Όλοι προσευχόμαστε μαζί με κ.Σαμαρά* -1… 2… 3… Πάμε!

Αμνοεριφίων Λόγος

(*) Ο κ. Σαμαρά είναι πρωθυπουργός προηγμένου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

This entry was posted in Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

8 Responses to Όλοι προσευχόμαστε μαζί με κ.Σαμαρά* -1… 2… 3… Πάμε!

 1. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει!
  Είναι τόσο τραγική η οικονομική κατάσταση ή τα ποσοστά της ΝΔ;

 2. Ο/Η Ρόζα λέει:

  Το Αγιο Ορος ζητά να εξαιρεθεί από τη φορολογία ακινήτων

  Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/oikonomia/story/226087/to–agio-oros-zita-na-exairethei-apo-ti-forologia-akiniton#ixzz2tYRcbeFF

 3. Ο/Η athriskos λέει:

  « …ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν… ». Αντώνης Σαμαράς (16/2/2014)

  Ιδού λοιπόν γιατί φαλιρίσαμε: διότι χαρίζουμε τα χρέη που μας χρωστάνε, ενώ, όπως είναι γνωστό, πληρώνουμε τα χρέη που χρωστάμε. Μας σακάτεψαν δηλαδή τα πατερημά!!!

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ’’ΠΕΡΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣ’’

  O Xριστιανισμός θεωρεί τον αυνανισμό κοινώς μαλακία μεγάλη αμαρτία. Επειδή αυτή η αμαρτία συνηθιζόταν από τους μοναχούς και τους άγιους πατέρες στα μοναστήρια συντάχτηκε τον 18ο αιώνα το ’’Ιερό Πηδάλιο’’ που περιλαμβάνει και το κεφάλαιο ‘’Περί μαλακίας’’ και ‘’Αρσενοκοιτίας’’ Ιερό Πηδάλιο είναι ογκωδέστατο έργο και αποτελεί τη μεγαλύτερη συλλογή ιερών κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συντάχθηκε σε δημώδη γλώσσα το 1793 από δυο λόγιους μοναχούς, τον Νικόδημο τον Αγιορείτη και τον ιερομόναχο Αγάπιο. Για την ολοκλήρωση του «Πηδαλίου» χρειάστηκαν τρία χρόνια σκληρής εργασίας. Περιέχει ερμηνεία των κανόνων των Αγίων Αποστόλων, των Οικουμενικών συνόδων, των τοπικών συνόδων και των Πατέρων της εκκλησίας. Εκδόθηκε αρχικά στη Λειψία το έτος 1800 μετά από επικύρωση της πατριαρχικής συνόδου Κωνσταντινούπολης, το 1791, όπως και το 1841 κατά τη δεύτερη έκδοσή του.
  Το κεφάλαιο περί μαλακίας κ.λ.π αποτελεί το επίσημο και σε ισχύ μέχρι και σήμερα «Ποινολόγιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας,. Το Πηδάλιον δέχεται ότι υπάρχουν τρία είδη μαλακίας: με το χέρι σου, με το χέρι άλλου και… με το χτύπημα στους μηρούς!! Εκτός από τους άνδρες η μαλακία παρατηρείται και στις γυναίκες. στις οποίες πρέπει να εφαρμόζονται οι ίδιες και αυστηρότερες ποινές με τους άνδρες.
  Το Πηδάλιο θεωρεί την μαλακία μεγίστη αμαρτία, και ενημερώνει τους μοναχούς και το ποίμνιο για τις συνέπειες:
  Όποιος… κάνει μαλακία, για 40 μέρες θα τρώει μόνο ψωμί και νερό και 100 μετάνοιες κάθε μέρα!! Ακόμα, ορίζεται η τιμωρία του ιερέα που «έχει μαλακιστεί δύο-τρεις φορές», η οποία είναι υποβιβασμός σε ψάλτη!
  Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί όλοι οι καλόγεροι θεωρούν τους εαυτούς τους αμαρτωλούς και άξιους της αιωνίας κολάσεως. Επειδή συνηθίζουν να λένε ’’όλοι μας αμαρτωλοί είμαστε’’ να υπήρχε άραγε κανείς που να μην είχε υποπέσει στο αμάρτημα αυτό;

