω τα χώματά μας, την ορθοδοξία, αλλά και τους ανθρώπους μου», υποστηρίζει μέσα στον παραλογισμό της αυτοαθώωσής του ο υιός Μπαλτάκος.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για το δολοφονημένο Πακιστανό Λουκμάν με το ποδήλατο, δεν άνοιξαν κινητά (μη ρατσιστικό κρίθηκε το έγκλημα!), τουλάχιστον για τον Παύλο Φύσσα και για το μαχαιρωμένο 16χρονο Έλληνα μαθητή στο Π. Φάληρο άνοιξαν και βέβαια, μίλησαν:

  http://jailgoldendawn.wordpress.com/2014/04/22/%ce%bc%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%ac-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%8e%cf%80%ce%bf%cf%85/

  “Μίλησαν” τα κινητά: μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες του Π. Φαλήρου

  jailgoldendawn / 1 day ago

  Συνηθισμένη – για όσες και όσους έχουν παρακολουθήσει δίκες φασιστικής βίας – ήταν η εικόνα στο ΜΟΔ σήμερα κατά τη διάρκεια της εξέτασης των πρώτων μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση Αποστολόπουλου-Χατζηπαυλίδη.

  Το θύμα, ο 16χρονος μαθητής Φοίβος Δ., και οι γονείς του περιέγραψαν μια τυπική φασιστική επίθεση 2 μελών της Χρυσής Αυγής με μαχαίρια το πρωί της Δευτέρας 28 Γενάρη 2013, έξω από το 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου. Οι δράστες χτύπησαν τον μαθητή με μαχαίρι στο πρόσωπο: του έκοψαν στην κυριολεξία τη μύτη (η οποία επανήλθε στη θέση της μετά από εγχείριση) και στη συνέχεια του κατάφεραν χτύπημα λίγα χιλιοστά αριστερά της καρωτίδας. Αιτία ήταν το γεγονός ότι ο Φοίβος Δ. είχε εκφράσει τα αντιφασιστικά του πιστεύω στην ερωτική φίλη του Αποστολόπουλου συμμαθήτριά του Αρτέμιδα Καμπιώτη. Από τότε ξετυλίχτηκε ένα κουβάρι απειλών και παρ’ ολίγο επιθέσεων, που κορυφώθηκαν στην επίθεση της 28/01/13.

  Οι θύτες υποστηρίζουν ότι δεν επρόκειτο για επίθεση, αλλά – τι πρωτότυπο – για “συμπλοκή”. Και μάλιστα για συμπλοκή “για τα μάτια μιας κοπέλας”. Ο Αποστολόπουλος – 21χρονος φοιτητής Θεολογικής – πήρε μαζί του τον φίλο του Χατζηπαυλίδη και πήγαν έξω από το σχολείο του θύματος “για να του ζητήσουν τον λόγο”. Το χτύπημα δεν ήταν παρά μια “προειδοποίηση”, και όχι “απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

  Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σήμερα στο ακροατήριο ήταν κόλαφος για τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων. Μέσα από το άνοιγμα των κινητών των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, προέκυψαν αδιαμφισβήτητα τα εξής:

  α. τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και η Καμπιώτη είναι μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Στα κινητα τους υπάρχουν μηνύματα με τα οποία ειδοποιούνταν διαβαθμισμένα (κατά τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας στην υπόθεση Φύσσα) για εκδηλώσεις και “δράσεις” της οργάνωσης, του τύπου “ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!”, κλπ.

  β. η επίθεση στον 16χρονο μαθητή ήταν προμελετημένη. Από τα μηνύματα ανάμεσα σε Αποστολόπουλο και Καμπιώτη προκύπτει μάλιστα ότι είχαν στηθεί άλλα δύο καρτέρια θανάτου σε βάρος του μαθητή, πριν την 28η του Γενάρη. Ο Αποστολόπουλος φοβόταν μήπως απογοητεύσει την ερωμένη του, η οποία τον παρακινούσε να διαπράξει την επίθεση:
  •Αποστολόπουλος: “Σε απογόητευσα ε;” (μετά από καρτέρι κάτω από το σπίτι του Φοίβου Δ.), “Ρε φίλε έλεος, δεν βγήκε χτες!”, “Ό,τι τον φυλάει δεν θα τον φυλάει για πολύ πάντως”.
  •Αποστολόπουλος: “Ο πούστης είναι τυχερός”, “Κάποτε δεν θα τη γλυτώσει”.
  •Καμπιώτη: “Άντε να δούμε”.