  Το Ιερό Πηδάλιο στο κεφάλαιο ’’Περί μαλακίας’’ κάνει και ιατρική διάγνωση για την μαλακία. Οι άγιοι πατέρες θεωρούν ότι η μαλακία φθείρει τον άνθρωπο και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία όπως:
  Α΄ κιτρινίζουσι,
  Β΄ αδυνατεί ο στόμαχός των και να χωνεύσουν δεν ημπορούν,
  Γ΄ ασθενεί η όρασις των οφθαλμών τους,
  Δ΄ χάνουσι την φωνήν,
  Ε΄ χάνουσι την ευφυΐαν και οξύτητα του νοός,
  ΣΤ΄ χάνουσι την μνήμην,
  Ζ΄ χάνουσι τον ύπνον, με κάποια ταραχώδη ενύπνια,
  Η΄ τρέμει το σώμα των,
  Θ΄ χάνουσιν όλην την ανδρείαν του σώματος και της ψυχής και γίνονται άνανδροι ωσάν γυναίκες,
  Ι΄ ακολουθεί εις αυτούς η αποπληξία, ήτοι ο ταμπλάς,
  ΙΑ΄ ακολουθεί εις αυτούς συχνάκις η καθ’ ύπνους ρεύσις, πολλάκις δε και όταν είναι έξυπνοι διά το πολύ άνοιγμα των σπερματικών τους πόρων, και
  ΙΒ΄ τέλος πάντων γηράσκουσιν ογλήγορα και αποθνήσκουσι κακώς.»
  Σύμφωνα με υπολογισμούς του Άγιου Νικόδημου «ένα δράμι σπέρμα αξίζει με σαράντα δράμια αίμα, και η δύναμης εκείνου είναι ισόμετρος με την δύναμιν των τεσσαράκοντα δραμίων του αίματος».
  Αυτή είναι η προσφορά των καλόγερων στην επιστήμη της ιατρικής: μαλακίες επί μαλακιών. Οι ανθέλληνες συντάκτες του Πηδαλίου καταφέρονται και κατά των Ελλήνων φιλοσόφων:
  «και είναι γνώμη τινών διδασκάλων ότι ο θεός μισώντας τόσον πολλά τους υπερήφανους φιλοσόφους των Ελλήνων, τους αφήκε να κυριευτούν από την αμαρτία αυτήν (εννοεί την μαλακία) δια τιμωρία της ειδωλολατρίας των, επειδή γνώντες τον θεόν, ουχ ως θεόν εδόξασαν».
  Αυτόν τον ανόητο και ανώμαλο άνθρωπο που έγραψε τις προαναφερόμενες μαλακίες, επί μαλακιών τον Άγιο Νικόδημο τον αγιορείτη, η εκκλησία τον ανακήρυξαν εξέχοντα άγιο!!! και γιορτάζει στις 14 Ιουλίου.
  Ο εκδοτικός οίκος «Περίπλους» εξέδωσε πρόσφατα μια περιληπτική έκδοση του βιβλίου, ΠΗΔΑΛΙΟΝ περί «Μαλακίας, Αρσενοκοιτίας, Μοιχείας, Αιμομιξίας και Πορνείας».

  Θεαγένης Γιώργος Κοσμόπουλος

 5. Ο/Η athriskos λέει:

  5 Και όταν προσεύχεσαι, να μη είσαι σαν τους υποκριτές· επειδή, αρέσκονται να προσεύχονται όρθιοι στις συναγωγές Ματθ. 5

 6. Ο/Η Left λέει:

  http://www.avgi.gr/article/1892423/alla-rusai-imas-apo-tou-ponirou-samara-amin
  Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού Σαμαρά. Αμήν
  Ανανδρανιστάκης Γιώργος

  18.02.2014

  Έφαγα μεγάλη φλασιά, που λένε τα νεούδια. Βλέποντας τον πρωθυπουργό μας, τον Αντώνη τον Σαμαρά, να ψέλνει το «Πάτερ Ημών» στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, μου ήρθε αυτομάτως στο νου η σκηνή της βάφτισης από τον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Από τις σπουδαιότερες στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου, εκεί όπου ο Μάικλ, ο νέος αρχηγός της Οικογένειας των Κορλεόνε, απαγγέλλει με κατάνυξη το «Πιστεύω», ενώ την ίδια στιγμή εκτελούνται, με δική του εντολή, οι αρχηγοί των άλλων οικογενειών της Νέας Υόρκης. Έψελνε ο Μάικλ το «Credo in unum Deum» και το αίμα έρρεε στα πεζοδρόμια, κατ’ εντολήν του. Είπε και το filioque, ο Μάικλ, το οποίο, εξ επόψεως ορθοδόξης, είναι πολύ χειρότερο από τους φόνους.

  Έβλεπα τον Αντώνη και ήταν σαν να βλέπω τον Μάικλ, έβλεπα τον Μάικλ και ήταν σαν να βλέπω τον Αντώνη. Μόνο που ο ένας είχε σκηνοθέτη τον Κόπολα κι ο άλλος τον Μουρούτη, ο ένας είχε αρχιμουσικό τον Νίνο Ρότα κι ο άλλος τον Σταμάτη Σπανουδάκη. Τον ένα τον έπαιζε ο Αλ Πατσίνο και τον άλλο ο Αλ Γκλέτσος, που δηλώνει θαυμαστής του Σαμαρά.

  (….)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.