  γ. Ο Αποστολόπουλος λειτουργούσε σαν νταής και μπράβος που επιχειρούσε να εισβάλει ακόμα και μέσα στη σχολική κοινότητα του 3ου Λυκείου Φαλήρου. Αποκαλύπτεται ότι “ομοϊδεάτης” καθηγητής του Αποστολόπουλου του ζήτησε μέσω της Καμπιώτη να εκφοβίσει τη διευθύντρια του σχολείου, με το αζημίωτο φυσικά! Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:
  •Καμπιώτη: “Σε θέλει κάτι ο Γραμματικάκης”.
  •Αποστολόπουλος: “Τότε πρέπει να πληρώσει κατιτίς”.

  δ. Οι δράστες ήταν αμετανόητοι: αφού χτύπησαν δολοφονικά τον 16χρονο μαθητή έξω από το σχολείο του, διέφυγαν και φτάνοντας στο σπίτι τους άρχισαν να παίρνουν φωτογραφίες ο ένας τον άλλον κρατώντας το μαχαίρι για ενθύμιο. Μαζί με αυτές τις φωτογραφίες, βρέθηκαν ακόμα δεκάδες άλλες με το πουλί της Χούντας της 21ης Απριλίου, συνθήματα όπως “Ορθοδοξία ή Θάνατος”, κλπ.

  Η υπόθεση έχει ήδη ενταχτεί στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η εξέταση μαρτύρων εκ του κατηγορητηρίου θα συνεχιστεί την Πέμπτη 24 Απρίλη.

 11. Παράθεμα: Του Μπαλτάκου ο γιός και η Δικαιοσύνη | Greece on WEB

 12. Παράθεμα: Του Μπαλτάκου ο γιός και η Δικαιοσύνη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=202489

  EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
  30/05/14

  Ξένος στη χώρα του

  Ετών 20, γέννημα-θρέμμα Αθηναίος, με ελληνικό όνομα, σε ελληνικό σχολείο – Κι όμως, αφού δεν έχει «νομιμοποιητικά έγγραφα», δεν λογίζεται πολίτης του κράτους και κινδυνεύει να απελαθεί νεαρός με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, τις οποίες δεν έχει επισκεφθεί ποτέ.

  Του Γιάννη Μπασκάκη

  Δεν έχει γνωρίσει άλλη πατρίδα, κι όμως απελαύνεται. Ο λόγος για 20χρονο αγόρι με καταγωγή από τις Φιλιππίνες που συνελήφθη από την αστυνομία προχθές το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Μοναδικό του αδίκημα, ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα. Μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, όπου και παρέμεινε μέχρι χθες. Πέρα από την κράτησή του όμως, ξεκίνησε και η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

  Ο 20χρονος είναι γιος μεταναστών, παιδί δεύτερης γενιάς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει ελληνικό όνομα. Πήγε σε ελληνικό σχολείο και σήμερα φοιτά σε Επαγγελματικό Λύκειο. Μόνο που πλέον κινδυνεύει να υποχρεωθεί να το εγκαταλείψει, όπως και την πόλη όπου μεγάλωσε και τη ζωή που έχει χτίσει μέχρι τώρα. Απλώς και μόνο, γιατί η άδεια διαμονής του έληξε τον περασμένο Νοέμβριο και δεν έχει ανανεωθεί.

  Η θέση της αστυνομίας είναι ότι ήταν υποχρεωμένη από τον νόμο να τον συλλάβει, προκειμένου να απελαθεί λόγω απουσίας νομιμοποιητικών εγγράφων. Σύμφωνα όμως με την οικογένειά του, έχει γίνει αίτηση για ανανέωση της άδειας διαμονής και απλώς έλειπαν κάποια έγγραφα. Τελικά χθες αφέθηκε ελεύθερος, με προθεσμία 30 ημερών για την τακτοποίηση των εγγράφων του. Αν η προθεσμία παρέλθει, ακολουθεί η απέλαση.

  Ο 20χρονος είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες παιδιά δεύτερης γενιάς που, ενώ δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τη χώρα καταγωγής τους και ενώ ζουν και μεγαλώνουν ως Ελληνες πολίτες, το ελληνικό κράτος δεν τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους. Θυμίζουμε ότι ήδη από τον Νοέμβριο (οπότε έληξε η άδεια διαμονής του συγκεκριμένου) υπάρχει θεσμικό κενό με τα παιδιά δεύτερης γενιάς, καθώς έχει προηγηθεί η κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια (3838/2010), χάρη στον οποίο απέκτησαν ιθαγένεια λόγω γέννησης 4.595 παιδιά και λόγω φοίτησης 5.550, ενώ υπήρχαν και πολλές ακόμα αιτήσεις σε εκκρεμότητα.

  Στον αέρα

  Η κατάργηση του νόμου άφησε αυτά τα παιδιά κυριολεκτικά στον αέρα. Ο Κώδικας Μετανάστευσης, ο οποίος -μετά την τροπολογία του Τάκη Μπαλτάκου, τέως γραμματέα της κυβέρνησης και συνομιλητή της Χρυσής Αυγής- ψηφίστηκε τελικά χωρίς το άρθρο 19 για την προστασία των θυμάτων ρατσιστικής βίας, προσπάθησε να καλύψει μέσω των άρθρων 42 και 18 αυτό το κενό. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν τα κατάφερε. Αν υπήρχε το θεσμικό πλαίσιο για την ιθαγένεια, τότε ο 20χρονος δεν θα είχε υποστεί αυτήν την ταλαιπωρία και δεν θα κινδύνευε να εκδιωχθεί από την πόλη του, να αποχωριστεί τους γονείς και τους φίλους του. Το ίδιο και τόσα άλλα παιδιά που έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν στη θέση του.

 14. Ο/Η Kρυπτία Μπαλτάκου, διόρισα το λοκατζή μου λέει:

  «Δεν είναι όμως μόνο ο Μπαλτάκος. Μέσα στα τηλέφωνα, τα δύο κινητά που μου κατέσχεσε η αντιτρομοκρατική υπήρχε ένα όνομα και κάποιες κλήσεις. Γεώργιος Μουρούτης. Ο οποίος ήθελε κι αυτός επαφές. Καθώς και δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, σε μυστικές επαφές, εκτός των γραφείων της Βουλής. Ήθελαν να μας προσεταιριστούν. Και μη μου πείτε ότι είναι πρωτόγνωρο. Το έχουν κάνει πολλές φορές. Το έκαναν το 1977 με την εθνική παράταξη, το έκαναν με την ΕΠΕΝ στις εκλογές του ’89-’90 όταν υπόσχονταν την αποφυλάκιση του Παπαδόπουλου, το έκαναν διαλύοντας τον Καρατζαφέρη, το κάνουν και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Guardian: Η απόφαση για την Μανωλάδα είναι σκάνδαλο και προκαλεί αγανάκτηση

  http://www.iefimerida.gr/node/165233#ixzz394tloJnd

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  To ρουσφέτι στο γιό, η αναξιοκρατία, η επιβάρυνση του Δημοσίου, ο επηρεασμός της Δικαιοσύνης, λέγονται τώρα Ρίζες;

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=655271

  «Ρίζες» το κόμμα του Μπαλτάκου

  Με ενοπλες δυνάμεις, αστυνομία, εκκλησία

  Σε συνέντευξή του, στην πρωινή εκπομπή του Star, ο πρώην γενικός γραματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Π. Μπαλτάκος, αποκάλυψε ότι ιδρύει κόμμα με το όνομα «Ρίζες».

  Το νέο κόμμα θα το φτάξει όπως δήλωσε μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και την εκκλησία.

  Κατονόμασε μάλιστα τους κκ Ζώη και Καπερνάρο ως συμφωνούντες με την κίνηση αυτή.

  Ως προς τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό είπε ότι «καταλαβαινόμαστε και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω».

 17. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.avgi.gr/article/1368139/den-tous-sozei-oute-o-ambrosios-ton-kalabruton

  Δεν τους σώζει ούτε ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων
  Ανανδρανιστάκης Γιώργος
  |
  25.11.2013

  Διαβάζω το ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και νοιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο που θωρακίζουν την Εκκλησία μας από τους επίγειους κινδύνους. Περάσανε οι αθεοφόβοι στη ζούλα και χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς («πας ο φαύλα πράσσων περιπατεί εν τη σκοτία», λέει ο Παύλος) τροπολογία με την οποία εξαιρούν τους ιερείς από την αξιολόγηση, άρα και από την κινητικότητα. Όλοι μέσα στις απολύσεις και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι και οι γιατροί και οι καθαρίστριες, όλοι, εκτός από τους παπάδες. Για τ’ όνομα του μεγαλοδύναμου, δεν ζητάμε να απολυθούν οι ιερείς, ζητάμε να μην απολυθεί κανείς, το να διώχνεις όμως το δάσκαλο και να κρατάς τον παπά είναι επιλογή ιδεολογική, αποκαλυπτική των μαύρων και αναχρονιστικών προθέσεών σου.

  Έχει κι άλλα η τροπολογία της ντροπής. Τώρα που η εφορία βγάζει σε πλειστηριασμό 56 σπίτια την ημέρα, ακόμη και πρώτες κατοικίες, τώρα που οι ερίφηδες ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, για να αρπάξουν μισθούς, συντάξεις, αγροτικές επιδοτήσεις, ακόμη και επιδόματα ανεργίας, τώρα βρήκαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να προφυλάξουν την Εκκλησία και τα ιδρύματα τους από κάθε φορολογικό έλεγχο. Ούτε οι εφορίες ούτε το ΣΔΟΕ ούτε κανείς άλλος μπορεί να διενεργήσει έλεγχο, αν δεν λάβει εντολή από τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών. Εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία και εντός Εκκλησίας δεν υπάρχει Εφορία.

  Πρόκειται για εξαιρετικά ύπουλη διάταξη, που από τη μια προστατεύει την Εκκλησία και από την άλλη εκβιάζει την Εκκλησία, του στυλ βόηθα μας σεβασμιότατε, γιατί θα σου στείλω το ΣΔΟΕ με θωριά αγγέλου. Η εύνοια της Εκκλησίας είναι ζωτικής σημασίας, όταν δεν έχεις πού αλλού να στηριχτείς. Όταν στερείς από τον άνθρωπο τα εγκόσμια αγαθά, πρέπει να βρεις κάποιον που θα του τάξει τα επουράνια ή έστω θα ενσπείρει τον τρόμο για τους κομμουνιστές που, αν έρθουν στην εξουσία, θα δώσουν τους ναούς στους Πακιστανούς. Κι όμως, είναι αλήθεια, αυτά λέγανε κάποιοι παπάδες στις εκλογές του Ιουνίου, για να ρίξουν τους ψηφοφόρους στις αγκάλες του Σαμαρά.

  Ο μακαριστός Χριστόδουλος έστειλε επί των ημερών του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους στην Δεξιά του Κυρίου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μέχρι στιγμής κινείται στον αντίποδα του Χριστόδουλου, δεν έχει σκοπό να γίνει κομματάρχης του Αντώνη. Το έχουν όμως σκοπό άλλοι αρχιερείς, ρωτήστε και το alter ego του πρωθυπουργού, τον Τάκη Μπαλτάκο, που πέρασε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα με τον Αμβρόσιο, τον δέσποτα που ευλόγησε την Χρυσή Αυγή. Ήταν τέτοια η φιλοξενία του Αμβρόσιου, που για να τον ανταμείψει ο Μπαλτάκος, ο οποίος τυγχάνει και γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου, του χάρισε με τροπολογία ένα δάσος στην Αιγιαλεία, ώστε αν ξανασταυρωθεί ο Κύριος, να έχουμε δικά μας ξύλα και να μην τρέχουμε στους ξένους.

  Το Βατοπέδι επαναλαμβάνεται ως τραγωδία, άλλως ειπείν, ο Καραμανλής πήγε από λίμνη, ο Σαμαράς θα πάει από δάσος.

 18. Παράθεμα: Του Μπαλτάκου ο γιός και η Δικαιοσύνη | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.